Algemene informatie. Koningsspelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene informatie. Koningsspelen"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief april 2019

2 Algemene informatie Koningsspelen Vrijdag 12 april vieren wij, de Theo Thijssen en de Louise de Colignyschool, met de wijk de Koningsspelen Dit jaar organiseren we een Paauwenburg Trail. Dit houdt in dat we gaan wandelen en hardlopen door straten en gebouwen in de wijk Paauwenburg. Dit jaar sponsoren we een goed doel, namelijk De Burgerij. Onlangs heeft u al een brief ontvangen met informatie hierover. Hierin stond ook een oproep voor hulpouders. Helaas hebben wij moeten constateren dat tot op heden nog zeer weinig ouders/verzorgers zich hebben opgegeven voor begeleiding langs de route. Dit is wel cruciaal om deze trail door te laten gaan! Mocht u het leuk vinden om langs de route de kinderen aan te moedigen en de goede kant op te sturen, dan ontvangen wij graag uiterlijk 1 april een mailtje van u ( jolandamarkx@archipelscholen.nl ). Avondvierdaagse Over 6 weken is het weer zover: de Avond4daagse! Vorig jaar hebben er 150 kinderen meegelopen en graag zouden we dit jaar het record weer verbeteren. Gezien de positieve reacties van vorig jaar, kunt u ook dit jaar uw kind(eren) weer digitaal aanmelden via I.v.m. de meivakantie is de uiterste inschrijfdatum 17 april. Uitgebreidere informatie vindt u in de bijlage van deze nieuwsbrief. Hoofdluis De laatste weken is er tijdens controles door de luizenouders bij een toenemend aantal kinderen hoofdluis gevonden. Ook hebben wij meerdere meldingen van ouders ontvangen. Omdat er op dit moment een toename te zien is van het aantal meldingen willen wij u vragen uw kind(eren) regelmatig te controleren op hoofdluis. Mocht u hoofdluis bij uw kind(eren) gevonden hebben (ook als u uw kind al behandeld heeft) dan horen wij dit graag van u (melden bij de leerkracht, directie of admnistratie). Op deze wijze hopen wij de luizenproblematiek snel te kunnen verminderen. In de bijlage treft u nog een brief aan met informatie betreffende hoofdluis. Gevonden voorwerpen Op dinsdag 9 april zullen vanaf 8.15 uur in het onder- én bovenbouwgebouw de gevonden voorwerpen uitgestald liggen. Bent u niet in de gelegenheid om die dag langs te komen, dan kunt u natuurlijk op een eerder moment al een kijkje nemen in de beide bakken. Spullen die op dinsdag 9 april na uur niet zijn opgehaald krijgen een nieuwe bestemming.

3 Schoolreizen De betalingen inzake de schoolreizen/schoolkampen stromen binnen. Hieronder nogmaals de belangrijkste zaken uit de informatie die u een week geleden van ons ontving. Hieronder treft u een overzicht aan van die schoolreizen. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk kortingen te bedingen. Groep Bestemming datum kosten Basisgroepen Klok uus ( s-heer Arendskerke) 13 juni 19,00 per kind Groep 3 en 4 Plaswijckpark (Rotterdam) 28 mei 29,00 per kind Groep 5 en 6 Waterspeelpark Splesh (Bosbad Hoeven) 27 mei 25,00 per kind Groep 7 Groep 8 Schoolkamp Camping Boerenhoeve (Nieuwvliet) Schoolkamp Zeilschool De Viking (Wolphaartsdijk) juni 40,00 per kind mei 62,50 per kind Bij groep 7 en 8 worden de kosten bepaald door de verblijfskosten, het eten en de activiteiten. Te zijner tijd krijgt u informatie over vertrektijden e.d. We verzoeken u de bijdrage(n) voor de schoolreis of het schoolkamp z.s.m. maar uiterlijk 18 april 2019 aan ons te voldoen. U kunt het bedrag overmaken op bankrekeningnummer: IBAN/REKENINGNUMMER: NL49 RABO T.n.v. obs Theo Thijssen te Vlissingen Wilt u voor elk kind apart betalen en de naam/groep van uw kind erbij vermelden. Nieuws uit de groepen Basisgroepen Het wordt een gezellige maand met bijzondere activiteiten! We zijn aan het werken over de Lente, waarin het onderwerp Pasen in deze maand volop de aandacht krijgt. Bij taalontwikkeling vertellen we verhalen en bieden we verschillende prentenboeken aan. De kinderen vertellen het verhaal in een juiste volgorde terug. We gaan het eindrijm en beginrijm vaak oefenen: bijvoorbeeld: mand-hand-land, ei-bij-rij en h aas- h uis- h ond, k ip- k aas- k ind. De letter van de week zijn is deze maand: uu en daarna herhalen we alle aangeboden letters. Deze hangen in de groep aan de muur. We leren de kinderen opzegversjes, liedjes en gedichten en gaan deze vaak zingen, uitspelen en dansen we erbij.

4 De fijne motoriek wordt geoefend door te kleien, te tekenen, te kleuren en allerlei schrijfoefeningen op verschillende paaseieren te maken. De juiste pengreep is hierbij erg belangrijk en dat is: een viltstift/potlood vasthouden door de wijsvinger aan de bovenkant en de duim aan de onderkant en de andere drie vingers aan de zijkant van de potlood/viltstift. Tijdens de werkles gaan we knutselen, verven, werkbladen maken en allerlei ontwikkelingsmaterialen uit de verschillende kasten gebruiken. Bij rekenen behandelen we het thema: Doos van tien. Bij tellen en getalbegrip oefenen we: - koppelen van hoeveelheden aan cijfersymbolen, -verzamelingen maken van één tot tien, -vooruit tellen, terugtellen, verder tellen, -synchroon en verkort tellen, opzeggen van de telrij. Bij meten en vergelijken van grootte, bijvoorbeeld En het getal is Bij vergelijken van kenmerken, bijvoorbeeld hoeveel moeten erbij? Het onderwerp wordt afgesloten met een heerlijke paaslunch. Groep 3 Lezen/taal: In kern 8 gaat het over het thema 'Wat kan jij?' Daarbinnen staat een logeerpartijtje met een optreden centraal. De nieuwe woordtypen in kern 8 zijn: woorden van één lettergreep die beginnen én eindigen met twee medeklinkers, zoals sterk; woorden van één lettergreep die eindigen op -b of -d, zoals web en goud; woorden van één lettergreep die eindigen op -nk, zoals bank; woorden van één lettergreep die eindigen op -ch(t), zoals lach en bocht; woorden van één lettergreep die beginnen met een schr-, zoals schrift; verkleinwoorden van twee lettergrepen, zoals muisje, boompje en stoeltje; woorden van één lettergreep die eindigen op -a, -o, of -u, zoals sla, vlo en nu. Kinderen die werken met zon-materialen (een hoger leesniveau dan de basislijn), leren de volgende woordtypen lezen: woorden van één lettergreep die eindigen op -ig of -lijk, zoals twintig en vrolijk; woorden van twee lettergrepen die eindigen op -ing, zoals koning; samengestelde woorden van drie lettergrepen, zoals appelboom; verkleinwoorden van drie lettergrepen, zoals zakdoekje; woorden van drie lettergrepen met een voorvoegsel, zoals onrustig, ontdekking, bezoeken, gevaarlijk en verkouden. Spelling Verder werken we in deze kern toe naar het goed kunnen schrijven van: woorden van één lettergreep die beginnen met of eindigen op twee medeklinkers, zoals stal en wesp; eenvoudige samenstellingen van twee lettergrepen, zoals zakmes en voetbal; woorden van één lettergreep die beginnen met sch-,zoals schaap; woorden van één lettergreep die eindigen op -ng, zoals bang.

5 (Voor)leestips bij kern 8 Onderstaande titels sluiten aan bij het leren lezen op school. De meeste boekjes zijn niet los te koop, maar wel verkrijgbaar bij de bibliotheek. Zelf lezen niveau maan De klas van juf Sam, Mirjam Mous en Barbara de Wolf (makkelijk lezen), ISBN Een feest voor muis, Marlies Slegers en Doesjka Bramlage (makkelijk lezen), ISBN Ties en Veer en het dier, Marco Kunst en Jan De Kinder (makkelijk lezen), ISBN Waar is Fik?, Berdie Bartels en Mark Baars, ISBN De kers op de taart, Inge Misschaert en Mirèn van Alphen, ISBN Ik wil een aap!, Sanne de Bakker en Paula Gerritsen, ISBN Op het podium, Anke Werker en Helen van Vliet/Ann de Bode, ISBN Ik zing, Maria van Eeden en Paula Gerritsen, ISBN Wat hoort Kim daar?, Helen van Vliet (strip) ISBN Hiep hiep, daar is Piep!, Mark Janssen (strip) ISBN Zelf lezen niveau zon Bob is een held!, Els Rooijers en Els van Egeraat ISBN Meeuw Kaat, Marco Kunst en Jan Lieffering ISBN Het geheim van Mees en Merel, Annemarie Bon en Marieke Nelissen ISBN De hamster van Bas, Jolanda Horsten en Daniëlle Schothorst ISBN Tom wordt drummer, Monique van der Zanden en Mariëlla van de Beek ISBN Ik weet een mop, Erik van Os en Elle van Lieshout, ISBN Voorlezen Applaus voor Mees en Merel, Annemarie Bon en Marieke Nelissen ISBN Logeren bij opa, Debora Zachariasse en Petra Heezen ISBN Kijk ook eens in de webshop van Zwijsen voor leuke boekjes voor beginnende lezers. De boekjes zijn te filteren op AVI-niveau, zodat je precies kunt aansluiten bij het leesniveau van je kind. Tips voor spelletjes bij kern 8 om samen met je kind te doen! Tip 1: Geheimschrift Geheimschrift is erg leuk om te ontcijferen. In allerlei kindertijdschriften en spelboekjes kom je het tegen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een boodschap in geheimschrift maken. Schrijf daarvoor eerst alle letters van het alfabet op en geef elke letter een tekentje. Je kind zal ontdekken dat bijvoorbeeld de eu is samengesteld uit de letters e en u. Houd er rekening mee dat je kind de woorden nog schrijft zoals ze klinken: hij of zij beheerst niet alle spellingsregels. Verbeter dat niet zolang je kind in groep 3 zit. Het spelelement is het meest belangrijk. Tip 2: Boodschappenbriefjes en menukaartjes Je kind kan de dagelijkse boodschappen steeds beter op een boodschappenbriefje schrijven, al schrijft hij of zij ze soms op zoals ze klinken. Je kind is dan zeker trots, als je in de winkel precies pakt dat hij of zij voorleest! Verras de rest van het gezin eens met zelfgeschreven menukaartjes. Eventueel kan je kind moeilijke woorden overschrijven van verpakkingen of kookboeken. Ook hier geldt: laat je kind gerust woorden schrijven zoals ze volgens de uitspraak klinken.

6 Tip 3: Moeilijkere boeken? Gaat je kind als een trein door de eenvoudige boekjes van AVI start-niveau, kijk dan eens naar boekjes die een graadje moeilijker zijn (AVI M3/E3). Vraag ernaar in de bieb! Wanneer je kind nog niet toe is aan moeilijkere boeken, laat het dan zo. Niets is zo funest voor het leesplezier als het moeten 'doorworstelen' van teksten. Lezen doe je voor je plezier! Je hoeft kinderen uiteraard ook niet af te remmen wanneer ze een boekje pakken waarin ze geïnteresseerd zijn, terwijl het tekstniveau misschien te hoog is. Soms is een kind zo gemotiveerd dat hij of zij moeilijkere teksten aankan of is er veel informatie uit de plaatjes te halen. Tip 4: Woordzoekers Je kind leest al veel woorden en op dit moment zijn de woorden met twee medeklinkers vóór en achteraan aan de orde. Met deze woordzoeker ga je samen met je kind op zoek naar woorden die verstopt zijn in deze tabel. Er zijn twee woordzoekers opgenomen, opklimmend in moeilijkheidsgraad. Het eerste blad leert kinderen hoe ze moeten omgaan met een woordzoeker. Het tweede blad is voor de bollebozen, maar kan ook gebruikt worden als vervolg op het eerste blad. Ga pas met het tweede blad aan de slag, als je kind geen moeite meer heeft met het maken van het eerst blad of als je kind al vaker woordzoekers heeft gemaakt. Rekenen: We zijn druk bezig met het automatiseren van sommen tot en met 10. Misschien al eens van de verliefde harten en tweelingen gehoord? We oefenen heen en weer tellen op de getallenlijn (ook met sprongen van 2,5 en 10). Ook leren we steeds meer uit ons hoofd tot en met 10 te rekenen. Zo is het handig tellen op het rekenrek en in één keer het getal kunnen zien, een handige truc die we inmiddels al aardig beginnen te beheersen. Op het bord hebben we de doelenposter ophangen met alles wat er komend blok weer aan bod zal komen, neem gerust een kijkje. Groep 4 rekenen We zijn op weg naar de laatste en dus moeilijkste opgaven tot 100. Hiervoor leren we getallen aan te vullen tot 100, gaan we optellen tot 100 op een lege getallenlijn en doen we bewerkingen van optellen als; en De tafels komen ook weer voorbij. Met het accent op de tafels van 2,3,4 en 5. We herhalen de digitale klok nogmaals en gaan een stukje verder door het kwartier te behandelen. We gaan ook meten in het komende blok en gebruiken dan vooral de centimeter. taal Het thema bij taal is voor de komende periode slapen. We kijken naar verschillen slaapplaatsen, beschrijven een bijzondere slaapplaats en verzinnen de beste smoes om zo lang mogelijk op te kunnen blijven spelling Met spelling herhalen we volop de categorieën die zijn behandeld. We leren wel dat er meerdere categorieën in een woord kunnen voorkomen. Bij de woordsoorten gaan we door op het al eerder besproken lidwoord en het zelfstandig naamwoord. verkeer De nieuwe methode voor de verkeerslessen bevalt goed. Zowel het boek als de digitale lessen zijn een aanwinst en de kinderen vinden het leuke lessen. In hoofdstuk drie gaan we nadenken over het feit dat een stoep of fietspad soms is geblokkeerd. Wat moet je dan doen? En dat gebeurt nogal eens in een wijk of in de stad. Hierna gaan we werken aan het thema weer en verkeer. Wat te doen als het glad is of nog donker? Of donker en regenachtig? wereldoriëntatie Het thema dat op dit moment is gestart gaat over uitvinders en hun slimme uitvindingen. Natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag. We maken een auto op lucht en gaan hier een wedstrijd mee houden.

7 Verder staat er voor 9 april een LEVO-dag op het rooster. We hebben het over geloven in, zelfvertrouwen, weten of geloven enz. We kijken ook samen nog af en toe eens terug naar een fijne theateravond waar we allemaal met plezier hebben gedanst, gezongen, gedichten hebben voorgedragen en toneel hebben gespeeld in Oemoemenoe. Groep 5 In de maand april staan er al allerlei bijzondere dingen op het programma voor groep 5. We starten met het Floraliaproject. Alle kinderen krijgen een Pelargoniumplantje om voor te zorgen. Twee personen van de stichting Groei & Bloei komen in onze klas vertellen hoe we dat moeten doen. De komende maanden staan de pelargoniums (geraniums) in onze klassen. In de meivakantie moeten de planten mee naar huis, anders overleven ze het niet. Na de vakantie moeten ze weer mee terug naar school! We gaan na de meivakantie beginnen met de spreekbeurten. Vergelijkbaar met de boekenbeurt, maar nu over een vrij te kiezen onderwerp. De kinderen krijgen op school instructies. U kunt uw kind hierbij helpen, als het geholpen wíl worden Extra s maken een spreekbeurt aantrekkelijk (een PowerPoint, meegebracht aanschouwelijk materiaal, filmpjes, een verkleedpartij, etc.). Traktaties zijn niet nodig! U kunt wel alvast met uw kind op zoek naar een uitdagend, maar haalbaar onderwerp. Het liefst een onderwerp waar uw kind nog niet veel van af weet, maar wel nieuwsgierig naar is. In de klas komt een lijst te liggen waarop uw kind het onderwerp kan invullen en de datum kan kiezen. We zullen de spreekbeurten houden in mei. Zoals u wellicht al weet gaan we meedoen aan de Koningsspelen, die worden gehouden op vrijdag 12 april. De kinderen doen mee aan de Paauwenburg trail, we hopen dat dat een leuke dag wordt. Dinsdag 9 april hebben we een Levo-ochtend over geloven. We praten met elkaar waar we in geloven of waar we juist niet in geloven, zoals bijgeloof, in jezelf of in God geloven. Natuurlijk werken we ook nog heel hard. Met rekenen werken we aan oppervlakte en omtrek. Het delen met rest oefenen we verder. We tellen in sprongen waarbij we over de duizend gaan. De plus- en minsommen worden steeds wat moeilijker: =, =. We leren de kinderen dat ze eerst de honderdtallen, dan de tientallen en als laatste de eenheden eraf halen. Bij de optelsommen werken we ook via die manier. Bij taal werken we aan een nieuw hoofdstuk met als titel: Draaien. We leren woorden over draaien, uitdrukkingen over rollen en draaien, het ontstaan van nieuwe woorden door uitvindingen. We werken er naar toe om zelf een gebruiksaanwijzing te schrijven voor een uitvinding. Groep 6 We zijn volop bezig met de spreekbeurten. De kinderen hebben interessante onderwerpen uitgekozen, waardoor we veel van elkaar leren. We hebben 9 april een Levo-ochtend over geloven. We praten over de dingen waar we wel of niet in geloven, bijvoorbeeld kabouters, ongeluk, God, leugentjes voor eigen bestwil, jezelf. Bij taal werken wij nog verder over het hoofdstuk sport. Heeft u al termen zoals waaghals, roekeloos, balanceren, fanatiek of de kick voorbij horen komen? Wij leren waar je op moet letten als je naar een sportverslag luistert en we leren zelf een beschrijving maken van een sport. Wij werken dan met WH- vragen. Dat soort vragen behandelen we ook bij begrijpend lezen. Het zijn vragen die beginnen met wie, wat, waar, waarom en hoe.

8 Bij rekenen gaan wij beginnen met het kolomsgewijs vermenigvuldigen, werken wij over de kalender en hebben wij het over inhoudsmaten (l, dl, cl, ml). Ook oriënteren wij ons op getallen tot Bij de breuken leren wij rekenen met een teller groter dan 1 (⅛ deel is 3, ⅝ deel is.). Bij wereldoriëntatie zijn wij gestart met het thema klimaatkenners. In dit thema onderzoeken wij wat weer en klimaat is en welke problemen door de veranderingen van het klimaat kunnen ontstaan. Wij organiseren in de klas een kinderklimaatkenners vergadering. In die vergadering bespreken wij kleine oplossingen voor klimaatproblemen. Groep 7 Op 4 april staat het theoriegedeelte van het verkeersexamen op het programma. De afgelopen periode hebben we geoefend met oude verkeersexamens en nu kunnen de kinderen laten zien dat ze alle verkeersregels kennen. In het examen wordt gecontroleerd of de kinderen de verkeersborden kennen en of ze de voorrangsregels kennen. Het toepassen van al deze verkeersregels wordt getest tijdens het praktisch verkeersexamen in mei. De leerlingen krijgen de route die ze tijdens dit examen moeten fietsen in april alvast mee naar huis. Het is de bedoeling dat de kinderen de route uit het hoofd leren. Misschien kunt u samen deze route een paar keer rijden om te oefenen? Tijdens dit examen worden ook de fietsen door VVN gecontroleerd op veiligheid. Hiervoor krijgen de kinderen vooraf al een controlelijstje mee naar huis. Wellicht kunt u samen de fiets alvast eens controleren? Verder staat in de maand april ook ons theater op de planning. Het onderwerp van het theater is nog geheim. Wij hopen u allemaal te zien tijdens de avondvoorstelling op dinsdag 16 april! Groep 8 De kinderen maken naar aanleiding van het thema oorlog en vrede van Blink een werkstuk over een object uit de omgeving dat te maken heeft met een conflict uit de geschiedenis. Ze hebben hiervoor zelf al een foto gemaakt van het gekozen object. In de laatste week voor de meivakantie zullen de kinderen op dinsdag en woensdag de laatste toets van de basisschool maken.de IEP-toets. Ze maken in de weken hiervoor kennis met de werkwijze middels een voorbeeldboek. De score van de IEP-toets kan in een aantal gevallen nog leiden tot een aanpassing van het schooladvies. Nog best spannend dus. Vlak voor de meivakantie nemen we samen de musical alvast een keer door. Daarna mogen de kinderen aangeven voor welke rol zij in aanmerking willen komen. Door middel van loting worden de rollen verdeeld. Dit doen wij alvast voor de vakantie, omdat sommigen een behoorlijke hoeveelheid tekst moeten leren. De kinderen die een grote rol ambiëren hebben dus zelfs in deze vakantie een beetje (leuk) huiswerk.

9 April 2019 MA DI WO DO VR ZA ZO 1 Basisgroep D, drama in de klas door dansconsulente 2 Plusklas (lln groep 8) 3 Archipel Rekendictee Leerlingenraad Schoolvoetbal jongens 4 Verkeersexamen theorie groepen 7 5 Onderbouw vrij Uiterste datum inleveren sponsorformulier en sponsorgeld Levo-ochtend Plusklas (lln groep 8) 10 Schoolvoetbal meisjes Koningsspelen Paauwenburg Trail gr1- gr Gevonden voorwerpen MR vergadering gr5 - gr 8 lunchen op school en zijn om 14:00 uit IEP-toets groepen 8 Studiedag KOW vanaf u., dus geen BSO wel overblijf Theater groepen 7 17 IEP-toets groepen 8 Uiterste inschrijfdatum Avond4daagse 18 Uiterste betaaldatum schoolreizen Paaslunch, kinderen eten op school en zijn om vrij. t/m 5 mei 19 Goede vrijdag, geen school Maandag 6 mei 8.30 uur aanvang school

Kern 8: Bank en Licht

Kern 8: Bank en Licht Kern 8: Bank en Licht In deze kern leert uw kind: Woorden: bank en licht Woorden met 2 medeklinkers vooraan (zoals 'zwaan') en achteraan (bijvoorbeeld 'kast') komen uitgebreid aan bod. Daarnaast oefent

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 februari Voorstellen

Nieuwsbrief 3 februari Voorstellen Openbare Basisschool Est Dorpsstraat 3 4185 NA EST www.obsest.nl directie@obsest.nl Nieuwsbrief 3 februari 2017 Voorstellen Vanaf 2 februari kom ik het team van de basisschool in Est versterken, ik stel

Nadere informatie

Nieuwsbrief febr./mrt 2017

Nieuwsbrief febr./mrt 2017 Nieuwsbrief febr./mrt 2017 In deze nieuwsbrief kunt u over de volgende onderwerpen iets lezen: De agenda NL doet Schaatsen Nieuws uit het team Nieuws uit de groepen EHBO groep 7+8 de agenda februari 20

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief januari 2019 Nieuwsbrief 20 24 januari 2019 Belangrijke data 30-01 Peuterkijkochtend 9.00 uur 11.00 uur 11-02 Studiedag, alle leerlingen vrij Bijlagen Vragenlijst NIEUWSBRIEF Infobrief Veldhoven Tennist ALGEMEEN Kijkochtend

Nadere informatie

Weekbrief 29 maart 2016. Algemene mededelingen Maandag 28 maart 2 e paasdag, vrije dag!

Weekbrief 29 maart 2016. Algemene mededelingen Maandag 28 maart 2 e paasdag, vrije dag! Weekbrief 29 maart 2016 Algemene mededelingen Maandag 28 maart 2 e paasdag, vrije dag! Tot dinsdag 29 maart!!! TSO en aardig, netjes, rustig Deze week is de regel van Kim en Jennifer uit groep 8: We zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

Weekbrief 21 maart 2016

Weekbrief 21 maart 2016 Weekbrief 21 maart 2016 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 21 maart is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 3 t/m 7. U heeft hiervoor een persoonlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 Maart 6 t/m 9 Oud papier actie 6 Nieuwsbrief 6 OR vergadering 13 MR bijeenkomst 15 Nationale Daltondag 17 2e rapport 20 + 21 Rapportgesprekken April 3 Nieuwsbrief 3 Schoolvoetbal

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 In deze nieuwsbrief zijn de veilig en vlot woorden van kern 9 opgenomen. Ook hebben we de leesbladen waarmee de kinderen op school oefenen erbij gedaan. Veel leesplezier!

Nadere informatie

N i eu w sbr i ef. 24 januari 2019

N i eu w sbr i ef. 24 januari 2019 24 januari 2019 Agenda 29-01: Bezoek Pater 02-02: Sponsorplons 11-02: Verslagen mee 12-02: Oudergesprekken 14-02: Oudergesprekken 15-02: Studiedag, leerlingen vrij Vanuit directie Misschien heeft u al

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4. Wat gaan we leren? September Beste ouders,

Nieuwsbrief groep 4. Wat gaan we leren? September Beste ouders, Nieuwsbrief groep 4 Beste ouders, September 2017 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van groep 4 voor de komende periode. Vanaf dit schooljaar zullen de leerkrachten van elke groep u als ouder op de hoogte

Nadere informatie

Vrijdag 31 maart hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij.

Vrijdag 31 maart hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij. Nieuwsbrief maart Nieuws uit de groepen Groep 1/2 Thema s: De wereld rond (Schatkist) Lente (Schatkist) Duitse les: 10 maart, 24 maart. Letters: Week 10: o Week 11: g Week 12: t Week 13: ei Vrijdag 31

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 22 3 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, We hopen, dat u samen met uw kind van de vakantie heeft genoten. In deze vakantie is de voortuin

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 8 april 2016

Nieuwsbrief. 8 april 2016 Nieuwsbrief 8 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De eerste schoolreisjes zitten er weer op en de kinderen vonden het allemaal erg leuk. Enkele

Nadere informatie

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders,

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders, Beste ouders, In de laatste weken zijn veel toetsen afgenomen. Iedere keer blijkt weer dat de LOVS-toetsen voor een heleboel kinderen behoorlijk pittig zijn. De vraagstelling is anders, de opdrachten zijn

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

Aardig-netjes-rustig Groep 1/2 a: De kinderen zeggen netjes dank je wel als iemand wordt geholpen.

Aardig-netjes-rustig Groep 1/2 a: De kinderen zeggen netjes dank je wel als iemand wordt geholpen. Weekbrief 20 februari 2017 Algemene mededelingen Continurooster Vrijdag 24 februari draaien de kinderen van groep 5 t/m 8 een continurooster. Dit betekent dat de kinderen iets te eten en drinken mee moeten

Nadere informatie

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Groep 3 Lezen We zijn bezig met kern 9. Het thema is: Hoe kan dat? Het ankerverhaal gaat over Daan. Daan is een uitvinder. Als Tasja op bezoek komt, is hij net bezig met het

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 19-21 April Cito Eindtoets 22 April Koningsspelen 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 06 Mei Juf Marieke is

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 mei 2018

Nieuwsbrief groep 3 mei 2018 Nieuwsbrief groep 3 mei 2018 Nieuws uit de groep: Het is erg belangrijk om te blijven lezen om een zomerdip te voorkomen. In de nieuwsbrief heb ik hierover een artikel toegevoegd. Leestips! - Hang een

Nadere informatie

Weekbrief 14 maart 2016

Weekbrief 14 maart 2016 Weekbrief 14 maart 2016 Algemene mededelingen Open Dag Woensdag 16 maart is er een open dag in het gebouw van De Meerwaarde. U kunt u een kijkje nemen in de groepen en informatie krijgen over de werkwijze

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie, tips om thuis te oefenen en de leerdoelen. Handig om

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

Informatieavond 1. Groep 3

Informatieavond 1. Groep 3 Informatieavond 1 Groep 3 Methodes Veilig Leren Lezen KIM-versie voor technisch lezen, begrijpend lezen, spelling en woordenschat. Wereld In Getallen voor rekenen Met Sprongen Vooruit voor rekenen (automatiseren

Nadere informatie

Deze week zijn we gestart in Kern 9. Het thema van kern 9 is Hoe kan dat? De nieuwe woordtypen die de kinderen leren lezen in kern 9 zijn:

Deze week zijn we gestart in Kern 9. Het thema van kern 9 is Hoe kan dat? De nieuwe woordtypen die de kinderen leren lezen in kern 9 zijn: Beste ouders, Deze week hebben alle kinderen hun tweede rapport ontvangen en mee naar huis genomen. Voor ieder kind een rapport om trots op te zijn! Juf Tessa en Juf Esther zijn in ieder geval heel trots

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij?

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij? Het schooljaar is weer begonnen. Dit jaar zijn we gestart met groep 1 tot en met 5. Het was eerst voor iedereen even wennen, maar het gaat nu heel erg goed! Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode

Nadere informatie

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode:

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode: April 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief april BSO Hansweert Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, De paasdagen zitten er op en we zijn alweer bezig met

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

Weekbrief 13 juni 2016

Weekbrief 13 juni 2016 Weekbrief 13 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis groep 3 t/m 7 Maandag 13 juni gaan alle leerlingen van groep 3 t/m 7 naar Toverland. De bussen vertrekken om half negen. Kibeo in de vakantie Kom

Nadere informatie

Ganzenwei XD Gorinchem

Ganzenwei XD Gorinchem Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 26 mei 2016 Activiteiten in mei: 25 26 27 mei Schoolkamp groep 8 27 mei Koffieochtend

Nadere informatie

Weekbrief 16 maart 2015

Weekbrief 16 maart 2015 Weekbrief 16 maart 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 16 maart krijgen de kinderen van groep 3 t/m 7 een uitnodiging mee voor de gespreksmiddag/avond op maandag 24 maart. De kinderen

Nadere informatie

mollen -> de o wordt uitgesproken als o. Dit noemen wij een woord met een woord met een gesloten lettergreep: mol len.

mollen -> de o wordt uitgesproken als o. Dit noemen wij een woord met een woord met een gesloten lettergreep: mol len. Komende week starten wij alweer aan kern 11 van Veilig Leren Lezen. U zult zien dat er in deze kern veel terugkomt wat er in kern 10 is aangeboden. In deze kern staan de volgende onderwerpen (weer) centraal:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. 4 november Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 8. 4 november Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 8 4 november 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De herfstwandeling van de kleuters ging na het onstuimige weer van vorige week maandag

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

De kinderen ontvangen nog een brief met informatie over deze gezellige dag.

De kinderen ontvangen nog een brief met informatie over deze gezellige dag. Weekbrief 25 mei 2015 Algemene mededelingen Schoolreis Maandag 8 juni gaan de kinderen van groep1/2 op schoolreis naar het Plaswijckpark. De kinderen van groep 3 t/m 7 gaan maandag 22 juni naar Drievliet.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

website: 26 maart 2018

website:   26 maart 2018 DE WIJSNEUS website: www.deventerleerschool.nl 26 maart 2018 inhoud nieuwsbrief -Koningsspelen -Leerlingenraad vraagt: -Ouderbijdrage -De grote rekendag -Schoolvoetbaltoernooi -StKoDLS -IrisConnect -Kort

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuws uit de groep: Woensdag 4 oktober deden we met maar liefst 4 teams mee met het korfbaltoernooi voor groep 3 en 4. De kinderen hebben het ontzettend goed gedaan! Wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juni 2016

Nieuwsbrief groep 3 juni 2016 Nieuwsbrief groep 3 juni 2016 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Wat hebben de kinderen hard gewerkt dit jaar en wat zijn we trots op ze! Bedankt

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 17 februari 2017 Ma 20 t/m Vrij 24 Ma 27 Di 28 Woe 1 Do 2 Vrij 3 Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat?

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? - We alweer begonnen zijn aan kern 8 van Veilig Leren Lezen. - We al moeilijke letterklanken leren zoals de ng, sch, en woorden met 2 medeklinkers vooraan en

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 3 18 november 2016

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 3 18 november 2016 Nieuwsbrief 2 : Aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 3 18 november 2016 De volgende punten komen aan de orde: *Sinterklaassprookje : a.s. donderdag 24 november *Lezen *Wisselwoorden *Leestips

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Maart 7 Nieuwsbrief 7 t/m 10 Oud papier actie 11 2e rapport 14 t/m 16 Rapportgesprekken 16 Nationale Daltondag 18 Palmpaasoptocht FC Twente schooltour gr. 3 en 4 21 OR vergadering

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Lesopbouw: instructie. 2 Instructie. 1 Start. Blok 4 Week 2 Les 1

Lesopbouw: instructie. 2 Instructie. 1 Start. Blok 4 Week 2 Les 1 Blok Week 2 Les 1 0 70 30 0 35 5 20 10 1 36 2 11 12 1 0 739 00 96 325 10 71 02 9 327 330 69 56 1 210 332 700 566 20 212 59 29 3 599 76 551 300 5 1 770 99 0 00 109 3 991 10 02 111 350 70 270 96 596 150

Nadere informatie

Een weetje of een ideetje van onze kanjercoördinator. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum:

Een weetje of een ideetje van onze kanjercoördinator. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: 5 mei 2016 Nieuwsbrief 10 Een weetje of een ideetje van onze kanjercoördinator Dit doen we wel: Een echte vriend probeert je te stoppen, als je rare dingen doet. Soms gaat het mis, dat kan gebeuren. We

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Bij rekentuin staan scores bij elk tuintje. Bij een gemiddelde score halen de kinderen in groep

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a,

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Zo staan we aan de start van het nieuwe schooljaar en voor we het weten, is de herfstvakantie alweer in zicht. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 31 20 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor groep acht. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vanmorgen is de schoolfotograaf weer langs geweest en heeft iedereen op de foto gezet. Hij doet het op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De afgelopen week was de schoolfotograaf op school. U krijgt binnenkort een inlogcode voor

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

nieuwsbrief sept./okt. 2018

nieuwsbrief sept./okt. 2018 nieuwsbrief sept./okt. 2018 PERSONEEL Mocht u ons willen spreken dan bent u altijd van harte welkom om de school binnen te lopen. Tevens zijn wij ook te bereiken via de onderstaande mailadressen. Directeur

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Mei Maandthema:

Mei Maandthema: Mei 2017 Maandthema: Lastig om te weten te komen hoe het was op school? Gebruik eens deze gespreksstarter! Uitknippen, vouwen, tellen en kletsen maar! (Werkt vaak erg goed in combinatie met een glas limonade/thee

Nadere informatie

Informatie groep 7&8

Informatie groep 7&8 Informatie groep 7&8 Even voorstellen Ma en vr juf Sanne Di wo do juf Joyce Ma Di Wo en Do meester Lorenzo Ma en Di komt binnenkort juf Mirjam (stagiaire onderwijsassistent) Taal en Spelling Voorbereiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief mei 2017 Nieuwsbrief 19 23 mei 2017 Schoolagenda Ma 22 mei- vrij16 juni Ma 29 mei-do 1 juni Ma 5 vrij 9 juni Vrij 16 juni Projectweken, thema Sprookjes Avondvierdaagse Pinkstervakantie Schoolfeest (later meer info)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 7 (maart 2017) Agenda

Nieuwsbrief Nr. 7 (maart 2017) Agenda Nieuwsbrief Nr. 7 (maart 2017) DE GROTE REKENDAG Op woensdag 22 maart doen wij met de hele school weer mee met De Grote Rekendag 2017. Het thema is dit jaar: meten, bewegen en construeren! De kinderen

Nadere informatie

Weekbrief 18 april 2016

Weekbrief 18 april 2016 Weekbrief 18 april 2016 Algemene mededelingen School op Seef Vrijdag 8 april heeft wethouder Dhr. van Tilborg het bordje uitgereikt voor het behalen van het School op Seef label. Alle kinderen werden getrakteerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2016

Nieuwsbrief groep 3 december 2016 Nieuwsbrief groep 3 december 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16. Algemene informatie. Belangrijke data:

Nieuwsbrief 16. Algemene informatie. Belangrijke data: Nieuwsbrief 16 18 april 2019 Belangrijke data: 22 april t/m 03 mei Meivakantie 08 mei Stripboekenmiddag 15 mei Grote Rekendag 15 mei AC-vergadering 16 en 17 mei Schoolfotograaf 16 mei Nieuwsbrief 17 Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 03 maart 2016 2015-2016 nr. 26

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 03 maart 2016 2015-2016 nr. 26 03 maart 2016 2015-2016 nr. 26 Nieuwsbrief Nieuws uit de school Nieuws vanuit de Ouderraad. Wij kunnen u meedelen, dat er vanaf nu een nieuwe Ouderraad is. Er hebben zich zeven leden kandidaat gesteld

Nadere informatie

Wat doen we allemaal in groep 3?

Wat doen we allemaal in groep 3? Wat doen we allemaal in groep 3? Maandag en dinsdag: Juf Andrea Woensdag, donderdag en vrijdag: Juf Marije (In verband met het muziekproject zullen gedurende een aantal weken de maandagochtend door juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 mei 2016

Nieuwsbrief groep 3 mei 2016 Nieuwsbrief groep 3 mei 2016 Nieuws uit de groep: We zijn druk bezig met het nieuwe rekenonderwijs met de methodiek Math. We oefenen veel met echt materiaal. We rekenen onder andere met een postkantoor,

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: 31-08-15

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: 31-08-15 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 31-08-15 Algemeen Belangrijke data: 07 September Start project Kunst (alle groepen) 08 September Informatie avond en jaarvergadering OC/MR

Nadere informatie

[Geef de titel van het document op] Leerlingen krijgen een stem. Anita Verweij Schoolleider

[Geef de titel van het document op] Leerlingen krijgen een stem. Anita Verweij Schoolleider Nieuwsbrief 7 [Geef de titel van het document op] KBS De Catharijnepoort november 017 1 Leerlingen krijgen een stem Ontdek en ervaar je kracht! Vorige week woensdag is onze leerlingenraad voor het eerst

Nadere informatie

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 Agenda 21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 mei ma 23-5-16 studiemiddag KIJK groep 1 en 2 vrij wo 25-5-16 Schoolfotograaf do 26-5-16 juffen- en meestersfeest (om 13.00 uit) juni do 2-6-16 kunstroute

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Informatie Veilig leren lezen kern afsluiting

Informatie Veilig leren lezen kern afsluiting Kern 10 Het voorjaar is in volle gang, en alles groeit en bloeit! Ook de leesvaardigheid van de kinderen neemt toe. We gaan beginnen met kern 10 en wat daarin aan bod komt, leest u in deze brief. Thema

Nadere informatie

MR vergadering Woensdag 13 januari is er geen medezeggenschapsraad vergadering.

MR vergadering Woensdag 13 januari is er geen medezeggenschapsraad vergadering. Weekbrief 11 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid dinsdag 12 januari De ouders/verzorgers die zich voor de kerstvakantie hebben opgegeven voor deze ouderavond hebben 4 januari

Nadere informatie

Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015

Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015 Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015 Beste ouders/verzorgers, De lente is begonnen en als het goed is breekt er een leuke en gezellige tijd aan! Wat is het al heerlijk weer, al weet je in april natuurlijk

Nadere informatie

Samen lezen en Toneellezen. Het Noorderlicht, Breda

Samen lezen en Toneellezen. Het Noorderlicht, Breda Samen lezen en Toneellezen Het Noorderlicht, Breda Het Noorderlicht is een openbare basisschool met een diverse populatie van 300 leerlingen in de aandachtswijk Geeren-Noord in Breda. De school maakt deel

Nadere informatie

Weekbrief 11 mei 2015

Weekbrief 11 mei 2015 Weekbrief 11 mei 2015 Algemene mededelingen Hoofdluiscontrole Maandag 11 mei worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen? Alvast bedankt.

Nadere informatie

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond.

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond. Weekbrief 18 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid Dinsdag 12 januari is er op onze school een ouderavond gehouden over ouderbetrokkenheid. Het was een geslaagde avond. Bedankt

Nadere informatie

Theo Thijssenschool , nummer 135

Theo Thijssenschool , nummer 135 Theo Thijssenschool 30-03-2017, nummer 135 De Bouw! Hopelijk heeft u genoten van de tentoonstelling naar aanleiding van ons project over de Bouw! De afgelopen drie weken stonden in het teken van dit thema.

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, Het is al weer een tijdje geleden dat we een lesbrief aan jullie hebben gestuurd. Maar met de start op onze prachtige nieuwe school, ook gelijk maar een doorstart met de

Nadere informatie

April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 5 april Spreekuur Juliët Alblas 7 april Schriftelijk verkeersexamen groep 7 8 april Gastles Willy Weerman + schoonmaken

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 april 2019 Ma 22/4 t/m Vrij 3/5 Ma 6/5 Di 7/5 Woe 8/5 Do 9/5 Vrij 10/5

Nadere informatie

Sinterklaas had een prachtige trike voor zijn verjaardag gekregen. Het zag er stoer uit.

Sinterklaas had een prachtige trike voor zijn verjaardag gekregen. Het zag er stoer uit. December 2016 Algemeen In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief BSO december Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, Wat een fijne sinterklaasochtend hebben we achter de rug.

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Kinderen leren verschillend

Kinderen leren verschillend Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Kinderen leren verschillend 18 april 2019 Inspectie geeft een positieve beoordeling aan OBS De Dennenkamp Afgelopen week heeft de inspectie van het onderwijs wederom een bezoek

Nadere informatie

Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3.

Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3. Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3. Het rekenonderwijs van tegenwoordig ziet er anders uit dan vroeger. Dat komt omdat er nieuwe inzichten zijn over hoe kinderen het beste leren. Vroeger lag

Nadere informatie

29 mei 2019 Nummer: 17

29 mei 2019 Nummer: 17 29 mei 2019 Nummer: 17 Beste Ouders/Verzorgers en leerlingen, Een extra lange nieuwsbrief vandaag. In deze nieuwsbrief vindt u informatie van de Doorzetters, Spoorzoekers, Toppers en Uitsmijters. We wensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Maart 2017

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Maart 2017 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Maart 2017 In deze nieuwsflits : *Lezen : Veilig Leren Lezen kern 7; schatgraven en avonturen beleven en piraten *Rekenen *Bezoek aan de Koornbeurs Belangrijke data: *14

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 1 bij 1.2 * Doe de opdracht met de groep. Uitleg voor de docent: De cursisten lopen door elkaar door het lokaal. Laat de cursisten elkaar in tweetallen begroeten,

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 32 28 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders De Cito-toets voor de leerlingen van groep 8 is weer achter de rug. Het was een spannende

Nadere informatie

Nummer 21 29 januari 2015

Nummer 21 29 januari 2015 Datum Activiteit Datum Activiteit Nummer 21 29 januari 2015 29-01 Groep 8: Adviesgesprekken 13-02 Afsluiting Duif s In 30-01 Duif s In 3 17 en 19-2 Groep 3: Rapportgesprekken 06-02 Duif s In 4 18-2 Rapport

Nadere informatie

Maart Maandthema: 1 / 6

Maart Maandthema: 1 / 6 Maart 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 1 maart Dinsdag 14 maart Donderdag 30 maart Juf Petra is aanwezig op: wk 9 (27 feb-3 maart) wk 10 (6-10 maart) wk 11 (13-17 maart) wk 12 (20-24 maart)

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Groep 3, 2017-2018 In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen

Nadere informatie

Juli Nieuwsbrief

Juli Nieuwsbrief Juli 2019 Nieuwsbrief Juli 2019 1 Musical groep 8 12 23 2 13 24 3 14 25 4 Afscheid gr 8 15 26 5 12.00 uur uit 16 27 6 17 28 7 18 29 8 Zomervakantie 19 30 9 20 31 10 21 11 22 19 augustus start nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht.

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht. Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 januari 2016 Foto van de week Vorige week konden we schaatsen op straat en nu schijnt de zon en is de temperatuur ver boven nul. De leerlingen hebben genoten van

Nadere informatie