In deze brief vul ik mijn standpunten verder aan en reageer ik op enkele onderdelen van uw brief.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze brief vul ik mijn standpunten verder aan en reageer ik op enkele onderdelen van uw brief."

Transcriptie

1 Betreft: "Ontwerpbesluit aanbodkanalen publieke omroep concessiebeleidsplan " uw referentie: Hilversum, 14 juni 2010 Geachte mevrouw Hammersma, In uw brief namens de Staatssecretaris van OC&W van 1 juni 2010 geeft u aan dat u van het Commissariaat voor de Media mijn brief van 6 april 2010 hebt ontvangen, waarin ik een klacht indien tegen het lanceren door de TROS van een radiothemakanaal onder de naam 'Sterren.NL Radio'. In deze brief vul ik mijn standpunten verder aan en reageer ik op enkele onderdelen van uw brief. Ten eerste merk ik op dat voor de lancering van iedere nieuwe dienst van een publieke omroep, zoals Sterren.nl Radio, additionele middelen benodigd zijn (inclusief, maar niet beperkt tot additionele financiering), onder de controle van de Staat. Derhalve dient per definitie de lancering van zo'n dienst ex ante te worden getest op de aanwezigheid op ongeoorloofde staatssteun in de context van artikel 87(1) van het EU- Verdrag. Het toewijzen (of dat nu door de Staat of door de publieke omroep zelf gebeurt) van publieke financiering voor een nieuw uitzendkanaal met een gelijksoortig format als reeds in gebruik is bij commerciele marktpartijen, voldoet aan alle 4 de criteria voor de aanwezigheid van staatssteun als omschreven in artikel 87 (1). Ten eerste is er sprake van 'interventie door de Staat of door middelen van de Staat'. Ten tweede zorgt een dergelijke interventie voor een selectief economisch voordeel voor de ontvanger. Ten derde verstoort de staatssteun de concurrentieverhoudingen of dreigt die te verstoren. En tenslotte moet de interventie van invloed zijn op de handel tussen lidstaten. Met betrekking tot het laatste punt merk ik op dat de zendvergunning van 100% NL in handen is van het Finse bedrijf Radiocorp Oy, gevestigd te Helsinki. Tegelijkertijd valt de zaak Sterren.nl Radio niet in iedere hypothese voor uitzondering van het verbod op staatssteun, zoals omschreven in artikel 87 (2) en (3). Omdat de Sterren.nl Radio zaak duidelijk binnen het gebied van ongeoorloofde staatssteun valt, zijn wij van mening dat de Staat voorafgaande toestemming dient te vragen aan de Europese Commissie voordat een dergelijk project (experimenteel of niet) kan worden toegestaan, ter voorkoming van langdurig onderzoek en inbreukprocedures die additioneel belastinggeld zullen kosten en ondertussen mogelijk zullen leiden tot onrepareerbare verstoring van de concurrentieverhoudingen.

2 Sterren.nl Radio gelanceerd op 2 april In uw brief van 1 juni, aan mij gericht, stelt u dat het niet zo is dat het kanaal op 2 april 2010 (u schrijft wellicht abusievelijk '2 april 2009') met een feestelijke openingsuitzending de lucht in is gegaan, maar dat er een feestelijke uitzending zou zijn geweest in verband met toevoeging van presentatie door presentatoren aan de programmering. Zoals u kunt zien in de bijlagen bij mijn brief van 7 april, is het de TROS zelf geweest die bekend heeft gemaakt dat het kanaal op 2 april 2010 met een feestelijke openingsuitzending de lucht is in gegaan. Dit is ook op deze wijze overgenomen door diverse media en niet door de TROS ontkent. Expliciet werd vermeld door de TROS dat het hier ging om 'de lancering van Sterren.NL Radio' en om een 'feestelijke openingsuitzending' (niet zijnde een feestelijke uitzending in verband met de start van presentatie). Ook werd er op de eigen site van de TROS ( gesproken over 'het openingsweekend van Sterren.nl Radio'. Het is goed mogelijk dat voorafgaande aan deze lancering er enige tijd een datastream op het internet heeft gelopen met Nederlandse muziek en 'Sterren.NL radio'-jingles. Echter, als niemand daar enige ruchtbaarheid aan geeft is het bestaan van die stream -op een handjevol ingewijden na- bij iedereen onbekend. Als directeur van 100% NL raakte ik zelf bekend met de komst van 'Sterren.NL Radio' in de week voorafgaande aan de lancering op 2 april, toen meerdere zakelijke relaties van 100% NL aangaven dat ze waren uitgenodigd door de TROS om de lancering van het nieuwe radiostation bij te wonen. Derhalve heeft de TROS willens en wetens doen voorkomen dat er op 2 april 2010 een nieuw radiostation zou beginnen onder de naam 'Sterren.NL radio'. Geen onderscheid tussen 'Sterren.NL Radio' en 'Radio 2 Sterren.nl' In uw brief lijkt u een onderscheid te maken tussen 'Sterren.NL Radio' dewelke een themakanaal van de TROS zou zijn, en het door de NPO aangevraagde themakanaal voor digitale distributie, 'Radio 2 Sterren.nl'. Over dit laatste kanaal zou u nog een oordeel moeten vellen. Ik zou er graag op willen wijzen dat 'Sterren.NL Radio' reeds uitzendt via de digitale kabel van UPC (en vanaf 1 juli ook via Ziggo), en het hier exact hetzelfde programma betreft dat door de TROS op 2 april 'groots is gelanceerd'. Derhalve is er geen onderscheid tussen 'Sterren.NL Radio' van de TROS en 'Radio 2 Sterren.nl' van de NPO. Telkens wanneer het in deze brief gaat over 'Sterren.NL Radio', danwel 'Radio 2 Sterren.nl' wordt hiermee een en dezelfde programma bedoeld.

3 'Radio 2 Sterren.nl' staat mijlenver af van 'Radio 2' In uw ontwerpbesluit schrijft u dat de radiothemakanalen in het verlengde liggen van de profielen van de algemene radiokanalen (waaronder Radio 2). U schrijft: "In het verlengde van de hoofdzenders zorgen de themakanalen voor verbreding en verdieping, herhaalde uitzending van aanbod op de generieke hoofdzenders en ontsluiting van het audio-archief". Het is mij echter een groot raadsel wat 'Sterren.NL radio' met 'Radio 2' te maken heeft, anders dan dat toevallig enkele TROS-DJ's van Radio 2 ook op 'Sterren.NL radio' presenteren, en de aanvraag bij u is ingediend onder de naam 'Radio 2 Sterren.nl'. Volgens de omschrijving in het concessiebeleidsplan van de NPO is 'Radio 2 Sterren.nl" een ''24-uurs themakanaal met volkse, populaire Nederlandse muziek. Naast veel Nederlandstalige muziek ook volkse Nederlandse artiesten die bijvoorbeeld in het Engels of het Frans zingen." En de 'publieksgroep' van Radio 2 Sterren.nl zouden 'Bezorgde Burgers' zijn. Radio 2 zendt helemaal geen programma's met volkse, populaire Nederlandse muziek uit! Het feit dat in het TROS-programma 'Gouden Uren' (als enige) incidenteel een keer een nummer van bijvoorbeeld BZN te horen is, wil nog niet zeggen dat een apart themakanaal met 24 uur per dag volkse, Nederlandse artiesten een 'verdieping en verbreding' is van Radio 2! Zelfs het enige radioprogramma van Radio 2 waarin 'volkse, populaire Nederlandse muziek' wel eens voorkomt (De Gouden Uren dus), zendt voor het overgrote deel hele andere muziek uit dan de genoemde 'volkse, populaire Nederlandse muziek'. Radio 2 is een station met veelal popmuziek voor luisteraars tussen de 30 en 50 jaar, waaronder Queen, Sting, Alanis Morrissette, Bruce Springsteen e.d. Met 'volkse, populaire Nederlandse muziek' heeft Radio 2 verder niets van doen. Neemt u zelf eens de proef op de som. In plaats van het lezen van de mooi vormgegeven 'beleidsplannen' van de NPO met daarin fantastische verhalen, zet u nu zelf een keer 'Sterren.NL Radio' aan en luister er een aantal uren naar. Vervolgens zet u de radio op Radio 2, luistert ook daar enige uren naar. Hoort u dan werkelijk een duidelijk waarneembaar raakvlak tussen Radio 2 en 'Sterren.NL radio'? Het antwoord kan ik u nu al geven en is 'nee'. Beide radiostations staan qua programmatische vormgeving en doelgroepen mijlenver van elkaar vandaan. Een raakvlak vindt u uiteraard wel indien u 'Sterren.NL radio' zou afwisselen met onze zender, 100% NL, of met onze commerciele concurrenten Radio NL, Sky Radio NL en nog een flink aantal omroepbedrijven en -bedrijfjes dat in 'ons genre' actief is.

4 Commerciele stations zijn niet allemaal mainstream In uw ontwerpbesluit schrijft u: "Temidden van het grote aanbod aan overwegend mainstream radiozenders van (commerciele) partijen op de digitale kabel, zorgt het pakket themakanalen voor een gevarieerd specifiek publiek aanbod." Op de digitale kabel is een breed scala aan binnen- en buitenlandse radiozenders te beluisteren in allerlei formats en genres. Ook binnen het segment 'binnenlandse commerciele radiozenders' vindt u een grote verscheidenheid aan zenders. Inderdaad zijn Sky Radio, Radio 538, Q- Music, Radio 10 Gold, Radio Veronica, 100% NL en Radio NL mainstream zenders te noemen (waarvan de laatste 2 met overwegend muziek gezongen in de Nederlandse taal hetgeen weer een geheel andere playlist oplevert dan bijvoorbeeld 538 en Q-Music). Maar daarnaast zijn er op de digitale kabel bij kabelmaatschappijen als Ziggo binnenlandse commerciele zenders actief als BNR (nieuws), Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM (soul en jazz), Slam!FM (dance/alternative), Classic FM (klassiek), Kink FM (alternatief), 538 Juize (R&B), City Classic Rock en Ujala Radio (Hindoestaans). Bovendien zijn er voor abonnees die naast hun digitaal basisabonnement nog een extra pakket nemen, de digitale kabel meerdere nonstop-muziekkanalen te beluisteren van de commerciele aanbieder XLNT, in allerlei genres en stijlen, inclusief het genre waarin Sterren.nl Radio meent te moeten uitblinken. Hieruit blijkt overduidelijk dat er juist meer NIET-mainstream radiozenders van commerciele partijen op de digitale kabel worden doorgeven, dan wel-mainstream zenders. Het pakket themakanalen van de commerciele zenders zorgt derhalve reeds voor een gevarieerd specifiek publiek aanbod. Ik vind het zeer teleurstellend te noemen dat u weliswaar erkent dat er op de digitale kabel een groot aanbod is aan radiozenders van commerciele partijen, maar die gemakshalve maar over een kam scheert als "overwegend mainstream", terwijl volgens u het beoogde pakket themakanalen van de publieke omroep wel voor een gevarieerd specifiek aanbod zou zorgen. Dit geeft te denken dat u mogelijk geen juist beeld hebt van het aanbod aan commerciele radiozenders. Sterren.nl Radio wel mainstream Bovendien, nu u toestemming hebt gegeven aan 'Sterren.NL Radio' om -bij wijze van experiment- toe te treden tot de digitale kabel, is er juist nog een mainstream-zender bijgekomen. Immers, ook de muziek op 'Sterren.NL radio' is aanzienlijk meer wel-mainstream dan niet-mainstream. De muziek van 'Sterren.NL radio' is eenvoudigweg te typeren als een mix van de muziek van 100% NL en die van Radio NL (of desgewenst Sky Radio NL e.d.).

5 Uw opmerking in uw ontwerpbesluit: "Ik constateer dat de publieke omroep radiothemakanalen nadrukkelijk plaatst in het kader van de gehele audiostrategie. Die heeft tot doel een grotere samenhang aan te brengen tussen het lineaire aanbod op de hoofdzenders en de overige lineaire en non-lineaire kanalen" is naar mijn mening dan ook misplaatst daar waar het gaat om 'Sterren.NL radio'. De uitgezonden muziek op 'Sterren.NL radio' ligt zo mijlenver af van wat er op Radio 2 wordt uitgezonden dat enige vergelijking tussen die 2 stations mank gaat, laat staan dat er gesteld kan worden dat 'Sterren.NL Radio' een grotere samenhang aanbrengt tussen het lineaire aanbod op de hoofdzenders en de overige lineaire en non-lineaire kanalen. Ook zet ik grote vraagtekens bij uw stelling dat ten aanzien van 'Radio 2 Sterren.nl' verdieping plaatsvindt van specifieke thematische onderdelen van de programmering op Radio 2'. Op 'Sterren.NL radio' worden semi-nonstop 100% NL-artiesten als Guus Meeuwis, Marco Borsato, Nick en Simon, Antje Monteiro, Tim Douwsma, Monique Smit en Frans Duijts afgewisseld met (de meer volkse) 'Radio NL-artiesten' als Frans Bauer, Marianne Weber, Jannes, Helemaal Hollands e.d. Noemt u mij een thematisch onderdeel van de programmering van Radio 2 waar een dergelijke nonstop-muziekformule bij aansluit? Van enige 'verdieping' is in 't geheel geen sprake. In de praktijksituatie lijkt het volgende aan de hand te zijn: de NPO (of de TROS) wil graag een kanaal met populaire Nederlandstalige en Nederlandse muziek in de stijl van 100% NL en Radio NL (of een mix daarvan). Echter, omdat in het concessiebeleidsplan er sprake dient te zijn van een link met een van de 5 hoofdkanalen, wordt er een ingewikkeld verhaal verzonnen waardoor het net lijkt of de link tussen Sterren.NL radio en Radio 2 zeer logisch is. Experiment? Dan zou ik nog wat willen zeggen over 'het experimentele karakter' van de digitale doorgifte van 'Sterren.NL Radio'. Volgens u betreft het hier immers een experiment. De vraag is echter hoe een kanaal als 'Sterren.NL radio' een experiment kan worden genoemd? Het gaat hier immers om een kanaal met nonstop-muziek van populaire Nederlandse artiesten, waarbij er grote overeenkomsten zijn met commerciele concurrenten die al wat langer bestaan. De muziek die wordt uitgezonden is niet experimenteel, het achter-elkaar plaatsen in een muziekcomputersysteem is niet experimenteel, er kan beslist niet worden gezegd dat de (eveneens populaire en bekende) DJ's van 'Sterren.NL radio' een experimentele presentatievorm bezigen, en de uitzendingen via internet en de kabel zijn evenmin experimenteel te noemen.

6 In zowel muzikaal, presentatie-, technisch als distributie-opzicht is er niks 'experimenteels' aan Sterren.NL radio. Ik kan me voorstellen dat het experimentele karakter wel geldt voor een radiothemakanaal met 'Liedkunst', maar bij 'Sterren.NL Radio' is dat eenvoudigweg niet het geval. En indien u de moeite zou nemen om 'Sterren.NL Radio' gewoon eens een keertje aan te zetten, dan merkt u dat de wollige, onduidelijke taal die de NPO gebruikt in haar concessiebeleidsplan , dit niet kan verbloemen. Sterren.NL Radio is een met belastinggeld gefinancierde mix van de commerciele stations 100% NL, Radio NL en Sky Radio NL (en nog tientallen andere soortgelijke zenders). Sterren.NL radio voor de publieksgroep '' Bezorgde Burgers"? Als exploitant van een soortgelijke zender als Sterren.nl Radio, namelijk 100% NL, heb ik met enorme verbazing kennis genomen van de publieksgroep die 'Radio 2 Sterren.nl' meent aan te zullen spreken, te weten: 'Bezorgde Burgers'. Nu vind ik nergens een definitie van 'Bezorgde Burgers' in het concessiebeleidsplan. Maar ik kan u verzekeren dat wij al jarenlang bij iedere maandelijkse publicatie van de Intomart luistercijfers de cijfers van onszelf als ook van onze concurrenten (inclusief Radio NL) grondig analyseren. Nog nooit hebben we gemerkt dat 100% NL dan wel Radio NL een specifieke bevolkingsgroep aanspreekt 'die bezorgd is', dan wel 'meer bezorgd is' dan luisteraars van andere stations. Bovendien: hoe meet je dat je luisterpubliek voor een significant deel bestaat uit mensen die bezorgd zijn? En waarover moeten ze dan bezorgd zijn om tot de publieksgroep van 'Sterren.NL radio' te behoren? Moeten we niet gewoon reëel zijn en zeggen dat de typering 'bezorgde burgers' een mooie taalvondst is, maar verder geen enkele waarde heeft? Of zijn er bij de publieke omroep medewerkers te vinden die echt serieus van mening zijn dat liefhebbers van Guus Meeuwis meer zorgen hebben dan bijvoorbeeld fans van The Golden Earring? Opnieuw geen link waar te nemen tussen Sterren.nl Radio en Radio 2 De door de NPO beoogde publieksgroep van 'Radio 2 Sterren.nl'; te weten "Bezorgde Burgers" toont opnieuw aan dat 'Radio 2 Sterren.nl' helemaal niets van doen heeft met de hoofdzender 'Radio 2'. Immers, de doelgroep van Radio 2 wordt op pagina 105 omschreven als: "Het audiopalet Radio 2 richt zich op de brede middengroepen, zowel in termen van leeftijd als opleiding. De doelgroep bestaat uit personen tussen 35 en 54 jaar, waarbij een evenwicht in bereik tussen de groep jaar en jaar wordt nagestreefd. Qua leeftijdsgroepen gaat het primair om Zorgzame Opvoeders, Zorgeloze Spanningzoekers en Gemakzoekende Burgers. Werk en gezin zijn kenmerkend voor de leefsituatie van grote delen van de doelgroep."

7 In bovenstaande beschrijving valt in 't geheel niet op te maken dat Radio 2 zich ook zou richten op 'Bezorgde Burgers'. Daarentegen wordt wel gesteld dat 'Zorgeloze Spanningzoekers' primair tot de doelgroep van Radio 2 behoren. Het lijkt me dat deze twee publieksgroepen tegengesteld aan elkaar zijn. Voor de 'Bezorgde Burgers' kan er dan wel een nieuw kanaal worden opgestart, maar om dat kanaal dan te bestempelen als 'verdieping' en 'verbreding' van een kanaal dat zich primair richt op 'Zorgeloze Spanningzoekers', lijkt op z'n zachtst gezegd een beetje vreemd. "Het doel heiligt de middelen" In het concessiebeleidsplan van de NPO staat dat het de ambitie is om wekelijks 85% van de Nederlanders te bereiken. Omdat 100% NL en Radio NL gezamenlijk zo'n 6% marktaandeel hebben, lijkt het erop dat vooral om deze reden 'Sterren.nl Radio' in het leven wordt geroepen. Immers, een (in dit geval publieke, met belastinggeld gefinancierde) concurrent kan daar nog wel wat vanaf snoepen. Alleen is er in dit geval wel sprake van 'het doel heiligt de middelen'. Het Commissariaat voor de Media schrijft in haar advies t.a.v. het concessiebeleidsplan van 4 mei 2010: "Onder het kopje 'verbeteren bereik' staat dat verbinden de publieke taak is en dat het daarom de ambitie is om wekelijks 85 procent van de Nederlanders te bereiken. Wij waarderen het dat de publieke omroep dit concrete en ambitieuze doel heeft gesteld. Het Commissariaat is echter wel van mening dat enkel een algemene bereiksdoelstelling niet voldoende is. Er zou ook moeten worden aangegeven met welke programmagenres men het gewenste bereik wil realiseren. Als de publieke omroep inzichtelijk maakt in welke mate hij het publiek bereikt met nieuws, amusement, fictie, sport en andere genres, biedt dat het voordeel dat duidelijk wordt hoe de programmering zich onderscheidt van die van de commerciele zenders.' Zoals al eerder betoogd in m'n brief van 7 april aan het Commissariaat, ben ik van mening dat de programmering van Sterren.nl Radio zich niet kwalitatief onderscheidt van die van commerciele zenders als 100% NL, Radio NL, Sky Radio NL en anderen. Gevolgen van de komst van Sterren.nl Radio voor 100% NL Het opbouwen van een marktpositie kost een aantal jaren. Nu Sterren.NL Radio pas in april is begonnen met het opbouwen van haar naamsbekendheid en haar publiek, is op dit moment geen inschatting te maken van de financiele en andere gevolgen voor 100% NL en anderen. Sterren.NL Radio beschikt vooralsnog niet over FM-etherfrequenties die enkele commerciele zenders wel hebben. Maar Sterren.NL Radio gaat wel de strijd aan met haar commerciele concurrenten op internet en de (vooralsnog digitale) kabel. Steeds meer mensen luisteren

8 digitaal en het is een kwestie van tijd voordat programmaraden ook zeggenschap hebben over wat er via de digitale kabel wordt uitgezonden. In een ander format, te weten 'soul en jazz', is er al een moordende concurrentie tussen publieke en commerciele stations. Het commerciele Arrow Jazz FM, dat zowel soul als jazz uitzendt, opereert in een muzikale nichemarkt waarin commerciele aanbieders het moeilijk hebben, maar heeft het sinds de komst van het publieke 'Radio 6 Soul en Jazz' nog veel moeilijker gekregen. Radio 6 beschikt over financiering voor adequate presentatie, productie e.d. hetgeen het niet gesubsidieerde Arrow Jazz FM zich niet kan veroorloven. Bovendien vechten beide stations een harde strijd uit over distributiemogelijkheden. In het jaarverslag over 2009 van kabelmaatschappij Cogas, die een groot deel van Overijssel van radio- en TV-signalen via de kabel voorziet, valt te lezen: "In de vergadering van 18 mei waren vertegenwoordigers van Euronews, MTV, 100% NL en Radio 6 aanwezig om hun bezwaarschrift toe te lichten. Met betrekking tot de eerste drie bezwaarden kwam de Programmaraad tot het oordeel dat geen nieuwe gezichtspunten naar voren waren gebracht, de bezwaren werden daarom ongegrond verklaard. Het bezwaar van Radio 6 daarentegen werd gegrond geacht, waarop de Programmaraad besloot alsnog tot doorgifte van deze zender te adviseren. Daarmee ontstond echter het probleem dat dan tevens zou moeten worden geadviseerd een zender uit het aanbod te verwijderen. Dit noodzaakte tot het alsnog stemmen over de radiozenders waarover door de individuele leden reeds voorstellen tot verwijdering uit het zenderpakket waren gedaan. Die zenders werden stuk voor stuk in stemming gebracht. Uiteindelijk stemde de Programmaraad met 11 stemmen voor en 1 stem tegen voor het laten vervallen van Arrow Jazz FM." Hier hebben we dus een concreet voorbeeld van een (met overheidsgeld gefinancierde) publieke zender die zomaar even een soortgelijke commerciele zender van de kabel af stoot. Het is beslist niet uitgesloten dat dit straks ook met 100% NL gaat gebeuren, omdat aan te nemen valt dat in de ogen van programmaraadsleden de verschillen tussen 100% NL en Sterren.NL Radio niet zo heel erg groot zullen zijn. Bovendien heeft Sterren.NL Radio de marketingmachine van de publieke omroep achter zich staan, en heeft Sterren.NL Radio indien gewenst de mogelijkheid om programma's en artiesten te koppelen aan populaire TV-programma's. Dat zijn mogelijkheden die 100% NL als standalone radiobedrijf niet of nauwelijks heeft. Nog een voorbeeld: bij Ziggo wordt op 1 juli aanstaande het commerciele R&B en hiphopkanaal '538 Juize' verwijderd en vervangen door het met belastinggeld gefinancierde 'FunX hiphop'.

9 Sterren.NL radio in strijd met vrije verkeer van goederen en diensten Tenslotte zou ik nogmaals de strijdigheid met het vrije verkeer van goederen en diensten onder de aandacht willen brengen (hetgeen ik ook al heb gedaan in m'n brief van 6 april aan het Commissariaat voor de Media). In de jaren 90 zond 'Radio Noordzee Nationaal' uit op de FM met, naast Nederlandstalige muziek, als clausulering een hoog percentage 'Nederlands product'. Muziek binnen dit criterium mocht van alles zijn, maar moest uit Nederland komen. In de lange periode voorafgaande aan de zerobase-verdeling van de radiofrequenties in 2003 is er binnen uw en met uw Ministerie veelvuldig gediscussieerd over deze clausuleringen. Uw Ministerie kwam daarbij tot het oordeel dat de clausulering 'Nederlands product' niet langer gehandhaafd mocht blijven, omdat deze clausulering in strijd is met het vrije verkeer van goederen en diensten binnen de EU. Voor kavel A9 (het FM-kavel waar 100% NL op uitzendt en welk FM-kavel is aangewezen voor een programma dat overwegend bestaat uit Nederlandstalige muziek) werden door uw Ministerie de minimale criteria voor een aanvrager om dit kavel te kunnen verwerven, derhalve als volgt bepaald : * Tenminste 30% van de netto-zendtijd dient te bestaan uit Nederlandstalige muziek * Tenminste 20% van de netto-zendtijd dient te bestaan uit Europese muziek, anders dan Nederlandstalige muziek. Aanvragers die in programmatisch opzicht significant meer boden dan overige aanvragers zouden het FM-kavel verwerven, en uiteindelijk (weliswaar na een rechtszaak die 3 jaar heeft geduurd) werd dit FM-kavel aan 100% NL vergund met de restricties 70% Nederlandstalig en 20% Europees anders dan Nederlandstalig. 100% NL vult het laatste criterium dusdanig in dat er ook daadwerkelijk artiesten afkomstig uit heel Europa op 100% NL te horen zijn. Terwijl uw Ministerie van mening is dat het criterium 'Nederlands product' bij het door u vaststellen van de programmaquota voor geclausuleerde commerciele zenders verboden is en er derhalve door uw Ministerie een criterium wordt opgelegd voor 'Europese muziek anders dan Nederlandstalig", stemt u in uw 'Ontwerpbesluit goedkeuring aanbodkanalen 2010' zonder verdere motivatie hieromtrent in met meerdere radiothemakanalen van de publieke omroep, die overduidelijk vooraf aangeven dat ze uitsluitend Nederlands muzikaal product zullen gaan uitzenden, waaronder dus ook Sterren.nl Radio. Hoe is het mogelijk dat uw Ministerie het standpunt heeft dat de clausulering 'Nationaal Product' bij de commerciele omroep op Europeesrechtelijke bezwaren stuit, terwijl u in uw ontwerpbesluit de publieke omroep alle ruimte geeft om meerdere kanalen met uitsluitend 'Nederlands product' (dat wil zeggen: waarbij muzikaal product uit andere Europese landen geen enkele kans maakt op de playlist van deze kanalen te komen, enkel en alleen omdat het om producties gaat die niet uit Nederland afkomstig zijn) te gaan exploiteren, en de publieke

10 omroep deze nieuwe kanalen ook met belastinggeld mag gaan financieren? Ik kan dat niet met elkaar rijmen. Graag ben ik op 23 juni aanwezig tijdens de hoorzitting op uw Ministerie over uw ontwerpbesluit om m'n standpunten ook nog eens mondeling onder de aandacht te brengen en eventueel vragen te stellen. Hoogachtend, Herbert Visser Directeur 100% NL

Experiment NPO Soul & Jazz via analoge kabel

Experiment NPO Soul & Jazz via analoge kabel Experiment NPO Soul & Jazz via analoge kabel Korte omschrijving experiment De NPO start op 1 januari 2016 een experiment op het gebied van distributie van een van zijn subkanalen, te weten NPO Soul & Jazz.

Nadere informatie

Internet Radio. Intomart GfK. GfK. Growth from Knowledge. Leendert van Meerem

Internet Radio. Intomart GfK. GfK. Growth from Knowledge. Leendert van Meerem GfK. Growth from Knowledge Internet Radio Leendert van Meerem Radio, het oudste elektronische medium 2 - Gestart, 100 jaar geleden op de Amplitude Modulatie : AM - Voor de oorlog al krakend met de Korte

Nadere informatie

1. Luister je naar de radio?

1. Luister je naar de radio? Muziek In hoeverre ben je het (on)eens met de volgende stellingen? 10 95% 1. Luister je naar de radio? (n=538) 9 8 7 6 5 4 3 2 1 5% Ja Nee Weet niet Toelichting: Ja Alleen naar muziek De hele dag door...3fm

Nadere informatie

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep INTRODUCTIE Voor dit onderzoek zijn wij geïnteresseerd in uw gebruik van radio en televisie. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking! 1. Wat zijn de 4 cijfers van uw postcode? BLOK 1 : Radio 2. Luistert

Nadere informatie

Bereiksonderzoek Lokale omroep

Bereiksonderzoek Lokale omroep BRAND REALITY Bereiksonderzoek Lokale omroep DVJ Insights consultant research expert Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website conclusies 2 ACHTERGROND - DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Regionale programmaraad Zuidoost Brabant

Regionale programmaraad Zuidoost Brabant Regionale programmaraad Zuidoost Brabant 06-53775317 Postbus 1744 info@programmaraadzuidoostbrabant.nl 5602 BS EINDHOVEN giro 4896818 Regionale programmaraad Zuidoost Brabant Definitief radioadvies #29,

Nadere informatie

Onderzoeksmogelijkheden voor kabelraden Kabelraden.nl, Jaarbeurs Utrecht Lex van Meurs, Intomart GfK Ronald Lavooi, programmaraad Zuidoost Brabant

Onderzoeksmogelijkheden voor kabelraden Kabelraden.nl, Jaarbeurs Utrecht Lex van Meurs, Intomart GfK Ronald Lavooi, programmaraad Zuidoost Brabant GfK Media Onderzoeksmogelijkheden voor kabelraden Lex van Meurs 2 oktober 2010 1 Onderzoeksmogelijkheden voor kabelraden Kabelraden.nl, Jaarbeurs Utrecht Lex van Meurs, Intomart GfK Ronald Lavooi, programmaraad

Nadere informatie

Bereiksonderzoek Lokale omroep

Bereiksonderzoek Lokale omroep BRAND REALITY Bereiksonderzoek Lokale omroep DVJ Insights consultant research expert Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website conclusies 2 ACHTERGROND - DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

KRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus EA Hilversum. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit KRO. Geachte Directie en Bestuur,

KRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus EA Hilversum. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit KRO. Geachte Directie en Bestuur, KRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 23000 1202 EA Hilversum Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit KRO Geachte Directie en Bestuur, Op 16 juli jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet uw voornemen

Nadere informatie

bureau Brandeis Apollolaan 151 1077 AR Amsterdam The Netherlands +31 (0)20 7606505 mfo@buieaiibraiideis.gom bureanbrandeis.com 1.

bureau Brandeis Apollolaan 151 1077 AR Amsterdam The Netherlands +31 (0)20 7606505 mfo@buieaiibraiideis.gom bureanbrandeis.com 1. 1 vans bureau Brandeis Apollolaan 151 1077 AR Amsterdam The Netherlands +31 (0)20 7606505 mfo@buieaiibraiideis.gom bureanbrandeis.com De staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Postbus 16375

Nadere informatie

Bereiksonderzoek RTV Stichtse vecht

Bereiksonderzoek RTV Stichtse vecht BRAND REALITY Bereiksonderzoek RTV Stichtse vecht April 2015 Ronald Jansen - Leon Pouwels Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website Resultaten extra vragen

Nadere informatie

Het verlenen van een uitzendlicentie voor een onverkorte vastlegging van de AVRO (Canal Pride 2012).

Het verlenen van een uitzendlicentie voor een onverkorte vastlegging van de AVRO (Canal Pride 2012). AVRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 2 1200 JA Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit AVRO Geachte Directie en Bestuur, Op 24 juli jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet de volgende nevenactiviteit

Nadere informatie

Aanvraag neventaken uit MJB Reactie NPO op advies CvdM en RvC

Aanvraag neventaken uit MJB Reactie NPO op advies CvdM en RvC Aanvraag neventaken uit MJB 2008-2012 Reactie NPO op advies CvdM en RvC Algemeen Doelstelling nieuwe aanvragen De Raad voor Cultuur vraagt in zijn advies om een duidelijkere beschrijving van de strategie

Nadere informatie

Rapport Nederlandstalige Muziek

Rapport Nederlandstalige Muziek Rapport Nederlandstalige Muziek 11 september 2015 1 INLEIDING Buma Cultuur, dat het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in het buitenland ondersteunt en promoot, heeft TNS Nipo onderzoek

Nadere informatie

RADIOADVIES 2008 Regionale Programmaraad Midden Utrecht

RADIOADVIES 2008 Regionale Programmaraad Midden Utrecht 1 CONCEPT RADIOADVIES 2008 Regionale Programmaraad Midden Utrecht De Regionale Programmaraad Midden Utrecht heeft in 2004 voor het laatst een radioadvies uitgebracht aan Casema. Hierbij treft u een nieuw

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer B&P sv S.J. Varga (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer B&P sv S.J. Varga (035) AANTEKENEN Nederlandse Mededingingsautoriteit t.a.v. de heer drs. A.J.M. Kleijweg Postbus 16326 2500 BH 'S-GRAVENHAGE Datum Onderwerp 6 juli 2007 Advies mediaconcentratiezaak 6126/RTL-Radio 538 Uw kenmerk

Nadere informatie

ONLINE RADIO BEREIKSONDERZOEK

ONLINE RADIO BEREIKSONDERZOEK ONLINE RADIO BEREIKSONDERZOEK 2016 Opzet conform NLO bereiksmeting Radio luistergedrag december 2015 Online radio bereiksonderzoek 2016 Gemiddeld Nederland 18+ (N=2.054) In opdracht van OMS heeft MeMo²

Nadere informatie

Datum Ontwerpbesluit aanvragen nieuwe aanbodkanalen en stopzetten bestaande aanbodkanalen uit het Concessiebeleidsplan 2016-2020

Datum Ontwerpbesluit aanvragen nieuwe aanbodkanalen en stopzetten bestaande aanbodkanalen uit het Concessiebeleidsplan 2016-2020 >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep Postbus 26444 1202 JJ..HILVERSUM Media en Creatieve Industrie Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500

Nadere informatie

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep INTRODUCTIE Voor dit onderzoek zijn wij geïnteresseerd in uw gebruik van radio en televisie. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking! 1. Wat zijn de 4 cijfers van uw postcode? BLOK 1 : Radio 2. Luistert

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-006233-ibo Mevr. mr. I.M. Borninkhof (035) 7737 754

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-006233-ibo Mevr. mr. I.M. Borninkhof (035) 7737 754 AANTEKENEN TV Digitaal B.V. t.a.v. de directie Fabriciuslaan 76 2903 LH DRACHTEN Datum Onderwerp 30 oktober 2007 beslissing op bezwaar - 5 themakanalen voor televisie NPO Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Olon onderzoek lokale media landelijk. 2 april 2014 Sandra van Laar en Dirk Pieterse

Olon onderzoek lokale media landelijk. 2 april 2014 Sandra van Laar en Dirk Pieterse Olon onderzoek lokale media landelijk 2 april 2014 Sandra van Laar en Dirk Pieterse Inhoud Inleiding & Definities Samenvatting Achtergrond Lokale nieuwsvoorziening & Informatiebehoefte Bekendheid (van

Nadere informatie

B-TO-B ERS BEREIK JE MET SKY RADIO GROUP

B-TO-B ERS BEREIK JE MET SKY RADIO GROUP Luistercijfers aug-sep 2012 B-TO-B ERS BEREIK JE MET SKY RADIO GROUP SHOPPERS LUISTEREN NAAR SKY RADIO VERONICA GROEIT FORS IN MANNEN AB1 20-49 JAAR in elke 20-49 jaar campagne 20-49 jaar Vrouwen 20-49

Nadere informatie

NPO. rvuß/m. lf-u-200^ Ministerie van OCW. Raad van Bestuur

NPO. rvuß/m. lf-u-200^ Ministerie van OCW. Raad van Bestuur Raad van Bestuur E-doc Nr, Datum Rag. Directie Ministerie van OCW lf-u-200^ rvuß/m NPO Ministerie van OCW Directie Media, Letteren en Bibliotheken t.a.v. mevrouw drs M. Hammersma Postbus 16375 2500 BJ

Nadere informatie

2009 Radioplatforms en Radio via internet

2009 Radioplatforms en Radio via internet 2009 Radioplatforms en Radio via internet Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms en radio luisteren via internet Leendert van Meerem, Intomart GfK Inleiding 2 Onderzoek uitgevoerd door: Intomart

Nadere informatie

SKY RADIO GROUP IN ELKE

SKY RADIO GROUP IN ELKE Luistercijfers apr-mei 2011 RADIO VERONICA bereikt wekelijks 1/5 van alle mannen 20-49 jaar www.skyradiogroup.nl SKY RADIO GROUP 36,2% van alle 20-49 jarigen SKY RADIO 101 FM groeit door bij vrouwen 20-34

Nadere informatie

rtv noordoost twente twentefm accentfm twentetv jouw keuze in Twente de leukste piratenmix hier zie je de streek

rtv noordoost twente twentefm accentfm twentetv jouw keuze in Twente de leukste piratenmix hier zie je de streek rtv noordoost twente twentefm jouw keuze in Twente accentfm de leukste piratenmix twentetv hier zie je de streek tarieven 2015 twentefm jouw keuze in Twente Twente FM is hét station voor Noordoost Twente.

Nadere informatie

Datum 20 november 2013 Beantwoording Kamervragen 2013Z22144 over het bericht dat NPO met een eigen betaaldienst komt

Datum 20 november 2013 Beantwoording Kamervragen 2013Z22144 over het bericht dat NPO met een eigen betaaldienst komt >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Media, Letteren en Bibliotheken Uw referentie 2013Z22144 Datum 20 november

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ibo Mevr. mr. I.M. Borninkhof (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ibo Mevr. mr. I.M. Borninkhof (035) Tevens per telefax Vrije Radio Omroep Nederland B.V. t.a.v. de directie Postbus 2538 1200 CM HILVERSUM Datum Onderwerp 4 januari 2005 Besluit op ontheffingsverzoek Azië-actie - Radio 555 Uw kenmerk Ons

Nadere informatie

Uw tv-signaal komt pas tot z n recht met Videma

Uw tv-signaal komt pas tot z n recht met Videma Uw tv-signaal komt pas tot z n recht met Videma Tv-gebruik in bedrijf of instelling: niet alleen het signaal, ook de rechten! Voor het zakelijk gebruik van tv-beelden is voorafgaande toestemming van de

Nadere informatie

Autoriteit Consument & Markt Openbaar

Autoriteit Consument & Markt Openbaar Autoriteit Consument & Markt Ministerie van Economische Zaken en Klimaat De heer E.D. Wiebes Postbus 20401 2500 EK Den Haag Den Haag, 7 december 2017 Aantal bijlagen : - Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Radio Reclame. Radio van de bodem van de Zuiderzee, Radio met het nieuws van op de hoek

Radio Reclame. Radio van de bodem van de Zuiderzee, Radio met het nieuws van op de hoek Radio Reclame Een lokaal radiostation dat in de hele Noordoostpolder maar ook daarbuiten is te ontvangen, via de kabel op 104.1 Mhz, in de ether op 105,2 Mhz, via luister op de nieuwswebsite van de lokale

Nadere informatie

Datum 20 mei 2015 Antwoord op schriftelijke vragen van het lid Jasper van Dijk (SP) over het opheffen van NPO Radio 6

Datum 20 mei 2015 Antwoord op schriftelijke vragen van het lid Jasper van Dijk (SP) over het opheffen van NPO Radio 6 >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Media & Creatieve Industrie Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ

Nadere informatie

Raad van Bestuur NPO Postbus JJ..HILVERSUM. Datum 31 augustus Besluit aanvraag NPO Soul & Jazz via analoge kabel.

Raad van Bestuur NPO Postbus JJ..HILVERSUM. Datum 31 augustus Besluit aanvraag NPO Soul & Jazz via analoge kabel. >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Raad van Bestuur NPO Postbus 26444 1202 JJ..HILVERSUM Media en Creatieve Industrie Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

SKY RADIO GROUP. Luistercijfers feb-mrt 2011 MARKTLEIDER SHOPPERS 20-49 JAAR

SKY RADIO GROUP. Luistercijfers feb-mrt 2011 MARKTLEIDER SHOPPERS 20-49 JAAR Luistercijfers feb-mrt 2011 Combivoordeel SKY RADIO & RADIO VERONICA Vlijmscherpe kosten per GRP Shoppers 20-49 jaar RADIO VERONICA groeit 5% in 20-49 jaar www.skyradiogroup.nl SKY RADIO 101 FM Bereik

Nadere informatie

Beschikking op ontheffingsverzoek

Beschikking op ontheffingsverzoek Beschikking op ontheffingsverzoek Kenmerk: 15637\2009000994 Betreft: ontheffingsverzoek Europese quota Film 1, Film 1.2 en Film 1.3 alsmede Film 1 Action Beschikking van het Commissariaat voor de Media

Nadere informatie

CONNECT. Arrow Classic Rock SlamFM JUIZE! Sublime Sublime You 100% NL Radio Maria Radio 6. Dekkingsgebied vanaf 01.09.2013

CONNECT. Arrow Classic Rock SlamFM JUIZE! Sublime Sublime You 100% NL Radio Maria Radio 6. Dekkingsgebied vanaf 01.09.2013 CONNECT DIGITRadio s: DAB+/DR+/FM/Internet radio s en audio streamers CONNECT Digital Audio Broadcasting+ (DAB+) is the new standard of a digital radio technology for broadcasting radio stations. Het is

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus AA..DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus AA..DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2513 AA..DEN HAAG Media en Creatieve Industrie Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500

Nadere informatie

Aangenomen en overgenomen amendementen

Aangenomen en overgenomen amendementen Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap datum 5 juli 2013 Betreffende wetsvoorstel: 33426

Nadere informatie

Het verlenen van een uitzendlicentie voor een onverkorte vastlegging van de AVRO (Canal Pride 2013).

Het verlenen van een uitzendlicentie voor een onverkorte vastlegging van de AVRO (Canal Pride 2013). Algemene Omroepvereniging AVRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 2 1200 JA Hilversum Onderwerp Beoordeling melding nevenactiviteit AVRO Geachte Directie en Bestuur, Op 23 juli jl. heeft u ingevolge artikel

Nadere informatie

ONLINETRACKER ETOS by 2015 MeMo². All rights reserved.

ONLINETRACKER ETOS by 2015 MeMo². All rights reserved. ONLINETRACKER ETOS by 2015 MeMo². All rights reserved. OnlineTracker - One Media Sales / Etos 2 Campagnebereik Etos campagne week 21/22 De Etos campagne die in week 21 en 22 heeft gelopen, heeft 85% van

Nadere informatie

Sanctievoornemen van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 55, eerste lid, van de Mediawet door de Tros.

Sanctievoornemen van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 55, eerste lid, van de Mediawet door de Tros. Sanctievoornemen Kenmerk: JuZa-005277-nvdb Betreft: Sanctievoornemen Tros ten aanzien van de Alle fans aan dek cruise op de Carnival Inspiration naar Mexico en Florida Sanctievoornemen van het Commissariaat

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 26574/2012006262 Betreft: Beslissing op bezwaar tegen de vaststelling toezichtskosten 2011 NostalgieNet b.v. Het Commissariaat voor de Media, gezien het besluit van 9 december

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 32 827 Toekomst mediabeleid Nr. 95 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der

Nadere informatie

18 december 2007 Uitspraak Raad van State 31 oktober 2007; nieuwe beslissing op bezwaar

18 december 2007 Uitspraak Raad van State 31 oktober 2007; nieuwe beslissing op bezwaar Stichting Algemene Programma Raad (APR) p/a Hellingman Bunders advocaten t.a.v. mr. M. Bunders Postbus 75401 1070 AK AMSTERDAM Datum Onderwerp 18 december 2007 Uitspraak Raad van State 31 oktober 2007;

Nadere informatie

Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 26600 1202 JT Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NOS

Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 26600 1202 JT Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NOS Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 26600 1202 JT Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NOS Geachte Directie en Bestuur, Op 6 augustus jl. heeft de NOS ingevolge artikel

Nadere informatie

Luistercijfers apr-mei 2014

Luistercijfers apr-mei 2014 Luistercijfers apr-mei 2014 RADIO VERONICA GROEIT IN B-TO-B www.skyradiogroup.nl BEREIK 2 MILJOEN VROUWEN MET SKY BEREIK 5 MILJOEN VERSCHILLENDE LUISTERAARS MET DE SKY RADIO GROUP in elke 20-49 jaar campagne

Nadere informatie

Omroepen **** ** **** Onderwerp Besluit op bezwaar inzake Filmotech. Geachte directie,

Omroepen **** ** **** Onderwerp Besluit op bezwaar inzake Filmotech. Geachte directie, Omroepen **** ** **** Onderwerp Besluit op bezwaar inzake Filmotech Geachte directie, Behandeld door Ronald Vecht Verloop van de procedure Bij schrijven van respectievelijk 28 oktober 2010 en 4 november

Nadere informatie

Bijlage 1. Overzicht naleving prestatieafspraken

Bijlage 1. Overzicht naleving prestatieafspraken Bijlage 1. Overzicht naleving prestatieafspraken Artikel Prestatieafspraak 1 De publieke omroep stelt uiterlijk per 1 januari 2012 samenhangende audioen videopaletten samen, ieder bestaande uit een breed

Nadere informatie

OLON - Bekendheid, Bereik en Waarderingsonderzoek Lokale Omroepen - 2007 Omroep Blos

OLON - Bekendheid, Bereik en Waarderingsonderzoek Lokale Omroepen - 2007 Omroep Blos OLON - Bekendheid, Bereik en Waarderingsonderzoek Lokale Omroepen - 2007 Omroep Blos Opzet rapportage De Vos en Jansen heeft een rapportagesjabloon ontworpen, dat kan worden gebruikt voor de rapportage

Nadere informatie

RTV Papendrecht. 1 Conclusies. Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht

RTV Papendrecht. 1 Conclusies. Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht RTV Papendrecht Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht Inhoud: RTV Papendrecht is de lokale radio- en televisiezender van Papendrecht. Het aanbod bestaat uit radio-uitzendingen op Papendrecht

Nadere informatie

AVROTROS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA Hilversum. Geachte Directie en Bestuur,

AVROTROS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA Hilversum. Geachte Directie en Bestuur, AVROTROS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 2 1200 JA Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit AVROTROS Behandeld door Email Telefoonnummer Bijlagen Kopie aan Geachte Directie en Bestuur, Op 3 juli

Nadere informatie

TROS T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 28450 1202 LL Hilversum. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit TROS. Geachte Directie en Bestuur,

TROS T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 28450 1202 LL Hilversum. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit TROS. Geachte Directie en Bestuur, TROS T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 28450 1202 LL Hilversum Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit TROS Geachte Directie en Bestuur, Op 3 januari jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet uw

Nadere informatie

$%% media b.v. Met openbaar maken wordt gelijkgesteld het verspreiden binnen met. opdrachtgever verbonden bedrijven en/of instellingen.

$%% media b.v. Met openbaar maken wordt gelijkgesteld het verspreiden binnen met. opdrachtgever verbonden bedrijven en/of instellingen. $ $ & newrulez media b.v. Het auteursrecht op door of namens newrulez media b.v. geproduceerde voorstellen van onderzoek, analyses van resultaten en opgestelde rapporten berust bij newrulez media b.v.,

Nadere informatie

Algemene Omroepvereniging AVRO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA HILVERSUM. Onderwerp Beoordeling melding nevenactiviteit

Algemene Omroepvereniging AVRO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA HILVERSUM. Onderwerp Beoordeling melding nevenactiviteit Algemene Omroepvereniging AVRO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 2 1200 JA HILVERSUM Onderwerp Beoordeling melding nevenactiviteit Geachte Directie en Bestuur, Op 18 juli jl. heeft u ingevolge artikel

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Media en Creatieve Industrie Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer B&P sv S.J. Varga (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer B&P sv S.J. Varga (035) AANTEKENEN Nederlandse Mededingingsautoriteit t.a.v. de heer drs. A.J.M. Kleijweg Postbus 16326 2500 BH Den Haag Datum Onderwerp 14 juni 2007 Advies mediaconcentratiezaak 6097/TMG-Sky Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

Bereiksonderzoek FunX

Bereiksonderzoek FunX Rapport Bereiksonderzoek FunX Kerngebied versus stadsgebied buiten het Voor: FunX, Daphne de Vries Door: Synovate, Laura van Vossen, Robert Schueler Datum: 22 juni 2009 Project: 90257 Synovate Voorwoord

Nadere informatie

Afwijzing verzoek om handhaving

Afwijzing verzoek om handhaving Afwijzing verzoek om handhaving Kenmerk: 704312/706895 Betreft: Beslissing van het Commissariaat voor de Media op het verzoek van de vereniging ter bevordering en ondersteuning van Kleine Regionale Commerciële

Nadere informatie

Live Radio. Bordes op de Borrel

Live Radio. Bordes op de Borrel Live Radio Bordes op de Borrel Bordes op de Borrel Live Radio tijdens jouw vrijdagmiddagborrel 2 Bordes op de Borrel bij jou Nodig Bordes uit op de Borrel bij jouw bedrijf. En maak samen een echt Radio

Nadere informatie

NPO. tüzkos. Raad van Bestuur. Ministerie van OCW. Onderwerp Reactie adviezen neventaken 2008

NPO. tüzkos. Raad van Bestuur. Ministerie van OCW. Onderwerp Reactie adviezen neventaken 2008 Raad van Bestuur NPO Ministerie van OCW Directie Media, Letteren en Bibliotheken t.a.v. M. Hammersma Postbus 16375 2500 BJ 'S-GRAVENHAGE Ministerie van OCW E-doe Nr. Datum Utg tüzkos / V. Onderwerp Reactie

Nadere informatie

NOS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JT HILVERSUM. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit NOS. Geachte directie en bestuur,

NOS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JT HILVERSUM. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit NOS. Geachte directie en bestuur, NOS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 26600 1202 JT HILVERSUM Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit NOS Geachte directie en bestuur, Op 12 oktober jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet de

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer B&P sv S.J. Varga (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer B&P sv S.J. Varga (035) Nederlandse Publieke Omroep t.a.v. de Raad van Bestuur Postbus 26444 1202 JJ HILVERSUM Datum Onderwerp 4 juni 2007 Goedkeuring themakanaal 101 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer B&P-002571-sv

Nadere informatie

Utrechtse Programmaraad Agenda s en verslagen vergaderingen 2005

Utrechtse Programmaraad Agenda s en verslagen vergaderingen 2005 Utrechtse Programmaraad Agenda s en verslagen vergaderingen 2005 Maandag 24 januari 2005...2 Maandag 21 februari 2005...5 Maandag 4 april 2005...8 Maandag 6 juni 2005...10 Maandag 7 november 2005...12

Nadere informatie

Schagen FM / Schagen TV

Schagen FM / Schagen TV Schagen FM / Schagen TV Toekomstplan 2016 2021 1. Schagen FM nu 2. Bereik Schagen FM/TV 3. Verandering medialandschap 4. Inspelen op verandering medialandschap 5. Samenwerking omroepen: Geschiedenis Toekomst

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer SBO jnt Mevr. drs. J. Terpstra (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer SBO jnt Mevr. drs. J. Terpstra (035) Algemene Omroepvereniging AVRO T.a.v. het bestuur Postbus 2 1200 JA HILVERSUM Datum Onderwerp 19 februari 2008 Festival Classique 2007 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer SBO-000045-jnt

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Betreft: beslissing op bezwaar tegen het besluit van 26 januari 2018 (kenmerk: 700557) tot vaststelling van de toezichtskosten over 2017 die Trend Media Groep B.V. als commerciële

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ivs Mevr. mr. N. van den Brink (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ivs Mevr. mr. N. van den Brink (035) AANTEKENEN Nederlandse Programma Stichting t.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 13 maart 2007 Programmavoorschriften Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-000719-ivs

Nadere informatie

Bijgaand zenden wij u het (primaire) besluit inzake het door uw omroep als neventaak verzorgen van het televisieprogramma Sterren.nl.

Bijgaand zenden wij u het (primaire) besluit inzake het door uw omroep als neventaak verzorgen van het televisieprogramma Sterren.nl. AANTEKENEN TROS t.a.v. het bestuur Postbus 28450 1202 LL HILVERSUM Datum Onderwerp 26 juli 2007 Goedkeuring themakanaal Sterren.nl Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer B&P-004017-sv S.J.

Nadere informatie

AVROTROS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA Hilversum. Geachte Directie en Bestuur,

AVROTROS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA Hilversum. Geachte Directie en Bestuur, AVROTROS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 2 1200 JA Hilversum uit21135 Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit AVROTROS Behandeld door Email Telefoonnummer Bijlagen Kopie aan Geachte Directie en Bestuur,

Nadere informatie

Inleiding. Oorsprong gebruiksbeperkingen

Inleiding. Oorsprong gebruiksbeperkingen Toelichting Inleiding Op 31 augustus 2017 lopen de vergunningen af die de Minister van Economische Zaken heeft verleend voor commerciële radio-omroepen. Het gaat om vergunningen voor gebruik van het spectrum

Nadere informatie

Regionale programmaraad Zuidoost Brabant

Regionale programmaraad Zuidoost Brabant Regionale programmaraad Zuidoost Brabant 06-53775317 Postbus 1744 info@programmaraadzuidoostbrabant.nl 5602 BS EINDHOVEN giro 4896818 Regionale programmaraad Zuidoost Brabant Definitief TV advies #30,

Nadere informatie

Beslissing van de Klachtencommissie van het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM)

Beslissing van de Klachtencommissie van het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM) Beslissing van de Klachtencommissie van het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM) inzake de klacht van xxx, wonende te xxx, hierna te noemen: klager tegen xxx, gevestigd

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ivs Mevr. mr. A.S. Nijhuis (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ivs Mevr. mr. A.S. Nijhuis (035) AANTEKENEN SBS Broadcasting B.V./ TV 10 B.V. t.a.v. mevrouw S. Hoogenbosch Postbus 18179 1001 ZB AMSTERDAM Datum Onderwerp 23 mei 2007 Programmaquota 2005 beschikking Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

EO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus BA Hilversum. Geachte Directie en Bestuur,

EO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus BA Hilversum. Geachte Directie en Bestuur, EO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 21000 1202 BA Hilversum Uit21938 Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit Behandeld door Email Telefoonnummer Bijlagen Kopie aan Geachte Directie en Bestuur, Op 25 september

Nadere informatie

Bijgaand zenden wij u het besluit dat is genomen inzake het programmaonderdeel Schiphol TV.

Bijgaand zenden wij u het besluit dat is genomen inzake het programmaonderdeel Schiphol TV. AANTEKENEN Stichting Amsterdamse Lokale en regionale Televisie- en radio Omroep t.a.v. het bestuur Piet Heinkade 181E 1019 HC AMSTERDAM Datum Onderwerp 17 januari 2008 sanctiebeschikking Schiphol TV Uw

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 25026/2012000387 Betreft: toezichtskosten 2009 en 2010 Gezien het besluit van het Commissariaat voor de Media van 25 februari 2011, kenmerk 24041/2010017254, waarbij de toezichtkosten

Nadere informatie

BELEIDSLIJN PUBLIEKE WAARDEN

BELEIDSLIJN PUBLIEKE WAARDEN BELEIDSLIJN PUBLIEKE WAARDEN Aanleiding Met het besluit van 26 oktober 2016, houdende vaststelling van het tijdstip van inwerkingtreding van enige onderdelen van de Wet van 16 maart 2016 tot wijziging

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 673515/708380 Betreft: Herziene beslissing op bezwaar tegen het besluit van 23 februari 2017 Het Commissariaat voor de Media, gezien het besluit van het Commissariaat voor

Nadere informatie

De kwalitatieve aspecten van internetradio. Management Summary T.b.v. RAB Amstelveen. Uitgevoerd door: Intomart GfK bv

De kwalitatieve aspecten van internetradio. Management Summary T.b.v. RAB Amstelveen. Uitgevoerd door: Intomart GfK bv De kwalitatieve aspecten van internetradio Management Summary T.b.v. RAB Amstelveen Uitgevoerd door: Intomart GfK bv Uw contact: Inge Monsees Tel.: +31 (0)35-6258411 / Fax: +31 (0)35-6246532 E-mail: inge.monsees@intomartgfk.nl

Nadere informatie

Het verlenen van een licentie voor de merken NCRV en Spangas en het format ten behoeve van een theaterproductie getiteld Spangas Live.

Het verlenen van een licentie voor de merken NCRV en Spangas en het format ten behoeve van een theaterproductie getiteld Spangas Live. NCRV t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 25000 1202 HB HILVERSUM Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit Geachte Directie en Bestuur, Op 24 februari jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet uw voornemen

Nadere informatie

Adverteren op de radio in digitale tijden. Door Rutger Mackenbach in samenwerking met frank.publishing

Adverteren op de radio in digitale tijden. Door Rutger Mackenbach in samenwerking met frank.publishing Adverteren op de radio in digitale tijden Door Rutger Mackenbach in samenwerking met frank.publishing juni 2018 "Wij delen onze visie en kansen voor adverteerders We bespreken de volgende onderwerpen Ontwikkelingen

Nadere informatie

Ideeën presenteren aan sceptische mensen. Inleiding. Enkele begrippen vooraf

Ideeën presenteren aan sceptische mensen. Inleiding. Enkele begrippen vooraf Ideeën presenteren aan sceptische mensen Inleiding Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat het moeilijk kan zijn om gehoor te vinden voor informatie of een voorstel. Sommige mensen lijken er uisluitend

Nadere informatie

Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. Directie en Bestuur Postbus JT Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NOS

Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. Directie en Bestuur Postbus JT Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NOS Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 26600 1202 JT Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NOS Geachte Directie en Bestuur, Op 20 december 2011 heeft de NOS ingevolge

Nadere informatie

VPRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 11 1200 JC Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit VPRO. Geachte Directie en Bestuur,

VPRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 11 1200 JC Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit VPRO. Geachte Directie en Bestuur, VPRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 11 1200 JC Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit VPRO Geachte Directie en Bestuur, Op 30 augustus jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet de volgende

Nadere informatie

Gemiddeld luisteren Nederlanders zo'n 3 uur per dag naar de radio. Met een minimum aan kosten bouwt u een maximale naamsbekendheid op.

Gemiddeld luisteren Nederlanders zo'n 3 uur per dag naar de radio. Met een minimum aan kosten bouwt u een maximale naamsbekendheid op. Adverteren bij Radio Reimerswaal biedt perspectief. Radio is een ideaal reclamemedium om snel naamsbekendheid op te bouwen of om aandacht te vragen voor een speciale actie. Radio biedt de kracht van herhaling.

Nadere informatie

b e z w a a r m a k e n

b e z w a a r m a k e n bezwaar maken In de gemeente Westland worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben voor uw woon- en leefsituatie. Daarom is het in de wet geregeld dat u bezwaar kunt maken

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-002255-ld Mevr. mr. L.H. Doorman (035) 7737 751

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-002255-ld Mevr. mr. L.H. Doorman (035) 7737 751 AANTEKENEN Brinkhof advokaten t.a.v. mevrouw mr. Sophie Steinhauser De Lairessestraat 111-115 1075 HH AMSTERDAM Datum Onderwerp 14 april 2005 Handhavingsverzoek - Fun X Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Kijk- en luisteronderzoek Radio Rijnwoude 2004

Kijk- en luisteronderzoek Radio Rijnwoude 2004 Kijk- en luisteronderzoek Radio Rijnwoude 2004 Hogeschool Leiden / Stichting Lokale Omroep Rijnwoude Juli 2004 Kijk- en luisteronderzoek Radio Rijnwoude 2004 Inhoud 1. Inleiding.. 1 2. Samenvatting van

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ZENDERS

AANVRAAGFORMULIER ZENDERS In deze bijlage is een voorbeeld opgenomen voor een aanvraagformulier (verzoek tot opname in advies) dat programmaraden kunnen gebruiken om informatie van zenders te krijgen ten behoeve van opname in het

Nadere informatie

2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION

2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION 2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION Het evenement voor 2015 belooft een spannend radio-avontuur te worden! Onder de slogan YOUR OFFSHORE MUSIC STATION is het de bedoeling om

Nadere informatie

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft.

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Webtechniek is gespecialiseerd in technische oplossingen voor internet en applicaties. Sinds 2000 is het

Nadere informatie

Coördinatiereglement Aanbodkanalen. Vastgesteld door de Raad van Bestuur van de NPO bij besluit d.d 13 november 2012.

Coördinatiereglement Aanbodkanalen. Vastgesteld door de Raad van Bestuur van de NPO bij besluit d.d 13 november 2012. Coördinatiereglement Aanbodkanalen Vastgesteld door de Raad van Bestuur van de NPO bij besluit d.d 13 november 2012. De Raad van Bestuur van de NPO, gelet op het bepaalde in de artikelen 2.2 lid 2 sub

Nadere informatie

Rapportage FunX. Op basis van Mediaonderzoek 2009. Onderzoeksrapportage. Amsterdam November 2009. Projectnummer M4963

Rapportage FunX. Op basis van Mediaonderzoek 2009. Onderzoeksrapportage. Amsterdam November 2009. Projectnummer M4963 Mediaonderzoek 2009; rapportage FunX / P.1 / 18-11-2009 / P.1 Rapportage FunX Onderzoeksrapportage Op basis van Mediaonderzoek 2009 Amsterdam November 2009 Projectnummer

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer B&P sv S.J. Varga (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer B&P sv S.J. Varga (035) Nederlandse Publieke Omroep t.a.v. de Raad van Bestuur Postbus 26444 1202 JJ HILVERSUM Datum Onderwerp 29 mei 2007 Goedkeuring themakanaal Politiek24 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Maart 2014. Q & A Elektronisch meten Inzichten, reclamebereik en ambitie NLO voor de toekomst

Pagina 1 van 5. Maart 2014. Q & A Elektronisch meten Inzichten, reclamebereik en ambitie NLO voor de toekomst Maart 2014 Q & A Elektronisch meten Inzichten, reclamebereik en ambitie NLO voor de toekomst Het NLO is continu bezig met het verbeteren en het verder professionaliseren van het Nationaal LuisterOnderzoek,

Nadere informatie

Mailwisseling Hans Baaij en Wim van den Brink

Mailwisseling Hans Baaij en Wim van den Brink Mailwisseling Hans Baaij en Wim van den Brink Dit is de mailwisseling die wij hadden met Hans Baaij (Varkens in Nood) en Wim van den Brink (Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie) naar aanleiding van

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 15848/2009011532 Betreft: bezwaarschriften van de TROS en van TV Oranje inzake de sanctiebeschikking TROS Alle fans aan dek. Het Commissariaat voor de Media, gezien het besluit

Nadere informatie

rtv noordoost twente tariefkaart 2013 twentetv accentfm twentefm daar zie je de streek de leukste piratenmix jouw keuze in Twente

rtv noordoost twente tariefkaart 2013 twentetv accentfm twentefm daar zie je de streek de leukste piratenmix jouw keuze in Twente rtv noordoost twente tariefkaart 2013 twentefm jouw keuze in Twente accentfm de leukste piratenmix twentetv daar zie je de streek twentefm jouw keuze in Twente Twente FM is hét station voor Noordoost Twente.

Nadere informatie