KRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus EA Hilversum. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit KRO. Geachte Directie en Bestuur,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus EA Hilversum. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit KRO. Geachte Directie en Bestuur,"

Transcriptie

1 KRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus EA Hilversum Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit KRO Geachte Directie en Bestuur, Op 16 juli jl. heeft u ingevolge artikel Mediawet uw voornemen tot het verrichten van de volgende nevenactiviteit bij de Raad van Bestuur van de NPO gemeld: De afgifte van een licentie ter openbaarmaking van de eerste en tweede serie Uit de kast en de thema-uitzending Flikker op via het digitale themakanaal OutTV. Behandeld door Henk Hagoort Telefoonnummer In de ontvangstbevestiging van 18 juli jl. hebben wij u laten weten dat de voorgenomen nevenactiviteit onder de toetsingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ex artikel Mediawet valt en conform de beleidslijn nevenactiviteiten NPO 2011, die op 5 juli 2011 is vastgesteld en op 15 juli 2011 in werking is getreden (hierna: beleidslijn), zal worden getoetst. Op grond van artikel Mediawet is het uitsluitend toegestaan de voorgenomen nevenactiviteit te starten indien de Raad van Bestuur niet binnen twee maanden kenbaar heeft gemaakt dat het verrichten van de desbetreffende activiteit in strijd is met het gemeenschappelijke belang van de landelijke publieke mediadienst. De inhoudelijke toetsing in de zin van artikel Mediawet wordt door ons verricht op basis van de beleidslijn en de bij de melding overgelegde informatie. henk.hagoort@omroep.nl Adres Nederlandse Publieke Omroep Postbus JJ Hilversum Media Park Sumatralaan 45 T K.v.K. nr Toets Overeenkomstig de beleidslijn is de Raad van Bestuur nagegaan of de voorgenomen nevenactiviteit geen nadelige gevolgen heeft voor de uitvoering van de gezamenlijke taakopdracht en derhalve geen strijd oplevert met het gemeenschappelijke belang van de landelijke publieke mediadienst.

2 Hiertoe is nagegaan of de voorgenomen nevenactiviteit: 1. zal leiden tot een vereenzelviging van commerciële derden met de landelijke publieke mediadienst, waarbij met name wordt gedacht aan mediabedrijven die zich (gaan) bezighouden met het aanbieden van een aanbodkanaal en/of 2. zal plaatsvinden in een context die schadelijk is voor het imago en/of afbreuk doet aan de basiswaarden van de landelijke publieke mediadienst en/of 3. zal leiden tot verzwakking van de landelijke publieke mediadienst, bijv. door versnippering van aanbod en/of afbreuk aan het onderscheidend vermogen van de publieke mediadienst. 02 Uit de beleidslijn volgt dat de Raad van Bestuur terughoudend is ten aanzien van activiteiten die bestaan uit het leveren van media-aanbod aan (media)bedrijven die dit aanbod toegankelijk zullen maken voor het Nederlandstalig publiek. Met name omdat er sprake kan zijn van vereenzelviging van deze derde met en/of verzwakking van de landelijke publieke mediadienst. Dat kan bijvoorbeeld plaatsvinden door afbreuk aan het vermogen van de landelijke publieke mediadienst om zich te onderscheiden en/of versterking van de programmering van een concurrerende mediadienst, mede gelet op de doelgroep en het genre van het media-aanbod waarop de nevenactiviteit betrekking heeft. Bij dit soort nevenactiviteiten is het derhalve zeer aannemelijk dat de uitvoering van de gezamenlijke taakopdracht op nadelige wijze wordt beïnvloed. Als uitgangspunt geldt dat het ongewenst is om via een aanbodkanaal dat niet van de landelijke publieke mediadienst is (een aanzienlijke hoeveelheid) publiek media-aanbod te verspreiden. Er kunnen zich echter omstandigheden voordoen die maken dat er in een specifieke casus geen strijdigheid met het belang van de landelijke publieke mediadienst optreedt. Of dat daadwerkelijk het geval is, is afhankelijk van de volgende omstandigheden: de aard van de samenwerking, of er mogelijk verwarring optreedt bij het publiek, of er concurrentie plaatsvindt met een aanbodkanaal van de landelijke publieke mediadienst, de aard van het ter beschikking gestelde materiaal en de voorwaarden waaronder dit gebeurt. Bij de voorgenomen nevenactiviteit van de KRO is sprake van publiek mediaaanbod dat via een commerciële mediadienst buiten de landelijke publieke mediadienst wordt verspreid.

3 Op basis van de door de KRO verstrekte informatie concluderen wij dat er sprake zal zijn van meerdere van de drie bovengenoemde omstandigheden bij de uitvoering van de voorgenomen nevenactiviteit van de KRO en dat deze activiteit derhalve nadelige gevolgen heeft voor de uitvoering van de gezamenlijke taakopdracht van de landelijke publieke mediadienst. Daartoe zijn onder meer de volgende omstandigheden van belang. De activiteit De voorgenomen activiteit bestaat uit het verlenen van een non-exclusieve licentie voor vier jaar aan OutTV Media BV, de exploitant van de commerciële televisiezender OutTV, om de eerste en tweede serie Uit de kast en de thema-uitzending Flikker op (hierna gezamenlijk te noemen: de programma s) uit te zenden op OutTV. In deze vier jaar mogen vier runs van het programma worden vertoond, een run bestaat uit een uitzending en twee herhalingen binnen 48 uur, waarvan één keer s nachts. 03 De Raad van Bestuur stelt vast dat de licentieverlening niet ziet op gebruik van de programma s ten behoeve van Video on demand-diensten van OutTV. Vereenzelviging De licentieverlening betreft de eerste en tweede serie Uit de kast en de thema-uitzending Flikker op. Beide programma's zijn zeer herkenbare en gezichtsbepalende titels van de landelijke publieke mediadienst. De KRO profileert zich bovendien met deze programma's en bijbehorende website met het thema homoseksualiteit. Zo wordt op de website onder meer getracht via een forum openheid en discussie over homoseksualiteit te stimuleren. De programma s hebben een duidelijke koppeling met de landelijke publieke mediadienst als geheel; deze programma s zijn immers specifiek ontwikkeld voor de landelijke publieke mediadienst ten behoeve van de bij wet vastgelegde landelijke publieke media-opdracht. Door het seriematige karakter van Uit de Kast heeft dit programma gedurende een langere periode een koppeling met de landelijke publieke mediadienst. Bovendien wordt er van het programma Uit de Kast nog een nieuwe serie geproduceerd met beoogde uitzenddatum voorjaar 2013, waardoor een nog directer koppeling ontstaat tussen de zender OutTV en de landelijke publieke mediadienst en de KRO in het bijzonder. Het programma 'Uit de kast' haalde in januari 2012 gemiddeld kijkers op Nederland 3. Het kijktijdaandeel was 8,9%, hetgeen voor een programma op Nederland 3 bovengemiddeld is. De gemiddelde waardering is 7,6%, hetgeen iets boven het gemiddelde is.

4 Het programma Flikker op betreft een eenmalige thematische uitzending gemaakt door de KRO en VARA samen, die in zijn vorm en uitvoering uiterst herkenbaar is als zijnde een programma van de landelijke publieke mediadienst. De landelijke publieke mediadienst behandelt geregeld een thema op een voor het publiek zeer herkenbare wijze. De thema-avond werd bekeken door personen. Het kijktijdaandeel was 7,2% en het programma werd gewaardeerd met een 7,8. Verder is relevant dat dit programma gebruik maakt van twee bekende presentatoren van de landelijke publieke mediadienst, waarbij één van de presentatoren ook het programma Uit de Kast presenteert. De bijdrage van de programma s aan de herkenbaarheid en onderscheidendheid van de landelijke publieke mediadienst en aan de KRO in het bijzonder is hierdoor groot. Deze programma s dragen specifiek bij aan de invulling van de wettelijke taakopdracht. 04 Beide programma s vertegenwoordigen bovendien een grote archiefwaarde. De programma s zijn niet gebonden aan de actualiteit. Er is nog een aantal bijzondere voorwaarden bij deze afspraken opgenomen. Allereerst is het OutTV niet toegestaan de programma s uit te zenden op tijdstippen waarop de KRO uitzendt op Nederland 1, 2 en 3. Ten tweede moet OutTV ervoor zorgen dat tussen uitzending van de laatste aflevering van een programma binnen een run via OutTV en uitzending van de eerste aflevering van een eventuele nieuwe (serie) aflevering(en) van dat programma bij de landelijke publieke mediadienst minimaal één maand zit. Daarnaast is het OutTV niet toegestaan in de publiciteit voor het programma te verwijzen naar (uitzendingen van) de KRO en tenslotte mogen de programma s niet worden opgenomen in de catch-up service van OutTV, OutTV Gemist. Bovengenoemde aanvullende afspraken leiden er op het eerste gezicht toe dat er minder snel sprake zou kunnen zijn van vereenzelviging van OutTV met de landelijke publieke mediadienst. De programma s waarvoor een licentie wordt verleend zijn echter, zoals eerder aangegeven, zeer herkenbare en gezichtsbepalende publieke titels. Door een derde de gelegenheid te bieden deze titels op een commercieel lineair kanaal aan te bieden, ligt het in de rede dat door het publiek een verband tussen deze zender (OutTV) en het programma van de KRO wordt gelegd. Dit kan ertoe leiden dat bij het publiek verwarring ontstaat over de herkomst van het media-aanbod. Daarnaast kan onduidelijkheid ontstaan over de aard van het kanaal OutTV met betrekking tot de uit de Mediawet voortvloeiende strikte scheiding tussen publieke en commerciële mediadiensten.

5 Door het onderscheidende en publieke karakter van beide programma s bestaat bij de uitzending van de programma s door OutTV een groot risico op vereenzelviging, doordat een derde in de gelegenheid wordt gesteld zich met gezichtsbepalend publiek media-aanbod te presenteren. Deze nevenactiviteit leidt dan ook tot vereenzelviging met de landelijke publieke mediadienst. 05 Context De Raad van Bestuur stelt vast dat de nevenactiviteit niet plaatsvindt in een context die schadelijk is voor het imago en/of afbreuk doet aan de basiswaarden van de landelijke publieke mediadienst. Verzwakking In de beleidslijn wordt een onderscheid gemaakt tussen nevenactiviteiten bestaande uit de verkoop van media-aanbod dat valt onder de zogenaamde ccc-categorie 319 Nederlandse overige fictie aan Video on Demand-kanalen van derden en overige activiteiten. Voor de verkoop van media-aanbod dat valt onder de categorie 319 is een aantal criteria opgenomen om te verduidelijken wanneer een dergelijke nevenactiviteit niet leidt tot verzwakking van de landelijke publieke mediadienst, het derde bovengenoemde toetsingscriterium. In het onderhavige geval is daarvan echter geen sprake nu OutTV geen on-demand kanaal is, maar een lineair kanaal. Aan beoordeling aan de bij deze uitzondering behorende criteria komt de Raad van Bestuur dan ook niet toe. De Raad van Bestuur zal dan ook volledig toetsen aan het verzwakkingscriterium. De publieke media-instellingen verzorgen, als onderdeel van de landelijke publieke mediadienst, media-aanbod om via de aanbodkanalen van de landelijke publieke mediadienst te verspreiden (artikel 2.24, 2.34, 2.55 lid 2 Mw) en dus niet via derden. De Raad van Bestuur stelt vast dat bij deze nevenactiviteit publiek mediaaanbod door een commerciële televisiezender, OutTV, toegankelijk zal worden gemaakt voor het Nederlandse publiek. OutTV is als digitaal televisiekanaal te ontvangen in diverse pluspakketten. Een nevenactiviteit waarbij publiek media-aanbod ter beschikking wordt gesteld aan een commerciële mediadienst kan ertoe leiden dat deze derde zich een betere (concurrentie)positie verschaft ten opzichte van de kanalen van de landelijke publieke mediadienst door gebruikmaking van publiek media-aanbod.

6 Dit heeft verzwakking van (één van) de aanbodkanalen van de landelijke publieke mediadienst tot gevolg. Van deze verzwakking zal eerder sprake zijn, wanneer het gaat om media-aanbod dat sterk gezichtsbepalend is, waarmee de publieke mediadienst zich dus van andere mediadiensten onderscheidt. Er kunnen echter omstandigheden zijn die maken dat er bij het beschikbaar stellen van media-aanbod toch geen verzwakking optreedt van de landelijke publieke mediadienst. Daarvan is in dit geval geen sprake. De Raad van Bestuur oordeelt namelijk dat bij deze nevenactiviteit het risico op verzwakking van de landelijke publieke mediadienst dermate groot is, dat het schadelijk is voor het gemeenschappelijke belang van de landelijke publieke mediadienst. Zoals bij de omschrijving van de activiteit en onder het kopje vereenzelviging uiteen is gezet, betreft het programma s waarmee de landelijke publieke mediadienst als geheel en de KRO in het bijzonder zich van andere mediadiensten onderscheidt. Dit belang heeft prioriteit boven het (commerciële) belang dat bij de nevenactiviteit is gemoeid. Bovendien zorgt deze nevenactiviteit ervoor dat de concurrentiepositie van het kanaal waaraan het media-aanbod wordt geleverd ten opzichte van de landelijke publieke mediadienst wordt versterkt, terwijl de programma s wel met publieke middelen zijn gefinancierd ten behoeve van de uitvoering van de landelijke publieke mediaopdracht uit. 06 In het geval dat publiek media-aanbod wordt aangeboden via mediadiensten van derden, kan er verzwakking optreden van de landelijke publieke mediadienst. Dit wordt ook door de KRO erkend in de overeenkomst. Zij vraagt van OutTV om niet uit te zenden op tijdstippen gelijktijdig met uitzendingen van de KRO op de landelijke publieke aanbodkanalen. Door de herkenbaarheid van de publieke titels en de gelegenheid die OutTV zou verkrijgen om zich met deze titels te profileren, zal bovendien verzwakking van de landelijke publieke mediadienst ontstaan, doordat er afbreuk wordt gedaan aan het vermogen van de landelijke publieke mediadienst zich zelf met dit programma te onderscheiden. Door de nevenactiviteit wordt de mogelijkheid van de landelijke publieke mediadienst zich te onderscheiden met deze programma s onevenredig verzwakt. Bij deze nevenactiviteit is dan ook sprake van verzwakking. Ten overvloede: Beleidslijn Nevenactiviteiten NPO 2012 Ten overvloede merkt de Raad van Bestuur op dat ook onder de in juli ter consultatie voorgelegde beleidslijn Nevenactiviteiten NPO 2012, waarin weliswaar ruimere exploitatiemogelijkheden bestaan, deze nevenactiviteit niet zou zijn toegestaan. De ruimere mogelijkheden zien enkel op Video on Demand, terwijl deze licentieverlening is bedoeld voor een lineair kanaal.

7 Besluit Na beoordeling van de melding aan de beleidslijn nevenactiviteiten NPO 2011, is de Raad van Bestuur tot de slotsom gekomen dat de voorgenomen activiteit in strijd is met het gemeenschappelijke belang van de landelijke publieke mediadienst, zoals bedoeld in artikel jo artikel 2.111, eerste lid Mediawet 2008, nu deze tot vereenzelviging met en verzwakking van de landelijke publieke mediadienst leidt. 07 Dit betekent dat de KRO de voorgenomen activiteit niet tot uitvoer kan brengen. Dit besluit is gebaseerd op de beschikbare informatie en geldt onder voorbehoud van gelijkblijvende omstandigheden. Tegen dit besluit staat de mogelijkheid van bezwaar open. Iedere natuurlijke of rechtspersoon, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit betrokken is, kan op grond van artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) tegen deze beslissing binnen zes weken bezwaar maken. Het maken van bezwaar geschiedt door het indienen van een gemotiveerd bezwaarschrift bij de Raad van Bestuur NPO, t.a.v. de afdeling Juridische Zaken, Postbus 26444, 1202 JJ Hilversum. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6.5 van de Awb zijn ondertekend en omvat ten minste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust. De Raad van Bestuur houdt op de website een openbaar register Nevenactiviteiten waarin dit besluit veertien dagen na verzending zal worden opgenomen.( Indien de KRO van mening is dat in dit besluit bedrijfsvertrouwelijke gegevens staan, dan verzoeken wij u dat binnen deze veertien dagen schriftelijk en gemotiveerd kenbaar te maken. Dit besluit laat onverlet de bevoegdheid van het Commissariaat voor de Media de nevenactiviteit ex ante te toetsen krachtens artikel Mediawet. Een afschrift van dit besluit is doorgestuurd naar het Commissariaat voor de Media. Hoogachtend, Henk Hagoort Voorzitter Raad van Bestuur

Het verlenen van een uitzendlicentie voor een onverkorte vastlegging van de AVRO (Canal Pride 2012).

Het verlenen van een uitzendlicentie voor een onverkorte vastlegging van de AVRO (Canal Pride 2012). AVRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 2 1200 JA Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit AVRO Geachte Directie en Bestuur, Op 24 juli jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet de volgende nevenactiviteit

Nadere informatie

Het verlenen van een uitzendlicentie voor een onverkorte vastlegging van de AVRO (Canal Pride 2013).

Het verlenen van een uitzendlicentie voor een onverkorte vastlegging van de AVRO (Canal Pride 2013). Algemene Omroepvereniging AVRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 2 1200 JA Hilversum Onderwerp Beoordeling melding nevenactiviteit AVRO Geachte Directie en Bestuur, Op 23 juli jl. heeft u ingevolge artikel

Nadere informatie

Het verlenen van een licentie voor de merken NCRV en Spangas en het format ten behoeve van een theaterproductie getiteld Spangas Live.

Het verlenen van een licentie voor de merken NCRV en Spangas en het format ten behoeve van een theaterproductie getiteld Spangas Live. NCRV t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 25000 1202 HB HILVERSUM Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit Geachte Directie en Bestuur, Op 24 februari jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet uw voornemen

Nadere informatie

AVROTROS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA Hilversum. Geachte Directie en Bestuur,

AVROTROS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA Hilversum. Geachte Directie en Bestuur, AVROTROS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 2 1200 JA Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit AVROTROS Behandeld door Email Telefoonnummer Bijlagen Kopie aan Geachte Directie en Bestuur, Op 3 juli

Nadere informatie

AVROTROS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA Hilversum. Geachte Directie en Bestuur,

AVROTROS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA Hilversum. Geachte Directie en Bestuur, AVROTROS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 2 1200 JA Hilversum uit21135 Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit AVROTROS Behandeld door Email Telefoonnummer Bijlagen Kopie aan Geachte Directie en Bestuur,

Nadere informatie

Het verlenen van een licentie voor 4 items uit het programma De Grote Bijbelquiz aan het Nederlands Bijbelgenootschap.

Het verlenen van een licentie voor 4 items uit het programma De Grote Bijbelquiz aan het Nederlands Bijbelgenootschap. Evangelische Omroep T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 21000 1202 BA Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit EO Geachte Directie en Bestuur, Op 19 september jl. heeft u ingevolge artikel 2.133

Nadere informatie

Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. Directie en Bestuur Postbus JT Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NOS

Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. Directie en Bestuur Postbus JT Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NOS Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 26600 1202 JT Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NOS Geachte Directie en Bestuur, Op 20 december 2011 heeft de NOS ingevolge

Nadere informatie

De verkoop van de registratie van 10 tot 20 Koninginnedagconcerten aan BravaNL.

De verkoop van de registratie van 10 tot 20 Koninginnedagconcerten aan BravaNL. NTR T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 29000 1202 MA Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NTR Geachte Directie en Bestuur, Op 14 maart jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet uw voornemen

Nadere informatie

NPS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM. Onderwerp Toetsingsbesluit voorgenomen nevenactiviteit NPS

NPS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM. Onderwerp Toetsingsbesluit voorgenomen nevenactiviteit NPS NPS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Onderwerp Toetsingsbesluit voorgenomen nevenactiviteit NPS Geachte Directie en Bestuur, Op 23 september jl. heeft u ingevolge artikel 2.133

Nadere informatie

Het op de markt brengen van een single m.b.t. het programma Who s in Who s Out en het verkopen van deze single via itunes.

Het op de markt brengen van een single m.b.t. het programma Who s in Who s Out en het verkopen van deze single via itunes. Omroepvereniging BNN T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 646 1200 AP Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit BNN Geachte Directie en Bestuur, Op 4 januari jl. heeft BNN ingevolge artikel 2.133 Mediawet

Nadere informatie

Het verlenen van een licentie voor het gebruik van fragmenten van De Notenkraker aan het Nationaal Ballet ten behoeve van een promotiespot.

Het verlenen van een licentie voor het gebruik van fragmenten van De Notenkraker aan het Nationaal Ballet ten behoeve van een promotiespot. NTR T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NTR Geachte Directie en Bestuur, Op 3 april jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet de volgende

Nadere informatie

KRO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus MA HILVERSUM. Onderwerp Toetsingsbesluit voorgenomen nevenactiviteit KRO

KRO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus MA HILVERSUM. Onderwerp Toetsingsbesluit voorgenomen nevenactiviteit KRO KRO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Onderwerp Toetsingsbesluit voorgenomen nevenactiviteit KRO Geachte Directie en Bestuur, Op 26 april jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet

Nadere informatie

VPRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 11 1200 JC Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit VPRO. Geachte Directie en Bestuur,

VPRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 11 1200 JC Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit VPRO. Geachte Directie en Bestuur, VPRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 11 1200 JC Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit VPRO Geachte Directie en Bestuur, Op 30 augustus jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet de volgende

Nadere informatie

Algemene Omroepvereniging AVRO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA HILVERSUM. Onderwerp Beoordeling melding nevenactiviteit

Algemene Omroepvereniging AVRO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA HILVERSUM. Onderwerp Beoordeling melding nevenactiviteit Algemene Omroepvereniging AVRO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 2 1200 JA HILVERSUM Onderwerp Beoordeling melding nevenactiviteit Geachte Directie en Bestuur, Op 18 juli jl. heeft u ingevolge artikel

Nadere informatie

Op 20 augustus jl. en 5 november jl. heeft u op verzoek van de Raad van Bestuur deze melding aangevuld met extra informatie.

Op 20 augustus jl. en 5 november jl. heeft u op verzoek van de Raad van Bestuur deze melding aangevuld met extra informatie. BNNVARA Postbus 175 1200 AD Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit Behandeld door Email Telefoonnummer Bijlagen Kopie aan Geachte Directie en Bestuur, Op 8 augustus jl. heeft u ingevolge artikel

Nadere informatie

NOS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JT HILVERSUM. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit NOS. Geachte directie en bestuur,

NOS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JT HILVERSUM. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit NOS. Geachte directie en bestuur, NOS t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 26600 1202 JT HILVERSUM Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit NOS Geachte directie en bestuur, Op 12 oktober jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet de

Nadere informatie

TROS T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 28450 1202 LL Hilversum. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit TROS. Geachte Directie en Bestuur,

TROS T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 28450 1202 LL Hilversum. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit TROS. Geachte Directie en Bestuur, TROS T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 28450 1202 LL Hilversum Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit TROS Geachte Directie en Bestuur, Op 3 januari jl. heeft u ingevolge artikel 2.133 Mediawet uw

Nadere informatie

Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 26600 1202 JT Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NOS

Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 26600 1202 JT Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NOS Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 26600 1202 JT Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit NOS Geachte Directie en Bestuur, Op 6 augustus jl. heeft de NOS ingevolge artikel

Nadere informatie

Aangetekend Algemene Omroepvereniging AVRO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA HILVERSUM. Onderwerp Besluit melding nevenactiviteit

Aangetekend Algemene Omroepvereniging AVRO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus JA HILVERSUM. Onderwerp Besluit melding nevenactiviteit Aangetekend Algemene Omroepvereniging AVRO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 2 1200 JA HILVERSUM Onderwerp Besluit melding nevenactiviteit Geachte Directie en Bestuur, Op 14 juli jl. heeft u ingevolge

Nadere informatie

Het leveren van NOS nieuws-, sport en algemene berichten aan Stichting Waterwijs ten behoeve van het narrowcastingkanaal TENQ.

Het leveren van NOS nieuws-, sport en algemene berichten aan Stichting Waterwijs ten behoeve van het narrowcastingkanaal TENQ. Nederlandse Omroep Stichting Directie en Bestuur Postbus **** **** ** HILVERSUM Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit Geachte Directie en Bestuur, Op 7 september jl. heeft u ingevolge artikel 2.133

Nadere informatie

EO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus BA Hilversum. Geachte Directie en Bestuur,

EO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus BA Hilversum. Geachte Directie en Bestuur, EO t.a.v. Directie en Bestuur Postbus 21000 1202 BA Hilversum Uit21938 Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit Behandeld door Email Telefoonnummer Bijlagen Kopie aan Geachte Directie en Bestuur, Op 25 september

Nadere informatie

KRO-NCRV T.a.v. Directie en Bestuur Postbus HJ Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit KRO-NCRV. Beste Directie en Bestuur,

KRO-NCRV T.a.v. Directie en Bestuur Postbus HJ Hilversum. Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit KRO-NCRV. Beste Directie en Bestuur, KRO-NCRV T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 25350 1202 HJ Hilversum Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit KRO-NCRV Beste Directie en Bestuur, Op 8 april jl. heeft KRO-NCRV ingevolge artikel 2.133 Mediawet

Nadere informatie

Het licentiëren van een selectie van door de AVRO uitgezonden programma s ten behoeve van het publiek doen aanbieden hiervan via Ximon.

Het licentiëren van een selectie van door de AVRO uitgezonden programma s ten behoeve van het publiek doen aanbieden hiervan via Ximon. Algemene Omroepvereniging AVRO T.a.v. Directie en Bestuur Postbus 2 1200 JA HILVERSUM Onderwerp Beoordeling nevenactiviteit AVRO Geachte Directie en Bestuur, Op 24 november jl. heeft u ingevolge artikel

Nadere informatie

Aangetekend TROS Directie t.a.v. de heer P. Kuijpers Postbus ***** **** ** HILVERSUM. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit

Aangetekend TROS Directie t.a.v. de heer P. Kuijpers Postbus ***** **** ** HILVERSUM. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit Aangetekend TROS Directie t.a.v. de heer P. Kuijpers Postbus ***** **** ** HILVERSUM Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit Geachte heer Kuijpers, Op 30 augustus jl. heeft de TROS ingevolge artikel

Nadere informatie

Algemene Omroepvereniging Avro t.a.v. mevrouw W.J. Maas Postbus 2 1200 JA HILVERSUM. Onderwerp Besluit inzake nevenactiviteit De Troon

Algemene Omroepvereniging Avro t.a.v. mevrouw W.J. Maas Postbus 2 1200 JA HILVERSUM. Onderwerp Besluit inzake nevenactiviteit De Troon Algemene Omroepvereniging Avro t.a.v. mevrouw W.J. Maas Postbus 2 1200 JA HILVERSUM Onderwerp Besluit inzake nevenactiviteit De Troon Geachte mevrouw Maas, Behandeld door Alfredo dos Santos Gil Op 4 maart

Nadere informatie

Aangetekend. t.a.v. Directie en Bestuur **** HILVERSUM. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit diverse landelijke publieke media-instellingen

Aangetekend. t.a.v. Directie en Bestuur **** HILVERSUM. Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit diverse landelijke publieke media-instellingen Aangetekend t.a.v. Directie en Bestuur **** HILVERSUM Onderwerp Toetsingsbesluit nevenactiviteit diverse landelijke publieke media-instellingen Geachte Directie en Bestuur, Op 7 juni 2010 heeft de KRO,

Nadere informatie

Omroepen **** ** **** Onderwerp Besluit op bezwaar inzake Filmotech. Geachte directie,

Omroepen **** ** **** Onderwerp Besluit op bezwaar inzake Filmotech. Geachte directie, Omroepen **** ** **** Onderwerp Besluit op bezwaar inzake Filmotech Geachte directie, Behandeld door Ronald Vecht Verloop van de procedure Bij schrijven van respectievelijk 28 oktober 2010 en 4 november

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25611/

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25611/ AANTEKENEN Algemene Omroepvereniging AVRO T.a.v. het bestuur Postbus 2 1200 JA HILVERSUM Datum Onderwerp 26 juli 2011 Nevenactiviteit - Toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 637217/638482 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van fragmenten aan mediabedrijven buiten de publieke mediadienst overeenkomstig de fragmentenregeling zoals

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 27908/2012010785 mr. Nienke Meester +31 (0)35 773 77 54

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 27908/2012010785 mr. Nienke Meester +31 (0)35 773 77 54 AANTEKENEN De Evangelische Omroep T.a.v. het bestuur Postbus 21000 1202 BA HILVERSUM Datum Onderwerp 30 augustus 2012 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Besluit toestemming nevenactiviteiten

Besluit toestemming nevenactiviteiten Besluit toestemming nevenactiviteiten Kenmerk: 618467/632751 Betreft: toestemming voor de nevenactiviteiten (1) "Het in licentie geven van de serie Ramses ten behoeve van vertoning in vliegtuigen en op

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 27959/2012013694 mr. drs. Ronald van den Broek +31 (0) 35 773 77 53

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 27959/2012013694 mr. drs. Ronald van den Broek +31 (0) 35 773 77 53 AANTEKENEN WNL omroepvereniging T.a.v. het bestuur Rietlandpark 301 1019 DW AMSTERDAM Datum Onderwerp 22 januari 2013 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 643565/644107 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van vier afleveringen van Andere Tijden Sport aan Stichting Topsport Rotterdam ten behoeve van eenmalige vertoning

Nadere informatie

DGP/ /

DGP/ / AANTEKENEN Nederlandse Programma Stichting T.a.v. het Bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 31 augustus 2010 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk DGP/1007022 23044/2010013260

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Juridisch kader. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Juridisch kader. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 672595/675022 Betreft: toestemming voor de nevenactiviteit Het in licentie geven van de series Wij Alexander, De Brug en Ha Die Pa voor openbaarmaking via het themakanaal ONS in cluster

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure

Besluit. A. Verloop van de procedure Besluit Kenmerk: 630390/631127 Betreft: toestemming voor de nevenactiviteit Het door een derde op de markt (laten) brengen van 69 vastleggingen, genoemd in Appendix A, van in het verleden uitgezonden televisieprogramma

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure

Besluit. A. Verloop van de procedure Besluit Kenmerk: 634458/636120 Betreft: toestemming voor de nevenactiviteit Het op de markt (laten) brengen van de televisieseries Dwars door Afrika en Achter de Bergen van Sotsji op DVD en Video on Demand

Nadere informatie

Besluit toestemming nevenactiviteit

Besluit toestemming nevenactiviteit Besluit toestemming nevenactiviteit Kenmerk: 652056/652069 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van de samenvatting van de registratie van de Canal Parade 2015 aan OUTTV Media

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa/nevenactiviteiten/ BIS

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa/nevenactiviteiten/ BIS AANTEKENEN Nederlandse Omroep Stichting (NOS) T.a.v. het bestuur Postbus 26600 1202 JT HILVERSUM Datum Onderwerp 20 maart 2014 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Beleidslijn Nevenactiviteiten NPO 2018

Beleidslijn Nevenactiviteiten NPO 2018 Beleidslijn Nevenactiviteiten NPO 2018 Vastgesteld op 19 juni 2018 door de Raad van Bestuur van de NPO Teneinde aan te geven op welke wijze de NPO uitvoering zal geven aan de uit artikel 2.133 Mediawet

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Juridisch kader. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Juridisch kader. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 682161/683473 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van beeldmateriaal van de Eredivisie seizoenen 1956-1997 aan de Eredivisie ten behoeve van diverse YouTubekanalen

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 660766/662033 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van het programma Zusjes ten behoeve van beschikbaarstelling via video on demand in cluster 4 A. Verloop van

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25126/

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25126/ AANTEKENEN Katholieke Radio Omroep T.a.v. het bestuur Postbus 23000 1202 EA HILVERSUM Datum Onderwerp 12 april 2011 Nevenactiviteit toestemming cluster 2 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 646024/646914 Betreft: toestemming voor de nevenactiviteiten Het verlenen van een licentie aan Warchild voor het gebruik van fragmenten uit het programma Friends For Warchild met een totale

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 646729/647855 Betreft: toestemming voor de nevenactiviteit Het in licentie geven van fragmenten van het tv programma De Nalatenschap aan de co-financiers van het programma ten behoeve

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 648121/653501 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van de SVOD-rechten aan Netflix van de programma s Van God Los (seizoen 1, 2 en 3), Feuten (seizoen 1, 2 en

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer Canon WO II 20552/

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer Canon WO II 20552/ AANTEKENEN De Evangelische Omroep T.a.v. het bestuur Postbus 21000 1202 BA HILVERSUM Datum Onderwerp 16 maart 2010 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 619318/619583

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 619318/619583 AANTEKENEN Nederlandse Omroep Stichting (NOS) T.a.v. het bestuur Postbus 26600 1202 JT HILVERSUM Datum Onderwerp 14 februari 2014 Nevenactiviteiten toestemming cluster 4 en 9 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA Hoge Naarderweq 78 JIIII 1217 AH Hilversum Postbus BK Hilversum

COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA Hoge Naarderweq 78 JIIII 1217 AH Hilversum Postbus BK Hilversum .1111111111111111111111111111111111111 Hoge Naarderweq 78 JIIII 1217 AH Hilversum 11111 Postbus 1426 11111 1200 BK Hilversum 11111 cvdm@cvdm.nj 11111 www.cvdm.nj 11111 T 035 773 77 00 IIIJ1 F 035 773 77

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 643368/643583 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van de aflevering Klokhuis- Cacao aan stichting Max Havelaar voor educatieve doeleinden in cluster 4 A. Verloop

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25745/

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25745/ AANTEKENEN Nederlandse Omroep Stichting T.a.v. het bestuur Postbus 26600 1202 JT HILVERSUM Datum Onderwerp 9 augustus 2011 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 24582/ mr. drs. Ronald van den Broek +31 (0)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 24582/ mr. drs. Ronald van den Broek +31 (0) AANTEKENEN De Evangelische Omroep T.a.v. het bestuur Postbus 21000 1202 BA HILVERSUM Datum Onderwerp 8 maart 2011 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Bij van 14 maart 2013 heeft de NTR om goedkeuring verzocht voor de nevenactiviteit Licentieverlening van Koninginnedagconcerten aan BravaNL.

Bij  van 14 maart 2013 heeft de NTR om goedkeuring verzocht voor de nevenactiviteit Licentieverlening van Koninginnedagconcerten aan BravaNL. AANTEKENEN Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 18 april 2013 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/1303141

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/1201031 26607/2012000514 mr. Nienke Meester +31 (0)35 773 77 54

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/1201031 26607/2012000514 mr. Nienke Meester +31 (0)35 773 77 54 AANTEKENEN Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 27 januari 2012 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/1201031

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25331/2011008553

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25331/2011008553 Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 14 juni 2011 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25331/2011008553

Nadere informatie

14 februari 2013 Nevenactiviteit toestemming het verhuren van personeel en materiaal aan derden

14 februari 2013 Nevenactiviteit toestemming het verhuren van personeel en materiaal aan derden AANTEKENEN Stichting RTV Drenthe T.a.v. het bestuur Postbus 999 9400 AZ ASSEN Datum Onderwerp 14 februari 2013 Nevenactiviteit toestemming het verhuren van personeel en materiaal aan derden Uw kenmerk

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 655667/655849 Betreft: Geen toestemming voor nevenactiviteit van KRO-NCRV Het in licentie geven van de titel Over de Streep aan RTL Nederland in cluster 2 A. Verloop van de procedure 1.

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 649963/650830 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van de dansfilm De getekende huid aan Stichting UTOPA ten behoeve van een tentoonstelling in cluster 4. A.

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 616529/617346 +

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 616529/617346 + AANTEKENEN Katholieke Radio Omroep (KRO) T.a.v. de directie P/a postbus 200 1202 AE HILVERSUM Datum Onderwerp 20 februari 2014 Nevenactiviteiten cluster 2 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Bij van 23 oktober 2013 heeft de NPO om goedkeuring verzocht voor de nevenactiviteit Het uitgeven van het Top 2000 magazine (editie 2013).

Bij  van 23 oktober 2013 heeft de NPO om goedkeuring verzocht voor de nevenactiviteit Het uitgeven van het Top 2000 magazine (editie 2013). AANTEKENEN Nederlandse Publieke Omroep (NPO) T.a.v. het bestuur Postbus 26444 1202 JJ HILVERSUM Datum Onderwerp 26 november 2013 Nevenactiviteit toestemming cluster 11 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer /626132

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer /626132 AANTEKENEN AVRO en TROS T.a.v. de besturen Postbus 2 1200 JA HILVERSUM Datum Onderwerp 27 mei 2014 Nevenactiviteit cluster11 het (doen) uitgeven Zappsport WK magazine Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 660285/662930 Betreft: toestemming voor de nevenactiviteiten "Het in licentie geven van kinderliedjes uit het programma Alle Gekheid op een Stokje aan digitale muziekplatforms in de vorm

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer SBO-004888-jnt Mevr. drs. J. Terpstra (035) 7737 707

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer SBO-004888-jnt Mevr. drs. J. Terpstra (035) 7737 707 Omroepvereniging VARA T.a.v. het bestuur Postbus 175 1200 AD HILVERSUM Datum Onderwerp 11 september 2008 Uitgifte van het tijdschrift Kassa Magazine Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

COMMISSARiAAT VOOR DE MEDIA

COMMISSARiAAT VOOR DE MEDIA .1111111111111111111111111111111111111 toestemming COMMISSARiAAT VOOR DE MEDIA Hoge Naarderweg 78 1111I 1217 AH 111I1 Hilversum Postbus 1426 11I11 1200 BK Hilversum 11111 cvdm@cvdm.nl 11I11 www.cvdm.nllllil

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Juridisch kader. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Juridisch kader. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 665377/667404 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit "Het in licentie geven van SVOD rechten van de speelfilm Riphagen aan Netflix voor wereldwijde exploitatie in cluster 1 A. Verloop

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 631288/633618 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het verlenen van een licentie van het woord- en beeldmerk Kinderen voor Kinderen voor zeven merchandise producten die tijdens de

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer /618281

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer /618281 AANTEKENEN Katholieke Radio Omroep (KRO) T.a.v. de directie Postbus 23000 1202 EA HILVERSUM Datum Onderwerp 17 december 2013 Nevenactiviteit - toestemming cluster 11 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Besluit toestemming nevenactiviteit

Besluit toestemming nevenactiviteit Besluit toestemming nevenactiviteit Kenmerk: 630918/632779 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Licentieverlening voor het gebruik van het woorden beeldmerk van NCRV en SpangaS ten behoeve van een

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 657971/657983 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van een opname van het lied Blame van Selah Sue in het programma Giel! ten behoeve van de CD van Selah Sue

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/1009031 23553/2010016219

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/1009031 23553/2010016219 AANTEKENEN Nederlandse Programma Stichting T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 9 november 2010 Nevenactiviteit toestemming cluster 2 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/1101111 24690/2011003600

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/1101111 24690/2011003600 AANTEKENEN Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 29 maart 2011 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/1101111

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25868/

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25868/ Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 6 september 2011 Nevenactiviteit toestemming cluster 2 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25868/2011012219

Nadere informatie

COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA

COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA cluster 111111111111111111111111 Hoge Naarderweg 78 11111 1217 AH Hilversum 11111 Postbus 1426 11111 1200 BK Hilversum 11111 cvdm@cvdm.nl 11111 www.cvdm.nlllill T 035 773 77 00 11111 F 035 773 77 99 11111

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 658054/658750 Betreft: toestemming voor nevenactiviteiten Licentieverlening aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ten behoeve van het organiseren van Top 2000 arrangementen

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 25500/25520/2011011008 Betreft: Beslissing op bezwaar inzake Het in licentie geven van de woord- en (beeld)merken TROS en Sterren.nl ten behoeve van een column in weekblad

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 649504/652022 Betreft: toestemming voor nevenactiviteiten Het digitaal op de markt (laten) brengen van Kinderen voor Kinderen editie 36 Raar maar waar in de vorm van download en streaming

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 634521/636894 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het verlenen van een licentie van het (beeld)merk NPO Radio 5 Nostalgia ten behoeve van het verzamelalbum Het beste van de Evergreen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 64 4 januari 2016 Generiek toestemmingsbesluit nevenactiviteiten cluster 4, het verkopen van producten of diensten van

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 647874/653461 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van de ready-mades van de serie Smeris (seizoen 1 en 2) aan MHZ in de VS en Engelstalig Canada in cluster

Nadere informatie

AANTEKENEN Algemene Omroepvereniging AVRO T.a.v. het bestuur Postbus JA HILVERSUM. Geacht bestuur,

AANTEKENEN Algemene Omroepvereniging AVRO T.a.v. het bestuur Postbus JA HILVERSUM. Geacht bestuur, AANTEKENEN Algemene Omroepvereniging AVRO T.a.v. het bestuur Postbus 2 1200 JA HILVERSUM Datum Onderwerp 31 mei 2011 Nevenactiviteit toestemming cluster 2- licentieverlening naam en logo AVRO tbv cd BBQ

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 651307/656344 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het digitaal op de markt (laten) brengen van de muziek uit de televisieserie De IJzeren Eeuw in de vorm van download en streaming

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer /617012

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer /617012 AANTEKENEN Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 7 november 2013 Nevenactiviteit - toestemming cluster 2 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Kenmerk: 654974/658752 Betreft: afwijzing aanvraag nevenactiviteit Het exploiteren van twee digitale reclameschermen langs de Rijksweg.

Kenmerk: 654974/658752 Betreft: afwijzing aanvraag nevenactiviteit Het exploiteren van twee digitale reclameschermen langs de Rijksweg. Besluit Kenmerk: 654974/658752 Betreft: afwijzing aanvraag nevenactiviteit Het exploiteren van twee digitale reclameschermen langs de Rijksweg. A. Verloop van de procedure 1. Bij e-mail van 2 september

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer SBO-000616-lvdz Mevr. drs. L.E. van der Zee (035) 7737 708

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer SBO-000616-lvdz Mevr. drs. L.E. van der Zee (035) 7737 708 Stichting Regionale Omroep Brabant t.a.v. de heer G. Bielderman Postbus 108 5600 AC EINDHOVEN Datum Onderwerp 26 februari 2008 Nevenactiviteiten Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer SBO-000616-lvdz

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 640866/660607 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het op aanvraag verkopen van CD s en DVD s met video- en audiofragmenten uit door RTV Oost geproduceerde en uitgezonden radio- en

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 654459/658783 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van de documentaire Het Uur van de Wolf Paolo Ventura ten behoeve van een expositie in stichting museum Het

Nadere informatie

Besluit toestemming nevenactiviteiten

Besluit toestemming nevenactiviteiten Besluit toestemming nevenactiviteiten Kenmerk: 606648/632810 Betreft: toestemming nevenactiviteit De verkoop van de formatrechten door BNNVARA van de serie Overspel aan ABC, en van de serie Vuurzee aan

Nadere informatie

Bijgaand zenden wij u het besluit dat is genomen inzake het programmaonderdeel Schiphol TV.

Bijgaand zenden wij u het besluit dat is genomen inzake het programmaonderdeel Schiphol TV. AANTEKENEN Stichting Amsterdamse Lokale en regionale Televisie- en radio Omroep t.a.v. het bestuur Piet Heinkade 181E 1019 HC AMSTERDAM Datum Onderwerp 17 januari 2008 sanctiebeschikking Schiphol TV Uw

Nadere informatie

Kenmerk: / Betreft: Toestemming voor nevenactiviteit Het aanbieden van rondleidingen aan groepen door het gebouw van L1 in cluster 3

Kenmerk: / Betreft: Toestemming voor nevenactiviteit Het aanbieden van rondleidingen aan groepen door het gebouw van L1 in cluster 3 Besluit Kenmerk: 633244/633669 Betreft: Toestemming voor nevenactiviteit Het aanbieden van rondleidingen aan groepen door het gebouw van L1 in cluster 3 A. Verloop van de procedure 1. Bij e-mail van 12

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/IG/130605.b1 603185/614669

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/IG/130605.b1 603185/614669 Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 26 november 2013 Nevenactiviteit toestemming cluster 5 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/IG/130605.b1

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 635867/639959 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van fragmenten van AVROTROS die ouder zijn dan 10 jaar aan YouTubekanaal Expoza voor de duur van één jaar

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u ons besluit inzake het beschikbaar stellen van audiovisueel materiaal ten behoeve van het project Leraar24.

Hierbij ontvangt u ons besluit inzake het beschikbaar stellen van audiovisueel materiaal ten behoeve van het project Leraar24. TELEAC/NOT T.a.v. het bestuur Postbus 1070 1200 BB HILVERSUM Datum Onderwerp 11 september 2008 Ter beschikking stellen van programmamateriaal t.b.v. het project Leraar24 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer SBO lvdz Mevr. drs. L.E. van der Zee (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer SBO lvdz Mevr. drs. L.E. van der Zee (035) Katholieke Radio Omroep KRO Mediastaf/juridische zaken Postbus 23000 1202 EA HILVERSUM Datum Onderwerp 30 oktober 2008 Maand van de Spiritualiteit Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer SBO-006216-lvdz

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa/Nevenactiviteiten/ Huur 614581/617605

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa/Nevenactiviteiten/ Huur 614581/617605 AANTEKENEN Nederlandse Omroep Stichting (NOS) T.a.v. het bestuur Postbus 26600 1202 JT HILVERSUM Datum Onderwerp 26 november 2013 Nevenactiviteit - toestemming cluster 7 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 632056/634252 Betreft: toestemming voor nevenactiviteiten Het op de markt (laten) brengen van Guilty Pleasures in de vorm van streaming, Het op de markt (laten) brengen van De Beste Singer

Nadere informatie

Bij van 8 april 2010 verzocht u ons om goedkeuring voor Deelneming in het productiebedrijf Stokvis Content B.V.

Bij  van 8 april 2010 verzocht u ons om goedkeuring voor Deelneming in het productiebedrijf Stokvis Content B.V. AANTEKENEN De Evangelische Omroep T.a.v. het bestuur Postbus 21000 1202 BA HILVERSUM Datum Onderwerp 12 augustus 2010 Nevenactiviteit Deelneming in een bedrijf van een derde Uw kenmerk Ons kenmerk 23142/2010012380

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/ /

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/ / AANTEKENEN Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 5 maart 2013 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/1212131

Nadere informatie

Beleidsnotitie platformselectie

Beleidsnotitie platformselectie Beleidsnotitie platformselectie Vastgesteld door de Raad van Bestuur van de NPO op 27 september 2013. Deze Beleidsnotitie treedt in werking per 1 oktober 2013. Inleiding De NPO is op grond van de Mediawet

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer B&P jnt Mevr. drs. J. Terpstra (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer B&P jnt Mevr. drs. J. Terpstra (035) Nederlandse Christelijke Radio Vereniging T.a.v. het bestuur Postbus 25000 1202 HB HILVERSUM Datum Onderwerp 11 september 2007 Licentieverstrekking t.b.v. schoolagenda Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 27979/2012015751

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 27979/2012015751 AANTEKENEN Stichting Samenwerkende Publieke Omroepen Midden Nederland T.a.v. het bestuur Postbus 1012 3500 BA UTRECHT Datum Onderwerp 11 december 2012 Nevenactiviteit - toestemming Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie