Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 departement Interne Organisatie Interne dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk dossiernummer: Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WMD - Jaarlijkse actieplannen verlenging duur globaal preventieplan en goedkeuren WMDactieplan overkoepelende acties provincie en acties administratie Hilde Bruggeman Mevrouwen en mijne Heren, Het globaal preventieplan (GPP) goedgekeurd door de provincieraad in de zitting van 28 maart 2007 eindigt op 31/08/2012. Vanaf 2014 wordt de WMD-planning afgestemd op de nieuwe beleids- en beheerscyclus. Het GPP moet dan afgestemd worden met het meerjarenplan en de actieplannen met het budget. Omwille van het wisselen van de legislatuur wordt thans geen nieuw GPP voorgelegd, maar wordt de verlenging gevraagd van de looptijd van het huidige GPP tot eind Het globaal preventieplan krijgt uitvoering via de jaarlijkse actieplannen. Thans wordt een ontwerp van WMD-actieplan voor voorgelegd. Dit plan heeft een looptijd van 1 september 2012 tot 31 december Het is vooral de bedoeling om uitvoering te geven aan de nog niet afgewerkte taakstellingen. Daarom is het ontwerp van jap vrij summier. Naast het recurrent WMD-beleid worden een beperkt aantal nieuwe initiatieven voorgesteld. De evaluatie van de vorige actieplannen wordt later voorgelegd. Nummering taakstellingen: Aan de WMD-beleidsverklaring, eveneens goedgekeurd door de provincieraad op 28 maart 2007 zijn 14 strategische algemene WMDdoelstellingen gekoppeld, genummerd van A01 tot A14. De realisatie van deze doelstellingen gebeurt aan de hand van taakstellingen (nummer taakstelling = nummer algemene doelstelling aangevuld met een volgnummer taakstelling). Meerdere processen (wetgeving, eigen engagementen, externe controles,.) kunnen input geven aan nieuwe taakstellingen. Na de goedkeuring worden de taakstellingen concreet uitgewerkt via werkfiches (soort stappenplan voor realisatie). Alle werkfiches kunnen geraadpleegd worden via het intranet.

2 Nieuwe taakstellingen : Onderstaande nieuwe taakstellingen hebben betrekking op het ganse provinciebestuur en de provinciale diensten ressorterend onder de provinciale administratie (= alle diensten exclusief het provinciaal onderwijs). Een aantal taakstellingen behoren tot het recurrent beleid. De taakstellingen zijn gegroepeerd per WMD-doelstelling en doelgroep/locatie. Deze documenten treft u aan als bijlage; per actie is ook het geraamde budget weergegeven. Onderstaand wordt enkel een toelichting gegeven. A01 - Alle provinciale gebouwen moeten een voldoende hoog niveau inzake algemene veiligheid en comfort bieden (toegankelijkheid, werkomgeving, ) A01/73 : Erfgoedcentrum beveiliging terras thv lange gracht geen raming Voorkomen dat personeel en bezoekers in het water vallen. A02 - Alle provinciale gebouwen moeten voldoen aan de wettelijke eisen inzake brandveiligheid en aan de specifieke eisen van de bevoegde brandweer. Bij aankoop van gebouwen zullen acquisitieaudits worden uitgevoerd om de wettelijke voorschriften af te toetsen A02/20 : Caermersklooster compartimentering van het gebouw in 6 zonesnog geen raming Conform het Politiereglement op de publiek toegankelijke inrichtingen eist de brandweer de compartimentering van het gebouw. Er wordt een compartimentering voorzien in 6 zones. A03 - De technische installaties zijn conform aan de wettelijke bepalingen en relevante normen; dit wordt opgevolgd via inspecties, keuringen en metingen en een programma inzake onderhoud Provincie (recurrent) : A03/34 keuren liften raming EUR (2 jaar) Keuring van personen en niet-begeleide goederenliften. A03/35 keuren hefwerktuigen, heftoebehoren,.. raming 8000 EUR (2 jaar) 3-maandelijkse keuring hefwerktuigen en heftoebehoren, jaarlijkse keuring hefbruggen en behandelingstoestellen. A03/36 keuren gasinstallaties en brand- en gasdetectie raming EUR (2 jaar) A03/37 keuren hoogspanningsinstallaties raming 6000 EUR (2 jaar) Jaarlijkse keuring hoogspanningstransformatoren. A03/38 keuren laagspanningsinstallaties en veiligheidsverlichting geen raming Herkeuren van een deel van de elektrische laagspanningsinstallaties (vijfjaarlijks) en veiligheidsverlichtingen. A03/39 keuren energieaggregaten raming 2600 EUR (2 jaar) Jaarlijkse keuring energieaggregaten

3 A03/40 keuren ladders raming 5600 EUR (2 jaar) Jaarlijkse keuring ladders. A03/41 keuren van opslagtanks stookolie raming 7000 EUR (2 jaar) Beperkt onderzoek van ondergrondse en bovengrondse houders conform het Vlarem. A03/42 keuren elektrische en autogeen lasposten raming 9200 EUR (2 jaar) Jaarlijkse keuring. A04 - Collectieve beschermingen worden toegepast om schadelijke stoffen en dampen te verwijderen. De goede werking ervan wordt opgevolgd via metingen. Geen nieuwe taakstellingen/acties gepland A05 - Arbeidsmiddelen (machines, toestellen, ) zijn conform aan de wettelijke bepalingen. Werkposten worden uitgerust met aangepast meubilair en hulpmiddelen om het werk op een veilige en ergonomisch verantwoorde manier uit te voeren Geen nieuwe taakstellingen/acties gepland. A06 - De risico's en milieuaspecten die ontstaan bij het uitvoeren van activiteiten evenals de toe te passen corrigerende en preventieve maatregelen worden in kaart gebracht via (participatieve) risicoanalyse. De noodzakelijke basisinformatie (inventarissen machines, producten,..) moet beschikbaar zijn en actueel worden gehouden. Ook risico's ten aanzien van contractors worden beheerst. Voedselveiligheid wordt gegarandeerd via toepassing van de regels inzake HACCP A06/48 : Puyenbroeck_opmaak explosieveiligheidsdocument houtstofstofazuiging loods EUR A06/49 : administratie griepvaccinaties personeel (+45) raming 5500 EUR (2 jaar) De griepvaccinaties hebben tot doel het personeel te beschermen en te voorkomen dat bij een epidemie er massale afwezigheden zijn. A07 - Restrisico's die een gevaar inhouden voor de veiligheid of de gezondheid van werknemers, leerlingen, cursisten worden beheerst via het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen Geen nieuwe taakstellingen/acties gepland. A08 - De vereiste informatie en/of instructie en/of vorming is beschikbaar zodat uitvoerders rekening kunnen houden met de welzijnsrisico's en de milieuaspecten verbonden aan hun taken A08/74 : administratie - opleiding leden eerste interventieteams raming 4200 EUR (2 jaar) Heel wat locaties moeten wettelijk beschikken over een eerste interventieteam voor het bestrijden van brand. Om de juiste blustechniek te kunnen toepassen is het noodzakelijk om de praktische blusopleiding om de vijf jaar opnieuw te volgen.

4 A08/75 : administratie - opleiding EHBO-ers ( bedrijfseerstehulp, basis EHBO) raming 4000 EUR (2 jaar) Op alle locaties moet personeel aanwezig zijn dat de eerste zorgen kan toedienen (wettelijke verplichting). Via een jaarlijkse update kan het attest na 5 jaar opnieuw verkregen worden. A09 - Iedere provinciale locatie beschikt over een operationeel noodplan om gepast te kunnen reageren op alle mogelijke noodsituaties. Per locatie is er een interventiedossier voor de brandweer beschikbaar A09/24 : PACZ herwerken intern noodplan conform procedure noodplanning (actiekaarten teams) en extra oefeningen met teams personeelsinzet. A10 - Grensoverschrijdend gedrag wordt niet getolereerd. Werknemers en leerlingen worden hiervan bewust gemaakt. Werknemers en leerlingen die toch het slachtoffer worden van grensoverschrijdend gedrag worden op een passende manier ondersteund. Er is aandacht voor de psychosociale belasting van de werknemers A10/10 : risicoanalyses stress en grensoverschrijdend gedrag voorbereiding nieuw project servicekrediet edpbw/personeelsinzet A11 - Bij renovatie en nieuwbouwprojecten is er ruime aandacht voor aspecten van duurzaam bouwen (bouwmaterialen, FSC-hout, isolatie, energiesparende technieken, gebruik van hemelwater voor laagwaardige toepassingen, milieuvriendelijke verven,,,) A11/04-02 : Het Leen vervanging buitenschrijnwerk bosklassencentrum EUR voor slaapblok EUR voor blok dagfunctie A11/04-03 : Kasteel Puyenbroeck vervanging buitenschrijnwerk EUR Vervanging van enkel glas door dubbelwandig glas beperkt de energieverliezen. A12 - Het provinciebestuur beperkt de milieu-impact van zijn activiteiten (opslag, emissies, lozingen, afvalstoffen). Zowel uit milieuzorg als om economische redenen zijn rationeel gebruik van grondstoffen, water en energie belangrijke parameters binnen de dagelijkse werking van de provinciale diensten. Het provinciebestuur houdt daarbij minstens rekening met de wettelijke voorschriften. Voor alle activiteiten is er een geldige milieuvergunning A12/67 : Golf Puyenbroeck isoleren plafond cafetaria 7760 EUR Beperken van de warmteverliezen door isolatie van het plafond (wegnemen koudebruggen). A12/68 : Uitleendienst Gent aanpassen verlichting magazijn EUR A12/69 : PAM Ename vervanging halogeenspots door led-verlichting testproject 5000 EUR Relighting heeft tot doel het realiseren van een goede verlichtingssterkte met een kleiner vermogen (energiebesparing).

5 A13 - Aandacht voor duurzaamheid is een belangrijke pijler van het beleid. Inzake mobiliteit stimuleert het provinciebestuur zijn werknemers, leerlingen, cursisten om gebruik te maken van het openbaar vervoer; fietsen van en naar het werk wordt sterk aangemoedigd Administratie : (recurrent) A13/05-06 voorzien in gratis openbaar vervoer voor het personeel voor wegwerkverkeer en dienstverplaatsingen raming EUR (2 jaar) Het voorzien in gratis openbaar vervoer is een zinvol initiatief om duurzame mobiliteit te stimuleren. A13/06-06 voorzien in fietsvergoeding voor het personeel voor wegwerkverkeer raming EUR (2 jaar) Het toekennen van fietsvergoedingen is een zinvol initiatief om duurzame mobiliteit te stimuleren. A14 - Het WMD-zorgsysteem wordt als middel gebruikt om WMD op een structurele manier te integreren in de normale werking. geen nieuwe taakstellingen/acties Vermelde taakstellingen zijn ter goedkeuring opgenomen in een besluit Gent,. namens de Deputatie: de provinciegriffier, Albert De Smet de bevoegde gedeputeerde, Hilde Bruggeman

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie Interne dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk dossiernummer:. 1204840 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WMD - Jaarlijkse actieplannen verlenging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1007076 betreft verslaggever JAARLIJKSE WMD-ACTIEPLANNEN ADMINISTRATIE/PROVINCIE

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie Interne dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk dossiernummer:. 1206149 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WMD - Jaarlijkse actieplannen evaluatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie Interne dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk dossiernummer:. 1401373 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WMD-Globaal preventieplan evaluatie WMD-GPP

Nadere informatie

WMD-actieplan (afgewerkte acties voor rapportering aan de provincieraad)

WMD-actieplan (afgewerkte acties voor rapportering aan de provincieraad) Administratie /35 administratie - griepvaccinaties personeel (+45) beschermen werknemers (groep 45+) / beperken economische schade bij epidemie Overzicht voor 'doelstellingnr' = (1 detailrecord) recurrent

Nadere informatie

WMD-actieplan_2014_afgewerkt_adm_pov

WMD-actieplan_2014_afgewerkt_adm_pov WMD-actieplan_214_afgewerkt_adm_pov Administratie B1-Beheersing risico's en milieu-impact B1/28 Golf_opvolgen en optimaliseren WMD-aspecten GEOcertificatie behouden GEO-certificaat B1/3 SCP_aanpassen technische

Nadere informatie

WMD-actieplan_2014_afgewerkt_adm_pov

WMD-actieplan_2014_afgewerkt_adm_pov WMD-actieplan_2014_afgewerkt_adm_pov Administratie B01-Beheersing risico's en milieu-impact B01/28 Golf_opvolgen en optimaliseren WMD-aspecten GEOcertificatie behouden GEO-certificaat 0 B01/30 SCP_aanpassen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1007085 betreft JAARLIJKSE WMD-ACTIEPLANNEN ONDERWIJS - EVALUATIE 10idpbw392

Nadere informatie

WMD-actieplan_2015_afgewerkt_adm_pov

WMD-actieplan_2015_afgewerkt_adm_pov WMD-actieplan_2015_afgewerkt_adm_pov Administratie B01-Beheersing risico's en milieu-impact B01/104 MONU_opstellen instructiekaart voor werken met leiladders B01/106 Golf_opvolgen CO2 emissie door exploitatie

Nadere informatie

WMD-actieplan (afgewerkte acties voorbije werkjaar voor rapportering aan de provincieraad)

WMD-actieplan (afgewerkte acties voorbije werkjaar voor rapportering aan de provincieraad) Administratie A06 A06/45 administratie - griepvaccinaties personeel (45+) beschermen werknemers / garanderen continuïteit bij epidemie recurrent beleid 2011 afgewerkt 2608 Overzicht voor 'doelstellingnr'

Nadere informatie

Overzicht WMD-taakstellingen

Overzicht WMD-taakstellingen Overzicht WMD-taakstellingen uitvoering jap 2015 B01 Administratie De risico's voor het welzijn van de werknemers en het leefmilieu verder in kaart brengen, wegwerken en beheersen B01/15 PDPU_renovatie

Nadere informatie

WMD-indicatorenfiche

WMD-indicatorenfiche WMD-indicatorenfiche WMD-indicatorenfiche Waarom : Past in het plaatje van interne controle Naleven van de wetgeving Doel: Aanleveren van beheersinformatie Stand van zaken Evalueren en bijsturen (beleid/ondersteunende

Nadere informatie

GPP WMD-actieplannen - taakstellingen_afgewerkt

GPP WMD-actieplannen - taakstellingen_afgewerkt GPP 2014-2019 - WMD-actieplannen - taakstellingen_afgewerkt doelgroep Administratie B01-Beheersing risico's en milieu-impact B01/005 PCM_externe zonnewering installeren 21006 jap 2014 B01/016 PDPU_studie

Nadere informatie

Overzicht WMD-taakstellingen

Overzicht WMD-taakstellingen Overzicht WMD-taakstellingen uitvoering jap 2017 Administratie /241 SCP_instructiekaarten opmaken/reviseren personeelsinzet Koenraad Du Chau Hilde Bruggeman duidelijke en correcte instructies voor het

Nadere informatie

WMD-actieplan_lijst afgewerkte taakstellingen voorbije werkjaar

WMD-actieplan_lijst afgewerkte taakstellingen voorbije werkjaar WMD-actieplan_lijst afgewerkte taakstellingen voorbije werkjaar Administratie B01-Beheersing risico's en milieu-impact B01/005 PCM_externe zonnewering installeren jap 2014 B01/054 PCM_opvolgen verbetermaatregelen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie Interne dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk dossiernummer:. 1407190 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WMD - Jaarlijkse actieplannen Jaarlijks

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie Interne dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk dossiernummer:. 1506284 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WMD - Jaarlijkse actieplannen WMD_JAP_2016_administratie-provincie

Nadere informatie

Opstellen GPP en JAP op basis van verslagen. Els Fias

Opstellen GPP en JAP op basis van verslagen. Els Fias op basis van verslagen Els Fias GPP: Globaal PreventiePlan JAP: JaarActiePlan Wettelijke instrumenten bij de organisatie van de preventie in elke onderneming of instelling Vereisen een zorgvuldige, methodische

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie Interne dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk dossiernummer:. 1307140 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WMD - Jaarlijkse actieplannen WMD-jaarlijks

Nadere informatie

WMD-actieplan (afgewerkte acties voorbije werkjaar voor rapportering aan de provincieraad)

WMD-actieplan (afgewerkte acties voorbije werkjaar voor rapportering aan de provincieraad) Campus Henleykaai A10 A10/09 PHTI - praktische handvatten voor omgaan met agressie reductie stress - bevorderen welzijn leerkrachten jap2011-2012 afgewerkt 13126 Overzicht voor 'doelstellingnr' = A10 (1

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1602909 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie Interne dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk dossiernummer:. 1407196 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WMD - Jaarlijkse actieplannen Jaarlijks

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Personeelsbeheer Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROJECTEN - FUNCTIEBESCHRIJVINGEN EN FORMATIEWIJZIGINGEN Educatief project Milieuzorg op School (MOS) in de Vlaamse

Nadere informatie

VEILIGHEID EN GEZONDHEID VAN HET PERSONEEL De bestuurder als verantwoordelijk werkgever Vroeger veiligheid & gezondheid = beperkte invulling Nu welzijn = ruime invulling PROGRAMMA: Welzijn op het werk

Nadere informatie

Vertrouwelijk - (Anonymous June 18, 2016, 11:33 pm)

Vertrouwelijk - (Anonymous June 18, 2016, 11:33 pm) - ( ) JAARACTIEPLAN 2016 WELZIJN OP HET WERK - ( ) Jaaractieplan Welzijn op het Werk 2016 Inhoud 2. Psychosociaal Welzijn... 3 3. Brandpreventie, interne noodplanning, eerste hulp... 4 4. Arbeidsplaatsen,

Nadere informatie

Globaal Preventieplan

Globaal Preventieplan Interne Dienst voor preventie en bescherming op het werk Globaal Preventieplan 2007-2012 Algemene bepalingen Het globaal preventieplan omvat doelstellingen m.b.t.:» welzijn op het werk, en dit voor alle

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie Interne dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk dossiernummer:. 1307333 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WMD - Jaarlijkse actieplannen WMD-jaarlijks

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1406710 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PAC Het Zuid Gent: parking Overeenkomst beheer en commerciële exploitatie parkeergarages

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1402026 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten Dienst egov: opmaak inventaris in het kader van het project 'Informatieveiligheidsconsulent

Nadere informatie

GPP WMD-actieplannen - taakstellingen_in uitvoering

GPP WMD-actieplannen - taakstellingen_in uitvoering GPP 2014-2019 - WMD-actieplannen - taakstellingen_in uitvoering doelgroep Onderwijs B01-Beheersing risico's en milieu-impact B01/013 PTIE_aanpassing riolering voor gescheiden lozing openbaar riool B01/035

Nadere informatie

GLOBAAL PREVENTIEPLAN 2016-2020 WELZIJN OP HET WERK

GLOBAAL PREVENTIEPLAN 2016-2020 WELZIJN OP HET WERK GLOBAAL PREVENTIEPLAN 2016-2020 WELZIJN OP HET WERK Globaal Preventieplan Welzijn op het Werk 2016-2020 Inhoud 1. Referentie en doelstelling... 2 2. Psychosociaal Welzijn... 3 3. Brandpreventie, interne

Nadere informatie

Brandpreventie- dossier. Caroline Deleu. Activity Manager B.U. Environment, Safety & Sustainability

Brandpreventie- dossier. Caroline Deleu. Activity Manager B.U. Environment, Safety & Sustainability Brandpreventie- dossier Caroline Deleu Activity Manager B.U. Environment, Safety & Sustainability KB 28/03/14 Verplichtingen Werkgever Minimale preventiemaatregelen Brandbestrijdingsdienst Maatregelen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1706297 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Zottegem: Provinciaal Technisch Instituut Verhelpen condensatieproblemen op de sheddaken

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van P.S.B.S.O. Spectrum te Buggenhout

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van P.S.B.S.O. Spectrum te Buggenhout Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

1 De organisatie van het beleid met betrekking tot de BVH

1 De organisatie van het beleid met betrekking tot de BVH ERKENNINGSVOORWAARDE BEWOONHAARHEID VEILIGHEID HYGIËNE CONTROLELIJST VLAAMSE ONDERWIJSINSPECTIE Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15-1210 Brussel 02 553 88 50 www.onderwijsinspectie.be 1 De

Nadere informatie

GLOBAAL PREVENTIEPLAN WELZIJN OP HET WERK

GLOBAAL PREVENTIEPLAN WELZIJN OP HET WERK GLOBAAL PREVENTIEPLAN 2016-2020 WELZIJN OP HET WERK Globaal Preventieplan Welzijn op het Werk 2016-2020 1 Globaal Preventieplan Welzijn op het Werk 2016-2020 Inhoud 1. Referentie en doelstelling... 2 2.

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Sint-Jan Berchmanscollege

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Sint-Jan Berchmanscollege Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Don Bosco Genk te Genk

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Don Bosco Genk te Genk Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Globaal preventieplan Afgewerkt

Globaal preventieplan Afgewerkt Globaal preventieplan 2007-2013 - Afgewerkt Administratie algemene veiligheid / comfort jap2007-2008 A01/01 PAC Het Zuid - aanpassing ballustrade traphal 33798 jap2007-2008 A01/03 PAC Het Zuid - valbeveiliging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0713224 betreft verslaggever KRINGLOOPCENTRA Herziening subsidiereglement ter ondersteuning van de kringloopcentra

Nadere informatie

Volledige golfterrein (huidig 9-holes)

Volledige golfterrein (huidig 9-holes) Informatie-uitwisseling met contractor (aannemer) m.b.t. Welzijn, Milieu en Duurzaamheid Inrichting/locatie: Golf Puyenbroeck Opdrachtgever Provinciebestuur Oost-Vlaanderen Doel van de informatie-uitwisseling:

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Technisch Instituut Sint-Lodewijk-1

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Technisch Instituut Sint-Lodewijk-1 Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

JAARACTIEPLAN 2016 WELZIJN OP HET WERK

JAARACTIEPLAN 2016 WELZIJN OP HET WERK JAARACTIEPLAN 2016 WELZIJN OP HET WERK Jaaractieplan Welzijn op het Werk 2016 Inhoud 2. Psychosociaal Welzijn... 3 3. Brandpreventie, interne noodplanning, eerste hulp... 4 4. Arbeidsplaatsen, omgevingsfactoren

Nadere informatie

JAARACTIEPLAN 2017 WELZIJN OP HET WERK

JAARACTIEPLAN 2017 WELZIJN OP HET WERK JAARACTIEPLAN 2017 WELZIJN OP HET WERK Jaaractieplan Welzijn op het Werk 2017 Inhoud 1. Referentie en doelstelling... 2 2. Psychosociaal Welzijn... 3 3. Arbeidsplaatsen, omgevingsfactoren & ergonomie...

Nadere informatie

Wat is de rol van een Externe Dienst voor Technische Controles/Erkend Organisme binnen het kader van het Koninklijk Besluit van 04.12.

Wat is de rol van een Externe Dienst voor Technische Controles/Erkend Organisme binnen het kader van het Koninklijk Besluit van 04.12. Wat is de rol van een Externe Dienst voor Technische Controles/Erkend Organisme binnen het kader van het Koninklijk Besluit van 04.12.2012 G.Laridaen PAC Zuid Gent 28.03.2014 1 Elektrische installaties

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 30705 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsformatie en organogram Wijzigingen personeelsformatie en organogram naar

Nadere informatie

1467052,61 0 0 28 28 19,08 0 0 576 576 0,39 0 0 0 0,39 9 0 360588 0 0 9 9 24,9 0 0 299 299 0,83 0 0 0 0,83 1 0 1064567 0 0 33 33 33,99 0 0 810 810 0,76 0 0 0 0,76 15 0 661952 0 0 4 4 6,04 0 0 54 54 0,08

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid,

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Provinciaal Handels- en Taalinstituut

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Provinciaal Handels- en Taalinstituut Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Gemeentelijke Basisschool te Dendermonde

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Gemeentelijke Basisschool te Dendermonde Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van de Vrije Basisschool - De Groene Poort te Zottegem

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van de Vrije Basisschool - De Groene Poort te Zottegem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel team MensEN dossiernummer:. 1902640 Verslag aan de Provincieraad betreft Personeel - sociale tewerkstelling Aangepaste reglementering vrijwilligers en losse medewerkers bevoegde gedeputeerde

Nadere informatie

Circulaire 2015 02 BRANDPREVENTIE

Circulaire 2015 02 BRANDPREVENTIE Brandpreventie op de arbeidsplaatsen PRINCIPE De nieuwe wetgeving betreffende de brandpreventie op de arbeidsplaatsen (KB van 28 maart 2014) legt duidelijk uit welke maatregelen de werkgevers moeten nemen

Nadere informatie

Evaluatie - Jaarlijks actieplan Overkoepelende acties voor administratie en onderwijs

Evaluatie - Jaarlijks actieplan Overkoepelende acties voor administratie en onderwijs Evaluatie Jaarlijks actieplan 20052006 Overkoepelende acties voor administratie en onderwijs Organisatie actie 1) WMD WMDzorgsysteem implementatie van algemeen geldende procedures/instructies die de naleving

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van VIA-1 te Tienen

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van VIA-1 te Tienen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1602909 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp (raming:

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Gemeentelijke Basisschool te Oud-Heverlee

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Gemeentelijke Basisschool te Oud-Heverlee Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Circulaire BRANDPREVENTIE

Circulaire BRANDPREVENTIE OP DE ARBEIDSPLAATSEN PRINCIPE De wetgeving betreffende de brandpreventie op de arbeidsplaatsen ( Codex Boek III, Titel 3) legt duidelijk uit welke maatregelen de werkgevers moeten nemen inzake brandpreventie.

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Provinciale Kleuterschool

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Provinciale Kleuterschool Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

WMD-actieplan_2014_afgewerkt_onderwijs

WMD-actieplan_2014_afgewerkt_onderwijs WMD-actieplan_2014_afgewerkt_onderwijs Onderwijs B01-Beheersing risico's en milieu-impact B01/03 onderwijs_personeelsbevraging psychosociaal welzijn conformiteit wetgeving (rie wettelijk verplicht) - in

Nadere informatie

Voorbeeld (niet limitatief) van de omzetting van het K.B. 04.12.2012 -elektrische installaties in een GLOBAAL PREVENTIEPLAN

Voorbeeld (niet limitatief) van de omzetting van het K.B. 04.12.2012 -elektrische installaties in een GLOBAAL PREVENTIEPLAN Voorbeeld (niet limitatief) van de omzetting van het K.B. 04.12.2012 -elektrische installaties in een GLOBAAL PREVENTIEPLAN Versie goedgekeurd op Comité PBW dd. 1 GLOBAAL PREVENTIEPLAN - 2017 JAARLIJKS

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid,

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1501916 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv

Nadere informatie

Welzijn en opleidingen

Welzijn en opleidingen Welzijn en opleidingen De wetgeving over het welzijn op het werk verplicht werkgevers de nodige maatregelen te nemen om het welzijn van de werknemers te bevorderen tijdens de uitvoering van hun werk. Een

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Provinciale Kleuterschool te Voeren

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Provinciale Kleuterschool te Voeren Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

WMD-actieplan_2014_afgewerkt_onderwijs

WMD-actieplan_2014_afgewerkt_onderwijs WMD-actieplan_2014_afgewerkt_onderwijs Onderwijs B01-Beheersing risico's en milieu-impact B01/03 onderwijs_personeelsbevraging psychosociaal welzijn conformiteit wetgeving (rie wettelijk verplicht) - in

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van viio 3 te Tongeren

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van viio 3 te Tongeren Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs - De Olm te Herk-de-Stad

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs - De Olm te Herk-de-Stad Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Instituut Dames v.h. Christelijk Onderw. te Antwerpen

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Instituut Dames v.h. Christelijk Onderw. te Antwerpen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool - De vuurtoren te Antwerpen

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool - De vuurtoren te Antwerpen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001206 betreft verslaggever ALGEMEEN WELZIJNSWERK

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1402765 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent Leopoldskazerne Dienstencontract ontwerper: Open Oproep-procedure: vaststelling overeenkomsttekst

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van de. Vrije Technische School Leuven

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van de. Vrije Technische School Leuven Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool - Jesode Hatora-Beth Jacob te Antwerpen

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool - Jesode Hatora-Beth Jacob te Antwerpen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1801860 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent (Desteldonk), PAULO: opleidingscentrum Ontwerp masterplan Paulo nieuwbouw en renovatie

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Gemeentelijke Basisschool - Centrum te Vosselaar

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Gemeentelijke Basisschool - Centrum te Vosselaar Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Vrije Basisschool Tremelo - Een school om.

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Vrije Basisschool Tremelo - Een school om. Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van V.T.I. en V.T.I.2 te Waregem

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van V.T.I. en V.T.I.2 te Waregem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrij CLB Midden - Limburg te Houthalen-Helchteren

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrij CLB Midden - Limburg te Houthalen-Helchteren Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool De Brug - Grote Beerstraat Antwerpen

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool De Brug - Grote Beerstraat Antwerpen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van GO! middenschool Domein Speelhof Sint-truiden te Borgloon

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van GO! middenschool Domein Speelhof Sint-truiden te Borgloon Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Vrije Basisschool

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Vrije Basisschool Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1303265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. 'het Perspectief'Provinciaal CVO - te Gent

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. 'het Perspectief'Provinciaal CVO - te Gent Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN EN PROCESSEN BEWOONBAARHEID, VEILIGHEID EN HYGIËNE

ONTWIKKELINGSSCHALEN EN PROCESSEN BEWOONBAARHEID, VEILIGHEID EN HYGIËNE ONTWIKKELINGSSCHALEN EN PROCESSEN BEWOONBAARHEID, VEILIGHEID EN HYGIËNE GEWOON EN BUITENGEWOON BASISONDERWIJS GEWOON EN BUITENGEWOON SECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN DIE BESTAAN UIT EEN

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Gemeentelijke Basisschool De Kleurenboom te Gingelom

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Gemeentelijke Basisschool De Kleurenboom te Gingelom Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van V.T.I. 1 te Kortrijk

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van V.T.I. 1 te Kortrijk Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Basisschool van het Gemeenschapsonderwijs te Veurne

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Basisschool van het Gemeenschapsonderwijs te Veurne Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Vrije Lagere School - De Speling

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. Vrije Lagere School - De Speling Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Gemeentelijke Basisschool - Centrum te Vosselaar

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Gemeentelijke Basisschool - Centrum te Vosselaar Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Formulier Pagina 1 van 8

Formulier Pagina 1 van 8 Formulier Pagina van 8 Datum VO-inspectie Werklocatie Inspectie uitgevoerd door VEILIGHEID Aanwezigheid individuele en actuele risico-inventarisatie en aantoonbare maatregelen (gekoppeld aan O O halfjaarlijks

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool te De Haan

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool te De Haan Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool - De knipoog te Geetbets

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool - De knipoog te Geetbets Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie