Hoe je een Nieuwe, Passende Baan vindt en weer Uitdaging & Plezier ervaart in je loopbaan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe je een Nieuwe, Passende Baan vindt en weer Uitdaging & Plezier ervaart in je loopbaan."

Transcriptie

1 Hoe je een Nieuwe, Passende Baan vindt en weer Uitdaging & Plezier ervaart in je loopbaan. Auteur: Tom Dekker Als je te maken krijgt met ontslag of je bent al een tijdje ontevreden over je huidige plek of je bent net afgestudeerd, is het nu tijd voor de volgende stap in je loopbaan. Er zijn al wat langer aanwijzingen dat je toe bent aan een nieuw hoofdstuk in je loopbaan. Er zijn geen doorgroeimogelijkheden, er is de laatste tijd veel verandert, je werkt al een tijdje onder je niveau terwijl je meer in je mars hebt of misschien vrees je zelfs voor je ontslag.

2 Het Startpunt naar Verandering Het besef, de realisatie dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging is de eerste stap die je zet naar verandering. Dit is het startpunt van de figuurlijke reis naar een nieuwe baan met meer uitdaging en plezier. Er zijn dan drie vragen die je de aankomende periode probeert te beantwoorden: 1. Wat wil en wat kan ik? Wat zijn mijn passies & kwaliteiten? 2. Wat past bij mij? Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt? 3. Wat moet ik doen om een verandering mogelijk te maken? Een Venster naar Nieuwe Mogelijkheden Zodra deze vragen op je radar verschijnen, opent er een venster naar nieuwe mogelijkheden. Het venster naar nieuwe mogelijkheden is een tijdsperiode van een aantal weken of een paar maanden waarin je de kans hebt om echte veranderingen in je loopbaan door te voeren. Een nieuwe fase in je loopbaan dient zich aan.

3 Neem daarom even goed de tijd en de ruimte om te pauzeren, een hoger perspectief te zoeken, boven je leven zweven en opnieuw te bepalen wat voor jou echt belangrijk is in je loopbaan. Je hebt de aankomende periode de kans om nieuwe beslissingen te maken over je toekomst zodat je straks weer het beste uit jezelf kan halen en met plezier naar je werk gaat. De Huidige, Flexibele Arbeidsmarkt Er is één belangrijke trend waar we niet omheen kunnen en die ook gevolgen heeft voor jouw loopbaan: De flexibilisering van de arbeidsmarkt. Er is de laaste jaren ongelooflijk veel veranderd. We bestellen steeds meer producten online waardoor grote winkelketens verdwijnen, we communiceren en socializen de hele dag met onze smartphones, we rijden in elektrische auto s, we boeken onze reizen online en we bieden massaal onze huizen en auto s aan om te delen met anderen.

4 Kortom: de realiteit is onderhevig aan veel verandering en ook de snelheid waarmee dingen veranderen neemt toe. Met de komst van nieuwe technologie zijn complete vakgebieden opnieuw ingericht. En dat heeft allerlei gevolgen. Om in die snel veranderende wereld te overleven, moeten organisaties zich tegenwoordig snel aan kunnen passen aan een nieuwe realiteit. Dit aanpassingsvermogen bepaalt veel meer dan ooit de continuïtiteit en het succes van een organisatie. Om zich aan te kunnen passen en snel in te kunnen springen op verandering geven organisaties de voorkeur aan een flexibel personeelsbestand. Aan flexibele krachten. En dat heeft ook gevolgen voor jouw loopbaan.

5 We kunnen er niet omheen. De snelheid van verandering in de wereld in de wereld vraagt om aanpassingsvermogen van organisaties. Het gevolg daarvan is flexibiliteit op de arbeidsmarkt. Die veranderingen gaan te traag om ze direct waar te kunnen nemen maar deze ontwikkeling heeft ook consequenties voor jouw toekomst en jouw loopbaan Het Creeër je eigen Loopbaan Tijdperk Iedereen moet zelf nadenken over de impact van flexibiliteit op je loopbaan en we zijn daarmee aangekomen in het Creeer-je-eigen-loopbaan-tijdperk. In deze nieuwe realiteit ben je de regisseur van je eigen loopbaan en de baas over je eigen toekomst. We gaan van een baan voor het leven naar een leven vol banen en om een nieuwe, passende baan te vinden is het noodzakelijk dat je zelf het heft in handen neemt.

6 Het juiste antwoord op een flexibele arbeidsmarkt is om actief vorm te geven aan je eigen loopbaan. Twee aspecten spelen daarin een belangrijke rol: 1. Verantwoordelijkheid nemen 2. Nieuwe Kansen Signaleren Als je niet in actie komt en geen beslissingen maakt over je toekomst, doet dit niemand dit voor jou. In het creeer je eigen loopbaan tijdperk verschuift de verantwoordelijkheid van de werkgever naar het individu. Naar jou. Jij bent verantwoordelijk voor het vormgeven van je loopbaan. Juist omdat er veel verandert en de snelheid van verandering toeneemt, ontstaan er nu en straks ook continue nieuwe kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

7 Er verrijzen sneller dan ooit nieuwe vakgebieden en functies die kunnen passen bij jou en die nieuwe uitdaging en plezier brengen. Als je leert hoe je deze kansen kan signaleren & benutten geef je actief richting aan je loopbaan. Dit is het grote plaatje. Op een flexibele arbeidsmarkt ben jij meer dan ooit de baas over je eigen loopbaan, je bent verantwoordelijk voor je toekomst en je signaleert nieuwe kansen. Dat is de juiste houding. Hoe ga ik om met onzekerheid tijdens een verandering? Maar verandering kan ook eng zijn en als je de volgende stap wilt maken in je loopbaan krijg je nu eenmaal te maken met onzekerheid. Hoeveel voorbereidingen en denkwerk je ook verricht, die onzekerheid gaat nooit helemaal weg. Het is de aard van de realiteit. En dat is meer dan ooit ook waar voor je loopbaan. Op een flexibele arbeidsmarkt weet je nooit helemaal zeker wat de toekomst brengt.

8 Er is dan altijd een deel van jezelf die zich afzet tegen onzekerheid en verandering en om actief vorm te geven aan je loopbaan moeten we ook de vraag beantwoorden: Hoe ga ik om met die onvermijdelijke onzekerheid tijdens een verandering in mijn loopbaan? Uit onderzoek blijkt dat wij mensen 2x zo gemotiveerd zijn om te voorkomen dat we iets kwijtraken dan om iets nieuws te verkrijgen, om nieuw terrein te verkennen. Dit staat in de psychologie bekend als loss aversion Dat betekent dat je tijdens een verandering in je loopbaan twee keer zo gemotiveerd bent om te voorkomen dat je zekerheid en stabiliteit kwijtraakt dan om een nieuwe uitdaging aan te gaan en de volgende stap te maken. Dubbel zo gemotiveerd. Het tweede mechanisme is onze natuurlijke neiging om het risico van een nieuwe situatie hoger in te schatten dan dat deze daadwerkelijk is. Dit is een evolutionair mechanisme om potentieel gevaar van iets nieuws te ontwijken.

9 En dat betekent dat je het risico van een nieuwe stap in je loopbaan vaak onrealistisch hoog en daarmee verkeerd inschat. Met andere woorden, wij hebben allemaal natuurlijke neigingen ingebouwd om onzekerheid te vermijden en kiezen dan min of meer automatisch voor veiligheid en zekerheid. En dat doen we ook in onze loopbaan. Deze neiging houdt je veilig maar belemmert je tegelijkertijd als je toe bent aan een nieuwe uitdaging en we zijn als het aankomt op verandering dus vaak onze eigen grootste vijand. Wat kan je doen? Het helpt in ieder geval om je bewust te zijn van dit mechanisme en je niet te laten leiden door een automatisme.

10 Doe ook regelmatig een reality-check en bepaal voor jezelf: Wat is nu het worst-casescenario? Wat is het ergste wat er kan gebeuren als ik een nieuwe stap ga maken? En als je met die uitkomst kan leven, waarom zou je dan niet de stap wagen? Als we de controle willen nemen over onze loopbaan, moeten we ook leren om te gaan met ons natuurlijke afweermechanisme voor verandering & onzekerheid. Nieuwe Baan Stap voor Stap Deze Nieuwe Baan Toolkit en de bijbehorende video is het eerste onderdeel van mijn online loopbaanprogramma Nieuwe Baan - Stap voor Stap. In dit programma leer je hoe je de regie neemt over je loopbaan en werk je stapsgewijs toe naar een nieuwe, passende baan die weer plezier en uitdaging brengt. Ik stuur je binnenkort alle details via de mail dus let op je inbox!

11 Het 4-Stappen Loopbaan Systeem voor een Nieuwe, Passende baan Auteur: Tom Dekker Zodra je te maken krijgt met verandering in je loopbaan heb je behoefte aan houvast. Met dit syteem werk je stapsgewijs toe naar een Nieuwe, Passende Baan. Je hebt zo n systeem nodig om de volgende stap in je loopbaan mogelijk te maken.

12 Het 4-Stappen Loopbaan Systeem Het 4-stappen systeem is gebaseerd op twee onderliggende principes: Mijn Passies Mijn Kansen Branche (Macro) Mijn Kwaliteiten Organisatie (Macro) Principe #1: Inside-Out Benadering De volgende stap in je loopbaan begint met een analyse van je belangrijkste passies en kwaliteiten en wordt gevold door actie. Het ontdekken van jouw kansen op de arbeidsmarkt en het opstellen van een concreet actieplan. Je werkt van binnen naar buiten. Principe #2: De Sweet Spot De plek waar jouw passies, kwaliteiten en kansen overlappen, is de Sweet Spot. Op deze plek is het mogelijk om uitdaging en plezier te ervaren in je loopbaan. Dit is de geboorteplek van Functie (Macro) jouw nieuwe baan.

13 Het 4-Stappen Loopbaan Systeem Stap 1. Wat zijn mijn Passies? Stap 2. Wat zijn mijn Kwaliteiten? Analyse Stap 3. Wat zijn mijn Kansen? Stap 4. Welke Acties moet ik nemen? Actie

14 De 4 Bronnen voor Nieuwe Zelfkennis Reflectie Omgeving De ontdekkingstocht naar je passies en kwaliteiten is niet eenvoudig. Om te ontdekken wat je wilt en wat je kan, zijn er 4 bronnen die je kan inzetten: Testen Mijn Passies Mijn Kwaliteiten Modellen Bron #1: Testen Maken. Bron #2: Reflectie op ervaringen. Bron #3: Omgeving Inschakelen. Bron #4: Modellen Inzetten. Mijn Kansen Iedere zelfkennisbron levert een eigen unieke bijdrage, een puzzelstukje. De combinatie van deze 4 bronnen geeft een compleet en betrouwbaar beeld van wie je bent, wat je echt wilt en wat je goed kan.

15 De 3 Perspectieven voor Actuele Kansen Testen Reflectie Omgeving Modellen Het signaleren van jouw actuele kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt is ook geen eenvoudige opgave. Hoe ontdek je nu eigenlijk waar interessante kansen ontstaan en waar je je tijd en aandacht aan moet besteden? Kansen ontstaan op drie verschillende niveaus: Mijn Passies Mijn Kwaliteiten Perspectief #1: Branche (Macro) Mijn Kansen Perspectief #2: Organisatie (Meso) Perspectief #3: Functie (Micro) Branche (Macro) Organisatie (Meso) Functie (Micro) Ook hier geldt dat de optelsom van deze drie perspectieven een compleet beeld geeft van jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

LOOPBAANVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN HOOFDSTUK 1

LOOPBAANVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN HOOFDSTUK 1 LPBAANVAARDIGHEID LPBAANLEREN HFDSTUK 1 Loopbaanvaardigheid Alle ogen zijn gericht op je reisdoel: het diploma van de opleiding die je volgt. Dat diploma bewijst straks dat jij je beginnend beroepsbeoefenaar

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

de Beste Studiekeuze Aanpak

de Beste Studiekeuze Aanpak de Beste Studiekeuze Aanpak Welk pad kies jij? Zelkennis is vaag pagina 3,4 Waar sta jij nu? Ontdek jouw volgende stap pagina 5,6 Hoe kom ik erachter wat ik wil? 3 bronnen voor zelfkennis pagina 7 Concreet

Nadere informatie

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Wil je je rugzak vullen om je loopbaan nu en in de toekomst gestalte te geven en voorbereid te zijn op je toekomst? Baas van je eigen loopbaan in de wereld

Nadere informatie

3. Trends in het talenttijdperk

3. Trends in het talenttijdperk 3. Trends in het talenttijdperk 25. Doe jij aan levenlang leren? Hoe vaak en op welke wijze leer jij naast of tijdens je werk (p. 77)? 26. In hoeverre is jouw talent helemaal up-to-date en uniek (p. 77)?

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

APQ rapportage. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

APQ rapportage. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: APQ rapportage Naam: Bea Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 16.06.2015 / APQ rapportage 2 Inleiding Dit rapport geeft inzicht in jouw inzetbaarheid. We bespreken hoe

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

OUTPLACEMENT. Wij brengen talent in beweging

OUTPLACEMENT. Wij brengen talent in beweging OUTPLACEMENT Wij brengen talent in beweging Welkom! Lee Hecht Harrison begeleidt als wereldmarktleider meer dan 250.000 mensen en doet dit met de hoogste slagingspercentages. Talentontwikkeling en outplacement;

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Maak meer gebruik van je talenten!

Maak meer gebruik van je talenten! Maak meer gebruik van je talenten! MyTalent helpt je om meer te doen met je talenten. Dit online programma biedt je de mogelijkheid om je talenten te ontdekken en een eigen actieplan te maken om ze meer

Nadere informatie

ArbeidsFit BLIJVEND INZETBAAR IN VERANDERENDE ORGANISATIES

ArbeidsFit BLIJVEND INZETBAAR IN VERANDERENDE ORGANISATIES ArbeidsFit BLIJVEND INZETBAAR IN VERANDERENDE ORGANISATIES 1 Zijn uw medewerkers ArbeidsFit? Blijvend inzetbaar in veranderende organisaties Meebewegen met de toekomst Welzijn Nieuwe Stijl, kantelingen

Nadere informatie

Randstad banking & insurance. randstad.nl/banking-insurance

Randstad banking & insurance. randstad.nl/banking-insurance Randstad banking & insurance randstad.nl/banking-insurance Zoek jij een (nieuwe) uitdagende baan bij een bank of verzekeraar en wil jij echt werk maken van jouw talent? Kies dan voor een carrière bij Randstad

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

P e r s o n a l C a r e e r P l a n

P e r s o n a l C a r e e r P l a n P e r s o n a l C a r e e r P l a n If you can dream it, you can do it. Walt Disney First comes thought; then organization of that thought, into ideas and plans; then transformation of those plans into

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

de Wat Wil ik Workshop [OEFENING] Maak deze top-3 gratis testen + Reflectie

de Wat Wil ik Workshop [OEFENING] Maak deze top-3 gratis testen + Reflectie de Wat Wil ik Workshop [OEFENING] Maak deze top-3 gratis testen + Reflectie Testen zijn het meest voorkomende externe hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in wie je bent. De zoekopdracht studiekeuze test

Nadere informatie

HOE STIMULEREN WE 45+ERS OM ONTWIKKELADVIES AAN TE VRAGEN?

HOE STIMULEREN WE 45+ERS OM ONTWIKKELADVIES AAN TE VRAGEN? HOE STIMULEREN WE 45+ERS OM ONTWIKKELADVIES AAN TE VRAGEN? OPZET CAMPAGNE DUURZAME INZETBAARHEID 45+ Werknemers van 45+ lopen het risico langdurig werkloos te zijn wanneer zij hun baan kwijtraken. Het

Nadere informatie

(Her)oriëntatie op je loopbaan

(Her)oriëntatie op je loopbaan (Her)oriëntatie op je loopbaan Enkele handvatten om naar je loopbaan en competenties te kijken december 2015 Onderhoudscheck voor je loopbaan Je bent het meest succesvol als je werk doet dat aansluit op

Nadere informatie

Studenten lerarenopleiding. In gesprek over de inhoud van het onderwijs

Studenten lerarenopleiding. In gesprek over de inhoud van het onderwijs Studenten lerarenopleiding In gesprek over de inhoud van het onderwijs 1 Algemeen Doe mee en praat mee! Antwoord of reactie op deze vraag? Dé landelijke dialoog over ons onderwijs en de toekomst. Deel

Nadere informatie

Zo ga je aan de slag met: Mijn verhaal

Zo ga je aan de slag met: Mijn verhaal Zo ga je aan de slag met: Mijn verhaal Mijn verhaal In deze tijd wordt de persoon als geheel met zijn talenten en intrinsieke motivatie steeds belangrijker. Door hun verhaal te schrijven ontdekken mensen

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft?

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Netwerkbedrijf Endinet, de werkgever met energie Maar liefst 416.000 klanten in Zuidoost Brabant krijgen via kabels en leidingen van Endinet stroom

Nadere informatie

De 10 tips om. Aantrekkelijk te blijven als Werknemer

De 10 tips om. Aantrekkelijk te blijven als Werknemer De 10 tips om Aantrekkelijk te blijven als Werknemer Tip 1 van 10 Werk aan werkgeluk Aangeboden door mkbasics.nl De 10 tips om Aantrekkelijk te blijven als Werknemer 3 e druk - speciale uitgave voor mkbasics.nl,

Nadere informatie

Outplacement: voor de werknemer

Outplacement: voor de werknemer Outplacement: voor de werknemer Ontslag: een keerpunt voor werkgever en werknemer De aanleiding tot outplacement is een toekomstig ontslag. Dat kan zijn door een reorganisatie of omdat werknemer en werkgever,

Nadere informatie

Werkboek medewerkers. Ontwikkelprogramma. Aan de praat!

Werkboek medewerkers. Ontwikkelprogramma. Aan de praat! Werkboek medewerkers 1 Ontwikkelprogramma Aan de praat! 2 3 Aan de praat! Inhoud Colofon & Inhoudsopgave 3 Inleiding 5 Waarom Aan de praat? 6 De stappen 7 Voor het gesprek 8 Jouw checklist 12 Het gesprek

Nadere informatie

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P I N S P I R E E R M A N A G E C O A C H Waardevol klantcontact LEERGANG VOOR TEAMLEIDERS Waardevol leiderschap Jouw creativiteit heeft ruimte nodig Een klantcontactcentrum

Nadere informatie

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Bedrijf FlowQ Coach Max Wildschut Cliëntcode 2167 Wachtwoord u295gr Datum 26 oktober 2008 2008 FlowQ www.flowq.nl V-HPC0801 Rapportage 2167 Pagina

Nadere informatie

Wat beweegt jou? Duurzame inzetbaarheid

Wat beweegt jou? Duurzame inzetbaarheid Wat beweegt jou? Duurzame inzetbaarheid TOOLBOX Werknemersbijdrage Gezonde leef- en werkstijl (werken naar vermogen) Leren & ontwikkelen Loopbaanplanning Veranderingsbereidheid & flexibiliteit Eigen regie

Nadere informatie

C3 werkt! biedt perspectief

C3 werkt! biedt perspectief C3 werkt! biedt perspectief Beeld: Afra Klinkenberg Sta je aan het begin van je carrière, ben je een ervaren professional, of sta je je op het het punt een een nieuwe uitdaging aan aan te te gaan? gaan?

Nadere informatie

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ben jij klaar voor de volgende stap? De juiste beslissing maken over jouw toekomst (en eventueel de toekomst van jouw paard), is een belangrijk proces. Deze richtlijnen zullen jou helpen de juiste keuze

Nadere informatie

Ontdek jouw persoonlijke top-3 interessante studies met deze 5-stappen oefening.

Ontdek jouw persoonlijke top-3 interessante studies met deze 5-stappen oefening. Ontdek jouw persoonlijke top-3 interessante studies met deze 5-stappen oefening. Een krachtige vul-de-lege-velden-in oefening om grip te krijgen op je studiekeuze en overzicht te creëren in de oceaan van

Nadere informatie

APQ. Bea Voorbeeld. Naam: Datum:

APQ. Bea Voorbeeld. Naam: Datum: APQ Naam: Bea Voorbeeld Datum: 31.05.2017 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 31.05.2017 / APQ 2 Inleiding Dit rapport geeft inzicht in jouw inzetbaarheid. We bespreken hoe je er nu voorstaat en

Nadere informatie

Zorg-innovatielab eelloo

Zorg-innovatielab eelloo Zorg-innovatielab eelloo Innoveren doe je samen! Kennisplein Gehandicaptenzorg, Reinaerde & VGN 12 november 2018 Werk is er voor jou. En niet andersom. 1 Wie is eelloo? Eigentijds en eigenzinnig 50 medewerkers

Nadere informatie

De publieke professional van de toekomst. in gesprek met 10 jonge professionals

De publieke professional van de toekomst. in gesprek met 10 jonge professionals De van de toekomst in gesprek met 10 jonge professionals Benutten van talent Wij geloven dat het menselijk kapitaal van publieke organisaties beter kan worden benut. Het benutten van dit potentieel vraagt

Nadere informatie

Workshop Persoonlijk leiderschap, een krachtige leider voor jezelf

Workshop Persoonlijk leiderschap, een krachtige leider voor jezelf Workshop Persoonlijk leiderschap Workshop Persoonlijk leiderschap, een krachtige leider voor jezelf Bewust worden van jezelf en de regie nemen over je leven. Dat leer je tijdens de workshop Persoonlijk

Nadere informatie

Is DID de oplossing? 1

Is DID de oplossing? 1 Is DID de oplossing? 1 Inhoudsopgave Voorwoord...2 Adviseur Jantien Meeuwsen...3 Positieve energie...4 DID kan helpen bij professionele thema s...5 Index diensten...6 Hoe werkt dit boekje...7 Test kan

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP)

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Hoofdstuk 18 Extra informatie Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Het Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) is bedoeld om een medewerker persoonlijk in de gelegenheid te stellen in eigen woorden te vertellen

Nadere informatie

Deel je verhaal en blijf vernieuwen

Deel je verhaal en blijf vernieuwen Visualiseer je droomprestatie Ga experimenteren Zet door en houd vol Deel je verhaal en blijf vernieuwen Kom samen in beweging Inspiratiebronnen Over de auteur Het was tijdens een van mijn vele trainingsrondjes

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten?

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? In een wereld waarin allerlei informatie over mensen beschikbaar

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

ONDERZOEK JONGEREN EN FLEX FNV JONG

ONDERZOEK JONGEREN EN FLEX FNV JONG ONDERZOEK JONGEREN EN FLEX FNV JONG Streekproef Geslacht Leeftijd Heb je momenteel een baan in loondienst? n % man 138 45,7 vrouw 164 54,3 Total 302 100,0 n % 18-25 jaar 124 41,1 26-35 jaar 178 58,9 Total

Nadere informatie

LEIDING GEVEN AAN JONGE MEDEWERKERS

LEIDING GEVEN AAN JONGE MEDEWERKERS HOW TO: LEIDING GEVEN AAN JONGE MEDEWERKERS Een handleiding vol met tips om te communiceren en leiding te geven aan jonge medewerkers voor een optimaal bedrijfsresulltaat. L1NDA 1 Introductie In de horeca

Nadere informatie

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Onderdeel van toolkit Nieuw Delen 2. Zelftest Werken met Communities Wat kan ik met de zelftest? Hieronder tref je een test aan waarmee je een

Nadere informatie

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt.

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. De loopbaanvragenlijst Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. Hoe werkt het? Ga na in welke

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009 Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie Mei 2009 1 Inleiding De crisis kan ook een opportuniteit zijn voor werknemers om hun job veilig te stellen en zelfs hun kansen

Nadere informatie

De Innovator. Trendanalyse. De Trendanalyse in een notendop. de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen

De Innovator. Trendanalyse. De Trendanalyse in een notendop. de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen De Innovator Trendanalyse De Trendanalyse in een notendop de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Trendanalyse DE INNOVATOR Het gedrag van klanten wordt steeds grilliger en door trends bepaald; Daarom

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

Werken aan persoonlijke ontwikkeling en sturen van eigen loopbaan

Werken aan persoonlijke ontwikkeling en sturen van eigen loopbaan 08540 LerenLoopbaanBurgerschap 10-04-2008 08:28 Pagina 1 ontwikkelingsproces 1+2 1 2 3 4 5 6 7 Werken aan persoonlijke ontwikkeling en sturen van eigen loopbaan Leren, Loopbaan en Burgerschap Wat laat

Nadere informatie

Wat wil je zien? Wat wil je horen? Stel duidelijke regels voor de klas. Tip # 1. Tip # 1 Stel duidelijke regels voor de klas

Wat wil je zien? Wat wil je horen? Stel duidelijke regels voor de klas. Tip # 1. Tip # 1 Stel duidelijke regels voor de klas Tip # 1 Stel duidelijke regels voor de klas Wat wil je horen? Wat wil je zien? Tip # 1 Stel duidelijke regels voor de klas Wat wil je horen? Wat wil je zien? Tip # 2 Onderwijs de regels direct Doe voor

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Outplacement: voor de werknemer

Outplacement: voor de werknemer Outplacement: voor de werknemer Ontslag: een keerpunt voor werkgever en werknemer De aanleiding tot outplacement is een ontslag. Dat kan zijn door een reorganisatie of omdat werknemer en werkgever, om

Nadere informatie

Voorwoord! Wie wil ik helpen?!

Voorwoord! Wie wil ik helpen?! Voorwoord Allereerst dankjewel dat je mijn boek hebt gekocht of gekregen en dat je dit ook leest. Dit toont dat jij vooruit wil in het leven en dat je ook actiegericht bent. En actiegerichte mensen halen

Nadere informatie

CA-ICT Opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT. CA-ICT Opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT. Arbeidsmarkt ICT. Problematiek: Continue verandering

CA-ICT Opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT. CA-ICT Opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT. Arbeidsmarkt ICT. Problematiek: Continue verandering Opleidingsfonds Opleidingsfonds Louis Spaninks, directeur Werk maken van de toekomst 1 2 Problematiek: Continue verandering Toenemende onvoorspelbaarheid Toekomst Voorspelling in 2005: 2005: 80 % gebruikte

Nadere informatie

Stressmanagement Uitdagingen en hindernissen hoofdstuk 9. Petronette Castrop de Koning

Stressmanagement Uitdagingen en hindernissen hoofdstuk 9. Petronette Castrop de Koning Stressmanagement Uitdagingen en hindernissen hoofdstuk 9 Petronette Castrop de Koning Inhoudsopgave Oplossingen in de fases... 3 Fase 1... 3 Fase 2... 4 Fase 3... 4 Oplossingen in de fases Om vol te houden

Nadere informatie

Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) op het Alfrinkcollege

Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) op het Alfrinkcollege Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) op het Alfrinkcollege Je maakt keuzes Keuzes maken is best een uitdaging en als je jong bent helemaal! Tijdens jouw schoolperiode maak je keuzes die van invloed

Nadere informatie

klaar voor een nieuwe toekomst

klaar voor een nieuwe toekomst Herontwerp HRM Beleid klaar voor een nieuwe toekomst We maken ons op voor een nieuwe toekomst. Daar zijn we klaar voor. Dat komt omdat we gewend zijn om vanuit het kleine groot te denken en op een gelijkwaardige

Nadere informatie

Samengesteld door: Willemijn Lau. Deel 1:

Samengesteld door: Willemijn Lau. Deel 1: Gratis workshop Samengesteld door: Willemijn Lau Deel 1: Hoe je met een ondernemende houding je zwakke positie op de arbeidsmarkt transformeert naar een krachtige en gemakkelijker het werk realiseert dat

Nadere informatie

van baan naar baan met risesmart. human forward.

van baan naar baan met risesmart. human forward. van baan naar baan met risesmart. human forward. introductie ondersteuning persoonlijk alumni programma van baan naar baan samen met risesmart. Bij RiseSmart word je van a tot en met z geholpen om het

Nadere informatie

MET DEZE 6 KEUZES WORDT DUURZAME INZETBAARHEID WÉL EEN SUCCES

MET DEZE 6 KEUZES WORDT DUURZAME INZETBAARHEID WÉL EEN SUCCES E-blog HR special MET DEZE 6 KEUZES WORDT DUURZAME INZETBAARHEID WÉL EEN SUCCES In duurzaam inzetbaar Door Caroline Heijmans en Teresa Boons, INLEIDING Als je medewerkers en managers vraagt wat zij doen

Nadere informatie

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging De kortste weg naar een passende baan Uw functie bij Van Oord komt te vervallen en u moet op zoek naar een nieuwe baan. Deze

Nadere informatie

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei!

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! WIJ STARTEN HET TRAJECT MET EEN PERSONAL DIALOGUE (BEWUSTWORDING)

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

Actie toolbox. van idee naar actie. Auteur: Bas Bakker. Meer tools nodig? Kijk op

Actie toolbox. van idee naar actie. Auteur: Bas Bakker.  Meer tools nodig? Kijk op Actie toolbox van idee naar actie Auteur: Bas Bakker www.basblogt.com 1. Inhoudsopgave 2. Van idee naar actie... 3 3. Het idee...6 4. Drie grote stappen bepalen...8 5. Experiment: Je eerste klant... 9

Nadere informatie

JOUW WENSEN, JOUW ACTIES

JOUW WENSEN, JOUW ACTIES Een initiatief van FNV Bouw JOUW WENSEN, JOUW ACTIES Je wilt gezond aan het werk blijven, plezier in je werk ervaren en voldoende uitdaging hebben. Dan kunnen onze coaches je hierbij helpen. Zij hebben

Nadere informatie

DE REGIE VOOR DE EIGEN LOOPBAAN. Sofie Mertens

DE REGIE VOOR DE EIGEN LOOPBAAN. Sofie Mertens DE REGIE VOOR DE EIGEN LOOPBAAN Sofie Mertens DE REGIE VOOR DE EIGEN LOOPBAAN LOOPBAANCOMPETENTIES Sofie Mertens Veranderingen, nieuwe eisen, flexibel werken, persoonlijke groei, balans werk en

Nadere informatie

E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB

E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB Gefeliciteerd! Je hebt de vorige e-cursussen doorlopen en als het goed is, heb je de nodige inzichten over jezelf en over je werk opgedaan. Tijd om deze inzichten naar

Nadere informatie

Je doel behalen met NLP.

Je doel behalen met NLP. Je doel behalen met NLP. NLP werkt het beste als al je neurologische niveaus congruent zijn. Met andere woorden: congruent zijn betekent wanneer je acties en woorden op 1 lijn zijn met je doelen, overtuigingen,

Nadere informatie

Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren?

Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren? Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren? Een mens is natuurlijk veel meer dan een kleur. Het indelen in kleuren is een hulpmiddel om een beeld te krijgen van jezelf en de ander.

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

Tien competenties voor de 21 e eeuw

Tien competenties voor de 21 e eeuw Tien competenties voor de 21 e eeuw Natuurlijk leren in de 21 e eeuw 28 september, Keete Voerman en Anne Remmerswaal Programma Introductie Waar denk je aan? Uitwerking model Aan de slag met aanpak voor

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan? Hoe vind ik mijn droombaan? Denk eens aan een collega of vriend van je die in jou ogen een droombaan heeft. Hij is niet alleen goed in zijn werk, maar geniet er ook elke dag met volle teugen van. Anderen

Nadere informatie

Werkboek faith-methode Module 3, Inspiration INSPIRATION. 1 de faith-methode Online Werkboek Module 3, INSPIRATION

Werkboek faith-methode Module 3, Inspiration INSPIRATION. 1 de faith-methode Online Werkboek Module 3, INSPIRATION INSPIRATION 1 de faith-methode Online Werkboek Module 3, INSPIRATION Dit is het derde werkboek van de faith-methode online. Je hebt net het filmpje gezien over inspiratie. Iets wat je erg kan helpen om

Nadere informatie

OVER VITALITEIT; WAAROM PAMPEREN FIJN LIJKT MAAR MACHTELOOS MAAKT

OVER VITALITEIT; WAAROM PAMPEREN FIJN LIJKT MAAR MACHTELOOS MAAKT E-blog OVER VITALITEIT; WAAROM PAMPEREN FIJN LIJKT MAAR MACHTELOOS MAAKT Reeks: bestuurders over vitaliteit Colofon: einde artikel Wilma de Jong, lid van de Raad van Bestuur van BrabantZorg, is een kordate

Nadere informatie

Vragen beantwoorden en informatie geven over life long learning binnen de waterketen en het watersysteem.

Vragen beantwoorden en informatie geven over life long learning binnen de waterketen en het watersysteem. Algemeen Format opgave potentiele activiteiten afname activiteit excl. btw Informatiemarkt Wateropleidingen Alle medewerkers van het waterschap n.v.t. 3 uur Vragen beantwoorden en informatie geven over

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Jij moet zelf het heft in handen nemen. In plaats van via de traditionele manier te zoeken en te reageren op vacatures,

Nadere informatie

Model van Sociale Innovatie

Model van Sociale Innovatie Model van Sociale Innovatie Ontwikkelgebieden van sociale innovatie Sociale Innovatie richt zich op vier basisvragen: 1. Hoe medewerkers te stimuleren eigenaarschap te nemen op hun eigen leer- en ontwikkeltraject

Nadere informatie

Introductie tot privacy

Introductie tot privacy Introductie tot privacy Deelnemers ontdekken hoe zij over privacy denken en welke invloed dit heeft op hun eigen leven. Deelnemers bedenken welke informatie ze graag privé willen houden en in welke context

Nadere informatie

Flexibele loopbaan POOLL-Studiedag

Flexibele loopbaan POOLL-Studiedag Flexibele loopbaan POOLL-Studiedag 2 Duurzaamheidsgedachte en Demografie verplichten ons Langer aan het werk = anders aan het werk - Van citroenloopbaan naar flexibele loopbaan - Sociale innovatie: nieuwe

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Begrippenkader Studieloopbaanbegeleiding en Reflectie

Begrippenkader Studieloopbaanbegeleiding en Reflectie Begrippenkader Studieloopbaanbegeleiding en Reflectie Kariene Mittendorff, lectoraat Innovatief en Effectief Onderwijs Studieloopbaanbegeleiding Binnen scholen wordt op verschillende manieren gewerkt aan

Nadere informatie

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling Ontdek-je-zelf toolkit Ontdekken wat voor werk echt bij je past dat is nog zo gemakkelijk niet! Om je op weg te helpen, geef ik je 4 tools waarmee je je eerste stappen kunt zetten om te ontdekken waar

Nadere informatie

Passie voor Techniek in goede banen leiden van opleiden naar duurzaam aantrekkelijk

Passie voor Techniek in goede banen leiden van opleiden naar duurzaam aantrekkelijk Passie voor Techniek in goede banen leiden van opleiden naar duurzaam aantrekkelijk Misja Bakx Directeur Matchcare Agenda 1. Arbeidsmarkt ontwikkelingen en veranderingen 2. Trends in de rol van onderwijs,

Nadere informatie

JOBtoWORK Waar andere oplossingen ophouden, gaat JOBtoWORK verder.

JOBtoWORK Waar andere oplossingen ophouden, gaat JOBtoWORK verder. JOBtoWORK Waar andere oplossingen ophouden, gaat JOBtoWORK verder. 1. Inleiding We werken gemiddeld 50% van ons leven. De werkwereld/arbeidsmarkt is continue in beweging. Het is geen vanzelfsprekendheid

Nadere informatie

Enquête Cao Zoetwaren 2019

Enquête Cao Zoetwaren 2019 1 Waar ben je werkzaam? Invulveldenvraag Ik ben werkzaam bij (naam bedrijf invullen) Ik werk op de vestiging in 2 Leeftijd 3 tot en met 25 jaar 26-35 jaar 36-45 jaar 46-55 jaar 56-65 jaar vanaf 66 jaar

Nadere informatie

Ga toch fietsen! Oproepen tot actie (call to action)

Ga toch fietsen! Oproepen tot actie (call to action) Ga toch fietsen! Oproepen tot actie (call to action) Oproep om in beweging te komen Een fietsstimuleringsprogramma roept op tot gedragsverandering; om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. In

Nadere informatie

Stap 6: Wat is de kernovertuiging?

Stap 6: Wat is de kernovertuiging? E-Learning: Hoe krijgen ze me zo gek als leidinggevende? Module 7/9 Stap 6: Wat is de kernovertuiging? De relevante vraag is hier: wat is het ergste wat er kan gebeuren als hij zijn controledrang loslaat?

Nadere informatie

Succesvol verzekeren in 2015: wat vraagt dat van onze medewerkers? Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid

Succesvol verzekeren in 2015: wat vraagt dat van onze medewerkers? Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid MT-presentatie Succesvol verzekeren in 2015: wat vraagt dat van onze medewerkers?. Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid Campagne De verzekeringsbranche werkt aan inzetbaarheid Start Startsein in

Nadere informatie

Advies onderzoeksfase Lef L up! Samenvatting

Advies onderzoeksfase Lef L up! Samenvatting Advies onderzoeksfase Lef L up! Samenvatting Achtergrond Aansluitend op de strategische doelstelling van Noorderlink 'Mobiliteit tussen Noorderlink organisaties bevorderen' gaan we de kracht van het netwerk

Nadere informatie