onze kaasschotel We maken ook dessertschotels, met aangepaste kazen, of een schotel, speciaal voor het aperitief kan ook! (4,5 pp)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "onze kaasschotel We maken ook dessertschotels, met aangepaste kazen, of een schotel, speciaal voor het aperitief kan ook! (4,5 pp)"

Transcriptie

1

2 het einde van het jaar komt dichterbij. het bijgeloof beweert: zoals het jaar begint, zo loopt het voort. en dus wordt er, terwille van het goede omen, stevig gefeest, en is het leven zat van overvloed.

3 onze kaasschotel Een kaasschotel als hoofdmaaltijd bevat bij ons een divers, perfect afgerijpt assortiment kazen, voorzien van naamvlaggetjes, gedroogde vruchten en een notenmengeling, dit alles gepresenteerd op manden. (9 pp) We maken ook dessertschotels, met aangepaste kazen, of een schotel, speciaal voor het aperitief kan ook! (4,5 pp) Uiteraard kan er bij de kaasschotels ook (biologisch)brood voorzien worden: pistolets, stokbroden, diverse andere broden... (2 pp) Wij kunnen ook een assortiment kaas voor u klaarmaken dat u zelf thuis presenteert. U betaalt dan gewoon de prijs per kilo. Grote feesten of recepties verzorgen wij op maat! Een bestelling voor meer dan 50 personen geeft een korting van 10% op de kaas. Laat ons tijdig weten als je een kaasschotel wil voor de feestdagen, zodat we voldoende kazen laten rijpen en een feestelijke kwaliteit kunnen garanderen.

4 cadeautips Een bolleke (+-1kg) jonge Bellie, of Herbie Fenegriek of Dulses of Herbie Latino in een bijpassend doosje mét strik! Een Hinkelspelgeschenkbon van een waarde naar keuze. Een naar eigen keuze samengesteld geschenkenplankje met bvb: de kaaskaart De kaaskaart is géén klantenkaart, géén puntensysteem, géén spaarkaart Wel een kaart die je koopt voor 75 en waarmee je al je aankopen in de winkel kan betalen. Je investeert een bedrag en helpt ons om sneller te kunnen investeren in de kaasmakerij. In ruil krijg je een korting van 10% op je aankoop van kaas. De korting wordt onmiddellijk aan de kassa afgetrokken. Het totaalbedrag van je aankoop wordt op de kaart vermeld. Let wel: de 10% korting geldt NIET op kaasschotels. Gelieve ons vooraleer je bestelt te vertellen dat je met de kaaskaart gaat betalen. Je kaaskaart blijft onbeperkt geldig.

5 ijs van de ijsster We hebben ijs in huis gehaald! Voorlopig vind je in onze diepvriezer liter dozen vanille, mokka en frambozensorbet. De ijsster is een Gents familiebedrijf waar het roomijs op artisanale manier wordt vervaardigd op basis van verse melk van de Hollstein koeien van boer Johan Verlodt uit Drongen. De sorbets bestaan voor 50% uit fruit. Naast het heerlijk schepijs maken zij ook tal van ijsdesserts, frisco s en ijstaarten. Elk product wordt volledig manueel en ambachtelijk gemaakt, gedecoreerd en verpakt. Interesse in een ijstaart van de Ijsster op de feesttafel? Kies er één uit de folder, dan bestellen wij die voor u! De ijs-ster staat voor heerlijk en eerlijk, ambachtelijk en natuurlijk. onze bakvé Ons huisgemaakt gebak valt in de smaak. Ook in de periode van de feestdagen gaan we hiermee door. Let wel: gebak kan niet besteld worden, je kan enkel kopen wat voorradig is in de winkel. Er is ook geen belofte dat er altijd taart zal zijn, maar als die er is, zeker eens proeven!

6 witlooftaart met munsterkaas 1 rol bladerdeeg 1 kg witloof 1 Munster 1 eidooier muskaatnoot peper en zout Fruit het witloof in wat boter aan, tot het zacht wordt en kleur krijgt. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat. Laat een beetje afkoelen. Snij de munsterkaas in stukjes en meng met het afgekoelde witloof. Rol het bladerdeeg uit en leg in een beboterde taartvorm. Hou nog wat bladerdeeg over voor het deksel van de taart. Vul nu de vorm met het kaas-witloofmengsel. Rol de rest van het bladerdeeg uit en drapeer het over je taart, druk de randjes goed aan. Knip een gaatje in het deksel zodat straks bij het bakken de stoom kan ontsnappen. Klop de eierdooier los met een klein beetje melk en borstel er de taart mee in. Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 C gedurende ongeveer 20 minuten. De taart moet goudbruin kleuren. Dit gerechtje past goed bij wild. Drink er een glaasje Riesling uit onze winkel bij, bijvoorbeeld...

7 kaasraad Hou ongeveer 250gr per persoon aan voor een kaasmaaltijd, en 125gr per persoon als je de kaas als dessert of hapje vooraf wilt geven. Kies kazen van koemelk, geitenmelk en schapenmelk en wissel witte-korstkazen, half-harde, gewassen-korstkazen, harde kazen en blauwaderkazen af. Ook variatie in vorm maakt je kaasplank aantrekkelijk. Het is belangrijk dat de kazen op kamertemperatuur zijn voor je ze opdient. Haal ze dus 1 à 2 uur op voorhand uit je koelkast. Dien de stukken kaas in hun geheel op zodat je gasten zelf kunnen bepalen hoeveel ze willen nemen. Voorgesneden kaas droogt sneller uit en bovendien doet de presentatie van hapklare stukjes af aan de rustieke schoonheid van de kaas. Vraag bij je bestelling van een assortiment zeker ook naar kaasvlagjes, zodat je de namen van de kazen daarop kan schrijven. Onze winkeljuffen geven ook graag uitleg over de herkomst van de kazen, zodat je daar ook aan je gastentafel iets over kan vertellen. De kaasplank kan je verder aankleden met wat gedroogde vruchten zoals vijgjes en abrikoosjes en wat studentenhaver. Raad je tafelgenoten aan om de verschillende kazen te degusteren van zacht naar pittig, begin met de lichtste, romigste soort, gevolgd door de hardere soorten. Eet blauwaderkazen en andere pittige kazen als laatste. Serveer er een lekker wijntje bij, we geven je graag advies hieromtrent in de winkel, of ga voor ons Lousbergbiertje! Ook brood mag niet ontbreken, kies voor noten- of rozijnenbrood of een knapperig stokbrood als begeleiders van je kaasplank. Kaas bewaren doe je best in het origineel kaaspapier waarin je de stukken kaas meegekregen hebt. Kaas kan perfect bewaard worden in een koele kelder of anders in de onderste (groenten)lade van je koelkast.

8 Torregio Er wacht een heerlijk feestelijke kaas uit Italië op u in onze winkels. Hij heeft net zo n aantrekkelijke cilindervorm als onze eigen Pas de Bleu, maar daar houdt de vergelijking op. Torregio heeft 150 à 180 dagen gerijpt voor hij op de schappen komt en is rijk aan tegenstellingen: hij is sterk en uitgesproken aan de rand, maar binnenin is hij heel fris. Torregio wordt gemaakt in Torregio wordt het hele jaar door geproduceerd en is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Hij bevat ook zout en stremsel. Solstice rode wijn, (biodynamisch, Domaine Viret, Rhône, Frankrijk) Heeft een neus van diepdonker fruit. Mourvèdre, Grenache, Merlot en Cabernet Sauvignon geven een vol, donker en enorm fruitig boeket. Dankzij de lage rendementen een mooie concentratie. Zeer goede basiswijn van een topdomein. Kaastip: De Torregio!!

9 wees gerust! Het Hinkelspel maakt kaas van rauwe melk omdat kaas van rauwe melk gewoon veel meer smaak heeft en bovendien een betere vertering van de vetten en eiwitten (ze zijn immers niet gewijzigd door pasteurisatie en centrifugering) genereert. Listeria is een bacterie die zich vooral ophoudt in aarde en die in de voedselketen kan terechtkomen via contaminatie tijdens of na het productieproces, De oorzaak van besmetting is dus meestal gebrek aan hygiëne en in geval van besmetting van melk, is dat slecht kuilvoer van het vee. De listeriabacterie kan worden vernietigd door pasteurisatie van de melk, logisch dus dat men rauwmelkse kaas beschouwt als potentieel gevaarlijk voor besmetting met deze bacterie. Listeria kan in geval van opname van relatief grote hoeveelheden leiden tot vruchtafdrijving bij zwangere vrouwen. Door ver doorgedreven hygiëne op de boerderij bij het melken ( melkkoeltank, automatisering, vaste degelijke kuisprocedures) is de hygiënische kwaliteit van de melk enorm verbeterd, wat het ons mogelijk maakt zonder problemen kaas te maken van rauwe melk. Tracering, perfecte hygiënische omstandigheden in de kaasmakerij, analyses op zeer geregelde tijdstippen geven ons de zekerheid dat er zich geen calamiteiten kunnen voordoen. Indien er toch sprake is van een besmetting hebben we via ons traceringssysteem de mogelijkheid de verkoop van deze kaas volledig te blokkeren Listeria leeft in grond, aarde, stof en is in bvb rauwe groenten een veel groter risico dan in kaas!

10 Lousberg Kaas en wijn blijft een klassieker, maar gelukkig zien we toch een groeiende interesse in de combinatie kaas en bier. Het Hinkelspel is hier reeds jarenlang een voorloper, met de ontwikkeling van het Lousberg-bier, dat voor ons gebrouwen wordt door de Proefbrouwerij. Lousberg is de ideale begeleider van onze uitgebreide familie Hinkelspelkazen. Lousberg zorgen dat u de kaas-wijn combinatie voorgoed inruilt voor de culinaire dimensie van Het Hinkelspel! Dit luxe kaasbier wordt met de hoogste deskundigheid gebrouwen uit 100% biologische ingrediënten Lousberg, met 8% alcoholgehalte, serveer je als degustatiebier op 8 à 10 C. Het is te verkrijgen in Voor wie met deze verkenning verder wil gaan: de kaaskenner Michel Van Tricht raadt onze Pas de Rouge aan bij Orval en Omer traditional Blond bij onze Cabriolait. Bier dat hij aanraadt bij andere kazen uit onze winkel: Petrus Oud Bruin bij Crottin de Chavignol, Bush Ambrée bij Herve, Westmalle Trippel bij Li P tit Rossê. (Zie Vinken en Van Tricht, 50 Bier en Kaas Combinaties, bij Lannoo).

11 openingsuren F.Lousbergskaai 33, Gent 09/ ma tem za van 10:00u -13:00u en van 14:00u -18:00u Weststraat 134a, Sleidinge 09/ wo van 13:00u -17:00u do tem za van 09:00u -12:00u en van 13:00u -17:00u 24/12/12: open tot 18u in Gent 25/12/12: dicht (beide winkels) 26/12/12: dicht (beide winkels) 31/12/12: open tot 16u in Gent 01/01/13: dicht (beide winkels) Vanaf 02/01/13 zijn we open op de gewone uren. In Sleidinge zijn we niet open op maandagen, dus ook niet op 24 en 31 december. We raden de klanten in Sleidinge aan assortimenten te bestellen. Wij verzorgen dan een waaier van kazen, gewoon ingepakt in kaaspapier. Je kan aanvullen met vruchten en noten. Als je het assortiment bestelt om op zaterdag af te halen, is het op maandag zeker nog lekker! Klanten uit Sleidinge zijn uiteraard ook welkom in de winkel in Gent! - info@hethinkelspel.be

NIEUW IN HET ASSORTIMENT

NIEUW IN HET ASSORTIMENT WINTER 2014-2015 NIEUW IN HET ASSORTIMENT TIJMKAAS Een nieuwe seizoenskaas om gezond de koude dagen door te komen. Een Herbie met tijm, laat het u smaken! De Latino zal tijdelijk uit het assortiment verdwijnen.

Nadere informatie

mixen Fruttisso + Lattisso Bereidingswijze Belangrijk om weten Een recept

mixen Fruttisso + Lattisso Bereidingswijze Belangrijk om weten Een recept ice solutions by Fruttisso + Lattisso Als beide, Lattisso en Fruttisso, samen gebruikt worden, kan u met eenvoudige toevoeging van fruit naar keuze uw eigen heerlijk fruitijs maken. Bereidingswijze Breng

Nadere informatie

onder de kerstboom Een surprise voor een kaasminnende naaste: een Hinkelspelkaasschaaf! 6,15/st

onder de kerstboom Een surprise voor een kaasminnende naaste: een Hinkelspelkaasschaaf! 6,15/st onder de kerstboom Een surprise voor een kaasminnende naaste: een Hinkelspelkaasschaaf! 6,15/st Tijdens de herfst maakten onze kaasmakers naast de kleine bollekes jonge Bellie ook Herbie fenegriek, Herbie

Nadere informatie

14 12 13 11 10 8 9 7 herfst 2013 5 4 2 3 1

14 12 13 11 10 8 9 7 herfst 2013 5 4 2 3 1 14 12 13 11 10 8 9 7 5 4 2 3 1 herfst 2013 Belgisch Fundamentalisme Wat heeft kaas met een hinkelspel en België met fundamentalisme te maken? Een terechte doch zeer moeilijk te beantwoorden vraag! Naar

Nadere informatie

KAASSCHOTELS en RACLETTE 2015/2016

KAASSCHOTELS en RACLETTE 2015/2016 KAASSCHOTELS en RACLETTE 2015/2016 De kaasschotels bestaan uit een waaier aan fijne kazen Zoals hieronder voorgesteld volgens voorraad. Anders worden de kazen vervangen door een gelijkaardige kaas,qua

Nadere informatie

Hoe de ideale kaasschotel maken?

Hoe de ideale kaasschotel maken? Neem me mee Colruyt i n f o r m e e r t Hoe de ideale kaasschotel maken? Een verrukkelijke kaasschotel is een klassieker in de periode tussen Kerst en Nieuwjaar. In deze infofiche geven we u enkele tips

Nadere informatie

KAASSCHOTELS en RACLETTE 2018/2019

KAASSCHOTELS en RACLETTE 2018/2019 KAASSCHOTELS en RACLETTE 2018/2019 De kaasschotels bestaan uit een waaier aan fijne kazen Zoals hieronder voorgesteld volgens voorraad. Anders worden de kazen vervangen door een gelijkaardige kaas,qua

Nadere informatie

KAASSCHOTELS. Kaasschotel als hoofdmaaltijd (± 300 gr. kaas p.p.) 8 soorten 12,90 per persoon Verkrijgbaar per 3, 4, 5 of 6 personen.

KAASSCHOTELS. Kaasschotel als hoofdmaaltijd (± 300 gr. kaas p.p.) 8 soorten 12,90 per persoon Verkrijgbaar per 3, 4, 5 of 6 personen. KAASSCHOTELS vers fruit, gedroogde vruchten, confituur en boter. De schotel wordt gepresenteerd op een decoratieve meeneemschotel waarvoor een borg van 3,00 /schotel wordt aangerekend en terugbetaald indien

Nadere informatie

Verse Huzaren- en Zalmsalades (minimaal 4 personen)

Verse Huzaren- en Zalmsalades (minimaal 4 personen) GRATIS FLES ROSÉ PROSECCO t.w.v. 12,50 BIJ BESTEDING VANAF 100 Decemberbrochure 2015 Lue hapjes - Salades - Visschotels - Gourmetschotels Uitg ebreide desserts - Wijn Samen genieten van lekker eten! De

Nadere informatie

ONZE NIEUWSTE CREATIES

ONZE NIEUWSTE CREATIES HERFST 2014 ONZE NIEUWSTE CREATIES TOINE Onze Toine is stilletjes aan een vaste waarde geworden in de winkel, en bovendien erg geliefd. Toine is een spin-off van onze Pas de Rouge, die iets anders rijpt

Nadere informatie

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND Koen Verledens Scampi met pasta in tomatensaus Preisoep met gedroogde ham Varkenshaasje met gorgonzolasaus Tarte Tatin met vanilleijs KWB KOOKAVOND KWB

Nadere informatie

ICE favourites tailormade

ICE favourites tailormade ice pub ICE favourites tailormade Affiche fototaart stel zelf de fototaart van uw dromen samen Affiche ijslam communie of lentefeest ICE favourites Flyer lente & zomercollectie A5 formaat artisanaal vakmanschap

Nadere informatie

KAASSCHOTELS. Kaasschotel als hoofdmaaltijd (± 300 gr. kaas p.p.) 8 soorten 12,50 per persoon Verkrijgbaar per 3, 4, 5 of 6 personen.

KAASSCHOTELS. Kaasschotel als hoofdmaaltijd (± 300 gr. kaas p.p.) 8 soorten 12,50 per persoon Verkrijgbaar per 3, 4, 5 of 6 personen. KAASSCHOTELS De kaasschotels bestaan uit een waaier aan fijne kazen afgewerkt met vers fruit, gedroogde vruchten, confituur en boter. De schotel wordt gepresenteerd op een decoratieve meeneemschotel waarvoor

Nadere informatie

Het combineren van kaas en wijn

Het combineren van kaas en wijn Het combineren van kaas en wijn Als we een menu samenstellen uit verschillende gangen dan doen we ons uiterste best om bij elke gang de gepaste wijn uit te zoeken. En wat doen we als we een kaasbuffet

Nadere informatie

Zacht fruit. Overheerlijke recepten

Zacht fruit. Overheerlijke recepten Zacht fruit Overheerlijke recepten Zacht, teer zomerfruit, zoals frambozen, bramen, bessen en blauwe bessen, zijn juist nu optimaal. Zo geurig, zo sappig proeft u ze alleen onder de juli zon! Proef t Seizoen

Nadere informatie

Fruitijs. Smaken op stock: NULO: suikerarm & vetarm ijs. Smaken op stock: Bloemenijs: les fleurs de Gand. Smaken op bestelling :

Fruitijs. Smaken op stock: NULO: suikerarm & vetarm ijs. Smaken op stock: Bloemenijs: les fleurs de Gand. Smaken op bestelling : ice moments by Fruitijs Ons fruitijs haalt het beste uit het zongerijpte fruit door een perfecte balans te creëren tussen het romige van roomijs en het frisse van sorbet. Het vers fruit samen met de beste

Nadere informatie

Bekers geheim genieten: 225 ml (verpakt per 6)

Bekers geheim genieten: 225 ml (verpakt per 6) ice moments by NULO: suikerarm & vetarm ijs De zoete smaak wordt bekomen door een speciaal procedé waarbij de natuurlijke suikers uit de melk volledig tot ontplooiing komen. Met toevoeging van maltitol.

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

Verse Huzaren- en Zalmsalades (minimaal 4 personen)

Verse Huzaren- en Zalmsalades (minimaal 4 personen) GRATIS FLES ROSÉ PROSECCO t.w.v. 12,50 BIJ BESTEDING VANAF 100 Kerstbrochure 2014 Luxe hapjes - Salades - Visschotels - Gourmetschotels Uitg ebreide desserts (ijs & gebak) - Wijn Samen genieten van lekker

Nadere informatie

het leenhof Marc en Reinhilde vertellen:

het leenhof Marc en Reinhilde vertellen: LENTE De krokussen staan in bloei in het park naast de deur in Gent, tijd voor een fris geitenkaasje of een glas bubbels met Cabriolait. Elk seizoen heeft zijn kaascharme. Geniet er van. het leenhof Marc

Nadere informatie

Genieten. van lekker eten

Genieten. van lekker eten Genieten van lekker eten Food Connect Passie voor eten Een maaltijd die met liefde is gekookt, dat is elke dag weer een cadeautje. Aan onze maaltijden proef je dat ze met aandacht zijn bereid. We kiezen

Nadere informatie

Colruyt. Ontdek onze winterkazen

Colruyt. Ontdek onze winterkazen Neem me mee Colruyt i n f o r m e e r t Ontdek onze winterkazen Verkrijgbaar tot eind januari sfeer cad B: 105 mm H: 72 mm sfeer cad B: 48 mm H: 70 mm In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind januari 2013

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

DELI-KAAS. Blommekens Eeklo. Tel : 09/ Bestellingen mogelijk via telefoon, website of persoonlijk in de winkel.

DELI-KAAS. Blommekens Eeklo. Tel : 09/ Bestellingen mogelijk via telefoon, website of persoonlijk in de winkel. DELI-KAAS Blommekens 55 9900 Eeklo Tel : 09/378 15 08 Bestellingen mogelijk via telefoon, website of persoonlijk in de winkel. eindejaarsfolder 2018-2019 Aperi e apjes Koud: * Gevulde jumbodadels 0,95

Nadere informatie

taarten auteur Christophe Declercq. fotograaf Heikki Verdurme

taarten auteur Christophe Declercq. fotograaf Heikki Verdurme taarten auteur Christophe Declercq. fotograaf Heikki Verdurme Inhoud Voorwoord 7 Basisrecepten 8 Banketbakkerscrème 10 Frangipane 12 Boterdeeg 14 Basisrecept 16 Ananas-basilicumtaartjes 18 Kokos-meloentaart

Nadere informatie

Traiteur /Winkel GreCa Dennenstraat Beringen-Beverlo Tel:011/424449

Traiteur /Winkel GreCa Dennenstraat Beringen-Beverlo Tel:011/424449 Eindejaarsfolder 2018/2019 Onze folder zal u zeker inspireren voor de komende feestdagen. We hebben voor u een mooie selectie gemaakt van gerechten/menu s die zeker uw feesttafel tot in de puntjes verzorgen.

Nadere informatie

Wij stoppen ook met taarten bakken en het assortiment brood wordt ook verkleind. Tot en met 1 mei. Tarwe-selderij-ui-lactose-lupine

Wij stoppen ook met taarten bakken en het assortiment brood wordt ook verkleind. Tot en met 1 mei. Tarwe-selderij-ui-lactose-lupine We zijn volop aan het reorganiseren bij Aen Tafel. De afhaalgerechten worden beperkter in het gedeelte van de suggesties. Deze zullen ook 1 x per maand veranderen ipv elke week. Wij stoppen ook met taarten

Nadere informatie

Colruyt. Ontdek onze zomerkazen. In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind september 2012 een ruim assortiment zomerkazen.

Colruyt. Ontdek onze zomerkazen. In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind september 2012 een ruim assortiment zomerkazen. Neem me mee Colruyt i n f o r m e e r t Ontdek onze zomerkazen Verkrijgbaar tot eind september In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind september 2012 een ruim assortiment zomerkazen. De voornaamste nieuwe

Nadere informatie

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download 1 Dit dessert kan mislukken, want je bakt de taart ondersteboven, maar het is zo heerlijk en geeft veel voldoening wanneer het lukt. De vulling is origineel met appel, maar peren, pruimen of zelfs ananas

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper zout Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

Wildpatés Kies uit fazant, patrijs, everzwijn of reebok. De béste in Nederland!

Wildpatés Kies uit fazant, patrijs, everzwijn of reebok. De béste in Nederland! Voor elk wat wil(d)s: heerlijke herfstspecialiteiten Wildpatés Kies uit fazant, patrijs, everzwijn of reebok. De béste in Nederland! Naar keuze 100 gram 2.45 Nú gratis uien- of cranberry confijt bij elke

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing.

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Ingredienten dressing; 3 eetlepels zonnebloem olie 1 kopje Thee sterk gezet na smaak Iets appel azijn Peper en zout Evt iets

Nadere informatie

ECHT ETEN 2 Als Jon in Frankrijk ECHT ETEN 2 Als Jon in Frankrijk BROOD NOTENBROOD Basisrecept, voor 3 broden Bereidingstijd: 1,5 uur Dit is gewoon een goed recept. Zijn er noten die je niet lekker

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 14 01-06-2016 Menu Agnès Sorel soep Quiche met asperges en zeevruchten Zalm met prei en pasta Zomerse tiramisu met aardbeien Agnès Sorel soep

Nadere informatie

ECHT ETEN 2 Als Jon in Frankrijk ECHT ETEN 2 Als Jon in Frankrijk BROOD NOTENBROOD SPELTBROOD Basisrecept, voor 3 broden Bereidingstijd: 1,5 uur Basisrecept, voor 3 broden Bereidingstijd: 1,5 uur

Nadere informatie

Feestfolder 2015-2016

Feestfolder 2015-2016 Laat u verleiden door onze feestelijke lekkernijen... Alle bestellingen dienen in de winkel te gebeuren en worden het liefst vooraf betaald. Dit maakt het mogelijk de afhalingen vlotter te laten verlopen.

Nadere informatie

E I N D E J A A R S F O L D E R

E I N D E J A A R S F O L D E R EINDEJAARSFOLDER T A F E L B R O O D J E S KROKANTE PISTOLETS Wit Bruin Sesamzaad Maanzaad Tijgers Piccolo s Ook in mini formaat PISTOLETS-KERSTBOOM Mix van 7 of 12 krokante mini pistolets in de vorm van

Nadere informatie

Lente! De laatste stukjes Herbie tijm werden gesmaakt. De Vacherin keert terug naar zijn Mont d'or

Lente! De laatste stukjes Herbie tijm werden gesmaakt. De Vacherin keert terug naar zijn Mont d'or Lente! De laatste stukjes Herbie tijm wern gesmaakt De Vacherin keert terug naar zijn Mont d'or Het frisse groen van rucola en daslook komen ons vergezellen De productie van geitenmelk komt weer zachtjes

Nadere informatie

Afgewerkt met roze slagroom en roze decoratie. Te verkrijgen in Buche 6 personen 23.40 Buche 8 personen 31.20. it s pink! Type A. p.

Afgewerkt met roze slagroom en roze decoratie. Te verkrijgen in Buche 6 personen 23.40 Buche 8 personen 31.20. it s pink! Type A. p. van 2013 2014 naar Afgewerkt met roze slagroom en roze decoratie. Te verkrijgen in Buche 6 personen 23.40 Buche 8 personen 31.20 it s pink! Type A p.02 Beste klant, de feestdagen komen er weer aan! Graag

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

De Herfst. Kleuren veranderen in de bladeren in de kazen

De Herfst. Kleuren veranderen in de bladeren in de kazen De Herfst Kleuren veranderen in de bladeren in de kazen De mozarella keert terug naar Italië De Vacherin Mont D'Or maakt zich klaar om terug te komen De laatste partijen Herbie Latino werden gemaakt, worden

Nadere informatie

Mmmmelk! 1+1 GRATIS 6, 30 3, 15 * KIES EN MIX. als het vers moet zijn. Yoghurt op Griekse wijze Oikos Danone natuur gesuikerd of bosbessen

Mmmmelk! 1+1 GRATIS 6, 30 3, 15 * KIES EN MIX. als het vers moet zijn. Yoghurt op Griekse wijze Oikos Danone natuur gesuikerd of bosbessen als het vers moet zijn Mmmmelk! WINKEL DEZE GELDIG IN AANBIEDINGEN 2015 SEPTEMBER WOENSDAG 9 SEP VANAF Suggestion de présentation Yoghurt op Griekse wijze Oikos Danone natuur gesuikerd of bosbessen 1+1

Nadere informatie

Wafeltje met roquefort begeleidt door een geuze van drie fonteinen. Scampi s met Leffe bruin. Duvelse tomatensoep

Wafeltje met roquefort begeleidt door een geuze van drie fonteinen. Scampi s met Leffe bruin. Duvelse tomatensoep Wafeltje met roquefort begeleidt door een geuze van drie fonteinen Scampi s met Leffe bruin Duvelse tomatensoep Eendenborst met koolputtersbier en een frise salade en gesauteerde aardappelen Chocolademousse

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Twee dagdelen 25,00 euro p.p. incl wijn, water of sap. Nodig 10 vrienden uit voor een gezellige kookworkshop.

Twee dagdelen 25,00 euro p.p. incl wijn, water of sap. Nodig 10 vrienden uit voor een gezellige kookworkshop. Workshop samen koken TTF Duur: Kosten: Verkoopprijs Twee dagdelen 9,50 p.p. incl wijn water of sap. 25,00 euro p.p. incl wijn, water of sap. Nodig 10 vrienden uit voor een gezellige kookworkshop. Start

Nadere informatie

Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist.

Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist. Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist. Financiers voor 35 financiertjes: 180 g boter 200 g niet-geraffineerde rietsuiker 150 g amandelpoeder van eerste kwaliteit

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

Smaakvolle wijnen Origineel maatwerk Bijpassend glaswerk Uniek wijnkelderbeheer Verrassende thema gifts Creatieve relatiegeschenken

Smaakvolle wijnen Origineel maatwerk Bijpassend glaswerk Uniek wijnkelderbeheer Verrassende thema gifts Creatieve relatiegeschenken Smaakvolle wijnen Origineel maatwerk Bijpassend glaswerk Uniek wijnkelderbeheer Verrassende thema gifts Creatieve relatiegeschenken Exclusieve kerstpakketten Persoonlijke service www.wineinspiration.nl

Nadere informatie

harten simpel bakrecept

harten simpel bakrecept Valentijns Appel kersen harten simpel bakrecept Een simpel bakrecept, maar ook lekker en deze Valentijns appel kersen harten zijn met liefde gemaakt. Een bakgerecht wat eigenlijk iedereen wel kan maken

Nadere informatie

Kookgenietschap Kookvaders, de 24 november 2006 in t Snaaiplotske, bij Kookvader Paul

Kookgenietschap Kookvaders, de 24 november 2006 in t Snaaiplotske, bij Kookvader Paul Salade van witloof met witte bonen en gebakken oester 1 klein zuurdesembrood Olijfolie 20g gedroogde witte bonen (1 nacht geweekt in koud water met 1 koffielepel natriumbicarbonaat) Tijm 2 stronken grondwitloof

Nadere informatie

CATERING FOLDER - 2013

CATERING FOLDER - 2013 D E L I V E R Y CATERING FOLDER - 2013 Specialist in bedrijfsvergaderingen en recepties Ontbijt Een ontbijtmand is gegarandeerd een geslaagd en heerlijk cadeaugeschenk voor speciale gelegenheden zoals

Nadere informatie

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Mensa prima: gehaktballetjes met pijnboompitten in een saus van rode wijn en druivensap krokant gebakken wortelschijfjes patina van ei

Nadere informatie

EEN APPELTJE VOOR DE DORST

EEN APPELTJE VOOR DE DORST EEN APPELTJE VOOR DE DORST Deze les gaat over appels en kippen. Je hebt heel veel verschillende appels. Appels in allerlei kleuren: groen, geel, knalrood. En in heel veel smaken: zoet, een beetje zurig,

Nadere informatie

met kaascrackers Voorjaars salade

met kaascrackers Voorjaars salade Wij kaas met kaascrackers Voorjaars salade INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN 200 gram Ouwe Daalder 400 gram veldsla 1 komkommer 1 grote wortel 80 gram pistachenoten 100 milliliter mosterd-dillesaus BEREIDING

Nadere informatie

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari)

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari) Eet smakelijk ( 5 januari t/m 31 januari) In dit thema staat eten centraal. De kinderen gaan fruit/groente proeven en ontdekken al spelenderwijs wat vies is en wat lekker is. Ook gaan we koekjes die ze

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

DELIVE CATERING FOLDER - 2014. Specialist in bedrijfsvergaderingen en recepties

DELIVE CATERING FOLDER - 2014. Specialist in bedrijfsvergaderingen en recepties DELIVE RY CATERING FOLDER - 2014 Specialist in bedrijfsvergaderingen en recepties Ontbijt Aperitief Een ontbijtmand is gegarandeerd een geslaagd en heerlijk cadeaugeschenk voor speciale gelegenheden zoals

Nadere informatie

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) ****

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) **** Ierland 26 april 2018 Garlic mushroom (champignons met knoflook) Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) Bread and butter pudding ( brood en boter pudding) Irish coffee (Ierse koffie) Garlic

Nadere informatie

BUCHES BUCHE SACHER. Sacher biscuit rijke chocolade mousse gelei van abrikoos origine chocolade ganache BUCHE SLAGROOM. 4 & 6 personen.

BUCHES BUCHE SACHER. Sacher biscuit rijke chocolade mousse gelei van abrikoos origine chocolade ganache BUCHE SLAGROOM. 4 & 6 personen. 2015-2016 Eindejaarsfolder 2015-2016 BUCHES BUCHE SLAGROOM Zachte biscuit met vanille slagroom - gelei van rood fruit panna cotta krokante chocolade ganache 4 6 8 10 personen Silvester strak afgewerkt

Nadere informatie

o In zakken gemaakt uit de huid van de dieren. o In de magen van de dode dieren. o Door veel te roeren in de melk.

o In zakken gemaakt uit de huid van de dieren. o In de magen van de dode dieren. o Door veel te roeren in de melk. Oppervlaktespanning Lees aandachtig info fiche 1 Beantwoord de vragen. info fiche 1 Apps 15 min Van probleem tot ontwerp In welk voorwerp bewaarden de jagers hun melk vele jaren geleden? o In zakken gemaakt

Nadere informatie

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Naturalys Chardonnay Deze frisse sappige biologisch chardonnay heeft mooie tonen van tropisch fruit. Naturalys Rosé Deze frisse biologische wijn

Nadere informatie

Een Huys vol Specialiteiten met respect voor pure smaak en kwaliteit.

Een Huys vol Specialiteiten met respect voor pure smaak en kwaliteit. Een Huys vol Specialiteiten met respect voor pure smaak en kwaliteit. HOE HET BEGON. Gepassioneerd van kindsbeen af voor natuurlijke kwaliteitsproducten, groeide het verlangen een zelfstandige zaak uit

Nadere informatie

Menu 1 juni 2013 FINALE. illettes lettes van tonijn met kappers Koekjes met tijm gevuld met Roquefortcrème. Risotto met asperges, erwten en Parmezaan

Menu 1 juni 2013 FINALE. illettes lettes van tonijn met kappers Koekjes met tijm gevuld met Roquefortcrème. Risotto met asperges, erwten en Parmezaan Ril illettes lettes van tonijn met kappers Koekjes met tijm gevuld met Roquefortcrème Cava-Lindemans Risotto met asperges, erwten en Parmezaan Roomsoep van kropsla met zalmeieren Varkenshaasje op Ardeense

Nadere informatie

De lekkerste kaas komt uit Winkel

De lekkerste kaas komt uit Winkel De lekkerste kaas komt uit Winkel Vanaf de eerste grasspriet draait alles om kaas DE BASIS VOOR DE LEKKERSTE KAAS Sinds 1977 is Klaver Kaas een begrip. Van grasspriet tot kaas; bij Klaver wordt iedere

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

We wensen je heerlijke feesten en een prachtig nieuw jaar!

We wensen je heerlijke feesten en een prachtig nieuw jaar! We wensen je heerlijke feesten en een prachtig nieuw jaar! onze ijstaarten en ijsgebakjes proef ook onze andere lekkernijen smaken De beschikbare smaken staan vermeld bij de ijstaarten en -gebakjes. Vraag

Nadere informatie

FOCUS 3,99. De koffie van uw keuze altijd voor de laagste prijs. Nieuw

FOCUS 3,99. De koffie van uw keuze altijd voor de laagste prijs. Nieuw FOCUS De koffie van uw keuze altijd voor de laagste prijs Nieuw Graindor Intense Volle en evenwichtige koffie met een intense smaak. 7,98 /kg 3,99 Rode Prijzen en Extra-kortingen geldig van 8/10 t.e.m.

Nadere informatie

Feest folder HEETHEM. Staden

Feest folder HEETHEM. Staden 15-16 Feest folder HEETHEM Staden Aperitiefhapjes Knapperig kippenboutje 0,60 / st. Assortiment minividés 9,80 / 12 st. Minipizza 6,40 / 8 st. Aperogarnalenkroketjes 7,00 / 10st. Aperokaaskroketjes 4,00

Nadere informatie

Ananas met krab en garnaal Medaillon van tongfilet met krokante groentenbotersaus Plattekaastaartjes

Ananas met krab en garnaal Medaillon van tongfilet met krokante groentenbotersaus Plattekaastaartjes Vis : lekker & light Ananas met krab en garnaal Medaillon van tongfilet met krokante groentenbotersaus Plattekaastaartjes Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357 78 35

Nadere informatie

DUURZAAM KOSTENBESPAREND OMZETVERHOGEND

DUURZAAM KOSTENBESPAREND OMZETVERHOGEND Informatie boekje DUURZAAM KOSTENBESPAREND OMZETVERHOGEND - Gunstige literprijs Geen glasafval Geen statiegeld Constante kwaliteit, elk glas opnieuw Geen glasbreuk Lichtgewicht Milieuvriendelijk EMAIL

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Werkboekje. Brood op de plank 2 e Klassen 2012. Dit boekje is van..klas.

Werkboekje. Brood op de plank 2 e Klassen 2012. Dit boekje is van..klas. Werkboekje Brood op de plank 2 e Klassen 2012 Dit boekje is van..klas. WERKEN IN DE BINDELMEERCATERING INLEIDING De komende week zullen jullie gaan werken in de keuken van het Bindelmeer College. Jullie

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Colruyt. Kwaliteitsgaranties voor eieren

Colruyt. Kwaliteitsgaranties voor eieren Neem me mee Colruyt i n f o r m e e r t Kwaliteitsgaranties voor eieren Recepten binnenin Voor de eieren van ons eigen merk Ferme Chabert bieden we u strikte kwaliteitsgaranties. Meer lezen? Neem een kijkje

Nadere informatie

ARTISANALE BEENHOUWERIJ RONDOU KERST EN OUDJAAR 2014 FEESTFOLDER. * Kerst en Oudjaar met lekker vlees van RONDOU *

ARTISANALE BEENHOUWERIJ RONDOU KERST EN OUDJAAR 2014 FEESTFOLDER. * Kerst en Oudjaar met lekker vlees van RONDOU * ARTISANALE BEENHOUWERIJ RONDOU KERST EN OUDJAAR 2014 FEESTFOLDER * Kerst en Oudjaar met lekker vlees van RONDOU * Siebe Morren maakte deze foto. Wij wensen u veel inspiratie bij het kiezen van uw menu

Nadere informatie

6 weken feest: van 26 april 2007 tot 6 juni 2007. zijn 7 de verjaardag. Vier samen met. Tal van acties. Degustaties. Knalpromoties

6 weken feest: van 26 april 2007 tot 6 juni 2007. zijn 7 de verjaardag. Vier samen met. Tal van acties. Degustaties. Knalpromoties DRONGEN Vier samen met AD DELHAIZE DRONGEN zijn 7 de verjaardag Tal van acties Degustaties Knalpromoties Iedereen is van harte welkom. Talrijke kortingbonnen 6 weken feest: van 26 april 2007 tot 6 juni

Nadere informatie

HÉT WAFELIJZER. Onze recepten!

HÉT WAFELIJZER. Onze recepten! HÉT WAFELIJZER Onze recepten! HET Frifri wafelijzer is onmisbaar in uw keuken! DANKZIJ ZIJN 8 PASSENDE PLATEN, PAST HIJ ZICH AAN AAN UW SMAKEN EN WENSEN : Brusselse en Luikse wafels Traditionele wafels

Nadere informatie

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten 1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten Soort gerecht: Dessert /Ontbijt Ingrediënten voor 1 personen 1 kleine zoete dessert appel 1 kleine nectarine 240 ml gekoelde melk honing of rietsuiker

Nadere informatie

wenst je een heerlijke kerst en een verrukkelijk 2017!

wenst je een heerlijke kerst en een verrukkelijk 2017! wenst je een heerlijke kerst en een verrukkelijk 2017! onze ijstaarten en ijsgebakjes proef ook onze andere lekkernijen smaken De beschikbare smaken staan vermeld bij de ijstaarten en -gebakjes. Vraag

Nadere informatie

wenst u lekkere feesten! Roomijs, ijstaarten, pralines, advocaat, sorbets, geschenkpakketten

wenst u lekkere feesten! Roomijs, ijstaarten, pralines, advocaat, sorbets, geschenkpakketten wenst u lekkere feesten! Roomijs, ijstaarten, pralines, advocaat, sorbets, geschenkpakketten onze ijstaarten en ijsgebakjes proef ook onze andere lekkernijen smaken De beschikbare smaken staan vermeld

Nadere informatie

Galactosemie - recepten

Galactosemie - recepten Galactosemie - recepten Ideeën en tips voor tussendoortjes en desserts 1 INHOUDSTAFEL 1. Zandkoekjes... 3 2. Pannenkoeken... 4 3. Griesmeelpudding... 5 4. Kruidenkoekjes... 6 5. Cake... 7 6. Droge wafeltjes...

Nadere informatie

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE - 3 l sinaasappelsap - 1 l druivensap - 1 appel, 1 sinaasappel, druiven - kristalsuiker - Giet de beide vruchtensappen in een grote kom. - Schil de appel en de

Nadere informatie

MENU MAART 2003 AMUSE BLADERDEEG MET KAAS EN DADELS SCAMPI S MET KIWI MUSKAATSORBET ( SPOOM )

MENU MAART 2003 AMUSE BLADERDEEG MET KAAS EN DADELS SCAMPI S MET KIWI MUSKAATSORBET ( SPOOM ) MENU MAART 2003 AMUSE BLADERDEEG MET KAAS EN DADELS SCAMPI S MET KIWI MUSKAATSORBET ( SPOOM ) ZALMFILET MET RODEWIJNSAUS MET TAGLIATELLE À LA PANNA BROCCOLI EN BOSPEEN CHARLOTTE VAN VRUCHTENIJS BLADERDEEG

Nadere informatie

WINE BY. watertip: chaudfontaine rood

WINE BY. watertip: chaudfontaine rood WINE BY watertip: chaudfontaine rood Fiano 12,5% vol 3.20 19.50 FIANO I.G.T. 85% FIANO 15% ANDERE WITTE DRUIVENSOORTEN In de mond een wijn met structuur en een goede zuurgraad, laat een lange, aangename

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Bospaddenstoelensoep met een twist

Bospaddenstoelensoep met een twist soep zoals soep iedere dag hoort te smaken Bospaddenstoelensoep met een twist Ingrediënten voor 10 liter soep: Alle opgegeven hoeveelheden zijn netto (dus klaar voor gebruik) Parmezaanse kaas, fijn gemalen

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn

Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn 8 mooie grote verse coquilles 1 Redlove appel halve komkommer 2 cl Chardonnay-azijn 2 cl vers geperst appelsap Redlove 1/4

Nadere informatie

BEREIDING VAN HET. Kerst. Thuismenu

BEREIDING VAN HET. Kerst. Thuismenu BEREIDING VAN HET Kerst Thuismenu Geachte gast, Hartelijk dank voor uw kerstbestelling. Onze chef kok Daniël van de Kant en zijn keukenbrigade hebben uw gerechten met uiterste zorg bereid en verpakt. Wij

Nadere informatie

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend;

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; In kleine ruitjes ingesneden eende borst Teriyaki saus Iets gember siroop Citroenblad Iets soya saus Chili saus Bereiden van de eende borst;

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Kokos - Havermout koekjes

Kokos - Havermout koekjes Kokos - Havermout koekjes Benodigdheden(16 personen) 40 g suiker 60 milliliter kokosolie / 70 gram boter 50 g havermout 50 g bloem 50 g geraspte kokos 1/2 theelepel kaneel Snuf zout 1. Verwarm de oven

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie