Binnen de staf evalueren we onze voortgang en ook in het verpleegkundig overleg zal het een vast agendapunt zijn.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Binnen de staf evalueren we onze voortgang en ook in het verpleegkundig overleg zal het een vast agendapunt zijn."

Transcriptie

1 Verslag presentatie Meer regie op je persoonlijke energie Door Mario Bierkens Datum woensdag 1 maart 2017 Persoonlijke noot Terugkijkend op de presentatie van Mario word ik ontzettend blij. Het idee dat we van hem een sleutel hebben gekregen die leidt tot resultaten met minder inspanning vind ik heel inspirerend. Als wij in het hospice elkaar (en onze weerbarstige hersenen ) helpen om onze ambities ook daadwerkelijk in gedrag om te zetten, zullen wij als mens en als organisatie nog succesvoller zijn. Ik vind dit een heerlijk vooruitzicht. Leuk om te ervaren dat mijn enthousiasme gedeeld werd met velen. De volgende stap Direct na de presentatie met Mario hebben we in het verpleegkundig team onze intenties uitgesproken en ook aangegeven hoe we onszelf willen ondersteunen deze doelen te halen. Wekelijks stuurt een van ons een motiverende mail ter herinnering Binnen de staf evalueren we onze voortgang en ook in het verpleegkundig overleg zal het een vast agendapunt zijn. Onderstaand vinden jullie het verslag van de presentatie. Daarnaast is Mario s PowerPoint presentatie bijgevoegd in de mail. Ik wens ons heel veel plezier en succes bij het realiseren van onze verlangens en aspiraties. Verslag presentatie Mario Probleemoplossend vermogen vergroten Mario laat ons een nummer onthouden en onze namen met onze linkerhand schrijven. De boodschap is: door dagelijks iets nieuws/afwijkends te doen, vergroten we ons probleemoplossend vermogen en worden we succesvoller in het bereiken van doelen. Hoe helpen we ons brein? 5 % van ons gedrag is bewust, 95 % van ons gedrag is onbewust. Dat is de reden dat we onze goede voornemens vaak niet realiseren. Als we het goede voornemen bedenken of bijvoorbeeld een afspraak met elkaar maken in een vergadering, zitten we in de 5% bewust. Vervolgens gaan we over naar onze onbewuste staat (95% van de tijd) en komt er van voornemens/afspraken vaak weinig terecht. Zo werken onze hersenen. De vraag is dus hoe we onze hersenen helpen om het door ons gewenste gedrag te vertonen.

2 Voorleven Jezelf, elkaar en je kinderen effectief opvoeden door gedrag voor te leven zodat we elkaar kunnen kopiëren helpt. Wat niet werkt is elkaar vertellen hoe te gedragen. Mario geeft aan dat het geven van feedback daarom vaak vrij zinloos is. Mensen komen daardoor niet in beweging Focus op de toekomst Bij gedragsverandering moeten we ons realiseren dat dat in het begin niet gemakkelijk is. Het veranderingsproces gaat vaak langzamer dan gehoopt. Vaak leggen we onszelf en elkaar uit waarom zaken niet zijn gelukt. Hierdoor wordt het gevoel van ellende vergroot. Dit geeft het signaal aan de hersenen: laat maar het gaat toch niet lukken. Je laadt de intentie daarmee negatief waardoor het minder aantrekkelijk wordt. Hierdoor vergroot je de kans op falen enorm. Hoe moet het dan wel?: 1.Beoordeel de status van je gedragsverandering in de afgelopen periode kort door jezelf enkel een cijfer te geven. 2. Vraag jezelf vervolgens af wat je hebt geleerd van deze afgelopen periode en hoe je het geleerde in gaat zetten om de komende periode jezelf een hoger cijfer te kunnen geven. Wat heb je geleerd en wat ga je anders doen? Hierdoor ontwikkel je de vaardigheid om positief vooruit te kijken. Dit leidt tot een krachtiger probleemoplossend vermogen. Dit kan je zowel op jezelf toepassen als bij elkaar. Start met kleine makkelijk te behalen veranderingen, quick wins, zodat je je hersenen laadt met succeservaringen. Beweging genereert energie Oefening: vertel elkaar staand 2 minuten lang waar je trots op bent. Hoe voel je je na afloop van deze oefening? Energiek. Dit komt door bewegen (het gaan staan). Beweging genereert direct energie. Daarom is staand vergaderen bv effectiever dan zittend vergaderen Leren denken in tegenstellingen Mobiliseer je 95% onbewuste brein bv door: Een reminder in te bouwen in je dagelijks leven (afbeelding mobiel, post-it of een collega/ vriendin die je er naar vraagt)

3 Richt je op de juiste dingen De Eisenhower Matrix Richt je op zaken die belangrijk of urgent & belangrijk zijn. Anders bestaat de neiging bezig te blijven met de niet urgente en niet belangrijke zaken. Heb je controle op de uitkomst? Je kunt jezelf helpen om te komen tot succesvolle verandering. Over zaken die je niet kunt beïnvloeden moeten we ons niet druk maken, aldus Stephen Covey (auteur van het boek: 7 eigenschappen voor effectief leiderschap)

4 Als je iets wilt bereiken bepaal dan eerste de mate van oplosbaarheid van het vraagstuk. Je moet zaken kiezen waar jezelf controle op hebt. Vaak maken we onbewust de keuze om in de cirkel van betrokkenheid te gaan zitten i.p.v. in de invloed cirkel. Op die manier is het moeilijker om voornemen te verwezenlijken. Ga dus voor de zaken waar je direct controle op hebt en creëer zo quick wins. Mario is geen voorstander van plannen maken en trainingen volgen. Kom in plaats daarvan direct in beweging. Van intentie naar doel binnen 24 uur. Dan gaat je brein aan. Voorwaarts mars In plaats van elkaar te vertellen wat er de afgelopen dienst is gebeurd, draag je over waar de ander op moet letten in de volgende dienst. Dit doe je mede op basis van jou idee over wat er minder ging tijdens jou dienst. Het duurt 66 dagen om tot een nieuw gedragspatroon te komen, om een nieuwe mentale groef te bewerkstellingen. Hulpmiddelen voor de dagelijkse praktijk Mario noemt voorbeelden hoe men in andere organisaties, waaronder het UMCG, aan de slag zijn gegaan met bovengenoemde methoden. Zo kun je: - wekelijks een happy hour inlassen waarin je met je team kort bespreekt 1. Het oordeel over de afgelopen week in een cijfer, 2. Geleerde lessen, 3. Wat je gaat doen om, met deze geleerde lessen, de volgende week een hoger cijfer te halen. - De 10 voor 10 actie: een team bespreekt dagelijks om 10 voor 10, tien minuten, haar voornemens, het resultaat (via een cijfer) en, met hulp van geleerde lessen, de volgende stap voor die dag. Zo introduceerde afdelingen in het UMCG, die voorheen slecht scoorde op patiënttevredenheid, de vraag Kan ik nog iets voor u doen? alvorens een gesprek met patiënten af te ronden. De patiënttevredenheid steeg hierdoor snel en significant.

5 Kies voor kleine acties, maar vergroot de frequentie Focus op wat werkt Mario laat ons het filmpje van een oefening met een vallend kind zien. Boodschap: we hebben een natuurlijke focus op dingen die niet goed gaan. Dit werkt tegen ons, waardoor we minder vaak slagen in het doorvoeren van door ons gewenst gedrag. Zo ook bv bij 1 slecht rapportcijfer in een verder prachtige cijferlijst. De neiging bestaat direct bijles te geven op het slecht gescoorde vak. Vraag ook hier aan de leerling: wat heb je gedaan en wat ga je morgen anders doen om hoger te scoren en wat is gelukt en wat kunnen we doen om te bedenken om nog beter te worden. Evalueer dus niet de mislukking maar evalueer het succes. Mobiliseer je onbewuste brein Ga direct kleine dingen doen en deel dit met de mensen in je omgeving, vraag bv na 10 weken om feedback: - heb je nog tips voor mij? - Hoe heb jij het ervaren? Beloon jezelf, of de ander, door een beloning direct te laten volgen op positief gedrag. Daarmee veranker je dit gedrag. Feed forward Als je elkaar wilt helpen, dan helpt corrigerende feedback niet. Corrigeer dus niet op wat is geweest, anders laat je je brein weten wat het niet moet doen. Het zgn.: Denk niet aan een roze olifant effect. Je kunt wel een tip geven hoe het morgen beter te doen (= feed forward) Geef feed forward (ipv feedback). Dit leidt tot minder verklaringen waarom iets niet goed ging (en voorkomt daarmee het negatief laden van je brein) Hoe! Besteedt bij het benoemen van je intenties meer tijd aan het hoe: hoe ga je dit doen? Daarmee kom je direct mentaal in beweging. Als je dit in je team deelt, benoem dan direct in termen van concreet gedrag wat je gaat doen. Binnen 48 uur moet je dit daadwerkelijk gaan doen, anders is de kans dat je niet in beweging komt, en daardoor je doelen niet haalt erg groot. Wees concreet. Vage afspraken zetten je brein niet aan

6 Elkaar ondersteunen Hulpvragen om elkaar te ondersteunen in succesvol veranderen zijn bv: In een vergadering: voordat we naar het volgende onderwerp gaan, wat is jou quick win? Laat me vanmiddag eens weten wat je gaat doen. Wat heb je gehoord waar je wat mee gaat doen? Wat is het eerste wat je gaat toepassen? Bij problematiseren: laten we nadenken over wat voor jou wel werkt. Laat me morgen even weten wat je hebt besloten. Creëer een time out: denk de komende 5 minuten na over 2 dingen (getallen werken goed voor het Het plannen van succes Omdat gedragsverandering weerbarstig is, is het handig om vooruit te denken in scenario s. Bepaal wat we doen als: 1. Het meteen goed gaat 2. Het een beetje gaat maar nog ongemakkelijk voelt 3. Het niet gaat Mensen en organisaties die bovengenoemde methoden doorvoeren behalen 35% meer resultaat Wat ga je binnen 24 uur anders doen? Doe dagelijks een feed forward moment (min 66 dagen) Schrijf de doelen op een wit bord in het kantoor Aan de slag In het verpleegkundig team en in de staf zijn we direct met het geleerde aan de slag te gaan. Daarnaast willen we Mario over een ½ jaar nog eens uit te nodigen voor de punten op de i. Veel plezier en alle goeds toegewenst! Meike

Week van de Ondernemer AMSTERDAM

Week van de Ondernemer AMSTERDAM Week van de Ondernemer AMSTERDAM Welkom Kansen zien én benutten Mario Bierkens Gevoel na afloop Na enkele weken Meer rendement uit dit event Even voorstellen Mario Bierkens MKB-ondernemer Mede-oprichter

Nadere informatie

Prettiger werken en met meer energie naar huis

Prettiger werken en met meer energie naar huis Prettiger werken en met meer energie naar huis Trots op. Even voorstellen Mario Bierkens MBA Mede-oprichter en partner Intenza Realisatiecoach van zorgprofessionals en coaches Doel: meer realiseren, vergroten

Nadere informatie

Week van de Ondernemer. 8, 9 en 10 april Beatrixgebouw in Utrecht

Week van de Ondernemer. 8, 9 en 10 april Beatrixgebouw in Utrecht Week van de Ondernemer 8, 9 en 10 april Beatrixgebouw in Utrecht Welkom Kansen zien én benutten Mario Bierkens Gevoel na afloop Na enkele weken Meer rendement uit dit event Even voorstellen Mario Bierkens

Nadere informatie

Meer rendement uit elke tent. 20 januari 2016

Meer rendement uit elke tent. 20 januari 2016 Meer rendement uit elke tent 20 januari 2016 Even voorstellen Mario Bierkens MBA (52) MKB-ondernemer oprichter en partner Intenza en coach van ondernemers en topsportorganisaties auteur van diverse managementboeken,

Nadere informatie

"Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?

Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom? "Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom? Leren van en aan elkaar Waar is je bedrijf echt heel goed in, en hoe wil je het nog beter marken? 7 minuten Het probleem Tijd voor Ontwikkeling. Advies

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Handleiding Voor de Personeelscyclus!

Handleiding Voor de Personeelscyclus! Handleiding Voor de Personeelscyclus! Om goede professionele kinderopvang te blijven bieden moeten we ons blijven ontwikkelen. In deze handleiding lees je hoe we dat doen. We doorlopen elke twee jaar een

Nadere informatie

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Info@piresearch.nl www.piresearch.nl Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Een beloningskaart helpt ouders gericht aandacht te besteden aan gewenst gedrag van hun

Nadere informatie

Ben Tiggelaar Dromen Durven Doen 33e druk 2011

Ben Tiggelaar Dromen Durven Doen 33e druk 2011 De meeste mensen houden hun voornemens niet vol, en zeker niet als het niet concreet is. Gedrag is de zwakke schakel tussen plannen en resultaten. Gedrag is alles wat we: - zichtbaar (bewegingen en woorden)

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E S p r a n k e l p l a n I N H O U D S O P G A V E VOORDAT JE BEGINT... SPRANKELDOELEN VASTSTELLEN VISUALISEER JOUW SPRANKELJAAR VRAGEN DIE PIJN DOEN ZORG DAT JIJ ÉCHT GAAT SPRANKELEN! PLANNEN MAAR! OVER

Nadere informatie

VERGADER TIPS VOOR TEAM MEETINGS VERSIE /09/2018 SAM VERHOEVE

VERGADER TIPS VOOR TEAM MEETINGS VERSIE /09/2018 SAM VERHOEVE VERGADER TIPS VOOR TEAM MEETINGS VERSIE 3.1 23/09/2018 SAM VERHOEVE Inhoud Dé 10 tips die vergaderen simpeler maken.... 2 Gebruik 4 vaste onderwerpen: cijfers, klanten, medewerkers & werking.... 3 Cijfers...

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Judith Webber handout HSP Congres

Judith Webber handout HSP Congres Judith Webber handout HSP Congres 09-11 2018 Deze handout van Judith Webber komt uit haar lezing tijdens het HSP Congres van 2018. Heb je het HSP Congres niet bezocht, dan begrijp je deze handout beter

Nadere informatie

Adviseur deskundigheidsbevordering, NISB Hoofddocent Instituut Sport en Bewegingsstudies, HAN

Adviseur deskundigheidsbevordering, NISB Hoofddocent Instituut Sport en Bewegingsstudies, HAN Een kennismaking ki met motiverende gesprekvoering Ingrid Broeders Adviseur deskundigheidsbevordering, NISB Hoofddocent Instituut Sport en Bewegingsstudies, HAN 1 Ervaring delen Vertel over een voldoening

Nadere informatie

TIPS VOOR MOEILIJKE TIJDEN

TIPS VOOR MOEILIJKE TIJDEN TIPS VOOR MOEILIJKE TIJDEN Deze folder legt uit hoe ouders gedragsproblemen van hun kinderen kunnen veranderen. TIPS VOOR MOEILIJKE TIJDEN Deze folder is bedoeld om ouders te helpen gedragsproblemen van

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

DAG 27 Negatieve aandacht

DAG 27 Negatieve aandacht 1 DETOX Challenge - home Relax Academy 2018 DAG 27 Negatieve aandacht Motiveren en stimuleren van datgene wat je wél wilt in je leven. Nu we alles onder de loep hebben genomen is er ruimte gekomen om je

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

Wat wil je zien? Wat wil je horen? Stel duidelijke regels voor de klas. Tip # 1. Tip # 1 Stel duidelijke regels voor de klas

Wat wil je zien? Wat wil je horen? Stel duidelijke regels voor de klas. Tip # 1. Tip # 1 Stel duidelijke regels voor de klas Tip # 1 Stel duidelijke regels voor de klas Wat wil je horen? Wat wil je zien? Tip # 1 Stel duidelijke regels voor de klas Wat wil je horen? Wat wil je zien? Tip # 2 Onderwijs de regels direct Doe voor

Nadere informatie

Coalitielid met hart en ziel

Coalitielid met hart en ziel Coalitielid met hart en ziel Samenwerken vind ik belangrijk omdat... Peter Rooze 29 januari 2011 Teambuilding en samenwerking. Resultaten: 1. Kennismaking met - motieven van - collega s. 2. Betere samenwerking.

Nadere informatie

Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces!

Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! UvA time management training Meer productiviteit en plezier door de juiste keuzes Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Welkom Leuk dat we je binnenkort mogen verwelkomen

Nadere informatie

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU.

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU. Vandaag ga je beginnen met een negativiteitsdetox, voor de rest van de tijd dat je met deze modules bezig bent. Door social media en tijdschriften en de gewone media krijg je mega veel beelden van hoe

Nadere informatie

lieve, slimme, leuke, grappige, aardige mensen

lieve, slimme, leuke, grappige, aardige mensen Ik zou je meteen op mijn pizza leggen Welkom lieve, slimme, leuke, grappige, aardige mensen Bij de training: Het geven van complimenten op het werk Kennismaken Je hebt een leuke lach Kies een voorwerp;

Nadere informatie

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit Veerkracht Vitaliteit en levenskunst Welkom Wat is veerkracht? Vertel een eigen positieve ervaring van veerkracht aan je buurman/-vrouw Wat is veerkracht? Terugveren na tegenslag, weerbaar, minder last

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie AFVALPLAN Hoe je moet afvallen weet je waarschijnlijk wel. Minder eten, meer bewegen en gezonder eten. Maar hoe ga je dat bereiken? In dit afvalplan vind je de stappen om je kans op succes zo groot mogelijk

Nadere informatie

HAPPY WORKER PLAN. Go for it!

HAPPY WORKER PLAN. Go for it! HAPPY WORKER PLAN Go for it! Module 5: HAPPY WORKER PLAN MAAK EEN PLAN PLAN HET WERK WERK VOLGENS HET PLAN Beste Happy Worker Deelnemer, van harte gefeliciteerd!! Het is zover, je hebt alle modules doorlopen

Nadere informatie

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Deze presentatie kan je helpen je voornemens te realiseren

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Deze presentatie kan je helpen je voornemens te realiseren Goede voornemens Ik wil gezonder leven Ik wil gelukkiger zijn Ik wil meer bewegen Ik wil stoppen met roken Ik wil wat zwaarder worden Ik wil minder alcolhol gaan drinken Ik will minder stress Ik wil meer

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk!

In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk! E-Book wordt aangeboden door CatharinaSmeding.com! In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk! Catharina Smeding Tip: print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Let op! Je mag niets aan dit

Nadere informatie

Mijn doelen voor dit jaar

Mijn doelen voor dit jaar Mijn doelen voor dit jaar Een nieuw schooljaar betekent nieuwe kansen. Aan het begin van een nieuw kalenderjaar maken veel mensen goede voornemens. Dat gaan wij nu ook doen: het maken van voornemens of

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf 30 Vragen voor Meer Helderheid Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf Om te weten wat je het liefste wilt doen in het leven is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen dan

Nadere informatie

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ben jij klaar voor de volgende stap? De juiste beslissing maken over jouw toekomst (en eventueel de toekomst van jouw paard), is een belangrijk proces. Deze richtlijnen zullen jou helpen de juiste keuze

Nadere informatie

WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018

WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018 WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018 Eigenaar van ALEX SLAVENBURG Partner van het HappinessBureau Daarvoor: Veelheid aan leidinggevende rollen bij Rabobank, o.a. Hoofd Talent

Nadere informatie

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Doelen stellen voor je praktijk: Je gaat nu doelen stellen voor jouw

Nadere informatie

Reflectie #Zo dus! Hieronder vind je een aantal oefeningen om te leren reflecteren waar je zelf mee aan de slag kunt.

Reflectie #Zo dus! Hieronder vind je een aantal oefeningen om te leren reflecteren waar je zelf mee aan de slag kunt. Reflectie #Zo dus! Hieronder vind je een aantal oefeningen om te leren reflecteren waar je zelf mee aan de slag kunt. In je eentje Time-out reflectie Time-out reflectie is een snelle manier om in je eentje

Nadere informatie

WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018

WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018 WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018 ALEX SLAVENBURG Eigenaar van Daarvoor: Veelheid aan leidinggevende rollen bij Rabobank, o.a. Hoofd Talent

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Contractmanagementdag Succesvol samenwerken

Contractmanagementdag Succesvol samenwerken Contractmanagementdag 2018 Succesvol samenwerken Succesvol samenwerken Hoe komt het dat het ene team effectief samenwerkt en mooie resultaten behaalt, terwijl het andere team niet lekker loopt? Wat maakt

Nadere informatie

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier.

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier. Werkboek en Persoonlijk actieplan Een training heeft alleen effect als je er in de praktijk mee aan de slag gaat. Het werkboek en persoonlijk actieplan kunnen je daarmee helpen. 1. Inzichten en actiepunten

Nadere informatie

SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN

SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN cursus SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN Samen-Werk-Boek.. www.zozijn.nl/zozijnschool Inhoudsopgave Samen-werken met de mensen om jou heen.... 3 Wat gaan we doen in deze cursus?... 4 Jezelf voorstellen...

Nadere informatie

ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEELD BIJ KINDEREN Rehobothschool Geldermalsen. Karolijn Ilsink-Erwich

ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEELD BIJ KINDEREN Rehobothschool Geldermalsen. Karolijn Ilsink-Erwich ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEELD BIJ KINDEREN Rehobothschool Geldermalsen Karolijn Ilsink-Erwich 1 Wat wil ik u vertellen Wat is zelfvertrouwen? Wat is het belang van zelfvertrouwen? Hoe kan je het zelfvertrouwen

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Kinderen Beter Begeleiden. Module Doelen Bereiken

Kinderen Beter Begeleiden. Module Doelen Bereiken Kinderen Beter Begeleiden Module Doelen Bereiken Kinderen Beter Begeleiden E-book Module Doelen Bereiken Marlies Bras Beter begeleiden van kinderen Wat leuk dat je ons e-book leest. Laten we meteen van

Nadere informatie

Dit wordt jouw jaar!

Dit wordt jouw jaar! 5_p{4# ' a {5#' 9 u} {3 {w C 61# ',E 9 QÓ«é«J øh º H f' {3 iæ+ 1'sB 9 w A' 9E )1_jdA' ad@ Ê( f_ `B 9#' - FtA' b_d A' QÓ«é«J øh º H Haalbaarheid en effectiviteit van gedragsgerichte dual system-interventies

Nadere informatie

Creëer je leukste leven. Werkboek. Met Laura & Alexander

Creëer je leukste leven. Werkboek. Met Laura & Alexander Werkboek Creëer je leukste leven Met Laura & Alexander Copyright 2017 - www.humanconnectionacademy.nl Week 1 - Week van het begin van de rest van jouw leven Hoi, je hebt onze kick-off video gezien. Je

Nadere informatie

Toch is dit wat we dagelijks doen. Iemand geeft je een compliment en je neemt het niet in ontvangst of wuift het weg; Leuk jasje! Oooh ja, is al oud.

Toch is dit wat we dagelijks doen. Iemand geeft je een compliment en je neemt het niet in ontvangst of wuift het weg; Leuk jasje! Oooh ja, is al oud. ONTVANGEN. Hoe goed zijn we eigenlijk in het ontvangen van energie? Word je ontzettend blij als je iets in ontvangst neemt, of voel je je bezwaard? Ben je bang dat je een ander daardoor te kort doet of

Nadere informatie

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken.

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. welkom Binnen een co-creatie ontwikkel je samen met een leerkracht een antwoord op de vraag van de school vanuit

Nadere informatie

LES 2: Ontwikkel een mindset voor groei PRESENTATIE 2: Waar komt een fixed mindset vandaan?

LES 2: Ontwikkel een mindset voor groei PRESENTATIE 2: Waar komt een fixed mindset vandaan? Veel introverten hebben een fixed mindset ontwikkeld ten aanzien van zichtbaarheid en profileren. Ze denken dat het voor hen niet weggelegd is om zich overtuigend te profileren. Deze presentatie gaat in

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

TACTIEKEN BIJ DE STRIJDGEEST

TACTIEKEN BIJ DE STRIJDGEEST TACTIEKEN BIJ DE STRIJDGEEST Het werkmateriaal is een onderdeel van de website Krachtenspel.nl. Werkmateriaal Sociaal Emotionele Educatie (SEE) Alle informatie is te vinden op de website Jan Ausum en Mieke

Nadere informatie

WERKBOEK DROMEN DURVEN DOEN. Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf

WERKBOEK DROMEN DURVEN DOEN. Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf WERKBOEK bij de nieuwe editie van DROMEN DURVEN DOEN Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf dr. Ben Tiggelaar DROMEN DURVEN DOEN WERKBOEK BEN TIGGELAAR 1 OVER GEDRAG EN VERANDERING HOOFDSTUK

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman Waarom dit e-book? Hoe lang droom jij er al van om nieuwe stappen voor jezelf te zetten? Je bent een leergierig en staat als vrouw middenin

Nadere informatie

PROLOOP NR 1 2015 HAAL HET BESTE UIT JOUW LOPERS MET ZIPCOACH

PROLOOP NR 1 2015 HAAL HET BESTE UIT JOUW LOPERS MET ZIPCOACH PROLOOP NR 1 2015 HAAL HET BESTE UIT JOUW LOPERS MET ZIPCOACH 56 TIPS & TRICKS Elke hardloper heeft zijn eigen doelstelling: waar de één zich bijvoorbeeld focust op het verbeteren van zijn looptechniek,

Nadere informatie

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback?

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback? 2 7 Feedback ontvangen Feedback kun je zien als een cadeau. Je kunt het aannemen, uitpakken en er je voordeel mee doen. Of je neemt het cadeau aan, bedankt de gever en legt het vervolgens in een kast om

Nadere informatie

Sales Inspiratiesessie Alphabet Sales Partners Kansen zien & benutten

Sales Inspiratiesessie Alphabet Sales Partners Kansen zien & benutten Sales Inspiratiesessie 2017 Alphabet Sales Partners Kansen zien & benutten Gevoel na afloop Na enkele weken Sales inspiratiesessie voor duurzaam effect Doelstelling 3 tips Voor meer impact en rendement

Nadere informatie

Je dromen waarmaken. het kan echt!

Je dromen waarmaken. het kan echt! Je dromen waarmaken het kan echt! Waarschuwing: het lezen van dit e-book kan onverwachts groots succes en een enorm geluksgevoel teweeg brengen Doelen stellen - de eerste stap van droom naar succes Ben

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Het laat je inzien dat je in jezelf moet geloven en je 100% moet inzetten. Rick, 12 jaar

Het laat je inzien dat je in jezelf moet geloven en je 100% moet inzetten. Rick, 12 jaar Een geweldig boek om te lezen, het leert je naar anderen te luisteren en ze te begrijpen. Ik ga het boek zeker kopen als het in de winkel ligt om het nog een keer te lezen. Vilmos, 17 jaar Het laat je

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo!

In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo! In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo! Geef tien weken bijzondere aandacht aan Verbindende Communicatie met behulp van onderstaande oefeningen. Bespreek je ervaringen in een buddygroepje.

Nadere informatie

Dia 1 Introductie max. 2 minuten!

Dia 1 Introductie max. 2 minuten! 1 Dia 1 Introductie max. 2 minuten! Vertel: Deze les gaat vooral over het gebruik van sociale media. Maar: wat weten jullie eigenlijk zelf al over sociale media? Laat de leerlingen in maximaal een minuut

Nadere informatie

#Gevoelsbeleving #IKontwikkeling #AANgaan

#Gevoelsbeleving #IKontwikkeling #AANgaan Gezinskaraktercoach gespecialiseerd in de ontwikkelingsfase van 9-jarige kinderen die over veel meer gaat dan 9-jarige kinderen #Gevoelsbeleving #IKontwikkeling #AANgaan In dit e-book krijg je van mij

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Gesprekstips: Open vragen

Gesprekstips: Open vragen U wilt in gesprek met uw medewerker over een onderwerp dat (onder meer) gaat over de financiële situatie van uw medewerker. Maar hoe pak je dat aan? Als u uw medewerker goed kent, dan vindt u doorgaans

Nadere informatie

Gesprekskaarten pedagogisch handelen

Gesprekskaarten pedagogisch handelen Gesprekskaarten pedagogisch handelen Samenwerkingsproject Samen Opleiden tussen Peel en Maas en Dommel en Aa Themagroep Pedagogisch Handelen kaarten.indd 1 28-01-17 19:17 kaarten.indd 2 28-01-17 19:17

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

Over complimenten gesproken Ken je de complimentenbal al? Een leuke manier om kinderen complimenten aan elkaar te laten maken!

Over complimenten gesproken Ken je de complimentenbal al? Een leuke manier om kinderen complimenten aan elkaar te laten maken! Gedrag Tips 3 tips om het schooljaar gedenkwaardig af te ronden De laatste periode van het schooljaar is aangebroken. Een schooljaar waarin je hard gewerkt hebt aan de groepsvorming in je klas. En nu neem

Nadere informatie

Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen

Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen Verantwoordelijk Als zelfsturend team ben je zelf verantwoordelijk voor de zorg en de organisatie daarvan. In de meeste organisaties krijgen

Nadere informatie

Speak up! Wat is JA en wat NEE?

Speak up! Wat is JA en wat NEE? Les 3 Speak up! Wat is JA en wat NEE? Deze derde les gaat over het leren inzien en uitspreken van je wensen en grenzen bij intimiteit en seks. Hoe zorg je dat het leuk is en blijft? Het belangrijkste daarbij

Nadere informatie

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Bedrijf FlowQ Coach Max Wildschut Cliëntcode 2167 Wachtwoord u295gr Datum 26 oktober 2008 2008 FlowQ www.flowq.nl V-HPC0801 Rapportage 2167 Pagina

Nadere informatie

360 Feedback Rapport Geloofwaardig Leiderschap

360 Feedback Rapport Geloofwaardig Leiderschap 360 Feedback Rapport Geloofwaardig Leiderschap Rapport voor: Anoniem Rapport gegenereerd op Inhoudsopgave Inleiding Samenvatting Deelnemers Leidinggevende Medewerker Directe collega Opdrachtgever / Klant

Nadere informatie

IK LEEF VRIJ WERKBOEK DOOR: MATHIJS BOS & YASMINE LHASSANI. IN OPDRACHT VAN VASEF NEDERLAND

IK LEEF VRIJ WERKBOEK DOOR: MATHIJS BOS & YASMINE LHASSANI. IN OPDRACHT VAN VASEF NEDERLAND IK LEEF VRIJ WERKBOEK DOOR: MATHIJS BOS & YASMINE LHASSANI IN OPDRACHT VAN VASEF NEDERLAND www.vasef.nl INTRODUCTIE Beste VASEF Vriend(in), Wat fijn dat je getuige bent van een mooie reis naar jouw versie

Nadere informatie

PERSONAL & CAREER ASSESSMENT

PERSONAL & CAREER ASSESSMENT PERSONAL & CAREER ASSESSMENT Jij kunt het verschil maken. Jouw kick-start voor persoonlijke groei en carrière ontwikkeling Deze vragenlijst is een handig gereedschap om inzicht te krijgen in waar jij staat

Nadere informatie

Meer rendement uit je team halen

Meer rendement uit je team halen Meer rendement uit je team halen Steeds meer bedrijven realiseren zich dat gezonde werknemers een gezond bedrijf opleveren. Personeel dat beter in zijn vel zit is minder vaak ziek, productiever en enthousiaster.

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd Werkstuk En natuurlijk ook spreekbeurt Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd (Op het voorblad komt de titel van je werkstuk, een foto of een plaatje van je onderwerp, je naam en je klas.) Inhoudsopgave

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Zelfleiderschap is dat je jezelf aanstuurt. Je doet wat jij belangrijk, waardevol, leuk of interessant vindt. Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.

Nadere informatie

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken.

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. ü Yes ü No ü Yes ü No Krijg een contstante stroom klanten en verhoog je inkomen ü No Auteurs

Nadere informatie

Even voorstellen Maria, 4 kids. 14 jaar zelfstandig. Emotionele Intelligentie. Medische wereld, Bedrijfsleven, Overheid.

Even voorstellen Maria, 4 kids. 14 jaar zelfstandig. Emotionele Intelligentie. Medische wereld, Bedrijfsleven, Overheid. Even voorstellen Maria, 4 kids. 14 jaar zelfstandig. Emotionele Intelligentie. Medische wereld, Bedrijfsleven, Overheid. Hardlopen roeien, motorrijden, zwemmen. Parapente Foto: Schotland,cairngorms.co.uk/

Nadere informatie

PROGRAMMA CHECK THE FACTS DEEL EN WIN! Clubprogramma op basis van Rock Solid. stichting. Sirkelslag Young Programma Check the facts - Deel en win!

PROGRAMMA CHECK THE FACTS DEEL EN WIN! Clubprogramma op basis van Rock Solid. stichting. Sirkelslag Young Programma Check the facts - Deel en win! PROGRAMMA CHECK THE FACTS DEEL EN WIN! Clubprogramma op basis van Rock Solid stichting Sirkelslag Young Programma Check the facts - Deel en win! 1 Programma check the facts Deel en Win! Clubprogramma op

Nadere informatie

Jouw Creatiedagboek! Noteer een maand lang al jouw verlangens, je acties en de synchrone gebeurtenissen en houd je resultaten bij.

Jouw Creatiedagboek! Noteer een maand lang al jouw verlangens, je acties en de synchrone gebeurtenissen en houd je resultaten bij. Alsjeblieft Jouw Creatiedagboek! Noteer een maand lang al jouw verlangens, je acties en de synchrone gebeurtenissen en houd je resultaten bij. Voor je ligt jouw eigen Creatiedagboek. Bij iedere dag geef

Nadere informatie

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower IN 5 STAPPEN EEN STRATEGISCHE PLANNING Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower INLEIDING 01 Generaal Dwight D. Eisenhower is de man die de invasie van de geallieerde strijdkrachten

Nadere informatie

Trainingen en workshops maart - juni 2019

Trainingen en workshops maart - juni 2019 academie Leren en doen! Trainingen en workshops maart - juni 2019 www.academie.zorgbelang-brabant.nl Trainingen & workshops KRACHTIG PITCHEN Vrijdag 29 maart 2019 Hoe vertel je kort en krachtig jouw idee

Nadere informatie

6 Tips die je helpen stress te verminderen. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

6 Tips die je helpen stress te verminderen. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. 6 Tips die je helpen stress te verminderen Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. 1 Mijn intentie voor jullie met deze tips Wijzelf en iedereen rondom ons ervaren de negatieve invloeden van stress.

Nadere informatie

LES 2: Ontwikkel een mindset voor groei PRESENTATIE 3: Onzekerheid en frustratie ombuigen in zelfvertrouwen en plezier

LES 2: Ontwikkel een mindset voor groei PRESENTATIE 3: Onzekerheid en frustratie ombuigen in zelfvertrouwen en plezier Hoe kun je nu weerstand en onzekerheid ombuigen? Door je aandacht te verleggen van je gewenste prestatie en/of resultaat naar het proces van leren. In de deze presentatie krijg je concrete handvatten om

Nadere informatie

De emotionele belevingswereld: hoe kun je die verkennen? Joost de Maaré

De emotionele belevingswereld: hoe kun je die verkennen? Joost de Maaré De emotionele belevingswereld: hoe kun je die verkennen? Joost de Maaré 3-10-17 Bureau Joost 1 De landkaart Een landkaart zonder TOM TOM Waar ben je en waar wil je naar toe? De landkaart en ander visueel

Nadere informatie

LEIDING GEVEN. met IMPACT. Haal nu écht het beste uit jezelf en jouw team. Hoofdstuk. Bene Bailleul

LEIDING GEVEN. met IMPACT. Haal nu écht het beste uit jezelf en jouw team. Hoofdstuk. Bene Bailleul LEIDING GEVEN met IMPACT Haal nu écht het beste uit jezelf en jouw team Hoofdstuk 3 Bene Bailleul 3 Ik als leider Binnen beginnen, buiten winnen. Kijk eens in de spiegel! Elke dag als je opstaat, sta je

Nadere informatie

Effectieve samenwerking: werken in driehoeken

Effectieve samenwerking: werken in driehoeken Effectieve samenwerking: werken in driehoeken Werken in driehoeken is een wijze van samenwerking die in elke organisatie en in elk netwerk mogelijk is. Het maakt dat we kunnen werken vanuit een heldere

Nadere informatie

Inspirerend- en Resultaatgericht Leiderschap. Welkom bij dag 2!!!

Inspirerend- en Resultaatgericht Leiderschap. Welkom bij dag 2!!! Inspirerend- en Resultaatgericht Leiderschap Welkom bij dag 2!!! Programma dag 2: Terugblik op de praktijk: wat gedaan > gelukt/niet gelukt? Oefenen met het coachen = oefenen met vragen stellen en doorvragen;

Nadere informatie

Mindset en motivatie. Simea congres 2018 Jeannette schoenmakers

Mindset en motivatie. Simea congres 2018 Jeannette schoenmakers Mindset en motivatie Simea congres 2018 Jeannette schoenmakers Wat maakt het verschil? 2 Programma deel 1 Inleiding Opdracht Vouwblaadje Groeimindset - Wat is het? - Hoe beïnvloed je de mindset? Oefening

Nadere informatie

Spreekbeurtpakket over KAISZ-ziekten Basisonderwijs

Spreekbeurtpakket over KAISZ-ziekten Basisonderwijs Spreekbeurtpakket over KAISZ-ziekten Basisonderwijs Een spreekbeurt over een KAISZ ziekte wat een goed idee! Wij helpen je graag met informatie, handige tips en ideeën. Heel veel succes!! De voorbereiding.

Nadere informatie

Veel succes met het in kaart brengen van wat voor jou belangrijk is om plezier in je werk te hebben en optimaal te kunnen presteren!

Veel succes met het in kaart brengen van wat voor jou belangrijk is om plezier in je werk te hebben en optimaal te kunnen presteren! Inleiding Voor je ligt het werkboekje Passie & Plezier = Presteren. We bieden je dit graag aan omdat de Talenten Generator gelooft dat werken met passie en plezier betere prestaties oplevert waardoor jouw

Nadere informatie

Effectief omgaan met je tijd

Effectief omgaan met je tijd niet belangrijk belangrijk Effectief omgaan met je tijd Stephen Covey heeft in zijn boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap een eenvoudige en doeltreffende manier aangereikt om bewust met

Nadere informatie