nieuws Baston Wonen Baston Wonen wordt 100! Luisterend oor voor de huurders. Ramon Lucas en Roos Godschalk trekken dagelijks de wijken in

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nieuws Baston Wonen Baston Wonen wordt 100! Luisterend oor voor de huurders. Ramon Lucas en Roos Godschalk trekken dagelijks de wijken in"

Transcriptie

1 Baston Wonen nieuws > Interview met de huurdersvereniging > Onderhoudsplanning 2019 > Wist u dat Ramon Lucas en Roos Godschalk trekken dagelijks de wijken in Baston Wonen wordt 100! Dit jaar bestaan we 100 jaar. Om precies te zijn: we zijn jarig op 14 december. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan want we zijn er trots op dat we al 100 jaar zorgen voor betaalbare woningen in de gemeente Zevenaar. We willen het vieren met bewoners en samenwerkingspartners en organiseren ook een feest voor medewerkers. Zoals u van ons gewend bent pakken we niet groots maar wel gepast uit. Daarmee bedoelen we dat we geen dure reisjes voor medewerkers organiseren of grote cadeaus weggeven. Dat zou niet passen bij het wonen betaalbaar houden. Wat we voor u als bewoners organiseren blijft nog even een verrassing. Een tipje van de sluier: het gaat over van je huis een nog fijner thuis maken. We maken ook een speciale editie van onze nieuwsbrief waarin we bewoners, samenwerkingspartners en collega s aan het woord laten over (werken aan) wonen in de gemeente Zevenaar. Heeft u een bijzonder verhaal over uw woning, uw buurt of uw buren? Laat het ons weten. Stuur een naar marlyn.lefevre@baston.nl. Misschien komen we u interviewen voor onze feesteditie van de nieuwsbrief. Luisterend oor voor onze huurders Prettig wonen in een fijne woonomgeving. Het is een van de belangrijkste geluksfactoren in het leven. Baston Wonen beseft dat en heeft met Roos Godschalk en Ramon Lucas twee sociaal consulenten aan zich verbonden, die zich sterk maken voor een prettige woonomgeving voor al haar huurders. Wij willen een luisterend oor zijn voor onze huurders, aldus Roos Godschalk. De zon staat hoog aan de hemel wanneer we ons melden in de Zevenaarse wijk Bergvrede. Hier staan werkbusjes op de parkeerplaatsen en we zien veel bedrijvigheid. Bergvrede is een wijk waar in opdracht van Baston Wonen groot onderhoud wordt verricht aan huurwoningen. Dat betekent nieuwe kozijnen, isolerend HR++ glas, een nieuwe cv-ketel, dakisolatie en wat al niet meer. Roos Godschalk en Ramon Lucas komen vandaag een kijkje nemen. Want de sociaal consulenten zijn er op alle vlakken voor de huurder. Ook op de momenten dat er groot onderhoud aan woningen staat gepland. Roos Godschalk: Wij begeleiden onze huurders vooraf, vertellen wat ze te wachten staat, zijn tijdens de werkzaamheden aanspreekbaar en nemen ook naderhand contact op. De werkzaamheden veroorzaken overlast. Daar kun je niet omheen. Maar door te luisteren naar onze huurders en ze te begeleiden waar mogelijk, kunnen we het ongemak een beetje verzachten. Zo hebben we besloten om in Bergvrede een rustwoning in te richten waar huurders tijdens de overlast even terecht kunnen voor wat rust. Daarnaast zijn we altijd beschikbaar voor vragen, tips of klachten. Wij zijn een gesprekspartner voor de huurders. Lees verder aan de binnenzijde. Baston Wonen nieuws is een uitgave van Woningstichting Baston Wonen uit Zevenaar. Editie voorjaar 2019.

2 VERVOLG VAN VOORPAGINA Ramon Lucas en Roos Godschalk trekken dagelijks de wijken in Initiatieven uit de wijk De begeleiding tijdens groot onderhoudstrajecten is slechts één van de taken van de sociaal consulenten. Wanneer er klachten of onenigheden zijn komen ze ook langs. Daarnaast gaan ze regelmatig op huisbezoek en organiseren ze bewonersbijeenkomsten. Ramon Lucas: We trekken dagelijks de wijken in. Wij kennen de huurders en staan ze bij waar mogelijk. Een voorbeeld? Zo stimuleren en ondersteunen we graag initiatieven uit de wijk. Het is goed voor de leefbaarheid in een buurt als buren zelf met Huurster mevrouw Verhaaf-Wolkenfelt in gesprek met Roos Godschalk en Ramon Lucas ideeën komen en samen optrekken. Want als je elkaar kent, sta je ook voor elkaar klaar als dat nodig is. Eigen initiatieven worden toegejuicht, zegt Roos Godschalk. Dat kan de oprichting van een bewonerscommissie zijn, maar ook praktische tips met betrekking tot de gebouwen of omgeving zijn welkom. Voor het groot onderhoud in Bergvrede kregen we de vraag of de enkele vaste ramen niet vervangen konden worden door draaikiep ramen. Want de vaste ramen konden nooit zelf gewassen worden aan de buitenkant. Daar luisteren we dan naar. Zo werk je samen! Een ander mooi voorbeeld was een initiatief van fysiotherapeutisch centrum De Romei die een bewegingstuin voor ouderen wilde inrichten bij de Pelgromhof. Daar hebben wij en collega s met plezier onze medewerking aan verleend. De sociaal consulenten werken samen met netwerkpartners van Baston Wonen, zoals de gemeente Zevenaar, de wijkagent, GGNet, Iriszorg, vrijwilligerscentrale Caleidoz en de schuldhulpverlening. Ramon: Samen kennen we de mensen en weten we wat er achter de voordeuren speelt. Op deze wijze kun je snel mensen helpen als dat nodig is. Spreekuur De sociaal consulenten houden iedere woensdagmiddag een spreekuur (15.00 tot uur) voor de huurders van Bergvrede. Dit spreekuur wordt gehouden op de Bergvrede 59 en is gericht op het onderhoudsproject. Verzakkingen Over de verzakkingen in Zevenaar wordt veel gepraat en geschreven. Ook bij Baston Wonen houdt ons dit erg bezig. We krijgen met regelmaat meldingen van klemmende deuren, verzakte schuurtjes en scheuren in muren. Het klinkt misschien gek maar we doen daar op dit moment niet zo veel aan. Natuurlijk verhelpen we wel klemmende deuren maar de scheuren laten we voorlopig zitten. Waarom? Deskundigen voorspellen dat de door de droogte inklinkende klei nog niet is uitgewerkt. Zij adviseren eerst nog een natte en droge periode af te wachten om te zien hoe het zich verder ontwikkelt. Wat we wel doen is bij iedere melding schouwen en we rijden en fietsen regelmatig rond om te kijken of er situaties zijn die zorgwekkend zijn. In dat geval schakelen we direct een deskundig bureau in. Want we zorgen natuurlijk wel dat iedereen veilig kan wonen.

3 Wilt u reageren of iets Stuur een naar: h Interview met de huurdersvereniging Als je tot je door laat dringen hoe belangrijk een betaalbaar huis is waar je tevreden kunt wonen dan liggen er de komende jaren veel uitdagingen voor huurders, de huurdersvereniging en Baston Wonen. We gingen hierover in gesprek met de bestuursleden van de huurdersvereni ging. Hier rechts op de foto van links naar rechts: Pieter de Jong, Beddy Wierda, AnneMiek de Valk, Wil Ankersmit en Freddy Berntssen. Wat betekent voor jullie prettig wonen? Echt thuis komen, je lekker op je plek voelen in een fijne buurt, dat is voor AnneMiek prettig wonen. Beddy voegt daar een schone omgeving en een goed onderhouden woning aan toe. Voor Wil en Pieter draagt goede isolatie bij aan hun wooncomfort en een lager energieverbruik. Stel je gaat proefwonen in een corporatiewoning waar zou je op letten? Freddy let naast de hoogte van de huur en het energieverbruik op de omgeving en de wijk. Voelt het wonen op deze plek goed? Hoe is het met de omgevingsgeluiden? Hier sluiten alle bestuursleden zich bij aan. Ook voorzieningen in de buurt, het soort woning en energiezuinigheid wordt als belangrijk gezien. Als je een dag de Minister van Wonen zou zijn wat zou je dan als eerste doen? In koor wordt geroepen: Afschaffen van de verhuurdersheffing! De bestuursleden zien de heffing als een onterechte belasting voor huurders en verhuurders. Baston Wonen sluist ongeveer 4 maanden huur per woning direct door naar de schatkist van het Rijk en andere belastingen. De minister zou dit geld in moeten zetten voor betaalbaarheid, beschikbaarheid en het energiezuinig maken van de woningen zodat dit weer direct ten goede aan de huurders komt. Bij wie zou je op de koffie willen om over betaalbare huurwoningen te praten? De Minister-president, Mark Rutte, mag de koffie inschenken voor Beddy om in gesprek te gaan over betaalbaarheid van huurwoningen. Tijdens een koffiegesprek met de wethouder wordt met Wil gesproken over het realiseren van sociale huurwoningen voor die groepen mensen die hier op korte termijn behoefte aan hebben. Pieter laat zich ook graag uitnodigen op de koffie bij bewoners om op te halen wat er leeft en speelt. Hoe ervaren jullie de samenwerking met de directeur van Baston Wonen en voel je ruimte om kwesties bespreekbaar te maken? We voelen als huurdersvereniging de vrijheid om kritische vragen te stellen en inhoudelijk een goede discussie te voeren. Er is veel respect voor elkaar en elkaars standpunten. Beide partijen zetten zich met veel energie in om prettig en betaalbaar wonen te realiseren. Zakelijk als het moet, gezellig als het kan! Pieter is slecht ter been en geeft lachend aan dat in het kantoor van Baston Wonen geen drempels zijn en dat hij ook geen drempels voelt in de overleggen met de directie van Baston Wonen. Door het gevoel van openheid kan alles bespreekbaar worden gemaakt.

4 Wist u dat: Wat wil je de huurders van Baston Wonen meegeven? Hier wordt door Freddy enthousiast een heleboel geopperd: Word gratis lid van de huurdersvereniging! Laat ons horen wat u belangrijk vindt? Beddy vindt het belangrijk om oog voor elkaar te hebben, verplaats je in de ander en ben er voor elkaar in nood. Samen komen we verder! Wat is belangrijk aan huurdersparticipatie/een huurdersvereniging? AnneMiek, de huurders weten als geen ander wat er leeft in de woonwijken en daarom is het belangrijk dat huurders hun stem laten horen. Als huurdersvereniging kunnen wij dit Baston Wonen laten weten en er over in gesprek gaan. Zo hebben wij bijvoorbeeld gezorgd dat Baston Wonen beleid voor huurders met een inkomensterugval heeft en zijn we in gesprek om de huren zo betaalbaar mogelijk te houden. Wij kunnen -en dat is ook per wet vastgelegd- op gelijkwaardig niveau meepraten met de gemeente en Baston Wonen tijdens het maken van de prestatieafspraken. Baston Wonen jaarlijks op de Dag van de Mobiliteit één dag haar deur opent. Zo krijgen medewerkers de mogelijkheid om één dag bij een andere organisatie aan de slag te gaan en ontvangen wij medewerkers van andere organisaties die met ons meekijken. Wij en onze samenwerkingspartners bewust proberen om te gaan met uw persoonsgegevens. Een presentatie van Babberich vroeger en nu, onderdeel was van een zeer geslaagd welkom van burgemeester L. van Riswijk in Babberich. U kunt de foto s, verzorgd door Wil Kuypers, vinden op onze website - Over ons - Nieuws. Wat is je wens voor de toekomst voor de huurders van Baston Wonen? Voor Freddy is dat een goed geïsoleerde en betaalbare woning in een fijne buurt. Dat woningcorporaties tot in lengte van dagen haar werk in de geest mogen voorzetten zoals die nu is is de wens van Wil. aan ons vragen? uurders vereniging@baston.nl. De huurdersvereniging heeft, in verband met verhuizing buiten Zevenaar, afscheid genomen van hun voorzitter, Jan Lammers. En wij Jan nogmaals bedanken voor zijn inzet voor onze huurders. Baston Wonen brandveiligheid hoog in het vaandel heeft staan en dat we een samenwerking met Brandweer Gelderland- Midden aan gaan. Tijdens de jaarvergadering van de huurdersvereniging heeft de heer Verhoef van Brandweer Gelderland- Midden, als gastspreker, verteld over brandveiligheid en wat huurders er zelf aan kunnen doen.

5 Ver Verlangt u ook zo naar de zomer? We hebben al kunnen genieten van een paar heerlijke warme dagen. Ik geniet daar van. Ik ben heel benieuwd wat deze zomer ons gaat brengen. Er zijn verschillende zaken die ons voor de zomer bezig houden en waar u waarschijnlijk ook meer over gaat horen van ons of in de krant. Ik praat u graag bij. Verhogen Zoals ieder jaar verhogen wij per 1 juli de huren. Net als de afgelopen jaren houden we de huurverhoging zo laag mogelijk. Dit jaar hebben we samen met de huurdersvereniging afgesproken dat we voor alle woningen de huur met inflatie verhogen. Dat is 1,6%. Bij een huur van 550 euro is dat 9,35 euro per maand. Dit jaar dus geen inkomensafhankelijke huurverhoging en ook de duurdere huurwoningen krijgen 1,6% huurverhoging. Zo doen wij ons best om wonen voor u betaalbaar te houden. Verkopen Waarschijnlijk heeft u in de krant of op tv gezien dat we proberen het Juvenaat een nieuwe bestemming te geven. Alle initiatieven die wij de afgelopen jaren hebben ondernomen om het Juvenaat weer een nieuw leven te geven zijn niet gelukt. Daarom hebben we het Juvenaat aangemeld voor de SteenGoed Challenge van de provincie Gelderland. Dat was een prijsvraag om bijzondere gebouwen nieuw leven in te blazen. Jeroen Helder Architecten uit Arnhem heeft gewonnen. Hun idee is om in de twee achtervleugels woningen te realiseren. De bedoeling is dat in het voorgebouw de meeste bedrijven, verenigingen en kunstenaars hun plek houden. Op dit moment zijn wij in onderhandeling voor verkoop van het Juvenaat. U zult begrijpen dat dit niet over 1 nacht ijs gaat. Hoe graag we ook willen dat er iets nieuws ontstaat, we kunnen het Juvenaat niet voor een habbekrats verkopen. Wij werken met maatschappelijk geld en met het geld dat het Juvenaat oplevert kunnen we mooie dingen doen voor bijvoorbeeld het verduurzamen van onze woningen. Verduurzamen Alle (!) huizen in Nederland moeten verduurzaamd worden en worden afgesloten van aardgas. Dus ook de woningen van Baston Wonen. En ook al hoeft alles pas tussen 2040 en 2050 klaar te zijn, als we nu niet beginnen dan halen we het nooit op tijd. Daarom zijn we als Baston Wonen volop aan de slag met het isoleren van woningen. Op de Hooge Bongert, Meidoorstraat en Hofweg hebben we al mooie projecten afgerond. Nu zijn we in het centrum bezig met Bergvrede. We pakken daar ruim 300 woningen aan en realiseren 777 labelstappen. Een enorme klus maar tot nu toe loopt de uitvoering goed. Ondertussen zijn we al weer nieuwe projecten aan het voorbereiden. U zult begrijpen dat deze maatregelen veel geld kosten. Gelukkig is Baston Wonen financieel gezond. Toch zien we dat als we langer vooruit kijken dat het financieel niet uit kan. We willen niet dat de huurder op moet draaien voor alle kosten die wij moeten maken. We zijn daarom samen met Aedes, onze brancheorganisatie, en de Woonbond in gesprek met minister Ollongren. We roepen haar op om mee te be talen zodat huurwoningen betaalbaar blijven. Tegelijkertijd praten we ook met de Woonbond en onze huurdersvereniging om een deel van de kosten van de verduurzaming wel te vertalen naar een huurverhoging omdat isoleren voor u ook een besparing in de kosten voor energie betekent. Ons uitgangspunt is dat uw woonlasten niet omhoog gaan. Dat betekent dat de huur niet meer mag stijgen dan dat u op uw energierekening bespaart. Er zijn huurders die daar al goede ervaringen mee hebben en we willen daar graag een keer meer over vertellen. Verheugen Ik kijk dus uit naar de zomer. Niet alleen vanwege het lekkere weer maar ook omdat ik hoop dat we dan het Juvenaat hebben verkocht en we mooie stappen zetten in het verduurzamen van onze woningen. Ik wens u een fijne zomer. Sandra van Zaal Directeurbestuurder

6 Onderhoudsplanning 2019 We maken ons sterk voor betaalbare, voldoende, veilige, sociale huurwoningen van voldoende kwaliteit in wijken waar het fijn wonen is. Goed onderhoud speelt daarbij een belangrijke rol. Het onderhoud aan de woning is echter een gezamenlijke verantwoordelijkheid van u en Baston Wonen. Wij zoeken naar manieren om samen met onze huurders en samenwerkingspartners deze kosten te verlagen om zo de huren betaalbaar te houden. Soberder onderhoud De komende jaren stijgen de totale onderhoudskosten omdat we meer gaan investeren in bestaand bezit. Baston Wonen zorgt ervoor dat de woning technisch in orde is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het buitenschilderwerk of het onderhoud aan installaties. Daarbij hanteren we als uitgangspunt: sober en doelmatig. De reden is dat we er voor willen zorgen dat onze woningen ook in de toekomst betaalbaar blijven voor mensen met een smalle beurs. Daarom doen we alleen wat nodig is om onze woningen netjes en veilig te houden. Gepland onderhoud Per jaar bekijken we o.a. op basis van inspecties welk onderhoud we uitvoeren. Dit is zogenaamd gepland onderhoud. Op onze website apps/com.baston.website/ik-huur/ onderhoudsplanning /index.xml staat een lijst waarop u kunt lezen of we op uw adres dit jaar onderhoud hebben gepland en om welk onderhoud het gaat. Doelgericht samenwerken Met onze leveranciers en partijen die voor ons opdrachten doen, zoals aannemers en schildersbedrijven, bouwen we andersoortige relaties op. Partijen die met ons meedenken en goede communicatie met onze huurders belangrijk vinden. Met een 6-tal bedrijven, die voor ons het schilderwerk uitvoeren, hebben wij afspraken gemaakt over de communicatie. Zij informeren u voordat de werkzaamheden starten over de werkzaamheden, wat u kunt verwachten, wat wij van u verwachten, hoe lang de werkzaamheden gaan duren en bij wie u terecht kunt met uw vragen. Niet gepland onderhoud Daarnaast kennen we niet gepland onderhoud. Zoals onderhoud dat we uitvoeren als een huurder uit een woning vertrekt. Of als een huurder een gebrek of slijtage aan de woning bij ons meldt. Dat herstellen we. U bent als huurder zelf verantwoordelijk voor kleine klusjes in de woning Denk bijvoorbeeld aan het vastzetten van een deurkruk, het smeren van een slot, het vervangen van een toiletbril of het bijvullen van de cv-ketel. Wie is verantwoordelijk voor welke zaken? U leest het in de brochure Wie doet wat op onze website: reparatie-melden-wie-doet/ Baston Wonen Mercurion PZ Zevenaar Postbus AB Zevenaar Telefonisch bereikbaar Tel: Wij zijn van maandag tot en met donderdag tussen en uur en vrijdag tussen en uur telefonisch bereikbaar. info@baston.nl Internet: Openingstijden kantoor Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag dagelijks geopend tussen en uur. Vanaf maandag tot en met donderdag is ons kantoor vanaf uur gesloten en zijn bezoekers uitsluitend welkom op afspraak. Op vrijdag is ons kantoor vanaf uur gesloten. De redactionele inhoud is met zorg samengesteld. Ten aanzien van eventuele onjuistheden van bepaalde gegevens kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard.

nieuws Baston Wonen Op de koffie bij onze huurders Baston Wonen voor iedereen bereikbaar > Wij zoeken huurders die model willen staan!

nieuws Baston Wonen Op de koffie bij onze huurders Baston Wonen voor iedereen bereikbaar > Wij zoeken huurders die model willen staan! Baston Wonen nieuws > Wij zoeken huurders die model willen staan! > Kookt u veilig op gas? > Groot onderhoud: betrekken van bewoners bij plannen belangrijk Op de koffie bij onze huurders Baston Wonen voor

Nadere informatie

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u?

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? 2015-072/72015 Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? Meedenken en meedoen De woning waarin u woont maakt deel uit van een groter geheel, een zogenoemd complex. In zo n complex hebben de bewoners

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

Samenvatting resultaten huurdersonderzoek

Samenvatting resultaten huurdersonderzoek Samenvatting resultaten huurdersonderzoek Inleiding Het huidige ondernemingsplan van Het Gooi en Omstreken loopt tot eind 2017. De voorbereidingen voor het nieuwe ondernemingsplan zijn daarom in volle

Nadere informatie

Samen verduurzamen. Camera Obscuralaan Amstelveen. Informatieboekje Samen verduurzamen. Camera Obscuralaan

Samen verduurzamen. Camera Obscuralaan Amstelveen. Informatieboekje Samen verduurzamen. Camera Obscuralaan Samen verduurzamen Amstelveen Inhoud 1. Samen verduurzamen; plezierig en gezond wonen... 2 2. Samen verduurzamen aan de Camera Obscuralaan... 3 3. Fijner wonen in uw verduurzaamde woning... 5 4. Hoe lang

Nadere informatie

Welkom in uw nieuwe woning

Welkom in uw nieuwe woning Welkom in uw nieuwe woning thuis in Deventer Inhoud Mijn Rentree p. 4 Huur betalen p. 5 Onderhoud aan de woning p. 6 Samen prettig wonen p. 7 Meepraten p. 8 Zelf regelen bij verhuizing p. 9 thuis... in

Nadere informatie

nieuws Baston Wonen Wat zo leuk is aan ons vak? Het contact met de mensen! Nieuwe kozijnen voor bewoners Gersdorfstraat

nieuws Baston Wonen Wat zo leuk is aan ons vak? Het contact met de mensen! Nieuwe kozijnen voor bewoners Gersdorfstraat Baston Wonen nieuws > Sleutelkluisje: handig of gevaarlijk? > Vastgoed in beweging Nu én in de toekomst prettig wonen in Zevenaar > Samen maken we een thuis Nieuwe kozijnen voor bewoners Gersdorfstraat

Nadere informatie

Baston Wonen. informatie. U wilt graag prettig wonen in een buurt waar de sfeer goed is. Wat kunt u doen bij overlast van anderen?

Baston Wonen. informatie. U wilt graag prettig wonen in een buurt waar de sfeer goed is. Wat kunt u doen bij overlast van anderen? Baston Wonen informatie U wilt graag prettig wonen in een buurt waar de sfeer goed is. Wat kunt u doen bij overlast van anderen? Overlast Beter een goede buur... U wilt graag prettig wonen in een buurt

Nadere informatie

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN Verslag van bewonersbijeenkomsten voor huurders van Standvast Wonen maart 2017 Druk bezette avonden D n Bogerd Druten De Zaak Beuningen Takenhofplein 3 Nijmegen Meer invloed

Nadere informatie

Huurdersraadpleging. Huurdersvereniging Accio. Versie 2 16 november 2018 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurdersvereniging Accio

Huurdersraadpleging. Huurdersvereniging Accio. Versie 2 16 november 2018 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurdersvereniging Accio Huurdersraadpleging Huurdersvereniging Accio Versie 2 16 november 2018 Jurriën Schuurman 1 uitgever Woonbond Kennis- en Adviescentrum Postbus 17789 1001 AD Amsterdam 020-551 77 00 info@wka-centrum.nl www.wka-centrum.nl.nl

Nadere informatie

Back to the future. Goed Wonen Special Woningwet 2015

Back to the future. Goed Wonen Special Woningwet 2015 Back to the future Goed Wonen Special Woningwet 2015 De Woningwet 2015 geeft duidelijke spelregels voor de sociale huursector. In deze special van Goed Wonen leggen we uit wat er verandert, wat we als

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje gele blokken, 31 januari 2018 FM A FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord 2 Van

Nadere informatie

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag HUURDERS PANEL Woonborg ondernemingsplan 2018 2021 25 september 2017 verslag Bedankt voor uw deelname! Eens in de zoveel jaar maakt Woonborg een ondernemingsplan. Hierin staat wat we belangrijk vinden

Nadere informatie

Meepraten en mee- doen met Vidomes?

Meepraten en mee- doen met Vidomes? Meepraten en mee- doen met Vidomes? Dat kan op vele manieren Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave 3 Huurdersraad Vidomes 3 Activiteitencommissie 5 Themagroep 5 Klankbordgroep 5 Contactpersoon

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje rode en blauwe blokken, 31 januari 2018 FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje groene blokken, 31 januari 2018 FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord 2 Van de

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie BOEKERIJ E.O. SEPTEMBER 2018 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2019 wil Intermaris bij 77 huurwoningen aan de Boekerij, Galerij en Binnenplaats

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2015

Nieuwsbrief najaar 2015 Nieuwsbrief najaar 2015 Velen van u zullen gemerkt hebben dat de woningen aan de Purmerlaan een metamorfose hebben ondergaan. In de vorige nieuwsbrief hebben we hier bij stilgestaan. Ondertussen zijn de

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 HUURDERSVERENIGING "CROMSTRIJEN" Postbus 7304 3280AC Numansdorp. telefoon: 0186-655205 Internet: www.huurdersverenigingcromstrijen.nl E-mail: hvcromstrijen@kpnmail.nl Nieuwsbrief december 2017 Geachte

Nadere informatie

U en uw buren 65384_U en uw buren.indd :16

U en uw buren 65384_U en uw buren.indd :16 65384_.indd 1 13-09-16 10:16 Missie van Haag Wonen Haag Wonen is als puur Haagse woningcorporatie nauw betrokken bij de bewoners van de wijken en de opgaven van de stad. We bieden daarbij passende, goed

Nadere informatie

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk?

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Als huurder kunt u meedenken en meebeslissen We vinden het belangrijk dat u zich als huurder thuis voelt in uw huis, uw woongebouw en in uw buurt. Daarom

Nadere informatie

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid.

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Inhoud Welkom thuis pagina 3 U praat mee... pagina 6 Onze organisatie

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 1 JULI 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In april ontving u van ons een brief dat 77% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging, ondertussen

Nadere informatie

nieuws Baston Wonen Leest u met ons mee? Geef uw mening in het lezerspanel van Baston Wonen Kantoorpand van te koop naar verhuurd!

nieuws Baston Wonen Leest u met ons mee? Geef uw mening in het lezerspanel van Baston Wonen Kantoorpand van te koop naar verhuurd! Baston Wonen nieuws > Koffie met koekjes > Baston Wonen gaat werken met een klantenservice De klant nog sneller van dienst zijn > Bewonerscommissies praten mee over servicekosten en schoonmaak Kantoorpand

Nadere informatie

Warm & energiezuinig wonen!

Warm & energiezuinig wonen! Warm & energiezuinig wonen! Informatiebrochure Voorstel voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. De 22 huizen aan de Karekietstraat,

Nadere informatie

Kwaliteit bij de WSN. k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k. Woningstichting.

Kwaliteit bij de WSN. k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k. Woningstichting. Kwaliteit bij de WSN k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k Woningstichting Nijkerk Inleiding De Woningstichting Nijkerk streeft naar tevreden klanten. Niet

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2 informatie MOLENBUURT FASE 2 JANUARI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 40 woningen aan de Paltrokmolen in Purmerend de vloer

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart u

Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart u Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart 19.30-21.00u Voorstellen Judith van Mil St. Joseph Sancha Schuurs St. Joseph Bram Hendriks KnaapenGroep Brechje Lubse KnaapenGroep Marèn van Duuren De

Nadere informatie

BEWONERSPARTICIPATIE MEEDENKEN EN MEEBESLISSEN. Uw mening telt!

BEWONERSPARTICIPATIE MEEDENKEN EN MEEBESLISSEN. Uw mening telt! BEWONERSPARTICIPATIE MEEDENKEN EN MEEBESLISSEN Uw mening telt! Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe kunt u meepraten?... 4 Bewonersadviesgroep (BAG)... 5 Wat is de CombiRaad?... 8 Contactgegevens...10 Inleiding

Nadere informatie

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019.

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019. 31 woningen Indische buurt Bijeenkomst op 11 juni 2019. Programma 1. Opening 2. Voorstellen 3. De projectcommissie 4. Stand van zaken 5. Wat gaan we doen? 6. De werkzaamheden 7. Wat betekent het voor u?

Nadere informatie

nieuws Baston Wonen Bijna 100 We hebben het gezellige dorpsgevoel naar de stad gebracht > Bijzondere hobby s van huurders!

nieuws Baston Wonen Bijna 100 We hebben het gezellige dorpsgevoel naar de stad gebracht > Bijzondere hobby s van huurders! Baston Wonen nieuws > Bijzondere hobby s van huurders! > Onze nieuwe website is in de lucht! > Verduurzamingsprojecten > Klein idee, groot plezier! Bijna 100 We hebben het gezellige dorpsgevoel naar de

Nadere informatie

HUURDERS WOONFRIESLAND STAVOREN AAN HET WOORD RAPPORTAGE VAN DE HUURENQUÊTE IN STAVOREN

HUURDERS WOONFRIESLAND STAVOREN AAN HET WOORD RAPPORTAGE VAN DE HUURENQUÊTE IN STAVOREN HUURDERS WOONFRIESLAND STAVOREN AAN HET WOORD RAPPORTAGE VAN DE HUURENQUÊTE IN STAVOREN Januari 2014 Inleiding Sinds de verzelfstandiging van de woningcorporaties is er veel gebeurd. Woningcorporaties

Nadere informatie

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 16 oktober

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 16 oktober Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 16 oktober Programma 1. Inleiding 2. Conclusies uit bewonersbijeenkomsten september 3. Trends huurdersparticipatie

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen informatie KUIL WEST PAARDENSTEEG NOVEMBER 2016 Energiebesparende maatregelen Kenmerken van project Kuil West Paardensteeg In 2017 wil Intermaris bij 36 seniorenwoningen aan de Kuil, West en Paardensteeg

Nadere informatie

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk?

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Als huurder kunt u meedenken en meebeslissen We vinden het belangrijk dat u zich als huurder thuis voelt in uw huis, uw woongebouw en in uw buurt. Daarom

Nadere informatie

Huurdersraadpleging. Huurders in Pekela. 9 juli 2019 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurders in Pekela

Huurdersraadpleging. Huurders in Pekela. 9 juli 2019 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurders in Pekela Huurdersraadpleging Huurders in Pekela 9 juli 2019 Jurriën Schuurman 1 uitgever Woonbond Kennis- en Adviescentrum Postbus 28589 1001 AD Amsterdam 020-551 77 00 info@wka-centrum.nl www.wka-centrum.nl.nl

Nadere informatie

SAVE. - Verbeterd wooncomfort, lagere woonlasten -

SAVE. - Verbeterd wooncomfort, lagere woonlasten - SAVE - Verbeterd wooncomfort, lagere woonlasten - Introductie 1 Doelstelling SAVE 2 Proces a b c Communicatie met bewoners Woonlastenmodel Energie index SAVE SAmen VErduurzamen Doelstelling: (1) Woningen

Nadere informatie

Kwaliteit in wonen: een eerste kennismaking

Kwaliteit in wonen: een eerste kennismaking Kwaliteit in wonen Kwaliteit in wonen: een eerste kennismaking Welkom buurman! Welkom buurvrouw! Kwaliteit in wonen Goed, we wonen dan wel niet direct naast u, maar we voelen ons toch een beetje uw buurman.

Nadere informatie

Bewonersparticipatie

Bewonersparticipatie Bewonersparticipatie Betrokken zijn bij uw buurt en wijk. U toch ook? In samenwerking met bewoners, gemeente Schiedam en andere partners werkt Woonplus aan de verbetering van het woon-, leef- en werkklimaat

Nadere informatie

We beginnen steeds met de vraag die we voorgelegd hebben. Daarna volgen grafieken die de uitkomsten helder in beeld brengen.

We beginnen steeds met de vraag die we voorgelegd hebben. Daarna volgen grafieken die de uitkomsten helder in beeld brengen. In maart 2015 vroegen wij in een enquête onze huurders, woningzoekenden, collega corporaties, gemeenten, medewerkers en via social media om mee te denken met ons beleid. In totaal hebben 3.700 deelnemers

Nadere informatie

Klantpeiling: Denk mee met ProWonen

Klantpeiling: Denk mee met ProWonen Klantpeiling: Denk mee met ProWonen Datum klantpeiling 25 april 2014 Onderwerp Denk mee met ProWonen Aantal leden klantenpanel 41 Respons 25 (61%) Respons open vragenlijst website 8 Totale respons 33 Samenvatting

Nadere informatie

Er zijn verder geen opmerkingen op het verslag. Het verslag wordt vastgesteld. 3 Mededelingen & actualiteiten

Er zijn verder geen opmerkingen op het verslag. Het verslag wordt vastgesteld. 3 Mededelingen & actualiteiten Verslag Overleg Huurdersfederatie Alert en Eigen Haard Maandag 25 maart 2019 19.00 uur 21.00 uur Aanwezig namens Alert: mevrouw van Rijn, mevrouw Groenhof, de heer Dil, mevrouw de Ligter, de heer van Oudenaren,

Nadere informatie

Onderhouden en verbouwen. Uw woning weer als nieuw en ook een lagere energierekening? Gratis. Woningcheck

Onderhouden en verbouwen. Uw woning weer als nieuw en ook een lagere energierekening? Gratis. Woningcheck Onderhouden en verbouwen Uw woning weer als nieuw en ook een lagere energierekening? Gratis Woningcheck Buiten is het donker... Met een voldaan, maar ook met een onbekend gevoel zit u op de bank in de

Nadere informatie

KWALITEIT, ZO WERKT HET

KWALITEIT, ZO WERKT HET KWALITEIT, ZO WERKT HET Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

regionaal & betrokken Klacht indienen

regionaal & betrokken Klacht indienen regionaal & betrokken Klacht indienen Bent u niet tevreden over het functioneren van R&B Wonen? Laat het ons weten! Een tevreden klant is het belangrijkste doel van R&B Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening

Nadere informatie

Kwaliteit, zo werkt het

Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2017

ACTIVITEITENPLAN 2017 HUURDERSNETWERK MITROS ACTIVITEITENPLAN 2017 Januari 2017 1 - Inleiding In 2016 heeft HNM zich nadrukkelijk gepresenteerd. Op diverse manieren. Dat doen we ook in 2017, maar we zetten er wel wat tandjes

Nadere informatie

Huren. De leukste plekjes in de buurt

Huren. De leukste plekjes in de buurt Huren De leukste plekjes in de buurt De groeiplek Helemaal je eigen plek Elke woning en buurt heeft z n eigen charme. Het is maar net waar je van houdt en wat op dat moment het best past in je leven. En

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven)

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) 7 februari 2018 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl 1 Programma

Nadere informatie

Welkom bij Sité Woondiensten

Welkom bij Sité Woondiensten Welkom bij Sité Woondiensten 1 Huren bij Sité Vanaf vandaag huurt u uw woning, parkeerplaats of standplaats bij Sité. U krijgt met Sité een nieuwe verhuurder, verder wijzigt er voor u eigenlijk niets!

Nadere informatie

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen!

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! Wonen & leefbaarheid Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! 1 Buurtbemiddeling: als je er samen met je buren niet uitkomt Blaffende honden, rommel, onenigheid over parkeerplekken, overhangende takken

Nadere informatie

Resultaten enquête over dienstverlening

Resultaten enquête over dienstverlening Resultaten enquête over dienstverlening oktober 2017 Voorwoord Bij Nijestee vinden we de stem van onze huurders belangrijk. Daarom hebben we een Participatieraad, een groep huurders die structureel met

Nadere informatie

Over isoleren, besparen en comfort

Over isoleren, besparen en comfort Warm voor Weinig Over isoleren, besparen en comfort WARM VOOR WEINIG U woont in een huurwoning, en heeft er waarschijnlijk een aangename plek van gemaakt. Maar misschien kan het nog veel comfortabeler!

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie VIJZELMOLEN EN WATERMOLEN NOVEMBER 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2018 wil Intermaris bij 172 huurwoningen aan de Vijzelmolen en Watermolen

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

Pure magie. Zon op uw huis. U krijgt zonnepanelen van De Bouwvereniging. Wat betekent dit voor u

Pure magie. Zon op uw huis. U krijgt zonnepanelen van De Bouwvereniging. Wat betekent dit voor u Pure magie Zon op uw huis U krijgt zonnepanelen van De Bouwvereniging Wat betekent dit voor u Prijs huurwoning het belangrijkst Wij willen dat u niet te veel huur hoeft te betalen. Een lage huurprijs kan

Nadere informatie

HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL

HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL BELEIDSPLAN 2019 HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL BELEIDSPLAN 2019 Voorwoord Wanneer begonnen wordt met het schrijven van een beleidsplan voor het komende jaar

Nadere informatie

Energiebesparing. Handleiding en stappenplan voor huurdersorganisaties

Energiebesparing. Handleiding en stappenplan voor huurdersorganisaties Energiebesparing Handleiding en stappenplan voor huurdersorganisaties Eerste druk, november 2007 ENERGIEBESPARING Handleiding en stappenplan voor huurdersorganisaties Eerste druk, november 2007 2007, Nederlandse

Nadere informatie

ondernemingsplan in het kort.

ondernemingsplan in het kort. leefbaarheid ondernemingsplan in het kort. samenwerking 2012 2016 betaalbaarheid zorg intro intro staat in verbinding met mensen in haar omgeving. De wereld om ons heen verandert snel. gaat in die verandering

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden Energiebesparende werkzaamheden J.P. Thijssepark 34 104 in Naarden 1 19.15-19.30 uur ontvangst 19.30-20.15 uur presentatie Marvin de Jong Projectleider Henk Snoeks Architect 20.15-21.00 uur beantwoorden

Nadere informatie

Namens de Raad van Commissarissen, het Bestuur en de medewerkers van Woningschng Maasdriel

Namens de Raad van Commissarissen, het Bestuur en de medewerkers van Woningschng Maasdriel 15 december 2011 Openingstijden en telefoonnummers: Openingstijden van ons kantoor: maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Telefonisch zijn we op werkdagen bereikbaar van 08.30

Nadere informatie

Zuinig met energie. waar je thuis bent...

Zuinig met energie. waar je thuis bent... Zuinig met energie waar je thuis bent... Goed voor het milieu en voor uw portemonnee HEEMwonen investeert fors in energiebesparende maatregelen. Dit doen we heel bewust. Zo verlagen we de energielasten

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven)

Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven) Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven) 5 maart 2018 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl

Nadere informatie

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken regionaal & betrokken Zorgeloos huren U huurt een woning bij een corporatie of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat uw corporatie doet om de kwaliteit van dienstverlening op orde te houden.

Nadere informatie

Dit gaat er gebeuren!

Dit gaat er gebeuren! Dit gaat er gebeuren! Samen maken we de wijk Even voorstellen: Fatima Azemmour (9) Riek van den Boomgaard (78) Amirah Akçam (28) Jan de Beuk (44) Mark Verlinden (32) en Rico Oliveira (55) Ze bestaan niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015

Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015 Nieuwsbrief Artiestenbuurt Huurder Adres nummer Postcode plaats Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015 Voor u ligt de vierde Nieuwsbrief van Vidomes over de stand van zaken in uw buurt. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan 2017-2020 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Hier staan we voor 3. Woningbezit 4. Huurders 5. Vitale wijken en buurten 6. Financiën 7. Organisatie Voorwoord samen werken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFVALCONTAINERS

NIEUWSBRIEF AFVALCONTAINERS 1 mei 2007 Openingstijden en telefoonnummers: AFVALCONTAINERS Openingstijden van ons kantoor: maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Telefonisch zijn we iedere dag bereikbaar van

Nadere informatie

In deze brochure leest u wat u kunt doen om overlast te voorkomen of op te lossen. Burenoverlast? We komen er wel uit!

In deze brochure leest u wat u kunt doen om overlast te voorkomen of op te lossen. Burenoverlast? We komen er wel uit! In deze brochure leest u wat u kunt doen om overlast te voorkomen of op te lossen. Burenoverlast? We komen er wel uit! Inhoud Leefgeluiden, je hoort ze pagina 3 Praten helpt pagina 4 U komt er niet uit

Nadere informatie

Betaalbaarheid en de energietransitie

Betaalbaarheid en de energietransitie Betaalbaarheid en de energietransitie Afgelopen jaren sterke toename aandeel huishoudens met betaalrisico Energietransitie = verschuivingen tussen woonlasten en energie / investering vs. consumptie PBL

Nadere informatie

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen!

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! Wonen & leefbaarheid Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! 1 2 Buurtbemiddeling: als je er samen met je buren niet uitkomt Volwassenen Blaffende honden, rommel, onenigheid over parkeerplekken, overhangende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Bomenbuurt. EnergieBesparingsProject. Projectgroep. Uitslag bewonersenquête. RDH Architecten. maart 2010. Nummer 2

Nieuwsbrief. Bomenbuurt. EnergieBesparingsProject. Projectgroep. Uitslag bewonersenquête. RDH Architecten. maart 2010. Nummer 2 Nieuwsbrief Nummer 2 maart 2010 EnergieBesparingsProject Bomenbuurt Projectgroep Uitslag bewonersenquête RDH Architecten Geachte bewoner van de Bomenbuurt, In uw buurt is Woongoed met het eerste energiebesparingsproject

Nadere informatie

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Februari 15 De samenwerking van het Wijkteam Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2015 5 Doelen 2015 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cluster 20

Nieuwsbrief Cluster 20 Het is zover! Na een periode van voorbereiding en overleg, starten wij begin september met het onderhoud aan uw woning. Nieuwsbrief Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over de onderhoud- en renovatiewerkzaamheden

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams INHOUDSOPGAVE blz Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams (FT) 5 Overleg HV InterWhere/Intermaris 5 Woonbond

Nadere informatie

Zo werkt het. Wij hebben een steile trap in huis. Wij willen hem minder steil. Doe mee via de site

Zo werkt het. Wij hebben een steile trap in huis. Wij willen hem minder steil. Doe mee via de site extra editie 5 september 2015 Als je het mij vraagt Klanten, mensen uit hun netwerk en medewerkers van Dichterbij praten in de komende tijd met elkaar over hun wensen, kansen en mogelijkheden. Dat gebeurt

Nadere informatie

regionaal & betrokken Klacht indienen

regionaal & betrokken Klacht indienen regionaal & betrokken Klacht indienen Bent u niet tevreden over het functioneren van R&B Wonen? Laat het ons weten! Een tevreden klant is het belangrijkste doel van R&B Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte G EMEENTE Samenleven in de buitenruimte Wethouder Jan Overweg De openbare ruimte is van ons allemaal. Dus hoe mooi zou het zijn als iedereen in Leusden zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar woonomgeving.

Nadere informatie

Driehoek Schaerweijdelaan

Driehoek Schaerweijdelaan September 2015 Driehoek Schaerweijdelaan Zeisteroever 1, 3704 GB Zeist T 030 69 40 200 www.seysterveste.nl Eind 2014 / begin 2015 informeerde Seyster Veste de bewoners van de driehoek Schaerweijdelaan

Nadere informatie

Thema Huurbeleid. Algemene Ledenvergadering HBO HUURBELEID. Jaarlijkse ledenvergadering. Aanleiding

Thema Huurbeleid. Algemene Ledenvergadering HBO HUURBELEID. Jaarlijkse ledenvergadering. Aanleiding Algemene Ledenvergadering HBO HUURBELEID Thema Huurbeleid Aanleiding Op de jaarlijkse ledenvergadering is het thema Huurbeleid besproken. Ook TBV-wonen was uitgenodigd om hun huurbeleid toe te lichten.

Nadere informatie

Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren

Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren Welbions is dé woningcorporatie van en voor Borne en Hengelo We verhuren, verkopen, beheren, bouwen en onderhouden woningen. Ongeveer 27.500 mensen wonen

Nadere informatie

nieuws SPECIALE EDITIE Baston Wonen Dag van het Huren 2015 Nieuwe wind bij Baston Wonen Balans tussen betaalbaar, sober en tevreden

nieuws SPECIALE EDITIE Baston Wonen Dag van het Huren 2015 Nieuwe wind bij Baston Wonen Balans tussen betaalbaar, sober en tevreden Baston Wonen nieuws SPECIALE EDITIE Nieuwe wind bij Baston Wonen Balans tussen betaalbaar, sober en tevreden Dag van het Huren 2015 Ruim 80 corporaties, verspreid over heel Nederland, organiseerden op

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

Een bewonerscommissie starten, hoe doe ik dat?

Een bewonerscommissie starten, hoe doe ik dat? Een bewonerscommissie starten, hoe doe ik dat? Nieuwezijds Voorburgwal 21- I 1012 RC Amsterdam tel. 020-625 80 46 e-mail: info@huurdersymere.amsterdam website: www.huurdersymere.amsterdam Huurders Ymere

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 1

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 1 informatie MOLENBUURT FASE 1 NOVEMBER 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 20 woningen aan de Stellingmolen, Weidemolen en

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 2 SEPTEMBER 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In juli ontving u van ons een brief dat 72% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging.

Nadere informatie

Ouder worden in je eigen huurwoning

Ouder worden in je eigen huurwoning Ouder worden in je eigen huurwoning Pilotproject: Lang zult u wonen voor huurders We zijn blij dat onze corporatie met ons heeft meegedacht over het ouder worden in onze huurwoning Een pilot van corporaties

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Extra editie Bereikbaarheid Gewijzigde inkomensgrenzen. Magazine. Energiezuinige woningen. Wat verandert er voor u in 2017?

Extra editie Bereikbaarheid Gewijzigde inkomensgrenzen. Magazine. Energiezuinige woningen. Wat verandert er voor u in 2017? Magazine Extra uitgave editie januari 2017 Wat verandert er voor u in 2017? Extra editie Bereikbaarheid Gewijzigde inkomensgrenzen Energiezuinige woningen Ontstoppingen Is er in uw woning een verstopping

Nadere informatie

Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort

Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort HBVA-AMERSFOORT SNEEUWUIL 85 3815XS AMERSFOORT TEL:033-4653164 SECR@VERENIGINGHUURDERSBELANGEN.NL WWW.VERENIGINGHUURDERBSELANGEN.NL

Nadere informatie