Stand van zaken Verkeerscirculatieplan Centrum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stand van zaken Verkeerscirculatieplan Centrum"

Transcriptie

1 Deventer Snipperlingsdijk BJ Deventer Telefoon Fax Postbus AD Deventer Den Haag Verheeskade DD Den Haag Leeuwarden F. HaverSchmidtwei BC Leeuwarden Eindhoven Flight Forum DC Eindhoven goudappel@goudappel.nl Amsterdam De Ruyterkade AC Amsterdam Stand van zaken Verkeerscirculatieplan Centrum Bestuurlijke notitie Datum 4 februari 2010 RKK048/Ktc/0490 Christiaan Kwantes, Patrick van der Graaff Kenmerk Auteurs 1 Aanleiding en doel van het verkeerscirculatieplan Op 29 juni 2009 heeft de gemeenteraad van Ridderkerk ingestemd met de Structuurvisie Ridderkerk, inclusief een TramPlusverbinding via de Schoutstraat naar Drievliet-Oudelande. Tegelijk heeft de gemeenteraad op het gebied van verkeer en vervoer drie moties vastgelegd: - Eis van een gedegen onderzoek naar de verkeerskeuzes voor het centrum, vooral vanuit de aanleiding verkeersveiligheid. - Eis van nader onderzoek naar een verkeersafwikkelingsysteem van het centrum met een autovrije Sint Jorisstraat - Eis van nader onderzoek naar het sluiten van de centrumring via de Klaas Katerstraat/Poesiastraat, Ringdijk en de Rotterdamseweg. Het project Verkeerscirculatieplan Centrum Ridderkerk geeft de invulling aan bovenstaande moties. Het project wordt uitgevoerd door verkeerskundig adviesbureau, met ondersteuning van ruimtelijk adviesbureau BVR en ruimtelijk ontwerpbureau Rijnboutt. Het inhoudelijk doel van dit project is om een mooi en veilig centrum te creëren met: - aantrekkelijke openbare ruimte die uitnodigt tot verblijven - snelle fietshighways naar het centrum - veilig ingepaste Ridderkerklijn - goede routering van buslijnen - heldere centrumstructuur voor de auto. Deze notitie beschrijft de tussenstand van zaken van het project. ING bank Rabobank BTW-nummer NL B01 BV KvK Lid ONRI ISO9001 gecertificeerd BV heeft als leveringsvoorwaarden de DNR2005 tenzij anders met de opdrachtgever is overeengekomen.

2 Pagina 2 2 Gevolgde werkwijze Het werkproces om te komen tot een Verkeerscirculatieplan voor het centrum gaat van grof naar fijn. Er is onderscheid aangebracht in een globaal niveau en een uitwerkingsniveau: - bij het globale niveau worden integrale hoofd-oplossingsrichtingen (langzaam verkeer, openbaar vervoer, auto, ruimtelijke kwaliteit) vergeleken op het schaalniveau van de gehele kern Ridderkerk. Hieruit volgt een voorkeursoplossingsrichting ter uitwerking van de openbare ruimte. - Op het uitwerkingsniveau wordt een ruimtelijk ontwerp gemaakt op straatniveau (langzaam verkeer, openbaar vervoer, auto, ruimtelijke kwaliteit). Op beide niveaus speelt het item verkeersveiligheid een centrale rol. Om op het globale niveau tot een goede afweging te komen, zijn bewoners en ondernemers in een zeer vroeg stadium geconsulteerd tijdens aparte bijeenkomsten. Zie hiervoor de verslaglegging van deze bijeenkomsten. Daarnaast hebben er inhoudelijke verkeerskundige en ruimtelijke analyses plaatsgevonden. De verkeersberekeningen zijn uitgevoerd met het Verkeersmodel voor de Rotterdamse Regio. Dit model houdt goed rekening met spitseffecten en milieueffecten. Bijgaande notitie met de stand van zaken vormt de verantwoording en afsluiting van de globale fase. Daarna volgt de uitwerking met een ruimtelijk ontwerp. Dit wordt als eindadvies aan het College van B&W aangeboden.

3 Pagina 3 3 Verkennende hoofd-oplossingsrichtingen Er zijn (ambtelijke) mobiliteitsateliers gehouden met vertegenwoordigers van de gemeente, de drie ingeschakelde bureaus, Stadsregio en Ridderkerklijn (projectgroep). Hier hebben de aanwezigen de volgende verkennende oplossingsrichtingen gedefinieerd ter uitwerking: - Centrumring; - Kleine centrumring; - Dorpsring. Centrumring De centrumring zet in op het afmaken van de huidige centrumontsluiting Jan Luykenstraat-Frans Halsstraat-Van Karnebeekweg-Klaas Katerstraat met een doortrekking vanaf de Klaas Katerstraat naar de Rotterdamseweg. Van daar fungeert de Rotterdamseweg-Donkerslootweg als centrumring tot aan de Jan Luykenstraat. Deze complete ring fungeert als 50 km/u-structuur met vrijliggende fietsvoorzieningen. Als contramal van het autosysteem worden de historische radiale fietsstructuren vrijgespeeld van autoverkeer en vormen deze separate fietshighways naar het centrum. Deze fietshighways zijn per auto alleen door bestemmingsverkeer toegankelijk. Hierbij past een ruimtelijk beeld van een duidelijk afgebakend centrum met een duidelijke scheiding met de omliggende wijken. Door de centrumontsluiting aan de oostzijde af te maken, ontstaat vooral in die richting ruimtelijke ontwikkelingsmogelijkheden van het centrum (sprong over de Ringdijk). De Sint Jorisstraat wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De Ridderkerklijn rijdt vanaf de Klaas Katerstraat via Koningsplein- Schoutstraat-Trelleborg naar de Vlietlaan. Bussen kunnen rijden via de Jan Luykenstraat (westzijde centrum) of via de Schoutstraat.

4 Pagina 4 Kleine centrumring De oplossingsrichting kleine centrumring is gebaseerd op één van de uitwerkingsopties van de Structuurvisie. Functioneel komt deze oplossingsrichting sterk overeen met oplossingsrichting Centrumring. Ook hier wordt de huidige centrumontsluiting Jan Luykenstraat-Frans Halsstraat-Van Karnebeekweg-Klaas Katerstraat afgemaakt met een doortrekking vanaf de Klaas Katerstraat naar de Rotterdamseweg. Van daar is deze oplossingsrichting anders: de centrumring ligt hier binnendoor via Rotterdamseweg-doorgetrokken Noordenweg-Donkerslootweg naar de Jan Luykenstraat. Ook deze ring fungeert als 50 km/u-structuur met vrijliggende fietsvoorzieningen. De verdere verkeerskundige uitvoering is vergelijkbaar met de oplossingsrichting Centrumring. Ook bij de Kleine Centrumring past het ruimtelijk beeld van een duidelijk afgebakend centrum met een duidelijke scheiding met de omliggende wijken. Ook hier liggen de ontwikkelingsmogelijkheden vooral in oostelijke richting langs de Noordenweg-Ringdijk. De verdere uitgangspunten blijven ook dezelfde: de Sint Jorisstraat wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De Ridderkerklijn rijdt vanaf de Klaas Katerstraat via Koningsplein- Schoutstraat-Trelleborg naar de Vlietlaan. Bussen kunnen rijden via de Jan Luykenstraat (westzijde centrum) of via de Schoutstraat. Al in een vroeg stadium lieten verkeerskundige berekeningen zien, dat de kleine centrumring ongewenst is. De aan noord- èn zuidzijde doorgetrokken Noordenweg creëert een aantrekkelijke sluiproute als alternatief voor de Donkerslootweg. Dit zou er voor zorgen dat de bestaande Donkerslootweg niet meer optimaal wordt gebruikt. Tegelijk zou de Noordenweg veel te zwaar worden belast met doorgaand autoverkeer zonder bestemming in of bij het centrum (barrièrewerking en onveiligheid). Vanwege deze specifieke nadelen en omdat de voordelen overeenkomen met oplossingsrichting Centrumring is de oplossingsrichting Kleine Centrumring niet verder apart meegenomen.

5 Pagina 5 Dorpsring De oplossingsrichting dorpsring stelt dat Ridderkerk al in beginsel een ring heeft, maar dat deze verder naar buiten ligt. De ring wordt dan gevormd door Rotterdamseweg-Donkerslootweg-Vondellaan-Burgermeester de Zeeuwstraat- Populierenlaan als stedelijke wegen (stevige 50 km/u-wegen met vrijliggende fietspaden). Ook vanaf de Rotterdamseweg is dan gelegenheid om via aansluitingen het bewoonde gebied binnen te gaan. Het middengebied binnen deze ring (waar ook het centrum onderdeel van uitmaakt) wordt een veilig en doorwaadbaar gebied waar auto s en langzaam verkeer elkaar verdragen. Auto s rijden met lagere snelheden en intensiteiten. Waar mogelijk krijgt de fiets voorrang in het middengebied, bijvoorbeeld waar de oude dijkenstructuur de overige wegen kruist. Hierbij past het ruimtelijk beeld van een ring waaraan de verschillende Ridderkerkse wijken als kralen aaneen zijn gekoppeld. Bij het centrum is er een minder sterke scheiding tussen centrum en schilwijken. Door de afwezigheid van zo n scheidend element is het mogelijk om bijvoorbeeld de Koninginneweg op te pakken als ruimtelijke ontwikkel-as vanuit het centrum. Ook bij deze oplossingsrichting wordt de Sint Jorisstraat afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De Ridderkerklijn rijdt vanaf de klaas Katerstraat via Koningsplein- Schoutstraat-Trelleborg naar de Vlietlaan. Bussen kunnen rijden via de Jan Luykenstraat (westzijde centrum) of via de Schoutstraat.

6 Pagina 6 4 Effectbeschrijving hoofd-oplossingsrichtingen Voor- en nadelen centrumring De centrumring heeft als voordeel dat deze herkenbaarheid geeft aan de automobilisten. Het centrum wordt daarnaast voor autoverkeer direct bereikbaar vanaf de Rotterdamseweg (nabij het viaduct van de Ringdijk). Een ander voordeel is, dat de route Populierenlaan-Burgemeester de Zeeuwstraat-Vondellaan iets minder druk wordt, omdat het verkeer deels verschuift naar de centrumring. Een eerste nadeel is dat een afgemaakte centrumring ook sluipverkeer aantrekt. Het verkeersmodel laat zien dat ongeveer 1/3 van het verkeer op het westelijke deel van de centrumring ter hoogte van de Van Karnebeekweg geen relatie heeft met het centrum. Dit geeft een aantasting van de veiligheid voor kwetsbare verkeersdeelnemers op de Klaas Katerstraat-Van Karnebeekweg-Frans Halsstraat. Daarnaast zijn investeringen nodig voor de extra infrastructuur en de bijbehorende oversteekvoorzieningen om de onveiligheid zo veel mogelijk te compenseren. Qua totale verkeersdrukte zijn hier wegen nodig met vrijliggende fietspaden. Tenslotte geeft de komst van de TramPlus een complicerende factor op het kruispuntenstelsel Koninginneweg-Klaas Katerstraat- Willem Dreesstraat. Hier moet èn de tram èn forse autoverkeersstromen èn vrijliggende fietsvoorzieningen worden gecombineerd in één ontwerp. Om dit voldoende veilig te kunnen ontwerpen is een fors ruimtebeslag nodig. Op ruimtelijk gebied is het een nadeel dat een doorgetrokken Klaas Katerstraat naar de Rotterdamseweg hoe dan ook leidt tot grote sloopopgaven en een ongunstige versnijding van kavels. Het betreft ook sloop van woningen die een relatief goede kwaliteit hebben (omgeving Dr. Kuyperstraat). Ook zorgt een centrumring ervoor dat de wijken rondom het centrum ruimtelijk van het centrum raken afgesneden. Veranderingen in verkeersdrukte bij centrumring (groen is afname en rood is toename)

7 Pagina 7 Benodigde verkeersruimte achter het gemeentehuis als gevolg van de combinatie van tram en zware autostromen, inclusief de entree van de parkeergarage (indicatief, alleen de hoofdinfrastructuur is weergegeven voor de leesbaarheid) Versnijding kavels bij een centrumring: links bij een Klaas Katerstraat door de Ringdijk naar de Noordenweg-Rotterdamseweg, rechts bij een Klaas Katerstraat direct naar de Rotterdamseweg (in rood de te slopen bebouwing, in zwart de nieuwe invulling op de de versneden kavels)

8 Pagina 8 Voor- en nadelen Dorpsring De dorpsring heeft als voordeel dat de ring er grotendeels al ligt. Door deze te versterken, kan het middengebied meer autoluw worden. Veilig langzaam verkeer komt hiermee op de eerste plaats. Daarnaast kent de dorpsring een veiligere oversteekbaarheid van o.a. de Klaas Katerstraat-van Karnebeekweg-Frans Halssstraat. Hierdoor is het centrum goed toegankelijk voor bewoners vanuit de omliggende wijken. Het kruispuntcomplex van Koninginneweg-Klaas Katerstraat-Willem Dreesstraat is, ook met de komst van de TramPlus, eenvoudiger vorm te geven. Dit komt omdat er minder autoverkeer rijdt dan wanneer dit complex onderdeel is van een stevige centrumring. Hierdoor blijft de situatie veel overzichtelijker en veiliger. Tenslotte kan de keuze voor een dorpsring (inclusief extra aansluiting(en) op de Rotterdamseweg) worden gezien als een eerste stap naar een afwaarderingstrategie van de Rotterdamseweg. Op ruimtelijk gebied is het een voordeel dat er geen barrièrewerking ontstaat vanwege nieuwe infrastructuur rond het centrum. Hierdoor sluiten de wijken beter aan op het centrum en ontstaan er betere potenties voor een goede ruimtelijke kwaliteit. Nadeel van de dorpsring is dat in het middengebied binnen de ring het fietsverkeer op de fietshighways daadwerkelijk prioriteit moet krijgen. Dit stelt eisen aan de vormgeving van bijvoorbeeld kruispunten. Daarnaast wordt het kruispunt Burgemeester de Zeeuwstraat-Populierenlaan iets drukker; hier zijn extra maatregelen nodig voor de doorstroming en een goede oversteekbaarheid. Tenslotte is een extra centrumentree wenselijk vanaf de noordzijde van Ridderkerk. Dit omdat de Sint Jorisstraat vervalt als noordelijke entree. Bij de oplossingsrichting Dorpsring is het derhalve wenselijk om bijvoorbeeld de Sportlaan aan te sluiten op de Rotterdamseweg. Veranderingen in verkeersdrukte bij dorpsring (groen is afname en rood is toename)

9 Pagina 9 Benodigde verkeersruimte achter het gemeentehuis bij dorpsring (indicatief, niet alle infrastructuur is weergegeven) Randvoorwaarde bij dorpsring: prioriteit voor fietsverkeer op fietshighways

10 Pagina 10 Voorkeursrichting uitwerkingstraject: dorpsring Tijdens het tweede ambtelijke mobiliteitsateliers hebben de aanwezigen de voor- en nadelen van de verkennende hoofd-oplossingsrichtingen besproken. Hieruit volgde een eensgezinde ambtelijke voorkeur voor verdere uitwerking van de dorpsring. Een belangrijk argument is dat de Dorpsring betere perspectieven biedt op een veilige verkeerssituatie in en rond het centrum. De projectgroep adviseert dan ook aan het college van B&W om de hoofdoplossingsrichting dorpsring verder uit te werken, met een aantal extra bouwstenen. Dit is in hoofdstuk 5 benoemd. Centrumring Dorpsring Voordelen Nadelen Centrum direct bereikbaar per auto Meer doorgaand verkeer langs het centrum geeft onveiligheid en barrièrewerking Herkenbaarheid voor automobilisten Extra investeringen nodig in infrastructuur + oversteekvoorzieningen tegen barrièrewerking Minder druk op buitenring Ongunstige versnijding van kavels Tram lastig inpasbaar in een veilig ontwerp t.h.v. het gemeentehuis Is al aanwezig Autoluw middengebied geeft extra veiligheid voor kwetsbare verkeersdeelnemers Tram goed en veilig inpasbaar thv gemeentehuis Dorpsring als eerste stap in afwaardering Rotterdamseweg Betere oversteekbaarheid geeft veiligere situatie rondom Klaas Katerstraat-Frans Halsstraat Alternatieve inprikker gewenst vanaf R damseweg (bijv. Sportlaan aansluiten) maatregelen gewenst in middengebied om de fiets prioriteit te te geven Minder leesbare structuur voor automobilisten Milieueffecten (geluid, NO2 en fijnstof) zijn geen onderscheidend criterium bij de oplossingsrichtingen.

11 Pagina 11 5 Voorkeur voor dorpsring met extra bouwstenen De projectgroep adviseert om de dorpsring verder te uit werken. Deze oplossingsrichting biedt het meeste perspectief op een veilige verkeerssituatie in en rond het centrum. Daarnaast hebben de verkeerskundige en ruimtelijke onderzoeken geleid tot een aantal kansrijke bouwstenen benoemd. De projectgroep adviseert om deze mee te nemen in de uitwerking. Fietshigways naar het centrum zijn kansrijk Het verkeersmodel geeft inzicht in de effecten van fietshighways op de voervoermiddelkeuze in Ridderkerk. Hierbij is aangesloten op kentallen die ook het Ministerie van Verkeer en Waterstaat hanteert bij fietssnelwegen. Het blijkt dat het fietsgebruik voor verplaatsingen van en naar het centrum toe stijgt van 22 naar 25% in de totale vervoerwijzekeuze. Deze winst gaat ten koste van het autogebruik. Op sommige wegen daalt het autogebruik met 6% als gevolg van deze maatregel. Fietshighways kunnen dus een dempend effect hebben op de hoeveelheid autoverkeer. Hiervoor is het wel nodig om fietshighways aantrekkelijk en veilig uit te voeren: zo veel mogelijk zonder autoverkeer en bij kruisingen met voorrang voor de fiets. Tezamen met verkeersverluwing van het middengebied (conform oplossingsrichting dorpsring ) geeft dit de fiets ook een prominente en veilige plaats in het verkeersbeeld. Referentie aantrekkelijk en veilig vormgegeven fietshighway

12 Pagina 12 Autovrije Sint Jorisstraat is mogelijk met een integrale strategie Een Sint Jorisstraat zonder doorgaand autoverkeer is goed mogelijk, zonder overmatige verkeers- of milieueffecten op andere plekken in het netwerk. Dit is mede te danken aan een integrale strategie: - De succesvolle strategie van fietshighways, waardoor mensen eerder zullen kiezen voor de fiets (verandering van vervoerwijze) - Het verluwen van het middengebied van de dorpsring. Dit ontmoedigt sluipverkeer Eén en ander leidt ertoe dat er, ook bij een autovrije Sint Jorisstraat, geen overschrijdingen meer zijn van de luchtkwaliteitsnormen in Een autovrije Sint Jorisstraat geeft ook een extra veiligheidsimpuls aan het centrum van Ridderkerk omdat er geen doorgaand autoverkeer meer rijdt in deze smalle straat. Voorwaarde is wel, dat de autovrije Sint Jorisstraat een nieuwe inrichting met nieuwe ruimtelijke functies krijgt. Het is denkbaar dat recreatieve functies hier een plek kunnen krijgen, doordat een prettiger verblijfsmilieu mogelijk is. Bestemmingsverkeer moet wel toegang blijven behouden. Sint Jorisstraat aantrekkelijk en veilig vormgeven en opladen met recreatieve ruimtelijke functies

13 Pagina 13 Tramhalte op autovrij pleintje Sint Jorisstraat-Verlengde Kerkweg Er is een voorkeur om de Ridderkerklijn te laten halteren op de kruising Sint Jorisstraat-Verlengde Kerkweg. Dit heeft verschillende voordelen: - de tram krijgt vanwege het halteren een extra lage (veilige) snelheid ter hoogte van de oversteekbeweging tussen het winkelcentrum en de Sint Jorisstraat - de halte ligt dicht bij de looproutes naar het kernwinkelapparaat - het is historisch een belangrijke plek die hiermee ook in het heden weer een belangrijke functie krijgt. - Er is geen halte nodig in de Schoutstraat; daar is nu een meer ontspannen ruimtelijk ontwerp mogelijk, met ruimte voor brede en veilige fietspaden en bijvoorbeeld bomen. - Er is geen halte nodig in de groenzone bij Trelleborg. Een extra ruimtelijke kwaliteit is mogelijk door deze plek vorm te geven als een autovrij plein. Hiermee vormt de Sint Jorisstraat een logisch uitloopgebied van het winkelcentrum. Dit betekent voor het autoverkeer een knip in de huidige parkeerroute. Verkeerskundig is dit verantwoord toe te passen. Belangrijke randvoorwaarden zijn: - garanderen van de bereikbaarheid van de parkeergarages - goede afstemming met de beheerders van de parkeergarages - introduceren van een dynamisch parkeerverwijssysteem vanaf de Dorpsring. In de vervolgfase krijgt deze belangrijke plek een verdere uitwerking. Ruimtelijk ontwerpers en verkeersveiligheidsexperts zullen een mooi en veilig ontwerp maken waarbij doorgaand autoverkeer wordt geweerd, in combinatie met het veilig laten rijden van de Ridderkerklijn, fietsverkeer en bevoorradend verkeer voor de winkels. Referenties voetgangsersplein met tram (Mulhouse en Sevilla)

14 Pagina 14 Noordenweg aansluiten op de Rotterdamseweg Het is wenselijk om de Noordenweg direct aan te sluiten op de Rotterdamseweg. Dit heeft de volgende voordelen: - Donkersloot-West krijgt (na het opheffen van de Sint Jorisstraat als doorgaande autoverbinding) een extra entree. Dit geeft voordeel voor winkelend publiek, maar ook voor nood- en hulpdiensten. - De Ringdijk kan dan worden losgekoppeld van de Noordenweg (nabij de Rotterdamseweg). Hiermee wordt de Ringdijk een extra veilige fietshighway zonder doorgaand autoverkeer. - Een extra aansluiting op de Rotterdamseweg past als eerste stap in de ambities van een afgewaardeerde Rotterdamseweg. Noordenweg aansluiten op Rotterdamseweg en loskoppelen van fietshighway Ringdijk Overleg met Waterschap over afwaardering Rotterdamseweg De gemeente Ridderkerk heeft de ambitie om de Rotterdamseweg op termijn af te waarderen. Dan kan deze weg beter functioneren als onderdeel van het Ridderkerkse wegennet. Dit past goed bij een strategie gebaseerd op de Dorpsring. Hierbij is een gedoseerde en gefaseerde afwaardering goed mogelijk: 1. Voor een goede ontsluiting van Donkersloot-West na de knip in de Sint Jorisstraat, kan de Noordenweg worden aangetakt op de Rotterdamse weg. Indirect gevolg is dat de gereden snelheden op de Rotterdamseweg lager worden als eerste aanzet tot afwaardering. 2. Vervolgens kan (bijvoorbeeld) de Sportlaan worden aangetakt op de Rotterdamseweg (alleen richting het centrum en niet richting Slikkerveer). 3. Op lange termijn kan het snelheidsregime op de Rotterdamseweg integraal worden verlaagd en kunnen eventueel ruimtelijke functies met een adres aan de weg worden gebouwd. Bij dit alles is het belangrijk dat de gemeente vanaf een vroeg stadium in overleg treedt met het Waterschap als huidige wegbeheerder. Het is hierbij essentieel dat de gemeente ook een eigen agenda heeft voor de lange termijn.

Stand van zakenverkeerscirculatieplan Centrum Ridderkerk

Stand van zakenverkeerscirculatieplan Centrum Ridderkerk Stand van zakenverkeerscirculatieplan Centrum Ridderkerk Opbouw 1. Aanleiding: Structuurvisie Ridderkerk 2. Doel Verkeerscirculatieplan 3. Werkstrategie en planning 4. Bewoners- en ondernemersbijeenkomsten

Nadere informatie

Verkeerscirculatieplan Ridderkerk Centrum

Verkeerscirculatieplan Ridderkerk Centrum Verkeerscirculatieplan Ridderkerk Centrum Definitief rapport Verkeerscirculatieplan Ridderkerk Centrum Definitief rapport Datum 14 december 2010 Kenmerk RKK050/Gfp/0503 Eerste versie 30 november 2010 Documentatiepagina

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Fiets infrastructuur. TramPlus. Verkeersstructuur auto

Fiets infrastructuur. TramPlus. Verkeersstructuur auto Fiets infrastructuur 48 TramPlus Verkeersstructuur auto .MOBILITEIT OP MAAT.visie 2020 Duurzame mobiliteit Duurzame mobiliteit levert een grote bijdrage aan een aantrekkelijk en gezond Ridderkerk. Het

Nadere informatie

1 Aanleiding en vraagstelling

1 Aanleiding en vraagstelling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Alternatieven afsluiting aansluiting Schiedam-centrum

Alternatieven afsluiting aansluiting Schiedam-centrum Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074.

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Bestemmingsplan Wimbledon te Overveen. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: Bestemmingsplankaart gemeente Bloemendaal (1982) Hallvard

1 Inleiding. Bestemmingsplan Wimbledon te Overveen. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: Bestemmingsplankaart gemeente Bloemendaal (1982) Hallvard Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Midden-Noord - Oss Ontwerp. Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum

Bestemmingsplan. Midden-Noord - Oss Ontwerp. Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum Bestemmingsplan Midden-Noord - Oss - 2012 Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum Ontwerp Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum

Nadere informatie

1 Het tracé. Definitief ontwerp De Hoef. Gemeente Amersfoort. 21 november 2016 AMF182/Ldl/ augustus 2016

1 Het tracé. Definitief ontwerp De Hoef. Gemeente Amersfoort. 21 november 2016 AMF182/Ldl/ augustus 2016 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Randweg Klaaswaal. Provincie Zuid-Holland. Toelichting effect knip Klaaswaal. 29 juni 2018 ZHA355/Mes/

1 Inleiding. Randweg Klaaswaal. Provincie Zuid-Holland. Toelichting effect knip Klaaswaal. 29 juni 2018 ZHA355/Mes/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk Casuariestraat a Emmasingel BJ Deventer VB Den Haag AZ Eindhoven T + (0)0 F + (0)0 Leeuwarden Amsterdam Postbus F. HaverSchmidtwei De Ruyterkade 00 AD Deventer

Nadere informatie

2 Toename verkeersbewegingen op de Rondweg

2 Toename verkeersbewegingen op de Rondweg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Effecten aansluiten Ter Borch op A7. Gemeente Tynaarlo. 4 december 2015 TYN002/Ksg/

1 Inleiding. Effecten aansluiten Ter Borch op A7. Gemeente Tynaarlo. 4 december 2015 TYN002/Ksg/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Effecten aansluiten Ter Borch op A7. Gemeente Tynaarlo. 15 februari 2018 TYN007/Ksg/

1 Inleiding. Effecten aansluiten Ter Borch op A7. Gemeente Tynaarlo. 15 februari 2018 TYN007/Ksg/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1. Opening De heer Smit opent de vergadering en heet ieder welkom. De agenda wordt vastgesteld zoals voorgesteld.

1. Opening De heer Smit opent de vergadering en heet ieder welkom. De agenda wordt vastgesteld zoals voorgesteld. Verslag van de openbare vergadering van de Commissie Samen wonen, gehouden op dinsdag 30 maart 2010 in het Gemeentehuis. Aanwezig: De heer V.A. Smit (voorzitter) De heer M. Slingerland (commissiegriffier)

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten rond Parkeergarage Garenmarkt

Verkeersintensiteiten rond Parkeergarage Garenmarkt Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

4 Verkeersbeeld nu en in de toekomst

4 Verkeersbeeld nu en in de toekomst Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

peuterspeelzaal totaal nieuwbouw brede school uitbreiding buurthuis bibliotheek (in buurthuis) grote zaal (in buurthuis)

peuterspeelzaal totaal nieuwbouw brede school uitbreiding buurthuis bibliotheek (in buurthuis) grote zaal (in buurthuis) Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Verkeerseffect programma Chopinplein. Gemeente Culemborg. 29 augustus 2011 CLB002/Slh/ 17 augustus 2011

1 Inleiding. Verkeerseffect programma Chopinplein. Gemeente Culemborg. 29 augustus 2011 CLB002/Slh/ 17 augustus 2011 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Analyse kruispunt Koningsweg - Lekkerbeetjesstraat

Analyse kruispunt Koningsweg - Lekkerbeetjesstraat Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden.

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570666222 F +31 (0)570666888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Aanleiding en vraagstelling

1 Aanleiding en vraagstelling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Uitgangssituatie 2020 autonoom

1 Uitgangssituatie 2020 autonoom Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

2 Toelichting ontsluitingsvariant

2 Toelichting ontsluitingsvariant Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Modelberekeningen. 30 Kilometerzone Heijendaalseweg. Gemeente Nijmegen. Gevoeligheidsanalyse

1 Inleiding. 2 Modelberekeningen. 30 Kilometerzone Heijendaalseweg. Gemeente Nijmegen. Gevoeligheidsanalyse Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk Casuariestraat a Flight Forum - BJ Deventer VB Den Haag DC Eindhoven T + (0)0 F + (0)0 Leeuwarden Amsterdam Postbus F. HaverSchmidtwei De Ruyterkade 00 AD Deventer

Nadere informatie

1 Aanleiding. Randweg Klaaswaal. Provincie Zuid-Holland. Toelichting modelanalyse. 27 juni 2018 ZHA355/Mes/

1 Aanleiding. Randweg Klaaswaal. Provincie Zuid-Holland. Toelichting modelanalyse. 27 juni 2018 ZHA355/Mes/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Herinrichting Rondweg Westerkoog

Herinrichting Rondweg Westerkoog Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven Postbus 161 7400 AD Deventer Leeuwarden Amsterdam T +31 (0)570 666 222

Nadere informatie

C O N C E P T. 1 Inleiding. De Monarch Den Haag. Provast. Nadere kruispuntanalyse. 4 maart 2013 PVT021/Nhn/ februari 2013

C O N C E P T. 1 Inleiding. De Monarch Den Haag. Provast. Nadere kruispuntanalyse. 4 maart 2013 PVT021/Nhn/ februari 2013 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeerseffecten stedelijke vernieuwing Jan van Riebeeck

Verkeerseffecten stedelijke vernieuwing Jan van Riebeeck Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Parkeerbalans supermarktontwikkeling Alblasserdam

Parkeerbalans supermarktontwikkeling Alblasserdam Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Aan de gemeenteraad Behandeld door M. Kikkert Doorkiesnummer 030-28 61151 E-mail margreet.kikkert@utrecht.nl Onderwerp Verkeersroute

Nadere informatie

1 Inleiding. Effecten openstelling Overdiemerweg. Gemeente Gooise Meren. 26 augustus 2016 Gim003/Sls 26 augustus 2016

1 Inleiding. Effecten openstelling Overdiemerweg. Gemeente Gooise Meren. 26 augustus 2016 Gim003/Sls 26 augustus 2016 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570666222 F +31 (0)570666888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

De volgende uitgangspunten zijn gehanteerd in het bepalen van de verkeersgeneratie voor de diverse functies:

De volgende uitgangspunten zijn gehanteerd in het bepalen van de verkeersgeneratie voor de diverse functies: Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Second opinion beoordeling uitweg Heeswijk 120 Montfoort

Second opinion beoordeling uitweg Heeswijk 120 Montfoort Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019 Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 09 Inhoudsopgave:. Zorgpunten. Samenvatting 3. Samenvatting voor en nadelen in tabel verwerkt 4. Bijlage : bijdrage per groepje. Aan het begin van de

Nadere informatie

1 Inleiding. Bushalten Breestraat. 2. Verbreden van de rijbaan ter hoogte van de halte met een haltekom. Figuur 1.1: Vormgevingsprincipes bushalten

1 Inleiding. Bushalten Breestraat. 2. Verbreden van de rijbaan ter hoogte van de halte met een haltekom. Figuur 1.1: Vormgevingsprincipes bushalten Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

Verkeersontwikkeling plan Nieuwe Oostdijk in Goedereede

Verkeersontwikkeling plan Nieuwe Oostdijk in Goedereede Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Achtergrond en vraagstelling

1 Achtergrond en vraagstelling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Parkeerbehoefte Badhoevedorp Centrum. Figuur 1.1: Locatie plangebied. Gemeente Haarlemmermeer. 16 april 2018 HMR380/Bkd

1 Inleiding. Parkeerbehoefte Badhoevedorp Centrum. Figuur 1.1: Locatie plangebied. Gemeente Haarlemmermeer. 16 april 2018 HMR380/Bkd Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat Scenario 1: Optimalisering huidige verkeersnetwerk woerden West Aanpassen van kruispunt Hollandbaan Waardsebaan verkeerslichtenregelinstallatie (VRI), Boerendijk Chrysantstraat (VRI), Boerendijk Hoge Rijndijk(rotonde).

Nadere informatie

1 Inleiding. Verkeerseffecten kartcentrum te Limmen. Figuur 1.1: Locatie kartcentrum (bron: Google Maps) SAB Amsterdam. Concept

1 Inleiding. Verkeerseffecten kartcentrum te Limmen. Figuur 1.1: Locatie kartcentrum (bron: Google Maps) SAB Amsterdam. Concept Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Binnen het verkeersplan staan nog negen punten die nader moeten worden uitgewerkt.

Binnen het verkeersplan staan nog negen punten die nader moeten worden uitgewerkt. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016 Onderzoek ontlasten Vlietbruggen Onderzoeksresultaten Adviesgroep 10 mei 2016 2 Algemene conclusies Verkeer Voertuigverliesuren ochtendspits Voertuigverliesuren avondspits 10000 9000 8000 7000 6000 5000

Nadere informatie

GVP Hilvarenbeek

GVP Hilvarenbeek GVP Hilvarenbeek 2013-2022 Werkdocument 2 Studie randwegen kern Hilvarenbeek Hilvarenbeek 21 maart 2013 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 1.1 AANLEIDING... 3 1.2 RANDWEG DIESSEN... 3 1.3 RANDWEGEN HILVARENBEEK...

Nadere informatie

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Dorpsraad, 7 april 2015 inhoudsopgave 1. Eisen en wensen halte 2. Locaties 1. Californische weg 2. Burgemeester van Kempenstraat 3. Sportpark 3. Vragen

Nadere informatie

1 Aanleiding en vraag

1 Aanleiding en vraag Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

2 Uitkomsten metingen januari 2018

2 Uitkomsten metingen januari 2018 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan Markthof

Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan Markthof Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding: de varianten vergeleken

1 Inleiding: de varianten vergeleken Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

Afdeling Stedelijke Ontwikkeling. Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Tracékeuze Ridderkerklijn. 1. Voorstel

Afdeling Stedelijke Ontwikkeling. Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Tracékeuze Ridderkerklijn. 1. Voorstel Aan de gemeenteraad 27 november 2007 Onderwerp: Tracékeuze Ridderkerklijn 1. Voorstel De stadsregio Rotterdam wordt geadviseerd de Ridderkerklijn aan te leggen tot het centrum en daarbij de route te volgen

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontsluiting parkeergarage Post.nl. Snippe Projecten BV. Analyse nieuwe varianten. 29 november 2017 SMP005/Adr/0012.

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontsluiting parkeergarage Post.nl. Snippe Projecten BV. Analyse nieuwe varianten. 29 november 2017 SMP005/Adr/0012. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

2 Verkeersgeneratie en routekeuze

2 Verkeersgeneratie en routekeuze Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Inpassing infra kraanbaan Laren. MBB Ontwikkeling BV. 24 juli 2014 MOT001/Gth/ juni 2014

1 Inleiding. Inpassing infra kraanbaan Laren. MBB Ontwikkeling BV. 24 juli 2014 MOT001/Gth/ juni 2014 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren 5 52 Verkeer 5.1 Autoverkeer Huidige situatie De verkeersstructuur van de Stationsbuurt en de Schilderswijk is historisch gegroeid, de wijken liggen ingeklemd tussen de historische grachten en het spoor.

Nadere informatie

Verkeer en parkeren Dorpsstraat 28 Heerjansdam

Verkeer en parkeren Dorpsstraat 28 Heerjansdam Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Verkeermodel. Bestemmingsplan Larserknoop (reparatie) Gemeente Lelystad. Uitgangspunten notitie modelberekeningen. 6 januari 2016 LLS120/Bqt/0877.

1 Verkeermodel. Bestemmingsplan Larserknoop (reparatie) Gemeente Lelystad. Uitgangspunten notitie modelberekeningen. 6 januari 2016 LLS120/Bqt/0877. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Verkeersonderzoek Marickenzijde. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: locatie nieuwbouwproject Marickenzijde. Gemeente De Ronde Venen

1 Inleiding. Verkeersonderzoek Marickenzijde. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: locatie nieuwbouwproject Marickenzijde. Gemeente De Ronde Venen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Kencijfers. Parkeer- en verkeerssituatie Woonzorgboerderij Blomhoeve. Woonkracht 10. notitie

1 Inleiding. 2 Kencijfers. Parkeer- en verkeerssituatie Woonzorgboerderij Blomhoeve. Woonkracht 10. notitie Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontwikkeling Spaklerweg. Leeswijzer. Kroonenberg Groep. 9 augustus 2012 KBG002/Bkd/0008

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontwikkeling Spaklerweg. Leeswijzer. Kroonenberg Groep. 9 augustus 2012 KBG002/Bkd/0008 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Kwalitatieve onderbouwing parkeren Noordgebouw Utrecht

Kwalitatieve onderbouwing parkeren Noordgebouw Utrecht Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Rijcurvesimulatie Kreling Uilkerweg te Zuilichem

Rijcurvesimulatie Kreling Uilkerweg te Zuilichem Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

INTEGRALE AFWEGINGSNOTITIE VERKEERSOPLOSSING knoop Zernikedreef-Sylviusweg Notitie voor de inspraak d.d. 7 september 2015

INTEGRALE AFWEGINGSNOTITIE VERKEERSOPLOSSING knoop Zernikedreef-Sylviusweg Notitie voor de inspraak d.d. 7 september 2015 INTEGRALE AFWEGINGSNOTITIE VERKEERSOPLOSSING knoop Zernikedreef-Sylviusweg Notitie voor de inspraak d.d. 7 september 2015 Inleiding In het traject om tot een voorlopig verkeersontwerp voor het Masterplan

Nadere informatie

Rapport behorende bij meetresultaten Gemeente Haarlem

Rapport behorende bij meetresultaten Gemeente Haarlem Verkeersmeting Houtplein Rapport behorende bij meetresultaten Gemeente Haarlem 25 september 2018 Project Opdrachtgever Verkeersmeting Houtplein Gemeente Haarlem Document Rapport behorende bij meetresultaten

Nadere informatie

Onderwerp: kruispunt Rijnsingel Kievitsweg en kruispunt Rotterdamseweg - A38 - Rijnsingel

Onderwerp: kruispunt Rijnsingel Kievitsweg en kruispunt Rotterdamseweg - A38 - Rijnsingel Aan de gemeenteraad 28 augustus 2012 Gemeentestukken: 2012-197 Onderwerp: kruispunt Rijnsingel Kievitsweg en kruispunt Rotterdamseweg - A38 - Rijnsingel 1. Voorstel Wij stellen u voor: 1. een onderzoek

Nadere informatie

1 Inleiding. Verkeers- en parkeeranalyse Botsholsedijk 30a. Aanleiding. Vraagstelling. Leeswijzer. Museum De Ronde Venen

1 Inleiding. Verkeers- en parkeeranalyse Botsholsedijk 30a. Aanleiding. Vraagstelling. Leeswijzer. Museum De Ronde Venen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Vervoerregio Amsterdam. Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn

Vervoerregio Amsterdam. Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn Vervoerregio Amsterdam Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn I Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn II Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn Vervoerregio

Nadere informatie

Verkeersonderzoek maatregelen doorgaand verkeer weren Breestraat Beverwijk

Verkeersonderzoek maatregelen doorgaand verkeer weren Breestraat Beverwijk Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Parkeren, algemeen. Centrum Lopik, parkeerberekening. Dynamivast Planontwikkeling BV. Notitie

1 Inleiding. 2 Parkeren, algemeen. Centrum Lopik, parkeerberekening. Dynamivast Planontwikkeling BV. Notitie Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Inleiding. Kruising Biltlaan - Rijnsoever

Inleiding. Kruising Biltlaan - Rijnsoever Inleiding Kruising Biltlaan - Rijnsoever Vraag van de gemeenteraad: Het ontwerp van de voorrangskruising Biltlaan/Rijnsoever achten wij nog onvoldoende uitgewerkt om er mee in te stemmen. Dit wordt gesterkt

Nadere informatie

Verkeerskundige analyse woningbouw Schalkwijk

Verkeerskundige analyse woningbouw Schalkwijk Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Anna van Buerenplein 46 Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2595 DA Den Haag 5611 AZ Eindhoven Postbus 161 7400 AD Deventer Leeuwarden Amsterdam T +31 (0)570 666

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

MIRT-Verkenning N65 Vught- Haaren. Resultaten uitwerking Quickscan, Bijlage 1: Achtergrondinformatie verkeer

MIRT-Verkenning N65 Vught- Haaren. Resultaten uitwerking Quickscan, Bijlage 1: Achtergrondinformatie verkeer MIRT-Verkenning N65 Vught- Haaren Resultaten uitwerking Quickscan, Bijlage 1: Achtergrondinformatie verkeer definitief 17 december 2015 MIRT-Verkenning N65 Vught-Haaren Resultaten uitwerking Quickscan,

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF Bewoners hebben op de bewonersavond op 11 juli 2017 aangegeven de dorpskern van Wieringerwerf graag het karakter te geven van een verblijfsgebied

Nadere informatie

Varianten Raadhuisplein. Linksomvariant

Varianten Raadhuisplein. Linksomvariant Varianten Raadhuisplein Uit het onderzoek blijkt dat er meerdere oorzaken bestaan die de verkeersonveiligheid op het Raadhuisplein veroorzaken. Op basis van deze oorzaken zijn elf mogelijke varianten opgesteld

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven. Verkeersstudie Grasrijk

Gemeente Eindhoven. Verkeersstudie Grasrijk Gemeente Eindhoven Verkeersstudie Grasrijk Gemeente Eindhoven Verkeersstudie Grasrijk Datum 7 juli 2005 EHV085/Bkj/0732 Kenmerk Eerste versie Documentatiepagina Opdrachtgever(s) Gemeente Eindhoven Titel

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

Zaaknummer Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten

Zaaknummer Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten Behandelvoorstel Onderwerp Notitie verkeerskundige analyse Torenlaan Zaaknummer 1026963 Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten Historie Niet expliciet gevraagd. Instemming betuigen

Nadere informatie

Analyse parkeerbehoefte ten behoeve van bestemmingsplan

Analyse parkeerbehoefte ten behoeve van bestemmingsplan Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 56 DC Eindhoven T +31 (0)0 666 222 F +31 (0)0 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus 161

Nadere informatie

Verkeerskundige quickscan Manpadslaangebied. Verkeerskundige quickscan ontsluiting woningbouw Manpadslaangebied. V-eld, ontwerp landschap en stedebouw

Verkeerskundige quickscan Manpadslaangebied. Verkeerskundige quickscan ontsluiting woningbouw Manpadslaangebied. V-eld, ontwerp landschap en stedebouw NOTITIE Onderwerp Verkeerskundige quickscan Manpadslaangebied Project Verkeerskundige quickscan ontsluiting woningbouw Manpadslaangebied Opdrachtgever V-eld, ontwerp landschap en stedebouw Projectcode

Nadere informatie

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN druk. Als we niets doen, wordt dat waarschijnlijk OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN DE GEMENE DELER Hoogwaardig OV-corridor 9x (Schiphol-Hilversum) a. OV-knooppunt Loenersloot b. Vrije OV-infrastructuur

Nadere informatie

Parkeerbalans ontwikkeling Parkstaete Hattem

Parkeerbalans ontwikkeling Parkstaete Hattem Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

6. 2 e weg RA Reijerweg, 7. 1 e weg LA Willem Ladrestraat, 8. 1 e weg RA Diepenbrockstraat, 9. Einde weg RA Sweelinckstraat,

6. 2 e weg RA Reijerweg, 7. 1 e weg LA Willem Ladrestraat, 8. 1 e weg RA Diepenbrockstraat, 9. Einde weg RA Sweelinckstraat, Route maandag 5 km. http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1892754&key=mrca8bgvm0wi2 1. Start v.a.18.30 uur,parkeerplaats Reyerpark, 2. RD Kastanjelaan,stoep links volgen, 3. Rotonde oversteken RD 4.

Nadere informatie

Verlengde Spoorlaan Drunen

Verlengde Spoorlaan Drunen Verlengde Spoorlaan Drunen Verlengde Spoorlaan Drunen Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat Vrijgegeven voor NRD GOL is een samenwerking tussen provincie Noord-Brabant, de gemeenten Heusden, Waalwijk

Nadere informatie

Bijlage bij Commissienotitie Strategische MobiliteitsAgenda :

Bijlage bij Commissienotitie Strategische MobiliteitsAgenda : Bijlage bij Commissienotitie Strategische MobiliteitsAgenda 2012-2025: Scenario s Centrum binnen de Ring 2025 (handreiking voor de bespreking in de Commissie EM op 30 augustus 2011) INHOUD 1 Inleiding

Nadere informatie

Voorkeursvariant naar aanleiding van participatietraject

Voorkeursvariant naar aanleiding van participatietraject Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Rapportage relatieve effectbepaling SALTO 2

Rapportage relatieve effectbepaling SALTO 2 TNO-rapport TNO 2015 R10073 Rapportage relatieve effectbepaling SALTO 2 Earth, Life & Social Sciences Princetonlaan 6 3584 CB Utrecht Postbus 80015 3508 TA Utrecht www.tno.nl T +31 88 866 42 56 Datum 14

Nadere informatie

Verkeer en Verkeersveiligheid. Herziening dorpsplan - Dorpsstraat Eric van Berkum

Verkeer en Verkeersveiligheid. Herziening dorpsplan - Dorpsstraat Eric van Berkum Verkeer en Verkeersveiligheid Herziening dorpsplan - Dorpsstraat Eric van Berkum Inhoud 1. Dorpsplan - terugblik 2. Situatie Dorpsstraat meningen & metingen 3. Identificatie probleem 4. Uitgangspunten

Nadere informatie