Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal"

Transcriptie

1 Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal Donderdag 28 april 2011 Districtshuis Borgerhout 1. Aanwezigen Zie ledenlijst in bijlage. Verontschuldigd: Mark Depreeuw, Lieve Petit Bestuur en administratie: Wouter Vanbesien (districtsvoorzitter), Marij Preneel (districtsschepen), Margot Van de put (projectleider AG Stadsplanning), Frans Teuchies (wijkoverleg, gespreksleider). Xavier Vandeputte (Wijkoverleg, verslagnemer). 2. Verduidelijking vorig verslag Aan de getroffen eigenaars biedt Vespa woningen met voorkooprecht aan. Dit geldt voor het volledige aanbod van Vespa. Het geplande project in de Mellaertstraat is slechts één van de projecten van Vespa. 3. Agenda en inleiding (Frans Teuchies) De eerste inspraakronde is nu voorbij; infodag, plandag, planoefening in 2 buurtscholen, presentatie adviesraden (jeugd, sport, cultuur, senioneren), en een eerste bijeenkomst van de klankbordgroep. Al de verzamelde ideeën worden nu verwerkt in een projectdefinitie ten behoeve van de 5 kandidaat ontwerpbureau s. Dat is het programma van eisen voor het verder uitwerken van een ontwerp voor het nieuwe Moorkensplein en buurtpark. Agenda voor deze vergadering: 1) Informatie over bijkomende maatregelen voor de getroffen eigenaars 2) Projectdefinitie: input vanuit participatietraject 3) Afstemming met project administratief centrum 4) Verkeerscirculatie 5) Vervolg selectieprocedure ontwerper 6) Verdere werkzaamheden voor deze groep 4. Stand van zaken (Margot van de Put) Zie presentatie in bijlage 1) Maatregelen voor de getroffen eigenaars. Het stadscollege deed bijkomende voorstellen, deze werden op 13 april (mondeling) en 21 april (schriftelijk) medegedeeld aan de betrokkenen: Aanstellen van een onafhankelijke bemiddelaar die er moet voor zorgen dat beide partijen op voet gelijkheid onderhandelen.

2 Bijkomende voorstellen, per eigenaar individueel te onderhandelen: Huurwaarde (gratis wonen tot einde 2013 of vergoeding) Affiniteitsvergoeding (compensatie voor de gevoelswaarde van de woning) Voorkooprecht (eerste keuze uit aanbod van woonprojecten Vespa. De eigenaars zouden zelf al samen een advocaat hebben aangesteld. Moet er eerst een consensus zijn onder alle eigenaars vooraleer de bemiddelaar wordt ingeschakeld? Bestuur: Nee, wie wil, kan vrijwillig beroep doen op de bemiddelaar. Moeten alle eigenaars bij één bemiddelaar terecht, met al hun individuele vragen, hun gevoeligheden en verschillende situaties? Bestuur: De bemiddelaar moet neutraal zijn. Dat legt wel veel druk op de eigenaars. Bestuur: De eigenaars kunnen zelf ook een bemiddelaar voorstellen. Indien dat niet gebeurt, biedt de stad iemand aan. Zijn er dan vaste speelregels? Bestuur: Nee, we hebben hiervoor geen precedent. Wat als één eigenaar alles dwarsboomt en een rechtzaak inspant? Bestuur: Dan zouden we vandaag al de onteigeningsprocedure moeten inzetten. Staat dan heel het project op losse schroeven? Bestuur: De uitvoering van de aanleg van park en administratief centrum zijn sowieso pas voor de volgende legislatuur. Het plein is voor in deze legislatuur. Het woning aanbod van Vespa ligt in een hogere prijscategorie. Eigenlijk zouden de getroffen eigenaars in die mate vergoed moeten worden dat zij met het verkregen bedrag een evenwaardige vervangwoning kunnen verwerven. Bestuur: Dat is ook het uitgangspunt van het districtsbestuur. Veel van de eigenaars zijn bang dat ze geen andere betaalbare woning zullen vinden. Het aanbod van de stad moet genereus genoeg zijn als compensatie voor deze door de stad gecreëerde situatie. Bestuur: Er moet opnieuw een sfeer van vertrouwen komen. Zolang die er niet is, blijft het erg moeilijk om tot een aanvaardbaar vergelijk te komen. Dat behoort echter niet de bevoegdheid van deze vergadering. Gezien de bekommernis die leeft in de buurt, vinden we het wel correct u te informeren. Begin mei zal de stad opnieuw contact opnemen met de individuele eigenaars om hun reactie te horen. 2) Projectdefinitie: input vanuit participatie Voornamelijk op basis van de input van de plandag 26/03 wordt gewerkt aan een projectdefinitie. Aan de klankbordgroep vragen we feedback over de onderzoeksvragen voor de ontwerpers die volgens ons komen boven drijven. a. Publieke ruimte Publieke ruimte: input participatietraject Zoveel mogelijk groen en onverharde ruimte, de seizoenen voelen Geen centrum voor heel Borgerhout intra-muros > evenwicht tussen levendigheid en rustige verblijfsruimte > buurtgebonden evenementen, horeca met mate > verkeer bannen Eigen identiteit, geen kloon van bestaande pleinen Niet te veel compartimentering Ouderen, volwassenen met kinderen, in mindere mate jongeren, verschillend publiek overdag én na kantooruren

3 Onderzoeksvragen ontwerper: FLEXIBILITEIT: multifunctioneel, geen installaties die ruimte te veel toewijzen, wel zekere structurering van bepaalde activiteiten COMPLEMENTARITEIT MET ANDERE PLEINEN: niet over-programmeren anticiperen op CULTURELE EN SOCIOLOGISCHE MECHANISMEN die toeeigening door bepaalde doelgroepen bepalen MAXIMAAL GROEN, maar compatibel met STEDELIJKE CONTEXT, plein vs buurtpark is geen uitgangspunt SAMENHANG vs FASERING zone plein en buurtpark Bij buurtgebonden evenementen : geen Dageraadplaats! Bij in mindere mate jongeren : die kunnen elders terecht, we kunnen hier niet alle noden invullen. Anderzijds trekken jongeren zich niets aan van grenzen tussen straat, plein, park Er werd gesteld dat we niet teveel moeten compartimenteren maar je hebt wel een ruimte voor een echt plein en één met een echt park. Beide hangen best samen op een knooppunt. De 2 ruimten zou je als de 2 lussen van een oneindigheidsteken kunnen zien. Met een link via bv. een waterpartij. In Park Spoor Noord stel je vast dat er 2 gescheiden werelden bestaan waar de autochtonen en de allochtonen zitten. Zelfde risico hier. Plein en park zou je kunnen onderscheiden door meer verharde ondergrond en meer gras. Waarom geen kunst op het plein, om het herkenbaar te maken? b. Bus 30 / 34 Lokaal verankerd, druk gebruikt, maar weinig compatibel met plein Alternatief tracé wordt overwogen maar af te wegen t.a.v. overlast in woonstraten Testrit! > beleidsbeslissing in de loop van ontwerptraject Onderzoeksvragen ontwerper als input voor deze beslissing: Realiteitswaarde verdwijnpalen als oplossing voor KNIP AUTO S MET DOORGANG BUS Oplossingen voor aanleg ifv VERBLIJFSWAARDE en VERKEERSVEILIGHEID SNELHEIDSREMMENDE maatregelen Integratie HALTE (in scenario districtshuis én Langstraat) De bussen zijn nooit volledig bezet. Waarom geen kleinere bussen? De oude bussen zijn pas vervangen door hybrides. Is een bustraject als lijn 30/34 nog relevant nu de verbinding naar het centraal station weer open is? Volstaan de trams dan niet? Dit is maar een deel van een groter traject. We kunnen de cijfers van De Lijn opvragen; misschien ook vragen om speciaal hiervoor een telling te doen. Op de Plandag was er een sterke vraag om de bus te elimineren wegens teveel overlast op het heraangelegde plein. Waarom geen fietsverhuur of cambio organiseren? Het publiek dat een bus neemt verschilt van dat voor fietsverhuur of cambio. We moeten opletten voor de gevolgen van de knip hier voor de Kroon- en Provinciestraat.

4 We wilden de Kroonstraat in het wijkcirculatieplan ook knippen, vanuit de visie dat 1/3 e van het verkeer daar doorgaand is en dat het doorgaand verkeer via Turnhoutsebaan en Plantin en Moretuslei moet. Om de Provincie straat niet nog meer te belasten is er na politiek overleg met district Antwerpen en schepen voor mobiliteit voor gekozen om het doorgaand verkeer toe te laten in één richting via Kroonstraat, in andere richting via Provinciestraat. De mensen van de horecazaken tekenden een gezamenlijk plan en vragen in relatie met de bus voldoende ruimte voor terrassen. We zouden kunnen nagaan of er geen ondergronds sorteerstraatje kan aangelegd worden. c. Autoverkeer en parkeren Geen bovengronds parkeren, budgetten ondergrondse buurtparking worden gezocht, inrit via Mellaertstraat, timing project administratief centrum Tijdelijke oplossing te zoeken (vraagstuk vergunning) Onderzoeksvragen ontwerper: KEERPLEKKEN geknipte straten TOEGANKELIJKHEID BEWONERS (laden en lossen binnen venstertijden, garages permanent toegankelijk met badge, andere bewoners met tijdelijke badge mits aanvraag) Snelheidsremmende maatregelen LANGSTRAAT EN BAKKERSTRAAT Op welke basis werd het aantal ondergrondse parkeerplaatsen bepaald? Die parking is enkel voor buurtbewoners en districtspersoneel. Voor de ong. 75 parkeerplaatsen die bovengronds verdwijnen is er geen compensatie, dat is te duur. En niet iedereen die nu gratis bovengronds parkeert wil 70 betalen voor een ondergrondse parking. Na de verkiezingen zullen we afmoeten van het huidige gratis parkeerbeleid. d. Historisch districtshuis Monumentaliteit tot zijn recht laten komen > ruimtelijke weerslag op Moorkensplein Bouwhistorisch onderzoek en haalbaarheidsstudie gelanceerd: o Hoe vrijetijdsloketten op gelijkvloers optimaliseren? o Welke functies kunnen naar nieuw administratief centrum? o Welke andere programma s mogelijk (+ raming)? Onderzoeksvragen ontwerper: o SUGGESTIES ontwerp en type functies vanuit functioneren plein o Hoe omgaan met ONZEKERHEID? Het districtshuis en de publieke ruimte zoude toch ook samen in de projectdefinitie zitten? De fierheid van het gebouw moet tot zijn recht komen. Maak het publieker, bv. als expocentrum voor kunstenaars. Discussies over districtshuis en projectdefinitie moeten minstens parallel lopen.

5 e. Administratief centrum Randvoorwaarden ontwerper: o indicatieve maximale ROOILIJN o geen (semi-)publieke ruimten in BINNENGEBIED PROGRAMMA VAN EISEN: 60vte m² o ca. 360m² onthaal (wachtruimte, hoofdbalie, infowinkel etc.) o ca. 500m² administratieve dienstverlening (loketten, spreekkamers, vergaderzalen) o ca. 200m² personeelsruimte (sanitair, kleedruimte, refter etc.) o ca. 400m² dienstruimte (technische ruimte, archief Wordt voorbereid door de dienst Patrimoniumonderhoud. Vraag is gesteld om creatief om te gaan met ingang en gevel van het administratief centrum die beide niet teveel van het park mogen afnemen. Beide elementen moeten dus ook op mekaar afgestemd worden. Waarom de loketten op het gelijkvloers s avonds geen andere functie geven? : 800 m² voor horeca is veel! Je kan toch geen horeca steken in terreinen die eerst onteigend werden? De verdiepingen van het districtshuis gaan inkijk geven in de tuinen? Het gebouw moet zo klein mogelijk, het groen zo maximaal mogelijk zijn. Waarom geen L-vorm voor het administratief centrum i.p.v. de huidige T? 3) Bespreking van het vervolgtraject Wat is het budget van de kandidaat-ontwerpers? Hoeveel kandidaten zijn er? Wie zit in de jury? Het budget bedraag euro. Uit een bestand van ongeveer 30 kandidaten worden er 5 geselecteerd aan wie gevraagd wordt om een plan van aanpak in te dienen voor de opmaak van een ontwerpplan voor het project. De projectdefinitie als uitgangspunt voor de 5 kandidaat-ontwerpteams wordt op 17 juni ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad van Bestuur van AG Stadsplanning. Op 22 juni worden de 5 kandidaat ontwerpteams gebriefd. Tegen begin oktober moeten zij een ontwerpplan indienen. Een vakjury onder voorzitterschap van de stadsbouwer en zonder politieke vertegenwoordiging kiest uit de 5 inzendingen. Het winnende ontwerp wordt voorgesteld aan de klankbordgroep. Kan een lid van de klankbordgroep opgenomen worden in de jury. Buurtbewoners zijn ook vakmensen, zij wonen hier en beleven de buurt dagelijks. moeten zitten. Op enkele uitzonderingen na is het niet de gewoonte om de buurt een stem te geven in de vakjury. Er wordt een ontwerper gekozen; geen ontwerp. Het voorstel van AG Stadsplanning om de 5 inzendingen voorafgaand aan de vakjury te presenteren aan de klankbordgroep en de gelegenheid te geven om vragen en bekommernissen over te maken aan de vakjury vanuit de klankbordgroep, is niet weerhouden door het kabinet burgemeester. De klankbordgroep vraagt desondanks formeel en met aandrang om een stem te hebben bij de keuze van de ontwerper.

6 5. Samenvatting van de bezorgdheden van de klankbordgroep en verdere werkafspraken Onderhandelingen met getroffen eigenaars Een aantal leden van de klankbordgroep stellen dat ook de extra voorstellen aan de getroffen eigenaars ontoereikend zijn en vragen zeer concrete woonoplossingen voor de individuele gevallen. Zolang dat dit probleem niet is opgelost zal een zeker wantrouwen blijven ten aanzien van het project blijven bestaan bij de buurtbewoners. Input participatietraject voor projectdefinitie De klankbordgroep gaat in grote mate akkoord met de onderzoeksvragen inzake het publieke domein. De klankbordgroep blijft vragen hebben over de doorgang van de bus over het vernieuwde plein. Ook de alternatieve route is niet vanzelfsprekend. De klankbordgroep zou graag cijfergegevens van de Lijn over reizigersaantallen en bestemmingen krijgen. Over de relatie tussen het nieuwe administratieve centrum enerzijds en de bestaande huizen en het nieuwe plein anderzijds, blijven heel wat vragen en onduidelijkheden bestaan: eventueel gebruik van de benedenverdieping voor horeca, garanties van privacy voor tuinen, Selectieprocedure ontwerper De klankbordgroep vraagt uitdrukkelijk een rol in de selectieprocedure (afgevaardigde in de jury), en vraagt het wijkoverleg opdracht om deze vraag formeel over te maken aan het kabinet burgemeester. Volgende vergadering Een volgende vergadering is gepland in het najaar (vermoedelijk oktober) gekoppeld aan de selectie van de ontwerper. Een concrete datum wordt later medegedeeld. Meer info

Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal

Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal Dinsdag 3 juli 2012 Districtshuis Borgerhout Aanwezigen Deelnemers: zie lijst in bijlage Panel: Wouter Vanbesien (districtsvoorzitter), Cathy-Ann Van Volsem (kabinet

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal

Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal Donderdag 3 maart 2011 Districtshuis Borgerhout 1. Aanwezigen Zie ledenlijst in bijlage. Verontschuldigd: Guy Redig Panel: Wouter Vanbesien (districtsvoorzitter),

Nadere informatie

Verslag infovergadering Vinçotteplein

Verslag infovergadering Vinçotteplein Verslag infovergadering Vinçotteplein Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: 14/11/2007, 20 uur Ecohuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout 1. Panel Naam functie Naam functie Ludo Van Stadsschepen

Nadere informatie

Masterplan Borgerhout

Masterplan Borgerhout Stadsontwikkeling... Masterplan Borgerhout november 2010 In dit nummer 1. Een masterplan voor Borgerhout 2. Extra groene ruimte? 3. Een buurtpark voor Borgerhout 4. De mogelijke scenario s voor Moorkens

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen Verbist, de heren Marc Van

Nadere informatie

Klankbordgroep Nieuw Zurenborg. 10 mei 2010 om 19.30 uur op site

Klankbordgroep Nieuw Zurenborg. 10 mei 2010 om 19.30 uur op site Klankbordgroep Nieuw Zurenborg 10 mei 2010 om 19.30 uur op site Agenda 1) Proces Waar staan we nu? De projectdefinitie. Wat is het wel en wat niet? Hoe staat het met het RUP - loopt dit door? 2) Resultaten

Nadere informatie

Masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok PARTICIPATIEMOMENT PROJECTDEFINITIE

Masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok PARTICIPATIEMOMENT PROJECTDEFINITIE Masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok 04.06.2014 PARTICIPATIEMOMENT PROJECTDEFINITIE Agenda Waarom een masterplan? Waar staan we nu? Wat is een projectdefinitie? Wat staat er in de projectdefinitie?

Nadere informatie

Schepen voor ruimtelijke ordening, stadsontwikkeling en onroerend erfgoed. Adjunct districtssecretaris (verslag)

Schepen voor ruimtelijke ordening, stadsontwikkeling en onroerend erfgoed. Adjunct districtssecretaris (verslag) Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Infovergadering Moorkensplein voor districtsraad en bewoners Woensdag 15 mei 2013 om 20 uur Districtshuis Borgerhout 1. Aanwezigen Schepen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten AG Stadsplanning Antwerpen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Nieuw Zurenborg informatievergadering

Nieuw Zurenborg informatievergadering Nieuw Zurenborg informatievergadering 15.06.07 NZB situering grenzen spoorwegberm Singel - Ring Pretoriastraat projectgebied percelen spoorwegen parking particuliere woningen busstelplaats gassite transformator

Nadere informatie

Tijdelijke inrichting als eerste stap in een complex stadsontwikkelingsproject. Congres Publieke Ruimte 30 maart 2017

Tijdelijke inrichting als eerste stap in een complex stadsontwikkelingsproject. Congres Publieke Ruimte 30 maart 2017 Tijdelijke inrichting als eerste stap in een complex stadsontwikkelingsproject Congres Publieke Ruimte 30 maart 2017 Tijdelijke publieke ruimte... als bindend element als experiment Tijdelijke publieke

Nadere informatie

Project Gent Sint-Pieters op het juiste spoor?

Project Gent Sint-Pieters op het juiste spoor? 31/05/2018 1 Project Gent Sint-Pieters op het juiste spoor? Enquête en themawandelingen Enquête (12 februari 2018) 31/05/2018 2 1098 respondenten met een goede mix: Gent/niet-Gent, bewoners/pendelaars/werknemers/studenten

Nadere informatie

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken?

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? 1. Knooppunt van duurzame mobiliteit vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation voldoende en comfortabele

Nadere informatie

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord werfbijeenkomst 25/10/2016 In Meulestede Noord kan de kwaliteit van het openbaar domein verbeterd worden door een groenere inrichting en nieuwe verbindingen

Nadere informatie

Naar een masterplan voor. stationsomgeving Berchem infomoment 28 juni 2012.

Naar een masterplan voor. stationsomgeving Berchem infomoment 28 juni 2012. Naar een masterplan voor stationsomgeving Berchem infomoment 28 juni 2012. Naar een masterplan voor stationsomgeving Berchem infomoment 28 juni 2012. Inleiding Güler Turan, schepen voor stedelijk wijkoverleg

Nadere informatie

Niet alleen de bouw van een nieuw station!

Niet alleen de bouw van een nieuw station! Niet alleen de bouw van een nieuw station! Maar ook de heropwaardering van de stationsbuurt 1. Het optimaliseren van de mobiliteit in de stationsomgeving 2. Creëren van een aangename levendige stationsbuurt

Nadere informatie

Grote Goddaard. Infovergadering heraanleg 12 mei 2016

Grote Goddaard. Infovergadering heraanleg 12 mei 2016 Grote Goddaard Infovergadering heraanleg 12 mei 2016 Inhoud Inleiding Wat gaan we doen en waarom? Wanneer gaan we dit doen? Vragen & opmerkingen Extra warme oproep ivm. gevelgroen en geveltuinen Inleiding

Nadere informatie

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument Ringstraten Agenda 1. Welkom 2. Inleiding wethouder Ben van Hees 3. Aanleiding 4. Raadsbesluit 8 maart 2017 5. Ringstraten worden fietsstraat 6. Hoe

Nadere informatie

Jan Borluutplein. project definitie & concept 08/06/2016

Jan Borluutplein. project definitie & concept 08/06/2016 Jan Borluutplein project definitie & concept 08/06/2016 Inhoud inleiding planningscontext analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie concept Inleiding Inleiding Ι situering Antwerpen

Nadere informatie

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 1 INHOUD 1. Project Ruggeveld Boterlaar-Silsburg Situering Voorgeschiedenis Bijzonder plan van aanleg Ruimtelijk uitvoeringsplan Ambitie voor

Nadere informatie

College van 25 september 2015

College van 25 september 2015 College van 25 september 2015 Stad keurt projectdefinitie voor heraanleg openbaar domein Gedempte Zuiderdokken goed (AG VESPA A93 nr. 07896)... 2 Groep stad Antwerpen zet maximaal in op digitale synergie

Nadere informatie

Vragen en antwoorden infomoment 14 november 2017

Vragen en antwoorden infomoment 14 november 2017 Vragen en antwoorden infomoment 14 november 2017 1. Heeft de buurt inspraak in het projectprogramma of informeert het AGSO de buurt enkel over de beslissingen en het verloop van het project? Het AG Stedelijk

Nadere informatie

Plan. Lange Kievitstraat. Kievitplein. Vergroot Kievitplein met terrassen en speelwater. Groenkussens met zit- en speelbanken

Plan. Lange Kievitstraat. Kievitplein. Vergroot Kievitplein met terrassen en speelwater. Groenkussens met zit- en speelbanken Kievitplein Lange Kievitstraat Vergroot Kievitplein met terrassen en speelwater Groenkussens met zit- en speelbanken Speeltuigen op weg tussen scholen Van Immerseelstraat Groenkussens met zit- en speelbanken

Nadere informatie

Bewonersvergadering Districtshuis Deurne 2014.04.28. Renovatie & bodemsanering woonwagenterrein Deurne

Bewonersvergadering Districtshuis Deurne 2014.04.28. Renovatie & bodemsanering woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering Districtshuis Deurne 2014.04.28 Renovatie & bodemsanering woonwagenterrein Deurne Agenda Inleiding: waarom renovatie en bodemsanering? Stand van zaken dossier bodemonderzoek en -sanering

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND. Ontwerp Blarenstraat 17 juni 2014

INFORMATIEAVOND. Ontwerp Blarenstraat 17 juni 2014 INFORMATIEAVOND. Ontwerp Blarenstraat 17 juni 2014 Panel Ludo Van Reusel Wine Asselberghs David Michiels schepen openbaar domein ontwerper publieke ruimte moderator stedelijk wijkoverleg Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19)

Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19) p.1/5 Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19) Agenda: de toekomstige ontwikkelingen van de zonesofa langsheen de Koningin Fabiolalaan Aanwezigen: 1. Situering zone SOFA wedstrijd 2. Verloop van de

Nadere informatie

Ontwerp en heraanleg Bert Claes, projectleider AG VESPA

Ontwerp en heraanleg Bert Claes, projectleider AG VESPA Ontwerp en heraanleg Bert Claes, projectleider AG VESPA 1100 à 1200 pl. 900 à 1100 pl. min. 250 buurtabonnementen min. 300 fietsstalplaatsen 129 plaatsen bovengronds voor kortparkeren Publiek-private

Nadere informatie

Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering. Woensdag 15 juni 2016, 19u00, districtshuis Deurne

Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering. Woensdag 15 juni 2016, 19u00, districtshuis Deurne Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering Woensdag 15 juni 2016, 19u00, districtshuis Deurne Panel Johan Peeters BUUR-BULK-HOSPER (Ontwerpers) Bert Van Oevelen Projectleider heraanleg woonwagenterrein

Nadere informatie

Verslag Inspraakmoment projectdefinitie, concept Kleinesteenweg 17 februari 2016

Verslag Inspraakmoment projectdefinitie, concept Kleinesteenweg 17 februari 2016 Verslag Inspraakmoment projectdefinitie, concept Kleinesteenweg 17 februari 2016 Aanwezigen Naam Functie Panel Kristof Bossuyt voorzitter districtscollege en districtsraad Werner Theuns districtsschepen

Nadere informatie

Project Keizerpoort. 27 april 2015 Workshop 2: overheid als actieve stedenbouwer. Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning

Project Keizerpoort. 27 april 2015 Workshop 2: overheid als actieve stedenbouwer. Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Project Keizerpoort 27 april 2015 Workshop 2: overheid als actieve stedenbouwer Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Overheid als actieve stedenbouwer: project Keizerpoort Stad Gent - Situering:

Nadere informatie

AMBITIEDOCUMENT! CENTRUM KEVERDIJK

AMBITIEDOCUMENT! CENTRUM KEVERDIJK AMBITIEDOCUMENT CENTRUM KEVERDIJK Versie 1.0-9 september 2014 Opgesteld door: 1 INLEIDING Het ambitiedocument dat nu voor u ligt geeft inzicht in de ambities vanuit belanghebbenden en de, eerder vastgestelde,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 juli 2018

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 juli 2018 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 juli 2018 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer Koen

Nadere informatie

Bestuursvergadering cultuurraad Borgerhout 07 oktober 2015 om 19u30 Districtshuis Borgerhout

Bestuursvergadering cultuurraad Borgerhout 07 oktober 2015 om 19u30 Districtshuis Borgerhout Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Volgnummer: Datum volgende vergadering: Bestuursvergadering cultuurraad Borgerhout 07 oktober 2015 om 19u30 Districtshuis Borgerhout

Nadere informatie

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Eind vorig jaar ging sogent - het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf - op zoek naar een ontwerpteam

Nadere informatie

15 juni 2017, stadhuis

15 juni 2017, stadhuis Buurtplatform Beringen-centrum: workshop Herinrichting markt en omgeving 15 juni 2017, stadhuis Agendapunten 1. Vorig verslag 2. Projecten: stand van zaken 3. Communicatietraject: toelichting 4. Varia

Nadere informatie

Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10

Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10 Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10 groene singel - Plan van de Vlaamse overheid - Doelstelling: duurzame oplossing voor de Antwerpse verkeersproblematiek - bestaat uit 16 projecten Drie doelstellingen:

Nadere informatie

Toekomst Konijnenwei. Bewonersmoment 28 november 2013

Toekomst Konijnenwei. Bewonersmoment 28 november 2013 Toekomst Konijnenwei Bewonersmoment 28 november 2013 Programma Toelichtingen - districtsschepen Tom Van den Borne - stadsschepen Rob Van de Velde - districtsschepen Paul Cordy - stadsschepen Koen Kennis

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

Onze advocaten zullen dit document als basis gebruiken om juridische acties voor te bereiden.

Onze advocaten zullen dit document als basis gebruiken om juridische acties voor te bereiden. Asse, woensdag 10 november Geachte, Het hopmarkt project anders bekeken. U vindt in bijlage ter kennisgeving de visie van AHA op het hopmarkt project. Deze visie is tot stand gekomen rekening houdend met

Nadere informatie

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station 1 Fruittuinen en Wandelbos tot stadspark transformeren. Stadspark houdt in: Fruittuinen, Wandelbos (met volière en kinderboerderij) en tenniscomplex.

Nadere informatie

COMPLEXE STADSPROJECTEN

COMPLEXE STADSPROJECTEN KENNISCENTRUM VLAAMSE STEDEN - interlokale vereniging COMPLEXE STADSPROJECTEN draaiboek Naam website KCVS PARTICIPATIETRAJECT Oorspronkelijke naam document Gebiedsgerichte werking voorstel participatie

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015

Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015 Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015 Geachte Secretaris, Hallo Ellen, Gelieve onderstaande vraag reeds op de agenda van de

Nadere informatie

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018 Slotbijeenkomst K-midden 21 februari 2018 Agenda 19.00 uur Deur open /inloop 19.30 uur Opening; terugblik toelichting proces, wat is er opgehaald? 19:40 uur Presentatie 2 modellen; keuze en aanvullende

Nadere informatie

Park Groot Schijn Participatiestuurgroep. Datum vergadering: 2/03/2015

Park Groot Schijn Participatiestuurgroep. Datum vergadering: 2/03/2015 1 Park Groot Schijn Participatiestuurgroep Datum vergadering: 2/03/2015 1. Aanwezigen Kris Goossenaerts (Kabinet Van Campenhout - publiek domein/sport) Leon Goris (Kabinet Van de Velde - ruimtelijke ordening/stadsontwikkeling)

Nadere informatie

algemene vergadering Park Groot Schijn Datum en uur vergadering: 19 april 2016 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne

algemene vergadering Park Groot Schijn Datum en uur vergadering: 19 april 2016 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne Verslag Titel verslag: algemene vergadering Park Groot Schijn Datum en uur vergadering: 19 april 2016 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne Panel: Ludo Van Campenhout (schepen voor publiek domein en

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

JANSENIUSHOF, LEUVEN. overeenkomst speelterrein Paridaens

JANSENIUSHOF, LEUVEN. overeenkomst speelterrein Paridaens JANSENIUSHOF, LEUVEN overeenkomst speelterrein Paridaens INSTRUMENTARIUM SLIM VERDICHTEN 16 maart 2015 _situering _situering _bestaande toestand _situering Minderbroedersstraat Kapucijnenvoer Janseniusstraat

Nadere informatie

10 jaar Project Gent Sint-Pieters

10 jaar Project Gent Sint-Pieters 10 jaar Project Gent Sint-Pieters Resultaten van de enquête Infopunt Project Gent Sint-Pieters Prinses Clementinalaan 215, 9000 Gent info@projectgentsintpieters.be 09 241 24 11 Tussen 24 januari en 12

Nadere informatie

INFORMATIEVERGADERING 24 NOVEMBER 2016 MASTERPLAN GEMEENTEPLEIN - VRIJETIJDSCENTRUM WINGENE

INFORMATIEVERGADERING 24 NOVEMBER 2016 MASTERPLAN GEMEENTEPLEIN - VRIJETIJDSCENTRUM WINGENE INFORMATIEVERGADERING 24 NOVEMBER 2016 MASTERPLAN GEMEENTEPLEIN - VRIJETIJDSCENTRUM WINGENE REFERENTIEKADER Waarover gaat het? De gemeente Wingene Feiten & cijfers 2 hoofddorpen + bloeiende woonkernen

Nadere informatie

Onderzoek shortlist Sinksenfoor

Onderzoek shortlist Sinksenfoor Leeswijzer Dit document is de bijlage bij het collegebesluit - Nieuwe locatie Sinksenfoor. De shortlist van overblijvende locaties werd verder onderzocht. In deze bijlage wordt het onderzoek getoond, dat

Nadere informatie

Parkeerbeleid voor personen met een handicap in Kortrijk

Parkeerbeleid voor personen met een handicap in Kortrijk Advies vanuit Stedelijke Adviesraad Personen met een Handicap en OuderenAdviesRaad Parkeerbeleid voor personen met een handicap in Kortrijk December 2013 Beknopte samenvatting De Stedelijke Adviesraad

Nadere informatie

Gebied voor stedelijke activiteiten

Gebied voor stedelijke activiteiten Provincie Antwerpen Stad Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gebied voor stedelijke activiteiten Kievit fase II te Antwerpen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk

Nadere informatie

Strategisch Project Health Sciences Campus Gasthuisberg. Work shop RWO subsidie RSV 06/09/2011

Strategisch Project Health Sciences Campus Gasthuisberg. Work shop RWO subsidie RSV 06/09/2011 Strategisch Project Health Sciences Campus Gasthuisberg Work shop RWO subsidie RSV 06/09/2011 Masterplan De basis van het Health Sciences Campus project is het masterplan van het ontwerpteam AWG uitgevoerd

Nadere informatie

WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN

WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN Om een levendig gebied te creëren wordt als programma ingezet op een mix van wonen, werken en voorzieningen. Door deze functies op de begane grond te mengen ontstaat zowel

Nadere informatie

Call for ideas: sollicitatiefeedback

Call for ideas: sollicitatiefeedback Call for ideas: sollicitatiefeedback Probleemstelling Een centrale component in de dienstverlening van VDAB is de bemiddeling naar werk. VDAB leidt geschikte kandidaten toe naar werkgevers die hun vacatures

Nadere informatie

Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering. Maandag 5 december 2016, 19u00, districtshuis Deurne

Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering. Maandag 5 december 2016, 19u00, districtshuis Deurne Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering Maandag 5 december 2016, 19u00, districtshuis Deurne Agenda Inleiding Voorstelling ontwerp Huishoudelijk reglement & retributiereglement Verandering subsidiewetgeving

Nadere informatie

AANGETEKEND Vanwege: bewonersgroepering Stanley-Cuperus

AANGETEKEND Vanwege: bewonersgroepering Stanley-Cuperus AANGETEKEND Vanwege: bewonersgroepering Stanley-Cuperus Aan Agentschap Binnenlands Bestuur locatie Antwerpen (gebouw: VAC Anna Bijns) Lange Kievitstraat 111-113 bus 10 2018 Antwerpen Dhr. Luk Lemmens,

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

Toelichting. De projectbegeleider van het Projectbureau Herbestemming Kerken begeleidt dit traject.

Toelichting. De projectbegeleider van het Projectbureau Herbestemming Kerken begeleidt dit traject. INFODOCUMENT KANDIDAATSTELLING BEGELEIDINGSTRAJECT HAALBAARHEIDSONDERZOEK VOOR HERBESTEMMING VAN EEN PAROCHIEKERK AANVRAAG IN TE DIENEN UITERLIJK 22 SEPTEMBER 2017 Toelichting Voor wie? Steden/gemeenten

Nadere informatie

Charlottalei voorontwerp 13/10/2015

Charlottalei voorontwerp 13/10/2015 Charlottalei voorontwerp 13/10/2015 Inhoud inleiding bestaande toestand ambitie voorontwerp Panel Paul Cordy: Kris Wilms: Channah De Bens: Annick Van Stevens: David Michiels: Districtsschepen Antwerpen

Nadere informatie

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017 Hart voor Emmeloord Verslag van stadscafé op 23 mei 2017 Eindrapportage 24 mei 2017 Samenvatting en conclusie Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart dat in

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

NATIONALESTRAAT We werken eraan

NATIONALESTRAAT We werken eraan NATIONALESTRAAT We werken eraan mei 2012 De Nationalestraat en omgeving zijn het kloppende hart van de Antwerpse mode. De Nationalestraat en enkele omliggende pleinen en straten krijgen een heuse opknapbeurt.

Nadere informatie

Kroonstraat hoorzitting

Kroonstraat hoorzitting Kroonstraat hoorzitting Heraanleg Kroonstraat 22 mei 2014 hoorzitting over het concept opmerkingen bij het concept Uitvoering voorzien voor 2016 volgens de meerjarenplanning 1 Agenda Inleiding en voorgeschiedenis

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 mei 20 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/3 Vaststellen beleidsdomeinen en beleidsvelden vanaf

Nadere informatie

Constantia Teichmannplaats Overlegvergadering 9 oktober 2014

Constantia Teichmannplaats Overlegvergadering 9 oktober 2014 Constantia Teichmannplaats Overlegvergadering 9 oktober 2014 Programma Welkom Inleiding Paul Cordy districtsschepen Resultaten bevraging Dirk Kint Stedelijk Wijkoverleg Voorstelling schetsontwerp Channah

Nadere informatie

t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug

t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug Masterplan t Bouwhuis Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug 1. landgoederen Zorgterrein t Bouwhuis

Nadere informatie

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP Stedelijk Wonen. Daarmee wil de Stad stedenbouwkundige problemen

Nadere informatie

SPOOR NOORD. We werken eraan. oktober 2014 NIEUWS WINTERPROGRAMMA NIEUWS UIT DE BUURT

SPOOR NOORD. We werken eraan. oktober 2014 NIEUWS WINTERPROGRAMMA NIEUWS UIT DE BUURT SPOOR NOORD We werken eraan oktober 2014 Er gebeurt heel wat op en rond Park Spoor Noord. Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We gaan in op het ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Hoe kwam het huidig parkeerbeleid tot stand?

Hoe kwam het huidig parkeerbeleid tot stand? Hoe kwam het huidig parkeerbeleid tot stand? Stuurgroep Masterplan Grote Markt en omgeving 11 maart 2016 Leden stuurgroep Vertegenwoordigers politieke fracties IDEE 2006 Kathleen Winne IDEE 2006 Jan Van

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE. Parkeren in al zijn facetten. Dirk Engels

MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE. Parkeren in al zijn facetten. Dirk Engels MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE Dirk Engels Maatregelen parkeerorganisatie o Doelstellingen o Parkeerconcepten o Een gedifferentieerd aanbod o Sturing privaat aanbod o Fietsparkeren en- stallen o Moto s

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

Wegenis- en rioleringswerken Pastorijveld Rozemaaiveld Vuurkruisenstraat

Wegenis- en rioleringswerken Pastorijveld Rozemaaiveld Vuurkruisenstraat Wegenis- en rioleringswerken Pastorijveld Rozemaaiveld Vuurkruisenstraat Infovergadering 6-06-2017 1 Waarom zijn we hier samen? Voorstelling panel Waar zal er gewerkt worden? Hoe zal het nieuwe wegdek

Nadere informatie

Lange Dijkstraat 03/03/2015

Lange Dijkstraat 03/03/2015 Lange Dijkstraat 03/03/2015 Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding Ι waarom Veilige fietsroute (kernroute) Past in vernieuwing van belangrijke assen rond en richting Spoor Noord: Halenstraat/ Viséstraat

Nadere informatie

District Antwerpen: Begijnenvest. Infovergadering 19 juni 2017

District Antwerpen: Begijnenvest. Infovergadering 19 juni 2017 District Antwerpen: Begijnenvest Infovergadering 19 juni 2017 Wie is wie District Antwerpen (mede financier) Paul Cordy, Districtschepen Eric Ankersmid, team Participatie Rio-Link (bouwheer) Lieven Lauwereys,

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 1e Werkgroep: Terugblik en vervolg 2e Werkgroep: Thema s 1. Spelen en sport 2. Verkeer en parkeren 3. Groen 4. Verblijf 5. Honden 6. Bruggetje

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

Havenplein ; in Naaldwijk. extra bewonersavond van 27 oktober 2016

Havenplein ; in Naaldwijk. extra bewonersavond van 27 oktober 2016 Havenplein ; in Naaldwijk extra bewonersavond van 27 oktober 2016 2 Inhoud presentatie Welkom; Even voorstellen; Wie zijn vanavond uitgenodigd? Aanleiding herinrichting Havenplein (HP); Doel van vanavond;

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst Huidige Nu situatie Onderverdeling structuur van de wijk Taagdreef e.o Molenwiek: De straten Rhônedreef,

Nadere informatie

Herinrichting Ernst Casimir e.o. Welkom Bewoners. Even voorstellen

Herinrichting Ernst Casimir e.o. Welkom Bewoners. Even voorstellen Herinrichting Ernst Casimir e.o. Welkom Bewoners Even voorstellen Wesley Ploeg regisseur openbare ruimte gemeente Waddinxveen Shiona Vierbergen projectleider gemeente Waddinxveen Cees van Walsem projectleider

Nadere informatie

Lambrechtshoekenlaan kleine ingrepen. infoavond start der werken 20/02/2017

Lambrechtshoekenlaan kleine ingrepen. infoavond start der werken 20/02/2017 Lambrechtshoekenlaan kleine ingrepen infoavond start der werken 20/02/2017 Verwelkoming Panel Son Van den Broek moderator Wendy Simons districtsschepen bevoegd voor openbare werken, middenstand en lokale

Nadere informatie

Structuur geven aan onze seniorenadviesraad

Structuur geven aan onze seniorenadviesraad Seniorenadviesraad Kampenhout 1 Structuur geven aan onze seniorenadviesraad Structureren in 4 stappen : -Oprichting adviesraad - Behoefteonderzoek - Opmaak beleidsplan - Opvolging van het beleid Structureren

Nadere informatie

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016 De Bist projectdefinitie & concept September 2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie ontwerpend onderzoek concept Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding

Nadere informatie

De verbinding tussen station en binnenstad

De verbinding tussen station en binnenstad De verbinding tussen station en binnenstad De gemeente Arnhem heeft eind september 2014 een eerste schets gepresenteerd voor de nieuwe inrichting van de verbinding station - binnenstad. Ongeveer 200 bewoners,

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

AG VESPA VERKOOPT. Vliegenstraat 2 2060 Antwerpen

AG VESPA VERKOOPT. Vliegenstraat 2 2060 Antwerpen AG VESPA VERKOOPT Vliegenstraat 2 200 Antwerpen AG VESPA verkoopt een te renoveren polyvalent gebouw in de Vliegenstraat 2 in Antwerpen Noord. Het gebouw ligt op enkele minuten wandelen van het Sint-Jansplein

Nadere informatie

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu:

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: 79 Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: Foto 4.4. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat, begin 20 ste eeuw Foto 4.5. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat in 1990 Foto 4.6. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wilrijks product

Wedstrijdreglement Wilrijks product Wedstrijdreglement Wilrijks product Timing van de verschillende fases van de wedstrijd 1. Timing: Fase 1: bekendmaking, inschrijvingsperiode en selectie van drie kandidaten 10.10.2014 21.11.2014: bekendmaking

Nadere informatie

Indien dit nodig mocht blijken, kan hij op voorstel van het beheersorgaan om het even waar gevestigd worden op het grondgebied van de gemeente.

Indien dit nodig mocht blijken, kan hij op voorstel van het beheersorgaan om het even waar gevestigd worden op het grondgebied van de gemeente. ORGANIEK REGLEMENT VOOR HET BEHEERSORGAAN VAN STEDELIJK CULTUURCENTRUM DE HERBAKKER EEKLO Titel 1: Opdracht Artikel 1 Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid

Nadere informatie

Verslag. Aanwezigen. 1. Inleiding. 2. Inrichting 2012

Verslag. Aanwezigen. 1. Inleiding. 2. Inrichting 2012 Verslag Titel verslag: 20120531_verslag_Hydepark Plaats vergadering: Extra Time, Louisalei 24, 2660 Hoboken Aanwezigen Panel Johan Felix districtsvoorzitter en schepen voor groen Guy Bertels deskundige

Nadere informatie

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 INHOUD randvoorwaarden bestaande situatie structuurontwerp opmerkingen bewoners op structuurontwerp materiaalkeuze bewoners Randvoorwaarden Ontwikkeling

Nadere informatie

Scheldevrijstraat. Projectdefinitie & concept

Scheldevrijstraat. Projectdefinitie & concept Scheldevrijstraat Projectdefinitie & concept Inhoud inleiding analyse randvoorwaarden ambitie concept Inleiding Inleiding ǀ aanleiding slechte toegankelijkheid voetpad door wortelopdruk slechte staat en

Nadere informatie

HUIS VOOR OMGEVINGSKWALITEIT ad hok. Lancering en 1 e inspiratiesessie Cinema ZED - Leuven 29 november 2018

HUIS VOOR OMGEVINGSKWALITEIT ad hok. Lancering en 1 e inspiratiesessie Cinema ZED - Leuven 29 november 2018 HUIS VOOR OMGEVINGSKWALITEIT ad hok Lancering en 1 e inspiratiesessie Cinema ZED - Leuven 29 november 2018 ad hok - programma 10u00 - introductie Huis voor Omgevingskwaliteit Werner Van Hoof - domeinmanager

Nadere informatie

SW1501 Volledige studie-opdracht voor het verbouwen van oud schoolgebouw tot BKO

SW1501 Volledige studie-opdracht voor het verbouwen van oud schoolgebouw tot BKO SW1501 Volledige studie-opdracht voor het verbouwen van oud schoolgebouw tot BKO 1. Te verbouwen schoolgebouw met tuin 2. Toekomstige invulling site staatsschool 3. Huidige toegangsweg tot site en gebouwen

Nadere informatie

Infomoment. 5 oktober 2016

Infomoment. 5 oktober 2016 Infomoment 5 oktober 2016 Agenda 1 Proces Meerle, ons dorp 2 Publiek Private Samenwerking (PPS) 3 Eisen voor 4 Vragen 5 Nieuws volgen 1 Proces 1 Proces tijdlijn sept 13 febr 14 jan 15 juni 15 okt 15 Apr

Nadere informatie