DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 18 november 2015 Algemeen Bestuur 18 november 2015 G.A. Posthumus-Hakvoort

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 18 november 2015 Algemeen Bestuur 18 november 2015 G.A. Posthumus-Hakvoort"

Transcriptie

1 Verslag BESPREKING OPGEMAAKT DOOR G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Amerongen, de heer Dragt, de heer Brink, de heer Van Veelen, de heer Oggel, de heer Maenhout, de heer Stegeman, de heer Bussink, de heer Van Helden, mevrouw Lepage en de heer Van Hussel 1. Opening en vaststellen agenda De heer Boersma opent de vergadering om uur. De heer Dragt wil bij het agendapunt Wat verder ter tafel komt het onderwerp WOZ Waardering toevoegen. Er zijn twee opmerkingen bij de lijst met deelnemers op de agenda. De agenda wordt gewijzigd vastgesteld. 2. Mededelingen De voorzitter laat een promotiefilmpje zien van het nieuwe waterschap DO Delta. De heer Boersma deelt mee dat het Dagelijks Bestuur een positief evaluatiegesprek gevoerd heeft met de directeur. De heer Stegeman geeft aan dat hij het op prijs zal stellen als voorafgaand aan dit overleg standaard een overleg met de hoofden Middelen gepland zou kunnen worden. De heer Van Helden antwoordt dat dit behoort bij het overleg van financiële contactpersonen. Daar zal hij dit in de planning meenemen. 3. Verslagen: a. Verslag vergadering d.d. 2 september 2015 Redactioneel - Naar aanleiding van Naar aanleiding van een vraag van de heer Brink over huurderbeschikkingen antwoordt de heer Van Helden dat het toevoegen van de WOZ-waarde op het aanslagbiljet niet meer werk is. Echter, GBLT verwacht wel meer bezwaarschriften en dat veroorzaakt de extra kosten. Deze post kan niet worden begroot, gezien de onzekerheid, en wordt achteraf gerapporteerd. Het verslag wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 30 september 2015 Het neemt kennis van de besluitenlijst.

2 Besluitenlijst vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 4 november 2015 De heer Bussink merkt op dat het dagelijks bestuur op zowel 30 september jl. als op 4 november jl. ingestemd heeft met een voorstel oninbaar, en vraagt of beide bedragen met elkaar verrekend moeten worden. De heer Van Helden legt uit dat het om twee verschillende periodes gaat. De eerste betrof het jaar 2014, en de tweede betrof de periode januari t/m september Logo s printen De heer Boersma leidt dit onderwerp in. De heer Brink geeft aan dat de gemeente Zwolle geen voorstander is van het opnemen van logo s omdat zij juist GBLT wil positioneren. M.b.t. de uitvoering wil de gemeente Zwolle in gesprek met waterschap DO Delta. De heer Oggel deelt mee dat hij persoonlijk geen voorstander is van het opnemen van logo s maar dat het algemeen bestuur van Waterschap Groot Salland anders besloten heeft. De overweging was bekendheid te geven aan het nieuwe waterschap DO Delta. De heer Boersma hoopt op uniformiteit, en dat zowel het waterschap als de gemeente een logo laat opnemen, en niet de een wel en de ander niet. De heer Dragt is er voorstander van deze werkwijze over een jaar te evalueren. De heer Dragt deelt mee dat de gemeente Leusden meer reacties verwacht en daarom telefoontjes gaat registreren. Afgesproken wordt dat alle deelnemers reacties gaan registreren. De leden van het algemeen bestuur van GBLT hebben hun voorkeur aangegeven betreft het opnemen van logo s op het aanslagbiljet en de enveloppen van GBLT. Zij stemmen in met: 1. Het creëren van de mogelijkheid om het logo te plaatsen op het aanslagbiljet 2. De enveloppen te voorzien van een groot venster, zodat de op het aanslagbiljet geplaatste logo s zichtbaar zijn door het venster van de envelop. 3. De deelnemers van GBLT hebben individueel aangegeven of het logo wel of niet opgenomen wordt. Het stemt in met het voorstel. 5. Zienswijzen begrotingswijziging Neem kennis van de door het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Zuiderzeeland en het dagelijks bestuur van waterschap Vechtromen ingediende zienswijzen op de begrotingswijziging 2015: 2. besluit de zienswijzen te beantwoorden conform de in de bijlage opgenomen concept reacties. Het stemt in met het voorstel. In de reactie op de zienswijze van Waterschap Vechtstromen wordt de juiste adressering opgenomen. 6. Normenkader voor Accountantscontrole De heer Van Helden leidt dit onderwerp in. Naar aanleiding van een opmerking van de heer Stegeman antwoordt de heer Van Helden dat de spelregels voor dit jaar al vast staan. De controle over 2015 vindt plaats in De heer Dragt merkt bij pagina 2 op dat de gemeente Leusden geen forensenbelasting heeft en dat te wijzigen. De heer Van Amerongen deelt mee dat de gemeente Dronten geen forensen-, toeristen- en hondenbelasting heft en int. Vaststellen van het Normenkader GBLT 2016.

3 Het stemt in met het voorstel. 7. Exploitatieoverzicht 2015 De heer Van Hussel licht het exploitatieoverzicht toe. Er is een verschuiving tussen inhuur en personeelslasten. Er zitten geen structurele zaken in die doorwerken. Als die er wel zijn, worden die verwerkt in de kaderbrief voor de begroting 2017, en zal er over gerapporteerd worden d.m.v. de bestuursrapportage. Neem kennis van het bijgevoegde exploitatieoverzicht Het stemt, met in achtneming van de gemaakt opmerkingen, in met het voorstel. 8. Vergaderplanning 2016 Afgesproken wordt de voorgestelde vergadering van 6 juli 2016 wordt gepland op een ander tijdstip die week. De vergaderplanning wordt, met in achtneming van de gemaakte opmerkingen, vastgesteld. 9. Programma Gegevensbeheer Dhr. Tom van t Zand verzorgt een presentatie over het Programma Gegevensbeheer. Dhr. Tom van t Zand deelt mee dat gisteren besloten is de RSGB conversie uit te stellen. Dit is een verstoring in het programma zelf. De aanslagoplegging is niet in gevaar. De waterschappen merken er niets van. GBLT heeft ervoor gekozen om geen verstoringen in proces m.b.t. de aanslagoplegging te hebben. De heer Maenhout vraagt waarom nieuwe releases onder het programma vallen en niet binnen het reguliere proces uitgevoerd worden. Dhr. Tom van t Zand legt uit dat hiervoor gekozen is om de voortgang te monitoren en het overzicht te houden. De heer Van Hussel legt uit dat het ook moeilijk los van elkaar te koppelen is. De heer Bussink vindt dat met Centric gesproken moet worden over de vertraging en een mogelijke tegemoetkoming. De heer Van Hussel deelt mee dat er op verschillende niveaus met Centric gesproken wordt, ook met de gezamenlijke belastingkantoren. Naar aanleiding van een opmerking van de heer Van Amerongen legt dhr. Tom van t Zand uit dat de kosten van het Transitieplan WOZ hier los van staan. Het betreft hier de technische kant van de aansluiting op de LV WOZ, en niet het proces. De heer Maenhout vraagt of bereikt is wat we tot nu toe wilden bereiken. De heer Van Helden antwoordt dat dat het geval is. We zijn nu bezig de basis op orde te brengen. Op termijn verwacht hij echter een verschuiving naar een organisatie die gegevens vooraf valideert. De heer Boersma dankt dhr. Tom van t Zand voor de presentatie. 10. Leges. De heer Boersma leidt dit onderwerp in. De heer Bussink deelt de aanleiding van deze discussie mee. De heer Stegeman is van mening dat GBLT dienstverlenend moet zijn. Hij was daarom verrast door de motivatie van GBLT. Hij wil ervoor pleiten dat, als de situatie zich voor doet, GBLT zich ook dienstverlenend toont. Aan het AB wordt gevraagd om een besluit te nemen of GBLT haar dienstverlening al dan niet gaat uitbreiden met het heffen en innen van leges door een keuze te maken uit de onderstaande twee opties:

4 1. GBLT gaat haar dienstverlening voor de deelnemers niet uitbreiden met het heffen en innen van leges; 2. Het AB ziet mogelijkheden om het takenpakket van GBLT uit te breiden met het heffen en innen van leges voor haar deelnemers en geeft opdracht om de consequenties nader uit te werken. Het DB heeft in haar vergadering van 4 november 2015 gekozen voor optie 1 en adviseert het AB om de dienstverlening van GBLT niet uit te breiden met het heffen en innen van leges. Het stemt in met het voorstel en volgt het advies van het Dagelijks Bestuur. 11. Communicatiestrategie 2016 De heer Doorn leidt dit agendapunt in. Hij is er voorstander van om GBLT anders te profileren en om proactiever te zijn naar de media. De heer Bussink vindt het belangrijk om eerst te kijken naar de huidige situatie, en dus eerst een nulmeting te doen voordat er verbeterslagen doorgevoerd worden. Hij mist een referentiepunt in de notitie. De heer Stegeman ondersteunt het voorstel de communicatie te verbeteren. Echter, GBLT is uitvoerend ten opzichte van de waterschappen en de gemeenten. De communicatie moet dus tweezijdig optimaal zijn. De heer Oggel vindt dat in de eerste instantie de dienstverlening goed moet zijn. Negatieve verhalen moeten we zien te voorkomen. Naar aanleiding van een vraag van de heer Oggel legt de heer Van Hussel uit het kanaal niet gebruikt wordt. De heer Brink vindt communicatie ook voor een uitvoeringsorganisatie heel belangrijk. Het moet wel ondersteunend zijn aan wat je doet. Communicatie kan niet recht praten wat scheef is. Er zijn steeds meer nieuwe media, de klassieke media stoeien met hun eigen rol. Hij vraagt aandacht voor politieke sensitiviteit. Hij is het eens met de voorgestelde lijn. De heer Van Helden is het eens met de stelling dat de communicatie ondersteunend moet zijn aan de hoofdfunctie van GBLT. We willen dat de burgers zo min mogelijk last van ons hebben. We willen wel de bekendheid van GBLT bij journalisten vergroten. De heer Van Helden vindt de suggestie om de expertise van de deelnemers in de GR te benutten heel goed, en constateert dat dat al gebeurt. GBLT doet aan kanaalsturing en probeert het gebruik van te ontmoedigen. Burgers kunnen ons benaderen via Mijn Loket op de website en via de berichtenbox van Mijn Overheid. De heer Van Helden vindt de voorgestelde nulmeting en waardevolle suggestie. Hij zal hiertoe een voorstel doen aan het Dagelijks Bestuur. De heer Doorn refereert aan zijn ervaringen met klanttevredenheidsonderzoeken. De heer Dragt merkt op dat GBLT via Twitter wil communiceren en vraagt of GBLT actief gaat reageren als ze genoemd wordt in Tweets. De heer Van Helden deelt mee dat GBLT dat niet laat doen door een externe partij. Het is mogelijk dat via Google Alerts te doen. Maar we moeten ons realiseren dat GBLT toch een betrekkelijk klein bedrijf is. In voorkomende gevallen reageren we gelijk. Het algemeen bestuur van GBLT wordt gevraagd in te stemmen met de Communicatiestrategie GBLT vanaf Het stemt in met het voorstel.

5 12. Risicomanagement De heer Van Hussel verzorgt een presentatie over risico management. Vervolgens daagt hij de leden uit om zich uit te spreken over de risico s die beheerst moeten worden. Dat houdt dan in dat voor de benoemde risico s de beheersmaatregelen gaan worden uitgewerkt en voorgelegd. Zo wordt risico management een weerkerend aandachtspunt voor het bestuur. In de discussie benoemen de leden de volgende risico s: Integriteit; Menselijk handelen; Informatie beveiliging; Continuïteit; Bedrijfsblindheid; Kostenbeheersing; Frauderisico; Imago; Kwetsbare functies; Kennis bij GBLT en niet bij de deelnemers; Tijdigheid en volledigheid van aanslagen; Kwaliteit van gegevens; Afhankelijk van kosten/baten accepteren van risico s. De heer Boersma bedankt de heer Van Hussel voor zijn presentatie. Afgesproken wordt de uitkomsten te verwerken, en uit te werken in een memo. 13. Wat verder ter tafel komt en Rondvraag Wat verder ter tafel komt WOZ-waardering De heer Dragt deelt mee dat het college van de Gemeente Leusden vorige week de tarieven zou vaststellen. De basis voor de OZB is de WOZ-waardering. De hoogte van de tarieven bepaald de opbrengst. GBLT is geraadpleegd over de verwachte waardering volgend jaar. Eerst was de verwachting dat de panden volgend jaar 1% in waarde zouden stijging, maar één dag voor de college bespreking kreeg men te horen dat de waarde met 4% zou stijgen. De heer Dragt geeft aan dat er meerdere oorzaken kunnen zijn voor de verwachte stijging. Hij wil dit onderwerp agenderen en op een later moment verder over praten over de consequenties van de WOZ-waardering. Dit wordt afgesproken. Rondvraag Dit is de laatste vergadering van de heer Boersma en Oggel. De heer Maenhout spreekt de heer Oggel toe. De heer Doorn spreekt de heer Boersma toe. Beide scheidende leden worden bedankt voor de constructieve en collegiale samenwerking. 14. Sluiting De heer Boersma sluit de vergadering om uur, en dankt een ieder voor zijn/haar aanwezigheid en inbreng. 15. Procedure benoeming voorzitter De heer Brink heeft de vergadering verlaten i.v.m. verplichtingen elders. In een vertrouwelijk overleg wordt doorgesproken over de werkwijze voor het aanwijzen van een voorzitter in de eerste vergadering van het nieuw samengestelde algemeen bestuur op 6 januari De heren Doorn en Van Amerongen doen verslag van hun consultatie bij mede bestuurders. De heer Stegeman vraagt naar de werkwijze en de volgorde. De conclusie is dat in de vergadering van 6 januari 1. De vicevoorzitter de vergadering zal openen. 2. De nieuw aangetreden leden worden verwelkomd. 3. De afgevaardigden van de waterschappen kenbaar maken of zij beschikbaar zijn als voorzitter.

6 4. Wanneer meerdere kandidaten beschikbaar zijn zal er gelegenheid zijn om informatie uit te wisselen buiten aanwezigheid van de kandidaten, indien nodig onder leiding van het derde lid van het dagelijks bestuur. 5. Het voltallige algemeen bestuur kiest de voorzitter. 6. De nieuwe voorzitter aanvaardt de leiding in de vergadering. 7. Afhankelijk van de uitkomst wordt een derde lid voor het dagelijks bestuur gekozen uit de overige afgevaardigden van de waterschappen.

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 2 september 2015 Algemeen Bestuur 2 september 2015 G.A. Posthumus-Hakvoort

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 2 september 2015 Algemeen Bestuur 2 september 2015 G.A. Posthumus-Hakvoort Verslag BESPREKING OPGEMAAKT DOOR G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Amerongen, de heer Oggel, de heer Stegeman, de heer Nieuwenhuis, de heer Wissink, de heer

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Vergadering G.A. Hakvoort DEELNEMERS Aanwezig: de heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Amerongen, de heer Maenhout, de heer Oggel, de heer Broens,

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Verslag BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Vergadering Algemeen Bestuur GBLT G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Amerongen, de heer Oggel, de heer Maenhout, de heer Brink,

Nadere informatie

3. Verslag vergadering Algemeen Bestuur d.d. 29 mei 2013 Redactioneel

3. Verslag vergadering Algemeen Bestuur d.d. 29 mei 2013 Redactioneel DAT UM 10 juli 2013 VERSLAG VAN BESPREKING Algemeen Bestuur DATUM BESPREKING 10 juli 2013 DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Amerongen, de heer Broens, de heer Oggel, de heer Maenhout,

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 9 april 2014 Algemeen Bestuur 9 april 2014 G.A. Hakvoort

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 9 april 2014 Algemeen Bestuur 9 april 2014 G.A. Hakvoort Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR G.A. Hakvoort DEELNEMERS Aanwezig: De heer Boersma, de heer Van Amerongen, de heer Doorn, de heer Maenhout, de heer Oggel, de heer Piek, de heer

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Vergadering Algemeen Bestuur GBLT G.A. PosthumusHakvoort DEELNEMERS Aanwezig: de heer Bussink, de heer Dragt, de heer Nagel, de heer Stegeman, de

Nadere informatie

BESPREKING. 2. Mededelingen De heer Van Helden deelt mee dat hij een inleiding op de Bestuursrapportage heeft voorbereid.

BESPREKING. 2. Mededelingen De heer Van Helden deelt mee dat hij een inleiding op de Bestuursrapportage heeft voorbereid. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Vergadering Algemeen Bestuur G.A. PosthumusHakvoort DEELNEMERS De heer Bussink, de heer Van Amerongen, de heer Maenhout, de heer Stegeman, de heer

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 10 juli juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 10 juli juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden Algemeen bestuur VERGADER STUK AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR 25 juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden AGENDAPUNT JAARDOEL VERTROUWELIJK J/N Zienswijzen begroting 2020 [Kies een pictogram]

Nadere informatie

VERSLAG. Naar aanleiding van - geen opmerkingen. Besluitenlijst vergadering dagelijks bestuur d.d. 13 maart geen opmerkingen.

VERSLAG. Naar aanleiding van - geen opmerkingen. Besluitenlijst vergadering dagelijks bestuur d.d. 13 maart geen opmerkingen. DAT UM 10 april 2013 VERSLAG VAN BESPREKING Algemeen bestuur DATUM BESPREKING 10 april 2013 DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Amerongen, de heer Broens, de heer Maenhout, de heer Kolkman,

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Verslag BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Vergadering Algemeen Bestuur GBLT G.A. Hakvoort DEELNEMERS Aanwezig: de heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Amerongen, de heer Oggel, de heer Maenhout, de heer Pieper,

Nadere informatie

BESPREKING. De heer Van Helden vraagt of er wellicht inhoudelijke vragen zijn bij agendapunt 9. Dit blijkt niet het geval.

BESPREKING. De heer Van Helden vraagt of er wellicht inhoudelijke vragen zijn bij agendapunt 9. Dit blijkt niet het geval. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur 29 maart 2017 G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS Aanwezig: de heer Bussink, de heer Maenhout, de heer Van Amerongen, de heer Odink,

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 6 juli 2016 Algemeen Bestuur 6 juli 2016 R. Marissen-Vrugt

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 6 juli 2016 Algemeen Bestuur 6 juli 2016 R. Marissen-Vrugt Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR R. Marissen-Vrugt DEELNEMERS Aanwezig: de heren Bussink, Odink, Maenhout, Van Vreeswijk, Van Leeuwen, Dragt, Nagel, Van Veelen, Brink, Van Helden

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 1 oktober 2015 15 september 2015 Bedrijfsbureau S.Stiphout R. v. Hussel

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 1 oktober 2015 15 september 2015 Bedrijfsbureau S.Stiphout R. v. Hussel Algemeen bestuur VERGADER STUK AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR 15 september 2015 Bedrijfsbureau S.Stiphout R. v. Hussel AGENDAPUNT Nagezonden per mail ONDERWERP Voorstel Besluitvormend De leden van het

Nadere informatie

1. Opening Mevrouw Moons opent de vergadering om 10.03 uur en heet iedereen welkom. Dit onderwerp wordt in beslotenheid behandeld.

1. Opening Mevrouw Moons opent de vergadering om 10.03 uur en heet iedereen welkom. Dit onderwerp wordt in beslotenheid behandeld. D AT UM 20 juni 2011 VERSLAG (OPENBAAR) VAN BESPREKING Algemeen Bestuur DATUM BESPREKING 20 juni 2011 DEELNEMERS Mevrouw Moons, de heer Broens, de heer Boersma, de heer Stegeman, de heer Boer, de heer

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 23 mei 2018 Algemeen Bestuur 23 mei 2018 J.H. de Geest

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 23 mei 2018 Algemeen Bestuur 23 mei 2018 J.H. de Geest Verslag BESPREKING OPGEMAAKT DOOR J.H. de Geest DEELNEMERS Aanwezig: De heer Bussink, de heer Van Amerongen, de heer Odink, de heer Brink, de heer Maenhout, de heer Nagel, de heer Dragt, de heer Van Veelen,

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 27 maart 2019 Algemeen bestuur 27 maart 2019 J.H. de Geest

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 27 maart 2019 Algemeen bestuur 27 maart 2019 J.H. de Geest Verslag BESPREKING OPGEMAAKT DOOR J.H. de Geest DEELNEMERS Aanwezig: De heer Bussink, de heer Van Amerongen, de heer Beukers, de heer Van Leeuwen, de heer Maenhout, de heer Odink, De heer Oosterwijk, de

Nadere informatie

14a ALGEMENE VERGADERING. 25 september 2012 SMO/financiën

14a ALGEMENE VERGADERING. 25 september 2012 SMO/financiën VERGADERDATUM SECTOR/AFDELING 25 september 2012 SMO/financiën STUKDATUM NAAM STELLER 23 augustus 2012 mw. A.J. van Scherpenzeel ALGEMENE VERGADERING AGENDAPUNT ONDERWERP 14a Begroting 2013 GBLT PROGRAMMA

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 22 november 2017 Algemeen Bestuur 22 november 2017 G.A. Posthumus-Hakvoort

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 22 november 2017 Algemeen Bestuur 22 november 2017 G.A. Posthumus-Hakvoort Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS Aanwezig: de heer Bussink, de heer Van Amerongen, de heer Maenhout, de heer Odink, de heer Stegeman, de heer

Nadere informatie

Belangen & Politieke verantwoordelijkheid

Belangen & Politieke verantwoordelijkheid Ronde Tafel Michiel Hes, Rob de Greef & Ben Kokx Programma 9.30 9.45 uur Opening 9.45 10.15 uur Inleiding rollen en verantwoordelijkheden 10.15 11.00 uur Gespreksronde 1 11.00 11.15 uur Terugkoppeling

Nadere informatie

GBLT Toonaangevend in belastingen

GBLT Toonaangevend in belastingen GBLT Toonaangevend in belastingen Het gebied waarvoor GBLT heft en int, inclusief de gemeenten waarvoor ook de WOZ waardering wordt uitgevoerd. Reest en Wieden Zwolle Groot Salland Dronten Zuiderzeeland

Nadere informatie

De vice-voorzitter opent de vergadering om uur en meldt de afwezigheid van de heer Brink in verband met ziekte.

De vice-voorzitter opent de vergadering om uur en meldt de afwezigheid van de heer Brink in verband met ziekte. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Vergadering Algemeen Bestuur te Radio Kootwijk R. Marissen-Vrugt DEELNEMERS Aanwezig: de heren Bussink, Van Amerongen, Odink, Maenhout, Van Vreeswijk,

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Vergadering Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Bussink, de heer Maenhout, de heer Van Amerongen, de heer Stegeman, de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d.

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. Aanwezig: Afwezig: R.A. van Gelderen, I. ten Hagen, T. Hoekstra, H.J.J. Lenferink (voorzitter), G. Veninga, C. den Ouden, R. van Netten (secretaris) J. Wienen Nr.

Nadere informatie

Plan van aanpak introductie naam GBLT April 2013

Plan van aanpak introductie naam GBLT April 2013 Plan van aanpak introductie naam GBLT April Inhoud 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Strategie 4. Boodschap 5. Logo 6. Doelgroepen 7. Middelen 8. Planning 9. Budget 2 1. Inleiding Het bestuur van GBLT heeft

Nadere informatie

Verslag. vergaderdatum 6 juli 2018

Verslag. vergaderdatum 6 juli 2018 Verslag Status CONCEPT vergadering Algemeen Bestuur vergaderdatum 6 juli 2018 Deelnemers Provincie Utrecht mevrouw M. Pennarts (voorzitter) Gemeente Amersfoort de heer K. Kraanen Gemeente Baarn mevrouw

Nadere informatie

Opvolging imago onderzoek GBLT

Opvolging imago onderzoek GBLT Opvolging imago onderzoek GBLT Inleiding In september 2016 heeft GBLT een imago-onderzoek laten uitvoeren, met als doel de naamsbekendheid en het imago van GBLT In kaart te brengen als nulmeting. De conclusies

Nadere informatie

B2014/u186 Portefeuillehouder/Aandachtsveldhouder W. Stegeman M.J.L.A. Langeslag- Linssen Opsteller/indiener

B2014/u186 Portefeuillehouder/Aandachtsveldhouder W. Stegeman M.J.L.A. Langeslag- Linssen Opsteller/indiener Voorstel Algemeen bestuur Vergaderdatum 2 juli 2014 Onderwerp Begroting 2015 en meerjarenraming 2016-2018 GBLT Agendapunt 11 Kenmerk B2014/u186 Portefeuillehouder/Aandachtsveldhouder W. Stegeman M.J.L.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

VOORSTEL AB AGENDAPUNT :

VOORSTEL AB AGENDAPUNT : VOORSTEL AB AGENDAPUNT : PORTEFEUILLEHOUDER : Auditcommissie AB CATEGORIE : A-STUK (Afdoeningsstuk) VERGADERING D.D. : 30 september 2014 NUMMER : SEC//AKS/PvL/8375 OPSTELLER : P. van der Loo, 0522-276709

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Vergadering C.A. Molenaar DEELNEMERS Aanwezig: de heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Amerongen, de heer Maenhout, de heer Oggel, de heer Broens,

Nadere informatie

Motie + verzoek DB Wetterskip Fryslân: Weten waarvoor je betaalt

Motie + verzoek DB Wetterskip Fryslân: Weten waarvoor je betaalt Bestuur Onderwerp: Motie + verzoek DB Wetterskip Fryslân: Weten waarvoor je betaalt Vergadering d.d. 14-02-2019 Agendapunt 9 Status Opgesteld door Afgestemd met Besluitvormend Linda van Leeuwen Communicatieadviseurs

Nadere informatie

Agendapunt Het Algemeen Bestuur van de BWB 5

Agendapunt Het Algemeen Bestuur van de BWB 5 Voorstel Aan Agendapunt Het Algemeen Bestuur van de BWB 5 Onderwerp Datum Voorstel tot vaststelling van de begroting BWB 2017 1 juli 2016 en meerjarenbegroting 2017 2020 Inleiding De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

gemeente Leek Omgevingsdienst Groningen Postbus AB VEENDAM Geachte heer, mevrouw,

gemeente Leek Omgevingsdienst Groningen Postbus AB VEENDAM Geachte heer, mevrouw, 0117 gemeente Leek Omgevingsdienst Groningen Postbus 97 9640 AB VEENDAM Registratienummer: 2018003670 Onderwerp: Ontwerpbegroting 2019 Contactpersoon: mevrouw N. Abramjan Leek, 28 mei 2018 Geachte heer,

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

Akkoord / Niet akkoord / Anders nl.

Akkoord / Niet akkoord / Anders nl. 6 Begrotingswijziging 2018 inzake CTER 1 180706 AB 6 V Financiering CTER.docx Vergadering algemeen Bestuur Datum 6 juli 2018 Agendapunt 6 Onderwerp Begrotingswijziging voor financiering CTER Bijlage nr

Nadere informatie

RUD UTRECHT. De heer B. Wondergem De heer M. van Liere. De heer G. Spelt

RUD UTRECHT. De heer B. Wondergem De heer M. van Liere. De heer G. Spelt VERSLAG Vergadering: Algemeen Bestuur RUD Utrecht Vergaderdatum: 13 maart 2014 Deelnemers: Provincie Utrecht Gemeente Amersfoort De heer R. de Vries (voorzitter) De heer C. van Eijk Gemeente Baarn De heer

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 31 januari januari 2018 ZST Henk Dick van der Zwaag

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 31 januari januari 2018 ZST Henk Dick van der Zwaag Algemeen bestuur VERGADER STUK AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR 9 januari 2018 ZST Henk Dick van der Zwaag Maarten van Helden AGENDAPUNT ONDERWERP Voorstel Het algemeen bestuur besluit: In te stemmen met

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 3 juni mei 2015 Bedrijfsbureau Bram van Bilsen Richard van Hussel

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 3 juni mei 2015 Bedrijfsbureau Bram van Bilsen Richard van Hussel Algemeen bestuur VERGADER STUK AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR 21 mei 2015 Bedrijfsbureau Bram van Bilsen Richard van Hussel AGENDAPUNT ONDERWERP Voorstel Rubriek Opiniërend/Besluitvormend; 1. Neem kennis

Nadere informatie

ALGEMEEN BESTUUR. Bespreken in het AB d.d. 10 juli 2013

ALGEMEEN BESTUUR. Bespreken in het AB d.d. 10 juli 2013 VERGADERDATUM AFDELING -7-213 Projectbureau STUKDATUM NAAM STELLERS 18-6-213 Bert Olieman Tom van t Zand ALGEMEEN BESTUUR AGENDAPUNT 8 ONDERWERP Onderzoek gecombineerd en gespreid aanslag opleggen. PARAAF

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 6 juli 2017 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper, voorzitter,

Nadere informatie

Verslag Algemeen bestuur

Verslag Algemeen bestuur Opsteller Marianne van der Veen-Brouwer Aantal pagina s 5 Onderwerp Algemeen bestuur Verslag Algemeen bestuur 19-12-2014 Datum overleg 6-3-2015 Agendapunt Intern 24-12-2014 3 Kenmerk V0232/H3513 Aanwezigen:

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehoudersoverleg Bestuur en Middelen d.d. 13 februari 2015 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Hillegom A. de Jong Noordwijk G. van Duin Kaag en Braassem H.P.M. Hoek

Nadere informatie

Commissie Financiën en Algemene Zaken

Commissie Financiën en Algemene Zaken Commissie Financiën en Algemene Zaken Conceptverslag commissievergadering Financiën en Algemene Zaken van 29 november 2017 Aanwezig: de heren In t Veld (voorzitter), Batelaan (portefeuillehouder), Assies

Nadere informatie

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 november 2015 Aanwezig: gedeputeerde H. Jumelet Provincie Drenthe Wethouder H. Heijerman Gemeente Aa en Hunze wethouder

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 28 maart 2018 Algemeen Bestuur 28 maart 2018 J.H. de Geest

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR. 28 maart 2018 Algemeen Bestuur 28 maart 2018 J.H. de Geest Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR J.H. de Geest DEELNEMERS Aanwezig: De heer Bussink, de heer Van Amerongen, de heer Odink, de heer Stegeman, de heer Van Vreeswijk, de heer Brink,

Nadere informatie

verslag en besluitenlijst algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 9 juli 2018

verslag en besluitenlijst algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 9 juli 2018 Verslag en besluitenlijst 9 juli 2018 van het algemeen bestuur van de RVD Drenthe aanwezig: gedeputeerde C. Bijl wethouder H. Heijerman wethouder mw. G. Smith wethouder J. Huizing wethouder J. ten Kate

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 15 februari 2018 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer B.D. Lugthart,

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD d.d. 11 juli 2016 Aanwezig: gedeputeerde C, Bijl Wethouder H, Heijerman wethouder M, Hoogeveen wethouder FAJ Buijtelaar wethouder J Huizing wethouder

Nadere informatie

Behandeld door: John Kooistra en Henk Sigmond. Agendapunt 4 van de vergadering van het algemeen bestuur van 21 januari 2016

Behandeld door: John Kooistra en Henk Sigmond. Agendapunt 4 van de vergadering van het algemeen bestuur van 21 januari 2016 Bestuursvoorstel AB Behandeld door: John Kooistra en Henk Sigmond Agendapunt 4 van de vergadering van het algemeen bestuur van 21 januari 2016 Onderwerp: 1e wijziging begroting 2016 RBG als gevolg van

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 23 mei april 2018 P&A Maarten van Helden

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 23 mei april 2018 P&A Maarten van Helden Algemeen bestuur VERGADER STUK AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR 17 april 2018 P&A Maarten van Helden AGENDAPUNT ONDERWERP Voorstel Het algemeen bestuur besluit: 1. In te stemmen met de voorgenomen begrotingswijziging

Nadere informatie

Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water

Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water Concept verslag commissievergadering Veiligheid, Voldoende en Schoon Water van 10 juni 2015 Aanwezig: mevrouw Heeringa en de heren Doeven (voorzitter), Douwstra,

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.2058 *B.18.2058* Landgraaf, 16 november 2018 ONDERWERP: 3e -5e begrotingswijziging 2018 en 1e begrotingswijziging 2019 BsGW

Nadere informatie

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7)

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7) Verslag Onderwerp : GR Bestuur Datum : 10 september 2018 Aanwezigen : Inge Zweerts de Jong gemeente Wassenaar - namens de H5 Piet Vreugdenhil gemeente Westland namens H4 Kavita Parbhudayal gemeente Den

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 2 september augustus 2015 Innen T.A.G.Bouwmeester T.A.G.

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 2 september augustus 2015 Innen T.A.G.Bouwmeester T.A.G. Algemeen bestuur VERGADER STUK AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR 17 augustus 2015 Innen T.A.G.Bouwmeester T.A.G.Bouwmeester AGENDAPUNT ONDERWERP Voorstel Dit voorstel valt onder de rubriek opiniërend en besluitvormend.

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe Drenthe Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe d.d. 29 juni 2015 Aanwezig gedeputeerde H. Jumelet wethouder H. Heijerman wethouder H. Vlieg wethouder FAJ Buijtelaar wethouder

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Besluit: Het Algemeen Bestuur besluit om: 1. de tweede Bestuursrapportage 2017, met in achtneming van deze aanbiedingsbrief, vast te stellen.

Besluit: Het Algemeen Bestuur besluit om: 1. de tweede Bestuursrapportage 2017, met in achtneming van deze aanbiedingsbrief, vast te stellen. Verslag Status CONCEPT vergadering Algemeen Bestuur vergaderdatum 29 maart 2018 Deelnemers Provincie Utrecht mevrouw M. Pennarts (voorzitter) Gemeente Amersfoort de heer M. Tigelaar Gemeente Baarn mevrouw

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 aanvang vergadering : 18.00 uur einde vergadering : 19.00 uur plaats : Zaal Beaune, Crowne Plaza

Nadere informatie

Voorstel : Planning en control kalender Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 19 maart Agendapunt : 5.a. Vertrouwelijk : Nee

Voorstel : Planning en control kalender Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 19 maart Agendapunt : 5.a. Vertrouwelijk : Nee Voorstel : Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 19 maart 2015 Agendapunt : 5.a Vertrouwelijk : Nee Aan het Algemeen Bestuur, Voor een adequate sturing en beheersing van de activiteiten van de ODZOB is een

Nadere informatie

1. Opening 14.00 uur. 2. Mededelingen/ stukken ter kennisname 14.05 uur. 3. Conceptverslag d.d. 22 november 2012 14.10 uur

1. Opening 14.00 uur. 2. Mededelingen/ stukken ter kennisname 14.05 uur. 3. Conceptverslag d.d. 22 november 2012 14.10 uur Agenda Aan Bestuurders GGA Breda Mobiliteit Betreft Bestuurlijk overleg GGA Breda Datum Woensdag 17 april 2013 Locatie Vergaderzaal gemeente Etten-Leur Markt 1, kamer 1.09 Tijdstip 14.00 t/m 15.15 uur

Nadere informatie

OR PAUW Bedrijven. T.a.v. de voorzitter E. Jas De Corridor ZB Breukelen. Nieuwegein, 30 augustus Geachte leden van de OR PAUW Bedrijven,

OR PAUW Bedrijven. T.a.v. de voorzitter E. Jas De Corridor ZB Breukelen. Nieuwegein, 30 augustus Geachte leden van de OR PAUW Bedrijven, OR PAUW Bedrijven T.a.v. de voorzitter E. Jas De Corridor 8 3621 ZB Breukelen Nieuwegein, 30 augustus 2017 Geachte leden van de OR PAUW Bedrijven, Op 3 augustus ontvingen wij van De Voort Advocaten een

Nadere informatie

Alle zienswijzen overwegende stelt het Dagelijks Bestuur voor om de Eerste Bestuursrapportage 2018 ongewijzigd vast te stellen.

Alle zienswijzen overwegende stelt het Dagelijks Bestuur voor om de Eerste Bestuursrapportage 2018 ongewijzigd vast te stellen. Aanbiedingsbrief aan: Algemeen Bestuur RUD Utrecht van: Dagelijks Bestuur steller: M. van Bockel onderwerp: AP03.1a_Reactie zienswijzen Eerste Bestuursrapportage 2018 t.b.v.: AB d.d. 15 oktober 2018 bijlagen:

Nadere informatie

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR Aandachtsveldhouder B.J. Bussink Vergadering : 14 maart 2017 Agendapunt : 10. Bijlagen : Bestuursrapportage 2016-3 Onderwerp : Bestuursrapportage 2016-3 Informatie bij

Nadere informatie

Ontwerp. 1 e Begrotingswijziging september 2015

Ontwerp. 1 e Begrotingswijziging september 2015 Ontwerp 1 e Begrotingswijziging 3 september Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voorwoord 3 1.2 Inhoud swijziging 2. Begrotingswijziging naar Programma's 2.1 Programma Waarderen 2.2 Programma Heffen 2.3 Programma

Nadere informatie

Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016

Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016 Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016 Aanwezig Meneer P. van Leenen, gemeente Oud-Beijerland Meneer B. Boelhouwers, gemeente Cromstrijen Meneer G. Janssen, gemeente

Nadere informatie

Bundel van de Vergadering algemeen bestuur van 12 juli 2018

Bundel van de Vergadering algemeen bestuur van 12 juli 2018 Bundel van de Vergadering algemeen bestuur van 12 juli 2018 4.a Vaststellen verslag vergadering d.d. 14 juni 2018 4a. Concept verslag AB vergadering 14 juni 2018.pdf 4.b Vaststellen besluitenlijst, ontleend

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur. (Vastgesteld) Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter : de heer J. D. Alssema Griffier :

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Vergadering College van Bestuur Stadsregio Arnhem Nijmegen

Openbare besluitenlijst Vergadering College van Bestuur Stadsregio Arnhem Nijmegen 'N12.02902 HU III IIIII III HUM ft Openbare besluitenlijst Vergadering College van Bestuur datum tijd locatie aanwezig afwezig 12 april 2012 10.00 uur -13.00 uur, kamer Jaap J. Modder, P. de Bruijn, M.

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 23 november 2016

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 23 november 2016 DATUM 23 november 2016 PLAATS Stadhuis Enschede TIJDSTIP 15:00 16:00 uur VOORZITTER dr. G.O. van Veldhuizen SECRETARIS ir. G.H. Tamminga PAGINA 1 AANWEZIG AFWEZIG De heren dr. G.O. van Veldhuizen, mr.

Nadere informatie

Commissie Financiën en Algemene Zaken

Commissie Financiën en Algemene Zaken Commissie Financiën en Algemene Zaken Concept verslag commissievergadering Financiën en Algemene Zaken van 18 juni 2014 Aanwezig: de heren Hofstra (voorzitter), Bartelds (portefeuillehouder), Poelman,

Nadere informatie

Afwezig m.k.:gerard van Krevel (penningmeester), Françoise Vaartjes, Ashley Timmer- Gerdsen(secretaris).

Afwezig m.k.:gerard van Krevel (penningmeester), Françoise Vaartjes, Ashley Timmer- Gerdsen(secretaris). Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 3 augustus 2018 9.30 11.30 uur in de Commissiekamer te Elst Leden: Marja van Galen, Thea Hooijer, Roel Keuken (voorzitter),

Nadere informatie

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig:

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig: Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari 2016 Dinsdag 12 januari vindt een gesprek plaats met een kandidaat voor de vacante positie. Indien dit gesprek positief verloopt zal aan de beide

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0754 B.18.0754 Landgraaf, 24 april 2018 ONDERWERP: ontwerpbegroting 2019 en meerjarenraming 2019-2023 BsGW Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

Algemeen bestuur Verslag - concept

Algemeen bestuur Verslag - concept Algemeen bestuur Verslag - concept Pagina 1/5 Conceptverslag van de vergadering van het algemeen bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland d.d. 11 februari 2013 Aanwezig R.C.L. Strijk, Leiden

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van Hefpunt gehouden op donderdag 19 december 2013 om uur bij Hefpunt in Groningen.

Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van Hefpunt gehouden op donderdag 19 december 2013 om uur bij Hefpunt in Groningen. HP/2013/260 Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van Hefpunt gehouden op donderdag 19 december 2013 om 09.30 uur bij Hefpunt in Groningen. Aanwezig: J. Bartelds (voorzitter), H.R. van der

Nadere informatie

Notitie uitwerking governance HWH 2.0

Notitie uitwerking governance HWH 2.0 Notitie uitwerking governance HWH 2.0 Opsteller Marianne van der Veen-Brouwer Aantal pagina s 6 Behandelend gremium Dagelijks bestuur Datum voorgelegd 11-06-2014 Agendapunt, Onderwerp 2.5a, Governance

Nadere informatie

Veiligheidsbureau VRHM, Peter Kessels Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum: 30 juni Informatief H. Meijer (VD) - Datum: -

Veiligheidsbureau VRHM, Peter Kessels Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum: 30 juni Informatief H. Meijer (VD) - Datum: - 6. 1. Samenvatting voorstel Op 27 mei jl. heeft het Veiligheidsberaad vergaderd. Op basis van de agenda en definitieve besluitenlijst vindt een terugkoppeling plaats. 2. Algemeen Onderwerp: Vergadering

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING. 25 november 2010 M&O/financiën. 11 november 2010 mw. S. Zappeij-Ploeger. Aanbesteding accountantsdiensten.

ALGEMENE VERGADERING. 25 november 2010 M&O/financiën. 11 november 2010 mw. S. Zappeij-Ploeger. Aanbesteding accountantsdiensten. VERGADERDATUM SECTOR/AFDELING 25 november 2010 M&O/financiën STUKDATUM NAAM STELLER 11 november 2010 mw. S. Zappeij-Ploeger ALGEMENE VERGADERING AGENDAPUNT ONDERWERP 7 Aanbesteding accountantsdiensten

Nadere informatie

Vergaderstuk Algemeen bestuur

Vergaderstuk Algemeen bestuur Opsteller Sanne Hooijer Aantal pagina s 6 Behandelend gremium Algemeen bestuur Datum voorgelegd 6 juli 2017 Agendapunt, Onderwerp 5.2c, Begroting 2018 Agendering Ter besluitvorming Kopie aan 19-2-2013

Nadere informatie

CABA Agendapunt: 2

CABA Agendapunt: 2 CABA 29-10-2013 Agendapunt: 2 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN, GEHOUDEN OP 3 SEPTEMBER 2013 OM 16.30 UUR IN HET WATERSCHAPSHUIS TE SITTARD

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 8 april februari 2015 Bedrijfsbureau Richard van Hussel Richard van Hussel

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 8 april februari 2015 Bedrijfsbureau Richard van Hussel Richard van Hussel Algemeen bestuur VERGADER STUK AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR 9 februari 2015 Bedrijfsbureau Richard van Hussel Richard van Hussel AGENDAPUNT Voorstel Het Algemeen bestuur van GBLT heeft een brief ontvangen

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 27 september 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

Vergaderstuk Algemeen bestuur

Vergaderstuk Algemeen bestuur Opsteller Sanne Hooijer Aantal pagina s 6 Behandelend gremium Algemeen bestuur Datum voorgelegd 6 juli 2017 Agendapunt, Onderwerp.., Begroting 2018 Agendering Ter besluitvorming Kopie aan 19-2-2013 Intern

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING BESTUUR NOORDELIJK BELASTINGKANTOOR D.D 3 december 2018, aanvang uur

BESLUITENLIJST VERGADERING BESTUUR NOORDELIJK BELASTINGKANTOOR D.D 3 december 2018, aanvang uur 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering. Allereerst staat hij stil bij het feit dat het laatste bestuursvergadering is van de heer Schroor vanwege het feit dat hij stopt als

Nadere informatie

Afwezig: De heer N.M.C. Alsembeest - Gemeente Alkmaar (bestuurslid) De heer E.J. Brommet - Gemeente Harenkarspel (bestuurslid)

Afwezig: De heer N.M.C. Alsembeest - Gemeente Alkmaar (bestuurslid) De heer E.J. Brommet - Gemeente Harenkarspel (bestuurslid) Conceptverslag van de openbare vergadering van het algemeen bestuur van Recreatieschap Geestmerambacht, gehouden op 9 juni 2010 in het beheerbureau te Noord-Scharwoude Aanwezig: De heer R. Meerhof - Provincie

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015.

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015. . Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015. aanwezig: gedeputeerde H.H. van de Boer burgemeester H.F. van

Nadere informatie

ALGEMEEN BESTUUR. Omdat ook een aantal tekstuele aanpassingen moesten worden verricht is een geheel nieuwe (gewijzigde) begroting opgesteld.

ALGEMEEN BESTUUR. Omdat ook een aantal tekstuele aanpassingen moesten worden verricht is een geheel nieuwe (gewijzigde) begroting opgesteld. VERGADERDAT UM AF DEL ING 25 november 2013 Bedrijfsbureau ST UKDAT UM NAAM ST ELL ER 18 november 2013 Bram van Bilsen ALGEMEEN BESTUUR AGENDAPUNT 4 ONDERWERP Gewijzigde 2014 en gewijzigd meerjarenperspectief

Nadere informatie

De heer In t Veld opent de vergadering van de Auditcommissie van 26 september 2018 en heet een ieder van harte welkom.

De heer In t Veld opent de vergadering van de Auditcommissie van 26 september 2018 en heet een ieder van harte welkom. Conceptverslag vergadering van 26 september 2018 Aanwezig: de heren In t Veld (voorzitter), Batelaan (portefeuillehouder), Blaauw, Bolhuis, Paapst en de dames Ten Have Mellema en Potharst de heren Bolding,

Nadere informatie

vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe

vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe Drenthe vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe d.d. 30 november 2015 Aanwezig gedeputeerde H. Jumelet Wethouder H. Heijerman wethouder M. Hoogeveen wethouder FAJ

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT. Algemeen Bestuur RUD Utrecht. Vergadering: Vergaderdatum: 6 februari 2014

VERSLAG RUD UTRECHT. Algemeen Bestuur RUD Utrecht. Vergadering: Vergaderdatum: 6 februari 2014 VERSLAG Vergadering: Algemeen Bestuur RUD Utrecht Vergaderdatum: 6 februari 2014 Deelnemers: Provincie Utrecht Gemeente Amersfoort Gemeente Baarn De heer J. Baerends Gemeente Bunschoten De heer M Nagel

Nadere informatie

Onderwerp: Zienswijze aangaande 1e herziening begroting 2015 Omgevingsdienst Umond

Onderwerp: Zienswijze aangaande 1e herziening begroting 2015 Omgevingsdienst Umond Onderwerp: Zienswijze aangaande 1e herziening begroting 2015 Omgevingsdienst Umond Samenvatting: Het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Umond heeft de 1 e herziene begroting

Nadere informatie

Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016

Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016 Raadsvoorstel *Z01C3C9D81F* Aan de raad Documentnummer : INT-15-18695 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016 Inleiding In het door het college

Nadere informatie

Agendapunt Voorstel/Overweging, vraag of opmerking Besluit

Agendapunt Voorstel/Overweging, vraag of opmerking Besluit BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET ALGEMEEN BESTUUR van het Waterschap Drents Overijsselse Delta van 21 mei 2019 in het Waterschapshuis te Zwolle. Aanwezig: Ir. J.F. de Jong (waarnemend voorzitter),

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 12 april 2012

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 12 april 2012 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 12 april 2012 Aanwezig: H.B. Eenhoorn (tot en met agendapunt 7), L.A.W. de Lange, H.J.J. Lenferink (voorzitter), mevrouw E. van Oortmerssen-Schutte, J.B. Uit den Boogaard,

Nadere informatie