1) Waarom wordt het huidige gemeentehuis niet gewoon gerenoveerd? 2) Wat gebeurt er met het historische gedeelte van het gemeentehuis?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1) Waarom wordt het huidige gemeentehuis niet gewoon gerenoveerd? 2) Wat gebeurt er met het historische gedeelte van het gemeentehuis?"

Transcriptie

1 Q&A Algemeen 1) Waarom wordt het huidige gemeentehuis niet gewoon gerenoveerd? De verouderde publieke gebouwen voldoen niet meer aan de normen. Na onderzoek bleek een renovatie van het huidige gemeentehuis op ecologisch, economisch en financieel vlak niet haalbaar. Daarom werd ervoor gekozen nieuwe publieke gebouwen aan te leggen, op basis van een grondige studie van de noden. 2) Wat gebeurt er met het historische gedeelte van het gemeentehuis? Het oude gedeelte van het gemeentehuis is een historisch gebouw. In de opmaak van de plannen is het gebouw geïntegreerd in de rest van de omgeving. Het oude gedeelte wordt hoe dan ook bewaard. Op termijn kan er een horecazaak in worden ondergebracht. Nut en noodzaak van de werken 3) Heeft Wezembeek-Oppem wel nood aan zoveel nieuwe woningen? De vraag naar extra woningen in Wezembeek-Oppem is groot. Niet enkel van mensen van buiten onze gemeente, maar ook van de mensen uit Wezembeek-Oppem zelf. Met de aanleg van de woongebouwen willen we hier een antwoord op bieden. 4) Waarom werd er niet gekozen om geld te lenen in plaats van gemeentelijke gronden te verkopen voor de financiering van het project NAC en omgeving? Met een lening zou de kost voor de gemeente meer dan euro * bedragen, of meer dan euro per jaar gedurende 30 jaar. Dit zou een ernstige belemmering vormen voor de gemeente om noodzakelijke werken en verbeteringen aan infrastructuur uit te voeren. Een vermindering van de gemeentebelasting zou in dit geval evenmin mogelijk zijn. * : Terugbetaling: euro / Rentelast : euro / Nieuwe inwoners: euro

2 Timing en procedure 5) Hoe is de gemeente gekomen tot de definitieve plannen? Welke procedure is aan het project voorafgegaan? Na raadpleging van de bevolking (zie vraag 5), werd in 2016 de bestemming van het gebied vastgelegd in het ruimtelijke uitvoeringsplan Nieuw Administratief Centrum (RUP NAC). Deze plannen werden in maart 2016 goedgekeurd door de gemeenteraad van Wezembeek-Oppem. Het masterplan werd verder verfijnd met de opmaak van een beeldkwaliteitsplan, door het bureau BUUR uit Leuven. Daarna konden projectbureaus zich via een onderhandelingsprocedure met bekendmaking op Europees niveau inschrijven om het RUP NAC te vertalen in concrete plannen. Hierop schreven 11 consortia zich in. Het college van burgemeesters en schepenen selecteerde 5 kandidaten, samen met de administratieve diensten en de begeleidende consultants van SWECO. Daarbij werd voornamelijk gekeken naar specifieke ervaring van de consortia met de ontwikkeling van andere administratieve centra. Deze 5 kandidaten dienden in augustus 2017 concrete voorstellen in. De voorstellen werden gepresenteerd aan een onafhankelijke jury, met daarin onder andere de Gentse Stadsbouwmeester, de directeur van het Centrum voor Duurzaam Bouwen, een onderzoeker van de VUB en de technische consultants van controlebureau SECO. De jury selecteerde bouwteam VAN ROEY als voorkeursbieder, waarmee de gemeente uiteindelijk in onderhandeling is gegaan. Op 21 december 2017 wordt/werd de PPS-overeenkomst (publiek-private samenwerking) met bouwteam VAN ROEY goedgekeurd door de gemeenteraad. 6) Hoeveel inspraak heeft de bevolking gekregen bij de opmaak van de plannen? Tijdens de opmaak van het RUP NAC is de bevolking van Wezembeek-Oppem uitgebreid geraadpleegd. Via informatiesessies en gespreksrondes heeft iedereen zijn standpunt kunnen uiten. De huidige plannen volgen de voorschriften die in het RUP NAC zijn vastgelegd. Zo werd, op basis van de feedback van de inwoners van Wezembeek-Oppem, meer dan 50% van het grasveld behouden en opgewaardeerd tot een openbaar park. Ook werd werd het aantal appartementen en de hoogte van de woongebouwen gereduceerd en werd er gekozen voor groendaken op de woongebouwen en de publieke gebouwen.

3 Tijdens de informatiesessies begin 2018 zullen we met de inwoners van Wezembeek-Oppem in dialoog gaan, op zoek naar feedback en suggesties om het project nog beter te maken. 7) Er loopt een beroep tegen het RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) bij de Raad van State. Wat zijn de gevolgen voor het project? Het ingestelde beroep heeft geen schorsende werking en het contract dat door de gemeenteraad werd goedgekeurd blijft van kracht. In geval van schorsing van het RUP door de Raad van State, zouden alle voorziene groene ruimtes bebouwbaar worden, hetgeen een ongecontroleerde verstedelijking van deze zone zou toelaten. Dit is helemaal niet de bedoeling van dit RUP, dat door enkele omwonenden van het project wordt betwist. De publieke gebouwen 8) Waarvoor zal de sportzaal onder het NAC gebruikt worden? In de 1ste plaats zal de zaal dienen als turnzaal voor de leerlingen van debasisschool DE LETTERBIJTER. Daarnaast is de zaal ook een grote troef voor al onze lokale sportverenigingen. Momenteel zijn ze allemaal ondergebracht in de sporthal aan de Astridlaan. Met deze nieuwe sporthal kunnen we hen een nieuwe, moderne infrastructuur aanbieden. We willen de turnzaal daarnaast zoveel mogelijk openstellen voor sportieve evenementen. Dit zal de dynamiek van de gemeente ten goede komen. De groene zone en de woongebouwen 9) Zal dit project niet ten koste gaan van het groen in de omgeving? Neen, de bestaande bomen worden zoveel mogelijk behouden. Waar mogelijk wordt het groen opgewaardeerd. Zo wordt het grote grasveld achter de publieke gebouwen grotendeels omgevormd tot een openbaar park, met wandelpaden en hoogwaardige beplanting. Het park met het ruiterbeeld van STRAUFHAIN zal worden uitgebreid. Deze tuin van STRAUFHAIN zal lopen tot aan het voorplein van het NAC, de bibliotheek en de school. Deze driehoekige parkruimte is verbonden met een groene dreef langs de publieke gebouwen. Deze dreef vervangt de huidige geasfalteerde parking. Ze loopt over in het openbaar park, gelegen achter de publieke gebouwen.

4 Ook achter het wooncomplex aan de Jozef De Keyzerstraat wordt een publieke tuin aangelegd. Al deze groene zones staan door middel van onverharde wandelpaden met elkaar in verbinding en vormen zo een doorlopende parkruimte. 10) Hoeveel nieuwe woningen zullen er komen? In de 5 woongebouwen rondom het openbare park komen in totaal 78 appartementen. Het 6de woongebouw, aan de Jozef De Keyzerstraat, zal 29 appartementen tellen. Zo komen er in totaal 107 nieuwe woningen. Een groot deel van deze woningen zullen 2 of meer slaapkamers bevatten. Dat is een bewuste keuze. Met deze wooncomplexen willen we alle bevolkings- en leeftijdsgroepen aantrekken. Jonge gezinnen mogen hier zeker niet ontbreken. 11) Waarom geen eengezinswoningen bouwen op het terrein achter de school? Het vorige college had inderdaad geopteerd voor de bouw van een veertigtal woningen. Deze optie werd niet weerhouden door de grote vraag van de bevolking om deze groene ruimte te behouden. Daarom moest er gezocht worden naar een oplossing die ieders belangen respecteert: zowel voor de omwonenden als voor het algemeen belang. Door te opteren voor laagbouw villa-appartementen kan de groene ruimte gemaximaliseerd worden. Na een uitgebreid openbaar onderzoek, werd deze optie goedgekeurd door de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (GECORO) en hield het huidige college hier rekening mee. 12) Wordt er ook ruimte voorzien voor handels- en horecazaken? Een horecazaak zou op termijn kunnen worden ondergebracht in het historisch gedeelte van het gemeentehuis. De plannen voor het woongebouw langs de Jozef De Keyzerstraat zijn nog niet definitief. Daarom kunnen we nog niet exact zeggen hoeveel ruimte er zal worden voorzien voor handels- en horecazaken. Maar het staat wel vast dat hiervoor ruimte zal worden vrijgemaakt op het gelijkvloers van het woongebouw. Op deze manier creëren we niet enkel een plek voor de mensen die er wonen, maar een ontmoetingsplek voor alle inwoners van Wezembeek-Oppem.

5 13) Welke maatregelen zijn er genomen om de drainage van het gebied te verzekeren? De waterafvoer van hemelwater is tijdens de opmaak van de plannen zeer grondig onderzocht. Het was een belangrijk criterium bij de evaluatie van de offertes. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk hemelwater in de bodem (en niet in de riolering) terechtkomt, zal er in de eerste plaats gewerkt worden met groendaken op alle woningcomplexen en een groot deel van de publieke gebouwen. Daarnaast werken we met een zogenaamde wadi. Een wadi is een bedding waar het regenwater, dat op verharde oppervlaktes terechtkomt, naartoe stroomt. Op deze manier komt het water langzaam in de bodem terecht. 14) Welke materialen zullen er worden gebruikt voor de nieuwe woningen? De plannen voor de woningcomplexen zijn nog niet in detail uitgewerkt. Er is dus ook nog niet definitief vastgelegd welke materialen er juist gebruikt zullen worden. We zullen hier zoveel mogelijk inzetten op duurzame materialen en zoveel mogelijk groen. De woningcomplexen krijgen een hedendaagse uitstraling, die aansluit bij het uitzicht van de omliggende straten. Mobiliteit en parkeren 15) Welke impact gaan al die nieuwe appartementen hebben op de parkeerdruk en het verkeer in de omgeving? We willen de impact op de verkeerssituatie in de omliggende straten zoveel mogelijk beperken. Daarom werd er in het RUP NAC gekozen voor één ondergrondse parkeergarage. De inrit van deze garage ligt op straatniveau aan de hoofdweg, de huidige Europalaan. Dit is de enige plek waarlangs auto s de gebouwen ontsluiten. Via de garage kan je eenvoudig alle publieke diensten en de woongebouwen bereiken. Zo worden de omliggende straten niet extra belast. De groene zone zelf is volledig afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Er zullen verharde en onverharde wandelpaden worden aangelegd. Wel voorzien we een doorgang voor hulpdiensten en uitzonderlijk verkeer, zoals verhuiswagens. Het gebied wordt met andere woorden ingericht op maat van de zwakke weggebruiker. Bij de woningen worden bovendien talrijke fietsenstallingen

6 voorzien. Daarmee willen we het gebruik van de fiets als vervoersmiddel zo comfortabel mogelijk maken. 16) Zullen we nog steeds op straat kunnen parkeren in de omgeving van het gemeentehuis? Dit blijft mogelijk, maar in beperkte mate. Er worden langsparkeerplaatsen voorzien langs de Jozef De Keyzerstraat en de Wijngaardlaan. Deze plaatsen vormen ook een kiss and ride zone voor de school. 17) Hoe wordt het verdwijnen van de buitenparkeerplaatsen opgevangen? In de ondergrondse parking worden in totaal 222 parkeerplaatsen voorzien. Hiermee bieden we plaats aan de de bezoekers van publieke diensten, bewoners en bezoekers van de handelszaken. Door de buitenparkeerplaatsen te vervangen door ondergrondse plaatsen, wordt er ruimte vrijgemaakt voor een groene dreef naar het openbaar park. Er wordt verder nog onderzocht of deelwagens of deelparkeren een rol kunnen spelen, zodat de parkeerplaatsen steeds zo efficiënt mogelijk kunnen worden gebruikt. 18) Wat gebeurt er om verkeersproblemen te voorkomen na de bouw van een honderdtal woningen en de openbare gebouwen? Zullen er nog voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn? De mobiliteitsstudie die in het kader van het RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) werd uitgevoerd voorziet geen verkeersproblemen, zelfs tijdens de spitsuren. Deze studie gebeurde zelfs op basis van een groter aantal woningen dan de nu geplande 107 woningen (teruggebracht tot dit aantal volgend op het advies van de GECORO). Dankzij de wegeniswerken zullen voertuigen elkaar in de Jozef De Keyzerstraat gemakkelijker kunnen kruisen. Dankzij de aanleg van de brede verbindingsweg van de Louis Marcelisstraat met de Wijngaardlaan zal het busverkeer gelijktijdig in beide richtingen mogelijk zijn. De toegang tot de woningen via de Maaldersgaarde werd definitief geschrapt omdat dit verkeersproblemen had kunnen opleveren. De toegang van voertuigen tot de villa-appartementen zal via de grote ondergrondse parking verlopen, behalve voor de hulpdiensten en verhuiswagens die toegang zullen krijgen via het park.

7 De scholen in het centrum en ook de nieuwe buurtwinkels en tram en bushaltes zijn makkelijk op wandelafstand te bereiken voor een groot deel van de omwonenden, de werknemers van NAC en school en voor de nieuwe bewoners. Hierdoor is het niet telkens nodig om de auto te nemen voor lokale verplaatsingen. Er worden 222 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien, die voldoende parkeergelegenheid bieden aan bewoners van de appartementen als aan de werknemers en bezoekers van de openbare diensten. De 98 parkeerplaatsen die worden voorbehouden voor het gemeentebestuur en voor de bevolking zullen s avonds en tijdens het weekend beschikbaar zijn voor bezoekers. Een smart parkeersysteem wordt voorzien voor de parkeerplaatsen van het gemeentebestuur. Enkele bovengrondse parkeerplaatsen zullen dit toereikend aanbod aanvullen.

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

V I T E U X E N O M G E V I N G

V I T E U X E N O M G E V I N G Yves Van Helleputte PPS - PROJECT K A S T E E L P A R K V I T E U X E N O M G E V I N G koetshuis en orangerie park & vijver kasteel Viteux 20.000 m2 Visie Gemeente - Duurzame stedenbouw - Hedendaags woonproject

Nadere informatie

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek Mobiliteit en ondernemen N-VA Stabroek Impact mobiliteit op ondernemen Goede basismobiliteit vormt een hoeksteen voor een gezond ondernemingskader Goede basismobiliteit = Vlotte bereikbaarheid van de handelaars

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

Gebied voor stedelijke activiteiten

Gebied voor stedelijke activiteiten Provincie Antwerpen Stad Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gebied voor stedelijke activiteiten Kievit fase II te Antwerpen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk

Nadere informatie

Het woonproject A. Sanderslei Een Aartselaarse toekomst voor 15 jonge gezinnen

Het woonproject A. Sanderslei Een Aartselaarse toekomst voor 15 jonge gezinnen Het woonproject A. Sanderslei Een Aartselaarse toekomst voor 15 jonge gezinnen Inhoud 1. Wat houdt het project in?... 2 2. Wie kan er komen wonen?... 2 3. Komen er sociale woningen op dit woonproject?...

Nadere informatie

Alle beelden zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Alle beelden zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Vinkenhof Alle beelden zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Groene oase in het centrum van de stad Privé tuin met zonneterras Wellness-paviljoen met zwembad, fitness en sauna Ruime

Nadere informatie

vrienden van heverleebos en meerdaalwoud vzw regionale milieu - en natuurvereniging

vrienden van heverleebos en meerdaalwoud vzw regionale milieu - en natuurvereniging vrienden van heverleebos en meerdaalwoud vzw regionale milieu - en natuurvereniging Waversebaan 66 Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening 3001 Heverlee p/a Dienst ruimtelijk beleid : 016 23

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Gemeente Moorslede Dienst ruimtelijke ordening Marktplaats 1 8890 Moorslede Tel.: 051/788 914 Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Principiële goedkeuring

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu:

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: 79 Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: Foto 4.4. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat, begin 20 ste eeuw Foto 4.5. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat in 1990 Foto 4.6. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat

Nadere informatie

Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk. Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken

Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk. Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken 14/11/2018 Keerdok/Eandis, situering Loods Keerdok/Eandis, situering Loods Keerdok/Eandis,

Nadere informatie

renovatie woning Gent

renovatie woning Gent renovatie woning Gent atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 www@ateliertomvanhee.be RENOVATIE WONING GENT WOONVOLUME MET RAMEN ALS SCHILDERIJEN PROJECT

Nadere informatie

Verslag participatiemoment RUP Gemeentepark

Verslag participatiemoment RUP Gemeentepark u zwe 10-1 Verslag participatiemoment 20180926-uzwe10-1-Verslag participatiemoment 5 september Gemeentepunt Zwevegem 5 september 2018 Verslag participatiemoment RUP Gemeentepark 15-tal omwonenden en/of

Nadere informatie

Weelde Depot. Visietekst CD&V Ravels

Weelde Depot. Visietekst CD&V Ravels Weelde Depot Visietekst CD&V Ravels Voorwoord Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, er is lang voor geijverd maar in november 2016 was het zover: gemeente Ravels kocht Weelde Depot. Om op zo n terrein

Nadere informatie

Veilig naar links via keerbewegingen

Veilig naar links via keerbewegingen Veilig naar links via keerbewegingen Na de heraanleg van de sesteenweg (N8) is het niet meer mogelijk om linksaf te slaan. Daarom zijn er drie keerpunten voorzien waar het verkeer veilig kan keren. Dankzij

Nadere informatie

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING AnnA staat voor: 1. Levendig wonen, voor iedereen bereikbaar. Levendig woonmilieu met circa 2.000 woningen Van micro-appartementen van 40m2 tot grotere appartementen

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Toelichting GECORO 23 oktober 2018 Inhoud 1. Fasestap binnen

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene bepalingen...35 Artikel 1: Zone voor wonen en jeugdverblijf...38 Artikel 2: Recreatief parkgebied...42 Artikel 0: Algemene bepalingen 0.1. Ruimtelijke kwaliteit

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken?

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? 1. Knooppunt van duurzame mobiliteit vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation voldoende en comfortabele

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsproject

Stadsvernieuwingsproject Stadsvernieuwingsproject Het Hoedhaarproject te Lokeren Meneer Janssens D. Jolien Vanderper MAK 1E2 Het Hoedhaarproject te Lokeren WAAROM IS HET EEN STADSVERNIEUWINGSPROJECT? 1. Financiële ondersteuning

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

VERKLARENDE NOTA STEDENBOUWKUNDIG- EN MILIEU-ATTEST «TUINEN VAN DE JACHT»

VERKLARENDE NOTA STEDENBOUWKUNDIG- EN MILIEU-ATTEST «TUINEN VAN DE JACHT» VERKLARENDE NOTA STEDENBOUWKUNDIG- EN MILIEU-ATTEST «TUINEN VAN DE JACHT» 1. INLEIDING De wens van de Gemeente Etterbeek om het terrein van de Tuinen van de Jacht te herstedelijken en opnieuw een bestemming

Nadere informatie

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

Openbaar onderzoek RUP 152 Portus-site

Openbaar onderzoek RUP 152 Portus-site Openbaar onderzoek RUP 152 Portus-site Om de Portus-site, het gebied rond het vroegere Belgacomgebouw in de Keizer Karelstraat, te kunnen herontwikkelen, maakt de Stad Gent een ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

plaatsen voor wagens

plaatsen voor wagens Parkeerbeheer en tarieven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Parkeren in Brussel 1.154.000 bewoners 510.000 privé-voertuigen +/- 77.000 bestelwagens +/- 200.000 binnenkomend verkeer 290.000 plaatsen

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist

Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist bijlage II. Stedenbouwkundige voorschriften Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist 2 gewestelijk

Nadere informatie

HOMBEEK ONTWERP DORPSPLEIN EN CLUSTER DIEPESTRAAT - STATIONSPLEIN OPDRACHTGEVER AANBESTEDINGSBEDRAG LOOPTIJD STUDIE PROJECTTEAM.

HOMBEEK ONTWERP DORPSPLEIN EN CLUSTER DIEPESTRAAT - STATIONSPLEIN OPDRACHTGEVER AANBESTEDINGSBEDRAG LOOPTIJD STUDIE PROJECTTEAM. OPDRACHTGEVER Gemeente Mechelen AANBESTEDINGSBEDRAG 1.837.280 euro (excl. BTW) LOOPTIJD STUDIE 2015 2016 PROJECTTEAM Koen Stuyven Geert Vercruysse Maarten Vrebos Ciska Geysens ONTMOETEN IN In de zone rond

Nadere informatie

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP Stedelijk Wonen. Daarmee wil de Stad stedenbouwkundige problemen

Nadere informatie

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012 Postadres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Projectmanagement Spuiboulevard 300 DORDRECHT www.dordrecht.nl Contactpersoon R. Domenie T 078-7704293 E rhcm.domenie@dordrecht.nl Datum 25 juni 2012 Ons kenmerk

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR

RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR p2 atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 tom@ateliertomvanhee.be

Nadere informatie

RUP Moleneiland. Publieke raadpleging tem Informatievergadering en mini-workshop

RUP Moleneiland. Publieke raadpleging tem Informatievergadering en mini-workshop RUP Moleneiland Publieke raadpleging 24.11.2017 tem 22.01.2018 Informatievergadering en mini-workshop 30.11.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol

Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf De

Nadere informatie

Jef Van Damme presenteert

Jef Van Damme presenteert Jef Van Damme presenteert MOLENBEEK 2018 een autoluwe, groene woonoase en dé mediterrane shopping referentie van België 1. Molenbeek Centrum vandaag 2. Visie en doelstellingen voor 2018 3. Een ambitieus

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Vergunning met voorwaarden voor Ecowijk Gantoise

Vergunning met voorwaarden voor Ecowijk Gantoise Vergunning met voorwaarden voor Ecowijk Gantoise Op 13 juli 2017 heeft het Gentse college van burgemeester en schepenen een verkavelingsvergunning verleend aan Ecowijk Gantoise, de nieuwe kindvriendelijke

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Park - gedeeltelijke herziening Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ111

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Park - gedeeltelijke herziening Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ111 Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Park - gedeeltelijke herziening Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ111 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Wijnegem Oktober 2007

Nadere informatie

RUP Bavikhove Dorp West. Publieke raadpleging tem Informatievergadering

RUP Bavikhove Dorp West. Publieke raadpleging tem Informatievergadering RUP Bavikhove Dorp West Publieke raadpleging 19.06 tem 17.08.2017 Informatievergadering 26.06.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling in zones stedenbouwkundige

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN Ontwerp definitieve vaststelling Stedenbouwkundige voorschriften 184446\RAP\ZEMST_04_ontwerp_voorschriften_d Gemeente Zemst De Griet 1 1980 Zemst

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Gevangenis Beveren. Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Gevangenis Beveren. Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gevangenis Beveren Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren gewestelijk

Nadere informatie

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE PROVINCIE: Oost-Vlaanderen GEMEENTE: Laarne RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 42010 DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR 30/03/05 Opmaak Sandrien Paeleman 29/06/05 Aanpassingen na plenaire vergadering

Nadere informatie

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 Gemeentelijk RUP nr. 2quater 'Zeedijk-Tennis' te Middelkerke Verordenend grafisch plan

Nadere informatie

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE LEDEGEM RUP VANDEMAELE J. TUINEN VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

RUP ZORGDORP STARTNOTA

RUP ZORGDORP STARTNOTA RUP ZORGDORP STARTNOTA participatiemoment 13-06-2018 06492 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be INHOUD wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan? waarom een RUP Zorgdorp?

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 Aanwezig : Damen E. voorzitter. Segers D., Sterckx D. deskundigen. Stessens J., Iemants M., Breugelmans

Nadere informatie

Informatieavond RUP Rijschoolstraat op 19 maart 2014 verslag

Informatieavond RUP Rijschoolstraat op 19 maart 2014 verslag Informatieavond RUP Rijschoolstraat op 19 maart 2014 verslag Aanwezig : Pascal Vossius, schepen ruimtelijke ordening Sint-Truiden Johan Vangeffelen, dienst ruimtelijke planning stad Sint-Truiden Jan Baelus,

Nadere informatie

Raadpleging startnota en procesnota Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Groen

Raadpleging startnota en procesnota Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Groen Raadpleging startnota en procesnota Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Groen Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP Groen. Dit RUP wil de bestaande groengebieden

Nadere informatie

RUP Driegaaienstraat

RUP Driegaaienstraat RUP Driegaaienstraat ontwerp oktober 2016 Stedenbouwkundige voorschriften Cluster omgeving Dienst ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2016 De

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1 2.2.6 Inrichtingsontwerp Sterrenberg fase 1 1 Dossier 1556 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1556 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 28 maart 2017 Agendapunt 2.2.6 Omschrijving Inrichtingsontwerp

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Tuinen van Puurs. 24 april 2018

Tuinen van Puurs. 24 april 2018 Tuinen van Puurs 24 april 2018 24 april 2018 Tuinen van Puurs 1 Situering Puurs Hondsmarkt en omgeving Open Oproep - masterplan 2 Puurs anno 2018: even voorstellen Meer dan 17.500 inwoners in 5 leefgemeenschappen

Nadere informatie

Stad Gent werkt aan Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stedelijk Wonen

Stad Gent werkt aan Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stedelijk Wonen Stad Gent werkt aan Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stedelijk Wonen Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP 167 Stedelijk Wonen. Met dit RUP wil

Nadere informatie

Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu?

Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu? Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu? Heemstede, 8 november 2016 KvK 51354349 bank NL51ABNA0422678015 Eikenlaan 37, 2101 WH Heemstede Standpunten Omwonenden: ` Acceptatie indien woongenot & veiligheid

Nadere informatie

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota ZELZATE RUP EUROHAL 01.06.2018 WWW.VENECO.BE I. COLOFON Dit document is een publicatie van Gemeentebestuur Zelzate Grote Markt 1 9060 Zelzate Planid: RUP_43018_214_00006_00001 Versie Datum Omschrijving

Nadere informatie

Informatiemap Bibliotheek Lummen

Informatiemap Bibliotheek Lummen Informatiemap Bibliotheek Lummen 1/9 Algemeen Het gemeentebestuur heeft in oktober 2010 de plannen goedgekeurd voor de bouw van een nieuwe bibliotheek. Deze bibliotheek zal ingeplant worden op een perceel

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit Stedenbouwkundige voorschriften Februari 2010 Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Kaders voor wonen en openbare ruimte Vertrekpunten voor de ontwikkeling van wonen Schetsontwerp inrichting

Nadere informatie

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Inleiding Aanpak problematiek van de weekendverblijven Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Verdere stappen Vragen? 6 mei 2009 dienst ruimtelijke planning - PRUP Leugenboombos 1

Nadere informatie

PROMOTOR STONOS CONSTRUCT BVBA HANSWIJKVAART MECHELEN LIGGING LEEMPUTSTRAAT VILLA VERDE 2800 MECHELEN

PROMOTOR STONOS CONSTRUCT BVBA HANSWIJKVAART MECHELEN LIGGING LEEMPUTSTRAAT VILLA VERDE 2800 MECHELEN F G E A C D B A B BUSHALTE SLAGERIJ 270m 1500m 2min 4min 2min 5min 5min 17min C BAKKER 300m 2min 2min 5min J I D STATION MUIZEN 1400m 4min 5min 16min E STATION MECHELEN 2600m 8min 8min 32min F AZ SINT-MAARTEN

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd:

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd: N o t a b e t r e f f e n d e d e b e h a n d e l i n g v a n d e a d v i e z e n i n k a d e r v a n h e t o n d e r z o e k t o t m i l i e u e f f e c t r a p p o r t a g e v a n de R U P s V r o e

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Kwaliteitsimpuls openbare ruimte PARK DWINGELAND Ruimte voor initiatieven Workshop 27 november 2017 Houten duurzame speeltoestellen Toegankelijk voor ouderen Woningen integreren in groen Verbinden met

Nadere informatie

Quick scan parkeergarage centrum Noord. Werknummer bbn : 5117 Datum : 3 april 2006

Quick scan parkeergarage centrum Noord. Werknummer bbn : 5117 Datum : 3 april 2006 Quick scan parkeergarage centrum Noord Werknummer bbn : 5117 Datum : 3 april 2006 Rapportnummer : 001 Tekstgedeelte : 32 pagina s Versie : 005 Aantal bijlagen : 6 Status : definitief Bestandsnaam : Rapport005b

Nadere informatie

De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening vergadert in besloten zitting.

De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening vergadert in besloten zitting. aan leden GECORO, schepencollege en gemeenteraad van Tom Vermeiren, gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar dienst gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening datum 30 maart 2017 Vergadering: GECORO 30

Nadere informatie

(Versie 12/12/2013) Provincie Vlaams-Brabant Gemeente Opwijk

(Versie 12/12/2013) Provincie Vlaams-Brabant Gemeente Opwijk Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake parkeren en stallen van auto s & fietsen en realisatie van bergruimten bij meergezinswoningen (Versie 12/12/2013) Provincie Vlaams-Brabant Gemeente Opwijk

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Nieuws uit Sint-Bernadette

Nieuws uit Sint-Bernadette Nieuws uit Sint-Bernadette De komende jaren staat heel wat te gebeuren in uw wijk. Lees in deze brochure alles over de belangrijkste projecten. november 2014 Renovatie school Gustaaf Callier Na enkele

Nadere informatie

Duivenvoorde, Amstelwijk en De Zijde

Duivenvoorde, Amstelwijk en De Zijde Duivenvoorde, Amstelwijk en De Zijde Wijkbeschrijving: De Amstelwijk, De Zijde en Duivenvoorde maken deel uit van Leidschendam Noord. Het is een wijk die met name bestaat uit eengezinswoningen die in eind

Nadere informatie

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Presentatie stedenbouwkundige visie door dhr. G.J. Hellinga van HzA, Stedebouw & Landschap Gelegenheid

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

GRUP Vanpeteghem Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Staden Juni 2013

GRUP Vanpeteghem Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Staden Juni 2013 Gemeente Staden Juni 2013 Opdracht: Opdrachtgever: Opdrachthouder: Gemeentebestuur Staden Marktplaats 2 8840 Staden Adoplan bvba Vaartlaan 28/1 9800 Deinze Tel: 09/241.53.70 Fax: 09/241.53.79 office@adoplan.be

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE OVERLEGCOMMISSIE VAN 19/07/2018

VERGADERING VAN DE OVERLEGCOMMISSIE VAN 19/07/2018 VERGADERING VAN DE OVERLEGCOMMISSIE VAN 19/07/2018 Punt nr. 12 15:40 Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Adres van het goed: Haachtsesteenweg 1037-1041 Vliegpleinstraat 50 Identiteit van de aanvrager:

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan Gentse en Kanaalzone (K.B. 14.09.1977). De voorschriften opgenomen in dit RUP vervangen de algemene voorschriften van het

Nadere informatie

Historiek RUP. Maar RUP Maalzaakstraat hield geen rekening met toekomstige noden aanvraag tot contourafwijking

Historiek RUP. Maar RUP Maalzaakstraat hield geen rekening met toekomstige noden aanvraag tot contourafwijking PROJECT DE MAALZAAK Historiek RUP 2011: Vervanging BPA Maalzaakstraat door RUP Maalzaakstraat: van recreatiegebied naar landbouwgebied (compensatie GRUP Sportschuur), stuk van recreatiegebied werd zone

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

Een nieuwe school maakt het stadspark opnieuw tot een aantrekkelijke publieke plek

Een nieuwe school maakt het stadspark opnieuw tot een aantrekkelijke publieke plek KOUTERSCHOOL ZWEVEGEM LAGER ONDERWIJS ARTESIS HOGESCHOOL ANTWERPEN HENRY VAN DE VELDE INSTITUUT 1STE MASTER Docenten Lieven Achtergael en Nick Ceulemans PROJECT 1 Karen De Roeck PROJECT 2 Amber Kevelaerts

Nadere informatie

Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018

Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018 Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018 Algemeen - Tijdens de periode van publieke inspraak van 12 maart 2018 tot en met 12 mei 2018 zijn er verschillende

Nadere informatie

Ontwerp RUP KEERDOK - EANDIS. Openbaar onderzoek 18 april juni 2017

Ontwerp RUP KEERDOK - EANDIS. Openbaar onderzoek 18 april juni 2017 Ontwerp RUP KEERDOK - EANDIS Openbaar onderzoek 18 april 2017 16 juni 2017 Inleiding Stijging inwonersaantal : 84.000 100.000 Stad investeert in renovatie binnenstad en privaat/publieke samenwerkingen

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t

Nadere informatie

Projectzones Leemhoek. Zone P2

Projectzones Leemhoek. Zone P2 Projectzones Leemhoek Zone P2 Het Lot P2 is gelegen in de zone voor wonen 5 Meergezinswoningen binnen het Gemeentelijke Ruimtelijk Uitvoeringsplan Leemhoek zone 2. Volgende voorschriften zijn van toepassing

Nadere informatie

Lokale overheid als regisseur. Winvorm 20 maart 2018 Cindy Deprez - omgevingsambtenaar

Lokale overheid als regisseur. Winvorm 20 maart 2018 Cindy Deprez - omgevingsambtenaar Lokale overheid als regisseur Winvorm 20 maart 2018 Cindy Deprez - omgevingsambtenaar Stadsvernieuwing centrum Lelijkste Marktplein van Vlaanderen Planverleden Marktplein Beschermd gesloopt schepenhuis

Nadere informatie

PARKWIJK. Achttien punten VOOR DE. november De achttien punten zijn de leidraad voor het projectparkwijk.

PARKWIJK. Achttien punten VOOR DE. november De achttien punten zijn de leidraad voor het projectparkwijk. Achttien punten VOOR DE PARKWIJK november 2018 De achttien punten zijn de leidraad voor het projectparkwijk. In de komende tien jaar willen Stad Turnhout en DE ARK de Parkwijk grondig vernieuwen. In januari

Nadere informatie

Toekomst Konijnenwei. Bewonersmoment 28 november 2013

Toekomst Konijnenwei. Bewonersmoment 28 november 2013 Toekomst Konijnenwei Bewonersmoment 28 november 2013 Programma Toelichtingen - districtsschepen Tom Van den Borne - stadsschepen Rob Van de Velde - districtsschepen Paul Cordy - stadsschepen Koen Kennis

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Januari 2012 1. Inleiding Conform het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dient het bestemmingsplan gedurende

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf Steenfabrieken Nelissen NV

Historisch gegroeid bedrijf Steenfabrieken Nelissen NV gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Steenfabrieken Nelissen NV Bijlage II. Stedenbouwkundige voorschriften Definitief gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 2.12_00472_00001

Nadere informatie

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Weilandshof

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Weilandshof Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Weilandshof Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ01021 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Wijnegem Oktober 2015 Provincie: Gemeente

Nadere informatie

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT Persinformatie Zomerse projecten WoninGent goed voor 161 nieuwe sociale woningen Deze zomer gaan vijf projecten van start, samen goed voor 94 sociale huurwoningen en 39 sociale koopwoningen. Daarnaast

Nadere informatie

Bertrand Waucquez Kraainem, Seringenstraat 28 B-1950 Kraainem. Betreft: agenda van de gemeenteraad voorzien op 27 januari 2015

Bertrand Waucquez Kraainem, Seringenstraat 28 B-1950 Kraainem. Betreft: agenda van de gemeenteraad voorzien op 27 januari 2015 Bertrand Waucquez Kraainem, 2015-01-21 Seringenstraat 28 De heer Vandersteen Voorzitter van de gemeenteraad Dezangrélaan 17 Betreft: agenda van de gemeenteraad voorzien op 27 januari 2015 Mijnheer de Voorzitter,

Nadere informatie

Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN

Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN 30/03/2010 1 Welkom. Dit is de tweede van twee presentaties van het Project Gent Sint- Pieters over mobiliteit anno 2010. Hier

Nadere informatie

Openbaar onderzoek RUP 153 deel B Antwerpsesteenweg-Orchideestraat

Openbaar onderzoek RUP 153 deel B Antwerpsesteenweg-Orchideestraat Openbaar onderzoek RUP 153 deel B Antwerpsesteenweg-Orchideestraat Om een deel van de Antwerpsesteenweg beter in te richten, maakt de Stad Gent een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op. Voor het ontwerp

Nadere informatie

Torenlaan (N76) Situering projectzone N76. Aanleg op- en afrittencomplex. Opglabbeek. Socialestraat. Torenlaan Lucien Londotstraat.

Torenlaan (N76) Situering projectzone N76. Aanleg op- en afrittencomplex. Opglabbeek. Socialestraat. Torenlaan Lucien Londotstraat. Situering projectzone Opglabbeek Socialestraat N76 Torenlaan Lucien Londotstraat Opglabbekerzavel Cockerillplaats De Macarstraat Marcel Habetslaan Oud Kolenspoor Arbeidsstraat Genk centrum Project in een

Nadere informatie

Informeren leden & sympatisanten ontwikkelingen Vomar & verkeer. 3 februari 2014

Informeren leden & sympatisanten ontwikkelingen Vomar & verkeer. 3 februari 2014 Informeren leden & sympatisanten ontwikkelingen Vomar & verkeer 3 februari 2014 KvK: 51354349 Bank: NL15ABNA042.26.78.015 1. Introductie Doel van de bijeenkomst voortgang Vomar en gemeente vertellen voorstel

Nadere informatie

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993;

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; Overwegende dat een aantal artikels aanleiding geven tot interpretatie.

Nadere informatie

KAVELPASPOORT CPO-ONTWIKKELING RUBENSSTRAAT LOCATIE SPORTFONDSENBAD

KAVELPASPOORT CPO-ONTWIKKELING RUBENSSTRAAT LOCATIE SPORTFONDSENBAD KAVELPASPOORT 3 sep 2017 CPO-ONTWIKKELING RUBENSSTRAAT LOCATIE SPORTFONDSENBAD Dit concept-kavelpaspoort omvat de (stedenbouwkundige) randvoorwaarden die van toepassing zijn op de ontwikkeling van een

Nadere informatie