Regio Noord van de NKBV Jaarplan 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regio Noord van de NKBV Jaarplan 2019"

Transcriptie

1 ` Regio Noord van de NKBV Jaarplan 2019 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen Bestuur Leden en vrijwilligers Verjonging Verbreding aanbod Samenwerking Centraal georganiseerde activiteiten Klimmen Klimhal Leeuwarden Wandelen Communicatie Begroting

2 1. Algemeen Het is van belang vast te stellen dat binnen onze prachtige vereniging diverse buitensporten, variërend van wandelen tot alpinisme, trailrunnen, sportklimmen, boulderen, speedclimbing, expeditieklimmen, bergwandelen, mountainbiken, etc. een onderdak hebben gevonden. In combinatie met de nieuwe online communicatiemiddelen, relatief grote onderlinge afstanden binnen onze regio, een grote variatie in leeftijdscategorieën binnen de vereniging en dat alles geplaatst in de huidige tijdsgeest kunnen we vaststellen dat er minimaal sprake is van een boeiende uitdaging voor het bestuur om de leden datgene te bieden waar behoefte aan is. Het vaststellen van die behoefte is derhalve al een eerste uitdaging voor het nieuwe bestuur. We zullen ons moeten gaan focussen op die activiteiten die waarde toevoegen voor onze leden en daarbij kritisch zijn op de inzet van onze capaciteit (mensen en middelen) voor activiteiten die als minder relevant worden ervaren. 2. Bestuur De vrijwilligersactiviteiten voor de VvA en het bestuur hebben in 2018 een aantal ontwikkelingen laten zien die hoofdzakelijk bepaald worden door een spanningsveld tussen enerzijds hetgeen de vereniging zou moeten en willen bieden aan haar leden en anderzijds het aantal leden dat zich beschikbaar stelt om actief een rol te spelen binnen die vereniging. Ofschoon dit een brede maatschappelijke ontwikkeling is, wil dat niet zeggen dat dit ons als bestuur en als vereniging ontslaat van de taak en verantwoordelijkheid om hier een passend antwoord op proberen te vinden. En welk passend antwoord er ook gevonden zal worden, het is en blijft een balans tussen hetgeen we als vereniging kunnen aanbieden (en met name de relevantie daarvan) en het aantal leden dat zich actief opstelt om die taken op zich te nemen. Het centrale vraagstuk voor bestuur en vereniging is het laten toenemen van het aantal leden dat zich actief inzet voor de vereniging. Dit zal gerealiseerd moeten worden door enkele activiteiten gelijktijdig vorm te geven: - Het zo snel mogelijk invullen van de vacatures van Secretaris en die van Event Manager en tevens de werving van nieuwe kliminstructeurs. - Het zoeken en uiteindelijk realiseren van een verbeterde aansluiting van de activiteiten van de vereniging bij de wensen van haar leden. Als middel zal worden ingezet de enquête die vanuit Woerden zou kunnen worden gecoördineerd. - Stoppen met het inzetten van capaciteit voor activiteiten waar de meerwaarde voor onze vereniging niet geheel zichtbaar of zelfs geheel afwezig is. - Het in blijdschap aanvaarden en ondersteunen van een fantastische en zeer actieve groep wandelaars in het Noorden. - Alsmede de grote inzet van onze groep klimmers die de klimweekenden verzorgt. Dit waarderen wij als bestuur ten zeerste!

3 3. Leden en vrijwilligers Hier willen we sterk op inzetten. In samenwerking met de afdeling Marketing en Communicatie van de NKBV willen we een onderzoek gaan uitvoeren onder de leden van Regio Noord. Wij willen van hen weten wat zij van de regio verwachten en op welke wijze zij zich kunnen en willen inzetten voor de regio. Door wisselingen van de wacht in Woerden kon hier geen vervolg aan worden gegeven in 2018, maar onze inzet is om dit in 2019 wél te gaan realiseren mits ondersteuning vanuit Woerden dit mogelijk maakt. 4. Verjonging We moeten aantrekkelijker worden voor jeugd en jongeren om de balans in de vereniging te optimaliseren. Daarbij zal er extra aandacht moeten zijn voor de online en offline vormgeving van onze activiteiten en de communicatie in dezen. Het dient een aandachtspunt te zijn bij bestaande activiteiten, bij informatie, communicatie en PR. De activiteiten worden waar mogelijk specifiek uitgebreid met mogelijkheden voor jeugd en jongeren (familieweekenden, zomerkamp, wedstrijden). 5. Verbreding aanbod Onze vereniging biedt aan verschillende sporten onderdak. Diverse sporten hebben alle aandacht en er vinden daar vele activiteiten plaats zoals het wandelen en de klimweekenden. Maar onze vereniging heeft ook alpinisten, trailrunners, ijsklimmers, boulderaars en (wellicht binnenkort ook) speedklimmers in haar gelederen. Hier willen we nagaan welke stappen we kunnen en moeten nemen om ook deze leden op passende wijze te kunnen bedienen. De wens van de leden en hun eigen inzet daarbij is leidend. We handhaven de basiskampformule voor de zomerweek en de herfstweek. Het aanbod in deze weken is geheel vrij aanspreekbaar maar zeer divers. In de wetenschap dat de capaciteit en de middelen beperkt zijn, zullen we op zoek moeten gaan naar de algemene delers onder de belangstellingsvelden van de leden. De voorbereiding op activiteiten zou daarbij een leidende insteek kunnen zijn. Denk daarbij aan lezingen/instructies op het terrein van training en voeding maar ook EHBO en oriëntatie. Tevens kunnen de wandelroutes wellicht ook dienst doen als trailrunroutes of als basis dienen voor nachtmarsen. Dergelijke activiteiten zouden we eveneens kunnen openstellen voor niet leden om de kennismaking met onze vereniging vorm te geven. Als Regio Noord van de NKBV deelnemen aan lokale sportieve activiteiten is mogelijk eveneens een optie.

4 6. Samenwerking We blijven alert op mogelijke vormen van samenwerking binnen en buiten de NKBV. Daarbij zullen we de mogelijke commerciële belangen in de opzet van activiteiten van eventuele partners in het oog houden en bewaken. De contacten met Bever (Leeuwarden, Steenwijk) en Mountain Network (Heerenveen en Leeuwarden) zullen we blijven optimaliseren, maar duidelijk de belangen van onze vereniging voorop stellen. Ook hier betekent samenwerking dat er van onze vereniging capaciteit wordt verwacht en we dus per situatie een afweging zullen maken. Capaciteit die we daadwerkelijk zullen moeten kunnen leveren. Zo lang er geen capaciteit beschikbaar is zullen we zeer terughoudend moeten zijn met de toezegging van de inzet van onze capaciteiten. 7. Centraal georganiseerde activiteiten Bergsportdag Zoals in 2018 reeds werd geconstateerd is de beperkte belangstelling voor onze bergsport(mid)dagen in het verleden en heden zodanig dat we ons alleen richten op aansluiting bij bestaande evenementen in de regio. Hierbij willen we daar waar mogelijk en relevant samenwerken met de Regio Oost. Bergwandel- en klimworkshops Het bestuur wil de mogelijkheden voor opleidingsactiviteiten voor wandelaars, klimmers en kader toch nader onderzoeken en hierbij aansluiten bij de uitkomsten van het ledenonderzoek. De NKBV Woerden zal hierin een belangrijke rol spelen. Trailrunnen, speedclimbing.. Met een toenemende belangstelling van leden voor overige sporten zullen we moeten nagaan welke behoeften er bestaan om een nieuwe sport meer aandacht te geven. We gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om een sport als trailrunnen in het Noorden op de kaart te zetten. We kunnen denken aan een evenement dat zowel open staat voor leden als niet-leden. Evenzo zou er wellicht een optie bestaan voor het organiseren van een nachtmars. Dat brengt wellicht weer een bredere groep potentiële leden in aanraking met onze vereniging. Een eventuele koppeling van deze activiteiten aan een goed doel zou een mooie combinatie kunnen worden. Speedclimbing is een Olympische sport. Ook hier moeten we nagaan op welke wijze we hier aandacht aan kunnen of willen gaan besteden. Sec online of ook offline. Van belang is vast te stellen dat de aanstelling van een Event Manager een belangrijke rol speelt in dit plan. Zonder Event Manager geen uitbreiding van de activiteiten.

5 Zomerweek en herfstweek Deze zeer succesvolle activiteiten zullen in de bestaande basiskampformule worden voortgezet. Lezingen & workshops De insteek is om in 2019 een begin te maken met een reeks relevante lezingen en bijeenkomsten die gehoor vinden bij onze leden. We kunnen daarbij denken aan lezingen/workshops over voorbereiding voor de verschillende activiteiten, EHBO- en GPS-cursussen maar evenzo lezingen over onderwerpen als het milieu en de bergen. Zie ook hoofdstuk 5. Voorwaarde voor het opstarten van deze activiteiten is dat we een bestuurslid kunnen vinden die als Event Manager de organisatie in deze op zich zal willen gaan nemen. Zonder beschikbare capaciteit zullen we op dit terrein geen verdere ronkende teksten of vergezichten schetsen. 8. Klimmen Het doel is nog steeds om de participatie bij het klimmen en de cursussen verder te vergroten. Die vertoonde de laatste jaren een neergaande lijn. Hiervoor moet nieuw potentieel kader worden aangetrokken en opgeleid. Er is in begin 2017 een klimcommissie geformeerd die als opleidingscentrum gaat functioneren en het puur recreatieve klimmen faciliteert: Wouter Staal: organisatie en planning, bestuurslid, Ernst van Uffelen: werving nieuw kader en kaderopleiding en Vacature (waargenomen door Wouter): bijscholing en actualiteit van de licenties, Allen: veiligheid en actualiteit technieken en vaardigheden. Het cursusmateriaal zal worden geactualiseerd. Het centrale vraagstuk waar we nog steeds mee worden geconfronteerd is een te beperkt aantal actieve instructeurs. Verder zijn in 2019 de volgende klimactiviteiten gepland: dinsdag- en woensdagavonden in Bjoeks; klimweekenden in België en Duitsland, cursus en recreatief; zomerkamp in Frankrijk (Vallouise), recreatief; herfstkamp in Italië (Dentelles de Arco), recreatief. Behalve in NoorderHoogte is ook op de website van Regio Noord uitgebreide informatie te vinden over programma, aanmelding, kosten en toelatingseisen voor de klimactiviteiten.

6 9. Klimhal Leeuwarden Vanaf de start van het 2019 is Klimhal Leeuwarden operationeel. Nadat Mountain Network in eerste instantie had aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in een samenwerking met de Regio Noord i.v.m. de afwezigheid en een gebrek aan een actieve opstelling, heeft een afvaardiging van het bestuur een goed gesprek gehad en de verhoudingen verbeterd. Vraagstuk waar we ook hier mee worden geconfronteerd is welke capaciteit we beschikbaar hebben om hier in te zetten en nut en noodzaak. 10. Wandelen Ook voor 2019 is weer een uitgebreid wandelprogramma samengesteld. Verschillende leden hebben ervoor gezorgd, dat ook in 2019 weer een prachtig programma wordt aangeboden. Onze wandelcoördinator Gerard Bos speelt hierbij een belangrijke rol. In 2019 bieden we wederom microadventures aan. Deze microadventures zijn een prachtige aanvulling op het assortiment activiteiten van onze vereniging en georganiseerd door Gertjan de Roller. Ook zullen er weer meerdaagse wandelingen worden verzorgt door Gerard Kroese. 11. Communicatie Het jaarboekje NoorderHoogte is in de februari-uitgave van Hoogtelijn toegestuurd aan alle leden in de regio. De uitgave is in een geheel nieuw format opgemaakt en uitgevoerd. Voor het geven van meer actuele informatie gebruiken wij onze website ( en de digitale nieuwsbrief NoordNieuws. In 2019 zijn in ieder geval de volgende ontmoetingsactiviteiten gepland: de nieuwjaarswandeling (7 januari); de jaarlijkse Algemene LedenVergadering (13 maart); klim- en wandelactiviteiten; zomer- en herfstkamp. Alle activiteiten zijn opgenomen in de agenda (

7 Communicatieplan In 2018 is er veel tijd en energie gestoken in de benodigde aanpassingen van de website zodat deze voldoet aan de AVG. In 2019 zullen we verder moeten werken aan onze communicatiestrategie en -plan. We zullen actiever aan de slag moeten met onze communicatie en met name de online communicatie. De verantwoordelijkheid voor de communicatie zullen we duidelijk moeten beleggen binnen het bestuur. Hier zal een verantwoordelijkheid komen te liggen bij de (nieuw te werven) Secretaris en de nieuw te werven Event Manager. Bibliotheek/informatiecentrum Ofschoon de Bibliotheek/Informatiecentrum in Paterswolde niet tot de verantwoordelijkheden behoort van de Regio Noord van de NKBV, willen we hier toch graag vermelden dat door de onvermoeibare inzet van Hanneke en Klaas Moerman dit fenomeen in het noorden nog steeds springlevend is. 12. Begroting 2019 Zie bijlage.

Regio Noord van de NKBV Jaarplan 2018

Regio Noord van de NKBV Jaarplan 2018 Regio Noord van de NKBV Jaarplan 2018 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen... 2 2. Bestuur... 2 3. Leden en vrijwilligers... 2 4. Verjonging... 2 5. Verbreding aanbod... 2 6. Samenwerking... 3 7. Centraal georganiseerde

Nadere informatie

Regio Noord van de NKBV Jaarplan 2017

Regio Noord van de NKBV Jaarplan 2017 Regio Noord van de NKBV Jaarplan 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen... 2 2. Bestuur... 2 3. Vrijwilligers... 2 4. Veiligheid... 2 5. Verjonging... 2 6. Verbreding aanbod... 3 7. Samenwerking... 3 8. Centraal

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 14 maart 2018

Verslag Algemene Ledenvergadering 14 maart 2018 Verslag Algemene Ledenvergadering 14 maart 2018 Locatie: Aanwezig: Kaap Hoorn, Kaapse Baan 1, Haren zie presentielijst (bijlage) 1. Opening. De voorzitter Jan Wijbenga opent de vergadering. Afzeggingen

Nadere informatie

Regio Noord van de NKBV Jaarverslag 2012

Regio Noord van de NKBV Jaarverslag 2012 Regio Noord van de NKBV Jaarverslag 2012 Inleiding Bestuur Centraal georganiseerde activiteiten Klimmen Wandelen Lezingen Communicatie p 1-6 1. Algemeen Op 26 juni bereikte ons het bericht dat Paul Janssen

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan NKBV Regio Noord

Meerjarenbeleidsplan NKBV Regio Noord Inhoudsopgave Inleiding 2 Missie en doel: waar liggen onze motivatie en ambitie? 3 Bestaansrecht en kernwaarden 3 Wat willen we bereiken? 3 Kwaliteit: wanneer zijn we tevreden? 4 Speerpunten 2017-2020:

Nadere informatie

Ruim 4000 bezoekers met een passie voor bergwandelen, bergsport en klimmen

Ruim 4000 bezoekers met een passie voor bergwandelen, bergsport en klimmen NKBV-Bergsportdag De 17 de Bergsportdag wordt op zondag 16 maart 2014 georganiseerd Het grootste bergsportevenement van Nederland Ruim 4000 bezoekers met een passie voor bergwandelen, bergsport en klimmen

Nadere informatie

Regio Noord van de NKBV Jaarverslag 2017

Regio Noord van de NKBV Jaarverslag 2017 Regio Noord van de NKBV Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 2. Bestuur... 2 3. Klimmen... 3 Weekenden en andere activiteiten met aanwezigheid klimkader... 3 Klimkader... 3 Klimcursussen...

Nadere informatie

Verslag Enquête onder nieuwe NKBV Regio Rijnland leden

Verslag Enquête onder nieuwe NKBV Regio Rijnland leden Verslag Enquête onder nieuwe NKBV Regio Rijnland leden Gemaakt door Marlene Veerman Datum 20-03-2014 Inhoudsopgave Voorwoord p. 3 Inleiding p. 4 Resultaten p. 5 Aanbevelingen p. 8 Bijlagen p. 9 Bijlage

Nadere informatie

ZEKER BUITEN DE PISTE! Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging

ZEKER BUITEN DE PISTE! Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging 22 november 2015 ZEKER BUITEN DE PISTE! NKBV Opgericht: 24 mei 1902 58.000 leden Ambitie 2016; 61.000 leden Passie voor bergen Het hele jaar door, een leven lang Kernwaarden: betrokken, duurzaam en veiligheid

Nadere informatie

Concept Jaarverslag 2014 versie 3. Regio Midden Nederland. Hoofdstuk 1 Algemeen. Hoofdstuk 2 Regiobestuur. Hoofdstuk 3 Activiteiten van de commissies

Concept Jaarverslag 2014 versie 3. Regio Midden Nederland. Hoofdstuk 1 Algemeen. Hoofdstuk 2 Regiobestuur. Hoofdstuk 3 Activiteiten van de commissies Concept Jaarverslag 2014 versie 3 Regio Midden Nederland Hoofdstuk 1 Algemeen Hierbij biedt het bestuur van de NKBV regio-midden Nederland u een beknopt verslag aan van de activiteiten in onze regio. Het

Nadere informatie

MJBP 2013 2016 UPDATE 2015 MEER JAREN BELEIDS PLAN 2013 2016 UPDATE 2015 NKBV REGIO RIJNLAND (MJBP 2013 2016 UPDATE 2015)

MJBP 2013 2016 UPDATE 2015 MEER JAREN BELEIDS PLAN 2013 2016 UPDATE 2015 NKBV REGIO RIJNLAND (MJBP 2013 2016 UPDATE 2015) MEER JAREN BELEIDS PLAN 2013 2016 UPDATE 2015 NKBV REGIO RIJNLAND (MJBP 2013 2016 UPDATE 2015) In deze schone versie zijn de wijzigingen ten opzichte van het MJBP 2013-2016 Update 2014 (nieuwe en vervallen

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2011

Financieel jaarverslag 2011 Regio Noord van de NKBV Financieel jaarverslag 2011 Winst- en verliesrekening, toelichting,vergelijking met begroting, materiaaldepot p 1-5 NKBV Regio-Noord Regio-periodiek (NN) Regioactiviteiten: klimmen

Nadere informatie

NKBV Regio Oost jaarverslag NKBV regio Oost Jaarverslag Concept

NKBV Regio Oost jaarverslag NKBV regio Oost Jaarverslag Concept NKBV regio Oost Jaarverslag 2015 Concept 1 1. Regio Oost - Algemene ledenvergadering - Beleid activiteiten - De verenigingsadministratie - Veilig sportklimaat en VOG - Osnabrückerwand - Functionarissenoverleg

Nadere informatie

Regio Noord van de NKBV Jaarverslag 2018

Regio Noord van de NKBV Jaarverslag 2018 Regio Noord van de NKBV Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 2. Bestuur... 2 3. Klimmen... 3 4. Het wandeljaar 2018... 4 5. Microadventures... 5 6. Overige activiteiten... 7 7. Communicatie

Nadere informatie

PROGRAMMA 2015. Regio Maashoek Bergsportdag Klimmen Events Jeugd Cursussen Wandelingen. Volg NKBV Regio Maashoek op Facebook voor meer activiteiten!

PROGRAMMA 2015. Regio Maashoek Bergsportdag Klimmen Events Jeugd Cursussen Wandelingen. Volg NKBV Regio Maashoek op Facebook voor meer activiteiten! PROGRAMMA 2015 Regio Maashoek Bergsportdag Klimmen Events Jeugd Cursussen Wandelingen Volg NKBV Regio Maashoek op Facebook voor meer activiteiten! 1 De Bergsportdag van de NKBV Regio Maashoek: zondag 29

Nadere informatie

RECREATIEVE SKATEDAG 14 MAART 2015 WELKOM

RECREATIEVE SKATEDAG 14 MAART 2015 WELKOM RECREATIEVE SKATEDAG 14 MAART 2015 WELKOM Programma 9.30 uur Aanmelding en ontvangst met koffie/thee 10.00 uur Opening 10.15 uur Vooruitblik 12.00 uur Lunch 13.30 uur Workshops ronde 1 ronde 2 15.00 uur

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Bestuur NKBV Regio Oost

Jaarverslag 2016 Bestuur NKBV Regio Oost Jaarverslag 2016 Bestuur NKBV Regio Oost 24-3-2016 Inhoud Voorwoord... 3 De Regio... 4 Bestuur... 4 Geografie... 4 Leden... 4 Overleggen... 5 Onze activiteiten... 6 Opleidingen... 6 Workshops... 6 Klimmen

Nadere informatie

Wat zijn de werkzaamheden/inzet die bij de verschillende activiteiten gevraagd worden!

Wat zijn de werkzaamheden/inzet die bij de verschillende activiteiten gevraagd worden! Zonder hulp vanuit onze leden is het onmogelijk het huidige programma aan activiteiten de komende jaren in de volle omvang te continueren of eventueel uit te breiden. We moeten dan ook een beroep doen

Nadere informatie

Welkom Algemene ledenvergadering 5 oktober 2010

Welkom Algemene ledenvergadering 5 oktober 2010 Welkom Algemene ledenvergadering 5 oktober 2010 Missie IJCT IJCT wil een breedtesportvereniging zijn voor sport en bewegen en in het bijzonder een schaats hardrijvereniging met een trainingsaanbod dat

Nadere informatie

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid Bezinnen Bijlage 1 Operationele Doelstellingen Doen Denken Beslissen 1. Accommodatiebeleid Accommodatiebeleid a. De vereniging AV Fortuna zal gedurende de beleidsperiode zorgen voor optimale trainings-

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2018

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2018 stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2018 Inhoudsopgave: 1 De naam 2 2 RSIN/fiscaal nummer 2 3 Contactgegevens 2 4 Bestuurssamenstelling en namen bestuursleden 2 5 De doelstelling 2 6 Het beleidsplan

Nadere informatie

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging Strategisch Plan 2013-2016 Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging 1 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe willen we dat bereiken? 2 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe

Nadere informatie

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2014

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2014 stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2014 Inhoudsopgave: 1 De naam 2 2 RSIN/fiscaal nummer 2 3 Contactgegevens 2 4 Bestuurssamenstelling en namen bestuursleden 2 5 De doelstelling 2 6 Het beleidsplan

Nadere informatie

Deeltijd opleidingen buitensport

Deeltijd opleidingen buitensport Deeltijd opleidingen buitensport De buitensportopleiding van CIOS Goes Breda is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest gespecialiseerde buitensportopleidingen van de Benelux. De lessen vinden

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2007 2012 korte variant. Zwem- en Waterpolovereniging d ELFT. Bestuur d ELFT. Delft, december 2006

BELEIDSPLAN 2007 2012 korte variant. Zwem- en Waterpolovereniging d ELFT. Bestuur d ELFT. Delft, december 2006 BELEIDSPLAN 2007 2012 korte variant Zwem- en Waterpolovereniging d ELFT Bestuur d ELFT Delft, december 2006 INHOUD HOOFDSTUK 1 - Situatiebeschrijving en beinvloedingsfactoren 1.1 Vereniging HOOFDSTUK 2

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Vereniging Dwarsverband, november 2018

Jaarplan 2019 Vereniging Dwarsverband, november 2018 Jaarplan 2019 Vereniging Dwarsverband, november 2018 1 Voorwoord De vereniging Dwarsverband is sinds begin 2018 gestart vanuit een groeiende behoefte van initiatieven in zelfbeheer om hun krachten te bundelen.

Nadere informatie

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2013

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2013 stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2013 Inhoudsopgave: 1 De naam 2 2 RSIN/fiscaal nummer 2 3 Contactgegevens 2 4 Bestuurssamenstelling en namen bestuursleden 2 5 De doelstelling 2 6 Het beleidsplan

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Jaarverslag Internet:

Jaarverslag Internet: Stichting Creatief Centrum Nijmegen-Zuid Tolhuis 44-44 6537 PN Nijmegen Telefoon 024-3452113 Jaarverslag 2018 E-mail: info@ccnz.nl - Internet: www.ccnz.nl Algemene informatie over Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

Nadere informatie

Vrijwilligersmarketing. Ralf Fleuren

Vrijwilligersmarketing. Ralf Fleuren Vrijwilligersmarketing Ralf Fleuren - ralf@bliqsem.nl - 06-3441 7041 Kennismaken als de Bliqsem Voorstelrondje - via Mentimeter: Voor welke organisatie volg je deze training? Wat wil je leren? Vrijwilligersmarketing:

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2020 A. INLEIDING EN AANLEIDING In 2013 heeft het Gilde Westelijke Mijnstreek een doorstart gemaakt met 5 nieuwe bestuursleden. Na een inwerkperiode heeft het nieuwe bestuur besloten om

Nadere informatie

Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne

Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne De NMF s staan voor mooie en duurzame provincies. Lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel dat goed is voor onze planeet, onze biodiversiteit

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte

Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte Uit de afdelingen CRT is een multidisciplinaire fietsvereniging met 4 afdelingen waarin verschillende takken van de wielersport worden bedreven.

Nadere informatie

NKBV regio Haaglanden financiën

NKBV regio Haaglanden financiën NKBV regio Haaglanden financiën Financiële verantwoording over 2015 en begroting over 2016 Hieronder staan in diverse tabellen de financiële verantwoording over 2015 en de begroting over 2016. Achtereenvolgens

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

NTB JEUGDVERENIGING PLEZIER ALS BASIS

NTB JEUGDVERENIGING PLEZIER ALS BASIS NTB JEUGDVERENIGING PLEZIER ALS BASIS 1. JEUGDBELEID 2. TRAININGSAANBOD 3. EEN LEVENDIGE CLUB EEN STERKE JEUGDVERENIGING 1. JEUGDBELEID 1.1 Coördinatie Planmatig werken 1.2 Blijvende ontwikkeling 1.3 Talentidentificatie

Nadere informatie

Cursusoverzicht KBO-Brabant 2017

Cursusoverzicht KBO-Brabant 2017 Cursusoverzicht KBO-Brabant 2017 Inleiding In het kader van kennisoverdracht en educatie biedt KBO-Brabant verschillende cursussen, themadagen en workshops aan voor leden en kaderleden. In dit programmaoverzicht

Nadere informatie

Inschrijfformulier Nederlandse opleiding tot International Mountain Leader (IML)

Inschrijfformulier Nederlandse opleiding tot International Mountain Leader (IML) Inschrijfformulier Nederlandse opleiding tot International Mountain Leader (IML) Met dit formulier kun je je aanmelden voor de Nederlandse International Mountain Leader (IML) opleiding. Na ontvangst van

Nadere informatie

Beleidsplan NBB district Delft

Beleidsplan NBB district Delft Beleidsplan NBB district Delft 2019-2022 Concept : april 2019 VERANTWOORDING Het beleidsplan van ons district is per 31 december 2018 beëindigd en moet opnieuw voor een aantal jaren worden vastgesteld.

Nadere informatie

OFF-PISTEDAG OP ONTDEKKINGSTOCHT BUITEN DE PISTE! Op ontdekkingstocht buiten de piste

OFF-PISTEDAG OP ONTDEKKINGSTOCHT BUITEN DE PISTE! Op ontdekkingstocht buiten de piste OFF-PISTEDAG OP ONTDEKKINGSTOCHT Op ontdekkingstocht buiten de piste BUITEN DE PISTE! 30 oktober 2016 - SnowWorld Zoetermeer NKBV Opgericht: 24 mei 1902 59.000 leden Ambitie 2016; 61.000 leden Passie voor

Nadere informatie

stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2016 Inhoudsopgave:

stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2016 Inhoudsopgave: stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2016 Inhoudsopgave: 1 De naam 2 2 RSIN/fiscaal nummer 2 3 Contactgegevens 2 4 Bestuurssamenstelling en namen bestuursleden 2 5 De doelstelling 2 6 Het beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan. IJsclub Zoeterwoude

Beleidsplan. IJsclub Zoeterwoude Beleidsplan IJsclub Zoeterwoude 2018-2021 1 juni 2018 BLADWIJZER 01 bladwijzer - - - blz 2 02 visie blz 3 03 missie - - - blz 4 04 algemene doelstellingen blz 5 05 hoe bereiken we dit? - - - blz 7 06 tijdsplanning

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Jaarplan Datum: 4 april 17

Jaarplan Datum: 4 april 17 Jaarplan 2017 Datum: 4 april 17 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. ZORGAANBOD... 3 2.1 BEHANDELING IN GROEP (ZIN)... 4 2.2 BEGELEIDING IN GROEP (PGB)... 4 2.3 ONTWIKKELING DOOR INTERACTIE...

Nadere informatie

Speerpunten Veenscentrale in 2015 :

Speerpunten Veenscentrale in 2015 : Speerpunten centrale in 2015 : Ondersteuning mantelzorgers via ontmoeting, informatie en advies Opstart en uitvoering mantelzorgwaardering: groepsgerichte bijeenkomsten en Twinkelingen. Vrijwilligers College:

Nadere informatie

Trainingstijden Sporthal Reyerpark 20:00 21:30 Badminton en trimgroep

Trainingstijden Sporthal Reyerpark 20:00 21:30 Badminton en trimgroep 27-5-2016 www.tendonck.nl Nummer Veld 8 Ten Donck TZ Marian Zwier Bestuurslid Coördinatie Jeugd Ambros Christiaans Badmintongroep Trimgroep Ben Christiaans Scheidsrechters Materiaal Vacature Coördinatie

Nadere informatie

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2015

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2015 stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2015 Inhoudsopgave: 1 De naam 2 2 RSIN/fiscaal nummer 2 3 Contactgegevens 2 4 Bestuurssamenstelling en namen bestuursleden 2 5 De doelstelling 2 6 Het beleidsplan

Nadere informatie

A. Zorg Bespreken op afspraken

A. Zorg Bespreken op afspraken Werkplan Cliëntenraad Waalstaete (CRW) 2016 (versie 25-01-2016/ ES) A. Zorg Bespreken op afspraken 1. Plan van aanpak Waalstaete (PvA)2016. Het gaat hier om een dynamisch plan met de overgebleven punten

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

BIJLAGE 4. Aan: Algemene Vergadering 2011. Van: Bestuur KNRB Datum: 9 februari 2011. Betreft: Jaarplan 2011. Jaarplan 2011 KNRB 1

BIJLAGE 4. Aan: Algemene Vergadering 2011. Van: Bestuur KNRB Datum: 9 februari 2011. Betreft: Jaarplan 2011. Jaarplan 2011 KNRB 1 . BIJLAGE 4 Aan: Algemene Vergadering 2011 Van: Bestuur KNRB Datum: 9 februari 2011 Betreft: Jaarplan 2011 Jaarplan 2011 KNRB 1 Jaarplan 2011 THEMA / A Roeien heeft een sterk en positief profiel A.1 De

Nadere informatie

Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank

Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank Voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties Servicepunt Vrijwilligers Het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn ondersteunt vrijwilligers en

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2017 BELEIDSPLAN 2017 STICHTING 2CLIMB2RAISE

BELEIDSPLAN 2017 BELEIDSPLAN 2017 STICHTING 2CLIMB2RAISE Stichting 2climb2raise BELEIDSPLAN 2017 ALGEMEEN Als stichting zetten wij ons in om (ex) Kankerpatiënten deel te laten nemen aan de Alpe d HuZes. Onze stichting is afhankelijk van giften en sponsorgelden

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

Inschrijfformulier Intake Nederlandse opleiding tot International Mountain Leader (IML)

Inschrijfformulier Intake Nederlandse opleiding tot International Mountain Leader (IML) Inschrijfformulier Intake Nederlandse opleiding tot International Mountain Leader (IML) Met dit formulier kun je je aanmelden voor de intake van de Nederlandse International Mountain Leader (IML) opleiding.

Nadere informatie

Beleidsplan climb2raise

Beleidsplan climb2raise Stichting 2climb2raise ONZE ANBI STATUS per 01-01-2016 Beleidsplan 2015-2016 2climb2raise Algemeen Als stichting zetten wij ons in om (ex) Kankerpatiënten deel te laten nemen aan de Alpe d'huzes. Onze

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Regio Rivierenland van de NKBV; opgericht 16-11-2001

Jaarverslag 2014 Regio Rivierenland van de NKBV; opgericht 16-11-2001 Regio Rivierenland van de NKBV; opgericht 16-11-2001 INHOUD Pagina Balans per 31 december 2014 2 Rekening van baten en lasten over 2014 3-4 Toelichting op de balans en rekening van baten en lasten 5-10

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2017 1 Inhoud Samenvatting 2017 en verwachtingen 2018 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 5 Inkomsten

Nadere informatie

Woerdens Techniek Talent

Woerdens Techniek Talent Woerdens Techniek Talent Werkgroep Promotie en werving Concept Activiteitenplan 2013/2014 versie 3.0, Woerden, 23-08- 2013 Aanleiding Het Woerdens Techniek Talent is een initiatief van onderwijsinstellingen,

Nadere informatie

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012 Jeugdplan 2012 Versie 1.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 1 - Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 - De verantwoordelijkheid met betrekking tot de jeugd... 4 Hoofdstuk 3 - Werving nieuwe leden... 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

KLIMHALLEN Bron foto: Pexels

KLIMHALLEN Bron foto: Pexels KLIMHALLEN Bron foto: Pexels BRANCHE IN BEELD Dit is een publicatie van Van Spronsen & Partners horeca advies Jaargang: 2019 INLEIDING Klimmen Een klimhal is een ruimte waar meestal verschillende klimactiviteiten

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan 2017-2020 1. INLEIDING Voorwoord Dit beleidsplan is tot stand gekomen met de hulp van de commissies, het personeel en de Raad van Bestuur van de Vlaamse Zaalvoetbalbond.

Nadere informatie

Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid

Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid Jaarplan 2011 Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl Verdraagzaamheid is respect en waardering voor en acceptatie van de rijke verscheidenheid van de culturen in onze

Nadere informatie

AGENDA Pauze (15 minuten) 9. Diverse onderwerpen 10.Rondvraag 11.Sluiting

AGENDA Pauze (15 minuten) 9. Diverse onderwerpen 10.Rondvraag 11.Sluiting FILMPJE! Filmpje WFLWR! AGENDA-1 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen ALV 25 november 2015 4. Acties en toezeggingen uit ALV 5. Financieel verslag over 2015 6. Vaststelling beleidsplan

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 16 november Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 16 november Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 16 november 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) PR MENSEN (Auteurs/fotografen)

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Oude Hortus en het Universiteitsmuseum

Stichting Vrienden van de Oude Hortus en het Universiteitsmuseum Stichting Vrienden van de Oude Hortus en het Universiteitsmuseum Beleidsplan 2015-2018 Definitieve versie v 0.3 Vastgesteld door het bestuur op 23-12-2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Historie... 3 3.

Nadere informatie

Aanbesteding project Knooppunt Hoevelaken. Klankbordgroepen 18 maart

Aanbesteding project Knooppunt Hoevelaken. Klankbordgroepen 18 maart Aanbesteding project Knooppunt Klankbordgroepen 18 maart Agenda 1. Stand van zaken project Knooppunt (Winston Zuiverloon) 2. A1 Bunschoten (Sascha van de Kolk) 3. Aanbesteding Project Knooppunt (Rob Spit)

Nadere informatie

Concordia Een vitale vereniging blijven... Tijd voor een nieuwe aanpak?

Concordia Een vitale vereniging blijven... Tijd voor een nieuwe aanpak? Koninklijke Nederlandsche Handboogschutterij Concordia Een vitale vereniging blijven... Tijd voor een nieuwe aanpak? Handboogcongres 2013 9 november 2013 Edwin de Ligter Nieuwe opzet? Van geen beleid naar

Nadere informatie

Strategie 2014 2016 HV Haarlemmerland 25 september 2013 Ter bespreking ALV 25-09-13

Strategie 2014 2016 HV Haarlemmerland 25 september 2013 Ter bespreking ALV 25-09-13 Strategie 2014 2016 HV Haarlemmerland 25 september 2013 Ter bespreking ALV 25-09-13 Humanistisch Verbond afdeling Haarlemmerland Inhoud Aanleiding en aanpak: durf te kiezen 3 Huidige situatie 4 Tien uitgangspunten

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Turner Contact Nederland

Meerjarenbeleidsplan Turner Contact Nederland Meerjarenbeleidsplan 2013-2016 Turner Contact Nederland INLEIDING Turner Contact Nederland werkt vanuit een visie. Die visie is geformuleerd in het document Visie Turner Contact Nederland. Dit meerjarenbeleidsplan

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019 Algemene Ledenvergadering 20 februari 2019 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2018 4. Jaarverslagen van de secretaris

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5 Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen 2011-2015... 2 1 Strategie... 2 1.1 Visie... 2 2 Organisatie... 4 2.1 Structuur van de verschillende organen... 5 3 Communicatie... 5 4 Contacten binnen de gemeente

Nadere informatie

Beleidsplan Versie maart 2018

Beleidsplan Versie maart 2018 Beleidsplan 2017-18 Versie maart 2018 Inhoud 1 Voorwoord 2 De doelstelling: Visie en Missie 3 Speerpunten / doelen 2018 en vooruitblik 4 Behaalde resultaten 2017 5 Ambities 2018 en verder 6 Concrete acties

Nadere informatie

NKBV regio Haaglanden financie n

NKBV regio Haaglanden financie n NKBV regio Haaglanden financie n Financiële verantwoording over 2016 en begroting over 2017 Hieronder staan in diverse tabellen de financiële verantwoording over 2016 en de begroting over 2017. Achtereenvolgens

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 april 2018

Jaarverslag 2018 april 2018 Jaarverslag 2018 april 2018 Jaarverslag 2018 Inleiding Met het jaarverslag geeft het bestuur een overzicht van ondernomen activiteiten en van ontwikkelingen die in 2018 op ons pad zijn gekomen. Op maandag

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Bokkenrijders: mythe of werkelijkheid. Wij zijn een ANBI. Algemeen Nut. Beogende Instelling

JAARVERSLAG Stichting Bokkenrijders: mythe of werkelijkheid. Wij zijn een ANBI. Algemeen Nut. Beogende Instelling Wij zijn een ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling JAARVERSLAG 2018 Stichting Bokkenrijders: mythe of werkelijkheid Secretariaat: Gerardsstraat 6 6372 KH Landgraaf info@bokkenrijdersonderzoek.eu Inhoud

Nadere informatie

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport!

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Inleiding De Nederlandse Handboog Bond breidt in 2013 haar dienstverlening aan handboogverenigingen verder uit. De NHB doet dit met de landelijk

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Voor U ligt het nieuwste beleidsplan van de V&VN afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners. 1. Inleiding Dit beleidsplan is een leidraad voor het bestuur van de V&VN

Nadere informatie

IVN VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE

IVN VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE IVN VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE Beleidsplan IVN Deventer 2013-2014 Het bestuur van IVN-Deventer wil met dit beleidsplan haar visie en missie uiteen zetten en van daaruit haar plannen voor

Nadere informatie

Jaarverslag Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet

Jaarverslag Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet Jaarverslag 2012 Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet Inleiding Met dit jaarverslag biedt het bestuur van NLNet de donateurs, financiers en andere geïnteresseerden inzage in beleid en uitvoering in 2012

Nadere informatie

Onderzoek MaS 2.0. Samenvatting en conclusies:

Onderzoek MaS 2.0. Samenvatting en conclusies: Onderzoek MaS 2.0 De vrijwilligerscentrale heeft in september 2013 een onderzoek laten uitvoeren door een MBO student marketing medewerker bij de huidige stage bieders, waarbij gevraagd is naar de bevindingen

Nadere informatie

De enquête is gericht op contactpersonen van organisaties waarmee in 2008 op enigerlei wijze contact is geweest.

De enquête is gericht op contactpersonen van organisaties waarmee in 2008 op enigerlei wijze contact is geweest. Dikky Jongman Verenigingsondersteuner December 2008 februari 2009 Klanttevredenheid 2008 1. Inleiding Jaarlijks onderzoekt het Verenigingsburo de klanttevredenheid van vrijwilligers en organisaties. Daarvoor

Nadere informatie

Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash ( )

Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash ( ) Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash (2014 2020) Aantal jaren lid Smash in cijfers (leeftijdsopbouw / aantal jaren lid) Leeftijdsopbouw / aantal jaren lid 70 60 50 40 30 20 10 0 0,0 10,0 20,0 30,0

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 9 juli Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 9 juli Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 9 juli 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) Coördinator JO13 Coördinator

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

BIJLAGE 6. Aan: Algemene Vergadering 2012. Van: Bestuur KNRB Datum: 6 februari 2012. Betreft: Jaarplan KNRB 2012. Jaarplan 2012 KNRB 1

BIJLAGE 6. Aan: Algemene Vergadering 2012. Van: Bestuur KNRB Datum: 6 februari 2012. Betreft: Jaarplan KNRB 2012. Jaarplan 2012 KNRB 1 . BIJLAGE 6 Aan: Algemene Vergadering 2012 Van: Bestuur KNRB Datum: 6 februari 2012 Betreft: Jaarplan KNRB 2012 Jaarplan 2012 KNRB 1 Inleiding In 2009 heeft de KNRB het Meerjarenplan KNRB 2009-2012 Aan

Nadere informatie

Onderzoek POD en Sport

Onderzoek POD en Sport 2015 Onderzoek POD en Sport Inhoud Inleiding... 2 Conclusie... 3 Aanbevelingen... 6 Het bestuur... 7 Jeugdtrainers... 8 Jeugdleden... 9 Vrijwilligers... 10 Ouders... 11 Resultaten... 12 1 Inleiding Het

Nadere informatie

JAARPLAN 2013 CLUSTER RECREANTEN

JAARPLAN 2013 CLUSTER RECREANTEN Atletiek Vereniging Hylas Correspondentie-adres : De Landman 138 1827 JC Alkmaar Accommodatie : Sportpark Viaanse Molen Havinghastraat 4 JAARPLAN 2013 CLUSTER RECREANTEN Maart 2013 1 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding

Nadere informatie

BELEIDS- EN ACTIEPLAN SOUL SURFERS FOUNDATION 2009

BELEIDS- EN ACTIEPLAN SOUL SURFERS FOUNDATION 2009 BELEIDS- EN ACTIEPLAN SOUL SURFERS FOUNDATION 2009 Auteur: Sabine Wensink Soul Surfers Foundation C: Sabine Wensink / Jacob Pronkstraat 200 / 2584 BX Den Haag T: +31616100412 E: info@soulsurfers.org www.soulsurfers.org

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

Conclusie. 1. Knelpunten, beleid en verwachtingen. 2. Sterke en minder sterke punten van de JBN. 3. Bekendheid met en beoordeling van projecten

Conclusie. 1. Knelpunten, beleid en verwachtingen. 2. Sterke en minder sterke punten van de JBN. 3. Bekendheid met en beoordeling van projecten Conclusie 1. Knelpunten, beleid en verwachtingen Geconcludeerd kan worden dat clubs werving en behoud van leden, vrijwilligers en/of leraren het belangrijkste knelpunt van zorg vinden. Het merendeel van

Nadere informatie

EEN PARTTIME EDUCATIEF MEDEWERKER (m/v) (70%)

EEN PARTTIME EDUCATIEF MEDEWERKER (m/v) (70%) Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) is de thuisbasis van het Metropole Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Groot Omroepkoor en biedt tevens onderdak aan de omvangrijke

Nadere informatie

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018 2 de bijeenkomst Contactraad SRM 19 maart 2018 AGENDA 1. Opening & toelichting oproep politiek en inspreekbeurt bij Beeldvormende Avond 2. Verslag vorige Contactraad 26 februari jl. 3. Terugblik op BVA

Nadere informatie

Beleidsplan VWDTP

Beleidsplan VWDTP Beleidsplan VWDTP 2016-2025 februari 2016 Inleiding: In het licht van veranderende omstandigheden, zowel lokaal als regionaal, en als follow-up op het eindrapport van de Werkgroep Financiële Onderbouwing

Nadere informatie

Veiligheidsprotocol Top-it

Veiligheidsprotocol Top-it Veiligheidsprotocol Top-it Dit is het veiligheidsprotocol voor de trainers en begeleiders van de klimactiviteiten van de klimvereniging Top-it. Dit protocol is van toepassing op alle klimactiviteiten die

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 November 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangssituatie... 4 Doelstelling... 4 Missie... 4 Visie... 4 Werkwijze... 5 Financiën en begroting... 6 Bijlage 1: Begroting 2017...

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie