Jaarverslag 2014 Regio Rivierenland van de NKBV; opgericht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2014 Regio Rivierenland van de NKBV; opgericht 16-11-2001"

Transcriptie

1 Regio Rivierenland van de NKBV; opgericht INHOUD Pagina Balans per 31 december Rekening van baten en lasten over Toelichting op de balans en rekening van baten en lasten 5-10 Begroting Toelichting op de begroting Verslag wandelen Verslag klimmen Verslag jeugd Bestuur Kascommissie R. (Robert) Vink;... Voorzitter A.C. (Adri) Brevet C.L. (Kees) den Tuinder Secretaris... E.R. (Elwin) Groenendijk... Penningmeester J.W. (Jan) Groenendijk J. (Julian) Sienkiewicz;... Klimcommissaris S. (Stefan) Buil; Jeugdcommissaris. Algemene ledenvergadering:, 26 maart 2015.

2 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 2 van 15 Regio Rivierenland van de NKBV Balans per 31 december Activa Materialen - - Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal activa Passiva Algemene reserve Reserve klimmateriaal Reserve documentatie Reserve jeugdactiviteiten Kortlopende schulden en overlopende passiva Totaal passiva

3 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 3 van 15 Verenigingskosten Bestuurskosten Begroot werkelijk werkelijk Onkostenvergoeding Reiskostenvergoedingen Vergadervergoedingen kosten betalingsverkeer kantoorbehoeften Diverse kosten jeugdcommissie Diverse kosten wandelcommissie Diverse kosten klimcommissie Diverse overige bestuurskosten Bijeenkomsten regio; ledenvergadering Bijeenkomsten regio; nieuwjaarsreceptie Bijeenkomsten regio; regioavond Rentebaten Wervingskosten nieuwe leden / PR Onvoorzien subtotaal bestuurskosten Regio-informatie Drukwerk kalender Verzendkosten kalender Website subtotaal regio-informatie Opleiding Opleiding instructeurs Vrijwilligers/kader weekend KI-vergoedingen instructeurs subtotaal materiaal en opleiding Totale verenigingskosten Af: bijdrage NKBV Saldo verenigingskosten (negatief = voordelig)

4 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 4 van Begroot werkelijk werkelijk Activiteiten Bijdragen Regioweekenden (klim+wandel) Cursussen en trainingen Wandelactiviteiten Jeugdweekenden Bijdrage NKBV jeugdweekenden Sinterklaas Overige baten totaal Bijdragen Kosten Regioweekenden (klim+wandel) Cursussen en trainingen Wandelactiviteiten Jeugdweekenden Sinterklaas Overige lasten totaal Kosten saldo activiteiten (negatief = batig) Totaaltelling exploitatie Saldo verenigingskosten Saldo activiteiten Saldo totale exploitatie (negatief = batig)

5 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 5 van 15 Toelichting Algemeen Ledenaantal Regio Rivierenland van de NKBV is één van de 15 regio s van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging. De NKBV heeft haar zetel in Woerden, de regio in. Het verloop van het ledenaantal van de regio is als volgt: Begin: Activiteiten Aanknopingspunt is de doelstelling van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging; het bevorderen van een verantwoorde beoefening van de klim- en bergsport in brede zin met nadruk op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid, teneinde de belangen van de leden optimaal te behartigen. De regio s vervullen daarin een regionale functie. Materialen In de post Materialen zitten klimmaterialen zoals klimtouwen, gordels, helmen etc. en de boekwaarde van de beamer, de laptop en de grote tent. De klimmaterialen worden niet geactiveerd maar gelijk afgeschreven; de totale boekwaarde voor al het aanwezige klimmateriaal samen is dus 0. Voor het aankopen van klimmaterialen en documentatie worden aparte reserves opgebouwd die gevuld worden door bijdragen uit de regio-activiteiten en het verhuren van materiaal. Opbrengsten uit verhuur en uit activiteiten zijn bestemd voor vervanging of uitbreiding van klimmaterialen. Nog niet bestede gelden worden opgenomen onder daarvoor bestemde reserves. Vorderingen, liquide middelen en schulden De vorderingen, liquide middelen en schulden worden opgenomen voor de nominale waarde, vorderingen onder aftrek van (eventuele) oninbaarheid. Resultaat Het resultaat wordt bepaald als verschil tussen de baten en de lasten over het jaar met in achtneming van de hiervoor vermelde waarderingsgrondslagen en de richtlijnen van de NKBV. Baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop zij betrekking hebben. In het op deze wijze berekend saldo is verwerkt het totaal van de NKBV-bijdragen welke aan de regio worden toegekend over het verslagjaar.

6 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 6 van 15 TOELICHTING OP POSTEN VAN DE BALANS Materialen Gespecificeerd als volgt: Klimmaterialen 0 0 Vorderingen en overlopende activa Gespecificeerd als volgt: Vooruitbetaalde borg Chaveehut Liquide middelen Gespecificeerd als volgt: ING, spaarrekening ING, girobetaalrekening Algemene reserve Saldo 1 januari Bij/af: saldo Saldo 31 december Specificatie van de algemene reserve naar ontstaan: Reserve verenigingskosten (bijdragen NKBV) Reserve eigen activiteiten Totaal De reserve uit verenigingskosten is verhoogd met het positieve resultaat uit 2014 van 829 en de reserve eigen activiteiten is verhoogd met 369.

7 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 7 van 15 Reserve Klimmateriaal Saldo per 1 jan Huuropbrengsten 96 Bijdragen uit regio-activiteiten 486 Aankoop div materiaal -12 Aankoop touwen -278 Saldo 31 dec Reserve Documentatie Saldo per 1 jan Bijdragen uit regio-activiteiten (0,50 per wandelaar per act.) 23 Aankopen documentatie -0 Saldo 31 dec Reserve jeugdactiviteiten In 2014 is er voor de laatste keer subsidie van de gemeente ontvangen voor jeugdactiviteiten. Aangezien deze subsidie expliciet is bedoeld voor de jeugd worden de niet gebruikte gelden gereserveerd Saldo per 1 jan Ontvangen subsidie gem 415 Materialen voor jeugdweekenden -254 Introductie kortingen -240 Saldo 31 dec Kortlopende schulden en overlopende passiva Gespecificeerd als volgt: Te betalen aan leden 0 0 Te betalen aan derden (2011) Kosten betalen aan Chaveehut Te betalen klimkaarten (NKBV)

8 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 8 van 15 TOELICHTING OP DE VERENIGINGSKOSTEN Bestuurskosten De bestuurskosten zijn dit jaar 417 euro onder budget gebleven. Ook vergeleken met 2013 en 2012 is er minder uitgegeven. De onkostenvergoeding zijn gelijk aan het opgenomen budget. De bestuursleden en commissarissen ontvangen elk 50 euro per jaar voor alle onkosten die ze maken. Denk hieraan aan papier, inkt, benzine en telefoonkosten. De kosten voor betalingsverkeer bedragen zowel de kosten voor het houden van de ING rekening, maar ook de kosten voor Ideal betalingen via de website. Deze kosten zijn hoger dan vorig jaar en hoger dan begroot door meer betalingen via Ideal. De overige bestuurkosten betreffen voornamelijk kosten voor presentjes en bedankjes aan leden en vrijwilligers. De bestede bedragen voor de ledenvergadering en de nieuwjaarsreceptie betreffen (welkomst) drankjes en tijdens de ledenvergadering betalen we huur voor het gebruik van de ruimte aan de gemeente. In 2014 zijn de kosten voor de regioavond (presentatie Martin Fickweiler) gedeeld met Mountain Network, hierdoor hebben we tegen relatief lage kosten een aansprekende presentatie voor geinteresseerden georganiseerd. De rentebaten zijn lager dan gebudgetteerd en ook lager dan vorig jaar ondanks meer spaargeld. De oorzaak hiervan is de dalende rente. De wervingskosten zijn besteed aan het produceren van posters ter promotie van regio activiteiten. Tevens zijn er kosten voor het versturen het informatie boekje via de Hoogtelijn. Regio-informatie De kalender van 2014 heeft euro gekost om op te stellen. Dit is meer dan in 2013 omdat we een deel van de vormgeving hebben uitbesteed aan de drukkerij. Voor het verzenden van de kalender is vanwege het formaat een bijdrage van 150 euro in rekening gebracht. De kosten voor de website bedragen de abbonnementsgelden voor het laten draaien van de website. In de begroting van 2014 is rekening gehouden met de kosten voor het ontwikkelen van de nieuwe website. Deze kosten landen echter in 2015 omdat de website pas in 2015 live is gegaan. Kosten zijn in 2014 hoger dan in 2013 doordat er over 2014 al een deel van de abbonnementskosten voor de nieuwe site in rekening zijn gebracht. Opleiding In 2014 heeft 1 lid het outdoor voorklim certificaat via de regio behaald. Kosten vrijwilligersweekend hoger dan in 2013 door weinig deelnemers in De KI vergoeding betreft de vergoeding welke KI s maar ook SKB s ontvangen wanneer ze zich inzetten voor de regio tijdens een activiteit. De KI vergoeding per weekend is 35 euro, een SKB ontvangt 25 euro. De kosten liggen in lijn met Bijdrage NKBV De regiobijdrage is als volgt samengesteld: Basisbijdrage Toeslag 0,87 per lid (2013: 0,87) bij leden

9 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 9 van 15 TOELICHTING OP ACTIVITEITEN. Regioactiviteiten Regio weekenden Bijdragen Kosten Result. Aantal Leden Regioweekend Beez 1/2 februari MTB weekend Luxemburg 5/6 april Fontainebleau 29 mei - 1 juni Regioweekend Ettringen 7/9 juni Regioweekend Landelies 6/7 september Regioweekend Yvoir 8/9 november Totaal regioweekenden Na 2 jaar met maar 4 weekenden zijn er in weekenden door gegaan. De bijdragen en opbrengsten van deze 6 weekenden hebben een positief resultaat van 229 euro. Voornamelijk als gevolg van een zeer goedkope camping tijdens het weekend Landelies. De kosten van de klim instructeurs zijn buiten beschouwing gelaten in dit overzicht. Deze kosten vallen onder de verenigingskosten. In bovenstaande kosten zit ook de reservering voor het aankopen van nieuw materiaal. Jeugdactiviteiten (gesubsidieerd) Bijdragen Kosten Result. Aantal Leden Weekend Yvoir 8/9 maart Weekend Grand Malades 10/11 mei Combiweekend Yvoir 28/29 juni Weekend Durnal 13/14 september Weekend Pont á Lesse 11/12 oktober Subsidie NKBV Er zijn in weekenden voor jeugdleden geweest, 1 hiervan was het combiweekend waarbij ook volwassenen mee zijn geweest. Het aantal deelnemers per jeugdweekend ligt meestal rond de 20. De opbrengsten als % van de kosten bedragen dit jaar 73% (de subsidie buiten beschouwing gelaten). Vorig jaar lag deze verhouding op 60%, we streven een verhouding van 70% na. De verhouding ligt in het combiweekend hoger doordat er dan ook volwassen deelnemers zijn die tegen kostprijs mee gaan. De subsidie vanuit de NKBV betrof 979 euro, hierdoor draaien we nagenoeg quitte op de jeugdactiviteiten.

10 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 10 van 15 Wandelactiviteiten Bijdragen Kosten Saldo Wandelactiviteiten (weekends en dagwand) Barre Mid Wintertocht Totaal Totaal activiteiten Bijdragen Kosten Saldo Regioweekenden Jeugdweekenden Wandelactiviteiten Totaal In 2014 zijn er 233 deelnemers geweest aan activiteiten. In 2013 waren dit er 224, in en in Overige bijzonderheden Dit jaar heeft de regio weer meegeholpen met het sinterklaasfeest. Er zijn wat kosten gemaakt voor compensatie van reiskosten. De overige baat van 200 euro betreft de vrijval van een reservering welke sinds 2011 op de balans stond. Deze reservering was toendertijd gevormd voor nog te ontvangen facturen ivm een verblijf in de Tukhut. Na meermaals aandringen kunnen we nu 3 jaar na dato deze reservering laten vrijvallen omdat er vanuit wordt gegaan dat deze factuur niet meer zal worden ontvangen.

11 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 11 van 15 Begroting 2015 Verenigingskosten Bestuurskosten Begroot Begroot werkelijk Onkostenvergoeding Reiskostenvergoedingen Vergadervergoedingen kosten betalingsverkeer kantoorbehoeften Diverse kosten jeugdcommissie Diverse kosten wandelcommissie Diverse kosten klimcommissie 20-5 Diverse overige bestuurskosten Bijeenkomsten regio; ledenvergadering Bijeenkomsten regio; nieuwjaarsreceptie Bijeenkomsten regio; regioavond Rentebaten Wervingskosten nieuwe leden / PR Onvoorzien subtotaal bestuurskosten Regio-informatie Drukwerk kalender Verzendkosten kalender Website subtotaal regio-informatie Opleiding Opleiding instructeurs Vrijwilligersweekend KI-vergoedingen instructeurs subtotaal materiaal en opleiding Totale verenigingskosten Af: bijdrage NKBV Saldo verenigingskosten (negatief = voordelig)

12 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 12 van 15 Begroting Begroot Begroot werkelijk Activiteiten Bijdragen Regioweekenden (klim+wandel) Cursussen en trainingen Wandelactiviteiten Jeugdweekenden Bijdrage NKBV jeugdweekenden Sinterklaas Overige baten totaal bijdragen Lasten Regioweekenden (klimwandel) Cursussen en trainingen Wandelactiviteiten Jeugdweekenden Sinterklaas Overige lasten totaal lasten saldo activiteiten (negatief = batig) saldo totale exploitatie (negatief = batig)

13 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 13 van 15 Toelichting op de begroting 2015 De verwachting is dat in 2015 de opbrengsten lager zijn dan kosten. Dit in tegenstelling tot de trend van afgelopen jaren. Er zijn hiervoor verschillende redenen te noemen, deze worden hier onder toegelicht. Begroting verenigingskosten 2015 versus 2014 Voor 2015 verwachten we 995 euro meer kosten te maken dan de bijdrage van de NKBV.Dit wordt veroorzaakt door het volgende: De onkostenvergoeding zal net als in euro bedragen. Namelijk 50 euro per bestuurder of commissaris. De verwachting is dat de kosten voor het betalingsverkeer iets afnemen door gunstigere tarieven, echter het aantal Ideal betalingen zal naar verwachting wederom toenemen. De regioavond is een terugkerende activiteit. Wat we aan de sprekers betalen is zeer afhankelijk van het kaliber spreker. Wanneer we weer de samenwerking met Mountain Network kunnen vinden verwachten 300 euro te spenderen voor een geslaagde avond. De PR commissie heeft ook in 2015 weer een budget om nieuwe leden aan te trekken. Om de PR commissie de ruimte te geven is er 500 euro beschikbaar. De website is de grootste post in de begroting van In 2014 was deze post ook in de begroting opgenomen. De site is begin 2015 opgeleverd. Dit is tevens de reden dat de verwachting is dat de verenigingskosten in 2015 hoger zullen zijn dan de baten. De begrote kosten voor opleiding, vrijwilligersweekend en SKI vergoeding zijn ruwe inschattingen. De KI vergoedingen zijn volledig afhankelijk van het aantal weekenden dat door gaat. Begroting activiteiten 2015 versus de begroting 2014 Voor 2015 verwachten we 50 euro meer kosten te maken aan activiteiten dan dat we aan opbrengsten ontvangen. In 2014 werd er een positief resultaat behaald van 369 euro. De verwachting is dat het aantal weekenden in lijn ligt met Hiermee verwachten we ongeveer euro opbrengst te ontvangen. Iets meer dan vorig jaar door meer verwachte opbrengsten voor het Fontainebleau weekend. Voor de wandelactiviteiten is weer een BMT begroot en reguliere wandeldagen. Er zijn net als in 2014 weer 4 jeugdweekenden en 1 combiweekend op de kalender gezet. De begrote opbrengsten zijn daarom in lijn met Voor de kosten voor jeugdweekenden is het streven maximaal 40% meer kosten te maken dan er ontvangsten zijn. Het streven is dat de totale ontvangsten en opbrengsten van de activiteiten aan elkaar gelijk zijn, zodat de activiteiten tegen een lage maar kostendekkende prijs worden aangeboden.

14 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 14 van 15 Verslag wandelen 2014 Volgt eventueel later. Verslag klimmen 2014 Voor 2014 had de klimcoördinator negen klimweekenden voor volwassenen ingepland. Daarvan zijn er maar vier doorgegaan. Dat een aantal weekenden niet doorging was in de meeste gevallen te wijten aan te weinig aanmeldingen. Het eerste klimweekend was vroeg in het jaar: in de eerste week van maart. De klimmers waren met weinigen maar het was daarom niet minder gezellig. We hebben geklommen in Durnal en Beez. Met Pinksterren was er een weekend voor gevorderde klimmers. Klimmen met nuts en friends in de spleten van het basalt in Ettringen. Wederom een klein groepje. Na de zomervakantie gingen we naar een gebied waar de regio niet vaak komt: Landelies. Een kleine steengroeve die toch een breed aanbod van routes heeft. Een groep van 12 man/vrouw ging mee. Afgezien van een incident met een zotte campingbeheerder een heel geslaagd weekend. Het laatste weekend van het jaar, in November, was ook goed bezocht met 15 deelnemers. Doorgestroomde jeugd en nieuwe gezichten van buiten de regio. Er werd geklommen in Yvoir en het weer was goed: een mooie afsluiter van het buitenklimjaar. Voor 2015 zijn er vijf weekenden voor volwassenen ingepland. Dit is ongeveer een halvering ten opzichte van 2014 maar omdat onze kliminstructeurs ook de jeugdweekenden begeleiden is dit een realistischere planning. De klimcoördinator vindt dat de jeugdweekenden belangrijker zijn voor de regio dan de weekenden voor volwassenen en geeft ze daarom voorrang.

15 Regio Rivierenland van de NKBV Pagina 15 van 15 Verslag jeugd 2014 We hebben afgelopen jaar 4 jeugd weekenden gehad waarbij we regelmatig nieuwe intro's hadden. Waaruit we later een paar nieuwe leden mochten verwelkomen. De weekenden waren ook redelijk bezet. Namelijk Yvoir 16 jeugd in maart, in mei naar Grand- Malades met 14 jeugd, in september naar Beez en Durnal met in totaal 9 jeugd en het slotweekend naar Pont á Lesse met 13 jeugd in oktober. Bij het jaarlijkse combiweekend waren we met 19 man. Dit weekend was in juni en we klommen twee ochtenden in Yvoir, de middagen waren totaal verregend. Verder hadden we bij het Hemelvaart weekend weer de meeste deelnemers voor een regio weekend namelijk 42 man. Voor 2015 hebben we versterking gekregen van Eva om het team te versterken dit is een stuk makkelijker omdat de gemiddelde leeftijd van de jeugd wat jonger is geworden wat in een weekend toch meer begeleiding vraagt. Omdat Nykki het drukker heeft gekregen met werk en studie en ook regelmatig de weekenden moet werken heeft zij helaas minder tijd voor de weekenden dus de versterking van Eva is van harte welkom aangezien wij elk weekend minimaal een vrouw erbij willen hebben. Ook dit jaar hebben we weer 4 jeugd, 1 combi en 1 Hemelvaart weekend gepland. Bij het eerste jeugd weekend zijn er 15 jeugdleden aangemeld waarvan er 4 intro zijn. Verder hebben er voor het combiweekend al 14 personen aangemeld waarvan er 8 intro zijn. Dus het lijkt een goed jaar te gaan worden.

1 Liquide middelen 70.246 69.662 2 Vorderingen en vooruitbetaalde posten 290.351 212.804 360.597 282.466

1 Liquide middelen 70.246 69.662 2 Vorderingen en vooruitbetaalde posten 290.351 212.804 360.597 282.466 Balans (voor verdeling saldo baten en lasten) (in euro's) 31 december 2014 31 december 2013 Activa Vlottende activa 1 Liquide middelen 70.246 69.662 2 Vorderingen en vooruitbetaalde posten 290.351 212.804

Nadere informatie

Balans per 31 december 2018

Balans per 31 december 2018 Jaarrekening 2017-2018 1. Balans per 31 december 2018 (Na resultaatbestemming) ALLE BEDRAGEN IN REF. 31-12-18 Voorraden 1 4.811 Vorderingen en overlopende activa 2 1.211 Liquide middelen 3 13.464 ACTIVA

Nadere informatie

Stichting Present Enschede. Jaarrekening gevestigd te Enschede. Stichting Present Enschede 1

Stichting Present Enschede. Jaarrekening gevestigd te Enschede. Stichting Present Enschede 1 Stichting Present Enschede gevestigd te Enschede Jaarrekening 2018 Stichting Present Enschede 1 Inhoud Inleiding 1 Algemeen 3 1.1 Algemene gegevens 1.2 Bestuur 1.3 Oprichting Stichting Present Enschede

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2013

VEDIS. Jaarverslag 2013 VEDIS Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2013 3 2 Winst- en verliesrekening over 2013 en begroting 2014 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2013 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2012

VEDIS. Jaarverslag 2012 VEDIS Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2012 3 2 Winst- en verliesrekening over 2012 en begroting 2013 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2012 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. Rapport inzake jaarrekening 2016

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. Rapport inzake jaarrekening 2016 Rapport inzake jaarrekening 2016 22 maart 2017 Inhoud Blad Algemeen 3 Balans per 31 december 2016 4 Resultaat organisatie 2016 5 Resultaat financiering van verleende giften 2016 5 Grondslagen voor het

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de Balans per 31 december 2014 5 Toelichting op

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2018

Financieel jaarverslag 2018 IVN-afdeling Apeldoorn e-mail: penningmeester@ivn-apeldoorn.nl internet: www.ivn-apeldoorn.nl Financieel jaarverslag 2018 Leeswijzer In een financieel jaarverslag is het gebruikelijk om, eventueel na een

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Predik Het Woord

Jaarrekening 2016 Stichting Predik Het Woord Jaarrekening 2016 Stichting Predik Het Woord Opgericht 17 november 1986 Statutair gevestigd te Rhenen Balans 31 december 2016 met vergelijkende cijfers 31 december 2015 van Stichting Predik Het Woord.

Nadere informatie

BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum. KvK-nummer: 52912043 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014

BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum. KvK-nummer: 52912043 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014 BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum KvK-nummer: 5291243 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 214 Inhoud JAARSTUKKEN 214 JAARREKENING Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de enkelvoudige jaarrekening

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag en Begroting

Financieel Jaarverslag en Begroting Financieel Jaarverslag 2016-2017 en Begroting 2017-2018 Bijlage 4 1. Algemeen Het boekjaar 2016-2017 is financieel gunstig verlopen. De totale lasten zijn ruim onder het begrootte totaalbedrag van ca 18.000

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2015 2. Staat van baten en lasten over 2015 3. Grondslagen

Nadere informatie

NKBV regio Haaglanden financie n

NKBV regio Haaglanden financie n NKBV regio Haaglanden financie n Financiële verantwoording over 2016 en begroting over 2017 Hieronder staan in diverse tabellen de financiële verantwoording over 2016 en de begroting over 2017. Achtereenvolgens

Nadere informatie

FINANCIEEL. Jaarverslag 2018 Begroting LVGO Postbus BN UTRECHT. Inhoud

FINANCIEEL. Jaarverslag 2018 Begroting LVGO Postbus BN UTRECHT. Inhoud FINANCIEEL Jaarverslag 2018 Begroting 2019 Postbus 1552 3500 BN Inhoud Algemeen Balans per 31 december 2018 Resultatenrekening over 2018 Toelichting op de balans Toelichting op de resultatenrekening Gerealiseerd

Nadere informatie

STICHTING SION ZOETERMEER. Balans per 31 december 2015 Rekening van baten en lasten 2015

STICHTING SION ZOETERMEER. Balans per 31 december 2015 Rekening van baten en lasten 2015 Balans per 31 december 2015 Rekening van baten en lasten 2015 INHOUDSOPGAVE Balans en rekening van baten en lasten Balans per 31 december 2015 3 Rekening van baten en lasten over 2015 5 Toelichting op

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG OVER HET JAAR. Stichting Amstelveens Poppentheater Amstelveen

FINANCIEEL JAARVERSLAG OVER HET JAAR. Stichting Amstelveens Poppentheater Amstelveen FINANCIEEL JAARVERSLAG OVER HET JAAR 2015 Amstelveen Balans per 31 december 2015 Bezittingen 31 december 2015 31 december 2014 Vorderingen Omzetbelasting 5.877 4.107 Debiteuren 2.063 1.103 Nog te ontvangen

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2018 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2010. Vereniging Beheer. Bedrijvenpark. Oostambacht

Financieel jaarverslag 2010. Vereniging Beheer. Bedrijvenpark. Oostambacht Financieel jaarverslag 2010 Vereniging Beheer Bedrijvenpark Oostambacht Inhoudsopgave Pagina Financieel jaarverslag 2010 Algemeen 1 Balans na resultaatverwerking 2 Staat van baten en lasten 2010, begrotingen

Nadere informatie

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Jaarrekening 2018 Staat van inkomsten en uitgaven INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Contributies 12.654 12.000 13.195 Subsidie 7.277 7.250 7.413 Advertenties 13.733 11.750

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 NEDERLANDS KANKERFONDS VOOR DIEREN

JAARREKENING 2017 NEDERLANDS KANKERFONDS VOOR DIEREN JAARREKENING 2017 NEDERLANDS KANKERFONDS VOOR DIEREN Balans 31-12-2017 31-12-2016 ACTIVA Vorderingen Te ontvangen rente 92,34 245,17 Debiteuren 3.439,75 4.773,88 Te ontvangen donaties collectebussen 763,00

Nadere informatie

NKBV regio Haaglanden financie n

NKBV regio Haaglanden financie n NKBV regio Haaglanden financie n Financiële verantwoording over 2017 en begroting over 2018 Hieronder staan in diverse tabellen de financiële verantwoording over 2017 en de begroting over 2018. Achtereenvolgens

Nadere informatie

Jaarrekening van. Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek BW Hoevelaken

Jaarrekening van. Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek BW Hoevelaken Jaarrekening 2016 van Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek 8 3871 BW Hoevelaken Inhoudsopgave 1. Algemeen 1.1 Oprichting 1.2 Doelstelling 1.3 Boekjaar 1.4 Samenstelling

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

STICHTING REVIVE TE BRUCHEM. Rapport inzake jaarstukken 2015

STICHTING REVIVE TE BRUCHEM. Rapport inzake jaarstukken 2015 STICHTING REVIVE TE BRUCHEM Rapport inzake jaarstukken 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Winst-en-verliesrekening over 2015 5 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016 2. Staat van baten en lasten over 2016 3. Grondslagen

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2018 VAN DE NKBV-REGIO RIJNLAND GEVESTIGD TE LEIDEN

FINANCIEEL VERSLAG 2018 VAN DE NKBV-REGIO RIJNLAND GEVESTIGD TE LEIDEN FINANCIEEL VERSLAG 2018 VAN DE NKBV-REGIO RIJNLAND GEVESTIGD TE LEIDEN I N H O U D Pagina 1. Inleiding 2 2. Balans 3 3. Staat van baten en lasten 4 4. Toelichting op de balans 5-6 5. Toelichting op de

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2017 IVN Apeldoorn

Financieel jaarverslag 2017 IVN Apeldoorn IVN-afdeling Apeldoorn e-mail: penningmeester@ivn-apeldoorn.nl internet: www.ivn-apeldoorn.nl Financieel jaarverslag 2017 IVN Apeldoorn Leeswijzer In een financieel jaarverslag is het gebruikelijk om,

Nadere informatie

Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 1018CM Amsterdam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2018

Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 1018CM Amsterdam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2018 Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 118CM Amsterdam KvK-nummer: 513168 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 218 Inhoud FINANCIEEL VERSLAG Aanbiedingsbrief JAARSTUKKEN 218 JAARREKENING

Nadere informatie

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014 (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014 28 maart 2015 Inhoud Blad Algemeen 3 Balans per 31 december 2014 5 Resultatenrekening 2014 6 Toelichting op de balans en de resultatenrekening 7 2 Algemeen Oprichting

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511

BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511 VERENIGING VRIENDEN VAN MUSEON EN OMNIVERSUM FINANCIEEL VERSLAG 2014 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511 financiële vaste activa

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2011

Financieel jaarverslag 2011 Regio Noord van de NKBV Financieel jaarverslag 2011 Winst- en verliesrekening, toelichting,vergelijking met begroting, materiaaldepot p 1-5 NKBV Regio-Noord Regio-periodiek (NN) Regioactiviteiten: klimmen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg

Jaarverslag 2016 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg Jaarverslag 2016 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg Jaarverslag 2016 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg Inhoudsopgave Pagina A. Voorwoord

Nadere informatie

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening Aldus vastgesteld in de vergadering

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening Aldus vastgesteld in de vergadering Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2011 Aldus vastgesteld in de vergadering de secretaris de voorzitter Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2012

Financieel jaarverslag 2012 Financieel jaarverslag 2012 Winst- en verliesrekening, toelichting, vergelijking met begroting, materiaaldepot Winst- & Verliesrekening 2012 Inkomsten : Uitgaven : 1. Bijdrage NKBV 5.707 11. Bestuurskosten

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van Vrijwaard 20 november 2017 Stichting vrienden van Vrijwaard INHOUDSOPGAVE pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.1.2 Resultatenrekening

Nadere informatie

Financiele gegevens 2014. Stichting Hospice Hoeksche Waard

Financiele gegevens 2014. Stichting Hospice Hoeksche Waard Financiele gegevens 2014 Stichting Hospice Hoeksche Waard BALANS PER 31 DECEMBER 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 488.106 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 104.201 Liquide

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg

Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg INHOUDSOPGAVE PAGINA A. VOORWOORD

Nadere informatie

Stichting Bredewegfestival te Amsterdam

Stichting Bredewegfestival te Amsterdam Stichting Bredewegfestival Bredeweg 8 1098 BP Amsterdam Telefoon: 020-6654923 IBAN: NL88 INGB 0000 842627 KvK: 41206436 info@bredewegfestival.nl www.bredewegfestival.nl Stichting Bredewegfestival te Amsterdam

Nadere informatie

Jaarrekening van. Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek BW Hoevelaken

Jaarrekening van. Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek BW Hoevelaken Jaarrekening 2017 van Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek 8 3871 BW Hoevelaken Inhoudsopgave 1. Algemeen 1.1 Oprichting 1.2 Doelstelling 1.3 Boekjaar 1.4 Samenstelling

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2015 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2015 I: Balans per 31 december 2015 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM JAARREKENING 2018

HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM JAARREKENING 2018 HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM 1 INHOUDSOPGAVE Blz. JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2018 2 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 3 Toelichting op de balans per 31 december 2018 en de staat van

Nadere informatie

VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening

VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening Groenland 17 Beconnummer 316076 7908 RC Inschr. K.v.K. nr. 04028272 Tel. 0528-27 21 56 E-mail : admin@vanslageren.nl ING : NL04 INGB 0001 9579 90 ABN Amro :

Nadere informatie

Financieel verslag boekjaar Stichting Vrienden van het Nederlands Textielmuseum Goirkestraat GN Tilburg

Financieel verslag boekjaar Stichting Vrienden van het Nederlands Textielmuseum Goirkestraat GN Tilburg Goirkestraat 96 5046 GN Tilburg Pagina 2 Inhoud Pagina Rapportage Algemeen 4 Donaties 5 Jaarstukken 2016 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 7 Winst-en-verliesrekening over 2016 8 Toelichting Algemeen

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 I: Balans per 31 december 2016 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Duka la Dunia Financieel Jaarverslag

Duka la Dunia Financieel Jaarverslag Duka la Dunia Financieel Jaarverslag 1 Inhoudsopgave Balans per 31 december 2 Exploitatie over 3 Waarderingsgrondslagen 4 Algemeen... 4 Waarderingsgrondslagen voor de balans... 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 ALV 15 april 2016 Agendapunt 6

Jaarrekening 2015 ALV 15 april 2016 Agendapunt 6 Jaarrekening 2015 ALV 15 april 2016 Agendapunt 6 Contact Secretariaat Bogaardplein 15 Postbus 5305 2280 HH Rijswijk 070-3261816 vzhg@rijswijk.nl www.vzhg.nl AAN: Algemene vergadering Bijgaand ontvangt

Nadere informatie

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014 Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2014 18 juni 2015-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2014 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2014 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2016

Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2016 Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2016 Jaarrekening Stichting HetWerkt!Wijchen, 16 maart 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Algemene informatie... 2 Oprichting en doel Stichting... 2 Jaarrekening...

Nadere informatie

Jaarrekening van. Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek BW Hoevelaken

Jaarrekening van. Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek BW Hoevelaken Jaarrekening 2015 van Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek 8 3871 BW Hoevelaken Inhoudsopgave 1. Algemeen 1.1 Oprichting 1.2 Doelstelling 1.3 Boekjaar 1.4 Samenstelling

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING blz Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten 2013 6

Nadere informatie

In dit document vindt u de belangrijkste gegevens over de financiën van de vereniging.

In dit document vindt u de belangrijkste gegevens over de financiën van de vereniging. Financieel jaarverslag 2016 In dit document vindt u de belangrijkste gegevens over de financiën van de vereniging. Ten eerste is dat de balans van de vereniging die inzage geeft in de stand van het vermogen

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming)

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) 1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) Activa Referentie 31 december 2015 31 december 2014 (in euro's) Vaste activa 4.5.1 Materiele vaste activa 381 8.420 Vlottende activa

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA

BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA 2013 2012 Materiële vaste activa Terrein 45.378 45.378 Gebouwen 638.059 638.059 Inventaris 20.070 16.946 Computers 1.210 2.167 704.717 702.550 Financiële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Veghel HartSave

Stichting Veghel HartSave Stichting Veghel HartSave Jaarrekening 2012 21 mei 2013 Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2012 3 2. Staat van Baten en Lasten over 2012 4 3. Geldstroom overzicht

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2013

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2013 FINANCIEEL JAARRAPPORT 2013 VERENIGING TOT BEVORDERING VAN KENNIS VAN HEBREEUWS te AMSTERDAM Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2013 1 2. Algemene resultatenrekening over 2013 en 2. begroting 2014

Nadere informatie

Jaarrekening Nederlandse Rett Syndroom Vereniging te Utrecht

Jaarrekening Nederlandse Rett Syndroom Vereniging te Utrecht Jaarrekening 2017 Nederlandse Rett Syndroom Vereniging te Utrecht Versie: 26 april 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 2017 1.1 Algemene toelichting 3 1.2 Balans per 31 december 2017 6 1.3 Winst-en

Nadere informatie

Stichting Bredewegfestival te Amsterdam. Financieel Rapport inzake Balans en Exploitatie rekening per 31 december Amsterdam 8 Januari 2018

Stichting Bredewegfestival te Amsterdam. Financieel Rapport inzake Balans en Exploitatie rekening per 31 december Amsterdam 8 Januari 2018 Stichting Bredewegfestival Bredeweg 8 1098 BP Amsterdam Telefoon: 020-6654923 IBAN: NL88 INGB 0000 842627 KvK: 41206436 RSIN: 807186491 Email: info@bredewegfestival.nl www.bredewegfestival.nl Stichting

Nadere informatie

Rapport inzake jaarstukken 2017

Rapport inzake jaarstukken 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2017 14 februari 2018 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2017 5 Balans per 31 december 2017 5 Staat van Baten

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2016 VAN DE NKBV-REGIO RIJNLAND GEVESTIGD TE LEIDEN

FINANCIEEL VERSLAG 2016 VAN DE NKBV-REGIO RIJNLAND GEVESTIGD TE LEIDEN FINANCIEEL VERSLAG 2016 VAN DE NKBV-REGIO RIJNLAND GEVESTIGD TE LEIDEN I N H O U D Pagina 1. Inleiding 2 2. Balans 3 3. Staat van baten en lasten 4 4. Toelichting op de balans 5-6 5. Toelichting op de

Nadere informatie

Stichting Een Boodschap Voor "Kerkrade" Apeldoorn FINANCIEEL VERSLAG 2016

Stichting Een Boodschap Voor Kerkrade Apeldoorn FINANCIEEL VERSLAG 2016 FINANCIEEL VERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 december 2016 3 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van de financiële verslaglegging 5 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

AGRARISCHE STICHTING BLARICUM POSTBUS AB BLARICUM PUBLICATIERAPPORT Vastgesteld door het algemeen bestuur d.d.

AGRARISCHE STICHTING BLARICUM POSTBUS AB BLARICUM PUBLICATIERAPPORT Vastgesteld door het algemeen bestuur d.d. AGRARISCHE STICHTING BLARICUM POSTBUS 57 1260 AB BLARICUM PUBLICATIERAPPORT 2014 Vastgesteld door het algemeen bestuur d.d. 7 mei 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2014 2 Staat

Nadere informatie

Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2011

Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2011 Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2011 Begroot Werkelijk Verschillen rekeningbegroting Debet Credit Debet Credit Debet Credit Analyse Baten Contributies 31.610 Giften 200 Rente 430 Service-vergoeding

Nadere informatie

Stichting de Kracht van Zuilen t.a.v. het bestuur Arnoldus Rotterdamstraat TE UTRECHT. Jaarverslag 2015

Stichting de Kracht van Zuilen t.a.v. het bestuur Arnoldus Rotterdamstraat TE UTRECHT. Jaarverslag 2015 Stichting de Kracht van Zuilen t.a.v. het bestuur Arnoldus Rotterdamstraat 22 3553 TE UTRECHT Jaarverslag 2015 Stichting de Kracht van Zuilen t.a.v. het bestuur Arnoldus Rotterdamstraat 22 3553 TE UTRECHT

Nadere informatie

4. Financieel jaarverslag 2018

4. Financieel jaarverslag 2018 4. Financieel jaarverslag 2018 4.1. Verslag van de penningmeester Inkomsten De inkomsten uit subsidie zijn in 2018 ruim 18.000 euro lager geweest dan begroot, maar dit werd meer dan gecompenseerd door

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 Stichting Polderhuis Museum Westkapelle Westkapelle

Financieel verslag 2016 Stichting Polderhuis Museum Westkapelle Westkapelle Financieel verslag 2016 Stichting Polderhuis Museum Westkapelle Westkapelle Inhoud Balans per 31 december 2016 Staat van ontvangsten en uitgaven Algemene toelichting 31-dec-16 31-dec-15 Materiële vaste

Nadere informatie

STICHTING FC ROBINSTIJN Willi Martinalistraat PS DEURNE FINANCIEEL VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2014

STICHTING FC ROBINSTIJN Willi Martinalistraat PS DEURNE FINANCIEEL VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2014 STICHTING FC ROBINSTIJN Willi Martinalistraat 18 5751 PS DEURNE FINANCIEEL VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2014 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012. Aldus vastgesteld in de vergadering

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012. Aldus vastgesteld in de vergadering Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012 Aldus vastgesteld in de vergadering de secretaris de voorzitter Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2015 INHOUDSOPGAVE Financieel verslag Pagina Balans per 31 december 2015 1 Staat van baten en lasten over 2015 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Financieel verslag 2017 en begroting 2018

Financieel verslag 2017 en begroting 2018 1 Financieel verslag 2017 en begroting 2018 Postbus 805 3500 AV Utrecht Tel 030 7115 115 wlo@knag.nl www.landschap.nl Resultaat 2017 en vergelijking met de begroting: De WLO sluit in 2017 met een positief

Nadere informatie

BEGROTING 2014 VAN DE NKBV-REGIO Limburg GEVESTIGD TE AMSTENRADE

BEGROTING 2014 VAN DE NKBV-REGIO Limburg GEVESTIGD TE AMSTENRADE BEGROTING 2014 VAN DE NKBV-REGIO Limburg GEVESTIGD TE AMSTENRADE I N H O U D Pagina 1. Inleiding 2 2. Balans 3 3. Staat van baten en lasten 4 4. Toelichting op de balans 5-6 5. Toelichting op de staat

Nadere informatie

STICHTING PRESENT DEVENTER

STICHTING PRESENT DEVENTER JAARREKENING 2015 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640 7400 AP Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail: info@stichtingpresent-deventer.nl www.stichtingpresent-deventer.nl KvK 08144771 RSIN 815599353 Bankgegevens

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2016 IVN Apeldoorn

Financieel jaarverslag 2016 IVN Apeldoorn IVN-afdeling Apeldoorn e-mail: penningmeester@ivn-apeldoorn.nl internet: www.ivn-apeldoorn.nl Financieel jaarverslag 2016 IVN Apeldoorn Staat van baten en lasten Realisatie Begroting Realisatie Baten 2016

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van de Nationale Opera

Vereniging Vrienden van de Nationale Opera Jaarrekening 2013/2014 Vereniging Vrienden van de Nationale Opera Statutaire vestigingsplaats: Amsterdam Adres: Waterlooplein 22 1011 PG Amsterdam Inhoudsopgave Jaarrekening 1. Algemeen 2. Bestuur 3. Verwerking

Nadere informatie

Huurdersvereniging Middelburg. Jaarrekening 2016

Huurdersvereniging Middelburg. Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Pagina Algemeen 1 Balans per 31 december 2016 2 Exploitatie-overzicht over 2016 3 Kasstroomoverzicht 2016 4 Grondslagen voor de waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van de penningmeester

Jaarverslag 2013 van de penningmeester Jaarverslag 2013 van de penningmeester Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse Toelichting op werkelijke baten en lasten per 31 december 2013 Baten Contributies Contributies 2677 leden a 18,50 49.524,50

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Stichting Zuidzijde. Jaarrekening 2014

Stichting Zuidzijde. Jaarrekening 2014 Stichting Zuidzijde Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Ontbreken van de verklaring 2 3 Algemeen 3 4 Financiële positie 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Vereniging ICOM-Nederland. p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven

Jaarrekening 2014. Vereniging ICOM-Nederland. p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven Jaarrekening 2014 Vereniging ICOM-Nederland p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven 1 mei 2015 Inhoud: Pagina ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2014

Nadere informatie

Materiële Vaste Activa Vorderingen en overlopende activa Liquide Middelen

Materiële Vaste Activa Vorderingen en overlopende activa Liquide Middelen JAARREKENING 8308 RJ Nagele 1 Balans per 31 december 2015 (Na bestemming saldo van baten en lasten) ACTIVA Vaste activa Materiële Vaste Activa 5.864 7.531 VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen en overlopende activa

Nadere informatie

Financieel verslag over 2018 en begroting voor 2019

Financieel verslag over 2018 en begroting voor 2019 1 Financieel verslag over 2018 en begroting voor 2019 Postbus 805 3500 AV Utrecht Tel 030 7115 115 wlo@knag.nl www.landschap.nl Resultaat 2018 en vergelijking met de begroting: De WLO sluit in 2018 met

Nadere informatie

Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2017

Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2017 Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2017 Jaarrekening 2017 Stichting HetWerkt!Wijchen, 2 mei 2018 Inhoudsopgave Algemene informatie... 2 Oprichting en doel Stichting... 2 Jaarrekening... 2 Kascontrole

Nadere informatie

Inhoudsopgave. ii Stichting Vrienden van Bandra East Heeswijk-Dinther

Inhoudsopgave. ii Stichting Vrienden van Bandra East Heeswijk-Dinther Jaarrekening 2017 ii Inhoudsopgave Jaarverslag 1 Bestuurssamenstelling 2 Adresgegevens 2 RSIN/Fiscaal nummer 2 Bankgegevens 2 Vaststelling jaarrekening voorgaand boekjaar 2 Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Dr. Albronda-van der Nagelfonds

Jaarverslag 2013. Stichting Dr. Albronda-van der Nagelfonds Jaarverslag 2013 Stichting Dr. Albronda-van der Nagelfonds Inhoudsopgave Algemeen blz.3 Balans per 31 december 2013 blz. 4 Staat van baten en lasten blz. 5 Toelichting op de balans per 31 december 2013

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven Financieel verslag 2015 Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw 241 5617 AC Voorblad 0 Inhoud 1 Staat van baten en lasten Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen voor

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2. Voorwoord 3. Balans Activa 4. Balans Passiva 5. Toelichting op de balans 6. Investeringen en afschrijvingen 7. Exploitatierekening baten 8. Exploitatierekening lasten 9. Begroting

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 pagina 0 van 10 1. INHOUD pagina 1. Inhoud... 1 2. Algemeen... 1 3. Balans... 2 4. Winst-

Nadere informatie

Z.O.B. 66. Jaarrekening 2013 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66

Z.O.B. 66. Jaarrekening 2013 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66 Jaarrekening 2013 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66 17 maart 2014 Jaarrekening 2013 Algemeen De vereniging bestaat vanaf 1966 en is statutair opgericht op 23 mei 1967. De vereniging is vanaf oprichtingsdatum

Nadere informatie

Stichting realisatie gedachtegoed Geert Groote Deventer Jaarrekening 2013

Stichting realisatie gedachtegoed Geert Groote Deventer Jaarrekening 2013 Jaarrekening 2013 1 Inhoud Blad Algemeen Oprichting, doel, bestuursgegevens 4 Resultaat 5 Financiële positie 6 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 8 Winst- en verliesrekening over 2013 9 Toelichting

Nadere informatie

RAPPORT Pagina. Grondslagen voor de financiële verslaggeving 2

RAPPORT Pagina. Grondslagen voor de financiële verslaggeving 2 Aan het bestuur van de stichting Kikkeropfleurdoos Oudelandstraat 40 2691 CG 's-gravenzande Rapport inzake de jaarrekening 2014 RAPPORT Pagina Jaarrekening Grondslagen voor de financiële verslaggeving

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM

JAARREKENING 2014 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM JAARREKENING 2014 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuursverslag 1 JAARSTUKKEN JAARREKENING Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Toelichting op de

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66

Jaarrekening 2015 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66 Jaarrekening 2015 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66 11 april 2016 Jaarrekening 2015 Algemeen De vereniging bestaat vanaf 1966 en is statutair opgericht op 23 mei 1967. De vereniging is vanaf oprichtingsdatum

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2014. Stichting Steun Thuis in West

Jaarverslaggeving 2014. Stichting Steun Thuis in West Jaarverslaggeving 2014 Stichting Steun Thuis in West Inhoudsopgave Bladzij Onderwerp 1 Bestuursverslag 2 Vaststelling van het jaarverslag 3 Balans 4 Rekening van baten en lasten 5 Kasstroomoverzicht 6

Nadere informatie

Algemeen 2. Jaarrekening

Algemeen 2. Jaarrekening Pagina Algemeen 2 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 4 Staat van baten en lasten over 5 Toelichting 6 Toelichting op de balans 7 Toelichting op de staat van baten en lasten 9 Overige gegevens 12 Beoordelingsverklaring

Nadere informatie

Prader-Willi/ Angelman vereniging. te Utrecht. Jaarrekening over 2015

Prader-Willi/ Angelman vereniging. te Utrecht. Jaarrekening over 2015 Jaarrekening 2015 Prader-Willi/ Angelman vereniging te Utrecht Jaarrekening over 2015 Inhoud Balans 4 Winst- en verliesrekening 6 Toelichting 7 Appendix 1 Splitsing eigen vermogen 8 Februari 2016 Opgesteld

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarverslaggeving 2018 van: Stichting de Klokbeker. Opgesteld te Swifterbant, 21 februari 2019

Rapport inzake de jaarverslaggeving 2018 van: Stichting de Klokbeker. Opgesteld te Swifterbant, 21 februari 2019 Rapport inzake de jaarverslaggeving 2018 van: Stichting de Klokbeker Opgesteld te Swifterbant, 21 februari 2019 Het rapport is als volgt ingedeeld: 1,1 Balans per 31-12-2018 1,2 Exploitatieoverzicht 2018

Nadere informatie