dwijzer week 29 Zwolle Opnieuw noodopvang vluchtelingen IJsselhallen Foto: Pedro Sluiter Foto

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "dwijzer week 29 Zwolle Opnieuw noodopvang vluchtelingen IJsselhallen Foto: Pedro Sluiter Foto"

Transcriptie

1 dwijzer week 29 Zwolle Foto: Pedro Sluiter Foto Opnieuw noodopvang vluchtelingen IJsselhallen

2 Zomerserie laat Peperbus zinderen In het kader van de zomerserie 2015 kunt u de Zwolse beiaardier Roy Kroezen en Capella del Arte - onder leiding van Norbert Kunst -, weer de sterren van de hemel horen spelen op het carillon in de Peperbus. Dit concert, dat plaatsvindt op donderdagavond 16 juli om uur, wordt omlijst door een mooi dansprogramma van Gabriella Halvax. Wilt u dit programma van dichtbij meemaken? Kom dan naar de tuin van het Stedelijk Museum (ingang Melkmarkt 41). De toegang is gratis. Er staat nog een laatste voorstelling op het programma, namelijk op donderdag 23 juli. Voor meer informatie kunt u terecht op de site Hier treft u ook het volledige programma aan.

3 Blauwvingerdagen in hartje Zwolle Ook dit jaar worden weer op 4 woensdagen in juli de Blauwvingerdagen in het stadscentrum van Zwolle georganiseerd. Met circa 450 kramen is het de grootste braderie van Noordoost Nederland. De markt trekt jaarlijks meer dan bezoekers. Het parcours van de braderie loopt over de Diezerstraat via de Grote Markt naar de Melkmarkt en Oude Vismarkt, Luttekestraat en het Eiland. U kunt er heerlijk snuffelen of een terrasje pakken. Liefhebbers van brocante, antiquiteiten, boeken, prenten en porselein kunnen ook hun hart ophalen. De markt start om uur en eindigt om uur. Data: woensdag 15, 22 en 29 juli Voor meer informatie:

4 Opnieuw noodopvang vluchtelingen IJsselhallen Het College van burgemeester en wethouders van Zwolle heeft ingestemd met een dringend verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om opvang voor maximaal 400 vluchtelingen te realiseren in de IJsselhallen. Het gaat om alleenstaande mannen uit Syrië of Eritrea. In de loop van volgende week worden de eerste vluchtelingen verwacht. De opvang is tot uiterlijk eind december en eventueel korter als dat mogelijk is. Toestroom Er komen momenteel veel vluchtelingen naar Nederland om asiel aan te vragen. Zij hebben hun huis en haard achtergelaten op de vlucht voor oorlogsgeweld. In de afgelopen vier weken waren dat gemiddeld 900 personen per week, afgelopen week zelfs 1200 mensen. De toestroom is zo groot dat het COA ze niet meer op kan vangen in de bestaande centra.

5 Voorstraat na herinrichting dag en nacht levendig Ondernemers en de gemeente Zwolle hebben een herinrichtingsplan voor de Voorstraat opgesteld. Na de herinrichting komt er ook overdag meer leven in de straat. De straat wordt zo ingericht dat er meer ruimte voor terrassen komt. De ondernemers investeren zelf in hun panden en de uitstraling van de straat. Het college stelt de raad voor een bedrag van ,- beschikbaar te stellen. De uitvoering is gepland medio Bij de herinrichting investeren zowel ondernemers als de gemeente in het gebied. De ondernemers knappen de gevels van de panden op, en brengen gevelverlichting en groene beplanting aan in de straat. Daarnaast schaffen zij nieuw meubilair aan voor de terrassen die aan beide zijden van de Voorstraat worden aangelegd. De gemeente Zwolle zorgt voor nieuwe bestrating en vervangt de huidige drie plaszuilen voor twee verzinkbare plaszuilen. Die nieuwe plaszuilen worden beheerd door de ondernemers. De Voorstraat wordt flexibel ingericht, dat houdt in dat er zo weinig mogelijke obstakels en hoogteverschillen zijn. Hierdoor is de straat goed toegerust op de verschillende functies die het heeft: terrassen, evenementen en bevoorrading voor horeca en de nieuwe winkel aan de Melkmarkt. Buiten het terrasseizoen is er ook ruimte voor het stallen van fietsen.

6 Vraag individuele inkomenstoeslag aan! Hebt u langer dan drie jaar een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag. Of u moet rondkomen van een bijstandsuitkering, een arbeidsongeschiktheidsuitkering of een ander laag inkomen maakt hiervoor niet uit. De individuele inkomenstoeslag is een geldbedrag, dat bedoeld is voor het kopen of vervangen van noodzakelijke spullen in huis. U kunt met het geld bijvoorbeeld meubels, een koelkast of wasmachine kopen. De inkomenstoeslag wordt één keer per twaalf maanden verstrekt. Voorwaarden U krijgt de inkomenstoeslag als u voldoet aan alle voorwaarden. Zo moet u ouder zijn dan 21 jaar (maar niet ouder dan de pensioengerechtigde leeftijd), en ingeschreven staan bij de gemeente Zwolle. Ook mag uw inkomen de afgelopen 36 maanden niet hoger zijn dan 110 procent van de bijstandsnorm. Kijk voor alle voorwaarden op Hoeveel? Voor alleenstaanden en alleenstaande ouders is de individuele inkomenstoeslag 350,-. Echtparen en samenwonenden ontvangen samen 500,-. Aanvragen De inkomenstoeslag kunt u aanvragen met een formulier. Dit formulier vindt u op Ook kunt u het ophalen bij het Stadskantoor en de wijkservicepunten of door te bellen naar Bent u cliënt van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en hebt u volgens gemeente Zwolle recht op de individuele inkomenstoeslag? Dan krijgt u het aanvraagformulier thuisgestuurd. Bent u geen cliënt? Dan komt u wellicht toch in aanmerking. Bel dan naar of stuur een naar postbus@zwolle.nl.

7 Gevonden en verloren voorwerpen Wist u dat u gevonden voorwerpen bij de gemeente moet melden of inleveren? Zo kunnen wij er voor zorgen dat het voorwerp weer bij de eigenaar terugkomt. U kunt dit dan digitaal op de site melden. Ook als u iets kwijt bent kunt u op deze website terecht. Sleutels kwijt? Bent u bijvoorbeeld uw sleutels kwijt? Dan kunt u via de site kijken of ze gevonden zijn door te zoeken op voorwerp, plaats en datum. Vindt u ze op de website? Als ze bij de vinder thuis liggen, stuurt u een mail aan de gemeente voor het contactadres. Liggen ze bij de gemeente? Dan kunt u bij de infobalie in het Stadskantoor aan het Lübeckplein 2 in een bak met gevonden sleutels komen kijken. Dit kan tussen negen en twaalf uur op werkdagen. Reisdocumenten en rijbewijzen Reisdocumenten en rijbewijzen, die bij de gemeente gebracht worden, staan niet op de site verlorenofgevonden.nl. U krijgt hierover bericht thuisgestuurd. Met het toegezonden kaartje kunt u uw document afhalen bij de publieksbalie Burgerzaken in het Stadskantoor. Gevonden of verloren fiets Ook als u uw fiets kwijt bent, kijkt u op verlorenofgevonden.nl om te zien of deze door iemand gevonden is, en wellicht bij de Algemene Fietsen Afhandelcentrale (AFAC) staat. Als u melding wilt maken van een gevonden fiets informeert u dan de AFAC, afac@zwolle.nl of per telefoon

8 Vaar heen en weer met t Kleine Veer De kortste weg van Zwolle naar Hattem is dwars over de IJssel en die route is weer in gebruik. Tot en met zondag 25 oktober vaart het pontje t Kleine Veer dagelijks van tot uur op de IJssel. Meer informatie over de vaartijden en de tarieven vindt u op

9 Voorkom inbraak! Vooral tijdens de vakantietijd Het zal u maar gebeuren: u komt thuis en er is ingebroken. In één klap is uw gevoel van veilig zijn in uw eigen huis verdwenen. Een onbekende heeft uw privébezittingen doorzocht. Dat geeft een enorm vervelend en naar gevoel. De emotionele schade is vaak veel groter dan de materiële schade. Helaas komt woninginbraak nog steeds veel voor. Ook in Zwolle. Vooral de vakantietijd is voor inbrekers een favoriet moment om hun slag te slaan. Voorkom dat het u overkomt! Wees extra alert. En laat een bewoonde indruk achter als u niet thuis bent. De gemeente en politie blijven zich inzetten voor een veilige woonomgeving. Zelf kunt u ook veel doen om de kans dat er wordt ingebroken te verkleinen. Op vindt u antiinbraak-, vakantietips en meer informatie.

10 Onderzoek naar mobiliteit onder inwoners Zwolle De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel willen inzicht krijgen in de manier waarop inwoners van Zwolle reizen. Daarom is er op 24 juni een gezamenlijk mobiliteitsonderzoek gestart. De online vragenlijst is voorgelegd aan leden van het Zwolse burgerpanel. Maar ook u - indien u in Zwolle woonachtig bent - kunt meedoen aan dit onderzoek, dat duurt tot 29 juli aanstaande. U vindt de vragenlijst op De onderzoekers willen door het onderzoek de verschillen in kaart brengen tussen diverse doelgroepen, zoals scholieren, werkenden, huismoeders/-vaders en gepensioneerden. Het onderzoek moet aantonen welke doelgroep welke vervoersmiddelen gebruikt, met welk motief en op welke trajecten? Verschilt dit per wijk of zien we in alle wijken eenzelfde gebruik van vervoerswijzen? De onderzoeksvragen richten zich ook op de groep mensen die voor winkelbezoek naar de binnenstad reizen. Daarnaast wordt er gekeken in hoeverre inwoners van Zwolle mogelijkheden zien om van vervoermiddel te wisselen of bereid zijn nieuwe vormen van mobiliteit te gebruiken, zoals bijvoorbeeld deelauto s. Tevens wordt onderzocht of er bereidheid is om eigen initiatieven te ontplooien op het gebied van mobiliteit. De uitkomsten zijn na de zomer gereed en worden vervolgens meegenomen in het mobiliteitsbeleid van gemeente en provincie.

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering Doe ook mee in de Maand van de buurt! Kom naar de wijkdialoog In Diezerpoort vind je sinds het voorjaar van 2014 Het Huis van Vriendschap. Een

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

dwijzer week 5 Zwolle Pannekoekendijk en Harm Smeengekade zes maanden lang op de schop

dwijzer week 5 Zwolle Pannekoekendijk en Harm Smeengekade zes maanden lang op de schop dwijzer week 5 Zwolle Pannekoekendijk en Harm Smeengekade zes maanden lang op de schop Vraag individuele inkomenstoeslag aan! Hebt u langer dan drie jaar een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking

Nadere informatie

dwijzer week 10 Zwolle Programma Koningsdag bekend

dwijzer week 10 Zwolle Programma Koningsdag bekend dwijzer week 10 Zwolle Programma Koningsdag bekend Vraag individuele inkomenstoeslag aan! Hebt u langer dan drie jaar een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag.

Nadere informatie

dwijzer week 17 Zwolle De toekomst van het groen in Zwolle

dwijzer week 17 Zwolle De toekomst van het groen in Zwolle dwijzer week 17 Zwolle De toekomst van het groen in Zwolle Elektrische fietstraining Veilig Verkeer Nederland heeft de elektrische fietstraining ontwikkeld. Fietsers krijgen de kans om hun kennis van de

Nadere informatie

dwijzer week 3 Zwolle 25 jaar Vinex en de Zwolse binnenstad

dwijzer week 3 Zwolle 25 jaar Vinex en de Zwolse binnenstad dwijzer week 3 Zwolle 25 jaar Vinex en de Zwolse binnenstad Jouw favoriete nummer door de klokken van de Peperbus Benieuwd hoe de uitvoering van jouw favoriete zanger, zangeres, band of componist klinkt

Nadere informatie

Informatieblad en aanvraagformulier. Recht op Individuele inkomenstoeslag (Verkorte aanvraag voor cliënten)

Informatieblad en aanvraagformulier. Recht op Individuele inkomenstoeslag (Verkorte aanvraag voor cliënten) Informatieblad en aanvraagformulier Recht op Individuele inkomenstoeslag (Verkorte aanvraag voor cliënten) Heeft u meer dan 5 jaar een laag inkomen en geen geld om nieuwe spullen aan te schaffen? Dan heeft

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2004

Stadsenquête Leiden 2004 Hoofdstuk 16. Milieu Samenvatting Leiden heeft een Milieustraat aan de J.C. Rijpstraat. Vergeleken met voorgaande jaren zijn zowel de bekendheid als het gebruik verder toegenomen. In de Stadsenquête van

Nadere informatie

2. Verblijf in het buitenland Verbleef u of uw (ex) partner tussen 2016 en 2019 in het buitenland? Nee Ja Zo ja, hieronder de periode(s) vermelden:

2. Verblijf in het buitenland Verbleef u of uw (ex) partner tussen 2016 en 2019 in het buitenland? Nee Ja Zo ja, hieronder de periode(s) vermelden: invullen iinvullen Aanvraag Individuele inkomenstoeslag Met dit formulier kunt u de individuele inkomenstoeslag aanvragen. U kunt dit formulier gebruiken als u in de afgelopen 3 jaren geen of niet aaneengesloten

Nadere informatie

Bezoekersstromen bij burgerzaken april 2003 t/m maart 2005

Bezoekersstromen bij burgerzaken april 2003 t/m maart 2005 Bezoekersstromen bij burgerzaken april 2003 t/m maart 2005 Effecten van nieuwe openings- en werktijden bij de gemeente s-hertogenbosch Deelonderzoek 1 O&S Juli 2005 Dit product is tot stand gekomen met

Nadere informatie

Wilt u dit formulier volledig invullen en ondertekenen? Als u het formulier goed invult, wordt u sneller geholpen.

Wilt u dit formulier volledig invullen en ondertekenen? Als u het formulier goed invult, wordt u sneller geholpen. invullen iinvullen Aanvraag Participatiefonds Inkomensondersteuning Stadskantoor Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon 14038 www.zwolle.nl Met dit formulier kunt u een bijdrage uit het Participatiefonds

Nadere informatie

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen ontwerp 2000 uitvoering 2008-2009 locatie Eindhoven opdrachtgever DNC Vastgoedontwikkeling, Woningstichting Trudo Eindhoven in samenwerking met xxx prijzen xxx

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Gemeentepagina Woudrichem week 39, 24 september 2015

Gemeentepagina Woudrichem week 39, 24 september 2015 Verstrekkingsbeperking (art. 2.59 Wet Basisregistratie Personen) De gemeente houdt informatie over haar inwoners bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Worden gegevens opgevraagd door overheidsinstellingen

Nadere informatie

*400* invullen iinvullen. Aanvraag Individuele inkomenstoeslag

*400* invullen iinvullen. Aanvraag Individuele inkomenstoeslag invullen iinvullen Aanvraag Individuele inkomenstoeslag Inkomensondersteuning Stadskantoor Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon 14038 www.zwolle.nl Met dit formulier kunt u de individuele inkomenstoeslag

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2003

Stadsenquête Leiden 2003 Hoofdstuk 21. Milieu Samenvatting Zeven op de tien Leidenaren kent de Milieustraat, aan de J.C. de Rijpstraat, een voorziening waar inwoners van Leiden op vertoon van een legitimatie hun grof huishoudelijk

Nadere informatie

Klantreis Portemonnee verloren

Klantreis Portemonnee verloren Vereniging van Nederlandse Gemeenten Klantreis Portemonnee verloren Persona Annie de Graaf vriendelijk actief betrokken Annie de Graaf is weduwe, 63 jaar en woont nabij het centrum. Ze houdt ervan koopjes

Nadere informatie

dwijzer week 07 Zwolle Herbouw gevel Volharding met behoud historische elementen

dwijzer week 07 Zwolle Herbouw gevel Volharding met behoud historische elementen dwijzer week 07 Zwolle Herbouw gevel Volharding met behoud historische elementen Herbouw gevel Volharding met behoud historische elementen De gevel van de Volharding op het Kraanbolwerk wordt met behoud

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Ruimte voor initiatieven Workshop voor inwoners, organisaties en ondernemers: 11 oktober 2017 Diversiteit aan speelplekken aanbrengen,

Nadere informatie

Wilt u dit formulier volledig invullen en ondertekenen? Als u het formulier goed invult, wordt u sneller geholpen.

Wilt u dit formulier volledig invullen en ondertekenen? Als u het formulier goed invult, wordt u sneller geholpen. invullen iinvullen Aanvraag Participatiefonds Inkomensondersteuning Stadskantoor Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon 14038 www.zwolle.nl Met dit formulier kunt u een bijdrage uit het Participatiefonds

Nadere informatie

8. Waarom zijn de inwoners van Krimpen aan den IJssel niet eerder geïnformeerd?

8. Waarom zijn de inwoners van Krimpen aan den IJssel niet eerder geïnformeerd? Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom biedt de gemeente Krimpen aan den IJssel vluchtelingen opvang aan? Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen in Nederland aan. Voor deze mensen is niet direct een plek

Nadere informatie

Januari Inkomensondersteuning. Regelingen voor mensen met een laag inkomen

Januari Inkomensondersteuning. Regelingen voor mensen met een laag inkomen Januari 2019 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2019 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Goirle Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is.

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Goirle Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is. Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Goirle 2016-2017 Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is. 1. Gegevens leerling Naam: M/V Voornamen: BSN-nummer Geboortedatum:

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

*350* invullen iinvullen. Aanvraag Collectieve Zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea

*350* invullen iinvullen. Aanvraag Collectieve Zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea invullen iinvullen Aanvraag Collectieve Zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea Sociale Zaken en Werkgelegenheid Uitkeringsadministratie Stadskantoor Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon 14038 www.zwolle.nl

Nadere informatie

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Met dit formulier kunt u nagaan of u een vergunning nodig heeft voor het evenement dat u wilt organiseren. Allereerst volgt u de checklist waaruit blijkt

Nadere informatie

Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen.

Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen. Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisopvang Versie 20 oktober 2015, 10.30 uur Opvang in Lisse Waarom deze opvang voor vluchtelingen? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de Veiligheidsregio

Nadere informatie

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018 Juli 2018 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2018 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad Raadsplein besluitvormend Datum 21 maart 2016 onderwerp Gasthuisplein portefeuillehouder Filip van As informant IJsselsteijn, RPH (Ronald) 2699 eenheid/afdeling Ontwikkeling OWP Voorgesteld besluit raad

Nadere informatie

17 oktober Onderzoek: Opvang vluchtelingen

17 oktober Onderzoek: Opvang vluchtelingen 17 oktober 2015 Onderzoek: Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de

Nadere informatie

bericht Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van Wipstrikkerallee DK Zwolle

bericht Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van Wipstrikkerallee DK Zwolle Civiel & Cultuurtechniek Retouradres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van Wipstrikkerallee 26 8023 DK Zwolle Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk

Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk Samenvatting De Leidse burgers hebben vijf aspecten beoordeeld, die betrekking hebben op het onderhoud van de stad en als zodanig onder de medeverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen juli 2019

Informatie over minimaregelingen juli 2019 Informatie over minimaregelingen juli 2019 Inhoud Deze folder is voor u... 3 Vooraf aanvragen... 3 Inkomen en vermogen... 4 Woonkosten... 5 Gezondheid... 6 Opgroeiende kinderen... 8 Overige regelingen...

Nadere informatie

Wilt u dit formulier volledig invullen en ondertekenen? Uw aanvraag wordt dan sneller afgehandeld.

Wilt u dit formulier volledig invullen en ondertekenen? Uw aanvraag wordt dan sneller afgehandeld. invullen iinvullen Aanvraag Collectieve Zorgverzekering Zilveren Kruis 2017 Sociale Zaken en Werkgelegenheid Inkomensondersteuning Stadskantoor Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon 14038 www.zwolle.nl

Nadere informatie

Veiligheid en burgerparticipatie

Veiligheid en burgerparticipatie Veiligheid en burgerparticipatie Afdeling Onderzoek & Statistiek, december 2018 Iedereen vindt prettig wonen belangrijk. Dat begint bij een veilig huis, een veilige straat en een veilige buurt. Daar dragen

Nadere informatie

dwijzer week 36 Zwolle Wegonderhoud Westenholterallee op rijrichting Blaloweg - Hasselterweg Kruisingen niet tegelijkertijd afgesloten

dwijzer week 36 Zwolle Wegonderhoud Westenholterallee op rijrichting Blaloweg - Hasselterweg Kruisingen niet tegelijkertijd afgesloten dwijzer week 36 Zwolle Kruisingen niet tegelijkertijd afgesloten A28 - Westenholte via Blaloweg- Hasselterweg Wegonderhoud Westenholterallee op rijrichting Blaloweg - Hasselterweg Inschrijving grootste

Nadere informatie

Hoofdstuk 17. Afval en milieu

Hoofdstuk 17. Afval en milieu Hoofdstuk 17. Afval en milieu Samenvatting Leiden heeft een Milieustraat aan de J.C. Rijpstraat. Vergeleken met voorgaande jaren is de bekendheid hiervan verder toegenomen, het gebruik is vergelijkbaar

Nadere informatie

Assen Versie 16, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP?

Assen Versie 16, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? Assen Versie 16, februari 2017 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 Deze folder is voor u Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het inkomen

Nadere informatie

Doe mee! Horen Zien Bellen

Doe mee! Horen Zien Bellen Horen Zien Bellen Doe mee! Een veilige woon- en leefomgeving. Met Burgernet kunnen we daar samen wat aan doen. De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Maar, we kunnen uw

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 1 DEZE FOLDER IS VOOR U Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het

Nadere informatie

Hoofdstuk 19. Bezoek burgerzaken

Hoofdstuk 19. Bezoek burgerzaken Hoofdstuk 19. Bezoek burgerzaken Samenvatting De afdeling Burgerzaken is sinds ruim een jaar dagelijks een uur langer open tot 16.00 uur en donderdag doorlopend van 8.30 tot 20.00 uur. Van de Leidenaren

Nadere informatie

Hoogeveen. Uitkomsten passantenenquête Hoofdstraat

Hoogeveen. Uitkomsten passantenenquête Hoofdstraat Hoogeveen Uitkomsten passantenenquête Hoofdstraat Hoogeveen Uitkomsten passantenenquête Hoofdstraat pdrachtgever: Gemeente Hoogeveen Projectnummer: 070608 Datum: 17-10-2006 Postadres: Wederik 1 9801 LX

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Geachte heer, mevrouw, Hierbij ontvangt u het verslag van de informatiedag, zaterdag 12 maart 2016 in het Rat Verlegh Stadion, over de verhuizing van azc De Boschpoort naar het belastingkantoor aan de

Nadere informatie

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Koninginnedag 2012 Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Programma bijeenkomst Welkomstwoord burgemeester Elzenga Presentatie projectleider Koninginnedag 2012 Gelegenheid

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden

Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden Samenvatting De binnenstad van Leiden krijgt een voldoende (7,1) van de Leidenaren. Wanneer wordt gevraagd naar de ontwikkeling van de afgelopen twee jaar, dan geven meer

Nadere informatie

Gemeente Houten Onderzoek plastic afvalinzameling, straatmuzikanten. Den Dolder, 20 oktober2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs.

Gemeente Houten Onderzoek plastic afvalinzameling, straatmuzikanten. Den Dolder, 20 oktober2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs. Gemeente Houten Onderzoek plastic afvalinzameling, straatmuzikanten ADV Market Research B.V. Den Dolder, 20 oktober2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs.Thomas Beffers MSc Het auteursrecht op dit rapport

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

Week van het geld! Op vind je meer informatie en lesmateriaal voor scholen, ouders, kinderen en docenten. Neem gauw een kijkje!

Week van het geld! Op   vind je meer informatie en lesmateriaal voor scholen, ouders, kinderen en docenten. Neem gauw een kijkje! Week van het geld! Ben jij een held met je geld? 25 t/m 29 maart was de week van het geld. In deze week werden activiteiten georganiseerd om kinderen om te leren gaan met geld. Veel van deze activiteiten

Nadere informatie

Verordening participatie schoolgaande kinderen Wet werk en bijstand

Verordening participatie schoolgaande kinderen Wet werk en bijstand 1224112 Verordening participatie schoolgaande kinderen Wet werk en bijstand De raad van de gemeente Delft: - heeft het voorstel gelezen van het college van burgemeester en wethouders van 17 april 2012;

Nadere informatie

Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt

Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt Bijlage 2: Handhavingstabel Te handhaven activiteit Grondslag handhaving Op de kleedjesmarkt Kleedjesverkoop buiten toegestane

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE GOIRLE Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is.

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE GOIRLE Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is. AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE GOIRLE 2018-2019 Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is. 1. Gegevens leerling Naam: Voornamen: BSN-nummer: Geboortedatum:

Nadere informatie

LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN!

LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN! EEN KLOPPEND HART LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN! ONS CENTRUM in beeld en cijfers WIST U DAT. wij ruim 50.000 m2 detailhandel hebben in ons centrum (vergelijk centrum Helmond,

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 18 maart 2014

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 18 maart 2014 Kerkplein 2 T (343) 56 56 Postbus 2 F (343) 41 57 6 394 AE Doorn E info@heuvelrug.nl Raadsinformatiebrief B&W vergadering 18 maart 214 Steller E-mailadres Onderwerp : D.P.J. Brom : daan.brom@heuvelrug.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wist u dat? September/oktober Editie 28. Stichting Perpectief. VluchtelingenWerk Oost Nederland/ Locatie Beuningen

Nieuwsbrief. Wist u dat? September/oktober Editie 28. Stichting Perpectief. VluchtelingenWerk Oost Nederland/ Locatie Beuningen Nieuwsbrief Stichting Perpectief September/oktober Editie 28 VluchtelingenWerk Oost Nederland/ Locatie Beuningen Wist u dat? Deze maand hebben we een bezoek gebracht aan Stichting VluchtelingenWerk Oost

Nadere informatie

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013 De Wmo en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats januari 2013 De Wmo en de aanvraag van gehandicapten parkeerkaart en - De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt

Nadere informatie

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont ontwikkeling 2015 tov 2014, gemeente ontwikkeling 2015 tov 2014, regio MNL januari t/m juni juli t/m december Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont Januari 2016 - In 2015 is het aantal woninginbraken

Nadere informatie

Memo. aan. de leden van de Gemeenteraad Voortgang BuurtWhatsApp. van. Veiligheid en wijken. 5 januari 2017

Memo. aan. de leden van de Gemeenteraad Voortgang BuurtWhatsApp. van. Veiligheid en wijken. 5 januari 2017 Memo aan onderwerp van directie afdeling telefoon datum de leden van de Gemeenteraad Voortgang BuurtWhatsApp Veiligheid en wijken 5 januari 2017 Memo Hierbij treft u een kort memo aan over de voortgang

Nadere informatie

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument Ringstraten Agenda 1. Welkom 2. Inleiding wethouder Ben van Hees 3. Aanleiding 4. Raadsbesluit 8 maart 2017 5. Ringstraten worden fietsstraat 6. Hoe

Nadere informatie

ma 29 september di wo 1 oktober do vr za november

ma 29 september di wo 1 oktober do vr za november OBS HET KOFSCHIP locatie Platanenlaan Platanenlaan 1 * 6903 DK Zevenaar * Telefoon 0316-525619 e-mail: kofschip.plaan@xs4all.nl * website: www.het-kofschip.nl ma 29 september 6 13 20 27 Studiedag, alle

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2001

Stadsenquête Leiden 2001 Hoofdstuk 9. Milieu Samenvatting De Milieustraat is een (vrij nieuwe) voorziening waar bewoners zich kunnen ontdoen van hun grof huishoudelijk afval. Ruim twee op de tien Leidenaren heeft hier al eens

Nadere informatie

Zien. Doe mee met Burgernet!

Zien. Doe mee met Burgernet! Horen Zien Bellen Doe mee met Burgernet! Burgernet, dat bent u! U voelt zich betrokken bij de veiligheid van uw buurt of wijk. Wonen en leven in een veilige omgeving vindt u belangrijk. U bent alert en

Nadere informatie

Resultaten peiling (maatwerk) vervoer Rijssen-Holten Panel. Juli 2017

Resultaten peiling (maatwerk) vervoer Rijssen-Holten Panel. Juli 2017 Resultaten peiling (maatwerk) vervoer Rijssen-Holten Panel Juli 2017 Burgerpeiling (maatwerk) vervoer Burgerpeiling De gemeente Rijssen-Holten werkt aan een passend vervoer voor alle inwoners. Samen met

Nadere informatie

NR ACTIE ONDERWERP TOELICHTING Afgehandeld

NR ACTIE ONDERWERP TOELICHTING Afgehandeld OMWONENDENOVERLEG AZC WEERT 10 november 2015 Locatie Van Horne kazerne Aanwezig Namens COA Miriam Goudberg, locatiemanager COA Weert Stephanie Quadvlieg, programmamanager Namens gemeente Jos Heijmans,

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Burgerpanel Capelle aan den IJssel

Burgerpanel Capelle aan den IJssel Burgerpanel Capelle aan den IJssel Resultaten peiling 8: woninginbraak augustus 2013 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 8 e peiling met het burgerpanel van Capelle aan den IJssel.

Nadere informatie

Wat doet het Rode Kruis

Wat doet het Rode Kruis 1 Wat doet het Rode Kruis 60 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht voor conflicten en geweld in eigen land. Deze vluchtelingen hebben huis en haard verlaten en zijn op zoek naar veiligheid voor zichzelf

Nadere informatie

dwijzer week 48 Zwolle Zwolse Schaapskudde vertrekt

dwijzer week 48 Zwolle Zwolse Schaapskudde vertrekt dwijzer week 48 Zwolle Zwolse Schaapskudde vertrekt dwijzer week 48 Zwolle Zwolse Schaapskudde vertrekt Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Zwolle Zaterdag 2 januari 2016, 19.30-23.00 uur Het jaar is bijna

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Samenvatting Van de Leidenaren heeft inmiddels 95% de beschikking over internet. Ruwweg betekent dit dat vrijwel alle Leidenaren tot 65 jaar over internet

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 1 Deze folder is voor u Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het

Nadere informatie

STRAATENQUÊTE MASTERPLAN LIJNBAANHOVEN

STRAATENQUÊTE MASTERPLAN LIJNBAANHOVEN STRAATENQUÊTE MASTERPLAN LIJNBAANHOVEN Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) In opdracht van ds+v Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) Auteur: Project: 07-2610 Prijs: Adres: Goudsesingel 78,

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg Beleidsregels Kinderopvang Gemeente Steenbergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen,

Nadere informatie

Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend.

Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. 50 jaar en ouder In deze brochure 3 Bent u 50 jaar of ouder? 3 Verplicht solliciteren 3 Naar het buitenland 4 Vakantie in Nederland 5 Regelingen 5 IOAW-uitkering 5 IOAZ-uitkering 6 Aanvulling op uw AOW-uitkering

Nadere informatie

Minimaregelingen. en bijzondere bijstand. Minimaregelingen. en bijzondere bijstand

Minimaregelingen. en bijzondere bijstand. Minimaregelingen. en bijzondere bijstand Minimaregelingen en bijzondere bijstand Minimaregelingen en bijzondere bijstand Iedereen doet mee! De gemeente Peel en Maas vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom zijn

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

Jaargang 19 no.1 Januari 2015

Jaargang 19 no.1 Januari 2015 Jaargang 19 no.1 Januari 2015 Deze maand: Betaling uitkering in 2015 Mutatieformulier Brochures Participatiewet Wijziging beleidsregels Verhoging alimentatie Vacatures vrijwilligerswerk Afdeling Sociale

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen juli 2019

Informatie over minimaregelingen juli 2019 Informatie over minimaregelingen juli 2019 1 Inhoudsopgave Deze folder is voor u... 3 Vooraf aanvragen... 3 Inkomen en vermogen... 4 Woonkosten... 5 Gezondheid... 6 Opgroeiende kinderen... 8 Overige regelingen...

Nadere informatie

Bewonerspanel Opvang asielzoekers

Bewonerspanel Opvang asielzoekers Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Opvang asielzoekers 80% van de panelleden voor opvang asielzoekers in Utrecht Vier op de vijf

Nadere informatie

Aanvraag individuele inkomenstoeslag 2017

Aanvraag individuele inkomenstoeslag 2017 Aanvraag individuele inkomenstoeslag 2017 Waarom dit formulier? De individuele inkomenstoeslag is er voor mensen die langdurig een laag inkomen hebben. Met dit formulier vraagt u deze toeslag aan. Ruimte

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 DEZE FOLDER IS VOOR U Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het inkomen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie 1.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het gratis reizen voor 65+? 2. Wie komen er in aanmerking voor het gratis reizen in 2009? 3. Ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief Centrummanagement Oss - jaargang 5 - juni 2015

Nieuwsbrief Centrummanagement Oss - jaargang 5 - juni 2015 Nieuwsbrief Centrummanagement Oss - jaargang 5 - juni 2015 Tijdens podiumbijeenkomsten van de gemeente Oss wordt informatie verstrekt aan de raads- en burgerleden over onderwerpen waarover de gemeenteraad

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016 Versie 3.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Service op een hoger niveau. Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer

Service op een hoger niveau. Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer Service op een hoger niveau Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer Samen werken wij aan Kwaliteit. Weten waar u aan toe bent! Dat is wat wij bij de gemeente Haarlemmermeer belangrijk vinden. Daarom

Nadere informatie

Aanvraagformulier minimabeleid

Aanvraagformulier minimabeleid Aanvraagformulier minimabeleid In te vullen door de gemeente Aanvraagnummer Datum ontvangst Nummer werkproces Besluit afdeling Verwerkt administratie Persoonsgegevens Aanvrager 1 Aanvrager 2 Cliëntnummer

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen

Informatie over minimaregelingen Informatie over minimaregelingen 2017 DEZE FOLDER IS VOOR U Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het inkomen

Nadere informatie

ONTWERP Locatievisie terrassen binnenstad Gemeente Weesp 2017

ONTWERP Locatievisie terrassen binnenstad Gemeente Weesp 2017 ONTWERP Locatievisie terrassen binnenstad Gemeente Weesp 2017 Ontwerp Locatievisie terrassen binnenstad Z.61961/D.32939 1 van 7 Inleiding Terrassen zijn een belangrijk onderdeel van de horeca. Ze zorgen

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen

Informatie over minimaregelingen Informatie over minimaregelingen DEZE FOLDER IS VOOR U Voor iemand met een laag inkomen is het moeilijker rond komen. Een groot deel van het inkomen gaat op aan huur en huishoudgeld. Geld om uw kinderen

Nadere informatie

Zakelijke parkeervergunning

Zakelijke parkeervergunning Zakelijke parkeervergunning Peiling onder zakelijke vergunninghouders Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht Postbus 16200 3500 CE Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE GOIRLE Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is.

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE GOIRLE Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is. AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE GOIRLE 2019-2020 Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is. 1. Gegevens leerling Naam: M/V Voornamen: BSN-nummer: Geboortedatum:

Nadere informatie

Betaald parkeren in Almere Tarieven, vergunningen en abonnementen voor bedrijven en werknemers

Betaald parkeren in Almere Tarieven, vergunningen en abonnementen voor bedrijven en werknemers Betaald parkeren in Almere Tarieven, vergunningen en abonnementen voor bedrijven en werknemers ondernemen werken winkelen Tarieven per 1 januari 2014 Betaald parkeren in Almere In de centra van Almere

Nadere informatie

Z/16/031709/60986 *Z00984D687E* Evaluatie Enquête Koopzondagen in de gemeente Leiderdorp

Z/16/031709/60986 *Z00984D687E* Evaluatie Enquête Koopzondagen in de gemeente Leiderdorp Z/16/3179/6986 *Z984D687E* Evaluatie Enquête Koopzondagen in de gemeente Leiderdorp 4 juli 16 Inhoudsopgave 1. Inleiding en aanleiding 2. Onderzoeksvragen en opzet 3. Uitkomsten enquêtes 4. Conclusie 1.Inleiding

Nadere informatie

Stofzuiger 190,- 143,- 35,- Wasmachine 370,- 277,- 219,- Garderobekast 2 deurs 150,- 113,- 70,-

Stofzuiger 190,- 143,- 35,- Wasmachine 370,- 277,- 219,- Garderobekast 2 deurs 150,- 113,- 70,- Aan: de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 26 april 2016 Ons kenmerk MO10/

Nadere informatie

Beleidsonderzoek & Analyse. BOA LeidenPanel. draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming. Publieke dienstverlening en Stadhuis

Beleidsonderzoek & Analyse. BOA LeidenPanel. draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming. Publieke dienstverlening en Stadhuis Beleidsonderzoek & Analyse BOA LeidenPanel draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming Publieke dienstverlening en Stadhuis 1 Inleiding De gemeente Leiden is momenteel gehuisvest in verschillende

Nadere informatie

voorstel Informatienota voor de raad Onderwerp Locatiekeuze COA Versienummer V1.

voorstel Informatienota voor de raad Onderwerp Locatiekeuze COA Versienummer V1. Informatienota voor de raad Onderwerp Locatiekeuze COA Versienummer V1. Portefeuillehouder HJ. Meijer Informant H.A.F. Nijmeijer Eenheid/Afdeling Ontwikkeling/OW Telefoon 038 498 5109 Email H.Nijmeijer@zwolle.nl

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss

Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss Juni 2016 ALGEMEEN Wat is het verschil tussen vluchtelingen en vergunninghouders? - Vluchtelingen zijn sinds kort in Nederland en weten niet of

Nadere informatie

De aanvullingen van de gemeente. Rondkomen met AOW?

De aanvullingen van de gemeente. Rondkomen met AOW? De aanvullingen van de gemeente 2 U kunt rondkomen van uw AOW, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De ene maand lukt het beter dan de andere. Geld om eens iets leuks te doen, is er niet. Als uw koelkast

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel Versie 3.2

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel Versie 3.2 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2018 Versie 3.2 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie