FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer"

Transcriptie

1 FIETSTROMMELS IN HET VALKENBOSKWARTIER PLAATSINGSPLAN - 24 juni INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer

2 INLEIDING Het Valkenboskwartier is een mooie woonwijk, met een hoge dichtheid aan woningen. De eerste woonhuizen zijn in 1903 gebouwd conform het uitbreidingsplan van ir. I.A. Lindo. Bijzondere stedenbouwkundige kwaliteiten in de wijk zijn: -bijzondere woonbebouwing, incl. sommige fraaie gevelarchitectuur, -de brede groene diagonale assen, zoals de Valkenboslaan en de Beeklaan met de laanboombeplanting; - groene aanleg en het water van de Valkenboskade; In de Haagse Nota Mobiliteit wordt voorgesteld om in de stad veilige en aanvullende fietsvoorzieningen bij de woning aan te brengen d.m.v. van fietstrommels en buurtstallingen. In het Meerjarenprogramma Fiets staat vermeld dat de komende jaren 120 fietstrommels en 10 buurtstallingen gerealiseerd moeten worden. Ook in het Valkenboskwartier wordt voorgesteld om fietstrommels te plaatsen. Op basis van een belangstellingen registratie is voor Valkenboskwartier een voorlopig plaatsingsplan opgesteld. In het gebied tussen de Valkenboskade, Beeklaan, Laan van Meerdervoort en Loosduinseweg is gekeken waar ruimte is voor fietstrommels. Twee belangrijke uitgangspunten zijn daarbij gebruikt: 1. de locatie mag niet ten kosten gaan van een parkeerplaats, tenzij er voldoende parkeerplaatsen zijn; 2. locatie mag niet ten kosten gaan van groen. Verder moet de fietstrommel geen belemmering vormen in de doorloop; niet geplaatst worden tegen gevels aan; het uitzicht belemmeren; niet op ondergronds infrastructuur (kabels en leidingen) en de bereikbaarheid moet veilig zijn. In dit zijn 14 locaties voor fietstrommels opgenomen. Wat is een fietstrommel? Een fietstrommel is een afsluitbare fietsvoorziening voor maimaal 4 fietsen. Een eenvoudige gebouwde voorziening waar fietsen veilig en droog kunnen staan. De fietstrommel is voorzien van een grote klep, die met de hand of voet geopend kan worden. De klep is voorzien van een gasveer, zodat de klep licht open gaat en open blijft staan. De klep is voorzien van een slot. Uitgangspunten voor het plaatsen van een fietstrommel maatvoering bij het plaatsen van een fietstrommel op het trottoir Het plaatsen van een fietstrommel tegen/langs een blinde gevel of tuinmuur is niet gewenst. De fietstrommel kan een hulpmiddel zijn voor ongewenste gasten. In veel gevallen ligt langs de gevellijn een kabels en leidingenstrook. Het plaatsen van een fietstrommel op deze strook is niet gewenst i.v.m. calamiteiten. Bij het plaatsen van een fietstrommel op het trottoir is de belemmeringshoek (zichtbeeld) bij een breed trottoir anders dan bij een smal trottoir. Voor de sociale veiligheid is een maimale zichtbeeld op straat belangrijk.

3 LOCATIE S

4 Beeklaan op de hoek van Daguerrestraat Beeklaan Beeklaan In de middenberm van de Beeklaan is, ter hoogte van de Daguerrestraat, een smalle doorsteek met een zitbank. Omdat deze zitplek bij geparkeerde auto s en bij voorbij razende auto s staat, is dit niet echt uitnodigd om plezierig te zitten. Voorgesteld wordt om hier op plaats van de zitbank één fietstrommel te plaatsen.

5 Beeklaan op de hoek van de Weimarstraat Beeklaan Beeklaan hoek Weimarstraat Het brede trottoir in de Beeklaan, ter hoogte van de Weimarstraat, is breed genoeg om naast de parkeerplaatsen een tweetal fietstrommels te plaatsen.

6 F I E T S T R O M M E L S I N H E T VA L K E N B O S K WA R T I E R Beeklaan op de hoek van Cartesiusstraat l e t s r o o v Cartesiusstraat Cartesiusstraat hoek Beeklaan In de Cartesiusstraat op de hoek van de Beeklaan is op het trottoir naast de ondergrondse huisvuilaanbiedplaatsen en naast de Apotheek ruimte om een fietstrommel te plaatsen. Aan de overkant van de straat is ruimte voor een aantal fietsbeugels.

7 F I E T S T R O M M E L S I N H E T VA L K E N B O S K WA R T I E R Copernicusplein l e t s r o o v Copernicusplein Copernicusplein Door het verplaatsen van fietsbeugels naar het pleintje, ontstaat ruimte voor een fietstrommel op de hoek van de Copernicusstraat en de Valkenboslaan. De fietstrommel staat in de lijn van de parkeerstrook.

8 Fahrenheitstraat op de hoek van de Weimarstraat Fahrenheitstraat op de hoek van de Weimarstraat/Valkenboslaan Fahrenheitstraat op de hoek van de Weimarstraat/Valkenboslaan Op de hoek van de Fahrenheitstraat en de Weimarstraat/Valkenboslaan is op het trottoir ruimte voor één fietstrommel. De fietstrommel staat in lijn van de geparkeerde auto s.

9 Fahrenheitstraat op de hoek van de Loosduinseweg Loosduinseweg op de hoek van de Fahrenheitstraat Loosduinseweg op de hoek van de Fahrenheitstraat Op de hoek van de Fahrenheitstraat en Loosduinseweg (achter de voetbalkooi) is tussen de bomen ruimte voor een fietstrommel. Twee fietsbeugels worden opgeschoven en komen in lijn te staan met de andere fietsbeugels.

10 Newtonplein Newtonplein Newtonplein Aan de rand van het Newtonplein, tussen de parkeerplaatsen, is ruimte voor één fietstrommel. Door een herindeling van de fietsbeugels ontstaat ruimte voor een fietstrommel.

11 Kamerlingh Onnesplein langs De Réaumurstraat Kamerlingh Onnesplein Kamerlingh Onnesplein aan de zijde van De Réaumurstraat In de lijn van de langs-parkeerstrook van het Kamerlingh Onnesplein, aan de zijde van de Réaumurstraat, is ruimte voor 2 fietstrommels.

12 Copernicusstraat 1 op de hoek van de Thomas Schwenckstraat Copernicusstraat hoek Thomas Schwenckestraat Copernicusstraat hoek Thomas Schwenckestraat In de Thomas Schwenckestraat op de hoek van de Copernicusstraat is ruimte voor één fietstrommel. De huidige fietsbeugels zijn in het opgeschoven.

13 Copernicusstraat 2 op de hoek van de Anton de Haenstraat Copernicusstraat hoek Anton De Haenstraat Copernicusstraat hoek Anton De Haenstraat Op het brede trottoir in de Anton De Haenstraat is ruimte voor één fietstrommel. Door het opnieuw rankschikken van de fietsbeugels ontstaat ruimte voor een fietstrommel.

14 Valkenboskade op de hoek van de Frederik Ruyschstraat Valkenboskade gezien vanuit de Frederik Ruyschstraat Valkenboskade op de hoek Frederik Ruyschstraat Tegenover de Frederik Ruysstraat zijn aan de Valkenboskade 2 fietstrommels voorgesteld. In de fietstrommels staan in de parkeerstrook en in de aslijn van de Frederik Ruyschstraat. Er worden 2 parkeerplaatsen opgeheven.

15 Valkenboskade op de hoek van de Cartesiusstraat Valkenboskade op de hoek van de Cartesiusstraat Valkenboskade op de hoek van de Cartesiusstraat Aan de Valkenboskade op de hoek van de Cartesiusstraat is tussen de boombeplanting, ruimte voor één fietstrommel. De fietstrommel staat in lijn van de parkeervakken.

16 Valkenboskade op de hoek van de Valkenboslaan Valkenboskade op de hoek Valkenboslaan Valkenboskade op de hoek bij het benzinestation aan de Valkenboslaan Aan de Valkenboskade bij de entree van de benzinepomp is ruimte voor één fietstrommel. De fietstrommel staat in lijn van de parkeervakken.

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer FIETSTROMMELS IN HET REGENTESSEKWARTIER vrstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in pdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer INLEIDING Inleiding: De belangrijkste

Nadere informatie

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11. Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer 11.981 tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.982 Hieronder vindt u dezelfde opsomming als in de brief met

Nadere informatie

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11. Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer 11.981 tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.982 Hieronder vindt u dezelfde opsomming als in de brief met

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016

Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016 Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016 haag fietsstrook Industrieweg Industrieweg voetpad in middenberm fietsstrook haag Huidige te handhaven Inrichtingsvoorwaarden Voorstel aanvullende

Nadere informatie

NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties.

NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties. NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD 2016-2017 Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties. 1 PLAN VAN AANPAK Inleiding. De gemeente heeft een wettelijke taak

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Bezoekers inloopavond Koningsplein. Afdeling Ingenieursbureau Den Haag. Doorkiesnummer Datum 11 mei 2012

Bezoekers inloopavond Koningsplein. Afdeling Ingenieursbureau Den Haag. Doorkiesnummer Datum 11 mei 2012 Gemeente Den Haag Memo Dienst Stadsbeheer Aan Bezoekers inloopavond Koningsplein Van Arno Westerhof Afdeling Ingenieursbureau Den Haag Doorkiesnummer 14 070 Datum 11 mei 2012 Onderwerp / Mededelingen Verslag

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Vormgeving entree Binnenstad De kruising van de Centrumroute met de Jan van Houtkade-Korevaarstraat is een bijzondere plek in het tracé waar extra

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Herinrichting Tweebaksmarkt Informatieavond 16 maart 2011

Herinrichting Tweebaksmarkt Informatieavond 16 maart 2011 Herinrichting Tweebaksmarkt Informatieavond 16 maart 2011 Voorstellen Wieger Postma, stedenbouwkundig ontwerper Hayo vd Meer, verkeerskundige Jan Buwalda, civiele techniek Hielke Wiersma, wijkzaken Raymond

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerpen

Stedenbouwkundig ontwerpen Stedenbouwkundig ontwerpen Klik 2010 om het opmaakprofiel van de modelondertitel te bewerken Evelien Brandes De opgave nieuwe wijk of nieuw stedelijk gebied in Nederland staan anno 2010 de grootste uitbreidingen

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

HERAANLEG BIESTSTRAAT SCHIPLAKEN Infovergadering. 20 april 2017

HERAANLEG BIESTSTRAAT SCHIPLAKEN Infovergadering. 20 april 2017 HERAANLEG BIESTSTRAAT SCHIPLAKEN Infovergadering 20 april 2017 HERAANLEG BIESTSTRAAT SCHIPLAKEN Infovergadering Agenda Verwelkoming Toelichting ontwerp heraanleg Bieststraat Planning uitvoering en fasering

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL INFORMATIEAVOND 11 DECEMBER 2018 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER Herinrichting Nieuwe Uitleg opbouw presentatie 1. Gebiedskarakteristieken Historische context Huidige

Nadere informatie

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*)

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*) Voorkomen hinder 1 De afstand van het hart van de locatie (de OC) tot de gevel van een woning is minimaal 2 meter, maar zo mogelijk groter. 2 Er mag bij aanleg en gebruik van de OC geen schade aan de woning

Nadere informatie

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan Bijlage 3 Toelichting per onderzochte locatie Basisscenario [zie bijlage 2 voor een overzichtstekening] Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

IbDH R. Malschaert. Bewoners en ondernemer - Gemeente Den Haag - HTM: Vervangen brug Laan van Meerdervoort - Valkenboskade

IbDH R. Malschaert. Bewoners en ondernemer - Gemeente Den Haag - HTM: Vervangen brug Laan van Meerdervoort - Valkenboskade Verslag Gemeente Den Haag Afdeling Auteur IbDH R. Malschaert Datum 9 april 2014 Naam overleg Bewoners en ondernemer - Gemeente Den Haag - HTM: Vervangen brug Laan van Meerdervoort - Valkenboskade Aanwezig:

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Informerend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/026160

COMMISSIEVOORSTEL Informerend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/026160 COMMISSIEVOORSTEL Informerend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/026160 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 21 februari 2017 Agendanummer : 4 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: RO2016B

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Locatieonderzoek ondergrondse containers. Meerwijk West

Locatieonderzoek ondergrondse containers. Meerwijk West Locatieonderzoek ondergrondse containers Meerwijk West Wijknummer 8 Opgesteld door De Jonge Milieu Advies Datum: 24-4-2014 1 2 Locatienummer: Wiik: Straat: Aansluitingen: Paginanummer: 8071 8; MEERWIJK-WEST

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Charlottalei voorontwerp 13/10/2015

Charlottalei voorontwerp 13/10/2015 Charlottalei voorontwerp 13/10/2015 Inhoud inleiding bestaande toestand ambitie voorontwerp Panel Paul Cordy: Kris Wilms: Channah De Bens: Annick Van Stevens: David Michiels: Districtsschepen Antwerpen

Nadere informatie

Project Fietstrommels

Project Fietstrommels Dienst Stedelijke Ontwikkeling; Afdeling verkeer Gemeente Den Haag Bijlage II bij collegevoorstel fietstrommels Regentesse- en Valkenboskwartier Project Fietstrommels Beantwoording reacties op concept-plaatsingsplan

Nadere informatie

Woongebouw Groene Vizier Pijnacker

Woongebouw Groene Vizier Pijnacker Woongebouw Groene Vizier Pijnacker Groene Vizier Pijnacker Locatie De locatie voor het woongebouw ligt op een unieke plek in de nieuwe wijk Keijzershof, aan de entree van wijkpark Groene Vizier en direct

Nadere informatie

Reacties omwonenden n.a.v. Informatieavond d.d. 8 april 2014 Oostelbos Van den Berg eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs

Reacties omwonenden n.a.v. Informatieavond d.d. 8 april 2014 Oostelbos Van den Berg eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs 1 bewoner Agaat Bij de Agaat staan drie velden. Deze velden opschuiven richting de Edelsteensingel. Hier staat een blok vrij en veld is dan gevaarlijk voor kinderen

Nadere informatie

Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen. Schetsontwerpen

Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen. Schetsontwerpen Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen Schetsontwerpen Parkeervoorstel Maarten Kruytstraat - Stille Zuie 8 mei 2014 plangebied Huidig aantal parkeerplaatsen Maarten Kruytstraat en Stille Zuie: 81 Na

Nadere informatie

aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins - (070) 326 15 91

aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins - (070) 326 15 91 MEMO aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins datum doorkiesnummer bijlage(n) 01-10-2013 (070) 326 15 87 - (070) 326 15 91 betreft Voorlopig Faseringsdraaiboek Haagweg

Nadere informatie

Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT

Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur 11 juni 2014 Harmelen kerkplein jaagpad entree landelijke weg langs Leidse Rijn dorpsstraat

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen Documentnummer INT-15-22326 Bijlage bij besluit d.d. 10 november 2015 met nummer 20140167 tot verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van 3 appartementen

Nadere informatie

5. Beeldkwaliteit openbare ruimte

5. Beeldkwaliteit openbare ruimte 5. Beeldkwaliteit openbare ruimte Een belangrijke kwalitatieve drager van de buurt is de sterke groenstructuur, die met de ruime opzet van de bebouwing zorgt voor veel licht, lucht en ruimte. Met name

Nadere informatie

ZUIDERKROONSTRAAT VOORLOPIG ONTWERP. 22 mei 2017

ZUIDERKROONSTRAAT VOORLOPIG ONTWERP. 22 mei 2017 ZUIDERKROONSTRAAT VOORLOPIG ONTWERP 22 mei 2017 Colofon Zuiderkroonstraat Voorlopig ontwerp 22 mei 2017 opdrachtgever: PmDH: Davey Kleine projectnr.: 95020653 projectteam: Ria Aarnink Robin Boelsums Ingenieursbureau

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

Grontmij

Grontmij Grontmij Duin 3 Zuid is de meest recente uitbreiding van bedrijventerrein Duin in Schijndel. Het gebied kenmerkt zich door vier verschillende begrenzingen: de spoorlijn Boxtel - Schijndel aan de noordzijde,

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

overwegende dat ten aanzien van het ontwikkelingsgerichte welstandskader geen zienswijzen zijn ingediend;

overwegende dat ten aanzien van het ontwikkelingsgerichte welstandskader geen zienswijzen zijn ingediend; C aj aj ~ dlj' Apeldoorn overwegende dat, overeenkomstig het bepaalde in artikel 308 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), het ontwerp van bestemmingsplan Deventerstraat - Laan van Zevenhuizen met ingang

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

Verslag. Groot onderhoud Offenbachstraat: derde klankbordgroepbijeenkomst. Gemeente Tilburg TIL017. Tilburg

Verslag. Groot onderhoud Offenbachstraat: derde klankbordgroepbijeenkomst. Gemeente Tilburg TIL017. Tilburg Verslag Betreft Opdrachtgever Ons kenmerk Plaats Groot onderhoud Offenbachstraat: derde klankbordgroepbijeenkomst Gemeente Tilburg TIL017 Tilburg Datum 30 juni 2016 Aanwezig Kristiaan van Riel Gemeente

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Het Leiderdorppanel over

Het Leiderdorppanel over Het Leiderdorppanel over Resultaten peiling 4: Koopzondag en parkeerbeleid december 2011 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 4e peiling met het burgerpanel van Leiderdorp. Deze peiling

Nadere informatie

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Kaalslag en de boomhut Deze foto laat veel zien. Ten eerste de wil van bewoners om met elk stukje materiaal dat ze kunnen vinden een

Nadere informatie

Huidige situatie. Begane grond 1000 m m m2 Terreinoppervlak spelen en fietsparkeren

Huidige situatie. Begane grond 1000 m m m2 Terreinoppervlak spelen en fietsparkeren Va na lke ma de laa n Kn or re nb ur ge rla an Overzicht Ruimtebehoefte basisscholen BVO schoolgebouw Terreinoppervlak spelen en fietsparkeren Begane grond 1000 m2 Eerste verdieping 961 m2 Totaal 1961

Nadere informatie

THEMA 3 RUIMTE VERDELEN. Tafel 10, ronde 1

THEMA 3 RUIMTE VERDELEN. Tafel 10, ronde 1 Tafel 10, ronde 1 Overgang naar Neude / Haas Opium Plompetorenbruggebied Jansveld Meer ruimte Noordzijde Terrassen meer ruimte Als groenstructuur Zoek fietsparkeerruimte in aanloopstraten Bij Opium voor

Nadere informatie

Bestemmingsplan Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) Vastgesteld

Bestemmingsplan Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) Vastgesteld Bestemmingsplan Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) Vastgesteld Vastgesteld, d.d 24 januari 2019 Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) bestemmingsplan Wateringse Veld Noord,

Nadere informatie

Verslag 2 e informatieavond

Verslag 2 e informatieavond Verslag 2 e informatieavond Projectnaam RP1217 Herinrichting Lekkerbeetjenlaan Opdrachtgever gemeente Vught Projectnummer T1133HA1 Contactpersoon de heer G. Franssen Documentnummer T1133HA1_140403 BV04

Nadere informatie

Inrichtingsplan Kastelenbuurt. Bewonersavond 28 mei 2015

Inrichtingsplan Kastelenbuurt. Bewonersavond 28 mei 2015 Inrichtingsplan Kastelenbuurt Bewonersavond 28 mei 2015 Project ophogen Kastelenbuurt Werkgroepen: van ideeën tot ontwerp Werkgroepen Werkgroepen Openbare ruimte, groen en verkeer: belangrijkste onderwerpen

Nadere informatie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: 20-10-2015 Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie 1 1.1 Maakt bezwaar tegen het definitief maken van 1.1 Er is

Nadere informatie

Kinkerstraat + Elandsgracht = een geheel

Kinkerstraat + Elandsgracht = een geheel concept 20-12-2006 Kinkerstraat + Elandsgracht = een geheel met de Appeltjesmarkt als aantrekkelijke verbinding 1/7 Inleiding De stadsradiaal Kinkerstraat-Elandsgracht is een belangrijke loop- en fietsroute

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 juli 2018

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 juli 2018 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 juli 2018 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer Koen

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 21 april 2015. Begin: 09u00. Einde: 11u00. Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april 2015. Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander Marc Peleman

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Parkeren. Larenstein Deventer. Larenstein Development B.V. Parkeren en ontsluiting. 7 maart 2017 TSA008/Vnj/

1 Inleiding. 2 Parkeren. Larenstein Deventer. Larenstein Development B.V. Parkeren en ontsluiting. 7 maart 2017 TSA008/Vnj/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige Visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Opgesteld door: Buro Dwarsstraat Arjan van der Laan Inhoud 1 Inleiding 2 Analyse huidige

Nadere informatie

Nieuwsbrief verkeersreglementering februari 2019

Nieuwsbrief verkeersreglementering februari 2019 Nieuwsbrief verkeersreglementering februari 2019 1. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 31.01.2019 wijz. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 21.03.2013 houdende de voorwaarden

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Veilig in het verkeer

Veilig in het verkeer Veilig in het verkeer Hoe begeeft iemand met een visusbeperking zich in het verkeer en hoe ga je daar als fietser mee om? Met dank aan Blindenzorg Licht en Liefde voor de inbreng en beide personen met

Nadere informatie

De rand van het stuur of het lichaam Valt nog binnen de rijbaan of fietsstrook

De rand van het stuur of het lichaam Valt nog binnen de rijbaan of fietsstrook De rand van het stuur of het lichaam Valt nog binnen de rijbaan of fietsstrook 36 Fietser rijdt vaak te dicht bij geparkeerde wagens maak daarom parkeerstroken breed genoeg 37 4. Goede maten voor gemengd

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht.

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht. Gemeente Haarlem Haarlem drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Beheer Datum Ons

Nadere informatie

P L A N TO E L I C H T I N G R A A D H U I S P L E I N H O O G E R H E I D E BURO LUBBERS. 2 7 f e b r u a r i

P L A N TO E L I C H T I N G R A A D H U I S P L E I N H O O G E R H E I D E BURO LUBBERS. 2 7 f e b r u a r i P L A N TO E L I C H T I N G R A A D H U I S P L E I N H O O G E R H E I D E 2 7 f e b r u a r i 2 0 0 7 BURO LUBBERS landschapsarchitectuur & stedelijk ontwerp PLEINEN EXCURSIE PLEINEN EXCURSIE inspiratie

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Foto-analyse Twijnstraat

Foto-analyse Twijnstraat Foto-analyse Twijnstraat Inhoudsopgave Inleiding p. 3 1. Terras bij De Poort p. 4 2. Laad- en losvakken Ekoplaza p. 5 3. Laad- en losvak Albert Heijn p. 6 4. Doorloop hoek Twijnstraat en Nicolaasstraat

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan De Groote Wielen - Kindcentrum Campus aan De Lanen. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan De Groote Wielen - Kindcentrum Campus aan De Lanen. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 9020901 B&W verg. : 3 juni 2019 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan De Groote Wielen - Kindcentrum Campus aan De Lanen 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Verkeerscirculatie centrum Asten Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Flexibel - Verkeerscirculatie ongewijzigd bij evenementen

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

CELSIUS. Vlinder- en bijlokkende beplanting geeft kleur aan volksbuurt

CELSIUS. Vlinder- en bijlokkende beplanting geeft kleur aan volksbuurt CELSIUS woensel-west, EINDHOVEN Vlinder- en bijlokkende beplanting geeft kleur aan volksbuurt Celsius Woensel-West Fase 01 Kwartieren Buurten Wijk Edisonstraat Celsiusplein zijstraten Edisonstraat parkeerhoven

Nadere informatie

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek Beleidskader Parkeren Gemeente Oude IJsselstreek Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Achtergronden 4 3. Visie 5 3.1 Visie 5 3.2 Hoofdvarianten 5 3.3 Meetbaar 5 4. Beleidskader 6 2 1. Inleiding De afgelopen

Nadere informatie

besluit Ruimtelijke en Programmatische Verkenning Ankerlocatie Westenholte

besluit Ruimtelijke en Programmatische Verkenning Ankerlocatie Westenholte Ruimtelijke en Programmatische Verkenning Ankerlocatie Westenholte 1 Inleiding Westenholte is van oorsprong een oude dorpskern die later bij Zwolle is gevoegd. De wijk is steeds groter geworden en aan

Nadere informatie

Onderwijsplein Boxmeer

Onderwijsplein Boxmeer Onderwijsplein Boxmeer Stedenbouwkundige visie Opdrachtgever: Gemeente Boxmeer Projectnr: BOX140 Datum: 5 november 2009 Kragten 1 Plangebied binnen Boxmeer 2 2 Plangebied Projectlocatie I: Verbouw/nieuwbouw

Nadere informatie

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd Goede straten en fijne plekken in Engboogerd 28 en 30 augustus 2018 10 september 2018 Aanscherping en aanvulling ontwerpprincipes Basisprofiel wijk Engboogerd Wijkprogramma 7 ONTWERPPRINCIPES Verbeterpunten

Nadere informatie

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan CONCEPT FOLDER Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan Westerhavenstr. Munnekeholm Aanpak Brugstraat en Munnekeholm Dit plan gaat over de herinrichting van de Brugstraat en Munnekeholm.

Nadere informatie

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove datum bespreking datum verslag 11 april 2019 5 juli 2019 aanwezigen Gemeente Middelburg: Pascal Geldof, projectleider Michel Joosse, coördinator Civiele Techniek

Nadere informatie

Beknopte toelichting op het voorlopig ontwerp nieuwbouw recreatiewoningen op Landal Miggelenberg - mei 2013

Beknopte toelichting op het voorlopig ontwerp nieuwbouw recreatiewoningen op Landal Miggelenberg - mei 2013 Beknopte toelichting op het voorlopig ontwerp nieuwbouw recreatiewoningen op Landal Miggelenberg - mei 2013 Inleiding Het vakantiepark Miggelenberg is gelegen op de Veluwe. Het ligt in een bebost gebied

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum vergadering 21 maart 2013 Nr. 12

Raadsvoorstel. Datum vergadering 21 maart 2013 Nr. 12 Pag. 1/5 Datum vergadering 21 maart 2013 Nr. 12 Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel tot het instellen van een proefgebied voor zone vergund parkeren, een vergunningsysteem voor de 2e auto

Nadere informatie

Mathilde Wonen Jacq. Perkstraat Hellevoetsluis

Mathilde Wonen Jacq. Perkstraat Hellevoetsluis Mathilde Wonen Jacq. Perkstraat Hellevoetsluis Mathilde Wonen Jacq. Perkstraat Hellevoetsluis Locatie Voormalige school locatie Het project betreft een gewonnen prijsvraag op de locatie van 2 voormalige

Nadere informatie

Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving

Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving Aantal pagina's : Aantal bijlagen : bijlage : bijlage : bijlage : Tekening Groot onderhoud Edelweisslaan

Nadere informatie

Gebiedsgerichte aanpak Urmond Oost

Gebiedsgerichte aanpak Urmond Oost PLANGROEP HEGGEN BV Gebiedsgerichte aanpak Urmond Oost 30 mei 2016 (2e informatiebijeenkomst) Programma Welkomswoord door wethouder Danny Hendrix Toelichting ontwikkelingen Urmond-Oost Toelichting DOP

Nadere informatie

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Den Haag, augustus 2009 Voorall Van Diemenstraat 196 2518 VH Den Haag 070 365 52 88 www.voorall.nl info@voorall.nl Inleiding 1 Het Mobiele

Nadere informatie

Met deze nieuwbouw en uitbreiding zijn voor de gemeente Oostzaan de volgende vragen relevant:

Met deze nieuwbouw en uitbreiding zijn voor de gemeente Oostzaan de volgende vragen relevant: Notitie Referentienummer Datum Kenmerk RK-3 8 juli 2013 PN.:330609 Betreft Parkeren nieuwbouw Noorderschool te Oostzaan 1 Inleiding Aan De Haal 44 in het noorden van de gemeente Oostzaan wordt de bestaande

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Programma van vanavond Terugblik vorige bijeenkomst Plussen en minnen Uitgangspunten voor het ontwerp Presenteren voorlopig ontwerp

Nadere informatie

1) Doel van de avond 2) Korte terugblik 3) Toelichting door de aannemer 4) Vragen en opmerkingen

1) Doel van de avond 2) Korte terugblik 3) Toelichting door de aannemer 4) Vragen en opmerkingen 1) Doel van de avond 2) Korte terugblik 3) Toelichting door de aannemer 4) Vragen en opmerkingen Doel van de avond Informeren over de planning en uitvoeringswijze van het werk. Niet wel of geen parkeervak/boom/etc.

Nadere informatie

Geen markeringen voor blinden en slechtzienden. Mogelijke oplossing. Problemen op de hellingbaan / treden

Geen markeringen voor blinden en slechtzienden. Mogelijke oplossing. Problemen op de hellingbaan / treden Ten eerste willen we vermelden dat het centrum erg mooi is geworden. Als rolstoel of scootmobiel gebruiker ervaart men dat de toegang tot de meeste winkels nu beter zijn. Helaas zijn er ook problemen ontstaan.

Nadere informatie

Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011

Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011 Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011 Bespreekpunten deze avond: stand van zaken (wat hebben we tot nu toe laten zien) proces: stedenbouwkundig plan bestemmingsplan bouwplannen

Nadere informatie

PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard

PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard Programma van eisen Gemeente Valkenswaard december 2010 definitief PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard Programma van eisen dossier : AC3113-002.001

Nadere informatie

Werkzaamheden Schoonenburg, reacties bewoners inloopavond

Werkzaamheden Schoonenburg, reacties bewoners inloopavond Werkzaamheden Schoonenburg, reacties bewoners inloopavond 8-6-2015 Tijdens een inloopavond op 8 juni 2015 presenteerde de gemeente Vlissingen haar plannen over werkzaamheden in de wijk Schoonenburg. Alle

Nadere informatie

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp De Wederik Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp Team stedenbouw Versie 10 april 2015 De Wederik Stedenbouwkundig plan (ontwerp) Inhoud 1. Inleiding 2. Bestaande situatie 3. Project

Nadere informatie

Stedenbouwkundige inpassing parkeergarage Revius. Toelichting

Stedenbouwkundige inpassing parkeergarage Revius. Toelichting Stedenbouwkundige inpassing parkeergarage Revius Toelichting dsob-roi-mr april 2016 Inleiding De gemeenteraad besloot op 1 maart 2010 tot de bouw van een bovengrondse parkeergarage aan de Tesselschadestraat

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans Informatiebijeenkomst Verlengde Schrans 19 januari 2016 Welkom Voorstellen Kees Bunschoten (projectleider) Hein Waterlander (verkeer) Douwe Wiebe Beek (ontwerper) Wieger Postma (stedenbouw) Bart v.d. Scheer

Nadere informatie

24 platanen, 24 uren in een dag 4 seizoenen in een jaar

24 platanen, 24 uren in een dag 4 seizoenen in een jaar N W 13 14 12 15 11 16 10 17 9 18 8 19 7 20 6 5 21 22 4 23 3 2 24 1 dag dag da nacht Z iedere plataan staat voor een uur van de dag 13 14 12 15 11 16 10 17 9 18 8 19 7 20 6 5 21 22 4 23 3 2 24 1 door uurverdeling

Nadere informatie