Raadsmededeling - Openbaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsmededeling - Openbaar"

Transcriptie

1 Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 20/2016 Datum : 25 januari 2016 B&W datum : Beh. ambtenaar : P. Ikink Portefeuillehouder : G. Berghoef en D.W. Luiten Onderwerp : Beantwoording vragen HMV fractie met betrekking tot de evaluatie Volksfeest 2015 Aanleiding Tijdens de evaluatie van het Volksfeest Aalten 2015 is de verplaatsing van de kermisattracties naar het centrum van Aalten met de adviseurs en de diverse belangenorganisaties besproken. Naar aanleiding van raadsmededeling 199 Evaluatie Volksfeest 2015 heeft de fractie HMV een aantal vragen omtrent deze evaluatie. De vragen luiden als volgt: 1. Welke stappen heeft de gemeente genomen na het constateren van de eerste overschrijding van de geluidslimiet op vrijdag 18 september 2015? 2. Welke stappen heeft de gemeente genomen na het constateren van de tweede overschrijding van de geluidslimiet op zaterdag 19 september 2015? 3. Hoe kan het dat wordt gesteld dat er geen geluidsnormen zijn overschreden terwijl tot tweemaal toe een ruime overschrijding is gemeten? 4. Welke consequenties heeft deze overschrijding voor de horecaondernemers op de Markt? 5. Welke maatregelen gaat de gemeente treffen om dit in de toekomst te voorkomen? Dergelijke overschrijdingen hebben voor een andere horecaondernemer in het centrum geleid tot diverse beperkende maatregelen en limieten. 6. Is er sprake van ongelijke behandeling c.q. willekeur? Inhoud mededeling Ten aanzien van de gestelde vragen merken wij het volgende op. De door ons verrichte geluidsmetingen tijdens het Volksfeest zijn indicatief. Met andere woorden het geeft een idee, het is aanwijzend om een indruk te krijgen van de geluidsbelasting. Meteo-condities en correctiefactoren zijn bijvoorbeeld niet meegenomen bij de geluidsberekening. Dat neemt overigens niet weg, dat daar waar sprake is van een vermoeden van een te hoog indicatief geluidsniveau de vergunninghouder van het evenement of de horecaondernemer daarop wordt aangesproken. Deze handelwijze is overeenkomstig het voor de handhaving vastgestelde gemeentelijke werkproces. Ook tijdens het volksfeest zijn de verantwoordelijke leidinggevenden door de gemeentelijke toezichthouder verzocht om het geluidsniveau te verminderen. Daarna is ter plaatse het geluidsniveau door betrokkenen ook teruggebracht. De toezichthouders van de gemeente Aalten zijn niet opgeleid tot het verrichten van officiële geluidmetingen. De gedane metingen worden daarom voor intern gebruik gehanteerd om te beoordelen of er extra maatregelen moeten worden genomen, bijvoorbeeld een officiële meting, uitgevoerd door specialisten. Tijdens het volksfeest werd dit door het team Beheer Openbare Ruimte niet nodig geacht. Dit is ook de reden dat tijdens het evaluatiegesprek op 19 november 2015 door dit team is teruggekoppeld, dat geen overschrijding van de geluidsnormen is geconstateerd. In de toekomst zal de informatievoorziening op dit punt wat genuanceerder plaatsvinden.

2 Bedoeld werd dat het geluidsniveau tijdens het volksfeest op de Markt niet van dien aard was dat vervolgacties noodzakelijk werden geacht. Bij een volgend volksfeest zal opnieuw door de gemeentelijke toezichthouders, indicatief, op naleving van de geluidsnormen worden toegezien. Overigens, wij zijn van mening dat deze situatie aan de eindconclusie van de evaluatie betreffende de verplaatsing van het volksfeest naar het centrum van Aalten niets afdoet. Voordurende ruime overschrijdingen van het geluidsniveau, gemeten met onze eigen indicatieve apparatuur, kunnen leiden tot inschakeling van een extern geluidsbureau. Ook klachten van omwonenden kunnen aanleiding geven tot een extern geluidsonderzoek, zodat met geijkte meetapparatuur met zekerheid het geluidsniveau kan worden bepaald. De kosten van een officiële geluidsmeting bedragen ongeveer 1.500,--. Wanneer het college of de gemeenteraad een officiële geluidsmeting van/tijdens een activiteit wil laten verrichten, dan kan daarvoor bijvoorbeeld de Omgevingsdienst Achterhoek of een ander daartoe bevoegd geluidtechnisch bureau worden ingeschakeld. Op basis van indicatieve geluidsmetingen kan door het bevoegd gezag niet een bestuursrechtelijke maatregel worden opgelegd. Op grond van het gemeentelijke werkproces wordt pas bij een duidelijke, voortdurende overschrijding van de geluidsnormen, op basis van de bevindingen van een gecertificeerd geluidsbureau, een bestuursrechtelijke maatregel genomen, bijvoorbeeld het opleggen van een last onder dwangsom. Wanneer als gevolg van een gerechtelijke uitspraak het noodzakelijk is dat strikt wordt toegezien op naleving van de maximaal geldende geluidsnormen, wordt door het college ook een gecertificeerd geluidsbureau ingeschakeld. In de door de HMV fractie aangehaalde situatie is in dit verband sprake van een uitspraak van de Rechtbank Gelderland van 5 september Gelet op het vorenstaande is in casu van ongelijke behandeling of willekeur geen sprake. De volgende stukken zijn voor u bijgevoegd: n.v.t. De volgende stukken zijn voor u ter inzage gelegd: n.v.t.

3 7/2016 Vragen HMV fractie m.b.t. evaluatie Volksfeest 2015 Uit raadsmededeling 199 Evaluatie volksfeest 2015 valt op te maken dat de proef van het verplaatsen van de kermisattracties als positief kan worden beschouwd en wordt opgetekend dat het Volksfeest op de Markt en het Hoge Blik prima zijn verlopen. Daar waar de afgelopen jaren het onderwerp geluid een rode draad leek tijdens evenementen en het vergunningstraject wordt dit onderwerp in deze evaluatie niet besproken. In de toelichting van deze evaluatie wordt op pagina 3 gesteld dat er geen geluidsnormen zijn overschreden. Uit de meetresultaten (bijlage meetresultaten volksfeest 2015) blijkt echter op de Markt de gestelde geluidslimiet van 80 db(a) meerdere malen en ruimschoots te zijn overschreden. Vrijdag 18 September, limiet 80 db(a), gemeten 86,2 db(a) Zaterdagavond 19 September, limiet 80 db(a), gemeten 84,1 db(a) Zaterdagavond 19 September, later op de avond ging de geluidsmeter defect maar wordt geconstateerd dat het geluid harder was dan bij de eerste meting. Vragen: 1. Welke stappen heeft de gemeente genomen na het constateren van de eerste overschrijding van de geluidslimiet op vrijdag 18 September? 2. Welke stappen heeft de gemeente genomen na het constateren van de tweede overschrijding van de geluidslimiet op zaterdag 19 September? 3. Hoe kan het dat wordt gesteld dat er geen geluidsnormen zijn overschreden terwijl tot tweemaal toe een ruime overschrijding is gemeten? 4. Welke consequenties heeft deze overschrijding voor de horeca ondernemers op de Markt? 5. Welke maatregelen gaat de gemeente treffen om dit in de toekomst te voorkomen? Dergelijke overschrijdingen hebben voor een andere horecaondernemer in het centrum geleid tot diverse beperkende maatregelen en limieten (intrekken vergunning, continue meting.). Henk Meerdink Willem Bruil 6. Is er sprake van ongelijke behandeling c.q. willekeur?

4 4, MUTATIERAPPORT Opmaak datum Onderwerp Naam Adres Perceel Overige info Toezi chth ouder 17 september 2015 controle kermis Aalten parkeerterrein achter de HEMA :EG Toelichting: Op 17, 18, 19 en 20 september 2015 vindt de jaarlijkse kermis plaats in Aaften. Tijdens de controles die uitgevoerd zijn, zijn de bak- en braadinrichtingen gecontroleerd en zal er worden gekeken naar hoe de kabels e.d. weg gewerkt zijn i.v.m. veiligheid. Contactpersoon kermisterrein is mevr. Rianne Deunk Tevens zal een er geluid worden gemeten bij de diverse horecalocaties. Kadastrale kaart locatie kermisterrein

5 MUTATIERAPPORT Controle bak- en braadinrichtingen en kermisterrein 17 september 2015: Tijdens deze controle was alleen de oliebollenkraam nog maar aanwezig; alles was in orde Kabels lagen nog los over het kermisterrein. Hierover gesproken met de organisatie en de toezegging is gegeven dat dit z.s.m. in orde was gemaakt. s Avonds geconstateerd dat alles in orde was Tentcertificaat van de tent ontvangen. Deze gescand en naar DIV g d met het verzoek deze toe te voegen aan de vergunning. Ook een kopie van het certificaat overhandigd aan de organisatie. Tent is goedgekeurd tot Brandblusser in orde 18 september 2015: De aanwezige bak- en braadinrichtingen in orde Kabels waren afgedekt Op last van de brandweer moest tijdens het vogelschieten 1/3 van de achterzijde geopend zijn i.v.m. de veiligheid. Deze mocht na het vogelschieten weer gesloten worden: in orde Doorgang tussen dranghekken en toiletwagen (Kôstersbulte) moest voldoende zijn: was in orde tijdens de controle 19 september 2015: De aanwezige bak- en braadinrichtingen waren in orde Kabels waren afgedekt Tent was in orde Conclusie: Alles was in orde. Goed contact met de Organisatie (waren goed bereikbaar).

6 MUTATIERAPPORT Geluidmetingen op de diverse locaties: Er zijn in de vergunning een aantal locaties opgenomen waar geluid moet worden gemeten. Het gaat om Bredevoortsestraatweg 20 en Herenstraat 2. In de tabellen hieronder staat wat de maximale db(a) op de gevel mogen zijn. Donderdag 17 september 2015 heeft A. Nilhuis de geluidmetingen uitgevoerd Locatie le meting 2 meting db(a) tijdstip db(a) tijdstip De Pol (gemeten bij Nassaustraat 3) (achtergrond) (achtergrond) Schijler (gemeten bij Haarstestraat 22) Horecatent op de Markt (gevel Bredevoortsestr.weg 20) max. 78 db(a) Leuven (gemeten bij Landstraat 10) Gevel Herenstraat 2, kermisgeluid max Vrildag 18 september 2Q5 Eerste meting van uur tot uur van de avond zal worden uitgevoerd door A. Nijhuis. meting tussen uur en uur door E. Geurkink 2 Locatie le meting 2 meting db(a) tijdstip db(a) tijdstip De Pol (gemeten bij Nassaustraat 3) (achtergrond) Schiller (gemeten bij Haarstestraat 22) Horecatent op de Markt (gevel Bredevoortsestr.weg 14) Leuven (gemeten bij Landstraat 10) Gevel Herenstraat 2, kermisgeluid max. 75 db(a)

7 t MUTATIERAPPORT Zaterdag 19 september 2015: ;e meting tussen uur en uur, 2 meting tussen uur en uur. Metingen zijn uitgevoerd door E. Geurkink Locatie le meting 2 meting De Pol (gemeten bij Geen meting Nassaustraat 3) (1) db(a) tijdstip db(a) tijdstip Schiller (gemeten bij Haarstestraat 22) 63 4* Horecatent op de Markt (gevel bij Bredevoortsestr.weg 14) Leuven (gemeten bij Geen meting Landstraat 10) (2) Gevel Herenstraat 2, kermisgeluid max. 75 db(a) - Geen - Geen - Bij - Nagekeken meting (1) bij de Hofnar: was op dit tijdstip niets te doen, zaal was leeg (schoonmaken). Nog wel met Frank Wensink gesproken. Hij gaf aan dat het erg druk was geweest de laatste 2 dagen. Hij wist niet zeker of er een vergunning was vandaar dat hij een melding incidentele horeca activiteit had ingediend. Overleg is denk ik wenselijk meting (2) bij Leuven: er stonden rond dit tijdstip ongeveer 200 personen buiten. de le meting bij Bredevoortsestraatweg 20 stopte de geluidsmeter na ongeveer 45 seconden. Op dat moment gaf de geluidmeter 84.1 db(a) aan maar dit is dus geen gemiddelde of de Malle Babbel gesloten was: was inderdaad gesloten (ook op vrijdagavond overigens) Doordat de geluidsmeter niet meer werkte is er na overleg met André besloten om de 2 meting op gehoor te doen. Hierbij de volgende opmerkingen: - Kermisterrein: - Schiller: - Bredevoortsestraatweg - Leuven: - Bij ongeveer hetzelfde geluid stemgeluid van de personen is harder dan de muziek binnen 20: geluid uit de tent was harder dan bij de le meting. Vooral de bastonen er was een dj buiten en ongeveer 100 personen (binnen was het ook druk). Het muziekgeluid was redelijk. Of de dj mij gezien weet ik niet maar op een gegeven ogenblik werd door hem aangegeven dat de bezoekers tot uur hard mochten meezingen en dat daarna het feest binnen verder ging Nassaustraat 3 was het geluid redelijk tot normaal. Wel waren de bastonen goed te horen maar dat kwam doordat de beplating die om de dakgoot zit bij elke bastoon trilde.

8 r r MUTATIERAPPORT Gemeente Aalten r Zondag 20 september 2015: Er zijn deze dag geen controles uitgevoerd.

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 157/2015 Datum : 13 oktober 2015 B&W datum : Beh. ambtenaar : E. Geurkink Portefeuillehouder : D.W. Luiten Onderwerp : Toezegging rapportages Aalten Dagen 2015 en kermis

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 129/2015 Datum : 18 augustus 2015 B&W datum : Beh. ambtenaar : A. Nijhuis Portefeuillehouder : D.W. Luiten Onderwerp : Geluidsmetingen Malle Babbel Aanleiding Uit buurt

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 42/2013 Datum : 11 april 2013 B&W datum : Portefeuillehouder : Onderwerp : beantwoording vragen gesteld in de RTG B&F/Ruimte d.d. 2 april 2013 inzake voorstel tot vaststellen

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 119/2013 Datum : 9 september 2013 B&W datum : 9 september 2013 Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : vragen PvdA fractie over cafe de Malle Babbel Aanleiding

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 106/2013 Datum : 12 augustus 2013 B&W datum : 13 augustus 2013 Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : Factsheet situatie rond cafe de Malle Babbel Aanleiding Er

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 199/2015 Datum : 17 december 2015 B&W datum : Beh. ambtenaar : P. Ikink Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : Evaluatie Volksfeest Aalten 2015 Aanleiding Voor

Nadere informatie

1. Inleiding Inrichtingen Festiviteiten Evenementen Overige geluidhinder

1. Inleiding Inrichtingen Festiviteiten Evenementen Overige geluidhinder Toezichtplan Geluid Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Toezicht geluidsnormen... 4 2.1 Aanleiding geluidsmetingen... 4 2.2 Uitvoering geluidsmetingen... 4 2.2.1 Meetmethode... 4 2.2.2 Meetapparatuur...

Nadere informatie

(Geluids-)overlast evenementen

(Geluids-)overlast evenementen (Geluids-)overlast evenementen Inleiding Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Asten is op 19 december 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin zijn ook de geluidsnormen voor evenementen opgenomen.

Nadere informatie

Conceptbeleidsregels evenementen gemeente Waterland

Conceptbeleidsregels evenementen gemeente Waterland Conceptbeleidsregels evenementen gemeente Waterland Artikel 1. Begrippen In deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. gezag: bestuursorgaan dat bevoegd is tot het nemen van een besluit; b. db(a): decibelwaarde;

Nadere informatie

1. Aanleiding Conclusie... 7

1. Aanleiding Conclusie... 7 F 1. Aanleiding... 3 2. Uitgangspunten... 4 Wettelijk kader...4 Akoestische situatie uitgaangsgebied...5 Uitwerking Achtergrondniveaus...5 3. Geluidsuitbreiding horeca inrichtingen... 6 4. Conclusie...

Nadere informatie

D de heer xxxx

D de heer xxxx A A N T E K E N E N Winners Café t.a.v. xxxx Van Beethovenstraat 134 3281 TN NUMANSDORP Uw brief van Verzenddatum 11 januari 2018 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk

Nadere informatie

Nota operationele richtlijn vergunningverlening en handhaving van geluidsnormen bij buitenevenementen 2016

Nota operationele richtlijn vergunningverlening en handhaving van geluidsnormen bij buitenevenementen 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Beemster. Nr. 60044 12 mei 2016 Nota operationele richtlijn vergunningverlening en handhaving van geluidsnormen bij buitenevenementen 2016 Inleiding Hoe is het

Nadere informatie

Conceptbeleidsregels evenementen gemeente Waterland

Conceptbeleidsregels evenementen gemeente Waterland Conceptbeleidsregels evenementen gemeente Waterland Artikel 1. Begrippen In deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. bevoegd gezag: bestuursorgaan dat bevoegd is tot het nemen van een besluit; b. db(a):

Nadere informatie

Nota operationele richtlijn vergunningverlening en handhaving van geluidsnormen bij buitenevenementen

Nota operationele richtlijn vergunningverlening en handhaving van geluidsnormen bij buitenevenementen Nota operationele richtlijn vergunningverlening en handhaving van geluidsnormen bij buitenevenementen 8 april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Hoe is het op dit moment geregeld?... 3 Waarom een Nota?... 3 Vergunningverlening

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0041 Rv. nr.: 09.0041 B&W-besluit d.d.: 21-4-2009 B&W-besluit nr.: 09.0194 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit Onderwerp: Wijziging artikelen 4.1.1 tot en met 4.1.4 Algemene

Nadere informatie

: Behandelen geluidsklachten op universele wijze Kenmerk : atl B&W-vergadering : 25 augustus 2015 Kenmerkcode

: Behandelen geluidsklachten op universele wijze Kenmerk : atl B&W-vergadering : 25 augustus 2015 Kenmerkcode GEMEENTE BEUNINGEN Routingformulier B&W-voorstel Onderwerp : Behandelen geluidsklachten op universele wijze Kenmerk : atl5002805 B&W-vergadering : 25 augustus 2015 Kenmerkcode : I1IIIIIII1IIII1II1İ llllllllllllllll

Nadere informatie

Conceptbeleidsregels evenementen gemeente Waterland

Conceptbeleidsregels evenementen gemeente Waterland Conceptbeleidsregels evenementen gemeente Waterland Artikel 1. Begrippen In deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. bevoegd gezag: bestuursorgaan dat bevoegd is tot het nemen van een besluit; b. db(a):

Nadere informatie

GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN

GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN INHOUD - Achtergrond wetgeving - Wat zijn decibels? - Indeling in geluidsniveaus - Welke toelating of vergunning? - Geluid meten - Controle - Communiceer vooraf! ACHTERGROND

Nadere informatie

bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker

bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker (Geluid-)normenvoormuziekgeluid bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker Meer dan db(a) en db(c) Acceptatie van bewoners: 2 Categoriën gecombineerd met eindtijden Geschiktheid van locaties

Nadere informatie

Afspraken Sinksenfoor 2018

Afspraken Sinksenfoor 2018 Organisatie Openingstijden De Sinksenfoor gaat door van 19 mei tot en met 24 juni 2018 en is dagelijks geopend: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zondag* Vrijdag Zaterdag tot 00.00 uur tot 02.00 uur *pinksterzondag

Nadere informatie

Peter Sep CC: Geachte leden van de raad,

Peter Sep CC: Geachte leden van de raad, pagina 1 van 1 Peter Sep Van: Verzonden: zaterdag 26 oktober 2013 11:43 Aan: CC: Raad nderwerp: Negeren zienswijze ntwerpbestemmingsplan Brettenzone Geachte leden van de raad, Uheeft 25 september 2013

Nadere informatie

Aanvraag niet-ingedeelde muziekactiviteit

Aanvraag niet-ingedeelde muziekactiviteit STAD HARELBEKE MILIEUDIENST Marktstraat 29, 8530 HARELBEKE 0800 21 202 FAX. 056/733389 Aanvraag niet-ingedeelde muziekactiviteit De muziekactiviteit die men aanvraagt dient te voldoen aan de bepalingen

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning.

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning. Samenwerkende Ondernemers Oelemarkt De heer N. Joosen Oelemarkt 20 6001 ES Weert Weert, 5 augustus 2015 Onderwerp Ons kenmerk : : Aanvraag vergunning VTH/042174 Beste heer Joosen, Op 30 juni 2015 en 5

Nadere informatie

Nota Geluidhinder & harde horeca

Nota Geluidhinder & harde horeca Nota Geluidhinder & harde horeca Gemeente Apeldoorn Mei 2013 Nota Geluidhinder & harde horeca Gemeente Apeldoorn Mei 2013 Nota geluidhinder & harde horeca 2013 1 Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inleiding

Nadere informatie

Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 12 januari 2010 om uur.

Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 12 januari 2010 om uur. R.T.G. - Ruimte II Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 12 januari 2010 om 21.20 uur. Aanwezig: Voorzitter: dhr. Veldhuizen Leden: de heren Navis, Pennings, Bulsink, Migchelbrink, van Duijvenvoorde,

Nadere informatie

Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid 18 juni 2013 RA131070 Samenvatting Een vrouw ondervindt geluidsoverlast van een ondergelegen kapsalon.

Nadere informatie

Afspraken Sinksenfoor 2017

Afspraken Sinksenfoor 2017 Organisatie Openingstijden De Sinksenfoor gaat door van 3 juni tot en met 9 juli 2017 en is dagelijks geopend: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zondag Vrijdag Zaterdag tot 00.00 uur tot 01.00 uur Speciale

Nadere informatie

Nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten

Nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten Nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten KADER Nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten PRINCIPE TOEPASSING LEUVEN POLITIEREGLEMENT ARGUMENTATIE VOLGENDE STAPPEN KADER Wetgeving voor 1 januari

Nadere informatie

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel;

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel; Mandaatbesluit Omgevingsdienst Brabant Noord 2014 De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel; gelet op afdeling 10.1.1. van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende

Nadere informatie

Studiedag: Praktische aanpak op het terrein

Studiedag: Praktische aanpak op het terrein Studiedag: Praktische aanpak op het terrein 1-1/04/2015 Controles bij de organisator Categorie 1 Categorie 2 Categorie 3 Niet-ingedeeld Klasse 3 Klasse 2 Controle toetsingswaarde en eventueel norm Controle

Nadere informatie

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer : adres :

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer :  adres : MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT Artikel 2.24, 2.25 van de Algemeen plaatselijke verordening Bernheze (APV) Artikel 35 van de Drank- en Horecawet Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! Voor

Nadere informatie

Belang aanvrager U geeft een feest in verband met een bruiloft. Dit vind ik een bijzondere gelegenheid.

Belang aanvrager U geeft een feest in verband met een bruiloft. Dit vind ik een bijzondere gelegenheid. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop 2441 GC NIEUWVEEN datum VERZONDEN Ũ 7 DEC 2017 7 december 2017 uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 17.23216 Karin Beijeman

Nadere informatie

overwegende dat het wenselijk is om beleidsregels vast te stellen voor evenementen, die gelden voor alle kernen van gemeente \V'aterland;

overwegende dat het wenselijk is om beleidsregels vast te stellen voor evenementen, die gelden voor alle kernen van gemeente \V'aterland; Beleidsregels evenementen gemeente Waterland 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente \V'aterland, overwegende dat het wenselijk is om beleidsregels vast te stellen voor evenementen,

Nadere informatie

aanvraagformulier klein evenement en/of ontheffing geluidhinder niet commercieel:

aanvraagformulier klein evenement en/of ontheffing geluidhinder niet commercieel: aanvraagformulier klein evenement en/of ontheffing geluidhinder niet commercieel: bijvoorbeeld: buurtbarbeque, sport- en spel, verjaardag etc. Indien het om meerdere activiteiten dan per activiteit een

Nadere informatie

onderwerp Geluidmetingen Stiefkiekn 2015 Locatie centrum Westerbork 21-06-2015 Gemeente Midden-Drenthe datum 22-06-2015

onderwerp Geluidmetingen Stiefkiekn 2015 Locatie centrum Westerbork 21-06-2015 Gemeente Midden-Drenthe datum 22-06-2015 onderwerp Geluidmetingen Stiefkiekn 2015 Locatie centrum Westerbork 21-06-2015 project Gemeente Midden-Drenthe datum 22-06-2015 RUD Drenthe Team Advies Email: a.abbingh@ruddrenthe.nl Contactpersoon: ing.

Nadere informatie

Aanvraagformulier kleine evenementen Gemeente Amersfoort

Aanvraagformulier kleine evenementen Gemeente Amersfoort Aanvraagformulier kleine evenementen Gemeente Amersfoort Met dit formulier vraagt u een evenementenvergunning aan. Alleen een volledig ingevulde en gedocumenteerd formulier wordt in behandeling genomen.

Nadere informatie

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011 AFSCHRIFT Leden van de gemeenteraad van Postbus 56 6270 AB GULPEN Datum: 28 oktober 2014 Uw brief van: 19 oktober 2014 Uw kenmerk: Ons kenmerk: U.14.04952 I! Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen:

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen vergunning

Aanvraagformulier evenementen vergunning Aanvraagformulier evenementen vergunning Gegevens gemeente (niet in te vullen door aanvrager) Dossiernummer Datum ontvangst Aanvraag ingediend Indienen bij de afdeling V&H In voud Ruimte voor stempel Aan

Nadere informatie

Nota operationele richtlijn vergunningverlening en handhaving van geluidsnormen bij buitenevenementen 2016

Nota operationele richtlijn vergunningverlening en handhaving van geluidsnormen bij buitenevenementen 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Purmerend. Nr. 76145 10 juni 2016 Nota operationele richtlijn vergunningverlening en handhaving van geluidsnormen bij buitenevenementen 2016 Inleiding "Het is

Nadere informatie

Voorstel De artikelen 4:2 en 4:3 (festiviteitenregeling) van de Algemene plaatselijke verordening (APV) te wijzigen.

Voorstel De artikelen 4:2 en 4:3 (festiviteitenregeling) van de Algemene plaatselijke verordening (APV) te wijzigen. Raadsvoorstel Griffiersnummer: B23 Onderwerp: wijziging festiviteitenregeling Algemene plaatselijke verordening Datum B&W-vergadering: 15 april 2014 Datum raadsvergadering: 21 mei 2014 Datum carrousel:

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 150/2015 Datum : 1 oktober 2015 B&W datum : Beh. ambtenaar : G. Sikking Portefeuillehouder : D.W. Luiten Onderwerp : Beantwoording vragen PP over fietsenstalling Dinxperlo

Nadere informatie

Bevoegdheid burgemeester/college

Bevoegdheid burgemeester/college Vergunning / ontheffing Artikel 1:4, tweede lid, van de Apv - Voorschriften De aan de vergunning/ontheffing verbonden voorschriften en beperkingen worden niet nagekomen. Exploitatie openbare inrichtingen

Nadere informatie

Geluidmetingen Dweilorkesten Festival en LFP marathon 2015 Centrum Westerbork 13 september 2015

Geluidmetingen Dweilorkesten Festival en LFP marathon 2015 Centrum Westerbork 13 september 2015 onderwerp opdrachtgever Geluidmetingen Dweilorkesten Festival en LFP marathon 2015 Centrum Westerbork 13 september 2015 Gemeente Midden-Drenthe datum 15-09-2015 RUD Drenthe Team Advies Email: a.abbingh@ruddrenthe.nl

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Ten Boer. Aanvraag evenementenvergunning. Naam en telefoonnummer voor nadere info:..

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Ten Boer. Aanvraag evenementenvergunning. Naam en telefoonnummer voor nadere info:.. 1. Gegevens aanvrager: Aanvraag evenementenvergunning Organisatie: Naam en voorletters aanvrager: de heer / mevrouw: (doorhalen wat nvt is) Straatnaam: Postcode: Woonplaats: Tel. nummer: Fax. nummer: E-mail:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GROTE EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER GROTE EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER GROTE EVENEMENTEN Naam organisatie Contactpersoon :. : m/v* Adres contactpersoon: Postcode/woonplaats :... Telefoonnummer contactpersoon tijdens kantooruren :... E-mailadres :. Inschrijvingsnummer

Nadere informatie

Gemeente Grootegast Notitie evenementen en festiviteiten - Concept

Gemeente Grootegast Notitie evenementen en festiviteiten - Concept Gemeente Grootegast Notitie evenementen en festiviteiten - Concept 1. Inleiding In de gemeente Grootegast vinden jaarlijks een groot aantal evenementen en festiviteiten plaats. Dergelijke activiteiten

Nadere informatie

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Gemeenteblad nr. 75, 23 oktober 2013 Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Deurne, 10 oktober 2013. Versie 1.0. Colofon: Portefeuillehouder : H.J. Mak,

Nadere informatie

Geluidbeleid voor evenementen

Geluidbeleid voor evenementen Geluidbeleid voor evenementen December 014. Geluidbeleid evenementen binnenstad, inclusief Eemplein Het geluidbeleid ten aanzien van de evenementen in de binnenstad, inclusief het Eemplein, kenmerkt zich

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 14 december 2009 HT

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 14 december 2009 HT Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Winkeliersvereniging Het Oude Dorp De heer G. den Hertog Vlierweg 1 3991

Nadere informatie

Beleid Geluidsnormering bij evenementen

Beleid Geluidsnormering bij evenementen Beleid Geluidsnormering bij evenementen Inleiding In dit beleidsstuk worden onze overwegingen over geluid bij evenementen en geluidsregels geformuleerd. De regels gelden binnen de gemeente Horst aan de

Nadere informatie

Aanhoudende geluidsoverlast Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Aanhoudende geluidsoverlast Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aanhoudende geluidsoverlast Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West 20 maart 2013 RA130475 Samenvatting Een gezin ervaart al jaren geluids- en trillingsoverlast van, naar

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen:

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen: Gelet op: De Algemene wet bestuursrecht (Awb), de artikelen 2.2 en 2.4 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de artikelen

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 48-2018 Datum : 22 mei 2018 B&W datum : Beh. Ambtenaar : G. Sikking Portefeuillehouder : G. Nijland Onderwerp : Beantwoording toezeggingen RTG Ruimte 6 februari 2018

Nadere informatie

2. De aanschrijvingsbrief aan de heer F.J.M. Grandjean P.C. inzake Berg en Dalseweg 194 vast te stellen;

2. De aanschrijvingsbrief aan de heer F.J.M. Grandjean P.C. inzake Berg en Dalseweg 194 vast te stellen; Embargo tot 7 dagen na besluitvorming Onderwerp Handhavingsbesluit Berg en Dalseweg 194 te Nijmegen Programma / Programmanummer Veiligheid / 1012 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf Samenvatting

Nadere informatie

Notitie "geluid afkomstig van horecabedrijven en. evenementen in Oisterwijk"

Notitie geluid afkomstig van horecabedrijven en. evenementen in Oisterwijk Notitie "geluid afkomstig van horecabedrijven en evenementen in Oisterwijk" 1. INLEIDING Doel van de voorliggende notitie is het scheppen van duidelijkheid over de toepassing van de geluidvoorschriften

Nadere informatie

Evenementen met luide muziek. Erik Roelofsen. Directeur / adviseur Nederlandse Stichting Geluidshinder

Evenementen met luide muziek. Erik Roelofsen. Directeur / adviseur Nederlandse Stichting Geluidshinder Evenementen met luide muziek Erik Roelofsen Directeur / adviseur Nederlandse Stichting Geluidshinder Inhoud Waar wil ik het met u over hebben? - Waarom? - Wat willen wij erin opnemen? - Hoe gaan we dat

Nadere informatie

pagina 1 van 8 Activiteitenbesluit milieubeheer, Afdeling 8 (Tekst geldend op: ) Afdeling 8. Geluidhinder Artikel 16b Deze afdeling is van toepassing op degene die een inrichting type A of een inrichting

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Gemeente Leeuwarderadeel Bezoekadres: Ljipstrjitte 1, Stiens Postadres: Postbus 24, 9050 AA, Stiens Contactpersoon: G. de Vries Tel.nr.: 058-2576617 E-mail: info@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Maatwerkvoorschriften Bij het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer

Maatwerkvoorschriften Bij het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer Publiekszaken EEEL'O Milieutoezicht Phoenixstraat 16 2611 AL Delft Bankrekening BNG 28 50 01 787, t n v gemeente Delft Centrale nummers Telefoon 14015 Fax 015 215 95 51 Internet www gemeentedelft info

Nadere informatie

Geacht heer/mevrouw, Een kopie van deze documenten sturen wij u eveneens per gewone post. Hoogachtend, Vereniging Behoud Twekkelo

Geacht heer/mevrouw, Een kopie van deze documenten sturen wij u eveneens per gewone post. Hoogachtend, Vereniging Behoud Twekkelo Aan Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State Faxnummer 070 365 13 80 Aantal pagina's 6 25 mei 2006 Onderwerp Beroepschrift Go Planet Afzender Esther van Andel Uw kenmerk 200602769/1/M3 Geacht heer/mevrouw,

Nadere informatie

formulier evenenementenvergunning

formulier evenenementenvergunning Bestuursondersteuning Formulier evenementenvergunning 1. Organisator / contactpersoon Voorletters en achternaam Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer privé Telefoonnummer werk Contactpersoon Telefoonnummer

Nadere informatie

DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen last onder bestuursdwang ONSNUMIVIER 14.

DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen last onder bestuursdwang ONSNUMIVIER 14. Gemeente Hoogeveen AANTEKENEN Hotel Hoogeveen Beheer B.V./Hotel-Restaurant Hoogeveen Mathijsenstraat 1 7909 AP HOOGEVEEN DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen

Nadere informatie

Contactpersoon: Naam contactperso(o)n(en) op locatie tijdens evenement:

Contactpersoon: Naam contactperso(o)n(en) op locatie tijdens evenement: Evenementen-/tijdelijke gebruiksvergunning Aanvraagformulier 1. Gegevens aanvrager Naam organisatie: Adres secretariaat: Contactpersoon: m/v Adres: Postcode / Woonplaats: Telefoon: Mobiel nummer: E-mailadres:

Nadere informatie

Omgevingsdienst noordzeekanaalgebied

Omgevingsdienst noordzeekanaalgebied Omgevingsdienst NZKG locatie Amsterdam RETOURADRES: POSTBUS 922 0 AX AMSTERDAM Vereniging Beethovenstraat/Parnassusweg t.a.v. de heer/mevrouw J.E. Shaya en T. Eernstman Henriëtte Bosmansstraat 53 1077

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR HET HOUDEN VAN EEN EVENEMENT

AANVRAAG VOOR HET HOUDEN VAN EEN EVENEMENT AANVRAAG VOOR HET HOUDEN VAN EEN EVENEMENT Nadere inlichtingen bij afdeling Publiekszaken Tel. (035) 629 26 80 of bij de evenementencoördinator: Tel. (035) 629 28 75. Met dit formulier vraagt u, indien

Nadere informatie

Oorverdovend Gehoorschade door muziek(lawaai)

Oorverdovend Gehoorschade door muziek(lawaai) Oorverdovend Gehoorschade door muziek(lawaai) Gretha Leever Beleidsmedewerker Wim Niessen Sociaal-Geneeskundige Epidemiologie 20.000 jongeren met gehoorschade per jaar erbij (TNO) 10% van de jongeren

Nadere informatie

Geluidsnormen voor inrichtingen met muziekactiviteiten

Geluidsnormen voor inrichtingen met muziekactiviteiten Geluidsnormen voor inrichtingen met muziekactiviteiten Milieuwetgeving voor gevorderden 22 oktober 2012 Michel Schellens Willy Verbruggen Departement Leefmilieu Provinciaal Instituut voor Hygiëne INHOUD

Nadere informatie

G & S Vastgoed bv I Taal Gustav Mahlerlaan MC Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

G & S Vastgoed bv I Taal Gustav Mahlerlaan MC Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam G & S Vastgoed bv I Taal Gustav Mahlerlaan 34 1082 MC Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 24 maart 2017

Nadere informatie

4édMP BERNHEZE MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT. Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! 1. Naam van de aanvrager/organisator

4édMP BERNHEZE MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT. Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! 1. Naam van de aanvrager/organisator ~c 4édMP BERNHEZE 111ç. 111 MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT Artikel 2.24, 2.25 van de Algemeen plaatselijke verordening Bernheze (APV) Artikel 35 van de Drank- en Horecawet Let op! Lever uw formulier

Nadere informatie

Meldingsformulier kleine evenementen

Meldingsformulier kleine evenementen Meldingsformulier kleine evenementen Klein evenement Wanneer u een klein evenement wilt organiseren dan hoeft u geen evenementenvergunning aan te vragen, maar volstaat een melding. Een evenement is meldingsplichtig

Nadere informatie

Vanaf uur is versterkte muziek toegestaan op de boten tijdens de formatie van de stoet.

Vanaf uur is versterkte muziek toegestaan op de boten tijdens de formatie van de stoet. Geluidsvoorschriften Botenparade Westerdok via de Prinsengracht, Amstel en Oude Schans naar het Oosterdok Zaterdag 1 augustus van 13.30 tot 18.00 uur Het equivalente geluidsniveau (L Aeq ) veroorzaakt

Nadere informatie

Geluidbeleid voor evenementen

Geluidbeleid voor evenementen Geluidbeleid voor evenementen juli 2016 1 Geluidbeleid voor evenementen juli 2016 Inhoud 1 Inleiding p. 3 1.1 Reikwijdte van het geluidbeleid voor evenementen p. 3 1.2 Relatie met de APV p. 4 1.3 Naleven

Nadere informatie

er in de gemeente Kapelle jaarlijks diverse evenementen worden georganiseerd, variërend van straatbarbeque

er in de gemeente Kapelle jaarlijks diverse evenementen worden georganiseerd, variërend van straatbarbeque GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Kapelle. Nr. 8540 18 januari 2017 Evenementenbeleid gemeente Kapelle De burgemeester van de gemeente Kapelle; overwegende dat ; er in de gemeente Kapelle jaarlijks

Nadere informatie

Handhavingsbeleid horeca Boxtel

Handhavingsbeleid horeca Boxtel Handhavingsbeleid horeca Boxtel Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Ontwikkelingen 3. Meldingenbeleid 4. Nadere eisen 4.1 Geluidsbegrenzer 4.2 Deuren en ramen 5. Afspraken gebruik terrassen 6. 12 dagen regeling

Nadere informatie

Aanvraag vergunning voor het organiseren van een evenement Artikel 2:25 APV

Aanvraag vergunning voor het organiseren van een evenement Artikel 2:25 APV Aanvraag vergunning voor het organiseren van een evenement Artikel 2:25 APV Met dit formulier vraagt u een vergunning aan voor het organiseren van een evenement op grond van artikel 2:25 van de Algemene

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 49/2014 Datum : 31 maart 2014 B&W datum : 1 april 2014 Portefeuillehouder : J. Teeuwsen/T. Kok Onderwerp : Schriftelijke vragen PP inzake stand van zaken MKB REVA rapport

Nadere informatie

Een horecabedrijf starten Wij helpen u op weg

Een horecabedrijf starten Wij helpen u op weg Een horecabedrijf starten Wij helpen u op weg U bent van plan een horecabedrijf te beginnen of u neemt een horecabedrijf over. Daar komt veel bij kijken en natuurlijk wilt u de zaken goed aanpakken. De

Nadere informatie

Geconsolideerde tekst van de regeling Nr. RB

Geconsolideerde tekst van de regeling Nr. RB Agendanr.: Voorstelnr.: RB2012047 Onderwerp: Vaststellen verordening "Paracommercie Heerhugowaard" Aan de Raad, Heerhugowaard, datum raad Beknopt voorstel De raad stelt de verordening "Paracommercie Heerhugowaard

Nadere informatie

Locatiebeleid evenementen

Locatiebeleid evenementen A gemeente Eindhoven Locatiebeleid evenementen Veiligheid & Bestuur Cluster Evenementen December 2013 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Datum December 2013 gemeente Eindhoven Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 januari 2018, nr. BWV ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 januari 2018, nr. BWV ; Nr. 131 23 februari 2018 De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 januari 2018, nr. BWV17.0398; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Oorverdovend Gehoorschade door muziek(lawaai)

Oorverdovend Gehoorschade door muziek(lawaai) Oorverdovend Gehoorschade door muziek(lawaai) Gretha Leever Beleidsmedewerker Wim Niessen Sociaal-Geneeskundige Versie 19-12-2014 Epidemiologie Ieder jaar 20.000 jongeren met gehoorschade erbij (TNO)

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER Maatwerk Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer besluit

WET MILIEUBEHEER Maatwerk Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer besluit WET MILIEUBEHEER Maatwerk Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer besluit Datum : Nummer beschikking : Gegevens inrichting Naam inrichting : C.V.V. Be Fair Adres : Toernooiweg 101 Postcode

Nadere informatie

Meldingsformulier kleinschalig evenement

Meldingsformulier kleinschalig evenement Meldingsformulier kleinschalig evenement Met dit formulier meldt u een straatbarbecue, een buurtfeest, een open dag, kinderspeelactiviteiten, fiets- of wandeltochten of herdenkingen. Een vergunning voor

Nadere informatie

Beleid inzake sluitingstijden Gemeente Leidschendam-Voorburg

Beleid inzake sluitingstijden Gemeente Leidschendam-Voorburg Beleid inzake sluitingstijden 2011 Gemeente Leidschendam-Voorburg 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 1 Juridisch kader 4 1.1 Algemene Plaatselijke Verordening 4 1.2 Beleid 4 2 Het sluitingstijdenbeleid

Nadere informatie

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur.

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur. .. Buurtvereniging 't Bultje De heer R.T. van der Zwaag Halvenne 34 5595 HG LEENDE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 31 augustus 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

Bijlage 3 Zienswijzennota

Bijlage 3 Zienswijzennota Bijlage 3 Zienswijzennota Inleiding De concept evenementenverordening heeft ter inzage gelegen van 20 maart 2014 tot en met 1 mei 2014. Tijdens deze inzageperiode zijn verschillende zienswijzen ontvangen

Nadere informatie

(ONTWERP) BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER

(ONTWERP) BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: (ONTWERP) BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Ontwerpbesluit Met ingang van 5 april 2018 ligt met bijbehorende

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vergunningen

Aanvraagformulier evenementenvergunning Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vergunningen Aanvraagformulier evenementenvergunning Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vergunningen Let op: Een aanvraag voor een evenementenvergunning dient minimaal 8 weken voor aanvang van het evenement (bij

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 6 juli 2010 10i04594 1

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 6 juli 2010 10i04594 1 Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Belangenvereniging Het Rond Mevrouw M. Mol Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten. de heer M.A.J.B.

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten. de heer M.A.J.B. Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 10 juni 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur de heer G. Berghoef de heer M.A.J.B. Fiering

Nadere informatie

Algemene en specifieke. voorwaarden en bepalingen. omtrent terrassen kermis

Algemene en specifieke. voorwaarden en bepalingen. omtrent terrassen kermis Algemene en specifieke voorwaarden en bepalingen omtrent terrassen kermis Tilburg, januari 2017 1 Algemene en specifieke voorwaarden en bepalingen omtrent terrassen kermis A. Voorwaarden en bepalingen

Nadere informatie

BELEIDSREGELS INDIENINGSVEREISTEN, EISEN EN PROCEDURE VAN EEN AANVRAAG OM EEN VERGUNNING EX ARTIKEL 2:28 VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING

BELEIDSREGELS INDIENINGSVEREISTEN, EISEN EN PROCEDURE VAN EEN AANVRAAG OM EEN VERGUNNING EX ARTIKEL 2:28 VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING gemeente Hardinxveld-Giessendam BELEIDSREGELS INDIENINGSVEREISTEN, EISEN EN PROCEDURE VAN EEN AANVRAAG OM EEN VERGUNNING EX ARTIKEL 2:28 VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING HG 17758 GemHG/INT/12671

Nadere informatie

Raadsmededeling - openbaar

Raadsmededeling - openbaar Raadsmededeling - openbaar Nummer : 15/2014 Datum : 21 januari 2014 B&W datum : Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : klachten café Malle Babbel Aanleiding In de agendacommissie van 16 december

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Uitspraak beroepsinstantie OVB/2015/51 Vlaamse overheid Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie afdeling openbaarheid van bestuur Boudewijnlaan 30 bus 20

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Gemeente Leeuwarderadeel. Bezoekadres: Ljipstrjitte 1, Stiens Postadres: Postbus 24, 9050 AA, Stiens Contactpersoon: G. de Vries Tel.nr.: 058-2576617 E-mail: g.devries@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat ME Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat ME Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat 1 1077 ME Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

onderwerp Geluidmetingen Keienfestival 2015 Locatie centrum Westerbork Gemeente Midden-Drenthe datum

onderwerp Geluidmetingen Keienfestival 2015 Locatie centrum Westerbork Gemeente Midden-Drenthe datum onderwerp Geluidmetingen Keienfestival 2015 Locatie centrum Westerbork 28-06-2015 project Gemeente Midden-Drenthe datum 30-06-2015 RUD Drenthe Team Advies Email: a.abbingh@ruddrenthe.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Geluidsnormen in de horeca

Geluidsnormen in de horeca Geluidsnormen in de horeca Een gids voor Leuvense Horeca-uitbaters De nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten * toepassing van de Wet Schauvlieghe (01-01-2013) Bent u uitbater van een horeca-zaak

Nadere informatie

Gemeente Ten Boer. Aanvraagformulier evenementenvergunning

Gemeente Ten Boer. Aanvraagformulier evenementenvergunning Gemeente Ten Boer Aanvraagformulier evenementenvergunning Toelichting Aanvraagformulier evenementenvergunning Ten Boer Dit aanvraagformulier is bestemd voor het aanvragen van een vergunning voor een evenement.

Nadere informatie

De wettelijke publicaties vindt u op overheid.nl. Abonneer u via

De wettelijke publicaties vindt u op overheid.nl. Abonneer u via gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken Mevrouw A. van der Post-Geitenbeek Slikhaak 17 2421 MA NIEUWKOOP datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) VERZONDEN 0 8 FĒB ř-.ì

Nadere informatie