GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten. de heer M.A.J.B.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten. de heer M.A.J.B."

Transcriptie

1 Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 10 juni Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten uur de heer G. Berghoef de heer M.A.J.B. Fiering Raadsleden aanwezig bij de opening van de vergadering CDA: de heren J.F.J.A. van Geenen, P.J. Frenken, J.H.J. Wessels, G.J. Assink, B.G.J. Mateman, F.B. Diersen en mevrouw Z.E. van Alstede. Progressieve Partij: de heren G.H. Migchelbrink, G.I. Uland en J.C. Wikkerink. GemeenteBelangen: de heren A. Walter, R.J. Wossink, J.J. Bulsink en mevrouw M.B.J. Rensink-Althof. PvdA: mevrouw W. Oort-Löwenthal VVD: de heren H.H. Navis en M.J. Veldhuizen. CU: de heer J. Pennings en mevrouw J.L. Noorman. HenkMeerdinkVolksvertegenwoordiging: de heren H.J. Meerdink en D.W. Bruil. Wethouders aanwezig bij de opening van de vergadering De wethouders D.W. Luiten, T.M.M. Kok, A.H. Rots en H.J. Rijks. Afwezig met kennisgeving -- Agenda Opening Primus bij hoofdelijke stemming: de heer A. Walter (GB). Vaststellen agenda Door de coalitie wordt voorgesteld om agendapunt 6 (coalitieakkoord) niet te behandelen. De partijen zijn uitgenodigd om schriftelijk te reageren op het coalitieakkoord en hun opmerkingen te sturen naar de coalitiepartijen. De coalitiepartijen maken vervolgens een notitie en deze notitie wordt besproken in de RTG en de raadsvergadering van september Hiermee wordt ingestemd. Voorts wordt op verzoek van de fractie van HMV agendapunt 23 (voorbereiding herziening bestemmingsplan Buitengebied Aalten en Dinxperlo voor percelen Barloseweg 30, Giebinkslat 6/6a en Lichtenvoordestraatweg 67 als bespreekstuk behandeld. De gewijzigde agenda wordt vastgesteld.

2 Vragenuur De fractie van de Progressieve Partij heeft vragen gesteld over aantallen aanvragen en toekenningen Hulp bij het Huishouden. Het college heeft deze vragen in een raadsmededeling beantwoord. De heer Wossink heeft namens GemeenteBelangen vragen gesteld over activiteiten die plaatsvinden op het oude Tredford terrein te Dinxperlo en mevrouw Oort heeft namens de PvdA vragen gesteld over de forse toename van het aantal inwoners met een WWB-uitkering. Beide vragen worden door het college z.s.m. schriftelijk beantwoord. De fractie van de VVD heeft aandacht gevraagd voor de beantwoording van hun vragen over planschade bij archeologische verwachtingswaarde. Bespreekstukken Agendapunt 4. Voorstel tot vaststelling van de Jaarstukken Na afloop van ieder kalenderjaar moet de gemeente de balans opmaken, hoe dat jaar financieel gezien verlopen is. Dat heet het opmaken van de jaarrekening. Naast de jaarrekening is ook een jaarverslag gemaakt. De jaarrekening heeft een positief saldo van Het saldo overschot wordt toegevoegd aan de Algemene reserve. Agendapunt 5. Voorstel tot vaststelling van de Voorjaarsnota De Voorjaarsnota geeft inzicht in de realisatie van de doelstellingen zoals opgenomen in de lopende begroting Ook wordt ingegaan op de actuele ontwikkelingen. De Voorjaarsnota laat een positief saldo zien van Voorgesteld is de Voorjaarsnota 2014 vast te stellen. Agendapunt 6. Coalitieakkoord. Niet behandeld.

3 Agendapunt 7. Voorstel in te stemmen met de kaders van de drie transities te weten Jeugdzorg, AWBZ en Participatiewet. Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente Aalten verantwoordelijk voor de uitvoering van een groot aantal nieuwe taken in het sociale domein. Er wordt vanuit gegaan dat deze taken met meer maatwerk uitgevoerd kunnen worden door gemeenten, omdat deze dichtbij de inwoners staat. Dit betekent beter aansluiten op de vraag van inwoners, meer sturen op zelfredzaamheid en participatie en naar verwachting lagere kosten in de uitvoering. In 2013 is de Achterhoekse kaderstelling voor het maatschappelijke domein vastgesteld. Dit document is een verdere uitwerking van deze uitgangspunten, waarbij aandacht is voor de positie van de inwoners, de inhoudelijke werkwijze, de gewenste sturing, de bekostigingswijze en de overgang naar een nieuwe aanpak op lokaal niveau. Door de fractie van de Progressieve Partij werd voorgesteld om niet in te stemmen met deze notitie en deze voor kennisgeving aan te nemen. De notitie bevat naar het oordeel van de fractie te veel onduidelijkheden. De nota zou nader uitgewerkt moeten worden waarin o.a. een routekaart met beslismomenten van de raad wordt opgenomen alsmede de financiële kaders en een overzicht van de voorgenomen regionale samenwerkingsverbanden. Het voorstel van het college is aangenomen. Stemgedrag: 13 stemmen vóór t.w. mevrouw Rensink-Althof, de heren Walter, Bulsink en Wossink (allen fractie GB) mevrouw Van Alstede, de heren Van Geenen, Frenken, Wessels, Assink, Diersen en Mateman (allen fractie CDA), de heer Pennings en mevrouw Noorman (allen fractie CU) 8 stemmen tegen t.w. de heren Navis en Veldhuizen (allen fractie VVD), de heren Meerdink en Bruil (allen fractie HMV), mevrouw Oort (fractie PvdA), de heren Uland, Migchelbrink en Wikkerink (allen fractie Progressieve Partij). Agendapunt 8 Voorstel tot vaststelling van de Nota gezondheidsbeleid en het beschikbaar stellen van voor het uitvoeringsprogramma. De nota lokaal gezondheidsbeleid gemeente Aalten van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag is in regionaal overleg en met medewerking van de GGD tot stand gekomen. De nota geeft richting aan het beleid op het gebied van preventie binnen de publieke gezondheidszorg. De nota borduurt voort op (landelijke) kernthema s nl. preventie van overgewicht, diabetes, depressie, roken en schadelijke alcoholgebruik. Voor het uitvoeren van nieuwe gezondheidbevorderende activiteiten voortkomend uit de nota is echter geen dekking in de begroting beschikbaar. Voorgesteld is om de nota vast te stellen en voor deze projectperiode van (ruwweg half 2014 tot half 2017) het benodigde budget van beschikbaar te stellen.

4 Agendapunt 9 Raadsmededeling 55/2014 beantwoording vragen fractie PP met betrekking tot de proeftuin Achterhoek en de gevolgen van de uitkomsten van de commissie Kalsbeek. Op verzoek van de fractie van de Progressieve Partij is deze raadsmededeling besproken. De fractie heeft naar aanleiding van deze raadsmededeling tijdens de raadsvergadering een motie ingediend. In deze motie werd het college opgeroepen om de huidige overeenkomsten met de zorgaanbieder HBH met minimaal een jaar te verlengen met de bedoeling dat het huidige zorgaanbod voor het jaar 2015 niet hoeft te veranderen (in uren en hulpverleners). Van de zijde van het college werd aangegeven dat het verzoek onderzocht dient te worden en in regionaal verband moet worden besproken. In verband hiermee is de motie niet in stemming gebracht. Door de fractie van de Progressieve Partij is wel aangegeven dat de fractie voornemens is deze motie tijdens de raadsvergadering van september opnieuw in te dienen. Agendapunt 10 Raadsmededeling 37/2014 handelen raadslid in relatie tot artikel 15 Gemeentewet. In deze raadsmededeling wordt het handelen van een raadslid in relatie tot artikel 15 Gemeentewet weergegeven. Deze is uitvoering besproken. Agendapunt 11 Brief Stichting Volksfeest Aalten over verplaatsing kermisattracties tijdens het Volksfeest 2014 en raadsmededeling 65/2014 Volksfeest Aalten. Namens de Stichting Volksfeest Aalten is een brief ingekomen over de verplaatsing van de kermisattracties tijdens het volksfeest Deze brief is uitvoering besproken. Agendapunt 12. Brief omwonenden Lage Blik, Kerkstraat, Landstraat en Wehmerstraat over bemiddelende rol ombudsman. Namens omwonenden van Dijkstraat, Lage Blik, Kerkstraat, Landstraat en Wehmerstraat is een brief ingekomen met het verzoek de conclusies en aanbevelingen inzake klachten rondom de Malle Babbel op korte termijn te bespreken. Deze brief is uitvoerig besproken. Agendapunt 13. Voorstel om onder voorwaarde in te stemmen met de Jaarrekening 2013, 1 e wijziging 2014 en begroting Omgevingsdienst Achterhoek Voorgesteld is onder voorwaarden in te stemmen met de ontwerp-begroting van de Omgevingsdienst Achterhoek. Het voorstel is aangenomen. Stemgedrag: 19 stemmen vóór t.w. mevrouw Rensink-Althof, de heren Walter, Bulsink en Wossink (allen fractie GB) mevrouw Van Alstede, de heren Van Geenen, Frenken, Wessels, Assink, Diersen en Mateman (allen fractie CDA), de heer Pennings en mevrouw Noorman (allen fractie CU), de heren Navis en Veldhuizen (allen fractie VVD), mevrouw Oort (fractie PvdA), de heren Uland, Migchelbrink en Wikkerink (allen fractie Progressieve Partij). 2 stemmen tegen t.w. en de heren Meerdink en Bruil (allen fractie HMV)

5 Agendapunt 14. Voorstel tot instemming onder voorwaarden met de conceptprogrammabegroting 2015 GGD Noord- en Oost Nederland. Voorgesteld is onder voorwaarden in te stemmen met de ontwerp-begroting van de GGD Noord- en Oost Nederland. Agendapunt 15. Voorstel tot instemming onder voorwaarden met de Uitvoeringsagenda Achterhoek. Met de Uitvoeringsagenda D ran! Stappen zetten, gewoon doen wordt behalve een inhoudelijke concretisering en aanscherping van de Agenda Achterhoek 2020 tevens een wijziging van de manier van samenwerken en een wijziging van de financiering van de samenwerking voorgesteld. Het college stelt voor om met de Uitvoeringsagenda, als aanscherping en concretisering van de Achterhoek Agenda 2020, inclusief de daarin opgenomen formulering van de hoofdopgaven en de voorgestelde wijzigingen in de uitvoeringsorganisatie in te stemmen. Wat betreft de financiering wordt de voorwaarde gesteld dat de structurele organisatie- en proceskosten van de nieuwe uitvoeringsorganisatie ook na 2014 ten laste komen van de begroting van de Regio Achterhoek. Agendapunten 16, 17, 18 en 19. Voorstellen om in te stemmen met Jaarrekening 2013 en onder voorwaarden instemmen met ontwerp-programmabegroting 2015 van de Regio Achterhoek, het Regionaal Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, VNOG en Recreatieschap Achterhoek Liemers. Elk jaar worden de colleges en de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten van verschillende samenwerkingsverbanden in de gelegenheid gesteld zienswijzen kenbaar te maken ten aanzien van Jaarrekening 2013 en ontwerp-programmabegroting van het komende jaar. Voorgesteld is onder voorwaarden in te stemmen met de ontwerp-begroting van de Regio Achterhoek, het Regionaal Erfgoed Centrum Achterhoek en Liemers, de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en het Recreatieschap Achterhoek Liemers. De voorstellen zijn met algemene stemmen aangenomen.

6 Agendapunt 20. Voorstel tot vaststellen verordening leerlingenvervoer gemeente Aalten. Op 1 augustus 2014 gaat het passend onderwijs van start. De wetswijzigingen in het verband met het passend onderwijs maken een aanpassing van de verordening leerlingenvervoer noodzakelijk. Tevens is van de gelegenheid gebruik gemaakt om de bestaande verordening te vereenvoudigen en aan te passen aan de huidige tijd, waarbij ook aandacht is geschonken aan de kanteling van het leerlingenvervoer. Agendapunt 21. Voorstel tot vaststellen van de Subsidieverordening Achterhoek Bespaart 2014 De Gelderse gemeenten van de provincie hebben een gewijzigde beschikking ontvangen voor het verstrekken van subsidie voor het isoleren van koopwoningen. De eis dat de regeling alleen geldt voor woningen die voor 1 januari 1980 zijn opgeleverd komt te vervallen. In verband hiermee dient een gewijzigde verordening te worden vastgesteld. Agendapunt 22. Voorstel tot ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Kern Aalten 2011, Ludgerstraat. Het plan voorziet in een globale, te zijner tijd nader uit te werken, woonbestemming voor het perceel van de voormalige schoollocatie van het Chr. College Schaersvoorde en wordt begrensd door de volgende straten: Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat, Molenkamp. Voorgesteld is het bestemmingsplan ongewijzigd vast te stellen.

7 Agendapunt 23. Voorstel tot voorbereiding van een herziening van het bestemmingsplan Buitengebied Aalten 2004 en Buitengebied Dinxperlo 2007 voor de percelen Barloseweg 30, Giebinkslat 6/6a en Lichtenvoordestraatweg 67. De eigenaar van het pand Lichtenvoordestraatweg 67 verzoekt om herziening van het bestemmingsplan voor deze locatie. Het is bedoeling op dit erf de bestaande karakteristieke woning te herbouwen en twee nieuwe vrijstaande woningen te bouwen. De bouwcapaciteit van deze nieuwe woningen wordt verkregen door elders uit het landelijk gebied twee woningen weg te bestemmen en een aanmerkelijke hoeveelheid bedrijfsbebouwing op de locatie Giebinkslat 6/6a te Dinxperlo te saneren. De gemeenteraad is voorgesteld in te stemmen met de voorbereiding van een bestemmingsplan voor de verschillende locaties ten behoeve van de verschillende ontwikkelingen. Sluiting. De voorzitter sluit om uur de vergadering.

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

Vaststellen agenda Op voorstel van de fractie van HMV wordt agendapunt 16 een bespreekstuk. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld.

Vaststellen agenda Op voorstel van de fractie van HMV wordt agendapunt 16 een bespreekstuk. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld. Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 15 december 2015 Plaats Begintijd Voorzitter Griffier Vergaderruimte Elim te Aalten 19.30 uur burgemeester G. Berghoef voorzitter de heer M.A.J.B.

Nadere informatie

: de heer G. Berghoef, burgemeester

: de heer G. Berghoef, burgemeester Notulen van de openbare vergadering van de raad van de Gemeente Aalten op 10 juni 2014 om 19:30 uur in het gemeentehuis aan De Markt te Aalten. Voorzitter Griffier Notulist : de heer G. Berghoef, burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

1. Opening. De voorzitter opent om uur de vergadering. Hij heet een ieder welkom.

1. Opening. De voorzitter opent om uur de vergadering. Hij heet een ieder welkom. AGENDACOMMISSIE Besluitenlijst van de vergadering van 16 februari 2015 OPENBAAR Aanvang 19.30 uur. Aanwezig: Burgemeester G. Berghoef (voorzitter) en de heer J. Storm (agendapunt 8) De leden: Mevrouw Oort,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

agenda Aan de raad, Winterswijk, 17 mei 2016, M.J. van Beem voorzitter van de raad Vaststellen agenda Spreekrecht burgers Mededelingen

agenda Aan de raad, Winterswijk, 17 mei 2016, M.J. van Beem voorzitter van de raad Vaststellen agenda Spreekrecht burgers Mededelingen agenda onderwerp 1/5 bezoekadres telefoon fax e-mail internet Stationsstraat 25 (0543) 543 543 (0543) 543 065 gemeente@winterswijk.nl www.winterswijk.nl Aan de raad, Hierbij nodig ik u uit voor het bijwonen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit

de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 21 maart 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer

Nadere informatie

Voorstemmer : de heer P.J. Frenken Volgorde van sprekers: GemeenteBelangen, CU, Progressieve Partij, PvdA, VVD, CDA en HMV.

Voorstemmer : de heer P.J. Frenken Volgorde van sprekers: GemeenteBelangen, CU, Progressieve Partij, PvdA, VVD, CDA en HMV. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 25 november 2014 om 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

R.T.G. Bestuur en Financiën

R.T.G. Bestuur en Financiën R.T.G. Bestuur en Financiën OPENBAAR Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 31 mei 2016 Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Voorzitter: Dhr. Frenken Leden: de heren Van den Berg, Ter Maat, Veldhuizen, Wikkerink,

Nadere informatie

R.T.G. Ruimte/Bestuur en Financiën

R.T.G. Ruimte/Bestuur en Financiën R.T.G. Ruimte/Bestuur en Financiën OPENBAAR Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 8 september 2015 Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Voorzitter: Dhr. Frenken Leden: de heren Holtman (agendapunt 1) Bulsink

Nadere informatie

: de heer H.J. Meerdink (plaatsvervangend voorzitter.)

: de heer H.J. Meerdink (plaatsvervangend voorzitter.) Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 23 september 2014 om 19:30 uur in het gemeentehuis aan De Markt te Aalten. Voorzitter Griffier Notulist : de heer H.J. Meerdink

Nadere informatie

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 26 mei 2014 Aanwezige raadsleden: mevrouw M.J. Bachman (D66), mevrouw W. Legemaat (D66), de heer P.A. Hidding (D66), de heer R.J.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 23 mei 2013.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 23 mei 2013. Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 23 mei 2013. enlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal aanwezig: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen voorzitter de heer F.J.

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 23 januari 2007 om uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 23 januari 2007 om uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 23 januari 2007 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef, burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 26 november 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 23.45 uur Sluiting: 24.00 uur

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 augustus 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

de heer G. Berghoef, burgemeester de heer M.A.J.B. Fiering de heer J.P.P.A. Wijnen (Notuleerservice Nederland)

de heer G. Berghoef, burgemeester de heer M.A.J.B. Fiering de heer J.P.P.A. Wijnen (Notuleerservice Nederland) Notulen van de openbare meningvormende vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 25 mei 2010 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst. gemeente Renswoude. Gemeenteraad. Datum vergadering 29 mei 2018 Verseon: Aanwezig voorzitter: P. Doornenbal-van der Vlist

Besluitenlijst. gemeente Renswoude. Gemeenteraad. Datum vergadering 29 mei 2018 Verseon: Aanwezig voorzitter: P. Doornenbal-van der Vlist Besluitenlijst Gemeenteraad gemeente Renswoude Datum vergadering 29 mei 2018 Verseon: 175826 Aanwezig voorzitter: griffier: de leden: tevens aanwezig: P. Doornenbal-van der Vlist de heer M.H.T. Jansen

Nadere informatie

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 januari 2015 om uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten.

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 januari 2015 om uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 januari 2015 om 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef, burgemeester

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 april 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

R.T.G. - Ruimte. Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte II 5 oktober 2010; aanvang uur.

R.T.G. - Ruimte. Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte II 5 oktober 2010; aanvang uur. R.T.G. - Ruimte Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte II 5 oktober 2010; aanvang 21.00 uur. Aanwezig: Voorzitter: de heer Meerdink Leden Rtg: de heren.migchelbrink, Navis, Luiten, Leemreise, Klein

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 23 februari 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

R.T.G. Ruimte OPENBAAR. Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 8 september Aanvang: uur

R.T.G. Ruimte OPENBAAR. Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 8 september Aanvang: uur R.T.G. Ruimte OPENBAAR Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 8 september 2014. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Voorzitter: Dhr. Veldhuizen De leden: Mevr. Oort en de heren Navis, Migchelbrink, Pennings,

Nadere informatie

de heer mr. A.B. Stapelkamp Griffier : de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit

de heer mr. A.B. Stapelkamp Griffier : de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 20 februari 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: de heer mr. A.B. Stapelkamp

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Oordeelsvormende vergadering BESLUITENLIJST

Oordeelsvormende vergadering BESLUITENLIJST (22496\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 1 juni 2017 Tijd : 20.00 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer drs. E.J. Tellingen (voorzitter), de heer P.A.J. van Zoest

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST

Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST (14592\...) Datum : donderdag 24 mei 2012 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : mevrouw P. van Kuilenburg (GBN), de heer

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening 18ini01372 Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren Van Dijk, Kuster, Van de Wardt, Sluiter en Hengeveld Secretaris : Mevrouw Verstappen Datum: : 15 mei 2018 (week 20)

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 31 januari 2011

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 31 januari 2011 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 31 januari 2011 1 Aanwezig: De leden: K.G.W. Broekman, A.J. van Dijk, J.M.A. Eilert-Herbrink, J.G. Ellenbroek, A.J. van

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 6 juli 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Voorstemmer: de heer Uland. Volgorde van sprekers: CDA, GemeenteBelangen, Progressieve Partij, VVD, CU, HMV.

Voorstemmer: de heer Uland. Volgorde van sprekers: CDA, GemeenteBelangen, Progressieve Partij, VVD, CU, HMV. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 16 december 2014 om 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 24-11-2016 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17)

Nadere informatie

Voorstemmer: mevrouw J.L. Noorman. Volgorde van sprekers: Progressieve Partij, CDA, VVD, HMV, ChristenUnie, PvdA, GemeenteBelangen.

Voorstemmer: mevrouw J.L. Noorman. Volgorde van sprekers: Progressieve Partij, CDA, VVD, HMV, ChristenUnie, PvdA, GemeenteBelangen. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 16 februari 2016 om 19.30 uur in vergaderzaal Elim, Landstraat 20 te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie

Koggenland BESLUITENLIJST RAAD * - D14.003920. R. Posthumus (voorzitter), P.M. Tromp, (griffier)

Koggenland BESLUITENLIJST RAAD * - D14.003920. R. Posthumus (voorzitter), P.M. Tromp, (griffier) ENLIJST RAAD * - Koggenland D14.003920 DATUM 26/05/2014 R. Posthumus (voorzitter), P.M. Tromp, (griffier) AANWEZIG CDA: N.C.J. Bijman, A.A.J. Tessel, J.A. Vlaar (wnd. vz.), R. Nooij, M.C.A. Sjerps; WD:

Nadere informatie

INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015

INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015 INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015 NO. INGEKOMEN INGEKOMEN VAN OMSCHRIJVING VOORSTEL 1. 06-07-2015 B&W Raadsmededeling 112/2015 Inzending Gelderse Prijs Kwaliteit 2016. 2. 06-07-2015

Nadere informatie

de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit

de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 19 september 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer

Nadere informatie

De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 29 juni 2017. De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 30 januari 2014 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 21.35 uur Sluiting: 23.00 uur

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 11 december 2018, week 50 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester R.P. Hoytink-Roubos, wethouder G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman,

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST BESLUITENLIJST (17549\...) Datum : dinsdag 2 december 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer C. Nijhoff (commissievoorzitter), de heer G.J. van Weelden (raadslid

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 juni 2018 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

R.T.G. - Ruimte. Vraag: Zijn er bij dit systeem ook voordelen te behalen op het gebied van transportbewegingen en bouwvolume?

R.T.G. - Ruimte. Vraag: Zijn er bij dit systeem ook voordelen te behalen op het gebied van transportbewegingen en bouwvolume? R.T.G. - Ruimte Korte aantekeningen van de bijeenkomst van RTG Ruimte d.d. 2 april 2013; aanvang 19.30 uur Aanwezig: Voorzitter: de heer Veldhuizen Leden RTG: mevr. Oort, de heren Pennings, Navis, Bulsink,

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 mei 2015 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 14 december 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

Kennis te nemen van de jaarrekening en het jaarverslag 2011 In te stemmen met de concept begroting 2013 met inachtneming van eventuele zienswijzen

Kennis te nemen van de jaarrekening en het jaarverslag 2011 In te stemmen met de concept begroting 2013 met inachtneming van eventuele zienswijzen Besluitenlijst gemeenteraad Noordenveld van 14 juni 2012 1. Opening 2. Vaststellen agenda Besluit: de agenda wordt ongewijzigd vastgesteld 3. Vaststelling besluitenlijst van de vergadering 30 mei 2012

Nadere informatie

Aanwezig GRM, LSV, NLL de voorzitters : de heren D.R. van der Borg, F. Damsteegt (plv. vz.) en W. Gradisen

Aanwezig GRM, LSV, NLL de voorzitters : de heren D.R. van der Borg, F. Damsteegt (plv. vz.) en W. Gradisen Raad :27 maart 2012 Agendapunt : Besluitenlijst van de openbare gezamenlijke informerende en besluitvormende vergadering van de raden van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland op 28 februari

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 17031253 Documentnummer: INT - 1720005 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 25 APRIL 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Besluitenlijst Raadsvergadering 18 december 2014 Raadsgriffie Aanwezig mevrouw M.J. van de Beek-Lindhout (CU), de heren H.M. Brons (GBS), G. van Deelen (SGP), H.A.M. Dekker (CDA),

Nadere informatie

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren.

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren. Vergadering Raad 04-07-2013 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 1 Opening De voorzitter opent de vergadering. 2 Vragenhalfuurtje raadsleden Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake

Nadere informatie

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016 Raadsvergadering : 24 februari 2016 Agendapunt : 2a Nummer : 2016/005 Onderwerp : raadsvergadering van 27 januari 2016 Aanwezig: Voorzitter De heer F. Veenstra Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 april 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

R.T.G. - Ruimte. Antwoord: Er heeft nog geen gesprek plaatsgevonden.

R.T.G. - Ruimte. Antwoord: Er heeft nog geen gesprek plaatsgevonden. R.T.G. - Ruimte Korte aantekeningen van de bijeenkomst van RTG Ruimte d.d. 5 maart 2013; aanvang 19.30 uur Aanwezig: Voorzitter: de heer Wessels Leden RTG: mevr. Oort, de heren Rots, Navis, Bulsink, Migchelbrink,

Nadere informatie

Met inachtneming van de gemaakte opmerkingen wordt de agenda vastgesteld.

Met inachtneming van de gemaakte opmerkingen wordt de agenda vastgesteld. Notulen van de openbare meningvormende vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 8 november 2011 om 18.00 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra (VVD), mevrouw V.M.E. Kerremans

Nadere informatie

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19 BESLUITENLIJST Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19 Aanwezig: burgemeester J.H.A. van Oostrum, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman wethouder J.B. Boer wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 24 november 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Voorstemmer: de heer G.H. Migchelbrink. Volgorde van sprekers: HMV, GemeenteBelangen, CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie, Progressieve Partij.

Voorstemmer: de heer G.H. Migchelbrink. Volgorde van sprekers: HMV, GemeenteBelangen, CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie, Progressieve Partij. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 20 april 2016 om 19.30 uur in Partycentrum t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, 7121 RA te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist:

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie