PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e"

Transcriptie

1 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang juli 2004 nummer 41 Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Verordeningen en besluiten 2 Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 3 Hoofdproductschap Akkerbouw (HPA 14 en HPA 15) 3 Productschap Pluimvee en Eieren (PPE 35) 15 Productschap Vee en Vlees (PVV 27) 17 Productschap Zuivel (PZ 12) 19

2 Mededelingen blad Bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD Verordeningen en besluiten De Bestuurskamer heeft op 15 juli 2004 ingestemd met het besluit tot vaststelling van de jaarrekening 2003 van het Bedrijfschap Horeca en Catering. Tevens is de Verordening HPA bezoldiging voorzitter 2004 van het Hoofdproductschap Akkerbouw goedgekeurd.

3 Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie BEDRLTFSLICHAMEN Hoofdproductschap Akkerbouw HPA 14 Hejîngsverordening HPA fonds teeltaangelegenheden jaar 2004 Verordening van het Hoofdproductschap Akkerbouw van 13 november 2003 houdende vaststelling bestemmingsheffing ten behoeve van het Fonds Teeltaangelegenheden voor het jaar 2004 (heffingsverordening HPA fonds teeltaangelegenheden jaar 2004) Het bestuur van het Hoofdproductschap Akkerbouw; Gelet op de artikelen 95 en 126, eerste en vierde lid van de Wet op de bedrijfsorganisatie en op artikel 5 en 16 van de Instellingsverordening akkerbouwproductschappen 1997 dan wel het Instellingsbesluit akkerbouwproductschappen zodra dit in werking is getreden; Gehoord de Commissie Teeltaangelegenheden; Besluit: Artikel 1 1 Begripsbepalingen Deze verordening verstaat onder: a. hoofdproductschap : Hoofdproductschap Akkerbouw; b. bestuur : bestuur van het hoofdproductschap; c. dagelijks bestuur : dagelijks bestuur van het hoofdproductschap; d. voorzitter : voorzitter van het hoofdproductschap; e. sectormanager : als zodanig door het dagelijks bestuur benoemde functionaris die speciaal belast is met teeltaangelegenheden; f. commissie : Commissie Teeltaangelegenheden; g. ondernemer : de natuurlijke of rechtspersoon die een onderneming drijft waarvoor het hoofdproductschap is ingesteld; h. braakland : de gronden die in enig oogstjaar tot en met april van het daaropvolgende oogstjaar niet worden beteeld; i. cultuurgrond : beteelde grond, braakland; j. N.A.K. : Stichting Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen, gevestigd te Emmeloord; k. gemeten maat : de oppervlakte beteelbare grond, inclusief paden en voren die voor de teelt noodzakelijk zijn; I. contractteelt : de teelt van gewassen of producten ingevolge een overeenkomst. Artikel 2 2 Heffingsbepalingen 1. De ondernemer, die in het jaar 2004 een onderneming drijft, is verplicht voor dat jaar aan het hoofdproductschap een heffing te betalen.

4 2. De berekening van de heffing vindt plaats op basis van de door de ondernemer aan het hoofdproductschap ingevolge de bij of krachtens de Verordening HPA registratie en verstrekking van gegevens 2003 verstrekte gegevens. 3. De heffing wordt opgelegd naar het grondgebruik en berekend naar de oppervlakte van de bij de onderneming behorende cultuurgrond en bedraagt voor: groep 1 groep 2 cultuurgrond, in gebruik als braakland: cultuurgrond in gebruik voor de teelt van triticale, veldbonen, koolzaad en groenbemestingsgewassen: 1,80 per ha; E 1,80 per ha; groep 3 groep 4 groep 5 groep 6 groep 7 groep 8 groep 9 groep 10 groep l1 groep 12 groep 13 kapucijners en grauwe erwten en groene droog te oogsten erwten en schokkers: zomertarwe, zomergerst, rogge andere dan snijrogge en haver: luzerne: wintertarwe en wintergerst: vlas: karwijzaad en blauwmaanzaad: corn cob mix en korrelmais: bruine bonen: graszaad: zetmeelaardappelen: voederbieten: 5 1,8O per ha; E 2,20 per ha; 1,80 per ha; E 2,20 per ha; E 1,80 per ha; E 1,80 per ha; E 1,80 per ha; 1,80 per ha; 1,80 per ha; 1,80 per ha; E 1,80 per ha; groep 14 andere-dan in de groepen 1 t.m 13 en 15 t/m E 1,80 per ha; 20 genoemde gewassen: groep 15 suikerbieten: E 8,80 per ha;

5 groep 16 consumptieaardappelen: E 5,40 per ha; groep 17 pootaardappelen (bij de N.A.K. aangegeven): 5,40 per ha; groep 18 groep 19 groep 20 cultuurgrond in gebruik voor de teelt van zaaiuien: cultuurgrond in gebruik voor de teelt van poot- en plantuien (inclusief sjalotten): cultuurgrond in gebruik voor de teelt van zilveruien: E 1,80 per ha; E 1,80 per ha; E 1,80 per ha. 4. De hefhg is bestemd voor het Fonds teeltaangelegenheden. Artikel 3 1. Voor de toepassing van artikel 2 wordt onder onderneming mede verstaan de onderneming die gedreven wordt door de ondernemer die cultuurgrond : a. zaai- of pootklaar huurt of pacht, waaronder verstaan wordt cultuurgrond waarop door de verhuurder tenminste een van de eerste werkzaamheden, zoals het bemesten, het ploegen en andere voorjaarswerkzaamheden zijn verricht; b. als overig los land voor één teeltseizoen huurt of pacht, waaronder verstaan wordt cultuurgrond die geheel geen voorbewerking door de verhuurder of verpachter heeft ondergaan; c. overigens om niet in gebruik ontvangt, zoals bij landmil; d. beteelt voor contractteelt, waaronder verstaan wordt dat de teler (contractnemer) de gewasverzorging (grotendeels) uitvoert en daarvoor zelf verantwoordelijk is. In afwijking van het eerste lid onderdelen a en b wordt cultuurgrond die door de. ondernemer zaaiklaar is verhuurd voor de teelt van vlas, gerekend tot het bedrijf van de verhuurder. 2. Voor de toepassing van artikel 2 wordt cultuurgrond gerekend naar de gemeten maat. 3. Voor de toepassing van artikel 2 worden gedeelten van een hectare belast in evenredigheid met de aldaar bedoelde bedragen. Gedeelten van een hectare worden naar beneden afgerond tot een veelvoud van aren. Artikel Ambtshalve heffing 1. Indien de ondernemer de gegevens, bedoeld in artikel 2, niet, niet-tijdig of niet volledig heeft verstrekt, is de sectormanager, namens het bestuur bevoegd de verschuldigde heffing ambtshalve bij aanslag vast te stellen.

6 2. Indien de heffingsplichtige binnen 21 dagen na ontvangst van de heffingsaanslag bedoeld in het eerste lid, alsnog de gevraagde gegevens verstrekt, wordt de aanvankelijk vastgestelde heffing ingetrokken en een nieuwe heffing vastgesteld op basis van de door hem verstrekte gegevens. Artikel 5 4 Betaling van de heffing De ingevolge deze verordening verschuldigde heffingsbedragen worden betaald binnen een maand na de datum waarop zij door of vanwege het hoofdproductschap aan de hand van nota's in rekening zijn gebracht. Artikel 6 In afwijking van artikel 12 is de nota terstond invorderbaar: a. zodra het faillissement van de ondernemer is aangevraagd; b. zodra de ondernemer het drijven van de onderneming beëindigt of van het voornemen daartoe blijkt; of c. zodra de ondernemer zich metterwoon in het buitenland heeft gevestigd of van het voornemen daartoe blijkt. Artikel 7 De sectormanager kan, namens het bestuur, besluiten nota's met een bedrag minder dan E 50,-- samen te voegen tot verzamelnota's, welke op meerdere transacties of perioden betrekking hebben. Artikel 8 Aan de ondernemer die niet of niet geheel binnen de in artikel 5 gestelde termijn heeft betaald, kan door de sectormanager, namens het bestuur, de wettelijke interest over het niet-betaalde bedrag in rekening worden gebracht, te berekenen vanaf de dag waarop de betaling dient te zijn verricht ingevolge de aanmaning bedoeld in artikel 127, tweede lid, van de Wet op de bedrijfsorganisatie. Artikel 9 5 Slotbepalingen De gegevens verkregen uit hoofde van het bepaalde in deze verordening zullen - voor zover bij of krachtens de wet niet anders is bepaald - zonder toestemming van de belanghebbende a. slechts worden gebruikt ter vervulling van de taak van het hoofdproductschap; b. niet onder vermelding of aanduiding van de persoon enlof onderneming, waarop zij betrekking hebben, worden bekend gemaakt aan anderen dan de voorzitter, de secretarissen of andere personen van het secretariaat van het hoofdproductschap en de met financiële controle op het hoofdproductschap belaste accountant en diens personeel, voorzover het kennis nemen van die gegevens voor die controle noodzakelijk is. 2. Bekendmaking van gegevens, als in het eerste lid bedoeld, blijft ookzonder vermelding of aanduiding van de persoon enlof onderneming, waarop zij betrekking hebben, achterwege in de gevallen waarin uit de aard der gegevens dan wel of zomede uit een of meer andere omstandigheden zou kunnen blijken op welke persoon enlof onderneming die gegevens betrekking hebben.

7 Artikel l 0 Deze verordening treedt in werking met ingang van i januari Indien het Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie waarin deze verordening wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 31 december 2003, treedt zij in werking de tweede dag na publicatie in het Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie en werkt zij terug tot en met 1 januari 2004, met uitzondering van het in artikel 12 verordening HPA registratie en verstrekking van gegevens 2003 bepaalde. Artikel l l Deze verordening wordt aangehaald als Heffingsverordening genheden jaar HPA fonds teeltaangefe- Den Haag, 13 november 2003 Th.A.M. Meijer voorzitter R.J.M. ten Berge secretaris Goedgekeurd door de Bestuurskamer van de Sociaal-Economische Raad bij besluit van 15 juli 2004 en door de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bij beschikking van 23 juni 2004, nr. TRCJZ/2003/ TOELICHTING De doelstellingen die worden nagestreefd Doelstelling van de heffing is het voorkomen van ziekten en plagen bij akkerbouwgewassen en vermindering van milieubelasting. Het gaat hierbij met name om financiering van onderzoek en milieubeleid. De primaire sector heeft ervoor gekozen om het bestuur van het HPA te kunnen adviseren vanuit een specifiek daartoe ingestelde commissie. De Commissie Teeltaangelegenheden wordt door het bestuur benoemd op voordracht van de LTO, NAV, CNV industrie- en Voedingsbond en Voedingsbond FNV. De commissie is daardoor een goede afspiegeling van de betreffende sector. Het hoofdproductschap dient ten opzichte van organisaties van ondernemers en werknemers een complementaire rol te vervullen en alleen activiteiten op sectorniveau te ontplooien waartoe deze organisaties op eigen kracht niet of onvoldoende in staat zijn. Voornoemde taken dienen onder publiekrechtelijke kader te geschieden, aangezien de daaruit voortvloeiende maatregelen alleen maar geëffectueerd kunnen worden indien iedere onderneming in de sector daaraan gehouden is en deze maatregelen zo nodig sectorbreed kunnen worden gehandhaafd. De sector van akkerbouwers bestaat uit zeer vele kleine en middelgrote ondernemers. Vooral de kleinere bedrijven zullen niet in staat zijn zelf zulke activiteiten uit te (laten) voeren. De in het kader van onderhavige verordening op te leggen heffingen worden aangewend voor de financiering van onderzoek en milieubeleid. Het gaat hierbij met name om verbetering van teeltmethoden die een hogere opbrengst en een op de vraag gerichte kwaliteit tot stand brengen.

8 Tevens wordt een vergroting van de duurzaamheid beoogd door de input van mineralen en chemische middelen te verlagen, zodat de omgeving (milieu, natuur) minder belast wordt. Ook wordt de ontwikkeling van betere rassen gestimuleerd. Een deel van het geld wordt besteed aan kennisoverdracht om onderzoeksresultaten in de praktijk te (laten) brengen. De nadere motivering van de noodzaak van publieke regelgeving i.c. de verordening Het hoofdproductschap is als publiekrechtelijke organisatie ingesteld voor alle ondernemingen in de akkerbouw. Alle ondernemingen betalen mee. Zo wordt voorkomen dat er bedrijven zouden zijn die wel profiteren van activiteiten, maar niet meebetalen. De afweging t.o.v. private alternatieven Gezien het collectieve belang voor de gehele sector, waarbij het voor de individuele akkerbouwer niet mogelijk is de vermelde onderwerpen zelf aan te pakken, is gekozen voor een collectieve publieke aanpak. Zodoende kan onderzoek op elkaar worden afgestemd, is meer geld voor meerjarige projecten beschikbaar en worden volwaardige publicaties aan de sector beschikbaar gesteld. Dit heffingensysteem maakt dat het hoofdproductschap zich onderscheidt van een privaatrechtelijke organisatie. Deze laatste treedt alleen op voor haar leden en vertegenwoordigt niet het algemeen belang. Het optreden van het hoofdproductschap beïnvloedt de ontwikkeling van private belangen niet op negatieve wijze. Evenmin ondersteunt het optreden van het hoofdproductschap private belangen van individuele ondernemingen. De uitvoerings- en handhavingsaspecten van de verordening Het gaat hier om een heffingsverordening waarbij uitvoerings- en handhavingsaspeden geheel voor rekening van het hoofdproductschôp komen. Er wordt geen last gelegd op andere overheden. De financiële gevolgen van de verordeninglde structuur van de heffing en onderbouwing daarvan De heffing wordt opgelegd naar het grondgebruik en berekend naar de oppervlakte van de bij de onderneming behorende cultuurgrond. Hierdoor wordt bereikt dat alle akkerbouwers in verhouding tot de grootte van hun bedrijf bijdragen in de kosten van de projecten. Bij gewassen met een hogere gemiddelde financiële opbrengst zijn de heffingen hoger vastgesteld dan de overige gewassen. Bovendien is het nemen van de oppervlakte per bedrijf als heffingspunt administratief eenvoudig. Het gaat hier om een heffing die alleen rust op arealen die in Nederland liggen, zodat deze geen invloed op het handelsverkeer tussen de lidstaten heeft. De werking naar alle bedrijfsgenoten De verordening is van toepassing op alle bedrijfsgenoten waarvoor het hoofdproductschap is ingesteld. In de sector teeltaangelegenheden gaat het om alle bedrijven met akkerbouwgewassen. De resultaten van onderzoek en voorlichting zijn voor ieder in de sector beschikbaar. Toedelen bestuursbevoegdheden Teneinde alle ondernemers die daarvoor in aanmerking komen daadwerkelijk de heffing te doen betalen, is de sectormanager gemandateerd om de ondernemer te belasten met een ambtshalve heffing indien die ondernemer in strijd met de voorschriften in gebreke blijft de benodigde gegevens in te dienen. De becijfering van de opbrengst en vindplaats in de begroting De opbrengst wordt geschat op é ,- zoals vermeld staat in de HPAbegroting 2004 (hoofdstukken B3 en H3). De uitgaven hebben betrekking op de volgende bestemmingen: - Onderzoek f ,- - Gewasbeschermingsbeleid E ,-

9 Het algemeen belang van de activiteit Zonder deze regeling zou er niet op deze schaal onderzoek plaatsvinden. De resultaten van het onderzoek bevorderen de kwaliteit en leveren een vermindering van de belasting van het milieu op. Dit is in het algemeen belang van consument en milieu. Het sectoraal belang van de activiteit Zonder deze heffing zou de sector sociaal-economisch minder gestructureerd zijn en komen een aantal gewenste projecten niet van de grond. Omdat de ongeveer akkerbouwers niet ieder voor zich bovenstaande onderwerpen kunnen aanpakken, is op verzoek van de brancheorganisaties gekozen voor een collectieve aanpak. Onderzoek en beleid dat gericht is op het voorkomen van ziekten en plagen en de vermindering van de belasting van het milieu leveren een bijdrage aan de versterking van de economische positie van de betrokken ondernemers en van de sector als geheel. Bijzonderheden rond de steunmeldinglnotificatie De Europese Commissie heeft bij besluit van 30 september 1998 goedkeuring verleend aan onderhavige steunmaatregel, bekend onder NN 94/98. Terugwerkende kracht De verordening heeft terugwerkende kracht aangezien het doorlopende Uaarlijks vastgestelde) heffingen betreft. De tuchtrechtelijk te handhaven bepalingen zijn van terugwerkende kracht uitgezonderd. Den Haag, 13 november 2003 Th.A.M. Meijer voorzitter R.J.M. ten Berge secretaris HPA 15 Verordening HPA bestrijding knolcyperus 2004 Verordening van het Hoofdproductschap Akkerbouw van 10 juni 2004 houdende regels over de bestrijding van knolcyperus (verordening HPA bestrijding knolcyperus 2004) Het bestuur van het Hoofdproductschap Akkerbouw; Gelet op de artikelen 93, 95, 104, eerste en derde lid, i06 en 126, tweede lid, van de Wet op de bedrijfsorganisatie en op de artikelen 3, 17 en 18 van het Instellingsbesluit akkerbouwproductschappen; Gehoord de Commissie Teeltaangelegenheden; Besluit: I Begripsbepalingen Deze verordening verstaat onder: a. hoofdproductschap b. bestuur c. dagelijks bestuur d. voorzitter Hoofdproductschap Akkerbouw; bestuur van het hoofdproductschap; dagelijks bestuur van het hoofdproductschap; voorzitter van het hoofdproductschap;

10 sectormanager commissie onderneming ondernemer perceel plant knolcyperus werktuigen reinigen van werktuigen : als zodanig door het dagelijks bestuur benoemde functionaris die speciaal belast is met teeliaangelegenheden; Commissie Teeltaangelegenheden; onderneming waarvoor het hoofdproductschap is ingesteld; de natuurlijke of rechtspersoon die een onderneming drijft waarvoor het hoofdproductschap is ingesteld; een oppervlakte grond, in eigendom of in gebruik bij een onderneming; levende planten en levende delen van planten, met inbegrip van zaden; voor planten schadelijk organisme behorende tot de soort Cyperus esculentus L; installaties, transportmiddelen, gereedschappen, materialen of apparatuur die met de grond in aanraking komt: het zodanig vrij maken van werktuigen van aanhangende grond en van planten of delen van planten, dat geen verspreiding van knolcyperus kan plaatsvinden. 2 Verbodsbepalingen 1. Het is de ondernemer verboden planten te telen op een perceel, waarop de aanwezigheid van knolcyperus is aangetoond vanaf de datum zoals opgenomen in de in het tweede lid bedoelde bekendmaking tot de datum als bedoeld in artikel 3, eerste lid. 2. Bekendmaking van het in het eerste lid bedoelde teeltverbod geschiedt door de sectormanager, namens het bestuur, bij aangetekend schrijven aan de ondernemer. In dit schrijven wordt aangegeven op welke percelen het verbod betrekking heeft en vanaf welke datum het verbod van kracht wordt. Een teeltverbod als bedoeld in artikel 2, eerste lid kan door de sectormanager namens het bestuur bij aangetekend schrijven worden opgeheven na een periode van minimaal drie opeenvolgende jaren na bekendmaking van het teeltverbod, indien het perceel gedurende deze periode vrij is bevonden van knolcyperus. De ondernemer dient hiertoe een verklaring te overleggen, waaruit blijkt dat het perceel gedurende de hiervoor genoemde periode jaarlijks vrij is bevonden van knolcyperus. Een verklaring als bedoeld in het eerste lid kan worden aangevraagd en verkregen bij een door het hoofdproductschap daartoe aangewezen organisatie. Het verbod, bedoeld in artikel 2, eerste lid, is niet van toepassing op de teelt van planten, die reeds is aangevangen ten tijde van het aantonen van de aanwezigheid van knolcyperus op het perceel.

11 $3 Maatregelen en verplichtingen l. Door de ondernemer, aan wie een teeltverbod als bedoeld in artikel 2, eerste lid is opgelegd, dienen maatregelen te worden genomen ter voorkoming van de verspreiding van knolcyperus. Deze maatregelen betreffen: a. de verplichting op de daarbij voorgeschreven wijze en binnen de daarbij gestelde termijn ten aanzien van aangewezen planten maatregelen te treffen terzake van het behandelen, het verwijderen, opstaan, het vernietigen of het voor gebruik als voortkwekingsmateriaal ongeschikt maken; b. de verplichting dat de teelt van aangewezen planten slechts is toegestaan onder de voorwaarde dat het rooien van die planten of een deel daarvan dan wel het voor voortkwekingsdoeleinden verwijderen van bovengrondse delen van die planten uitsluitend plaatsvindt nadat daartoe door de sectormanager namens het bestuur toestemming is verleend; c. de verplichting dat het vervoeren van aangewezen planten slechts is toegestaan onder de voorwaarde, dat daartoe door de sectormanager namens het bestuur toestemming is verleend en de daarbij gegeven aanwijzingen worden opgevolgd; d. de verplichting de op de in gebruik zijnde grond voorkomende knolcyperus te verwijderen en te vernietigen. 2. Bekendmaking van de in het eerste lid bedoelde maatregelen geschiedt door de sectormanager, namens het bestuur, bij aangetekend schrijven aan de ondernemer. De ondernemer is verplicht terzake van een perceel, waarop de aanwezigheid van knolcyperus is aangetoond a. de werktuigen, welke op dit perceel zijn gebruikt, direct aansluitend op dit gebruik te reinigen of te doen reinigen alvorens zij de onderneming verlaten, en b. degene, die voornemens is werktuigen te gebruiken op dit perceel, in te lichten omtrent de aanwezigheid van knolcyperus, vóórdat deze werktuigen op het perceel komen. Degene die door een ondernemer ingevolge het in het eerste lid sub a of b bepaalde is ingelicht dan wel anderszins weet of redelijkerwijze moet of kan weten dat de aanwezigheid van knolcyperus op een perceel is aangetoond, en die werktuigen op een dergelijk perceel heeft gebruikt, is verplicht deze werktuigen direct aansluitend op dit gebruik te reinigen, alvorens de werktuigen de onderneming verlaten. De ondernemer aan wie een teeltverbod ais bedoeld in artikel 2, eerste lid is opgelegd, is verplicht de maatregelen als bedoeld in de artikelen 4 en 5 uit te voeren en toe te passen, zodanig dat de knolcyperus zich niet verder op het perceel verspreid, dan wel dat omringende percelen besmet worden.

12 5 4 Overige bepalingen 1. Het bestuur kan bij besluit, gehoord de commissie, vrijstelling verlenen van een of meer bepalingen uit deze verordening en daarbij nadere voorschriften vaststellen. 2. Een besluit als bedoeld in het eerste lid wordt bekend gemaakt in het Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie en treedt in werking met ingang van de tweede dag na die van bekendmaking, tenzij het betreffende besluit anders bepaalt. 3. De sectormanager is, namens het bestuur, bevoegd op schriftelijk verzoek van de ondernemer ontheffing te verlenen van het bepaalde in de artikelen 2, eerste lid, en 5, eerste lid, en daarbij nadere voorschriften vast te stellen. Het verzoek om ontheffing wordt niet eerder in behandeling genomen dan nadat door de ondernemer als retributie een bedrag van 95,- is voldaan. 4. Bij het opleggen van het teeltverbod als bedoerd in artikel 2, eerste lid, is de ondernemer ten behoeve van de controle op het vrij zijn van knolcyperus een '.,. retributie van 250,- verschuldigd. Het bepaalde bij of krachtens deze verordening, waarbij aan ondernemers verplichtingen worden opgelegd, is mede bindend voor andere natuurlijke en rechtspersonen, voor zover deze handelingen verrichten die bedrijfsmatig in de ondernemingen waarvoor het hoofdproductschap is ingesteld, plegen te worden verricht. Op overtreding van het bepaalde bij of krachtens deze verordening worden tuchtrechtelijke maatregelen gesteld. 5 5 Slotbepalingen kel I Q De Verordening HPA bestrijding knolcyperus 2003 wordt ingetrokken. De verboden of maatregelen opgelegd onderscheidenlijk genomen op grond van de artikelen 3, 4, 5 en 6 van die verordening en die op het tijdstip van inwerkingtreding van onderhavige verordening van kracht zijn, gelden als te zijn opgelegd onderscheidenlijk genomen krachtens onderhavige verordening. Deze verordening treedt in werking de tweede dag na publicatie in het Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie.

13 Deze verordening wordt aangehaald als Verordening HPA bestrijding knolcyperus Den Haag, 10 juni 2004 Th.A.M. Meijer voorzitter R.J.M. ten Berge secretaris Goedgekeurd door de Bestuurskamer van de Sociaal-Economische Raad bij besluit van 15 juli TOELICHTING De Commissie Teeltaangelegenheden Vanuit de specifiek daartoe ingestelde Commissie Teeltaangelegenheden heeft de primaire sector ervoor gekozen om het bestuur van het HPA te kunnen adviseren. De leden van de Commissie Teeltaangelegenheden worden door het bestuur benoemd op voordracht van de LTO, NAV, CNV Bedrijvenbond en FNV Bondgenoten. De commissie is daardoor een goede afspiegeling van de betreffende sector. De Commissie heeft tot taak met het oog op het specifieke karakter van het beleidsterrein teeltaangelegenheden: a. gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan het bestuur ten aanzien van teeltaangelegenheden; b. het (doen) ontwerpen van, door het bestuur vast te stellen, verordeningen inzake de teelt alsmede de financiering van projecten en instellingen; c. het formuleren van, door het bestuur vast te stelen, (meerjaren)begrotingen inzake het benodigde budget voor de (mede) te financieren projecten en instellingen; d. het nemen van besluiten over besteding van het beschikbaar gestelde budget; e. het houden van toezicht op de (mede) gefinancierde projecten en instellingen; f. het voeren van extern overleg in relatie tot het taakgebied; g. het extern vertegenwoordigen van het hoofdproductschap inzake het beleidsterrein teeltaangelegenheden; h. het geven van advies inzake de financiering van de commissies alsmede de ondersteunende secretariële en administratieve activiteiten door het hoofdproductschap; i. het verlenen van ontheffingen in gevallen waarin bij verordening daartoe de mogelijkheid is geopend. Doelstelling van de regeling Het doel van de verordening is de bestrijding van knolcyperus en het zoveel mogelijk voorkomen van de verspreiding van knolcyperus. Knolcyperus is een hardnekkig onkruid dat in land- en tuinbouwgewassen schade kan veroorzaken. Indien knolcyperus wordt aangetroffen geldt een teeltverbod en is de ondernemer verplicht de knolcyperus te bestrijden. Partijen voortplantingsmateriaal waarin zich knolletjes van de knolcyperus bevinden, zijn waardeloos en moeten worden vernietigd. Ten opzichte van de verordening uit 2003 is het beleid aangescherpt, omdat gebleken is dat de tot op heden gehanteerde systematiek niet voldoende effectief is. Jaarlijks neemt het besmette areaal en het aantal teeltverboden toe. 13

14 Om die reden is in onderhavige verordening een algeheel teeltverbod opgenomen (artikel 2 van de verordening 2003 is daartoe vervallen). In artikel 4, eerste lid onderdeel d is de bestrijding van knolcyperus zelf als maatregel opgenomen. In artikel 6 is een resultaatsverplichting voor het bestrijden van knolcyperus opgenomen. Indien knolcyperus buiten het teeltverbod wordt aangetroffen, is duidelijk niet voldaan aan de bestrijding met resultaatsverplichting. Een dergelijke overtreding wordt tuchtrechtelijk afgedaan. De ondernemer (teler) wordt hierdoor aangezet om een uitbreiding van de besmetting te voorkomen. In de verordening is verder geregeld op welke wijze ondernemers in kennis worden gesteld van een teeltverbod en van de opheffing daarvan. Tevens wordt aan de desbetreffende ondernemers voorgeschreven hoe de knolcyperus bestreden moet worden. De nadere motivering van de noodzaak van publieke regelgeving i.c. de verordening Het hoofdproductschap is als publiekrechtelijke organisatie ingesteld voor alle ondernemingen in de akkerbouw. Alle ondernemingen dienen zich te houden aan de regels omtrent de bestrijding van knolcyperus... Zonder algemeen verplichtende regelgeving zouden niet alle ondernemers zelf voldoende maatregelen nemen om de knolcyperus te bestrijden en zou dit onkruid zich verder over Nederland verspreiden. De afweging ten opzichte van private alternatieven Om te bewerkstelligen dat de gehele sector zich aan de verplichtingen (zoals opgenomen in de publieke regelgeving) houdt, is het niet mogelijk door middel van bijvoorbeeld private afspraken tot een zelfde resultaat te komen. Het algemeen verplichtende karakter van publieke regelgeving geniet de voorkeur boven het vrijwillige karakter van private afspraken. Voor het welslagen van de doelstellingen is het namelijk vereist dat de verplichtingen algemeen worden nageleefd. De uitvoerings- en handhavingsaspecten van de verordening Het toezicht op de naleving van de verordening vindt plaats door de Plantenziektekundige Dienst (hierna: PD) te Wageningen. Op grond van artikel l O4 van de Wet op de bedrijfsorganisatie, zoals dat bij K.B. (Stb. 2002, 642) in werking is getreden per 1 januari 2003, worden de overtredingen van het bepaalde bij of krachtens de verordening tuchtrechtelijk gehandhaafd. Op basis van de berechtingsrapporten van de door het bestuur bij besluit aangewezen toezichthouders worden door de voorzitter de zaken aanhangig gemaakt bij het tuchtgerecht. De rechtsgang van de tuchtrechtelijke handhavingsprocedure is vastgelegd in de Wet tuchtrechtspraak bedrijfsorganisatie 2004, die per l april 2004 in werking is getreden. De tuchtrechtelijke maatregelen die op overtreding van de verordening kunnen worden gesteld, zijn: a. berisping; b. geldboete van ten hoogste E 4.500,-; c. openbaarmaking van de uitspraak op kosten van de betrokkene; d. het onder verscherpte controle stellen van het beddjf van de betrokkene op zijn kosten voor ten hoogste twee jaren. Indien de waarde van de goederen, met betrekking tot welke een overtreding is begaan, of de waarde van het wederrechtelijk genoten voordeel dat geheel of gedeeltelijk door middel van de overtreding is verkregen, hoger is dan E 1.135,-, kan een geldboete worden opgelegd van ten hoogste ,-. De financiële gevolgen van de verordening De kosten van de inzet van de PD bedragen E ,-- per jaar. Dit bedrag wordt door de akkerbouwers opgebracht doordat het hoofdproductschap hiervoor jaarlijks heffingen oplegt.

15 In artikel 7, derde lid wordt de retributie voor de ontheffing in overeenstemming gebracht met de werkelijke kosten. De werkzaamheden van de PD, namens het HPA betreffen vooral de administratieve afhandeling van de ontheffingen (verzenden formulieren en brieven). De arbeidsinzet voor een ontheffing bedraagt minimaal één uur. In artikel 7, vierde lid, wordt een deel van de controlekosten bij de individuele ondernemer gelegd. Indien knolcyperus wordt geconstateerd, wordt een teeltverbod opgelegd, hetgeen per definitie extra jaarlijkse controles voor tenminste drie jaar met zich meebrengt. Bij het opleggen van het teeltverbod dient een bijdrage voor de controle betaald te worden. Toedelen bestuursbevoegdheden Het bestuur is bevoegd vrijstelling te verlenen. Een dergelijke vrijstelling zal alleen in zeer bijzondere omstandigheden verleend worden. Hierbij valt te denken aan natuurrampen of epidemieën. De sectormanager is namens het bestuur bevoegd ontheffingen te verlenen van artikel 2, eerste lid en artikel 5, eerste lid. De omstandigheden waaronder ontheffing verleend kan worden betreffen bijzondere omstandigheden. Een ontheffing wordt bij grote uitzondering verleend, bijvoorbeeld indien de bedrijfsvoering zodanig belemmerd wordt dat de continuïteit van het bedrijf in gevaar komt. De voorwaarden voor ontheffing zien erop toe dat de uitvoering van de verordening zoveel mogelijk gehandhaafd blijft. Een o.ritheffing betreft een beperkte periode. Notificatie De verordening bevat geen technische voorschriften in de zin van Richtlijn nr EG van het Europees Parlement en de Europese Unie van 22 juni 1998 betreffende een informatieprocedure op het gebied van normen en technische voorschriften en regels betreffende de diensten van de informatiemaatschappij (PbEG L 204), zoais gewijzigd bij Richtlijn nr lEG van 20 juli 1998 (PbEG L 217) en is derhalve niet gemeld. Den Haag, 10 juni 2004 Th.A.M. Meijer voorzitter R.J.M. ren Berge secretaris Productschap Pluimvee en Eieren PPE 35 Verordening tot wijziging van de Verordening hefingen edelpelsdieren (PPE) 2004 (2004-1) Verordening van het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren van 23 oktober 2003 tot wijziging van de Verordening heffingen edelpelsdieren (PPE) Het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren; Gelet op de artikelen 100, derde lid, en 126 van de Wet op de Bedrijfsorganisatie, en de artikelen 5 en 9 van de Instellingsverordening Productschap Pluimvee en Eieren ; Besluit: Artikel I De Verordening heffingen edelpelsdieren (PPE) 2004 wordt gewijzigd als volgt:

16 Artikel 2, tweede lid, komt te luiden: "2. Het tarief van de in het eerste lid bedoelde heffing bedraagt: 1,79877 per moederdier nerts en moederdier vos, waarvan: 0,03652 voor de dekking van huishoudelijke uitgaven, 0, voor het gezondheidszorgfonds en 1, voor het o. en o.-fonds is bestemd. " Artikel II Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van het Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie waarin zij wordt geplaatst. Zoetermeer, 23 oktober 2003 J.J. Ramekers voorzitter Ch.M. den Hoed plv. secretaris Goedgekeurd door de Bestuurskamer van de Sociaal-Economische Raad bij besluit van 15 juli 2004 en door de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bij beschikking van l l juni 2004, nr. TRCJZ2003t9638. TOELICHTING BIJ DE VERORDENING TOT WIJZIGING VAN DE VERORDENING HEFFINGEN EDELPELSDIEREN (PPE) 2004 (2004-1) Bij Verordening heffingen edelpelsdjeren (PPE) 2004 is in het tweede lid van artikel 2 het tarief van de heffing per moederdier nerts en moederdier vos bepaald op 0,53567, waarvan 0,36302 is bestemd voor het 0&0 fonds. Het daar bepaalde tarief en de uit de heffingsopbrengsten te financieren steunmaatregelen zijn door de Commissie van de Europese Gemeenschappen goedgekeurd onder nummer N Gebleken is dat het tariefdeel voor onderzoek en ontwikkeling dient te worden verhoogd van f: 0,36302 tot 1, teneinde alle kosten, voortvloeiende uit de vervanging van het onderzoekscentrum ten behoeve van de pelsdierenhouderij, te kunnen bekostigen. Hierdoor wijzigt het totaaltarief van 0,53567 tot 1, Het gewijzigde tarief valt niet binnen het maximumtarief zoals dat is betrokken in de goedgekeurde steunmaatregel. Ingevolge artikel 88, derde lid, van het EG-Verdrag, inzake steunmaatregelen van de lidstaten, dient onderhavige tariefswijziging te worden aangemeld bij de Commissie van de Europese Gemeenschappen. Met steunfiche NLlXXX /002/00 is de wijziging aangemeld. Zoetermeer, 23 oktober 2003 J.J. Ramekers voorzitter Ch.M. den Hoed plv. secretaris

17 Productschap Vee en Vlees PW 27 Verordening tot wijziging van de Verordening verzekering slachtdieren 2003 (2004-1) Verordening van het Productschap Vee en Vlees van 12 mei 2004 tot wijziging van de Verordening verzekering slachtdieren 2003 Het bestuur van het Productschap Vee en Vlees; Gelet op de artikelen 93, eerste lid, 95 en 102 van de Wet op de Bedrijfsorganisatie en de artikelen 10 en 11 van het Instellingsbesluit Productschap Vee en Vlees; Besluit: Artikel I De Verordening verzekering slachtdieren 2003 wordt als volgt gewijzigd: Artikel 1, eerste lid, onderdeel e. komt te luiden: slachtrisico : het risico van schade, dat na de slachting wordt geleden in verband met de gehele of gedeeltelijke afkeuring van het slachtdier, voor zover de afkeuring betrekking heeft op andere delen dan de lever van het slachtdier, dan wel in verband met de voorwaardelijke goedkeuring of de uitbening door of in opdracht van de in de Vleeskeuringswet bedoelde keuringsdienst; Artikel II Deze verordening treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dag van dagtekening van het Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie waarin zij wordt geplaatst. Zoetermeer, 12 mei 2004 J.J. Ramekers voorzitter S.B.M. Jongerius secretaris Goedgekeurd door de Bestuurskamer van de Sociaal-Economische Raad bij besluit van 15 juli 2004.

18 TOELICHTING BIJ DE VERORDENING TOT WIJZIGING VAN DE VERORDENING VERZEKERING SLACHTDIEREN 2003 (2004-1) De Verordening verzekering slachtdieren 2003 regelt dat tegen betaling van een premie het aansprakelijkheidsrisico ter zake van verborgen gebreken bij slachtdieren (varkens) van de verkoper wordt overgenomen, terwijl de be- of verwerker een redelijke vergoeding kan declareren bij de slachtrisicoverzekeraar, in geval er sprake is van afkeuring of voorwaardelijke goedkeuring. Deze verplichte verzekering heeft ten doel om het risico van schade dat na de slachting wordt geleden in verband met gehele of gedeeltelijke afkeuring, dan wel de voorwaardelijke goedkeuring of uitbening, te dekken. Onder het hierboven beschreven slachtrisico vallen ook de levers. Met onderhavige verordening worden de levers van het slachtrisico uitgezonderd door middel van de aanpassing van de definitie van het slachtrisico. Aanleiding om de Verordening verzekering slachtdieren 2003 te wijzigen is dat de kosten voor deze verzekering door alle varkenshouders gezamenlijk, door middel van het betalen van premie, worden opgebracht, terwijl de kosten met betrekking tot afgekeurde varkenslevers grotendeels door een bepaalde groep varkenshouders worden veroorzaakt. Aan deze onwenselijke situatie wordt een einde gemaakt door de varkenslevers uit de verplichte verzekering te halen. Door middel van het aanpassen van de bedrijfsvoering is de varkenshouder in staat om het aantal afgekeurde varkenslevers te beperken. Hierbij kan worden gedacht aan het opstellen van een behandelingsplan in overleg met de dierenarts en aan hygiëne-, reinigings- en ontsmettingsmaatregelen. De verlaging van het aantal afgekeurde levers heeft tot gevolg dat de economische en technische resultaten van de varkenshouder verbeteren. De economische resultaten zien met name op de kosten voor de slachterijen die bij minder afgekeurde levers zullen dalen als gevolg van verminderde premiekosten, verminderde arbeidskosten, verminderde destructiekosten en waardeverlies. Deze kosten worden door de slachterijen verrekend met de varkenshouder. Met technische resultaten wordt gedoeld op het feit dat, mede gelet op de functie van de levers, een gezonde lever bijdraagt aan de kwaliteit van het vlees. Zoetermeer, 12 mei 2004 J. J. Ramekers voorzitter S.B.M. Jongerius secretaris

19 Productschap Zuivel PZ 12 Besluit verefening superhefing consumentenleveringen 2003/2004 Besluit van de voorzitter van het Productschap Zuivel van 13 juli 2004, houdende vaststelling van het vereveningspercentage superheffing consumentenleveringen (Besluit verevening superheffing consumentenleveringen ). De voorzitter van het Productschap Zuivel; Gelet op de artikelen 4 en 12, eerste lid, van Verordening (EG) nr van de Raad tot vaststelling van een heffing in de sector melk en zuivelprodukten (Pb EU 2003, L 270), artikel 13, tweede lid, van Verordening (EG) nr. 595/2004 van de Commissie houdende vaststelling van uitvoeringsbepalingen van Verordening (EG) nr. 1788/2003 van de Raad tot vaststelling van een heffing in de sector melk en zuivelprodukten (Pb EU 2004, L 94), artikel 20 van de Regeling superheffing en melkpremie 2004 (Stcrt. 2004, 60) en artikel 3 van Verordening PZ 1998, Delegatie bestuursbevoegdheden en werkwijze secretariaat (Vb. Bo. d.d. 22 januari 1999, nr. 2); Besluit: Artikel l Dit besluit hanteert de definities van de Regeling superheffing en melkpremie 2004, met dien verstande dat onder referentiehoeveelheid wordt verstaan de individuele referentiehoeveelheid voor rechtstreekse verkoop aan het einde van de heffingsperiode, in voorkomend geval, verhoogd dan wel verlaagd op grond van tijdelijke overdracht als bedoeld in artikel 5 van de Regeling superheffing en melkpremie Artikel 2 Behoudens het bepaalde in artikel 3 wordt, in geval van rechtstreekse verkoop, voor de vaststelling en oplegging van de door de producent voor de heffingsperiode verschuldigde heffing als bedoeld in artikel 2 Regeling superheffing en melkpremie 2004, de referentiehoeveelheid van de producent verhoogd met een hoeveelheid gelijk aan 9% van de referentiehoeveelheid. Artikel 3 Het bepaalde in artikel 2 geldt niet, indien op de producent het bepaalde in artikel 11, derde lid, tweede alinea, van Verordening (EG) nr van toepassing is. Artikel 4 Dit besluit wordt aangehaald als Besluit verevening superheffing consumentenleveringen Zoetermeer, 13 juli 2004 G.A. Koopstra voorzitter

20 Op basis van de opgaven van de producenten aan het productschap is vastgesteld dat voor de heffingsperiode sprake is van een overschrijding van het landenquotum voor rechtstreekse verkoop. Dit betekent dat superheffing verschuldigd is over de consumentenleveringen in genoemde periode (artikel 3, eerste lid, van Verordening (EG) nr ). De lidstaten kunnen besluiten dat de bijdrage van de individuele producenten aan de betaling van de verschuldigde superheffing wordt vastgesteld na herverdeling van het ongebruikte deel van het landenquotum voor rechtstreekse verkoop (artikel 12, eerste lid, van Verordening (EG) nr jo. artikel 13, tweede lid, van Verordening (EG) ). Dit geschiedt in Nederland bij besluit van de voorzitter van het productschap (artikel 20 van de Regeling superheffing en melkpremie 2004 jo. artikel 3 van Verordening PZ 1998, Delegatie bestuursbevoegdheden en werkwijze secretariaat). Gelet op de omvang van de onderschrijdingen is besloten dat, voor de berekening van de verschuldigde superheffing over de consumentenleveringen in , een extra inningvrije hoeveelheid in aanmerking wordt genomen ter grootte van 9% van de referentiehoeveelheid van de producent (artikel 2). Indien de producent niet v66r l5 mei 2004 opgave heeft gedaan van zijn consumentenleveringen is, op grond van artikel l l, derde lid, tweede alinea, van Verordening (EG) nr , de heffing verschuldigd over de totale hoeveelheid van de overschrijding van zijn referentiehoeveelheid (artikel 3). Zoetermeer, 13 juli 2004 G.A. Koopstra voorzitter

21 Wettelijk voorgeschreven uitgave van de Sociaal- Economische Raad met mededelingen, verordeningen en besluiten van de publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie (pbo). Verschijnt wekelijks. ISSN Redactie: Bezuidenhoutseweg 60 Postbus LK Den Haag Telefoon: Telefax: De SER heeft een eigen website op het Internet. Deze is te vinden op www. ser.nl Opgave abonnementen, opzeggingen en adreswijzigingen uitsluitend schriftelijk bij de abonnementenadministratie van de SER. Abonnementsprijs 136,13 per jaar, losse nummers 3,40.

GEÏNTEGREERDE TEKST (juli 2013) HEFFINGSVERORDENING PA FONDS CONSUMPTIEAARDAPPELEN 2009

GEÏNTEGREERDE TEKST (juli 2013) HEFFINGSVERORDENING PA FONDS CONSUMPTIEAARDAPPELEN 2009 GEÏNTEGREERDE TEKST (juli 2013) HEFFINGSVERORDENING PA FONDS CONSUMPTIEAARDAPPELEN 2009 Verordening van het productschap Akkerbouw van 13 november 2008 houdende vaststelling bestemmingsheffing ten behoeve

Nadere informatie

ONTWERP. Verordening van het Productschap Akkerbouw van 2009, houdende vaststelling bestemmingsheffing

ONTWERP. Verordening van het Productschap Akkerbouw van 2009, houdende vaststelling bestemmingsheffing VERGADERING : BESTUUR DATUM : 13 NOVEMBER 2008 AGENDAPUNT : 10 BIJLAGE : 26 Lett: AF no. JBA ONTWERP HEFFINGSVERORDENING PA INLANDS GRAAN 2009 Verordening van het Productschap Akkerbouw van 2009, houdende

Nadere informatie

LAATSTE TEKST (februari 2010)

LAATSTE TEKST (februari 2010) LAATSTE TEKST (februari 2010) HEFFINGSVERORDENING PA VLASFONDS 2009 Verordening van het Productschap Akkerbouw van 13 november 2008, houdende vaststelling bestemmingsheffing ten behoeve van de vlassector

Nadere informatie

Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie

Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie Natuurlijke en rechtspersonen tot wie een ontwerpverordening van de Sociaal-Economische Raad of een bedrijfslichaam zich uitstrekt, kunnen gedurende vier weken bij

Nadere informatie

PBO-blad. Inhoudsopgave. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie

PBO-blad. Inhoudsopgave. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie PBO-blad Sociaal- Economische Raad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave jaargang 52 11 oktober 2002 nummer 63 Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 58 14 november 2008 nummer

Nadere informatie

PBO-blad. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang maart 2004 num mer 14

PBO-blad. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang maart 2004 num mer 14 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 54 12 maart 2004 num mer

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang oktober 2003 num mer 63. BEDRIJFSLICHAMEN 2 Hoofdproductschap Akkerbouw 2

PBO-blad. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang oktober 2003 num mer 63. BEDRIJFSLICHAMEN 2 Hoofdproductschap Akkerbouw 2 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 53 10 oktober 2003 num

Nadere informatie

Productschap Diervoeder

Productschap Diervoeder Productschap Diervoeder VERORDENING PDV REGISTRATIE ONDERNEMINGEN DIERVOEDERSECTOR 2003 Verordening van het Productschap Diervoeder van 12 februari 2003 (Wijziging I: 2 december 2009) houdende regels ter

Nadere informatie

PBO-blad. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang april 2004 num mer 26

PBO-blad. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang april 2004 num mer 26 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 54 29 april 2004 num mer

Nadere informatie

PBO-blad. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang 55 1 april 2005 nummer 16. BEDRIJFSLICHAMEN 2 Productschap Vee en Vlees (PVV 17) 2

PBO-blad. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang 55 1 april 2005 nummer 16. BEDRIJFSLICHAMEN 2 Productschap Vee en Vlees (PVV 17) 2 PBO-blad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 55 1 april 2005 nummer 16 Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 58 22 augustus 2008 nummer

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 55 5 augustus 2005 nummer 42 Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie

Nadere informatie

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, d.d. 13 februari 2007;

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, d.d. 13 februari 2007; Verordening PT heffing bestrijding Ditylenchus dipsaci oogstjaar 2007 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 27 maart 2007, houdende de vaststelling van aan telers van bloembollen op

Nadere informatie

PBO-blad. SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Openbare kennisgevingen 2 Verordeningen en besluiten 2

PBO-blad. SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Openbare kennisgevingen 2 Verordeningen en besluiten 2 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 54 24 december 2004 nummer

Nadere informatie

PBO-blad. SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Bestuurssamenstellingen 2

PBO-blad. SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Bestuurssamenstellingen 2 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 53 30 mei 2003 nummer 37

Nadere informatie

1 Begripsbepalingen. 2 Heffingsplicht

1 Begripsbepalingen. 2 Heffingsplicht Verordening PT bijzondere heffing handel groenten en fruit 2012 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 14 november 2011, houdende de vaststelling van een bijzondere heffing handel groenten

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Nr.31 20 juli 2012-62e jaargang PBO-blad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Openbare kennisgevingen

Nadere informatie

PBO-blad. SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Verordeningen en besluiten 2

PBO-blad. SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Verordeningen en besluiten 2 PBO-blad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 55 25 maart 2005 nummer 14 Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 56 20 januari 2006 num

Nadere informatie

: Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten;

: Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten; Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten VERGADERING : Bestuur DATUM : 1 november 2007 AGENDAPUNT : 13 BIJLAGE : 21 ONTWERP VERORDENING GZP FINANCIERINGSHEFFING JAAR 2008 Verordening van het Productschap

Nadere informatie

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, d.d. 30 september 2008;

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, d.d. 30 september 2008; Verordening PT registratie gewasbeschermingsmiddelen onbedekte teelt bloembollen 2009 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 11 november 2008, houdende de vaststelling van regels over

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 59 27 maart 2009 nummer

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 57 7 december 2007 nummer

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 59 27 februari 2009 nummer

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2 Nr.45 13 augustus 2010-60e jaargang PBO-blad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2 Productschap Pluimvee en Eieren

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e. Bestuurssamenstellingen 2

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e. Bestuurssamenstellingen 2 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 59 30 januari 2009 nummer

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 59 27 februari 2009 nummer

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2 Nr.6 7 februari 2014-64e jaargang PBO-blad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave Mededelingenblad bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2 Hoofdproductschap Akkerbouw 2

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 56 24 februari 2006 num

Nadere informatie

Verordening PT heffing export bloemkwekerijproducten Japan 2009

Verordening PT heffing export bloemkwekerijproducten Japan 2009 Verordening PT heffing export bloemkwekerijproducten Japan 2009 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw, d.d. 1 juli 2008 houdende de vaststelling van de aan ondernemers die bloemkwekerijproducten

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang 54 8 oktober 2004 num mer 59

PBO-blad. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang 54 8 oktober 2004 num mer 59 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 54 8 oktober 2004 num mer

Nadere informatie

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 16 maart 2010; 1 Begripsbepalingen

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 16 maart 2010; 1 Begripsbepalingen Verordening PT heffing export bloembollen naar Japan oogstjaar 2010 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 30 maart 2010, houdende de vaststelling van aan exporteurs van bloembollen

Nadere informatie

PBO-blad. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang december 2003 num mer 78

PBO-blad. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang december 2003 num mer 78 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 53 29 december 2003 num

Nadere informatie

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 13 februari 2007; 1 Begripsbepalingen

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 13 februari 2007; 1 Begripsbepalingen Verordening PT heffing export bloembollen naar Japan oogstjaar 2007 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 27 maart 2007, houdende de vaststelling van aan exporteurs van bloembollen

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e. Openbare kennisgevingen 2

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e. Openbare kennisgevingen 2 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 58 15 augustus 2008 nummer

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2 Nr.34 19 september 2014-64e jaargang PBO-blad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave Mededelingenblad bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2 Productschap Zuivel 2 Verordeningenblad

Nadere informatie

Regeling verplichte registratie en gegevensverstrekking Brancheorganisatie Aardappelen en overige akkerbouwgewassen 2016-2020

Regeling verplichte registratie en gegevensverstrekking Brancheorganisatie Aardappelen en overige akkerbouwgewassen 2016-2020 Brancheorganisatie Aardappelen en overige akkerbouwgewassen Regeling verplichte registratie en gegevensverstrekking Brancheorganisatie Aardappelen en overige akkerbouwgewassen 2016-2020 Inleiding De Brancheorganisatie

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e. Verordeningen en besluiten 2

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e. Verordeningen en besluiten 2 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 59 5 juni 2009 nummer 36

Nadere informatie

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 10 mei 2011; 1 Begripsbepalingen

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 10 mei 2011; 1 Begripsbepalingen Verordening PT heffing export bloembollen naar Japan oogstjaar 2011 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 19 mei 2011 houdende de vaststelling van een aan exporteurs van bloembollen

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 54 26 november 2004 num

Nadere informatie

ONTWERP-VERORDENING PT ALGEMENE HEFFING BLOEMBOLLENHANDEL OOGSTJAAR 2013

ONTWERP-VERORDENING PT ALGEMENE HEFFING BLOEMBOLLENHANDEL OOGSTJAAR 2013 ONTWERP-VERORDENING PT ALGEMENE HEFFING BLOEMBOLLENHANDEL OOGSTJAAR 2013 Verordening van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van (datum), houdende de vaststelling van een algemene heffing ten behoeve

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Nr.62 27 december 2013-63e jaargang PBO-blad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave Mededelingenblad bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Bestuurssamenstellingen

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 58 1 augustus 2008 nummer

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2 Nr.35 24 juni 2011-61e jaargang PBO-blad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2 Productschap Pluimvee en Eieren

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Nr.30 4 juni 2010-60e jaargang PBO-blad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Bestuurssamenstellingen 2

Nadere informatie

2009 (Verordening PT heffing eetbare paddenstoelen en uitgangsmateriaal van groenten 2009)

2009 (Verordening PT heffing eetbare paddenstoelen en uitgangsmateriaal van groenten 2009) INTEGRALE TEKST Bijgewerkt t/m Wijziging II d.d. 9-9-2011 Verordening PT heffing eetbare paddenstoelen en uitgangsmateriaal van groenten 20091) Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van

Nadere informatie

Regeling verplichte financiële bijdragen onderzoeks- en innovatieagenda voor de Nederlandse pluimveesector. Inleiding

Regeling verplichte financiële bijdragen onderzoeks- en innovatieagenda voor de Nederlandse pluimveesector. Inleiding Regeling verplichte financiële bijdragen onderzoeks- en innovatieagenda voor de Nederlandse pluimveesector Inleiding Stichting PLUIMNED, de erkende brancheorganisatie voor de sector pluimveevlees heeft

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave Nr.33 5 september 2014-64e jaargang PBO-blad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave Mededelingenblad bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Verordeningen en besluiten

Nadere informatie

1 Begripsbepalingen. 2 Retributieplicht

1 Begripsbepalingen. 2 Retributieplicht Verordening PT retributie export groenten en fruit Japan 2012 Verordening van het Productschap Tuinbouw van 14 november 2011, houdende regels ter zake van de aan de onder het Productschap Tuinbouw ressorterende

Nadere informatie

Bestuurskamer. Wij Beatrix,.. 1 Begripsbepalingen

Bestuurskamer. Wij Beatrix,.. 1 Begripsbepalingen Bestuurskamer Ontwerp- Besluit van (datum) houdende de instelling van een hoofdbedrijfschap voor ondernemingen op het gebied van de groothandel en het bedrijf van tussenpersoon in akker- en tuinbouwproducten

Nadere informatie

Regeling verplichte financiële bijdragen onderzoeks- en innovatieagenda voor de Nederlandse pluimveesector. Inleiding

Regeling verplichte financiële bijdragen onderzoeks- en innovatieagenda voor de Nederlandse pluimveesector. Inleiding Regeling verplichte financiële bijdragen onderzoeks- en innovatieagenda voor de Nederlandse pluimveesector Inleiding Stichting OVONED, de erkende brancheorganisatie voor de sector eieren, heeft op 16 mei

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2004 497 Besluit van 20 augustus 2004, houdende wijziging van het Besluit bescherming tegen Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden,

Nadere informatie

Regeling verplichte registratie en gegevensverstrekking Brancheorganisatie Suiker

Regeling verplichte registratie en gegevensverstrekking Brancheorganisatie Suiker Brancheorganisatie Suiker Regeling verplichte registratie en gegevensverstrekking Brancheorganisatie Suiker 2016-2020 Inleiding De Brancheorganisatie Suiker heeft op 11 november 2015 de volgende regeling

Nadere informatie

PBO-blad. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang december 2004 nummer 75

PBO-blad. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang december 2004 nummer 75 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 54 31 december 2004 nummer

Nadere informatie

Sociaal- Economische Raad

Sociaal- Economische Raad Sociaal- Economische Raad Natuurlijke en rechtspersonen tot wie een ontwerpverordening van de Sociaal-Economische Raad of een bedrijfslichaam zich uitstrekt, kunnen gedurende vier weken bij de betreffende

Nadere informatie

Sociaal- Economische Raad

Sociaal- Economische Raad Sociaal- Economische Raad Natuurlijke en rechtspersonen tot wie een ontwerpverordening van de Sociaal-Economische Raad of een bedrijfslichaam zich uitstrekt, kunnen gedurende vier weken bij de betreffende

Nadere informatie

Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten

Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten VERGADERING : Bestuur DATUM : 1 november 2007 AGENDAPUNT : 17 BIJLAGE : 25 ONTWERP VERORDENING GZP STRUCTUURVERSTERKING BAKKERIJ JAAR 2008 Verordening van het

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2 Nr.50 1 november 2013-63e jaargang PBO-blad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2 Hoofdproductschap Akkerbouw 2

Nadere informatie

VERORDENING PA SUBSIDIES STRUCTUURVERSTERKING BROOD EN BANKET 2008

VERORDENING PA SUBSIDIES STRUCTUURVERSTERKING BROOD EN BANKET 2008 VERORDENING PA SUBSIDIES STRUCTUURVERSTERKING BROOD EN BANKET 2008 Verordening van het Productschap Akkerbouw van 5 juni 2008 houdende regels ter zake van subsidies voor de structuurversterking voor de

Nadere informatie

PRODUCTSCHAP DRANKEN VERPAKKINGSVERORDENING PRODUCTSCHAP DRANKEN 2003

PRODUCTSCHAP DRANKEN VERPAKKINGSVERORDENING PRODUCTSCHAP DRANKEN 2003 PRODUCTSCHAP DRANKEN VERPAKKINGSVERORDENING PRODUCTSCHAP DRANKEN 2003 Verordening d.d. 13 november 2002 van het Productschap Dranken, houdende regels terzake van de aan de onder het Productschap Dranken

Nadere informatie

1 Begripsbepalingen. 2 Het hoofdproductschap

1 Begripsbepalingen. 2 Het hoofdproductschap Ontwerp- Besluit van (datum) houdende de instelling van een hoofdproductschap alsmede van productschappen voor ondernemingen op het gebied van de teelt van, de been verwerking van en de handel in akkerbouwproducten

Nadere informatie

Verordening financiering projecten groothandelssector 2013

Verordening financiering projecten groothandelssector 2013 Verordening financiering projecten groothandelssector 2013 Verordening van het Productschap Vis van 13 november 2012, houdende regels ter zake van de aan de onder het Productschap Vis ressorterende ondernemers

Nadere informatie

Bestuurskamer. Wij Beatrix, enzovoorts

Bestuurskamer. Wij Beatrix, enzovoorts Bestuurskamer Ontwerp- Besluit van (datum) houdende opheffing Bedrijfschap voor de Groothandel en de Tussenpersonen in Aardappelen, Bedrijfschap Groothandel in Bloemkwekerijprodukten, Bedrijfschap Groothandel

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 56 28 april 2006 nummer

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 55 22 juli 2005 nummer 40 Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie

Nadere informatie

VERORDENING PT ALGEMENE HEFFING AANBOD BLOEMKWEKERIJPRODUCTEN 2013

VERORDENING PT ALGEMENE HEFFING AANBOD BLOEMKWEKERIJPRODUCTEN 2013 VERORDENING PT ALGEMENE HEFFING AANBOD BLOEMKWEKERIJPRODUCTEN 2013 Verordening van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van (datum), houdende de vaststelling van een algemene heffing ten laste van

Nadere informatie

Sociaal- Economische Raad

Sociaal- Economische Raad Sociaal- Economische Raad Natuurlijke en rechtspersonen tot wie een ontwerpverordening van de Sociaal-Economische Raad of een bedrijfslichaam zich uitstrekt, kunnen gedurende vier weken bij de betreffende

Nadere informatie

PBO-blad. Inhoudsopgave. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie

PBO-blad. Inhoudsopgave. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie PBO-blad Sociaal- Economische Raad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave jaargang 52 4 oktober 2002 nummer 57 Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE

Nadere informatie

Sociaal- Economische Raad

Sociaal- Economische Raad Sociaal- Economische Raad Natuurlijke en rechtspersonen tot wie een ontwerpverordening van de Sociaal-Economische Raad of een bedrijfslichaam zich uitstrekt, kunnen gedurende vier weken bij de betreffende

Nadere informatie

Advies tot opheffing van het Bedrijfschap voor de Groothandel in Eieren en Eiproducten en de Eiproductenindustrie

Advies tot opheffing van het Bedrijfschap voor de Groothandel in Eieren en Eiproducten en de Eiproductenindustrie Bestuurskamer Advies tot opheffing van het Bedrijfschap voor de Groothandel in Eieren en Eiproducten en de Eiproductenindustrie 1. De organisaties 1, aangewezen voor de benoeming van bestuursleden van

Nadere informatie

Het bestuur van de Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (bij afkorting COKZ),

Het bestuur van de Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (bij afkorting COKZ), CONTROLEREGLEMENT EIEREN EN PLUIMVEEVLEE S 2012 Het bestuur van de Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (bij afkorting COKZ), gelet op artikel 10, derde lid, van de Landbouwkwaliteitswet,

Nadere informatie

Subsidieregeling abortusklinieken

Subsidieregeling abortusklinieken Subsidieregeling abortusklinieken (Tekst geldend op: 19 02 2015) Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 29 juli 2014, kenmerk 641412 123384 PG, houdende regels voor de subsidiëring

Nadere informatie

Rapport. Datum: 14 oktober 2003 Rapportnummer: 2003/357

Rapport. Datum: 14 oktober 2003 Rapportnummer: 2003/357 Rapport Datum: 14 oktober 2003 Rapportnummer: 2003/357 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het Gemeenschappelijk Secretariaat Vorderingen (GSV) Landbouwschap zijn verzoek van 24 april 2002 om de aanslag

Nadere informatie

1. Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanwijzing toezichthouders (PPE) 2010.

1. Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanwijzing toezichthouders (PPE) 2010. INTEGRALE TEKST bijgewerkt t/m wijziging 2011-II, gepubliceerd d.d. 06-07-2012 1) BESLUIT AANWIJZING TOEZICHTHOUDERS (PPE) 2010 Besluit van het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren van 8 april

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9822 7 juni 2011 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 30 mei 2011, nr. 208952,

Nadere informatie

PBO-blad. SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Verordening wijziging van de Verordening begroting baten en lasten voor 2008 (RE 6) 2

PBO-blad. SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Verordening wijziging van de Verordening begroting baten en lasten voor 2008 (RE 6) 2 PBO-blad Sociaal- Economische Raad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave jaargang 59 21 augustus 2009 nummer 47 Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. Secretariaat tuchtgerechten Publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie. Instituut voor Agrarisch Recht Postbus 245 6700 AE WAGENINGEN

Jaarverslag 2010. Secretariaat tuchtgerechten Publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie. Instituut voor Agrarisch Recht Postbus 245 6700 AE WAGENINGEN Jaarverslag 2010 Secretariaat tuchtgerechten Publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie Instituut voor Agrarisch Recht Postbus 245 6700 AE WAGENINGEN Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2010 van het secretariaat

Nadere informatie

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Regels met betrekking tot de begroting en verantwoording van de kosten van het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en de Nederlandsche Bank en de financiering van de toezichtkosten (Wet bekostiging

Nadere informatie

Model Leegstandverordening

Model Leegstandverordening Model Leegstandverordening De raad van de gemeente - naam-, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van, nr ; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2 van de Leegstandwet;

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2014 48 Wet van 22 januari 2014, houdende regels omtrent de uitvoering van Europese verordeningen inzake financiële bijdragen uit het Europees Fonds

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 58 29 december 2008 nummer

Nadere informatie

ECLI:NL:CBB:2010:BM2751

ECLI:NL:CBB:2010:BM2751 ECLI:NL:CBB:2010:BM2751 Instantie Datum uitspraak 31-03-2010 Datum publicatie 28-04-2010 Zaaknummer AWB 09/754 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie College van Beroep voor het bedrijfsleven

Nadere informatie

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. (Tekst geldend op: 01-12-2014) Wet van 22 januari 2014, houdende regels omtrent de uitvoering van Europese verordeningen inzake financiële bijdragen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Uitvoeringswet

Nadere informatie

PBO-blad. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang december 2004 nummer 74

PBO-blad. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang december 2004 nummer 74 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 54 24 december 2004 nummer

Nadere informatie

VERORDENING PT BESTEMMINGSHEFFING VERDUURZAAMDE GROENTEN EN FRUIT 2013

VERORDENING PT BESTEMMINGSHEFFING VERDUURZAAMDE GROENTEN EN FRUIT 2013 VERORDENING PT BESTEMMINGSHEFFING VERDUURZAAMDE GROENTEN EN FRUIT 2013 Verordening van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van (datum), houdende de vaststelling van een bestemmingsheffing ten behoeve

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2009 533 Besluit van 30 november 2009, houdende wijziging van het Warenwetbesluit algemene chemische produktveiligheid in verband met verordening

Nadere informatie

Ontwerp-Verordening PT bijzondere heffing teelt groenten en fruit 2012

Ontwerp-Verordening PT bijzondere heffing teelt groenten en fruit 2012 Ontwerp-Verordening PT bijzondere heffing teelt groenten en fruit 2012 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 2011, houdende de vaststelling van een bijzondere heffing teelt groenten

Nadere informatie

De Minister van Justitie. Gelet op Artikel II van de wet van 23 februari 1987, Stb. 1992, 28; 's-gravenhage, 20 januari 1992

De Minister van Justitie. Gelet op Artikel II van de wet van 23 februari 1987, Stb. 1992, 28; 's-gravenhage, 20 januari 1992 Beschikking van de Minister van Justitie van 20 januari 1992, houdende plaatsing in het Staatsblad van de tekst van de Plantenziektenwet (Stb. 1951,96), zoals deze laatstelijk is gewijzigd bij de wet van

Nadere informatie

PBO-blad. SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Verordeningen en besluiten 2

PBO-blad. SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Verordeningen en besluiten 2 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 53 3 oktober 2003 num mer

Nadere informatie

Omslagenverordening Schieland en de Krimpenerwaard 2005

Omslagenverordening Schieland en de Krimpenerwaard 2005 ONTWERP De verenigde vergadering van Schieland en de Krimpenerwaard; op voordracht van de voorbereidingscommissie van 22 november 2004; gelet op de artikelen 110 en 113, eerste lid, van de Waterschapswet;

Nadere informatie

Wet op de loonvorming Wet van 12 februari 1970, houdende regelen met betrekking tot de loonvorming

Wet op de loonvorming Wet van 12 februari 1970, houdende regelen met betrekking tot de loonvorming Wet op de loonvorming Wet van 12 februari 1970, houdende regelen met betrekking tot de loonvorming (Wet op de loonvorming [Versie geldig vanaf: 17-02-1999]) Geschiedenis: Staatsblad 1997, 63;Staatsblad

Nadere informatie

Advies tot opheffing van het Bedrijfschap voor de Detailhandel in Aardappelen, Groenten en Fruit

Advies tot opheffing van het Bedrijfschap voor de Detailhandel in Aardappelen, Groenten en Fruit Advies tot opheffing van het Bedrijfschap voor de Detailhandel in Aardappelen, Groenten en Fruit 1. De voor het benoemen van leden van het bestuur van het Bedrijfschap voor de Detailhandel in Aardappelen,

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 59 15 mei 2009 nummer 31

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 93 en 95 van de Wet op de bedrijfsorganisatie en op artikel 4 van het Instellingsbesluit Bedrijfschap Horeca en Catering;

Gelet op de artikelen 93 en 95 van de Wet op de bedrijfsorganisatie en op artikel 4 van het Instellingsbesluit Bedrijfschap Horeca en Catering; VERORDENING van het Bedrijfschap Horeca en Catering, betreffende de registratie van ondernemingen (REGISTRATIEVERORDENING BEDRIJFSCHAP HORECA EN CATERING 2008) No. Ho 01/2008 Het bestuur van het Bedrijfschap

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 58 29 december 2008 nummer

Nadere informatie

BESLUIT OPGAVE BEDRIJFSGEGEVENS OP ELEKTRONISCHE WIJZE (PPE) 2005

BESLUIT OPGAVE BEDRIJFSGEGEVENS OP ELEKTRONISCHE WIJZE (PPE) 2005 BESLUIT OPGAVE BEDRIJFSGEGEVENS OP ELEKTRONISCHE WIJZE (PPE) 2005 Besluit van het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren van 15 september 2005, houdende vaststelling van bepalingen omtrent opgave

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2010 12 Besluit van 14 december 2009, houdende wijziging van het Warenwetbesluit Producten voor bijzondere voeding en van het Warenwetbesluit bestuurlijke

Nadere informatie

Bijlage bij 5e, Cie. S&G dd

Bijlage bij 5e, Cie. S&G dd ONTWERP-VERORDENING PT EROSIEBESTRIJDING ZUID-LIMBURG 2013 Verordening van het Productschap Tuinbouw van (datum) houdende regels over de bestrijding van erosie in Zuid-Limburg (Verordening PT erosiebestrijding

Nadere informatie