Het opvolgend raadslid op de Sp.a-goesting lijst Tuts Leslie legt de eed af in handen van de Voorzitter en wordt als gemeenteraadslid geïnstalleerd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het opvolgend raadslid op de Sp.a-goesting lijst Tuts Leslie legt de eed af in handen van de Voorzitter en wordt als gemeenteraadslid geïnstalleerd."

Transcriptie

1 BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 26 JANUARI 2016 DAGORDE 01 Eedaflegging raadslid. Het opvolgend raadslid op de Sp.a-goesting lijst Tuts Leslie legt de eed af in handen van de Voorzitter en wordt als gemeenteraadslid geïnstalleerd. 02 Kennisgeving ontslag OCMW-raadsleden Thierie Rita en Tuts Leslie en eedaflegging Maleux Ann en Mievis Philip. De Raad wordt ervan in kennis gesteld dat de OCMW-raadsleden Thierie Rita en Tuts Leslie, overeenkomstig de voordrachtsakte ambtshalve ontslag namen en de opvolgende OCMWraadsleden Maleux Ann en Mievis Philip op 5 januari 2016 de voorgeschreven eed aflegden in handen van de Voorzitter van de gemeenteraad. 03 Voorstel toekennen titel van ere-burgemeester aan gewezen burgemeester Charly Moyaerts. De Raad dient, overeenkomstig de bepalingen van het besluit van de Vlaamse regering betreffende het statuut van de lokale mandataris, een aanvraag in bij de Vlaamse Regering tot het toekennen van de titel van ere-burgemeester aan gewezen burgemeester Charly Moyaerts. Charly Moyaerts was burgemeester van onze gemeente van 20 juni 1995 tot 30 augustus 1999 en van 10 november 2004 tot 31 december Toekenning titel van ere-schepen aan gewezen schepen Gilbert Medart. Verwijzend naar het gemeentelijk reglement betreffende de toekenning van eretitels aan gewezen mandatarissen stelt de Voorzitter van de gemeenteraad voor de titel van ere-schepen toe te kennen aan gewezen schepen Gilbert Medart. Mijnheer Gilbert Medart maakt sinds 4 januari 1983 tot heden ononderbroken deel uit van de gemeenteraad en was schepen van onze gemeente van 12 juni 1986 tot 4 januari 1993 en van 1 januari 1995 tot 31 december De gemeenteraad gaat hiermee akkoord. 05 Intergemeentelijk samenwerkingsverband Infrax Limburg: voordracht kandidaat bestuurder. de Raad uit haar midden een nieuwe kandidaat-bestuurder, namelijk burgemeester Patrick Lismont, voor om te zetelen in de Raad van Bestuur van Infrax Limburg.

2 06 Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden in de Watergroep. Algemene vergadering: plaatsvervangende afgevaardigde, schepen Jan Wicheler voor om te zetelen in de Algemene Vergadering van De Watergroep.. 07 Aanduiding afgevaardigden in het beheerscomité lokaal woonbeleid Haspengouw STEBO. plaatsvervangende afgevaardigde, raadslid Gilbert Medart voor om te zetelen in het Beheerscomité lokaal woonbeleid Haspengouw (Stebo). 08 Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden voor de algemene vergaderingen van Belfius NV. de Raad uit haar midden een nieuwe effectieve afgevaardigde, burgemeester Patrick Lismont voor om te zetelen in de Algemene Vergadering van Belfius NV. 09 Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden voor de algemene vergaderingen van de VZW Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Limburg (ERSV) plaatsvervangende afgevaardigde, schepen Jan Wicheler voor om te zetelen in de Algemene Vergadering van ERSV. 10 Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden in het Provinciaal Managemant Comité PDPO II. plaatsvervangende afgevaardigde, schepen Jan Wicheler voor om te zetelen in de Algemene Vergadering van het Provinciaal Managementcomité PDPOII. 11 Aanduiding gemeentelijke afgevaardigde voor de algemene vergaderingen van de VZW Regionaal Landschap Haspengouw. de Raad uit haar midden een nieuwe plaatsvervangende afgevaardigde, schepen Ingrid Scheepers voor om te zetelen in de Algemene Vergadering van de VZW Regionaal Landschap Haspengouw.

3 12 Projectvereniging Erfgoed Haspengouw: aanstelling gemeentelijke afgevaardigden. De gemeenteraad van 12/11/2013 bevestigde de afvaardiging van de schepen Lismont Patrick als stemgerechtigd lid (namens de meerderheid) en raadslid Vanmeer Krista met raadgevende stem (namens de oppositie) te zetelen in de raad van bestuur van de nieuwe projectvereniging Erfgoed Haspengouw. Patrick Lismont stapt uit de RVB wegens zijn nieuwe bevoegdheden als burgemeester en Krista Vanmeer nam eerder ontslag uit de raad en dus uit Erfgoed Haspengouw en werd nog niet vervangen. De Raad vaardigt schepen Scheepers Ingrid af als stemgerechtigd lid en raadslid Jos Aerts als adviserend lid. 13 Aanduiding afgevaardigden in het beheerscomité van de Academie Haspengouw. de Raad uit haar midden een nieuwe effectieve, schepen Ingrid Scheepers en plaatsvervangende afgevaardigde, raadslid Gilbert Medart voor om te zetelen in het Beheerscomité van de Academie Haspengouw. 14 Aanduiding afgevaardigde in het dagelijks bestuur van de Werkwinkel en het forum tewerkstelling. Naar aanleiding van gewijzigde samenstelling van het schepencollege en de gemeenteraad duidt de Raad uit haar midden schepen Ingrid Scheepers als nieuwe afgevaardigde in het dagelijks bestuur van de Werkwinkel en het forum tewerkstelling. 15 Vaststellen gemeentelijke dotatie 2016 aan de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken De politiebegroting dienstjaar 2016 werd vastgesteld door de Politieraad van de politiezone Gingelom-Nieuwerkerken-Sint-Truiden in vergadering van 2 december Hierin werd een gemeentelijke dotatie voor de gemeente Gingelom (10.72%) voorzien ten bedrage van De Raad keurt deze dotatie goed. In het budget van de gemeente werd voor het dienstjaar 2016 dit bedrag reeds ingeschreven. 16 Rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel: aanvulling bijlage V - bijzondere aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden. In voorgaande zitting werd de functie van administratief hoofdmedewerker cel burgerzaken en informatie (Cx) aan de personeelsformatie toegevoegd. Teneinde aan deze functie invulling te kunnen geven worden de volgende bijzondere aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden voor deze functie aan de bijlage V van de rechtspositieregeling toegevoegd: Functie: Administratief hoofdmedewerker (burgerzaken en informatie) Graad: Cx Aanwervingsvoorwaarden Bevorderingsvoorwaarden

4 (art.8) (art.134) Diploma RPR art. 7 - Diploma gesteld voor niveau C vermeld in bijlage 1 van BVR RPR van 7/12/2007 Diploma gesteld voor niveau C vermeld in bijlage 1 van BVR RPR van 7/12/2007 Uitzondering: RPR art. 9 Selectiecommissie RPR art TWEE extern deskundigen op vlak van bevolking, burgerlijke stand, vreemdelingen - het celhoofd burgerzaken en informatie RPR art. 126 (art 15) - TWEE extern deskundigen op vlak van bevolking, burgerlijke stand, vreemdelingen - het celhoofd burgerzaken en informatie Selectieproef RPR art Schriftelijke en mondelinge proef toetsen kennis en attitudes RPR art. 126 (art18-19) - Schriftelijke en mondelinge proef toetsen kennis en attitudes Ervaring/Anciënniteit Vier jaar werkervaring in een administratieve functie op niveau Titularis graad niveau Cv met 4 jaar graadanciënniteit C bij een openbaar bestuur of vier jaar ervaring in een privéonderneming sector boekhouding Laatste evaluatie nvt Gunstig 17 Herstellingswerken aan de borduren en stoepen in de Borlostraat In Mielen - goedkeuren bestek en vaststellen lastvoorwaarden. De raad keurt het bestek goed voor het uitvoeren van herstellingswerken aan de verzakte borduren in de Borlostraat. Ter hoogte van deze verzakte borduren zullen plaatselijk ook de stoepen aangepast worden. Deze opdracht zal toegewezen worden aan een bouwaannemer op basis van een onderhandelingsprocedure. De opdracht wordt geraamd op incl BTW. 18 Onderhoud van de gemeentelijke beplantingen dmv sociale tewerkstelling voor de dienstjaren goedkeuren bestek en vaststellen voorwaarden. De raad keurt het bestek goed voor het uitbesteden van het onderhoud van de gemeentelijke beplantingen aan sociale tewerkstellingen voor 2016, 2017 en Deze onderhandelingsprocedure d.m.v. een raamovereenkomst voor 3 jaar kadert in de subsidietoezegging van de Vlaamse overheid van jaarlijks voor 2 pakketten van 600 uren tewerkstelling via MINA-werkers. Het bestek voorziet een onderhoudsopdarcht van minstens 1200 manuren opgedeeld in circa 40 ploegdagen van gemiddeld 4 werkkrachten van 7u30 per dag. De opdracht wordt geraamd op incl BTW. 19 Aankoop van een lichte vrachtwagen met kipbak voor de groendienst - goedkeuren bestek en vaststellen voorwaarden. De raad keurt het bestek goed voor de aankoop van een nieuwe lichte vrachtwagen. De nieuwe vrachtwagen met kipbak en een maximaal toegestaan gewicht van 3,5 ton vervangt de bestaande lichte bestelwagen Peugeot partner (bouwjaar 2001). De kostprijs wordt geraamd op euro en de nodige kredieten zijn voorzien in het gemeentebudget 2016.

5 De gunning van deze aankoop gebeurt na een onderhandelingsprocedure. 20 Aankoop van infoschermen, videowall en aansluiting voor het onthaal - Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. In functie van het inrichten van het onthaal, het informeren van de bezoekers aan het gemeentehuis en het voorzien van een eye-catcher op de wand die de bezoekers het meest in het oog zal springen wordt voorgesteld 4 aaneengesloten TV-schermen dewelke mooie beelden van Gingelom kunnen tonen, te plaatsen op de wand tussen het nieuwe onthaal en de dienst burgerzaken. Deze beeldschermen zullen tevens bruikbaar zijn bij bijzondere gelegenheden of aankondigingen. Tevens wordt voorgesteld in de twee wachtruimten één infoscherm te plaatsen waarop aan de wachtende bezoekers van het gemeentehuis informatie kan aangeboden worden. Het is de bedoeling alle zes schermen te laten aansturen door één centraal systeem. De kostprijs van de zes schermen, het aansturingssysteem, de plaatsing en opleiding wordt geraamd op , excl. BTW. In het budget 2016 zijn hiervoor middelen beschikbaar. De gemeenteraad bepaalt de lastvoorwaarden voor de levering en plaatsing van zes infoschermen, waarvan vier gekoppeld in een videowall, in de wachtruimten van het gemeentehuis. 21 Interne controle & organisatiebeheersing: rapportering. Met het oog op het realiseren van een intern controlesysteem en alzo tegemoet te komen aan de bepalingen van de artikelen 87, 99 en van het gemeentedecreet, werd onder begeleiding van het adviesbureau Q&A, werk gemaakt van een organisatiesysteem teneinde de risico s te beheersen. Om hiertoe te komen werd een charter opgesteld en door de gemeenteraad in zitting van 30 juni 2015 goedgekeurd, hetwelk dient als raamwerk voor alle initiatieven en rapportering inzake interne controle. Op basis van dit charter werd werk gemaakt van het inventariseren en beoordelen van de risico s en het bepalen van de te nemen beheersmaatregelen. Het resultaat van de risicoanalyse en het bepalen van de beheersmaatregelen werd vervat in een organisatiebeheersrapport. De stand van zaken in het uitvoeren van de beheersmaatregelen werd opgenomen in een GANTT-chart. Beide documenten werden aan de raadsleden voorgelegd teneinde aan de voorgeschreven rapportering te voldoen. 22 De rechtenverkenner: website met informatie rond sociale rechten. Overeenkomstig het artikel 22 van het Gemeentedecreet werd dit punt op verzoek van raadslid Houbey Gert aan de dagorde van de gemeenteraadszitting toegevoegd: De overheid heeft een digitaal platform voorzien om snel en gemakkelijk uw sociale rechten op te zoeken. Deze website bevat informatie vanuit alle overheden, van federaal tot gemeentelijk niveau. Momenteel heeft ons gemeentebestuur de plaatselijke wetgeving nog niet doorgegeven, toch zijn wij van mening dat dit nu reeds zeer veel relevante informatie bevat. Wij vragen aan het gemeentebestuur om zo

6 snel mogelijk ook de lokale rechten toe te voegen aan de website. Wat kan je er vinden: De website geeft een online overzicht: van sociale rechten: premies en andere voordelen op het vlak van onderwijs, arbeid, wonen, welzijn, energie, vervoer, justitie... voor kwetsbare groepen: ouderen, chronisch zieken, personen met een handicap, werkzoekenden, personen met een laag inkomen... door verschillende overheden: federale, Vlaamse, provinciale en lokale overheid De basisinformatie over elk recht is opgenomen in een gedetailleerde fiche met daarin: een omschrijving van het recht de voorwaarden waaraan u moet voldoen de aanvraagprocedure de documenten die u bij uw aanvraag moet meebrengen de contactgegevens van de dienst waar u het recht aanvraagt een overzicht van andere interessante rechten Het is belangrijk dat burgers geinformeerd zijn over hun sociale rechten en plichten. Door de 6 e staatshervorming zijn er een aantal wijzigingen opgetreden. Deze website geeft dan ook een uitgebreid en duidelijk overzicht over de rechten die je als individu hebt op alle bestuursniveaus en kan een uitstekend hulpmiddel zijn om uw rechten als burger te onderzoeken. Gingelom is 1 van de 9 Limburgse gemeenten die hierin nog niet participeert, wij vragen dan ook aan de gemeenteraad om het voorstel tot participatie goed te keuren. Het voorstel wordt na beraadslaging verworpen. Lismont Patrick Voorzitter gemeenteraad

001 Inter-Media: buitengewone algemene vergadering van woensdag 17 december 2014.

001 Inter-Media: buitengewone algemene vergadering van woensdag 17 december 2014. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD16.12.2014 DAGORDE I. ALGEMEEN BELEID 001 Inter-Media: buitengewone algemene vergadering van woensdag 17 december 2014. Op de agenda van de voornoemde buitengewone

Nadere informatie

27 JANUARI Kennisgeving ontslag OCMW-raadslid Guilliams Erwin en eedaflegging Koninckx Rudi.

27 JANUARI Kennisgeving ontslag OCMW-raadslid Guilliams Erwin en eedaflegging Koninckx Rudi. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 27 JANUARI 2015 DAGORDE I. Algemeen bestuur. 001 Eedaflegging raadsleden. De opvolgende raadsleden JORIS Dimitri en GUILLIAMS Erwin LEGGEN de eed af in handen van

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Gemeentebestuur Hoegaarden

Gemeentebestuur Hoegaarden Gemeentebestuur Hoegaarden Dossierbeheerder Bart HENDRIX 14 januari 2019 T 016/76.87.00 bart.hendrix@gemhoegaarden.be OPROEP voor de gemeenteraadszitting van dinsdag 22 januari 2019 om 20 u in de gemeenteraadszaal

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

AGENDAPUNTEN VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD MAANDAG 25 FEBRUARI 2013 OM 20.00 UUR

AGENDAPUNTEN VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD MAANDAG 25 FEBRUARI 2013 OM 20.00 UUR AGENDAPUNTEN VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD MAANDAG 25 FEBRUARI 2013 OM 20.00 UUR Openbare vergadering 001 Aanstelling waarnemend secretaris. Aan de raad wordt gevraagd de aanstelling van de heer

Nadere informatie

001 Interelectra: algemene vergadering van maandag 18 april 2011.

001 Interelectra: algemene vergadering van maandag 18 april 2011. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. MAART 2011 DAGORDE I. ALGEMEEN BELEID & COORDINATIE 001 Interelectra: algemene vergadering van maandag 18 april 2011. 5. Statutaire benoemingen. afgevaardigde

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 25 FEBRUARI 2019 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen vergadering raad voor maatschappelijk welzijn 28 januari 2019 - Goedkeuring De notulen

Nadere informatie

001 Jaarverslag 2014 van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken: voorstelling.

001 Jaarverslag 2014 van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken: voorstelling. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 28.04.2015 DAGORDE I. Lokale politie. 001 Jaarverslag 2014 van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken: voorstelling. Korpschef Steve Provost

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 februari 2013 DAGORDE I. RUIMTELIJKE ORDENING. 001 Voorlopige vaststelling van het RUP Jeuk-Roost

BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 februari 2013 DAGORDE I. RUIMTELIJKE ORDENING. 001 Voorlopige vaststelling van het RUP Jeuk-Roost BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 februari 2013 DAGORDE I. RUIMTELIJKE ORDENING 001 Voorlopige vaststelling van het RUP Jeuk-Roost De initiële doelstellingen van het RUP Jeuk-Roost waren

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

1. Algemeen beleid & coördinatie.

1. Algemeen beleid & coördinatie. Beknopte toelichting van de gemeenteraad Zitting van 24 januari 2017 om 20:00 uur DAGORDE: 1. Algemeen beleid & coördinatie. 01 Interne controle & organisatiebeheersing: rapportering. Met het oog op het

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 26 februari 2019

Notulen Zitting van 26 februari 2019 OCMW Raad Notulen Zitting van 26 februari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick Lismont; de heer Jan Wicheler; mevrouw Ingrid Scheepers; mevrouw Rita Thierie; mevrouw Annick Princen; de heer Kristof

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Statuten van de gehandicaptenadviesraad Kasterlee (GARK)

Statuten van de gehandicaptenadviesraad Kasterlee (GARK) Statuten van de gehandicaptenadviesraad Kasterlee (GARK) Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. Artikel 1. Oprichting De raad is opgericht volgens artikel 200 van het gemeentedecreet om het gemeentebestuur

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 19 april 2012 Lijst van de besluiten 1. SOCIALE DIENST OPENBAAR 1.1. ERKENNING ALS DIENST VOOR LOGISTIEKE HULP INDIENEN AANVRAAG

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

002 Voordracht kandidaat bestuurder in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interelectra.

002 Voordracht kandidaat bestuurder in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interelectra. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD Geacht raadslid, U wordt overeenkomstig artikel 20 van het Gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraadszitting die zal plaats hebben in de raadzaal

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Ontslag van een gemeenteraadslid Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017 De voorzitter van de gemeenteraad neemt kennis van het

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat 7 9990 Maldegem Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 OPENBARE ZITTING 1. LOKALE POLITIE - AGENDERING BIJ HOOGDRINGENDHEID: VACANTVERKLARING HOOFDINSPECTEUR INTERVENTIE/VERKEER

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 februari 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 februari 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 februari 2013 Openbare zitting 01 PV kasverslag en financieel rapport 4de kwartaal 2012 Op 31 december 2012 bedraagt het te verantwoorden vermogen van de gemeente 3.290.233,02

Nadere informatie

002 Interelectra: buitengewone algemene vergadering van maandag 29 november 2010.

002 Interelectra: buitengewone algemene vergadering van maandag 29 november 2010. BEKNOPTE TOLEICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 09 NOVEMBER 2010 DAGORDE I. ALGEMEEN BELEID & COORDINATIE 001 Interelectra : voorstel tot statutenwijziging. Naar aanleiding van de partiële splitsing van Interelectra

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 15 oktober 2009 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. SOCIALE DIENST 1.1. GEMEENTELIJK TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN

Nadere informatie

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i 1. Beheersovereenkomst gemeente en OCMW Kortenberg: goedkeuring De beheersovereenkomst tussen gemeente

Nadere informatie

001 Jaarverslag 2015 van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken: voorstelling.

001 Jaarverslag 2015 van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken: voorstelling. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 26 APRIL 2016 DAGORDE I. Politie 001 Jaarverslag 2015 van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken: voorstelling. Korpschef Steve Provost stelt

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum 1 FINANCIËN Toelichting GEMEENTERAAD 9 november 2011 1.1 Budgetwijzingen nr. 3 en 4 gemeente. De budgetwijziging 2011 3 (exploitatie) en 4 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 De voorzitter van de gemeenteraad, bij beslissing van 7 februari 2013, verzoekt de gemeenteraad te vergaderen, te beraadslagen en te beslissen op 18 februari

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

002 Mobiliteitsconvenant - addendum actualisatie moederconvenant.

002 Mobiliteitsconvenant - addendum actualisatie moederconvenant. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 SEPTEMBER 2011 DAGORDE I. MOBILITEIT 001 Mobiliteitsplan - toelichting verkenningsfase Naar aanleiding van de sneltoets op het mobiliteitsplan uitgevoerd

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 30 JANUARI 2013

GEMEENTERAAD DD. 30 JANUARI 2013 Wielsbeke, GEMEENTERAAD DD. 30 JANUARI 2013 Aan de Dames en Heren Gemeenteraadsleden van en te Wielsbeke, Dit is een vriendelijke uitnodiging tot de gemeenteraadszitting van 30 januari 2013 om 20.00 uur

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 26 februari _OR_00013 Notulen - Zitting van de OCMW-Raad van 22 januari Goedkeuring Goedgekeurd

Administratief toezicht Zitting van 26 februari _OR_00013 Notulen - Zitting van de OCMW-Raad van 22 januari Goedkeuring Goedgekeurd OCMW Raad Administratief toezicht Zitting van 26 februari 2019 OPENBARE ZITTING Administratie notulen 1 2019_OR_00013 Notulen - Zitting van de OCMW-Raad van 22 januari 2019 - Goedkeuring De notulen van

Nadere informatie

Transparante vertegenwoordiging bij intercommunales

Transparante vertegenwoordiging bij intercommunales Transparante vertegenwoordiging bij intercommunales Het gemeentebestuur van Zaventem heeft een transparant en democratisch systeem dat enerzijds afgevaardigden in intercommunales aanstelt en anderzijds

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019

gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019 gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019 OPENBARE ZITTING Secretariaat 1 2019_GR_00103 Notulen openbare vergadering gemeenteraad van 31 januari 2019 - Aankoop 2 2019_GR_00098 Koppelingen Parnassus

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst van de RAAD van DINSDAG DAG, 19 APRIL 2016 O P E N B A R E V E R G A D E R I N G 0. P R O C E S S E N-VERBAA L 0.1. Zitting van de raad

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde postcode 9750 / N.I.S. 45057 GEMEENTEBESTUUR ZINGEM A. Amelotstraat 53 9750 Zingem NIS 45057 tel. 09 389 01 00 fax. 09 389 01 49 gemeente@zingem.be www.zingem.be

Nadere informatie

BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 29 SEPTEMBER 2009 DAGORDE I. ALGEMEEN BESTUUR

BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 29 SEPTEMBER 2009 DAGORDE I. ALGEMEEN BESTUUR BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 29 SEPTEMBER 2009 DAGORDE I. ALGEMEEN BESTUUR 001 Gemeentelijke Holding NV: - algemene vergadering van certificaathouders van de Gemeentelijke Holding NV van

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 OPENBARE ZITTING 1. OPEN VERKLAREN BIJ WIJZE VAN BEVORDERING 1 BETREKKING VAN SERGEANT BIJ DE GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 februari Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 februari Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 februari 2019 ons kenmerk: datum 20-2-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

Gemeenteraad Verslag Zitting van 11 maart 2019

Gemeenteraad Verslag Zitting van 11 maart 2019 Gemeenteraad Verslag Zitting van 11 maart 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Tom Adriaens, Voorzitter; de heer Erik Van Roelen, Burgemeester; mevrouw Heidi Wuestenbergs, Schepen; de heer Thomas Dubois,

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 30 april 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van dinsdag 3 juli 2018 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 - OCMW-decreet

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 februari 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 februari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 februari 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 9 januari 2017. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden Wim, Vandersmissen en Berden Marijke, Schepenen; Grosemans,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur Agenda en verslag Agenda: Voorafgaande aan de zitting zullen volgende personeelsleden verzocht

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 PROVINCIE VAN DE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 LUBBEEK Aanwezig : Freddy Vranckx, burgemeester Betty Lismont-Depret, Cyriel Swevers, Hilke Verheyden,

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans, burgemeester-voorzitter; de heer Jan Hendrickx, schepen; de heer Eddy

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 01 Goedkeuren notulen van de gemeenteraad van 5 februari 2018

OPENBARE VERGADERING. 01 Goedkeuren notulen van de gemeenteraad van 5 februari 2018 GEMEENTE HALEN BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 5 maart 2018 M. Wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadshuize zal plaatsgrijpen

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling Puurs-Sint-Amands, 22.02.2019 25 FEBRUARI 2019 De uittredend voorzitter van de gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands verzoekt de leden voor de eerste maal in zitting te vergaderen op 25/02/2019 om 20.00 uur

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 29 maart 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 29 maart 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 29 maart 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 29 maart 2018 om 20 u in de raadzaal van het gemeentehuis. OPENBARE

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2007 a a n w e z i g Harry Hendrickx voorzitter Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen Mintjens, Maria Lauryssen,

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 A-AGENDA Aankopen 1 2019_VB_00139 Bouw van Assistentiewoningen - Aansluiting nutsvoorziening - offertes gas en elektriciteit Fluvius - offerte

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 19 februari 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Gezien de budgetwijziging geen wijzigingen voor de gemeente inhouden neemt de gemeenteraad akte van de budgetwijziging.

Gezien de budgetwijziging geen wijzigingen voor de gemeente inhouden neemt de gemeenteraad akte van de budgetwijziging. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 6.10.2015 DAGORDE I. FINANCIEN. 001 Kerkfabriek Sint Petrus Boekhout: budgetwijziging 2015-1 Volgens de goedgekeurde jaarrekening 2014 bedraagt het investeringsoverschot

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 20 maart 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Notulen OCMW-raad dinsdag 3 juli 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jos EMMERECHTS - Voorzitter Edward DE WIT - Politiecollegelid Veerle LANGBEEN vanaf punt 08, Bert CARLEER, Else

Nadere informatie

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1 Persnota GR 25/02/2013 1. Goedkeuring huishoudelijk reglement gemeenteraad. De werking van de gemeenteraad wordt bepaald door het Gemeentedecreet en door het huishoudelijk reglement dat elke gemeenteraad

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 28 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD

BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD Maandag 26 april 2010 aanwezig burgemeester-voorzitter: Harry Hendrickx schepenen: Thierry van der Straten Waillet, Wim Jordens, Dries Van Dyck, Katleen Mintjens, Maria Lauryssen

Nadere informatie

001 Infrax-Limburg : buitengewone algemene vergadering van woensdag 16 december 2015

001 Infrax-Limburg : buitengewone algemene vergadering van woensdag 16 december 2015 BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 10.11.2015 DAGORDE I. ALGEMEEN BESTUUR 001 Infrax-Limburg : buitengewone algemene vergadering van woensdag 16 december 2015 1. Statutaire benoemingen 2. Begroting

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie