GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 MAART 2010 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 MAART 2010 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN"

Transcriptie

1 GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 MAART 2010 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1 VERSLAG VORIGE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 25 februari LOKALE POLITIE: AKTENAME BESLUIT Het raadsbesluit van 26 november 2009 houdende de aanpassing van de personeelsformatie van de politiezone Schoten door de weging van de functies beleidsadviseur organisatieontwikkeling en beleidsadviseur informatie, communicatie en transversale beleidsdomeinen, werd niet goedgekeurd door de gouverneur. De gemeenteraad besloot in zitting van 28 januari 2010 om het besluit, omstandig gemotiveerd, te hernemen. Dit besluit houdende de aanpassing van de personeelsformatie van het administratief en logistiek kader door de weging van de functie beleidsadviseur organisatieontwikkeling in de klasse A3 en van de functie adviseur informatie en communicatie in de klasse A2 werd goedgekeurd door de gouverneur op 2 maart De gemeenteraad neemt akte van dit besluit van 2 maart 2010 van gouverneur Berx. 3 TERUGBETALING KOSTEN AAN GEMEENTERAADSLEDEN Overeenkomstig artikel 42 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 19 januari 2007 houdende het statuut van de lokale en provinciale mandataris, kunnen de leden van de gemeenteraad de kosten terugbetaald krijgen die verband houden met de uitoefening van het mandaat en die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van dit mandaat. Jaarlijks moet een gedetailleerd verslag worden gemaakt van de terugbetaling van de kosten van de mandatarissen. Dat verslag is openbaar en wordt voorgelegd aan de raad (zie artikel 43 van het statuut van de lokale en provinciale mandataris en artikel 33, par. 3 van het Huishoudelijk Reglement van de gemeenteraad van Schoten). De uitbetalingen aan de mandatarissen zijn terug te vinden op volgende artikelnummers: 101/121-01: reiskosten mandatarissen 101/121-48: onkosten gebruik en internet 101/123-17: kosten voor vorming mandatarissen. De gemeenteraad neemt hiervan akte.

2 4 WIJZIGING SAMENSTELLING GEMEENTERAADSCOMMISSIES Na het overlijden van Jef Michiels wordt gemeenteraadslid Koen Dillen aangeduid als effectief lid in de raadscommissie mobiliteit en toegankelijkheid als vervangend lid voor raadslid Tim Willekens in de raadscommissie vrije tijd. Overeenkomstig artikel 39, 3 van het Gemeentedecreet en artikel 28 van het Huishoudelijk Reglement van de gemeenteraad, werd een akte van voordracht opgesteld en ondertekend door de meerderheid van de leden van de fractie waarvan het kandidaat-commissielid deel van uitmaakt. 5 VERVANGING LID BEHEERRAAD BIBLIOTHEEK Op verzoek van de Vlaams Belang-Vlott fractie wordt besloten om Patrick Verlinden als lid van de beheerraad bibliotheek te vervangen door Koen Dillen. 6 TOEKENNING GEWONE TOELAGEN 2010 Overeenkomstig de wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning en de aanwending van sommige toelagen, treft de gemeenteraad een apart besluit over volgende toelagen: a) AMBS: euro voor middenstandsinitiatieven b) VVV Voorkempen: euro voor werkingskosten c) Jeugdraad: euro voor werkingskosten d) vzw Koraal: euro voor werkingskosten e) Jeugdhuis Kaddish (niveau 3): ,70 euro voor werkingskosten, inclusief permanent verantwoordelijke f) Cultuurcentrum: euro voor werkingskosten g) Cultuurraad: euro voor werkingskosten h) SCOT: euro voor werkingskosten i) Verbroedering gemeente- en OCMW-personeel: euro voor werkingskosten j) Schotense toneelfederatie: euro voor werkingskosten k) Harmonie Sint-Cecilia: euro voor aankoop muziekinstrumenten l) Wereldfestival van Folklore: euro voor aanwerving van groepen m) Schoten Wieler- en Supportersclub: euro voor inrichten Scheldeprijs n) Raad voor personen met een handicap: euro voor werkingskosten o) Seniorenraad: euro voor werkingskosten

3 p) Gezinsraad: euro voor werkingskosten q) GROS: euro r) GROS: lokale initiatieven: euro s) GROS: euro voor werkingskosten t) Logo provincie Antwerpen: euro voor werkingskosten u) Gezondheidsraad: euro voor werkingskosten v) Vereniging brandweerlieden: euro voor werkingskosten w) Sportregio Antwerpse Kempen: euro voor werkingskosten x) Sportoase Elshout: ,77 euro voor werkingskosten intergemeentelijk zwembad y) KFC Schoten SK: euro voor onroerende voorheffing z) SportPROM Schoten vzw : euro aa) Vereniging voor Openbaar Groen: euro bb) vzw Antwerpse Keten voor Dierenbescherming: euro voor werkingskosten cc) Zwemclub Schoten: euro voor werkingskosten dd) Regionaal Landschap De Voorkempen: euro voor werkingskosten ee) Lokaal overleg kinderopvang: euro voor werkingskosten ff) Schaakclub Schoten: euro voor werkingskosten. 7 BUITENGEWONE TOELAGEN AAN KERKFABRIEKEN a) HEILIGE FAMILIE De gemeenteraad keurde op 29 mei 2008 het ontwerp van werken Herstelling van de waterdichtheid Heilige Familiekerk goed. De nodige kredieten werden voorzien op het budget De kerkfabriek voerde een onderhandelingsprocedure en besloot de werken toe te wijzen aan de firma Bodima te Zandhoven. Het college van burgemeester en schepenen keurde het toewijzingsdossier ten bedrage van 4.331,80 euro goed op 1 september De werken werden inmiddels uitgevoerd en de kerkfabriek H. Familie legt de factuur ten bedrage van 4.144,25 euro, btw inbegrepen, ter goedkeuring voor. De gemeenteraad keurt deze eindafrekening goed en gaat akkoord om het bedrag van 4.144,25 euro als buitengewone toelage uit te keren aan de kerkfabriek H. Familie. b) HEILIG HART De kerkfabriek H. Hart legt de vierde vordering voor (10.780,48 euro) in verband met de dakherstelling H. Hart kerk. Op het budget 2009 werd hiervoor euro (art /633-51) als buitengewone gemeentelijke toelage voorzien.

4 De gemeenteraad keurde het project met de toekenning van een gemeentelijke toelage goed op 24 april Het Agentschap voor Binnenlands Bestuur keurde op 17 juli 2009 het toewijzingsdossier aan de firma Costermans goed en voorziet een toelage van 30 %. De overige 70 % is te voorzien met de buitengewone gemeentelijke toelage. Door de gemeenteraad wordt een vierde schijf ten bedrage van 0,70 x ,48 euro = 7.546,34 euro als buitengewone gemeentelijke toelage goedgekeurd. 8 KANSSPELINRICHTING KLASSE II In augustus 2009 ontving de gemeente de aanvraag van de firma Slots bvba, Liersesteenweg 125 A te 2280 Grobbendonk, voor de installatie en uitbating van een kansspelinrichting klasse II of speelautomatenhal in een bedrijfspand, gelegen op de eerste verdieping aan de Bredabaan 1201 te Schoten. De gemeenteraad besluit tot de niet-aanvaarding van het voorliggende convenant, hetgeen impliceert dat de aanvraag voor uitbating van een speelautomatenhal te Schoten niet door de kansspelcommissie kan worden behandeld. 9 GRATIS GRONDAFSTAND In de overeenkomst van 31 januari 2008 Voorwaardelijke belofte tot gratis grondafstand, goedgekeurd bij raadsbesluit van dezelfde datum, had de familie Le Grelle zich verbonden om een deel van hun eigendom van de gronden gelegen in de Borgeindstraat, af te staan aan de gemeente Schoten voor het realiseren van een project voor sociale woningbouw (1.390 m 2 ) en inzake de wegenis van voet- en fietspaden (1.570 m 2 ). De percelen werden intussen verkocht aan de nv Borgeind Schoten, zodat de grondafstand nu door deze nieuwe eigenaar moet gebeuren. In de verkoopsovereenkomst werd namelijk uitdrukkelijk bepaald dat de koper wordt gesubrogeerd in de verplichtingen die voortvloeien uit de overeenkomst van gratis grondafstand. Het dossier voor de gratis grondafstand inzake het project van sociale woningbouw (1.390 m 2 ) is volledig, zodat deze overdracht reeds kan gebeuren. Het college besliste op 23 februari 2010 akkoord te gaan met de gratis verwerving voor openbaar nut van dit grondperceel. Notaris Tony Sebrechts werd aangesteld om de akte te verlijden en de kosten daarvan worden ten laste gelegd van de afstanddoener. De gemeenteraad keurt deze gratis grondverwerving voor het realiseren van een project voor sociale woningbouw, goed.

5 10 TEXTIELOPHALING HUIS-AAN-HUIS De gemeenteraad keurde op 26 november 2009 het principe goed om, naast het bestaande netwerk aan containers van Oxfam SolidR, een overeenkomst af te sluiten met een bijkomende ophaler van textiel. Er werd een open oproep gelanceerd en op basis daarvan werden er 3 kandidaturen ingediend. Na vergelijking van de ingediende kandidaturen wordt voorgesteld om Mensenzorg vzw, Jozef Verbovenlei 58 te 2100 Deurne, aan te stellen als enige inzamelaar voor textiel huis-aan-huis. Overeenkomstig de in de gemeenteraad gemaakte afspraak, wordt het voorstel tot het erkennen van Mensenzorg als inzamelaar huis-aan-huis, nu ook goedgekeurd door de raad. Deze erkenning geldt voor 2 jaar, en dan volgt een evaluatie met betrekking tot het al dan niet in orde zijn met het sociaal charter van de overeenkomst. 11 STATUTEN MILIEURAAD De milieuraad stelt, op verzoek van de milieudienst, voor om de statuten en het subsidiereglement van de gemeentelijke milieuraad te wijzigen. Wat betreft de statuten wordt voornamelijk een afstemming gerealiseerd op de eisen die in de samenwerkingsovereenkomst gelden met betrekking tot de verhouding stemgerechtigde/nietstemgerechtigde leden, en de verhouding van het aantal milieu & natuurverenigingen ten overstaan van de andere deelnemers aan de lokale mina-raad. Er werden oplossingen gezocht waarbij toch alle (erkende) wijkverenigingen kunnen blijven participeren aan de milieuraad, en waarbij ze (in overleg) twee stemmen behouden. Het voorstel van nieuwe statuten werd besproken in de raadscommissie milieu en duurzame ontwikkeling van 26 januari De gemeenteraad keurt de nieuwe statuten van de milieuraad goed. 12 SUBSIDIEREGLEMENT DUURZAME ONTWIKKELING MILIEURAAD Met betrekking tot het subsidiereglement werden enkele desiderata van de gemeenteontvanger opgenomen, waarbij elk jaar het reglement opnieuw zal worden hernomen in de gemeenteraad, net zoals de andere duurzaamheidssubsidies. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om ook het luik duurzame ontwikkeling (nog niet echt een item eind jaren 80) in de teksten op te nemen. Al deze wijzigingen werden goedgekeurd in de gemeentelijke milieuraad (25 januari 2010), en kregen een gunstig advies in de raadscommissie milieu & duurzame ontwikkeling van 26 januari Deze aanpassingen werden ook in het ontwerp-milieubeleidsplan (thans in openbaar onderzoek) opgenomen, alsook in het ontwerp-milieujaarprogramma 2010 (in opmaak). De gemeenteraad keurt het subsidiereglement duurzame ontwikkeling milieuraad goed.

6 13 MILIEUJAARPROGRAMMA 2010 De gemeente dient in het kader van de samenwerkingsovereenkomst jaarlijks een milieujaarprogramma op te maken met rapportage over het voorbije planjaar. Vermits een en ander moet worden afgestemd op het nog goed te keuren milieubeleidsplan, is het hoofdaccent gelegd op de rapportage over het werkingsjaar 2009, met een vooruitblik naar 2010 (verplichte acties + afstemming op milieubeleidsplan). De gemeentelijke raad voor milieu en natuur verleende op 22 maart 2010 gunstig advies over dit ontwerp van milieujaarprogramma, de raadscommissie milieu en duurzame ontwikkeling op 23 maart Na goedkeuring door de gemeenteraad, wordt het milieujaarprogramma met bijlagen uiterlijk op 31 maart 2010 ingediend bij het Gewest (verplichting samenwerkingsovereenkomst). 14 AANKOOP, INSTALLATIE EN CONFIGURATIE VAN BIJKOMENDE THIN-CLIENTS De desktopcomputers van de gebruikers zijn reeds meer dan 6 jaar oud en aan vernieuwing toe. Een alternatief voor desktoppc's zijn de kleinere thin client toestellen. Dit zijn kleine apparaten die een verbinding maken met een server waarop alle softwaretoepassingen ter beschikking staan van de gebruiker. De voordelen van een thin client-systeem ten opzichte van gewone desktops zijn: minder energieverbruik omdat het kleine toestellen zijn zonder bewegende onderdelen iets makkelijker onderhoud voor de ICT-afdeling omdat alle toepassingen zich op de server bevinden veiliger informaticagebruik omdat de gebruiker lokaal geen foute manipulaties meer kan uitvoeren. In eerste instantie zijn reeds een 50-tal desktopcomputers vervangen in Dit jaar worden de andere diensten omgezet naar deze technologie. Voor dit project is een bedrag van euro voorzien op het budget De gemeenteraad keurt bestek en raming van deze opdracht goed en gaat akkoord om hiertoe een overheidsopdracht uit te schrijven. 15 WASSEN RAMEN VERSCHILLENDE GEMEENTEGEBOUWEN Het lopende contract wassen ramen van het oude gedeelte van het gemeentehuis en de verschillende buitendiensten eindigt op 30 september Het is nodig om de vele buiten- en binnenramen alsook het glaswerk van buiten- en binnendeuren regelmatig te laten reinigen door een gespecialiseerde firma. De gemeenteraad hecht goedkeuring aan het bestek Wassen ramen verschillende gemeentegebouwen en gaat akkoord om hiertoe een algemene offerteaanvraag uit te schrijven.

7 16 TOILETGEBOUW GEMEENTEPARK: RENOVATIE De meer dan 40 jaar oude toiletten in het gemeentepark zijn dringend aan renovatie toe. Na besprekingen werd geopteerd om de toiletruimte te behouden en volledig te renoveren. Voor de grote activiteiten in het gemeentepark dient voor tijdelijke bijkomende voorzieningen te worden gezorgd, zoals tot nu toe ook reeds het geval was. In het bestaande damestoilet wordt een rolstoeltoegankelijk toilet voorzien. Alle sanitair wordt in vandalismebestendig roestvrij staal uitgevoerd. De kostprijs van de werken wordt geraamd op ,20 excl. btw of ,65 incl. 21 % btw. Op het budget 2010 werd een bedrag van euro voorzien op artikelnummer 766/ De gemeenteraad keurt bestek en raming van de opdracht renovatie toiletgebouw gemeentepark goed en gaat akkoord om hiertoe een overheidsopdracht uit te schrijven. 17 CONCIËRGEWONING GAMW: VERNIEUWEN RAMEN EN DEUREN De ramen en deuren van de conciërgewoning van de muziekacademie zijn dringend aan vervanging toe. Niet alleen zijn alle ramen nog voorzien van enkel glas, maar bovendien komen wind en regen binnen langs de kieren van de niet meer perfect sluitende ramen en deuren. De nieuwe ramen worden uitgevoerd in thermisch onderbroken aluminiumprofielen, vooral met het oog op besparing in onderhoud en schilderwerk in de toekomst. Voor de werken Conciërgewoning GAMW: vernieuwen ramen werd een bestek opgesteld door de technische dienst uitvoeringen. De raming voor de werken bedraagt ,00 excl. btw of ,10 incl. 21 %. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het budget van 2010, op artikel 73403/ van de buitengewone dienst. De gemeenteraad keurt bestek en raming van deze opdracht goed en gaat akkoord om hiertoe een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking uit te schrijven. 18 VERGADERLOKALEN CURIELAAN: INRICHTING TOILET VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP De vergaderlokalen Curielaan moeten worden voorzien van een toilet voor personen met een handicap. De berging aan de toiletten is hiervoor een geschikte ruimte wat betreft afmeting en toegangsmogelijkheid. Voor de opdracht Vergaderlokaal Curielaan: inrichting toilet voor personen met een handicap werd bestek met nr. 10LV04 opgemaakt. De werken worden geraamd op ,50 excl. btw of ,73 incl. 21 % btw. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het budget 2010, op artikel 76202/ Er werd een bedrag van voorzien. De gemeenteraad keurt bestek en raming van deze opdracht goed en gaat akkoord om hiertoe een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking uit te schrijven.

8 19 VERNIEUWEN VOETPAD VOOR GEMEENTEHUIS Het voetpad voor het gemeentehuis is toe aan vernieuwing. De vroegere afslagstrook naar de Sint- Cordulastraat is niet meer nodig. De zone voor het gemeentehuis kan best aansluiten bij het Marktplein. Vandaar het voorstel om te werken met kasseien en paarse gebakken kleiklinkers, zoals aan de overzijde waar het bushokje staat. Deze werken worden geraamd op ,38 euro, btw inbegrepen. De nodige kredieten hiertoe zijn voorzien op artikelnummer / van het budget De gemeenteraad keurt bestek en raming van de opdracht Vernieuwen voetpad voor gemeentehuis goed en gaat akkoord om voor deze opdracht een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking op te starten. 20 WEGEN- EN RIOLERINGSWERKEN OP HET PROJECT BORGEIND In de stedenbouwkundige vergunning voor het oprichten van 80 appartementen op het domein Borgeind was bepaald dat er voor de aansluiting van het project op de Borgeindstraat en de fietspaden een apart dossier voorgelegd diende te worden aan de gemeenteraad. Fietsverbindingen: van Borgeindstraat Papenaardekenstraat van Churchilllaan Papenaardekenstraat Breedte: 2,50 m, ter plaatse gestorte rode cementbeton, volgens voorwaarden opgelegd in de vergunning. Kruispunt: De huidige bushalte ligt juist voor de nieuwe uitrit. De bushalte en het wachthuisje worden verschoven. Het wachthuisje zal voor de bushalte geplaatst worden cfr. typeplan 1 van De Lijn. Het kruispunt wordt verhoogd ingericht met een plateauoprit type 10 geschikt voor gebruik in openbaar vervoerassen. Het voetpad dat nu stopt ter hoogte van het huidige wachthuisje wordt doorgetrokken tot het voetpad in de Churchilllaan. Raming: ,30 euro excl. btw, ,64 euro incl. btw voor het aandeel op het openbaar domein. Deze kosten zijn ten laste van de bouwheer, m.n. Bouw & promotie Borgeind nv, Jan Van Rijswijcklaan 103 A te 2018 Antwerpen. De gemeenteraad keurt het bestek Wegen- en rioleringswerken op het project Borgeind goed en gaat akkoord om deze werken te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure, procedure te voeren door de bouwheer conform de stedenbouwkundige vergunning ROHM 8.00/11040/

9 21 POLITIE OP HET WEGVERKEER a) Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer betreffende de Churchilllaan: inrichten van parkeerverbod voor het gemeentehuis. b) Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer betreffende de Borgeindstraat: aansluiting woonproject Borgeind. 22 LEVERING HALFZWARE AUTOPOMP 4 x 2 (BRANDWEER) A. Levering halfzware autopomp 4 x 2 voor de brandweer (via Alg. Directie Civiele Veiligheid FOD Binnenlandse Zaken). De raming bedraagt ,29 euro excl. btw. De opdracht wordt toegewezen overeenkomstig de lastvoorwaarden en modaliteiten van de raamovereenkomst II/MAT/A van de federale overheid handelend als opdrachtencentrale (wet 15 juni 2006). Uitgave op budget 2010 artikel 351/ van de buitengewone dienst. B. Leveren en plaatsen niet meegeleverde uitrusting bij levering halfzware autopomp 4 x 2 voor de brandweer (via Alg. Directie Civiele Veiligheid FOD Binnenlandse Zaken). De raming bedraagt ,33 euro excl. btw op basis van het prijsvoorstel van de firma ETN P Vanassche nv. Bij notificatie aan de firma ETN P Vanassche volgt een gedetailleerde opgave overeenkomstig respectievelijk de shortlist van FOD Binnenlandse Zaken en de geboden prijzen vanwege de firma ETN P Vanassche. Uitgave op budget 2010 op artikel 351/ van de buitengewone dienst. De gemeenteraad keurt de levering van de halfzware autopomp 4 x 2 voor de brandweer en het leveren en plaatsen van niet meegeleverde uitrusting bij levering van deze halfzware autopomp 4 x 2, goed.

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 SEPTEMBER 2010 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 SEPTEMBER 2010 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 SEPTEMBER 2010 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1 VERSLAG VORIGE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

2 ONDERZOEK GELOOFSBRIEVEN OPVOLGEND RAADSLID 3 EEDAFLEGGING EN INSTALLATIE OPVOLGEND RAADSLID 5 VERSLAGGEVING DOOR BESTUURDERS INTERCOMMUNALES

2 ONDERZOEK GELOOFSBRIEVEN OPVOLGEND RAADSLID 3 EEDAFLEGGING EN INSTALLATIE OPVOLGEND RAADSLID 5 VERSLAGGEVING DOOR BESTUURDERS INTERCOMMUNALES GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 FEBRUARI 2010 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1 OVERLIJDEN RAADSLID Op 25 januari 2010 overleed raadslid Jef Michiels.

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 28 JUNI 2018. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Eedaflegging en installatie politieraadslid.

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING GEMEENTERAAD ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. VERSLAG VORIGE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012

TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012 TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012 1. FINANCIËN 1.1 Gemeentebudget 2012: Wijziging 3 gewone dienst (exploitatie) en 4 buitengewone dienst (investeringen). De gemeenteraad moet de budgetwijzigingen

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 OKTOBER 2015 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN 1. VERSLAG VORIGE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 22 MAART. OPENBARE ZITTING Notulen vorige zitting 1. Politieraad: Aktename overlijden van

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017.

Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017. Registernummer B17-00070 Publicatiedatum 13.03.2017 Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1 VERSLAG VORIGE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2007 a a n w e z i g Harry Hendrickx voorzitter Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen Mintjens, Maria Lauryssen,

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00013 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verlichting van het gebouw Kunstencentrum

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Reglement rentearme leningen

Reglement rentearme leningen Reglement rentearme leningen Reglement van Stad Zottegem voor het toekennen van rentearme leningen voor jeugdwerkinfrastructuur bij erkende plaatselijke jeugdwerkinitiatieven en erkende sportverenigingen

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

verslag college van burgemeester en schepenen maandag 6 november :30 uur

verslag college van burgemeester en schepenen maandag 6 november :30 uur verslag college van burgemeester en schepenen maandag 6 november 2017 17:30 uur aanwezig Koen T'Sijen, burgemeester Dirk Crollet, Els Augustinus, Philip Verstappen, Johan Van Hoof, Mik Renders, Willy Van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart Onder voorbehoud van goedkeuring in vergadering van 25 april 2017.

Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart Onder voorbehoud van goedkeuring in vergadering van 25 april 2017. Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017. Onder voorbehoud van goedkeuring in vergadering van 25 april 2017. Onderstaand verslag geeft een beknopte toelichting over de besluiten die de gemeenteraad trof

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Zaventem, 15 juni 2007. M. / Mw. wordt, overeenkomstig artikel 20 van het Gemeentedecreet, uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad, die zal plaatsgrijpen

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

23 april FINANCIËN-BELASTINGEN. Wijziging van het retributiereglement inzake parkeren.

23 april FINANCIËN-BELASTINGEN. Wijziging van het retributiereglement inzake parkeren. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie