Het is tijd voor een nieuwe naam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het is tijd voor een nieuwe naam"

Transcriptie

1 LeisureTimes LeisureTimes is het blad van Leisurelands BV - Maart Het is tijd voor een nieuwe naam Laagdrempelige leisure met toegevoegde waarde Nieuw elan voor de hele organisatie Een nieuwe naam, wie bedenkt het? 20 recreatiegebieden in Nederland

2 2. Het was maandenlang een zorgvuldig bewaard geheim. Maar nu mag iedereen het weten: Leisurelands is een feit! We zijn de afgelopen jaren naar het moment toegegroeid dat deze nieuwe naam ons helemaal paste. Een nieuwe naam, een nieuwe logo en een nieuwe look & feel, we zijn er heel erg blij mee. In LeisureTimes, de compleet vernieuwde opvolger van Visueel, blijven we u informeren over alles wat er in de organisatie en de sector speelt. In dit eerste nummer vertellen onder andere Erik Droogh (directeur) en Marijke van Haaren (Lid van de Raad van Commissarissen) over de nieuwe koers en de keuze voor de naam. Het nieuwe Leisurelands heeft impact op iedereen die bij de organisatie werkzaam is. Wat merken de medewerkers van de nieuw ingezette koers? Gaat het contact met klanten veranderen? En wat betekent de invoering van de nieuwe naam voor de afdeling Marketing, Sales & Communicatie en de buitendienst? Een aantal Leisurelandsmedewerkers vertelt. Verder leest u in dit nummer over het traject wat we hebben gevolgd voor het bedenken van de naam en de ontwikkeling van het logo en de huisstijl. We zijn benieuwd wat u er van vindt!

3 De Engelstalige naam heeft een internationale uitstraling. Het is tijd voor Leisurelands Een nieuwe naam, daar groei je naar toe. Al vanaf de verzelfstandiging in 1999 hebben we over deze stap nagedacht. Toen heetten we nog voluit Recreatie Gemeenschap Veluwe. Het woord gemeenschap refereerde aan de samenwerking tussen gemeentes. Tegenwoordig staat de klant centraal. Ook beperken we ons al lang niet meer tot de Veluwe. In 2002 kwamen de vier gebieden uit het Rijk van Nijmegen erbij. Na de laatste fusie met Recreatieschap Achterhoek Liemers eind 2013 vonden we het echt tijd voor deze stap. In al die jaren is de zakelijke markt voor ons steeds belangrijker geworden. De naam van je organisatie moet passen bij wat je biedt. Alles wat wij doen, is georiënteerd op vrijetijdsbesteding. Dag- en verblijfsrecreatie, (water)sport en evenementen, alles op mooie terreinen: Leisurelands dus! Tot nu toe is iedereen enthousiast over de naam. Het blijft natuurlijk spannend hoe het wordt ontvangen. Het is een mooi moment, ook in praktisch opzicht. Door de overname van de Achterhoekse gebieden moest de bebording daar ook nog vervangen worden, dat kan nu allemaal in één keer. De Engelstalige naam heeft een internationale uitstraling. We blijven ons richten op Nederland, maar het is wel een voordeel bij samenwerkingsprojecten met buitenlandse partners. Vooral op het gebied van duurzaamheid delen we steeds meer onze kennis in binnen- en buitenland. Die kennis halen we niet alleen uit de recreatiemarkt, juist ook daarbuiten. Leisurelands staat voor Duurzaam recreëren. De nieuwe naam is zeker geen einddoel. Als commercieel bedrijf zijn we voortdurend in transitie. Consumententrends voor de toekomst zijn onder andere meerdaagse evenementen en (adventure) beleving. Daarbij zien we een toenemende segmentatie van de markt. Je moet veel verschillende dingen bieden, voor elk wat wils. Leisurelands gaat zich verder verbreden door nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Maar dat betekent niet dat recreëren bij ons duurder wordt. Bezoekers mogen altijd gratis gebruik blijven maken van onze terreinen. Ook in de toekomst blijft Leisurelands laagdrempelige dagrecreatie aanbieden voor een breed publiek. Erik Droogh, directeur Leisurelands 3.

4 Een nieuwe naam, Over de creatie van Leisurelands Het ontwikkelen van de nieuwe koers, het bedenken van de naam en de ontwikkeling van huisstijl hebben we niet alleen gedaan. Nico Kamminga van Gates for Glory adviseert ons al jaren op het gebied van marketing- en communicatievraagstukken en speelde ook bij dit traject een grote rol. Al sinds 2002 zijn er gesprekken geweest over de identiteit van - toen nog - RGV. Na de verzelfstandiging koos het bedrijf een marktgerichte koers, waarbij al snel bleek dat het overheidsimago 4. hen in de weg zat, vertelt Nico. Dat gevoel werd in de loop der jaren sterker. Nico Kamminga In 2012 zijn Erik en ik echt gaan werken aan het definiëren van een aangepaste commerciële koers, voor de sterk wijzigende markt. Toen kwam ook een mogelijke naamswijziging ter sprake. Allereerst vraag je je af - als marketingman - of een naamswijziging wel echt noodzakelijk is. Tenslotte is RGV een merk dat al vele jaren mee gaat. Je kan er ook voor kiezen het merk te versterken of anders te positioneren. Maar de naam RGV werd, mede door de afkorting, te sterk geassocieerd met de overheid. Stakeholders (pachters, recreanten en andere partijen waarmee wordt samengewerkt) bleven in de veronderstelling dat RGV een gesubsidieerde organisatie was. Het roer moest om. Bij een traject als dit, gaat het niet alleen om een naamswijziging. Je begint met het duidelijk formuleren van je kernwaarden- en doelen. Dat hebben we samen met de stakeholders gedaan. In dit traject ontstond de pay-off van Leisurelands: Duurzaam recreëren. Die is heel belangrijk, misschien nog wel belangrijker dan de naam zelf, zegt Nico. Duurzaam recreëren vormt de kern van alle activiteiten van Leisurelands en steunt op vijf pijlers: 1. Het borgen van een groene, gezonde omgeving 2. Veiligheid en crowd management 3. Verhogen van maatschappelijk rendement 4. Energieneutraal opereren, energie genereren 5. Kennis delen en uitbouwen Leisurelands wil bij al haar activiteiten aan een optimaal evenwicht werken tussen people, planet en profit: door het gastvrij en veilig ontvangen van bezoekers, passend in het landschap en de leefomgeving en met duurzame winstgevendheid (voor Leisurelands én de omgeving). De nieuwe naam moest passen bij de kernwaarden, goed uit te spreken zijn en de uitstraling hebben van een beleving. En vooral moest de naam aansprekend zijn voor onze zakelijke partners. Vele brainstormsessies volgden. Er werden creatievelingen ingevlogen om mee te denken, diverse namen verzonnen en vervolgens weer afgekeurd, totdat uiteindelijk Leisurelands werd bedacht. Het hele proces heeft uiteindelijk bijna twee jaar geduurd en dan verzin je uiteindelijk toch zelf de naam, lacht Nico. Maar zo n proces heeft duidelijk zijn functie. Een organisatie moet wennen aan een aangepaste marktgerichte strategie. Die moet echt eigen zijn, voordat je het roer om kan gooien naar buiten. Deze naam voelde direct goed, ook bij het MT en de Raad van Commissarissen.

5 wie bedenkt het? Toen de naam er was, kon er worden gewerkt aan een nieuw logo en huisstijl voor Leisurelands. Nico heeft dit, samen met vormgever John de Jong, begeleid. Het logo moest fris, vriendelijk en toegankelijk worden. Ook dit is een proces waarbij vele versies de revue passeerden, tot het helemaal naar de zin was van alle betrokkenen. Het donkerblauw appelleert aan het zakelijke dat Leisurelands wil uitstralen. Het frisgroene blauw staat voor water, plezier en ontspanning. Daarbij moest het op alle uitingen, en dat zijn er nogal wat, goed leesbaar blijven. Nico vindt de nieuwe huisstijl heel goed gelukt. Het logo is direct vertrouwd, alsof het al jaren bestaat. Het straalt een soort vriendelijke autoriteit uit. Als lettertype voor alle uitingen hebben we Helvetica Neue gekozen. Een bekend lettertype met een zakelijk tintje. Het is herkenbaar en goed leesbaar. Om de invoering goed te laten verlopen, is een huisstijlhandboek gemaakt. Daar staat precies in hoe de nieuwe huisstijl consistent moet worden toegepast. De nieuwe naam en uitstraling is weer een grote stap voorwaarts in het veranderingsproces van Leisurelands. De organisatie verdient een dikke pluim dat ze dit traject hebben ingezet. De wereld om ons heen verandert, sneller bovendien dan ooit tevoren. Maar heel veel organisaties zien dat niet, durven de stap naar verandering niet te zetten en missen zo de boot. We zien de voorbeelden dagelijks om ons heen. De volgende uitdaging voor Leisurelands is de doorontwikkeling van de externe communicatie. Die moet nog wat zakelijker en meer gericht op de klant. Daar is het bedrijf ook al mee bezig, onder meer door het organiseren van communicatietrainingen voor alle medewerkers. Ik zie enorm veel kansen voor Leisurelands. Het is een solide, gezond bedrijf. De ambities zijn helemaal van deze tijd: ze zijn een prachtige combinatie van maatschappelijk bewustzijn en rendement. Er is heel veel unieke kennis aanwezig binnen de organisatie, meer nog dan ze zelf soms beseffen. En het belangrijkste: de gebieden zijn prachtig en hebben echt heel veel potentieel. Leisurelands gaat een mooie toekomst tegemoet! 5. De nieuwe naam en uitstraling is weer een grote stap voorwaarts in het veranderingsproces van Leisurelands.

6 6. Laagdrempelige leisure met toegevoegde waarde Marijke van Haaren is sinds 2013 lid van de Raad van Commissarissen, het toezichthoudende orgaan van Leisurelands. Als commissaris is het haar taak om toezicht te houden op het beleid en van de organisatie en te adviseren waar nodig. Marijke van Haaren is al jarenlang actief in bestuurlijke functies, onder meer als wethouder van een aantal Gelderse gemeenten. Ook was ze acht jaar lang gedeputeerde voor de Provincie Gelderland. Marijke weet wat er leeft in de regio en wat Marijke van Haaren de recreatiegebieden betekenen. Ze is erg blij met de nieuwe naam. Leisurelands dekt veel beter de lading. Het staat niet alleen voor alle vormen van vrijetijdsbesteding, maar duidt ook op beleven en ervaren. Zoektocht Hoe is de Raad van Commissarissen betrokken bij het vinden van een nieuwe naam? Het idee voor de naamswijziging kwam vanuit de organisatie, maar de Raad kon zich daar direct in vinden. We hebben wel meegedacht. Een jaar geleden hebben we een sessie gehad, waarbij vier namen de revue passeerden. Maar daar zat de goede naam nog niet bij. In de tweede ronde kregen we Leisurelands gepresenteerd. Die naam was gelijk raak. Engelse naam Ik vind het wel een beetje jammer dat er in het Nederlands geen soortgelijk woord was te vinden, dat had mijn voorkeur gehad. Maar de

7 Engelse taal is tegenwoordig goed ingeburgerd en Leisurelands is een mooie alliteratie. Voor onze pachters en ondernemers past Leisurelands volgens mij heel goed, de naam klopt voor zowel een waterskiverhuurbedrijf, restaurant, kinderspeelparadijs, sauna, kortom voor elke recreatie-aanbieder van die op onze terreinen te vinden is. Nieuwe naam voegt gevoel van beleving toe. Marktgerichte koers Marijke vindt een nieuwe naam een hele logische stap. Het past beter bij de marktgerichte koers van het bedrijf die we al een tijd varen. In deze snel veranderende tijden moet je voortdurend bezig zijn met de positionering van je bedrijf en de vraag van de consument. Die vraag verandert. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat er zo snel een groot overschot aan (zeil)jachten zou ontstaan? De consument van nu wil liever geen bezit meer, maar is juist wel op zoek naar beleving en vermaak. 7. Maatschappelijk belang Hoe ziet Marijke de toekomst van de recreatiegebieden van Leisurelands, hoe ver gaat dat marktgerichte denken? Ik denk dat de recreant altijd behoefte blijft houden aan laagdrempelige recreatie dichtbij huis. Het is van grote maatschappelijke waarde dat de terreinen van Leisurelands toegankelijk zijn voor iedereen. Die publieke functie moet zeker worden behouden en de gebieden moeten ook in de toekomst gratis toegankelijk blijven. Maar tegelijkertijd willen we de consument óók bewust maken van het feit dat deze faciliteiten niet vanzelfsprekend zijn. Dat daar best met respect mee om mag worden gegaan. Dat doen we door toegevoegde waarde te bieden: niet alleen bieden we een mooie omgeving, er is bij ons ook van alles te doen, voor iedereen. De nieuwe naam gaat ons daar bij helpen. Leisurelands, dat is beleving!

8 8. Kick off nieuwe naam personeel Op 3 maart jongstleden was de kick off van de nieuwe naam voor het personeel van Leisurelands. RGV werd gedag gezwaaid door middel van het oplaten van RGV-ballonnen. Op de gevel van het kantoor in Arnhem prijkt nu de naam Leisurelands die tijdens de kick off werd onthuld. De eerste reacties zijn positief. Het zal, net als voor onze stakeholders, ook voor de medewerkers even wennen zijn aan de nieuwe naam en huisstijl. Nieuw elan voor de hele organisatie De transformatie naar Leisurelands is niet alleen een plaatje dat aan de buitenkant verandert. Het heeft invloed op de gehele organisatie. In de interviews met het reclamebureau en directeur Erik Droogh lazen we hoe de ontwikkeling van Leisurelands is gegaan. Maar wat betekent de invoering van de nieuwe naam voor de rest van de organisatie en de mensen die er werken? We vragen het aan Jos van Bussel (beheerder buitendienst), Randolf Knippenberg (beheerder buitendienst en lid van de OR) en Wendy Noorlander (medewerker Marketing, Sales & Communicatie). Die zijn het over één ding eens: de nieuwe naam geeft ons nieuw elan.

9 Voor Jos en Randolf is, op het moment dat we ze spreken, de nieuwe naam nog een goed bewaard geheim. Maar beiden snappen heel goed waarom er een nieuwe naam nodig is. De oude spreekt niet tot de verbeelding en hij is veel te gemeente/ overheidsachtig. Dat merken wij aan onze bezoekers. Op het moment van dit interview is de naam nog onbekend voor Jos en Randolf, zij zijn erg benieuwd naar wat het gaat worden. Jos hoopt op een hippe Engelstalige naam. Lijkt me best leuk om voortaan als Beach Boys door het leven te gaan, grapt hij. Randolf werkt sinds 2003 bij het bedrijf en is lid van de OR. In 2012 kregen we als personeel de eerste aankondiging dat RGV ging veranderen en dat de werkwijze zakelijker en nog bedrijfsmatiger zou gaan worden. Erik Droogh (directeur) presenteerde ons zijn lange termijnvisie, een nieuwe koers. Voor de meesten was toen nog vrij abstract wat er nou precies ging veranderen. Veel buitendienstmedewerkers leven bij de dag en zijn niet zo bezig met de toekomst. Wendy: Er werd al in 2010 gedacht over een nieuwe naam, maar dat was nog te vroeg. De identiteit van de organisatie paste nog niet. Begin 2013 vond de eerste brainstorm over een nieuwe naam plaats. Klantbenadering Een belangrijke verandering die de nieuwe koers bracht, is een andere klantbenadering. Van bezoekers naar gasten. Dat betekent dat er van de Leisurelandsmedewerkers een flexibele, klantgerichte en commerciële houding wordt verwacht. Volgens Jos vergt dat voor zijn werk niet zo veel aanpassingen, de pachters op de terreinen zijn al commerciële klanten en hij probeert de gasten op het terrein al zo klantvriendelijk mogelijk te benaderen. Maar zo natuurlijk is het niet voor iedereen. De benadering van klanten, zowel gasten als recreatiebedrijven kan echt nog wel beter, wanneer je kijkt naar de brieven die we schrijven en de telefonische afhandeling, vertellen zowel Wendy als Randolf. Er komen communicatietrainingen voor alle medewerkers. Personeelsuitwisseling Flexibele werktijden zijn al langer gewoon. Zomer en winter wordt er nu op alle dagen gewerkt, ook in het weekend, afhankelijk van het weer of verwachte drukte. Daar heeft eigenlijk niemand problemen mee, vertelt Randolf. Vrij nieuw is ook is de inzet van kantoorpersoneel in de buitendienst. Iedereen werkt minimaal 8 uur per zomer mee op één van de terreinen. Er wordt niet gekeken naar functies, de directeur staat ook gewoon papier te prikken of toiletten te poetsen. Het levert veel wederzijds begrip op voor elkaars werk. De financiële afdeling begrijpt nu bijvoorbeeld dat de parkeergeldrapportages na een zonnige dag even op zich laten wachten. Er zijn dan eerst veel opruimwerkzaamheden. De nieuwe gedragscodes, flexibele werktijden en andere aanpassingen zijn terug te vinden in de nieuwe cao die Leisurelands hanteert. Iedereen die na 1 juli 2012 is aangenomen, valt onder de RECRON cao. Deze is wel op een aantal aspecten uitgebreid, om de kloof tussen nieuwe en oude medewerkers niet te groot te maken. Randolf: Dat was een intensief traject. Overstappen kan niet zo maar. We hebben ook nog naar andere cao s gekeken, van de hoveniers, horeca en bos- en natuurbeheer. RECRON paste het beste. Als gasten gedragen Er verandert het komende jaar nog iets voor de bezoeker. Op alle terreinen worden de betaalsystemen veranderd van vooraf naar achteraf betalen. Op een groot aantal terreinen is dit nieuwe systeem in 2014 al geïmplementeerd. Dat maakt het voor ondernemers gemakkelijker om hun klanten tegemoet te komen in bijvoorbeeld verrekening van de parkeerkosten. Jos en Randolf hopen dat dit, én de naamswijziging bijdragen aan Jos, Wendy & Randolf 9.

10 10. het gevoel van beleving van de klant. Jos legt uit: Bezoekers zien het gebruik van de terreinen als iets vanzelfsprekends, vanuit de overheid beschikbaar gesteld. We horen bijvoorbeeld wel eens ach, die rommel ruimt de RGV wel op. Als we beter duidelijk kunnen maken dat we een commercieel bedrijf zijn, waar je een prachtige dag kunt beleven en waar hun parkeergeld bijdraagt aan de faciliteiten (net zoals bij bijvoorbeeld de Efteling), gaan ze misschien ook wat zorgvuldiger om met het terrein. Randolf verzucht: We staan er versteld van hoeveel troep mensen soms achter kunnen laten op een dag. Het zou mooi zijn als we wat aan dat zwerfvuilprobleem kunnen doen. Het gevoel van beleving, het op een mooi, goed gefaciliteerd terrein komen, wordt door het creëren van mooie entrees gestimuleerd. Er komen naast nieuwe borden en vlaggen, ook meer groen en bloembakken bij de ingangen. Toch is de naamsverandering in eerste instantie bedoeld voor onze pachters en commerciële stakeholders, stelt Wendy. We hebben niet direct de ambitie om de naam Leisurelands heel bekend te maken onder de consument. Die gaat naar Bussloo, of Strand Nulde. De namen van de gebieden blijven belangrijk in de communicatie naar de bezoeker. Grote operatie Alle borden, vlaggen en betaalautomaten op de terreinen moeten vervangen worden. Voor de regio Midden zijn dat alleen al 18 portalen, 5 borden per portaal, de namen op de gebouwen (20) en de fietsportalen, dat zijn 40 maal 5 panelen, somt Jos op. Daar blijft het niet bij, want niet alleen op de gebieden moet van alles worden aangepast. Er is nog veel meer te doen. Van briefpapier tot de website, van gebiedsfolders tot de bedrijfskleding en van de auto s tot de adressen. En ook zaken waar je in eerste instantie niet aan denkt, vertelt Wendy. Zoals de wybertjes van ons oude logo, die nu bij het hoofdkantoor als kunstwerk in de vijver staan. Wendy en haar collega s van de afdeling Marketing, Sales en Communicatie zijn verantwoordelijk voor de invoering van het nieuwe logo en huisstijl op alle uitingen. Een hele operatie. We hebben alles zo goed mogelijk voorbereid. Er zit veel uitzoekwerk in het vinden van de beste, voordeligste, maar ook duurzaamste partijen om de nieuwe materialen in te kopen. Maar ook al bereid je alles in de puntjes voor en zet je alles in een zorgvuldig opgesteld draaiboek, het loopt altijd anders. Dat geeft helemaal niet. Wanneer gebeurt het dat een organisatie zo n ingrijpende verandering doorvoert? Zoiets maak ik vast maar één of twee keer mee in mijn leven. Ik vind het vooral erg leuk!

11 Lancering nieuwe naam De officiële lancering van Leisurlands vond plaats op 4 maart tijdens de aandeelhoudersvergadering. Dat was ook het moment om naar buiten te treden met de nieuwe naam. Er werd een filmpje getoond waarin de nieuwe naam en hetgeen waar Leisurelands voor staat centraal staat. De bedrijfswagens die in een nieuw jasje zijn gestoken werden geshowd en de vlag werd gehesen. Kortom een feestelijke happening waarbij stil werd gestaan bij de lancering van Leisurelands. 11.

12 Colofon: LeisureTimes is een gelimiteerde uitgave van Leisurelands. Wilt u ook LeisureTimes ontvangen? Neem dan contact op met Leisurelands. Redactie: Bindt communicatie Leisurelands Vormgeving: Leisurelands Drukwerk: Van Hout, Nijkerk Fotografie: Leisurelands Leisurelands Kermisland JC Arnhem Postbus CC Arnhem info@leisurelands.nl 20 recreatiegebieden in Nederland Berendonck Bussloo Groene Heuvels Hambroekplas Heerderstrand Hilgelo Kievitsveld Mookerplas Nevelhorst Rhederlaag Slingeplas Strand Horst Strand Nulde Stroombroek Surfoever Hoge Bijssel Wylerbergmeer Zandenplas Zeumeren

Leisurelands Algemene Ledenvergadering FPG. Erik Droogh, 2 juni 2018

Leisurelands Algemene Ledenvergadering FPG. Erik Droogh, 2 juni 2018 1 www.leisurelands.nl 2 Bussloo Leisurelands Algemene Ledenvergadering FPG Erik Droogh, 2 juni 2018 3 www.leisurelands.nl 4 Inhoud Leisurelands Geschiedenis Organisatie Juridische structuur Missie Verdienmodel

Nadere informatie

Werkatelier 1 Alternatief inrichtingsplan Rhederlaag

Werkatelier 1 Alternatief inrichtingsplan Rhederlaag www.leisurelands.nl Werkatelier 1 Alternatief inrichtingsplan Rhederlaag 3 oktober 2016 2 www.leisurelands.nl 3 Inhoud Leisurelands Ontwikkeling Missie Product Juridische structuur en Organisatie Positie

Nadere informatie

Inhoud. Leisurelands. Sector vrijetijdseconomie. Werkwijze Leisurelands. t Schaartven. Missie Verdienmodel Statistieken

Inhoud. Leisurelands. Sector vrijetijdseconomie. Werkwijze Leisurelands. t Schaartven. Missie Verdienmodel Statistieken www.leisurelands.nl Inhoud Leisurelands Geschiedenis Organisatie Juridische structuur Missie Verdienmodel Statistieken Sector vrijetijdseconomie Markt & Trends Werkwijze Leisurelands Korte termijn kwalitatief

Nadere informatie

Leisurelands viert 55 e verjaardag

Leisurelands viert 55 e verjaardag LeisureTimes LeisureTimes is het blad van Leisurelands BV - April 2017 www.leisurelands.nl Leisurelands viert 55 e verjaardag Van bermtoerisme tot hyperloop Trots op Leisurelands Natuurlijke samenwerking

Nadere informatie

Wat gebeurt hier? Upgrade voor Berendonck. Werk in uitvoering. Nieuwe wijze van communiceren. De grote gemene deler. Facelift voor de regio Oost

Wat gebeurt hier? Upgrade voor Berendonck. Werk in uitvoering. Nieuwe wijze van communiceren. De grote gemene deler. Facelift voor de regio Oost LeisureTimes LeisureTimes is het blad van Leisurelands B.V. - Oktober 2016 www.leisurelands.nl Wat gebeurt hier? Upgrade voor Berendonck Werk in uitvoering Nieuwe wijze van communiceren De grote gemene

Nadere informatie

Laat het recreatieseizoen maar komen!

Laat het recreatieseizoen maar komen! LeisureTimes LeisureTimes is het blad van Leisurelands BV - Februari 2017 www.leisurelands.nl Laat het recreatieseizoen maar komen! Wakkere winter Leisurelands Erkend Leerbedrijf Kansrijke toekomst voor

Nadere informatie

Nieuwe Ontwikkelingen

Nieuwe Ontwikkelingen LeisureTimes LeisureTimes is het blad van Leisurelands BV - April 2018 www.leisurelands.nl Nieuwe Ontwikkelingen Duurzame ontwikkeling vraagt om integrale aanpak Impuls voor toerisme Heerderstand Breed

Nadere informatie

kansen voor de verblijfsrecreatie

kansen voor de verblijfsrecreatie kansen voor de verblijfsrecreatie kansen voor de verblijfsrecreatie In het programma Vitale Vakantieparken werken gemeenten, provincie, recreatieondernemers en vele andere partijen aan nieuwe perspectieven

Nadere informatie

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Versie: september 2018 Vastgesteld door raad van commissarissen en bestuur: 19 november 2018 Inleiding Met de invoering van de Woningwet per 1 juli 2015

Nadere informatie

inhoud Merkpositionering 3

inhoud Merkpositionering 3 1 inhoud Deze styleguide is een overzicht van de kleuren/ texturen en lettertypes die in ons project uiteindelijke gekozen zijn. De onderbouwing en onderzoek hiernaar is te vinden op ons blog. Merkpositionering

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

TERREINREGLEMENT LEISURELANDS

TERREINREGLEMENT LEISURELANDS TERREINREGLEMENT LEISURELANDS Welkom op een van de recreatiegebieden van Leisurelands! Dit terreinreglement is opgesteld om de spelregels te communiceren die leiden tot orde en veiligheid op onze recreatiegebieden

Nadere informatie

Inhoud. Het toeristische merk. De huisstijl. Gebruik door Heemskerk Marketing. Gebruik door derden. Colofon en contact.

Inhoud. Het toeristische merk. De huisstijl. Gebruik door Heemskerk Marketing. Gebruik door derden. Colofon en contact. Huisstijlhandboek Inhoud 3 Introductie 4 Het toeristische merk 5 De huisstijl 9 Gebruik door Heemskerk Marketing 11 Gebruik door derden 13 Colofon en contact 2 Introductie Waarom Heemskerk Marketing 3

Nadere informatie

Jaarverslag Leisurelands 2015

Jaarverslag Leisurelands 2015 1 www.leisurelands.nl Duurzaam Recreëren Welkom bij Leisurelands! Onder deze nieuwe naam gaan wij het gedachtengoed van RGV verder uitbouwen en nog krachtiger in de markt zetten. Leisurelands wil voorop

Nadere informatie

tips & tricks voor een sterk merk

tips & tricks voor een sterk merk tips & tricks voor een sterk merk Hoe zorg je voor een sterk merk? Een sterk merk identificeert en positioneert de organisatie op onderscheidende wijze. Maar wat is het geheim van sterke merken zoals Apple,

Nadere informatie

SAMEN WERKEN MET ÉÉN FOCUS GRIP OP RESULTAAT FOCUS. 1focus.nl

SAMEN WERKEN MET ÉÉN FOCUS GRIP OP RESULTAAT FOCUS. 1focus.nl SAMEN WERKEN MET ÉÉN FOCUS GRIP OP RESULTAAT 1focus.nl 1 FOCUS INHOUD Het geheim van veranderen is om al je energie te focussen, niet op het verzet tegen het oude, maar op het bouwen van het nieuwe. Socrates

Nadere informatie

Samen zorgen voor de toekomst van mooi Gelderland. Meerjarenvisie Geldersch Landschap & Kasteelen 2016-2025

Samen zorgen voor de toekomst van mooi Gelderland. Meerjarenvisie Geldersch Landschap & Kasteelen 2016-2025 Samen zorgen voor de toekomst van mooi Gelderland Meerjarenvisie Geldersch Landschap & Kasteelen 2016-2025 650 gebouwen 35 kastelen, landhuizen, kasteelruïnes ruim 150 terreinen 24.000 museumstukken ruim

Nadere informatie

Renaissance en samenwerkingsverbanden

Renaissance en samenwerkingsverbanden LeisureTimes LeisureTimes is het blad van Leisurelands BV - Oktober 2018 www.leisurelands.nl Renaissance en samenwerkingsverbanden Wat een zomer! Manifest voor een vitaal platteland én dynamische steden

Nadere informatie

Veendam, 3 april. Bijeenkomst 2

Veendam, 3 april. Bijeenkomst 2 Veendam, 3 april Bijeenkomst 2 Aan bod 09:00-10:00 : Jullie actiepunten: aanpak & obstakels? 10:00-11:00 : Je merk vastleggen: hoe vul je dat in? 11:00 - Afsluiting: onderwerpen / datum / plaats volgende

Nadere informatie

HUIS VERKOPEN. DOE T LEKKER ZELF! De kick van zelf je huis verkopen

HUIS VERKOPEN. DOE T LEKKER ZELF! De kick van zelf je huis verkopen HUIS VERKOPEN. DOE T LEKKER ZELF! De kick van zelf je huis verkopen John en Linda hebben hun huis verkocht met Nieuwetijdsmakelaar. Alles voor één all-in bedrag Je eigen huis verkopen is normaal gesproken

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS AANHEF

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS AANHEF BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 december 2013 nummer: 2013_BW_00788 Onderwerp Merknaam en huisstijl Regiomarketing Recreatie en Toerisme Bollenstreek - vormend Beknopte samenvatting In juli 2012 is

Nadere informatie

YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY

YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY GEEN DAG IS HETZELFDE IN DE WERELD VAN TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY. ELKE REISWENS DIE JE VERVULT EN ELKE ACTIVITEIT DIE JE ORGANISEERT IS UNIEK. MET JOUW ENTHOUSIASME,

Nadere informatie

plan facilitators Werkvorm problemen helder krijgen

plan facilitators Werkvorm problemen helder krijgen Werkvorm problemen helder krijgen Aan de meeste initiatieven liggen problemen ten grondslag of ze spelen een rol bij de verwezenlijking van het initiatief. Die problemen moeten we niet alleen benoemen,

Nadere informatie

Jaarverslag.

Jaarverslag. Jaarverslag 2016 www.leisurelands.nl Duurzaam Recreëren Welkom bij Leisurelands! In 2017 viert Leisurelands haar 55-jarig jubileum, een heugelijk feit dat wij graag inleiden met een nieuwe mijlpaal die

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Jenny Lindhout * illustratie & grafisch ontwerp verzorgt beeld en ontwerp van

Jenny Lindhout * illustratie & grafisch ontwerp verzorgt beeld en ontwerp van Jenny Lindhout * illustratie & grafisch ontwerp verzorgt beeld en ontwerp van Werkwijze bij het ontwikkelen van een huisstijl Een huisstijl laten maken doe je niet elke dag. In deze beschrijving staat

Nadere informatie

B-107 Green Deal Icoonproject recreatiegebieden en natuur Veluwe

B-107 Green Deal Icoonproject recreatiegebieden en natuur Veluwe B-107 Green Deal Icoonproject recreatiegebieden en natuur Veluwe Ondergetekenden 1. De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de heer drs. M.J.M. Verhagen, handelend als bestuursorgaan,

Nadere informatie

Regiodag Resultaten 10 e peiling GeldersPanel. Inleiding. Bezoek aan de Regiodag. Bezochte locaties. 1 augustus 2010

Regiodag Resultaten 10 e peiling GeldersPanel. Inleiding. Bezoek aan de Regiodag. Bezochte locaties. 1 augustus 2010 Regiodag 2010 Resultaten 10 e peiling GeldersPanel 1 augustus 2010 Inleiding Op 12 juni vond de tweede Gelderse Regiodag plaats in de Achterhoek en Liemers. Hoogtepunten waren kasteel Huis Bergh in s Heerenberg,

Nadere informatie

Corporate Identity, Communicatie en Cultuur

Corporate Identity, Communicatie en Cultuur Corporate Identity, Communicatie en Cultuur Over imago, identiteit en niet alweer een cultuur veranderingstraject Wim Haan RSM Wehrens Mennen De Vries Interim Services Topics Waarom benoemen steeds meer

Nadere informatie

Kansen voor De Bleek

Kansen voor De Bleek Kansen voor De Bleek Wiep Keikes Rapportage n.a.v. bijeenkomsten 3 juli en 25 september 2015 JongAchterhoek Postadres Terborgseweg 20 7005 BC Doetinchem E-mail info@jongachterhoek.nl Website www.jongachterhoek.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Start brede school Steenvoorde Met deze nieuwsbrief informeren wij jou als medewerker van de toekomstige brede school Steenvoorde over de voortgang van onze brede school.

Nadere informatie

Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet!

Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet! ziekenhuis Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet! Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda is een modern, flexibel, slagvaardig en ondernemend ziekenhuis met zo n 450 bedden en ruim 125 medisch

Nadere informatie

Case VNO-NCW Noord. Feiten. > vertegenwoordigt de vereniging vno-ncw in de provincies drenthe, friesland en Groningen. > ± 1.

Case VNO-NCW Noord. Feiten. > vertegenwoordigt de vereniging vno-ncw in de provincies drenthe, friesland en Groningen. > ± 1. Case VNO-NCW Noord VNO-NCW Noord is een actieve organisatie die zich richt op de optimalisatie van het klimaat voor ondernemingen en ondernemers in Noord Nederland met oog voor het breed maatschappelijk

Nadere informatie

Programmabureau werkorganisatie Stuurgroep verenigt mooi én vitaal Groene Hart ruimte voor ontwikkeling (geen museum!), Groene Hart kwaliteit

Programmabureau werkorganisatie Stuurgroep verenigt mooi én vitaal Groene Hart ruimte voor ontwikkeling (geen museum!), Groene Hart kwaliteit Mijn naam is Peter van Steensel Directeur van het Programmabureau Groene Hart Programmabureau Groene Hart is de werkorganisatie van De Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart De Stuurgroep verenigt

Nadere informatie

Stilstaan bij vooruitgang

Stilstaan bij vooruitgang Stilstaan bij vooruitgang Thuis in duurzaam organiseren Duurzaam rendement is geld verdienen... en meer... Onze visie op duurzaamheid Duurzaamheid is een modewoord geworden. Om mee te gaan met de trend

Nadere informatie

Verandering bedreigend? Niet als je het concreet maakt

Verandering bedreigend? Niet als je het concreet maakt DE WINTERSCHOOL IN HAARLEM: VAN PAARSE KROKODIL TOT COLLEGE TOUR Verandering bedreigend? Niet als je het concreet maakt Door: Hattum Hoekstra / Fotografie: Kees Winkelman Meer dan 630 ambtenaren deden

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot overdracht van het Schaartven en gronden ten noorden van de Holthesedijk aan Leisurelands.

Onderwerp: Voorstel tot overdracht van het Schaartven en gronden ten noorden van de Holthesedijk aan Leisurelands. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot overdracht van het Schaartven en gronden ten noorden van de Holthesedijk aan Leisurelands. Nummer:. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 14 april 2015 Aanleiding

Nadere informatie

Deze leergang is een vliegwiel voor beweging

Deze leergang is een vliegwiel voor beweging PROGRAMMA URBAN PROFESSIONAL Deze leergang is een vliegwiel voor beweging Door: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Utrecht ontwikkelde

Nadere informatie

Beuningen maken we samen. Een reis naar de toekomst

Beuningen maken we samen. Een reis naar de toekomst Beuningen maken we samen Een reis naar de toekomst Oktober 2013 1 Waarom nu een visie? Een visie maak je niet zomaar. Een visie maak je ook niet vaak. Maar op dit moment zijn wij toe aan nieuwe inspiratie,

Nadere informatie

De Bilderberg Experience

De Bilderberg Experience De Bilderberg Experience Met uw team de ultieme Bilderberg klantbediening ervaren Wat zou dat voor uw organisatie betekenen? Voor trotse medewerkers en blije klanten De Bilderberg Experience! Bilderberg

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2016

Sociaal Jaarverslag 2016 Sociaal Jaarverslag 2016 Woord vooraf Betrokken bij onze omgeving en dicht bij de mensen. Dit zijn belangrijke kenmerken van het karakter van Wiertz Company die wij kracht willen bijzetten. In dit sociaal

Nadere informatie

Recreatiegebied Rhederlaag

Recreatiegebied Rhederlaag Recreatiegebied Rhederlaag Samen naar een nieuw plan voor versterking van recreatie en natuur Juli 2018 RHEDERLAAG Naar een nieuw plan voor het Rhederlaag Na een intensief en interessant overlegtraject

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie

1. De provincie Gelderland te dezen vertegenwoordigd door J.J. van Dijk, die hiertoe is

1. De provincie Gelderland te dezen vertegenwoordigd door J.J. van Dijk, die hiertoe is Convenant Overheid Toeristische Sector Veluwe PARTIJEN: 1. De provincie Gelderland te dezen vertegenwoordigd door J.J. van Dijk, die hiertoe is aangewezen op grond van artikel 158, eerste lid onder a van

Nadere informatie

CONCEPT BOEK. DOET. VEENENDAAL EXTERN GEBRUIK

CONCEPT BOEK. DOET. VEENENDAAL EXTERN GEBRUIK CONCEPT BOEK. VEENENDAAL DOET. EXTERN GEBRUIK Een initiatief van: Stichting Promotie Veenendaal Beeldenstorm Reclamebureau PXL Communicatie EF2 Doeltreffende communicatie Pixel Fotografie introductie.

Nadere informatie

Actueel. de essentie! Keuzes voor de juiste richting. Dat is. EEN UITGAVE VAN DE JAGER ACCOUNTANCY jaargang 2 I MAART 2011

Actueel. de essentie! Keuzes voor de juiste richting. Dat is. EEN UITGAVE VAN DE JAGER ACCOUNTANCY jaargang 2 I MAART 2011 Actueel EEN UITGAVE VAN DE JAGER ACCOUNTANCY jaargang 2 I MAART 2011 Keuzes voor de juiste richting. Dat is de essentie! De Jager Actueel is een uitgave voor ondernemers. Met dit blad informeren wij u

Nadere informatie

Ondernemerschap door loslaten van vaste functies

Ondernemerschap door loslaten van vaste functies Organisatie naam: Full Management Support Plaats: Breda Aantal medewerkers: 25 en een netwerk van ZZP ers Soort arbeidsflexibiliteit: zelfsturende teams, ondernemerschap door functionele flexibiliteit

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

2016 - Zondag 13.30-14.00 uur

2016 - Zondag 13.30-14.00 uur Programma Ondernemen doen we Zo is hét televisieprogramma bij RTL7 voor en door de zakelijke markt. Vanuit onze studio spreekt presentator Jeroen Smits elke week met twee ondernemers. Middels human interest

Nadere informatie

Onze Kernwaarden CULTUUR

Onze Kernwaarden CULTUUR Onze Kernwaarden CULTUUR Als Leisure centrum is ons doel klanten een onvergetelijke ervaring bezorger. Dit doen wij door een wauw gevoel te creëren door middel van onze service. Bij ons komt de klant altijd

Nadere informatie

Mondial Assistance heet voortaan Allianz Global Assistance. Een sterk merk, dezelfde mensen. Mark Peereboom Directeur Operations

Mondial Assistance heet voortaan Allianz Global Assistance. Een sterk merk, dezelfde mensen. Mark Peereboom Directeur Operations Willem Snijders Algemeen Directeur Frank Schaaij Directeur Finance Mark Peereboom Directeur Operations René Vermeule Directeur Marketing & Sales Mondial Assistance heet voortaan Allianz Global Assistance

Nadere informatie

Partners gezocht voor Strategische Innovaties in de Gastvrijheidssector

Partners gezocht voor Strategische Innovaties in de Gastvrijheidssector Partners gezocht voor Strategische Innovaties in de Gastvrijheidssector 1. Inleiding In de visie van de Gastvrijheidssector voor 2025 (Vinden, Verrassen, Verbinden) is de missie geformuleerd dat Nederland

Nadere informatie

Begeleiden. aanmoedigen EIGEN. geloven. vertrouwen. Stimuleer bewoners zelf initiatief te tonen. Werkwijze

Begeleiden. aanmoedigen EIGEN. geloven. vertrouwen. Stimuleer bewoners zelf initiatief te tonen. Werkwijze Een goede buur De deur staat altijd open en de koffie is heerlijk. Het servies misschien niet helemaal jouw smaak, maar toch vertrouwd. Hier kom je graag voor een wijze raad, een vernieuwend idee of een

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

CASE APOJO OVER APOJO DE UITDAGING

CASE APOJO OVER APOJO DE UITDAGING CASE APOJO OVER APOJO Huize Eigen Haard was een begrip in de regio Aarschot. De organisatie staat sinds 1971 in voor de opvang en begeleiding van mensen met een beperking. Dat doet de organisatie dagdagelijks

Nadere informatie

Nieuw-Mathenesse Stedelijk, Modern en Gastvrij

Nieuw-Mathenesse Stedelijk, Modern en Gastvrij Nieuw-Mathenesse Stedelijk, Modern en Gastvrij Nieuw-Mathenesse Stedelijk, Modern en Gastvrij Rapportage onderzoek gebiedsbranding Nieuw-Mathenesse 2 3 Inhoud sop gave Hoofdstuk 1 Inleiding 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes. Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365

Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes. Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 Landschap Overijssel beschermt, beheert en ontwikkelt het landschap met

Nadere informatie

Jullie zijn verloofd!

Jullie zijn verloofd! Jullie zijn verloofd! Van harte met jullie verloving!! Na de eerste roze wolken, mega-verliefdheidsaanvallen en jubelkreten van familie en vrienden is het nu tijd voor actie. Er moet natuurlijk wel een

Nadere informatie

Beste relatie, Met vriendelijke groet. Jos Op het Veld & Rolf Joosten Stichting Belaef Berg (Organisatie Rock am Roer)

Beste relatie, Met vriendelijke groet. Jos Op het Veld & Rolf Joosten Stichting Belaef Berg (Organisatie Rock am Roer) Beste relatie, De afgelopen jaren hebben wij op Uw steun mogen rekenen bij de organisatie van Rock am Roer. Rock am Roer is mede daardoor gestaag uitgegroeid van een evenement voor Berg, naar een evenement

Nadere informatie

Bron voor inspiratie voor focus, samenhang en positionering

Bron voor inspiratie voor focus, samenhang en positionering Bron voor inspiratie voor focus, samenhang en positionering Promotie Delta In het eerste kwartaal van 2012 is er door tal van partijen (onderwijs, ondernemers, provincie en belangenen uitvoeringsorganisaties)

Nadere informatie

Huisstijlhandboek HiHaHo. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de HiHaHo huisstijl Januari Versie 1.1

Huisstijlhandboek HiHaHo. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de HiHaHo huisstijl Januari Versie 1.1 Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de HiHaHo huisstijl Januari 2016 - Versie 1.1 Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en pay-off 4. Playbutton 5. Omgaan met het logo 6. Typografie

Nadere informatie

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Wat wil je met je bedrijf bereiken? En hoe helpt communicatie daarbij? Wij hebben speciaal voor startende en kleine bedrijven een communicatie traject:

Nadere informatie

Missionstatement en core values

Missionstatement en core values Missionstatement en core values Inhoud 1 Het formuleren van missionstatement en core values... 1 2 Het maken en uitdragen van missie en kernwaarden... 5 1 Het formuleren van missionstatement en core values

Nadere informatie

Bernhoven Ziekenhuis. Online, eigentijds, optimaal bereikbaar!

Bernhoven Ziekenhuis. Online, eigentijds, optimaal bereikbaar! Bernhoven Ziekenhuis Online, eigentijds, optimaal bereikbaar! Ziekenhuis Bernhoven is een Brabants Ziekenhuis met een duidelijke missie: samen eigentijds de allerbeste zorg. En dat Bernhoven inspeelt op

Nadere informatie

GEBIEDSONTWIKKELAAR & PLACEMAKING

GEBIEDSONTWIKKELAAR & PLACEMAKING GEBIEDSONTWIKKELAAR & PLACEMAKING Alle spelers in gebiedsontwikkeling zijn van belang om de waarde te vergroten Steeds vaker organiseert Gebiedsontwikkelaar BPD Ontwikkeling BV al voordat duidelijk is

Nadere informatie

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN Projectleider Afdeling Iris van Gils Kerngroep Visie/Missie Datum 28 november 2014 Planstatus Vastgesteld in de Fusieraad 24 november 2014 Opdrachtgever Stuurgroep

Nadere informatie

WELKOM. We hebben een uur... Korte intro (van u en ons); Hoe meer omzet genereren. wat doet u; Uw verwachtingen / vragen; naar een verdienmodel

WELKOM. We hebben een uur... Korte intro (van u en ons); Hoe meer omzet genereren. wat doet u; Uw verwachtingen / vragen; naar een verdienmodel WELKOM op de WORKSHOP DAGRECREATIE meer omzet 1 1 We hebben een uur... Korte intro (van u en ons); wat doet u; Uw verwachtingen / vragen; Hoe meer omzet genereren naar een verdienmodel 2 2 Mijn naam: Hans

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

Interview Rolmodel. Danielle Pels Eigen bedrijf. Nicole Blok. Top- ondernemen

Interview Rolmodel. Danielle Pels Eigen bedrijf. Nicole Blok. Top- ondernemen Interview Rolmodel Danielle Pels Eigen bedrijf Nicole Blok Top- ondernemen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Het interview 3. Conclusie Inleiding Wat is InterDaan? InterDaan is een bedrijf dat zich vooral

Nadere informatie

Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes. Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365

Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes. Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 De oplossing Landschap Overijssel Landschap Overijssel beschermt, beheert

Nadere informatie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie Masterplan Recreatie & Toerisme Consulterende Startnotitie Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Waarom hebben we het hierover? 3 1.2 Opdrachtformulering 3 2 Het proces van het Masterplan Recreatie & Toerisme

Nadere informatie

Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht

Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht Een blik op onze identiteit en onze toekomst Informatie voor medewerkers 2 Dienst Justitiële Inrichtingen Ministerie van Justitie en Veiligheid Inhoud

Nadere informatie

BUITENGEWOOn. mission statement

BUITENGEWOOn. mission statement Buitengewoon 1. brengt de afstand tot de arbeidsmarkt in één klap naar nul 2. want wie zich in een afstandsituatie bevindt die geven we een baan 3. zo vegen we de vloer aan met belemmerende opleidingseisen

Nadere informatie

Het Brielse Meer zoekt ondernemers met sprankelende ideeën. Ga jij de uitdaging aan?

Het Brielse Meer zoekt ondernemers met sprankelende ideeën. Ga jij de uitdaging aan? Het Brielse Meer zoekt ondernemers met sprankelende ideeën Ga jij de uitdaging aan? Nieuw elan voor het Brielse Meer Het Brielse Meer is een rustig recreatiegebied op het eiland Voorne-Putten. Met schoon,

Nadere informatie

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving Op basis van het masterplan, zijn diverse concrete en samenhangende actiepunten geformuleerd. In dit deel, de uitvoeringsagenda, worden deze actiepunten weergegeven. Per actiepunt is aangegeven wat de

Nadere informatie

Niemand leest. Dus doe je best.

Niemand leest. Dus doe je best. VOORWOORD Niemand leest. Dus doe je best. Wiegt jouw website je lezer langzaam in slaap? Staan je pagina s vol lange, onleesbare lappen tekst met intern taalgebruik? En vraag jij je nog steeds af waarom

Nadere informatie

Het Dorphotel Een nieuwe impuls voor Dishoek

Het Dorphotel Een nieuwe impuls voor Dishoek Het Dorphotel Een nieuwe impuls voor Dishoek Bezoekadres Bouwfonds: s-heer Hendrikskinderendijk 111 (2e verdieping), 4461 EA Goes Postadres: Postbus 379, 4460 AT Goes Tel. 0113 25 65 00 Fax 0113 25 65

Nadere informatie

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Wendy Hermans Monique Speelman Karin Stevens Inhoudsopgave 1 Meedoen in Alblasserdam... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Ontwikkelingen... 3 1.3

Nadere informatie

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN Onderwerp : Uitvoeringsprogramma Marketingstrategie Rotte Kenmerk : RM 17-4745 Bijlagen : 2 Besluitdatum : 27 november 2017 Voorbereid door : M. Schipper

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

TRAININGEN VOOR AFDELINGS- BESTUREN LEREN LOONT

TRAININGEN VOOR AFDELINGS- BESTUREN LEREN LOONT TRAININGEN VOOR AFDELINGS- BESTUREN 2017-2018 LEREN LOONT LEREN LOONT De wereld verandert snel. Als afdelingsbestuur is het belangrijk dat u op de juiste manier blijft aanhaken en u als bestuur blijft

Nadere informatie

Vertrouwen is de basis van ons partnership. DVAN is ontzorgd dankzij volledige ICT-uitbesteding

Vertrouwen is de basis van ons partnership. DVAN is ontzorgd dankzij volledige ICT-uitbesteding Vertrouwen is de basis van ons partnership DVAN is ontzorgd dankzij volledige ICT-uitbesteding De oplossing DVAN DVAN Advocatuur & Notariaat is juridisch sparringpartner van de ondernemer, en werkt voor

Nadere informatie

DVAN is ontzorgd dankzij volledige ICT-uitbesteding. Vertrouwen is de basis van ons partnership

DVAN is ontzorgd dankzij volledige ICT-uitbesteding. Vertrouwen is de basis van ons partnership DVAN is ontzorgd dankzij volledige ICT-uitbesteding Vertrouwen is de basis van ons partnership DVAN DVAN Advocatuur & Notariaat is juridisch sparringpartner van de ondernemer, en werkt voor zowel nationale

Nadere informatie

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Ziekenhuizen De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Product Omgeving Gedrag WELKOM Wat voor manieren zijn er mogelijk om de kwaliteit binnen de horeca outlets van ziekenhuizen te

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Toeristische Visie 2015

Toeristische Visie 2015 Toeristische Visie 2015 Raadsinformatieavond 2 september 2015 www.regioalkmaar.nl Regio Alkmaar 7 gemeenten 288.000 inwoners Aanleiding Noodzaak en urgentie Merkkracht streken 2013 Bron: Hendrik Beerda.

Nadere informatie

Kennis delen en doorgeven

Kennis delen en doorgeven LeisureTimes LeisureTimes is het blad van Leisurelands - December 2017 www.leisurelands.nl Kennis delen en doorgeven Meer dan alleen maatschappelijke betrokkenheid 1. Genoeg kansen buiten de stad Zonder

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Ontvangst en beleving. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2016

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Ontvangst en beleving. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2016 Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Ontvangst en beleving Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2016 Respons 67% 33% Ingevuld 67% Niet ingevuld Welke aspecten vindt u belangrijk bij een prettige

Nadere informatie

Doe waar je goed in bent Wij zorgen voor de communicatie

Doe waar je goed in bent Wij zorgen voor de communicatie Doe waar je goed in bent Wij zorgen voor de communicatie Aangenaam Hoe bereik je de juiste doelgroep? Arxx adviseert, zodat jouw klanten je snel vinden Arxx startte in 1998 als communicatieadviseur voor

Nadere informatie

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET?

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? E BOOK Vol met handige, onmisbare tips om uw relatiedag te laten slagen! HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? BEDRIJFSFEEST.NL

Nadere informatie

A.P.A. Martens 2011513 Waalwijk 2011

A.P.A. Martens 2011513 Waalwijk 2011 [AFSTUDEREN BIJ BEDRIJF] Afstudeerrapportage Avans Communicatie Multimedia Design A.P.A. Martens Waalwijk 2011 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding 4 Beschrijving organisatie Gevolgde werkwijze Samenvatting

Nadere informatie

Missie visie en doelstellingen

Missie visie en doelstellingen Missie visie en doelstellingen Inhoud 1 Inleiding 2 Missie en visie ASKA 2.1 Ons motto 2.2 Onze missie 2.3 Onze ambitie 2.4 Onze identiteit 2.5 Onze visie op de ontwikkeling van kinderen 2.6 Onze visie

Nadere informatie

Het hele jaar door recreëren

Het hele jaar door recreëren LeisureTimes LeisureTimes is het blad van Leisurelands - Oktober 2017 www.leisurelands.nl Het hele jaar door recreëren We gaan iets neerzetten dat met niets anders is te vergelijken Bezwaren leiden tot

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Gebiedsopgave Veluwe: VeluweAgenda 1.0 en Uitvoeringsprogramma Veluwe 2017 Portefeuillehouder: Bea Schouten Kerntaak/plandoel: duurzame ruimtelijke ontwikkeling & waterbeheer Doel

Nadere informatie

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Sales als basis voor klantcontact stimuleert klanttevredenheid Meer dan 900 medewerkers van Transcom Nederland verzorgen dagelijks facilitaire

Nadere informatie

Aalten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

Aalten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Jaarverslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon Lucas Reijmer Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email l.reijmer@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

Voorstel Marketing en Promotie Veluwe. Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen

Voorstel Marketing en Promotie Veluwe. Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen Voorstel Marketing en Promotie Veluwe Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen VOORSTEL MARKETING & PROMOTIE VELUWE VRAAGSTELLING: Opstellen van een toeristisch marketingactiviteitenprogramma voor

Nadere informatie

Vacature stagiair(e) KPMG Sustainability. Duurzaam inkopen/ verantwoord ketenbeheer

Vacature stagiair(e) KPMG Sustainability. Duurzaam inkopen/ verantwoord ketenbeheer Vacature stagiair(e) KPMG Sustainability Duurzaam inkopen/ verantwoord ketenbeheer Over KPMG Sustainability We staan voor de uitdaging om in 2050 9 miljard mensen een menswaardig bestaan te bieden binnen

Nadere informatie

Organisatie Verbeter Cyclus

Organisatie Verbeter Cyclus Organisatie Verbeter Cyclus Creëer uw eigen verbetercultuur Creëer uw eigen verbetercultuur Succesvolle organisaties creëren een positieve verbetercultuur! Zij luisteren goed naar de cliënten en hun netwerk

Nadere informatie