Mevrouw Gabriella Krisztin wordt aangesteld als raadslid in opvolging van de heer Dion Landuyt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mevrouw Gabriella Krisztin wordt aangesteld als raadslid in opvolging van de heer Dion Landuyt"

Transcriptie

1 Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 2 APRIL 2012 Aanwezig: Gabriëls Katja, voorzitter; De Lausnay Anne-Marie, Kets René, Wettinck Julien, Arbijn Wim, Temmerman Tom, schepenen; Cooreman Gunther, schepen van rechtswege; Vercruyssen Luc, Verhofstadt Francky, Meyers Carine, Zaman Marleen, De Palmenaer Jan, Vis Tania, Van Malderen Patrick, Schatteman Freddy, Van Driessche An, Baeyens Steven, Vandoolaeghe Piet, Maes Raf, De Coster Willy, Van Acker Erik, Malfliet Kris, Van Laere Frank, Krisztin Gabriella, raadsleden; Lippens Frank, secretaris Afwezig: Maes Raf, raadslid afwezig voor 21.; Krisztin Gabriella, raadslid afwezig voor 1., 2. OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren van de notulen van de zitting van 29/02/ stemmen voor (Gabriëls Katja, De Lausnay Anne-Marie, Kets René, Wettinck Julien, Arbijn Wim, Vandoolaeghe Piet, Maes Raf, De Coster Willy, Van Acker Erik, Malfliet Kris, Van Laere Frank) 1 afwezig De notulen van de zitting van 29/02/2012 worden goedgekeurd. 2. Kennisname ontslag raadslid Kennisname van het ontslag als raadslid van de heer Dion Landuyt. 3. Installatie opvolger raadslid na onderzoek van de geloofsbrieven en eedaflegging Mevrouw Gabriella Krisztin wordt aangesteld als raadslid in opvolging van de heer Dion Landuyt 4. Hervaststellen van de rangorde van de raadsleden De rangorde wordt als volgt vastgesteld: 1. Luc Vercruyssen CD&V/NVA 02/01/ Francky Verhofstadt CD&V/NVA 01/01/ Anne-Marie De Lausnay VLD-Vivant 01/01/ Julien Wettinck VLD-Vivant 01/01/ Wim Arbijn Sp.a-Spirit-GROEN 01/01/ Tom Temmerman VLD-Vivant 10/02/ Katja Gabriëls VLD-Vivant 01/01/ René Kets VLD-Vivant 01/01/ Carine Goossens-Meyers VLD-Vivant 01/01/ Marleen Zaman CD&V/NVA 01/01/ Jan De Palmenaer CD&V/NVA 01/01/ Tania Vis CD&V/NVA 01/01/ Patrick Van Malderen CD&V/NVA 01/01/ /02/ Freddy Schatteman VLD-Vivant 02/01/ An Van Driessche VLD-Vivant 02/01/

2 16. Steven Baeyens CD&V/NVA 02/01/ Piet Vandoolaeghe VLD-Vivant 05/02/ Raf Maes CD&V/NVA 05/02/ Willy De Coster VLD-Vivant 05/02/ Erik Van Acker Vlaams Belang 13/11/ Kris Malfliet VLD-Vivant 22/09/ Frank Van Laere VLD-Vivant 26/10/ Gabriella Krisztin Vlaams Belang 02/04/ Verlenen vrijstelling standgeld ambachtelijke markt: opening toeristisch seizoen Vrijstelling wordt verleend op het bestaande belastingsreglement om het gebruik van het openbaar domein voor het inrichten van een ambachtelijke paasmarkt op zondag 8 april van 14 tot 18 uur. 6. Verlenen tariefafwijking Festivalhal aan Panta Rhei Een afwijking van het tariefreglement voor het gebruik festivalhal door Panta Rhei wordt verleend voor 10, 11, 12, 18 en 19 mei Hiervoor zal een huurprijs van 400,00 euro aangerekend worden. 7. Goedkeuren verlenging overeenkomst Stampkot Akkoord wordt gegeven om de overeenkomst te verlengen tot aan de erkenning. 8. Goedkeuren verhuurovereenkomst perceeltje grond voor Astridmast De huurovereenkomst van 54 m² met NV Astrid, Regentlaan 54, 1000 Brussel wordt goedgekeurd voor een bedrag van 2.500,00 euro per jaar. 9. Goedkeuren raming, bestek en gunningswijze fietspad Gaver, Koolstraat, Kamershoek Bestek nr. 2012/16 en de raming voor de opdracht Aanleg fietspad tussen Berlare-Zele, opgesteld door studiebureau Arcadis Raming: ,25 euro exclusief btw Gunningswijze: openbare aanbesteding Budget: artikel 421/ van de buitengewone dienst 2012.

3 10. Goedkeuren raming, bestek en gunningswijze: asfalt- en cementbetonherstellingen 2012 Bestek nr. 2012/08 en de raming voor de opdracht Asfalt- en cementbetonherstellingen 2012, opgesteld door de technische dienst Raming: ,00 euro exclusief btw Gunningswijze: openbare aanbesteding Budget: artikel 421/ van de buitengewone dienst Goedkeuren bestek, raming en gunningswijze: leveren van bedrijfsklare vrachtwagen met container-haakarm MTM 26 Ton Bestek nr. 2012/14 en de raming voor de opdracht Leveren van bedrijfsklare vrachtwagen met container- haakarm, MTM 26 Ton, opgesteld door de technische dienst Raming: ,02 euro exclusief btw Gunningswijze: algemene offerteaanvraag Budget: artikel 421/ van de buitengewone dienst 12. Goedkeuren raming, bestek en gunningswijze: leveren van lichte vrachtwagen met laadbrug Bestek nr. 2012/12 en de raming voor de opdracht Leveren van lichte vrachtwagen met laadbrug, opgesteld door de technische dienst Raming: ,65 euro exclusief btw. Gunningswijze: onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Budget: artikel 421/ van de buitengewone dienst van het budget Goedkeuren raming, bestek en gunningswijze: leveren wiellader voor TD uitvoering Bestek nr. 2012/13 en de raming voor de opdracht Leveren wiellader voor de technische dienst uitvoering Raming: ,90 euro exclusief btw. Gunningswijze: onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking Budget: artikel 421/ van de buitengewone dienst van Goedkeuren aanpassingswerken: Strijdamstraat: waterleidingsnet Keurt het uitvoeren van aanpassingswerken aan het waterbedelingsnet in de Strijdamstraat goed volgens het plan nr /90 en raming van ,40 euro van de VMW. Financiering via autonome investeringskredieten.

4 15. Goedkeuren uitbreiding private verkaveling Heikantstraat: waterleidingsnet Keurt het uitvoeren van aanpassingswerken aan het waterbedelingsnet in de Heikantstraat goed volgens het plan nr / Advies verlenen afschaffen deel voetweg nr. 136 Neemt akte van het feit dat geen enkel bezwaar werd ingediend tijdens het openbaar onderzoek over de vraag tot afschaffen deel van voetweg nr.136 en verleent gunstig advies. 17. Goedkeuren reglement voor de toewijzing van sociale huurwoningen op het grondgebied van Berlare Keurt het reglement voor de toewijzing van sociale huurwoningen op het grondgebied van Berlare goed Goedkeuren jaarrekening en begroting Cultuuroverleg Scheldeland 19. Goedkeuren jaarrekening 2011 en begroting 2012 De Leesdijk Keurt het jaarverslag 2011 en de jaarrekening 2011, alsook de begroting 2012 van De Leesdijk goed. 20. Goedkeuren vernieuwd schoolreglement Keurt de nieuw gecoördineerde tekst van het schoolreglement van de Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Berlare (Uitbergen) goed. 21. Goedkeuren huishoudelijk reglement brandweer 22 stemmen voor (Gabriëls Katja, De Lausnay Anne-Marie, Kets René, Wettinck Julien, Arbijn Wim, Vandoolaeghe Piet, De Coster Willy, Van Acker Erik, Malfliet Kris, Van Laere Frank, Krisztin 1 afwezig (Maes Raf, raadslid) Trekt haar besluit van 17/09/1990 houdende hervaststelling voor wat betreft het reglement van inwendige orde van de vrijwillige brandweer in en vervangt het door het huishoudelijk reglement.

5 22. Advies verlenen herschikking budget kerkfabriek St. Martinus Berlare Gunstig advies wordt verleend voor het investeringsbudget 2012 met een herbestemming ten bedrage van 4.882,35 euro van post 410 naar post 411 om twee glasramen te plaatsen in de Bareldonkkapel 23. Goedkeuren dagorde AV Blijdorp III: 26/06/2012 Keurt de dagorde van de Algemene Vergadering van Blijdorp III van 26/06/2012 goed: Goedkeuring verslag vorige vergadering (29/11/2011) Rekeningen 2011 kwijting bestuurders en commissaris-revisor Activiteitenverslag Blijdorp III 2011 Varia 24. Aanstellen lasthebber AV Blijdorp III: 26/06/2012 De heer Wim Arbijn wordt aangeduid. 25. Goedkeuren aanvullend reglement: invoeren één parkeerplaats voorbehouden voor gemeentepersoneel ter hoogte van Donkoeverpark (kant museum) Voert op het parkeerterrein van het Donkoeverpark één parkeerplaats in voorbehouden voor gemeentepersoneel. (parkeerplaats naast gehandicaptenparkeerplaats dichts bij het gemeentelijk museum). 26. Goedkeuren aanvullend reglement: wegel (tss Kerkwegel - Moleneindestraat) Uitbergen enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers Voert een beperking in van gebruikers van een gedeelte van de Heidewegel(traject 1-2 op de bijlage) enkel fietsers en voetgangers mogen de Heidewegel gebruiken. 27. Goedkeuren aanvullend reglement: invoeren éénrichtingsverkeer deel van Schuttersweg Voert in het eerste stuk van de Schuttersweg éénrichtingsverkeer in tot aan het rond punt (uitgezonderd fietsers). (kant Nieuwstraat).

6 Voert in het eerste stuk van de Schuttersweg zone woonerf in tot aan het rond punt. (kant Nieuwstraat). 28. Goedkeuren aanvullend reglement: invoeren geschrankt parkeren Wipakkerstraat Voert geschrankt parkeren in in de Wipakkerstraat. De parkeervakken zullen worden aangeduid met parkeerstroken. BP1. Goedkeuren motie voor het behoud van de verkeerslichten Brgs. de Lausnaystraat - Schoolstraat Overmere De motie wordt goedgekeurd. 29. Varia 29.1 Raadslid Verhofstadt meldt dat in de Kruisstraat Overmere (ter hoogte van het vroegere Smouterken) reeds geruime tijd het voetpad is versperd door divers bouwmaterialen. Antwoord: zal worden nagekeken en zo nodig opgetreden Raadslid Verhofstadt vraagt aan het college van burgemeester en schepenen om bij de directeur van de Intercommunale DDS aan te dringen op maatregelen zodat de schermutselingen tussen allochtone groepen zoals vorige week worden vermeden in de toekomst. Antwoord: Uit het intern politieverslag blijkt inderdaad dat er oproer was op het terrein Nieuwdonck. Dit werd ingedijkt dank zij de inzet van de politie samen met een aantal aanpalende korpsen. De directie van de DDS werd reeds vroeger gewezen op het gevaar dat het vrij toelaten van barbecues op het terrein. door deze groepen tot schermutselingen zal leiden. Zeker nu er nog geen ingangscontroles zijn. Het college zal schriftelijk nogmaals aandringen bij de DDS om maatregelen en controle binnen een veiligheidsplan Raadslid Verhofstadt informeert naar de intenties van het college van burgemeester en schepenen met het dossier zeilhuisje en steiger. Antwoord: de aanbesteding is gebeurd allen zijn de prijzen veel te hoog tegenover de raming en het voorziene budget. Momenteel wacht het college op het verslag van het ontwerpbureau terzake om een beslissing te nemen en de mogelijkheden af te wegen Raadslid de Palmenaer deelt mede dat in het Boerenkrijgpark 1 boom achteraan (kant van het wegeltje) een dode tak heeft en gelet op het feit dat er tal van zwammen op staan een gevaar zou kunnen vormen. Antwoord: zal worden nagekeken Raadslid Baeyens stelt dat in vorige zitting werd beloofd om de plaatsing van de paaltjes in de Veerstraat te herbekijken vooral daar waar geen rolwagens kunnen passeren. Antwoord: Is inderdaad bekeken. Het college geeft toe dat er niet met een rolwagen kan worden gepasseerd. Maar aangezien er geen rolwagengebruikers in de onmiddellijke omgeving wonen en aan de overzijde wel degelijk plaats is op het voetpad om te passeren (oversteekplaats is ter hoogte van de IBO) en dat het wegnemen van de paaltjes te gevaarlijk is voor de overige voetgangers is het college van oordeel dat het wegnemen niet verantwoord is Raadslid Baeyens komt terug op zijn vraag over de toekomst van het oude rustoord van Berlare. Is hier ondertussen reeds meer geweten? Antwoord: zo vlug gaat dit niet. De opdracht voor opmeting is nog maar gegeven en onderzoek van de mogelijkheden is niet zomaar gebeurd. Bovendien lijkt het logisch dat de beleidsbeslissing ter zake hier wordt genomen door de volgende beleidsmeerderheid gelet op de komende verkiezingen Raadslid Baeyens verwijst naar de laatste vergadering van de Raad van Bestuur van het Cultureel Centrum waar de schepen van cultuur stelde zij nog niet op de hoogte was van de oplossing voor het veiligheids en parkeerprobleem aan het cultureel centrum nu de nieuwe brandweerkazerne daar operatief zal worden. Het raadslid informeert naar de stand van zaken. Antwoord: De mogelijke oplossingen worden nog besproken en nagekeken op de werkvergaderingen. Tegen de ingebruikname van de kazerne (verwacht augustus) zal een oplossing worden aangereikt.

7 29.8 Raadslid Van Malderen komt terug op zijn interventie van vorige zitting over het drugsinterventiebeleid. Hij stelt dat er eigenlijk weinig werd gepresteerd op dit gebied. Antwoord: De aangestelde drugsambtenaar binnen het intergemeentelijk samenwerkingsverband is ondertussen ontslagen omdat hij geen gevolg gaf aan de vraag tot wedertewerkstelling na ziekte. Er werd echter wel degelijk werk verricht getuige de vergaderingen en de opstart van het grotere samenwerkingsverband met de provincie en consultaties in het OCMW Raadslid Van Malderen vraagt of de schepen van toerisme ondertussen de beloofde cijfers over het gebruik van het minigolfterrein heeft opgevraagd. Antwoord: De schepen overloopt ter zitting de gevraagde cijfers Raadslid Van Malderen informeert of er in de nabije toekomst onteigeningen worden gepland in de Eremijtewegel. Antwoord: Het is zo dat een RUP Galgenbergstraat in opmaak is waar de mogelijkheden van realisatie door Hulp in Woningnood van het binnengebied inderdaad wordt onderzocht. Maar hieromtrent is nog geen definitief standpunt ingenomen Raadslid Van Malderen meldt dat de St Jobstraat de laatste tijd 5 à 6 maal is opengelegd door de nutsmaatschappijen. Kan hier echt niet meer coördinerend worden opgetreden? Antwoord: Het college tracht te vermijden maar dit lukt jammer genoeg niet Raadslid Van Malderen stelt dat de omheining van het kasteel prachtig is maar constateert dat de aangeduide aannemer werkt met onderaannemers, daar waar andere aannemers bij de gunning werden geweerd omdat zij niet voldeden aan de gevraagde erkenning. Is dit ook nagekeken voor de onderaannemers. Antwoord: Het is de hoofdaannemer die moet voldoen aan de wettelijke normen en hij is verantwoordelijk voor de onderaannemers. Alleen wordt hier getwijfeld of er met onderaanneming wordt gewerkt Raadslid Vercruyssen informeert of er nog gedacht werd over het aanbrengen van het schild op de omheining. Antwoord: Gelet op het bestek werd dit voorlopig niet beslist wel werd het reeds ter sprake gebracht op de werkvergaderingen om de meerkost ervan na te gaan. Bekendgemaakt van 16/04/2012 tot en met 05/05/2012 De dossiers liggen ter inzage in het gemeentehuis te Berlare secretariaat gedurende de werkuren. De lijst zal eveneens aangeplakt worden aan het vroegere gemeentehuis van Overmere en Uitbergen. Namens de gemeenteraad F. Lippens secretaris K. Gabriëls voorzitter

Het collegebesluit van 08/06/2010 om uitzonderlijk de Festivalhal Donkmeer te verhuren aan 250,00 euro aan D-Dream wordt bekrachtigen.

Het collegebesluit van 08/06/2010 om uitzonderlijk de Festivalhal Donkmeer te verhuren aan 250,00 euro aan D-Dream wordt bekrachtigen. Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 23 juni 2010 Aanwezig: Katja Gabriëls, voorzitter Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck,

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE

Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 26 oktober 2011 Aanwezig: Katja Gabriëls, voorzitter Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck,

Nadere informatie

De goedkeuring van deze notulen wordt verdaagd naar volgende zitting omdat de raadsleden geen verslag hebben ontvangen.

De goedkeuring van deze notulen wordt verdaagd naar volgende zitting omdat de raadsleden geen verslag hebben ontvangen. Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 23 november 2011 Aanwezig: Katja Gabriëls, voorzitter Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck,

Nadere informatie

De basissubsidie van 125,00 euro wordt toegekend aan de kaartclub De Nieuwe Vrienden voor het werkingsjaar 2010

De basissubsidie van 125,00 euro wordt toegekend aan de kaartclub De Nieuwe Vrienden voor het werkingsjaar 2010 VERSLAG GEMEENTERAAD 26 mei 2010 Aanwezig: Katja Gabriëls, voorzitter Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck, Wim Arbijn, Tom Temmerman, Gunther Cooreman, schepenen Luc Vercruyssen, Francky

Nadere informatie

met 12 stemmen voor, Katja Gabriëls, Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck, Wim Arbijn, Tom Temmerman,

met 12 stemmen voor, Katja Gabriëls, Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck, Wim Arbijn, Tom Temmerman, Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 22 juni 2011 Aanwezig: Katja Gabriëls, voorzitter Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck,

Nadere informatie

Het aantal opcentiemen op de onroerende voorheffing van 2012 wordt vastgesteld op 1.100

Het aantal opcentiemen op de onroerende voorheffing van 2012 wordt vastgesteld op 1.100 Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 21 december 2011 Aanwezig: Katja Gabriëls, voorzitter Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck,

Nadere informatie

22 stemmen voor (Arbijn Wim, Gabriëls Katja, Wettinck Julien, Kets Rene, Vandersnickt Steven, Van Driessche An, Malfliet Kris,

22 stemmen voor (Arbijn Wim, Gabriëls Katja, Wettinck Julien, Kets Rene, Vandersnickt Steven, Van Driessche An, Malfliet Kris, Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 29 JANUARI 2014 Aanwezig: Arbijn Wim, voorzitter; Gabriëls Katja, burgemeester; Wettinck Julien, Kets

Nadere informatie

15 stemmen voor (Arbijn Wim, Gabriëls Katja, Wettinck Julien, Kets Rene, Vandersnickt Steven, Van Driessche An, Malfliet Kris,

15 stemmen voor (Arbijn Wim, Gabriëls Katja, Wettinck Julien, Kets Rene, Vandersnickt Steven, Van Driessche An, Malfliet Kris, Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 27 NOVEMBER 2013 Aanwezig: Arbijn Wim, voorzitter; Gabriëls Katja, burgemeester; Wettinck Julien, Kets

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE

Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 27 oktober 2010 Aanwezig: Katja Gabriëls, voorzitter Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck,

Nadere informatie

2. Goedkeuren bestek, raming en gunningsvoorwaarden: aanbrengen wegmarkeringen gemeentelijke wegen 2013

2. Goedkeuren bestek, raming en gunningsvoorwaarden: aanbrengen wegmarkeringen gemeentelijke wegen 2013 Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 22 MEI 2013 Aanwezig: Arbijn Wim, voorzitter; Gabriëls Katja, burgemeester; Wettinck Julien, Kets Rene,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Keurt de notulen van de zitting van 4 juli 2012 goed.

OPENBARE ZITTING. Keurt de notulen van de zitting van 4 juli 2012 goed. Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 24 OKTOBER 2012 Aanwezig: Gabriëls Katja, voorzitter; De Lausnay Anne-Marie, Kets René, Wettinck Julien,

Nadere informatie

Geeft gunstig advies voor het afschaffen van buurtweg Berlare nr. 136 Heydewegel.

Geeft gunstig advies voor het afschaffen van buurtweg Berlare nr. 136 Heydewegel. Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 23 APRIL 2014 Aanwezig: Arbijn Wim, voorzitter; Gabriëls Katja, burgemeester; Wettinck Julien, Kets Rene,

Nadere informatie

19 stemmen voor (Arbijn Wim, Gabriëls Katja, Kets Rene, Vandersnickt Steven, Van Driessche An, Malfliet Kris,

19 stemmen voor (Arbijn Wim, Gabriëls Katja, Kets Rene, Vandersnickt Steven, Van Driessche An, Malfliet Kris, Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 26 JUNI 2013 Aanwezig: Arbijn Wim, voorzitter; Gabriëls Katja, burgemeester; Kets Rene, Vandersnickt Steven,

Nadere informatie

4. Goedkeuren belasting op het ambtshalve opruimen van sluikstorten door of in opdracht van de gemeente

4. Goedkeuren belasting op het ambtshalve opruimen van sluikstorten door of in opdracht van de gemeente Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 22 september 2010 Aanwezig: Katja Gabriëls, voorzitter Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck,

Nadere informatie

met 21 stemmen voor, Katja Gabriëls, Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck, Wim Arbijn, Luc Vercruyssen,

met 21 stemmen voor, Katja Gabriëls, Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck, Wim Arbijn, Luc Vercruyssen, Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 21 december 2010 Aanwezig: Katja Gabriëls, voorzitter Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck,

Nadere informatie

4. Vlaams Intersectoraal Akkoord (VIA) 4 - verhoging maaltijdcheques

4. Vlaams Intersectoraal Akkoord (VIA) 4 - verhoging maaltijdcheques Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 18 DECEMBER 2013 Aanwezig: Arbijn Wim, voorzitter; Gabriëls Katja, burgemeester; Wettinck Julien, Kets

Nadere informatie

2.Toegestane leningen 3.Toegestane investeringssubsidies

2.Toegestane leningen 3.Toegestane investeringssubsidies Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 23 OKTOBER 2013 Aanwezig: Arbijn Wim, voorzitter; Gabriëls Katja, burgemeester; Wettinck Julien, Kets

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019

Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019 1. Goedkeuren notulen zitting en zittingsverslag van 3 januari 2019 De gemeenteraad keurt de notulen van 3 januari 2019 goed en neemt kennis van het zittingsverslag.

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 17/12/2014 cf. art. 186 van het gemeentedecreet

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 17/12/2014 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 17/12/2014 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Goedkeuren gewijzigd schoolreglement gemeenteschool Uitbergen Gelet op het decreet basisonderwijs van 25/2/1997;

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 05/09/2018 cf. art. 186 van het gemeentedecreet

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 05/09/2018 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 05/09/2018 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Goedkeuren aanvullend reglement betreffende tonnagebeperking, Heikantstraat Gelet op het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 16/09/2015 cf. art. 186 van het gemeentedecreet

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 16/09/2015 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 16/09/2015 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Goedkeuren aangepast huishoudelijk reglement sporthal Berlare en sporthal Overmere DE RAAD, Gelet op het gemeentedecreet

Nadere informatie

ZITTING VAN 25 JUNI 2014

ZITTING VAN 25 JUNI 2014 ZITTING VAN 25 JUNI 2014 Aanwezig: Wim Arbijn, voorzitter; Katja Gabriëls, burgemeester; Julien Wettinck, René Kets, Steven Vandersnickt, An Van Driessche, Kris Malfliet, schepenen; Gunther Cooreman, schepen

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 28 NOVEMBER Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 28 NOVEMBER Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 28 NOVEMBER 2013 Aanwezig: Verontschuldigd: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Abbeel Marleen, Bollaert Carine,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Beknopte opgave besluiten gemeenteraad Kennisgeving publiek

Beknopte opgave besluiten gemeenteraad Kennisgeving publiek Beknopte opgave besluiten gemeenteraad Kennisgeving publiek De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering van 31 januari 2019 volgende beslissingen genomen: 1. Installatie gemeenteraadslid: onderzoek geloofsbrieven,

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

ZITTING VAN 6 MEI 2015

ZITTING VAN 6 MEI 2015 ZITTING VAN 6 MEI 2015 Aanwezig: René Kets, voorzitter wnd; Katja Gabriëls, burgemeester; Julien Wettinck, Steven Vandersnickt, An Van Driessche, Kris Malfliet, Carine Meyers, schepenen; Gunther Cooreman,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 22/02/2017 cf. art. 186 van het gemeentedecreet

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 22/02/2017 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 22/02/2017 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Goedkeuren retributiereglement verkoop vlag Dorp van de Ronde DE RAAD, Gelet op het gemeentedecreet van 15/07/2005

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

ZITTING VAN 5 SEPTEMBER 2018

ZITTING VAN 5 SEPTEMBER 2018 ZITTING VAN 5 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: Karel De Gucht, voorzitter; Katja Gabriëls, burgemeester; Steven Vandersnickt, An Van Driessche, Wim Arbijn, Carine Meyers, schepenen; Gunther Cooreman, schepen van

Nadere informatie

ZITTING VAN 1 FEBRUARI 2017

ZITTING VAN 1 FEBRUARI 2017 ZITTING VAN 1 FEBRUARI 2017 Aanwezig: Karel De Gucht, voorzitter; Katja Gabriëls, burgemeester; Steven Vandersnickt, An Van Driessche, Kris Malfliet, Wim Arbijn, Carine Meyers, schepenen; Gunther Cooreman,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2017

ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2017 ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Karel De Gucht, voorzitter; Katja Gabriëls, burgemeester; Steven Vandersnickt, An Van Driessche, Kris Malfliet, Wim Arbijn, Carine Meyers, schepenen; Gunther Cooreman,

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI 2016

ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 DAGORDE ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig: Karel De Gucht, voorzitter; Katja Gabriëls, burgemeester; Julien Wettinck, Steven Vandersnickt, An Van Driessche, Kris Malfliet, Wim Arbijn, schepenen; Gunther

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

ZITTING VAN 25 OKTOBER 2017

ZITTING VAN 25 OKTOBER 2017 ZITTING VAN 25 OKTOBER 2017 Aanwezig: René Kets, voorzitter dd; Katja Gabriëls, burgemeester; Steven Vandersnickt, An Van Driessche, Kris Malfliet, Wim Arbijn, Carine Meyers, schepenen; Gunther Cooreman,

Nadere informatie

ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2015

ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2015 ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Karel De Gucht, voorzitter; Katja Gabriëls, burgemeester; Julien Wettinck, Steven Vandersnickt, An Van Driessche, Kris Malfliet, Carine Meyers, schepenen; Gunther

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Goedkeuren statutenwijziging projectvereniging Regionaal Landschap Schelde-Durme DE RAAD, Gelet op het

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 FEBRUARI 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 FEBRUARI 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 FEBRUARI 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Verontschuldigd: Afwezig: De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren. Provincie Vlaams-Brabant TOELICHTINGSLIJST GEMEENTERAAD VAN 25 OKTOBER 2017 Openbare zitting Stafdiensten Secretariaat 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 27 september 2017 Aan de gemeenteraad wordt

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 FEBRUARI 2017

ZITTING VAN 22 FEBRUARI 2017 ZITTING VAN 22 FEBRUARI 2017 Aanwezig: René Kets, voorzitter wnd; Katja Gabriëls, burgemeester; Steven Vandersnickt, An Van Driessche, Kris Malfliet, Wim Arbijn, Carine Meyers, schepenen; Gunther Cooreman,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 23/05/2018 cf. art. 186 van het gemeentedecreet

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 23/05/2018 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 23/05/2018 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Goedkeuren aanvullend reglement: Van Tieghemstraat 10, aanpassen parkeervak DE RAAD, Gelet op het gemeentedecreet

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

ZITTING VAN 17 SEPTEMBER 2014

ZITTING VAN 17 SEPTEMBER 2014 ZITTING VAN 17 SEPTEMBER 2014 Aanwezig: Wim Arbijn, voorzitter; Katja Gabriëls, burgemeester; Julien Wettinck, René Kets, Steven Vandersnickt, An Van Driessche, Kris Malfliet, schepenen; Gunther Cooreman,

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed.

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed. Gemeenteraad 19 december 2011 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 De gemeenteraad neemt kennis van de brief d.d. 10-11-2011

Nadere informatie

ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2014

ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2014 ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2014 Aanwezig: Karel De Gucht, voorzitter; Katja Gabriëls, burgemeester; Julien Wettinck, René Kets, Steven Vandersnickt, An Van Driessche, Kris Malfliet, schepenen; Gunther Cooreman,

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Ontslag van een gemeenteraadslid Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017 De voorzitter van de gemeenteraad neemt kennis van het

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 DECEMBER 2017

ZITTING VAN 20 DECEMBER 2017 ZITTING VAN 20 DECEMBER 2017 Aanwezig: Karel De Gucht, voorzitter; Katja Gabriëls, burgemeester; Steven Vandersnickt, An Van Driessche, Kris Malfliet, Wim Arbijn, Carine Meyers, schepenen; Gunther Cooreman,

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 28 JUNI 2018. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Eedaflegging en installatie politieraadslid.

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Algemene vergadering op 25 mei 2016 - Kennisname agenda Brief van 14 april 2016 van Interwaas waarbij

Nadere informatie

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik,13-09-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2015 Aanwezig : Aelvoet Carlos, Voorzitter ; Vander Meeren Luc, Burgemeester ; Nachtegaele Veerle Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van 15 februari 2019

Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van 15 februari 2019 Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van 15 februari 2019 1. Goedkeuren verslag Het college van burgemeester en schepenen keurt het verslag van de zitting van 8 februari 2019 goed. 2. Goedkeuren

Nadere informatie

Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van 18 januari 2019

Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van 18 januari 2019 Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van 18 januari 2019 1. Goedkeuren verslag Het college van burgemeester en schepenen keurt het verslag van de zitting van 11 januari 2019 goed. 2. Kennisnemen

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 27 APRIL Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 27 APRIL Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 27 APRIL 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Vande Meirssche Luc, De Wilde

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Voor de openbare zitting van de gemeenteraad, om 20 uur, komt het studiebureau BUUR (Bureau voor

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 februari Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 februari Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 februari 2019 ons kenmerk: datum 20-2-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 27 mei 2019

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 27 mei 2019 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 27 mei 2019 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester; Martine Van Hauwermeiren, Dieter Mannaert, Marius Meremans, Tomas Roggeman,

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

Het college van burgemeester en schepenen. Besluit. Vergadering van 20 juni 2019

Het college van burgemeester en schepenen. Besluit. Vergadering van 20 juni 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 20 juni 2019 2019_CVB_08175 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Gasmeterlaan - nieuwe parkeerplaats

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 OPENBARE ZITTING 1. OPEN VERKLAREN BIJ WIJZE VAN BEVORDERING 1 BETREKKING VAN SERGEANT BIJ DE GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 februari 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 februari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 februari 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 04-02-2019 Tijd 14:00-15:55 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs aanwezig: Lukas Jacobs, Silke Lathouwers, Jef Van den Bergh,

Nadere informatie