Bijlage D.4.3 Nota van Reacties bijlagen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage D.4.3 Nota van Reacties bijlagen"

Transcriptie

1 Bijlage D.4.3 Nota van Reacties bijlagen 341 D.4 Provincie Zuid-Holland Constateert dat de in het PvEW opgenomen bepalingen m.b.t. het over en weer gedogen stroken met de concessies die de provincie Zuid-Holland heeft verleend. De provincie heeft hiervan kennis genomen. 342 D.4 SRE Hier staan twee lijnen genoemd die niet grensoverschrijdend zijn, omdat deze volledig in het SRE gebied rijden. Het gaat om lijn 144 Eindhoven Best en lijn 491 Reusel-Oirschot. Verder is binnen SRE een nieuwe lijn in ontwikkeling, het gaat om de lijn Gemert- Sint Anthonis Boxmeer, die mogelijk eind 2014 zou gaan rijden. Dit is al afgestemd met de concessiemanager Oost-Brabant van uw organisatie. Indien deze lijn in de toekomst gaat rijden dan moet deze ook gedoogd worden door de vervoerder van de concessie Oost- Brabant. Dit is aangepast. Hiertoe is de verbinding Veghel Helmond ingekort tot Veghel Gemert. 343 D.4 Gemeente Uden De Udense grensoverschrijdende lijnen staan er in. Over de lijn Uden-Nijmegen is het e.e.a. vastgelegd. Dat geldt niet voor de lijn Eindhoven - Uden (121) Hoeft daar geen kostenbaten verdeling over te worden afgesproken? Deze lijn hoort volledig bij het SRE, zowel voor de kosten als voor de opbrengsten. Voor lijn 99 geldt een gedeelde verantwoordelijkheid voor zowel de provincie Noord-Brabant als de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. 344 D.4 H. Frankefort Bijlage D4 Lijn 22 - Veolia. Siebengewald ligt gewoon in Nederland (Limburg) Lijn 468 Hermes. Boekel Deurne (ipv Bakel) Lijn 491 Hermes. Is inmiddels Middelbeers- Hapert. Overigens ligt deze lijn geheel in het SRE gebied en hoeft derhalve niet te worden genoemd. Dit is aangepast.

2 345 D.4 Buurtbus Esch Onder C 3.8 wordt verwezen naar bijlage D 4. Daarin staat dat Buurtbuslijn 203 vervoer verzorgt tussen Sint-Oedenrode en s- Hertogenbosch. Dit is onjuist. Het hoort te zijn: Liempde s-hertogenbosch (via Boxtel - Esch - Vught) 346 D.5 ROB Voorzieningenniveau Het kernnetwerk voorziet in onze ogen, op sommige momenten, in een te laag voorzieningenniveau. Met name in de weekenden en avonden is er op een substantieel aantal plaatsen weinig aanbod tot geen aanbod. Wij kunnen niet beoordelen of dit veroorzaakt wordt door de vraag naar vervoer. 347 D.5 ROB Vraaggerichte aanpak Refererend aan de insteek van de OV-visie, verzoeken wij om een sterk vraaggerichte aanpak. Innovativiteit, flexibiliteit en daarmee (mogelijke) kostenbesparingen zijn hierbij belangrijke sleutelwoorden. In onze ogen is op dit punt de marktkennis van de vervoerder onontbeerlijk. De toekomstige concessiehouder zal dan ook deze kennis moeten (kunnen) inzetten bij de bepaling van het aanbod. Daarom pleiten wij voor een minder gedetailleerde omschrijving van het gevraagde kernnetwerk en ruimte voor de vervoerder om zijn kennis en creativiteit te gebruiken om een goed doorwrocht kernnetwerk aan te bieden. 348 D.5 ROB Reistijden Voor de reiziger zijn logische tijdsblokken en logische frequenties van buslijnen van groot belang voor betrouwbaar Openbaar Vervoer. Ook adviseert het ROB om rekening te houden met het voor- en natransport per bus in aansluiting met de trein. Dit is aangepast. Het kernnetwerk is mede gebaseerd op de vraag. Wellicht dat vanuit de opties nog extra bediening op deze momenten wordt ingekocht. In het kernnetwerk is een balans aangebracht tussen enerzijds de vrijheid voor de vervoerder voor de invulling van het netwerk en anderzijds een garantie voor het bedieningsniveau. Wij onderschrijven dat logische frequenties en aansluitinen op voor- en natransport belangrijk zijn. Wij verzoeken de inschrijvers dan ook om in het vervoerplan aan te geven hoe hij hier invulling aangeeft.

3 349 D.5 ROB Het Reizigersoverleg Brabant is van mening dat de beschreven kernnetwerken West en Oost in bijlage D.5 van het concept Programma van Eisen (en Wensen) erg beperkt zijn en onvoldoende aanknopingspunten bieden om gedetailleerde uitspraken op lijnniveau te doen. Daarnaast hebben we onvoldoende inzicht in de juiste vervoerscijfers. Dit brengt ons ertoe voornamelijk algemene constateringen en aandachtspunten kenbaar te maken. De bijlage (Opmerkingen achterban over kernnetwerk concessies West en Oost) voorziet wel in enkele aandachtspunten op lijnniveau, maar deze fungeren uitsluitend als voorbeeld. Deze lijst is zodoende niet uitputtend. 350 D.5 ROB Frequentie We zetten vraagtekens bij de door u aangegeven frequentie bij het aantal reizigers dat vervoerd wordt. We vragen ons af of dit niet te luxueus is, zeker in relatie met een wens van de provincie om te komen tot een hogere kostendekkingsgraad. 351 D.5.1 SRE In bijlage D5 worden een aantal knooppunten genoemd. Hier zit een aantal fouten in. Bij Oost-Brabant moet Best cursief opgenomen worden omdat deze onder de concessie SRE valt en niet onder Oost-Brabant. Ook mist het treinstation Eindhoven bij de knooppunten. Verder valt Reusel busstation niet onder West Brabant maar onder Oost-Brabant. Ook missen wij bij de bussstations van Oost Brabant nog Eindhoven, winkelcentrum Woensel (waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwe HOV baan). De provincie heeft hiervan kennis genomen. Het kernnetwerk is opgebouwd op basis van onder andere de vraag. Dit betekent dat sommige frequenties verhoogd worden ten opzichte van nu, omdat de vraag dat rechtvaardigt. Hiermee verwachten wij dat het OV-netwerk attractiever wordt (meer bussen leidt tot meer reizigers). Dit is aangepast.

4 352 D.5.1 Gemeente Boxmeer 353 D.5.2 ROB HOV-lijn s- Hertogenbosch Waalwijk Tilburg 354 D.5.2 ROB H2 s- Hertogenbosch Uden; HOV Volans 355 D.5.2 ROB H3 Eindhoven Veghel Oss ; HOV Volansl 356 D.5.2 ROB S1 Rijen OC Prinsenbos; regulier 357 D.5.2 ROB S2 s- Hertogenbosch Drunen Waalwijk; regulier 358 D.5.2 ROB S3 Waalwijk - Tilburg; regulier Knooppunthaltes Bijlage D.5.1 deel B knooppunthaltes: treinstation Boxmeer moet hier worden toegevoegd als knooppunthalte. (In D.5.2 S17 Boxmeer Cuijk is station Boxmeer wel als knooppunthalte aangeduid). in de spits worden niet alle haltes aangedaan. Is een 30 min na uur en op zondag wel vraagconform? Is een 30 min na uur en op zondag wel vraagconform? Weekend geen busvervoer. Geen verbindingen meer op zondagen na uur. Geen verbindingen op zaterdag tussen 8.00 en uur maar wel in de avond. Dit is aangepast. Alle haltes worden ook in de spits aangedaan. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de huidige situatie en een stap in de richting van een HOV-frequentie. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de huidige situatie en een stap in de richting van een HOV-frequentie. Dit is conform de huidige dienstregeling. In het definitieve kernnetwerk rijdt deze verbinding ook op zondag na uur. Bovendien rijdt de HOV-as s- Hertogenbosch Waalwijk op zondagavond ook tweemaal per uur. Dit is aangepast.

5 359 D.5.2 ROB S4 Efteling naar Tilburg en s- Hertogenbosch 360 D.5.2 ROB S5 s- Hertogenbosch Oisterwijk - Tilburg Geen rekening gehouden met avond openstelling en dienstregeling wordt geen rekening gehouden met vakantieperioden elders in het land. Het gedeelte Oisterwijk-Tilburg rijdt volledig parallel aan de trein en bedient alleen als extra Berkel-Enschot dat ook (en beter) bediend wordt door lijn 9. Vreemd is de 15 min dienst in de middagspits. Het extra vervoer van en naar de Efteling volgt de programmering van de Efteling. In het definitieve kernnetwerk is de frequentie van vier keer per uur in de middagspits aangepast naar tweemaal per uur op basis van reizigersaantallen Verdere integratie bus-trein via het visgraatmodel is een opgave voor de ontwikkelteams na de gunning. 361 D.5.2 ROB S6 Tilburg Hilvarenbeek 362 D.5.2 ROB s7 Hilvarenbeek Best 363 D.5.2 ROB S8 Hilvarenbeek Reusel Geen aanbod meer na uur geen aanbod in het weekend. Week: vervoer tot uur geen aanbod meer in het weekend. Week: vervoer tot uur. Geen aanbod in het weekend. In het definitieve kernnetwerk komt deze verbinding terug op zaterdagavond, maar niet op zondagavond en werkdagen in de late avond. Op basis van de reizigerstellingen 2012 blijkt dat er te weinig vraag is om deze ritten in stand te houden. Op basis van de reizigersaantallen 2012 is deze verbinding niet aangepast. 364 D.5.2 ROB S9 Tilburg Best Geen bediening van Oirschot ( inwoners) meer op zondag? Op basis van de reizigerstellingen 2012 blijkt dat er te weinig vraag is om deze ritten in stand te houden.

6 365 D.5.2 ROB S10 Veghel Gemert 366 D.5.2 ROB S11 s- Hertogenbosch Heesch - Grave Ov alleen tijdens de spits. Week: enkel spits Heesch-Grave. Zondag geen aanbod. Deze verbinding komt op basis van reizigerstellingen 2012 ook terug in de daluren op werkdagen. Op basis van de reizigerstellingen 2012 blijkt dat er te weinig vraag is om deze ritten in stand te houden. 367 D.5.2 ROB S12 Uden - Cuijk Week: vervoer tot uur. Op basis van de reizigerstellingen 2012 blijkt dat er te weinig vraag is om deze ritten in stand te houden. In het definitieve kernnetwerk vervalt ook de bediening tussen 9.00 en uur. 368 D.5.2 ROB S13 Grave - Cuijck 369 D.5.2 ROB S14 Boxmeer - Cuijk Week: vervoer tot uur. Week en zaterdag: vervoer tot uur. zondag geen aanbod. Op basis van de reizigerstellingen 2012 blijkt dat er te weinig vraag is om deze ritten in stand te houden. In het definitieve kernnetwerk vervalt ook de bediening tussen 9.00 en uur. Het gebruik van lijn 93 in 2012 leidt ertoe dat deze lijn niet meer in het kernnetwerk zou terugkomen. Door de aanwezigheid van het ziekenhuis handhaven wij lijn 93 op werkdagen overdag.

7 370 D.5.2 ROB S15 Zeeland - Schaijk - Oss 371 D.5.2 ROB S16 s- Hertogenbosch Sint Oedenrode Eindhoven 372 D.5.2 ROB S17 Oss Uden Veghel - Eindhoven 373 D.5.2 ROB S20 s- Hertogenbosch Wijk en Aalburg 374 D.5.2 ROB Stadsdienst Tilburg Week: vervoer tot uur. Geen aanbod in het weekend. Op zondag geen stopdienst na uur terwijl er tussen Den Bosch en Schijndel dan wel 2 x per uur een sneldienst rijdt. Geen aanbod na uur in het weekend. Onlogisch dat deze lijn niet meer op zondag rijdt, terwijl de lijn Wijk en Aalburg Gorinchem dan wel rijdt. Geen grote veranderingen. In het definitieve kernnetwerk vervalt ook de verbinding tussen Schaijk en Oss tussen 9.00 en uur op basis van de reizigersaantallen Tussen Zeeland en Schaijk wordt het huidige aantal ritten gehandhaafd. In het definitieve kernnetwerk rijdt tussen Sint-Oedenrode en s-hertogenbosch ook op zondagavond na uur een bus. Deze verbinding rijdt tussen Veghel en Eindhoven op alle momenten van de week eenmaal per uur. Tussen Oss en Veghel vervalt de late avondbediening op werkdagen en zondagen. In het definitieve kernnetwerk is de verbinding Gorinchem Wijk en Aalburg in het weekend vervallen. Vermeende onlogica treedt niet meer op. De provincie heeft hiervan kennis genomen. 375 D.5.2 ROB H5 Station De Reit Aanbod in de daluren zeer gebrekkig. Het aanbod volgt de vraag, hetgeen met name in het weekend tot lagere frequenties leidt..

8 376 D.5.2 ROB H8 Station Engelen 377 D.5.2 ROB H11 Station De Groote Wielen 378 D.5.2 ROB H12/H13 Centrum P+R Vlijmenseweg; P+R-bus Centrum P+R De Vliert; P+Rbus Centrum Transferium Pettelaarpark; P+R-bus Aanbod alleen in de spits. De Groote Wielen is een wijk in aanbouw. Het lijkt er op dat er vervoerscijfers van een paar jaar geleden zijn gebruikt die zijn achterhaald. Dit zijn de drukste lijnen van heel Brabant, die nu iedere 5, 7 of 10 minuten rijden. Een 15- min dienst is gezien het reizigersaanbod onrealistisch en niet vraagconform. Dit is correct, waarbij in het definitieve kernnetwerk op basis van de reizigersaantallen 2012 de frequentie in de middagspits aangepast is naar eenmaal per uur. Op basis van reizigersaantallen 2012 gaat in het definitieve kernnetwerk de verbinding van en naar Groote Wielen op werkdagen ook in de daluren tweemaal per uur rijden en ook op zaterdag tussen en uur. Op zondag blijft bediening achterwege. De transferiumlijnen zijn als een separate optie binnen de optie huidige dienstregeling (dus met de huidige dienstregeling) opgenomen.

9 379 D.5.2 ROB Empel Helemaal geen aanbod meer, aangezien lijn 72 wordt opgeheven en lijn 162 vanaf 2014 niet meer via Empel kan rijden door de aanleg van de ZW-vaart. 380 D.5.2 ROB Stadsdienst Oss Geen stadsdienst terwijl dit jaar geinvesteerd is in nieuwe haltes ivm twee nieuwe lijnen in Oss (Tot 2012 waren er 4 stadslijnen, nu 2). Op basis van de reizigersaantallen 2012 blijft een verbinding bestaan tussen s- Hertogenbosch en Empel op werkdagen en zaterdag overdag. Over de gevolgen van de verlegging van de Zuid-Willemsvaart voor de schoolliner 162 zal pas na gunning meer duidelijk zijn. Dit is correct geconstateerd en afhankelijk van de extra tellingen die in 2013 gehouden worden en de uiteindelijke lichting van de optie Oss. 381 D.5.2 ROB Buurtbussen Oost-Brabant Deze lijst met buurtbussen dateert uit ongeveer 2008? Sommige lijnen zijn intussen opgeheven of al lang geleden van route veranderd. Ook zijn er sindsdien nieuwe lijnen bijgekomen. Wil men terug naar het oude? Dit is aangepast. 382 D.5.2 SRE In bijlage D5.2 constateren wij ten opzichte van de huidige situatie een verslechtering van de dienstregeling voor de lijnen S7 (Hilvarenbeek-Best) en S8 (Hilvarenbeek-Reusel) omdat op zaterdag en zondag de buslijnen vervallen. Hiervoor zou maatwerk van toepassing kunnen zijn in het weekend. Wij gaan er dan ook vanuit dat de eventuele kosten van dit maatwerk door de provincie gedragen zullen worden. 383 D.5.2 SRE In bijlage D5.2 staat de situatie voor de lijnen 23/25 wel goed opgenomen maar dit geldt niet voor de bijgeleverde kaartjes. Gemeenten hebben nadrukkelijk zelf een verantwoordelijkheid. De provincie heeft een faciliterende rol bij het zoeken naar oplossingen. Samen met geïnteresseerde gemeenten zal de provincie voor de zomer van 2013 haar rol nader invullen. Wij hebben hier kennis van genomen. De kennetwerkkaarten maken geen onderdeel uit van het bestek.

10 384 D.5.2 GGA Hart van Brabant 385 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Dongen 386 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Goirle Wij constateren op een aantal verbindingen (Oosterhout-Tilburg, Oisterwijk-Tilburg, Hilvarenbeek-Tilburg) met name op werkdagen een toename van de frequentie, terwijl op veel andere plekken juist de frequentie daalt of in de avonduren helemaal wegvalt. Ook bij de lijnen in de regio zien we dit terug. Wij begrijpen dat op basis van de vervoervraag de frequentie wordt verhoogd. Zeker in het kader van de beperkte beschikbaarheid van budget vinden wij het zinvol om te bezien of niet beter geïnvesteerd kan worden in het op enkele plekken behouden van het huidige voorzieningenniveau. De gemeente Dongen gaat akkoord met de handhaving van de huidige regeling voor de buurtbuslijnen 198, 205 en 206 en de scholierenlijn 601, 603 en 605. Op basis van de bezettingsgraad is de frequentie van lijn 127 op zaterdag tussen 18:00 uur en 21:00 uur verlaagd van 2 naar 1 keer per uur. Het is ons onbekend dat de bezettingsgraad na 21:00 uur weer hoger ligt. De noodzaak om de frequenties van lijn 127 van 4 ritten per uur in de spitstijden ook buiten de spitstijden door te voeren is voor ons niet aanwezig. Een recent onderzoek over de doortrekking van de HOV-verbinding Breda Oosterhout naar Tilburg heeft uitgewezen dat er in de toekomst geen potentiële groeiontwikkeling verwacht wordt die de opwaardering naar een HOV-lijn rechtvaardigt. In Goirle blijft er de wens om een aantal voorzieningen als het verpleeghuis Elisabeth (hoek Bergstraat - Tilburgseweg) en winkelcentrum de Hovel beter te ontsluiten met het OV. Hiervoor zouden wij graag een routewijziging zien van lijn 11 (stadsdienst T14). Wij verzoeken daarom te onderzoeken wat de (on)mogelijkheden zijn voor deze wijziging in de routing van de bus. Uiteraard rekening houdend met de uitgangspunten en eisen die de provincie stelt aan de buslijn. Verder heeft de gemeente Goirle op de verschillende tabellen geen aanvullingen of opmerkingen. Op basis van de reizigerstellingen 2012 is het definitieve kernnetwerk bepaald. Dit betekent dat op sommige lijnen gezien de gehanteerde normering meer ritten gaan rijden en op andere lijnen minder. Op basis van de reizigerstellingen 2012 is het definitieve kernnetwerk bepaald. In het kernnetwerk gaat de bediening op werkdagen tussen en uur naar tweemaal per uur en op zaterdagavond van tot 0.00 uur naar twemaal per uur en op zondag van 9.00 tot uur eveneens naar tweemaal per uur. De verhoging naar viermaal per uur op werkdagen van tot uur blijft gehandhaafd. De concessiehouder is verantwoordelijk voor de exacte routevoering. Daarnaast heeft een overleg i.h.k.v. EP2014 met de gemeente Goirle uitgewezen dat de door Goirle bedachte lus met eenrichtingverkeer door de bus geen haalbare kaart is.

11 387 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente 3. Gilze en Rijen 388 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente 3. Gilze en Rijen 389 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente 3. Gilze en Rijen 390 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente 3. Gilze en Rijen De gemeente Gilze en Rijen valt in principe onder de concessie Oost Brabant met een looptijd van 10 jaar, ingaande op 14 december Lijn 130 valt onder deze concessie. Lijn 131 is echter opgenomen in het concessiegebied West-Brabant die een looptijd van 8 jaar heeft. De afstemming van de dienstregeling van beide lijnen in deze 2 concessies is een punt van zorg. Het splitsen van de dienstregeling in een kernnetwerk en een pluspakket heeft voor onze gemeente grote gevolgen: D.5.2. Kernnetwerk Oost Brabant: S1. Verbinding Rijen - AZC Prinsenbosch lijn 130. In de verschillenstaat staan de wijzigingen samengevat. Daarin is opgenomen dat lijn 130 een lagere frequentie dan de huidige zal krijgen. Dat is niet in overeenstemming met hetgeen in D.5.2. staat. In de dienstregeling voor 2013 hebben we een vermindering van 2 ritten ten opzichte van De provincie heeft in het vooroverleg over de dienstregeling 2013 aangegeven dat de vermindering van dit aantal ritten is gebaseerd op reizigerstellingen en dat ze hier flexibel mee zouden omgaan omdat de reizigersaantallen grotendeels worden bepaald door het aandeel reizigers van AZC Prinsenbosch. In het PvEW is het aantal ritten echter als maximum gesteld. Een bijstelling (naar boven) is dan uitgesloten. Wij zien graag de mogelijkheid behouden om de dienstregeling ook naar boven bij te stellen. Kernnetwerk West-Brabant S21. Verbinding Breda - Rijen - Tilburg lijn 131. De uitbreiding van 1 naar 2 ritten/uur op werkdagen uur Breda-Tilburg is een uitbreiding t.o.v. 2012, maar is al wel opgenomen in de dienstregeling Dus dit is geen uitbreiding. De vermindering van 2 ritten naar 1 rit op werkdagen Rijen-Tilburg geeft een scheve verbinding. Onduidelijk is waar deze wijziging op gebaseerd is. In het definitieve kernnetwerk is lijn 131 onder de concessie Oost-Brabant geplaatst. De huidige frequentie (drl. 2013) wordt onverkort overgenomen voor de verbinding Rijen AZC Prinsenbosch. Gegeven het reizigersaantal dat van de verbinding naar AZC Prinsnebosch gebruik maakt, gaan wij ervan uit dat het huidige aantal ritten het maximum aantal is. Op basis van de reizigerstellingen 2012 is in het definitieve kernnetwerk de frequentie van de verbinding tussen Rijen en Tilburg in de spitsuren verhoogd van 1 naar 2 keer per uur en rijdt de bus ook s avonds tot uur op werkdagen.

12 391 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente 3. Gilze en Rijen 392 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Hilvarenbeek 393 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Hilvarenbeek 394 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Hilvarenbeek Op werkdagen is er na geen openbaar vervoer meer in onze gemeente. In de weekenden is er alleen op zaterdag van uur 1 rit per uur richting Tilburg en Breda. Verder is er geen openbaar vervoer meer. Dit staat wel in groot contrast met het huidige basisvoorzieningenniveau en isoleert de burger van het openbaar vervoer. Alleen de treinverbinding via Rijen resteert dan. Het treinstation is dan voor reizigers van en naar Gilze, Dorst Molenschot en Hulten niet met de bus bereikbaar. Wij zien daarom graag een uitwerking door de vervoerder van het pluspakket waarin op enigerlei wijze de avondritten en weekendritten verwerkt zijn. In de verschillenstaat zijn een aantal wijzigingen aangegeven die van belang zijn voor de gemeente Hilvarenbeek. Wij zijn het niet eens met de volgende wijzigingen: In de verschillenstaat is aangegeven dat op lijn 142 tussen Hilvarenbeek en Best, en lijn 143 tussen Hilvarenbeek en Reusel de huidige bediening op zaterdagen en zon- en feestagen zal vervallen. Ook de verbinding van Hilvarenbeek naar Tilburg zal op zaterdagavond in de toekomst niet meer na 21:00 uur rijden. Ook op werkdagen vervalt de verbinding tussen Hilvarenbeek en Best, en de verbinding tussen Hilvarenbeek en Reusel na 21:00 uur. Op basis van de reizigerstellingen 2012 is in het definitieve kernnetwerk de verbinding volledig weggevallen op zaterdag tussen Breda en Tilburg. Op basis van de reizigerstellingen 2012 is in het definitieve kernnetwerk de verbinding volledig weggevallen op zaterdag en zoondag tussen Hilvarenbeek en Reusel en Hilvarenbeek en Best. Op basis van de reizigerstellingen 2012 gaat in het definitieve kernnetwerk de verbinding tussen Tilburg en Hilvarenbeek ook rijden op zaterdagavond na uur. Daarentegen vervalt de bediening op werkdagen na uur. Dit blijft gehandhaafd in het definitieve kernnetwerk.

13 395 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Loon op Zand De huidige routes van de buurtbus moeten gehandhaafd blijven. Op zaterdag dient de 136 te blijven rijden. Deze zou de hele dienstregeling moeten blijven rijden, ook op zaterdag en in de avonduren, vanwege zijn ontsluitende functie. Op die manier vult de 136 de 300/301 aan. We zijn zeer tevreden met het opnemen van de Nightliner in het PvEW. Op het momeet dat de Molenwijck in Loon op Zand wordt bediend door de huidige lijn 136, vervalt de noodzaak om deze verbinding met buurtbus 205 te bieden. Dit maakt onderdeel uit van EP D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Loon op Zand 397 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Oisterwijk We maken ons wel grote zorgen over de oplossingen die 'aan de onderkant' worden verwacht. We gaan er van uit dat maatwerkoplossingen als bijvoorbeeld de inzet van de regiotaxi in situaties waar het regulier OV in de concessieperiode verdwijnt, niet voor rekening van de gemeente komen, maar voor rekening provincie. In het verlengde daarvan; in het PvEW moet worden opgenomen hoe het vervoer wordt geregeld als de bussen na uur niet meer rijden. Het kan en mag niet zo zijn dat het regelen van vervoer na uur op het conto van de gemeente komt. Uit het concept PvEW blijkt dat er in de gemeente Oisterwijk doordeweeks na 21:30 geen busvervoer meer mogelijk is. Daarnaast wordt de kern Moergestel op zon- en feestdagen niet meer ontsloten met regulier openbaar busvervoer. Dit vinden wij als gemeente een vervelende ontwikkeling. Graag zien wij daarom ook dat voor het verdwijnen van de bussen na 21:30 en op zondag in Moergestel een regeling komt met vervangend openbaar vervoer. Zodat het voor de inwoners mogelijk blijft om na 21:30 en op zondag zichzelf met het openbaar vervoer te verplaatsen. In het definitieve kernnetwerk rijdt de verbinding Waalwijk Tilburg via de dorpen op alle momenten van de week. Voor de gemeente Loon op Zand geldt dat op alle momenten van de week er OV geboden wordt in alle kernen. Ook op basis van de reizigerstellingen 2012 vervallen deze ritten in het kernnetwerk. Voor kleinschalige mobiliteitsoplossingen kan de gemeente het initiatief nemen.

14 398 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Oisterwijk Verder willen wij nog graag vermelden dat de bus in Moergestel ook vaak een aansluiting is op het reizen per trein van en naar station Tilburg Centraal en dus afstemming met de vertrek- en aankomsttijden van de trein zeer gewenst is. Positief vinden wij de frequentieverhoging doordeweeks tussen 15:00 en 21:30 door Oisterwijk en in de ochtend door Moergestel. Op basis van de reizigerstellingen 2012 wordt de frequentie van deze verbinding op werkdagen tussen 9.00 en uur niet meer verhoogd. 399 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Tilburg 400 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Tilburg In de stadsdienst zijn verschillende inconsequenties in het lijnennet te zien. Deze zijn gezien de vervoervraag niet logisch en wijken af van recente keuzes in bijvoorbeeld de exploitatieplannen voor Op een aantal lijnen is bijvoorbeeld de frequentie in avonduren hoger dan overdag, of wordt een verbinding, die in de dienstregeling van 6 januari juist wordt versterkt, weer verminderd. Wij verzoeken u, om binnen het kernnet zo veel mogelijk de (logische) beleidskeuzes die in overleg tussen provincie en gemeente zijn gemaakt, zo veel mogelijk ook in het kernnetwerk door te trekken. De dienstregeling in de daluren en weekends gaat op verschillende verbindingen (Korvel/'t Laar, Udenhout, Blaak, Fatima) terug naar 1 maal per uur. Wij zijn van mening, dat in het stadsvervoer reizigers moeten kunnen uitgaan van een redelijke frequentie van minstens 2 maal per uur. Doordat reizigers in de daluren nauwelijks reismogelijkheden hebben, zullen zij ook in de drukkere uren andere reismogelijkheden kiezen, waardoor het openbaar vervoer in de breedte verder verschraald. Het kernnetwerk is consistent gemaakt zodat in de avonden de frequenties niet hoger liggen dan overdag. Van de wijzigingen die per EP2013 zijn doorgevoerd, worden wel de wijzigingen in de dragende assen overgenomen. Voor de reguliere stadslijnen zijn wij uitgegaan van de reguliere bezetting en de normering die wij daaraan hebben gesteld. Op basis van de reizigersaantallen 2012 is in het definitieve kernnetwerk bepaald dat in de daluren overdag vrijwel alle verbindingen minimaal tweemaal per uur rijden, behalve de verbinding naar De Blaak (eenmaal per uur). In de weekenden rijden meerdere verbindingen eenmaal per uur.

15 401 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Tilburg 402 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Tilburg 403 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Tilburg 404 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Waalwijk Er is voor gekozen, om in het kernnetwerk de 20-minutenfrequentie niet op te nemen, waardoor gekozen moet worden tussen een frequentie van 2 en 4 maal per uur. In Tilburg komt de frequentie van 3 maal per uur op verschillende lijnen voor en sluit ook goed aan op de vertrektijden van de treinen, die ook over het uur verdeeld zijn. Door deze in het kernnetwerk te laten vallen, ontstaat op veel plekken een ongewenste teruggang in frequentie. Om daadwerkelijk aan te sluiten op de vervoervraag zou, in ieder geval in de stadsdienst Tilburg, ook een frequentie van 3 maal per uur moeten worden opgenomen. De kaarten geven een redelijk goed beeld van de gewenste verbindingen die de vervoerder zou moeten bieden, de tabellen zijn echter leidend. In de tabellen worden verschillende wijknamen aangegeven die niet adequaat zijn en op meerdere manieren zijn te interpreteren. Zo is bijvoorbeeld Oud-Zuid een verzameling wijken en zijn de wijken Korvel en Zorgvlied te onderscheiden wijken. Slechts de aanduiding "Reeshof" voor een wijk met ruim inwoners is onvoldoende om een goede verbinding zeker te stellen. Het verdient de voorkeur hiervoor een eenduidige indeling als de CBS-wijk-buurtcodes te hanteren. Bij de verbinding naar Reeshof is ervoor gekozen, om het vervoersaanbod evenredig over de zuidelijke (huidige lijn 4) en noordelijke (lijnen 2 en 3) te verdelen. Voor het oostelijk deel van Reeshof en Wandelbos, waar de vraag naar vervoer groot is, betekent dit (met name in de avonduren en weekenden) een forse teruggang in bedieningsniveau. Wij verzoeken u de verbinding via het noordelijk deel van de Reeshof te versterken. De gemeente Waalwijk is zeer tevreden over het PvWE in relatie tot het openbaar vervoer in Waalwijk. Niet alleen wordt uitgegaan van HOV-Volans maar ook het stelsel van buurtbussen blijft intact. De frequentie van de HOV-lijn van 4 bussen per uur met een streven naar 6 bussen per uur in de spitsperioden spreekt de gemeente erg aan. Ook met het plaatsen van de Nightliner in de concessie is de Gemeente Waalwijk tevreden. In het definitieve kernnetwerk is bepaald dat de 20-minutenfrequenties in Tilburg gehandhaafd blijven. Voor de invulling hiervan maken wij gebruik van de definities die de gemeente hanteert. De bediening van de Reeshof is vooraf vastgelegd wat betreft de frequenties. De concessiehouder is vrij om de exacte routes in te vullen. De provincie heeft hiervan kennis genomen.

16 405 D.5.2 GGA Hart van Brabant/ gemeente Waalwijk 406 D sterrenregio NO-Brabant Als overblijvende wens heeft de gemeente de monitoring van de Havenbus in het Havengebied van Waalwijk. Dit experiment loopt nu enkele weken en de vooruitzichten zijn bemoedigend; het spits-doelgroepenvervoer (medewerkers en bezoekers van bedrijven in het Havengebied) is zodanig dat er aan een duidelijke behoefte invulling wordt gegeven met dit aanvullende - nu nog - besloten vervoer. De enige belemmering voor de toekomst is de bekostiging van de Havenbus. Deze bedraagt namelijk 8000 euro per kwartaal, een bedrag wat nu wordt opgebracht door het Parkmanagement en enkele aangesloten bedrijven. Een bijdrage (en mogelijke toekomstige opname in de concessie) vanuit externe instanties (GGA, Provincie?) zou welkom zijn, om de bereikbaarheid van dit economisch belangrijk bedrijventerrein door dit aanvullend vervoer te waarborgen. HOV In de Nota van Uitgangspunten staat HOV-lijnen - zoals de Brabantliner, Volans rond Breda en HOV Noordoost-Brabant - worden onverkort opgenomen, met hoge eisen aan snelheid en frequentie. Dit staat lijnrecht tegenover hetgeen is geformuleerd in Uitleg Kernnetwerk, waarin staat vermeld dat de verbinding Uden-Oss als HOV-uitloper wordt gedefinieerd. Met de Stuurgroep HOV Noordoost-Brabant is een bestuursovereenkomst getekend voor de HOV-assen. In het kernnet waardeert u de relatie Oss-Uden zonder overleg en besluitvorming af, terwijl dit wel een vastgestelde HOV-as is waar investeringsafspraken voor gemaakt zijn. Vanuit de bestuurlijke afspraken en ruimtelijkeconomisch perspectief is dit onacceptabel. De regionale zorg- en health-toplocaties Uden en Oss dienen met HOV verbonden te zijn. De lijn Oss-Uden dient in het kernnet onderdeel te zijn van het Stadsregionaal HOV onder de naam Volans: Breda Etten-Leur Breda Oosterhout s-hertogenbosch Waalwijk Tilburg Eindhoven Veghel Oss Veghel s-hertogenbosch Deze verbinding maakt geen onderdeel uit van het kernnetwerk. Het huidige gebruik tussen Oss en Uden rechtvaardigt nog geen volwaardige HOVfreguentie. Dit is conform de bestuurlijke afspraken dat hiervoor een groeimodel wordt gehanteerd tot 2028.

17 407 D sterrenregio NO-Brabant 408 D sterrenregio NO-Brabant 409 D sterrenregio NO-Brabant Oss Stadsdienst 1 en 2 Lijn 3 en 4 zijn in overleg met de gemeente Oss al voor de dienstregeling 2013 opgeheven, maar staan nog wel in het kernnet. Voor lijnen 1 en 2 zijn in 2012 al verbeterafspraken gemaakt om de kostendekkingsgraad in 2013 te verhogen. Hiervoor zijn dit jaar door de gemeente Oss speciale voorzieningen aangelegd, zoals nieuwe haltes. De provincie gunt de gemeente Oss echter niet de tijd om de verbeterafspraken na te komen, door Oss als stadsdienst uit het kernnetwerk te halen in de nieuwe concessie vanaf De gemeente Oss is voor de provincie en regio een economische toplocatie. De afgesproken verbeteringen in de Stadsdienst Oss dienen, net als de vergelijkbare stadsdiensten in Bergen op Zoom en Roosendaal, te behoren tot het minimumvoorzieningenniveau. Een volledige dagdienst voor lijn 1 en 2 dient minimaal in het kernnet te zijn opgenomen voor de bereikbaarheid van belangrijke regionale onderwijs- en zorgvoorzieningen vanuit doelstelling 3. Lijnen 152 en 160 Ambtelijk zijn wij geïnformeerd dat op deze lijnen voorlopig alle haltes worden gehandhaafd. Pas als de gewenste infra tot ontwikkeling komt, wordt de haltesituatie in overleg aangepast. Met u zijn aanvullende afspraken gemaakt over dit onderwerp. Zie daarvoor optie Oss. Met u zijn aanvullende afspraken gemaakt over dit onderwerp. Zie daarvoor optie Oss. De provincie heeft hiervan kennis genomen.

18 410 D sterrenregio NO-Brabant 411 D sterrenregio NO-Brabant Bundelen lijn 159 en 160 Deze lijnen tussen Uden en s-hertogenbosch hebben in de vastgestelde netwerkanalyse een kostendekkingsgraad van respectievelijk 58 en 162%. Bundeling levert zeker capaciteitsproblemen op en veel minder opbrengst voor de vervoerder. Verder blijven reizigers dan verstoken van belangrijke regionale voorzieningen als werken, leren en winkelen. Sint Michielsgestel, Schijndel en Wijbosch worden alleen aan de rand aangedaan door lijn 160. Lijn 159 rijdt door deze kernen evenals door Eerde en Veghel Zuid. Lijn 159 opheffen heeft een zeer negatief effect op de bereikbaarheid van genoemde kernen. Lijn 160 alsnog via deze kernen laten lopen heeft een sterk negatieve invloed op de doelstellingen van HOV. Vanuit de kostendekkingsgraad en de doelstellingen is bundeling niet wenselijk. Ambtelijk refereert uw organisatie in de voorbereiding op deze inspraakreactie aan convenantafspraken, maar die zijn bij ons onbekend en ook geen onderdeel van andere bestuursovereenkomsten. Vanuit uw doelstellingen dienen beide lijnen onderdeel te blijven van het kernnet. Bundelen lijn 155 en 156 De lijnen 155 en 156 worden in het kernnet als bundel beschouwd. Lijn 155 is een sneldienst over de 156 heen. Kunt u ons informeren wat de consequenties van deze bundeling zijn qua lijnvoering, haltering en frequenties? Deze lijnen zijn in aangepaste kernnetwerk separaat opgenomen. Deze bundeling is in stand gehouden in het definitieve kernnetwerk. Het is aan de concessiehouder om dit verder uit te werken.

19 412 D sterrenregio NO-Brabant 413 D sterrenregio NO-Brabant Lijn 25 Lijn 25 van Veghel naar Gemert heeft in de netwerkanalyse een kostendekkingsgraad van 135%. Deze lijn is weliswaar minder goed bezet, maar zeer goedkoop in de exploitatie. Dit leidt tot een goede kostendekkingsgraad. Het dubbele van uw streven van 65%. Daarnaast ligt langs deze lijn een zeer belangrijke GGZ-locatie Huize Padua. Het is onvoorstelbaar dat cliënten deze bovenregionale voorziening overdag en in het weekend niet meer met de bus kunnen bereiken. Verder kunnen forenzen met een partimefunctie of scholieren uit Boekel en Erp overdag niet meer reizen. Dit gaat weer ten koste van de feeder-functie voor HOV en de bereikbaarheid en leefbaarheid van deze kernen. Kortom minder opbrengst en een slechte inbedding in de Brabantse samenleving. De huidige dienstregeling van lijn 25 moet daarom volledig onderdeel zijn van het kernnet. Zeker gezien de relatie met toekomstige SRE-keuzes waardoor Boekel extra hard wordt getroffen. Lijn 90 Grave-Heesch U knipt in het kernnetwerk de verbinding s-hertogenbosch-grave in twee delen, waarvan het deel Heesch-Grave in het kernnetwerk overdag, in de avond en het weekend niet meer wordt bediend. In Grave zit een gevangenis met een bovenregionale functie en een belangrijke voorziening voor slechtzienden. Voor de hele regio is deze knip in het kernnet onacceptabel. Vanuit de verbinding Stadteland, één van de provinciale opgaven, en de feeder-functie voor HOV (Heesch) en spoor ( s-hertogenbosch) dient er ook overdag en in het weekend een OV-voorziening te zijn. Met het SRE zijn afspraken gemaakt om lijn 25 op te knippen waartbij het lijndeel Veghel Gemert in de Noord-Brabantse concessie blijft. Het gebruik van deze lijn in 2012 is bepalend voor het al dan niet op nemen in het kernnetwerk. Het gebruik van deze lijn in 2012 is bepalend voor het al dan niet op nemen in het kernnetwerk, waarbij het westelijke deel beter gebruikt wordt dan het oostelijke deel.

20 414 D sterrenregio NO-Brabant 415 D sterrenregio NO-Brabant Lijn 91 Uden-Cuijk In Cuijk is er voor inwoners van Uden verbinding via het spoor naar Nijmegen. In Uden ligt het nieuwe regionale ziekenhuis. Aansluitingen en voorzieningen die ook s avonds en in het weekend bereikbaar met OV dienen te zijn. De Maaslijn is het HOV voor het Land van Cuijk. Lijn 91 is binnen de regio een belangrijke oost-west verbinding. In uw kernnetverhaal is er s avonds en in het weekend helemaal geen regionale oostwestverbinding meer. Ook dit is onacceptabel voor onze regio. De kostendekkingsgraad kan weliswaar beter, bijvoorbeeld door de lijn te strekken. Daarover denkt de regio graag mee in het ontwikkelteam en dat kan wat ons betreft ook al voor het exploitatieplan Dat betekent dan wel dat de ontwikkelteams al ruim voor de start van de nieuwe concessie moeten functioneren. Uit het concept-pvew blijkt deze ambitie (nog) niet. Lijn 93-Cuijk-Boxmeer via Gennep Allereerst staat er een grote fout in het kernnet. In uw overzicht ligt het Maasziekenhuis, een belangrijke bovenregionale voorziening, nog op de oude locatie. Qua dienstregeling is uw voorstel niet acceptabel. Boxmeer is een van de economische toplocaties in de regio vanuit Health met een zorg-leerpark. De eindtijd van de middagspits (18:30u) is hiervoor te rigide. Lijn 93 (Boxmeer Cuijk) rijdt nu tot 20.15u. Houdt rekening met de werktijden van forenzen, de aansluiting van reizigers op het spoor en de bezoektijden van het Maasziekenhuis. Lijn 93 rijdt nu ook op zaterdag en op zondag. De zondag komt in het nieuwe kernnetwerk Oost echter te vervallen. Vanwege de bereikbaarheid van het Maasziekenhuis is dit niet acceptabel. Het gebruik van deze lijn in 2012 is bepalend voor het al dan niet op nemen in het kernnetwerk Het gebruik van lijn 93 in 2012 leidt ertoe dat deze lijn niet meer in het kernnetwerk zou terugkomen. Door de aanwezigheid van het ziekenhuis handhaven wij lijn 93 op werkdagen overdag.

21 416 D sterrenregio NO-Brabant 417 D sterrenregio NO-Brabant 418 D sterrenregio NO-Brabant Maaslijn en lijn 99 Het toenemende gebruik van de Maaslijn (rapport INNO-V november 2012: 23% groei tussen 2006 en 2010!) en de plannen voor uitbreiding van de capaciteit en de infrastructuur van de lijn bepleiten een sterkere koppeling van het buslijnennetwerk van concessie Oost met de Maaslijn. Het gaat om de relatie tussen Uden/Veghel en Venlo en in het bijzonder de verbinding met Nijmegen (Heijendaal). Dit dient beter in beeld gebracht te worden. Voor reizigers uit Uden/Veghel naar Nijmegen Heijendaal kan dit bijvoorbeeld een kwartier sneller dan nu via lijn 99. Afstemming met de vervoersvraag van lijn 99 is noodzakelijk. Lijn 96 Schaijk-Oss Ook voor deze lijn maakt u een knip in een regionale verbinding met spoor, die vanuit ons oogpunt onwenselijk is. De knip gaat ten koste van de feeder-functie HOV, spoor en de bereikbaarheid van belangrijke regionale voorzieningen in de avond en het weekend. Lijn 96 is in de dienstregeling 2013 al gestrekt in verband met optimalisatie van de kostendekkingsgraad. In plaats van de relatie voor het kernnet te knippen, stellen wij voor om net als besproken in de netwerkanalyse deze relatie door te trekken naar het nieuwe ziekenhuis in Uden voor de inwoners van Schaijk en Zeeland. Dit zal de kostendekkingsgraad zeker ten goede komen en zorgt voor een goede verbinding van de economische toplocaties Uden en Oss vanuit de regio. Lijn 292 belangrijke scholierenlijn naar Venray U geeft op pagina 20 van bijlage D.5.2 al zelf aan dat dit een belangrijke scholierenlijn is. De vele extra overstappen bij de vorige concessie door de bestuurlijke knip liggen ons nog vers in het geheugen. Er is de afgelopen jaar intensief samengewerkt om de overstappen zoveel mogelijk te minimaliseren. In uw kernnet veroorzaakt u voor deze scholierenlijn weer een extra ongewenste overstap. Dit is onbegrijpelijk. Lijn 292 kent in de netwerkanalyse vanwege de vele scholieren een goede kostendekkingsgraad. De knip in het kernnetwerk in Boxmeer is daarom ongewenst. Dit leidt tot een extra overstap en veel ongemak voor de reizigers en draagt zeker niet bij aan doelstellingen 2 en 3. Lijn 99 wordt onverkort overgenomen. Verdere integratie bus-trein via het visgraatmodel is een opgave voor de ontwikkelteams na de gunning. In het definitieve kernnetwerk worden de huidige ritten van lijn 96 tussen Zeeland en Schaijk onverkort overgenomen. De huidige buurtbussen worden onverkort overgenomen in het kernnetwerk. De veronderstelde extra overstap is niet aanwezig.

22 419 D sterrenregio NO-Brabant 420 D sterrenregio NO-Brabant 421 D sterrenregio NO-Brabant 422 D sterrenregio NO-Brabant 423 D sterrenregio NO-Brabant Lijn 252, 257, 297 We vinden het onzorgvuldig dat de reeds doorgevoerde dienstregelingwijzing voor 2013 niet is doorgevoerd in het kernnet. Lijn 252 en 257 zijn reeds omgezet in de nieuwe lijn 297. Lijn 297 maakt geen onderdeel uit van het kernnet, de opgeheven lijnen wel. Graag reparatie van deze omissie. Lijn 261 Nuland-Geffen-Oss In uw kernnet behoort buurtbus 261 tot het kernnet. In 2013 is deze lijn vanwege de hoge bezettingsgraad omgezet tot 161 als 20 persoonsbus met een frequentie van buurtbus en een extra ochtendrit op zaterdag tussen uur. Dit graag corrigeren in het kernnet. Sint-Oedenrode- s-hertogenbosch Volgens het kernnetwerk is het in de toekomstige situatie voor reizigers niet meer mogelijk om op zondagen na 21 uur nog van en naar s-hertogenbosch te reizen. Voor studenten met een OV-weekendkaart betekent dit een onwenselijke beperking. Ook voor treinreizigers die na 21 uur op station s-hertogenbosch aankomen, is het wenselijk dat er ook na 21 uur eenmaal per uur een bus rijdt. Lijn 140 s-hertogenbosch - Oisterwijk - Tilburg Door het terugbrengen van de frequentie op werkdagavonden tussen 21:30 en 23:30 uur wordt de leefbaarheid in kernen, zoals Haaren en Helvoirt, ernstig aangetast. Het openbaar busvervoer is voor deze kernen van economisch, cultureel en sociaal belang. Zo zal het niet meer mogelijk zijn om s avonds in Tilburg of s-hertogenbosch het theater, bioscoop of andere sociale en culturele gebeurtenissen te bezoeken. Verder willen wij u er op wijzen dat niet alle buurtbuslijnen correct zijn opgenomen in het PvEW. Zo is lijn 213 in Vught wel opgenomen in de tekst, maar niet als gele lijn aangegeven in het kernnetwerk. Wij willen u verzoeken om dit zeer goed na te gaan bij het opstellen van het bestek. Dit is aangepast. Dit is aangepast. Op basis van de reizigerstellingen 2012 blijft een avondbediening op zondagavond aanwezig tussen Sint Oedenrode en s- Hertogenbosch in beide richtingen. Op basis van de reizigersaantallen 2012 is deze verbinding niet aangepast. Wij hebben hier kennis van genomen. De kennetwerkkaarten maken geen onderdeel uit van het bestek.

23 424 D.5.2 Gemeente s- Hertogenbosch 425 D.5.2 Gemeente s- Hertogenbosch 426 D.5.2 Gemeente s- Hertogenbosch 427 D.5.2 Gemeente s- Hertogenbosch De provincie stelt een kernnet vast, waarop de vervoerder lijngebonden openbaar vervoer moet aanbieden. Het valt op dat de streekbuslijnen in de concessie oost-brabant zonder veel wijzigingen worden opgenomen in het kernnet, terwijl er van veel Bossche stadsbuslijnen grote delen buiten het kernnet gaan vallen. Uit de kaartjes bij het concept-pveew blijkt bijvoorbeeld dat Empel op ieder moment buiten het kernnet valt! De gemeente s-hertogenbosch heeft afspraken gemaakt met de huidige vervoerder over een weg waarover bussen geen zogenoemde matritten mogen rijden. Het gaat concreet over het gedeelte van de Oude Engelenseweg tussen de Diezekade en de oude Vlijmenseweg. De provinciale concessiemanager is met deze afspraak bekend. Deze afspraken zijn ook bindend voor een nieuwe vervoerder. Om problemen te voorkomen vragen wij u dit in het PvEeW op te nemen. Wij vinden dat het kernnetwerk in ieder geval moet worden aangepast op de volgende punten: 1. De kern Empel kan niet buiten het kernnet vallen; 2. De OV-bediening van Rosmalen volgens de kaartjes bij het PvEeW maakt het kernwinkelgebied vanuit grote delen van Rosmalen onbereikbaar via het kernnet. Daar komt bij dat de interne OV-verbinding tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Rosmalen in het PvEeW geheel vervalt. Ook is de OV-bediening volgens deze kaartjes niet overeenkomstig de verbeteringsplannen voor Rosmalen die door de provincie worden uitgewerkt. Op basis van reizigerstellingen 2012 zijn hierin wijzigingen aangebracht. Deze afspraak is opgenomen in het huurcontract voor de remise. Op basis van de reizigersaantallen 2012 blijft een verbinding bestaan tussen s- Hertogenbosch en Empel op werkdagen en zaterdag overdag. Met u is afgesproken dat de verbeterplannen voor Rosmalen niet in de huidige concessie worden ingevoerd (per 2015 verandert de ontsluiting van Rosmalen).

24 3. Voor de OV-bediening met buslijn 65 wordt momenteel door de provincie een verbeteringsplan opgesteld. Dit blijkt niet uit de kaartjes van het nu opgenomen kernnet. In het Bestuurlijk Overleg van 17 december jongstleden is afgesproken dat er een duurzame oplossing wordt gezocht. 4. In het kernnet wordt aangegeven dat buslijn 201 doorrijdt tot Maliskamp. Dit is niet het geval; deze lijn heeft NS-station Rosmalen als begin- en eindpunt; Hierover zijn afspraken gemaakt in het bestuurlijk overleg op 30 januari Aan de variant voor buslijn 65 die eventueel in 2014 gaat rijden, kunnen conform bestuurlijke afspraak geen rechten worden ontleend voor de nieuwe concessieperiode. Dit is aangepast 430 D.5.2 Gemeente Hertogenbosch 5. Als centrumhaltes in s-hertogenbosch zijn genoemd de Parade en het Burg. Loeffplein. Dit is niet onjuist, maar zoals bekend worden deze haltes vóór of gedurende de komende concessieperiode vervangen door haltes op de binnenstadsring. Dit is aangepast in het kernnetwerk. Reguliere OV bussen gaan via de ring. 428 D.5.2 Gemeente s- Hertogenbosch 429 D.5.2 Gemeente s- Hertogenbosch s- 431 D.5.2 Gemeente s- Hertogenbosch 432 D.5.2 Gemeente s- Hertogenbosch Diverse onderdelen van het concept-pveew wijken af van de bestaande samenwerkingsafspraken tussen provincie en gemeente met betrekking tot de transferiumbussen. Dat leidt tot een aantal problemen die in het PvEeW moeten worden gecorrigeerd. In het Bestuurlijk Overleg van 17 december jongstleden is hiervoor al aandacht gevraagd. 1. In de vakantieperioden is het gebruik van de transferiumbussen aanzienlijk groter; om die reden is de frequentie in deze periode ook aanzienlijk hoger; dit is niet meegenomen in het kernnet en dient te worden aangepast. 2. Bovenop het onder 1 gestelde zijn er op zaterdagmiddagen regelmatig extra bussen nodig op de route van lijn 70. Gevraagd wordt ook dit in de benodigde frequenties op het kernnet op te nemen. De transferiumlijnen zijn als een separate optie binnen de optie huidige dienstregeling (dus met de huidige dienstregeling) opgenomen. De transferiumlijnen zijn als een separate optie binnen de optie huidige dienstregeling (dus met de huidige dienstregeling) opgenomen.

25 3. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden rijden de transferiumbussen tot ca. 01:00 uur. Dit is in het overzicht voor het kernnet niet opgenomen. Ook in de verschillenstaat is dit niet opgenomen; gesuggereerd wordt dat hier geen verschillen optreden. Dit dient te worden opgenomen. 7. Gesuggereerd wordt dat in alle bussen de OV-chipkaart geldig is. Dit is in de transferiumbussen echter niet het geval. In deze bussen is uitsluitend een apart kaartje geldig. Hier bestaan tussen provincie, gemeente en vervoerder goede afspraken over. De transferiumlijnen zijn als een separate optie binnen de optie huidige dienstregeling (dus met de huidige dienstregeling) opgenomen. De transferiumlijnen zijn hiervan uitgezonderd. 435 D.5.2 Gemeente 433 D.5.2 Gemeente s- Hertogenbosch 434 D.5.2 Gemeente s- Hertogenbosch s- Hertogenbosch In het overleg van 17 december 2012 is afgesproken te streven naar de structurele inzet van een kleinschalig OV-systeem vanaf 2015 en om begin 2013 gezamenlijk te onderzoeken of hiervoor een goede business case mogelijk is. Dit wordt conform bestuurlijke afspraak meegenomen in de optie s-hertogenbosch. 436 D.5.2 Bestuursraad Empel en Meerwijk pro-forma bezwaar tegen uw voornemen/eis om buslijn 72 van en naar Empel per 2015 volledig te laten vervallen. Op basis van de reizigersaantallen 2012 blijft een verbinding bestaan tussen s- Hertogenbosch en Empel op werkdagen en zaterdag overdag.

26 437 D.5.2 Wijkraad West s- Hertogenbosch Bij het bestuderen van het concept Programma van Eisen en Wensen voor de nieuwe aanbesteding van het stad- en streekvervoer vanaf 2015 hebben wij geconstateerd dat buslijn 65 (Engelen-Centraal Station v.v.) tot een minimum wordt uitgekleed. Dit voornemen staat in schrille tegenstelling tot de door de Provincie geformuleerde ambitie om het belang van de reiziger te dienen en is voor ons dan ook volstrekt onaanvaardbaar. Al geruime tijd is de wijkraad West, tezamen met de Bestuursraad Engelen/Bokhoven en de winkeliersvereniging De Helftheuvelpassage, bezig om buslijn 65 een route te laten rijden die aansluit bij de vraag van de reizigers. Een door het ROB ondersteund alternatief hiertoe is reeds geruime tijd geleden door de initiatiefnemers aan de Provincie overhandigd. Ook de bewoners uit West, de voltallige gemeenteraad en het College van B&W staan, zoals u ambtelijk en bestuurlijk is medegedeeld, volledig achter dit alternatief. Momenteel wordt hiertoe door de Provincie een verbeterplan opgesteld. Inmiddels is ons ook bekend dat hierover in het Bestuurlijk Overleg van 14 december 2012 afspraken gemaakt zijn om te zoeken naar een duurzame oplossing. Over een duurzame oplossing is in het voorliggende concept PvE echter niets terug te vinden. Alternatieven worden niet genoemd. Over mogelijke pluspakketten en/of maatwerkoplossingen wordt pas bij of (veel) later na gunning duidelijkheid geboden. Wij vragen derhalve om meer duidelijkheid vooraf. Wij verzoeken de Provincie derhalve het voornemen voor buslijn 65 in het voorliggende concept PvE te herzien en de momentele door de Provincie, in samenwerking met de wijkraad West, Bestuursraad Engelen en Bokhoven en Gemeente, uit te werken duurzame oplossing in het definitieve PvE op te nemen. Over lijn 65 zijn afspraken gemaakt in het bestuurlijk overleg op 30 januari Aan de variant voor buslijn 65 die eventueel in 2014 gaat rijden, kunnen conform bestuurlijke afspraak geen rechten worden ontleend voor de nieuwe concessieperiode.

s-hertogenbosch, 10 augustus 2015 Kenmerk: Onderwerp: Advies Exploitatieplan 2016 Oost-Brabant Advies Vervoersplan 2016

s-hertogenbosch, 10 augustus 2015 Kenmerk: Onderwerp: Advies Exploitatieplan 2016 Oost-Brabant Advies Vervoersplan 2016 s-hertogenbosch, 10 augustus 2015 Kenmerk: 15.05 Onderwerp: Advies Exploitatieplan 2016 Oost-Brabant Advies Vervoersplan 2016 Algemeen Arriva heeft voor concessie oost meerdere Businesscases en de lijst

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Brabant Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord

Openbaar Vervoer in Brabant Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord Openbaar Vervoer in Brabant Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord Ruud van Heugten Gedeputeerde Mobiliteit & Financiën Presentatie Land van Cuijk 18 september 2013 Vormen van OV in Brabant Rol en Taakverdeling

Nadere informatie

Bijlage D.9 Opties Huidige Dienstregeling en Pluspakket

Bijlage D.9 Opties Huidige Dienstregeling en Pluspakket Bijlage D.9 Opties Huidige Dienstregeling en Pluspakket In deze bijlage worden de volgende opties beschreven: Optie Huidige Dienstregeling; Opties Pluspakket. Optie Huidige Dienstregeling De inschrijver

Nadere informatie

Bijlage D.8.2 Kernnetwerk Oost-Brabant

Bijlage D.8.2 Kernnetwerk Oost-Brabant Bijlage D.8.2 netwerk Oost-Brabant - versie 26 maart 2013 Bijlage D.8.2 netwerk Oost-Brabant Algemene opmerking s-hertogenbosch... 3 Streekvervoer Oost-Brabant... 3 H1. s-hertogenbosch Waalwijk Tilburg...

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 1 oktober 2012. Agendapunt :

Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 1 oktober 2012. Agendapunt : Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 1 oktober 2012 Agendapunt : Portefeuille Onderwerp : Mobiliteit, coördinatie MIRT / gebiedsontwikkeling Midden en Oost, Gulbergen

Nadere informatie

Bijlage D.5: Kernnetwerk en Pluspakket

Bijlage D.5: Kernnetwerk en Pluspakket ijlage D.5: Kernnetwerk en Pluspakket In deze bijlage D.5 is beschreven welke verbindingen de inschrijver dient aan te bieden in haar Vervoerplan Kernnetwerk. D.5 bestaat uit de volgende documenten: D.5.1:

Nadere informatie

Bijlage D.4.1. Nota van Reacties Concept PvEW samenvatting op hoofdlijnen

Bijlage D.4.1. Nota van Reacties Concept PvEW samenvatting op hoofdlijnen Bijlage D.4.1 Nota van Reacties Concept PvE - samenvatting hoofdlijnen - 26 maart 2013 Bijlage D.4.1. Nota van Reacties Concept PvEW samenvatting op hoofdlijnen Notitie Onderwerp Samenvatting op hoofdlijnen

Nadere informatie

Openbaar vervoer en gemeenten

Openbaar vervoer en gemeenten Openbaar vervoer en gemeenten Inhoud Het functioneren van het OV-systeem Rol en verantwoordelijkheid Provincie gemeenten/regio Recente ontwikkelingen in het busvervoer Twee functies OV Sociale functie

Nadere informatie

Datum Ons Kenmerk Bijlage(n): 4 9 januari *NOB/12.013/RS/SV

Datum Ons Kenmerk Bijlage(n): 4 9 januari *NOB/12.013/RS/SV Postbus 70 5201 AB s-hertogenbosch Pettelaarpark 10 5216 PP s-hertogenbosch T (073) 613 29 96 secretariaat@5nob.nl www.5nob.nl Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant T.a.v. gedeputeerde mobiliteit en financiën

Nadere informatie

Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 2013 aanvragen per gemeente per week. week 13 (t/m 29-3) week 11 (t/m 15-3) week 12 (t/m 22-3)

Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 2013 aanvragen per gemeente per week. week 13 (t/m 29-3) week 11 (t/m 15-3) week 12 (t/m 22-3) Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 203 aanvragen per gemeente per 4- ) 2 -) 3 8-) 4 25-) 5 6-8- 2) 2) 7 5-2) 8 22-2) 9-0 8-5- 2 22-3 29-4 5-4 7-5 4-6 2-7 28-8 5-5) 9 2-5) 20 9-5) West

Nadere informatie

Afspraken mobiliteit

Afspraken mobiliteit Tilburg Oss Veghel Uden Bergen op Zoom s-hertogenbosch Oosterhout Eindhoven Helmond 1 1 1 1 0 8 0 8 1 0 1 1 1 1 8 0 8 Lobby Onderzoeken Auto Spoor Regionaal openbaar vervoer Fiets Overig Lobby Onderzoeken

Nadere informatie

Inwonertal Brabant groeit met ruim 9000

Inwonertal Brabant groeit met ruim 9000 Inwonertal Brabant groeit met ruim 9 s-hertogenbosch, 7 maart 212 - In 211 is de Brabantse bevolking met 9.3 mensen toegenomen. Daarmee ligt de bevolkingsgroei vrijwel op hetzelfde niveau als de laatste

Nadere informatie

Behoefte van de reiziger centraal

Behoefte van de reiziger centraal GVB Vervoerplan 2019 voor de dienstregeling van het jaar 2019 Behoefte van de reiziger centraal De start van de Noord/Zuidlijn is 22 juli 2018. We realiseren ons dat op moment van het uitbrengen van Vervoerplan

Nadere informatie

Het nieuwe vervoerplan 2018 van EBS

Het nieuwe vervoerplan 2018 van EBS Samengevat voor u: Het nieuwe vervoerplan 2018 van EBS De komst van de Noord/Zuid metrolijn heeft grote gevolgen voor het gehele openbaar vervoer, zowel in de stad Amsterdam als de streek. Ook voor de

Nadere informatie

Basisvoorzieningenniveau Openbaar Vervoer

Basisvoorzieningenniveau Openbaar Vervoer Basisvoorzieningenniveau Openbaar Vervoer Behorend bij Statenvoorstel 02/09 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Eenduidig en transparant beleid is wenselijk...3 1.2 Basisvoorzieningenniveau en toetsingskader...3

Nadere informatie

Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord

Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord Algemeen Op basis van rijtijdanalyses (metingen voorjaar 2018) is het mogelijk dat rijtijden wijzigen en daarmee vertrek- en aankomsttijden. Ook infrastructurele

Nadere informatie

Geachte heer Koster, Aan Connexxion t.a.v. de heer R. Koster HILVERSUM

Geachte heer Koster, Aan Connexxion t.a.v. de heer R. Koster HILVERSUM Aan Connexxion t.a.v. de heer R. Koster HILVERSUM datum : 18 mei 2009 uw kenmerk : - ons kenmerk : 2009/0538/bm-rar bijlage(n) : - Onderwerp : Advies RAR Vervoerplan Connexxion Amstel- en Meerlanden 2010

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad op 8 januari 2014 geïnformeerd over de ontstane situatie bij EBS.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad op 8 januari 2014 geïnformeerd over de ontstane situatie bij EBS. M E M O Aan : leden van de commissie SOB Van : Wethouder J. Krieger Tel. nr : Datum : 6 februari 2014 Onderwerp : EBS concept vervoerplan 2014/2015 Bijlagen : 1. Inleiding Tijdens de bijeenkomst van 28

Nadere informatie

Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015

Vervoerplan RET 2016   Rotterdam, 10 maart 2015 Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015 ALGEMEEN Hieronder worden de wijzigingen in lijnvoering, route en frequentie beschreven die RET voorstelt voor de dienstregeling 2016. Niet alle wijzigingen

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2012

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2012 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, september 2012 Stijging aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant Het aantal nww dat ingeschreven staat bij UWV in Noord-Brabant kwam aan het einde van september

Nadere informatie

MEMO Ontwerp Programma van Eisen Concessie Zuidoost Brabant

MEMO Ontwerp Programma van Eisen Concessie Zuidoost Brabant MEMO Voor : Gemeenteraad Someren Van : Richard de Ruiter Kopie : College van burgemeester en wethouders Afdeling : RBO Betreft : Aanbesteding Openbaar Vervoer Zuidoost Brabant Datum : 02 april 2015 Ontwerp

Nadere informatie

Kennisnemen van Het rapport Bussen in Brabant. Trends in het regionaal openbaar vervoer

Kennisnemen van Het rapport Bussen in Brabant. Trends in het regionaal openbaar vervoer Statenmededeling Onderwerp Bussen in Brabant, Trendmonitor OV 2012-2016 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van Het rapport Bussen in Brabant. Trends in het regionaal openbaar vervoer

Nadere informatie

We hebben een nieuwe dienstregeling

We hebben een nieuwe dienstregeling Goed om te weten We hebben een nieuwe dienstregeling Vanaf zondag 9 december gaat onze nieuwe dienstregeling van start. Weten wat er voor jou verandert? Plan je reis op www.ret.nl ret.nl/nieuwedienstregeling

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen dienstregeling perceel 1 Veolia en perceel 2 Arriva -

Wijzigingsvoorstellen dienstregeling perceel 1 Veolia en perceel 2 Arriva - Provincie Noord-Brabant Wijzigingsvoorstellen dienstregeling 2014 - perceel 1 Veolia en perceel 2 Arriva - Aanwijzingen exploitatieplan en dienstregeling 2014 Arriva: concessie Oost Brabant en De Meierij

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen Concessie: SRE. September 2012 Eindhoven \TDI\HSW\-1

Overzicht wijzigingen Concessie: SRE. September 2012 Eindhoven \TDI\HSW\-1 Overzicht wijzigingen 2013 Concessie: SRE September 2012 Eindhoven 30782-30783\TDI\HSW\-1 1. Inleiding In dit document worden de voorgestelde wijzigingen voor het dienstregelingjaar 2013 beschreven. De

Nadere informatie

POSITION PAPER OPENBAAR VERVOER - REGIO ARNHEM NIJMEGEN Openbaar vervoer voor iedereen!

POSITION PAPER OPENBAAR VERVOER - REGIO ARNHEM NIJMEGEN Openbaar vervoer voor iedereen! POSITION PAPER OPENBAAR VERVOER - REGIO ARNHEM NIJMEGEN Openbaar vervoer voor iedereen! In deze position paper openbaar vervoer (bus) regio Arnhem Nijmegen richten wij ons op de prioriteit: (Hoogwaardig)

Nadere informatie

HTMbuzz Vervoerplan 2018 Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad

HTMbuzz Vervoerplan 2018 Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad HTMbuzz Vervoerplan 2018 Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad Colofon Datum : 7 november 2016 Versie : 2 2016 HTMbuzz BV, Den Haag Inhoud INHOUD... 2 INLEIDING... 3 OVERZICHT

Nadere informatie

17R7254 Inboeknummer 17bst00643 B&W beslisdatum 09 mei 2017 Dossiernummer

17R7254 Inboeknummer 17bst00643 B&W beslisdatum 09 mei 2017 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 17R7254 Inboeknummer 17bst00643 B&W beslisdatum 09 mei 2017 Dossiernummer 17.19.401 Raads informatiebrief Onderwerp: Evaluatie pilot late nachtnetbussen Brabant. Inleiding

Nadere informatie

s-hertogenbosch, 10 augustus 2015 Kenmerk: Onderwerp: Advies Exploitatieplan 2016 West-Brabant

s-hertogenbosch, 10 augustus 2015 Kenmerk: Onderwerp: Advies Exploitatieplan 2016 West-Brabant s-hertogenbosch, 10 augustus 2015 Kenmerk: 15.07 Onderwerp: Advies Exploitatieplan 2016 West-Brabant Arriva heeft voor concessie West meerdere businesscases en de lijst kleine aanpassingen naar voren gebracht.

Nadere informatie

Vervoerplan Connexxion, verschil tussen aangeboden dienstregeling per juli 2011 en huidige situatie/pve

Vervoerplan Connexxion, verschil tussen aangeboden dienstregeling per juli 2011 en huidige situatie/pve Vervoerplan Connexxion, verschil tussen aangeboden dienstregeling per juli 2011 en huidige situatie/pve Datum:10 juni 2010 Blaricum Lijn 320 Hilversum Blaricum Carpoolplaats Huizen Amsterdam Amstel Nieuwe

Nadere informatie

Bijlage 1: Overzicht van wijzigingen voorzien van een korte toelichting

Bijlage 1: Overzicht van wijzigingen voorzien van een korte toelichting Bijlage 1: Overzicht van wijzigingen voorzien van een korte toelichting Onderstaand geven we per lijn aan op welke lijnen wijzigingen hebben plaatsgevonden. Tevens geven we een korte toelichting en vermelden

Nadere informatie

VERSCHILLENSTAAT HWGO 2016

VERSCHILLENSTAAT HWGO 2016 VERSCHILLENSTAAT HWGO 2016 Dienstregeling Arriva versus Connexxion Auteur: René Smaal Datum: 17-9-2015 Versie: 3.0 VERSCHILLENSTAAT HUIDIGE DIENSTREGELING ARRIVA VERSUS CONNEXXION In deze verschillenstaat

Nadere informatie

EBSr. Samengevat voor u: Het nieuwe vervoerplan van EBS

EBSr. Samengevat voor u: Het nieuwe vervoerplan van EBS EBSr Samengevat voor u: Het nieuwe vervoerplan van EBS Vervoerder EBS wil de dienstregeling voor de buslijnen in Waterland aan passen. Dit betekent voor een grote groep reizigers (+/-25%) dat zij eerder

Nadere informatie

Behoefte van de reiziger centraal

Behoefte van de reiziger centraal GVB Vervoerplan 2019 voor de dienstregeling van het jaar 2019 Behoefte van de reiziger centraal Het nieuwe Noord/Zuidlijn netwerk rijdt pas enkele maanden. We realiseren ons dat op moment van het uitbrengen

Nadere informatie

Wilt u deze e-mail s.v.p. doorsturen naar de gedeputeerde vervoer en naar de verkeersdeskundigen van de staten fracties.

Wilt u deze e-mail s.v.p. doorsturen naar de gedeputeerde vervoer en naar de verkeersdeskundigen van de staten fracties. Van: Wim Verbruggen [mailto:wverbrug@hetnet.nl] Verzonden: woensdag 10 juni 2015 21:42 Aan: STATENGRIFFIE Onderwerp: klachten-verbeterpunten openbaar vervoer Noordoost Brabant Geachte griffie, Wilt u deze

Nadere informatie

HTMbuzz. HTMbuzz Vervoerplan Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad. I ki

HTMbuzz. HTMbuzz Vervoerplan Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad. I ki Vervoerplan 2018 Vervoerplan 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad I ki I Colofon Datum : 7 november 2016 Versie : 2 2016 BV, Den Haag inhoud INHOUD 2 INLEIDING 3 OVERZICHT BUSLIJNEN DIENSTREGELING

Nadere informatie

Afschrift aan: Provincie Gelderland

Afschrift aan: Provincie Gelderland Syntus T.a.v. de heer T. Naberhuis Postbus 17 7000 AA DOETINCHEM Uw kenmerk: - Uw datum: 7 november 2011 Ons Kenmerk: RGS257 Onderwerp: advies Veluwe Afschrift aan: Provincie Gelderland Bijlagen: ROCOV

Nadere informatie

Nieuwe dienstregeling rondom station Gilze-Rijen.

Nieuwe dienstregeling rondom station Gilze-Rijen. 9 DECEMBER NIEUWE DIENSTREGELING Kijk wat er voor jou verandert en je bent mooi op tijd voor je eerste date! Nieuwe dienstregeling rondom station Gilze-Rijen. Vanaf zondag 9 december wijzigt het busvervoer

Nadere informatie

CONCEPT. concessie ZAANSTREEK

CONCEPT. concessie ZAANSTREEK CONCEPT concessie ZAANSTREEK Ingaande: 15 december 2013 CONCESSIE ZAANSTREEK Vervoerplan 2014 Auteur: R.Appel Datum: 14-05-2013 Versie: 1.0 Pagina 2 van 13 Inhoudsopgave H.1 INLEIDING.4 H.2 VOORGESTELDE

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 11 november 2015) Nummer 3096

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 11 november 2015) Nummer 3096 van Gedeputeerde Staten op vragen van B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 11 november 2015) Nummer 3096 Onderwerp Openbaar Vervoer Hoeksche Waard Goeree Overflakkee Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland De heer J. Remkes Postbus MD Haarlem

Aan de Voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland De heer J. Remkes Postbus MD Haarlem Aan de Voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland De heer J. Remkes Postbus 123 2000 MD Haarlem Haarlem, 2 mei 2016. Onderwerp: Regionaal openbaar vervoer & inter-concessie stroomlijnen Geachte

Nadere informatie

mi ALTIJD NIJMEGEN Onafhankelijke Nijmeegse Partij Zwanenveld 65-03 6538 RV Nijmegen KvK 09181463

mi ALTIJD NIJMEGEN Onafhankelijke Nijmeegse Partij Zwanenveld 65-03 6538 RV Nijmegen KvK 09181463 Onafhankelijke Nijmeegse Partij Zwanenveld 65-03 6538 RV Nijmegen KvK 09181463 W: www.onafhankelljkenijmeegsepartij.nl E: info@onafhankelijkenijmeeg$epartij.nl T: @ONP_Nljmegen Nijmegen, maandag 28 ol

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER TREINAANSLUITINGEN IN ROOSENDAAL

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER TREINAANSLUITINGEN IN ROOSENDAAL BELANGRIJKE INFORMATIE OVER TREINAANSLUITINGEN IN ROOSENDAAL Check jouw aansluiting als je reist met een van de buslijnen in en naar Roosendaal en overstapt op de trein Vanaf 15 december 2013 rijden de

Nadere informatie

Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet. 24 februari 2014

Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet. 24 februari 2014 Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet 24 februari 2014 Bij de formulering van de kaders voor de nieuwe concessie met name gekeken naar: ervaringen huidige concessie à sterke en zwakke punten

Nadere informatie

Samenvatting ONTWERP Programma van eisen

Samenvatting ONTWERP Programma van eisen Samenvatting ONTWERP Programma van eisen Concessie OV Gooi en Vechtstreek Provincie Noord-Holland Maart 2019 Jordy van Slooten, j.vanslooten@regiogv.nl 1 Inhoud Vervoerplan Fase 1, fase 2 & fase 3 (hoofdstuk

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2014

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2014 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2014 Daling WW-uitkeringen In september daalt het aantal WW-uitkeringen opnieuw. Het aantal WWuitkeringen is nog wel hoger dan een jaar geleden. Het aandeel

Nadere informatie

Gebruik Arriva buslijnen Brabantse Wal Gemiddeld aantal personen in de bus (januari 2015) Zaterdag 22-01

Gebruik Arriva buslijnen Brabantse Wal Gemiddeld aantal personen in de bus (januari 2015) Zaterdag 22-01 Weekdag 06-09u Weekdag 09-15u Weekdag 15-18u Lijnnummer richting 22 Bravis Ziekenhuis 4 5 10 3-3 1-2 4 - Station BoZ 9 7 5 1-3 1-4 1-23 Noordgeest 3 3 6 1-2 2-2 2 - Station BoZ 7 4 3 0-2 2-4 0-25 Bergseplaat

Nadere informatie

dienstregeling de nieuwe per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn

dienstregeling de nieuwe per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn de nieuwe dienstregeling per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn d Nieuw: Snel en comfortabel, lijn 320 Hilversum - Huizen - Amsterdam ]] Regio Gooi

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng

Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De heer Van Hunnik van

Nadere informatie

Zomerdienstregeling 2017

Zomerdienstregeling 2017 Zomerdienstregeling 2017 Voorstel BRENG stelt voor om gedurende de zomervakantie 2017 en de twee weken daaraan voorafgaand op alle lijnen een frequentie van maximaal 2x per uur te rijden. Zowel op werkdagen

Nadere informatie

Presentatie intermodale aanbesteding concessie Rivierenland. Provincie Gelderland Stadsregio Arnhem / Nijmegen

Presentatie intermodale aanbesteding concessie Rivierenland. Provincie Gelderland Stadsregio Arnhem / Nijmegen Presentatie intermodale aanbesteding concessie Rivierenland Provincie Gelderland Stadsregio Arnhem / Nijmegen Vervoerkundige presentatie Toelichting Programma van Eisen Plaats van het PvE in totale proces

Nadere informatie

Referentiedocument Brabant REFERENTIE DOCUMENT: Veghel Zeeland WIJZIGINGEN AANGAANDE: 06-01-2013 VERSIE 1.6 1 REFERENTIE DOCUMENT

Referentiedocument Brabant REFERENTIE DOCUMENT: Veghel Zeeland WIJZIGINGEN AANGAANDE: 06-01-2013 VERSIE 1.6 1 REFERENTIE DOCUMENT REFERENTIE DOCUMENT: CONCESSIE: Brabant VESTIGING: s-hertogenbosch streek Veghel Zeeland WIJZIGINGEN AANGAANDE: 06-01-2013 VERSIE 1.6 1 REFERENTIE DOCUMENT 1. RANDVOORWAARDEN VOERTUIGINZET Lijnen Voertuiginzet

Nadere informatie

Concept Programma van Eisen en Wensen van de openbaar vervoerconcessies begin 2015

Concept Programma van Eisen en Wensen van de openbaar vervoerconcessies begin 2015 Zaaknummer: OOR JB 030 Onderwerp: Concept Programma van isen en Wensen van de openbaar vervoerconcessies begin 2015 Collegevoorstel Inleiding Op 27 november 2012 heeft Gedeputeerde Staten het concept Programma

Nadere informatie

BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT

BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT September 2016 1 Beleidskader openbaar DAV in vogelvlucht Het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden / Alblasserwaard- Vijfheerenlanden (DAV) wordt opnieuw

Nadere informatie

Advies: Exploitatieplan Oost- en West Brabant 2018

Advies: Exploitatieplan Oost- en West Brabant 2018 Advies: Exploitatieplan Oost- en West Brabant 2018 Inclusief aandacht voor vernieuwing en marketing Adviesdatum: 3 augustus 2017 Referentie: 17.08 Advies Exploitatieplan West- en Oost-Brabant 2018 Aanvraagdatum:

Nadere informatie

Concessie Brabant Zuidoost ingaande december 2016

Concessie Brabant Zuidoost ingaande december 2016 Concessie Brabant Zuidoost ingaande december 2016 d.d.eindhoven 14 april 2015 In december 2016 gaat de nieuwe dienstregeling in voor de nieuw concessie Brabant Zuidoost (het voormalige Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Vervoervisie Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Het aantal huishoudens in de regio Amsterdam neemt tot 2040 met circa 270.000 toe. Hiermee neemt ook de economische bedrijvigheid en de

Nadere informatie

Hermes Openbaar Vervoer B.V. T.a.v. mevrouw D. Wennekendonk. Postbus CJ EINDHOVEN. Beste mevrouw Wennekendonk,

Hermes Openbaar Vervoer B.V. T.a.v. mevrouw D. Wennekendonk. Postbus CJ EINDHOVEN. Beste mevrouw Wennekendonk, 2018-009475 Onderwerp Dienstregeling Openbaar Vervoer 2019 Hermes Openbaar Vervoer B.V. T.a.v. mevrouw D. Wennekendonk Postbus 2356 5600 CJ EINDHOVEN Inlichtingen bij Erik Mes 026 359 9468 1 van 3 Beste

Nadere informatie

Vervoerplan Highlights vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek.

Vervoerplan Highlights vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek. Highlights vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek. Voor u ligt de publieksversie van het vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek. Een streek in beweging op het gebied van mobiliteit. Jaarlijks brengt

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Oss. Ontwikkeling van Stadsbuslijnen en Streeklijn Oss Eindhoven (Hov)

Openbaar Vervoer in Oss. Ontwikkeling van Stadsbuslijnen en Streeklijn Oss Eindhoven (Hov) Openbaar Vervoer in Oss Ontwikkeling van Stadsbuslijnen en Podiumbijeenkomst gemeente Oss 15 maart 2012 Agenda 1. Huidig openbaar vervoer in, van en naar Oss 2. Stadsbuslijnen (lijn 1, 2, 3, 4) a. Optimalisatie

Nadere informatie

Naam steller, A.Ouwehand, 9692 Kenmerk. Portefeuillehouder

Naam steller, A.Ouwehand, 9692 Kenmerk. Portefeuillehouder Onderwerp Voorkeursoptie aanpassing buslijnennet in de kern Oss Datum 20 maart 2012 Naam steller, A.Ouwehand, 9692 Kenmerk Niet invullen telefoon Afdeling SLWE Portefeuillehouder R. de Bruijn Voorkeur

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Evaluatie Regiotaxi Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van 1. De evaluaties van het systeem Regiotaxi voor OV-gebruikers en de bijbehorende

Nadere informatie

WIJZIGINGEN BUSLIJNEN 2011 DRECHTSTEDEN, ALBLASSERWAARD, VIJFHEERENLANDEN

WIJZIGINGEN BUSLIJNEN 2011 DRECHTSTEDEN, ALBLASSERWAARD, VIJFHEERENLANDEN WIJZIGINGEN BUSLIJNEN 2011 DRECHTSTEDEN, ALBLASSERWAARD, VIJFHEERENLANDEN Belangrijkste wijzigingen Vanaf 2 januari 2011 is deze nieuwe dienstregeling voor de streeklijnen in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, september 2013 Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant onveranderd Nederland heeft al geruime tijd te maken met moeilijke en onzekere economische omstandigheden. Momenteel

Nadere informatie

Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014

Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014 Rosmalen 26 november 2014 Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 12345 5200 GZ s Hertogenbosch Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014 Inleiding; Per 14 december

Nadere informatie

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren Vanaf 11 december gaat onder de naam Limburgnet de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van start. In deze brief informeren

Nadere informatie

VERVOERPLAN VOORNE-PUTTEN 2008

VERVOERPLAN VOORNE-PUTTEN 2008 VERVOERPLAN VOORNE-PUTTEN 2008 In 2007 is de concessieduur van de concessie Voorne-Putten / Rozenburg met 2 jaar verlengd door de Stadsregio Rotterdam. Naar aanleiding van deze verlenging is er een evaluatie

Nadere informatie

Eén grondslag voor de gemeentelijke bijdrage aan de GGD

Eén grondslag voor de gemeentelijke bijdrage aan de GGD Eén grondslag voor de gemeentelijke bijdrage aan de GGD Inleiding Mede vanwege de herhaalde vragen vanuit gemeenten vroeg het algemeen bestuur om een voorstel voor de herziening van de grondslag voor de

Nadere informatie

Openbaar vervoer concessie

Openbaar vervoer concessie Openbaar vervoer concessie Gemeenteraad Jordy van Slooten, fysiekdomein@regiogv.nl Januari 2019 1 2 3 Opgave en inzet Gooi en Vechtstreek MIRT Bereikbaarheid per weg en spoor staat onder druk. OV is onvoldoende

Nadere informatie

Lijnennet Almere 2018

Lijnennet Almere 2018 1 Inleiding Met ingang van 10 december 2017 gaat de nieuwe concessie Almere in. Op 27 september 2016 heeft de gemeente Almere bekend gemaakt dat Syntus de aanbesteding heeft gewonnen en daarom tot 2027

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, juni 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, juni 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, juni 2013 Aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant blijft gelijk Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Noord-Brabant is in juni 2013 nagenoeg

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw In dit overzicht staan alleen de (onderdelen van) artikelen uit de regeling met een inhoudelijke

Nadere informatie

Moerd U k. ge meente RAADSINFORMATIEBRIEF 15 JUL 2017

Moerd U k. ge meente RAADSINFORMATIEBRIEF 15 JUL 2017 ge meente aa Moerd U k RAADSINFORMATIEBRIEF 15 JUL 2017 Van Colleqe van burqemeester en wethouders Aan de leden van de qemeenteraad Onderwerp Concept exoloitatieolan West-Brabant 2018 Verantwoordel i i

Nadere informatie

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant)

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant) BESTUURSOVEREENKOMST TUSSEN DE PROVINCIE NOORD-BRABANT EN DE GEMEENTEN BERNHEZE, EINDHOVEN, OSS, S HERTOGENBOSCH, SCHIJNDEL, UDEN EN VEGHEL MET BETREKKING TOT HET REALISEREN VAN QUICK-WINS VOOR HET HOV

Nadere informatie

Beste Wijkraad of vertegenwoordiger van bedrijven/kantorenparken,

Beste Wijkraad of vertegenwoordiger van bedrijven/kantorenparken, Aan Wijkraden en bedrijven in de gemeente Apeldoorn Van Syntus Betreft Wijzigingen dienstregeling in december Datum 11 november 2016 Beste Wijkraad of vertegenwoordiger van bedrijven/kantorenparken, Over

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017 Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA VALKENSWAARD Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Reg.nr. : 1503941 B&W verg. : 10 juni 2013 Commissie : Onderwerp: Gemeentelijke OV-visie Cie_verg. : 28 augustus 2013 Raadsverg. : 10 september 2013 ROB 1) Status Op grond van

Nadere informatie

Calculatie Dienstregelinguren Optie Huidige Dienstregeling

Calculatie Dienstregelinguren Optie Huidige Dienstregeling Calculatie Dienstregelinguren Optie Huidige Dienstregeling In deze bijlage is per lijn het aantal Dienstregelinguren (DRU s) van de Optie Huidige Dienstregeling weergegeven, zoals gecalculeerd door de

Nadere informatie

Kenmerken per buslijn

Kenmerken per buslijn Kenmerken per buslijn Lijn 104 Renesse Hellevoetsluis (-Spijkenisse) Lijn 104 biedt de verbinding tussen Renesse - Ouddorp Hellevoetsluis en ontsluit de westkant van Goeree-Overflakkee. Lijn 104 stopt

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, december 2016 Daling WW-uitkeringen in Noord-Brabant Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant laat in december 2016 een dalende lijn zien, zowel ten opzichte van

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2014

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2014 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, februari 2014 Stabilisatie aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant In februari 2014 is het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant nagenoeg gelijk gebleven ten

Nadere informatie

Advies: Exploitatieplan Zuidoost-Brabant 2019

Advies: Exploitatieplan Zuidoost-Brabant 2019 Advies: Exploitatieplan Zuidoost-Brabant 2019 Adviesdatum: 12 juli 2018 Referentie: 18.11 Advies exploitatieplan Zuidoost-Brabant 2019 Aanvraagdatum: 28 juni 2018 Aanvrager: Hermes Behandeld door: Wendy

Nadere informatie

Samenvatting reizigersconsultatie 2018 Maxim Meijers Syntus Utrecht

Samenvatting reizigersconsultatie 2018 Maxim Meijers Syntus Utrecht Maxim Meijers Syntus Utrecht 07-05-2018 Inleiding In 2018 heeft Syntus Utrecht voorafgaand aan het schrijven van het vervoerplan de Utrechtse reizigers en inwoners gevraagd om mee te denken over het OV

Nadere informatie

Bijeenkomst 9 januari 2014. (H)OV-verbinding s- Hertogenbosch Rosmalen De Groote Wielen

Bijeenkomst 9 januari 2014. (H)OV-verbinding s- Hertogenbosch Rosmalen De Groote Wielen Bijeenkomst 9 januari 2014 (H)OV-verbinding s- Hertogenbosch Rosmalen De Groote Wielen Programma 1. Standpunten en wensen uit bijeenkomst 7 november 2. Huidige openbaar vervoer verbindingen 3. Ontwikkeling

Nadere informatie

s-hertogenbosch, 28 oktober 2016 Kenmerk: Onderwerp: Advies OV-tarieven 2017

s-hertogenbosch, 28 oktober 2016 Kenmerk: Onderwerp: Advies OV-tarieven 2017 s-hertogenbosch, 28 oktober 2016 Kenmerk: 16.17 Onderwerp: Advies OV-tarieven 2017 De vervoerders Arriva en Hermes hebben Reizigersoverleg Brabant gevraagd advies uit te brengen over de tariefproducten

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2018

Nationaal verkeerskundecongres 2018 Nationaal verkeerskundecongres 2018 Pilot LoVie in Brabantstad Onno Pruis (Auteur is werkzaam bij Movin Vervoeradvies) Ronald Ruchti (Auteur 2 is werkzaam bij MoVie) Telefoonnummer indiener (Auteur 1 is

Nadere informatie

Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier en Vermeerkwartier

Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier en Vermeerkwartier Utrecht, 27 maart 2014 Gemeente Amersfoort, t.a.v. het College van B & W, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier

Nadere informatie

Samenvatting ONTWERP Programma van eisen

Samenvatting ONTWERP Programma van eisen Samenvatting ONTWERP Programma van eisen Concessie OV Gooi en Vechtstreek Provincie Noord-Holland 28 maart 2019 Jordy van Slooten/ Erik Verkerk 1 Inhoud Voorgeschiedenis Vervoerplan fase 1, fase 2 & fase

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Aan de Gemeenteraad Behandeld door R. Boot Doorkiesnummer 030-28 63755 E-mail r.boot@utrecht.nl Onderwerp Consultatie op het U-OV

Nadere informatie

Versnelling Benelux 2017

Versnelling Benelux 2017 HENK BOVENLANDER Rail Advies De Bilt, 18 augustus 2015 Versnelling Benelux 2017 De reistijd Amsterdam Brussel van 194 minuten met de Benelux in de dienstregeling 2017 stelt teleur. De achtergrond hiervan

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, maart 2014

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, maart 2014 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, maart 2014 Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant onveranderd In maart 2014 is het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant nauwelijks veranderd ten opzichte

Nadere informatie

Voor iedereen maar met nadruk op Wmogeïndiceerden

Voor iedereen maar met nadruk op Wmogeïndiceerden Raadsvergadering: 24 september 2007 Onderwerp: Tarief voor 65+ Regiotaxi Doel van agendering Besluitvorming Voorstel / Advies Maak een keuze tussen conceptbesluit A en B. 1. Invoeren aangepast tarief Regiotaxi

Nadere informatie

Openbaar vervoer vanuit en naar Schijndel, speciaal met betrekking tot bereikbaarheid van zieken-, zorg- en verpleeghuizen.

Openbaar vervoer vanuit en naar Schijndel, speciaal met betrekking tot bereikbaarheid van zieken-, zorg- en verpleeghuizen. Openbaar vervoer vanuit en naar Schijndel, speciaal met betrekking tot bereikbaarheid van zieken-, zorg- en verpleeghuizen. Uitgave Stichting Seniorenraad Schijndel Onderzoek van de Themagroep Welzijn

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 SEP Geachte leden van de Raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 SEP Geachte leden van de Raad, Ruimte en Economie "~ w. t Gemeente Delft Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad

Nadere informatie

Concessie Haaglanden Regio Veolia Transport Vervoerplan 2016

Concessie Haaglanden Regio Veolia Transport Vervoerplan 2016 Concessie Haaglanden Regio Veolia Transport Vervoerplan 2016 Versie 18 maart 2015 In het vervoerplan 2016 worden de wijzigingsvoorstellen van Veolia Transport Haaglanden voor dienstregeling 2016 toegelicht.

Nadere informatie

Exploitatieplan Oost-Brabant. Auteur: Bart Assendelft / Cees Doeser Datum: 20 juni 2018

Exploitatieplan Oost-Brabant. Auteur: Bart Assendelft / Cees Doeser Datum: 20 juni 2018 Exploitatieplan 2019 Oost-Brabant Auteur: Bart Assendelft / Cees Doeser Datum: 20 juni 2018 -1 - Inhoudsopgave 1.0 Inleiding... 3 1.1 Procedure... 3 2 Monitoring... 4 2.1 Pilots eerdere Exploitatieplannen...

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus AG ASTEN. Interbestuurlijk toezicht 2017.

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus AG ASTEN. Interbestuurlijk toezicht 2017. Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus 290 5720 AG ASTEN Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 www.brabant.nl

Nadere informatie