Wat is nieuw in Asta Powerproject versie 10?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is nieuw in Asta Powerproject versie 10?"

Transcriptie

1 Nieuwe Functies Wat is nieuw in Asta Powerproject versie 10? Een complete lijst van alle nieuwe functies

2 2 ASTA POWERPROJECT VERSIE 10 Het is ons een genoegen u Asta Powerproject versie 10 te presenteren welke vol zit met nieuwe kenmerken en functionaliteiten. Versie 10 is ontstaan vanuit onze wens om Asta Powerproject verder te ontwikkelen zodat ze zo goed mogelijk blijft aansluiten bij de evoluerende behoeften van de uitvoerende bouw. Veel van de nieuwe functies zijn een direct gevolg van de feedback en suggesties van onze klanten op onze regelmatige Gebruikersgroep bijeenkomsten. Asta Powerproject versie 10 bevat ook een aantal verbeteringen aan de gebruikersinterface. Het resultaat is onze tot op heden beste project management software voor de bouw! WAT IS NIEUW IN ASTA POWERPROJECT VERSIE 10 Een complete lijst van nieuwe functies in Asta Powerproject 1. Zaagtand voortgang view U kunt bij het herberekenen de actieve voortgangsperiodelijnen laten rechttrekken. Hierdoor kunt u het project monitoren en een nauwkeurige Als-Gebouwd registratie van het onderhanden werk bijhouden. De Als-Gebouwd registratieweergave heeft, per definitie, rechte voortgangslijnen en alle nog te verrichten werkzaamheden bevinden zich in de toekomst. Zaagtand voortgang view Het maakt niet uit waar de live taken zich bevinden omdat het relevante %-compleet de basis vormt van een Zaagtand voortgangs record. Door het creëren van een baseline kunt u snel omschakelen tussen de Als-Gebouwd en Zaagtand voortgangs weergave om te voldoen aan de conflicterende behoefte aan interne en externe rapportage. Als-Gebouwd registratie In versie 10 kunt u ook een Zaagtand voortgang view weergeven waarbij in een speciale view de voortgangswaarden van de live taken overgezet worden naar de baseline taken. Alleen het %- compleet van de live taken wordt overgezet op de baseline. 2. Sleep en wijzig bestaande links Wanneer u het einde van een link van de ene taak naar een andere moet verplaatsen kunt u nu elk van de linkeinden grafisch verslepen, in plaats van eerst de oorspronkelijke link te moeten verwijderen en daarna een nieuwe link te moeten creëren. Dit is vooral handig als de gelinkte taken zich niet dicht bij elkaar bevinden omdat dit zowel tijd als inspanning scheelt. Wanneer een link is geselecteerd en de muiscursor boven de start of het eind van een link gehouden wordt, verschijnt er een nieuwe cursor. De link kan dan worden opgepakt en naar een nieuwe taak worden gesleept.

3 Voor meer informatie: Kijk op onze website: Navigeer door de link-logica en wijzig links via het link eigenschappen dialoogvenster. U kunt het tabblad Links van het Taak Eigenschappen dialoogvenster gebruiken om door de link-logica van de planning te navigeren. Nieuwe muiscursor 3. Creëer en wijzig links via de spreadsheet U kunt nu ook links creëren en wijzigen in de spreadsheet, hetgeen vooral nuttig is bij grotere projecten waarbij de gelinkte taken ver uit elkaar liggen en het moeilijk is om de gehele link te zien. Als een kolom details van een Voorgangers- of Opvolgerslink weergeeft, klik dan in een cel om nieuwe links te creëren of het link type te veranderen, wachttijdhoeveelheden te veranderen of zelfs de taak aan de andere kant van de link te wijzigen. Kies om nieuwe links te creëren of bestaande links te wijzigen Wanneer u nu in dit dialoogvenster op een link dubbelklikt wordt de taak aan het andere einde van de link (voorganger of opvolger) op de balkkaart gecentreerd. Deze nieuwe taak is dan het onderwerp van het Taak Eigenschappen dialoogvenster en de links daarvan worden nu weergegeven op het tabblad Links. Aanvullende informatie over elke link is nu opgenomen op het tabblad Links om u te helpen de beste link te zoeken bijv. of de gelinkte taak kritiek is, sturend is, hoeveel speling ze heeft, etc.. U kunt een link veranderen door er met de rechtermuisknop op te klikken om het Link Eigenschappen dialoogvenster op te roepen. In dit dialoogvenster kunt u het link type veranderen, wachttijdhoeveelheden veranderen of zelfs de taak aan de andere kant van de link wijzigen.( voorganger of opvolger). Deze functie stelt u in staat om links door het hele project heen te volgen, zodat u de linklogica van de planning gemakkelijk kunt volgen en veranderingen kunt aanbrengen op de meest geschikte plaatsen.

4 4 ASTA POWERPROJECT VERSIE Voortgangsperioden vergrendelen Door een voortgangsperiode te vergrendelen kunt u voorkomen dat er in de balkkaart nog wijzigingen worden uitgevoerd op alle taken met, bij die bepaalde voortgangsperiode geregistreerde, voortgang. De start, het einde en de duur kan dan ook niet worden gewijzigd als de voortgangsperiode is vergrendeld. Dit voorkomt het per ongeluk wijzigen van taken met voortgang en zorgt ervoor dat projectregistraties altijd zeer nauwkeurig zijn, hetgeen vooral nuttig is bij forensische analyses. Geef aan welke balken en taken verborgen kunnen worden 6. Balken en taken verbergen en weer tonen Soms wilt u bepaalde gevoelige informatie verbergen voor u een projectrapportage afdrukt. U kunt dit doen door te filteren, maar met de nieuwe Verberg balken en/of taken functie, kunt u nu bepaalde taken of rijen in het project snel verbergen alvorens af te drukken of terwijl u werkt. Hiervoor hoeft u alleen aan te geven welke balken en/of taken u wilt verbergen en dan op de relevante werkbalkknop te klikken. Het is even gemakkelijk en eenvoudig om hen vervolgens weer te tonen! 7. De kaderbestanden bij uw projecten insluiten Het kaderbestand rondom een Asta Powerproject afdruk stelt u in staat om helder en professioneel nuttige informatie weer te geven. In Asta Powerproject versie 10 kunt u een kopie van uw kaderbestand opslaan in het projectbestand, inclusief alle afbeeldingen of logos die u gebruikt. Hierdoor bent u in staat om het gekozen kaderbestand op te nemen in het Asta Powerproject bestand zodat, wanneer u het dan naar iemand anders t, deze het met het kader er al aan gekoppeld kan afdrukken. Deze functie vereenvoudigt het verspreiden van project planningen naar gebruikers van zowel Asta Powerproject als Asta Project Viewer, terwijl de volledige opmaak en uitvoer ervan behouden blijft. Klik hier om kaders te embedden (op te nemen)

5 Voor meer informatie: Kijk op onze website: Automatisch de rijhoogte aanpassen Soms is het nodig een vrij lange taakomschrijving in te voeren. In Asta Powerproject versie 10 kunt u kiezen of de hoogte van de spreadsheet rijen automatisch wordt aangepast om de gehele taaktitel te huisvesten. Hierdoor kunt u zoveel informatie invoeren als u nodig denkt te hebben. De balken en taken op de regel in de balkkaart blijven dan even groot en worden verticaal gecentreerd om zo de visuele presentatie consistent te houden. van de ene spreadsheet cel naar een aantal andere. In versie 10 doet u dit door het hele gebied waarnaar u wilt kopiëren te selecteren en vervolgens plakken te kiezen. De informatie zal dan naar alle betreffende cellen worden gekopieerd, wanneer een cel niet te wijzigen is (bijv. subtitel, samenvattingsinformatie) zal het plakken worden overgeslagen waardoor tijd en inspanning wordt bespaard. 11. Informatie weergave optie voor Asta Project Viewer Mogelijk bevat de projectplanning confidentiële informatie en is het niet gewenst dat collega's, partners of klanten alles kunnen zien (bijv. speling & mate van kritiek zijn, kosten, etc.). 9. Opmaak op Samenvattingsbalk niveau Het spreadsheet cel lettertype en de kleur, maar ook de achtergrondkleur van de betreffende regel op de balkkaart, kunnen nu in de Project View worden ingesteld voor een Samenvattings-/ Niveautaak. Hierdoor kunnen de diverse niveaus van een WBS (Work Breakdown Structure) in een view worden herkend, is dat consistent bij alle views, en hoeft dat maar één keer te worden ingesteld. Wanneer uw partners de gratis te distribueren Asta Project Viewer gebruiken, kunt u precies bepalen welke views en kaarten ze kunnen zien, door gebruik te maken van de optie Beschikbaar in Project Viewer bij de eigenschappen van elke view en kaart. Wanneer het project in Asta Project Viewer wordt geopend zullen alleen de views en kaarten die geselecteerd waren als Beschikbaar zichtbaar zijn. De spreadsheet en balkkaarteffecten kunnen aan en uit worden gezet als een Opmaak Balkkaart optie bij elke view. Hierdoor verbetert de presentatie van project planningen en is het gemakkelijker om een consistente opmaak door heel het project heen te gebruiken. 10. Meervoudig kopiëren Het zou kunnen dat u gegevens wilt kopiëren 12. Ga Naar Selectie knop Een nieuwe werkbalkknop is opgenomen die, wanneer deze ingedrukt wordt, de geselecteerde balk of taak naar het zichtbare gebied van de balkkaart brengt.

6 6 ASTA POWERPROJECT VERSIE Afdrukprofielen bij de view op te slaan U kunt een afdrukprofiel associëren aan een view die alle relevante instellingen bevat voor het afdrukken van die bijv. welke printer te gebruiken, pagina-grootte en oriëntatie, kaderbestand, verschalingsinstellingen, etc. Hierdoor kan elke view aan een andere printerconfiguratie worden gekoppeld, waardoor er minder veranderingen zijn tussen de afdrukken en het makkelijker is om batches af te drukken. 14. Codebibliotheek eigenschappen De kleurcode van elk codebibliotheekitem is zichtbaar in de project view, waardoor het makkelijk te zien is welke selectie er wordt gemaakt. De eigenschappen van een codebibliotheekitem kunnen nu ook worden veranderd vanuit de project view, zodat u een code kunt wijzigen zonder de Bibliotheek Verkenner te openen. 15. Variabele datums U kunt bepaalde datums instellen in het Kalenderschaal Eigenschappen dialoogvenster, bij filters en bij het afdrukken die veranderen bij wijzigingen in het project. Bijvoorbeeld, in plaats van te verwijzen naar een specifieke datum kunt u variabele datums kiezen zoals Vandaag, Gisteren, Huidige voortgangsperiodedatum -2w. Hierdoor kunnen statische filters en weergaven veranderen op veranderingen in de huidige datum en hoeven er minder wijzigingen aan het project gemaakt worden. 17. Herberekeningsrapport Er kan een uitgebreid herberekeningsrapport worden geproduceerd aan het eind van een herberekening, met gedetailleerde informatie over hoofdaspecten van het project, zoals lijsten van taken met vlaggen, belangrijkste mijlpalen, taken zonder vlaggen, taken zonder eindlink, etc. Dit maakt een sneller en meer analytisch begrip van de project status mogelijk. 18. Tijdseenheid onderdrukking Een taak kan via een selectievakje op het tabblad Taak van het Balk en Taak Eigenschappen dialoogvenster worden geforceerd te starten aan het begin van een nieuwe werkdag. Bijvoorbeeld, wanneer de werkdag is ingesteld om te beginnen op en een taak staat ingepland om te starten op 16.10, zal herberekening bij tijdseenheid onderdrukking ervoor zorgen dat de taak gedwongen wordt te starten op op de eerstvolgende werkdag. 16. Datums opmaken als Project week/ dag Nummer Datumcellen (of kolommen) in de spreadsheet kunnen worden opgemaakt als week (en/of dag) nummer vanaf de start van het project week nummering. Dit is vooral handig bij werkaanbiedingen of gedurende de uitvoering van een project, omdat u kunt verwijzen naar Week 7, Dag 4 in plaats van naar een specifieke datum.

7 Voor meer informatie: Kijk op onze website: 7 worden weergegeven, hetgeen vooral handig is als u grote projecten en/of complexe project structuren heeft. Om in te stellen hoeveel van de hiërarchie in de project view wordt getoond, klikt u met de rechtermuisknop in de Work Breakdown Structure (WBS) boom en klapt u dan open of dicht tot het gewenste niveau. U kunt de hiërarchie Tonen menu-opdracht in het hoofdmenu selecteren om het aantal hiërarchische niveaus te bepalen dat wordt getoond in de balkkaart. 19. Duur opmaak U kunt nu bepalen hoeveel decimalen u wilt weergeven voor een duur in een decimaal formaat. Bijvoorbeeld, u kunt kiezen om een duur als 2.2w (1-decimaal) of als 2w (0-decimalen) weer te geven. Dit is vooral handig wanneer u de duur bij uw uitvoer/afdrukken wilt forceren naar hele eenheden. Ook kan het zijn dat u bij het inschatten van tijdsperioden bij voorlopige items zoals staf of gebouwen/materieel wilt afronden naar hele nummers. 21. Toon taken optie inclusief histogram Door rechts te klikken op een overallocatie in een histogram en de optie Toon taken te kiezen wordt een apart venster. Hierdoor kunt u direct de invloed op het histogram zien bij het verplaatsen van taken, zodat u de overallocatie sneller kunt oplossen. 22. Legenda sorteervolgorde Gebruikers hebben de mogelijkheid te kiezen in welke volgorde de Codebibliotheek legenda op een afdruk wordt weergegeven, in plaats van dat deze automatisch wordt weergegeven in de volgorde waarin de legenda verschijnt in het project. 20. Controleer Hiërarchieën U kunt nu instellen hoeveel niveaus van de hiërarchie in de project view en op de balkkaart Dit verschaft de gebruiker de mogelijkheid de legendavolgorde op alle afdrukken consistent te houden, ongeacht de taken die er zich in bevinden.

8 8 ASTA POWERPROJECT VERSIE Baseline Wizard verbeteringen De Nieuw en Samenvoeg functies in de wizard zijn gescheiden. De stappen in de wizard zijn ook vereenvoudigd. 24. Inspanning Variantie veld Er is nu een veld om het verschil tussen de inspanning van een permanent hulpmiddel bij taken in een project en bij taken in een baseline te tonen. De inspanning kan daarbij worden weergegeven in de door u gewenste eenheid, bijv. manuren, man-dagen, etc Web activering Asta Powerproject kan nu via het Internet op elk moment van de dag of nacht gelicentieerd worden zonder dat het nodig is om te communiceren met het Asta Technische Support team. 28. Enterprise chat venster verbetering (alleen Asta Powerproject Enterprise) Wanneer Asta Powerproject Enterprise gebruikers het online tekst-chat venster gebruiken, worden ze nu geïdentificeerd met hun login naam, in plaats van met hun computernaam, waardoor het makkelijk is om mensen te identificeren. 29. Archivering Versie en later (alleen Asta Powerproject Enterprise) U kunt nu voltooide projecten en baselines van een projectportfolio archiveren. Dit zorgt er voor dat de actieve database kleiner (en daardoor sneller) wordt maar zorgt er ook voor dat de werkelijke data naast de oorspronkelijk ingeplande data wordt opgeslagen voor toekomstige raadpleging. 26. Verbeteringen aan de Asta Licentie Manager Met de Asta Licentie Manager de software die gebruikt wordt om een pool van concurrent of standalone licenties te beheren (ook wel netwerk of LAN licentie genoemd) kunt u nu: Zien welke gebruikers de licenties in gebruik hebben. Dit is vooral handig wanneer alle licenties in gebruik zijn en u er eentje beschikbaar wilt maken voor een nieuwe gebruiker. Gegevens bijhouden over aan wie de licenties zijn uitgeleend of waar naar toe deze zijn verplaatst. Dit geeft de licentie pool administrator een veel grotere flexibiliteit en efficiency. 27. Projectgerelateerde baselines Wanneer er een nieuw project binnen een portfolio van projecten opgesteld is, heeft u nu de mogelijkheid om ofwel een apart baselinebestand voor elk project binnen het portfolio te creëren ofwel deze samen te voegen in een baselinebestand waarin zich de baselines van alle andere projecten bevindt. Asta Development BV Postbus BH Ede T +31 (0) F +44 (0) W E info@powerproject.nl

Waar u de menu-opdrachten en werkbalkknoppen op het Lint kunt vinden

Waar u de menu-opdrachten en werkbalkknoppen op het Lint kunt vinden Dit document is ontworpen om u te helpen uw favoriete menu-opdrachten en knoppen terug te vinden wanneer u begint met het werken met Asta Powerproject in de Lint modus. Het somt alle menu-opdrachten en

Nadere informatie

1. Open de Bibliotheek verkenner. Dit kunt u in de Lint modus doen via View, de groep Toon, Bibliotheek Verkenner.

1. Open de Bibliotheek verkenner. Dit kunt u in de Lint modus doen via View, de groep Toon, Bibliotheek Verkenner. Eenvoudige formules Een gedeelte van deze nieuwsbrief gaat over eenvoudige formules. Met behulp van Formules is het mogelijk om Tabelkolommen te bewerken. Een aantal bewerkingen lijken op acties die u

Nadere informatie

Kalenders gebruiken Asta Powerproject

Kalenders gebruiken Asta Powerproject Kalenders gebruiken Asta Powerproject Deze Tips en Trucs gaat over Kalenders. Het kan daarbij gaan om het maken van een nieuwe kalender, het toewijzen ervan aan taken, en het instellen van de kalender

Nadere informatie

Wat is nieuw in powerproject versie 11 (de Top 20)

Wat is nieuw in powerproject versie 11 (de Top 20) Wat is nieuw in powerproject versie 11 (de Top 20) 1. Nieuw: alle views kunnen nu in tabbladen en groepen worden weergeven U kunt nu Asta Powerproject zo configureren dat elke view in een eigen tabblad

Nadere informatie

Updategids Asta Powerproject. Wat is er nieuw in versie 14?

Updategids Asta Powerproject. Wat is er nieuw in versie 14? Updategids Asta Powerproject Wat is er nieuw in versie 14? www.ctbxrm.nl 0318 670 250 1 RISICO ANALYSE Evalueren en identificeren van risico s binnen projecten Asta Powerproject heeft de Risico Analyse

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Inhoud. MySite Handleiding 1

Inhoud. MySite Handleiding 1 Inhoud Een module bewerken: Een module toevoegen...2 Een module kopiëren...4 Een module verplaatsen...5 Een module verbergen...6 Een module verwijderen...6 Openingsuren wijzigen...7 Een pagina bewerken:

Nadere informatie

Net2 kaarten bedrukken

Net2 kaarten bedrukken kaarten bedrukken kaarten bedrukken - Welke methode? Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en

Nadere informatie

Asta Powerproject WAT IS NIEUW IN VERSIE 12. Ontdek meer op www.powerproject.nl

Asta Powerproject WAT IS NIEUW IN VERSIE 12. Ontdek meer op www.powerproject.nl Asta Powerproject WAT IS NIEUW IN VERSIE 12 Asta Powerproject WAT WHAT S IS NIEUW NEW IN IN ASTA POWERPROJECT VERSION VERSIE 12 12 Asta Powerproject is een uitgebreide product suite met de flexibiliteit

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Sorteren en filteren in een tabel Sorteren kun je met de knoppen (Oplopend) en (Aflopend). Hiermee zet je records in alfabetische of numerieke volgorde. Er wordt gesorteerd op

Nadere informatie

Bent u geïnteresseerd? Neemt u dan eens telefonisch contact met ons op 030-2729976 of stuur een e-mail naar info@powerproject.nl

Bent u geïnteresseerd? Neemt u dan eens telefonisch contact met ons op 030-2729976 of stuur een e-mail naar info@powerproject.nl Mogelijke rapportages met Asta Powerproject Dit document geeft een overzicht over de mogelijke manieren om met Asta Powerproject rapportages te maken, maar ook rapportage mogelijkheden met daaraan gekoppelde

Nadere informatie

In het venster SmartArt-afbeelding kiezen, selecteer je links een categorie en in het midden een SmartArt-afbeelding:

In het venster SmartArt-afbeelding kiezen, selecteer je links een categorie en in het midden een SmartArt-afbeelding: SAMENVATTING HOOFDSTUK 6 SmartArts gebruiken Met een SmartArt kun je tekst op een andere manier presenteren. Een SmartArt voeg je in via het tabblad Invoegen, groep Illustraties, knop SmartArt. Je kunt

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Rapportage met Asta Powerproject (deel 1)

Rapportage met Asta Powerproject (deel 1) Rapportage met Asta Powerproject (deel 1) Dit document, samen met een in de volgende nieuwsbrief verschijnend document, geeft u een overzicht over de mogelijke manieren om met Asta Powerproject rapportages

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Asta Powerdraw voor de afdrukkaders gebruiken

Asta Powerdraw voor de afdrukkaders gebruiken Asta Powerdraw voor de afdrukkaders gebruiken Powerdraw is een Asta hulpprogramma dat bedoeld is voor het bewerken van kaderbestanden. Kaderbestanden zijn bestanden waarin bepaald wordt wat er op en rondom

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

WAT IS ER NIEUW? IN ASTA POWERPROJECT 13

WAT IS ER NIEUW? IN ASTA POWERPROJECT 13 Een overzicht door Hilda Wortman van Uitgegeven op 1-10-2015 INHOUDSOPGAVE Gebruik hulpmiddelcurves en allocatieprofielen om niet-lineaire allocaties te plannen... 3 Analyseer hulpmiddel- en kostengroepgebruik

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Objecten toevoegen grafische objecten

Objecten toevoegen grafische objecten Objecten toevoegen grafische objecten Powerpoint 2007 Je kunt op een dia verschillende soorten grafische objecten toevoegen. Afbeeldingen Een afbeelding invoegen 1 Klik op knop Afbeelding (tab Invoegen,

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

WERKOMGEVING... 3 INSTELLINGEN... 3 BASISVAARDIGHEDEN... 3 INVOEREN GEGEVENS... 3 OPMAAK... 3

WERKOMGEVING... 3 INSTELLINGEN... 3 BASISVAARDIGHEDEN... 3 INVOEREN GEGEVENS... 3 OPMAAK... 3 Competentieprofiel Excel Basis De gebruiker van dit document mag: het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven, evenals afgeleide werken maken, onder de volgende voorwaarden: Naamsvermelding. De gebruiker

Nadere informatie

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan.

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Een mailing verzorgen Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Voor deze techniek zijn twee bestanden

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Tip: Gebruik maken van de Hiërarchie knoppen op het Start tabblad (bijv. na MSP-import)

Tip: Gebruik maken van de Hiërarchie knoppen op het Start tabblad (bijv. na MSP-import) Tip: Gebruik maken van de Hiërarchie knoppen op het Start tabblad (bijv. na MSP-import) Powerproject kan MS Project bestanden in het XML formaat openen. Dan wordt alle inhoud inclusief de samenvattingen

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten 2014 Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten Gerben Teeler Staff Support B.V. 14-7-2014 Deze handleiding geeft een complete beschrijving van alle onderdelen inzake het roosteren

Nadere informatie

Onze Microsoft gecertificeerde unieke Excel e-learning cursussen zijn incl.:

Onze Microsoft gecertificeerde unieke Excel e-learning cursussen zijn incl.: Cursus Inhoud 15 Modules - 15 Vragen Onze Microsoft gecertificeerde unieke Excel e-learning cursussen zijn incl.: * Praktijkopdrachten met real-time feedback bij gemaakte fouten * Rijke interactieve multimedia

Nadere informatie

Boekingen gemaakt in de Agenda zijn 1:1 zichtbaar in het Planbord, andersom zijn boekingen gemaakt in het Planbord direct beschikbaar in de Agenda.

Boekingen gemaakt in de Agenda zijn 1:1 zichtbaar in het Planbord, andersom zijn boekingen gemaakt in het Planbord direct beschikbaar in de Agenda. Agenda In Timewax is de plannings informatie zowel per resource als per project beschikbaar. In de agenda zijn alle gemaakte boekingen zichtbaar. De weergave van de agenda kan worden aangepast aan de behoefte

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Etiketten maken en printen (word 2010).

Etiketten maken en printen (word 2010). Etiketten maken en printen (word 2010). Klik op het tabblad Verzendlijsten. (Zie pijl). Het onderstaande venster komt nu: Klikt u nu op Afdruk samenvoegen starten Er komt weer een venster: Zie hier naast.

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Copyright 2016 Swing Jive Swing is een product van ABF Research Jive Full screen weergave Swing 5 beschikt nu ook over een full screen weergave. Deze is te activeren via

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 22 oktober 2015 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via: telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Net2 kaarten bedrukken

Net2 kaarten bedrukken kaarten bedrukken kaarten bedrukken - Welke methode? Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Handleiding Afdrukken samenvoegen

Handleiding Afdrukken samenvoegen Handleiding Afdrukken samenvoegen Versie: 1.0 Afdrukken Samenvoegen Datum: 17-07-2013 Brieven afdrukken met afdruk samenvoegen U gebruikt Afdruk samenvoegen wanneer u een reeks documenten maakt, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Een toekomst voor ieder kind. www.altra.nl

Een toekomst voor ieder kind. www.altra.nl Een toekomst voor ieder kind www.altra.nl Excel Tips en trucs Knippen/kopiëren Kolommen verplaatsen Het is handig om de kolommen met de module en locatie als eerste twee in het overzicht te hebben. Selecteer

Nadere informatie

Computer Club Bodegraven. 10-4-2012

Computer Club Bodegraven. 10-4-2012 1 8 Alvorens we etiketten kunnen afdrukken moet u beschikken over: 1. Programma Works 2. Vellen met etiketten; noteer merk en nummer, dat heeft u straks nodig. b.v. Rank Xerox, nr. 3R96298 (21 stuks/vel

Nadere informatie

Basiskennis van PowerPoint

Basiskennis van PowerPoint Basiskennis van PowerPoint Pow erpoint is een krachtige toepassing voor presentaties. Om Pow erpoint echter zo doeltreffend mogelijk te kunnen gebruiken, hebt u eerst enige basiskennis nodig. In deze zelfstudie

Nadere informatie

Count-e Statistieken. Statistieken

Count-e Statistieken. Statistieken Count-e Statistieken 1. Voorbereiding... 2 1.1. Statistiek definities... 3 2. Afdrukken Statistieken... 5 3. Functies gebruiken... 6 3.1. Veldinhoud selecteren... 6 3.2. Celinhoud tonen... 6 3.3. Velden

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

NIEUW IN FWG 3.0, VVT, Gehandicaptenzorg & Geboortezorg De 10 belangrijkste nieuwe functionaliteiten

NIEUW IN FWG 3.0, VVT, Gehandicaptenzorg & Geboortezorg De 10 belangrijkste nieuwe functionaliteiten NIEUW IN FWG 3.0, VVT, Gehandicaptenzorg & Geboortezorg De 10 belangrijkste nieuwe functionaliteiten 1. Gezichtspunten in beeld houden tijdens het waarderen: gemak dient de mens. Om te voorkomen dat u

Nadere informatie

Handleiding BlackBerry Edit

Handleiding BlackBerry Edit Handleiding BlackBerry Edit Handleiding BlackBerry Edit Wat is BlackBerry Edit BlackBerry Edit is een mobiele app voor smartphones en tablets. Met BlackBerry Edit kun je eenvoudig Microsoft Office-kwaliteitsdocumenten

Nadere informatie

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Calculatie tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 03D00 Inhoudsopgave 1. Een calculatie maken - 3-1.1 Start een nieuwe calculatie... - 3-1.2 Algemene

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Vanuit Scipio Online bent u met de Rapportage editor in staat om elk overzicht, formulier of elke brief volledig

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Managementrapportages

Central Station. Handleiding Managementrapportages Central Station Handleiding Managementrapportages Versie: 2, september 2011 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 2 van 19 Inhoudsopgave 1 Over deze handleiding... 3 1.1 Doel van deze

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

AN1034-NL Net2 kaarten bedrukken

AN1034-NL Net2 kaarten bedrukken n A kaarten bedrukken - Welke methode? 26/11/2007 Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en een

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

DOCUMENT SAMENSTELLEN

DOCUMENT SAMENSTELLEN Pagina 168 7 In dit hoofdstuk gaat u een nieuwsbrief maken met behulp van een sjabloon. De artikelen die in de nieuwsbrief worden opgenomen zijn al geschreven. U hoeft de tekst alleen nog naar de juiste

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing AMS Labelmaker Versie 2.0

Gebruiksaanwijzing AMS Labelmaker Versie 2.0 Voordat je begint De onderstaande stappen beschrijven het gebruiksklaar maken van een Excel bestand voor gebruik in All Modul Software Labelmaker (AMS Labelmaker). Ons advies is om een basis bestand te

Nadere informatie

Via de Startknop, Computer open je het venster Computer. Je ziet een overzicht van de schijven die op de computer aanwezig zijn:

Via de Startknop, Computer open je het venster Computer. Je ziet een overzicht van de schijven die op de computer aanwezig zijn: SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Overzicht van schijven Via de Startknop, Computer open je het venster Computer. Je ziet een overzicht van de schijven die op de computer aanwezig zijn: Weergave wijzigen Elke schijf

Nadere informatie

Je kunt de breedte van een kolom veranderen door de kolomrand te verslepen. Je kunt ook dubbelklikken op een kolomrand.

Je kunt de breedte van een kolom veranderen door de kolomrand te verslepen. Je kunt ook dubbelklikken op een kolomrand. SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Navigeren door records Je kunt bladeren door de velden en records van een tabel: Knop Omschrijving Naar volgend record Naar vorig record Naar laatste record Naar eerste record

Nadere informatie

Handleiding TWYSK Risicotool. Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie

Handleiding TWYSK Risicotool. Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie Handleiding TWYSK Risicotool Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie Handleiding Twysk risicotool De Twysk risicotool is in opdracht van Twynstra Gudde ontwikkeld als

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Makkelijk Publiceren

Makkelijk Publiceren Met Makkelijk Publiceren is het mogelijk overzichten te maken van bijvoorbeeld de actuele uitgeleende materialen of het aantal uitleningen per leerling. Deze overzichten worden getoond in Microsoft Office

Nadere informatie

6. Uitvoer. 6.1 Een presentatie afdrukken

6. Uitvoer. 6.1 Een presentatie afdrukken 6. Uitvoer In de meeste gevallen zult u een presentatie af willen spelen op een computerscherm of, met behulp van een beamer, op een groot projectiescherm. In sommige gevallen is het echter handig om de

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 1.0 Introductie Excel helpt om data beter te begrijpen door het in cellen (die rijen en kolommen vormen) in te delen en formules te gebruiken om relevante berekeningen

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe

Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe 16.0 Inleiding Wanneer je de betekenis van een serie nummers in een presentatie wilt weergeven, zal je ondervinden dat een diagram de meest effectieve manier

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Sneltoetsen Excel 2010

Sneltoetsen Excel 2010 1 Waarom Sneltoetsen Gebruiken? Om het werken met Excel te versnellen en gemakkelijker te maken zijn er honderden sneltoetsen die je kunt gebruiken om de meest uitlopende opdrachten uit te voeren. Je kunt

Nadere informatie

Aan de slag. Het lint weergeven of verbergen Klik op Weergaveopties voor lint of druk op Ctrl+F1 om het lint weer te geven of te verbergen.

Aan de slag. Het lint weergeven of verbergen Klik op Weergaveopties voor lint of druk op Ctrl+F1 om het lint weer te geven of te verbergen. Aan de slag Microsoft Project 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Werkbalk Snelle toegang Pas dit gebied

Nadere informatie

Beknopte gebruikershandleiding Editor

Beknopte gebruikershandleiding Editor Beknopte gebruikershandleiding Editor Deze handleiding beschrijft de mogelijkheden van de teksteditor. Let op! Niet iedere website heeft echter alle opties beschikbaar. Mocht u toch nog problemen ervaren,

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

OrgPublishergebruikershandleiding. voor diagrammen in meerdere browsers

OrgPublishergebruikershandleiding. voor diagrammen in meerdere browsers OrgPublishergebruikershandleiding voor diagrammen in meerdere browsers Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 Zelfstudies weergeven voor diagrammen die in meerdere browsers zijn gepubliceerd... 3 Zoeken in een

Nadere informatie

Werken met verschillende lay-outs

Werken met verschillende lay-outs Werken met verschillende lay-outs Inleiding In deze handleiding vindt u een stappenplan voor het werken met verschillende lay-outs. Het werken met verschillende lay-outs kan een keuze zijn als u werkt

Nadere informatie

Etiketten maken en Printen.

Etiketten maken en Printen. Etiketten maken en Printen. Klik op het tabblad verzendlijsten Het onderstaande venster verschijnt nu, Klik nu op afdruk samenvoegen Nu komt het hiernaast staande venster klik nu op Stapsgewijze wizard

Nadere informatie

Een planning maken in Excel (handmatige opmaak)

Een planning maken in Excel (handmatige opmaak) Een planning maken in Excel (handmatige opmaak) Deze handleiding is gebaseerd op Excel 2007 en Excel 2010. Bij nieuwere versies van Excel werkt het op dezelfde manier, maar ziet het beeld er soms net even

Nadere informatie

PROFESSIONELE PROJECTPLANNING VOOR DE BOUW. Versie 8/9

PROFESSIONELE PROJECTPLANNING VOOR DE BOUW. Versie 8/9 Eenvoudig in gebruik. Zeer fraaie presentatiemogelijkheden. Het meest gebruikte planningspakket in bouwend Nederland. PROFESSIONELE PROJECTPLANNING VOOR DE BOUW Bel Asta Development: +31 (0)30-2729976

Nadere informatie

www.digitalecomputercursus.nl 10. Voorbeeld berekeningen maken met Excel

www.digitalecomputercursus.nl 10. Voorbeeld berekeningen maken met Excel 10. Voorbeeld berekeningen maken met Excel In de komende hoofdstukken worden een aantal voorbeelden van berekeningen die gemaakt kunnen worden in Excel uitgelicht. U kunt deze berekeningen ook zodanig

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Grafische elementen invoegen

Grafische elementen invoegen Grafische elementen invoegen Rev 00 I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING... 1 2 LIJNEN EN RECHTHOEKEN TEKENEN... 1 2.1 Lijnen tekenen... 1 2.2 Polylijnen tekenen... 3 2.3 Rechthoeken tekenen... 3 3 CIRKELS,

Nadere informatie

Uw adresboek en Word. In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek:

Uw adresboek en Word. In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek: Uw adresboek en Word In Word kunt u bij de optie Afdruk samenvoegen en bij verschillende Wizards waarmee u brieven, etiketten of enveloppen maakt, kiezen voor het invoegen van adressen uit het adresboek

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Toegangsniveaus en tijdzones instellen

Toegangsniveaus en tijdzones instellen Toegangsniveaus en tijdzones instellen Overzicht Net2 AN1038-NL Het toegangsniveau vormt de kern van Net2. Elk niveau definieert het verband tussen de deuren en de tijdstippen waarop gebruikers toegang

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

10: Statistieken en rapportages met Excel

10: Statistieken en rapportages met Excel 10: Statistieken en rapportages met Excel 1. Omschrijving van deze functie Met PlanningPME heeft u de mogelijkheid om verschillende typen rapporten te maken: Statistieken die geproduceerd worden door de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010)

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010) Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010) Inhoudsopgave 1 HANDLEIDING EXCEL TOOL... 3 2 TOEGEVOEGDE MENU OPTIES... 4 2.1 KEUZEOPTIE NIEUW... 6 2.2 HET INLEZEN VAN

Nadere informatie

Overzicht van uw transacties

Overzicht van uw transacties Overzicht van uw transacties Optimaal gebruik van uw transactieoverzicht Onze medewerkers helpen u graag. 088 228 9400 ccvkb@nl.ccv.eu www.ccv.nl Optimaal gebruik van uw transactieoverzicht Met een transactieoverzicht,

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Hoofdstuk 8: Bewerken

Hoofdstuk 8: Bewerken Hoofdstuk 8: Bewerken 8.0 Inleiding Bewerken in Excel gaat grotendeels hetzelfde als het bewerken in andere Microsoft Office programma s. Als het bekend is hoe in Word tekst te knippen en plakken, dan

Nadere informatie

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007...

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007... ESIS en Excel 2003 en 2007 Inhoud 1. Exporteren... 2 2. Verschil Xls en Csv... 2 3. Het maken van een Csv bestand... 4 4. Sorteren in Excel 2003... 9 5. Sorteren in Excel 2007...10 6. Filteren in Excel

Nadere informatie

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Gebruikershandleiding

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Gebruikershandleiding Inventus Software Antum Secured Mail / Message System Gebruikershandleiding 1 Hoe begin ik? 3 2 Wat is er zoal aanwezig in het hoofdprogramma? 3 3 Hoe decoder ik e-mails of tekstberichten? 4 3.1 Decoderen

Nadere informatie

Het lint in Excel 2007

Het lint in Excel 2007 Het lint in Excel 2007 De gebruikersinterface van Excel 2007 is erg grafisch en behoorlijk kleurrijk van opzet. De kern van deze grafische gebruikersinterface bestaat uit het lint, de brede balk boven

Nadere informatie

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260 9. MEMO'S In Unit4 Auditor kunt u in een uit te voeren taak een aantekening toevoegen. In de aantekening beschrijft u de bevindingen met betrekking tot de uitvoering van de betreffende taak. Daarnaast

Nadere informatie