Uw adresboek en Word. In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw adresboek en Word. In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek:"

Transcriptie

1 Uw adresboek en Word In Word kunt u bij de optie Afdruk samenvoegen en bij verschillende Wizards waarmee u brieven, etiketten of enveloppen maakt, kiezen voor het invoegen van adressen uit het adresboek of een contactpersonenmap op uw computer. U ziet hieronder twee voorbeelden: In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek: In dit venster van de Wizard Afdruk samenvoegen kunt u kiezen voor het gebruiken van een Contactpersonenmap:

2 2 Adresboek en Word In sommige gevallen verschijnt na het klikken op of de volgende melding: Aanmelden is mislukt. U moet zich aanmelden bij Microsoft Exchange als u toegang wilt krijgen tot uw adresboek. of Foutcode: Onbekende fout Als u die melding ziet, gebruikt u op uw computer het adresboek van Outlook Express. Dat adresboek werkt helaas niet goed samen met Word. Als u veel adressen heeft opgeslagen in dit adresboek en u wilt toch deze adresgegevens kunnen gebruiken, dan kunt u dit adresboek apart opslaan als gegevensbestand. Daarna kunt u dit gegevensbestand in de Wizard Afdruk samenvoegen van Word gebruiken. Zo kunt u met een omweg toch uw adressenbestand gebruiken om brieven, enveloppen of etiketten te maken. In de volgende paragraaf leest u hoe u uw adresboek exporteert en opslaat als gegevensbestand. Adresboek opslaan als gegevensbestand U gaat het adresboek van Outlook Express opslaan als gegevensbestand. Start Outlook Express U ziet het venster van Outlook Express:

3 3 U ziet een klein venster: U ziet het venster CSV-export:

4 4 Adresboek en Word U ziet het venster Opslaan als: In dit voorbeeld wordt het bestand opgeslagen in de map Mijn documenten: Typ naast : adresboek Het juiste bestandstype is al ingesteld: U ziet weer het venster CSV-export:

5 5 In het volgende venster kunt alle velden selecteren die u wilt opslaan in het gegevensbestand: Klik een vinkje voor de gewenste velden Als het exporteren voltooid is, ziet u een klein venster: U kunt het venster van het Hulpprogramma nu sluiten: Het adresboek is nu opgeslagen als gegevensbestand in de map Mijn documenten op uw vaste schijf. De naam van dit bestand is adresboek.csv Dit gegevensbestand kunt u gebruiken in de Wizard Afdruk samenvoegen in Word. In de volgende paragraaf ziet u daarvan een voorbeeld. Sluit het venster van Outlook Express

6 6 Adresboek en Word Gegevensbestand adresboek gebruiken in Word Het gegevensbestand met de naam adresboek.csv kunt u gebruiken in de Wizard Afdruk samenvoegen van Word. Dat gaat als volgt: Start Word U ziet het venster van Word: Rechts in het venster ziet u de Wizard Samenvoegen: U wilt bijvoorbeeld adresetiketten maken: Nu is de optie geselecteerd:

7 7 De volgende stap is het definiëren van het etiket: Etiketten zijn er in verschillende maten. De soorten worden meestal aangeduid door een productnummer. Van een aantal bekende merken zijn de gegevens in Word bekend: In dit voorbeeld wordt gekozen voor een adresetiket van het merk Avery. U kiest hier het etiket dat u zelf wilt gebruiken: Selecteer uw etiket Selecteer het productnummer U ziet nu de voorbeeldetiketten:

8 8 Adresboek en Word Let op! De grootte van dit voorbeeld-etiket zegt niets over de grootte van het door u gekozen etiket. Dit voorbeeld is alleen bedoeld als invoervenster om aan te geven welke gegevens op het etiket moeten komen. Het kan dus ook gebeuren dat gegevens in dit venster wel op één regel passen, maar bij het afdrukken op papier niet. HELP! Ik zie geen voorbeeldetiketten in het venster Als u de voorbeeldetiketten niet ziet, staat bij u de optie Rasterlijnen weergeven niet aan. Dat kunt u gemakkelijk aanpassen: De volgende stap van de Wizard is het selecteren van de adressen:

9 9 U gaat de adressenlijst die u heeft geëxporteerd uit uw Outlook Express-adresboek, gebruiken: Het adresboekbestand was opgeslagen in de map Mijn documenten: Selecteer bij map de Het adressenbestand verschijnt: U kunt de lijst nog bewerken of aanvullen door te klikken op Uit deze lijst selecteert u de adressen voor uw etiketten: Klik een vinkje voor de gewenste adressen

10 10 Adresboek en Word De volgende stap is het invoegen van de samenvoegvelden in de etiketten. Daarmee geeft u aan welke gegevens op het etiket afgedrukt moeten worden. In dit voorbeeld worden de voornaam, achternaam en geboortedatum afgedrukt. HELP! Ik zie geen knop Als u de knop niet ziet, is bij u de werkbalk Afdruk samenvoegen nog niet actief. U kunt die werkbalk als volgt oproepen: Nu verschijnt de werkbalk Afdruk Samenvoegen in uw venster. Het veld Voornaam is ingevuld. Tussen voornaam en achternaam moet een spatie komen: Druk op de spatiebalk

11 11 Het volgende veld is de geboortedatum. Die moet op de regel eronder komen: Druk op De cursor staat nu op de volgende regel: U ziet dat de veldnamen alleen op het eerste etiket zijn ingevuld. U kunt in de volgende stap de indeling van het eerste etiket naar de andere etiketten kopiëren

12 12 Adresboek en Word Alle etiketten hebben veldnamen gekregen: Word heeft de veldnamen op de etiketten vervangen door de gegevens uit uw adressenbestand:

13 13 Door te klikken op zou u nu de etiketten direct kunnen afdrukken: Het is echter verstandiger om ze eerst naar een nieuw document samen te laten voegen. U kunt dan nog correcties aanbrengen. Klik anders op Als u van alle namen (items) een etiket wilt maken: De Wizard is afgesloten. U ziet de etiketten als een gewoon Word-document. U kunt nu de tekst en opmaak van de etiketten nog aanpassen. Als u de tekst selecteert, kunt u bijvoorbeeld de plaats van de tekst op het etiket (centreren of rechtslijnend) wijzigen. Of het lettertype, de lettergrootte en de tekenopmaak (vet of cursief) veranderen. Daarna kunt u de etiketten afdrukken op dezelfde manier zoals u altijd en document afdrukt:

14 14 Adresboek en Word Dit samengevoegde document hoeft u niet te bewaren. Als u later nog eens de etiketten wilt afdrukken, kunt u de gegevens beter opnieuw laten samenvoegen met het actuele adressenbestand. U ziet weer het venster van het standaard-document. Hierin staan de velden en het type etiket. Als u dit adresetiket met deze velden vaker wilt gebruiken, kunt u dit beter wel opslaan: Tip Als u het typenummer van het etiket in de bestandsnaam gebruikt, kunt u later gemakkelijker het juiste etiket terugvinden.

15 15 Typ: Etiket L7161 Het etikettenbestand met de veldnamen is nu opgeslagen. U kunt het een volgende keer weer gebruiken en samenvoegen met het actuele adressenbestand. Tip Afbeelding Als u op het etiket klikt, kunt u een afbeelding invoegen. Dat gaat op dezelfde manier als het invoegen van een figuur in een gewoon Word-document. Tip Proefafdruk Maak bij voorkeur eerst op gewoon papier een proefafdruk van pagina 1. Die kunt u gebruiken om na te gaan of de tekst goed op het stickervel zal passen. U kunt ook meteen controleren hoe u uw stickervellen in de printer moet doen. Raadpleeg zonodig de handleiding van de printer. Daarna kunt u de etiketten afdrukken op de vaak prijzige stickervellen. Tip Actueel adresboek gebruiken Als u regelmatig uw adresboek aanvult met nieuwe adressen, kunt u beter telkens opnieuw de procedure van het exporteren naar een gegevensbestand uitvoeren. Daarna koppelt u het nieuwe gegevensbestand aan het samenvoegdocument. Dan weet u zeker dat u altijd uw actuele adresgegevens gebruikt.

16 16 Adresboek en Word HELP! Mijn stickervel komt niet voor in de lijst Als uw stickers niet in de lijst voorkomen, kunt u zelf de juiste maten instellen: U ziet vervolgens een venster waarin de maten exact kunt instellen: Gebruik een liniaal om uw adresstickervel te meten. Vul alle maten in Nauwkeurigheid is belangrijk. Een kleine afwijking kan bij het afdrukken na enkele vellen al een flinke verschuiving opleveren. Geef het etiket een naam Het etiket wordt nu in de lijst opgenomen. U kunt het een volgende keer weer gebruiken.

17 17 Tip Gegevens aanpassen tijdens samenvoegprocedure Tijdens de samenvoegprocedure kunt u nog wijzigingen aanbrengen in de gegevens of bepaalde personen uit uw adressenbestand verwijderen. Dat kunt u doen als u het volgende venster ziet: U ziet nu het venster Gegevensformulier waarin u gegevens kunt wijzigen of toevoegen. Ook kunt u een persoon verwijderen uit de lijst of een nieuw persoon toevoegen: U bladert door de lijst door te klikken op de knopjes U kunt een persoon toevoegen door klikken op. Of verwijderen door klikken op Als u klaar bent met wijzigen:. Als het gegevensbestand gewijzigd is, zal Word op een bepaald moment vragen of u de wijzigingen wilt opslaan.

Uw adresboek en Word 2000

Uw adresboek en Word 2000 Uw adresboek en Word 2000 In Word 2000 kunt u bij de optie Afdruk samenvoegen en bij verschillende Wizards waarmee u brieven, etiketten, enveloppen maakt, kiezen voor het invoegen van adressen uit het

Nadere informatie

10. Brieven, sjablonen en Wizards

10. Brieven, sjablonen en Wizards 291 10. Brieven, sjablonen en Wizards In Word 2002 vindt u veel handige hulpmiddelen. Zo kunt u eenvoudig en snel brieven en andere veel voorkomende teksten maken met behulp van sjablonen en Wizards. Een

Nadere informatie

9. Brieven, sjablonen en Wizards

9. Brieven, sjablonen en Wizards 215 9. Brieven, sjablonen en Wizards In Word 2002 vindt u veel handige hulpmiddelen. Zo kunt u eenvoudig en snel brieven en andere veel voorkomende teksten maken met behulp van sjablonen en Wizards. Een

Nadere informatie

A & A Consultancy Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2003)

A & A Consultancy Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2003) Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2003) Open een leeg Word document en klik op menu Extra Brieven en verzendlijsten Controleer of er een vinkje

Nadere informatie

Thuis in de Wereld van Word

Thuis in de Wereld van Word Thuis in de Wereld van Word Les 6 Enveloppen en etiketten Aangepaste les voor Word 2000 Hannie van Osnabrugge & Marian Ponsioen-van der Hulst u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2005 Deze aangepaste

Nadere informatie

Handleiding Afdrukken samenvoegen

Handleiding Afdrukken samenvoegen Handleiding Afdrukken samenvoegen Versie: 1.0 Afdrukken Samenvoegen Datum: 17-07-2013 Brieven afdrukken met afdruk samenvoegen U gebruikt Afdruk samenvoegen wanneer u een reeks documenten maakt, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Mailing/Selecties maken

Mailing/Selecties maken Mailing/Selecties maken In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u een Brief mailing, een e-mail mailing of adresetiketten kunt maken voor een groep relaties die aan bepaalde criteria voldoen. Selectie van

Nadere informatie

Etiketten maken (post)

Etiketten maken (post) Etiketten maken (post) Het is mogelijk om van de gegevens uit Sportlink Club etiketten aan te maken. Allereerst moet u hiervoor de gegevens vanuit Sportlink Club exporteren naar Excel. In Excel dient u

Nadere informatie

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan.

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Een mailing verzorgen Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Voor deze techniek zijn twee bestanden

Nadere informatie

Wil je een meer gepersonaliseerde standaardbrief versturen naar een aantal personen, dan is een mailing een goede oplossing.

Wil je een meer gepersonaliseerde standaardbrief versturen naar een aantal personen, dan is een mailing een goede oplossing. Mailmerge In deze handleiding gaan we nader bekijken hoe we een mailing uitvoeren. We gaan kijken hoe we een adressenbestand manipuleren, hoe we een selectie maken in een adressenlijst en een mailing uitvoeren

Nadere informatie

Een adresbestand in WORD 2010 maken + etiketten

Een adresbestand in WORD 2010 maken + etiketten Een adresbestand in WORD 2010 maken + etiketten Maak in een nieuw Word document als volgt een tabel: Zet Via Bestand> Pagina Instelling de afdrukstand op liggend, zodat u meer ruimte krijgt. Klik vervolgens

Nadere informatie

Computer Club Bodegraven. 10-4-2012

Computer Club Bodegraven. 10-4-2012 1 8 Alvorens we etiketten kunnen afdrukken moet u beschikken over: 1. Programma Works 2. Vellen met etiketten; noteer merk en nummer, dat heeft u straks nodig. b.v. Rank Xerox, nr. 3R96298 (21 stuks/vel

Nadere informatie

Samenvoegen. 3.2 Definities

Samenvoegen. 3.2 Definities 3.2 Definities De gegevens die op één regel in een adressenlijst staan, noemen wij een record. Eén enkel gegeven op die regel, noemen wij een veld. Meer algemeen gezegd: de gegevens die allemaal betrekking

Nadere informatie

A & A Consultancy Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2007)

A & A Consultancy Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2007) Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2007) Open Microsoft Office Word, klik op het lijstpijltje van de Alinea instellingen. Stel de Alinea instellingen

Nadere informatie

Etiketten afdrukken in Office 2007

Etiketten afdrukken in Office 2007 Etiketten afdrukken in Office 2007 Door Louis van Duuren. Diverse leden van de HWCC blijken moeite te hebben met dit onderwerp en ik kan daar wel in komen, want samenvoegen behoort tot een van de lastigste

Nadere informatie

3.4 De Wizard voor het samenvoegen

3.4 De Wizard voor het samenvoegen 3.4 De Wizard voor het samenvoegen Het hoofddocument kan een brief, maar kan ook een etiket of enveloppe zijn. Bij het samenvoegen van het hoofddocument met het gegevensbestand worden telkens de gegevens

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

Etiketten maken en printen (word 2010).

Etiketten maken en printen (word 2010). Etiketten maken en printen (word 2010). Klik op het tabblad Verzendlijsten. (Zie pijl). Het onderstaande venster komt nu: Klikt u nu op Afdruk samenvoegen starten Er komt weer een venster: Zie hier naast.

Nadere informatie

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 Opslaan en openen. Opslaan. Om een tekst document te kunnen bewaren, zult u het moeten opslaan op de harde schijf van uw computer. Het blijft daar dan net zo lang staan tot

Nadere informatie

Afdruksamenvoegen. Microsoft Word. Microsoft Word Document Samenvoegen. Compad. WhitePaper voor eindgebruikers. Compad WhitePapers.

Afdruksamenvoegen. Microsoft Word. Microsoft Word Document Samenvoegen. Compad. WhitePaper voor eindgebruikers. Compad WhitePapers. Microsoft Word Compad Afdruksamenvoegen Compad WhitePapers Microsoft Word Document Samenvoegen WhitePaper voor eindgebruikers Abstract In deze documentatie vindt u een beschrijving van de werkwijze voor

Nadere informatie

Opmaken en printen van adresetiketten in Microsoft Word 2007

Opmaken en printen van adresetiketten in Microsoft Word 2007 Opmaken en printen van adresetiketten in Microsoft Word 2007 1. Voor het maken van adresetiketten dient men te beschikken over een database met de adressen Men kan dit opmaken in Word, Excel, Access of

Nadere informatie

Etiketten maken van een adreslijst

Etiketten maken van een adreslijst Etiketten maken van een adreslijst Maak in Word etiketten aan de hand van een adreslijst in Excel. Dat bespaart u een hoop typewerk! Inleiding Adressenlijsten worden veel gebruikt om etiketten mee te bedrukken.

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

Word 2010: rondleiding

Word 2010: rondleiding Word 2010: rondleiding Microsoft Word is in de eerste plaats een tekstverwerkingsprogramma, maar er is meer. Men kan standaardbrieven, memoranda, fax, enveloppen, etiketten, en andere types van documenten

Nadere informatie

23. Standaardbrieven (MailMerge)

23. Standaardbrieven (MailMerge) 23. Standaardbrieven (MailMerge) In deze module leert u: 1. Wat een standaardbrief is. 2. Hoe u een standaardbrief maakt. 3. Hoe u een adressenbestand kunt koppelen aan een standaardbrief. 4. Hoe u een

Nadere informatie

Etiketten maken met NAW-gegevens uit CasWin

Etiketten maken met NAW-gegevens uit CasWin Etiketten maken met NAW-gegevens uit CasWin Dit document beschrijft hoe u etiketten kunt maken met de NAW-gegevens uit Elsevier CAS Programma. In CasWin Classic kunt u dat op twee manieren doen, in CasWin

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Samenvoegen Brieven. Word en Excel gegevens samenvoegen. Adresgegevens van Excel samenvoegen met een brief in Word.

Samenvoegen Brieven. Word en Excel gegevens samenvoegen. Adresgegevens van Excel samenvoegen met een brief in Word. Samenvoegen Brieven Word en Excel gegevens samenvoegen Adresgegevens van Excel samenvoegen met een brief in Word. Peter Franke 9-2-2014 Brieven samenvoegen Met behulp van adressen uit Excel zijn er gepersonaliseerde

Nadere informatie

Inhoudsopgave van deze FAQ

Inhoudsopgave van deze FAQ Inhoudsopgave van deze FAQ Vraag 1:...2 Ik kan mijn registratie codes niet invoeren...2 Het programma start niet meer op...2 Ik krijg en melding bij het opstarten: U heeft de applicatie langer dan 42 dagen

Nadere informatie

Verzendlijsten maken in MS Word 2007

Verzendlijsten maken in MS Word 2007 Verzendlijsten maken in MS Word 2007 Adresetiketten met behulp van een geëxporteerde lijst uit Informat Inleiding Stel, u moet aan alle ouders van uw school een gepersonaliseerde brief sturen. Als u elke

Nadere informatie

1 FASE 1: Documenttype selecteren

1 FASE 1: Documenttype selecteren Voornaam:... Datum:... Naam:... Klas:... Nr:... 1 FASE 1: Documenttype selecteren De bedoeling hiervan is het hoofddocument in het leven te roepen, zonder er verder aan te werken. Het is alsof het gegevensbestand

Nadere informatie

Etiketten maken met NAW-gegevens uit CasWin

Etiketten maken met NAW-gegevens uit CasWin Dit document beschrijft hoe u etiketten kunt maken met de NAW-gegevens uit Elsevier CAS Programma. In CasWin Classic kunt u dat op twee manieren doen, in CasWin Database op drie manieren. Hieronder worden

Nadere informatie

Een korte handleiding door Frederic Rayen

Een korte handleiding door Frederic Rayen Een korte handleiding door Frederic Rayen Van installeren tot het gebruik P a g i n a 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe AbiWord version 2.8.6 installeren?... 4 Schermonderdelen... 5 Uitleg bij elke werkbalk...

Nadere informatie

Basisboek Word 2013 en 2010

Basisboek Word 2013 en 2010 Basisboek Word 2013 en 2010 In dit bestand vindt u verschillen met Basisboek Word 2013 en 2010 en Word 2016. Als u Windows 10 gebruikt werkt het opstarten van Word anders. Dit wordt ook beschreven in dit

Nadere informatie

1. Etiketten en visitekaartjes

1. Etiketten en visitekaartjes 1. Etiketten en visitekaartjes In dit hoofdstuk gaan wij etiketten en kaartjes aanmaken. Deze zijn er van diverse merken, afmetingen,... Van enkele merken zijn de specifaties reeds voorhanden voor een

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Bijlage 1b: Lidgegevens voor samenvoegen met Word 2003

Bijlage 1b: Lidgegevens voor samenvoegen met Word 2003 In hoofdstuk 1.5 (diverse ledenlijsten) op pagina 24 wordt verwezen naar deze bijlage. In dit document wordt uitgelegd hoe u lidgegevens vanuit het EHBO ledenprogramma kunt samenvoegen met een Word document.

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

A & A Consultancy. Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2013) In mijn voorbeeld gaan we gebruik maken van de volgende veldnamen.

A & A Consultancy. Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2013) In mijn voorbeeld gaan we gebruik maken van de volgende veldnamen. Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2013) In het programma Microsoft Excel kunt u een adresbestand aanmaken. Dit bestand kunt u vervolgens weer gebruiken voor het afdrukken van adresetiketten

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

2. Stijlen, automatische correcties en afdrukken

2. Stijlen, automatische correcties en afdrukken 55 2. Stijlen, automatische correcties en afdrukken Alle teksten in een document worden opgemaakt volgens een stijl. Met standaard stijlen bepaalt u de opmaak en indeling van een alinea. Dat kan een kop

Nadere informatie

Etiketten/Enveloppen

Etiketten/Enveloppen Etiketten/Enveloppen Je wilt gekochte etiketten/enveloppen door de printer laten voorzien van gegevens en dan die etiketten ter versturing ergens op (briefkaarten of enveloppen) plakken. Dat kan op een

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

E-MAILS VERZENDEN MET AFDRUK SAMENVOEGEN

E-MAILS VERZENDEN MET AFDRUK SAMENVOEGEN E-MAILS VERZENDEN MET AFDRUK SAMENVOEGEN Met E-mail samenvoegen voor Word en Outlook kunt u o.a. een brochure of nieuwsbrief maken en deze per e-mail verzenden naar uw Outlook-lijst met contactpersonen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 De volgorde van lezen 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 De volgorde van lezen 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 De volgorde van lezen... 7 Uw voorkennis... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Handleiding Easy Rolodex Merge Add-on

Handleiding Easy Rolodex Merge Add-on Handleiding Easy Rolodex Merge Add-on Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Overzicht beschikbare samenvoegvelden... 3 3. Voorbeelden...5 4. Nieuwe templates aanmaken...8 Nieuwe template aanmaken voor Office

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

8. Adresetiketten maken

8. Adresetiketten maken 8. Adresetiketten maken In deze module leert u: - Hoe u een adressenbestand kunt maken; - Hoe u een adressenbestand kunt koppelen aan Writer; - Hoe u adresetiketten van dat adressenbestand kunt maken;

Nadere informatie

In het tabblad Maken, groep Rapporten kun je in één keer een rapport maken van een

In het tabblad Maken, groep Rapporten kun je in één keer een rapport maken van een SAMENVATTING HOOFDSTUK 4 Rapport maken In het tabblad Maken, groep Rapporten kun je in één keer een rapport maken van een geselecteerde tabel of query via opgenomen.. In dit rapport worden automatisch

Nadere informatie

DOCUMENT SAMENSTELLEN

DOCUMENT SAMENSTELLEN Pagina 168 7 In dit hoofdstuk gaat u een nieuwsbrief maken met behulp van een sjabloon. De artikelen die in de nieuwsbrief worden opgenomen zijn al geschreven. U hoeft de tekst alleen nog naar de juiste

Nadere informatie

HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN

HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN Sportlink Services 28-3-2013 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 1.1 De handleiding... 2 1.2 Onvolkomenheden... 2 2. AAN DE SLAG MET DE FUNCTIONALITEIT DEELNEMERSLIJSTEN...

Nadere informatie

Opleiding: Webmail outlook 2007

Opleiding: Webmail outlook 2007 Opleiding: Webmail outlook 2007 1. Inloggen Via de website: 1. http://webmail.hostedexchange.be of via 2. http://www.mpcterbank.be/personeel e-mailadres = voornaam.achternaam@mpcterbank.be wachtwoord:

Nadere informatie

Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op.

Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op. Word 2016 - basis Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op. Welke Word? Word 2016 is te koop als onderdeel van

Nadere informatie

Handleiding e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding e-mail

Handleiding e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding e-mail Aan de slag in beroep en bedrijf Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt

Nadere informatie

Evaluatie adviesgesprek

Evaluatie adviesgesprek Evaluatie adviesgesprek Het verkrijgen van de uitnodigingen. Opzet De enquêtes worden uitgevoerd m.b.v. de online mogelijkheden op tevreden.nl. Elke apotheek heeft hier zijn eigen account en kan ook zelf

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

Beknopte handleiding. Uw bestanden beheren Klik op Bestand om uw Word-bestanden te openen, op te slaan, af te drukken en te beheren.

Beknopte handleiding. Uw bestanden beheren Klik op Bestand om uw Word-bestanden te openen, op te slaan, af te drukken en te beheren. Beknopte handleiding Microsoft Word 2013 ziet er anders uit dan de vorige versies. Daarom hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u sneller vertrouwd raakt met het programma. Werkbalk Snelle toegang

Nadere informatie

ADRESSEN-BEHEER (24-12-2013)

ADRESSEN-BEHEER (24-12-2013) ADRESSEN-BEHEER (24-12-2013) SYSTEEMVEREISTEN... 2 ALGEMEEN... 2 BESTAND... 4 - ANDER ADRESSENBESTAND... 4 - KOPIËREN NAAR ANDERE DRIVE... 4 - KOPIËREN VANAF ANDERE DRIVE... 4 - AFSLUITEN... 4 AANPASSEN...

Nadere informatie

2. Basisgegevens invoeren

2. Basisgegevens invoeren 29 2. Basisgegevens invoeren De basis van een stamboom is de ingevoerde personen en hun onderlinge relaties. In dit hoofdstuk leert u de personen in te voeren met de gegevens die van belang zijn voor de

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Vanuit Scipio Online bent u met de Rapportage editor in staat om elk overzicht, formulier of elke brief volledig

Nadere informatie

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2 automatisch & handmatig BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

Hoofdstuk 15: Afdruk samenvoegen

Hoofdstuk 15: Afdruk samenvoegen Hoofdstuk 15: Afdruk samenvoegen 15.0 Inleiding Afdrukken samenvoegen wordt vaak gebruikt om een aantal soortgelijke documenten te maken, die gegevens bevatten die afkomstig zijn uit een apart document

Nadere informatie

Aanmaken en gebruiken van een PowerPoint-model (Gedeeltelijk overgenomen van de website van Microsoft)

Aanmaken en gebruiken van een PowerPoint-model (Gedeeltelijk overgenomen van de website van Microsoft) 1. Welke stappen moeten er precies worden uitgevoerd om een sjabloon te maken? U opent een nieuwe, lege presentatie (knop Nieuw, werkbalk Standaard). Ga eerst naar de modelweergave via het menu Beeld.

Nadere informatie

Word 2013 Snelstartgids

Word 2013 Snelstartgids Microsoft Word 2013 ziet er anders uit dan de vorige versies. Daarom hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u sneller vertrouwd raakt met het programma. Pagina 1 van 6 Wanneer u Word 2013 voor het eerst

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELBAPRINT SERVICE

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELBAPRINT SERVICE Softwarevereisten Stap 1: Inloggen of een account aanmaken Stap 2: Etiketformaat kiezen Stap 3: Achtergrond kiezen of vanuit een onbedrukt etiket werken Stap 4: Uw gegevens importeren in de etiketten of

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl

Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl IVVU Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl datum 15 februari 2011 IVVU opdrachtgever projectnummer 8374 Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Basishandelingen 4 1.1 Ik wil mijn pagina s op ouderenzorgutrecht.nl

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Instructiekaart F3-52 > Een balie-uitgifte in het kasboek verwerken

Instructiekaart F3-52 > Een balie-uitgifte in het kasboek verwerken Voor de balie-uitgifte wordt op de contantfactuur een boekingsstempel gezet. Bij de stappen wordt dit boekingsstempel als voorbeeld gebruikt: Boekingsstempel Nr.: K325 Grootboekrekening Debet Credit 1000

Nadere informatie

Handleiding voor relaties

Handleiding voor relaties Handleiding voor relaties Handleiding voor relaties e-boekhouden.nl Inhoud 1. Relaties... 2 1.1 Relaties > Relaties > Zoeken... 2 1.2 Relaties > Relaties > Toevoegen... 8 1.3 Relaties > Relaties > Importeren...

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

1 Een presentatie bekijken

1 Een presentatie bekijken 1 Een presentatie bekijken PowerPoint is een programma om presentaties te maken. In dit hoofdstuk leer je om een bestaande presentatie te bekijken. Ook maak je enkele wijzigingen in een bestaande presentatie.

Nadere informatie

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde.

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde. Introductie De Gemiva-SVG Groep krijgt een nieuw netwerk. Het doel van het nieuwe netwerk is een hogere beschikbaarheid te behalen en mee te kunnen groeien met nieuwe ontwikkelingen. Over dat laatste informeren

Nadere informatie

2. E-mail en tekstopmaak

2. E-mail en tekstopmaak 43 2. E-mail en tekstopmaak E-mail wordt steeds belangrijker in de communicatie tussen mensen. Bij het schrijven van een e-mail bent u bezig met tekstverwerken. In het e-mailprogramma Outlook Express kunt

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Sorteren en filteren in een tabel Sorteren kun je met de knoppen (Oplopend) en (Aflopend). Hiermee zet je records in alfabetische of numerieke volgorde. Er wordt gesorteerd op

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Een adressenbestand maken in Excel 2016

Een adressenbestand maken in Excel 2016 Maria Jasperse 15 november 2016 Een adressenbestand maken in Excel 2016 Excel is een heel fijn programma waar u heel veel mee kunt doen. U kunt er niet alleen allerlei berekening mee uitvoeren of een boekhouding

Nadere informatie

Werken met Google Docs. Joey Lemmens

Werken met Google Docs. Joey Lemmens Werken met Google Docs Joey Lemmens Maart 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1 Aan de slag... 4 1.2 Google Account aanmaken... 4 1.2 Inloggen... 5 2 De basis... 6 2.1 Interface... 6 2.2

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Erratum Foto s, video s en muziek in

Erratum Foto s, video s en muziek in 1 Erratum Foto s, video s en muziek in In oktober 2017 is er een update verschenen van. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige schermen zijn enigszins gewijzigd qua

Nadere informatie

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Calculatie tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 03D00 Inhoudsopgave 1. Een calculatie maken - 3-1.1 Start een nieuwe calculatie... - 3-1.2 Algemene

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260 9. MEMO'S In Unit4 Auditor kunt u in een uit te voeren taak een aantekening toevoegen. In de aantekening beschrijft u de bevindingen met betrekking tot de uitvoering van de betreffende taak. Daarnaast

Nadere informatie

Handleiding Relaties. Inhoud

Handleiding Relaties. Inhoud Handleiding Relaties Inhoud 1 Relatiebeheer... 1 1.1 Relaties... 1 1.1.1 Relaties > Relaties > Zoeken... 1 1.1.2 Relaties > Relaties > Toevoegen... 8 1.1.3 Relaties > Relaties > Importeren... 8 1.2 Nieuwsbrieven...

Nadere informatie

Praktijkinstructie Tekstverwerking 1 (CSE12.1/CREBO:53139)

Praktijkinstructie Tekstverwerking 1 (CSE12.1/CREBO:53139) instructie Tekstverwerking 1 (CSE12.1/CREBO:53139) pi.cse12.1.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd

Nadere informatie

Handleiding Word 2010

Handleiding Word 2010 Handleiding Word 2010 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze handleiding mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt in einge vorm of op enige

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 INSTRUCT

INHOUDSOPGAVE 2 INSTRUCT 2 INSTRUCT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 VOORWOORD... 8 GEBRUIK VAN HET CURSUSBOEK... 8 ONLINE ONDERSTEUNING... 10 INLEIDING: ALGEMENE BASISKENNIS... 10 1 WORD, BASISMOGELIJKHEDEN... 16 Toets vooraf...

Nadere informatie

1. Word 2007 instellen

1. Word 2007 instellen 13 1. Word 2007 instellen Word 2007 is een veelzijdige tekstverwerker. Naast de vele mogelijkheden die u heeft voor het verwerken en bewerken van tekst, kunt u ook de instellingen van het programma aanpassen

Nadere informatie

Instructiekaart F4-58 > Verkopen per kas (Z-bon) verwerken

Instructiekaart F4-58 > Verkopen per kas (Z-bon) verwerken Voor het verwerken van de Z-bon is een boekingsstempel nodig. Bij de stappen wordt dit boekingsstempel als voorbeeld gebruikt: Boekingsstempel Nr.: K0705 Grootboekrekening Debet Credit 1000 Kas 1.844,50

Nadere informatie

Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven:

Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven: SAMENVATTING HOOFDSTUK 8 Afdrukken Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven: Onder Instellingen kun je aangeven wat je wilt afdrukken: Bij Notitiepagina s wordt per pagina één dia afgedrukt.

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Aanvullend bestand Basisboek Office 2013 en 2010

Aanvullend bestand Basisboek Office 2013 en 2010 Aanvullend bestand Basisboek Office 2013 en 2010 In dit bestand vindt u een overzicht van de verschillen in Microsoft Office 2016 in vergelijking met Basisboek Office 2013 en 2010. Ook als u Office gebruikt

Nadere informatie

Formulieren maken. U kent ze waarschijnlijk wel, die notitieblokjes voor het noteren van een telefoongesprek.

Formulieren maken. U kent ze waarschijnlijk wel, die notitieblokjes voor het noteren van een telefoongesprek. Les 14 Formulieren maken In deze les leert u een hoe u met velden een invulformulier voor een telefoonnotitie maakt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van velden, secties en beveiliging. Daarvoor moet wel een

Nadere informatie

Werken met Bibliotheek.net

Werken met Bibliotheek.net Werken met Bibliotheek.net Gebruikershandleiding versie 1.0 Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland Telefoon: 033 457 0199 Fax: 033 457 0198 E mail: info@stenvert.nl,

Nadere informatie