Central Station. Handleiding Managementrapportages

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Central Station. Handleiding Managementrapportages"

Transcriptie

1 Central Station Handleiding Managementrapportages Versie: 2, september 2011

2 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 2 van 19 Inhoudsopgave 1 Over deze handleiding Doel van deze cursushandleiding Conventies Versie Meer informatie Rapportage Menu Start Programma Gegevens controleren / bekijken Rapportages bekijken Rapportage aanmaken Rapport Wizard ResultaatTab wizard Ontwerpen Terugkeren naar Wizard Bewaren van een rapport Rapport kopiëren / plakken Groepering aanbrengen in een rapport Filterinstellingen toevoegen aan een rapport Rapportgegevens uitprinten of bewaren Exporteren naar Excel Exporteren naar PDF Wachtlijsten en caseload overzichten... 19

3 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 3 van 19 1 Over deze handleiding De makers van deze cursushandleiding zijn ervan uitgegaan dat de deelnemende cursisten een gedegen Windows-kennis hebben en de gebruikershandleiding Central Station beheersen. Cursisten dienen bekend te zijn met termen en handelingen die binnen Windows als gangbaar worden beschouw. 1.1 Doel van deze cursushandleiding Deze cursushandleiding stelt een geoefende gebruiker in staat om zelfstandig managementrapportages binnen Central Station uit te voeren. 1.2 Conventies Deze paragraaf beschrijft de schrijfwijzen zoals in deze cursushandleiding gehanteerd worden. Procedures In de cursushandleiding zult u diverse procedures tegenkomen. Deze procedures vormen een letterlijke beschrijving hoe een bepaalde handeling uit te voeren. Denk daar bij aan het aanmaken van een cliëntkaart of het kopiëren van een map. Alle procedures worden in het lettertype Courier New weergegeven, waardoor ze direct als zodanig herkenbaar zijn. Toetsaanslagen Bijna alle acties in Central Station zijn uit te voeren met behulp van de muis. Het komt echter ook voor dat u uw toetsenbord moet gebruiken. Toetsaanslagen staan in deze cursushandleiding tussen tags: <F8>, <Enter>, <Shift> Titels van venster Titels van vensters worden vet weergegeven:. Het venster Taak wijzigen. Titels van velden Titels van velden worden cursief weergegeven: Het veld Bedrijfsnaam. Menu-opties Menu-opties worden cursief en tussen aanhalingstekens weergegeven: De optie Zoek map. 1.3 Versie Handleiding Managementrapportages Central Station. Versie 2, september Meer informatie Op staan de laatste versies van onze handleidingen in pdf-formaat. Tevens vindt u hier de veel gestelde vragen (FAQ's) over Central Station. Met behulp van de zoekoptie kunt u gericht zoeken naar informatie.

4 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 4 van 19 2 Rapportage Alle gegevens binnen Central Station worden opgeslagen in de database. Met behulp van views worden uit de database gegevens aan elkaar gelinkt. Hierdoor kan een managementrapportage worden gemaakt die aan uw behoefte voldoet. Als deze views groot zijn qua omvang, dan worden er materialized views van. Deze views worden iedere nacht ververst, en zijn dus niet real time. Voordeel hiervan is dat het opvragen van een managementrapportage wordt versnelt. In dit hoofdstuk worden de voornaamste rapportages binnen Central Station toegelicht. Er zijn vier soorten rapportages: Management rapportages Caseload rapportages Controle rapportages Daarbij geldt over het algemeen dat Management Rapportages en controle rapportages iedere nacht worden ververst. Caseload rapportages en stroomgegevens zijn altijd up-to-date. 2.1 Menu Start Programma Via het keuzemenu Bestand, Start programma kunt u rapportages bekijken, welke beschikbaar zijn binnen Central Station. Let op: De opbouw van dit menu is voor iedere instelling anders; dus het kan zijn dat u meer of minder rapportages beschikbaar hebt dan in deze handleiding worden behandeld. De volgende standaard rapportages zijn beschikbaar binnen Central Station: Caseload Dit biedt een overzicht van actuele dossiers per medewerker, werkeenheid of locatie, waarbij geen gevoelige informatie zichtbaar is. Management rapportage Management rapportage: Overzicht van alle cliëntkaarten, dossiers en trajecten, waarbij het mogelijk is filters aan te brengen op alle velden (met uitzondering van textvelden) die zijn ingevuld op bijvoorbeeld een cliëntkaart. (Kort) contacten: Overzicht van alle (korte) contacten die in contacttelling zijn meegenomen. Stroomgegevens: Overzicht van nieuwe, lopende en afgesloten dossiers binnen een te definiëren periode.

5 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 5 van 19 Controle rapporten Voorbeelden hiervan zijn: Dossiers zonder cliëntkaart Aantal berichten openstaand, postvak uit Aantal dubbele dossiers op geboortedatum Aantal dubbele dossiers op naam Aantal dubbele cliëntkaarten Inlogactiviteiten Het opvragen van een rapportage gaat als volgt: 1) Klik op het menu Bestand (zie afbeelding op de vorige pagina). 2) Selecteer de optie Start programma. 3) Selecteer het submenu. 4) Klik met de linker muisknop op de te bekijken rapportage. Standaard is er een gebruikersgroep User: managementrapportages. Medewerkers die lid zijn van deze groep kunnen rapportages bekijken en maken. Het is echter mogelijk hiervan af te wijken. Zo kunnen medewerkers bijvoorbeeld toegang krijgen tot slechts enkele managementrapportages. 2.2 Gegevens controleren / bekijken Voordat u een rapportage maakt is het mogelijk om de gegevens te controleren waaruit de rapporten worden samengesteld. Dit kunt u als volgt doen: 1) Selecteer een management rapportage via het menu Start programma. 2) Onderstaand venster verschijnt.

6 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 6 van 19 Aan de hand van een aantal criteria, kan een selectie worden gemaakt uit de in de database aanwezige dossiers. 3) Geef de criteria aan waaraan de output moet voldoen. Selecteer bijvoorbeeld alle gegevens waarvan de datum aanmelding ligt tussen 1/1/2011 en 30/6/ ) Ga naar het tabblad Gegevens en klik op het icoontje om te verversen. In dit tabblad is de output zichtbaar die voldoet aan de ingegeven filterinstellingen. Op basis hiervan worden de uiteindelijke rapportages gemaakt. Op het tabblad Gegevens is het daarnaast eenvoudig om gegevens te controleren. Door met de rechtermuisknop in het grid te klikken verschijnt er een submenu. Kies hier voor grid opties, kolommen instellen. Selecteer de kolommen die u zichtbaar wil hebben op het tabblad gegevens. Door met de linkermuisknop op een kolomnaam te klikken kunt u hierop sorteren. Één keer klikken sorteert oplopend, en nogmaals klikken sorteert aflopend. Op deze wijze kan bijvoorbeeld eenvoudig worden gecontroleerd bij welke dossiers het veld aanmeldingswijze niet is ingevuld. Het is vanuit het tabblad gegevens mogelijk om direct een betreffende dossiers te openen. U kunt dan eenvoudig gegevens controleren of aanpassingen doen. Dit doet u met het rechtermuismenu, via de toets <F2> of door erop te dubbelklikken. Het is ook mogelijk om de gegevens op het tabblad Gegevens te exporteren naar Excel. Klik hiervoor op het excel icoontje (zie onderstaande afbeelding).

7 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 7 van 19 Ook via het rechtermuismenu kunt u naar Excel exporteren. Dit gaat als volgt: 1) Klik in het rechtermuismenu op grid opties, export naar excel 2) Selecteer de kolommen die u wil exporteren en klik op OK. 2.3 Rapportages bekijken Om een rapportage te bekijken doorloopt u de volgende stappen. 1) Selecteer een management rapportage via het menu Start programma. 2) Ga dan naar het tabblad filterinstellingen en stel de juiste filters in. 3) Vervolgens dient u op het tabblad gegevens te klikken op verversen. Eventueel kunt u hier de gegevens controleren. 4) Ga dan naar het tabblad Rapporten. In dit tabblad (zie onderstaande afbeelding) kan een rapport worden geselecteerd, welke wordt gevuld met alle gegevens die voldoen aan de geselecteerde filters.

8 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 8 van 19 5) Dubbelklik op een rapport. Het rapport wordt getoond. Let op: selecteer altijd eerst de filters. Indien u dit niet doet worden teveel gegevens opgehaald. 2.4 Rapportage aanmaken Central Station maakt gebruik van het externe pakket Report Builder om rapporten te genereren. Met behulp van een wizard kan een selectie gemaakt worden van alle velden die getoond dienen te worden, waarna aangegeven kan worden of de gegevens gegroepeerd weergegeven dienen te worden.

9 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 9 van 19 Om een rapportage aan te maken kunt u de volgende stappen ondernemen: 1) Klik op het tabblad Rapporten 2) Kies in het rechtermuismenu de optie Rapportage wizard (zie afbeelding hiernaast) 3) Kies in het venster Nieuwe items het type rapport dat u wenst te maken. - Rapport Wizard: Wizard die u begeleid bij het maken van een rapport. - Rapport: Geeft resultaat regels terug zoals dossiers (dit kunt u vergelijken met een regel op het tabblad gegevens, waarbij er bijvoorbeeld een selectie wordt gemaakt van enkele kolommen). - ResultaatTab Wizard: Geeft aantallen terug in de vorm van kruistabellen Rapport Wizard Met behulp van de Rapport Wizard kunnen rapporten worden gemaakt, welke als resultaat inhoudelijke gegevens teruggeven. 1) Kies in het venster Nieuwe Items voor Rapport Wizard. 2) Rapport Wizard wordt gestart. In dit venster kunnen kolommen worden geselecteerd, welke op het rapport getoond dienen te worden. Deze komen overeen met alle kolommen die op het tabblad gegevens te zien zijn. Nadat u op volgende hebt geklikt kunt u groeperen op 1 van de

10 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 10 van 19 geselecteerde velden, en kan de opmaak van het rapport worden gekozen ResultaatTab wizard Met behulp van de ResultaatTab Wizard kunnen kruistabellen worden gemaakt welke als resultaat aantallen geven. 1) Kies in het venster Nieuwe Items voor Resultaat Tab Wizard. 2) De ResultaatTab Wizard wordt gestart. 3) Kies voor het gegevenskanaal rapport en klik op volgende.

11 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 11 van 19 4) U kunt gegevens tegen elkaar afzetten, door de betreffende kolommen te slepen naar nieuwe kolom of nieuwe rij 5) Sleep de kolom aantal naar nieuwe waarde om het aantal dossiers te tellen 6) Door op Gereed te klikken, maakt u het rapport aan. 7) U krijgt een voorbeeld te zien van het resultaat.

12 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 12 van Ontwerpen In het tabblad ontwerpen kunt u tal van aanpassingen doen om het rapport naar uw wensen in te delen. Het aanpassen van een rapporttekst gaat als volgt: 1) Selecteer het tabblad Ontwerpen. 2) Klik op de tekst die u aan wilt passen. 3) Type in het omcirkelde veld (zie afbeelding hieronder) de gewenste tekst. 4) De tekst wordt aangepast terwijl u typt.

13 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 13 van Terugkeren naar Wizard Als u al een rapport hebt gemaakt, maar u wilt toch nog velden aanpassen, dan kunt u terugkeren naar de ResultaatTab Wizard. Dit doet u door in het ontwerp van het rapport met het rechtermuismenu te kiezen voor configureer Bewaren van een rapport Het bewaren van een rapport kan op twee manieren. 1) Via menu bestand --> opslaan. 2) Door venster te sluiten en op Ja te klikken. In beide gevallen dient u een naam van het rapport in te geven. Let op: Kies bij de naamgeving van rapporten voor duidelijk namen, zodat u weet welke resultaten de verschillende rapporten teruggeven Rapport kopiëren / plakken Een snelle en eenvoudige manier om een nieuw rapport aan te maken is door een bestaande te kopiëren. Het is dan bijvoorbeeld niet meer nodig om de lay-out geheel aan te passen. U dient een rapportage te kiezen die voldoet aan uw eisen. Om een rapport te kopiëren kunt u als volgt te werk gaan: 1) Klik met de rechtermuisknop op het rapport dat u wilt kopiëren. 2) Kies voor Kopiëren. 3) Klik aan de rechterkant op het tabblad Rapporten met de rechtermuisknop, en kies plakken. 4) Pas de naam van de rapportage aan via de rechtermuisknop naam wijzigen. 5) Open het rapport via de rechtermuisknop, ontwerpen. 6) In paragraaf en staat beschreven hoe u de rapportage verder is aan te passen.

14 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 14 van Groepering aanbrengen in een rapport Het sorteren van een rapport gaat als volgt: 1) Kies het gewenste rapport in het tabblad Rapporten 2) Klik met de rechter muisknop op het rapport en kies de optie Ontwerpen. 3) Er verschijnt een venster waarin het rapport opgemaakt kan worden. Kies bovenin het menu voor Rapport -> Groepen 4) Er verschijnt een dialoogvenster. Kies de kolom waar u op wilt sorteren en klik op Toevoegen. Klik vervolgens op OK. 5) De laatste stap is het opslaan van het rapport d.m.v. Bestand -> Opslaan 2.6 Filterinstellingen toevoegen aan een rapport In elke rapportage zult u waarschijnlijk filtermogelijkheden hebben. Zie bijvoorbeeld onderstaand figuur waarbij er o.a. filters aanwezig zijn voor de datum aanmelding, datum intake en werksoort. Het is mogelijk om deze filters die ingesteld zijn, weer te geven in de uiteindelijke rapportage. Dit kan als volgt:

15 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 15 van 19 1) Selecteer het rapport waaraan u de filterinstellingen wilt toevoegen. 2) Bewerk het rapport middels de menuoptie "ontwerpen". 3) Voeg in rapport het veld "samenvatting" toe.

16 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 16 van 19 4) Voeg dbmemo toe aan de summary (klik hiertoe op knop dbmemo en klik vervolgens op witte veld net boven de balk samenvatting ). 5) Stel vervolgens het juiste veld in op het zojuist geplaatste dbmemo veld (klik op het toegevoegde veld en selecteer in rolmenus venstervelden en reportparams of sndreportparams).

17 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 17 van 19 6) Sluit en bewaar het rapport en controleer of de filterinstellingen worden getoond in het rapport. 2.7 Rapportgegevens uitprinten of bewaren Nadat u een rapport hebt opgevraagd via het tabblad rapporten, verschijnt het volgende venster. Vervolgens kunt u kiezen uit de volgende opties:. Met dit icoon kunt u het rapport direct afdrukken. Hiermee kunt u printerinstellingen bepalen voordat u afdrukt. Daarnaast is er de mogelijkheid om het rapport af te drukken naar een bestand (bv. Word, Excel of PDF). Hiermee wordt het rapport aangepast aan de gehele pagina. Hiermee wordt het rapport aangepast aan de paginabreedte. Hiermee toont u het rapport op ware grootte (100%). Hiermee kunt u aangeven hoeveel u wilt in- uitzoomen op het rapport. Met dit icoon springt u naar de eerste pagina van het rapport.

18 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 18 van 19 Met dit icoon toont u de vorige pagina. Hiermee kunt u aangeven welke pagina van het rapport u wilt tonen. Typ het getal in van de gewenste pagina en druk op <ENTER>. Met dit icoon toont u de volgende pagina. Met dit icoon toont u de laatste pagina van het rapport. Hiermee exporteert u het rapport naar Excel (zie volgende paragraaf). Dit icoontje biedt de mogelijkheid om gegevens te exporteren naar PDF, Excel, Raf of HTML formaat. Daarnaast is er de mogelijkheid om dit direct als een bestand op te slaan. Hiermee kunt u gegevens bekijken van de geselecteerde dataset. 2.8 Exporteren naar Excel Om gegevens te verwerken in bijvoorbeeld jaarverslagen is het handig om rapporten te exporteren naar Excel. Dit doet u op de volgende manier: 1) Open het rapport door op het tabblad rapport te dubbelklikken op het de gewenste rapportage 2) Het venster afdrukvoorbeeld verschijnt (zie afbeelding rechts) 3) Klik op het excelicoontje (rood omcirkeld in de afbeelding hiernaast) 4) Het rapport wordt nu geëxporteerd naar Excel. 2.9 Exporteren naar PDF Naast het exporteren naar Excel is het ook mogelijk om rapporten te exporteren naar bijvoorbeeld PDF. Dit kunt u als volgt doen: 1) Open het rapport door op het tabblad rapport te dubbelklikken op het de gewenste rapportage 2) Klik op het printer instellingen icoontje

19 Central Station Handleiding Managementrapportages Pagina 19 van 19 Een andere manier is door op het icoontje Uitgebreide export te klikken. Kies vervolgens voor PDF Wachtlijsten en caseload overzichten Wachtlijsten en caseloadoverzichten worden gebruikt om de voortgang van dossiers/trajecten te bewaken. Alle medewerkers van het maatschappelijk werk kunnen overzichten creëren van zijn of haar dossiers. Het management kan de voortgang bekijken van alle medewerkers. Deze caseload en/of wachtlijst kan worden opgevraagd via de boom en dan het mapje caseload. Daarnaast kan dit worden opgevraagd via bestand, start programma, caseload. Standaard heeft een dossier in CS de onderstaande fases (afhankelijk van de inrichting kan dit bij u afwijken). Deze ziet u ook terugkomen in de caseload in bovenstaande afbeelding. Aangemeld: toon alle dossiers waarvan aanmelding heeft plaatsgevonden, maar geen intake Intake: toon alle dossiers waarvan intake heeft plaatsgevonden, maar geen hulpverleningstraject is opgesteld In behandeling: toon alle dossiers die in behandeling zijn (waarvan hulpverleningstraject is opgesteld, maar nog niet is afgesloten) Afgesloten: toon alle afgesloten dossiers Vanuit het overzicht kunt u direct een dossier openen door erop te dubbelklikken.

Central Station Versie 2.2, 05-05-2011

Central Station Versie 2.2, 05-05-2011 Central Station Versie 2.2, 05-05-2011 2 / 13 Inhoud 1 Inleiding... 5 1.1 Schrijfwijze... 5 1.2 Veel gebruikte termen... 5 1.3 Afkortingen... 5 1.4 Meer informatie... 5 1.5 Doel van de handleiding... 6

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007...

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007... ESIS en Excel 2003 en 2007 Inhoud 1. Exporteren... 2 2. Verschil Xls en Csv... 2 3. Het maken van een Csv bestand... 4 4. Sorteren in Excel 2003... 9 5. Sorteren in Excel 2007...10 6. Filteren in Excel

Nadere informatie

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren...10. 5. Filteren...11

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren...10. 5. Filteren...11 10 Afdrukken & Exports ESIS WEBBASED webbased en Excel 2007 Inhoud 1. Exporteren... 2 2. Verschil Xls en Csv... 2 3. Het maken van een Csv bestand.... 4 4. Sorteren...10 5. Filteren...11 6. Kolommen en

Nadere informatie

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren...10. 5. Filteren...11

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren...10. 5. Filteren...11 9 Afdrukken & Exports ESIS WEBBASED en Excel 2003 Inhoud 1. Exporteren... 2 2. Verschil Xls en Csv... 2 3. Het maken van een Csv bestand.... 4 4. Sorteren...10 5. Filteren...11 6. Kolommen en rijen verwijderen...12

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Een toekomst voor ieder kind. www.altra.nl

Een toekomst voor ieder kind. www.altra.nl Een toekomst voor ieder kind www.altra.nl Excel Tips en trucs Knippen/kopiëren Kolommen verplaatsen Het is handig om de kolommen met de module en locatie als eerste twee in het overzicht te hebben. Selecteer

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Etiketten maken (post)

Etiketten maken (post) Etiketten maken (post) Het is mogelijk om van de gegevens uit Sportlink Club etiketten aan te maken. Allereerst moet u hiervoor de gegevens vanuit Sportlink Club exporteren naar Excel. In Excel dient u

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

MA!N Rapportages en Analyses

MA!N Rapportages en Analyses MA!N Rapportages en Analyses Auteur Versie CE-iT 1.2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Microsoft Excel Pivot analyses... 4 2.1 Verbinding met database... 4 2.2 Data analyseren... 5 2.3 Analyses verversen... 6

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

Handleiding voor Excel to Image

Handleiding voor Excel to Image 1 Handleiding voor Excel to Image Exporteren uw Excel rapportages naar Word of Powerpoint Auteur(s) M.S. van Dam Date of creation 16-05-11 2 Voorwoord Het Excel bestand EC_ExcelToImage.xls maakt het mogelijk

Nadere informatie

Etiketten maken. 2004... P&A Group

Etiketten maken. 2004... P&A Group Etiketten maken I Etiketten maken Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Etiketten maken 2... 2 1.1 Etketten algemeen... 2 1.2 Optie nieuwe brief... 2 Verschil met brieven... 2 Aanpak... 11 Genereren van etiketten...

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Technische handleiding database ontslagmanagement

Technische handleiding database ontslagmanagement Technische handleiding database ontslagmanagement 1. Het databasevenster De database opent u door te dubbelklikken 1 op het Access-icoon Ontslagmanagement.lnk Mogelijk krijgt u eerst één of meerdere vensters

Nadere informatie

In het tabblad Maken, groep Rapporten kun je in één keer een rapport maken van een

In het tabblad Maken, groep Rapporten kun je in één keer een rapport maken van een SAMENVATTING HOOFDSTUK 4 Rapport maken In het tabblad Maken, groep Rapporten kun je in één keer een rapport maken van een geselecteerde tabel of query via opgenomen.. In dit rapport worden automatisch

Nadere informatie

Handleiding: Rapportages Publicatiedatum: 12 mei 2010 (versie 1.0) Pagina 1 van 22 pagina s. Handleiding Rapportages

Handleiding: Rapportages Publicatiedatum: 12 mei 2010 (versie 1.0) Pagina 1 van 22 pagina s. Handleiding Rapportages Pagina 1 van 22 pagina s. Handleiding Rapportages Pagina 2 van 22 pagina s. Inhouds Opgave Rapportages... 3 Rapportdefinities... 4 Importeren & Exporteren... 5 Bedrijfslogo aanpassen... 8 De rapport editor

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

TimeTell Gebruikersinterface

TimeTell Gebruikersinterface TimeTell Gebruikersinterface TimeTell versie 8 TIMETELL BV www.timetell.nl Balen van Andelplein 2 2273 KH, Voorburg 070-3114811 info@timetell.nl Helpdesk 070-3114810 helpdesk@timetell.nl Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Handleiding Afdrukken samenvoegen

Handleiding Afdrukken samenvoegen Handleiding Afdrukken samenvoegen Versie: 1.0 Afdrukken Samenvoegen Datum: 17-07-2013 Brieven afdrukken met afdruk samenvoegen U gebruikt Afdruk samenvoegen wanneer u een reeks documenten maakt, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

PlanCare Dossier V11.4 Carrouselkaarten. Inhoudsopgave

PlanCare Dossier V11.4 Carrouselkaarten. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding... 2 maken... 2 Matrixkaart... 3 Open vragen kaart... 5 wijzigen... 6 verwijderen... 7 gebruiken... 7 Handelingen met huidige selectie... 8 PlanCare Dossier V11.4 - Pagina 1 van

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over AdminView

Veelgestelde vragen over AdminView Veelgestelde vragen over AdminView S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Uw adresboek en Word. In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek:

Uw adresboek en Word. In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek: Uw adresboek en Word In Word kunt u bij de optie Afdruk samenvoegen en bij verschillende Wizards waarmee u brieven, etiketten of enveloppen maakt, kiezen voor het invoegen van adressen uit het adresboek

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 Software installatie... 2 2 Programma starten en instellen... 2 2.1 Opnieuw

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Doel van deze cursushandleiding Deze cursushandleiding moet een ongeoefende gebruiker in staat stellen om binnen twee uur zijn of haar urenregistratie met behulp van Central

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING Beknopte handleiding Aequos Online Inhoudsopgave Navigatie door het systeem...3 Aequos Online openen...3 Navigeren in een tabel...4 Product Informatie...4 View Wizard...5 Het maken

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Sorteren en filteren in een tabel Sorteren kun je met de knoppen (Oplopend) en (Aflopend). Hiermee zet je records in alfabetische of numerieke volgorde. Er wordt gesorteerd op

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 - Snelfiches Word

Hoofdstuk 8 - Snelfiches Word Hoofdstuk 8 - Snelfiches Word 8.1. Word starten 93 8.2. Een nieuwe tekst maken 94 8.3. Tekst meteen bewaren 95 8.4. Tekst schrijven 96 8.5. Tekst veranderen en verplaatsen 97 8.6. Een tabel maken 99 8.7.

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving Instructie: Werken met de nieuwe omgeving In dit document vind je een beschrijving hoe de nieuwe omgeving werkt en wat de grootste aanpassingen zijn. Dit document bestaat uit een zestal delen: - Deel 1:

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Opstarten/instellen Sportlink Bond

Opstarten/instellen Sportlink Bond Opstarten/instellen Sportlink Bond Inhoud 1.1 Inloggen... 2 1.2 Instellen voorkeursseizoen en voorkeur waterpolo... 3 1.3 Menustructuur... 4 1.4 Overzichten: Tabellen... 5 1.5 Overzichten: Kolominstellingen

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Microsoft Word

Hoofdstuk 1. Microsoft Word Handleiding Hoofdstuk 1. Microsoft Word... 2 Vet, cursief en onderstreept... 2 Opslaan van een bestand... 2 Afsluiten van een bestand... 2 Definitief Verwijderen van een bestand... 2 Beginnen met nieuw

Nadere informatie

10: Statistieken en rapportages met Excel

10: Statistieken en rapportages met Excel 10: Statistieken en rapportages met Excel 1. Omschrijving van deze functie Met PlanningPME heeft u de mogelijkheid om verschillende typen rapporten te maken: Statistieken die geproduceerd worden door de

Nadere informatie

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen 6. Reeksen Excel kan datums automatisch uitbreiden tot een reeks. Dit betekent dat u na het typen van een maand Excel de opdracht kan geven om de volgende maanden aan te vullen. Deze voorziening bespaart

Nadere informatie

Gebruikershandleiding invoerprogramma B.O.S.

Gebruikershandleiding invoerprogramma B.O.S. Gebruikershandleiding invoerprogramma B.O.S. Gebruikershandleiding B.O.S./Polaris invoerprogramma Drs ing. G. Schurer 1999-2008 Giant-Soft Emmakade 50 8933 AT Leeuwarden Gebruikershandleiding B.O.S./Polaris

Nadere informatie

Excel: maak een tabel

Excel: maak een tabel Excel: maak een tabel Excel is een handig programma als je gegevens wilt ordenen en sorteren of wanneer je met cijfers werkt. In deze studiekaart leer je hoe je een tabel kunt maken in Excel. Er zijn nog

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 1.0 Introductie Excel helpt om data beter te begrijpen door het in cellen (die rijen en kolommen vormen) in te delen en formules te gebruiken om relevante berekeningen

Nadere informatie

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft.

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft. Doel Module Fronter 92 Dit document is gemaakt door Fronter Ltd fronter.com. Het document mag alleen gekopieerd of digitaal verspreid worden volgens contract of in overeenstemming met Wat is nieuw in deze

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

ONLINE. Handleiding Rapportage editor. Scipio Online

ONLINE. Handleiding Rapportage editor. Scipio Online ONLINE Handleiding Rapportage editor Scipio Online Versie 1.0 2012 Copyright 2012 Hagru BV Rapportage editor Scipio Online Met de rapportage editor bent u in staat om ongeveer elk overzicht, brief of formulier

Nadere informatie

Handleiding Word 2010

Handleiding Word 2010 Handleiding Word 2010 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze handleiding mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt in einge vorm of op enige

Nadere informatie

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS...

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... Word 2 WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... 10 KIEZEN VAN 1 WOORD... 10 KIEZEN VAN 1 ZIN... 10 KIEZEN VAN

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Nieuw arrangement maken.

Nieuw arrangement maken. Nieuw arrangement maken. Ga naar mijn arrangementen overzicht en klik op de button Nieuw arrangement. Geef het arrangement een titel en maak een korte omschrijving. Na OK' kom je in het onderstaande werkblad,

Nadere informatie

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie van Evry... 4 3 Algemene weetjes... 5 4 Voedingsberekening (Nevo2006)... 6 4.1 Voedingsberekening

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Procedure Maken van een informatieprofiel

Procedure Maken van een informatieprofiel Procedure Maken van een informatieprofiel Aanmaken informatieprofiel (Dit gedeelte is alleen voor degene die toegang hebben tot de ontwerpmodule) Applicatiebeheer profielen informatieprofielen Kies voor

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Excellerend Kwartaaltip 2015-3

Excellerend Kwartaaltip 2015-3 Draaitabellen III Draaitabel over meerdere tabbladen In de voorgaande twee kwartaaltips heb ik wat mogelijkheden laten zien van een draaitabel die gegevens samenvat vanuit één tabel. Maar wat moet je nu

Nadere informatie

Compad Store Automation Taakplanner

Compad Store Automation Taakplanner Compad Store Automation Taakplanner Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 29 juni 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Het is mogelijk om bepaalde taken zoals het uitlezen van

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

CMS Handleiding. Opgesteld door

CMS Handleiding. Opgesteld door CMS Handleiding Opgesteld door Alleen beschikbaar voor klanten v1.2 24-01-2008 Index 1. Inloggen... 3 2. De CMS Omgeving... 5 NAVIGATIE... 5 MENU... 6 CONTENT... 6 3. Content Wijzigen... 7 DE WERKBALK...

Nadere informatie

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Handleiding PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier De agenda in PlanCare 2 De agenda kent verschillende invalshoeken of benaderingswijzen. Centraal staat de Cliëntagenda waar alle afspraken en

Nadere informatie

Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008

Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008 Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008 1. Formulieren aanmaken en plaatsen... 2 1.1 Formulieren aanmaken... 2 1.2 Formulier plaatsen op een pagina... 8 1.3 Aanmaken formulieren map...

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS 12 maart 2007 Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 INLOGGEN... 3 Betekenis van de onderdelen...

Nadere informatie

Etiketten maken en printen (word 2010).

Etiketten maken en printen (word 2010). Etiketten maken en printen (word 2010). Klik op het tabblad Verzendlijsten. (Zie pijl). Het onderstaande venster komt nu: Klikt u nu op Afdruk samenvoegen starten Er komt weer een venster: Zie hier naast.

Nadere informatie

CURSUS. Muzocoach Tijdschrift maken met Publisher Stijn Van Lokeren. Verantwoordelijke docent:

CURSUS. Muzocoach Tijdschrift maken met Publisher Stijn Van Lokeren. Verantwoordelijke docent: CURSUS Muzocoach Tijdschrift maken met Publisher 2010 Verantwoordelijke docent: Stijn Van Lokeren 2 INHOUD 1 Van start... 3 2 Basispagina s creëren... 3 2.1 enkele pagina... 3 2.2 Dubbele pagina... 4 3

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007 Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007 1. Raster en hulplijnen Klik met rechter muisknop in een lege dia Klik in het afrolmenu op Raster en hulplijnen en stel onderstaande eigenschappen in 2.

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

I-WISE. Naam van de bedrijf Datum laatste wijziging. Wijziging persoonlijke instellingen

I-WISE. Naam van de bedrijf Datum laatste wijziging. Wijziging persoonlijke instellingen Inleiding In I-Wise kun je alle gegevens raadplegen van alle reserveringen, overeenkomsten, termijnfacturen etc. Alles wordt direct opgeslagen en is online zichtbaar voor je. Op elk moment van de dag heb

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

E-MAILS VERZENDEN MET AFDRUK SAMENVOEGEN

E-MAILS VERZENDEN MET AFDRUK SAMENVOEGEN E-MAILS VERZENDEN MET AFDRUK SAMENVOEGEN Met E-mail samenvoegen voor Word en Outlook kunt u o.a. een brochure of nieuwsbrief maken en deze per e-mail verzenden naar uw Outlook-lijst met contactpersonen

Nadere informatie

Heb je geen entree-account dan kun je tijdens de workshop gebruik maken van de volgende aanmeldgegevens:

Heb je geen entree-account dan kun je tijdens de workshop gebruik maken van de volgende aanmeldgegevens: Aanmelden Om gebruik te maken van Wikiwijs Maken, Delen, aanvullen metadata en beoordelen is aanmelden op Wikiwijs vereist. Aanmelden gebeurt via een Entree-account. Ga naar www.wikiwijsleermiddelenplein.nl

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar:

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar: Module Functie Kaart Kantoorbeheer Agenda UR09070460 Agenda Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak De volgende schermen zijn beschikbaar: 1. Kalender

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie