Gemeenteraad van 24 oktober 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeenteraad van 24 oktober 2016"

Transcriptie

1 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gemeenteraad van 24 oktober 2016 Guy Van Hirtum - burgemeester Herman Wynants, Filip Verrezen, Kelly Verboven, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Iris De Wever - schepenen Clyde Tai-Apin - OCMW-voorzitter - schepen Jan Michiels, Frans De Cock, Harri Verbraecken, René Verachtert, Lowie Thys, Frank Verlooy, Marjan De Groot, Jef Van den Eynde, Pascal Kwanten, Brigitte Helsen, Patrick Vanschoubroek, Winny Van Calster, Jürgen Engelen, Sonia Leysen-Laeremans, Nancy Van Hoof, Flor Celen, Rita Moons - raadsleden Evelien Belmans - voorzitter gemeenteraad Jo Vankrunkelsven - secretaris gemeente en ocmw Tamara Van den Eynden - raadslid Voor aanvang van de vergadering schenkt de gemeenteraad aandacht aan het gegeven dat Westerlo tien jaar fairtrade gemeente is. Naar aanleiding van de Nobelprijs voor de Vrede aan de president van Colombië, geeft de gemeenteraad graag het woord aan de heer Sus Van Olmen die toelichting geeft bij het Bondgenootschap voor de vrede. Met een begeesterende speech geeft de heer Sus Van Olmen aan de gemeenteraad uitleg over de Nobelprijs voor de Vrede voor de Colombiaanse president Juan Manuel Santos, de vijftigjarige burgeroorlog in het land en de samenwerking van Westerlo met de Vredesgemeenschap van San José de Apartadò. De gemeenteraad dankt de heer Van Olmen en het bondgenootschap met een warm applaus. OPENBARE ZITTING Om 20 uur opent de voorzitter van de gemeenteraad, Evelien Belmans, de vergadering. Zij heet raadslid Rita Moons welkom. De voorzitter verzoekt de raad om volgend agendapunt bij hoogdringendheid (conform artikel 29, gemeentedecreet) toe te voegen: Asfalteringswerken in Moestoemaatheide. Goedkeuring gemeentelijk aandeel. Stad Geel voerde een aanbestedingsprocedure voor het uitvoeren van asfalteringswerken op hun grondgebied, waarin o.m. de grensstraat Moestoemaatheide zit vervat. Het is aangewezen om deze onderhoudswerken gezamenlijk door dezelfde aannemer te laten uitvoeren. De aanbestedingsdocumenten worden ter kennisname voorgelegd aan de gemeenteraad en ook het aandeel Westerlo binnen de opdracht van Geel wordt ter goedkeuring voorgelegd." Het voorstel tot behandeling van dit agendapunt wordt unaniem goedgekeurd. Stemden voor: Guy Van Hirtum, Herman Wynants, Filip Verrezen, Kelly Verboven, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Iris De Wever, Clyde Tai-Apin, Jan Michiels, Frans De Cock, Harri Verbraecken, René Verachtert, Lowie Thys, Frank Verlooy, Marjan De Groot, Jef Van den Eynde, Pascal Kwanten, Brigitte Helsen, Patrick Vanschoubroek, Winny Van Calster, Jürgen Engelen, Nancy Van Hoof, Sonia Leysen-Laeremans, Rita Moons, Flor Celen en Evelien Belmans.

2 Het agendapunt wordt behandeld als laatste punt van de openbare zitting 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 19 september Raadslid Frans De Cock merkt op dat in het verslag, bij de behandeling van agendapunt 25, geen antwoord is opgenomen in verband met het plaatsen van een verankerde tafel. Raadslid Rita Moons merkt op dat zij tijdens de gemeenteraad de enige was die in het Eandis-dossier het standpunt innam zoals het nu uiteindelijk werd beslist. Raadslid Frans De Cock voegt er aan toe dat ook zijn fractie voorstander was van een gedeeltelijk uitstel van beslissing. Burgemeester Guy Van Hirtum zegt dat de gemeenteraad ter goeder trouw een standpunt heeft ingenomen en dat hij zich nu wel wat misleid ervaart. Raadslid Jef Van den Eynde voegt hier aan toe dat na de vergadering nog andere punten naar voor zijn gekomen, waarvan de raad toen niet op de hoogte was. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 002 Eredienst. Kerkfabriek Sint-Carolus Borromeus Heultje. Goedkeuring meerjarenplanwijziging en budgetwijziging Schepen Filip Verrezen licht het agendapunt toe. Samenvatting De gemeenteraad moet de meerjarenplanwijziging en de budgetwijziging van een kerkbestuur die een verhoging van de gemeentelijke toelagen inhouden goedkeuren. Voorgeschiedenis - Op 30 augustus 2016 keurde de kerkraad van Sint-Carolus Borromeus Heultje de meerjarenplanwijziging en de budgetwijziging 2016 goed. - Op 30 augustus 2016 diende de kerkraad deze meerjarenplanwijziging en budgetwijziging in bij het centraal kerkbestuur. - Op 31 augustus 2016 diende het centraal kerkbestuur deze wijzigingen van meerjarenplan en budget in bij het bisdom van Antwerpen, de provinciegouverneur en de gemeente. Feiten en context Op vraag van de kerkraad gebeurd op 14 oktober 2015 een inspectieronde van Monumentenwacht Antwerpen. In het rapport met inspectienummer A-7/11664/2015B werd aangegeven dat een restauratie van de kerkramen aangewezen is. De offerte van Atelier Joëlle d Alsace, Bedrijfsweg 32 te 3620 Lanaken voor deze werken bedraagt euro excl. btw of ,85 euro incl. btw. Het investeringsbudget dat voorzien is in het meerjarenplan en in het budget 2016 voor de restauratie van de kerkramen is onvoldoende om deze werken te bekostigen. Bovenop de voorziene euro wordt dus een bijkomend budget van euro gevraagd. Ondertussen werd het budget verhoogd met 320 euro na overdracht van het saldo van de rekening Juridische grond - Het decreet van 7 mei 2004, gewijzigd bij decreet van 6 juli 2012, betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten met in het bijzonder de artikelen die betrekking hebben op het financieel beheer. - Besluit van 13 december 2006 van de Vlaamse Regering betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van besturen van de erkende erediensten.

3 - Omzendbrief BB 2013/01 van het Vlaams Ministerie van Bestuurszaken Agentschap Binnenlands Bestuur Afdeling Lokale en Provinciale Besturen Financiën en Personeel betreffende de boekhouding van de besturen van de eredienst. Adviezen Op 14 september 2016 verleende het bisdom van Antwerpen gunstig advies over deze meerjarenplanwijziging en budgetwijziging. Impact op beleids- en beheerscyclus actieplan Organisatie ondersteuning actie Erediensten investeringstoelage vanuit de meerjarenplanning actienummer omschrijving project Investeringstoelagen aan kerkfabriek Heultje raming kosten Een verhoging van euro van de investeringstoelagen raming opbrengsten Nihil Stemming Unaniem BESLUIT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 De gemeenteraad keurt de meerjarenplanningwijziging van de kerkfabriek Sint-Carolus Borromeus van Heultje goed met volgende investeringstoelagen: , , ,00 De gemeenteraad keurt de budgetwijziging 2016 van de kerkfabriek Sint-Carolus Borromeus van Heultje en de verhoging van de investeringstoelage in 2016, eerder vastgelegd op euro, met euro tot euro goed. Dit besluit is pas uitvoerbaar nadat de gemeente de verhoging van de investeringstoelage heeft ingeschreven in haar eigen budget. Dit besluit wordt overgemaakt aan de gouverneur van de provincie, het centraal kerkbestuur en de betrokken kerkfabriek. 003 Financiën. Budgetwijziging 2/2016. Goedkeuring. Schepen Filip Verrezen licht het agendapunt toe. Raadslid Frans De Cock zegt geen bezwaar te hebben dat voor dit agendapunt geen commissie werd samengeroepen. Hij vraagt de voorzitter wel om, in voorkomend geval, de leden tijdig te verwittigen. Samenvatting De vaststelling van de budgetwijziging behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de gemeenteraad. Juridische grond Het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en alle latere wijzigingen en uitvoerende besluiten.

4 Adviezen Het voorontwerp van verklarende nota en financiële nota van de budgetwijziging 2/2016 werd opgemaakt in overleg met het managementteam dat hierover op 15 september 2016 een gunstig advies uitbracht. Impact op beleids- en beheerscyclus actieplan Financieel evenwicht actie Bewaken van de budgetten en voeren van de boekhouding actienummer omschrijving project Vaststelling budgetwijziging 2/2016 raming kosten / raming opbrengsten / Stemming Unaniem BESLUIT Artikel 1 De gemeenteraad stelt budgetwijziging 2/2016 vast. Overeenkomstig artikel 27 van het gemeentedecreet verlaat schepen Herman Wynants tijdelijk de zitting. 004 Financiën. Ondersteuning KVC Westerlo CVBA via het ter beschikking stellen van een renteloze lening ten bedrage van euro en goedkeuring van de overeenkomst tussen de gemeente en de CVBA in verband met deze renteloze lening. Schepen Filip Verrezen licht het agendapunt toe. Raadslid Rita Moons zegt hiermee niet akkoord te zijn. Zij zegt op zich niets tegen de voetbal te hebben, maar wel tegen het vele geld dat naar de voetbal gaat, geld waarmee de gemeente tal van andere dingen had kunnen doen. Tevens vraagt zij steeds dezelfde benaming te gebruiken, aangezien zij bij opzoeking terecht kwam bij CVBA West Invest. Burgemeester Guy Van Hirtum zegt dat er een reglement is voor renteloze leningen voor verenigingen in functie van investeringen in infrastructuur. Voor de gemeente is het een renteloze lening die telkens volledig wordt terugbetaald. Hij verduidelijkt verder dat de club vroeger vzw KVC Westerlo was, maar dat de club van de pro-league en het ministerie van financiën de vorm moest aannemen van een CVBA. Dat was bij aanvang West Invest. Later heeft de CVBA haar naam veranderd naar CVBA KVC Westerlo. De lening is aan voorwaarden verbonden die in het reglement zijn opgenomen en waar de vereniging aan voldoet. Samenvatting Over het toekennen van een renteloze lening dient de gemeenteraad te beslissen. De gemeenteraad moet ook goedkeuring hechten aan de betreffende overeenkomst tussen de gemeente Westerlo en KVC Westerlo CVBA. Voorgeschiedenis De gemeenteraad keurde op 22 maart 2004 het reglement goed waarbij aan verenigingen een renteloze lening kan worden toegestaan volgens de normen en voorwaarden die in dit reglement werden vastgesteld.

5 KVC Westerlo CVBA deed op 23 augustus 2016 per brief een aanvraag voor het bekomen van een renteloze lening voor renovatie van het voetbalstadion, gelegen de Merodedreef 189 te Westerlo, en dit om te kunnen voldoen aan de veiligheidsvoorschriften, de licentievoorwaarden en de noodzakelijke nieuwe vereisten waaraan een modern stadion van een professionele voetbalclub dient te beantwoorden, aangevuld met schrijven van 7 september Op 26 september 2016 heeft KVC Westerlo CVBA een vervolledigd aanvraagdossier aan het gemeentebestuur overgemaakt. In zitting van 3 oktober 2016 ging het college van burgemeester en schepenen principieel akkoord met het voorstel van overeenkomst tussen de gemeente Westerlo en KVC Westerlo CVBA betreffende de toekenning van een renteloze lening ten bedrage van euro en besliste deze overeenkomst ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad. Feiten en context In artikel 4 van het betreffende reglement wordt bepaald dat bij de toekenning van een renteloze lening aan een vereniging een overeenkomst wordt afgesloten tussen de gemeente Westerlo en de vereniging waarin alle modaliteiten met betrekking tot de renteloze lening worden opgenomen. Impact op beleids- en beheerscyclus actieplan Financieel evenwicht actie Thesaurie actienummer omschrijving project Renteloze lening raming kosten EUR raming opbrengsten EUR/jaar gedurende 15 jaar vanaf 01/02/ EUR versnelde aflossing vorige renteloze lening Stemming 24 JA-stemmen en 1 NEE-stem BESLUIT Artikel 1 Artikel 2 De gemeenteraad beslist aan KVC Westerlo CVBA, de Merodedreef 189 te 2260 Westerlo, een renteloze lening ten bedrage van euro toe te kennen. De gemeenteraad hecht goedkeuring aan de overeenkomst tussen de gemeente Westerlo en KVC Westerlo CVBA met de modaliteiten in verband met de renteloze lening. Overeenkomst tussen de gemeente Westerlo en KVC Westerlo CVBA voor de toekenning van een renteloze lening van euro. TUSSEN De gemeente Westerlo, Boerenkrijglaan 61 te 2260 Westerlo, vertegenwoordigd door Evelien Belmans, voorzitter gemeenteraad en Jo Vankrunkelsven, secretaris gemeente en OCMW, hierna genoemd de gemeente, EN

6 KVC Westerlo CVBA, de Merodedreef 189 te 2260 Westerlo, vertegenwoordigd door de heren Herman Wynants en Wim Van Hove, hierna genoemd de vereniging, WORDT OVEREENGEKOMEN ALS VOLGT: Bijzondere bepalingen Artikel 1 De gemeente kent de vereniging een renteloze lening toe voor een bedrag van euro. Artikel 2 Deze lening zal aangewend worden voor renovatie van het voetbalstadion, gelegen de Merodedreef 189 te Westerlo, en dit om te kunnen voldoen aan de veiligheidsvoorschriften, de licentievoorwaarden en de noodzakelijke nieuwe vereisten waaraan een modern stadion van een professionele voetbalclub dient te beantwoorden. Artikel 3 De terugbetaling van de lening gebeurt in gelijke schijven via jaarlijkse aflossingen. De eerste aflossing moet gebeuren voor 1 februari van het tweede kalenderjaar dat volgt op de uitbetaling van de lening. De jaarlijkse vervaldag is 1 februari. De periode van terugbetaling bedraagt vijftien jaar. Artikel 4 De uitbetaling van de lening verloopt in 3 schijven op basis van ingediende facturen of andere stavingsdocumenten. De eerste schijf ten belope van 50% van het toegekende bedrag wordt betaald na voorlegging aan het gemeentebestuur van de borgstelling. De borgstelling geschiedt onder de vorm van een recht van natrekking in het voordeel van de gemeente volgens de modaliteiten beschreven in de artikelen 14 tot 16 van het gemeentelijk reglement betreffende renteloze leningen aan verenigingen. De tweede en derde schijf van het toegekende bedrag worden betaald binnen de 60 dagen na goedkeuring door het college van de bewijzen van de volledige aanwending van de voorgaande schijf. De bewijzen van de volledige aanwending van de eerste schijf dienen voorgelegd te worden binnen een termijn van zes maanden. Deze termijn gaat in de dag na de uitbetaling van de eerste schijf. Het niet tijdig voorleggen van de bewijzen van de volledige aanwending van de eerste schijf aan het gemeentebestuur heeft van rechtswege tot gevolg dat de aanvrager het recht op de tweede schijf verliest en dit onverminderd de regeling voorzien in artikel 2 van de algemene bepalingen. Artikel 5 De vereniging verbindt er zich toe te voorzien in een tegenprestatie voor de inwoners van de gemeente Westerlo. Deze tegenprestatie bestaat er in de infrastructuur ter beschikking te stellen onder de voorwaarden zoals beschreven in de overeenkomst van het recht van opstal tussen de club en de gemeente, d.w.z. dat de terbeschikkingstelling dient ingevuld te worden in zoverre de kalender en de activiteiten in verband met de werking van de club dit toelaten. Algemene bepalingen Artikel 1 1. De vereniging verbindt er zich toe op het ogenblik van de werken volgende bijkomende stukken aan de gemeente te overhandigen: - de nodige uitvoeringsplannen (grondplan, situatieschets, ); - het bewijs dat de werken voldoen aan de stedenbouwkundige voorschriften; - een eigendomstitel van of titel van het zakelijk recht op (erfpachtrecht, recht van opstal, vruchtgebruik, ) het onroerend goed;

7 - indien de vereniging het onroerend goed huurt of ter beschikking gesteld krijgt, de schriftelijke verbintenis van de eigenaar (of houder van het zakelijk recht) dat het onroerend goed gedurende de looptijd van de contractuele terugbetalingstermijn ter beschikking zal blijven van de aanvrager; - facturen of andere stavingsdocumenten ter waarde van het ontleende bedrag. 2. Ter beoordeling van het project kan het college van burgemeester en schepenen bijkomende informatie en/of documenten opvragen. Artikel 2 1. De aanvrager verbindt er zich toe het ontleende bedrag uitsluitend aan te wenden voor het project waarvoor de lening wordt aangevraagd. 2. Conform de wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen, heeft het gemeentebestuur recht op informatie en financiële controle over de begroting en de rekening van de aanvrager. Het gemeentebestuur heeft het recht om ter plaatse de aanwending van de renteloze lening te controleren. De aanvrager verbindt er zich toe om de bewijsstukken van aanwending van de renteloze lening voor te leggen op eenvoudig verzoek van het gemeentebestuur. 3. Elke met de bestemming strijdige aanwending van de renteloze lening (of van een gedeelte ervan) heeft van rechtswege de onmiddellijke opeisbaarheid van het totale ontleende bedrag tot gevolg, vermeerderd met de rente aan de wettelijke intrestvoet op het totale ontleende bedrag vanaf de uitbetalingsdatum. 4 In geval van uitbetaling van de lening in schijven heeft het met de bestemming strijdige gebruik van de eerste schijf bovendien tot gevolg dat de volgende schijf niet wordt uitbetaald, en dit onverminderd de onmiddellijke opeisbaarheid van de eerste schijf van de lening. Artikel 3 1. Bij laattijdige terugbetaling van de jaarlijkse aflossing wordt vanaf de 9 e dag na de vervaldag de wettelijke intrest aangerekend op het verschuldigde bedrag. 2. Het gemeentebestuur stelt de aanvrager bij laattijdige terugbetaling van de jaarlijkse aflossing aangetekend in gebreke. 3. Het niet betalen van de jaarlijkse aflossing binnen de 30 dagen na postdatum van de aangetekende ingebrekestelling heeft van rechtswege de onmiddellijke opeisbaarheid van het totale ontleende bedrag (verminderd met de reeds terugbetaalde aflossingen) tot gevolg, vermeerderd met de wettelijke intrest op dit bedrag, te rekenen vanaf de postdatum van de aangetekende ingebrekestelling. Artikel 4 Alle wettelijke vergunningen, keuringen, toelatingen e.d. moeten aangevraagd worden door de aanvrager. Registraties, taksen, administratiekosten, kosten van borgstelling e.d. zijn ten laste van de aanvrager. Deze overeenkomst werd opgemaakt te Westerlo op.. oktober 2016, in twee exemplaren waarvan elk van de partijen erkennen er één te hebben ontvangen. voor de vereniging Herman Wynants Wim Van Hove voor de gemeente Westerlo Jo Vankrunkelsven, secretaris gemeente en OCMW Evelien Belmans, voorzitter gemeenteraad

8 Stemden voor: Stemde tegen Guy Van Hirtum, Filip Verrezen, Kelly Verboven, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Iris De Wever, Clyde Tai-Apin, Jan Michiels, Frans De Cock, Harri Verbraecken, René Verachtert, Lowie Thys, Frank Verlooy, Marjan De Groot, Jef Van den Eynde, Pascal Kwanten, Brigitte Helsen, Patrick Vanschoubroek, Winny Van Calster, Jürgen Engelen, Nancy Van Hoof, Sonia Leysen-Laeremans en Flor Celen, Evelien Belmans. Rita Moons. Schepen Herman Wynants vervoegt opnieuw de vergadering. 005 Milieu. Klimaatneutrale organisatie Kennisname opvolgrapport broeikasgasuitstoot 2013 en energierapport Schepen Iris De Wever licht het agendapunt toe. Raadslid Frans De Cock zegt dit een belangrijk punt te vinden, aangezien de burgemeesterconvenant 2020 moet gehaald worden. Hij zegt nog niet gehoord te hebben of de doelstelling zal gehaald worden en geeft aan dat niet alle raadsleden werden uitgenodigd op de werkgroep. Raadslid Frans De Cock zegt dat zijn fractie en groen regelmatig voorstellen doen aan de gemeenteraad om de doelstelling te behalen, zoals zijn voorstel om de openbare verlichting te dimmen, met aandacht voor de veiligheid. Hij zegt verder te lezen dat de gemeente weinig gebruik maakt van hernieuwbare energie. Raadslid Frans De Cock heeft een voorstel bij het opvolgrapport broeikasuitstoot 2013 om de uitstoot van CO2 te verminderen: Het woon-werkverkeer met de eigen wagen is verantwoordelijk voor een uitstoot van 104 ton CO2 of 5,1% van de totale uitstoot in Bovendien is deze uitstoot stijgend, namelijk 39 ton CO2 in Daarom het voorstel om de fietsvergoeding voor woon-werkverkeer van alle gemeentepersoneel op te trekken met 50% (van 0.22 euro per km tot 0.33 euro per km) om de personeelsleden te stimuleren om met de fiets naar het werk te komen. Deze toename is verantwoord als een mobiliteitsbudget voor het personeel (onderhoud van de fiets, specifieke kledij, ). Schepen Iris De Wever antwoordt dat de gemeente in verband met de openbare verlichting wacht op het masterplan van Eandis. Verder beschikt de gemeente over een voorstel voor het Jos Geunsplein en werd een voorstel voor vernieuwing van de verlichting voor de Olenseweg gevraagd. Raadslid Frans De Cock zegt dat zijn voorstel inhield dat op lange stukken zonder kruispunt, om de andere paal zou worden gedoofd. Raadslid Rita Moons merkt op dat dit rapport handelt over Zij vraagt wanneer de gegevens van 2015 worden verwacht en wat er ondertussen gebeurde. Schepen Iris De Wever geeft aan dat de gemeente ondertussen een car free day heeft, track and tracé installeerde in de voertuigen, een behoorlijk budget uittrok voor trage wegen, het zwembad voorzag van triple glas, WKK en andere technieken, het dak van de bib isoleerde, CV ketels verving, de windmolens in Oevel, de afname van 100% groene energie en dergelijke initiatieven meer.

9 Schepen Herman Wynants zegt dat het voorstel voor de verhoging van de fietsvergoeding momenteel voorligt in het Vlaams parlement en stelt voor op de behandeling hiervan af te wachten. Raadslid Frans De Cock zegt dat dit agendapunt perfect aansluit bij het agendapunt en bijgevolg kan behandeld worden. Burgemeester Guy Van Hirtum vraagt onder welke vorm raadslid Frans De Cock het voorstel wil behandeld zien. Raadslid Frans De Cock zegt dat het geen amendement is, maar een voorstel bij dit agendapunt om de fietsvergoeding van het personeel te verhogen, waarover hij een stemming wenst. Hij vraagt niet om het bij hoogdringendheid te agenderen. Burgemeester Guy Van Hirtum vraagt of het niet mogelijk is om als gemeenteraad voor te stellen om het woon-werkverkeer met de fiets te promoten. Burgemeester Guy Van Hirtum stelt volgend amendement voor: "Er wordt nagegaan op welke manier het woonwerkverkeer met de fiets gepromoot kan worden in Westerlo", toe te voegen bij het derde gedachtestreepje in de tekst. Stemming amendement Unaniem De raad gaat over tot de stemming van het voorstel van raadslid Frans De Cock: "de fietsvergoeding voor woon-werkverkeer van alle gemeentepersoneel op te trekken met 50% (van 0.22 euro per km tot 0.33 euro per km) om de personeelsleden te stimuleren om met de fiets naar het werk te komen". Stemming voorstel raadslid Frans De Cock 22 NEEN-stemmen, 2 onthoudingen en 2 JA-stemmen Stemden tegen: Stemden voor Guy Van Hirtum, Herman Wynants Filip Verrezen, Kelly Verboven, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Iris De Wever, Clyde Tai-Apin, Jan Michiels, Harri Verbraecken, René Verachtert, Lowie Thys, Frank Verlooy, Marjan De Groot, Jef Van den Eynde, Pascal Kwanten, Brigitte Helsen, Patrick Vanschoubroek, Winny Van Calster, Jürgen Engelen, Nancy Van Hoof en Evelien Belmans. Frans De Cock en Rita Moons. Onthielden zich Sonia Leysen-Laeremans en Flor Celen Samenvatting De campagne 'Klimaatneutrale organisatie 2020' van de provincie Antwerpen kadert binnen het Kempens streekproject 'Kempen2020'. Het burgemeesterconvenant (= Kempen2020) is een project van de Europese Unie om steden en gemeenten aan te zetten de broeikasgasuitstoot te verminderen op hun grondgebied. De gemeenteraad neemt kennis van het opvolgrapport broeikasgasuitstoot 2013 en het energiezorgplan Voorgeschiedenis Het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) heeft in 2007 officieel erkend dat ons klimaat verandert onder invloed van de mens.

10 Op 5 december 2011 besliste het college van burgemeester en schepenen deel te nemen aan de campagne klimaatneutrale organisatie. Dit engagement werd hernieuwd op 27 mei 2013 door de gemeenteraad. Het college nam op 12 september 2016 kennis van het opvolgrapport broeikasgasuitstoot 2013 en het energiezorgplan Feiten en context In het broeikasgasrapport opgemaakt door de provincie Antwerpen wordt de uitstoot en opname berekend van de drie belangrijkste broeikasgassen, koolstofdioxide (CO2), methaan (CH4) en lachgas (N2O), door de activiteiten van de gemeente Westerlo en het OCMW van Westerlo in Waar mogelijk werd een vergelijking gemaakt met de uitstoot van referentiejaar De gemeentelijke activiteiten worden via conversiefactoren voor emissie en opname vertaald naar uitgestoten broeikasgassen. De hoeveelheden van de 3 beschouwde gassen worden uitgedrukt in CO2-equivalente uitstoot (CO2-equivalenten). Hiervoor worden methaan en lachgas volgens hun bijdrage aan het broeikaseffect omgezet in overeenkomstige hoeveelheden koolstofdioxide. De totale broeikasgasuitstoot van de gemeente Westerlo in 2013 bedraagt 2036 ton CO2-equivalenten, dat is 2,2% meer dan in De biomassa van de bossen neemt broeikasgassen op. In 2013 werd hierdoor 130 ton CO2-equivalenten opgenomen, een stijging van 6,5% t.o.v Vanaf 2013 omvat het opvolgrapport broeikasgasuitstoot ook de gegevens van het OCMW van Westerlo. Dit resulteert in een netto uitstoot van 1907 ton CO2-equivalenten, een stijging van 2% t.o.v Vergelijking tussen entiteiten is zeer moeilijk omdat in de inventaris van 2013 een aantal belangrijke entiteiten zoals het oude zwembad, 1 lagere school en 1 kleuterschool niet meer zijn opgenomen en een grote entiteit 'WZC+OCMW' werd toegevoegd. Na opmaak van het volgende broeikasgasrapport 2015 kan een volledige vergelijking gemaakt worden van de verbruiken van de gemeentelijke gebouwen en de gebouwen van het OCMW. Wanneer we 2013 met 2011 vergelijken, zien we in 2013 een stijging in de uitstoot van de stookinstallaties, dienstverplaatsingen en woon-werkverkeer en een sterke daling in de uitstoot van de elektriciteit. Oorzaak hiervan is de omschakeling naar 50% groene energie; in 2011 was er geen groene energie. De broeikasgasuitstoot wordt bepaald door: Verbranding van brandstoffen stookinstallaties: 56% van de totale uitstoot; dienstverplaatsingen met dienstvoertuigen, met de eigen wagen, met de trein, met het vliegtuig: 9,6% van de totale uitstoot; woon- werkverkeer met eigen wagen: 5,1% van de totale uitstoot; machines en toestellen: 6% van de totale uitstoot. Landbouw: dieren, mestbeheer en -gebruik 0%. Elektriciteit: gebouwen 10% van de totale uitstoot, openbare verlichting 13% van de totale uitstoot. De openbare verlichting is verantwoordelijk voor 57% van de totale uitstoot binnen het luik elektriciteit. Een optimalisering van de openbare verlichting kan het verbruik nog verder beperken. Het vernieuwen van bv. voorschakelapparatuur, inschakelen van energiezuinigere lampen en het dimmen of verminderen van de brandduur van de lichten, kan het verbruik eveneens sterk verminderen. Daarnaast is er de opname van broeikasgassen door biomassa: bossen, laanbomen, hagen en -houtkanten. Ook de vermindering in uitstoot door productie van hernieuwbare energie door installaties zoals zonnepanelen en windenergie op gemeentelijke gebouwen wordt in

11 rekening gebracht. De vermeden uitstoot door zonneboilers is informatief en wordt niet van de totale uitstoot afgetrokken. Enkel de oppervlakte wordt in kaart gebracht als indicator. De gemeente Westerlo maakt slechts beperkt gebruik van hernieuwbare energie. Argumentatie De provincie Antwerpen wil bijdragen tot de strijd tegen de klimaatopwarming en heeft daarom de doelstelling vooropgesteld om tegen 2020 een klimaatneutrale organisatie te zijn. Bij een klimaatneutrale organisatie is de uitstoot en opname van broeikasgassen gelijk. De provincie Antwerpen houdt hierbij rekening met koolstofdioxide (CO2), lachgas (N2O) en methaan (CH4). Binnen het klimaatplan van de provincie Antwerpen is een bijkomende doelstelling opgenomen om zoveel mogelijk Antwerpse gemeenten, minstens 20%, te stimuleren om als organisatie klimaatneutraal te zijn tegen Via de campagne 'Klimaatneutrale organisatie 2020' biedt de provincie Antwerpen de deelnemende steden en gemeenten ondersteuning. Deze ondersteuning kadert eveneens binnen het Kempens streekproject 'Kempen2020'. Het burgemeesterconvenant (= Kempen2020) is een project van de Europese Unie om steden en gemeenten aan te zetten de broeikasgasuitstoot te verminderen op hun grondgebied. De gemeenteraad ondertekende het burgemeesterconvenant op maandag 24 februari Het burgemeestersconvenant zet in op een verlaging van het energieverbruik binnen het gemeentelijk patrimonium enerzijds en op het ondersteunen van de bevolking om minder energie te gebruiken anderzijds. In functie van het realiseren van het burgemeesterconvenant neemt het college reeds verschillende initiatieven, zoals: Het college organiseert op donderdag 6 oktober een tweejaarlijkse workshop in teken van het burgemeestersconvenant. De workshop bevat: een terugkoppeling van de sinds 2011 uitgevoerde acties en bereikte CO2-reductie; een brainstorm waar in werkgroepen enkele acties uit het klimaatactieplan worden geconcretiseerd. Mandatarissen en ambtenaren van gemeente, OCMW en politie houden een brainstormsessie over volgende acties: o Uitwerken van voorstel om banden tussen Kamp C, architecten uit Westerlo en de gemeente Westerlo aan te halen. Mogelijkheden bekijken tot samenwerking om de behoeften in kader van EPB-regelgeving van de architecten uit Westerlo tegemoet te komen; o Uitwerking voorstel tot samenwerking met Kempense coöperatie Campina Energie voor het plaatsen van zonnepanelen op daken van gemeentelijke gebouwen; o Organisatie van een autoluwe dag. Deze dag benutten om burgers te sensibiliseren over verschillende energiebesparende acties vb. ecodriving. o Uitwerken van een voorstel voor het verduurzamen van gemeentelijke evenementen en sensibilisatie voor niet-gemeentelijke evenementen (o.a. via het evenementenformulier). o Uitwerken van een plan tot efficiënt en energiezuinige openbare verlichting. Het lastenboek voor de opmaak van een beheersplan van het gemeentehuis wordt gefinaliseerd zodat subsidies kunnen bekomen worden voor duurzame investeringen. Het masterplan openbare verlichting is in opmaak door Eandis.

12 De onderhandelingen over de erfpachtovereenkomst van de kleuterschool van Heultje worden voor eind 2016 afgerond zodat de duurzame renovatie van de kleuterschool een aanvang kan nemen. BESLUIT Artikel 1 De gemeenteraad neemt kennis van het opvolgrapport broeikasgasuitstoot 2013 en het energiezorgplan Schepen Iris De Wever verlaat de vergadering. 006 Secretariaat. AGB. Kennisname ontslag lid raad van bestuur en de verkozenverklaring van nieuw lid raad van bestuur. Samenvatting Op 5 juli 2016 heeft Maggie Van Kerkhoven (Groen) haar ontslag aangeboden als lid van de raad van bestuur AGB Westerlo. De fractie Groen dient een nieuwe voordracht in te dienen. Indien de akte ontvankelijk is en voldoet aan de voorwaarden bepaald in het gemeentedecreet en de statuten wordt de voorgedragen kandidaat verkozen verklaard. Voorgeschiedenis - De gemeenteraadsbeslissing van 23 juni 2014 waarin de oprichting en de statuten van het Autonoom gemeentebedrijf Westerlo werden goedgekeurd. - De gemeenteraadsbeslissing van 23 juni 2014 waarin de verdeling van de 12 leden van de raad van bestuur als volgt over de fracties werd vermeld: 5 bestuurders CD&5; 4 bestuurders N-VA, 1 bestuurder groen, 1 bestuurder Vlaams Belang, 1 bestuurder VLD- Sp.a-PositiefW. - De gemeenteraadsbeslissing van 6 oktober 2015 waarin de leden van de raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf Westerlo werden benoemd voor een periode die eindigt bij de vernieuwing van de raad van bestuur ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad in Ook mevrouw Maggie Van Kerkhoven werd benoemd als lid van de raad van bestuur. - Brief van Maggie Van Kerkhoven van 5 juli 2016 waarbij zij haar ontslag als lid van de raad van bestuur aanbood. - Nieuwe voordrachtsakte van de fractie Groen d.d. 6 oktober 2016 met nieuw voorgedragen kandidaat lid voor de Raad van Bestuur. Feiten en context - De voordrachtsakte van Groen stelt Ludgarde De Coster, Boerenkrijglaan 16, 2260 Westerlo, voor als nieuw kandidaat lid raad van bestuur. - De voordrachtsakte wordt na onderzoek ontvankelijk verklaard. Juridische grond - Gemeentedecreet van 15 juli 2005, laatst gewijzigd bij decreet van 29 juni 2012, inzonderheid artikel Statuten van het Autonoom gemeentebedrijf Westerlo

13 - Artikel 11 van de statuten dat ondermeer bepaalt dat het aantal leden van de raad van bestuur maximaal twaalf bedraagt en dat ten hoogste twee derde van de leden van de raad van bestuur van hetzelfde geslacht is en dat de leden van de raad van bestuur, uitgezonderd de voorzitter van de raad van bestuur, niet de hoedanigheid van gemeenteraadslid dienen te bezitten; dat elke fractie minstens één lid van de raad van bestuur kan voordragen en dat dit voordrachtrecht elke fractie een vertegenwoordiging in de raad van bestuur waarborgt. Als de gewaarborgde vertegenwoordiging evenwel afbreuk zou doen aan de mogelijkheid voor de fracties die vertegenwoordigd zijn in het college van burgemeester en schepenen om meer dan de helft van de leden van de raad van bestuur voor te dragen, wordt er gewerkt met gewogen stemrecht binnen de groep van door de fracties voorgedragen bestuurders. De gemeenteraad kiest de verdeling van de leden van de raad van bestuur over de fracties. Impact op beleids- en beheerscyclus actieplan B1-04 Sportinfrastructuur actie AGB Westerlo exploitatie actienummer omschrijving project Benoeming leden raad van bestuur AGB Westerlo raming kosten / raming opbrengsten / Stemming Unaniem BESLUIT Artikel 1 Artikel 2 De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag van Maggie Van Kerkhoven als lid van de raad van bestuur AGB Westerlo. De gemeenteraad verklaart Ludgarde De Coster voorgedragen kandidaat lid van de raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf Westerlo, verkozen. Zij is benoemd in dit mandaat voor de resterende periode die eindigt bij de vernieuwing van de raad van bestuur ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad in Schepen Iris De Wever vervoegt opnieuw de vergadering 007 Secretariaat. vzw Het Pareltje, kinderdagverblijf. Verslag van statutaire algemene vergadering. Kennisname. Schepen Filip Verrezen licht het agendapunt toe en wenst zijn appreciatie uit te spreken ten aanzien van het personeel van vzw Het Pareltje en zijn vorige voorzitter, Harry Plettinx. Samenvatting De gemeenteraad dient kennis te nemen van het verslag van de statutaire algemene vergadering van kinderdagverblijf vzw Het Pareltje.

14 Voorgeschiedenis - Het gemeentebestuur richtte op 5 september 2006, samen met het OCMW en de CVBA/vso PIDT, het kinderdagverblijf vzw Het Pareltje op. De werking werd opgestart in april Schepen Filip Verrezen en raadslid Esther Engels werden in gemeenteraadszitting 28 januari 2013 aangeduid om de gemeente te vertegenwoordigen in de organen van de vereniging zonder winstoogmerk Het Pareltje. Schepen Kelly Verboven en raadslid Tamara Van den Eynden werden in diezelfde zitting aangeduid als plaatsvervanger. - In zitting van 16 december 2013 wordt de gemeenteraadsbeslissing van 28 januari 2013 aangaande de gemeentelijke vertegenwoordigers bij vzw Het Pareltje gedeeltelijk ingetrokken, met name de aanduiding van mevrouw Esther Engels. In diezelfde zitting werd raadslid Nancy Van Hoof aangeduid om de gemeente te vertegenwoordigen. De aanstelling van de andere gemeentelijke afgevaardigden in vzw Het Pareltje blijven gelden. - Kinderdagverblijf vzw Het Pareltje hield een statutaire algemene vergadering op 17 juni Hiervan werd een verslag aan het gemeentebestuur overgemaakt op 20 september Feiten en context - Bijeenroeping van de algemene vergadering gebeurt conform artikel 15 van de oprichtingsstatuten: De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur ten minste één maal per jaar en op minder dan 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar en telkens wanneer het belang van de vereniging het vergt. - Per 31 december 2015, na afsluiting van het voorgaande boekjaar van de werking, werd de algemene vergadering bijeengeroepen. De vergadering werd bijeengeroepen volgens de wettelijke voorschriften en bepalingen, rekening houdend met de statutaire bepalingen. - De agenda van deze algemene vergadering: 1. Aanstelling van de voorzitter 2. Overzicht werking tijdens het voorbije werkjaar Wachtlijst Erkende plaatsen en bezetting Uitbreiding en verbouwing Conclusie 3. Bespreking van het resultaat 4. Goedkeuring, decharge / ontlasting bestuurders 5. Bestemming van het resultaat - Boekhoudkundig werd er ,10 winst gemaakt. Juridische grond Artikel 227 en 228 van het gemeentedecreet i.v.m. de gemeentelijke externe verzelfstandigde agentschappen inzake formele motivering en openbaarheid van bestuur. Impact op beleids- en beheerscyclus actieplan Verbeteren interne organisatie actie Samenwerkingsverbanden

15 actienummer omschrijving project Opvolgen van de diverse participaties van de gemeente. raming kosten Niet van toepassing raming opbrengsten Niet van toepassing BESLUIT Artikel 1 De gemeenteraad neemt kennis van het verslag van de statutaire algemene vergadering van kinderdagverblijf vzw Het Pareltje die werd gehouden op 17 juni Overheidsopdrachten. Aanstellen van een ontwerper voor de renovatie van diverse schoolgebouwen. Goedkeuring lastvoorwaarden en wijze van gunning. Schepen Filip Verrezen licht het agendapunt toe. Samenvatting De technische dienst stelde een lastenboek op om een ontwerper aan te stellen voor de onderhoudswerken aan diverse onderwijsgebouwen. Het lastenboek is opgedeeld in percelen, gezien de eigenheid van de diverse dossiers. Het betreft onder meer de gebouwen van de gemeenteschool en polyvalente zaal in Voortkapel (perceel 1), de school- en bijgebouwen van de gemeenteschool en de buitenschoolse kinderopvang in Heultje (perceel 2) en de gebouwen van de teken- en muziekacademie in Westerlo-centrum (perceel 3). Ook de stabiliteitsstudie, de veiligheidscoördinatie (-ontwerp en -verwezenlijking), de ventilatieverslaggeving en de EPB-verslaggeving behoren tot de opdracht van de ontwerper. Perceel 1 en 2 voorzien tevens in de opmaak van een subsidieaanvraagdossier bij AGIOn. Juridische grond De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 25. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen. Het besluit van 2 september 2013 van de gemeenteraad waarbij het begrip 'dagelijks bestuur' wordt gedefinieerd en waarin de gevallen worden opgesomd die van een voorafgaand visum door financieel beheerder worden vrijgesteld. Argumentatie Er werd een bestek opgemaakt voor het "Aanstellen van een ontwerper voor de renovatie van diverse schoolgebouwen". Ook de stabiliteitsstudie, de veiligheidscoördinatie (-ontwerp en verwezenlijking), de ventilatieverslaggeving en de EPB-verslaggeving behoren tot de opdracht van de ontwerper. De opdracht is opgedeeld in verschillende percelen: - Perceel 1: Kleuter- en lagere school van Voortkapel, inclusief Polyvalente Zaal

16 - Perceel 2: Kleuter- en lagere school van Heultje, inclusief bijgebouwen en buitenschoolse kinderopvang - Perceel 3: Muziek- en tekenacademie van Westerlo-Centrum Voor alle percelen begint de opdracht met het opmaken van een globaal investeringsplan voor de aanwezige infrastructuur in functie van de behoeften op lange termijn. Vervolgens worden de meest dringende renovatie- en onderhoudswerkzaamheden reeds uitgevoerd (opdracht loopt van ontwerp tot oplevering). Voor percelen 1 & 2 omvat de opdracht eveneens het opmaken van een subsidieaanvraagdossier bij AGIOn, gebaseerd op het globaal investeringsplan. De ontwerper dient bij het uitvoeren van de opdrachten ten allen tijde de fysische en financiële normen van AGIOn te volgen en zoveel als mogelijk de beschikbare subsidiemogelijkheden te benutten. Het bestek voorziet de open offerteaanvraag als wijze van gunning. Impact op beleids- en beheerscyclus actieplan Onderwijs ondersteuning, Kinderopvang ondersteuning, Kunstonderwijs, Verhuur zalen en materialen actie Perceel 1: Actie 'INV School Voortkapel & actienummer Actie 'INV Polyvalente zaal Voortkapel Perceel 2: Actie 'INV School Heultje' & Actie 'INV bko Heultje infrastructuur' Perceel 3: Actie 'INV Tekenschool Infrastructuur' omschrijving project Aanstellen ontwerper voor diverse onderhoudswerken aan schoolgebouwen raming kosten Ereloon ontwerper, veiligheidscoördinatie en EPB verslaggeving wordt geraamd op: - perceel 1: EUR + procentueel aandeel renovatiewerken (incl. btw) - perceel 2: EUR + procentueel aandeel renovatiewerken (incl. btw) - Perceel 3: EUR + procentueel aandeel renovatiewerken (incl. btw) In functie van de nog op te maken globale investeringsplannen en de voortgang van de subsidiedossiers worden in samenspraak met het beleid de nodige bijkomende investeringskredieten voor infrastructuurwerken en erelonen voorzien bij volgende budgetbesprekingen. raming opbrengsten / Fasering Fase 1 Fase 2 Fase 3 Opmaak globaal investeringsplan Uitvoering dringende onderhoudswerken Opmaak en indienen subsidieaanvraag AGIOn Stemming Unaniem

17 BESLUIT Artikel 1 Het bestek met nr en de raming voor de opdracht "Aanstellen van een ontwerper voor de renovatie van diverse schoolgebouwen" worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De veiligheidscoördinatie-ontwerp en verwezenlijking alsook de EPBverslaggever behoren tot de opdracht. Het totaal aan erelonen is sterk afhankelijk van het aantal en de kostprijs van de dringende renovatiewerken, welke deel uitmaken van de dialoog tussen opdrachtgever en -nemer tijdens de uitvoering van de opdracht, en daarom moeilijk te ramen. Ereloon ontwerper, veiligheidscoördinatie en EPB verslaggeving wordt geraamd op: - perceel 1: EUR + procentueel aandeel renovatiewerken (incl. btw) - perceel 2: EUR + procentueel aandeel renovatiewerken (incl. btw) - Perceel 3: EUR + procentueel aandeel renovatiewerken (incl. btw) Artikel 2 Overeenkomstig artikel 25 van de Overheidsopdrachtenwet van 15 juni 2006, wordt de opdracht gegund bij wijze van de open offerteaanvraag. De opdracht wordt gegund aan de inschrijver die de meest voordelige, regelmatige offerte indient op basis van volgende gunningcriteria: 1. Integrale kwaliteit van de conceptuele benadering voor het globaal investeringsplan - 40 punten; 2. Integrale kwaliteit van de conceptuele ontwerpbenadering in het kader van de AGION-subsidieaanvraag 20 punten (enkel percelen 1 & 2) 3. Prijs - 40 punten (perceel 3: 60 punten) De subcriteria met bijhorende weging worden in het bestek vermeld Artikel 3 De uitgave voor deze opdracht dient verrekend op de actie: Perceel 1: Actie 'INV School Voortkapel & Actie 'INV Polyvalente zaal Voortkapel Perceel 2: Actie 'INV School Heultje' & Actie 'INV bko Heultje infrastructuur' Perceel 3: Actie 'INV Tekenschool Infrastructuur'. 009 Overheidsopdrachten. Samenwerkingsovereenkomst groepsaankoop 'Natuur- en onderhoudswerken door doelgroepwerknemers regio Westerlo, Olen en Herselt'. Goedkeuring. Burgemeester Guy Van Hirtum licht het agendapunt toe. Voorgeschiedenis De huidige samenwerking met de Minawerkers loopt ten einde op 31 december Gezamenlijk aankopen kan leiden tot aanzienlijke besparingen en administratieve vereenvoudiging. Argumentatie

18 De milieudienst van Gemeente Westerlo heeft in samenwerking met de dienst overheidsopdrachten van gemeente Westerlo het initiatief genomen om met andere openbare besturen een samenaankoop te organiseren. Er wordt een samenwerkingsovereenkomst voorgesteld tussen Gemeente Westerlo en de gemeente Herselt, gemeente Olen, OCMW Olen en OCMW Westerlo. Gemeente Westerlo zal als opdrachtencentrale de procedure voeren en in naam van deelnemende besturen bij de gunning van de opdracht optreden. Ondanks de talrijke voordelen dient er te worden vastgesteld dat er enkele aandachtspunten zijn bij het optreden als opdrachtencentrale, waaronder mogelijke juridische betwistingen. Bijgevolg is het aangewezen om tussen de opdrachtencentrale en de deelnemende entiteiten een samenwerkingsovereenkomst te sluiten met het oog op het maximaal inperken van deze juridische risico's alsook om te anticiperen op eventuele probleemsituaties. Met het oog op het vermijden van betwistingen tijdens de uitvoering van de groepsaankoop, bestaat de noodzaak dat de betreffende gemeente/ocmw een bindend engagement tot deelname aan de opdracht aangaat en dit voorafgaand aan de publicatie van de opdracht tot de indiening van een offerte voor de opdracht. In deze samenwerkingsovereenkomst wordt o.a. uiteengezet hoe de organisatie van de groepsaankoop praktisch verloopt. De samenaankoop omvat het inzetten van doelgroepwerknemers in het kader van natuurbos, landschapsbeheer en openbare reinheid op grondgebied Westerlo, Olen en Herselt. De besturen ontvangen hiervoor subsidies. De ploeg zal het biodiversiteitsbeleid en het lokale natuur- en landschapsbeleid van de gemeentes in de meest ruime zin ondersteunen en concreet op het terrein vormgeven. De opdracht is voorbehouden voor doelgroepwerknemers, zoals vermeld in het besluit van de Vlaamse Regering van 28 maart 2014 houdende toekenning van compensatie aan verschillende actoren en aan gemeenten voor milieugerelateerde taken, uitgevoerd door doelgroepwerknemers. De contractsluiting met de opdrachtnemer kan ingaan na de gunning van de opdracht door het college van burgemeester en schepenen van gemeente Westerlo en is bindend voor elk deelnemend bestuur. Vervolgens sluit elk bestuur apart, elk voor hun deel, de opdracht met de aangestelde leverancier. De uitvoering gebeurt tevens door en voor elk van deze besturen. Elk bestuur is afzonderlijk verantwoordelijk voor een tijdige betaling van de facturen. De door Gemeente Westerlo gepresteerde uren worden niet doorgerekend aan de deelnemende entiteiten. In geval van juridisch geschil betreffende deze overheidsopdracht, is elk deelnemend entiteit mee verantwoordelijk voor alle mogelijke kosten in verhouding tot zijn aandeel in de opdracht. Juridische grond Wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen alsook KB van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren en KB van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen.

19 In toepassing van artikel 2, 4 van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten, zal Gemeente Westerlo optreden als opdrachtencentrale in die zin dat ze overheidsopdrachten met betrekking tot werken, leveringen of diensten plaatst die bestemd zijn voor aanbestedende overheden, overheidsbedrijven of aanbestedende entiteiten. Het besluit van 2 september 2013 van de gemeenteraad waarbij het begrip 'dagelijks bestuur' wordt gedefinieerd en waarin de gevallen worden opgesomd die van een voorafgaand visum door financieel beheerder worden vrijgesteld. Besluit van de Vlaamse Regering van 28 maart 2014 houdende toekenning van compensatie aan verschillende actoren en aan gemeenten voor milieugerelateerde taken, uitgevoerd door doelgroepwerknemers. Impact op beleids- en beheerscyclus actieplan Kwaliteitsvolle leefomgeving actie Natuurwerk door Minawerkers actienummer omschrijving project Inzet doelgroepwerknemers in het kader van natuur- en onderhoudswerken. raming kosten Deel Westerlo: ,49 EUR incl. btw EUR incl. btw = ,49 EUR incl. btw (obv uren) raming opbrengsten Voor gemeente Westerlo bedraagt dit l4.253,7 EUR per jaar via subsidies. Er wordt per takenpakket (of 600 uren) een subsidie toegekend van EUR. Vanaf 600 uren wordt de subsidie à rato van het aantal gepresteerde uren uitgekeerd. De subsidie wordt ingeschreven op ontvangstbudget van het betreffende dienstjaar. Stemming Unaniem BESLUIT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 De gemeenteraad keurt de samenwerkingsovereenkomst met als onderwerp '' groepsaankoop natuur- en onderhoudswerken door doelgroepwerknemers regio Westerlo, Olen en Herselt' goed. De samenwerkingsovereenkomst treedt in werking op datum van de ondertekening en dit voor de duur van de onderhandeling in het kader van het aanstellen van een dienstverlener voor de overheidsopdracht "Samenaankoop 'Natuur- en onderhoudswerken door doelgroepwerknemers regio Westerlo, Olen en Herselt'. Voor deze samenaankoop zal Gemeente Westerlo optreden als opdrachtencentrale en gemandateerd worden om de procedure te voeren in naam van Gemeente Herselt, Gemeente Olen, OCMW Herselt en OCMW Westerlo. De ondersteuning stopt tot aan de gunning van de opdracht. Daarna zijn alle deelnemende besturen zelf verantwoordelijk voor het sluiten, opvolgen en betalen van de geleverde prestaties. De samenwerkingsovereenkomst tussen Gemeente Westerlo en de deelnemende besturen maakt integraal deel uit van dit besluit.

20 Artikel 5 De door Gemeente Westerlo gepresteerde uren worden niet doorgerekend aan de deelnemende entiteiten. In geval van juridisch geschil betreffende deze overheidsopdracht, is elke deelnemende entiteit mee verantwoordelijk voor alle mogelijke kosten in verhouding tot zijn aandeel in de opdracht. 010 Sport. Sportregio Kempen IV. Uittreding gemeente Herselt. Schepen Herman Wynants licht het agendapunt toe. Samenvatting Uittreding van de gemeente Herselt uit de Sportregio Kempen. Voorgeschiedenis Op de gemeenteraad van 26 januari 2015 zijn de statuten van IV Sportregio Kempen goedgekeurd. Deze werden door alle gemeenteraden van de participerende gemeenten goedgekeurd, zijnde: Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Nijlen, Olen, Vorselaar en Westerlo. Feiten en context Naar aanleiding van de zitting van de gemeenteraad van Herselt op 21 maart 2016, moet de uittreding van de gemeente Herselt vastgesteld worden met ingang van 1 januari Juridische grond In overeenstemming met artikel3 6 en 7 van de statuten moet dit aan de gemeenteraden van alle partijen worden gecommuniceerd samen met een motivatie waarom zij uittreden. Argumentatie Het uittreden is conform de statuten en kan jaarlijks indien gecommuniceerd voor 1 juni, waarbij de datum van versturen geldt als datum van uittreden. (bepaald in de statuten) De gemeente Herselt heeft wel nog engagement genomen voor het jaar 2016, daarmee zal de uittreding ingaan op 1 januari Op de werkgroepvergadering van 10 mei is dit ook in de werkgroep van Sportregio Kempen besproken. De sportdiensten betreuren het uitstappen, maar indien niet alle partners gemotiveerd zijn voor de samenwerking is het beter dat de wegen scheiden. De gemeente Herselt heeft door de jaren heen sterk geïnvesteerd in infrastructuur (vrijetijdscentrum de Mixx) en voltijdse werkkrachten voor de sportdienst. Hierdoor kiezen zij ervoor om verder hun accenten te leggen en zij hiervoor de middelen, de locatie en het personeel hebben omdat zij zo zeer snel kunnen inspelen wat betreft "lokale sportieve noden". BESLUIT Artikel 1 Gemeenteraad neemt kennis van het uittreden van de gemeente Herselt uit Sportregio Kempen IV.

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 24 oktober 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 24 oktober 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 24 oktober 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 19 september 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Sint-Carolus

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 september 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 september 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 6 oktober 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 september 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 28 januari 2013

Gemeenteraad van maandag 28 januari 2013 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 28 januari 2013 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 17 december 2012 en 2 januari 2013. De raad hecht zijn goedkeuring aan de notulen van

Nadere informatie

Gemeenteraad van 27 juni 2016

Gemeenteraad van 27 juni 2016 Gemeenteraad van 27 juni 2016 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 23 mei 2016. 002 ICT. Goedkeuring informatieveiligheidsbeleid. 003 Kerkfabrieken. Jaarrekeningen. Advies rekening dienstjaar

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

Reglement rentearme leningen

Reglement rentearme leningen Reglement rentearme leningen Reglement van Stad Zottegem voor het toekennen van rentearme leningen voor jeugdwerkinfrastructuur bij erkende plaatselijke jeugdwerkinitiatieven en erkende sportverenigingen

Nadere informatie

Afwezig: de heer Pascal Kwanten, raadslid; mevrouw Nancy Van Hoof, raadslid; de heer Flor Celen, raadslid

Afwezig: de heer Pascal Kwanten, raadslid; mevrouw Nancy Van Hoof, raadslid; de heer Flor Celen, raadslid Gemeenteraad Notulen Zitting van 3 september 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Guy Van Hirtum, burgemeester; de heer Herman Wynants, schepen; de heer Filip Verrezen, schepen; mevrouw Kelly Verboven,

Nadere informatie

Reglement Renteloze lening jeugdlokalen Goedgekeurd op de gemeenteraad van 19 december 2011

Reglement Renteloze lening jeugdlokalen Goedgekeurd op de gemeenteraad van 19 december 2011 Reglement Renteloze lening jeugdlokalen Goedgekeurd op de gemeenteraad van 19 december 2011 Gemeente Laakdal Kerkstraat 21 2430 Laakdal info@laakdal.be www.laakdal.be Jeugddienst Laakdal Kerkstraat 21

Nadere informatie

Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019

Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Secretariaat 1 Installatie. Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. 2 Installatie.

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Definitieve notulen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Secretariaat 1 Notulen. Verslag 29 april 2019. - Goedkeuring 2 IOK. Buitengewone algemene vergadering van

Nadere informatie

Beslissingen OCMW-raad van woensdag 27 januari 2016

Beslissingen OCMW-raad van woensdag 27 januari 2016 Beslissingen OCMW-raad van woensdag 27 januari 2016 Aanwezig Verontschuldigd ocmw-voorzitter Clyde Tai-Apin, ocmw-raadsleden Pascal Kwanten, Harry Plettinx, Harri Verbraecken, Louis Caers, Dora Weckhuysen,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 19 december 2016

GEMEENTERAAD VAN 19 december 2016 GEMEENTERAAD VAN 19 december 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Guy Van Hirtum - burgemeester Herman Wynants, Filip Verrezen, Kelly Verboven, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Iris De Wever - schepenen

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

Gemeenteraad van 26 juni 2017

Gemeenteraad van 26 juni 2017 Gemeenteraad van 26 juni 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Guy Van Hirtum - burgemeester Herman Wynants, Filip Verrezen, Kelly Verboven, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Iris De Wever - schepenen Clyde

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Definitieve notulen Zitting van 25 maart 2019 EXTRA PUNTEN HD1 Bij hoogdringendheid. Rechtzetting en correcte weergave stemverrichtingen bij aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

Agenda gemeenteraad maandag 14 december 2015

Agenda gemeenteraad maandag 14 december 2015 Agenda gemeenteraad maandag 14 december 2015 openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 9 november 2015. 2 Secretariaat. Gemeenteraad. Verkiezing van de voorzitter van de Gemeenteraad-voorzitter

Nadere informatie

Gemeenteraad van 23 mei 2016

Gemeenteraad van 23 mei 2016 Gemeenteraad van 23 mei 2016 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 25 april 2016. 002 Secretariaat. AGB Raad van Bestuur - besluiten genomen in 2015. Kennisname. 003 Secretariaat. GAS. Afrekening

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Dit subsidiereglement wil de voetbalclubs van Westerlo ondersteunen bij de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld

Nadere informatie

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 Naam van de projectvereniging De projectvereniging werd op 16 november 2007 opgericht onder de naam

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 25 juni 2012 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 25 juni 2012 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 25 juni 2012 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 25 juni 2012. De raad hecht zijn goedkeuring aan de notulen van de vorige zitting. 2 Melding:

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs.

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN SUBSIDIE VOOR ONDERWIJSINFRASTRUCTUUR VOOR SCHOLEN OP GRONDGEBIED STEENOKKERZEEL HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN ARTIKEL 1. DOELSTELLING 1 Binnen de grenzen van de jaarlijks

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING.

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Gemeenteraad van 9 november 2015

Gemeenteraad van 9 november 2015 Gemeenteraad van 9 november 2015 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. 002 Secretariaat. Kennisname ontslag van Marc Van den Bruel als gemeenteraadslid. 003 Secretariaat. Gemeenteraad.

Nadere informatie

Zitting van 7 augustus Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten

Zitting van 7 augustus Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten SOCIAAL HUIS HERSELT Kerkstraat 1A, 2230 Herselt Provincie Antwerpen OCMW HERSELT Zitting van 7 augustus 2018 - Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten Aanwezig: Erik Valgaeren - Voorzitter

Nadere informatie

Reglement financiële ondersteuning aan sportverenigingen voor investeringen aan sportinfrastructuur

Reglement financiële ondersteuning aan sportverenigingen voor investeringen aan sportinfrastructuur Reglement financiële ondersteuning aan sportverenigingen voor investeringen aan sportinfrastructuur Artikel 1 De gemeente kan binnen de grenzen van dit reglement toelagen en leningen verlenen voor investeringen

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Gemeenteraad van 23 januari 2017

Gemeenteraad van 23 januari 2017 Gemeenteraad van 23 januari 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Guy Van Hirtum - burgemeester Herman Wynants, Filip Verrezen, Kelly Verboven, Kristof Welters vanaf punt 002, Tinne Wuyts, Iris De Wever

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Reglement financiële autonomie sportverenigingen

Reglement financiële autonomie sportverenigingen Reglement financiële autonomie sportverenigingen artikel 1: Binnen de perken van het daartoe op de begroting voorziene krediet, kan de gemeenteraad subsidies toekennen voor de bouw, de renovatie of het

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten.

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten DEEL I: ALGEMEEN Art. 1 Het

Nadere informatie

Gemeenteraad van 20 november 2017

Gemeenteraad van 20 november 2017 Gemeenteraad van 20 november 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Guy Van Hirtum - burgemeester Herman Wynants, Filip Verrezen, Kelly Verboven, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Iris De Wever - schepenen

Nadere informatie

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden.

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden. Statuten EVA Jeugdhuis Impuls vzw Ondernemingsnummer 0428964979 I. Algemene bepalingen Art. 1. De vereniging draagt de naam Jeugdhuis Impuls vzw en haar zetel is gevestigd te 9840 De Pinte, Polderbos 2,

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 21 oktober 2013

Gemeenteraad van maandag 21 oktober 2013 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 oktober 2013 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 2 september 2013. De raad hecht zijn goedkeuring aan de aangepaste notulen van de vorige

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

Reglement tot toekenning van renteloze leningen aan de cultuur-, jeugd- en sportsector

Reglement tot toekenning van renteloze leningen aan de cultuur-, jeugd- en sportsector Reglement tot toekenning van renteloze leningen aan de cultuur-, jeugd- en sportsector Zitting van 21 juni 2018. Gepubliceerd op 26 juni 2018. Artikel 1. Algemeen Binnen de grenzen van het goedgekeurde

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Gemeenteraad van 18 september 2017

Gemeenteraad van 18 september 2017 Gemeenteraad van 18 september 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Guy Van Hirtum - burgemeester Herman Wynants, Filip Verrezen, Kelly Verboven, Kristof Welters vanaf agendapunt 2, Tinne Wuyts, Iris

Nadere informatie

Gemeenteraad van 6 oktober 2014

Gemeenteraad van 6 oktober 2014 Gemeenteraad van 6 oktober 2014 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 september 2014. 002 Secretariaat. Autonoom gemeentebedrijf "AGB WESTERLO". Benoeming leden raden van bestuur. 003 AGB Westerlo.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

College van burgemeester en schepen van 2 januari 2013

College van burgemeester en schepen van 2 januari 2013 College van burgemeester en schepen van 2 januari 2013 001 Schepencollege. Taakverdeling. 002 Schepencollege. Vergadermomenten schepencollege. 003 Schepencollege. Zitdagen van de leden van het schepencollege.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst secretariaat Volgnummer dossier Onderwerp Overheidsopdrachten. Gezamenlijke aankoop elektriciteit 2012-2014.

Nadere informatie

Gemeenteraad van 23 oktober 2017

Gemeenteraad van 23 oktober 2017 Gemeenteraad van 23 oktober 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Guy Van Hirtum - burgemeester Herman Wynants, Filip Verrezen, Kelly Verboven, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Iris De Wever - schepenen

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Gemeenteraad van 21 oktober 2013

Gemeenteraad van 21 oktober 2013 Gemeenteraad van 21 oktober 2013 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 2 september 2013. 002 Eredienst. Kerkfabriek Sint-Michiel Oevel. Goedkeuring meerjarenplanwijziging 2008-2013 en akteneming

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Agendapunt nr. 14: VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE DE GEMEENTERAAD Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Gelet op de omzendbrief BB 2007/03 van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst secretariaat Volgnummer dossier 9 Onderwerp Overheidsopdrachten. Samenaankoop van elektriciteit en

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 2 januari 2017

College van burgemeester en schepenen van 2 januari 2017 College van burgemeester en schepenen van 2 januari 2017 Aanwezig: Verontschuldigd burgemeester-voorzitter Guy Van Hirtum, schepenen Herman Wynants, Filip Verrezen, Kelly Verboven (vanaf punt 7), Kristof

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Definitieve notulen Zitting van 29 april 2019 OPENBARE ZITTING Secretariaat 1 Notulen. Verslag 25 maart 2019. - Goedkeuring 2 IOK. Algemene vergadering van 21 mei 2019.

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN MAANDAG 25 JANUARI 2016 GEMEENTE BORSBEEK Aanwezig : Michaël Vermeiren, voorzitter Dis Van Berckelaer, burgemeester Walter Kiebooms, Ken Casier,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat de opdracht krijgt de inrichtende overheid bij te staan bij het beheer

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 21 november 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Sint-Niklaas

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Gemeente Westerlo Boerenkrijglaan Westerlo. Budgetwijziging 2/2016

Gemeente Westerlo Boerenkrijglaan Westerlo. Budgetwijziging 2/2016 Gemeente Westerlo Boerenkrijglaan 61 2260 Westerlo Budgetwijziging 2/2016 Gemeente Westerlo p. 2 van 26 budgetwijziging 2/2016 Gemeente Westerlo laatste budgettair Boerenkrijglaan 61 journaalnummer: 2260

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Budget 2018 AGB Westerlo budget 2018

Budget 2018 AGB Westerlo budget 2018 Budget 2018 AGB Westerlo budget 2018 AGB Westerlo p. 2 van 23 budget 2018 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2018000374 NIS-code AGB: / NIS-code gemeente: 13049

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie