SENIORENRAAD. 15 februari 2018 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SENIORENRAAD. 15 februari 2018 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge"

Transcriptie

1 SENIORENRAAD 15 februari 2018 om 9u in de raadzaal van het stadhuis Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Pieter Marchand, schepen OCMW Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge Dienstencentrum De Bres Charlotte Devrekere, centrumverantwoordelijke WZC Huize Proventier Janne Simpelaere, Sociale dienst WZC OLV Gasthuis Verontschuldigd: Friede Landerwyn, verantwoordelijke bewonerszorg Afdelingen NEOS Marc Sioen OKRA Poperinge: Jeannine Alderweireldt en Pol Debaene S-Plus Poperinge Jenny Techel en Rita Sinave Vlaamse Actieve Senioren Eddie Vintevogel en Monique Masschelein OKRA Abele Julia Ostyn en Marie-Anne Wayaert OKRA Krombeke - OKRA Proven Hilda Depeser en Frans Deblock OKRA Reningelst Jacques Storme en Godelieve Vanwolleghem OKRA Watou Michel Russe en Alain Vandendriessche OKRA Roesbrugge/Haringe Frans Soetaert Popfina Raymond Mulle VIEF - Onafhankelijken Maria Lermytte, Rika Dekock en Henri Vandenberghe

2 Verslag 1. Goedkeuring vorig verslag De seniorenraad keurt het verslag goed. 2. Evaluatie novemberfeest 180 entrées, is goed maar kon beter. Minder volk door de gelijktijdige activiteit van Proventier (optreden Jan Wuytens), goede ambiance. Cijfers Inkomsten Entrées 1004 Drank Uitgaven Mini maxi Band 400 Sabam 410,75 Factuur VDK - drank ,75 RESULTAAT 440,25 3. Feesten in de toekomst Gezien de steeds dalende opkomst bij evenementen moet er even wordt nagedacht of we zowel met de kermisweek als in november een seniorenfeest voorzien. De leden van de vergadering zijn allemaal akkoord met de stelling dat er een overaanbod is van activiteiten. Er wordt voorgesteld 1 feest per jaar te doen. De voorzitter schetst de situatie rond de beschikbare middelen voor cultuur en meldt dat op alle domeinen minder krediet beschikbaar is. Er wordt opgemerkt dat we waakzaam moeten blijven voor de evenredige verdeling van de centen qua cultuur. Het resterende krediet 2018 zal worden ingezet voor het aantrekken van een grote artiest. Qua timing valt de voorkeur op de periode van de 10-daagse Geestelijke Gezondheid. Aan de verenigingen wordt gevraagd opgave te doen van de beschikbare dagen tussen 1 en 10 oktober. Het feest proberen we op de meest geschikte datum in te plannen. Van zodra een datum gekend is, wordt geprobeerd een artiest vast te leggen. Een andere optie is er ook een maaltijd aan te koppelen. Misschien iets voor de editie 2019.

3 4. Nieuws vanuit de adviesraden Cultuur Tijdens de algemene vergadering van de cultuurraad werd duidelijk dat er meer reclame moet gemaakt worden rond de UITPAS. Nog steeds heel wat mensen kennen de kaart en haar voordelen niet. Deze kaart dient ook om de drempel voor kansarmen te verlagen. Aan verenigingen wordt in een volgende fase gevraagd ook hun schouders te zetten onder dit systeem. Er moet nog één en ander worden afgestemd, want deelnemende verenigingen/organisaties beschikken niet over een systeem om de kaart te lezen, wat het gebruik enigszins in de weg staat. De kaart kost 5 EUR, voor kansarmen is deze gratis. Met deze kaart kan men reductie krijgen en tevens punten sparen die men later opnieuw kan omruilen. Kansarmen betalen slechts 20% van de deelnameprijs. De stad en de organisator nemen elk 40% voor hun rekening. Beheersorgaan Vanuit OKRA Reningelst kwam de vraag om voldoende kastruimte te voorzien voor het wegbergen van hun materiaal. Er is afgesproken dat OKRA Reningelst een voorstel opmaakt en doorstuurt naar het Dagelijks Bestuur van de Seniorenraad. Het Dagelijks Bestuur zorgt voor een officiële vraagstelling via het CBS. OKRA Poperinge merkt op dat het probleem van OKRA Reningelst een luxeprobleem is, want OKRA Poperinge moet alle materiaal thuis stockeren. De voorzitter vult aan dat er op de Gaselwestsite stockageruimte voorzien zal worden, een opportuniteit om rekening mee te houden. Mobiliteit - Zone 30 Bellewijk: In uitvoering - Charter werfverkeer: Afspraken tussen stadsbestuur en Bouwunie met betrekking tot grootschalige werken in het stadscentrum bijv. geen zwaar vervoer tijdens de spits, vastleggen van aan- en afvoertrajecten, Deze afspraken moeten de veiligheid van de zwakke weggebruiker verhogen. Jumelageraad - Voor Watou en Roesbrugge is er een aanvraag voor jeugduitwisseling. 5. Seniorgames + BBQ Seniorgames Voorstel VM: - Wandelen (Fries Claerhout) - Fietsen (Gerard Spenninck) - Krolf/Curling (wissel) - Aquagym/zwemmen (1 e deel aquagym/2 e deel vrij zwemmen) s Middags: Soep (Proventier) en broodjes (Les Copains)

4 Voorstel NM: - Fitness (Marc Gryson) - Yoga (John Debock) - Aquagym/Zwemmen - Dansen (OKRA Krombeke) - KUBB (Gerard Spenninck) - Krolf - Groenbollen - Krolf/Curling - Bollen in de Lege Doorn? - Vissen (Reningelst 200 EUr voor 20 deelnemers)? Alternatief bij slecht weer: Volkssporten Deelnameprijs: 5 EUR en 20 EUR (inclusief BBQ) Opties muziek: afspeellijst uitbater cafetaria (gratis) of zanger Slembrouck (Reningelst) OKRA Reningelst merkt op dat er geen wandelvoetbal voorzien is. In Reningelst wordt er geregeld aan wandelvoetbal gedaan en zal er misschien wel interesse zijn. Jean-Marie Maerten kunnen we aanspreken voor het begeleiden van deze sportactiviteit. Dit zal worden besproken met de sportdienst. Misschien zullen we een aantal sporten moeten schrappen in de namiddag om het aanbod niet te groot te maken. 6. Advies Mobiliteit: stand van zaken De enquête werd bezorgd aan alle verenigingen van de Poperingse deelgemeenten nl. OKRA Abele (133), OKRA Roesbrugge/haringe (110), OKRA Krombeke (102), OKRA Proven (173), OKRA Reningelst (236) en OKRA Watou (181). In het totaal kregen we 217 ingevulde enquêtes terug. Dit betekent een respons van 23 %. Wat kan afgeleid worden uit de gegevens: Hoe vaak zal men gebruik maken van het VMV wanneer het wordt voorzien? - 59 % af en toe - 23 % nooit - 5 % maandelijks - 5,5 % wekelijks - 4 % beantwooorde de vraag niet - 3 % tweemaandelijks Is de centrale opstapplaats een probleem? - 58,5 % geen probleem - 20,5 % is dit een probleem - 21 % beantwoorde de vraag niet

5 Wat vindt men van de kostprijs 3 EUR (H/T)? - 75% vindt de prijs oké - 12,5 vindt het goedkoop - 11,5% beantwoordde de vraag niet - Wat vindt men over de beschikbare tijd (kleine 2u) in Poperinge? - 73,5% vindt dat oké - 11,5 vindt dit te kort - 2 % vindt dit te lang - 13 % beantwoordde de vraag niet SAMENVATTEND: Wie is over de ganse lijn positief? Dit wil zeggen: De centrale opstapplaats is geen probleem De kostprijs is oké/goedkoop De beschikbare tijd in Poperinge is oké EN men geeft aan dat er gebruik zal gemaakt worden van het vervoer In het totaal zijn 37,5 % van de respondenten over de ganse lijn positief waarvan : - 87,5 % opgeven af en toe gebruik te maken van het vervoer - 5 % Tweewekelijks - 5 % Maandelijks - 2,5 % wekelijks BP Abele liet weten dat uit gesprekken met de OKRA blijkt in Abele geen draagvlak te zijn voor het voorstel van de stad met de bus van Suffis. OKRA Abele is meer voorstander van de Nestorvervoerdienst die de mensen afhaalt aan huis, hen afzet op de gewenste locatie en hun terug naar huis brengt. Wij zijn van mening dat de mobiliteit in Abele en groot Poperinge een thema is die gezamenlijk moet aangepakt worden. Wat zal er gebeuren met de kansarmen wanneer de belbus in 2020 verdwijnt? Wat met de minder mobiele mensen wanneer de reguliere bus zal verdwijnen buiten de schooluren? Vermoedelijk verdwijnt de belbus niet, maar wordt de belbus gecombineerd met het regulier busvervoer, waardoor de trajecten van de belbus kleiner worden. Dit systeem houdt natuurlijk in dat de wachttijden voor de reiziger zullen oplopen. Definitieve beslissingen werden tot op heden nog niet genomen. Zolang er geen zekerheid is rond hoe er te werk zal gegaan worden in de toekomst bij De Lijn, is moeilijk enig standpunt in te nemen. AANVULLING: Henri Vandenberghe bemerkt dat het beleid alles in het werk moet stellen om ervoor te zorgen dat de mobiliteit voor de burger wordt gevrijwaard. Mobiliteit moet solidair zijn (prijs en aanbod in verhouding) en voldoende aanwezig in de minder bevolkte gebieden.

6 Conclusie van Kenny Geuens, mobiliteitsambtenaar: Ik vind de reacties op het eerste gezicht wat aan de lauwe kant. Een eerder beperkt aantal respondenten zouden tweemaandelijks of vaker van het vervoer naar de vrijdagmarkt gebruikmaken. En dat moeten we vermoedelijk met een korrel zout nemen. Misschien is de vraag naar en het enthousiasme voor dergelijk vervoer toch een stuk beperkter dan we aanvankelijk hadden ingeschat. Ik vraag me af of we geen vervoersvraag trachten te beantwoorden die prima door de belbus (en het toekomstig vervoer op maat) kan worden ingevuld. De leden van de vergadering stellen voor de resultaten van de enquête voor te leggen aan het CBS en zullen suggereren om - Ofwel voorlopig deze piste te verlaten tot we meer informatie hebben rond het toekomstig vervoer van De Lijn. - Ofwel het onderzoek ruimer te voeren, want de bevraging beperkte zich tot de vereniging gebonden senioren van de deelgemeenten. Met het resultaat van 217 ingevulde enquêtes is het moeilijk representatieve uitspraken te doen. 7. Financiële toestand op Toestand Toestand Kas algemeen 127,72 EUR Kas algemeen EUR Kas evenementen 400,00 EUR Kas evenementen 400,00 EUR Zichtrekening 797,86 EUR Zichtrekening 564,50 EUR Spaarrekening 8.122,57 EUR Spaarrekening 7.346,92 EUR TOTAAL 9.448,15 EUR TOTAAL 8.783,00 EUR Er is iets meer geld uitgegeven dan in In 2017 werd voor de eerste keer de nieuwjaarsreceptie georganiseerd, werd de seniorenraad van Veurne uitgenodigd en werd een bedrijfsbezoek gebracht aan SOWEPO.

7 8. Toelagen 2018 Verleden jaar deden we reeds een aanzet om het systeem van subsidie-aanvraag wat te vereenvoudigen, maar het blijkt nog steeds te ingewikkeld. Het dagelijks bestuur van de seniorenraadraad heeft zich nog eens gebogen over de aanvraag en stelt voor om deze als volgt uit te voeren: DEEL 1 Deelname aan activiteiten SR/stadsbestuur 2p Groepsdeelname aan toneelvoorstellingen, seniorgames, seniorenfeest, kermiskaarting, culturele voorstellingen, georganiseerd door stad en/of seniorenraad. DEEL 2 Organisatie individuele activiteiten 1p Groepsdeelname aan georganiseerde activiteiten die niet wekelijks terugkeren: dagreis, ledenfeest, optreden Kursaal Oostende, DEEL 3 Organisatie terugkerende activiteiten 1p Groepsdeelname aan activiteiten die wekelijks of maandelijks terugkeren: SpellenNM (kaarten, teerling, rummicub), petanque, fietsen, wandelen, dansen, zwemmen, in eigen deelgemeente. DEEL 4 Vrijwilligersactiviteiten 1p Alle activiteiten die aandacht schenken aan hulp aan senioren (bijvoorbeeld vrijwillige hulp rusthuis/ldc De Bres, niet-vergoede prestaties Nestor, ) 9. Varia Vriendinnen: 8 maart Mooie toneelvoorstelling in organisatie van stad i.s.m. seniorenraad in CC Ghybe. Flyers werden verdeeld. Beurs en infonamiddag rond woonvormen i.s.m. LDC De Bres Het dagelijks bestuur van de Seniorenraad speelt al een tijdje met het idee om in 2019 een beurs te organiseren rond woonvormen. Vanuit het LDC kwam de vraag of er vanuit de seniorenraad interesse zou zijn voor een voordracht rond woonvormen. Combinatie van beide lijkt een perfect huwelijk. Dit sluit tevens nauw aan bij het advies woonvormen waaraan de seniorenraad heeft gewerkt. Aan de leden van de seniorenraad wordt gevraagd wie eventueel bereid is mee te werken aan het organiseren van de beurs en infonamiddag. Volgende personen stelden zich kandidaat: Eddie Vintevogel, Janne Simpelaere, Henri Vandenberghe, Charlotte Devrekere, jeannine Alderweireldt en Alexander Tydtgat. Workshop Rij vaardig Autorijden is niet meer wat het geweest is en het zal nooit meer worden wat het was. De evolutie gaat razendsnel: auto s, het verkeer en de risico s veranderen constant. Als bestuurder is het niet altijd even makkelijk om hiermee om te gaan.

8 De lesgever geeft tips om veilig met de auto te (blijven) rijden in alle omstandigheden. Het is de ideale workshop voor de wat oudere chauffeur, alsook voor iedereen die zich meer zelfzeker wil voelen achter het stuur. Kostprijs: 60 EUR/2u (max. 30 personen) Indien interesse kan dit worden georganiseerd in Poperinge en/of in één of meerdere deelgemeenten. Zwemmen 65+ Op dinsdag en donderdag tijdens schoolweken is het instructiebad op volgende tijdstippen uitsluitend voorbehouden voor senioren 65+: 07:00-08:45u u Er kan rustig worden gezwommen met leeftijdsgenoten. Inschrijving vooraf niet nodig. Op woensdagochtend is er tussen u aquagym. Let op: registreren en een beurtenkaart aankopen noodzakelijk. Het zwembad wil ook het gebruik van de wellness en het recreatiebad wat extra promoten bij de 65-plussers. Concreet: op vrijdagnamiddag tussen 13u30 en 17u. Op dat moment zijn de schoolkinderen ook weg. Vanaf 15u30 gebruikt de zwemclub dan wel 4 banen in het sportbad maar de wellness en recreatie staat vrij te gebruiken. Groepstarief 65+ = 6 /beurt De vraag van het zwembad is om dit te communiceren naar jullie achterban. Interessepeiling LDC De Bres reeds gepland wordt georganiseerd, datum staat nog niet vast Naar welke activiteiten gaat jouw interesse omtrent persoon en relatie? Aanbieder Je rechten als patiënt 39 12/4: Thuiszorgcentrum CM Bewust helder communiceren 34 VormingPlus Een waardig levenseinde 30 15/3: Praatcafé met dr. Provoost Omgaan met verlies & rouw (bij ouderen) 27 27/4: Huis van de mens Doe maar gewoon: omgaan met kanker 20 Bond Moyson Infomoment over burn-out 17 VormingPlus Seksualiteit bij het ouder worden 17 Infomoment over armoede 12

9 Horen, zien & praten: educatief pakket over intrafam. geweld 11 Kinderen & jongeren ondersteunen bij een echtscheiding 7 VormingPlus en Gezinsbond Naar welke activiteiten gaat jouw interesse omtrent gezondheid? Geheugentraining 49 VormingPlus Beter slapen 36 Thuiszorgcentrum CM Belang van bewegen bij het ouder worden + fittest 32 22/5: Bond Moyson Besparen op ziektekosten 30 16/10: Bond Moyson Rug: leg je niet neer bij rugpijn 29 Bond Moyson Quiz je gezond: een gezondheidsquiz 30 Bond Moyson Zorg dragen voor je ogen 27 Gezond kiezen in de winkel: alles over E-nummers 23 Gewichtige quiz: over gezonder voeding 23 Wat is cholesterol? 20 Gehoorstoornissen 18 Ouderdomsdiabetes 17 Thuiszorgcentrum CM Persoonlijke Alarmsystemen: de verschillende mogelijkheden 12 Thuiszorgcentrum CM COPD: een chronische longziekte 12 Naar welke activiteiten gaat jouw voorkeur? 101 tips voor meer veiligheid en comfort thuis 43 eigen regie Woonvormen voor wie een dagje ouder wordt 32 eigen regie Busreis voor alleenstaanden 26 Les over klusjes in huis 26 Dansnamiddag voor alleenstaanden 8 Afvalquiz 6 Eigen voorstellen? Nederlandse les voor anderstaligen Maandelijkse bijeenkomst voor alleenstaanden Quiz algemene kennis Gezellig samenkomen met hapje en drankje Infomoment over nieuwigheden in bandagisterie Hulpmiddelen bij minder mobiliteit Wandelingen met gids Lessen Mac aan betaalbare prijs Maatschappelijke problemen, politiek en zingevingsgesprekken Later? Evt Gespreksgroep Engels? Lichaamstaal Menopauze Met de kleinkinderen veilig online VormingPlus VormingPlus VormingPlus VormingPlus + gezinsbond Indien er verenigingen wensen een voordracht samen te organiseren, mogen ze contact opnemen met het LDC De Bres.

10 10. Activiteiten van de afdelingen Vlaamse Actieve Senioren Voordracht door Johan Gheeraert: Waarom Nederland en België twee landen zijn Kerstfeest Reisreportage over USA en Ijsland Jaarvergadering en viering Jubilarissen Nieuwjaarsreceptie Seniorenraad Poperinge OKRA Proven Viering 15 jaar NESTOR Kersfeest OKRA Poperinge Nieuwjaarsreceptie Groot-Poperinge Nieuwjaarsreceptie Seniorenraad Regionale bowling Nieuwjaarsviering bestuur OKRA POPFINA Jaarlijks feestmaal in Amfora viering kampioenen Kunstkamer FEDOS West-Vlaanderen bakkerijmuseum te Veurne OKRA Reningelst Dansfeest Mini Maxi Band Finale quiz in Harelbeke Kerstfeest met Trees en Mieke Debacker Nieuwjaarsfeest met Leen Persijn over dementie VOLGENDE VERGADERING: Donderdag 5 april om 9u in de Raadzaal stadhuis

SENIORENRAAD. 5 april 2018 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge

SENIORENRAAD. 5 april 2018 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge SENIORENRAAD 5 april 2018 om 9u in de raadzaal van het stadhuis Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Afwezig: Pieter Marchand, schepen OCMW Verontschuldigd:

Nadere informatie

14 september 2017 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge

14 september 2017 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge SENIORENRAAD 14 september 2017 om 9u in de raadzaal van het stadhuis Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Matthias Breyne, cultuurbeleidscoördinator

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 19 januari 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge

SENIORENRAAD. 19 januari 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge SENIORENRAAD Aanwezigheden Stadsbestuur 19 januari 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever

Nadere informatie

OUDERENADVIESRAAD. 4 februari 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge

OUDERENADVIESRAAD. 4 februari 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge OUDERENADVIESRAAD Aanwezigheden Stadsbestuur 4 februari 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 7 februari 2019 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1, 8970 Poperinge

SENIORENRAAD. 7 februari 2019 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1, 8970 Poperinge SENIORENRAAD 7 februari 2019 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1, 8970 Poperinge Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Dirk Lambrecht, sportfunctionaris

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 8 november 2018 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1, 8970 Poperinge

SENIORENRAAD. 8 november 2018 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1, 8970 Poperinge SENIORENRAAD 8 november 2018 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1, 8970 Poperinge Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Pieter Marchand, schepen

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 17 november 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge. afwezig: Karolien Nuytten, verantwoordelijke bewonerszorg

SENIORENRAAD. 17 november 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge. afwezig: Karolien Nuytten, verantwoordelijke bewonerszorg SENIORENRAAD Aanwezigheden Stadsbestuur 17 november 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 7 april 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge

SENIORENRAAD. 7 april 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge SENIORENRAAD Aanwezigheden Stadsbestuur 7 april 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever OCMW

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 8 september 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge

SENIORENRAAD. 8 september 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge SENIORENRAAD Aanwezigheden Stadsbestuur 8 september 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever

Nadere informatie

OUDERENADVIESRAAD. 5 februari 2015 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge. Afwezig: Karolien Nuytten, verantwoordelijke bewonerszorg

OUDERENADVIESRAAD. 5 februari 2015 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge. Afwezig: Karolien Nuytten, verantwoordelijke bewonerszorg OUDERENADVIESRAAD Aanwezigheden Stadsbestuur 5 februari 2015 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 7 juni 2018 om 9u in OC De Bollaard, Watou. Afwezig: Friede Landerwyn, verantwoordelijke bewonerszorg

SENIORENRAAD. 7 juni 2018 om 9u in OC De Bollaard, Watou. Afwezig: Friede Landerwyn, verantwoordelijke bewonerszorg SENIORENRAAD 7 juni 2018 m 9u in OC De Bllaard, Watu Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnscnsulent, secretaris-verslaggever Ingrid De Crck, deskundige planlgie Afwezig: Pieter Marchand,

Nadere informatie

OUDERENADVIESRAAD. 3 april 2014 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge. Verontschuldigd : Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge

OUDERENADVIESRAAD. 3 april 2014 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge. Verontschuldigd : Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge OUDERENADVIESRAAD 3 april 2014 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge Aanwezigheden Stadsbestuur Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Dirk

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. VERSLAG SENIORENRAAD 14 februari 2017 AANWEZIG: * Voorzitter O. Thys * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos J. Vanhees, P. Carnotensis * Senioren Jesseren M. Lousbergh * Avondrood *

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER. September 2015 02/09/15 Ontspanningsnamiddag: croque monsieur Wij serveren lekkere croque monsieur tegen democratische prijzen.

ACTIVITEITENKALENDER. September 2015 02/09/15 Ontspanningsnamiddag: croque monsieur Wij serveren lekkere croque monsieur tegen democratische prijzen. ACTIVITEITENKALENDER september - oktober november - december 2015 September 2015 02/09/15 Ontspanningsnamiddag: croque monsieur Wij serveren lekkere croque monsieur tegen democratische prijzen. Prijs:

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD: Carnotensis P, Keimes ML, Lenaerts J, Mommen K. AFWEZIG: Lousbergh M.

VERONTSCHULDIGD: Carnotensis P, Keimes ML, Lenaerts J, Mommen K. AFWEZIG: Lousbergh M. VERSLAG SENIORENRAAD 16 oktober 2018 AANWEZIG: * Voorzitter Vanacken A. * Schepen van senioren * OCMW voorzitter * Neos Vanhees J. * Senioren Jesseren * Avondrood * OKRA Borgloon Moens J, Vanhees R * Senioren

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane September oktober november - december 2018

ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane September oktober november - december 2018 ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane September oktober november - december 2018 September 2018 04/09/18 Bloemschikken Doe gezellig met ons mee en ga met een mooi bloemstuk naar huis. Een infoblad

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER 01/01/18-07/01/18 ACTIVITEITENKALENDER GESLOTEN JANUARI 2018 08/01/18 Dorpsrestaurant: verloren maandag Je kan weer lekker komen smullen van onze overheerlijke appelbollen en worstenbrood. Van harte welkom!

Nadere informatie

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018 Aanwezig: Leaerts Gaby Aerts Paula Arijs Albertine Beets Bertha De Coster Raymonde De Meutter Joris Gevers Geert Goeminne Kristien Noppe Magda Poels Marcel Van Quickenborne Charles Vander Niepen Jacqueline

Nadere informatie

OUDERENADVIESRAAD. 30 januari 2014 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge

OUDERENADVIESRAAD. 30 januari 2014 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge OUDERENADVIESRAAD Aanwezigheden Stadsbestuur 30 januari 2014 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge Ben Desmyter, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever OCMW

Nadere informatie

Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.be/sportkaart

Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.be/sportkaart 2013 Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart de beurtenkaart geldig blijft tot deze opgebruikt is. elke deelnemer verzekerd is tegen lichamelijke ongevallen.

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

Zaal KLEINE FOYER 3.3. Dorpspunt Beveren: inclusie maakt mobiliteit beter

Zaal KLEINE FOYER 3.3. Dorpspunt Beveren: inclusie maakt mobiliteit beter Zaal KLEINE FOYER 3.3. Dorpspunt Beveren: inclusie maakt mobiliteit beter Dorpspunt in Beveren Inclusie maakt mobiliteit anders 2 3 -de bedoeling - Terugbrengen van diensten - Ontmoetingsplek voor het

Nadere informatie

P. Carnotensis, N. Cox, J. Lenaerts, M. Lousbergh, J. Moens, E. Vandermeeren

P. Carnotensis, N. Cox, J. Lenaerts, M. Lousbergh, J. Moens, E. Vandermeeren VERSLAG SENIORENRAAD 9 januari 2018 AANWEZIG: * Voorzitter A. Vanacken * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos J. Vanhees * Senioren Jesseren * Avondrood N. Ramakers * OKRA Borgloon ML

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane September oktober november - december 2019

ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane September oktober november - december 2019 ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane September oktober november - december 2019 September 2019 03/09/19 Bloemschikken Doe gezellig met ons mee en ga met een mooi bloemstuk naar huis. Een infoblad

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD: P. Carnotensis, N. Cox, ML Keimes, E. Vandermeeren, J. Vanhees AFWEZIG: De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

VERONTSCHULDIGD: P. Carnotensis, N. Cox, ML Keimes, E. Vandermeeren, J. Vanhees AFWEZIG: De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. VERSLAG SENIORENRAAD 13/02/2018 AANWEZIG: * Voorzitter A. Vanacken * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos * Senioren Jesseren M. Lousbergh * Avondrood N. Ramakers * OKRA Borgloon J.

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2016 JANUARI 2016 01/01/16- Cafetaria gesloten 04/01/16 05/01/16 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee 08/01/16 Boodschappendienst Inschrijven:

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2017 JANUARI 2017

ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2017 JANUARI 2017 ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2017 JANUARI 2017 01/01/17- Cafetaria gesloten 08/01/17 09/01/17 Dorpsrestaurant: verloren maandag Je kan weer lekker komen smullen van onze overheerlijke

Nadere informatie

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS is een spaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Met UiTPAS kan iedereen UiTpunten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of ander voordeel.

Nadere informatie

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST REALISATIES VAN HET BEWONERSPLATFORM RENINGELST Informatie Bewoners geven aan dat er via de stadskrant van Poperinge al heel wat informatie wordt doorgegeven aan de

Nadere informatie

brugge.be/krolf sport Krolf Aanbod 2015 v.u. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, B-8000 Brugge

brugge.be/krolf sport Krolf Aanbod 2015 v.u. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, B-8000 Brugge brugge.be/krolf sport Krolf Aanbod 2015 v.u. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, B-8000 Brugge MAAK KENNIs MEt KroLF! op EEN VAN DE VELE INItIAtIEs Krolf is een gloednieuwe sport die komt overgewaaid uit

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 2 februari 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 2 februari 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 2 februari 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),van

Nadere informatie

Brussel Beweegt: Wandel en Fietsnamiddag. Brussel Beweegt Wandeling natuur of stad

Brussel Beweegt: Wandel en Fietsnamiddag. Brussel Beweegt Wandeling natuur of stad Je zocht op: Thema: Wandelen Brussel Beweegt: Wandel en Fietsnamiddag Op het programma onder andere een wandel- of fietstocht, een wandeltest met Sport Vlaanderen, een sessie 'gebruik van een stappenteller'.

Nadere informatie

lekker actief Praktische tips en afspraken

lekker actief Praktische tips en afspraken lekker actief Praktische tips en afspraken Hoe instappen? Drie startmomenten: Maart 2018 September 2018 Maart 2019 Stap 1: Invullen instapcontract Ten laatste 2 weken voor de maand waarin jullie willen

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

januari - augustus wekelijkse activiteiten en lessenreeksen Sportdienst i.s.m. het lokaal dienstencentrum De Stille Meers

januari - augustus wekelijkse activiteiten en lessenreeksen Sportdienst i.s.m. het lokaal dienstencentrum De Stille Meers 208 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen januari - augustus Sportdienst i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/nl/vrije-tijd/sport/sportmiddelkerke Sport@Middelkerke geeft een overzicht

Nadere informatie

GEMEENTE BERLAAR. SENIORENRAAD - Verslag. dinsdag 2 mei in WZC Sint Augustinus om 9 uur

GEMEENTE BERLAAR. SENIORENRAAD - Verslag. dinsdag 2 mei in WZC Sint Augustinus om 9 uur PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT MECHELEN GEMEENTE BERLAAR SENIORENRAAD - Verslag dinsdag 2 mei 2017 in WZC Sint Augustinus om 9 uur Aanwezig: Frans Boeckaerts (OKRA Centrum) Milja Luyten (OKRA Heikant)

Nadere informatie

Verslag gemeentelijke seniorenraad d.d. 05/06/2019

Verslag gemeentelijke seniorenraad d.d. 05/06/2019 GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD Hernieuwenstraat 15 8710 Wielsbeke Tel. : 056/67 45 06 Fax : 056/66 95 05 Verslag gemeentelijke seniorenraad d.d. 05/06/2019 Aanwezig Anna Lazou: Bejaardenwoningen van het OCMW

Nadere informatie

Begeleidingstraject Werken met vrijwilligers anno 2016

Begeleidingstraject Werken met vrijwilligers anno 2016 Begeleidingstraject Werken met vrijwilligers anno 2016 Traject Werken met vrijwilligers Wat vooraf ging Trajecten 2013-2014 - 2015 Stappenplan tot vrijwilligersvriendelijke sportclub Bevindingen & resultaten

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wimilingen ZOMER Daguitstap Oostende

Nieuwsbrief De Wimilingen ZOMER Daguitstap Oostende Nieuwsbrief De Wimilingen ZOMER 2019 Lokaal dienstencentrum De Wimilingen Kruizemunt 15, 2160 Wommelgem Contactgegevens voor info/ inschrijvingen: Marleen Dobbels tel: 033551814 marleen.dobbels@emmaus.be

Nadere informatie

Voor sportieve 50+ ers. Start to move Seniorensporthappening Senior games

Voor sportieve 50+ ers. Start to move Seniorensporthappening Senior games Start to move Seniorensporthappening Senior games 0 0 Voor sportieve 0+ ers Start to Move Ben je een 0+ er en heb je geen zin om stil te zitten? Is een wekelijks sportuurtje iets voor jou of ben je gewoon

Nadere informatie

Januari - maart Lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender

Januari - maart Lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender Lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender Januari - maart 2019 Lokaal dienstencentrum De Maretak Groteweg 27B 9500 GERAARDSBERGEN Tel. 054 43 38 36 dienstencentrum@geraardsbergen.be (NIEUW

Nadere informatie

OV-Ambassadeurs & OV-Buddies: Samen op stap met het openbaar vervoer

OV-Ambassadeurs & OV-Buddies: Samen op stap met het openbaar vervoer OV-Ambassadeurs & OV-Buddies: Samen op stap met het openbaar vervoer Leuven, 19 december 2016 Over ons TreinTramBus komt op voor de belangen van de openbaar vervoerreizigers: Ledenwerking Lobby- en perswerking

Nadere informatie

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS is een spaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Met UiTPAS kan iedereen UiTpunten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of ander voordeel.

Nadere informatie

aanbod in Essen

aanbod in Essen www.essen.be/sport 2017 aanbod in Essen Inhoud 02 03 04 06 10 11 14 Welkom Wat is sportelen? Sportelactiviteiten vanuit gemeentebestuur Omnisport Tai chi Yoga Sporten met oma en opa Sportelactiviteiten

Nadere informatie

L O K A A L DIENSTENCENTRUM

L O K A A L DIENSTENCENTRUM KAARTCLUB DE VRIJE MANILLERS RESTERENDE DATA 2013: Dinsdag 21 mei Dinsdag 18 juni Dinsdag 16 juli Dinsdag 20 augustus Dinsdag 17 september Dinsdag 15 oktober Dinsdag 5 november Maandag 18 november (klaaskoekenkaarting)

Nadere informatie

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen SPORTEL- BROCHURE Sportaanbod voor ouderen 2014-2015 Beste sportelaar Deze sportfolder wordt je aangeboden door de gemeente Brecht en is samengesteld door de Brechtse dienstencentra, de sportdienst en

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN werkjaar 1 januari december 2017 IDENTIFICATIEGEGEVENS

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN werkjaar 1 januari december 2017 IDENTIFICATIEGEGEVENS AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN 2018 werkjaar 1 januari 2017 31 december 2017 Enkel erkende Zingemse socio-culturele of seniorenverenigingen. Uiterste deadline het indienen van

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 5 oktober 2017 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Directie Juf Lut Juf Nan Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen

Nadere informatie

Januari maart Lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender

Januari maart Lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender Lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender Januari maart 2017 Lokaal dienstencentrum De Maretak Groteweg 27B 9500 GERAARDSBERGEN Tel. 054 43 38 36 dienstencentrum@ocmwgeraardsbergen.be www.ocmwgeraardsbergen.be

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE november - december 2018 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november - december 2014

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november - december 2014 OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober november - december 2014 De ontmoetingsruimte is elke dag open vanaf 9.00u. De cafetaria is elke weekdag open van 12.00u tot 17.30u. Je

Nadere informatie

AANBOD INFOSESSIES 2017

AANBOD INFOSESSIES 2017 AANBOD INFOSESSIES 2017 AANBOD INFOSESSIES 2017 Overzicht 1 Wegwijs in mantelzorg 2 Mantelzorger? Zorg ook voor jezelf! 3 Rouw in de zorg 4 Ken je rechten als patiënt 5 Mantelzorger? Laat de zorg niet

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter. Juli augustus september 2015

ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter. Juli augustus september 2015 ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter Juli 2015 Openingsuren LDC Pallieter De ontmoetingsruimte is elke dag open van 9.00u. tot 17.30u De cafetaria is elke weekdag open van 12.00u tot 17.30u Dienstverlening

Nadere informatie

Samenstelling Bestuursteam OKRA- HOFSTADE

Samenstelling Bestuursteam OKRA- HOFSTADE JAARPROGRAMMA 2016 Samenstelling Bestuursteam OKRA- HOFSTADE Monika Einfalt Teamleider Paula Mispelters Mede-teamleider Freddy De Roover Penningmeester Jan Keppens Proost Nicole Delmotte Secretaris Mimi

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA

JAARPROGRAMMA JAARPROGRAMMA 2 0 1 8 JANUARI 2018 woensdag 03 Bijeenkomst contactpersonen dinsdag 16 Algemene Ledenvergadering dinsdag 16 Provinciale sterwandeling te Nieuwpoort woensdag 24 OKRA-Academie Koekelare Borsalino:

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum.

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum. Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie November 2018 Tel: INHOUD VOORWOORD 3 ONTSPANNING

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSMETING DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF

TEVREDENHEIDSMETING DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF TEVREDENHEIDSMETING DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF Beste bezoeker van het Lokaal Dienstencentrum t Binnenhof, We proberen om de werking van het t Binnenhof voortdurend te verbeteren. Daarom willen we uw mening

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum.

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum. Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie September 2018 Tel: INHOUD VOORWOORD 4 ONTSPANNING

Nadere informatie

April juni 2016. Het lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender

April juni 2016. Het lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender Het lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender April juni 2016 Lokaal dienstencentrum De Maretak Groteweg 27B 9500 GERAARDSBERGEN Tel. 054 43 38 36 dienstencentrum@ocmwgeraardsbergen.be www.ocmwgeraardsbergen.be

Nadere informatie

MAANDAG 3 OKTOBER fin de saison met feestcomité: pannenkoeken eten. DINSDAG 4 OKTOBER schoenenverkoop firma LATO

MAANDAG 3 OKTOBER fin de saison met feestcomité: pannenkoeken eten. DINSDAG 4 OKTOBER schoenenverkoop firma LATO Komende evenementen DINSDAG 4 OKTOBER schoenenverkoop firma LATO WOENSDAG19 OKTOBER optreden Marianne WOENSDAG 9 NOVEMBER optreden Zannekin Veurne DINSDAG 15 NOVEMBER seniorenfeest MAANDAG 3 OKTOBER fin

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Bart Van Dosselaer, Sylvain De Boey, Machteld Van Raemdonck, Marleen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden sportieve en culturele lessenreeksen

Algemene voorwaarden sportieve en culturele lessenreeksen Algemene voorwaarden sportieve en culturele lessenreeksen 1 Algemeen 1.1 Organisator De hoofdorganisator van de sportieve en culturele lessenreeksen is het gemeentebestuur Lummen, Gemeenteplein 13, 3560

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober,, 2017 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Centrumleider LDC Den Dries De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 8.00u tot 17.00u behalve woensdag

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Juli, augustus en 2017 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Dienstencentrum Den Dries De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK - 2018 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag en Zondag

Nadere informatie

Vrijwilligerswerking OCMW ALKEN

Vrijwilligerswerking OCMW ALKEN Vrijwilligerswerking OCMW ALKEN OCMW Alken Papenakkerstraat 5 3570 Alken T 011 59 06 70 Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Wil je een wereld van verschil betekenen voor anderen? Ga dan voor vrijwilligerswerk!

Nadere informatie

Lekker Actief Er wordt gewerkt op drie domeinen die een rechtstreekse inpakt hebben op de gezondheid.

Lekker Actief Er wordt gewerkt op drie domeinen die een rechtstreekse inpakt hebben op de gezondheid. JAARPROGRAMMA Monika Einfalt Teamleider Paula Mispelters Mede-teamleider Freddy De Roover Penningmeester Jan Keppens Proost Cor Verschueren Secretaris Website en Informatica Mimi Heeman Sportverantwoordelijke

Nadere informatie

Denk vandaag aan je zorg voor morgen. Vormingstraject over thuiszorg

Denk vandaag aan je zorg voor morgen. Vormingstraject over thuiszorg Denk vandaag aan je zorg voor morgen Vormingstraject over thuiszorg Het Thuiszorgcentrum CM Midden-Vlaanderen organiseert een uitgebreid vormingstraject over thuiszorg. Dat traject geeft je een overzicht

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. VERSLAG SENIORENRAAD 9 september 2014 AANWEZIG: * Voorzitter O. Thys * Schepen van senioren * OCMW voorzitter * Neos J. Vanhees * Senioren Jesseren M. Lousbergh * Avondrood N. Ramakers * OKRA Borgloon

Nadere informatie

September Oktober 2019

September Oktober 2019 September Oktober 2019 1. Info activiteiten / inschrijvingen. 1.A. Als slapen niet lukt i.s.m. Vormingplus. Steeds meer mensen hebben een slaapprobleem: niet kunnen inslapen, vaak wakker worden, Hoe ontstaan

Nadere informatie

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016 MARKTONDERZOEKVERSLAG Goldensports, juni 2016 Marktonderzoek Golden sports juni 2016 Inleiding In juni 2016 hebben 63 deelnemers van GoldenSports de vragenlijst ingevuld (zie bijlage 1). De vragenlijsten

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum.

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum. Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie Oranje en rood, warme kleuren Paddenstoelen en

Nadere informatie

1. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer in Venlo?

1. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer in Venlo? Mobiliteit binnen de gemeente Venlo 7 6 5 4 3 2 1 1. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer in Venlo? 3% 7% 29% Ja, dagelijks Ja, wekelijks Ja, maandelijks Ja, af en toe (minder dan een keer per kwartaal)

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017.

Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017. Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017. Aanwezig: Valentino Ragatuso, Leen Leys, Johan Matthijs, Katja Soentjens, Kris Geeroms, Annick Norré Verontschuldigd: Bavo Derese 1. Scz- Beleid. 1.1. Aquagym.

Nadere informatie

Presentatie UiTPAS Jeugdraad Beerse 13 november 2015

Presentatie UiTPAS Jeugdraad Beerse 13 november 2015 Presentatie UiTPAS Jeugdraad Beerse 13 november 2015 Van vrijetijdspas naar UiTPAS - Vrijetijdspas verdwijnt in 2016 - Overgangsperiode van 1 januari 2016 tot 1 juni 2016 - Geldigheidsduur vrijetijdspas

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR 2018-2019 Als je een Verkeersweek reserveert, ga je akkoord met onderstaande afspraken. Deze algemene voorwaarden gelden als een contract.

Nadere informatie

Lokaal netwerk mantelzorg

Lokaal netwerk mantelzorg Lokaal netwerk mantelzorg met ondersteuning van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen Voor de mantelzorger is nabijheid zeer belangrijk. In die zin is de mantelzorger voor alles wat hij of zij zou kunnen

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 208 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen September - December Sportdienst i.s.m. het lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle

Nadere informatie

JANUARI 2015 JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2015. 01/01/15- Cafetaria gesloten 13/01/15 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee

JANUARI 2015 JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2015. 01/01/15- Cafetaria gesloten 13/01/15 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee + ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2015 JANUARI 2015 01/01/15- Cafetaria gesloten 04/01/15 13/01/15 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee 14/01/15 Spelletjesnamiddag Uno, Rummikub,

Nadere informatie

LEER-WIJZER VORMING, COACHING EN INTERVISIE OVER JONGDEMENTIE

LEER-WIJZER VORMING, COACHING EN INTERVISIE OVER JONGDEMENTIE LEER-WIJZER VORMING, COACHING EN INTERVISIE OVER JONGDEMENTIE NAJAAR 2019 In deze brochure vind je een overzicht van onze vormingen over jongdementie voor professionele zorgverstrekkers. Maar ook mantelzorgers,

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering 24 januari Opvolgen en overzicht van de vergoedingen van de trainers ( Valentino)

Verslag bestuursvergadering 24 januari Opvolgen en overzicht van de vergoedingen van de trainers ( Valentino) Verslag bestuursvergadering 24 januari 2018. Aanwezig: Kris Geeroms, Valentino Ragatuso, Leen Leys, Johan Matthijs, Annick Norré Verontschuldigd: Katja Soentjens Extra genodigde: David Van Hoegaerden (

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Flipper Mortsel VZW 2014 2015

Jeugdbeleidsplan Flipper Mortsel VZW 2014 2015 Jeugdbeleidsplan Flipper Mortsel VZW 2014 2015 1 Visie Missie (waarvoor we staan) : Kinderen en jongeren leren zwemmen op hun eigen tempo en in een familiale sfeer. Visie (waarvoor we gaan): Kinderen en

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Ondersteuning en stimulering van de diversiteit en de toegankelijkheid in sport

Hoofdstuk 3 Ondersteuning en stimulering van de diversiteit en de toegankelijkheid in sport Hoofdstuk 3 Ondersteuning en stimulering van de diversiteit en de toegankelijkheid in sport Hoofdstuk 3: ondersteuning en stimulering diversiteit en toegankelijkheid in de sport 1. SWOT analyse Kansen:

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE maart - april 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag en

Nadere informatie

Pagina 1 van 7. Seniorenbond Vooruit 0496/ Nieuwjaarsconcert Kursaal Oostende voor inschrijving zie flyer

Pagina 1 van 7. Seniorenbond Vooruit 0496/ Nieuwjaarsconcert Kursaal Oostende voor inschrijving zie flyer Pagina 1 van 7 en 1 2 3 4 5 6 di 5 januari do 7 januari Voordracht notaris Indekeu; "Alles over Erfenisrechten" woe 20 januari Kienen di 26 januari do 28 januari Nieuwjaarsconcert Kursaal Oostende voor

Nadere informatie

Welkom in het dienstencentrum kalender juli en augustus 2015

Welkom in het dienstencentrum kalender juli en augustus 2015 Welkom in het dienstencentrum kalender juli en 2015 www.sociaalhuislier.be l 201 5 Juli 2015 dienstencentrum De Waaier Wo 1-7 10 17u De Waaier is doorlopend open!!! Geen stoelturnen in juli en!!! Geen

Nadere informatie

itver rkoo koo p! Aanbod Aanbod Aanbod Vraag naar het met volledig aanbod! Open

itver rkoo koo p! Aanbod Aanbod Aanbod Vraag naar het met volledig aanbod! Open Volg Juli sept 2014 Vraag naar het met volledig aanbod! Open Ma: 9u 17u Di: 9u 17u Wo: 9u 13u Do: 9u 17u Vrij: 9u 13u itver rkoo OCMW AARSCHOT LDC Het Anker Statiestraat 24 3200 Aarschot 016/48 24 40 www.ocmw-aarschot.be

Nadere informatie

2. Eén jaar centrumraad: korte evaluatie

2. Eén jaar centrumraad: korte evaluatie NOTULEN DER VERGADERING VAN CENTRUMRAAD, GEHOUDEN OP 16-12-2016 TE 13.30 UUR Aanwezig: Marie-Louise De Kerf (lid), Godelief Van Dender (lid),kris Smet (lid), Rosa De Bruyn (lid), Maria Van den Bossche

Nadere informatie

Vlaamse actieve senioren

Vlaamse actieve senioren Vlaamse actieve senioren Afdeling Lokeren Nieuwsbrief nr 7 Mei 2016. Beste Vl@s vrienden, Begin mei en eindelijk is de lente in het land. Tijd om weer een aantal leuke en interessante uitstappen te plannen

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2017

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2017 ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST April, mei, juni 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott Verslag Bestuursvergadering Locatie De Warandepoort, vergaderlokaal 1 Tijdstip Woensdag 29 november 2017 om 20u Aanwezig: Angèle Hoovelts, Steuts, Rob Bartholomees, Rudy Geirnaert, Jean-Pierre Leonard,

Nadere informatie

PROVINCIAAL FORUM 14 oktober 2014

PROVINCIAAL FORUM 14 oktober 2014 Latemse SeniorenAdviesRaad (LSAR) PROVINCIAAL FORUM 14 oktober 2014 Spreken is communiceren is zilver, goud. 1. Situering van de gemeente Sint-Martens-Latem = fusie van Sint-Martens-Latem & Deurle is

Nadere informatie

Goede praktijken van Multimove voor kinderen STAD GENK

Goede praktijken van Multimove voor kinderen STAD GENK Goede praktijken van Multimove voor kinderen STAD GENK Multimove in Genk/ Doel Zoveel mogelijk kinderen in de multimove krijgen die: (Nog) niet aan sport doen / onvoldoende bewegen (Nog) niet in een sportclub

Nadere informatie

Sportdienst in samenwerking met kinderopvang. Damme

Sportdienst in samenwerking met kinderopvang. Damme 1 Sportdienst in samenwerking met kinderopvang Damme De achtergrond Gemeente Damme wil in samenwerking met de lokale partners het sportaanbod voor jonge kinderen uitbreiden en verder uitwerken. De sportdienst

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten Cel cultuurcoördinatie Dries Peeters Cultuurbeleidscoördinator Elisabethlaan 103 3200 Aarschot 016 63 02 80 dries.peeters@aarschot.be DP/CBC Voorbehouden aan de administratie 76230/332-02 Schepencollegebeslissing

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR 2019-2020 Als je een Verkeersweek reserveert, ga je akkoord met onderstaande afspraken. Deze algemene voorwaarden gelden als een contract.

Nadere informatie

Vrijetijdsmogelijkheden Sport-jeugd-cultuurspeelpleinwerking-kinderopvangbibliotheek-erfgoed. Vrije Tijd te Ingelmunster, 28 april 2016

Vrijetijdsmogelijkheden Sport-jeugd-cultuurspeelpleinwerking-kinderopvangbibliotheek-erfgoed. Vrije Tijd te Ingelmunster, 28 april 2016 * Vrijetijdsmogelijkheden Sport-jeugd-cultuurspeelpleinwerking-kinderopvangbibliotheek-erfgoed Ingelmunster : 10810 inwoners Als kleine gemeente groot aanbod op het vlak van vrije tijdsmogelijkheden 46

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2017 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen januari-december Sportdienst i.s.m. het lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle

Nadere informatie

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN 2 Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Het is zover. U wilt een vrijwilligersbeurs opzetten.

Nadere informatie