UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s"

Transcriptie

1 UiTPAS De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s

2 UiTPAS is een spaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Met UiTPAS kan iedereen UiTpunten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of ander voordeel. Mensen in armoede kunnen met UiTPAS ook tegen voordelige tarieven deelnemen aan het vrijetijdsleven Wanneer kan ik punten (laten) sparen? De stelregel is dat er enkel UiTpunten gespaard kunnen worden voor activiteiten die toegankelijk zijn voor iedereen. Het zijn activiteiten die in UiTdatabank thuishoren en waarvoor je als vereniging promotie zou willen voeren. Voorbeelden zijn een workshop, een wandeling, een opvoering van een toneel of een uitstap. Wanneer laat ik geen punten sparen? Bij activiteiten die enkel toegankelijk zijn voor leden. Bv: de toneelrepetitie. Hoe kan ik punten laten sparen? 1. Maak een UiTiD (een wachtwoord) aan ( 2. Stuur het adres van jouw UiTiD naar met de vermelding van de naam van jouw vereniging. Wij koppelen deze aan de balie van jouw vereniging op beheer.uitpas.be Vervolgens: 3. Voer jouw activiteiten minstens 3 weken op voorhand in via Je kan inloggen met jouw UiTiD. Voeg alle UiTPASactiviteiten toe en vergeet zeker niet de organisator te selecteren. 4. Controleer of jouw activiteit verschijnt op beheer.uitpas.be. Dit kan je nakijken vanaf één dag na de invoer van jouw activiteit. 5. Ontleen een UiTPAS-scanner (gsm, zuil of mini-pc). Om UiTpunten te kunnen sparen heb je een scanner nodig. Is er geen scanner beschikbaar op de locatie waar jouw activiteit doorgaat, dan kan je een gsm ontlenen (lijst beschikbaar op 6. Meld je aan met je UiTID op de gsm of mini-pc om punten te sparen en kansentarief toe te kennen. Aanmelden doe je op de gsm of laptop via het UiTPASicoontje op het bureaublad. Controleer of het apparaat verbonden is met het internet. (De handleiding zit telkens bij het toestel.)

3 Drie redenen waarom UiTPAS voor vereniging belang is. jouw van 1: Communicatievoordelen en naamsbekendheid: jouw vereniging geniet van advertenties in allerlei specifieke UiTPASpublicaties, UiT in Vlaanderen, UiTin(jouwgemeente), gemeentebladen, nieuwsbrieven, sociale media,.. 2: Extra voordelen voor je eigen leden: door het systeem van UiTpunten sparen kunnen ook jouw leden in jouw vereniging punten sparen. Die UiTpunten kunnen ze op verschillende plaatsen inruilen voor allerhande voordelen. Hoe meer ze komen, hoe meer punten ze sparen, hoe meer voordeel! Het lijstje met voordelen vind je op Kansentarieven? Voor mensen in armoede is in principe elke activiteit van een partnervereniging van UiTPAS toegankelijk tegen het kansentarief. Wat betaalt iemand met een UiTPAS tegen kansentarief? Duurt je activiteit minder dan of even lang dan 1 dagdeel (voor- of namiddag, avond): 1,5 Bv: een toneelvoorstelling, film, Duurt je activiteit 1 volledige dag (voor- en namiddag): 3 Bv: excursie naar het Pajottenland, een workshop van een ganse dag Is je activiteit gespreid over meerdere dagen?: 25% van de prijs Bv: workshop bakken gedurende meerdere dagen Wie betaalt de rest van de ticketprijs? 50% van de originele ticketprijs is steeds voor het OCMW / Sociaal Huis Als vereniging betaal je het resterende bedrag (= originele ticketprijs MIN kansentarief MIN 50% tussenkomst OCMW / Sociaal Huis) Bv Toneel: originele ticketprijs 8: MIN 1,5 (kansentarief) MIN 4 (50% tussenkomst OCMW / Sociaal Huis = 2.5 tussenkomst door de vereniging. 3: Als vereniging mag je er trots op zijn dat je mensen die het minder breed hebben, de kans geeft deel te nemen aan jouw activiteiten. Een fantastisch sociaal doel voor jouw vereniging.

4 SPECIALE REGELINGEN VRAAG ANTWOORD Bv: Extra kosten voor de bloemen bij een cursus bloemschikken. Extra kost om deel te nemen (buiten toegangsprijs) De persoon die deelneemt aan kansentarief kan voor deze extra kosten bovenop het inschrijvingsgeld tussenkomst vragen aan het OCMW. De deelnemer betaalt het kansentarief voor het inschrijvingsgeld. Het enige dat je als vereniging moet doen is de deelnemer inlichten over de extra materiaalkost en het document dat de deelnemer meebrengt bij inschrijving ondertekenen. De deelnemer moet dit formulier aanvragen bij het OCMW. Jij gewoon ondertekenen. Bv: een excursie naar het Atomium. De activiteit is georganiseerd door jou, maar vindt plaats in andere regio. Wanneer bij dit soort activiteiten de kostprijs aan kansentarief voor de vereniging te zwaar doorweegt, wordt er een extra tussenkomst voor deze deelnemer(s) voorzien. Neem hiervoor contact op met het OCMW van je gemeente. De activiteit is een eetfestijn, bedoeld om geld in het laatje te brengen. Bv: een mosselsouper voor de voetbalclub. Dit is geen UiTPASevenement. Je moet dus geen kansentarief toekennen. Maaltijd tijdens activiteit Bv: hutsepot na de kaartnamiddag. Dit is de enige uitzondering op de regel hierboven. Wanneer er tijdens de activiteit een warme maaltijd wordt voorzien, betalen deelnemers tegen kansentarief 3,5 bovenop het gewone kansentarief. Bij het invoeren in UiTdatabank, vermeld je in de korte beschrijving van het evenement: Deelnemers aan kansentarief betalen 3,5 extra voor de warme maaltijd.

5 Wij zijn een vereniging die enkel activiteiten voor leden organiseert (bv: kaartnamiddag KWB). Enkel activiteiten die ook toegankelijk zijn voor niet-leden, komen in aanmerking voor UiTPAS. Als een activiteit enkel toegankelijk is voor leden kunnen mensen in armoede, net zoals anderen, alleen maar deelnemen als ze zelf lid zijn of lid worden tegen het kansentarief (25% van het lidgeld). Hoe werkt UiTPAS voor deze verenigingen? Praktisch: 1. Een activiteit aanmaken in uitdatabank genaamd lidmaatschap vereniging X (UiTPASvelden en organisator niet vergeten); 2. Wanneer een persoon met een UiTPAS met kansentarief zich aanmeldt, het pasnummer opschrijven (GSM is niet nodig); 3. Op dit pasnummer aan deze activiteit toevoegen; 4. Maandelijks krijg je via een rapport met het overzicht van de activiteiten en het aantal deelnemers tegen kansentarief. Met daarbij alle informatie om de terugbetaling bij de gemeente te vorderen. Het merendeel van onze leden en ons doelpubliek heeft geen computer/internet wegens oudere leeftijd. De digitale kloof met 65+ is inderdaad een feit. UiTPAS is een digitaal platform, waar UiTPAS ers nieuwe activiteiten en verenigingen kunnen ontdekken. Om die reden kan UiTPAS een interessant project zijn voor verenigingen die naar manieren zoeken om hun doelpubliek te verjongen. Een oplossing kan zijn dat je als vereniging op zoek gaat naar iemand binnen de leden die een computer heeft en er graag mee werkt en vraagt of hij/zij het ziet zitten om de UiTPAS-taken op zich te nemen. Onderzoek leert ook dat mensen graag deelnemen aan het verenigingsleven, wanneer hun taken voldoende afgelijnd zijn. We hebben nog nooit een vraag gehad van mensen in armoede. Ik heb de indruk dat er toch nog een drempel bestaat om deze mensen naar onze activiteiten te krijgen. De welzijnsschakels binnen de gemeente kunnen hierbij helpen. Zij helpen mensen in armoede om hun weg te vinden naar allerlei activiteiten. Indien je dit wenst, kan je contact opnemen met de welzijnsschakel om hen te melden dat jullie vereniging open staat voor mensen in armoede. Het is ook een manier om mensen meer bij jullie vereniging te betrekken.

6 We zien het nut van de UiTPAS niet in voor onze kleine activiteiten (bv: quiznamiddag, kaartnamiddag,...) Dit geeft ons te veel werk. UiTPAS is een spaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat je UiTpunten kan sparen op elke activiteit die je organiseert. Ook het kansentarief hangt hieraan vast en moet beschikbaar kunnen zijn voor elke activiteit. De reden hiervoor is dat de keuzevrijheid bij de persoon in armoede dient te liggen. Als vereniging kunnen jullie zo een positief signaal sturen naar de gemeenschap. Tevens beloon je zo ook je eigen leden doordat zij punten kunnen sparen op jullie activiteiten (die toegankelijk zijn voor iedereen). Onze activiteiten zijn gratis. Waarom hebben wij dan een UiTPAS nodig? De UiTPAS is veel meer dan enkel kansentarieven. In de eerste plaats is het een spaarkaart voor mensen die deelnemen aan culturele- en vrijetijdsactiviteiten. Iedereen kan met zijn UiTPAS punten sparen op allerhande activiteiten (of deze nu gratis zijn of niet), waarna deze punten ingeruild kunnen worden voor voordelen en kortingen. Zo kan je meehelpen om mensen op een leuke manier een nuttige vrijetijdsbesteding te geven! Wij werken met vrijwilligers en hebben niet altijd de tijd om een gsm op te halen, activiteiten in te voeren,. Kleinere verenigingen hebben vanuit organisatorisch standpunt soms een nadeel ten opzichte op de grotere verenigingen. Wij zien echter kleine verenigingen waar UiTPAS wel perfect werkt. Wanneer verschillende taken en afgelijnde verantwoordelijkheden verdeeld worden (één persoon houdt zich bezig met invoer van activiteiten, één persoon met het registreren van kansentarieven, iemand anders met ophalen van GSM,..), wordt de last op (vaak dezelfde) vrijwilligers veel minder. Misschien is dit ook mogelijk voor jouw vereniging? Wij hebben schrik voor het financiële kostenplaatje van dit alles. Geen paniek. Zo n vaart loopt het heus niet. Het is niet omdat je UiTPAS-tarieven hanteert, dat het storm loopt voor élke activiteit. Het UiTPASproject is bedoeld om vrijetijdsactiviteiten te promoten en om drempels te verlagen voor iedereen en voor mensen in armoede specifiek. Dit betekent ook dat er drempels bestaan, waardoor het reële aandeel van mensen in armoede die naar activiteiten komen veel minder hoog is dan je zou kunnen vrezen. Er bestaan trouwens speciale regelingen voor bepaalde activiteiten. (zie vorige pagina) Heb je zelf nog twijfels of vragen, contacteer dan je lokale UiTPAS-aanspreekpunt:

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS is een spaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Met UiTPAS kan iedereen UiTpunten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of ander voordeel.

Nadere informatie

Inhoud. 1. Balie applicatie... 2. 2. UiTPAS inlezen... 3. 3. UiTPAS registreren... 4. 4. Pashouder zoeken... 6. 5. Gegevens aanpassen...

Inhoud. 1. Balie applicatie... 2. 2. UiTPAS inlezen... 3. 3. UiTPAS registreren... 4. 4. Pashouder zoeken... 6. 5. Gegevens aanpassen... 1 Inhoud 1. Balie applicatie... 2 2. UiTPAS inlezen... 3 3. UiTPAS registreren... 4 4. Pashouder zoeken... 6 5. Gegevens aanpassen... 7 6. UiTPAS blokkeren en vervangen... 11 7. Punt toekennen... 12 8.

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET UiTPAS IN JOUW VERENIGING

AAN DE SLAG MET UiTPAS IN JOUW VERENIGING AAN DE SLAG MET UiTPAS IN JOUW VERENIGING 1. UiTID: jouw persoonlijke account voor UiT & UiTPAS! Om aan de slag te gaan met UiTPAS, maak je eerst een UiTID aan. Dat is een account die je kan gebruiken

Nadere informatie

Handleiding UiTPAS balie (mobiele app)

Handleiding UiTPAS balie (mobiele app) Handleiding UiTPAS balie (mobiele app) De UiTPAS balie app is een mobiele versie van de UiTPAS Balie applicatie. Je kan hiermee de kernfuncties van de desktop versie uitvoeren. De app is ontworpen voor

Nadere informatie

UiTPAS Balie app handleiding

UiTPAS Balie app handleiding UiTPAS Balie app handleiding De UiTPAS Balie app is een mobiele versie van het UiTPAS Balie programma op de computer (http://balie.uitpas.be). Je kan hiermee de meeste handelingen van het UiTPAS Balie

Nadere informatie

HANDLEIDING UiTPAS BALIE APPLICATIE HOE WERK JE MET DE UiTPAS BALIE APP?

HANDLEIDING UiTPAS BALIE APPLICATIE HOE WERK JE MET DE UiTPAS BALIE APP? HANDLEIDING UiTPAS BALIE APPLICATIE HOE WERK JE MET DE UiTPAS BALIE APP? INHOUD 1. BALIE APPLICATIE 2. UITPAS INLEZEN 3. UITPAS REGISTREREN 4. PASHOUDER ZOEKEN 5. UITPAS BLOKKEREN EN VERVANGEN 6. PUNT

Nadere informatie

Om met de app te werken, heb je een werkende internetconnectie nodig (3G, 4G of Wifi).

Om met de app te werken, heb je een werkende internetconnectie nodig (3G, 4G of Wifi). UiTPAS Balie app De UiTPAS Balie app is een mobiele versie van het UiTPAS Balie programma op de computer (http://balie.uitpas.be). Je kan hiermee de meeste handelingen van het UiTPAS Balie programma uitvoeren,

Nadere informatie

INFOMOMENT UiTPAS MEETJESLAND

INFOMOMENT UiTPAS MEETJESLAND INFOMOMENT UiTPAS MEETJESLAND Assenede, 9 maart 2017 1 Inhoud 1. Wat is UiTPAS Meetjesland?... 3 2. Verkoopprijs... 3 3. Welkomstvoordelen... 3 4. Punten sparen... 3 5. Punten omruilen... 4 6. UiTPAS met

Nadere informatie

UiTPAS informatiebundel

UiTPAS informatiebundel UiTPAS informatiebundel Voor scholen www.uitpas.be info(a)uitpas.be tel. +32 2 551 18 70 Inhoudstafel 1 Van kansenpas naar UiTPAS 3 2 Kansentarieven 4 3 Vooraleer je aan de slag kan met de UiTPAS software

Nadere informatie

Handleiding UiTdatabank Agenda GoneWest

Handleiding UiTdatabank Agenda GoneWest Handleiding UiTdatabank Agenda GoneWest 1 Surf naar www.uitdatabank.be Om in te voeren in UiTdatabank, moet je aanmelden via UiTiD. Heb je nog geen UiTiD, maak er dan snel één aan (je kan bv jouw Facebook-account

Nadere informatie

UiTPAS informatiebundel

UiTPAS informatiebundel UiTPAS informatiebundel Voor jeugdverenigingen uit Aalst www.uitpas.be info(a)uitpas.be tel. +32 2 551 18 70 Inhoudstafel 1 Van kansenpas naar UiTPAS 3 2 Kansentarieven 4 2.1 Algemeen principe 4 2.2 Speciale

Nadere informatie

Handleiding UiTPAS programma

Handleiding UiTPAS programma Handleiding UiTPAS programma 1 UiTPAS programma Alle UiTPAS activiteiten die in de UiTdatabank aangemaakt zijn, stromen door naar het UiTPAS programma. In dit programma kan je punten sparen, kansentarieven

Nadere informatie

Handleiding UiTPASprogramma

Handleiding UiTPASprogramma Handleiding UiTPASprogramma Alle UiTPASactiviteiten die in de UiTdatabank aangemaakt zijn, stromen door naar het UiTPASprogramma. In dit programma kan je punten sparen, kansentarieven registreren, voordelen

Nadere informatie

UiTPAS informatiebundel

UiTPAS informatiebundel UiTPAS informatiebundel Voor verenigingen uit Aalst, Erpe-Mere, Lede en Haaltert www.uitpas.be info(a)uitpas.be tel. +32 2 551 18 70 Inhoudstafel 1 Van kansenpas naar UiTPAS 3 2 Kansentarieven 4 2.1 Algemeen

Nadere informatie

e-mail: info@paspartoebrussel.be tel: 02 278 11 11 website: www.paspartoebrussel.be Facebook: Paspartoe Brussel PASPARTOEBRUSSEL.

e-mail: info@paspartoebrussel.be tel: 02 278 11 11 website: www.paspartoebrussel.be Facebook: Paspartoe Brussel PASPARTOEBRUSSEL. Meer informatie Muntpunt Munt 6 1000 Brussel ma-vrij: 10u-20u / za: 10u-18u Vlaamse Gemeenschapscommissie Emile Jacqmainlaan 135 1000 Brussel ma-vrij: 9u-16u e-mail: info@paspartoebrussel.be tel: 02 278

Nadere informatie

Handleiding UiTPAS Invoeren in de UiTdatabank

Handleiding UiTPAS Invoeren in de UiTdatabank Handleiding UiTPAS Invoeren in de UiTdatabank Deze handleiding helpt je jouw activiteit in te voeren op www.uitdatabank.be. Om te kunnen invoeren moet je ingelogd zijn. Als je nog geen account hebt kan

Nadere informatie

infobrochure dé vrijetijdspas voor brussel

infobrochure dé vrijetijdspas voor brussel infobrochure dé vrijetijdspas voor brussel 3 Paspartoe in het kort Spaar punten bij tal van vrijetijdsactiviteiten. Registreer je online op www.paspartoebrussel.be om je puntensaldo te checken. Dat kan

Nadere informatie

Handleiding www.thomasmore.carpool.be

Handleiding www.thomasmore.carpool.be Handleiding www.thomasmore.carpool.be STIP Thomas More Versie augustus 2014 Registratie op carpool.be 1.1 Inschrijving Surf naar www.thomasmore.carpool.be. BEN JE AL GEREGISTREERD ALS GEBRUIKER BIJ CARPOOLPLAZA?

Nadere informatie

UiTPAS Gent: een spaar- en voordelenpas voor je vrije tijd

UiTPAS Gent: een spaar- en voordelenpas voor je vrije tijd UiTPAS Gent: een spaar- en voordelenpas voor je vrije tijd De achtergrond UiTPAS is een kaart voor iedereen die deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten (cultuur, jeugd, sport). Deze kaart heeft een dubbele

Nadere informatie

Cultuur is geen luxe. Het behoort wezenlijk tot het menselijk leven. De Culturele armoede is wellicht de zwaarste vorm van uitsluiting.

Cultuur is geen luxe. Het behoort wezenlijk tot het menselijk leven. De Culturele armoede is wellicht de zwaarste vorm van uitsluiting. Cultuur is geen luxe. Het behoort wezenlijk tot het menselijk leven. De Culturele armoede is wellicht de zwaarste vorm van uitsluiting. (Algemeen Verslag over de Armoede, 1994) Recht op ontspanning, vrije

Nadere informatie

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!?

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw is... op stap gaan bijleren nieuwe mensen Bijleren op een plezante manier. Nieuwe dingen uitproberen. Nieuwe mensen leren

Nadere informatie

REGIONAAL REGLEMENT UITPAS MEETJESLAND

REGIONAAL REGLEMENT UITPAS MEETJESLAND REGIONAAL REGLEMENT UITPAS MEETJESLAND SITUERING Deelname aan vrijetijdsactiviteiten is een recht voor iedereen. In dat kader ontwikkelde publiq in opdracht van de Vlaamse regering een Vlaamse Vrijetijdspas,

Nadere informatie

Handleiding: inschrijven voor de Missiodag

Handleiding: inschrijven voor de Missiodag Ik probeer mijn parochie/federatie in te schrijven, maar het lukt niet. Wat moet ik doen? Volg deze handleiding! Het inschrijven voor de Missiodag gebeurt via de administratieve site van IJD: 'Regi' (www.regi.ijd.be).

Nadere informatie

GEBRUIKSVOORWAARDEN UiTPAS Gent

GEBRUIKSVOORWAARDEN UiTPAS Gent GEBRUIKSVOORWAARDEN UiTPAS Gent Bedankt dat u gebruik maakt van UiTPAS Gent. Hieronder schetsen we de algemene en specifieke lokale voorwaarden die van toepassing zijn op het gebruik van uw UiTPAS Gent.

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST EN

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST EN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST EN (naam vereniging) Overeenkomst voor de acceptatie van het UiTPASprogramma tussen (naam vereniging) (adres vereniging) (adres vereniging) en Stad Eeklo Industrielaan 2 9900

Nadere informatie

Handleiding Registreer een activiteit voor de Digitale Week 2017 in de UiT-databank

Handleiding Registreer een activiteit voor de Digitale Week 2017 in de UiT-databank Handleiding Registreer een activiteit voor de Digitale Week 2017 in de UiT-databank De registratie van alle activiteiten die plaatsvinden tijdens de Digitale Week verloopt via de UiTdatabank. Volg de stappen

Nadere informatie

UiTPAS Oostende. Huisstijlgids

UiTPAS Oostende. Huisstijlgids UiTPAS Oostende Huisstijlgids. 1. Logo - Het beeldmerk van UiTPAS kan alleen worden gebruikt om aan UiTPAS gerelateerde producten, diensten en (al dan niet gesponsorde) aanbiedingen te communiceren. -

Nadere informatie

Korte handleiding Datumprikker

Korte handleiding Datumprikker Korte handleiding Datumprikker Met Datumprikker kun je gemakkelijk een moment zoeken waarop iedereen kan vergaderen: Je stelt een aantal data voor, de vergaderaars ontvangen een mail met het verzoek aan

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN ZUIDWEST EN [naam organisatie]

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN ZUIDWEST EN [naam organisatie] SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN ZUIDWEST EN [naam organisatie] Overeenkomst voor de acceptatie van het UiTPASprogramma tussen [naam organisatie] [adres organisatie] [adres organisatie] en zuidwest President

Nadere informatie

Handleiding UiTdatabank

Handleiding UiTdatabank Handleiding UiTdatabank Agenda www.groeimee.be + Week van de Opvoeding 1 Surf naar www.uitdatabank.be Om activiteiten in te voeren log je in met je UiTiD. UiTiD is je persoonlijke account waarmee je je

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

infobrochure dé vrijetijdspas voor brussel

infobrochure dé vrijetijdspas voor brussel infobrochure dé vrijetijdspas voor brussel 3 Paspartoe in het kort Spaar punten bij tal van vrijetijdsactiviteiten. Registreer je online op www.paspartoebrussel.be om je puntensaldo te checken. Dat kan

Nadere informatie

Van Marcke College Training Planner

Van Marcke College Training Planner Van Marcke College Training Planner Handleiding voor de klant 1. Inleiding Beste klant, Vanaf 15-7-2015 lanceert Van Marcke College zijn Training Planner. Via dit platform kun je online je eigen opleidingsplan

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen We hebben nu samen onze eigen persoonlijke website (blog) aangemaakt en we hebben ons eigen adres gekregen. Maar er staat eigenlijk nog totaal niets op

Nadere informatie

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede

Nadere informatie

Inhoud: Wat is UiTpas? Overstap vrijetijdspas naar UiTpas UiTpas als spaarkaart - Praktische werking - Soorten voordelen + voorbeelden UiTpas als

Inhoud: Wat is UiTpas? Overstap vrijetijdspas naar UiTpas UiTpas als spaarkaart - Praktische werking - Soorten voordelen + voorbeelden UiTpas als Presentatie UiTpas Inhoud: Wat is UiTpas? Overstap vrijetijdspas naar UiTpas UiTpas als spaarkaart - Praktische werking - Soorten voordelen + voorbeelden UiTpas als kortingskaart - Mensen in armoede -

Nadere informatie

Handleiding UiTdatabank 1

Handleiding UiTdatabank 1 Handleiding UiTdatabank 1 voor de online kalenders van Groeimee.be, Week van de Opvoeding en Huizen van het Kind. 1. surf naar www.uitdatabank.be Om activiteiten in te voeren log je in met je UiTiD. UiTiD

Nadere informatie

ALGEMENE GEBRUIKS- VOORWAARDEN UiTPAS

ALGEMENE GEBRUIKS- VOORWAARDEN UiTPAS ALGEMENE GEBRUIKS- VOORWAARDEN UiTPAS Op het gebruik van UiTPAS zijn gebruiksvoorwaarden van toepassing. De gebruiksvoorwaarden voor de UiTPAS zijn samengesteld uit: deze algemene gebruiksvoorwaarden 1

Nadere informatie

Digitaal portfolio (DPF)

Digitaal portfolio (DPF) Digitaal portfolio (DPF) Beknopte handleiding voor Archimedes studenten Inhoud Digitaal portfolio (DPF): toelichting bij inloggen... 2 Digitaal portfolio (DPF): aanmaken van een product... 4 Digitaal portfolio

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN ZUIDWEST EN [naam organisatie]

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN ZUIDWEST EN [naam organisatie] SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN ZUIDWEST EN [naam organisatie] Overeenkomst voor de acceptatie van het UiTPASprogramma tussen [naam organisatie] [adres organisatie] [adres organisatie] [e-mailadres] en

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Overzicht opleidingen najaar 2016 stad en OCMW Kortrijk

Overzicht opleidingen najaar 2016 stad en OCMW Kortrijk Overzicht opleidingen najaar 2016 stad en OCMW Kortrijk Opleidingen op verschillende locaties in Kortrijk en deelgemeenten In samenwerking met CVO-VIVO Je krijgt een cursus en ringmap op de eerste lesdag

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST EN

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST EN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST EN (naam vereniging) Overeenkomst voor de acceptatie van het UiTPASprogramma tussen (naam vereniging) (adres vereniging) (adres vereniging) en Gemeentebestuur Assenede Kasteelstraat

Nadere informatie

www.meestermichael.nl Gebruik van:

www.meestermichael.nl Gebruik van: Gebruik van: Aanmelden bij Gmail 1. Ga naar www.google.nl 2. Klik daar op Gmail: 3. Klik vervolgens op Aanmelden voor Gmail: 4. Let op: staat de taal op Nederlands? 5. In het volgende venster moet van

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Opstarten met UiTPAS

Opstarten met UiTPAS Opstarten met UiTPAS Inhud Aanmaak UiTid... 2 Activiteit in UiTdatabank inveren... 3 Kansentarief ingeven en punten sparen... 7 De terugbetaling... 9 Cntact... 9 Aanmaak UiTid Om tegang te krijgen tt de

Nadere informatie

ALTIJD EN OVERAL. Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI.

ALTIJD EN OVERAL. Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI. ALTIJD EN OVERAL ALTIJD EN OVERAL Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI.NL Quli staat voor Quality for life en dat betekent

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

SLIMSTAMPEN HANDLEIDING

SLIMSTAMPEN HANDLEIDING SLIMSTAMPEN HANDLEIDING Dit is een korte handleiding voor de SlimStampen website. Een gebruiker van de website kan verschillende activiteiten kiezen door op één van de knoppen boven aan de eerste pagina

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie

Presentatie UiTPAS Jeugdraad Beerse 13 november 2015

Presentatie UiTPAS Jeugdraad Beerse 13 november 2015 Presentatie UiTPAS Jeugdraad Beerse 13 november 2015 Van vrijetijdspas naar UiTPAS - Vrijetijdspas verdwijnt in 2016 - Overgangsperiode van 1 januari 2016 tot 1 juni 2016 - Geldigheidsduur vrijetijdspas

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Elektronische indiening van offertes

Elektronische indiening van offertes Elektronische indiening van offertes Een checklist voor inschrijvers van overheidsopdrachten Wat heb ik nodig om via de applicatie e-tendering elektronische offertes in te dienen? Hoe ga ik te werk om

Nadere informatie

Handleiding carpool.be registratie & matching

Handleiding carpool.be registratie & matching 2015 Handleiding carpool.be registratie & matching Met deze handleiding helpen wij jou om onze website www.carpool.be te gebruiken. We doorlopen met jou de registratie en de matching. 1 Inhoudstafel 1

Nadere informatie

Direct aan de slag Starthandleiding

Direct aan de slag Starthandleiding Direct aan de slag Starthandleiding www.cmember.nl/support 1 van 29 Jouw vereniging bestaat uit groepen! Binnen cmember gebeurt alles in groepen. Leden vormen een groep, maar ook het bestuur, de deelnemers

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

Tourist Info De Wolden

Tourist Info De Wolden Gratis reclame, aanbevelingen en tips voor jouw bedrijf door bezoekers Het is gratis reclame wanneer mensen op internet zetten dat ze in jouw zaak zijn. Nog mooier is het als ze er ook bijzetten dat ze

Nadere informatie

HANDLEIDING: Aanvraagformulier materiaal en/of nutsvoorzieningen

HANDLEIDING: Aanvraagformulier materiaal en/of nutsvoorzieningen HANDLEIDING: Aanvraagformulier materiaal en/of nutsvoorzieningen Een aanvraag indienen voor het ontlenen van stadsmateriaal en/of gebruik elektriciteit/water 1. WEBSHOP Ga naar www.oudenaarde.be, selecteer

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour?

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? FAQ BIKETOUR 2015 1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? 2. Hoe kan ik mijn profielpagina delen met anderen? 3. Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen? 4. Hoe kan ik de naam

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Aan de slag met de nieuwe UiTdatabank!

Aan de slag met de nieuwe UiTdatabank! Aan de slag met de nieuwe UiTdatabank! 1 Surf naar www.uitdatabank.be Om activiteiten in te voeren log je in met je UiTiD. UiTiD is je persoonlijke account waarmee je je kan aanmelden op UiTdatabank, UiTinVlaanderen

Nadere informatie

Wat is de UiTdatabank? Centrale verzamelplaats van informatie over het brede vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel.

Wat is de UiTdatabank? Centrale verzamelplaats van informatie over het brede vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat is de UiTdatabank? Centrale verzamelplaats van informatie over het brede vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel. Welke activiteiten? Een concert, voorstelling, tentoonstelling of film Een sportevenement,

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen

Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen Inhoud 1. Een antwoord op al uw vragen... 2 1.1. Wie kan inloggen?... 2 1.2. Hoe moet ik inloggen?... 2 1.3. Hoe ziet mijn gebruikersnaam/wachtwoord

Nadere informatie

Een uur voor mijn buur. http://genk.elas.letsplaza.net/ Handleiding elas 2.0

Een uur voor mijn buur. http://genk.elas.letsplaza.net/ Handleiding elas 2.0 Een uur voor mijn buur http://genk.elas.letsplaza.net/ Handleiding elas 2.0 0 Inhoud Wat vooraf gaat 2 Wat is elas? 3 Werking elas 3 Loginscherm 3 Paswoord aanpassen 4 Paswoord vergeten 4 Het hoofdscherm

Nadere informatie

1. De website www.energiejacht.be

1. De website www.energiejacht.be 1. De website www.energiejacht.be Op de site krijg je als energiemeester een overzicht van alle gegevens van jouw deelnemers: meterstanden, besparingscijfers, algemene data. Energiemeesters hebben de eindverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Handleiding Terreinreservatiesysteem voor spelers Reserveren via de VTV-website

Handleiding Terreinreservatiesysteem voor spelers Reserveren via de VTV-website Handleiding Terreinreservatiesysteem voor spelers Reserveren via de VTV-website Surf naar www.vtv.be en klik op Terreinreservatie. Handleiding spelers 1 Release date: 26/07/2006 Inloggen met VTV-nummer

Nadere informatie

Bijstand voor deelname aan het cultureel en sociaal leven en aan sportactiviteiten

Bijstand voor deelname aan het cultureel en sociaal leven en aan sportactiviteiten Bijstand voor deelname aan het cultureel en sociaal leven en aan sportactiviteiten Versie n : 1 Laatste update: 17-03-2010 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Vanwaar komt de steun voor de deelname aan sociale,

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

UiT-kalender. Kalender. Wat is UiT? Uitkalender juni Uitkalender juli-augustus Het gemeentebestuur biedt samen met UiT in

UiT-kalender. Kalender. Wat is UiT? Uitkalender juni Uitkalender juli-augustus Het gemeentebestuur biedt samen met UiT in UiT-kalender Kalender Uitkalender juni 2017 1 Uitkalender juli-augustus 2017 2 Wat is UiT? Het gemeentebestuur biedt samen met UiT in Vlaanderen aan, een lokale toepassing van de UiTdatabank die een digitale

Nadere informatie

Vormingsaanbod. De digitale wereld voor senioren

Vormingsaanbod. De digitale wereld voor senioren Vormingsaanbod De digitale wereld voor senioren VORMINGSAANBOD VOOR SENIOREN DIE HUN EERSTE STAPPEN ZETTEN IN DE DIGITALE WERELD Digitalisering is een thema waar in Limburg reeds een vormingsaanbod rond

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

Aan de hand van 11 kleine stapjes, kan deze methode jou helpen om jou einddoel te bereiken!

Aan de hand van 11 kleine stapjes, kan deze methode jou helpen om jou einddoel te bereiken! Oplossingsgericht werken Misschien wil je graag iets veranderen in je leven? Zit je met een probleem waar je graag zelf een oplossing voor wil vinden? Hier onder staat een methode beschreven, die het mogelijk

Nadere informatie

werkgroep toeleiding UiTPAS 19/11/15

werkgroep toeleiding UiTPAS 19/11/15 werkgroep toeleiding UiTPAS 19/11/15 Aanwezig:DaphnySix(JeugddienstWervik),DarlineDhaene(OCMWWaregem),DelphineDecock(Jeugddienst Deerlijk), Els Vanhalewyn (OCMW Zwevegem), Geert Knockaert (Vrijetijdscoördinator

Nadere informatie

Handleiding Klasblog. Lieve D Helft. Scholengemeenschap InterEssen

Handleiding Klasblog. Lieve D Helft. Scholengemeenschap InterEssen Handleiding Klasblog Scholengemeenschap InterEssen Wat is een klasblog? Een klasblog is een weblog of afgekort een blog. Je kan het best vergelijken met een digitaal dagboek of fotokrant van je klas. De

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus INSTALLATIEHANDLEIDING Microsoft Office 365 ProPlus Klik op de downloadlink die zowel in je e-mail als productkluis vermeld staan. Je komt dan uit op een registratiepagina waar je een @surfspot.nu of een

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Ledenadministratie. Ons digitaal platform ledenadministratie ofte Keeo

Ledenadministratie. Ons digitaal platform ledenadministratie ofte Keeo N o 1 Ledenadministratie Woord vooraf Dit gedeelte van de admibundel verduidelijkt de werking van de ledenadministratie van FOS Open Scouting vzw. De ledenadministratie wordt gevoerd via een voortdurende

Nadere informatie

HU portfolio. Instructies voor studenten Studie en Werk. Inhoud. Colofon

HU portfolio. Instructies voor studenten Studie en Werk. Inhoud. Colofon HU portfolio Instructies voor studenten Studie en Werk Inhoud HU portfolio: inloggen op de HU portfolio-site... 2 HU portfolio: aanmaken van een product... 3 HU portfolio: verwijderen van een product...

Nadere informatie

Handleiding: registratie en aanmelden

Handleiding: registratie en aanmelden Handleiding: registratie en aanmelden Beste vrijwilliger Binnen deze handleiding zullen wij u de EVapp-applicatie voorstellen en u loodsen doorheen de registratie-procedure. Hoewel gebruiksvriendelijkheid

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Een weblog maken voor je klas

Een weblog maken voor je klas Een weblog maken voor je klas Voor deze Handleiding is gebruik gemaakt van http://www.web-log.nl Deze online weblogdienst is gratis. Stap 1: Surf naar www.web-log.nl en klik op de optie weblog aanmaken

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature November 2014 Handleiding: Stap 1: Ga naar de website... 1 Stap 2: Ik ben een vrijwilligersorganisatie...

Nadere informatie

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Welkom 3 2. Inleiding 4 3. Gedeelde agenda toevoegen 5 3.1 Stappenplan als je nog geen Google Account hebt

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie