Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg"

Transcriptie

1 April 2015

2 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: adres: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat ZT Geldermalsen Tel Secretaris J.H.M. Maas Wilgeboom WJ Culemborg Penningmeester A.D.H. Eigenbrood Bikolaan HB Culemborg Tel Communicatie en P.W.H. van der Linden Rijnlaan 19 ledenadministratie 4105GS Culemborg Tel Vertegenwoordiger T. v.d. Velde-Schilstra G.J. Petersstraat 40 gezelligheidsrijders 4005ML Tiel Tel Vertegenwoordiger R.F. Boersbroek Houtmolenstraat 13 toerfietsers 4105XJ Culemborg Tel Bestuurslid A.H. de Goede Margrietstraat JJ Culemborg Tel Clubhuis A.V. Statina Sportlaan HM Culemborg Tel Internet: Telefoon:

3 De stand der spaken Een nieuw seizoen Nog voordat het 2015 toerfietsseizoen gestart is, is onze sport al weer volop in de media. Vele kritische geluiden klinken in menig praatprogramma, column en blog. Het imago van de toerfietsrijders staat direct negatief onder druk. Tijdens de najaar- ALV kwam uit onze tochtenstatistiek een toename van het aantal ongelukken aan de orde. Een getal wat we graag weer verlagen of zelfs tot nul reduceren. Kortom: tijd voor actie. Onze bond, de NTFU, is samen met andere fietsbonden en instanties hard bezig om veilig en verantwoord fietsen te stimuleren en te faciliteren. Veiligheid richt zich op drie aandachtsgebieden, de persoonlijke veiligheid, de veiligheid binnen/van het peloton en de veiligheid voor al onze medeweggebruikers. De NTFU heeft goede adviezen en richtlijnen voor maximale veiligheid voor alle gebieden. Op zaterdag 4 april hebben 10 TTC-ers aan een cursus deelgenomen om deze adviezen en richtlijnen te begrijpen en binnen onze vereniging toe te passen.

4 Tel Het was een meer dan leerzame dag met waardevolle uitkomst Daarom starten we met ingang van de lentetocht met het hanteren van deze adviezen en richtlijnen. In de komende weken zullen we het effect hiervan, en onze ervaring hiermee, kritisch bekijken en waar nodig aanpassingen doorvoeren. Nog deze zomer moet dat resulteren in een nieuwe maar vooral veilige aanpak van de WTC Culemborg toertochten. Wat gaan we doen? Persoonlijke veiligheid Veilig fietsen in een groep gaat sowieso niet lukken als je zelf al niet veilig fietst. Aandacht voor de staat van jouw fiets, persoonlijke uitrusting, houding en handelingen komt aan het begin en tijdens de tocht aan de orde. Denk hierbij aan vooraf controleren van bandenspanning, remmen etc. en de juiste manier van helm dragen. Tijdens het fietsen letten we met elkaar op handen aan de remmen en het opvolgen van de instructies en signalen. Kinderachtig? Als alles ok is valt er niets te melden en hebben we dit stuk veiligheid op orde. Veiligheid binnen het peloton Met onze persoonlijke veiligheid op orde gaan we van start. Allemaal goede fietsers op een goede fiets. Allemaal goede fietsers waarbij de eerste veel meer ziet dan de laatste. Waarbij de laatste flink moet aanzetten na een bocht of oversteek. Binnen de groep gaan we, twee aan twee of achter elkaar (na het signaal ritsen ), er met z n allen voor zorgen dat de ogen en oren van de koprijders én de hekkensluiters gedeeld worden met alle leden van het peloton.

5 Telefoon: De bekende signalen worden doorgegeven. Door roepen, van rij 1 naar 3 naar 5 als het rustig/stil is of van 1 naar 2 naar 3, etc. bij hogere snelheden en (dus) meer lawaai en windgeruis, informeren we iedereen over de datgene wat er op onze route gebeurt. Elders in deze Lekrijder (zie pag. 11 e.v.) zijn de bekende signalen beschreven, voor diegene bij wie ze net even minder bekend waren. We beperken ons tot het mondeling doorgeven van signalen zonder handgebaren. Handen horen aan het stuur en bij de remgrepen. Met een goede TTC-er voorin en alerte assistent TTC-er achterin komen we zo veilig van A naar A. Veiligheid voor medeweggebruikers Zo fietsen we lekker, met regelmatig een overduidelijk signaal door het gehele peloton, over de openbare weg. Een weg die we delen met zeer veel andere weggebruikers; auto s, fietsen, G- rijders, spelende kinderen, loslopende honden, omwonenden, etc. Een beetje onze eigen verkeerswet aanhouden maakt ons onvoorspelbaar, vergroot de risico s voor iedereen en heeft absoluut een negatief effect op ons imago en de voorbeeldfunctie die we als vriendelijke, gezonde en sportieve weggebruikers horen te hebben. Daarom houden we ons ALTIJD aan de voor ons geldende verkeersregels. Lastige plaatsen en onhandige fietspaadjes worden niet meer omzeild maar met aangepast tempo netjes gereden. Door de vaak drukkere en onoverzichtelijke bebouwde kom fietsen we met een maximum snelheid van 25 km/u. Ook gaan we met ingang van heden de peloton grootte beperken tot 14 toerfietsers. 14 toerfietsers, 7 tweetallen achter elkaar, zijn het maximum voor verantwoord inhalen en ingehaald worden. 14 toerfietsers zijn binnen normale reactietijden van signalen te voorzien én in staat om op deze signalen te reageren. De laatste van 14 personen zijn door een TTC-er voorin redelijk in de gaten te houden. 14 personen is een veiligheidsrichtlijn van de NTFU en andere instanties.

6 Gebeurt er iets met een of meer fietsers en/of medeweggebruikers bij een incident met een groter peloton, dan zal de schuldvraag (en dus aansprakelijkheid en dus verzekeringsdekking) bij de fietsers komen te liggen. Voor deze fietsers, het bestuur en de NTFU een absoluut ongewenste situatie. Maar wat als we op een zondagochtend met meer dan 14 personen willen fietsen? Natuurlijk hebben we al onze A-, B-, en C-groep. Door gelijk aan de start te splitsen, beperken we de grootte van de pelotons. Als een peloton, waarschijnlijk de B-groep, ook dan groter blijft dan 14 personen, splitsen we deze groep in twee gelijke pelotons die met een onderlinge afstand van ~100m dezelfde tocht gaan rijden. De tweede groep komt onder leiding van een ad-hoc TTC-er uit onze TTC-groep. Daarmee creëren we twee overzichtelijke en veilige pelotons op de weg. Zijn er meer dan 28 B-rijders (komt niet vaak voor), dan splitsen we in drie groepen. Binnen de TTC-groep zullen we nog nadere afspraken maken over vaste routes bij hoge opkomst, hoe te handelen bij een lekke band in het voorste of achterste peloton, signalen van de hekkensluiter naar de TTC-er voorin, zichtbaarheid (bovenarmband?) en hoorbaarheid (fluitje?) van de TTC-ers, etc. Hier zullen we jullie binnenkort nader over informeren. We gaan voor een 2015 zomerseizoen zonder enig noemenswaardig ongeval of valpartij!! Tot (een) zondag. Met vriendelijke groet, WTC Culemborg Raymond Groebbé, voorzitter

7 Internet: Telefoon: Van de Gezelligheidsrijders. Ondanks het "herfstweer" wordt er goed gefietst door de Gezelligheidsrijders. Zelfs de donderdagen zijn aardig bezet. 21 februari werd ons erelid Jan Mol 85!!!! Reden om hem en zijn vrouw Ellen te verwennen. Wij hebben dit dan ook gedaan en zijn op 19 maart naar King's Palace geweest. Jan zijn favoriete restaurant!!!! We waren met 21 personen, waaronder Jan en Ellen. Ze hebben het zich goed laten smaken, zie foto. Jan op naar het volgende kroonjaar!!!!!

8 Er zijn natuurlijk nog meer foto s gemaakt van dit feestelijke evenement; deze zijn te vinden op: Door het bestuur was Jan al verwend met een mooie bos bloemen. Jammer dat de geplande Lentetocht vanwege het weer niet door kon gaan. Zelf heb ik het nog niet meegemaakt dat een tocht gecanceld moest worden vanwege het weer. Toont wel aan hoe bar het weer was. Wij hebben er echte diehards bij. IJs en weder dienende wordt de tocht nu verreden op maandag 6 april, 2de paasdag. Laten we hopen op een grote opkomst en goed fietsweer. Moet me nog wel van het hart dat ik het jammer vind dat er, behalve Theo en Gerrit, niemand van de gezelligheidsrijders op de jaarvergadering was 30 maart. Jullie hebben o.a. een leuke presentatie gemist van Joop Dokman. Het ging niet alleen over snelle jongens enz. Ook het ontstaan van Dokman fietsen werd verteld. Volgend jaar bestaan ze 50 jaar en dat wil toch wel wat zeggen. Joop bedankt! Het binnenland weekend is geregeld. Zie hierover het stukje van Ad. Tiny van der Velde Internet: of Telefoon:

9 Internet: Telefoon: Weekend Gezelligheidsrijders Van vrijdag 5 juni tot en met zondag 7 juni trekt een groep van 12 Gezelligheidsrijders er weer op uit voor hun jaarlijkse weekend. De kust is de bestemming, maar vanwege Duitse feestdagen viel het niet mee een geschikt hotel te vinden. Veel was al volgeboekt. Uiteindelijk werden er zes kamers gevonden in Den Helder, in het gelijknamige hotel. Op de vrijdagmiddag zal als warming-up een deel van de Zijpetocht gereden worden. Voor de zaterdag staat het rondje Texel op het programma. Op de zondag wordt het weekend afgesloten met de Napoleonroute met veel fietspaden door de duinen. Napoleon schijnt enige tijd in het gebied ten zuiden van Den Helder gebivakkeerd te hebben. De Gezelligheidsrijders hopen op goed weer en zijn zich er van bewust dat de wind een grote rol zal spelen. Maar dat zal de pret niet drukken. Oude racefiets gezocht. Voor het Aboriginal museum in Utrecht (AAMU)wordt een oude racefiets gezocht. Hoeft niet meer te fietsen, mag stuk zijn, want het gaat om het beschilderen ervan. Wie heeft er nog één staan te roesten? Graag een mailtje naar Annebelle Bousquet: griekbou@xs4all.nl Ad

10 Slotstraat 10, Culemborg Internet: Telefoon: Erwtensoeptocht 1 maart 2015 (met de afgewaaide petjes...) Op zondag 1 maart werd de erwtensoeptocht verreden. De G- Rijders gingen met 13 personen de uitdaging aan. Er stond een straffe wind (windkracht 4 a 5) uit het noordwesten. We besloten richting Zijderveld te gaan. Ook de snelle rijders kozen die richting. Wat schetst onze verbazing als bij het viaduct over de A2 (bij de rotonde naar Leerdam/Zijderveld) een groepje snelle rijders ons staat op te wachten...althans dat dachten we toen we kwamen aanrijden...we verdienden wel een aanmoediging... Maar nee, geen aanmoedigingen...een snelle rijder had pech; er werd een lekke band gerepareerd. Het deed ons overigens wel goed dat we zo n "snelle groep hadden ingehaald. Zoals gezegd er stond een harde wind en het werd een rit van de afgewaaide petjes. Drie keer moest er worden gestopt voor zo'n incident. We besloten de route in te korten en via Hagestein over de Lekdijk met de wind in de rug in sneltreinvaart richting clubhuis te gaan waar de erwtensoep op ons stond te wachten. De foto laat zien dat er een grote opkomst was. Meer foto's zijn te vinden op: Jan van Kats

11 Eifel klimtocht 2015 Succesformule wordt herhaald, de deelnemers in 2013 en 2014 waren zeer enthousiast en ook van anderen bereikte ons vragen om nog een keer naar de Eifel te gaan! Daar is ook om andere redenen veel voor te zeggen: een keer iets anders dan de overbekende Ardennen en een veel betere kwaliteit van de wegen. Wij willen dus ook in 2015 graag weer een pittige klimtocht in de Eifel organiseren en in vroeg stadium de interesse voor deelname peilen. Plan is om de tocht op zaterdag 6 juni te rijden met de mogelijkheid voor degenen die al op vrijdagochtend weg kunnen die middag alvast wat te verkennen. Details: - Eéndaagse klimtocht in de Noord-Eifel met een lengte van +/- 160 km en +/ hoogtemeters. - Gemiddelde fietssnelheid afhankelijk van de groep, maar geschat tussen km/h. - De avond ervoor aanrijden en overnachten in een eenvoudig hotel/pension*, kosten incl. ontbijt tussen 40,- en 50,-, alternatief is om s morgens om 8.30h fietsgereed op het startpunt te zijn. * Hotel Rosenflora in Nideggen is gereserveerd voor personen! Vrijdagavond kan een voortreffelijke hausgemachte pasta maaltijd bereid worden en zaterdag elk wat wils van de kaart, heerlijk en betaalbaar! Douche gelegenheid op zaterdag is geregeld. - Vervoer zoveel mogelijk combineren en brandstofkosten delen. Wie geïnteresseerd is en/of aanvullende ideeën heeft, gaarne even voor 15 april mailen naar Ronald of Arjan. Ronald Roelofs: Arjan Eigenbrood: ronaldroelofs69@hotmail.com arjan@eigenbrood.net

12 Tekens en signalen in het peloton Dit artikel stond al eerder in de Lekrijder, maar het is aan het begin van het seizoen altijd goed om het nog eens onder de aandacht te brengen. Je kunt het ook te allen tijde terugvinden op de website: Snelheid: Er wordt stevig en enthousiast gefietst bij WTC Culemborg, dat is ook de bedoeling. Toch onderschatten we regelmatig de hogere risico s als we met het hele peloton van een rustige, bekende buitenweg de bebouwde kom of een onbekende, onoverzichtelijk situatie binnen denderen. De voorste rijders hebben nog een beetje overzicht maar de rest stort zich in het onbekende. Daarom hanteren we bij WTC Culemborg een maximum snelheid voor alle snelheidsgroepen van 25 km/u binnen de bebouwde kom. De TTC zal dit maximum strak bewaken in zulke situaties. Vermoeidheid: Tegen het einde van elke tocht worden de verschillen in conditie zichtbaar. Daar waar het ene lid nog vrolijk doortrapt worden andere leden toch zichtbaar vermoeid. Bij vermoeidheid neemt de concentratie en het reactievermogen af. Een ongeluk is dan dus ook veel sneller gebeurt. Daarom een oproep aan alle fietsers die zich niet prettig of veilig meer voelen bij een bepaalde snelheid om dit duidelijk en bijtijds aan te geven ( Tempo ). De TTC zal hier rekening mee houden door het verlagen van de snelheid naar een acceptabel niveau of eventueel de groep te splitsen.

13 Communicatie: Vaak proberen we te communiceren en dingen te regelen tijdens het fietsen. Het is onmogelijk om in een groep van meer dan 10 personen iedereen dezelfde boodschap over te brengen wat tot verwarring en onduidelijkheid kan leiden. Het is beter het hele peloton op een veilige plek te laten stoppen om noodzakelijke zaken met elkaar te bespreken. Desnoods wordt Lek roepen misbruikt om de groep tot stilstand te krijgen. Om de fietsvreugde van iedereen niet te verpesten mag het duidelijk zijn dat hier wel een goede reden voor moet zijn, we zijn lid om te fietsen en niet om stil te staan en te overleggen. Inwendige mens: Het fietsen met een lege maag, volle blaas, lege bidon of een suikerspiegel ter hoogte van je enkels is onverantwoord. Als je jezelf in de weg gaat zitten of je ziet dat een medefietser er doorheen zit, moet dat bekend gemaakt worden aan de TTC zodat het tempo aangepast kan worden en/of een sanitaire of culinaire pauze ingelast kan worden. Tempo of Lek zijn de toverwoorden om het peloton en de TTC te informeren als de boodschap niet subtieler overgebracht kan worden.

14 En dan hebben we nog alle bekende en onbekende zaken waar je vooral niet tegenaan of overheen wilt fietsen: tegenliggers, paaltjes, drempels, gaten, geparkeerde auto s, wandelaars, noem ze maar op. Bij WTC Culemborg is het regel dat we dit soort obstakels door middel van korte mededelingen ( Tegen, Paaltje ) zonder armgebaren aan de overige fietsers doorgeven. Dit moet dus voor in het peloton beginnen (behalve bij Auto achter en Tempo natuurlijk ). Het doorgeven langs de groep is echter zeer belangrijk. Bij normale omstandigheden kan dit van rij 1 naar 3 naar 5, etc. Bij meer wind en of lawaai kan het nodig zijn om het in elke rij te herhalen (dus rij 1 naar 2 naar 3, etc.). Zo hoort de hekkensluiter dus zeker de mededelingen van de voorrijder. Hierin heeft dus iedereen een belangrijke taak. Met z n allen hebben we dan een boel ogen gericht op onze gezamenlijke veiligheid. Om te voorkomen dat het een kippenhok wordt en we zo vaak roepen dat we bij echt gevaar niet meer opletten, moet het afgeven van signalen wel beperkt worden tot de echt noodzakelijke punten. Zelfs dan geldt nog; beter een keer teveel roepen dan een keer te weinig. Wat zijn de mededelingen ook alweer: Voor! Er wordt een weggebruiker in dezelfde richting gepasseerd. Tegen! Er komt een weggebruiker tegemoet. (Auto) Achter! Er komt een weggebruiker achterop die gaat inhalen. Lek! Eén van de groepsleden heeft een lekke band. Tempo! Eén of meerdere groepsleden hebben moeite om het tempo bij te houden en vragen of het iets minder snel kan. Links! / Rechts! Richtingswijziging. Enkel door de TTCer of rijder(s) op rij 1 ( op kop dus) wordt dit met een handsignaal ondersteund zodat de groep en de overige weggebruikers dit kunnen zien.

15 Ritsen! Signaal om achter elkaar in één lijn te gaan rijden. De rijder aan de rechterkant versnelt enigszins en de rijder aan de linkerzijde voegt voorzichtig daarachter in. Stop! / Pas op! Bij naderend gevaar of een verkeersweg Stop! roepen. De TTC-er en/of fietsers op rij 1 steken de (linker)hand ophoog ten teken dat we moeten stoppen. D.w.z. iedereen knijpt doordacht in de remmen, zodat we met z n allen op een veilige manier het naderende gevaar kunnen ontwijken of veilig oversteken. Paaltje! Bij het naderen van een paal(tje), obstakel of hek links, rechts of midden op de weg. Eventueel roepen we ook de plaats van het obstakel (links, midden, rechts). Door duidelijk de koers te verleggen wordt de plaats van het paaltje extra verduidelijkt. Helmen, veilige fietsen, verkeersregels: En natuurlijk dragen we een helm, is onze fiets veilig, goed onderhouden en in orde en hebben we geen attributen op onze fiets die een (extra) gevaar voor onszelf of anderen opleveren bij een valpartij. En we houden ons aan de verkeersregels, dat is een vanzelfsprekendheid. Zeker gelet op het gevoelige imago van de groepen fietsers op de openbare weg kunnen we beter een beetje inhouden en de verkeersregels respecteren dan dat we doordenderen en onze medeweggebruikers alle aanleiding geven om het imago naar beneden bij te stellen. Internet: Telefoon:

16 Overzicht clubritten april 2015 Dag Datum Tijd Categorie Voorrijder(s) Opmerkingen do :30 Gezelligheidrijders Anton van den Hurk ma :00 Toerfietsers A Ton Ostermann 2e Paasdag/ B Joop Dokman Lentetocht C René Miedema di :30 Gezelligheidrijders Tiny van der Velde do :30 Gezelligheidrijders Rosa van de Gun zo :00 Toerfietsers A Ward Habets B Raymond Groebbé C Joris de Hoog di :30 Gezelligheidrijders Bets Balk do :30 Gezelligheidrijders Theo van Kessel zo :00 Toerfietsers A Barend de Graaff B Edmond Höppener C di :30 Gezelligheidrijders Frans van Dijk do :30 Gezelligheidrijders Leo van Toor zo :00 Toerfietsers A Ton Ostermann B Arjan Eigenbrood C Ronald Roelofs di :30 Gezelligheidrijders Wim Bos do :30 Gezelligheidrijders Diny van Wiggen Internet: Telefoon:

17 Overzicht clubritten mei 2015 Dag Datum Tijd Categorie Voorrijder(s) Opmerkingen zo :00 Toerfietsers A Oof Oud TT+ B Olivier Vollemans C di :30 Gezelligheidrijders Riet Schurgens wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Henny van Kats zo :00 Toerfietsers A B Arjan Eigenbrood C Ronald Roelofs di :30 Gezelligheidrijders Wim Bos wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Hemelvaartsdag zo :00 Toerfietsers A Henro de Witt B Edmond Höppener C di :30 Gezelligheidrijders Diny van Wiggen wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Theo van Kessel ma :00 Toerfietsers A Oof Oud 2e Pinksterdag B Joop Dokman di :30 Gezelligheidrijders Ria van den Hurk wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Leo Toor zo :00 Toerfietsers A C B Guy Staals C Joris de Hoog Dresselhuijs administratie Oranjestraat 29, Beusichem Telefoon: dresselhuijs@live.nl

18 Internet: Telefoon: Programma april (2e paasdag) 1e zondag v.d. maand TT+ 3 mei 1e zondag v.d. maand TT+ 7 juni 1 e zondag v.d. maand TT+ 21 juni Zomertocht 5 juli 1 e zondag v.d. maand TT+ 2 augustus 1 e zondag v.d. maand TT+ 6 september 1 e zondag v.d. maand TT+ 4 oktober 1 e zondag v.d. maand TT+ 25 oktober Herfsttocht (start wintertijd) 26 oktober ALV Najaarsvergadering Clubritten toerrijders Zondag 4 januari t/m 29 maart uur 6 april t/m 25 oktober uur 1 november t/m 27 december uur N.B. Op 5 april (1 e Paasdag) en 24 mei (1 e Pinksterdag) zijn de clubritten verschoven naar resp. 6 april en 25 mei. Woensdag 6 mei t/m 26 augustus uur Clubritten gezelligheidsrijders Dinsdag 6 januari t/m 22 december uur Donderdag 8 januari t/m 17 december uur Internet: Telefoon:

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg.

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg. Februari 2016 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg April 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Juni 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Augustus 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS ulemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS ulemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Oktober 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel. Vragen en suggesties graag aan het einde van de presentatie a.u.b.

Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel. Vragen en suggesties graag aan het einde van de presentatie a.u.b. Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel tijdens de toertocht in de polder Vragen en suggesties graag aan het einde van de presentatie a.u.b. Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:   Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Februari 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:   Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Oktober 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Juni 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

VEILIGHEID THEMA 2015

VEILIGHEID THEMA 2015 VEILIGHEID THEMA 2015 1. Vooraf Controleer je fiets vooraf op gebreken. Draag handschoenen / sportbril / helm voor veiligheid en comfort. Waarschuw tijdig als je gaat passeren. Houd zoveel mogelijk rechts,

Nadere informatie

VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN

VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN Veiligheid tijdens het fietsen is nog al eens het gesprek van de dag. Uiteraard staat veiligheid ook binnen onze club hoog in het vaandel. Het fietsen,

Nadere informatie

Gedragsregels en veiligheid

Gedragsregels en veiligheid Gedragsregels en veiligheid Neem altijd je lidmaatschapskaart mee van de Fietsgroep. Hierop staan je contactgegevens. Zet verder in je mobiel bij ICE (In Case of Emergency) het nummer waar in geval van

Nadere informatie

Adressen. Secretariaat: Wilgeboom 3, 4101 WJ Culemborg

Adressen. Secretariaat: Wilgeboom 3, 4101 WJ Culemborg April 2016 Adressen Secretariaat: Wilgeboom 3, 4101 WJ Culemborg Internetadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter Raymond Groebbé Poppelenburgstraat 20 4191 ZT Geldermalsen

Nadere informatie

De Lekrijder Augustus 2016

De Lekrijder Augustus 2016 De Stand der Spaken Mijlpaal! Beste leden, In de vorige Stand de Spaken stond ik al even stil bij het 25-jarig bestaan van onze vereniging. Best wel een mijlpaal. Als we voor het gemak eens zeggen dat

Nadere informatie

Toervereniging De Tweewielers - Cuijk. VEILIG EN VERANTWOORD FIETSEN (Tips, Gedragsregels en Taken)

Toervereniging De Tweewielers - Cuijk. VEILIG EN VERANTWOORD FIETSEN (Tips, Gedragsregels en Taken) VEILIG EN VERANTWOORD FIETSEN (Tips, Gedragsregels en Taken) Enkele punten voordat je gaat fietsen Vertel thuis waar je naartoe gaat; Zorg voor voldoende eten en drinken onderweg, vooral bij dagtochten.

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg December 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

20 January 2016 Jaargang 3 nummer 1. Van de redactie

20 January 2016 Jaargang 3 nummer 1. Van de redactie Van de redactie Zondag is het weer zover. De weersverwachtingen zijn gunstig, het parcours ligt er goed bij en de voorbereidingen zijn getroffen. Nu nog dit weekend met zijn allen de schouders er onder

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Augustus 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering 1 oktober 2017 Uitnodiging Algemene Leden Vergadering Geacht clublid, Het bestuur van de Wielertoerclub Culemborg nodigt u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering, welke gehouden zal worden

Nadere informatie

voor 29% was gezelligheid de aanleiding makkelijk als iemand weg weet zegt 4% 2% wil als sponsor betrokken zijn 2% werd lid vanwege onze clubkleding

voor 29% was gezelligheid de aanleiding makkelijk als iemand weg weet zegt 4% 2% wil als sponsor betrokken zijn 2% werd lid vanwege onze clubkleding Enquêtevragen Aantal verwerkte lijsten Antwoorden 55 ontvangen antwoorden, is 50% van onze leden 1. aantal jaren lid van club leden die geantwoord hebben zijn gemiddeld 10,7 jaren lid 2. waarom lid geworden

Nadere informatie

Een ieder is verplicht de NTFU toerfietskaart tijdens een door de ETT georganiseerde rit bij zich te dragen!

Een ieder is verplicht de NTFU toerfietskaart tijdens een door de ETT georganiseerde rit bij zich te dragen! Toerfietsreglement Eerste Twellose Toerclub (2013) Update: 31-08-2013 Inleiding Dit reglement wordt verstrekt tezamen met het toerprogramma en zijn algemene gedragsregels, die we tijdens trainingsritten

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(st)er, De laatste maand van het jaar is begonnen, feestdagen,

Nadere informatie

Wat iedere ouder moet weten over verkeersveiligheid Je kind in het verkeer

Wat iedere ouder moet weten over verkeersveiligheid Je kind in het verkeer Wat iedere ouder moet weten over verkeersveiligheid Je kind in het verkeer Samen op pad Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Logisch dus, dat ouders hun kinderen graag zo snel mogelijk veilig verkeersgedrag

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

De Lekrijder Ap Jurinli 20 20 16 16

De Lekrijder Ap Jurinli 20 20 16 16 De Lekrijder Juni 2016 April 2016 Adressen Secretariaat: Wilgeboom 3, 4101 WJ Culemborg Internetadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter Raymond Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Welkom bij. veiligheid en aansprakelijkheid

Welkom bij. veiligheid en aansprakelijkheid Welkom bij veiligheid en aansprakelijkheid Wat is veiligheid Veiligheid is het bewust nemen van aanvaardbare risico s. Totale veiligheid bestaat niet! Doelstelling NTFU Het vergroten van het bewustzijn

Nadere informatie

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(st)ers, Alweer is er een maand voorbij, maar een maand

Nadere informatie

Rijden in groepsverband

Rijden in groepsverband Rijden in groepsverband Motorrijden wordt vaak terecht beleefd als een gevoel van vrijheid, waarbij een ieder vrij is om zijn eigen weg te gaan. Bij het rijden in groepsverband is dit natuurlijk niet anders.

Nadere informatie

Toerweekend 10 t/m 13 Juni

Toerweekend 10 t/m 13 Juni Toerweekend 10 t/m 13 Juni Het toerweekend staat in 2010 gepland van donderdagavond 10 t/m zondag 13 juni. Dit jaar heb ik als toerbestemming m n oog laten vallen op de vulkaaneifel. In tegenstelling tot

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

maart 2018 De Stand der Spaken: Lente(fiets)kriebels

maart 2018 De Stand der Spaken: Lente(fiets)kriebels 1 maart 2018 De Stand der Spaken: Lente(fiets)kriebels Het is eindelijk weer zover de lente is begonnen en daarmee bij menigeen ook de lente(fiets)kriebels. We hebben inmiddels al een paar weekenden met

Nadere informatie

Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Gezelligheidsrijders... 5 Rooster Clubritten Rooster Gezelligheidsrijders

Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Gezelligheidsrijders... 5 Rooster Clubritten Rooster Gezelligheidsrijders Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Stand der Spaken... 3 Is je WTC-wintergarderobe nog compleet?... 4 De Gezelligheidsrijders... 5 Betuwse Fiets4daagse... 5 Fietstocht Zederikse Dagen...

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

Toerkalender Vertrekpunten. Gedragscode Racefiets. PDF versie Datum Opmerking

Toerkalender Vertrekpunten. Gedragscode Racefiets. PDF versie Datum Opmerking Toerkalender 2019 Bij ATB-TWC Brabantia worden de ritten die verreden worden samengesteld door de toercomissie. De samenstelling van de toercommissie bestaat momenteel uit 5 personen, namelijk: Arie van

Nadere informatie

Verkeerswetgeving. Skateboards

Verkeerswetgeving. Skateboards steppen &skaten Wie graag stept en skate is doorgaans niet geïnteresseerd in de wettelijke regels. Toch kan je maar beter op de hoogte zijn, om je verder volledig uit te kunnen leven. Waar is de plaats

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Juni 2013 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Jarig in juni. 09-06-1964 Ronald Joosen. 12-06 -1934 Frans Hultermans. 21-06-1980 Sander Gulickx. 28-06-1949 Aert van Beuzekom.

Jarig in juni. 09-06-1964 Ronald Joosen. 12-06 -1934 Frans Hultermans. 21-06-1980 Sander Gulickx. 28-06-1949 Aert van Beuzekom. WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. NL 27 RABO 0145 1025 48 Nieuwsbrief, 7 mei 2015 www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl Jarig in mei. 3-5-1959 Peter van Dongen. 4-5-1961 Wil Eelants. 9-5 -1962 Hans

Nadere informatie

Intern reglement W.T.C. O.A. versie 1.0 (06-03-2012) Pagina 1

Intern reglement W.T.C. O.A. versie 1.0 (06-03-2012) Pagina 1 Er wordt geacht dat ieder lid en meerijdend fietser, dit reglement gelezen heeft, deze ook daadwerkelijk toepast en hiervan notitie genomen heeft. 1 Inhoud 2 Algemene Bepalingen 3 De Leden 4 De Ritten

Nadere informatie

Hier in Amsterdam hebben de fietsers hun eigen regels

Hier in Amsterdam hebben de fietsers hun eigen regels Hier in Amsterdam hebben de fietsers hun eigen regels Sinds 1 juli 2017 worden speed pedelecs, fietsen die 45 km/h kunnen halen, als bromfietsen gezien. Veel mensen zijn hier boos over omdat ze hierdoor

Nadere informatie

Vrouwen in Peloton MAART 2019

Vrouwen in Peloton MAART 2019 Vrouwen in Peloton MAART 2019 Fietsend door de Lekrijder Fietsnieuws vanuit het bestuur... 2 De Stand der Spaken... 3 NTFU-ongevallenverzekering, veranderingen in 2019... 4 Fietsseizoen 2019... 7 Weet

Nadere informatie

WTC NijeRieders. Informatiegids WTC NijeRieders

WTC NijeRieders. Informatiegids WTC NijeRieders WTC NijeRieders Informatiegids 2017 WTC NijeRieders Bedankt voor interesse in onze vereniging WTC NijeRieders. Om een beeld te geven wat je van ons kunt verwachten hebben wij dit informatieboekje opgesteld.

Nadere informatie

De Stand der Spaken. december Gezellig samen.

De Stand der Spaken. december Gezellig samen. 1 De Stand der Spaken Gezellig samen. De laatste Lekrijder van ons jubileumjaar ligt nu voor je (of zie je voor je). Al 25 jaar de vereniging waarin we veel, heel veel samen gefietst hebben. In dit jubileumjaar

Nadere informatie

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic TrainingsCoach Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic De Kenya Classic voert door open savannegebied en dichte bergketens, steeds met uitzicht op paden van steenslag, zand

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Wielrenners op fietspad of rijbaan? Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) Hans Godefrooij (DTV Consultants)

Wielrenners op fietspad of rijbaan? Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) Hans Godefrooij (DTV Consultants) Wielrenners op fietspad of rijbaan? Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) Hans Godefrooij (DTV Consultants) Agenda Aanleiding en doel van het onderzoek Uitvoering onderzoek Resultaten Conclusies Aanbevelingen

Nadere informatie

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen.

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. Opstappen en wegrijden 7 kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. kijkt uit hoe het veilig en zonder het verkeer te hinderen de startplaats kan bereiken. stapt met de fiets aan de hand

Nadere informatie

Informatie in een groep fietsen

Informatie in een groep fietsen Informatie in een groep fietsen Veiligheid -Helm is verplicht, zonder helm geen training -Te allen tijde worden de verkeersregels in acht genomen -Het is niet toegestaan met een tijdritstuur te rijden,

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De fietsers krijgen te maken met een tractor van links. Moeten de fietsers voorrang geven? Ja Nee Vraag 1.2 Milla en Rosan krijgen te maken met een auto die uit een uitrit

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R B A S I S S C H O O L O P DE S L E K J A A R G A N G 2 0 1 8-2019 N U M M E R 3 Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E Digitaal leerlingportfolio Op donderdag 22 november krijgt het team een scholing m.b.t.

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Seizoen Toercommissie TCT 93

Seizoen Toercommissie TCT 93 Seizoen 2017 Toercommissie TCT 93 Wat gaan we bespreken? Voorstellen seizoen 2017 Het vervolg na de ALV Wat blijft er nu over? Vragen en opmerkingen Ruimte voor discussie Aanpassingen? Doel om recreatieve

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers,

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Nieuwsbrief nummer 5, 26 mei 2015. Beste volgers, Toen ik aan het avontuur begon, leek het allemaal heel ver weg maar wat gaat de tijd toch hard.. Dit is alweer de laatste nieuwsbrief voor mijn vertrek.

Nadere informatie

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(st)er, De eerste maand van het nieuwe jaar zit er al

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Wielrennen in de groep, hoe doe je dat?

Wielrennen in de groep, hoe doe je dat? Wielrennen in de groep, hoe doe je dat? Het wielrennen en zeker het rijden in een groep op de weg is voor Last Gear-leden even wennen. We zijn tenslotte in de eerste plaats een mountainbikevereniging.

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Oktober 2013 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

Fiche Leerlingen. De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom

Fiche Leerlingen. De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom Kijk naar de fietsers. Kleur de nummers van de fietsers die de verkeersregels volgen en op de juiste plaats rijden groen. Kleur de nummers van de fietsers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014 Nieuwsbrief Prins Clausschool nr. 01 week 40 29 september 2014 29 september intro-gesprekken (groep 3-8) 30 september intro-gesprekken (groep 3-8) 01 oktober feestelijke opening Kinderboekenweek Theatervoorstellen

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Week 1. Week 2. Dinsdag 30 60 min Dressuurmatige training Woensdag 50 min 8 km 30 min stap, tussendoor 2 x 10 min draf.

Week 1. Week 2. Dinsdag 30 60 min Dressuurmatige training Woensdag 50 min 8 km 30 min stap, tussendoor 2 x 10 min draf. Trainingsschema tot 30 km Week 1 30 min 3 km Stap een half uur over verschillende soorten bodem. Is het paard gehoorzaam en heb je controle over het tempo? Loopt hij regelmatig en met plezier? Dan kun

Nadere informatie

Nieuwsbrief Odoorner Luchtvaart Club

Nieuwsbrief Odoorner Luchtvaart Club Nieuwsbrief Odoorner Luchtvaart Club Contact: nieuwsbrief@flyolc.nl Redactie: Piet Sloot Januari 2016 De redactie wenst iedereen een goed, gezond en vooral een fijn vliegjaar. Bate Hardenberg heeft de

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde.

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde. De 60 van Texel, wat was ie VER!! Zwaar, indrukwekkend en mooi! Één groot avontuur! Mijn eerste ultra run, want zo noemen ze dat als de afstand boven de marathon ligt. Na 7 marathons wil ik een keer mijn

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 Hieronder vindt u een aantal verslagen van excursies en activiteiten die mede door de Oudervereniging zijn georganiseerd en gefinancierd. LUSTRUM WEEK oktober 2014

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg December 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Zomer ATB tocht en gezinstocht TCWilhelmina 4-daagse

Zomer ATB tocht en gezinstocht TCWilhelmina 4-daagse E-mail: secretariaat@tcwilhelmina.nl Redactie: Adriaan Umans Zomer ATB tocht en gezinstocht TCWilhelmina 4-daagse Juni 2016 Rekeningnummer T.C. Wilhelmina NL83INGB0004456840 Zomer ATB tocht en gezinsfietstocht

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste BarEnd(st)ers, De wintertijd is ingegaan maar dit is geen reden

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

Kruispunten met de borden

Kruispunten met de borden Auteursrechtinformatie Dit document is bedoeld voor eigen gebruik. In het algemeen geldt dat enig ander gebruik, daaronder begrepen het verveelvoudigen, verspreiden, verzenden, herpubliceren, vertonen

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015]

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] 2015 Fietsersbond Deventer gst [UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] Aantal respondenten t/m 24 september 2015: 26 leden van de Fietsersbond Deventer e.o. Dit is ongeveer 12 % van het ledenbestand met e-mail.

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei Let op! 26 april a.s. (koningsdag) worden er geen trainingen gegeven. Algemene ledenvergadering april 2014 Het bestuur nodigt hierbij alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag avond 12

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

DOORSTROMER. Ik kies de fiets, omdat het de snelste manier is om op mijn werk te komen. Onderweg wil ik zo min mogelijk stoppen.

DOORSTROMER. Ik kies de fiets, omdat het de snelste manier is om op mijn werk te komen. Onderweg wil ik zo min mogelijk stoppen. DOORSTROMER ZO FIETS IK GRAAG MIJN IDEALE WEG WEGINTERACTIES Doorstromers gebruiken de fiets als middel om op een bestemming te komen. Ze kiezen bewust voor de fiets, omdat het de snelste optie is. Ze

Nadere informatie

OP UITSTAP MET DE FIETS

OP UITSTAP MET DE FIETS Fietsen in groep OP UITSTAP MET DE FIETS OP UITSTAP MET DE FIETS Fietsen is een gezonde en goedkope manier om met leerlingen op uitstap te gaan. Als je rekening houdt met onderstaande aandachtspunten dan

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen.

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen. Wie zijn wij: Daag! Mijn naam is Jorrit en ik ben 23 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Ik zit nu in het 2e jaar van de lerarenopleiding Economie. Bij deze wil ik jullie veel plezier en

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

verkeersregels voor kinderen

verkeersregels voor kinderen verkeersregels voor kinderen afspraken voor stappers te voet bron: www.verkeervpi.be Als er een begaanbare stoep (trottoir) is, gebruik die dan. Is er geen (begaanbare) stoep, verhoogde of gelijkgrondse

Nadere informatie

INHOUD. Burengerucht. Advertenties 3. Voorwoord bestuur 4. Activiteiten Culemborg /Buren 5. Rabo fietsdag / hulp of klus 6/7.

INHOUD. Burengerucht. Advertenties 3. Voorwoord bestuur 4. Activiteiten Culemborg /Buren 5. Rabo fietsdag / hulp of klus 6/7. jaargang 5 Nummer 1 Februari 2014 INHOUD Advertenties 3 Voorwoord bestuur 4 Activiteiten Culemborg /Buren 5 Rabo fietsdag / hulp of klus 6/7 Hulp of klus 7 Rabo fietsdag 8/9 Bestuur 10 Colofon 11 2 3 Beste

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie