Adressen. Internet: Telefoon: (Culemborg) (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg"

Transcriptie

1 Juni 2015

2 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: adres: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat ZT Geldermalsen Tel Secretaris J.H.M. Maas Wilgeboom WJ Culemborg Penningmeester A.D.H. Eigenbrood Bikolaan HB Culemborg Tel Communicatie en P.W.H. van der Linden Rijnlaan 19 ledenadministratie 4105GS Culemborg Tel Vertegenwoordiger T. v.d. Velde-Schilstra G.J. Petersstraat 40 gezelligheidsrijders 4005ML Tiel Tel Vertegenwoordiger R.F. Boersbroek Houtmolenstraat 13 toerfietsers 4105XJ Culemborg Tel Bestuurslid A.H. de Goede Margrietstraat JJ Culemborg Tel Clubhuis A.V. Statina Sportlaan HM Culemborg Tel Internet: Telefoon: (Culemborg) (Vianen)

3 De stand der spaken Wat te doen als het druk wordt op de weg en de fietspaden Vluchten, emigreren of aanpassen? Vluchten is de oplossing waar onze G-rijders voor kiezen. Komend weekend (5 t/m 7 juni) reist een select gezelschap af naar Den Helder om daar de routes te verkennen en de terrasjes aan een nader onderzoek te onderwerpen. Goed plan, een beetje de rust opzoeken en eens te genieten van een andere omgeving. Het kan nog pittig worden, zo aan de kust kan het stevig waaien. Er worden verschillende tochten gereden maar, bij de langste tocht, worden tegelijk ook verschillende adressen aangedaan voor koffie en lunch. Dat gaat dus helemaal goed komen. Veel plezier daar in het noorden! Emigreren is de keuze van een groep toerrijders, maar dan wel voor heel even. In hetzelfde weekend van juni gaat een flinke groep weer genieten van de mooie en rustige wegen, inclusief hellingen en afdalingen, in de mooie Eifel. Met veel energie heeft Ronald daar weer een uitdagende route uitgezet en voorgereden. Al dan niet met hotelovernachting zal de groep hier vast weer van gaan genieten. Eerdere Eifeltochten konden op niks dan waardering rekenen. Veel plezier daar in het zuiden!

4 Tel Voor de thuisblijvers zijn er onze eveneens mooie en ook gevarieerde wekelijkse tochten. De lente is nog wat fris maar met de juiste kleding zijn er al heel wat droge kilometers afgelegd. En de voorspellingen zijn goed. Bij de toerfietsers zijn we dit jaar, mede ingegeven door de tijdens de NTFU-cursus Wegkapitein opgedane ervaring, tijdens de clubritten met een andere TTC aanpak gestart. Aanpassen dus. Doelen van deze aanpak zijn het vergroten van de veiligheid, het verbeteren van het imago van de toerfietsers en met plezier uitdagende toertochten rijden. In deze Lekrijder staat op pagina 10 t/m 12 een samenvatting van de richtlijnen en uitgangspunten die we tussen de TTC-ers overeengekomen zijn. Samengevat komen deze hier op neer: We houden ons aan de verkeersregels. We rijden in groepen/pelotons zijn maximaal 14 personen. Bij meer deelnemers wordt er gesplitst en met een veilige tussenruimte dezelfde route gefietst. Binnen de bebouwde kom rijden we altijd met aangepaste snelheid (±25 km/u). We maken vaker gebruik van ritsen (alles achter elkaar). Natuurlijk blijven het doorgeven van signalen en alle andere afspraken ook van belang.

5 Telefoon: De eerste ervaringen met deze aanpak zijn vrijwel unaniem positief. Er wordt duidelijker, rustiger en overzichtelijker gefietst. Ook de inzet van de Toertocht Coördinator (TTC), maar ook die van alle andere meefietsende TTC-ers die een tweede (of zelfs derde) groep voorrijden, een andere snelheidsgroep aansturen, die achteraan de groep bewaken, die meewerken aan een soepele splitsing, wordt door alle deelnemers gewaardeerd. Hiermee maken we de rol van de TTC-er helder. Andersom dwingen we op een positieve manier alle deelnemers om de TTC-rol te accepteren en te handelen naar de TTC sturing. Eerste doelen zijn meer veiligheid, beter imago en veel fietsplezier met elkaar. Ander doel is het motiveren en vinden van meer TTC-ers. Als we op termijn 30-40% van de toerfietsleden in de TTC groep hebben, zal elke tocht geolied verlopen. Ook de afhankelijkheid van een beperkte groep TTCers is daarmee verdwenen. Dat is handig. Daarom hierbij de oproep aan alle toerfietsers om de richtlijnen en uitgangspunten met aandacht door te lezen en hier aan mee te werken. En als laatste dwingende oproep wil ik iedereen verzoeken om vooral te genieten tijdens onze WTC-Culemborg fietstochten. Maar dat komt wel goed. Ik wens iedereen een mooie en sportieve zomer! Met vriendelijke groet, WTC Culemborg Raymond Groebbé Voorzitter

6 Van de Gezelligheidsrijders. Slotstraat 10, Culemborg Internet: Telefoon: Weer veel ritjes gemaakt de afgelopen weken. Zeker op de dinsdagen veel Gezelligheidsrijders op de weg! In april was Mieke van Kunst en koffie uit Buren jarig. Zij nodigt ons elk jaar uit voor een drankje en een hapje. Zelf bakt ze dan iets lekker bij de koffie. Ook aan de vaste rijders die op die dag niet mobiel zijn door ziekte of andere ongemakken wordt gedacht. Jan van Kats haalt ze op met de auto en zo zijn ze ook van de partij voor zover mogelijk. Natuurlijk ontbreekt Jan Mol ook niet!!! Met zijn allen lappen we wat en kopen een mooie bos tulpen, de lievelingsbloem van Mieke. Jan Mol mag ze overhandigen wat hij overigens heel graag doet!!! Ook is de Betuwse fietsvierdaagse weer geweest. Met een groep van ongeveer 14 man hebben we er aan deelgenomen en weer een vetleren medaille verdiend. We hebben het nog getroffen met het weer behalve de zaterdag, toen viel er wel erg veel regen. Dat was ook de dag dat we de langste tocht deden, t.w. 60 km. Voor sommigen kwam er elke dag ook nog de afstand Culemborg/Kerk Avezaath v.v. bij. We hebben dus aardig wat kilometers gemaakt. Zaterdag met de groep pannenkoeken gegeten in Buren. Was ook erg gezellig en lekker. Het binnenland weekend schiet ook op. Hierover in de volgende Lekrijder! Tiny

7 Internet: Telefoon: Winterklassement Gezelligheidsrijders Hoewel het al weer (bijna) zomer is heeft u nog het winterklassement van de gezelligheidsrijders te goed. In het afgelopen winterseizoen, lopend van dinsdag 28 oktober 2014 t/m dinsdag 31 maart 2015, zijn er op de dinsdag- en donderdagmiddagen 38 fietstochten door de G-rijders gereden. Vier keer is een reguliere tocht niet ingepland (gedurende de kerstperiode); vanwege stormachtig weer is er op 1 maart niet van start gegaan en op 29 januari is er niet gefietst vanwege hagelbuien. Zes keer regende het op het moment van vertrek maar 4 van deze 6 keer is er toch van start gegaan..."hoe ouder hoe gekker"... Bij de 38 gereden tochten waren er in totaal 424 deelnemers van start gegaan en dat komt neer op gemiddeld bijna 11 personen per rit We hebben te maken gehad met een paar pechgevallen: een keer een lekke band (van Frans) en een keer een defecte E-bike. Na de koffiepauze, op 5 maart, ging de fiets van Diny kapot op de Hei- en Boeicopse weg. De ANWB gebeld. Er was de nodige hilariteit vanwege de keuzemenu's en het "was even volhouden" voordat het juiste contact binnen de ANWB was gelegd. Hulp zou worden gestuurd en de groep ging verder. Even later zagen we al een ANWB busje aan komen rijden...nee, niet alleen een ANWB busje maar ook een politiewagen! Deze extra aandacht voor Diny deed de groep goed....wel ging het gerucht of Diny zou worden opgepakt voor nog niet betaalde boetes... Gelukkig is Diny (met E-bike) snel door de ANWB naar de fietsenmaker in Culemborg gebracht. Eind goed al goed.

8 En dan nu het klassement: Leo Toor 37 Hugo Eigenraam 35 Theo van Kessel 32 Diny van Wiggen 31 Jan Pin 26 Frans van Dijk 23 Wim Bos en Tiny van der Velde 22 Annie van Schaik-van Dijk 18 Sijgje Geerding 17 Henny van Kats 15 Janny Pin 14 Wil Flipse, Rosa van der Gun en Cor Vogels 13 Ad de Goede 12 Riet Schürgers 11 Riet Bronk en Anton van der Hurk 9 Bets Balk 8 Ria van der Hurk 5 Jenny Looijen 3 Corry Wammes 2 Ans van der Velde en Gerrit van der Velde 1 In dit winterseizoen was het vrij snel duidelijk wie er op de eerste plaats zou eindigen. Leo, gefeliciteerd met het behalen van de eerste plaats! Jan van Kats Internet: of Telefoon:

9 Internet: Telefoon: Een bijzondere koffiestop van de G-rijders Op dinsdag 21 april waren de Gezelligheidsrijders uitgenodigd door Mieke (de eigenaresse van Koffie & Kunst in Buren) om daar de koffiestop te houden. Een dag eerder was ze jarig en dat moet worden gevierd. Overigens is Koffie & Kunst vaak de plaats waar we pauzeren. Namens onze groep bood Jan Mol (ons erelid) de traditionele bos tulpen aan aan Mieke. Zie bijgaande foto. We werden getrakteerd op allerlei lekkernijen zoals te zien is op de foto's in het webalbum. Zie: De pauze duurde overigens wel wat langer dan gebruikelijk... Jan van Kats

10 Uitgangspunten, richtlijnen en afspraken Toertocht Coördinatoren (TTC) Mei 2015 Algemeen Een WTC Culemborg TTC begeleidt de fietsgroepen maar elke fietser is zelf verantwoordelijk voor zijn fietsgedrag, veilige fiets en uitrusting. Het dragen van een helm is verplicht bij elke toertocht van/met WTC Culemborg. Voor de tocht Plan of kies een route en hou hierbij rekening met: o Lengte tocht ongeveer 90km, ruim 3 uur fietsen bij 28km/u gemiddeld o Vermijd de bebouwde kom en (te) smalle fietspaden o Kies alvast plaatsen om te stoppen en/of te splitsen o Kies een route tegen de wind in, zodat de terugreis geholpen wordt door wind mee. Voer de route in een routeplanner in en maak een gpx bestand. Vraag hulp aan een andere TTC-er indien je dit niet kunt/wilt. Of kies/gebruik een bestaande route van de WTC-website. Deel jouw route plan en gpx bestand in de week voor jouw tocht met de overige TTC-ers. Stel een ruwe route (plaatsnamen) samen zodat deze voor vertrek makkelijk gedeeld kan worden met de deelnemers. Rij, indien mogelijk, kort voor de werkelijke tocht, jouw route een keer voor. In de kantine van Statina Neem om 8:55 het woord en deel mee dat je die dag TTC (van de B-groep) ben. Draag voor herkenning altijd een gele TTC armband. Dit geldt voor de elke TTC-er en achterrijder van elke groep. Neem deze als TTC-er dus mee als je gaat fietsen, je kan hem nodig hebben Leg de globale route uit, inclusief plaatsen waar gestopt gaat worden of andere belangrijke plaatsen (gevaar, smalle paden, werkzaamheden, etc.).

11 Vraag naar de deelname van A, B en C-groep. Stel aantal groepen samen op basis van 14 personen maximaal per groep. Vraag naar (ad-hoc) TTC-ers voor de A-, C- en extra B- groepen. Vraag ook TTC-ers om achteraan de verschillende groepen te rijden. Geef eventueel de A- en C-TTC-ers spreektijd om hun routeinformatie te laten delen. Geef nog aanvullende advies/instructies zoals signalen, veilig fietsen, ritsen (rechts versneld, links voegt naar achteren in), etc. Buiten de kantine van Statina: Besteed met enige regelmaat, wanneer iedereen bij zijn/haar fiets staat, aandacht aan de veiligheid van de fiets (banden, bandenspanning, remmen, uitvalnaven, lagers, etc.) en helm/bril. Joop pakt dit initieel op, bv maandelijks. Opstellen op de parkeerplaats van de groepen: 1 ste B- groep met TTC bij het hek/uitrit van de P. 2 e B-groep in de bocht. Eventueel 3 e B-groep daarachter. A-groep bij het Statina hek. De TTC-ers bewaken en sturen actief op ongeveer gelijke groepsgrootte en maximaal 14 personen per groep. Tijdens de tocht: Bij de WTC-Culemborg tochten houden we ons aan de verkeersregels. De TTC-er bewaakt dit en geeft het goede voorbeeld. De TTC-er kan echter in zeer incidentele gevallen (en bij voorkeur niet!) besluiten om af te wijken van verkeersregels in het belang van veiligheid van de gehele groep. Er wordt twee aan twee gereden, recht achter elkaar en niet versprongen of geschakeld. Op drukke wegen, smalle paden of lastige doorgangen, en dus na het commando ritsen, wordt er enkel en recht achter elkaar gereden. Binnen de bebouwde kom wordt de snelheid verlaagd tot ongeveer 25km/u of langzamer als de omstandigheden dat zouden vereisen. Wanneer er in meerdere groepen dezelfde route gereden wordt, houden deze groepen een minimale onderlinge afstand van ongeveer 100 meter aan. Hierdoor wordt minder overlast veroorzaakt voor andere weggebruikers.

12 Als de groepen toch samenkomen, bijvoorbeeld bij een rood verkeerslicht, dient de TTC-er van de volgende groep weer bewust afstand te nemen, bijvoorbeeld door een langzamer tempo aan te houden of door bewust wat langer te blijven stilstaan. De TTC-er rijdt voor in de groep maar niet per definitie de hele tocht op kop. De TTC-er rijdt wel op zo n plaats dat hij/zij altijd route en andere signalen aan de rijders op kop kan doorgeven. Indien signalen niet goed doorgegeven worden of bv snelheid, route- of rits instructies niet opgevolgd worden door een of meer deelnemers in de groep zullen de TTCers de personen of groep hier duidelijk en consequent op aanspreken. Eventueel wordt hiervoor de groep stilgezet. Bij pech wordt de reparatie binnen de groep ter hand genomen. Voorliggende groep(en) zet(ten) zelfstandig de tocht voort. Indien een stilstaande groep (bv met pech) door een achtervolgende groep wordt ingehaald zijn er verschillende mogelijkheden: o De achteropkomende groep rijdt door en laat de groep met pech achter. o Er volgt overleg en de groepen worden opnieuw o ingedeeld. De achteropkomende groep houdt ook pauze en men vertrekt in dezelfde volgorde weer wanneer de pech verholpen is. Na ongeveer een uur fietsen wordt er pauze gehouden om te splitsen en ieder geval voor eventuele sanitaire nood of eten/drinken. Pauze en verhelpen van pech wordt altijd op een veilige en overzichtelijke plaats gedaan. Fietsen en fietsers staan hierbij aan de kant van de weg of in de berm. De laatste 10-15km van een tocht mag het peloton uiteenvallen. De een wil uitrijden, de ander nog net even aanzetten met de finish in zicht. Bij zowel uitrijden en aanzetten worden de normale regels gehanteerd. Dit is en blijft de verantwoordelijkheid van de individuele leden. De TTC-er is op dat moment het overzicht vanzelfsprekend kwijt. Na de tocht: De TTC-ers sturen een kort verslag van de tocht door (per ) met hierin in ieder geval het aantal deelnemers, de gemiddelde snelheid, de afgelegde weg, de globale route en eventuele opmerkingen over incidenten en/of verbeterpunten.

13 Internet: Telefoon: Overzicht clubritten juni 2015 Dag Datum Tijd Categorie Voorrijder(s) Opmerkingen di :30 Gezelligheidrijders Ad de Goede wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Jan Pin zo :00 Toerfietsers A Ward Habets TT+ Moerdijkbrug B Arie Verheij C di :30 Gezelligheidrijders Janny Pin wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Hugo Eigenraam zo :00 Toerfietsers A Ton Ostermann B Hans Maas di :30 Gezelligheidrijders Corrie Wammes wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Frans van Dijk zo :00 Toerfietsers A Barend de Graaff B Raymond Groebbé C di :30 Gezelligheidrijders Annie v. Schaik-v. Dijk wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Tiny van der Velde zo :00 Toerfietsers A Henro de Witt B John van den Berge C Ronald Roelofs di :30 Gezelligheidrijders Rosa van de Gun C Zomertocht Internet: Telefoon:

14 Overzicht clubritten mei 2015 Dag Datum Tijd Categorie Voorrijder(s) Opmerkingen wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Henny van Kats zo :00 Toerfietsers A Oof Oud TT+ Rondje Brabant B Jos van Zutphen C di :30 Gezelligheidrijders Sijgje Geerding wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Ad de Goede zo :00 Toerfietsers A Ton Ostermann B Raymond Groebbé C di :30 Gezelligheidrijders Wil Flipse wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Anton van den Hurk zo :00 Toerfietsers A Ward Habets B Arjan Eigenbrood C di :30 Gezelligheidrijders Cor Vogels wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Wim Bos zo :00 Toerfietsers A Oof Oud B Edmond Höppener C di :30 Gezelligheidrijders Riet Schurgens wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Dresselhuijs administratie Oranjestraat 29, Beusichem Telefoon: dresselhuijs@live.nl

15 Internet: Telefoon: Programma juni 1e zondag v.d. maand TT+ Moerdijkbrug 21 juni Zomertocht 5 juli 1e zondag v.d. maand TT+ Rondje Brabant 2 augustus 1 e zondag v.d. maand TT+ 6 september 1 e zondag v.d. maand TT+ 4 oktober 1 e zondag v.d. maand TT+ 25 oktober Herfsttocht (start wintertijd) 26 oktober ALV Najaarsvergadering Clubritten toerrijders Zondag 4 januari t/m 29 maart uur 6 april t/m 25 oktober uur 1 november t/m 27 december uur N.B. Op 5 april (1 e Paasdag) en 24 mei (1 e Pinksterdag) zijn de clubritten verschoven naar resp. 6 april en 25 mei. Woensdag 6 mei t/m 26 augustus uur Clubritten gezelligheidsrijders Dinsdag 6 januari t/m 22 december uur Donderdag 8 januari t/m 17 december uur Internet: Telefoon:

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg.

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg. Februari 2016 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Oktober 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Augustus 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS ulemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS ulemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Juni 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

De Lekrijder Augustus 2016

De Lekrijder Augustus 2016 De Stand der Spaken Mijlpaal! Beste leden, In de vorige Stand de Spaken stond ik al even stil bij het 25-jarig bestaan van onze vereniging. Best wel een mijlpaal. Als we voor het gemak eens zeggen dat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg April 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:   Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Februari 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg April 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:   Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Oktober 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg December 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering 1 oktober 2017 Uitnodiging Algemene Leden Vergadering Geacht clublid, Het bestuur van de Wielertoerclub Culemborg nodigt u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering, welke gehouden zal worden

Nadere informatie

Adressen. Secretariaat: Wilgeboom 3, 4101 WJ Culemborg

Adressen. Secretariaat: Wilgeboom 3, 4101 WJ Culemborg April 2016 Adressen Secretariaat: Wilgeboom 3, 4101 WJ Culemborg Internetadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter Raymond Groebbé Poppelenburgstraat 20 4191 ZT Geldermalsen

Nadere informatie

Gedragsregels en veiligheid

Gedragsregels en veiligheid Gedragsregels en veiligheid Neem altijd je lidmaatschapskaart mee van de Fietsgroep. Hierop staan je contactgegevens. Zet verder in je mobiel bij ICE (In Case of Emergency) het nummer waar in geval van

Nadere informatie

De Stand der Spaken. december Gezellig samen.

De Stand der Spaken. december Gezellig samen. 1 De Stand der Spaken Gezellig samen. De laatste Lekrijder van ons jubileumjaar ligt nu voor je (of zie je voor je). Al 25 jaar de vereniging waarin we veel, heel veel samen gefietst hebben. In dit jubileumjaar

Nadere informatie

VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN

VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN Veiligheid tijdens het fietsen is nog al eens het gesprek van de dag. Uiteraard staat veiligheid ook binnen onze club hoog in het vaandel. Het fietsen,

Nadere informatie

VEILIGHEID THEMA 2015

VEILIGHEID THEMA 2015 VEILIGHEID THEMA 2015 1. Vooraf Controleer je fiets vooraf op gebreken. Draag handschoenen / sportbril / helm voor veiligheid en comfort. Waarschuw tijdig als je gaat passeren. Houd zoveel mogelijk rechts,

Nadere informatie

Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Gezelligheidsrijders... 5 Rooster Clubritten Rooster Gezelligheidsrijders

Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Gezelligheidsrijders... 5 Rooster Clubritten Rooster Gezelligheidsrijders Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Stand der Spaken... 3 Is je WTC-wintergarderobe nog compleet?... 4 De Gezelligheidsrijders... 5 Betuwse Fiets4daagse... 5 Fietstocht Zederikse Dagen...

Nadere informatie

Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel. Vragen en suggesties graag aan het einde van de presentatie a.u.b.

Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel. Vragen en suggesties graag aan het einde van de presentatie a.u.b. Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel tijdens de toertocht in de polder Vragen en suggesties graag aan het einde van de presentatie a.u.b. Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel

Nadere informatie

Een ieder is verplicht de NTFU toerfietskaart tijdens een door de ETT georganiseerde rit bij zich te dragen!

Een ieder is verplicht de NTFU toerfietskaart tijdens een door de ETT georganiseerde rit bij zich te dragen! Toerfietsreglement Eerste Twellose Toerclub (2013) Update: 31-08-2013 Inleiding Dit reglement wordt verstrekt tezamen met het toerprogramma en zijn algemene gedragsregels, die we tijdens trainingsritten

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Juni 2013 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

De Stand der Spaken. juni Beste leden,

De Stand der Spaken. juni Beste leden, 1 juni 2017 De Stand der Spaken Beste leden, Begin mei, veel te vroeg, schreef ik vast de Stand der Spaken voor deze Lekrijder. Dit stukje" treffen jullie verderop aan. Normaal stuur ik mijn SdS eerst

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Augustus 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Vrouwen in Peloton JUNI 2019

Vrouwen in Peloton JUNI 2019 Vrouwen in Peloton JUNI 2019 Fietsend door de Lekrijder Fietsnieuws vanuit het bestuur... 2 De Stand der Spaken... 3 Fietsseizoen 2019... 4 Veilig thuis aankomen... 4 Warmte: Wat kan je ertegen doen?...

Nadere informatie

Jarig in juni. 09-06-1964 Ronald Joosen. 12-06 -1934 Frans Hultermans. 21-06-1980 Sander Gulickx. 28-06-1949 Aert van Beuzekom.

Jarig in juni. 09-06-1964 Ronald Joosen. 12-06 -1934 Frans Hultermans. 21-06-1980 Sander Gulickx. 28-06-1949 Aert van Beuzekom. WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. NL 27 RABO 0145 1025 48 Nieuwsbrief, 7 mei 2015 www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl Jarig in mei. 3-5-1959 Peter van Dongen. 4-5-1961 Wil Eelants. 9-5 -1962 Hans

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg December 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Oktober 2013 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

De Lekrijder Ap Jurinli 20 20 16 16

De Lekrijder Ap Jurinli 20 20 16 16 De Lekrijder Juni 2016 April 2016 Adressen Secretariaat: Wilgeboom 3, 4101 WJ Culemborg Internetadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter Raymond Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Welkom bij. veiligheid en aansprakelijkheid

Welkom bij. veiligheid en aansprakelijkheid Welkom bij veiligheid en aansprakelijkheid Wat is veiligheid Veiligheid is het bewust nemen van aanvaardbare risico s. Totale veiligheid bestaat niet! Doelstelling NTFU Het vergroten van het bewustzijn

Nadere informatie

WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. Nieuwsbrief, 27 augustus 2013. www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl

WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. Nieuwsbrief, 27 augustus 2013. www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. Nieuwsbrief, 27 augustus 2013 www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl Jarig in aug sept Cor de Rooij, 7-8-1950. Henk Martens, 8-8-1944. Rian Spapen, 9-8-1967. Henk

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste BarEnd(st)er, Heb je het ook gemerkt? Het was meer dan 20 graden

Nadere informatie

WV Tourmalet Rittenorganisatie -Hoogtepunten van het seizoen -Diversen

WV Tourmalet Rittenorganisatie -Hoogtepunten van het seizoen -Diversen WV Tourmalet 2018 -Rittenorganisatie -Hoogtepunten van het seizoen -Diversen Rittenorganisatie Groepen Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Tourmaladies Rittenorganisatie Groep 1 rijdt de normale tochten zonder

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets.

Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets. Verslag van Ruud van de wielerwedstijd in Meer op 13 oktober 2012. Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets. Als wielertoerist droomde ik er van om in een team mee

Nadere informatie

augustus 2017 De Stand der Spaken Tot slot

augustus 2017 De Stand der Spaken Tot slot 1 augustus 2017 De Stand der Spaken Tot slot Zoals (hopelijk) bekend draag ik tijdens de najaar-alv de voorzittershamer over aan Guy Staals. Deze (voor)laatste Stand der Spaken mag dus best een persoonlijke

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Seizoen Toercommissie TCT 93

Seizoen Toercommissie TCT 93 Seizoen 2017 Toercommissie TCT 93 Wat gaan we bespreken? Voorstellen seizoen 2017 Het vervolg na de ALV Wat blijft er nu over? Vragen en opmerkingen Ruimte voor discussie Aanpassingen? Doel om recreatieve

Nadere informatie

INHOUD. Burengerucht. Advertenties 3. Voorwoord bestuur 4. Activiteiten Culemborg /Buren 5. Rabo fietsdag / hulp of klus 6/7.

INHOUD. Burengerucht. Advertenties 3. Voorwoord bestuur 4. Activiteiten Culemborg /Buren 5. Rabo fietsdag / hulp of klus 6/7. jaargang 5 Nummer 1 Februari 2014 INHOUD Advertenties 3 Voorwoord bestuur 4 Activiteiten Culemborg /Buren 5 Rabo fietsdag / hulp of klus 6/7 Hulp of klus 7 Rabo fietsdag 8/9 Bestuur 10 Colofon 11 2 3 Beste

Nadere informatie

MASCA, LA GOMERA EILAND TOUR

MASCA, LA GOMERA EILAND TOUR Algemene info: Tijdens onze begeleide tochten leggen wij de nadruk op bike and relax. We zoeken de balans tussen ontspanning door inspanning. De gidsen zorgen voor een perfect gebalanceerde inspanning

Nadere informatie

maart 2018 De Stand der Spaken: Lente(fiets)kriebels

maart 2018 De Stand der Spaken: Lente(fiets)kriebels 1 maart 2018 De Stand der Spaken: Lente(fiets)kriebels Het is eindelijk weer zover de lente is begonnen en daarmee bij menigeen ook de lente(fiets)kriebels. We hebben inmiddels al een paar weekenden met

Nadere informatie

Wieler Tourclub Dinxperlo. Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden [Geef tekst op]

Wieler Tourclub Dinxperlo. Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden [Geef tekst op] Wieler Tourclub Dinxperlo Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden - 0 -[Geef tekst op] Inhoudsopgave Welkom bij WTC Dinxperlo...- 2 - Lid zijn van de WTC...- 2 - Algemene informatie...-

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DOK TOER Oktober 2013

NIEUWSBRIEF DOK TOER Oktober 2013 Inleiding In ons wegprogramma hebben wij nog twee tochten staan voor de maand oktober. De Sluitingstocht is in hetzelfde weekeinde als de eerste ATB-tocht van de gezamenlijke verenigingen in de Kop van

Nadere informatie

Verdieping Fietsdagtochten

Verdieping Fietsdagtochten Verdieping Fietsdagtochten (2013) Het Fietsplatform presenteert met de Fietsrecreatiemonitor cijfers en trends rondom het recreatieve fietsen in Nederland. Deze verdieping is een aanvulling op de cijfers

Nadere informatie

Verkeerswetgeving. Skateboards

Verkeerswetgeving. Skateboards steppen &skaten Wie graag stept en skate is doorgaans niet geïnteresseerd in de wettelijke regels. Toch kan je maar beter op de hoogte zijn, om je verder volledig uit te kunnen leven. Waar is de plaats

Nadere informatie

Toerkalender Vertrekpunten. Gedragscode Racefiets. PDF versie Datum Opmerking

Toerkalender Vertrekpunten. Gedragscode Racefiets. PDF versie Datum Opmerking Toerkalender 2019 Bij ATB-TWC Brabantia worden de ritten die verreden worden samengesteld door de toercomissie. De samenstelling van de toercommissie bestaat momenteel uit 5 personen, namelijk: Arie van

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Toervereniging De Tweewielers - Cuijk. VEILIG EN VERANTWOORD FIETSEN (Tips, Gedragsregels en Taken)

Toervereniging De Tweewielers - Cuijk. VEILIG EN VERANTWOORD FIETSEN (Tips, Gedragsregels en Taken) VEILIG EN VERANTWOORD FIETSEN (Tips, Gedragsregels en Taken) Enkele punten voordat je gaat fietsen Vertel thuis waar je naartoe gaat; Zorg voor voldoende eten en drinken onderweg, vooral bij dagtochten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, april 2015, SFC Westerkwartier.

Nieuwsbrief 4, april 2015, SFC Westerkwartier. !! Nieuwsbrief 4, april 2015, SFC Westerkwartier. Beste fietsvrienden en vriendinnen, De openingstocht Volgens de jarenlange traditie is in maart de openingstocht weer gereden. Om negen uur die ochtend

Nadere informatie

Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Renners... 7 Vrouwen In Peloton Rooster Clubritten

Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Renners... 7 Vrouwen In Peloton Rooster Clubritten Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Stand der Spaken... 3 Culemborg Sportief, Gezond en Fit... 4 De Lekrijder in een nieuw jasje... 4 Van de gezelligheidsrijders... 5 Klassement Gezelligheidsrijders...

Nadere informatie

In memoriam Cees Olsthoorn

In memoriam Cees Olsthoorn 1 maart 2017 In memoriam Cees Olsthoorn CEES zoals ik hem kende Cees was in de groep een bescheiden, nooit op de voorgrond tredende, nadenkende persoon. Precies het tegenovergestelde van mij. Soms, als

Nadere informatie

Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk.

Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk. Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk. Een nieuwe ontdekking, ieder seizoen opnieuw. Dat is een wens van de 3D-Cup om jaarlijks in ieder geval 1 nieuw circuit te

Nadere informatie

Fietsend door de Lekrijder Fietsnieuws vanuit het bestuur... 3 Afscheid Jan Mol... 7 Financiën WTC... 9 De Gezelligheidsrijders...

Fietsend door de Lekrijder Fietsnieuws vanuit het bestuur... 3 Afscheid Jan Mol... 7 Financiën WTC... 9 De Gezelligheidsrijders... Fietsend door de Lekrijder Fietsnieuws vanuit het bestuur... 3 De Stand der Spaken... 3 NTFU-ongevallenverzekering, hoe zit dat nu?... 4 Afscheid Jan Mol... 7 Financiën WTC... 9 Begroting 2019... 9 De

Nadere informatie

Veilig onderweg met de e-bike

Veilig onderweg met de e-bike Veilig onderweg met de e-bike Wat kunt u doen om een valpartij te voorkomen? Pas uw snelheid aan Een elektrische fiets is sneller en comfortabeler dan een gewone fiets. Hij gaat echter sneller dan u denkt

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 5 september 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws De scholen zijn weer begonnen Het was nog wel even wennen: de wekker moet

Nadere informatie

voor 29% was gezelligheid de aanleiding makkelijk als iemand weg weet zegt 4% 2% wil als sponsor betrokken zijn 2% werd lid vanwege onze clubkleding

voor 29% was gezelligheid de aanleiding makkelijk als iemand weg weet zegt 4% 2% wil als sponsor betrokken zijn 2% werd lid vanwege onze clubkleding Enquêtevragen Aantal verwerkte lijsten Antwoorden 55 ontvangen antwoorden, is 50% van onze leden 1. aantal jaren lid van club leden die geantwoord hebben zijn gemiddeld 10,7 jaren lid 2. waarom lid geworden

Nadere informatie

Inholland Fietstocht 2017!

Inholland Fietstocht 2017! Inholland Fietstocht 2017! Vrijdag 25 augustus 2017 was het dan zover dat de locatie van Inholland Haarlem uit alle delen van het land docenten en medewerkers kon verwelkomen voor de traditionele jaarlijkse

Nadere informatie

Toerreglement. Inschrijving

Toerreglement. Inschrijving Toerreglement Dit document Toerreglement beschrijft de algemene regels. Het lidmaatschap van de IOCH betekent verplichte kennisname van en impliciete akkoordverklaring hiermee. Art.1. Dit toer- en evenementen

Nadere informatie

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Contact 3. Ik vind wielrennen heel leuk hoe nu verder? 4. Trainingen 5. Huisregels 6. Jeugdcategorieën 7. Materiaal 8.

Nadere informatie

Fiche Leerlingen. De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom

Fiche Leerlingen. De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom Kijk naar de fietsers. Kleur de nummers van de fietsers die de verkeersregels volgen en op de juiste plaats rijden groen. Kleur de nummers van de fietsers

Nadere informatie

ISU 2018 (102KM ultratrail)

ISU 2018 (102KM ultratrail) ISU 2018 (102KM ultratrail) De ISU zit er weer op. Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect. Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij 'De Pompstee', het B&B waar we

Nadere informatie

Vrouwen in Peloton MAART 2019

Vrouwen in Peloton MAART 2019 Vrouwen in Peloton MAART 2019 Fietsend door de Lekrijder Fietsnieuws vanuit het bestuur... 2 De Stand der Spaken... 3 NTFU-ongevallenverzekering, veranderingen in 2019... 4 Fietsseizoen 2019... 7 Weet

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15 Activiteiten Walcheren September 15 zon 30aug Rondje fietsen op Walcheren Zou je best eens een mooie fietstocht willen maken, maar doe je dat liever niet alleen? Fiets dan mee! We gaan een tocht maken

Nadere informatie

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog.

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog. Vanuit het team Langs deze weg kondigen wij het vertrek van onze gewaardeerde collega Jordi Erbé aan. Jordi gaat dichter bij huis, in Amersfoort, werken. Hij wil alle kinderen en ouders onwijs bedanken

Nadere informatie

OP UITSTAP MET DE FIETS

OP UITSTAP MET DE FIETS Fietsen in groep OP UITSTAP MET DE FIETS OP UITSTAP MET DE FIETS Fietsen is een gezonde en goedkope manier om met leerlingen op uitstap te gaan. Als je rekening houdt met onderstaande aandachtspunten dan

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Bestuursmededelingen - Denkt u aan het tijdig betalen van de contributie. - In de bijlage is het toer en wedstrijd programma opgenomen.

Bestuursmededelingen - Denkt u aan het tijdig betalen van de contributie. - In de bijlage is het toer en wedstrijd programma opgenomen. WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. NL 27 RABO 0145 1025 48 Nieuwsbrief, 18 februari 20154 www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl Jarig in februari 3-2 Ron van der Maden 5-2 Remco van Loon 6-2 Leon Verheij

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

15 e jaargang, no

15 e jaargang, no 15 e jaargang, no. 3 2-6-2014 PROGRAMMA voor 2014 RIT 2014-4 t/m 8 Verzamelen Ritmeester Waar Koffie op maandag 9 juni vertrek Roermond-Speyer Harm, ondersteuning reis Herman trein, gezamenlijk vanaf Utrecht

Nadere informatie

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018.

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Dag 1 Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Vandaag moest het gaan gebeuren, mijn eerste meerdaagse waar iedereen die ik vanaf mijn toetreding tot de Taxriders (rond april

Nadere informatie

Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden. Wieler Tourclub Dinxperlo. -[Geef tekst op] - 1 -

Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden. Wieler Tourclub Dinxperlo. -[Geef tekst op] - 1 - Wieler Tourclub Dinxperlo Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden -[Geef tekst op] - 1 - Inhoudsopgave Welkom bij de WTC Dinxperlo---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Bouke Scheltinga Datum: Koersboek West

Bouke Scheltinga Datum: Koersboek West Bouke Scheltinga Datum: 22-9-2018 Koersboek West De route De meeste fietsrondjes vanaf de campus gaan naar het noorden. Dit terwijl er in zuid/west ook prachtig gereden kan worden. Dat wordt nog maar eens

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

Rijden in groepsverband

Rijden in groepsverband Rijden in groepsverband Motorrijden wordt vaak terecht beleefd als een gevoel van vrijheid, waarbij een ieder vrij is om zijn eigen weg te gaan. Bij het rijden in groepsverband is dit natuurlijk niet anders.

Nadere informatie

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(st)ers, Alweer is er een maand voorbij, maar een maand

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste BarEnd(st)ers, De wintertijd is ingegaan maar dit is geen reden

Nadere informatie

Donderdag 7 april 2016

Donderdag 7 april 2016 Donderdag 7 april 2016 Verkeersnieuws vanuit groep 7 Het theoretisch verkeersexamen is in de klas afgenomen. Op school zijn wij hier nog druk mee bezig geweest. De verkeersregels en borden werden flink

Nadere informatie

BENZINE - OLIE - GAS BENZINE - OLIE - GAS

BENZINE - OLIE - GAS BENZINE - OLIE - GAS 7 JUNI 2015 de gezelligste klassiekerrit door montferland en de achterhoek BENZINE - OLIE - GAS BENZINE - OLIE - GAS Autorestauraties Spuitwerk De Diemse Toren Classic 2015 - voorwoord Welkom bij de tweede

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Trainingsschema voor de marathon in München 2013

Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Nr Datum MAAN- DAG 5 trainingen per week (kan ingekort worden tot 4 trainingen per week: dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) DINSDAG Variabele tempoloop

Nadere informatie

Fiets Vierdaagse RTC Noord- Brabant 2017

Fiets Vierdaagse RTC Noord- Brabant 2017 Fiets Vierdaagse RTC Noord- Brabant 2017 Dit jaar is van 12 tot en met 15 juni de fietsvierdaagse van RTC Noord-Brabant voor de 47 e keer, en voor RTC de laatste keer verreden! Ook dit jaar was IRIS het

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen fietsen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic TrainingsCoach Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic De Kenya Classic voert door open savannegebied en dichte bergketens, steeds met uitzicht op paden van steenslag, zand

Nadere informatie

Race 3 Zaterdag 12 juli, TT circuit Assen

Race 3 Zaterdag 12 juli, TT circuit Assen Race 3 Zaterdag 12 juli, TT circuit Assen 06:00 uur.fris en fruitig omdat ik De nacht van Winschoten aan me heb voorbij laten gaan sta ik op om Roelf Bruins om 06:45 uur op te pikken. Roelf is vaker met

Nadere informatie

Programma 3 landen 3 daagse Eifel Ardennen

Programma 3 landen 3 daagse Eifel Ardennen Programma 3 landen 3 daagse Eifel Ardennen Beste Deelneemsters, en Deelnemers. Hiermee ontvang je het programma en verdere informatie voor deelname aan de 3 daagse naar Duitsland, België en Nederland van

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(st)er, De laatste maand van het jaar is begonnen, feestdagen,

Nadere informatie

Sponsorloop 2014. Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014

Sponsorloop 2014. Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014 Onderwerp: Vastenactie en sponsorloop Sponsorloop 2014 Vastenactie Yojana en Simavi, 19 maart 2014 16.00-18.00 uur Hoofdgebouw Beste jongens en meisjes Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Eerste R129 meeting. Activiteiten

Eerste R129 meeting. Activiteiten Eerste R129 meeting STERKLASSE BULLETIN Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Mercedes-Benz op de Autosalon van Genève de R129 introduceerde. Samen met Pepijn Steenbergen en Arjan Kerkhoff (2 van zijn vaste

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

273KM. Luik Bastenaken Luik

273KM. Luik Bastenaken Luik 273KM Luik Bastenaken Luik Het is zaterdag 22 April, en 3u50 loopt mijn wekker af. Deze keer geen snooze knop, want ik spring direct uit bed, en ga snel de badkamer in om mijn fietskleren aan te schieten.

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

WTC NijeRieders. Informatiegids WTC NijeRieders

WTC NijeRieders. Informatiegids WTC NijeRieders WTC NijeRieders Informatiegids 2017 WTC NijeRieders Bedankt voor interesse in onze vereniging WTC NijeRieders. Om een beeld te geven wat je van ons kunt verwachten hebben wij dit informatieboekje opgesteld.

Nadere informatie

Protocol leerlingenvervoer en veiligheid. Samen lopen in een groep

Protocol leerlingenvervoer en veiligheid. Samen lopen in een groep Veel kinderen gaan in Nederland lopend of fietsend naar school. Toch is er een aanzienlijk aantal ouders dat hun kinderen met de auto naar school brengt. Hierdoor ontstaan onveilige situaties, parkeerproblemen

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

BIJGEWERKT: OVERZICHT ACTIVITEITEN 2019 ONS IDEAAL

BIJGEWERKT: OVERZICHT ACTIVITEITEN 2019 ONS IDEAAL April 2019 14 1 2 3 4 5 6 7 2, 9, 16, 21, 28-april - Soosmiddag 13.30-16.00 uur 15 8 9 10 11 12 13 14 Woensdagen - Klus- & groenteam complex (WP) 9.00 uur 16 15 16 17 18 19 20 21 3, 10, 17, 24-april -

Nadere informatie