Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg"

Transcriptie

1 Oktober 2013

2 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: adres: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat ZT Geldermalsen Tel Secretaris J.H.M. Maas Wilgeboom WJ Culemborg Penningmeester A.D.H. Eigenbrood Bikolaan HB Culemborg Tel Communicatie en P.W.H. van der Linden Rijnlaan 19 ledenadministratie 4105GS Culemborg Tel Vertegenwoordiger T. v.d. Velde-Schilstra G.J. Petersstraat 40 gezelligheidsrijders 4005ML Tiel Tel Vertegenwoordiger A.G.W. Ostermann Bikolaan 34 toerfietsers 4105GH Culemborg Tel Bestuurslid A.H. de Goede Margrietstraat JJ Culemborg Tel Clubhuis A.V. Statina Sportlaan HM Culemborg Tel Internet: Telefoon:

3 De stand der spaken Nu het (zomer)seizoen ten einde loopt is het een goed moment om terug te kijken naar de realisatie van onze doelen en voorzichtig plannen te maken voor nieuwe doelen voor komend seizoen. In de tussentijd fietsen we natuurlijk gewoon door. Onze vereniging groeit, het ledenaantal op dit moment bedraagt 194. Dat merken we bij de opkomst bij de clubritten. Bij de toerfietsers hebben we dit jaar, met inzet van een grote groep betrokken leden in de rol van Toertocht Coördinatoren (TTC), de tochten prima uitgezet en begeleidt. Dit is erg goed verlopen. Het was regelmatig een indrukwekkend gezicht om pelotons van leden in uniforme clubkleding door het Rivierenland e.o. te zien fietsen. Dit jaar hadden we voor het eerst een TTC-er voor drie snelheidsgroepen waardoor deze groepen, vanaf de start of het opsplitsen, verantwoord weer thuis kwamen. Lof aan onze TTC-ers! Volgend jaar rekenen we graag weer op jullie.

4 Als bestuur maken we ons zorgen over het verloop van de doordeweekse tochten waarvoor we helaas geen TTC kunnen regelen/garanderen. We beraden ons op de mogelijkheden die we hebben om deze tochten ook verantwoord te laten verlopen. Als vereniging voelen we ons verantwoordelijk voor een veilige fietstocht voor al onze leden. Uiteindelijk is elke dag, week of maand geblesseerd of gewond thuis zitten ongewenst. Op de aankomende Algemene Ledenvergadering op 28 oktober, waarvoor je in deze Lekrijder een uitnodiging aantreft, zullen we onze plannen voor deze doordeweekse tochten uiteenzetten en met de aanwezige leden bespreken. We zijn blij met de toegenomen betrokkenheid van vele leden bij onze vereniging. Bij het uitzetten van tochten, het begeleiden van tochten, het organiseren van speciale dagen/weekenden zijn steeds meer leden actief betrokken. Dat is een goede ontwikkeling en we danken al deze leden hiervoor hartelijk. In deze en eerdere Lekrijders treffen jullie mooie verhalen aan van dit soort initiatieven en over het plezier wat de deelnemers hieraan beleefd hebben. Komend jaar zoeken we ook weer een meer structurele versterking van onze vereniging: nieuwe bestuursleden. Het zittende bestuur zoekt versterking zodat we vanuit het bestuur meer initiatieven kunnen oppakken en we ruimte creëren voor vervanging, na een gedegen inwerkperiode, van bestaande bestuursleden. Interesse? Laat het voor of op de ALV weten. We nemen graag de tijd om je te informeren over de vacatures en wat een bestuursfunctie zoal inhoudt. Internet: Telefoon:

5 Telefoon: Het is nog genieten van een late maar heerlijke zomer. Zelfs deze nazomer biedt ideaal fietsweer. Met grote zekerheid zal het de komende weken wel meer herfst worden. We kunnen dan terugkijken op een heerlijk fietsseizoen 2013 en vooruitkijken naar fijne wintertochten op de weg, in het bos, op de spinning-bike, Tacx of wat dan ook. Geniet er van! Tot ziens op de ALV op 28 oktober 2013, 20:00 in ons Statina clubhuis! Met vriendelijke groet, WTC Culemborg Raymond Groebbé Voorzitter ALV WTC Culemborg op 28 oktober 2013 De Algemene Ledenvergadering van 2013 zal worden gehouden op maandag 28 oktober 2013 om 20:00 uur in het clubhuis van Statina aan de Sportlaan 7 te Culemborg. Binnenkort wordt de uitnodiging voor deze vergadering en alle bijbehorende documenten via verspreid. Internet: Telefoon:

6 NTFU gedragscode voor racefietsers. Naar aanleiding van de Stand der Spaken door onze voorzitter in de vorige Lekrijder wil ik graag op persoonlijke titel de onderstaande reactie geven: De meeste regels die de NTFU bedacht heeft zijn evident en gelden voor allen die zich op enigerlei wijze over de openbare weg voortbewegen, maar twee fiets-specifieke regels vragen om enig commentaar. Ten eerste het altijd gebruiken van fietspaden. Mijns inziens verdient in sommige gevallen het juist niet gebruiken van een fietspad de voorkeur. Bijvoorbeeld bij een krap aangelegde rotonde, of een smal fietspad, zeker als het bedoeld is voor fietsers uit beide richtingen (bijv. tussen Cothen en N229 ri. Wijk bij Duurstede). Het niet gebruik maken van een fietspad vraagt natuurlijk om een afweging van inherente risico's. Zoals meestal is het gezonde verstand hierbij een nuttig hulpmiddel. Ten tweede het gebruik van een fietsbel. Nuttig, maar het geven van belsignalen door vier of vijf man werkt contraproductief. Het zorgt vooral voor irritatie. Laat het bellen over aan de voorrijder(ster). Sommigen - waaronder ikzelf - hebben geen bel op de racefiets. Dat is geen probleem, het werkt het prima om de fietsers voor je tijdig een Goedemorgen te wensen. Ooit hoorde ik in Brabant een voorrijder luidkeels Uit De Weg roepen. Een abject gedrag dat ik gelukkig nooit binnen de WTC Culemborg heb meegemaakt. Tot slot; het valt mij vaak op dat wanneer ik ingehaald word door een groep racefietsers de voorste man direct na het inhalen weer naar de rechterkant van de weg stuurt. Het gevolg is dat de tweede man mij min of meer noodgedwongen de pas afsnijdt. Om ongelukken te voorkomen moet ik dan zoveel mogelijk naar rechts uitwijken en/of afremmen. Als ook niet-racefietsers dit inhaalgedrag ervaren laat het zich raden wat voor verhalen er in de krant verschijnen. Haal dus ruim in en gedraag je zoals het ook een goede automobilist betaamt, dus niet snijden. Oof Oud

7 Van de gezelligheidsrijders. Het mooie zomerweer heeft er voor gezorgd dat we volop gefietst hebben. Zelfs op de rustige donderdagmiddag waren we vaak met meer dan 12. Over de BBQ, dagje uit en het binnenlandweekend hoef ik niet uit te weiden want er zijn verschillende mensen die graag een stukje wilden schrijven over deze activiteiten en dat is alleen maar fijn. Wel zijn een paar g-rijders al een tijd in de lappenmand en die sturen we dan ook op gezette tijden een kaart. We proberen niemand te vergeten. Een paar weken geleden regende het nogal, maar toch kwamen er sportievelingen opdagen. Tijdens het fietsen werd het droog en Riet Schurgers dacht dat ze de regenkleding wel fietsend uit kon trekken. Al fietsend en sjorrend aan de regenjas raakte ze haar stuur en reed ze pardoes de vaart langs de Authenasekade in. Kopje onder met fiets en al. Gelukkig heeft iedereen altijd wel iets nuttigs in de fietstas zitten, zelfs een handdoek kwam tevoorschijn. Gauw een beetje omgekleed zo goed en zo kwaad als het ging is ze samen met Jan van Kats naar huis gereden. Gelukkig heeft ze er, behalve een nat pak, geen nadelige gevolgen aan overgehouden. Zo zien jullie maar weer dat je ook zonder op een racefiets te zitten gekke capriolen uit kunt halen. Laten we hopen op een droge herfst zodat we ook dan veel kunnen fietsen. Tot de volgende keer, Tiny van der Velde Internet: Telefoon:

8 Dagje uit gezelligheidrijders (1) Op 20 augustus is het traditionele "dagje uit " van de G-Rijders geweest. In een ander artikel geeft Joop Werkhoven zijn indrukken. Hier volgt een kort verslag middels een paar foto's. De foto recht hiernaast laat onze pechvogel zien: Frans kreeg vrij snel nadat we de pont in Beusichem waren overgestoken een spijker in zijn band. Plakken geblazen...terwijl de rest van de groep zich tegoed deed aan een lekker kopje koffie of thee. Foto 2 (links) geeft een alternatief vervoermiddel. In het Rosarium in Doorn (waar de koffiestop, met een traktatie van het bestuur, werd gehouden) waren andere fietsen beschikbaar. Joop deed slechts een klein proefrondje maar durfde het toch niet aan om op deze fiets de tocht te vervolgen. Voor al uw fietsendragers en dakkoffers Internet: Telefoon:

9 De volgende foto is gemaakt tijdens de lunch in Maarsbergen. We waren hongerig en lieten ons de lunch goed smaken. De laatste foto laat één van onze voorrijders zien onderweg naar huis. De vermoeidheid heeft inmiddels toegeslagen. Meer foto's zijn te vinden in het volgende web album: De route was prachtig, het eten prima en het weer fantastisch. Jan van Kats

10 Internet: Telefoon: Dagje uit gezelligheidrijders (2) Beste gezellige gezelligheidsrijders(sters). Hier dan een verslag van ons dagje uit van dinsdag 20 augustus We vertrokken om 8.30 uur van ons vertrouwde vertrekpunt en gingen richting de pont van Beusichem waar Tiny zich bij ons aan zou sluiten. Maar toen Tiny haar fiets pakte, bleek ze een lekke voorband te hebben. Gelukkig had ze een slimme man die zei: Fiets in de auto, ik haal mijn voorwiel er uit (zelfde fiets) en die wisselen we om bij de pont. Het klopte allemaal precies. Toen met z'n 21er de pont op met een pont baas die vroeger op de BLO heeft gezeten want hij kon niet tot 21 tellen, hij heeft er drie keer over gedaan. Vervolgens op weg richting Werkhoven waar we onderweg onze eigen koffie koek en versnaperingen zouden nuttigen. Maar toen kwam er een draadnagel in Frans z n voorband dus lek; de mannen bemoeiden zich met het plakken van de voorband met een plat gedrukt tubetje solutie van Diny. Ze heeft wel van Frans voor haar verjaardag een vol tubetje gekregen. De dames maakte van de gelegenheid gebruik en lasten de koffiepauze in Toen de band geplakt was kregen de heren ook koffie met koek. Alles was geregeld, dan maar op weg naar het Rosarium in Doorn waar de koffie en gebak klaar stonden. We konden kiezen tussen appelgebak met slagroom of soezen met poeder suiker. Maar niet iedereen kon overweg met poeder suiker en zat dan behoorlijk onder. Internet: Telefoon:

11 Op een geven moment waren we Joop kwijt, die dacht dat hij een formule 1 rijder was op het circuit van Zandvoort en pakte een kinderfietsje en reed 10 rondjes op het kindercircuit. Je zal het maar hebben. Na de koffie op weg naar de partyboerderij De Weistaar in Maarsbergen waar we de lunch zouden nuttigen. We hadden niets te klagen, want we kregen een heerlijke kom soep daarna een heerlijke kroket en er was volop brood en bolletjes. Er was ook koffie, thee en melk 2X. Dus perfect. Opeens een gilletje van iemand die spinnenfobie had; het was een spinnetje van 3 mm, maar ja je zal het maar hebben. Buikje vol dorst gelest, op weg naar de volgende tussen stop om de laatste thermosflessen te legen en de versnaperingen op te maken. Dat was gebeurd en we begonnen aan de laatste rit richting Wijk bij Duurstede waar we bij ons bekende koffie adres nog iets te drinken namen. We waren ook An even kwijt en dachten dat ze achter gebleven was, maar ze stond om de hoek de accu op te laden. Dit was het dan wat ik onthouden heb van onze gezellige dag uit. Er rest mij nog namens alle deelnemers om het bestuur van WTC te bedanken voor de koffie met gebak. Ad en Theo voor het plannen van de route met de ene keer regen en de andere keer een hitte golf, Diny voor haar tubetje en alle deelnemers voor de gezellige dag. Hartelijk dank allemaal, en de vriendelijk groeten van Joop. Internet: Telefoon:

12 BBQ Gezelligheidsrijders 22 augustus Op 22 augustus werd de BBQ gehouden (voor de G-Rijders); dit keer in de tuin van Diny van Wiggen. Er werd veel gegeten, veel gedronken en veel gelachen. De wereldproblemen werden besproken en, wat later op de avond, werden er creatieve oplossingen gevonden. De 2 foto's geven een indruk van de BBQ. In tegenstelling tot vorig jaar waren de weergoden ons goed gezind. Op een paar druppels regen na, bleef het heerlijk warm en konden we buiten blijven tot laat in de avond. Meer foto's zijn te vinden in een web album. Zie op Een geslaagde avond (met dank aan Diny!). Jan van Kats

13 Internet: Telefoon: Zeer geslaagd Binnenlandweekend Na het eerste binnenlandweekend in Drenthe van vorig jaar is ook het tweede binnenlandweekend nu in Friesland eind augustus/begin september een groot succes geworden. De kamers in hotel De Oorsprong in Sint Nyk (Sint Nicolaasga) waren eenvoudig maar netjes. Het ontbijt bood beide dagen een ruime keuzemogelijkheid en het diner was tweemaal zeer smaakvol. Tijdens de warming-up op de vrijdagmiddag met een rondje Tsjûkemar konden we ervaren hoe het de twee volgende dagen zou gaan. Het werd een strijd tussen windkracht en spierkracht. Maar we zouden geen echte WTC ers zijn als de spierkracht het niet had gewonnen. Met de routes door de bossen van het Gaasterland en langs De Fluezen, Hegemer Mar, Snitsermar en wat kleinere meren was het genieten geblazen van de Friese natuur. Daarnaast brachten we bezoekjes aan De Jouwer, De Lemmer, Snits, It Heidenskip (in de kerk aldaar is de vader van Freek de Jonge dominee geweest) en niet te vergeten Himmelum. Dit is de geboorteplaats van Tiny, die ons vol trots haar geboortehuis liet zien. Of het toeval was of niet, maar precies daar kregen we de enige regenbui van de drie dagen op ons kop. Dat viel dus reuze mee voor de 200 kilometer fietsen in het hele weekend. Internet: Telefoon

14 Aangezien er in de wijde omgeving geen pannenkoekenrestaurant te vinden was, sloten we het weekend af bij De Chinees wat geen succes bleek. Na ruim een uur wachten en veel gemopper werden de gerechten in een flink tempo naar binnengewerkt. Of iedereen zijn smaakpapillen heeft laten genieten is nog maar de vraag. Maar ook zonder deze ervaring kijken we terug op drie fantastische dagen, niet in het minst dankzij het uitgebreide, gevarieerde assortiment van de cateringploeg. Waarvoor ieders dank. Bij voldoende belangstelling wordt het binnenlandweekend in 2014 gehouden van vrijdag 5 september tot en met zondag 7 september. In de agenda noteren dus. Ad Foto: Deelnemers aan het Binnenlandweekend.

15 LUIK-BASTENAKEN-LUIK OP 10 AUGUSTUS Zaterdagavond 10 augustus half twaalf: de Marokkaanse restauranthouder en de ober schudden acht man van WTC hartelijk als afscheid de hand na heerlijk gegeten te hebben. Pas om half tien die avond aan tafel. Kijk dat is nou klandizie. Half twee die nacht thuis en na een lekkere douche om twee uur in bed. Zondagochtend komt WTC op de racefiets luid roepend langs gereden. Die vrijdagavond er voor om negen uur aan de Leffe in het hart van Luik. Die vrijdag verliep tot één uur die middag voor mij heel gewoontjes: met m n knieën op de grond bezig de onderrand van de buitenmuur te verven tot. buurman Piet kwam. Piet, al de hele week onrustig, vertelde me voor de zoveelste keer dat er nog een bed vrij was in het hotel. Dat moest ik zo nodig aan Riet zeggen. Ik was al een klein beetje in tweestrijd. Na een kwartiertje nam ze het over: Nou als je zin hebt, dan ga je toch. Nog snel nieuwe banden gehaald, tas gevuld en om half zeven die avond de fiets op de drager van Ronalds wagen gezet. Die mannen zijn heel zuinig op hun carbon fiets, want er werd isolatie mof van verwarmingsbuizen om getapet. Onderweg het relaas van Rudies voorbereiding gehoord. In de hete week ervoor was hij 600 km op de fiets met een rugzakje op vanuit Fontainebleau in Frankrijk naar huis gereden en dat in drie dagen. Helaas had de hond net er voor zijn slippers opgegeten, daarom viel het gewicht van het andere schoeisel bij 40 graden een beetje tegen. Ik was onder de indruk, want zo n Spartaanse exercitie moest zijn vruchten afleggen. Na het bier van negen uur ging de helft van het gezelschap naar bed. Wij, Piet/Ronald/Rudie/Jan Henk, hebben nog een ommetje gemaakt in een buurt waar jongelui nog helemaal geen slaapplannen hadden. Op de slaapkamer, waar ook de fietsen gestald waren, ontbrak airco; ramen konden niet open; het was zweten die nacht; het toilet trok door zoals het toilet in een vliegtuig. Half zes die ochtend ging de wekker. Even later stonden we in de benedenverdieping met de naam Le Petit Déjeuner aan een lopend buffet het ontbijt bij elkaar te scharrelen. Piet ontdekte aan zijn tafeltje dat de eieren nog ongekookt waren. Vervolgens met de fiets in de lift in een hoek van 45 graden schuin omhoog, beetje klein liftje, naar de parkeergarage onder het hotel om de tassen terug te zetten voor het eind van die dag. Vol ongeduld wachtten Jos, van een camping in Oost-Maarland en Eric, door vrouwlief gebracht, op ons bij de start van Luik-Bastenaken-Luik voor 235 km.

16 Na een eerste stempel kwam de eerste Ardennenhelling. Zeg ik op die eerste helling tegen Eric: Hier was ik voor het eerst op de fiets in Waarop hij antwoordde: Toen was ik nog niet geboren. Côte de Chambralles, gemiddeld 9,2 % steil en 1,6 km lang, is er echt één om je te herinneren. Hoe anderen zoiets ervaren zal wel niet veel van mijn eigen belevenis verschillen. Het was al weer zeven jaar geleden dat ik voor het laatst in de Ardennen zo n helling op fietste en ik gelijk weer wist hoe dat voelde. Nederland, met name de Betuwe, is best fraai, maar kan het niet halen bij de Ardennen. Als ik vroeger de Ardennen uit reed, voelde ik me weemoedig. Waarom? De Ardennen zijn prachtig. Als je niet zo gek was om op één dag 245 km, want er werd wel eens een routepijl gemist, te rijden en als je niet zo voortdurend op het asfalt moest letten, want periodiek onderhoud kennen de Belgen niet, dan kwam je ogen te kort. Je denkt De Ardennen te kennen, maar kennelijk zijn de Belgen ook een beetje fietsmoe net zoals de Limburgers in Zuid-Limburg, want we werden onbekende, smalle weggetjes opgestuurd. De route mocht bijvoorbeeld niet door Stavelot, waardoor de Stockeu ontbrak. Van de bekende hellingen in L-B-L weet je hoelang ze zijn, maar van die onbekende geitenpaadjes in een donker bos is vaak het eind ervan lastig in te schatten. Al zwetend en puffend speur je met de ogen naar de top. Gelukkig hebben ook de Belgen de gewoonte de kerk op het hoogste punt, d.i. dichterbij de hemel, te zetten. In het deelnemersveld waren behoorlijk wat dames. Hardop vroeg ik me af of het aan ons ligt dat WTC alleen een enkele dame op leeftijd kan boeien wekelijks mee te fietsen. De groep had afgesproken bij elkaar te blijven, omdat het nergens vlak is, valt dat toch tegen. Na overleg werd besloten te splitsen. Uiteindelijk zijn we toch door de ravitailleringplekken bij elkaar gebleven door daar wat langer te wachten.

17 In de dierenwereld gebeurt het nooit dat bijvoorbeeld een leeuw gaat trainen voor de jacht. Als hij eenmaal groot genoeg is om zelf een prooi te vangen, is zijn voorbereiding voor de jacht al voltooid. Spelen, ravotten en schijnaanvallen hebben hem sterk gemaakt. Als hij geen honger heeft, ligt hij te luieren. Pas als de honger komt, gaat hij jagen. Een konijn traint ook niet. Als hij maar op tijd in zijn hol zit, is het goed. Waarom peiger ik me dan met 3000 andere deelnemers af, terwijl je ook met je partner koffie bij de HEMA kan drinken of in je schuurtje kan prutsen met een muziekje op de achtergrond? Gelukkig kon ik in de aanloop naar de Wanne dit met een WTC-er bespreken. We waren het gloeiend met elkaar eens. In onze groep viel op dat de beste getrainde WTC-ers minder leden dan de WTC-ers die van de vakantie ook een vakantie hadden gemaakt. Naast de dwaasheid om ons op een vrije zaterdag zwaar te vermoeien, heeft een aantal van ons ook een sterke onderlinge competitiedrang die met het vorderen van de jaren niet noemenswaardig afneemt. Ronald was ronduit de sterkste bij de beklimmingen. Ook op de gewone wegen nam hij vaak kop. Hij deed het graag en dat moet je iemand niet ontnemen. Jos, ook zo n taaie, moet je altijd in de gaten houden bij een beklimming. Als je hem wilt lossen dan demarreren anders zit hij nog in je wiel. Van Jos ben je niet zo maar af. Dan moet ik ook eerlijk melden dat Arjan op de Wanne en de Redoute veel sterker was dan ik ooit had vermoed. De oudste in leeftijd van de groep arriveerde als tweede op de Wanne. Dat, dacht ik, gebeurt me niet op de Redoute. En toen ik hem dan ook op het laatste stukje voorbij schoof en dacht dat ik hem had, schoof hij mij weer voorbij. Ik stierf echt op de mat van de tijdmeting. Meer zat er niet in. Chapeau, zei ik. Zijn commentaar: Bedankt dat je voor me ging rijden dat had ik net nodig. En toen waren we Rudie kwijt, daar op de top van La Redoute. Niemand had hem omhoog zien komen. Dus, speculeerden we er op los: ongeval, maar ja geen sirenes gehoord; is omgekeerd, je hoeft er niet over heen als je er ook langs kan; op zijn smartphone gevallen, want hij neemt niet op. Twintig minuten gewacht en maar doorgereden. Jaarlijks verdwijnen er wel meer mensen die later opduiken.

18 Het eind begon te naderen. Dat laatste koeienpad omhoog dat als een schuine plank haaks op de weg lag in een kleine bocht misten we bijna. Van de grote plaat naar het kleine verzet valt dan niet mee, als je stil staat. Ketting liep vast, auto s raasden langs je heen. Waarvoor dat weggetje in t donkere bos er lag? Misschien wel voor ons. Een deelnemer in een blauw pak met een kort grijs baardje mopperde hard op. Ik niet, want dit was de laatste helling, want we waren er al bijna en daarna één lange afdaling van 20 km, zei men. Nou dat klopte niet. De afdaling was kort. We raasden over de weg voort na die afdaling en toen was het in eens met me gebeurd. De hongerklop. roep reed van me weg, want ik wil ze met zulke zaken niet lastig vallen. Al rijdend vond ik nog twee krentenbollen in een plastic boterhamzakje in m n shirt. Het valt niet mee die met de tanden los te peuteren zonder ook plastic te eten. In Luik de route kwijt. In het Engels de weg gevraagd, want het bleef stil op de vraag: Ou est La Meuse? En Rudie, die we kwijt waren, vonden we aan de finish. Ik zag niemand op de top van de Wanne en ben maar doorgereden, luidde zijn antwoord. s Avonds bood hij, heer als hij is, ons tijdens het eten een drankje aan. Wij weigerden dit in eerste instantie, maar drongen natuurlijk niet aan. Nog niet genoemd is John. Dat is gewoon een gezellige kerel om mee te rijden en te kletsen. Piet kreeg kramp in beide benen ondanks magnesiumpillen. Van Piet krijg je ook de kramp van het lachen als hij weer eens zijn ondershirt uittrekt, dat om zijn stuur knoopt en wij mogen genieten van zijn Adonislijf. Volgens mij doet hij het erom. Een dag om je te herinneren. Jan Henk Ringelenberg Internet: Telefoon:

19 Overzicht clubritten oktober 2013 Dag Datum Tijd Categorie Voorrijder(s) Opmerkingen di :30 Gezelligheidrijders Anton v.d. Hurk do :30 Gezelligheidrijders Riet Bronk zo :00 Toerfietsers Oof Oud TT+ Jos van Zutphen Raymond Groebbé di :30 Gezelligheidrijders Bets Balk do :30 Gezelligheidrijders Frans van Dijk zo :00 Toerfietsers Oof Oud Edmond Höppener Marcel Löwick di :30 Gezelligheidrijders Ans van der Velde do :30 Gezelligheidrijders Geertje Bonouvrié zo :00 Toerfietsers Oof Oud Arjan Eigenbrood di :30 Gezelligheidrijders Wim Bos do :30 Gezelligheidrijders Joop Werkhoven zo :00 Toerfietsers en gezelligheidsrijders Oof Oud en????? Raymond Groebbé Sluitingstocht di :30 Gezelligheidrijders Sijgje Geerding do :30 Gezelligheidrijders Henny van Kats Sluitingstocht op 27 oktober. Op 27 oktober is de traditionele Sluitingstocht voor zowel de gezelligheidsrijders als de toerfietsers. Het is daarbij de bedoeling om gezamenlijk ergens de koffiestop te houden. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden maar we hopen wel op een grote opkomst.

20 Overzicht clubritten november 2013 Dag Datum Tijd Categorie Voorrijder(s) Opmerkingen zo :00 Toerfietsers di :30 Gezelligheidrijders Riet Schurgens do :30 Gezelligheidrijders Ad de Goede zo :00 Toerfietsers di :30 Gezelligheidrijders Corry Wammes do :30 Gezelligheidrijders Ria v.d. Hurk zo :00 Toerfietsers en Roelof van Verseveld en Boerenkooltocht gezelligheidsrijders????? di :30 Gezelligheidrijders Wim Bos do :30 Gezelligheidrijders Hugo Eigenraam zo :00 Toerfietsers di :30 Gezelligheidrijders Diny van Wiggen do :30 Gezelligheidrijders Jan Pin U wordt dringend verzocht zelf een vervanger/vervangster te verzorgen indien u verhinderd bent om voor te rijden!! Boerenkooltocht. Zoals je in bovenstaand schema kunt zien vindt op 17 november weer de Boerenkooltocht plaats. Omdat we dan willen weten hoeveel mensen er komen word en jullie gevraagd om zich vóór 11 november aan te melden als je mee wilt rijden. Aanmelden kan bij Jan van Kats of bij Paul van der Linden. En natuurlijk ook via het bekende adres

21 Internet: Telefoon: Kalender voor oktober 1 e zondag van de maand, TT+ 27 oktober Sluitingstocht 28 oktober ALV Najaarsvergadering 17 november Boerenkooltocht Starttijd clubritten in Clubritten voor de toerfietsers: Zondagen 6 januari t/m 24 maart start om uur 1 april t/m 27 oktober start om uur 3 november t/m 30 december start om uur Woensdagen 1 mei t/m 28 augustus start om uur N.B. Op 31 maart (1 e Paasdag) en 19 mei (1 e Pinksterdag) zijn de clubritten verschoven naar resp. 1 april en 20 mei. Clubritten voor de gezelligheidsrijders: Dinsdagen 8 januari t/m 17 december start om uur Donderdagen 3 januari t/m 19 december start om uur Zomertijd begint op 31 maart (1 e paasdag) en eindigt op 27 oktober

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr.

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. 2 BESTUUR Voorzitter: Frans van Saane, Berkenring 84, 4881

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Erelid: G.H.J Klinge. Gerda Akkerman Wilgenlaan 17, 7954 EB Rouveen 0522-291084 gerdabennie@gmail.com Bestuur:

Erelid: G.H.J Klinge. Gerda Akkerman Wilgenlaan 17, 7954 EB Rouveen 0522-291084 gerdabennie@gmail.com Bestuur: De Toergids cluborgaan Toerclub Nieuwleusen Erelid: G.H.J Klinge Redactie: Gerda Akkerman Wilgenlaan 17, 7954 EB Rouveen 0522-291084 gerdabennie@gmail.com Bestuur: H. Engel Bijkersweg 1 Vinkenbuurt 0523-656177

Nadere informatie

Verenigingsblad April - Mei 2014

Verenigingsblad April - Mei 2014 Verenigingsblad April - Mei 2014 2 Het Frame Tourclub Wognum INHOUD 04 Van de voorzitter 07 Openingstocht 08 Bericht uit Ermolinos 09 Rabo sponsor tocht 11 IJsheiligen 13 De woensdaggroep 16 Ronde Marker-IJsselmeer

Nadere informatie

InTactualiteiten. Beste lezer(s), Oktober 2010

InTactualiteiten. Beste lezer(s), Oktober 2010 InTactualiteiten Oktober 2010 Beste lezer(s), Het nieuwe seizoen met seminars en activiteiten is weer gestart voor InTact zelfhulp. Na een warme en hierna natte zomer is het altijd spannend om weer de

Nadere informatie

Een club voor iedereen

Een club voor iedereen het kettingblad Cluborgaan van de WielerVereniging Holten verschijnt 4 x per jaar in een oplage van 175 stuks. December 2009 Jaargang 26 Nr.4 Wielervereniging Holten Een club voor iedereen RACE Trek Concorde

Nadere informatie

De Fietsende Vlinder. nummer 100 april 2010

De Fietsende Vlinder. nummer 100 april 2010 De Fietsende Vlinder nummer 100 april 2010 "De Fietsende Vlinder" is een uitgave van de Wielertoerclub Houten '80 en wordt verspreid onder de leden, adverteerders en donateurs in een oplage van ca. 300

Nadere informatie

Colofon. Bestuur. Trainers. Redactie. Overigen. www.kleinverzet.nl. Het Verzetje. Officieel orgaan van de Drienerlose Wielervereniging Klein Verzet

Colofon. Bestuur. Trainers. Redactie. Overigen. www.kleinverzet.nl. Het Verzetje. Officieel orgaan van de Drienerlose Wielervereniging Klein Verzet www.kleinverzet.nl Colofon Het Verzetje Officieel orgaan van de Drienerlose Wielervereniging Klein Verzet Postadres: D.W.V. Klein Verzet, Postbus 217, 7500 AE Enschede E-mail: bestuur@kleinverzet.utwente.nl

Nadere informatie

Gesmolten. O.L.V. Gesneuveld. Zomer 2004.

Gesmolten. O.L.V. Gesneuveld. Zomer 2004. Gesmolten O.L.V. Gesneuveld Zomer 2004. O.L.V. Gesneuveld Voorzitter Vincent de Graaf Generaal Foulkesweg 14 6703 BR Wageningen 0317-621270 vjdegraaf@hotmail.com Secretaris Marjan Koerselman Edisonstraat

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

FLYNTH feliciteert REKREATOER met haar 25-jarig jubileum

FLYNTH feliciteert REKREATOER met haar 25-jarig jubileum JUBILEUMNUMMER 25 JAAR REKREATOER- EN TEGENWIND 1988-2013 FLYNTH feliciteert REKREATOER met haar 25-jarig jubileum REKREATOER Opgericht 1 januari 1988 ~ REKREATOER ~ Website: www.rekreatoer.nl Clubgebouw

Nadere informatie

Feest 25 jaar 1 van de 4! 1 Hot Road Review. 27 jaar. 15e Meeuwen-Makrelen-Loop. Diversiteit! Wat in het begin nog een soort must do voor

Feest 25 jaar 1 van de 4! 1 Hot Road Review. 27 jaar. 15e Meeuwen-Makrelen-Loop. Diversiteit! Wat in het begin nog een soort must do voor Jaargang 27 - februari 2011 nummer 1 www.hagueroadrunners.nl Officieel cluborgaan van The Hague Road Runners Wintersport Conditio Culinair Wheel of Energy 3 4 Haagse Marathon Zevenheuvelenloop 27 jaar

Nadere informatie

RoParun 2014. Etten-Leur, juni 2014. Beste RTZ-ers en vrienden van RTZ,

RoParun 2014. Etten-Leur, juni 2014. Beste RTZ-ers en vrienden van RTZ, RoParun 2014 RoParun 2014 Etten-Leur, juni 2014 Beste RTZ-ers en vrienden van RTZ, Dit jaar een nieuw verhaal over een nieuwe tocht met een nieuw vervoermiddel. Met een team, welke slechts op 2 plaatsen

Nadere informatie

anno 1983 In dit nummer o.a.:

anno 1983 In dit nummer o.a.: .1 Februari 2015, JAARGANG 17 anno 1983 GIETEN In dit nummer o.a.: Meer Vrijwilligers Wielerkleding Nieuwe MTB route ALV Vrijwilliger in het zonnetje Clinics Nieuwe MTB route Tegelhuys MTB tocht Toer Nieuws

Nadere informatie

summer of 2015 in dit nummer: inschrijven winterseizoen inschrijving jeugdkamp

summer of 2015 in dit nummer: inschrijven winterseizoen inschrijving jeugdkamp jaargang 49 nr. 4 juli 2015 summer of 2015 in dit nummer: De zomer van 2015 is voor Ballangrud een bijzondere zomer. Een zomer vol met activiteiten ten behoeve van het 50jarig jubileum. Zo was er de deelname

Nadere informatie

nummer 123 herfst 2013 TSC Contact Kijkje over de grens Bram oefent in geduld Ties zwemt met DeeDee www.stsn.nl

nummer 123 herfst 2013 TSC Contact Kijkje over de grens Bram oefent in geduld Ties zwemt met DeeDee www.stsn.nl nummer 123 herfst 2013 TSC Contact Kijkje over de grens Bram oefent in geduld Ties zwemt met DeeDee www.stsn.nl in dit nummer 4 Hoe is het nu met... Bram 7 DeeDee laat Ties lachen 10 Je wilde niet stoppen,

Nadere informatie

Madrid, het weerzien.

Madrid, het weerzien. Vrijdag 30 april 2004 De plannen zijn al geruime tijd geleden gemaakt wat komt door het vertrek van onze jongste dochter, Tessa, naar Madrid. Hoe meer de datum van het vertrek nadert hoe meer ik die ook

Nadere informatie

Extra dikke zomer-editie

Extra dikke zomer-editie 164 Extra dikke zomer-editie www.wtos.nl Redactioneel Tekst: Rutger Ockhorst Redactioneel Hoe langer ik fiets, hoe meer een gelijkenis tussen renner en fiets me opvalt: beide kunnen kapot. En de renner

Nadere informatie

Bestuur en overige (commissie)leden. Colofon

Bestuur en overige (commissie)leden. Colofon Deze editie: - Bedford Belangen Club tradities - jubilea 1994-2009 - Bedford en brandstof - en het begon allemaal in 1989,... - weldoeners nummer 1, 2014 w w w. b e d f o r d b e l a n g e n c l u b. n

Nadere informatie

Jaargang 16 nr. 2 mei 2012 pagina 1

Jaargang 16 nr. 2 mei 2012 pagina 1 Jaargang 16 nr. 2 mei 2012 pagina 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Van de bestuurstafel... 2 Allemaal: e-mailadres doorgeven... 4 Verslag extra ledenvergadering Beleidsplan... 5 SCOSS Clubkampioenschappen...

Nadere informatie

In dit nummer: een Grensgeval, 2 gezichten en meer!

In dit nummer: een Grensgeval, 2 gezichten en meer! In dit nummer: een Grensgeval, 2 gezichten en meer! Renault Vrijbuiter Vrienden Club Opgericht 15 sept 2006 te Hoogwoud KvK 01116245 Ledenadministratie Albert Vlietstra, info@rvvc.nl Lidmaatschap EUR 15

Nadere informatie

jaargang 22 nummer 1 w a t e r s t a d

jaargang 22 nummer 1 w a t e r s t a d jaargang 22 nummer 1 1 2 jaargang 22 nummer 1 jaargang 22 nummer 1 3 feb/maart 2014 Colofoon Toerclub WTAC Waterstad Opgericht 30 oktober 1992 Aangesloten bij N.T.F.U. onder nummer 108062 Clubgebouw Martin

Nadere informatie

InTactualiteiten. Beste lezer(s), Oktober 2011

InTactualiteiten. Beste lezer(s), Oktober 2011 InTactualiteiten Oktober 2011 Beste lezer(s), In deze zomermaanden is er bij InTact op persoonlijk gebied weer veel gebeurd. Beide groepsleiders uit Zutphen zijn in deze periode vader geworden!! Peter

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau. De Kinderbrug OOK IN 2015 STAAN WE WEER VOOR U KLAAR

Nieuwsbrief Gastouderbureau. De Kinderbrug OOK IN 2015 STAAN WE WEER VOOR U KLAAR Nieuwsbrief Gastouderbureau De Kinderbrug OOK IN 2015 STAAN WE WEER VOOR U KLAAR December 2014 Medewerkers van De Kinderbrug Margriet Mathilde Gerda Mieneke José Gastouderbureau De Kinderbrug Beijerinckstraat

Nadere informatie

OPEN-RIDE OUT CRCA PAASRIT CRCA IJSSELMEERRIT EHMBO RIJVAARDIGHEIDSTRAINING AGENDA 2015. HOG Coast Riders Chapter Alkmaar Zomer 2015 1

OPEN-RIDE OUT CRCA PAASRIT CRCA IJSSELMEERRIT EHMBO RIJVAARDIGHEIDSTRAINING AGENDA 2015. HOG Coast Riders Chapter Alkmaar Zomer 2015 1 JAARGANG 21 NUMMER 2-2015 OPEN-RIDE OUT CRCA PAASRIT CRCA IJSSELMEERRIT EHMBO RIJVAARDIGHEIDSTRAINING AGENDA 2015 HOG Coast Riders Chapter Alkmaar Zomer 2015 1 2 Lente 2015 HOG Coast Riders Chapter Alkmaar

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

jaargang 19 nummer 6 w a t e r s t a d

jaargang 19 nummer 6 w a t e r s t a d jaargang 19 nummer 6 1 2 jaargang 19 nummer 6 10% KORTING voor alle WTAC-Waterstad Waterstad leden op vertoon van clubkaart // klantenkaart jaargang 19 nummer 6 3 september 2011 Colofoon Toerclub WTAC

Nadere informatie

Kajakano Clubblad van KanoVereniging ZeeWiToe Bergen op Zoom. Editie: September 2007. ZeeWiToe

Kajakano Clubblad van KanoVereniging ZeeWiToe Bergen op Zoom. Editie: September 2007. ZeeWiToe Kajakano Clubblad van KanoVereniging ZeeWiToe Bergen op Zoom. Editie: September 2007 ZeeWiToe Kajakano september 2007 K.V. Zeewitoe Algemeen postadres KV. Zeewitoe Sintekrijnsputje 6 4661 LM Halsteren

Nadere informatie

Alpen fietsweek WTC de Slinge

Alpen fietsweek WTC de Slinge Alpen fietsweek WTC de Slinge Waarom vroeg jouw collega aan jou of je mee wilde gaan, wat waren de achterliggende redenen. Je bent geen lid van de vereniging, je bent geen gezelschapsdier die zich overal

Nadere informatie

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 1 2 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers

Nadere informatie