Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg"

Transcriptie

1 Oktober 2013

2 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: adres: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat ZT Geldermalsen Tel Secretaris J.H.M. Maas Wilgeboom WJ Culemborg Penningmeester A.D.H. Eigenbrood Bikolaan HB Culemborg Tel Communicatie en P.W.H. van der Linden Rijnlaan 19 ledenadministratie 4105GS Culemborg Tel Vertegenwoordiger T. v.d. Velde-Schilstra G.J. Petersstraat 40 gezelligheidsrijders 4005ML Tiel Tel Vertegenwoordiger A.G.W. Ostermann Bikolaan 34 toerfietsers 4105GH Culemborg Tel Bestuurslid A.H. de Goede Margrietstraat JJ Culemborg Tel Clubhuis A.V. Statina Sportlaan HM Culemborg Tel Internet: Telefoon:

3 De stand der spaken Nu het (zomer)seizoen ten einde loopt is het een goed moment om terug te kijken naar de realisatie van onze doelen en voorzichtig plannen te maken voor nieuwe doelen voor komend seizoen. In de tussentijd fietsen we natuurlijk gewoon door. Onze vereniging groeit, het ledenaantal op dit moment bedraagt 194. Dat merken we bij de opkomst bij de clubritten. Bij de toerfietsers hebben we dit jaar, met inzet van een grote groep betrokken leden in de rol van Toertocht Coördinatoren (TTC), de tochten prima uitgezet en begeleidt. Dit is erg goed verlopen. Het was regelmatig een indrukwekkend gezicht om pelotons van leden in uniforme clubkleding door het Rivierenland e.o. te zien fietsen. Dit jaar hadden we voor het eerst een TTC-er voor drie snelheidsgroepen waardoor deze groepen, vanaf de start of het opsplitsen, verantwoord weer thuis kwamen. Lof aan onze TTC-ers! Volgend jaar rekenen we graag weer op jullie.

4 Als bestuur maken we ons zorgen over het verloop van de doordeweekse tochten waarvoor we helaas geen TTC kunnen regelen/garanderen. We beraden ons op de mogelijkheden die we hebben om deze tochten ook verantwoord te laten verlopen. Als vereniging voelen we ons verantwoordelijk voor een veilige fietstocht voor al onze leden. Uiteindelijk is elke dag, week of maand geblesseerd of gewond thuis zitten ongewenst. Op de aankomende Algemene Ledenvergadering op 28 oktober, waarvoor je in deze Lekrijder een uitnodiging aantreft, zullen we onze plannen voor deze doordeweekse tochten uiteenzetten en met de aanwezige leden bespreken. We zijn blij met de toegenomen betrokkenheid van vele leden bij onze vereniging. Bij het uitzetten van tochten, het begeleiden van tochten, het organiseren van speciale dagen/weekenden zijn steeds meer leden actief betrokken. Dat is een goede ontwikkeling en we danken al deze leden hiervoor hartelijk. In deze en eerdere Lekrijders treffen jullie mooie verhalen aan van dit soort initiatieven en over het plezier wat de deelnemers hieraan beleefd hebben. Komend jaar zoeken we ook weer een meer structurele versterking van onze vereniging: nieuwe bestuursleden. Het zittende bestuur zoekt versterking zodat we vanuit het bestuur meer initiatieven kunnen oppakken en we ruimte creëren voor vervanging, na een gedegen inwerkperiode, van bestaande bestuursleden. Interesse? Laat het voor of op de ALV weten. We nemen graag de tijd om je te informeren over de vacatures en wat een bestuursfunctie zoal inhoudt. Internet: Telefoon:

5 Telefoon: Het is nog genieten van een late maar heerlijke zomer. Zelfs deze nazomer biedt ideaal fietsweer. Met grote zekerheid zal het de komende weken wel meer herfst worden. We kunnen dan terugkijken op een heerlijk fietsseizoen 2013 en vooruitkijken naar fijne wintertochten op de weg, in het bos, op de spinning-bike, Tacx of wat dan ook. Geniet er van! Tot ziens op de ALV op 28 oktober 2013, 20:00 in ons Statina clubhuis! Met vriendelijke groet, WTC Culemborg Raymond Groebbé Voorzitter ALV WTC Culemborg op 28 oktober 2013 De Algemene Ledenvergadering van 2013 zal worden gehouden op maandag 28 oktober 2013 om 20:00 uur in het clubhuis van Statina aan de Sportlaan 7 te Culemborg. Binnenkort wordt de uitnodiging voor deze vergadering en alle bijbehorende documenten via verspreid. Internet: Telefoon:

6 NTFU gedragscode voor racefietsers. Naar aanleiding van de Stand der Spaken door onze voorzitter in de vorige Lekrijder wil ik graag op persoonlijke titel de onderstaande reactie geven: De meeste regels die de NTFU bedacht heeft zijn evident en gelden voor allen die zich op enigerlei wijze over de openbare weg voortbewegen, maar twee fiets-specifieke regels vragen om enig commentaar. Ten eerste het altijd gebruiken van fietspaden. Mijns inziens verdient in sommige gevallen het juist niet gebruiken van een fietspad de voorkeur. Bijvoorbeeld bij een krap aangelegde rotonde, of een smal fietspad, zeker als het bedoeld is voor fietsers uit beide richtingen (bijv. tussen Cothen en N229 ri. Wijk bij Duurstede). Het niet gebruik maken van een fietspad vraagt natuurlijk om een afweging van inherente risico's. Zoals meestal is het gezonde verstand hierbij een nuttig hulpmiddel. Ten tweede het gebruik van een fietsbel. Nuttig, maar het geven van belsignalen door vier of vijf man werkt contraproductief. Het zorgt vooral voor irritatie. Laat het bellen over aan de voorrijder(ster). Sommigen - waaronder ikzelf - hebben geen bel op de racefiets. Dat is geen probleem, het werkt het prima om de fietsers voor je tijdig een Goedemorgen te wensen. Ooit hoorde ik in Brabant een voorrijder luidkeels Uit De Weg roepen. Een abject gedrag dat ik gelukkig nooit binnen de WTC Culemborg heb meegemaakt. Tot slot; het valt mij vaak op dat wanneer ik ingehaald word door een groep racefietsers de voorste man direct na het inhalen weer naar de rechterkant van de weg stuurt. Het gevolg is dat de tweede man mij min of meer noodgedwongen de pas afsnijdt. Om ongelukken te voorkomen moet ik dan zoveel mogelijk naar rechts uitwijken en/of afremmen. Als ook niet-racefietsers dit inhaalgedrag ervaren laat het zich raden wat voor verhalen er in de krant verschijnen. Haal dus ruim in en gedraag je zoals het ook een goede automobilist betaamt, dus niet snijden. Oof Oud

7 Van de gezelligheidsrijders. Het mooie zomerweer heeft er voor gezorgd dat we volop gefietst hebben. Zelfs op de rustige donderdagmiddag waren we vaak met meer dan 12. Over de BBQ, dagje uit en het binnenlandweekend hoef ik niet uit te weiden want er zijn verschillende mensen die graag een stukje wilden schrijven over deze activiteiten en dat is alleen maar fijn. Wel zijn een paar g-rijders al een tijd in de lappenmand en die sturen we dan ook op gezette tijden een kaart. We proberen niemand te vergeten. Een paar weken geleden regende het nogal, maar toch kwamen er sportievelingen opdagen. Tijdens het fietsen werd het droog en Riet Schurgers dacht dat ze de regenkleding wel fietsend uit kon trekken. Al fietsend en sjorrend aan de regenjas raakte ze haar stuur en reed ze pardoes de vaart langs de Authenasekade in. Kopje onder met fiets en al. Gelukkig heeft iedereen altijd wel iets nuttigs in de fietstas zitten, zelfs een handdoek kwam tevoorschijn. Gauw een beetje omgekleed zo goed en zo kwaad als het ging is ze samen met Jan van Kats naar huis gereden. Gelukkig heeft ze er, behalve een nat pak, geen nadelige gevolgen aan overgehouden. Zo zien jullie maar weer dat je ook zonder op een racefiets te zitten gekke capriolen uit kunt halen. Laten we hopen op een droge herfst zodat we ook dan veel kunnen fietsen. Tot de volgende keer, Tiny van der Velde Internet: Telefoon:

8 Dagje uit gezelligheidrijders (1) Op 20 augustus is het traditionele "dagje uit " van de G-Rijders geweest. In een ander artikel geeft Joop Werkhoven zijn indrukken. Hier volgt een kort verslag middels een paar foto's. De foto recht hiernaast laat onze pechvogel zien: Frans kreeg vrij snel nadat we de pont in Beusichem waren overgestoken een spijker in zijn band. Plakken geblazen...terwijl de rest van de groep zich tegoed deed aan een lekker kopje koffie of thee. Foto 2 (links) geeft een alternatief vervoermiddel. In het Rosarium in Doorn (waar de koffiestop, met een traktatie van het bestuur, werd gehouden) waren andere fietsen beschikbaar. Joop deed slechts een klein proefrondje maar durfde het toch niet aan om op deze fiets de tocht te vervolgen. Voor al uw fietsendragers en dakkoffers Internet: Telefoon:

9 De volgende foto is gemaakt tijdens de lunch in Maarsbergen. We waren hongerig en lieten ons de lunch goed smaken. De laatste foto laat één van onze voorrijders zien onderweg naar huis. De vermoeidheid heeft inmiddels toegeslagen. Meer foto's zijn te vinden in het volgende web album: De route was prachtig, het eten prima en het weer fantastisch. Jan van Kats

10 Internet: Telefoon: Dagje uit gezelligheidrijders (2) Beste gezellige gezelligheidsrijders(sters). Hier dan een verslag van ons dagje uit van dinsdag 20 augustus We vertrokken om 8.30 uur van ons vertrouwde vertrekpunt en gingen richting de pont van Beusichem waar Tiny zich bij ons aan zou sluiten. Maar toen Tiny haar fiets pakte, bleek ze een lekke voorband te hebben. Gelukkig had ze een slimme man die zei: Fiets in de auto, ik haal mijn voorwiel er uit (zelfde fiets) en die wisselen we om bij de pont. Het klopte allemaal precies. Toen met z'n 21er de pont op met een pont baas die vroeger op de BLO heeft gezeten want hij kon niet tot 21 tellen, hij heeft er drie keer over gedaan. Vervolgens op weg richting Werkhoven waar we onderweg onze eigen koffie koek en versnaperingen zouden nuttigen. Maar toen kwam er een draadnagel in Frans z n voorband dus lek; de mannen bemoeiden zich met het plakken van de voorband met een plat gedrukt tubetje solutie van Diny. Ze heeft wel van Frans voor haar verjaardag een vol tubetje gekregen. De dames maakte van de gelegenheid gebruik en lasten de koffiepauze in Toen de band geplakt was kregen de heren ook koffie met koek. Alles was geregeld, dan maar op weg naar het Rosarium in Doorn waar de koffie en gebak klaar stonden. We konden kiezen tussen appelgebak met slagroom of soezen met poeder suiker. Maar niet iedereen kon overweg met poeder suiker en zat dan behoorlijk onder. Internet: Telefoon:

11 Op een geven moment waren we Joop kwijt, die dacht dat hij een formule 1 rijder was op het circuit van Zandvoort en pakte een kinderfietsje en reed 10 rondjes op het kindercircuit. Je zal het maar hebben. Na de koffie op weg naar de partyboerderij De Weistaar in Maarsbergen waar we de lunch zouden nuttigen. We hadden niets te klagen, want we kregen een heerlijke kom soep daarna een heerlijke kroket en er was volop brood en bolletjes. Er was ook koffie, thee en melk 2X. Dus perfect. Opeens een gilletje van iemand die spinnenfobie had; het was een spinnetje van 3 mm, maar ja je zal het maar hebben. Buikje vol dorst gelest, op weg naar de volgende tussen stop om de laatste thermosflessen te legen en de versnaperingen op te maken. Dat was gebeurd en we begonnen aan de laatste rit richting Wijk bij Duurstede waar we bij ons bekende koffie adres nog iets te drinken namen. We waren ook An even kwijt en dachten dat ze achter gebleven was, maar ze stond om de hoek de accu op te laden. Dit was het dan wat ik onthouden heb van onze gezellige dag uit. Er rest mij nog namens alle deelnemers om het bestuur van WTC te bedanken voor de koffie met gebak. Ad en Theo voor het plannen van de route met de ene keer regen en de andere keer een hitte golf, Diny voor haar tubetje en alle deelnemers voor de gezellige dag. Hartelijk dank allemaal, en de vriendelijk groeten van Joop. Internet: Telefoon:

12 BBQ Gezelligheidsrijders 22 augustus Op 22 augustus werd de BBQ gehouden (voor de G-Rijders); dit keer in de tuin van Diny van Wiggen. Er werd veel gegeten, veel gedronken en veel gelachen. De wereldproblemen werden besproken en, wat later op de avond, werden er creatieve oplossingen gevonden. De 2 foto's geven een indruk van de BBQ. In tegenstelling tot vorig jaar waren de weergoden ons goed gezind. Op een paar druppels regen na, bleef het heerlijk warm en konden we buiten blijven tot laat in de avond. Meer foto's zijn te vinden in een web album. Zie op Een geslaagde avond (met dank aan Diny!). Jan van Kats

13 Internet: Telefoon: Zeer geslaagd Binnenlandweekend Na het eerste binnenlandweekend in Drenthe van vorig jaar is ook het tweede binnenlandweekend nu in Friesland eind augustus/begin september een groot succes geworden. De kamers in hotel De Oorsprong in Sint Nyk (Sint Nicolaasga) waren eenvoudig maar netjes. Het ontbijt bood beide dagen een ruime keuzemogelijkheid en het diner was tweemaal zeer smaakvol. Tijdens de warming-up op de vrijdagmiddag met een rondje Tsjûkemar konden we ervaren hoe het de twee volgende dagen zou gaan. Het werd een strijd tussen windkracht en spierkracht. Maar we zouden geen echte WTC ers zijn als de spierkracht het niet had gewonnen. Met de routes door de bossen van het Gaasterland en langs De Fluezen, Hegemer Mar, Snitsermar en wat kleinere meren was het genieten geblazen van de Friese natuur. Daarnaast brachten we bezoekjes aan De Jouwer, De Lemmer, Snits, It Heidenskip (in de kerk aldaar is de vader van Freek de Jonge dominee geweest) en niet te vergeten Himmelum. Dit is de geboorteplaats van Tiny, die ons vol trots haar geboortehuis liet zien. Of het toeval was of niet, maar precies daar kregen we de enige regenbui van de drie dagen op ons kop. Dat viel dus reuze mee voor de 200 kilometer fietsen in het hele weekend. Internet: Telefoon

14 Aangezien er in de wijde omgeving geen pannenkoekenrestaurant te vinden was, sloten we het weekend af bij De Chinees wat geen succes bleek. Na ruim een uur wachten en veel gemopper werden de gerechten in een flink tempo naar binnengewerkt. Of iedereen zijn smaakpapillen heeft laten genieten is nog maar de vraag. Maar ook zonder deze ervaring kijken we terug op drie fantastische dagen, niet in het minst dankzij het uitgebreide, gevarieerde assortiment van de cateringploeg. Waarvoor ieders dank. Bij voldoende belangstelling wordt het binnenlandweekend in 2014 gehouden van vrijdag 5 september tot en met zondag 7 september. In de agenda noteren dus. Ad Foto: Deelnemers aan het Binnenlandweekend.

15 LUIK-BASTENAKEN-LUIK OP 10 AUGUSTUS Zaterdagavond 10 augustus half twaalf: de Marokkaanse restauranthouder en de ober schudden acht man van WTC hartelijk als afscheid de hand na heerlijk gegeten te hebben. Pas om half tien die avond aan tafel. Kijk dat is nou klandizie. Half twee die nacht thuis en na een lekkere douche om twee uur in bed. Zondagochtend komt WTC op de racefiets luid roepend langs gereden. Die vrijdagavond er voor om negen uur aan de Leffe in het hart van Luik. Die vrijdag verliep tot één uur die middag voor mij heel gewoontjes: met m n knieën op de grond bezig de onderrand van de buitenmuur te verven tot. buurman Piet kwam. Piet, al de hele week onrustig, vertelde me voor de zoveelste keer dat er nog een bed vrij was in het hotel. Dat moest ik zo nodig aan Riet zeggen. Ik was al een klein beetje in tweestrijd. Na een kwartiertje nam ze het over: Nou als je zin hebt, dan ga je toch. Nog snel nieuwe banden gehaald, tas gevuld en om half zeven die avond de fiets op de drager van Ronalds wagen gezet. Die mannen zijn heel zuinig op hun carbon fiets, want er werd isolatie mof van verwarmingsbuizen om getapet. Onderweg het relaas van Rudies voorbereiding gehoord. In de hete week ervoor was hij 600 km op de fiets met een rugzakje op vanuit Fontainebleau in Frankrijk naar huis gereden en dat in drie dagen. Helaas had de hond net er voor zijn slippers opgegeten, daarom viel het gewicht van het andere schoeisel bij 40 graden een beetje tegen. Ik was onder de indruk, want zo n Spartaanse exercitie moest zijn vruchten afleggen. Na het bier van negen uur ging de helft van het gezelschap naar bed. Wij, Piet/Ronald/Rudie/Jan Henk, hebben nog een ommetje gemaakt in een buurt waar jongelui nog helemaal geen slaapplannen hadden. Op de slaapkamer, waar ook de fietsen gestald waren, ontbrak airco; ramen konden niet open; het was zweten die nacht; het toilet trok door zoals het toilet in een vliegtuig. Half zes die ochtend ging de wekker. Even later stonden we in de benedenverdieping met de naam Le Petit Déjeuner aan een lopend buffet het ontbijt bij elkaar te scharrelen. Piet ontdekte aan zijn tafeltje dat de eieren nog ongekookt waren. Vervolgens met de fiets in de lift in een hoek van 45 graden schuin omhoog, beetje klein liftje, naar de parkeergarage onder het hotel om de tassen terug te zetten voor het eind van die dag. Vol ongeduld wachtten Jos, van een camping in Oost-Maarland en Eric, door vrouwlief gebracht, op ons bij de start van Luik-Bastenaken-Luik voor 235 km.

16 Na een eerste stempel kwam de eerste Ardennenhelling. Zeg ik op die eerste helling tegen Eric: Hier was ik voor het eerst op de fiets in Waarop hij antwoordde: Toen was ik nog niet geboren. Côte de Chambralles, gemiddeld 9,2 % steil en 1,6 km lang, is er echt één om je te herinneren. Hoe anderen zoiets ervaren zal wel niet veel van mijn eigen belevenis verschillen. Het was al weer zeven jaar geleden dat ik voor het laatst in de Ardennen zo n helling op fietste en ik gelijk weer wist hoe dat voelde. Nederland, met name de Betuwe, is best fraai, maar kan het niet halen bij de Ardennen. Als ik vroeger de Ardennen uit reed, voelde ik me weemoedig. Waarom? De Ardennen zijn prachtig. Als je niet zo gek was om op één dag 245 km, want er werd wel eens een routepijl gemist, te rijden en als je niet zo voortdurend op het asfalt moest letten, want periodiek onderhoud kennen de Belgen niet, dan kwam je ogen te kort. Je denkt De Ardennen te kennen, maar kennelijk zijn de Belgen ook een beetje fietsmoe net zoals de Limburgers in Zuid-Limburg, want we werden onbekende, smalle weggetjes opgestuurd. De route mocht bijvoorbeeld niet door Stavelot, waardoor de Stockeu ontbrak. Van de bekende hellingen in L-B-L weet je hoelang ze zijn, maar van die onbekende geitenpaadjes in een donker bos is vaak het eind ervan lastig in te schatten. Al zwetend en puffend speur je met de ogen naar de top. Gelukkig hebben ook de Belgen de gewoonte de kerk op het hoogste punt, d.i. dichterbij de hemel, te zetten. In het deelnemersveld waren behoorlijk wat dames. Hardop vroeg ik me af of het aan ons ligt dat WTC alleen een enkele dame op leeftijd kan boeien wekelijks mee te fietsen. De groep had afgesproken bij elkaar te blijven, omdat het nergens vlak is, valt dat toch tegen. Na overleg werd besloten te splitsen. Uiteindelijk zijn we toch door de ravitailleringplekken bij elkaar gebleven door daar wat langer te wachten.

17 In de dierenwereld gebeurt het nooit dat bijvoorbeeld een leeuw gaat trainen voor de jacht. Als hij eenmaal groot genoeg is om zelf een prooi te vangen, is zijn voorbereiding voor de jacht al voltooid. Spelen, ravotten en schijnaanvallen hebben hem sterk gemaakt. Als hij geen honger heeft, ligt hij te luieren. Pas als de honger komt, gaat hij jagen. Een konijn traint ook niet. Als hij maar op tijd in zijn hol zit, is het goed. Waarom peiger ik me dan met 3000 andere deelnemers af, terwijl je ook met je partner koffie bij de HEMA kan drinken of in je schuurtje kan prutsen met een muziekje op de achtergrond? Gelukkig kon ik in de aanloop naar de Wanne dit met een WTC-er bespreken. We waren het gloeiend met elkaar eens. In onze groep viel op dat de beste getrainde WTC-ers minder leden dan de WTC-ers die van de vakantie ook een vakantie hadden gemaakt. Naast de dwaasheid om ons op een vrije zaterdag zwaar te vermoeien, heeft een aantal van ons ook een sterke onderlinge competitiedrang die met het vorderen van de jaren niet noemenswaardig afneemt. Ronald was ronduit de sterkste bij de beklimmingen. Ook op de gewone wegen nam hij vaak kop. Hij deed het graag en dat moet je iemand niet ontnemen. Jos, ook zo n taaie, moet je altijd in de gaten houden bij een beklimming. Als je hem wilt lossen dan demarreren anders zit hij nog in je wiel. Van Jos ben je niet zo maar af. Dan moet ik ook eerlijk melden dat Arjan op de Wanne en de Redoute veel sterker was dan ik ooit had vermoed. De oudste in leeftijd van de groep arriveerde als tweede op de Wanne. Dat, dacht ik, gebeurt me niet op de Redoute. En toen ik hem dan ook op het laatste stukje voorbij schoof en dacht dat ik hem had, schoof hij mij weer voorbij. Ik stierf echt op de mat van de tijdmeting. Meer zat er niet in. Chapeau, zei ik. Zijn commentaar: Bedankt dat je voor me ging rijden dat had ik net nodig. En toen waren we Rudie kwijt, daar op de top van La Redoute. Niemand had hem omhoog zien komen. Dus, speculeerden we er op los: ongeval, maar ja geen sirenes gehoord; is omgekeerd, je hoeft er niet over heen als je er ook langs kan; op zijn smartphone gevallen, want hij neemt niet op. Twintig minuten gewacht en maar doorgereden. Jaarlijks verdwijnen er wel meer mensen die later opduiken.

18 Het eind begon te naderen. Dat laatste koeienpad omhoog dat als een schuine plank haaks op de weg lag in een kleine bocht misten we bijna. Van de grote plaat naar het kleine verzet valt dan niet mee, als je stil staat. Ketting liep vast, auto s raasden langs je heen. Waarvoor dat weggetje in t donkere bos er lag? Misschien wel voor ons. Een deelnemer in een blauw pak met een kort grijs baardje mopperde hard op. Ik niet, want dit was de laatste helling, want we waren er al bijna en daarna één lange afdaling van 20 km, zei men. Nou dat klopte niet. De afdaling was kort. We raasden over de weg voort na die afdaling en toen was het in eens met me gebeurd. De hongerklop. roep reed van me weg, want ik wil ze met zulke zaken niet lastig vallen. Al rijdend vond ik nog twee krentenbollen in een plastic boterhamzakje in m n shirt. Het valt niet mee die met de tanden los te peuteren zonder ook plastic te eten. In Luik de route kwijt. In het Engels de weg gevraagd, want het bleef stil op de vraag: Ou est La Meuse? En Rudie, die we kwijt waren, vonden we aan de finish. Ik zag niemand op de top van de Wanne en ben maar doorgereden, luidde zijn antwoord. s Avonds bood hij, heer als hij is, ons tijdens het eten een drankje aan. Wij weigerden dit in eerste instantie, maar drongen natuurlijk niet aan. Nog niet genoemd is John. Dat is gewoon een gezellige kerel om mee te rijden en te kletsen. Piet kreeg kramp in beide benen ondanks magnesiumpillen. Van Piet krijg je ook de kramp van het lachen als hij weer eens zijn ondershirt uittrekt, dat om zijn stuur knoopt en wij mogen genieten van zijn Adonislijf. Volgens mij doet hij het erom. Een dag om je te herinneren. Jan Henk Ringelenberg Internet: Telefoon:

19 Overzicht clubritten oktober 2013 Dag Datum Tijd Categorie Voorrijder(s) Opmerkingen di :30 Gezelligheidrijders Anton v.d. Hurk do :30 Gezelligheidrijders Riet Bronk zo :00 Toerfietsers Oof Oud TT+ Jos van Zutphen Raymond Groebbé di :30 Gezelligheidrijders Bets Balk do :30 Gezelligheidrijders Frans van Dijk zo :00 Toerfietsers Oof Oud Edmond Höppener Marcel Löwick di :30 Gezelligheidrijders Ans van der Velde do :30 Gezelligheidrijders Geertje Bonouvrié zo :00 Toerfietsers Oof Oud Arjan Eigenbrood di :30 Gezelligheidrijders Wim Bos do :30 Gezelligheidrijders Joop Werkhoven zo :00 Toerfietsers en gezelligheidsrijders Oof Oud en????? Raymond Groebbé Sluitingstocht di :30 Gezelligheidrijders Sijgje Geerding do :30 Gezelligheidrijders Henny van Kats Sluitingstocht op 27 oktober. Op 27 oktober is de traditionele Sluitingstocht voor zowel de gezelligheidsrijders als de toerfietsers. Het is daarbij de bedoeling om gezamenlijk ergens de koffiestop te houden. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden maar we hopen wel op een grote opkomst.

20 Overzicht clubritten november 2013 Dag Datum Tijd Categorie Voorrijder(s) Opmerkingen zo :00 Toerfietsers di :30 Gezelligheidrijders Riet Schurgens do :30 Gezelligheidrijders Ad de Goede zo :00 Toerfietsers di :30 Gezelligheidrijders Corry Wammes do :30 Gezelligheidrijders Ria v.d. Hurk zo :00 Toerfietsers en Roelof van Verseveld en Boerenkooltocht gezelligheidsrijders????? di :30 Gezelligheidrijders Wim Bos do :30 Gezelligheidrijders Hugo Eigenraam zo :00 Toerfietsers di :30 Gezelligheidrijders Diny van Wiggen do :30 Gezelligheidrijders Jan Pin U wordt dringend verzocht zelf een vervanger/vervangster te verzorgen indien u verhinderd bent om voor te rijden!! Boerenkooltocht. Zoals je in bovenstaand schema kunt zien vindt op 17 november weer de Boerenkooltocht plaats. Omdat we dan willen weten hoeveel mensen er komen word en jullie gevraagd om zich vóór 11 november aan te melden als je mee wilt rijden. Aanmelden kan bij Jan van Kats of bij Paul van der Linden. En natuurlijk ook via het bekende adres wtc@wtcculemborg.nl.

21 Internet: Telefoon: Kalender voor oktober 1 e zondag van de maand, TT+ 27 oktober Sluitingstocht 28 oktober ALV Najaarsvergadering 17 november Boerenkooltocht Starttijd clubritten in Clubritten voor de toerfietsers: Zondagen 6 januari t/m 24 maart start om uur 1 april t/m 27 oktober start om uur 3 november t/m 30 december start om uur Woensdagen 1 mei t/m 28 augustus start om uur N.B. Op 31 maart (1 e Paasdag) en 19 mei (1 e Pinksterdag) zijn de clubritten verschoven naar resp. 1 april en 20 mei. Clubritten voor de gezelligheidsrijders: Dinsdagen 8 januari t/m 17 december start om uur Donderdagen 3 januari t/m 19 december start om uur Zomertijd begint op 31 maart (1 e paasdag) en eindigt op 27 oktober

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg.

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg. Februari 2016 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Oktober 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Juni 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:   Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Februari 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Augustus 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS ulemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS ulemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:   Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Oktober 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Juni 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg April 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

De Lekrijder Augustus 2016

De Lekrijder Augustus 2016 De Stand der Spaken Mijlpaal! Beste leden, In de vorige Stand de Spaken stond ik al even stil bij het 25-jarig bestaan van onze vereniging. Best wel een mijlpaal. Als we voor het gemak eens zeggen dat

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg April 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten?

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten? Kamp in Bakkeveen! Afgelopen weekend zijn we met 37 kinderen en 10 leiders naar een kampeerboerderij in Bakkeveen geweest. We vertrokken vrijdagmiddag om half 5 vanaf de parkeerplaats bij het korfbalveld.

Nadere informatie

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Oom Remus bron. Z.n., z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/remu001twee01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven J.C. Harries 2 [Het

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb 15-12-2010-24-02-2011 Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb ik de tijd van mijn leven gehad! Ik heb de kans gekregen om in Finland

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij.

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, april 2016 Verslag van de lenterit 2016. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. Wat duurt dan zo n winterperiode

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion;

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion; jaargang 17 nummer 13 donderdag 04-06-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten

Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten Doortje Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten isbn: 978-90-484-0769-9 nur: 344 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgenomen

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering 1 oktober 2017 Uitnodiging Algemene Leden Vergadering Geacht clublid, Het bestuur van de Wielertoerclub Culemborg nodigt u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering, welke gehouden zal worden

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

De C- 1000 Elfstedentocht op 8, 9 en 10 augustus 2014

De C- 1000 Elfstedentocht op 8, 9 en 10 augustus 2014 De C- 1000 Elfstedentocht op 8, 9 en 10 augustus 2014 Vrijdagochtend om 08.00 uur stonden er 14 fietsers ( Johan moest eerst nog werken en vertrok s middags) en 2 begeleidende dames bij de vlaggenmasten

Nadere informatie

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure.

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Augustus 2013 Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Ik ben Marianne Groenink, geboren in Steenwijk Na 10 jaar in de zorg te hebben gewerkt was ik aan iets nieuws toe... Ik kwam op

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Daar kwam dit jaar verandering in. Zoals in de Binding nummer 40 aangekondigd, werd er een kanotocht georganiseerd door Ellie en Marjan!

Daar kwam dit jaar verandering in. Zoals in de Binding nummer 40 aangekondigd, werd er een kanotocht georganiseerd door Ellie en Marjan! Kanovaren of fietsen op zondag 3 juni a.s. Kanocentrum WirdumerklapWat doen langlaufers in de zomer? Hoewel langlaufers volgens eigen zeggen voldoende hobby s hebben blijkt toch de wens te bestaan van

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

VEILIGHEID THEMA 2015

VEILIGHEID THEMA 2015 VEILIGHEID THEMA 2015 1. Vooraf Controleer je fiets vooraf op gebreken. Draag handschoenen / sportbril / helm voor veiligheid en comfort. Waarschuw tijdig als je gaat passeren. Houd zoveel mogelijk rechts,

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk Nieuws uit groep 6 Vakantie! Eindelijk is de vakantie aangebroken. We hebben er al een poosje naar uit gekeken. En de laatste weken waren ook wel wat rommelig. Steeds meer boeken waren uit, steeds werd

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Stefan Slot Vriezenveen

Stefan Slot Vriezenveen Beste sponsoren, Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen is vorige week de marathon van New York afgelast. De reden waarom deze afgelast is lijkt mij volkomen terecht! Maar het moment en de

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

ISU 2018 (102KM ultratrail)

ISU 2018 (102KM ultratrail) ISU 2018 (102KM ultratrail) De ISU zit er weer op. Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect. Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij 'De Pompstee', het B&B waar we

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde.

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde. De 60 van Texel, wat was ie VER!! Zwaar, indrukwekkend en mooi! Één groot avontuur! Mijn eerste ultra run, want zo noemen ze dat als de afstand boven de marathon ligt. Na 7 marathons wil ik een keer mijn

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Jeugdkamp Bertrix 2011

Jeugdkamp Bertrix 2011 Jeugdkamp Bertrix 2011 Verslag Jeugd Trainingskamp Ardennen datum 9 / 12 september 2011 plaats Bertrix Samenstelling: De groep die vrijdag verzamelt op Ardennen camping Bertrix bestaat uit dertien jeugdspelers

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Genieten van het echte leven

Genieten van het echte leven Genesis 3: 19 Tot de dag van je dood zul je zwetend het land bewerken om te kunnen leven. 1 De Hamvraag Mag ik genieten en wat is dan eigenlijk genieten? Het leven is toch vooral lol maken! X Het moet

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee.

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee. 08.00 uur Wakker worden!!! Tijd om op te staan, een stevig ontbijt te eten en te bedenken of het weer past bij je fietskleding. O ja, zorg dat je fiets in orde is!!!! 09.45 uur verzamelen op school. Al

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 6 2. Werkwoorden schrijven, een verhaal (1). 9 We missen iemand Werkwoorden: een begin 3. Werkwoorden

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

273KM. Luik Bastenaken Luik

273KM. Luik Bastenaken Luik 273KM Luik Bastenaken Luik Het is zaterdag 22 April, en 3u50 loopt mijn wekker af. Deze keer geen snooze knop, want ik spring direct uit bed, en ga snel de badkamer in om mijn fietskleren aan te schieten.

Nadere informatie

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1 2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1! " #$% & #& '$' '& + ()" *% $, $ -% 1 H. Jagersma en M. Vervenne, Inleiding in het Oude Testament, Kampen, 1992. J. Bowker, Het verhaal

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie