Adressen. Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adressen. Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg"

Transcriptie

1 April 2014

2 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: adres: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat ZT Geldermalsen Tel Secretaris J.H.M. Maas Wilgeboom WJ Culemborg Penningmeester A.D.H. Eigenbrood Bikolaan HB Culemborg Tel Communicatie en P.W.H. van der Linden Rijnlaan 19 ledenadministratie 4105GS Culemborg Tel Vertegenwoordiger T. v.d. Velde-Schilstra G.J. Petersstraat 40 gezelligheidsrijders 4005ML Tiel Tel Vertegenwoordiger R.F. Boersbroek Houtmolenstraat 13 toerfietsers 4105XJ Culemborg Tel Bestuurslid A.H. de Goede Margrietstraat JJ Culemborg Tel Clubhuis A.V. Statina Sportlaan HM Culemborg Tel Telefoon:

3 De stand der spaken De stand der spaken, wat een lastige titel eigenlijk. Dunne, dikke, veel, weinig, platte, ronde, zwarte, glimmende spaken en met al dat gedraai van de wielen is er nooit echt een stand op te maken. Het lijkt wel een vereniging met een mooie collectie fietsliefhebbers als leden. Met elkaar willen we genieten van het fietsen, anders hoeven we ook geen lid te zijn van onze vereniging. Maar met elkaar fietsen vereist wel goede afspraken want over elkaar heen vallen, dat doen we bij voorkeur niet. Het is net als met spaken, als ze allemaal op de goede plaats zitten met de juiste spanning, dan heb je een sterk en stabiel wiel. Draai er een los of (te) vast, en je wiel gaat vlot kapot. Afspraken dus. Snelheid, route, daar hebben we het vaak over. Toch is er, los van de snelheid en onafhankelijk van de route, een belangrijkere verzameling afspraken die elke deelnemer aan onze fietstochten dient te kennen en na moet leven. Alleen dan kunnen we soepel en met vertrouwen samen fietsen. Daar gaan we dan. Lees de volgende afspraken goed door en, nog belangrijker, pas ze ook toe bij alle toekomstige ritten. Wedden dat het samen fietsen nog leuker wordt

4 Elke fietser in het peloton speelt een grote rol voor veilig en plezierig fietsen. Allereerst hou je de snelheid zo constant mogelijk en je koers zo strak mogelijk. Verder zorg je voor het geven en doorgeven van signalen binnen het peloton. Snelheid: Er wordt stevig en enthousiast gefietst bij WTC Culemborg, dat is ook de bedoeling. Toch onderschatten we regelmatig de hogere risico s als we met het hele peloton van een rustige, bekende buitenweg de bebouwde kom of een onbekende, onoverzichtelijk situatie binnen denderen. De voorste rijders hebben nog een beetje overzicht maar de rest stort zich in het onbekende. De TTC zal meer rekening gaan houden met aanpassen van de snelheid in zulke situaties. Voor alle leden van WTC Culemborg: 10% korting op onderdelen en accessoires!! Internet: Telefoon:

5 Vermoeidheid: Tegen het einde van elke tocht worden de verschillen in conditie zichtbaar. Daar waar het ene lid nog vrolijk doortrapt worden andere leden toch zichtbaar vermoeid. Bij vermoeidheid neemt de concentratie en het reactievermogen af. Een ongeluk is dan dus ook veel sneller gebeurt. Daarom een oproep aan alle fietsers die zich niet prettig of veilig meer voelen bij een bepaalde snelheid om dit duidelijk en bijtijds aan te geven ( Tempo ). De TTC zal hier rekening mee houden door het verlagen van de snelheid naar een acceptabel niveau of eventueel de groep te splitsen. Communicatie: Vaak proberen we te communiceren en dingen te regelen tijdens het fietsen. Het is onmogelijk om in een groep van meer dan 10 personen iedereen dezelfde boodschap over te brengen wat tot verwarring en onduidelijkheid kan leiden. Het is beter het hele peloton op een veilige plek te laten stoppen om noodzakelijke zaken met elkaar te bespreken. Desnoods wordt Lek roepen misbruikt om de groep tot stilstand te krijgen. Om de fietsvreugde van iedereen niet te verpesten mag het duidelijk zijn dat hier wel een goede reden voor moet zijn, we zijn lid om te fietsen en niet om stil te staan en te overleggen.

6 Inwendige mens: Het fietsen met een lege maag, volle blaas, lege bidon of een suikerspiegel ter hoogte van je enkels is onverantwoord. Als je jezelf in de weg gaat zitten of je ziet dat een medefietser er doorheen zit, moet dat bekend gemaakt worden aan de TTC zodat het tempo aangepast kan worden en/of een sanitaire of culinaire pauze ingelast kan worden. Tempo of Lek zijn de toverwoorden om het peloton en de TTC te informeren als de boodschap niet subtieler overgebracht kan worden. Hindernissen en obstakels: En dan hebben we nog alle bekende en onbekende zaken waar je vooral niet tegenaan of overheen wilt fietsen: tegenliggers, paaltjes, drempels, gaten, geparkeerde auto s, wandelaars, noem ze maar op. Bij WTC Culemborg is het regel dat we dit soort obstakels door middel van korte mededelingen ( Tegen, Paaltje ) en/of armgebaren aan de overige fietsers doorgeven. Dit moet dus voor in het peloton beginnen (behalve bij Auto achter en Tempo natuurlijk ). Het doorgeven langs de groep is echter zeer belangrijk. Het is onmogelijk dat de hekkensluiter een voorrijder kan horen bij onze gemiddelde groepsgrootte. Hierin heeft dus iedereen een belangrijke taak. Met z n allen hebben we dan een boel ogen gericht op onze gezamenlijke veiligheid. Om te voorkomen dat het een kippenhok wordt en we zo vaak roepen dat we bij echt gevaar niet meer opletten, moet het afgeven van signalen wel beperkt worden tot de echt noodzakelijke punten. Zelfs dan geldt nog; beter een keer teveel roepen dan een keer te weinig.

7 ANTHONY VAN LALAINGLAAN 51 CULEMBORG Wat zijn de mededelingen ook alweer: Voor!! Er wordt een weggebruiker in dezelfde richting gepasseerd. Met een armsignaal wordt de zijde van de weg aangegeven. Tegen!! Er komt een weggebruiker tegemoet. Met een armsignaal wordt de zijde van de weg aangegeven. (Auto) Achter!! Er komt een weggebruiker achterop die gaat inhalen. Lek!! Één van de groepsleden heeft een lekke band. Tempo!! Één of meerdere groepsleden hebben moeite om het tempo bij te houden en vragen of het iets minder snel kan. Links! / Rechts!! Richtingswijziging. Met een armsignaal wordt dit ondersteund. Ritsen!! Signaal om achter elkaar in één lijn te gaan rijden. Stop! / Pas op!! Bij naderend gevaar of een verkeersweg Stop! roepen en hand ophoog ten teken dat we moeten stoppen. D.w.z. iedereen knijpt in de remmen, zodat we met z n allen op een veilige manier het naderende gevaar kunnen ontwijken of veilig oversteken. Paaltje!! Bij het naderen van een paal(tje), obstakel of hek links, rechts of midden op de weg. Met een armsignaal wordt de plaats op de weg aangegeven.

8 Internet: Telefoon: Helmen, veilige fietsen, verkeersregels: En natuurlijk dragen we een helm, is onze fiets veilig, goed onderhouden en in orde en hebben we geen attributen op onze fiets die een (extra) gevaar voor onszelf of anderen opleveren bij een valpartij. En we houden ons aan de verkeersregels, dat is een vanzelfsprekendheid. Zeker gelet op het gevoelige imago van de groepen fietsers op de openbare weg kunnen we beter een beetje inhouden en de verkeersregels respecteren dan dat we doordenderen en onze medeweggebruikers alle aanleiding geven om het imago naar beneden bij te stellen/ Ruim 60 deelnemers aan de Openingstocht onder zomerse omstandigheden, oud gedienden en nieuwe leden, mooie fietsen en strakke clubkleding op naar veel veilige, leuke en gezonde kilometers in 2014! Met vriendelijke groet, WTC Culemborg Raymond Groebbé Voorzitter

9 Erwtensoeptocht 23 februari 2014 Op 23 februari werd de erwtensoeptocht gefietst. De G- Rijders waren met 18 mensen op stap gegaan. Er stond een koude zuiden wind maar de fietsomstandigheden waren verder goed. Droog en zonnig. De tocht ging via Geldermalsen, Deil, Enspijk en Beesd; vervolgens terug via Marienwaerdt en het veld naar Culemborg. Om 12:01 bij het clubhuis om een bord (sommige onder ons: 2 borden...) voortreffelijke erwtensoep te nuttigen. De foto's spreken voor zich. Meer foto's zijn te vinden in het volgende web album: Even terugdenken aan 1 jaar geleden...toen fietsten we slechts met 3 personen door de sneeuw...het was heel erg koud en in de pauze probeerden we onze bevroren stroopwafels te eten. Jan van Kats

10 Openingstocht = Bloesemtocht 30 maart 2014 Op 30 maart werd de openingstocht gereden. De Gezelligheidsrijders waren met 18 personen. Via Geldermalsen, Meteren en Deil en vervolgens terug via Meteren naar Est. Door het natuurgebied de Steendert naar Ophemert voor de koffie met appelgebak. De weersomstandigheden waren optimaal...echt terrasjesweer... Via Kapel-Avezaath, Tiel-West, Kerk-Avezaath langs Buren terug naar Culemborg. De totale afstand was ~54 km. Dit jaar was het niet alleen de openingstocht maar ook de bloesemtocht. Vele bomen en struiken in bloei, Zelfs de pruimenen de kersenbomen zaten al vol met bloesem. Een paar foto's zijn bijgevoegd. Meer foto's staan in het webalbum: Jan van Kats Voor al uw fietsendragers en dakkoffers Internet: Telefoon:

11 Internet: Telefoon: RABO fietsdag voor ALLE leden. In de vorige Lekrijder heb ik de RABO fietsdag al aangekondigd. Ik hoop dat jullie de datum 28 juni alvast in je agenda hebt genoteerd. Zoals jullie weten betaalt de Rabobank 10 euro voor een verreden tocht van 25km en 15 euro voor 50km. Per club wordt er voor 50 deelnemers betaald. Dus beste leden laten we zorgen dat we aan dit aantal komen en 50km gaan fietsen. Dit komt onze clubkas ten goede!!!!!! In de volgende Lekrijder kom ik er op terug met nadere details. Tiny van der Velde Van de gezelligheidsrijders. Het is aan de opkomst van het aantal rijders goed te merken dat we zacht weer hebben! We waren onlangs zelfs een keer met 23 personen. Het mooie is, dat we ook flinke tochten maken. 40 km op een middag is al een paar keer heel gewoon geweest. Wel hebben we aardig wat wind gehad, maar de E-bikes trekken dat prima hoor ik om me heen. We hebben de datums voor onze jaarlijks terugkerende evenementen alweer vastgelegd. Hierover zal Ad meer vertellen. Groet, Tiny van der Velde Internet: Telefoon:

12 Internet: Telefoon: De Gezelligheidsrijders gaan op stap De eerstkomende activiteit van de gezelligheidsrijders is het binnenlandweekend in Putten van vrijdag 13 juni tot en met zondag 15 juni. We logeren in hotel Hof van Putten. We zijn met z n dertienen, er is nog een bed over. Is er een liefhebber? Ter herinnering: 105 euro per persoon voor 25 mei overmaken op rekeningnummer NL04 RABO t.n.v. de penningmeester van WTC. Tiny en Ad gaan zich binnenkort over de routes buigen. Het dagje uit staat voor donderdag 21 augustus in de agenda. Theo en Ad gaan zich nog beraden waar de reis naar toe gaat. Maandagavond 25 augustus houdt Hugo in het clubhuis van Statina een presentatie over de Tiel-Buren- Culemborg tramlijn. Alle leden van WTC zijn daarbij van harte welkom. Op dinsdagmiddag 26 augustus rijden de gezelligheidsrijders de route na. Meer over de avond is te lezen in de volgende Lekrijder. Donderdagavond 28 augustus nemen de gezelligheidsrijders afscheid van de zomer met een BBQ. Ad de Goede Internet: of Telefoon:

13 In memoriam: Joop Werkhoven Op 9 februari jongstleden overleed onverwachts Joop Werkhoven op 68-jarige leeftijd. Joop kwam bij de Gezelligheidsrijders begin 2013 (kort nadat zijn vrouw was overleden). Hij raakte snel enthousiast en genoot van de tochten op de dinsdag- en de donderdagmiddag. Zowel bij goed als bij slecht weer was hij er want hij "ging voor die fles wijn"... Joop eindigde inderdaad als eerste in het klassement van het zomerseizoen 2013; een prestatie van formaat als nieuw lid. Ook bij de extra tochten (zoals de fiets4daagse van Kerk- Avezaath, erwtensoeptocht, boerenkooltocht, BBQ, het "dagje uit",etc.) was Joop aanwezig en droeg op een positieve manier bij aan de sfeer binnen onze groep. Bijgaand een fotocollage waarin we Joop zien genieten van de diverse activiteiten binnen de club. Jan van Kats

14

15 Overzicht clubritten april 2014 Dag Datum Tijd Categorie Voorrijder(s) Opmerkingen di do :30 Gezelligheidrijders Riet Schurgers :30 Gezelligheidrijders Theo van Kessel zo :00 Toerfietsers Oof Oud Joop Dokman Jos van Zutphen di :30 Gezelligheidrijders Tiny van der Velde do :00 Gezelligheidrijders Hugo Eigenraam zo :00 Toerfietsers Ton Ostermann di do Henk van Bremen Jeroen Spithoven :30 Gezelligheidrijders Bets Balk :30 Gezelligheidrijders Jan Pin TT+ Brabant ma :00 Toerfietsers Oof Oud 2e Paasdag di do John van den Berge :30 Gezelligheidrijders Jan van Kats :00 Gezelligheidrijders Diny van Wiggen zo :00 Toerfietsers Bert Tammer Koningstocht Soestdijk di Raymond Groebbé Ronald Roelofs :30 Gezelligheidrijders Frans van Dijk U wordt dringend verzocht zelf een vervanger/vervangster te verzorgen indien u verhinderd bent om voor te rijden!! Internet: Telefoon:

16 Overzicht clubritten mei 2014 Dag Datum Tijd Categorie Voorrijder(s) Opmerkingen do :30 Gezelligheidrijders Hennie van Kats zo :00 Toerfietsers Oof Oud TT+ Arnhem Roelof v. Verseveld di :30 Gezelligheidrijders Riet Schurgers wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Jan Pin zo :00 Toerfietsers Barend de Graaff Olivier Vollemans Joris de Hoog di :30 Gezelligheidrijders Ans van der Velde wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Theo van Kessel zo :00 Toerfietsers Oof Oud Arjan Eigenbrood di :30 Gezelligheidrijders Diny van Wiggen wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Cor Vogels zo :00 Toerfietsers Oof Oud Edmond Höppener Jeroen Spithoven di :30 Gezelligheidrijders Ria v.d. Hurk wo Toerfietsers do :30 Gezelligheidrijders Hemelvaartsdag U wordt dringend verzocht zelf een vervanger/vervangster te verzorgen indien u verhinderd bent om voor te rijden!! Internet: Telefoon

17 Internet: Telefoon: Programma april 1 e zondag v.d. maand TT+ Brabant 4 mei 1 e zondag v.d. maand TT+ Arnhem 1 juni 1 e zondag v.d. maand TT+ Moerdijkbrug 13 t/m 15 juni Binnenlandweekend gezelligheidsrijders 6 juli 1 e zondag v.d. maand TT+ Groesbeek 3 augustus 1 e zondag v.d. maand TT+ Brabant 7 september 1 e zondag v.d. maand TT+ Brieneroord 5 oktober 1 e zondag v.d. maand TT+ 26 oktober Sluitingstocht 27 oktober ALV Najaarsvergadering 23 november Boerenkooltocht Clubritten toerrijders Zondag 5 januari t/m 30 maart uur 6 april t/m 26 oktober uur 2 november t/m 28 december uur N.B. Op 20 april (1 e Paasdag) en 8 juni (1 e Pinksterdag) zijn de clubritten verschoven naar resp. 21 april en 9 juni. Woensdag 7 mei t/m 27 augustus uur Clubritten gezelligheidsrijders Dinsdag 7 januari t/m 23 december uur Donderdag 2 januari t/m 18 december uur

18

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg.

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg. Februari 2016 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Juni 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:   Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Oktober 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:   Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Februari 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg April 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Augustus 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Augustus 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS ulemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS ulemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Juni 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Juni 2013 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

De Lekrijder Augustus 2016

De Lekrijder Augustus 2016 De Stand der Spaken Mijlpaal! Beste leden, In de vorige Stand de Spaken stond ik al even stil bij het 25-jarig bestaan van onze vereniging. Best wel een mijlpaal. Als we voor het gemak eens zeggen dat

Nadere informatie

Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel. Vragen en suggesties graag aan het einde van de presentatie a.u.b.

Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel. Vragen en suggesties graag aan het einde van de presentatie a.u.b. Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel tijdens de toertocht in de polder Vragen en suggesties graag aan het einde van de presentatie a.u.b. Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel

Nadere informatie

Adressen. Secretariaat: Wilgeboom 3, 4101 WJ Culemborg

Adressen. Secretariaat: Wilgeboom 3, 4101 WJ Culemborg April 2016 Adressen Secretariaat: Wilgeboom 3, 4101 WJ Culemborg Internetadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter Raymond Groebbé Poppelenburgstraat 20 4191 ZT Geldermalsen

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Oktober 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Adressen. Internet: Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet:  Telefoon: Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg December 2014 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering 1 oktober 2017 Uitnodiging Algemene Leden Vergadering Geacht clublid, Het bestuur van de Wielertoerclub Culemborg nodigt u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering, welke gehouden zal worden

Nadere informatie

Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Gezelligheidsrijders... 5 Rooster Clubritten Rooster Gezelligheidsrijders

Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Gezelligheidsrijders... 5 Rooster Clubritten Rooster Gezelligheidsrijders Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Stand der Spaken... 3 Is je WTC-wintergarderobe nog compleet?... 4 De Gezelligheidsrijders... 5 Betuwse Fiets4daagse... 5 Fietstocht Zederikse Dagen...

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507 (Culemborg) 0347-769032 (Vianen) Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg December 2015 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

De Stand der Spaken. december Gezellig samen.

De Stand der Spaken. december Gezellig samen. 1 De Stand der Spaken Gezellig samen. De laatste Lekrijder van ons jubileumjaar ligt nu voor je (of zie je voor je). Al 25 jaar de vereniging waarin we veel, heel veel samen gefietst hebben. In dit jubileumjaar

Nadere informatie

Gedragsregels en veiligheid

Gedragsregels en veiligheid Gedragsregels en veiligheid Neem altijd je lidmaatschapskaart mee van de Fietsgroep. Hierop staan je contactgegevens. Zet verder in je mobiel bij ICE (In Case of Emergency) het nummer waar in geval van

Nadere informatie

Vrouwen in Peloton JUNI 2019

Vrouwen in Peloton JUNI 2019 Vrouwen in Peloton JUNI 2019 Fietsend door de Lekrijder Fietsnieuws vanuit het bestuur... 2 De Stand der Spaken... 3 Fietsseizoen 2019... 4 Veilig thuis aankomen... 4 Warmte: Wat kan je ertegen doen?...

Nadere informatie

In memoriam Cees Olsthoorn

In memoriam Cees Olsthoorn 1 maart 2017 In memoriam Cees Olsthoorn CEES zoals ik hem kende Cees was in de groep een bescheiden, nooit op de voorgrond tredende, nadenkende persoon. Precies het tegenovergestelde van mij. Soms, als

Nadere informatie

VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN

VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN Veiligheid tijdens het fietsen is nog al eens het gesprek van de dag. Uiteraard staat veiligheid ook binnen onze club hoog in het vaandel. Het fietsen,

Nadere informatie

De Stand der Spaken. juni Beste leden,

De Stand der Spaken. juni Beste leden, 1 juni 2017 De Stand der Spaken Beste leden, Begin mei, veel te vroeg, schreef ik vast de Stand der Spaken voor deze Lekrijder. Dit stukje" treffen jullie verderop aan. Normaal stuur ik mijn SdS eerst

Nadere informatie

augustus 2017 De Stand der Spaken Tot slot

augustus 2017 De Stand der Spaken Tot slot 1 augustus 2017 De Stand der Spaken Tot slot Zoals (hopelijk) bekend draag ik tijdens de najaar-alv de voorzittershamer over aan Guy Staals. Deze (voor)laatste Stand der Spaken mag dus best een persoonlijke

Nadere informatie

VEILIGHEID THEMA 2015

VEILIGHEID THEMA 2015 VEILIGHEID THEMA 2015 1. Vooraf Controleer je fiets vooraf op gebreken. Draag handschoenen / sportbril / helm voor veiligheid en comfort. Waarschuw tijdig als je gaat passeren. Houd zoveel mogelijk rechts,

Nadere informatie

Toervereniging De Tweewielers - Cuijk. VEILIG EN VERANTWOORD FIETSEN (Tips, Gedragsregels en Taken)

Toervereniging De Tweewielers - Cuijk. VEILIG EN VERANTWOORD FIETSEN (Tips, Gedragsregels en Taken) VEILIG EN VERANTWOORD FIETSEN (Tips, Gedragsregels en Taken) Enkele punten voordat je gaat fietsen Vertel thuis waar je naartoe gaat; Zorg voor voldoende eten en drinken onderweg, vooral bij dagtochten.

Nadere informatie

maart 2018 De Stand der Spaken: Lente(fiets)kriebels

maart 2018 De Stand der Spaken: Lente(fiets)kriebels 1 maart 2018 De Stand der Spaken: Lente(fiets)kriebels Het is eindelijk weer zover de lente is begonnen en daarmee bij menigeen ook de lente(fiets)kriebels. We hebben inmiddels al een paar weekenden met

Nadere informatie

De Lekrijder Ap Jurinli 20 20 16 16

De Lekrijder Ap Jurinli 20 20 16 16 De Lekrijder Juni 2016 April 2016 Adressen Secretariaat: Wilgeboom 3, 4101 WJ Culemborg Internetadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter Raymond Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

Jarig in juni. 09-06-1964 Ronald Joosen. 12-06 -1934 Frans Hultermans. 21-06-1980 Sander Gulickx. 28-06-1949 Aert van Beuzekom.

Jarig in juni. 09-06-1964 Ronald Joosen. 12-06 -1934 Frans Hultermans. 21-06-1980 Sander Gulickx. 28-06-1949 Aert van Beuzekom. WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. NL 27 RABO 0145 1025 48 Nieuwsbrief, 7 mei 2015 www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl Jarig in mei. 3-5-1959 Peter van Dongen. 4-5-1961 Wil Eelants. 9-5 -1962 Hans

Nadere informatie

Vrouwen in Peloton MAART 2019

Vrouwen in Peloton MAART 2019 Vrouwen in Peloton MAART 2019 Fietsend door de Lekrijder Fietsnieuws vanuit het bestuur... 2 De Stand der Spaken... 3 NTFU-ongevallenverzekering, veranderingen in 2019... 4 Fietsseizoen 2019... 7 Weet

Nadere informatie

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg

Adressen. Internet: www.dokmanfietsen.nl. Telefoon: 0345-513507. Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Oktober 2013 Adressen Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg Internetadres: Redactieadres: Email adres: www.wtcculemborg.nl Rijnlaan 19, 4105GS Culemborg wtc@wtcculemborg.nl Voorzitter R.P. Groebbé Poppelenburgstraat

Nadere informatie

voor 29% was gezelligheid de aanleiding makkelijk als iemand weg weet zegt 4% 2% wil als sponsor betrokken zijn 2% werd lid vanwege onze clubkleding

voor 29% was gezelligheid de aanleiding makkelijk als iemand weg weet zegt 4% 2% wil als sponsor betrokken zijn 2% werd lid vanwege onze clubkleding Enquêtevragen Aantal verwerkte lijsten Antwoorden 55 ontvangen antwoorden, is 50% van onze leden 1. aantal jaren lid van club leden die geantwoord hebben zijn gemiddeld 10,7 jaren lid 2. waarom lid geworden

Nadere informatie

Welkom bij. veiligheid en aansprakelijkheid

Welkom bij. veiligheid en aansprakelijkheid Welkom bij veiligheid en aansprakelijkheid Wat is veiligheid Veiligheid is het bewust nemen van aanvaardbare risico s. Totale veiligheid bestaat niet! Doelstelling NTFU Het vergroten van het bewustzijn

Nadere informatie

Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Renners... 7 Vrouwen In Peloton Rooster Clubritten

Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Renners... 7 Vrouwen In Peloton Rooster Clubritten Fietsend door de Lekrijder Algemeen nieuws... 3 De Stand der Spaken... 3 Culemborg Sportief, Gezond en Fit... 4 De Lekrijder in een nieuw jasje... 4 Van de gezelligheidsrijders... 5 Klassement Gezelligheidsrijders...

Nadere informatie

Toerkalender Vertrekpunten. Gedragscode Racefiets. PDF versie Datum Opmerking

Toerkalender Vertrekpunten. Gedragscode Racefiets. PDF versie Datum Opmerking Toerkalender 2019 Bij ATB-TWC Brabantia worden de ritten die verreden worden samengesteld door de toercomissie. De samenstelling van de toercommissie bestaat momenteel uit 5 personen, namelijk: Arie van

Nadere informatie

De LekrijdeR. 9. Presentatie/demonstratie: van ruw route idee naar bruikbare gpx

De LekrijdeR. 9. Presentatie/demonstratie: van ruw route idee naar bruikbare gpx Uitnodiging Algemene Leden Vergadering Geacht clublid, Het bestuur van de Wielertoerclub Culemborg nodigt u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering, welke gehouden zal worden op maandag

Nadere informatie

Inholland Fietstocht 2017!

Inholland Fietstocht 2017! Inholland Fietstocht 2017! Vrijdag 25 augustus 2017 was het dan zover dat de locatie van Inholland Haarlem uit alle delen van het land docenten en medewerkers kon verwelkomen voor de traditionele jaarlijkse

Nadere informatie

FC BRABANTIA. N.a.v. de jl. woensdag 16 maart gehouden bestuursvergadering weer een aantal nieuwtjes, die we via deze weg met jullie willen delen.

FC BRABANTIA. N.a.v. de jl. woensdag 16 maart gehouden bestuursvergadering weer een aantal nieuwtjes, die we via deze weg met jullie willen delen. FC BRABANTIA e-mail: fcbrabantia66@gmail.com. Bank: NL64RABO0116806206 Secr.: Noorderweide 6, 4714 HE, Sprundel. Website: www.fcbrabantia.nl NIEUWSBRIEF 6 mrt. 2016. Hallo mede Brabantianen, N.a.v. de

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Veilig onderweg met de e-bike

Veilig onderweg met de e-bike Veilig onderweg met de e-bike Wat kunt u doen om een valpartij te voorkomen? Pas uw snelheid aan Een elektrische fiets is sneller en comfortabeler dan een gewone fiets. Hij gaat echter sneller dan u denkt

Nadere informatie

Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari

Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari Gilde Westelijke Mijnstreek organiseert op dinsdag 31 januari weer haar eerste wandeling van dit jaar. Deze wandeling zal dicht bij Sittard plaatsvinden.

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

20 January 2016 Jaargang 3 nummer 1. Van de redactie

20 January 2016 Jaargang 3 nummer 1. Van de redactie Van de redactie Zondag is het weer zover. De weersverwachtingen zijn gunstig, het parcours ligt er goed bij en de voorbereidingen zijn getroffen. Nu nog dit weekend met zijn allen de schouders er onder

Nadere informatie

Zomer ATB tocht en gezinstocht TCWilhelmina 4-daagse

Zomer ATB tocht en gezinstocht TCWilhelmina 4-daagse E-mail: secretariaat@tcwilhelmina.nl Redactie: Adriaan Umans Zomer ATB tocht en gezinstocht TCWilhelmina 4-daagse Juni 2016 Rekeningnummer T.C. Wilhelmina NL83INGB0004456840 Zomer ATB tocht en gezinsfietstocht

Nadere informatie

Wieler Tourclub Dinxperlo. Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden [Geef tekst op]

Wieler Tourclub Dinxperlo. Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden [Geef tekst op] Wieler Tourclub Dinxperlo Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden - 0 -[Geef tekst op] Inhoudsopgave Welkom bij WTC Dinxperlo...- 2 - Lid zijn van de WTC...- 2 - Algemene informatie...-

Nadere informatie

Een ieder is verplicht de NTFU toerfietskaart tijdens een door de ETT georganiseerde rit bij zich te dragen!

Een ieder is verplicht de NTFU toerfietskaart tijdens een door de ETT georganiseerde rit bij zich te dragen! Toerfietsreglement Eerste Twellose Toerclub (2013) Update: 31-08-2013 Inleiding Dit reglement wordt verstrekt tezamen met het toerprogramma en zijn algemene gedragsregels, die we tijdens trainingsritten

Nadere informatie

Fiets Vierdaagse RTC Noord- Brabant 2017

Fiets Vierdaagse RTC Noord- Brabant 2017 Fiets Vierdaagse RTC Noord- Brabant 2017 Dit jaar is van 12 tot en met 15 juni de fietsvierdaagse van RTC Noord-Brabant voor de 47 e keer, en voor RTC de laatste keer verreden! Ook dit jaar was IRIS het

Nadere informatie

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Kalender ma. 25 mei Pinksteren (alle kinderen vrij) 26, 27, 28, 29 mei 25-jarig Lustrum di. 26 mei 14.45 uur: presentatie op het plein met Fort van de Verbeelding vrij 29

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen 29 27 mei 2015 Agenda voor de komende 2 weken Do 28 Vr 29 Groep 3 gaat naar het museum en de juffen vieren hun verjaardag! Weekend Ma 1 Kamp groepen 8. Di 2 Kamp groepen 8. Wo 3 Kamp groepen 8. Verjaardag

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Fietsend door de Lekrijder Fietsnieuws vanuit het bestuur... 3 Afscheid Jan Mol... 7 Financiën WTC... 9 De Gezelligheidsrijders...

Fietsend door de Lekrijder Fietsnieuws vanuit het bestuur... 3 Afscheid Jan Mol... 7 Financiën WTC... 9 De Gezelligheidsrijders... Fietsend door de Lekrijder Fietsnieuws vanuit het bestuur... 3 De Stand der Spaken... 3 NTFU-ongevallenverzekering, hoe zit dat nu?... 4 Afscheid Jan Mol... 7 Financiën WTC... 9 Begroting 2019... 9 De

Nadere informatie

Rijden in groepsverband

Rijden in groepsverband Rijden in groepsverband Motorrijden wordt vaak terecht beleefd als een gevoel van vrijheid, waarbij een ieder vrij is om zijn eigen weg te gaan. Bij het rijden in groepsverband is dit natuurlijk niet anders.

Nadere informatie

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R B A S I S S C H O O L O P DE S L E K J A A R G A N G 2 0 1 8-2019 N U M M E R 3 Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E Digitaal leerlingportfolio Op donderdag 22 november krijgt het team een scholing m.b.t.

Nadere informatie

Intern reglement W.T.C. O.A. versie 1.0 (06-03-2012) Pagina 1

Intern reglement W.T.C. O.A. versie 1.0 (06-03-2012) Pagina 1 Er wordt geacht dat ieder lid en meerijdend fietser, dit reglement gelezen heeft, deze ook daadwerkelijk toepast en hiervan notitie genomen heeft. 1 Inhoud 2 Algemene Bepalingen 3 De Leden 4 De Ritten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei-Augustus 2016

Nieuwsbrief Mei-Augustus 2016 Secretariaat: Secretariaat: Conferencestraat 69 4421 DR Kapelle Tel. 0113-330104 vvnkapellebiezelinge@gmail.com Nieuwsbrief Mei-Augustus 2016 Beste Vrouw van Nu Dit is alweer de laatste Nieuwsbrief van

Nadere informatie

ZOMERSCHOOL. Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016. Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Raad van Kerken

ZOMERSCHOOL. Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016. Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Raad van Kerken ZOMERSCHOOL Raad van Kerken Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016 Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Inleiding Vaak liggen in de zomer de activiteiten van de kerk stil. Alleen de kerkdiensten

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2016. Agenda

Nieuwsbrief mei 2016. Agenda Nieuwsbrief mei 2016 Agenda Dinsdag 10 mei Groep 7-8 fietstocht naar Goes voor een verkeersproject Dinsdag 10 mei Bezoek van een Imker in groep 5/6 Dinsdag 10 mei 19:30 uur MR vergadering Woensdag 11 mei

Nadere informatie

Dit veiligheidsplan werd opgesteld voor de veiligheid van onze leden van de WTC Dinxperlo maar ook voor de veiligheid van andere weggebruikers.

Dit veiligheidsplan werd opgesteld voor de veiligheid van onze leden van de WTC Dinxperlo maar ook voor de veiligheid van andere weggebruikers. 1 WTC Veiligheidsplan opgesteld 2015 Voorwoord: Dit veiligheidsplan werd opgesteld voor de veiligheid van onze leden van de WTC Dinxperlo maar ook voor de veiligheid van andere weggebruikers. De discussie

Nadere informatie

Nummer 2 maart, Uitnodiging

Nummer 2 maart, Uitnodiging Infonummer PCOB Afd.Lemelerveld Nummer 2 maart, 2015 Uitnodiging U wordt van harte uitgenodigd voor de contactmiddag die gehouden wordt op dinsdag 24 maart a.s. in het Kulturhus, aanvang 14.00 uur. Deze

Nadere informatie

Onze sponsoren: Van onze voorzitter: Nummer 1, maart Beste Motovatiërs,

Onze sponsoren: Van onze voorzitter: Nummer 1, maart Beste Motovatiërs, Onze sponsoren: Nummer 1, maart 2018 Van onze voorzitter: Beste Motovatiërs, Hier is-ie dan; de eerste MTC Motovatie Nieuwsbrief! Alle bestuursleden hebben hun zegje gedaan in deze nieuwsbrief; we hopen

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

*Prettige feestdagen*

*Prettige feestdagen* Brabants Amateur Wijnmakers-en Bierbrouwersgilde Rivierenland Beste Gildeleden, website www.gilde-rivierenland.nl Nieuwsbrief December 2018 Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2018 en we kunnen terugkijken

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden. Wieler Tourclub Dinxperlo. -[Geef tekst op] - 1 -

Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden. Wieler Tourclub Dinxperlo. -[Geef tekst op] - 1 - Wieler Tourclub Dinxperlo Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden -[Geef tekst op] - 1 - Inhoudsopgave Welkom bij de WTC Dinxperlo---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(st)ers, Alweer is er een maand voorbij, maar een maand

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

WV Tourmalet Rittenorganisatie -Hoogtepunten van het seizoen -Diversen

WV Tourmalet Rittenorganisatie -Hoogtepunten van het seizoen -Diversen WV Tourmalet 2018 -Rittenorganisatie -Hoogtepunten van het seizoen -Diversen Rittenorganisatie Groepen Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Tourmaladies Rittenorganisatie Groep 1 rijdt de normale tochten zonder

Nadere informatie

Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic

Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic TRAININGS COACH Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic De Kenya Classic voert over open savannegebied, steeds met uitzicht op steenslag, zand en stof: 350

Nadere informatie

Vervoersprotocol. Doel van dit protocol:

Vervoersprotocol. Doel van dit protocol: Vervoersprotocol. Doel van dit protocol: We willen voorschriften geven aan personeel, ouders c.q. begeleiders en andere partijen die het leerlingenvervoer verzorgen, met als doel daarmee de verkeersveiligheid

Nadere informatie

steppen&skaten Verkeerswetgeving

steppen&skaten Verkeerswetgeving steppen &skaten Wie graag stept en skate is doorgaans niet geïnteresseerd in de wettelijke regels. Toch kan je maar beter op de hoogte zijn, om je verder volledig uit te kunnen leven. Waar is de plaats

Nadere informatie

Nieuws van de directie. Inhoud. JUNI 05 Indy 5 05 Wes 6 12 juf Heidi 4. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post

Nieuws van de directie. Inhoud. JUNI 05 Indy 5 05 Wes 6 12 juf Heidi 4. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1819-17 (29-05-19) 30 mei Hemelvaartsdag: alle leerlingen zijn vrij 31 mei alle leerlingen zijn vrij 3 juni studiedag: alle leerlingen zijn vrij 3 t/m 6 juni avond 4-daagse 7 juni groep 5-6 natte gymles

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Meneer Rob krijgt andere taken binnen Delta-onderwijs

Meneer Rob krijgt andere taken binnen Delta-onderwijs Dinsdag 27 mei 2015 Internet: www.obsduizendpoot.nl e-mail: directie@obsduizendpoot.nll Woensdag 27 mei 2015 Internet: www.obsduizendpoot.nl E-mail: directie@obsduizendpoot.nl Woensdag 27 mei 2015 Internet:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 22

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 22 Rehobothschool met Dalton onderwijs Populierenstraat 18 8266 BK Kampen 038-3315460 directie@rehobothschoolkp.nl www.rehobothschoolkp.nl NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 03-05-2017

Nadere informatie

RIJDEN IN GROEPEN. Van iedere rijder wordt verwacht dat hij zich houdt aan deze richtlijnen zodat de rit veilig en ontspannen kan verlopen:

RIJDEN IN GROEPEN. Van iedere rijder wordt verwacht dat hij zich houdt aan deze richtlijnen zodat de rit veilig en ontspannen kan verlopen: RIJDEN IN GROEPEN Van iedere rijder wordt verwacht dat hij zich houdt aan deze richtlijnen zodat de rit veilig en ontspannen kan verlopen: De voorrijder met rood hesje, heeft de route uitgezet en geeft

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei Let op! 26 april a.s. (koningsdag) worden er geen trainingen gegeven. Algemene ledenvergadering april 2014 Het bestuur nodigt hierbij alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag avond 12

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Verslag van de monsterrit op

Verslag van de monsterrit op Verslag van de monsterrit op Zaterdag 14mei 2016 Beste solexrijders Wij hopen dat het misverstand omtrent de datum geen invloed heeft gehad op de opkomst. Natuurlijk was het opeens koud weer en kans op

Nadere informatie

jaargang 12, nummer 18, 28 mei t/m 8 juni 2018 www.montessorikindcentrumwestervoort.nl Agenda Ma 28 mei Di 29 mei Vr 1 juni Wo 6 juni Vr 8 juni wo 13 juni vr 15 juni ma 18 juni di 19 juni wo 20 juni vr

Nadere informatie

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor.

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor. Wiek-2-Date nieuwsbrief 9 De nieuwsbrief verschijnt gemiddeld eens per 3 weken. Op onze site wordt u doorlopend op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de activiteiten in de groepen. Agenda

Nadere informatie

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Herinnering contributie Augustus 2015 Bestuur van vogelvereniging

Nadere informatie

Inhoud week 11 1 10 MINUTEN GESPREKKEN 2 PRAKTISCHE VERKEERSLESSEN OP DE BUUT

Inhoud week 11 1 10 MINUTEN GESPREKKEN 2 PRAKTISCHE VERKEERSLESSEN OP DE BUUT 16-03-2012 nummer 26 Lijnbaan 317 2728AG Zoetermeer E-mail: info@debuut.unicoz.nl Tel.Hoofdgebouw:079-3422057 Website: www.unicoz.nl/debuut Inhoud week 11 1. 10 minuten gesprekken 2. Praktische verkeerslessen

Nadere informatie

WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. Nieuwsbrief, 27 augustus 2013. www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl

WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. Nieuwsbrief, 27 augustus 2013. www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. Nieuwsbrief, 27 augustus 2013 www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl Jarig in aug sept Cor de Rooij, 7-8-1950. Henk Martens, 8-8-1944. Rian Spapen, 9-8-1967. Henk

Nadere informatie

MAANDMEMO oktober 2017

MAANDMEMO oktober 2017 MAANDMEMO oktober 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), De bladeren beginnen al te kleuren en langzaam valt er steeds meer op de grond. We kunnen merken dat de herfst zijn intrede doet. Aankomende maand krijgen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 1 - maart 2017

Nieuwsbrief Nummer 1 - maart 2017 Nieuwsbrief Nummer 1 - maart 2017 www.tcveloce.nl Opgave voor verschillende activiteiten De winter is bijna afgelopen en het zomer fietsseizoen komt er aan, met een hele batterij aan activiteiten. Voor

Nadere informatie

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 1 schooljaar

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 1 schooljaar Start nieuwe schooljaar De verhalen van de fijne vakanties zijn weer uitgebreid besproken in de klassen. Zo te horen zijn deze omgevlogen. We hopen dat u net als uw kinderen heeft genoten van deze vrije

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

website: 26 maart 2018

website:   26 maart 2018 DE WIJSNEUS website: www.deventerleerschool.nl 26 maart 2018 inhoud nieuwsbrief -Koningsspelen -Leerlingenraad vraagt: -Ouderbijdrage -De grote rekendag -Schoolvoetbaltoernooi -StKoDLS -IrisConnect -Kort

Nadere informatie

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 29 april Donderdag 30 april Vrijdag 1 mei Zaterdag 2 mei Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Maandag 4 mei Streetwise, let op gewijzigde schooltijden Afscheid

Nadere informatie

Weekinfo 4 vrijdag 28 september 2012 Belangrijke data:

Weekinfo 4 vrijdag 28 september 2012 Belangrijke data: Weekinfo 4 vrijdag 28 september 2012 Belangrijke data: 1 okt: Meester John afwezig ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam " 075-6169431 @ info@de-windroos.nl 2 okt: Groep 7/8 naar de Papiermolen

Nadere informatie

INHOUD. Burengerucht. Advertenties 3. Voorwoord bestuur 4. Activiteiten Culemborg /Buren 5. Rabo fietsdag / hulp of klus 6/7.

INHOUD. Burengerucht. Advertenties 3. Voorwoord bestuur 4. Activiteiten Culemborg /Buren 5. Rabo fietsdag / hulp of klus 6/7. jaargang 5 Nummer 1 Februari 2014 INHOUD Advertenties 3 Voorwoord bestuur 4 Activiteiten Culemborg /Buren 5 Rabo fietsdag / hulp of klus 6/7 Hulp of klus 7 Rabo fietsdag 8/9 Bestuur 10 Colofon 11 2 3 Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 van WandelgroepLOOP

Nieuwsbrief 2 van WandelgroepLOOP 15-02-2012 Nieuwsbrief 2 van WandelgroepLOOP Welkom bij de tweede nieuwsbrief van wandelgroeploop. Wisten jullie dat.. we, ondanks wind, regen en sneeuw op één na alle wandelingen gelopen hebben? iedereen

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 20 oktober

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 20 oktober Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 20 oktober 2016 2016-2017 Interessante informatie: 20 okt.: Oudergesprekken Unit 1( gr.2)

Nadere informatie

kalender Doe het zelf: Prik of perforeer hier een gaatje, zodat je de kalender makkelijk kunt ophangen >

kalender Doe het zelf: Prik of perforeer hier een gaatje, zodat je de kalender makkelijk kunt ophangen > kalender 2015 Doe het zelf: Prik of perforeer hier een gaatje, zodat je de kalender makkelijk kunt ophangen > Een héél gelukkig 2015! Best Ei-lid, U heeft nu de kalender 2015 van t Eendeëi in handen. Op

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Verkeersweek KC De Troubadour (maandag 18 t/m donderdag 21 april)

Nieuwsbrief. Verkeersweek KC De Troubadour (maandag 18 t/m donderdag 21 april) Nieuwsbrief Jaargang 21 - nummer 15 april 2016 Verkeersweek KC De Troubadour (maandag 18 t/m donderdag 21 april) Volgende week vindt de jaarlijkse verkeersweek plaats. Door middel van dit schrijven informeren

Nadere informatie