DE ULTIEME GIDS VOOR EEN SUCCESVOL PERSBERICHT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE ULTIEME GIDS VOOR EEN SUCCESVOL PERSBERICHT"

Transcriptie

1 DE ULTIEME GIDS VOOR EEN SUCCESVOL PERSBERICHT

2 Waarom deze gids? Eenvoudig: hij maakt het voor iedereen een stuk gemakkelijker om relevant nieuws op de juiste plaats en op het juiste moment gepubliceerd te krijgen. Dat zit zo. Bij Belga News Agency werken tientallen journalisten. Die krijgen elke dag honderden persberichten binnen. Zij hebben het razend druk met het selecteren van die berichten om er vervolgens een nieuwsbericht van te maken. Wat gebeurt er wanneer zo n persbericht klopt? Dan is meteen duidelijk voor de journalist wat de mogelijke nieuwswaarde van het bericht is. Hoe anders is het wanneer een persbericht te wensen overlaat. Moet de journalist bijvoorbeeld graven naar een relevant verhaal? Of is het bericht niet correct opgesteld? Dan is de kans groot dat het niet wordt opgepikt. Zonde! Dus daarom deze gids. Wie hem toepast en correcte persberichten uitstuurt, maakt het de media gemakkelijker en vergroot de kans op publicatie dus aanzienlijk. Hoe is deze gids tot stand gekomen? We schreven hem op basis van bijna 100 jaar ervaring als hét Belgische nieuwsagentschap, aangevuld met de inzichten van Lieven De Maertelaere en Philippe De Camps, de experts die onze workshops Hoe communiceren met de pers geven. Wat mag u van deze gids verwachten? Eerst vertellen we u bij welke gelegenheden het uitsturen van een persbericht gepast is. Daarna geven we u de belangrijkste richtlijnen voor het schrijven van uw perstekst. Die richtlijnen worden aangevuld met een aantal vaak gemaakte fouten die u best vermijdt. We sluiten af met een template om zelf mee aan de slag te gaan. Veel leesplezier! Het PRpro team

3 WANNEER IS HET EEN GOED IDEE OM EEN PERSBERICHT TE VERSTUREN? Als er één factor bepalend is voor uw kansen op publicatie, dan is het nieuwswaarde. De informatie in het bericht moet op de één of andere manier opmerkelijk zijn. Maar wat betekent nieuwswaarde voor een journalist? Wanneer u een product of dienst introduceert, dan kan dat als nieuws beschouwd worden. Maar let op: journalisten zijn allergisch voor promotionele teksten. Hou uw bericht dus zo neutraal mogelijk en probeer uw product of dienst niet te verkopen. Het hoeft niet altijd een nieuw product te zijn. Gelukkig zijn er ook andere momenten waarop u met een persbericht kunt scoren : de aankondiging van een speciale gebeurtenis zoals de verjaardag van uw organisatie; een nieuwe samenwerking of de opening van een nieuw kantoor; de aankondiging van een belangrijk evenement of sponsorship; de communicatie van financiële jaarresultaten; uw deelname aan lokale projecten of goede doelen; het behalen van een bepaalde prestatie, prijs of onderscheiding; Een tip: begin op te merken wanneer organisaties in de media verschijnen. Bedenk wat de aanleiding en de nieuwswaarde is. Zo kweekt u uw reflexen om op de juiste momenten aan een persbericht te denken. uw reactie als organisatie op een onderwerp in de actualiteit.

4 RICHTLIJNEN HOE SCHRIJFT U HET PERFECTE PERSBERICHT? Algemeen Hou persberichten kort en simpel (max. 1 A4, lettergrootte 11, normale spatiëring). Een journalist heeft vaak een deadline te halen dus alle irrelevante info is ballast en kunt u daarom beter meteen weglaten: wees to-thepoint en denk aan het KISS-principe (Keep It Short and Simple). Heeft de journalist toch nog vragen, wordt u wel gecontacteerd. Zorg voor een aantrekkelijke presentatie van uw persbericht, conform de huisstijl van de onderneming. Steeds dezelfde template -voorzien van jullie logo etc- gebruiken zorgt voor herkenbaarheid. Probeer ook coherent te zijn in schrijfstijl: laat bij voorkeur 1 persoon alle persteksten schrijven. Beperk het persbericht tot één onderwerp. Heeft u meerdere nieuwsfeiten te vermelden? Helaas, de pers kent geen genade. Blijf zaken schrappen tot u nog slechts één verhaal overhoudt. Blijft u écht overtuigd dat meer dan één onderwerp hot news is, stuur dan nog een tweede persbericht maar spreid de communicatie. Inhoud: nieuwswaarde is belangrijk, probeer in te spelen op de actualiteit. Hou rekening met de nieuwsconjunctuur van de dag en stel uzelf de vraag waarom uw boodschap interessant is voor de doelgroep van het medium/de media ( What s in it for me )? Ondersteunend cijfermateriaal wekt vaak de aandacht. Zorg voor goede achtergrondinformatie, maar stop die als bijlage bij het persbericht. Let er op dat de attachments geen virussen bevatten of zorg dat ze niet te zwaar zijn. Hou ook voor beeldmateriaal rekening met het type medium waarvoor u schrijft. U hoort het wel vaker: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat geldt evenzeer voor uw persbericht: geef de journalisten daarom extra content onder de vorm van foto s, video s, infographics,... Let er ook hier op dat de afbeeldingen niet te zwaar zijn. Plaats eventueel thumbnails in uw persbericht, met een downloadlink naar de hoge resolutiebeelden.

5 Taal Schrijf duidelijke taal. Uw perstekst moet begrijpbaar zijn voor een groot publiek, gebruik dus geen vaktaal maar eerder spreektaal. Gebruik liefst ook korte zinnnen. Hou in het achterhoofd dat het gemiddelde leesniveau van uw eindpubliek dat van een 14-jarige is. Een persbericht is geen advertentie. Hou het zakelijk en feitelijk. Gebruik geen ronkende superlatieven maar wees gewoon eerlijk en correct. Verwerk enkele relevante termen of zoekwoorden die uw doelgroepen met uw organisatie associëren in uw tekst. Schrijf uw persbericht in tegenwoordige tijd (actieve vorm) en in derde persoon. Inhoud Maak duidelijk of er een embargo op het persbericht rust of dat het onmiddellijk mag gepubliceerd worden. Zorg voor een catchy, attractieve titel. Kort en bondig, concreet en informatief. Als een krantenkop. Vermeld plaats en datum van verzending. Eerste alinea = de lead. Behandel de vijf W s (wie, wat, waar, wanneer, waarom) en één H-vraag (hoe) in de inleiding. Denk hierbij aan een omgekeerde piramide, de tekst moet oprolbaar zijn. De eerste zin is de ALLERbelangrijkste en moet op zichzelf kunnen staan én tegelijkertijd aansporen om verder te lezen. Volgende alinea s = de body. Hier werkt u de inleiding uit en geeft u meer info over wat er gebeurt en waarom. Beperk u tot 1 gedachte per alinea en behandel eventuele regionale of lokale aspecten ook in aparte alinea s. Voeg quotes of citaten toe. Quotes maken uw perstekst persoonlijker, levendiger en vlotter leesbaar. Hou er evenwel rekening mee dat journalisten graag zelf de CEO of woordvoerder interviewen. Laatste alinea = de boilerplate. Geef hier een beknopte omschrijving van uw organisatie: historiek, missie, aantal vestigingen, aantal werknemers Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie). Helemaal onderaan het persbericht vermeldt u de contactgegevens voor de pers. Maak duidelijke afspraken over wie in de organisatie verantwoordelijk is voor een persbericht en zorg ervoor dat die persoon ook daadwerkelijk bereikbaar is voor de journalisten. En niet enkel de dag van de verspreiding van het persbericht, ook erna. Vergeet hier de url van uw website of perspagina niet! Timing Het beste tijdstip voor het verspreiden van een persbericht is in het algemeen tussen 11u en 16u. Deadlines verschillen per type medium. Hou rekening met volgende aanbevelingen: Kranten: 1 dag op voorhand; weekbladen: 2 à 3 weken op voorhand; maandbladen: 2 maanden op voorhand. Deze timing -regels gelden niet bij crisiscommunicatie.

6 TOP 10 MEEST GEMAAKTE FOUTEN BIJ PERSBERICHTEN Inhoud niet duidelijk vermeld in de onderwerpregel Het eerste dat een journalist doet als zijn werkdag begint? Alle s wegkieperen waaruit niet onmiddellijk blijkt dat ze interessant zouden kunnen zijn. Gebruik uw onderwerpregel dus verstandig! Niet geschreven met een journalistieke invalshoek Een journalist wil nieuwswaarde. Waarom is dit nu relevant? Maak voor uzelf die kritische bedenking voor elk persbericht dat u opstelt. Te promotioneel of niet informatief genoeg Maakt u reclame voor uw bedrijf of producten of diensten? Dan gaat uw persbericht regelrecht de prullenmand in. Journalisten zoeken inhoudelijke meerwaarde Te laat verstuurd Een prima persbericht wordt soms toch niet gepubliceerd, enkel en alleen doordat het te kort op voorhand werd verstuurd. Zonde! Niet naar de juiste persoon of media verstuurd Elke journalist kijkt naar persberichten door zijn eigen lens: is dit interessant binnen mijn specialisatie en voor mijn doelpubliek. Zorg dat uw targeting juist zit. Alle adressen van journalisten in CC gezet Stuurt u uw bericht naar meerdere journalisten? Dan wilt u zo zorgzaam mogelijk omspringen met hun mailadressen om misbruik te voorkomen. Zet hun adressen dus in BCC. In Outlook kunt u werken met een groep contactpersonen voor perscontacten. 4 Te veel achtergrondinformatie Wij begrijpen het. U bent zelf eindeloos gefascineerd door uw nieuwsfeit, evenement of gebeurtenis. Maar consumenten willen enkel de essentie. Overweldig hem (of de journalist) dus niet met informatie. 9 Enkel verstuurd naar individuele journalisten De meeste nieuwsmedia hebben een algemeen redactieadres, dat u vaak op hun website terugvindt. Stuur ook daar uw persbericht naartoe. Individuele journalisten kunnen met vakantie zijn of ziek. 5 Te vaak geschreven op maat van één medium Het klassieke persbericht dient om tekstartikels mee te schrijven. Maar wat als een journalist een tv- of radio-item wil maken? Daar voorziet u best in. 10 Enkel in bijlage gezet Elke muisklik die een journalist moet maken, telt. Bijlages bij mails mogen, maar zorg dat uw persbericht ook in uw mail zelf te lezen is. Let op dat uw bijlage(n) niet te zwaar is (zijn).

7 TEMPLATE op briefpapier in de huisstijl van uw organisatie PERSBERICHT ( VOOR ONMIDDELLIJKE DISTRIBUTIE of ONDER EMBARGO TOT... ) << Titel van het persbericht >> << Plaats >>, << datum >> - << Lead (inleiding) >> << Body >> (alinea 1) (alinea 2) (alinea 3) << Boilerplate ( Over uw organisatie ) >> (Korte beschrijving van uw organisatie: historiek, aantal vestigingen, werknemers,..) Noot voor de redactie, niet voor publicatie Voor meer informatie, contacteer : << Naam van uw organisatie of PR-bureau >> << Naam contactpersoon voor de pers >> << Adres van uw organisatie >> << Telefoonnummer van die contactpersoon (bij voorkeur een mobiel nummer) >> << adres van die contactpersoon >> << URL van uw website en/of link naar uw newsroom/ perspagina op uw website/.. waar eventueel hogeresolutiebeelden of een persdossier kunnen worden gedownload >>

8 WILT U UW PERSBERICHT NOG MEER SLAAGKANSEN GEVEN? Via ons PRpro-distributieplatform bereikt uw persbericht alle media in één adem: uw persmededeling wordt samen met de Belganieuwsberichten naar alle nationale media (print, web, radio, tv) gestuurd. Daarnaast kan u ook opteren voor distributie naar gespecialiseerde pers, in binnen- en buitenland. Zo bent u zeker dat uw persbericht terechtkomt bij alle redacties en journalisten in uw vakgebied. Handig: na de effectieve persdistributie houden we u via de NIEUWS-hub (en via mail) op de hoogte van welke media uw persbericht oppikken. Het succes van uw perstekst meten was nooit zo eenvoudig. PRpro.be Publicatie op onze PRpro NIEUWS-hub heeft nog meer voordelen: het genereert een waardevolle link naar uw website of perspagina en verhoogt zo de ranking en de zichtbaarheid ervan in zoekmachines zoals Google, Bing,.. Gebruik daarom in uw persbericht de juiste woorden: termen waarop uw doelgroepen of prospects zoeken. Deze termen kan u makkelijk achterhalen door een zoekwoordenonderzoek uit te voeren via de Google Adwords-tool bvb. uw persbericht kan professioneel en snel gedeeld worden via social media-platformen zoals Twitter en Facebook en verhoogt op die manier ook weer de zichtbaarheid van uw nieuws, uw organisatie, uw site,... bij uw stakeholders. Tot slot: dankzij onze samenwerking met Mobile Premium (native advertising op premium content nieuwssites) is de cirkel owned, earned en paid media rond en wordt uw communicatie naar een hoger niveau getild. Contacteer ons voor meer info: PRpro@belga.be

OPDRACHT PERSBERICHT SCHRIJVEN

OPDRACHT PERSBERICHT SCHRIJVEN OPDRACHT PERSBERICHT SCHRIJVEN Persbericht Een persbericht is een prachtige vorm van free publicity. Het gericht sturen van persberichten kan een flinke publicitaire waarde hebben. Daarbij kan dit soort

Nadere informatie

Handleiding pers en publiciteit

Handleiding pers en publiciteit Handleiding pers en publiciteit Voor partners van HartslagNu Het opzetten van een 6-minutenzone is een uniek project. Voor het slagen ervan is betrokkenheid van de inwoners van je gemeente heel belangrijk.

Nadere informatie

hoe krijg je jouw Femma-groep in de regionale media?

hoe krijg je jouw Femma-groep in de regionale media? hoe krijg je jouw Femma-groep in de regionale media? 1 hoe krijg je jouw Femma-groep in de regionale media? In deze bundel gaan we dieper in op een zeer belangrijk onderdeel van PR en promotie, namelijk

Nadere informatie

District Trainings Dag 11 april 2015. Het schrijven van een Persbericht. Presentatie door Christine Barnhard

District Trainings Dag 11 april 2015. Het schrijven van een Persbericht. Presentatie door Christine Barnhard District Trainings Dag 11 april 2015 Het schrijven van een Persbericht Presentatie door Christine Barnhard Free Publicity Voor niets je nieuws via de krant, omroep of magazines verspreiden is een goede

Nadere informatie

Pers voor beginners. Jeroen Borghs jeroen.borghs@cavaria.be 0475 43 16 41

Pers voor beginners. Jeroen Borghs jeroen.borghs@cavaria.be 0475 43 16 41 Pers voor beginners Jeroen Borghs jeroen.borghs@cavaria.be 0475 43 16 41 Agenda 1. Wat is nieuws? 2. Hoe werken redacties? 3. Persplan/beleid 4. Nieuws maken 5. Perslijst 6. Persbericht 7. Persconferentie/moment

Nadere informatie

CVO Persprotocol. Definitieve versie,

CVO Persprotocol. Definitieve versie, Definitieve versie, 171006 Dit persprotocol bevat afspraken met betrekking tot de perswoordvoering binnen CVO en de CVO-scholen. In de bijlage vind je tips voor een persgesprek, een persbericht en algemene

Nadere informatie

Contact met de media?

Contact met de media? Contact met de media? NWO biedt ondersteuning NWO, onderzoekers en de media Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek U doet onderzoek dat (mede)gefinancierd wordt door NWO. Wanneer u een

Nadere informatie

Communicatie rond een evenement: Publiciteit en media, het persbericht

Communicatie rond een evenement: Publiciteit en media, het persbericht Communicatie rond een evenement: Publiciteit en media, het persbericht Voordat je aan het persbericht zelf begint denk je na over: Voor wie is dit evenement bedoeld, wie wil ik aanspreken (doelgroep),

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

8 MEDIA EN SOCIALE MEDIA

8 MEDIA EN SOCIALE MEDIA 53 8 MEDIA EN SOCIALE MEDIA Media Afhankelijk van de omstandigheden kan het verstandig zijn om de media proactief te benaderen op het moment dat een afdeling van de school zwak of zeer zwak wordt. Bij

Nadere informatie

Een persbericht bestaat uit een aantal elementen: top, kopregel, lead, basistekst, noot voor redactie en boiler plate.

Een persbericht bestaat uit een aantal elementen: top, kopregel, lead, basistekst, noot voor redactie en boiler plate. Persbericht schrijven - 10 tips en meer Wat zijn eisen voor het maken van een persbericht? Zorg dat je informatie nieuwswaardig is. Dat lijkt een open deur, maar dat is het niet, gezien het feit dat veel

Nadere informatie

Handleiding voor: Communicatie en publiciteit

Handleiding voor: Communicatie en publiciteit Handleiding voor: Communicatie en publiciteit Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Publiciteit in het algemeen 3 2.1 Wat is publiciteit 3 2.2 Wat is nieuws 3 3. Creëren van publiciteit 4 3.1 Middelen en niveaus

Nadere informatie

Tips voor het schrijven van een goed persbericht

Tips voor het schrijven van een goed persbericht Tips voor het schrijven van een goed persbericht Aan een persbericht zijn voor- en nadelen verbonden. Om met het belangrijkste nadeel te beginnen. Een groot deel van alle persberichten verdwijnt in de

Nadere informatie

Handleiding voor het schrijven van een. Persbericht.

Handleiding voor het schrijven van een. Persbericht. Handleiding voor het schrijven van een Persbericht www.avvn.nl Het belang van persvoorlichting voor volkstuinverenigingen Volkstuinieren is onverminderd populair, dat getuigen alleen al de -soms forsewachtlijsten

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

DINGEN DIE JE MOET DOEN OM IN DE MEDIA TE KOMEN

DINGEN DIE JE MOET DOEN OM IN DE MEDIA TE KOMEN DINGEN DIE JE MOET DOEN OM IN DE MEDIA TE KOMEN Caroline van der Veeken de mediaspecialist In de media met jouw verhaal! BESLUIT DAT JE DE MEDIA IN WILT Dat klinkt als een open deur. Maar dat is het niet.

Nadere informatie

TIPS voor free publicity GRATIS EXTRA S

TIPS voor free publicity GRATIS EXTRA S TIPS voor free publicity GRATIS EXTRA S Nicky Corts-van Raam Gratis extra s bij het boek Experttips voor free publicity Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf van het boek Experttips voor free

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

Wat moet er in een mail naar een journalist?

Wat moet er in een mail naar een journalist? Zonder persbericht de krant halen: Wat moet er in een mail naar een journalist? Door publiciteitscoach Nicky Corts Word expert en bel of mail een verslaggever Als ondernemer ben je altijd op zoek naar

Nadere informatie

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Voor bedrijven en organisaties www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Ieder communicatiemiddel heeft een eigen effect. Het is belangrijk te bepalen welke communicatiemiddelen

Nadere informatie

TIPS VOOR SLIMME CONTENT MARKETING

TIPS VOOR SLIMME CONTENT MARKETING TIPS VOOR SLIMME CONTENT MARKETING 1 WAT IS CONTENT MARKETING? Met Content Marketing vult u de informatiebehoefte van uw doelgroep in met content: blogartikels, nieuwsbrieven, Facebookberichten,... Die

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide Een door wereldwijd succesvolle marketing-guru s, beproefde formule: Hoe je méér klanten krijgt! Ik dit document leg ik beknopt de Business-succes-formule

Nadere informatie

Omdat elk bedrijf iets te vertellen heeft

Omdat elk bedrijf iets te vertellen heeft Omdat elk bedrijf iets te vertellen heeft Online tools voor al je operationele PR-taken mediacontent.nu 2019 Alles over mediacontent.nu Heb jij ook 3 Daarom mediacontent.nu 4 Registreren is gratis 5 Content

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Een bedrijfsbezoek met de klas!

Een bedrijfsbezoek met de klas! Een bedrijfsbezoek met de klas! Hoe beginnen we er aan? Een bedrijfsbezoek? Hoe beginnen we er aan!? 1 De voorbereiding 1.1 Ken je gastbedrijf 1.2 Weet het gastbedrijf wie jullie zijn? 1.3 Aankondiging

Nadere informatie

BOOST JOUW BUSINESS MET PINTEREST CHECKLIST

BOOST JOUW BUSINESS MET PINTEREST CHECKLIST BOOST JOUW BUSINESS MET PINTEREST CHECKLIST Copyright PinCreative 2019. Auteur: Arlette Dijkstra Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie die u in deze Pinterest

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink

Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink Wat zorgt voor bereik. en succes op social media De juiste keuzes! Welke social media zijn er Wat is hun rol in het beslisproces Wie is, en wat wil,

Nadere informatie

Snel aan de slag met

Snel aan de slag met Snel aan de slag met Het eerste gebruik John Smith werkt bij Knipsel PR en heeft als klant Supermerk Jeans. Hij heeft inloggegevens gekregen voor Faselis en logt nu voor het eerst in. Direct na het inloggen

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

MASTERCLASS. communicatie voor een succesvol event

MASTERCLASS. communicatie voor een succesvol event MASTERCLASS communicatie voor een succesvol event INHOUDSOPGAVE WEBSITE 3 SOCIAL MEDIA 4 FACEBOOK INSTAGRAM LINKED-IN VOORDELEN SOCIAL MEDIA OPBOUW - HET SOCIAL MEDIA MENU ALGEMENE TIPS VOOR SOCIAL MEDIA

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement PR-BEGELEIDING Na initiatie van een evenement Voorwoord Jouw evenement gaat er komen bij SETUP! Naast de productie en inhoud is de PR & Communicatie van het evenement bij SETUP een belangrijk onderdeel.

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Succesvol-Bloggen.nl DE REIS VAN JE KLANT IN BEELD

Succesvol-Bloggen.nl DE REIS VAN JE KLANT IN BEELD Wat is de juiste informatie en wat is het juiste moment? Waardevolle artikelen (oftewel content ) creëren en verspreiden: daar zijn we allemaal van doordrongen. Maar niet iedereen neemt die content op

Nadere informatie

Koning Willem Alexander bezoekt Rotterdamse school

Koning Willem Alexander bezoekt Rotterdamse school Werkblad Les 3 Nieuwsbericht twee leerlingen Een nieuwsbericht is een geschreven artikel dat als doel heeft de lezer op een snelle en duidelijke manier op de hoogte te brengen van het nieuws. Dit betekent

Nadere informatie

Team communicatie Bulkmailprotocol

Team communicatie Bulkmailprotocol Team communicatie Bulkmailprotocol Soms wil je groepen scouts tegelijkertijd bereiken, bijvoorbeeld om een activiteit onder de aandacht te brengen of om leden te voorzien van belangrijke informatie. Alle

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn.

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn. PRdesQ is ontstaan uit frustratie. Wij konden geen online gereedschap vinden die tegen een faire prijs gebruikmaakt van de moderne PR mogelijkheden. De razendsnel veranderende wereld van communicatie,

Nadere informatie

VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA

VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA Social media zijn leuk en boeiend. Maar er zitten ook zeker andere kanten aan. Niet voor niets volg je nu deze lessen. Het is belangrijk

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Spelregels, tips & trucs

Spelregels, tips & trucs Spelregels, tips & trucs voor interne communicatie van NGK De Ontmoeting versie 1.0 11 oktober 2014 Waarom deze brochure? Deze brochure heeft alles te maken met de invoering van onze nieuwe huisstijl op

Nadere informatie

CHECKLIST PERSBERICHT

CHECKLIST PERSBERICHT CHECKLIST PERSBERICHT Wat is een persbericht? Een persbericht is een gedeeltelijk door de afzender voorbewerkt stukje informatief nieuws voornamelijk gericht op de uiteindelijke doelgroep dat zonder al

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten MARKETINGKAARTEN Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten Marketingkaarten De Marketingkaarten helpen je te bepalen wat nodig is om jouw bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen bij je klanten.

Nadere informatie

1) Vermelding op de website en

1) Vermelding op de website   en Gratis communicatie in Dordrecht 1) Vermelding op de website www.synode400.nl, www.centrumdordrecht.nl en www.vvvdordrecht.nl Indien u uw activiteit (expositie/voorstelling/concert/etc.) wilt vermelden

Nadere informatie

5 TIPS VOOR HET OPBOUWEN VAN EEN GOEDE VACATURETEKST DENK ALS EEN MARKETEER EN SCHRIJF ALS EEN ECHTE COPYWRITER!

5 TIPS VOOR HET OPBOUWEN VAN EEN GOEDE VACATURETEKST DENK ALS EEN MARKETEER EN SCHRIJF ALS EEN ECHTE COPYWRITER! 5 TIPS VOOR HET OPBOUWEN VAN EEN GOEDE VACATURETEKST DENK ALS EEN MARKETEER EN SCHRIJF ALS EEN ECHTE COPYWRITER! INTRODUCTIE Natuurlijk is het plaatsen van een vacature meer dan alleen het selecteren van

Nadere informatie

Inhoud. Het belang van PR Wat is nieuws? Het ideale persbericht Een geslaagde persconferentie

Inhoud. Het belang van PR Wat is nieuws? Het ideale persbericht Een geslaagde persconferentie Public Relations Bert Inhoud Het belang van PR Wat is nieuws? Het ideale persbericht Een geslaagde persconferentie Het belang van PR Persactie vs. advertentie + Niet peperduur, maar aandacht is onbetaalbaar

Nadere informatie

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT!

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! Checklist Vragen Ja Nee 1. Ben je op zoek naar nieuwe klanten? 2. Vind je het lastig om uit te leggen wat je bedrijf precies doet? 3. Geef je voor jouw gevoel

Nadere informatie

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl)

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl) Dit is versie 2.1 (april 2009) Kijk voor de nieuwste versie op: www.renegreve.nl/e-books/ Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van René Greve verveelvoudigd

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

CHECKLIST: KLOPT JOUW SOCIAL MEDIASTRATEGIE VOOR RECRUITMENT?

CHECKLIST: KLOPT JOUW SOCIAL MEDIASTRATEGIE VOOR RECRUITMENT? CHECKLIST: KLOPT JOUW SOCIAL MEDIASTRATEGIE VOOR RECRUITMENT? BONU S: TIPS DRUK VOOR DE ONDE BEZETTE RNEM ER DIT IS EEN UITGAVE VAN ONDERNEMERS DIE IN CONTACT WILLEN KOMEN MET NIEUWE, TALENT- VOLLE MEDEWERKERS

Nadere informatie

WERKBOEK VOOR START-UPS, ONDERNEMERS EN COMMUNICATIE- PROFESSIONALS

WERKBOEK VOOR START-UPS, ONDERNEMERS EN COMMUNICATIE- PROFESSIONALS 5 NATUURLIJKE MOMENTEN OM TE COMMUNICEREN WERKBOEK VOOR START-UPS, ONDERNEMERS EN COMMUNICATIE- PROFESSIONALS 5 NATUURLIJKE COMMUNICATIEMOMENTEN Heb je dat nou ook weleens, dat je al in geen tijden meer

Nadere informatie

Handleiding. self service adverteren in print.

Handleiding. self service adverteren in print. Handleiding self service adverteren in print. Met onze online tool maak je in drie simpele stappen een advertentie drukklaar. Gereed voor de krant van morgen. Kies een ontwerp. Bewerk de inhoud. En lever

Nadere informatie

JUVA WEBDESIGN. B.I.W. Consult GCV Molenstraat 47 bus 2.01, 8710 Wielsbeke BE

JUVA WEBDESIGN. B.I.W. Consult GCV Molenstraat 47 bus 2.01, 8710 Wielsbeke BE JUVA WEBDESIGN B.I.W. Consult GCV Molenstraat 47 bus 2.01, 8710 Wielsbeke 0495 51 16 13 info@juvawebdesign.be BE 0635.642.087 1 INHOUDSOPGAVE 1.Voorstelling... 3 2.Facebook... 4 2.1 : Wat is het verschil

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Media-aankopers gebruiken MediaSpecs voor gedetailleerde mediadata zoals bruto mediawaarde, kalenders en materiaalspecificaties.

Gebruikshandleiding. Media-aankopers gebruiken MediaSpecs voor gedetailleerde mediadata zoals bruto mediawaarde, kalenders en materiaalspecificaties. 1. Wat is MediaSpecs? Gebruikshandleiding MediaSpecs is een online database met de gegevens van alle media in België en Luxemburg. Volgende informatie is terug te vinden: reclametarieven, technische fiche,

Nadere informatie

E-book Maak je website gebruiksvriendelijk!

E-book Maak je website gebruiksvriendelijk! E-book Maak je website gebruiksvriendelijk! Een duidelijke website begint bij een duidelijk doel. Je bezoekers willen snél vinden wat ze zoeken om vervolgens daarmee aan de slag te gaan. We zetten een

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven.

Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven. Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven. In deze beknopte handleiding zal met ondersteuning van beeldmateriaal worden uitgelegd hoe u goede meta

Nadere informatie

Beurstips 3. Standbemanning

Beurstips 3. Standbemanning Beurstips 3 Standbemanning 2 NL EXPO, laat zien wie U bent! Hollandse nuchterheid & creativiteit in combinatie met jarenlange ervaring in presentatieoplossingen. Met een frisse blik helpen wij u uw bedrijf

Nadere informatie

Social en Direct Marketing

Social en Direct Marketing Social en Direct Marketing Wim van der Mark, Dialoogtrainers.nl Inhoud Direct marketing essentials tot 2002 DM 1.0 Direct marketing essentials i.c.m. search, web en e-mail DM 2.0 Direct marketing essentials

Nadere informatie

HET JUISTE ARTIKEL OP HET JUISTE MOMENT

HET JUISTE ARTIKEL OP HET JUISTE MOMENT Wat is de juiste content en wat is het juiste moment? Waardevolle artikelen (oftewel content ) creëren en verspreiden: daar zijn we allemaal van doordrongen. Maar niet iedereen neemt die content op een

Nadere informatie

Richtlijnen schrijven voor werkenbijmmc.nl

Richtlijnen schrijven voor werkenbijmmc.nl Richtlijnen schrijven voor werkenbijmmc.nl Myxt Web Solutions Ron Schöningh Helftheuvelweg 11 511 AV s-hertogenbosch Tel. 073 850 51 85 mail: ron@myxt.nl Inhoudsopgave 1. Schrijven voor het web 3 1.1 Lezen

Nadere informatie

Masterclass Webteksten. & Snelsite

Masterclass Webteksten. & Snelsite Masterclass Webteksten & Snelsite 6 juli 2016 Programma 1. Introductie 2. De feiten op een rij 3. Tips voor de opmaak 4. Tips voor de vindbaarheid 5. Afsluiting & vragen De feiten op een rij 1. Teksten

Nadere informatie

WORKSHOP Sociale media voor zorg- en welzijnsorganisaties. Kortrijk, 17 maart 2016

WORKSHOP Sociale media voor zorg- en welzijnsorganisaties. Kortrijk, 17 maart 2016 WORKSHOP Sociale media voor zorg- en welzijnsorganisaties Kortrijk, 17 maart 2016 Zorgcommunicatie.be Deelnemers Programma Ochtendsessie Sociale media zijn niet meer weg te denken en gelukkig maar Wat,

Nadere informatie

SAMENLOOP VOOR HOOP. De kracht van social media is iedere dag weer een grote verrassing! CORINNE KEIJZER social media adviseur, coach en trainer

SAMENLOOP VOOR HOOP. De kracht van social media is iedere dag weer een grote verrassing! CORINNE KEIJZER social media adviseur, coach en trainer SAMENLOOP VOOR HOOP Datum: 28 juni 2016 CORINNE KEIJZER social media adviseur, coach en trainer Wie ben ik Wie ben ik Wat doen wij Wij helpen bedrijven, instellingen, organisaties, verenigingen en zzp

Nadere informatie

UITWERKING webcase solliciteren & vacature

UITWERKING webcase solliciteren & vacature UITWERKING webcase solliciteren & vacature mijn leerbedrijf Solliciteren, opdracht 3 opdracht 1 1. Mijn vijf tips voor het mailen van een sollicitatiebrief zijn: Je mailt jouw sollicitatiebrief als de

Nadere informatie

Blog handleiding voor de Groenteman

Blog handleiding voor de Groenteman Blog handleiding voor de Groenteman In deze speciale bloggers handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist een

Nadere informatie

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken Sociale Media voor beginners starten met sociale netwerken Voorstelling Welke sociale media kennen jullie? Programma 1 - Algemeen: Nik 2 - Facebook voor jou en je vereniging: Laurien 3 - Twitter voor jou

Nadere informatie

voor ZijActief-afdelingen

voor ZijActief-afdelingen voor ZijActief-afdelingen Hoe kun je voor jouw afdeling? effectief inzetten Leer een pagina te maken en te gebruiken en krijg jouw afdeling in de kijker bij gebruikers van ZijActief-besturen, kunnen een

Nadere informatie

Video marketing voor makelaars 7 tips

Video marketing voor makelaars 7 tips Video marketing voor makelaars 7 tips Dus je wilt beginnen met video marketing? Erg slim, want nog lang niet alle makelaars gebruiken video, terwijl 85% van de huizen verkopers aangeeft dat ze liever een

Nadere informatie

6 tips voor het schrijven van een goede wervende tekst

6 tips voor het schrijven van een goede wervende tekst 6 tips voor het schrijven van een goede wervende tekst Een bezoeker blijft gemiddeld twee minuten op een projectpagina. In die tijd bekijkt hij het filmpje van ongeveer een minuut, leest hij de wervende

Nadere informatie

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen 6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen Deze instructie is geschreven om een bericht te maken in de categorie Nieuws & acties. Het plaatsen van berichten op deze pagina gaat op een andere wijze

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

De wereld van pr!! Les 3! 20 januari 2017!!

De wereld van pr!! Les 3! 20 januari 2017!! De wereld van pr Les 3 20 januari 2017 Programma Een perslijst maken Hoe bereik je media/influencers? Uitleg over gebruik persberichten en pitches Opdrachten Perslijst Feedback opdrachten: Praktisch: deze

Nadere informatie

Toolkit Koningsmatch 2019

Toolkit Koningsmatch 2019 Toolkit Koningsmatch 2019 versie: 15 februari 2019 Tips & tricks Koningsmatch Vrijdag 12 april Wat leuk dat jij met jouw sportvereniging een Koningsmatch hebt gemaakt of wilt maken met een basisschool

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Facebook marketing hacks:

Facebook marketing hacks: Facebook marketing hacks: Zo haal je meer resultaat in 2018! Peter Minkjan Volg ons op Twitter @MeltwaterNL en schrijf je in voor ons blog! Waarom deze webinar? Table of content Met onze maandelijkse webinars

Nadere informatie

Verenigings-communicatie

Verenigings-communicatie 1 / Verenigings-communicatie 5 mei 2009 Bocholt mario.knippenberg@vormingplus.be 2 / Weet wat je wil Wie wil je bereiken? Wat wil je hen vertellen? Hoe ga je dat doen? Wat mag het kosten? publiek product

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Content Strategie. Hoorcollege 2 9 september 2013

Content Strategie. Hoorcollege 2 9 september 2013 Content Strategie Hoorcollege 2 9 september 2013 Agenda HC2 Communicatie Basisprincipes content Content en platformen Content en SEO Owned, earned, paid media 2 3 4 5 6 Overtuigen en shared meaning Hoe

Nadere informatie

8. Een nieuwe dia/slider plaatsen op je homepage

8. Een nieuwe dia/slider plaatsen op je homepage 8. Een nieuwe dia/slider plaatsen op je homepage Deze instructie is geschreven voor het plaatsen van een afbeelding in de diapresentatie op je homepage! De slider heeft een afmeting van 1000 x 417 pixels.

Nadere informatie

Ontwerp je eigen professionele website. Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet.

Ontwerp je eigen professionele website. Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet. Ontwerp je eigen professionele website Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet. WOORD VOORAF Wil jij ook je eigen professionele website? Een website bouwen lijkt kinderspel.

Nadere informatie

Mediakaart ABC Online Media

Mediakaart ABC Online Media Mediakaart ABC Online Media 2017-2018 ABC Online Media Ben jij ondernemer op Aruba, Bonaire of Curacao? Wij helpen je beter online zichtbaar te worden. Wij bezorgen dagelijks het laatste nieuws, plaatsen

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

Beter omgaan met YouTube: 5 Tips om jouw YouTube kanaal scherp in beeld te krijgen!

Beter omgaan met YouTube: 5 Tips om jouw YouTube kanaal scherp in beeld te krijgen! Beter omgaan met YouTube: 5 Tips om jouw YouTube kanaal scherp in beeld te krijgen! Inleiding Je kan er simpelweg niet meer omheen. Zodra je een zoekopdracht uitvoert op Google, verschijnen er video thumbnails

Nadere informatie

1. Content - Tekst & Foto

1. Content - Tekst & Foto 1. Content - Tekst & Foto Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken,

Nadere informatie