Sport gezond.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sport gezond. www.physiomotion.nl"

Transcriptie

1 Sport gezond

2 Haal het maximale uit je sport, ongeacht je leeftijd en lichamelijke conditie Ons team van gespecialiseerde sportfysiotherapeuten helpt je er graag bij. Je bent welkom in de moderne trainingsruimte met fitnesstoestellen voor effectieve kracht- en conditie training, de zaal voor onder andere aerobiclessen en 10 behandelkamers voor specialistische verrichtingen. De hoogwaardige en professionele begeleiding maakt SportMotion uniek. De constante, individuele begeleiding van experts leert je te focussen op je lichaam. Hierdoor blijft je houding correct, beweeg je intensiever én beter. Zo optimaliseer je o.a. de vetverbranding en merk je sneller resultaat. Kracht, conditie, lenigheid, energieniveau, algemene fitheid of afvallen Wat de reden ook is, wat je leeftijd ook is, je bent bij ons aan het juiste adres. Het betekent niet dat je klachten moet hebben om bij ons te komen trainen. Maar wel dat klachten en blessures door onze paramedische insteek kunnen worden voorkomen. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Met behulp van de BodyMotion Scan maken we voor iedereen een trainingsprogramma op maat. Zo worden wensen, mogelijkheden en doelen bereikbaar. Sporten op een verantwoorde manier is gezond en geeft levensplezier.

3 Voor wie is SportMotion? SportMotion is bedoeld voor iedereen die op een plezierige manier fit en gezond wil worden en blijven. Sporten heeft veel voordelen: het verkleint de kans op overgewicht, ouderdomssuikerziekte, hart- en vaatziekten het draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte het verlaagt de bloeddruk en het vetpercentage het versterkt de botten, gewrichten, pezen en banden tijdens en na het sporten komt endorfine vrij, dit geeft een prettig gevoel waardoor het lichaam meer aan kan. Omdat we werken met een deskundig team van sportfysiotherapeuten is bewegen bij SportMotion zeer geschikt voor alle doelgroepen. Wij begeleiden iedereen op zijn eigen niveau. Van beginners tot gevorderden. Van topsporters tot senioren en ook mensen met terugkerende klachten zoals lage rug -, nek - en schouderproblemen. SportMotion biedt daarnaast specifieke begeleiding en trainingen voor beoefenaars van verschillende sporten. Van voetbal tot roeien en van dansen tot atletiek. Wie zijn technieken of prestaties wil verbeteren kan ook hiervoor bij ons terecht.

4 Wat biedt SportMotion? Bij SportMotion kun je kiezen uit verschillende programma s en abonnementsvormen. In overleg bepalen we wat het beste past bij je doelen, wensen en eventuele beperkingen. FitnessMotion FitnessMotion is ons programma in de trainingsruimte en staat voor individueel trainen voor iedereen. Het trainen in de trainingsruimte gebeurt altijd onder begeleiding van onze (sport)fysiotherapeuten. Ze kennen je klachten of wensen en staan klaar met specialistische informatie. In elke fase van je training wordt consequent op je houding en uitvoering gelet. Waar nodig word je gecorrigeerd zodat de kans op blessures wordt geminimaliseerd. Onze experts houden je motivatie op peil en werken op verantwoorde wijze met je samen, op weg naar jouw doel. AerobicMotion Liever in groepsverband bewegen? Wil je sporten op muziek en onder deskundige begeleiding lichamelijk resultaat boeken? Dan is AerobicMotion iets voor jou! AerobicMotionleden kunnen bij ons onbeperkt aerobiclessen volgen. Er zijn verschillende aerobiclessen waaruit je kunt kiezen. Op onze website vind je altijd het actuele aanbod. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Vanzelfsprekend word je bij AerobicMotion ook begeleid door onze ervaren instructeurs met een sport- en een (para)medische opleiding. SeniorMotion SeniorMotion is het programma voor één of twee keer per week dat speciaal is ontwikkeld voor 65 plussers. SeniorMotion is een groepstraining met actieve lessen en deskundige informatie over hoe je sport preventief kunt inzetten tegen ongemakken. Wij besteden veel aandacht aan valtraining, stabiliteitstraining, coördinatieverbetering, kracht en conditie. Door twee keer per week te blijven trainen, voorkom je dat te veel spierweefsel verliest. Spieren blijven daardoor spieren en het lichaam blijft sterker, leniger en gezonder waardoor je optimaal van een fit leven blijft genieten. MedicalMotion Met ons medische sportprogramma kan twee maal per week op specifieke tijdstippen worden getraind door mensen met medische klachten of blessures. Deze vorm van trainen is ideaal wanneer je zorgverzekeringspakket te weinig behandelingen biedt om volledig te herstellen of revalideren. MedicalMotion is daarnaast zeer geschikt voor mensen bij wie onze behandeling is voltooid, maar die overdag op een vast tijdstip onder begeleiding willen blijven trainen.

5 Hoe staat het met je lichamelijke conditie? Om de weg naar je doel uit te kunnen stippelen, moet je weten hoe je lichamelijke conditie nu is. Het startpunt van elk SportMotion programma is de BodyMotion Scan. Door middel van anamnese, een conditietest en krachtmeting brengen we je lichamelijke fitheid, doelen en eventuele beperkingen in kaart. Op basis van deze gegevens wordt er een passend programma samengesteld. Dit kan een schema zijn dat je binnen de muren van PhysioMotion uitvoert of een schema voor de sport dat je buiten SportMotion beoefent. BodyMotion Scan Onze BodyMotion Scan houdt rekening met jouw sportwensen, je lichamelijke kunnen en je sportgeschiedenis. De volledige check up bestaat uit: Anamnese (vraaggesprek) Spierlengte test Gewrichtstest Vaststellen Body Mass Index (BMI) Coördinatie test op de Flex Chair apparatuur Conditietest op apparatuur die past bij je doelen Krachttest van verschillende spiergroepen Samenstellen van een op maat gemaakt weerstandsen cardioprogramma Rapportage met persoonlijk programma en prognose De BodyMotion Scan is voor ons een uitgangspunt om je persoonlijk en deskundig te kunnen begeleiden. Na drie maanden worden de sportresultaten geëvalueerd met een vergelijkbare scan en wordt het trainingsprogramma indien nodig aangepast. Voor klanten die al onder behandeling waren bij PhysioMotion en willen overstappen naar SportMotion gebruiken wij de Quickscan. Deze is korter en minder uitgebreid omdat er al veel over jou en je lichamelijke conditie bij ons bekend is.

6 SportMotion is onderdeel van PhysioMotion PhysioMotion bestaat uit een team van samenwerkende, gespecialiseerde fysiotherapeuten. Door onze specifieke kennis van het bewegingsapparaat en trainingsprincipes kunnen wij een op maat gesneden trainingsprogramma voor je samenstellen zodat je optimaal traint en functioneert. Naast fysiotherapie bieden wij de volgende geregistreerde paramedische specialisaties en diensten: Fysiotherapie Manuele Therapie Bekkentherapie Sportfysiotherapie NVFS Manuele lymfe drainage Echografie van het bewegingsapparaat Medische Trainings Therapie Sporten is belangrijk. Het is goed voor lichaam en geest. Het vergroot je zelfvertrouwen en je voelt je plezierig in een fit lichaam. SportMotion houdt van sporten, maar dan wel op de juiste manier! Voor een proefles of voor meer informatie over onze abonnementen, openingstijden en open dagen kun je kijken op onze website: of contact opnemen met een van onze sportfysiotherapeuten op Serife Demir Bicici uit Rotterdam volgt het Medical- Motion programma: Ik heb al meer dan drie jaar last van rugklachten en duizeligheid en er is al van alles gedaan om de klachten te verminderen. Sinds ik het MedicalMotion programma volg, heb ik voor het eerst veel minder last en komen de klachten ook minder vaak terug. Ik heb meer zin om dingen te doen en voel me fitter! Ghislaine Plag uit Rotterdam volgt het FitnessMotion programma: Ik sport al mijn hele leven maar nog nooit ben ik me zo bewust geweest van mijn houding en mijn lichaam. Kin intrekken, buikspieren aanspannen en knieën naar buiten! Er waren zoveel kleine dingen die ik verkeerd deed en waarvan ik me niet bewust was. Nu ik weet hoe ik een oefening wel moet doen, is de training veel zwaarder. Het is af en toe afzien, maar het geeft uiteindelijk wel veel voldoening! Mirjam Rietdijk uit Rotterdam volgt het SportMotion programma: Ik kon niet wachten tot SportMotion openging. Ik wilde sporten, om te voorkomen dat mijn klachten zouden terugkomen. Er is voor mij een speciaal programma samengesteld dat is afgestemd op mijn blessure. Ik word daarin persoonlijk begeleid door mensen die weten waar ze het over hebben, wat ik kan en waar ik aan moet werken. 2 e Sint-Janshof SG Rotterdam T: (010) I: gelegen tussen de Groenendaal en de Hoogstraat vlakbij Oostplein

Zwanger en fit? www.mothersinmotion.nl

Zwanger en fit? www.mothersinmotion.nl Zwanger en fit? Zwangerschapscursus Zwangerschap, bevallen en de eerste tijd samen met je baby zijn unieke ervaringen. Ze zijn mooi en positief maar ook zwaar en ingrijpend. Mothers in Motion helpt je

Nadere informatie

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing www.fysiotherapiemaarn.nl praktijk@solcon.nl

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding.

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding. Onze praktijk Fysiotherapie Manuele therapie Kinderfysiotherapie Sportfysiotherapie Sporten onder begeleiding Echografie Voeding (Orthomoleculaire geneeskunde) Dry Needling Moderne praktijk Paramedisch

Nadere informatie

Fysio Fitness & FysioSport

Fysio Fitness & FysioSport Fysio Fitness & FysioSport Vosholplein 11 2461 AA Ter Aar 0172-609797 Zijde 29C 2771 EJ Boskoop 0172-212147 www.fysiotopfit.nl info@fysiotopfit.nl Fysio Topfit maakt onderdeel uit van de Praktijk voor

Nadere informatie

KIES VOOR FYSIOTRAINING!

KIES VOOR FYSIOTRAINING! VOLG EEN GRATIS PROEFLES! VEILIG EN VERANTWOORD BEWEGEN? KIES VOOR FYSIOTRAINING! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op uw gezondheid en welbevinden. Het verbetert uw conditie, geeft u zelfvertrouwen

Nadere informatie

ilatesstudio Pilates Bewust werken aan een sterk en soepel lichaam

ilatesstudio Pilates Bewust werken aan een sterk en soepel lichaam ilatesstudio Pilates Bewust werken aan een sterk en soepel lichaam ilatesstudio Pilates Voor iedereen die een sterk en gezond lichaam belangrijk vindt Julie, instructeur Pilates: Wie graag bewust wil trainen,

Nadere informatie

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht Voor een goede gezondheid is een snelle professionele interventie afgestemd op de persoon van groot belang Kwaliteit Bij Elshout Fysio ben

Nadere informatie

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE LESROOSTER ELEGANCE Elegance Health Centre Waalwijk Eerste Zeine 120a 5144 AM Waalwijk T. 0416 363 525 F. 0416 363 592 E. info@elegance-health-centre.nl W. www.elegancewaalwijk.nl Elegance Fitness Femme

Nadere informatie

Fysiofitness. Kernpraktijken Fysiotherapie Weidevenne

Fysiofitness. Kernpraktijken Fysiotherapie Weidevenne Fysiofitness Kernpraktijken Fysiotherapie Weidevenne Fysiofitness: fitter onder deskundige begeleiding Meer bewegen draagt bij aan een goede gezondheid. Fysiofitness bij Kernpraktijken is een uitstekende

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel

3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel 3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Door Jesse van der Velde http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer

Nadere informatie

Bezoekadressen: Locatie Scholeksterhoek Scholeksterhoek 6 3201 JL Spijkenisse Telefoon: 0181 624210 Fax: 0181 620720

Bezoekadressen: Locatie Scholeksterhoek Scholeksterhoek 6 3201 JL Spijkenisse Telefoon: 0181 624210 Fax: 0181 620720 Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een consult of behandeling? Bel ons op één van onze locaties, stuur ons een email of meld u aan via onze website: www.fysiotherapiedehoek.nl. Bezoekadressen:

Nadere informatie

Fysio- en oefentherapie van Evean

Fysio- en oefentherapie van Evean Fysiotherapie Fysio- en oefentherapie van Evean Werken aan beweging en conditie Evean. Midden in het leven. Fysio- en oefentherapie afgestemd op uw situatie Is bewegen niet meer vanzelfsprekend voor u?

Nadere informatie

Bewegen... gewoon doen!

Bewegen... gewoon doen! Openingstijden Prijslijst 2019/2020 Maandag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Dinsdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Woensdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Donderdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Vrijdag 8.00-12.00

Nadere informatie

Fysiotherapie Schiedam

Fysiotherapie Schiedam Fysiotherapie Schiedam Wie zijn wij? Fysiotherapie Van Zuilichem is een organisatie met meerdere vestigingen in Noord-Brabant en Zuid-Holland. Eén van onze locaties is Schiedam, waar wij u graag verder

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: DE KITESURF ELLEBOOG

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: DE KITESURF ELLEBOOG INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: DE KITESURF ELLEBOOG ELLEBOOG KLACHTEN EN KITESURFEN ELLEBOOGKLACHTEN BIJ KITESURFEN Kitesurfen is een sport waarbij veel blessures voorkomen. Zo komen binnen het kitesurfen

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: CROSSFIT BLESSURES

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: CROSSFIT BLESSURES INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: CROSSFIT BLESSURES CROSS FIT BLESSURES U heeft een Crossfitblessure opgelopen, wat nu? De folder die voor u ligt is bedoeld om u informatie te verschaffen over de aanpak

Nadere informatie

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen?

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Altijd al willen beginnen met sporten, maar u weet niet hoe u dit op een verantwoorde wijze kunt doen? MEDISCHE

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

Mijn cliënten doen de trainingen met plezier. Bovendien belasten zij alle spieren elke training op een andere manier.

Mijn cliënten doen de trainingen met plezier. Bovendien belasten zij alle spieren elke training op een andere manier. Brochure Wie zijn wij? Helmes & Kersbergen is een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op persoonlijke begeleiding op het gebied van beweging, voeding en leefstijl. Twee enthousiaste, gemotiveerde

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) Blessure preventie

Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) Blessure preventie Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) & Blessure preventie Wie zijn wij? Wij zijn Procare fysiotherapie met praktijkruimtes in Gorinchem, Vuren en Herwijnen. Onze praktijken bieden naast diverse specialisaties

Nadere informatie

Het Preventiepakket voor álle zelfstandige medische professionals

Het Preventiepakket voor álle zelfstandige medische professionals Het Preventiepakket voor álle zelfstandige medische professionals Interpolis is er niet alleen bij arbeidsongeschiktheid maar helpt ook om arbeidsgeschikt te blijven 1 Voorkomen is beter dan genezen 2

Nadere informatie

Bijlage 2: 3.2 onderzoek

Bijlage 2: 3.2 onderzoek Bijlage : 3. onderzoek Ik heb een onderzoek gedaan naar de fitheid van de kinderen van groep 7 en 8 van de Sint Lambertus school in Asten. Ik heb eerst een enquête afgenomen, en heb daarna testjes afgenomen

Nadere informatie

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Bewegen voor 60+, gezond en gezellig! Voor 60-plussers is bewegen een noodzaak. Voor samen bewegen en natuurlijk de gezelligheid kunt u elke

Nadere informatie

Je lichaam als een kinetische keten

Je lichaam als een kinetische keten Je lichaam als een kinetische keten De kinetische keten in het kort Voet stabiliteit Enkel mobiliteit Knie stabiliteit Heup mobiliteit Lumbale wervels (onderrug) stabiliteit Thoracale wervels (bovenrug)

Nadere informatie

Sporten is gezond, maar voorkom blessures. Nieuwe vestiging sportfysiotherapie op een unieke locatie.

Sporten is gezond, maar voorkom blessures. Nieuwe vestiging sportfysiotherapie op een unieke locatie. Sporten is gezond, maar voorkom blessures. Nieuwe vestiging sportfysiotherapie op een unieke locatie. Sportfysiotherapie preventie en revalidatie voor de moderne sporter Beste collega s en sportliefhebbers,

Nadere informatie

anker Oncologische revalidatie Herstel & Balans

anker Oncologische revalidatie Herstel & Balans Fysiotherapie anker en kanker Oncologische revalidatie Herstel & Balans Fysiotherapie anker en kanker Oncologiefysiotherapie is gericht op het behandelen, trainen en begeleiden van mensen met kanker. Het

Nadere informatie

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Gefeliciteerd met je zwangerschap. Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam, maar ook in je leven. Het is een leuke en

Nadere informatie

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen 3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

Medische Trainings Therapie

Medische Trainings Therapie Medische Trainings Therapie Medische Trainings Therapie Medische Trainings Therapie (MTT) is een vorm van training, waarbij u met specifieke oefeningen en/of oefenapparatuur op een verantwoorde wijze werkt

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: LIES GERELATEERDE KLACHTEN

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: LIES GERELATEERDE KLACHTEN INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: LIES GERELATEERDE KLACHTEN LIES KLACHTEN EN NU? Liesklachten komen vaak voor bij sporters. Liespijn wordt veelal geprovoceerd door hard schieten tijdens voetbal. Ook

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de

Nadere informatie

Ik wil graag. specialistische. behandeling en begeleiding

Ik wil graag. specialistische. behandeling en begeleiding Ik wil graag specialistische behandeling en begeleiding Specialistische behandeling en begeleiding Geen mens is hetzelfde. Dat vinden we heel normaal. Iedereen heeft daarom ook andere hulp nodig. Bij ORO

Nadere informatie

Nieuws. Fysiotherapie, medische trainingen en f itness. In dit nummer o.a. aandacht voor: - Fitness - ZwangerFit - Fitaal De Trisken

Nieuws. Fysiotherapie, medische trainingen en f itness. In dit nummer o.a. aandacht voor: - Fitness - ZwangerFit - Fitaal De Trisken Nieuws Fysiotherapie, medische trainingen en f itness In dit nummer o.a. aandacht voor: - Fitness - ZwangerFit - Fitaal De Trisken Nieuwsbrief april 2015 Vitaliteit voor een beter leven Gezondheid en lichaamsbeweging

Nadere informatie

MiBoSo Sportstudio Training, Coaching en Interventies

MiBoSo Sportstudio Training, Coaching en Interventies Sportstudio Training, Coaching en Interventies Informatie maart april 2014 trainen met mind, body én soul Miboso staat voor mind, body én soul! Geen fysieke verandering zonder mentale kracht, geen blijvende

Nadere informatie

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder CSPE GL 2014 verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed bijlage 1 opdracht 1 PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder Sportcentrum Sports4All is een sportieve, sfeervolle plek om mensen te ontmoeten,

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling. Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten

Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling. Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten In goede handen Specialismen Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten Oedeemtherapie > gespecialiseerde

Nadere informatie

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde Voeding Orthomoleculaire Geneeskunde Fysiotherapie in combinatie met nieuwe wetenschappen Paramedisch Centrum Luxor combineert diverse vormen van (sport)fysiotherapie met nieuwe wetenschappen voor een

Nadere informatie

Group Fitness rooster

Group Fitness rooster Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit en we zijn er zelf verantwoordelijk voor. Maar geven we het ook de aandacht die het verdient? Een paar uurtjes sporten per week maakt al een wereld van verschil.

Nadere informatie

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag E-BOOK Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE Krachtschema Voor 1 dag Hi, super leuk dat je mijn E-book hebt aangevraagd! Wil jij graag fitter en sterker worden? Met dit krachtschema voor 1 dag help

Nadere informatie

Bedrijfsomschrijving. Uitingstraat 12

Bedrijfsomschrijving. Uitingstraat 12 Bedrijfsomschrijving Uitingstraat 12 Datum: september 2017 Plan TBF (Total Body-Fit) en Fysiotherapie Bekkers zijn na 6 en 10 jaar ervaring klaar voor de volgende stap: Een nieuwe bedrijfslocatie in eigen

Nadere informatie

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Surf naar http://www.strakkebuikspieren.nl/gratis/ voor de nieuwste versie.

Nadere informatie

SPORTPLAN P MAAT. Voor sport. Tegen kanker.

SPORTPLAN P MAAT. Voor sport. Tegen kanker. P MAAT Voor sport. Tegen kanker. Voor sport. Tegen kanker. De kanker heeft mij niet belemmerd in mijn eigen sportuitoefening en ik heb ervoor gezorgd dat ik zowel voor en na de operatie, als tijdens de

Nadere informatie

VERANDERINGEN? Hart en bloedvaten. In de zwangerschap wordt er meer bloed aangemaakt en moet het hart harder rond pompen. Dit op zich heeft weinig

VERANDERINGEN? Hart en bloedvaten. In de zwangerschap wordt er meer bloed aangemaakt en moet het hart harder rond pompen. Dit op zich heeft weinig SUCCES VAN EEN LES: Veilig en effectief trainen onder begeleiding Samen trainen, wat motiverend werkt Een goede, positieve en enthousiaste coach Gevarieerde en gepaste muziek die zorgt voor motivatie en

Nadere informatie

ARE YOU READY TO GO180?

ARE YOU READY TO GO180? ARE YOU READY TO GO180? MEET HIELKE & JEROEN GO180 is een personal training- en lifestylestudio in Leeuwarden waar mensen, één op één, één op twee of in small group begeleid worden in het behalen van

Nadere informatie

De Top 10 Dieet Mythen

De Top 10 Dieet Mythen - 1 - De Top 10 Dieet Mythen Een dieet volhouden is nooit makkelijk, zeker niet met de overvloed aan dieet mythen. Het is het vaak moeilijk een onderscheid te maken tussen effectieve afval technieken/strategieën

Nadere informatie

Diafit. Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten

Diafit. Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten Diafit Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten Inleiding Met u is besproken dat u zich kunt aanmelden voor het test- en trainingsprogramma van het Albert Schweitzer ziekenhuis voor

Nadere informatie

Aankoopgids. Fitness. Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen.

Aankoopgids. Fitness. Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen. Aankoopgids Fitness Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen. Alles voor een fit en getraind lichaam Iedereen kent wel de verkwikkende

Nadere informatie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie Onco-Move Bewegen tijdens chemotherapie Introductie De behandeling van kanker, in het bijzonder de chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

TRAINING DESLY HILL : VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN

TRAINING DESLY HILL : VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN TRAINING DESLY HILL : VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maar wat is nou een goede voorbereiding op een nieuw skeelerseizoen? Op www.skatepodium.com geeft

Nadere informatie

GEZOND 2015 OPEN DAG & GEZINS DOE-DAG ZATERDAG 10 JANUARI. Iedereen wil later toch groot en sterk zijn? Beleef de sportschool met het hele gezin.

GEZOND 2015 OPEN DAG & GEZINS DOE-DAG ZATERDAG 10 JANUARI. Iedereen wil later toch groot en sterk zijn? Beleef de sportschool met het hele gezin. OPEN DAG & GEZINS DOE-DAG ZATERDAG 10 JANUARI GEZOND 2015 Doe mee met de prijsvraag en win leuke prijzen. Iedereen wil later toch groot en sterk zijn? Super sportieve korting bij inschrijving op zaterdag

Nadere informatie

Voorkom bekkenbodemklachten: bekkenbodemspiertraining tijdens en na je zwangerschap

Voorkom bekkenbodemklachten: bekkenbodemspiertraining tijdens en na je zwangerschap Voorkom bekkenbodemklachten: bekkenbodemspiertraining tijdens en na je zwangerschap Informatie en oefenadviezen voor een fitte bekkenbodem Door zwangerschap en bevalling kun je bekkenbodem klachten krijgen

Nadere informatie

Evaluatie FysiohuisTraining

Evaluatie FysiohuisTraining Evaluatie FysiohuisTraining 2014 INLEIDING Sinds 2013 is er binnen het Fysiohuis de mogelijkheid voor oud-patiënten en andere geïnteresseerden onder begeleiding van een fysiotherapeut te trainen. Het doel

Nadere informatie

Schouder uit de kom SUCCES!!!

Schouder uit de kom SUCCES!!! Schouder uit de kom Schouder uit de kom Deze folder is bedoeld voor mensen bij wie de schouder regelmatig uit de kom schiet. In feite is het de kop van de bovenarm die naar voren of naar achteren uit de

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Extra Nieuwsbrief 19 juni 2015 De komende tijd zullen er bij Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn meerdere activiteiten

Nadere informatie

Inhome Trainingsprogramma

Inhome Trainingsprogramma EGDS Inhome Trainingsprogramma S peciaal voor diegene die niet in staat zijn om naar een sportcentrum te gaan of voor als je op vakantie gaat maar wel lekker actief wilt blijven, heb ik het EGDS Inhome

Nadere informatie

Omdat uw medewerkers de best mogelijke zorg verdienen. En uw bedrijf daar ook gezond bij blijft.

Omdat uw medewerkers de best mogelijke zorg verdienen. En uw bedrijf daar ook gezond bij blijft. Omdat uw medewerkers de best mogelijke zorg verdienen. En uw bedrijf daar ook gezond bij blijft. De overheid is veeleisend als het gaat om het welzijn van uw werknemers. De aansluiting bij een Arbodienst

Nadere informatie

OEFENSCHEMA HARTREVALIDATIE

OEFENSCHEMA HARTREVALIDATIE OEFENSCHEMA HARTREVALIDATIE 17601 Inleiding In deze folder vindt u een algemeen oefenschema en beweegadvies. Deze kunt u gebruiken ter voorbereiding op de revalidatie, maar ook tijdens en na de revalidatieperiode.

Nadere informatie

Nek- en rugklachten. Samen vinden wij de oplossing. brengt je snel weer op niveau! Snellere diagnose Minder klachten Actieve aanpak

Nek- en rugklachten. Samen vinden wij de oplossing. brengt je snel weer op niveau! Snellere diagnose Minder klachten Actieve aanpak brengt je snel weer op niveau! Nek- en rugklachten Samen vinden wij de oplossing Snellere diagnose Minder klachten Actieve aanpak Het sport- en orthopedisch beweeg- én zorgcentrum in Velsen Wie heeft er

Nadere informatie

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân Bewegen voor 60+, gezond en gezellig! Voor 60-plussers is bewegen een noodzaak. Voor samen bewegen en natuurlijk de gezelligheid kunt u

Nadere informatie

Denk bijvoorbeeld aan: * spierontwikkeling, *spierversteviging, * aansterken van de spieren, * sport gerichte trainingen, * figuurcorrectie.

Denk bijvoorbeeld aan: * spierontwikkeling, *spierversteviging, * aansterken van de spieren, * sport gerichte trainingen, * figuurcorrectie. Boekverslag door A. 1757 woorden 29 januari 2003 7 333 keer beoordeeld Vak LO Wat is Fitness? Wat ooit eens begon met trainen op bankjes, opdrukken, optrekken, trainen met handgewichtjes, etc., is vandaag

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ HET SPORTIEVE KIND

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ HET SPORTIEVE KIND INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ HET SPORTIEVE KIND KINDEREN EN BLESSURES Sportblessures bij kinderen Sporten is gezond. Het zorgt voor een goede conditie van het lichaam. En kinderen die geregeld sporten

Nadere informatie

Vitaliteit rendeert! www.vital4me.nl

Vitaliteit rendeert! www.vital4me.nl Vitaliteit rendeert! Vitaal zijn en je vitaal voelen staat voor iedere persoon aan de basis van het leven. Om je lekker te voelen, om je werk goed en met plezier te doen en/ of om prestaties te leveren.

Nadere informatie

Gratis open inloopspreekuur

Gratis open inloopspreekuur 1 augustus 2012 In dit nummer Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Praktijk chiropractie Stegeman. Wij houden u met deze nieuwsbrief op de hoogte Sport Tips Inloopspreekuur Blessures voorkomen van belangrijke

Nadere informatie

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017 novacollege.nl/welzijn Begeleiding Kinderopvang Onderwijs Sociaal werk Welzijn 2016/2017 Van jongs af weet ik al dat ik wil werken met verstandelijk beperkte jongeren. Dat is vanwege mijn broertje, ik

Nadere informatie

"Ik ben erg tevreden" "Een echo: geweldig dat dat kan!" "Er werd goed naar mijn klachten geluisterd"

Ik ben erg tevreden Een echo: geweldig dat dat kan! Er werd goed naar mijn klachten geluisterd "Ik ben erg tevreden" Na een lange tijd toch overgestapt van praktijk. Mijn eerste kennismaking was in december 2011 met knooppunt Baarlo. Ik heb namelijk veel last van vocht in mijn Linkerbeen als gevolg

Nadere informatie

MINDFUL. Abs Challenge

MINDFUL. Abs Challenge WEEK 1 WEEK 2 WEEK 3 WEEK 4 MINDFUL Abs Challenge Een sterkere en strakkere core: daar heb je maar één maand voor nodig. Met een sterkere core-stability verbeter je je sportprestaties en je houding. Bovendien

Nadere informatie

FEET4FEET. Ontstaan van voetklachten tijdens de. Nijmeegse Vierdaagse

FEET4FEET. Ontstaan van voetklachten tijdens de. Nijmeegse Vierdaagse FEET4FEET Ontstaan van voetklachten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse Preventie van voetklachten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse Waarom dit onderzoek? De Nijmeegse Vierdaagse is het grootste wandelevenement

Nadere informatie

Beginnersschema. Hardloopaanbiedingen.nl wenst je heel veel succes en plezier met hardlopen!

Beginnersschema. Hardloopaanbiedingen.nl wenst je heel veel succes en plezier met hardlopen! Beginnersschema In het beginnersschema wordt er gewerkt met hardlopen en wandelen. De bedoeling van de wandelpauzes is dat men actief kan herstellen van de looppas. In de eerste maanden van je opbouw werk

Nadere informatie

Beginners vrouwen. Warming up

Beginners vrouwen. Warming up Beginners vrouwen Dit beginners trainingsschema voor vrouwen biedt je een full body workout, waarbij je door middel van krachttraining al je spiergroepen zult trainen. Krachttraining heeft o.a. de volgende

Nadere informatie

TRAININGSPLAN. Buikspieren

TRAININGSPLAN. Buikspieren TRAININGSPLAN Buikspieren Buikspieren, waarom zijn deze spieren belangrijk? Al een lange tijd benadrukken fitnessexperts het belang van een sterke kern. Dat houdt in: sterke buik- en rugspieren. Bewegingsexperts

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is

Nadere informatie

Whitepaper Bewegen bij ziekte van Parkinson

Whitepaper Bewegen bij ziekte van Parkinson Whitepaper Bewegen bij ziekte van Parkinson Hanneke Jansen van den Berg, Parkinson therapeut bij Fysiotherapie Jansen van den Berg Inhoud Inleiding Fysiotherapie tijdens de ziekte van Parkinson Wat kan

Nadere informatie

Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep

Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep Therapie en training, iets voor jou? Als je bij De Hoenderloo Groep komt wonen, heb je vaak al veel meegemaakt in je leven. Het valt niet altijd

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in het Pullbands.nl E-Book.

Hartelijk dank voor je interesse in het Pullbands.nl E-Book. Inhoudsopgave Inleiding... 3 Oefening 1: Chest press... 4 Oefening 2: Buikspieren en rug... 5 Oefening 3: Squat en sholderpress... 6 Oefening 4: Donkey kicks... 7 Oefening 5: Schuine en rechte buikspieren...

Nadere informatie

Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise

Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise Dit formulier bepaalt uw lichamelijke activiteiten niveau. Lees dit formulier door en kies de zin die het beste aansluit bij uw huidige

Nadere informatie

Hulde. aan de. hulk. Train je spieren en word sterker, slanker en gezonder

Hulde. aan de. hulk. Train je spieren en word sterker, slanker en gezonder Met work-out voor thuis! Hulde aan de hulk Train je spieren en word sterker, slanker en gezonder Trainen met halters en gewichten lijkt een mannending. Toch zouden niet alleen mannen, maar ook vrouwen

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER SHOCKWAVE THERAPIE

INFORMATIEFOLDER SHOCKWAVE THERAPIE INFORMATIEFOLDER SHOCKWAVE THERAPIE SHOCKWAVE THERAPIE WAT IS HET? In veel gevallen zijn patiënten met chronische klachten al met medicatie of fysiotherapie behandeld, zonder tijdelijk of blijvend succes.

Nadere informatie

W A T I S S T R E N G T H & C O N D I T I O N I N G?

W A T I S S T R E N G T H & C O N D I T I O N I N G? W A T I S S T R E N G T H & C O N D I T I O N I N G? I N T R O D U C T I E B R I A N G R O L M A N Strength & Conditioning is een verzamelnaam voor olympisch gewichtheffen, krachttraining, kettlebell training,

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt DIËTEN IS TRAINEN OM DIK TE WORDEN 1Als een beer in een winterslaap is en dus niets meer eet gedurende een lange tijd, doet de natuur iets slims. Het

Nadere informatie

fitcenter@railsport.nl www.railsportfitcenter.nl Fitcenter

fitcenter@railsport.nl www.railsportfitcenter.nl Fitcenter Fit center fitcenter@railsport.nl www.railsportfitcenter.nl Railsport Fitcenter Algemeen Wellness, u komt dit begrip tegen woordig overal tegen. Het staat voor alles wat te maken heeft met genieten, ontspanning

Nadere informatie

Manueel therapie. Wat is Manueel therapie?

Manueel therapie. Wat is Manueel therapie? Manueel therapie Fysio De Kolk Sociaal Medisch Centrum De Kolk E.G.M. Bos en R.H.F. Eggink Zuideinde 80 1511 GH Oostzaan Telefoon: 075-684 5573 E-mail: info@fysiodekolk.nl Manueel therapie Wat is Manueel

Nadere informatie

Trainingsschema scheidsrechters amateur voetbal augustus 2018

Trainingsschema scheidsrechters amateur voetbal augustus 2018 Trainingsschema scheidsrechters amateur voetbal augustus 2018 Om voetbalwedstrijden goed te kunnen leiden, dien je het spel goed te kunnen volgen en hiervoor heb je een optimale conditie nodig. Om dit

Nadere informatie

WARM UP SCHEMA; Inclusief self myofascial release/foam roller routine en aanvullende informatie over de foam roller. PT-NIJMEGEN

WARM UP SCHEMA; Inclusief self myofascial release/foam roller routine en aanvullende informatie over de foam roller. PT-NIJMEGEN WARM UP SCHEMA; Inclusief self myofascial release/foam roller routine en aanvullende informatie over de foam roller. PT-NIJMEGEN Wat je moet weten; Een warming up is van cruciaal belang om optimaal te

Nadere informatie

Trainingsschema scheidsrechters amateur voetbal juli 2018

Trainingsschema scheidsrechters amateur voetbal juli 2018 Trainingsschema scheidsrechters amateur voetbal juli 2018 Om voetbalwedstrijden goed te kunnen leiden, dien je het spel goed te kunnen volgen en hiervoor heb je een optimale conditie nodig. Om dit te bereiken

Nadere informatie

Algemene voorwaarden OVERZICHT LESTIJDEN. Lidmaatschap is niet overdraagbaar

Algemene voorwaarden OVERZICHT LESTIJDEN. Lidmaatschap is niet overdraagbaar Algemene voorwaarden 2011 OVERZICHT LESTIJDEN TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG Lidmaatschap is niet overdraagbaar 0909.00-10.0009.00-10.0009.00-10.00 Geen buiten schoeisel in de zaal Gebruik

Nadere informatie

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10).

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10). Leefstijlprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht (begeleiding door kinderarts, beweeg- & leefstijladviseur, fysiotherapeut en diëtist) Wat beweegt jou? Kids in Action 2 I n l e i d i n g Kids

Nadere informatie

Lekker Slapen kun je Leren

Lekker Slapen kun je Leren Lekker Slapen kun je Leren Meer rust uit je slaap & energie in je dag Een uitgerust persoon telt voor twee! Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Inleiding blz. 5 1. Slaap: Facts & Fiction blz. 7 2. Wat spook

Nadere informatie

buikspieroefeningen voor een ideale sixpack

buikspieroefeningen voor een ideale sixpack buikspieroefeningen voor een ideale sixpack 5 GRATIS SIXPACK OEFENINGEN Introductie Zo snel mogelijk een sixpack krijgen, wie wil dat nou niet? Wij van buikspierprogramma hebben de afgelopen jaren studie

Nadere informatie

Sportmedische testen bij schaatsers Trainingsresultaten optimaliseren en blessures voorkomen

Sportmedische testen bij schaatsers Trainingsresultaten optimaliseren en blessures voorkomen Sportmedische testen bij schaatsers Trainingsresultaten optimaliseren en blessures voorkomen Voorstellen Hilde Joosten Sportarts Freek Snels Sportfysiotherapeut Voorstellen Wie zijn wij? SMC Tilburg: Centrum

Nadere informatie

Trainingsschema assistent scheidsrechters amateur voetbal december 2017

Trainingsschema assistent scheidsrechters amateur voetbal december 2017 Trainingsschema assistent scheidsrechters amateur voetbal december 2017 Om voetbalwedstrijden goed te kunnen leiden, dien je het spel goed te kunnen volgen en hiervoor heb je een optimale conditie nodig.

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: SCHOUDER STABILISERENDE INGREEP

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: SCHOUDER STABILISERENDE INGREEP INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: SCHOUDER STABILISERENDE INGREEP STEEDS UW SCHOUDER UIT DE KOM? U wordt binnenkort aan uw schouder geopereerd. De folder die voor u ligt is bedoelt om u een inzicht te

Nadere informatie

Trainingsschema scheidsrechters amateur voetbal oktober 2018

Trainingsschema scheidsrechters amateur voetbal oktober 2018 Trainingsschema scheidsrechters amateur voetbal oktober 2018 Om voetbalwedstrijden goed te kunnen leiden, dien je het spel goed te kunnen volgen en hiervoor heb je een optimale conditie nodig. Om dit te

Nadere informatie

Trainingsschema assistent-scheidsrechters amateur voetbal februari 2018

Trainingsschema assistent-scheidsrechters amateur voetbal februari 2018 Trainingsschema assistent-scheidsrechters amateur voetbal februari 2018 Om voetbalwedstrijden goed te kunnen leiden, dien je het spel goed te kunnen volgen en hiervoor heb je een optimale conditie nodig.

Nadere informatie