8 e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "8 e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival"

Transcriptie

1 1

2

3 8 e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival In 2011 organiseerden we ons eerste festivalletje op het terrein van zaagmolen De Ster in Lombok. We hadden alle Utrechtse brouwers uitgenodigd en die kwamen alle acht. We rekenden op 300 bezoekers, we hoopten op 600, maar er kwamen er Het was prachtig weer, beregezellig en om vier uur was al het bier op. Het knusse molenerf bleek de jaren daarna te klein: er kwamen steeds meer bezoekers, maar ook steeds meer brouwers! Daarom zijn we in 2016 verhuisd naar DeFabrique: een stoere, maar zeker zo sfeervolle locatie, waar bezoekers en brouwers meer ruimte hebben. De sfeer was vorig jaar weer top: ontspannen, gemoedelijk en met een ruime keus aan Utrechtse bieren. Dit jaar verwelkomen we dertig brouwers. Verder houden we de formule simpel: wat te eten, lekkere muziek, informatie, en natuurlijk een keuze uit meer dan honderd bijzondere Utrechtse bieren. Daarnaast dit jaar wederom een barbier, maar ook Bieryoga, de Biervertellers, Craftbeershirts, een brouwdemonstratie en een ijskar! Op het festival kan alleen uit speciale proefglazen worden gedronken en betaal je de consumpties met speciale festivalmuntjes. Het proefglas mag je houden. Er is dus geen statiegeldregeling. Het glas houd je de hele middag bij je. Op het terrein zijn punten om je glas te spoelen. De muntjes kosten 2,75 per stuk. Met een muntje kan je één speciaalbier kopen. De muntjes zijn ook geldig voor de catering. Voor sommige producten kunnen twee of meer muntjes worden gevraagd. Niet uitgegeven muntjes worden niet teruggenomen! Muntjes over? Scoor een BVO-tje bij de popup-store van Mitra Rialto! Wij rekenen weer op een ontspannen en geslaagd festival en heten jullie van harte welkom op het 8 e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival!

4

5 Podiumprogramma uur: Thickshag & Marty Urban country en bluegrass! Martin van Mourik en Johan Perk, de enthousiaste leden van Thickshag & Marty, waren tijdens de 3 e, 4 e en 6 e editie van het festival graag geziene gasten. Daarom wegens succes geprolongeerd! uur: Charles Adrian Band Blues, Rock & Roll en Soul! Klaas van Kuilenburg (Charles), Willy van Maurik en Dirk Wagensveld vormen de Charles Adrian Band. Klaas was met zijn toenmalige band Mister EAK aanwezig tijdens de 1 e editie van het festival en speelden toen het plastic van de tent. Tijd voor een comeback! uur: Prijsuitreiking Tomas Schroën Trofee (Meest Gewaardeerde Bier van de Provincie Utrecht 2018) uur: Dee s Honeytones Rock & Roll, Rhythm & Blues! Dee-Ann, Pat, René en Mars waren twee jaar geleden al aanwezig op de zesde editie van ons festival. Op veler verzoek nu terug met hun enthousiaste performance en blijmakende 40's, 50's en 60's muziek!

6

7 Verkiezing Meest Gewaardeerde Bier van Utrecht Aan het festival is een verkiezing verbonden met als inzet het Meest Gewaardeerde Bier van de provincie Utrecht Het proefpanel van gerenommeerde bierkenners, onder leiding van Derek Walsh, maakt een keuze uit de bieren die door de brouwers zelf zijn voorgedragen. In 2017 ging de titel naar Winterstout van Duits & Lauret. De jury bestaat uit de volgende bierkenners: Jelle Hultink Internationaal biersommelier via StiBON-Doemens en barkeeper bij Bierproeflokaal In de Wildeman (Amsterdam). Anouk Litjens Internationaal biersommelier via StiBON-Doemens en Brand Manager Craft Beer bij Heineken. Gijs Troost Internationaal biersommelier via StiBON-Doemens, docent StiBON en eigenaar/brouwer bij Gooische Bierbrouwerij. Jolanda Vismale Internationaal biersommelier via StiBON-Doemens en werkzaam bij Bavaria Brouwcafe (Lieshout). Derek Walsh Jury-voorzitter. BJCP National beer judge, consulent BIER+ en docent StiBON. André van der Zee BKG Bierkeurmeester en docent StiBON. De deelnemende brouwerijen mogen met één bier meedingen. De keuze van het bier is aan de brouwers. Er zijn geen beperkingen qua biertype. Het bier moet tijdens het festival geschonken worden. De winnaar ontvangt de Tomas Schroën Trofee. De trofee is vanaf dit jaar vernoemd naar deze sympathieke Utrechtse biercoryfee, die vorig jaar op veel te jonge leeftijd is overleden.

8

9 BarBIER: laat je knippen, scheren en trimmen! De barbers van LOCAL HEROES knippen, scheren en trimmen: you will get what you asked for... Warme doeken, nat scheren, de baard netjes getrimd en de snor weer perfect in model, als afsluiter een heerlijke gezichtsbalm en je bent weer helemaal 't mannetje! HAIRCUT De barbiers van LOCAL HEROES zijn opgeleid en gespecialiseerd in moderne barbercuts. Alle stijlen en alle technieken. Het is jouw feessie. Pak een heerlijk Utrechts bier en vertel ons wat je wil, we are here for YOU! HOT TOWEL SHAVE Check in bij de barbercorner van Local Heroes hairsalon & barber en laat je als echte vent old school scheren. In de barbierstoel met een heerlijk Utrechts bier geniet je van een echte hot towel shave. BAARD TRIMMEN Bij Local Heroes brengen we je baard weer perfect in model, in overleg met jou maken we van je vogelnestje weer de coole baard die je verdient... Prijzen: No Messin (haircut men): 25,00 Beardstyle (trimmen): 15,00 Combi (haircut & trimmen): 35,00 Capone (hot towel shave): 20,00 Betalen kan zowel cash als met festivalmuntjes.

10

11 Bierijs van IJsboerderij Vernooij In Barwoutswaarder, midden in het prachtige Groene Hart, ligt de melkveehouderij van Louis en Anja Vernooij waar zij al sinds 2011 hun heerlijke schepijs produceren. De volle ambachtelijke smaak van het boerenschepijs is te danken aan de eigen dagverse rauwe melk die na pasteurisatie als hoofdgrondstof dient voor hun schepijs-smaken. Via de Woerdense streekmarkt en talloze restaurants in het Groene Hart hebben al veel mensen kennisgemaakt met hun schepijs. Speciaal voor het 8 e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival hebben ze een IPA-bierijs ontwikkeld. Uiteraard is er voor de kids ook ijs te krijgen waar geen bier in is verwerkt! Bieryoga deelname gratis Bieryoga is FUN! Combineer de plezierige uitwerking van bier met de ontspanning van yoga en ga herboren weer naar huis na een gratis les door de Bier- Yoga-specialisten van Taphuys Arnhem. Het flesje bier krijg je van ons! Locatie: binnen tegenover stand 32, 33 en 34 (zie plattegrond achterin) 1 e sessie van uur 2 e sessie van uur

12

13 Catering Jonkheer De Ram In het gebied tussen Kromme Rijn en Lek is het Schalkwijkse restaurant Jonkheer de Ram al bij velen een begrip. Sinds kort kan men ook in Utrecht, op het Wed, genieten van hun mooie kaart en bieden ze ook als cateraar hun heerlijke gerechten buiten hun restaurants aan. Hun Braai, een kick-ass BBQ, die zorgt voor een authentieke smaakbeleving nemen ze dan graag mee. Proef al dat lekkers bereid op een open houtvuur. Zie ook: Festivalmenu (Vet Lekker) Rijn Pieper, rustieke patat met Utrechtse kaassaus 1 munt Getrokken Varken, heerlijk broodje Pulled Pork 2 munten Fucking Worst, Origineel Utregs: gebakken Vocking worst op een broodje. 2 munten No Meat Today, Vega hamburger op een heerlijk broodje 2 munten Ramburger XXL, Kick-ass beefburger op een broodje (voor de stevige trek) 3 munten

14

15 PINT Regio Midden Regio Midden is een afdeling van de bierconsumentenorganisatie PINT. Als regio komen wij op voor de belangen van onze leden. Dat doen we door: het ondersteunen van bierfestivals zoals dit festival. onze ledenpas die kortingen geeft op speciaalbier bij geselecteerde cafés en bij alle Mitra-slijterijen en onze eigen bierfestivals. het organiseren van leerzame en gezellige bierproefavonden en -middagen voor onze leden in Utrecht, Nieuwegein en Amersfoort. speciale VIP-excursies naar brouwerijen, met korting voor onze leden. informele bijeenkomsten (socials) voor iedereen op wisselende dagen en tijden. Word lid en we houden je op de hoogte via onze regiowebsite: via onze nieuwsbrief, Facebook en Twitter. Voor slechts 22,- per jaar ben je al lid van onze vereniging en ontvang je zes keer per jaar (!) het toonaangevende PINT Magazine en de maandelijkse nieuwsbrief. Met je ledenpas krijg je op meer dan vijftig locaties voordeel, ook buiten deze regio. Nog geen lid? Maak gebruik van onze festivalaanbieding en word ter plekke lid, je betaalt vandaag maar 10,- tot het einde van het jaar en je ontvangt daarbij ook nog een extra festivalmunt!

16

17 Rock City Brewing (stand 1) Amersfoort Opgericht: 2014 Peach Squeezer (tussen uur) American Wheat Ale 4% Een frisse Eclectic Wheat Ale, met de romigheid van een milkshake en de dryhoptechnieken van een juicy IPA. Een tropische beleving. Koene Ridder (tussen uur) Tripel 8% Het vlaggenschip van Rock City Brewing, een krachtig en fris bier met een zachte afdronk met toetsen van citrusvruchten. Amersfoort Pale Ale (tussen uur) American Pale Ale 5.8% Een buitensporige hoeveelheid hop geeft dit bier een bijzonder fruitig en fris karakter met aroma's van mango, citrusvruchten en tropisch fruit. WallyWally (tussen uur) New England Double IPA 7.5% Een Double New England IPA boordevol Amerikaanse en Australische hop. FIND IT, DRINK IT! Passion Scoop (tussen uur) Popsicle Gose with passionfruit 3.5% Speciaal voor het Utrechts Bierbrouwers Festival, een sorbet style Gose, barstens vol met passievrucht. Raspberry Sour (tussen uur) Sour Fruit Ale 5% Na succes vorig jaar, opnieuw voor het UBF gebrouwen. Een kettlesour met een romige, licht zoete tarwe body verrijkt met verse frambozen. Barrel Blend Eisbock (tussen uur) IJsbok 15% Only UBF! Een dikke eisbock van een blend van 5 verschillende Barrel Aged bieren. Barst! (tussen uur) Double BA Barleywine 13% Sneak preview! Een flinke body en volle smaken. Complexe caramel zoetheid geeft een intens, maar zachte smaakbeleving. Barrel Aged Rock n Raisin (Bowmore) (tussen uur) Imperial Brown Ale 10% Een Barrel Aged Imperial Brown Ale. Smaken van rozijn en rijp rood fruit, met caramel en lichte chocolade tonen. Gelagerd op Bowmore vaten. Barrel Aged Rock n Raisin (Glenlivet) (tussen uur) Imperial Brown Ale 10% Een Barrel Aged Imperial Brown Ale. Smaken van rozijn en rijp rood fruit, met caramel en lichte chocolade tonen. Gelagerd op Glenlivet vaten.

18 Brouwerij Hemursbier (stand 2) Amerongen Opgericht: 2015 De Soete Bock Bockbier 8.2% De Soete Bock Een verraderlijk lekker bokbier, Mooi donker-aubergine kleur met een krachtig aroma, De Soete Bock is vernoemd naar Joost de Soete, veldheer namens het Staatse leger van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, opgericht in Greetje Blond 7.4% Fris, lichtzoet zomerbier met een vleugje citroen, sinaasappel en koriander, mooi amberkleurig. De smaak heeft een vrouwelijk karakter dat sterk lijkt op de markante persoonlijkheid van Margaretha Turnor ( ), vrouwe van kasteel Amerongen. Gruppel Gemberbier 8.3% Gruppel is een amberkleurig, fris smakend biertje met een vleugje ginger, waarvan je heerlijk kan genieten en je terug brengt naar vervlogen tijden. De Gruppel was vroeger de afscheiding tussen Amerongen en Woudenberg. Het heet nu de Groepersloot. Borre Dubbel 6.8% Borre is een robuust, donkerkleurig, licht zoet caramout smakend bier dat is vernoemd naar de gebroeders Borre die in opdracht van graaf Floris V in het jaar 1126 met de bouw van het toenmalige kasteel Amerongen zijn begonnen. Ameronger Bree Blond 7.6% Een zacht lichtblond goudkleurig honingbiertje met een frisse afdronk. De Bree was in de oorlogsjaren een veld dat door de familie van Ree werd gebruikt voor hun imkerij. Het veld ligt aan de Breeakker, waar ook de OBS de Breeakker heeft gestaan. Huisbrouwerij Kapitale (stand 3) Utrecht Opgericht: 2018 Hainaut Biologische Saison 5.5% Hainaut heeft een droog en kruidig karakter en is gebrouwen met biologische pils- en tarwemout. Wharrgarbl Biologische Session IPA 4.2% Wharrgarbl kenmerkt zich door een aangename bitterheid en een vol hoparoma en is gebrouwen met biologische pale ale-, licht tarwe-, Münich light- en Cara120-mout. Het kruidige aroma komt door dryhopping met Tahoma-hop.

19 Brouwerij Maximus (stand 4) Utrecht Opgericht: 2011 Crystal Meth Kefir Kettle Sour 4% Is het nou die zonnesteek of zijn het de hallucinerende doorzichtige kefirkristallen? In ieder geval een verslavend lekkere hoppy Berliner Weisse, verzuurd met een probiotische waterkefir cultuur. Denk: fris, zuur, perzik, pompelmoes, yoghurt. Domkop Hoppy Wheat Ale 4.7% Heerlijk zacht en tropische verrassing. Denk: ananas, passievrucht, citrus, licht zuurtje. Herren Kölsch 5% In lederhosen gebrouwen collab met Oldskool Brewery uit Eindhoven met heerlijk geurende Barbe Rouge hopbellen uit Frankrijk. Reinheitsgebot-proof! Denk: licht fruitig, moutig, zuiver, stevig bitter en een mooi Europees hopboquet. Violante Spring Pale Ale 5.5% Een mooie combinatie van subtiel Belgische gistsmaken, roze peperkorrels en een hopgift tijdens de hoofdvergisting zorgen voor een uniek karakter in deze droge maar weinig bittere Belgian pale ale. Denk: licht, kruidig, bloemig en limoenschil. Black is Black Stout 7.5% Stout zoals stout hoort te zijn, zo zwart als zwart hoort te zijn. Met een lichte twist van turf-gedroogde mout. Denk: donker, geroosterd, lichtzoet, koffie, rozijn, lichte turfrook. Crystal Meth Abrikoos (tussen uur) Kefir Kettle Sour 4.2% Na het succes van de Crystal Meth Nectarine vorig jaar nu een versie van onze Crystal Meth vergist met abrikozen. Nebula (tussen uur) Mixed Ferm. Pale Sour 5% Collab met Nevel Artisan Ales. Vergist met de dierentuin van Nevel en vergist met o.a. een waterkefircultuur. Hebben beiden ruim een jaar de tijd gehad zich te ontpoppen tot volwassen sour ales en zijn toen verenigd. Denk: stevig zuur, licht bretty, fruitig. Josje Blond BA (tussen uur) BA Belgian Blonde 7% Doorgaans het huisbier voor Jos Stelling maar voor vandaag Josje een lange lagering op whiskyvaten gegeven. Daardoor een stuk malser en heeft extra diepgang. Denk: een Belgisch blond maar iets droger, zachter en met verwarmende tonen van hout. Fortbrouwerij Duits & Lauret (stand 5) Everdingen Opgericht: 2009 Tap 1: Blond Blond 6.5% Verfrissende en complexe dorstlesser verrijkt met meerdere aromatische hopsoorten, wat voor bloemige en citrusachtige componenten zorgt in combinatie met een aangename bitterheid. Ongefilterd en ongepasteuriseerd met nagisting op fles en fust.

20 Tap 2: Winterstout Stout 8.5% Deze Winterstout verenigt al het mooie van een Duits & Lauret Stout in zich en heeft een krachtig mondgevoel en een verwarmende afdronk. Een bier van hoge gisting, ongefilterd en ongepasteuriseerd met nagisting op fles en vat. Tap 3: Kiem Lentebier 6.5% Een voorjaarsbier met een subtiele frisheid en een gelaagde complexheid. De koperen gloed en een kenmerkende hoppige geur vallen als eerste op. Daarna een lichte houttoets en niet alledaagse moutaroma's. Ongefilterd en ongepasteuriseerd. Tap 4: Wisseltap House Of PINT (stand 6) Utrecht Opgericht: 2016 Arrr! Black IPA 8% Proef dit bier! Zoveel Black IPA s zijn er niet. Dat er in dit recept echt een absurde hoeveelheid Amerikaanse hoppen is gebruikt en dat je daarom een aromatische smaakexplosie van citrus, tropisch fruit en dennen mag verwachten, maakt het bier uniek. Hop IPA #1 India Pale Ale 6.3% Je houdt er van of je haat het. HOP IPA #1 is een IPA zonder concessies: een straffe Engelse IPA zonder het fruitige aroma dat je van de Amerikaanse IPA s gewend bent. Als je van droog, moutig en bitter bier met een mooi amber kleurtje houdt: dit is hem! Brouwerij Het Licht (stand 7) Utrecht Opgericht: 2014 Lentelicht Hefe Weizenbock 6.3% Goudgeel met geuren van citrus en fris in de afdronk. Door de eigenwijze smaak uitermate geschikt voor de Nederlandse lente. Volle Maan Bière de Garde 6.3% Bière de garde op basis van roggemout. Door de rijke ronde smaak een dorstlesser waar je het hele jaar door van geniet. Het bier wordt gebrouwen bij nieuwe maan en is gereed bij volle maan. Eleven Brewery (stand 8) Utrecht Opgericht: 2017 India Pale Ale India Pale Ale 7% Een fruitige IPA met tropische smaken en een fijne, bittere afdronk. Een verfrissend bier, vol van smaak.

21 Stout Stout 8.5% Een diepdonker bier, rijk van smaak. Koffie, karamel en mokka maken samen een gebalanceerde combinatie van zoet en bitter. Een stevige afdronk met vleugjes van drop en salmiak zorgt voor een intense smaakbeleving. Lentebock Lentebock 6.5% Een fris, amberkleurig bier met een fruitige twist. Een karakteristiek seizoensbier dat is gebrouwen om te proosten op de lente! Weizen Weizen 5% Vol, fruitig en zomers biertje. Met smaken van banaan en citrus. Het lekkerste bier in het zonnetje! Brouwerij Julius (stand 10) Nieuwegein Opgericht: 2016 Blond Blond 7% Door het gebruik van Viennamout en Munchenermout een lekkere zoete afdronk. De Hersbrucker Hallertau zorgt voor een zacht bittere afdronk. Vienna Amber 7% Dit is een donker amber bier. Standaard voor dit recept is een Vienna Lager van 5%. Door het recept op te schalen naar 7% komt er nu een honingzoete afdronk bij. Quadrupel Quadrupel 10% Pale Ale mout, caramelmout, geven een zoetige en moutige afdronk. Donker en zwaar bier. Door gebruik van Brewers Gold Hop wordt de hopbitterheid niet overheersend. Hooi Bier Blond 3.4% Een licht blond bier met een zachte bitterheid en zachte smaak. Dit bier is een oud Hollands bier wat normaal op het land wordt geschonken aan de landarbeiders. Imperial Dunkel Weizen Dunkelweizen 7% Ondergistend donkere weizen. Moutige smaak, zachte bitterheid en zoetige afdronk. vandestreek Bier (stand 11) Utrecht Opgericht: 2013 Hop Art (tussen uur) India Pale Ale 5% Doordrinkbare, fruitige IPA door het gebruik van de Amerikaanse hopsoorten Citra, Columbus en Cascade. Ontstaan uit samenwerking met kunstenaars, want bier is kunst. Turf n Surf (tussen uur) Tripel 8.5% Dit is Turf N Surf, onze tripel. In dit bier proef je de fruitige smaken van een tripel, met een vleugje turfgerookte whiskymout en een snufje zeezout. De Australische Summerhop is de rots in de branding van de zomerse belevenis in dit winterse bier.

22 Star Gose (tussen uur) Sour Ale 4% Na ons eerste bier met fruit (Mango Milkshake) vonden we het tijd voor ons eerste (licht)zure bier. Dat is de Star Gose geworden. Het zuurtje vult de hop mooi aan en geeft het bier een frisse grapefruitsmaak. Imperial Red (tussen uur) English Big Red 9% Deze Red Ale lag ten grondslag aan de King Georg, een 17% IJSBOK die we om 17:00 uur op tap zetten. Dit bier is een heerlijke romige red ale waarbij de mout benadrukt wordt door de Engelse gist. CHEERS (to the next 5 years) (tussen uur) Double India Pale Ale 8% Volgende week vieren we ons 5-jarig bestaan op vrijdag en zaterdag (KOM OOK!). Daarvoor hebben we dit bier gebrouwen. We houden niet zo van terugblikken maar hebben dit bier wel afgevuld op blik (en fust). CHEERS to the next 5 years! Zonnesteek (tussen uur) Zomers bier 6% Dit is hoe de lente volgens ons smaakt. De dagen worden langer en die extra zon kan je goed gebruiken! Een fris bier, in aanloop naar de topzomer! Splash (tussen uur) Session India Pale Ale 4.5% De winter is voorbij en de zon breekt weer door. Tijd voor superfris, licht & doordrinkbaar bier. Knalvol Amerikaanse hoppen. Alsof je zo het zwembad induikt. Mango Milkshake IPA (tussen uur) Fruit India Pale Ale 6.25% Het eerste bier wat we met fruit hebben gebrouwen en een echte tropische smaakbom! Gebrouwen als een dikke India Pale Ale, gedoopt als Milkshake vanwege de toegevoegde lactosesuiker. Deze geeft het bier een vol fruitig karakter. Bollywood Guru (tussen uur en uur) Hoppy Lager 6.5% Eerste lager uit de ketels van vandestreek Bier is een feit. Samen met onze vrienden van Oersoep vieren we onze liefde voor ondergistende bieren. Mooi vol hopkarakter komt uit de mix van Cashmir, Comet, Columbus, Cascade, Warrior én Hull Melon! Deep Dive Auchentoshan Barrel Aged Double Stout 13% (tussen uur) Deep Dive is een stout gerijpt op Auchentoshan whiskyvaten. Deze milde en zachte whisky geeft een verfijnd karakter aan deze heftige stout vol diepgang. Neem de tijd om dit bier helemaal te leren kennen. 3565BC Burnside 2.0 (tussen uur) Imperial Stout 11% Precies 1 jaar geleden lanceerden we de eerste 3565BC Imperial Stouts. 2.0, omdat we hem nu pas uitbrengen. Een vergeten vat wat een jaar langer de tijd heeft gehad om te rijpen, wat resulteert in meer hout, meer whisky én meer portsmaken. King Georg (tussen uur) IJsbok 17% King Georg is een ode aan onze brouwer Georg (uitspraak: Sjors). Dit bier zal je doen gloeien en we adviseren kleine nipjes. Volgend jaar ook op Bourbon barrels!

23 CEAUX (stand 13) Utrecht Opgericht: 2013 Aged CEAUX Cane (2015) Aged Smoked Pepper Imperial Pale ale 10% Deze gerijpte CEAUX-Cane Is een klap in je gezicht als je een normaal biertje verwacht. Dit potente bier legt een dikke lijn tussen het pittige van peper en het rokerige van whiskey. De stevige kick van alcohol wordt verzorgd door de sugar-cane. Bastard Wheat Pale Ale 5% Bastaardzoon van Amerikaanse hop, Duitse mout en Engelse gist. Kortom: 'Das beste of three worlds'. Eigenwijs fris met mooie hoptonen, romige schuimkraag en stevige bite. Let's CEAUX Mesjokke Chocolate Steam Ale 7% Krijgt zijn karakter van de cacao van de boerderij van Giff Laube en Jose Enrique Herrera in Nicaragua. De bonen zijn geroosterd, etc. in de Mesjokke-chocolade fabriek in Nieuwegein. Veel meer over te vertellen: vraag het de brouwers zelf! BrewBoyz (stand 14) Breukelen Opgericht: 2017 Blond Blond 6.5% Fruitig met zachte hopsmaak. Duitse hoppen en tripel gist, het kan gewoon allemaal in deze blonde! Proeven is geloven dat je deze gewoon elke dag na het werk wil drinken. Saison Saison 6.5% Kruidig met bite. Dit bier heeft een champagneachtige kleur. Door de overvloed aan koolzuur, komt de kruidigheid goed tot zijn recht. Een echte dorstlesser in de zomer! IPA India Pale Ale 6.5% Amerikaanse hoppen en nog een 'geheim hop'. Cascade springt eruit in aroma en smaak. Tropisch fruit en zoetje in de finish. Heel licht bitter. Hou je niet van IPA, dan ga je deze wél geweldig vinden! Brouwerij Zevenstar (stand 15) Nieuwegein Opgericht: 2014 Schavuit (tap) Quadrupel 9,4% Een zwaar donker bier met een mooi aroma, fruitig, moutig en goed met caramel gezoet. Dit bier is krachtig en sterk dat eindigt in een lekkere afdronk. Dit bier zou je kunnen drinken als limonade, daarom de naam Schavuit.

24 UMA (tap) Tripel 7,8% Een complex bier, waarin een citrus-achtige fruitigheid, kruidigheid, lichte moutigheid en een mooie bitterheid harmonieus samengaan. Een stevig alcoholisch bier, dat door zijn frisse en evenwichtige karakter goed doordrinkbaar is. Geijnse Witte (tap) Weizen 5% Een Weizen gemaakt naar Duits recept. Heerlijk in de zomer en de rest van het jaar om lekker koel te drinken bij de BBQ gewoon bij vlees op de plaat en bij alle andere gelegenheden. Dit bier is zoetig en iets bitter. Honing Blond (tap) Blond 5.8% Een geurig fruitig blond bier met een frisse geur van sinaasappel. Het heeft tevens een lichte smaak van honing wat het geheel aan het eind een heerlijke afdronk geeft. Jutphaasje (fles) Amber 5.2% Laagdrempelig en goed doordrinkbaar, mooi in balans, waarbij de smaak van de donkere moutsoorten uitvloeien in een licht bittere afdronk. Smaakvol bier, waarbij elke slok uitnodigt tot de volgende. Een mooi voorbeeld van de Amber bierstijl. IPA (fles) India Pale Ale 6.5% Een tongstrelend fris en fruitig bier met een krachtige smaak en door de verschillende hopsoorten een bitter fluweelzachte afdronk. Kwajong (fles) Oatmeal Stout 7.4% Een donker bier met geroosterde moutigheid en karakteristieke zoetigheid van haver. Vol van body met een vaste romige beige schuimkraag. De zoetige smaak van haver is duidelijk aanwezig, evenals de karamelachtige chocolade nasmaak. Brouwerij Brasser (stand 18) Austerlitz Opgericht: 2017 Blond Blond 6.4% Een fris, ongefilterd, blond bier met een licht bittertje. Door gebruik van havermout heeft dit bier een volle afdronk. Amber Amber 6.3% Een vol roodbruin bier. Kanonnen vol in de mout. Deze stevige Amber heeft een prettige bitterheid en een zachte, ronde smaak. London Ale Ale 6.4% Door bleke geroosterde mouten en geselecteerde hop 'stevig-bitter'. Grapefruit. Zunnebier Blond 5.5% Introductie van een nieuw bier: Een fris biertje. Bleke mouten en de kruidige tonen van een tripel.

25 Thorhem Brouwerij (stand 19) Doorn Opgericht: 2014 Loki Blond 6.4% De kracht van Loki zit hem in het feit dat het puur een bier is zonder toevoeging (infusion) van enig kruid, vrucht of specerij. Puur gerst, gist en hop dus. Meer niet. Freya Red Ale 8% Krachtig en toch mild in de afdronk. Verfrissend en stimulerend. Bevat stimulerende hibiscus. Swarte Os (stand 20) Soest Opgericht: 2016 Swarte Os 6 Amber/Blond 6% Een kruidig en aromatisch bier, amberkleurig, op basis van zorgvuldig gekozen mout- en hopsoorten. Subtiel in de smaakbeleving. Swarte Os 8 Amber/Blond 8% Een stevig blond bier met een krachtig aroma, zeg maar gerust in de beleving een karaktervolle tripel, gebrouwen met een flintertje koriander. Tevens een zoetje en een bittertje. Swarte Os 10 Quadrupel 10% Een robuust donker bier, gebouwen op basis van vier gerstsoorten en met toevoeging van Middeleeuws oerzoet (ongeraffineerde suiker), met een aroma van koffie en pruimen. Stapzwan Brouwerij (stand 21) Utrecht Opgericht: 2014 Session IPA Session IPA 4.1% De limited edition Session IPA is een lichte, makkelijk doordrinkbare IPA. Het bier is gehopt met de Lemondrop hop. Dit is een zeer nieuwe en exclusieve hopsoort uit de Verenigde Staten welke tonen van limoen, munt en groene thee toevoegt aan het bier. UPA Weizen IPA 4.9% Een Weizen IPA met tonen van citrus, geel fruit en vlierbloesem. Lichtbitter met een fijne fleurige afdronk. Porter Porter 6.9% Een mooie, ronde, Engelse Porter met veel donker fruit in het aroma en koffie met chocolade in de nasmaak.

26 Brouwerij De Leckere (stand 22) Utrecht Opgericht: 1997 Springhaver Lentebock 6.5% Gerstemout en een schep gemoute haver maakt dit tot een fris, zacht en volmondig lentebier. Black Saxon Schwarz 4.9% Een Duitse klassieker, van oorsprong uit Saksen. Natuurlijk ondergistend. Mag het een zwarte pilsner genoemd worden? Natuurlijk mag dat. Tegenwoordig mag alles, toch? Diplomatic Stout Stout 8.4% De beer ontmoet de adelaar. Het beste van een Russian Imperial en American Stout. En als je dan denkt aan een Kozak die de Charleston danst, dan denk je dat helemaal goed. Dark Paulus Abdijbier 7.7% Laten we eens gek doen met het recept van ons bekende Paulus abdijbier. Dan proef en ruik je door de bomen het bos en appeltjes van oranje uit Beieren. Blauwe Bijl Barrel Matured 2016 Quadrupel 10% Onze gerstewijn gerijpt op vaten van de tonnelerie Francois Frères uit Bourgondië en navergist met trappistengist (welke? Tja, voor ons een weet, voor u een vraag). Brouwerij De Volle Maat (stand 23) Leusden Opgericht: 2013 Saison Mosaic Saison 5.5% Karakteristieke Saison met de typerende smaak van Mosaic hop. Een uitstekende dorstlesser, droog, fris en fruitig, met een hint van citrus. In 2017 als special gepresenteerd tijdens het UBF en inmiddels uitgegroeid tot een van de favorieten. Hoogblond Blond 6.5% Een licht kruidig karakter door de gebruikte hopsoorten, koriander en gedroogde sinaasappelschillen. Dorstlessend met een verfrissende smaak en licht bittere afdronk. In 2013 uitgeroepen tot Meest Gewaardeerde Bier van de Provincie Utrecht. Tomahawk Dark American IPA 8.5% Donkere IPA met niet alleen de stevige bitterheid (70 EBU), maar ook de karaktervolle citrus aroma s (dry hopping) te danken aan de Amerikaanse Tomahawk hop. Na het drinken van dit bier kan de strijdbijl begraven worden. DVM Porter (wisseltap) Porter 7% De porter is een stevig donker bier; volmondig, moutzoet, licht bitter en gebrand zijn de smaken die direct opvallen. Een welkome afwisseling op alle hop-explosies en sour ales.

27 W-I-P-sky (wisseltap) Whisky Infused Porter 7.7% Voor de W-I-P-sky is een stevige porter gebrouwen met veel donkere mout. Deze karakteristieke porter is tijdens het rijpen geblend met een fraaie peated whisky waardoor een unieke licht-rokerige must have SPECIAL is ontstaan. Louis Loyal (stand 24) Amersfoort Opgericht: 2015 Celeste Amber Ale 5.3% Fris gehopt met Citra, voornamelijk aan het einde van de kooktijd. Blond Belgisch Blond 6.5% Volmoutig, minimaal 3 maanden gerijpt; gehopt met Hallertau Tradition en Tettnanger. Tripel Tripel 7.9% Minimaal 3 maanden gerijpt; gebrouwen met onder meer tarwe en een beetje honing; gehopt met Brewers Gold, Saaz en Tettnanger. American Pale Ale Amber Pale Ale 5.6% Rijk aan citrustonen door overvloedig gebruik van de hopsoorten Cascade, Centennial, Chinook en Citra. Bockesprong Bockbier 7.5% 1 jaar gerijpt! Gehopt met Columbus en Saaz. Smoky Wan Schwarz 5.5% Verrassend fris donker bier, geen rookbier! Gehopt met Saaz. De Brakkerij (stand 25) Utrecht Opgericht: 2016 Whisky Wiener Smoky Vienna 6.9% Geboren tussen wuivende aren aan het einde van een regenboog in een glooiend landschap, ergens waar de mensen nog rustig zitten en genieten. Ruikt naar whisky en smaakt naar avondrood. De kracht van gerookte waren. Gemaakt om samen te dromen. Black Velvet Black Rye Ale 5.5% Zacht als zijde, beweegt overal doorheen. Geruisloos, heimelijk, s avonds liefst als de wereld verdwenen is. Ben een vrouw, een echte vrouw, sierlijk, soepel en verleidelijk; krachtig, met stoere mouten, maar tegelijk stijlvol zoals vrouwen dat nu eenmaal zijn. Whale Rider Weizen IPA 6% Een jager voor verre horizonten, voorbij weidse zeeën en eindeloze velden. Nieuwe werelden, grote werelden bevolkt met reusachtige schitterende wezens. Daar wil ik leven, uiteenspattend tot pure kracht.

28 Stadsbrouwerij De Dikke (stand 26) Wijk bij Duurstede Opgericht: 2015 Wijkse Dikke Kuytbier 6.5% Licht, ongefilterd en gebrouwen met veel haver. Haver geeft een zijdezachte, romige volle smaak. Gecombineerd met gerst- en tarwemout. Een fris smakend biertje met subtiele fruittoetsen door een late hopgift. Mooi evenwicht tussen bitter en zoet. Dikke Maai Kuytbier 6.5% Ongefilterd bier met een lichte rosé-achtige kleur. Toevoeging van puur kersensap van de Maaikers, vroeger het meest geteeld in de Kromme Rijnstreek én de koningin onder de kersen. Een echt bier met kersensmaak! Brouwerij Oproer (stand 27) Utrecht Opgericht: 2015 Revolution Red Hoppy Saison 5% Een samenwerking met Lompoc uit Portland. Deze koperkleurige saison is rijkelijk gehopt met Tettnang en daarna dubbel gedrooghopt met Huel Melon en Madarina Bavaria hop. Fruitig en lekker doordrinkbaar! I.P.Awesome India Pale Ale 4.5% Een samenwerking met de Utrechtse punkrockband Tusky. Superfruitig en smaakvol. Refuse/Resist Double IPA 8.5% Een geur en smaaksensatie. Een karrevracht hop in een glas. Dark Storm Barley Wine 10% Donker en zwaar, maar niet te zoet. Wild Harvest #2 (tussen uur) Pear Sour 7% Een zuur bier met Brettanomyces en Lactobacillus. 5 maanden gerijpt in de tank, daarna nog eens 4 maanden op verse peren van een lokale boer. Zuur, fruit en funk. Normaal enkel verkrijgbaar in de Oproer brewpub, vandaag speciaal een fust voor het UBF. Eric s Beer Craft (stand 28) Amersfoort Opgericht: 2016 Stoute Quibus Belgische Stout 6.5% Zwart, volmondig, romig niet zo scherp als een Engelse stout. Table Porter Porter 3.5% Zwart, droog en doordrinkbaar.

29 Spring Session IPA (tot 15 uur) Session IPA 4.2% Session IPA, goede citra hopgeur. Doordrinkbaar, gemiddeld bitter. Hooi & Klomp Triple (vanaf 15 uur) Tripel 8.7% Droog, haver gefilterd over hooi. Zeer licht van kleur. VOC Gerstewijn Barley Wine 10.5% Niet te alcoholisch, zoetje, bitterheid niet alleen van hop maar ook van jeneverbessen. Neobosski Brewing Company (stand 29) Utrecht Opgericht: 2016 Reparierbier (tussen uur) Session Wheat Ale 4% Perfect voor de 'morning after' of om die (mogelijk) de volgende dag te voorkomen en daarom de gehele dag op tap! Wicked Lemon (tussen uur) Wheat Saison 7% Verfrissend bitter met Indonesisch limoenblad en roze peperbessen. Sooty Otter (tussen uur) Black IPA on Steroids 8,5% Krachtpatser vol donkere mouten en Amerikaanse hoppen. Stoute Panda (limited series) (tussen uur) Stout 5% Soepele stout met vleugje Sichuan peper voor een houtig en notig aromatisch karakter. Smokin' Barbie (tussen uur en uur) Rauchbier 5,5% Bamberg-geïnspireerd rookbier met toetsen van spek, tabak en bbq met een zachte ronde afdronk. Swearing Señorita (tussen uur) Hot Mexicaanse Double 6,5% Peperbier met Chile Ancho en Habanero pepers (let op: niet voor watjes!) Kandy Express (tussen uur) Black Triple 7,5% En dus geen tripel, want boordevol donkere mouten heeft dit bier veel karaktereigenschappen van een porter. Hippie Trail (tussen uur) Kathmandu Stout 7,6% Collab met Brouwerij Kwartje. Met Nepalese Timut-bessen en amandelmelk voor de echte hippie feel. Wicked Emperor (tussen uur) Citric Imperial Ale 9,5% Het imperialistische broertje van de Wicked Lemon is zacht fruitig en gevaarlijk doordrinkbaar. Stadskasteel Oudaen (stand 30) Utrecht Opgericht: 1990 Wit Tarwebier 5% Ongefilterd tarwebier, met een zachte, iets zoetige en volromige smaak. Aan Oudaen Wit wordt gedroogde en gemalen sinaasappelschil en korianderzaad toegevoegd.

30 Dubbel Dubbel 6.9% Fris, moutig aroma. Je kunt in de smaak iets van drop of laurier proeven. De bittere toets komt naar voren in de afdronk, waarbij een klein beetje zoet zorgt voor balans. Tripel Tripel 8.2% Zwaar, blond bier, gebrouwen met gerst en tarwe, meerdere aromatische hopsoorten en koriander. Subtiele kruidige en fruitige afdronk, versterkt door de hoge alcohol. I.P.A. India Pale Ale 5.5% Oudaen I.P.A. heeft een uitgesproken bittertje en een subtiel citrusaroma door gebruik van Cascade, Citra en Northern Brewer hop. Lentebock Lentebock 7% De Oudaen Lentebock 2018 is gebrouwen met drie granen: gerst, tarwe en rogge. Dit voorjaarsbier is gehopt met de klassieke Duitse Saaz hop in combinatie met de milde Amerikaanse Willamette hop: een subtiel kruidige smaak met de frisheid van citrus. Biercocktail Daen s Mule Biercocktail De biercocktail is door onze cocktailexpert in het leven geroepen en bestaat uit Ketel 1 Vodka, citroensap, gembersiroop, bitters en Oudaen dubbelsiroop. Special Een eenmalig gebrouwen verrassingsbier voor dit festival. Brouwerij Hommeles (stand 31) Houten Opgericht: 2011 Hopdonder Farmhouse IPA 6% Bij een Farmhouse IPA combineren we (Amerikaanse) hoppen met saisongist. Dit geeft een droog, dorstlessend bier met een stevige hopsmaak en een geurig hoparoma. Kuitenbijter Pittige blonde 6.3% Blond bier met een licht-bittere afdronk gebrouwen met onder andere haver en tarwe. Het ultieme bier voor het voorjaar en de zomer! Gluiperd Fruitige tripel 8% Een blond bier met toevoeging van appel, peer en vlierbessen uit de boomgaarden van het Kromme Rijngebied. Een verraderlijk bier, want de frisfruitige smaak maskeert het stevige alcoholpercentage. Rat Ale Green Hops Vershopbier 5.9% Collab met Eembier (Amersfoort), De Loonbrouwerij (Cothen) en Brouwerij Hommeles (Houten), gebrouwen in de ketels van De Loonbrouwerij. Het bier is verrijkt met Utrechtse hop, van ons eigen hopveldje in Odijk. Goede Raat Honingbier 7.5% Amberkleurig bier met lindehoning van de Houtense imkerij Two Bee. Niet zoet, want de suikers worden omgezet in alcohol. Wel zijn in de nasmaak honingtonen te proeven.

31 Papoen Pompoenbier 7% Collab met Epe Bier Collectief. Kruidig pompoenbier ('pumpkin ale') in de Amerikaanse traditie: bereid met Epese pompoenen en Amerikaanse 'Pumpkin Pie Spice'. The Sisters Brewery (stand 32) Breukelen Opgericht: 2015 Queen Bee India Pale Ale 7,7% Een dry-hopped IPA met een stevige citrussmaak (grapefruit) door de cascade hop. Honey Blond 7,9% Een zware blonde met citrustonen door de geraspte schil van citroen, sinaasappel en steranijs. Nectar Barley Wine 10,7% Erg hoppig bier met een mooie balans tussen moutigheid en bitterheid. Apis Tripel 8,5% Tripel gebrouwen met grapefruit en honing van bijen rondom de brouwerij. Worker Imperial Saison 9,4% Stevige versie van een Saison met tonen van overrijpe perziken, dadels en steenfruit. Waggle Dance Session IPA 4,4% Een dry-hopped session IPA met aardse tonen. Hoppig, pittig en vol van kracht. Gemaakt met Nugget, Citra en Mosaic. En dry hopped met Citra en Mosaic. Drone² Imperial Porter 8,5% Zwaardere en vollere versie van de Drone met tonen van koffie, chocola en karamel. Hive Hefeweizen 5,3% Frisse Hefeweizen met vanille tonen. Brewpub De Kromme Haring (stand 33) Utrecht Opgericht: 2014 Twisted Kipper Trois IPA 6.3% Twisted Kipper is een volle, verse IPA met 15g/l hop en vergist met Sacch Trois om zo een uniek fruitig karakter te krijgen. The Original Smokey Smoked Imperial Porter 8.5% De klassieker. Een volle gerookte porter. Fugu Saison met Yuzu 6.3% Een strakke saison met een vleugje rookmout en Yuzu. Gemaakt in samenwerking met Restaurant de Klub. Dakuwaqa White Session IPA 4% Alweer de derde editie van de samenwerking met Walhalla Craft Beer.

32 Lactic Fantastic Guave Brett Sour met Guave 4% Lactic Fantastic is onze serie zure bieren. Kettle sour en met 100% Brettanomyces vergist. Bij deze editie hebben we Guave toegevoegd. Rhubarb Gurnard Rhubarb Wild Ale 5% Een complex bier met onze huiscultuur (saison+brett gisten) & toegevoegde Rhabarber. Beluga Russian Imperial Stout 10.5% Een donkere intens geroosterde Russian Imperial Stout. SpierBier Brouwerij (stand 34) Mijdrecht Opgericht: 2014 SPIERwit Witbier 5,5% Heerlijk verfrissend en hoppig Witbier. Een echte doordrinker. SPIERkracht Tripel Tripel 8.3% Krachtige tripel met zeer milde smaak. Door licht-bittere afdronk en subtiele hopsmaak ontstaat een aangename balans tussen mout en hop. Ontdek de unieke smaakbeleving! SPIERkracht Grand Cru Zwaar Blond 8% Een combinatie van kenmerken van drie verschillende biertypen: de frisheid van een typisch witbier; de hoppigheid van een I.P.A. en de strafheid van een zwaar blond. SpierNaeckt Saison 4.5% Collab met De Naeckte Brouwers. Een zeer dorstlessend bier van slechts 4,5% alcohol. Gebrouwen met Terschellinger Cranberries, Curaçaoschilllen en zeewier. inspieratie Extra Bitter Pale Ale 6% Extra bitter lente-/zomerbier. Superdorstlessend en fris. SPIERkracht Russian Imperial Stout Russian Imperial Stout 9.5% Een zeer krachtige en robuuste R.I.S. Ontdek in elke slok weer een nieuwe smaak! SPIERoïde Bock (tussen uur) Bockbier 16% Bockbier infused met een eigen distillaat uit hetzelfde bockbier. Het distillaat heeft gerijpt op eikenhout en zoethout. Bij het bottelen is de gerijpte alcohol toegevoegd.

33

34 drinkwater spoelpunt

35 Standnummering 1 Rock City 2 Hemursbier 3 Kapitale 4 Maximus 5 Duits & Lauret 6 House Of Pint 7 Licht 8 Eleven 9 PINT 10 Julius 11 vandestreek 12 Craftbeershirts 13 Ceaux 14 Brewboyz 15 Zevenstar 16 Brouwdemonstratie 17 IJs 18 Brasser 19 Thorhem 20 Swarte Os 21 Stapzwan 22 Leckere 23 Volle Maat 24 Louis Loyal 25 Brakkerij 26 Dikke 27 Oproer 28 Eric s Beer Craft 29 Neobosski 30 Oudaen 31 Hommeles 32 Sisters 33 Kromme Haring 34 Spierbier 35 Mitra Rialto (popup-store) 36 Local Heroes (barbier)

36

speciaalbier De Volmolen Genieten van een lekker We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles, vraag ernaar! Café-Zaal-Camping De Volmolen

speciaalbier De Volmolen Genieten van een lekker We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles, vraag ernaar! Café-Zaal-Camping De Volmolen samengesteld door Genieten van een lekker speciaalbier De Volmolen Café-Zaal-Camping De Volmolen Volmolen 4, 5561 VH Riethoven www.devolmolen.nl We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles,

Nadere informatie

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be Alles over bier Biertypes HET ASSORTIMENT BIEREN IN DE MARKT GROEIT. NAAST TYPES EN SMAKEN IS ER ONDERSCHEID TUSSEN ONDERGISTEND EN BOVENGISTEND BIER. BEKENDSTE ONDERGISTEND BIER (GEBROUWEN BIJ LAGE TEMPERATUREN)

Nadere informatie

Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar. no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving. 78 Speculaasbier verwacht 2017

Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar. no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving. 78 Speculaasbier verwacht 2017 Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving 78 Speculaasbier verwacht 2017 77 Bokbier verwacht 2017 76 Weizen verwacht 2017 75 Dubbel verwacht 2017

Nadere informatie

Onze bieren. Flesbieren

Onze bieren. Flesbieren Geen 18, geen alcohol Flesbieren Kriek Max (3.5%) Helder, donkerrood kriekbier van spontane gisting met een zoet en fruitig aroma en een fruitig zoet-zuur palet door toevoeging van 25% natuurlijke kriekensappen.

Nadere informatie

De lekkerste troeven in uw hand!

De lekkerste troeven in uw hand! De lekkerste troeven in uw hand! Bier troef! Brouwerij bezoek Interesse om Brouwerij Het Nest een bezoek te brengen? Een bezoek aan de brouwerij duurt +- 90 minuten. Tijdens dit bezoek aan onze brouwerij

Nadere informatie

Geen 18, geen alcohol. Onze bieren

Geen 18, geen alcohol. Onze bieren Geen 18, geen alcohol Onze bieren Pilsener Bavaria (5.0%) Bavaria pils is geliefd vanwege zijn uitzonderlijke frisse en niet bittere smaak. Het geheim? Bavaria gebruikt zuiver mineraalwater uit eigen bron,

Nadere informatie

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc.

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. 5,5% 3,00 Een sprankelend trappistenbier van hoge gisting. Licht moutig

Nadere informatie

Warme dranken Koffie-kop 2,20 Koffie-mok 4,40 Espresso 2,20 Dubbele espresso 4,40 Koffie verkeerd 2,50 Cappuccino 2,35 Latte Macchiato 2,50

Warme dranken Koffie-kop 2,20 Koffie-mok 4,40 Espresso 2,20 Dubbele espresso 4,40 Koffie verkeerd 2,50 Cappuccino 2,35 Latte Macchiato 2,50 Warme dranken Koffie-kop 2,20 Koffie-mok 4,40 Espresso 2,20 Dubbele espresso 4,40 Koffie verkeerd 2,50 Cappuccino 2,35 Latte Macchiato 2,50 Thee 2,20 Earl Grey, Mint, English Breakfast, Forest Fruit, Green

Nadere informatie

Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN

Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN BLOND STERK BLOND Steenbrugge Blond Brouwerij Palm Belgisch abdijbier met een volle smaak en een fruitig gistingsaroma, wat in combinatie met het Brugse kruidenmengsel

Nadere informatie

BorrelNoot (20) Zilte Zonderling Zomerbier 4,2% Brutaal Blondje Blond/Tarwe 6,8% Dubbel Donder Dubbelbock 7,3% CEAUX Brew (15)

BorrelNoot (20) Zilte Zonderling Zomerbier 4,2% Brutaal Blondje Blond/Tarwe 6,8% Dubbel Donder Dubbelbock 7,3% CEAUX Brew (15) BorrelNoot (20) Zilte Zonderling Zomerbier 4,2% Een zacht bier dat verfrist en je toch met beide voeten op Hollandse bodem laat staan. Zilte Zonderling is een zacht, dorstlessend bier, gebaseerd op een

Nadere informatie

Brand Bier. La Trappe Witte Trappist. La Trappe Dubbel

Brand Bier. La Trappe Witte Trappist. La Trappe Dubbel Brand Bier Brand Premium Pilsener wordt gebrouwen met meer hop. Dat geeft het pilsener zijn unieke, krachtige smaak. Het volledig volmout gebrouwen pils van Brand kenmerkt zich door de perfecte balans

Nadere informatie

Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN

Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN BLOND STERK BLOND Steenbrugge Blond Brouwerij Palm Belgisch abdijbier met een volle smaak en een fruitig gistingsaroma, wat in combinatie met het Brugse kruidenmengsel

Nadere informatie

Anglium Bieren. Brouwerij t Paenhuys BIERLIJST BIERPROEVERIJ NIEUW-NAMEN. Stand. Stand. EBC 60 EBU 30. Anglium Copper hop donker 6,6%

Anglium Bieren. Brouwerij t Paenhuys BIERLIJST BIERPROEVERIJ NIEUW-NAMEN. Stand. Stand.   EBC 60 EBU 30. Anglium Copper hop donker 6,6% 3 Anglium Bieren www.anglium.com BIERLIJST BIERPROEVERIJ NIEUW-NAMEN Anglium Copper hop donker 6,6% 60 30 Is een moutig speciaalbier met een fris karakter, en een aromatische en voor velen een aangename

Nadere informatie

BIERKAART Wisseltap:

BIERKAART Wisseltap: BIERKAART Wisseltap: TEXELS SKUUMKOPPE: Een donker tarwebier, met een volle romige smaak van limoen en tropisch fruit met een vleugje amandel. De afdronk is fruitig met een licht bittertje. Alcoholgehalte

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

BIERKAART. Vast van de tap: Wisseltap: Maandbieren fles:

BIERKAART. Vast van de tap: Wisseltap: Maandbieren fles: BIERKAART Vast van de tap: LEFFE BLOND: Goudblond authentiek abdijbier, zacht, fruitig, vleugje sinaasappel, pittige afdronk. 6,6% 25 cl. Alcoholgehalte: 6,6% 25 cl 3,95 TEXELS SKUUMKOPPE: Donker tarwebier,

Nadere informatie

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij BIERKAART Bieren van t vat pilsener 25 cl alc. 5,0 % vol. 2,10 pilsener 50 cl alc. 5.0 % vol. 3,90 Up 22 cl alc. 5,5 % vol 2,20 Hoppen Blond van Jopen alc. 6,8% vol. 3,30 Ons eigen bier 2,60 Ons Carusobier

Nadere informatie

Wisseltap: Maandbieren fles:

Wisseltap: Maandbieren fles: BIERKAART Wisseltap: HERTOG JAN BOCKBIER: Robijnrood van kleur. Bier van hoge gisting, smaak vol, romig en karamelachtig, zonder zoet te zijn. Koppig herfstbiertje! Alcoholgehalte : 6,5 % 25 cl 4,25 LA

Nadere informatie

Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35

Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35 Warme dranken Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35 Thee 2,00 Earl Grey, Mint, English Breakfast, Forest Fruit, Green tea lemon, Rooibos vanilla, Green tea

Nadere informatie

Hertog Jan. Assortiment PILSENER LENTEBOCK. horecasupport.nl

Hertog Jan. Assortiment PILSENER LENTEBOCK. horecasupport.nl Assortiment Hertog Jan PILSENER Omschrijving Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. Met liefde gebrouwen.

Nadere informatie

Hertog Jan van t vat 5,1 % 2,40. Hertog Jan Pilsener heeft een volle smaak met een bittere afdronk. Jupiler 5,2 % 2,35. Stella Artois 5,1 % 2,60

Hertog Jan van t vat 5,1 % 2,40. Hertog Jan Pilsener heeft een volle smaak met een bittere afdronk. Jupiler 5,2 % 2,35. Stella Artois 5,1 % 2,60 PILS Hertog Jan van t vat 5,1 % 2,40 Hertog Jan Pilsener heeft een volle smaak met een bittere afdronk Jupiler 5,2 % 2,35 Jupiler is een bitterzachte pils. Stella Artois 5,1 % 2,60 Stella Artois heeft

Nadere informatie

BIERKAART Vast van de tap:

BIERKAART Vast van de tap: BIERKAART Vast van de tap: LEFFE BLOND: Goudblond authentiek abdijbier, zacht, fruitig, vleugje sinaasappel, pittige afdronk. 6,6% 25 cl. Alcoholgehalte: 6,6% 25 cl 3,95 TEXELS SKUUMKOPPE: Donker tarwebier,

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

BIEREN VAN DE TAP: Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter.

BIEREN VAN DE TAP: Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter. BIEREN VAN DE TAP: BRAND 2,20 TYPE: PILSENER ALCOHOL: 5% GISTING: LAAG Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter. LA TRAPPE DUBBEL 3,25 TYPE:

Nadere informatie

Slobberbok. van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Ingrediënten: Water, vier granen, cara, tarwe, rogge, chocolademout, gist, hallertau en saarhop.

Slobberbok. van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Ingrediënten: Water, vier granen, cara, tarwe, rogge, chocolademout, gist, hallertau en saarhop. U proeft bij Cafe de Keyzer Slobberbok van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom Deze brouwerij produceert op ambachtelijke wijze zijn bier. Erik Bouman is vanaf 1990 bezig met het brouwen van speciaalbier.

Nadere informatie

«BEER VAAN DE TAP» Wisseltap Vraag onze medewekers naar welk lekkers er nu uit de tapkraan stroomt.

«BEER VAAN DE TAP» Wisseltap Vraag onze medewekers naar welk lekkers er nu uit de tapkraan stroomt. «BEER VAAN DE TAP» Brand Pilsener - Blond 5,5% 27ebu 0.20l 2.40 0.25l 2.90 0.50l 5.80 Brand Premium Pilsener wordt gebrouwen met meer hop. Dat geeft onze pilsener zijn unieke, krachtige smaak. Het volledig

Nadere informatie

Jupiler. Assortiment PILSENER JUPILER BLUE. horecasupport.nl

Jupiler. Assortiment PILSENER JUPILER BLUE. horecasupport.nl Assortiment Jupiler PILSENER Omschrijving Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak Type Goudblonde pilsener Alcohol 5,2% Smaak Toegankelijk

Nadere informatie

FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN

FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN INHOUD Voorwoord 6 Bier is 9 Verschillende ingrediënten 21 Verschillende biersoorten 37 Bierlanden

Nadere informatie

MET TOEWIJDING GEBROUWEN VEENHUIZEN DRANKEN & LUNCH KAART

MET TOEWIJDING GEBROUWEN VEENHUIZEN DRANKEN & LUNCH KAART MET TOEWIJDING GEBROUWEN VEENHUIZEN DRANKEN & LUNCH KAART BIERKAART DE KOLONIST WEIZEN BIER Een heerlijk fris, zacht en fruitig tarwebier van hoge gisting. Een echte dorstlesser. Het bier bevat 5% alcohol,

Nadere informatie

Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE

Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE Wie kent niet de Martin s Pale Ale? Het bier dat onze voorouders "de nobelste Engelse Pale Ale noemden... Dit unieke bier is de vrucht van een absoluut buitengewone ambachtelijke

Nadere informatie

Alcoholgehalte : 8,5% alc./vol. 4,20 Uitstekend bier als aperitief.

Alcoholgehalte : 8,5% alc./vol. 4,20 Uitstekend bier als aperitief. Beschrijving : LA CHOUFFE is een niet gefilterd blond bier, zowel in de fles als in het vat hergist. Het is aangenaam fruitig, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak. Alcoholgehalte : 8% alc./vol.

Nadere informatie

BIERKAART Vast van de tap:

BIERKAART Vast van de tap: BIERKAART Vast van de tap: LEFFE BLOND: Goudblond authentiek abdijbier, zacht, fruitig, vleugje sinaasappel, pittige afdronk. 6,6% 25 cl. Alcoholgehalte: 6,6% 25 cl 3,95 TEXELS SKUUMKOPPE: Donker tarwebier,

Nadere informatie

Lentebierwandeling 2016 Kuytbier

Lentebierwandeling 2016 Kuytbier U proeft in het Stadsbrouwhuis Kuytbier van Leidsch Bier uit Leiden Leidsch Bier is opgericht in 2004 met als doel om de stad Leiden weer een eigen bier te geven. Het is namelijk al bijna honderd jaar

Nadere informatie

De Utrechtse brouwers en hun bieren

De Utrechtse brouwers en hun bieren 2 De Utrechtse brouwers en hun bieren Ooit telde de provincie Utrecht tientallen brouwerijen, die verschillende biertypen brouwden. De steden Amersfoort en Utrecht spanden de kroon. Hier stonden ook de

Nadere informatie

Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag

Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag Op 12 september 2015 wordt bij de bierbrouw vereniging t Hopbelleke een gezamenlijke bierbrouwdag georganiseerd. De T.C. is gevraagds om een aantal brouwrecepten

Nadere informatie

De Utrechtse brouwers en hun bieren

De Utrechtse brouwers en hun bieren ... De Utrechtse brouwers en hun bieren Ooit telde de provincie Utrecht tientallen brouwerijen, die verschillende biertypen brouwden. De steden Amersfoort en Utrecht spanden de kroon. Hier stonden ook

Nadere informatie

Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als

Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als de speciaalbier-minnende vaste bezoekers in stand gehouden.

Nadere informatie

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Naturalys Chardonnay Deze frisse sappige biologisch chardonnay heeft mooie tonen van tropisch fruit. Naturalys Rosé Deze frisse biologische wijn

Nadere informatie

Chileense huis wijnen

Chileense huis wijnen Wijnkaart Chileense huis wijnen Pionero Viña Morande Chardonnay In deze droge witte wijn proeft u aroma's van fris fruit zoals perzik, peer, citrus en meloen. Smaaktype: soepel, aromatisch met houtrijping.

Nadere informatie

TA P b i e r affligem - dubbel 5,00

TA P b i e r affligem - dubbel 5,00 oude recepten, jonge brouwers, op authentieke wijze met nieuwe ingrediënten. bij HOPPA! vind je bijzondere en voornamelijk amsterdamse bieren op tap, per fles of 2 liter growler. TA P b i e r affligem

Nadere informatie

TA P b i e r heineken - pilsener 3,00

TA P b i e r heineken - pilsener 3,00 oude recepten, jonge brouwers, op authentieke wijze met nieuwe ingrediënten. bij HOPPA! vind je bijzondere en voornamelijk amsterdamse bieren op tap, per fles of 2 liter growler. TA P b i e r heineken

Nadere informatie

Budels, mijn bier is mijn vrijheid!

Budels, mijn bier is mijn vrijheid! , mijn bier is mijn vrijheid! De e Brouwerij B.V., gevestigd in het centrum van Budel, is een zelfstandige familiebrouwerij. Doordat wij onafhankelijk zijn, kunnen we onze bieren naar eigen smaak en inzicht

Nadere informatie

Bieren met minder alcohol

Bieren met minder alcohol Portfolio Bieren met minder alcohol JUPILER BLUE De verfrissende smaak van een bitterzachte Jupiler, met slechts 3,3% alcohol Smaak Toegankelijk en fris karakter, met een rijke moutsmaak Alcohol 3,3% Oorsprong

Nadere informatie

Wat is oud? Wat is nieuw?

Wat is oud? Wat is nieuw? Wat is oud? Wat is nieuw? 13-04-2015 Ardmore Ardmore Traditional heeft in 2010 nog bij de World Whisky Awars de gouden medaille in de wacht gesleept, en terecht want het is een prachtige whisky! Prachtige

Nadere informatie

De Schuimkragen VZW. Bieren met een Goed Doel 23/01/2015

De Schuimkragen VZW. Bieren met een Goed Doel 23/01/2015 Bieren met een Goed Doel 23/01/2015 De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele BUFO 4,8

Nadere informatie

Bieren. LAGER Brouwerij 't IJ BIRI Amsterdam, Nederland 4.7% alc. Een frisse lager, gebrouwen met mais. Perfect voor op het terras.

Bieren. LAGER Brouwerij 't IJ BIRI Amsterdam, Nederland 4.7% alc. Een frisse lager, gebrouwen met mais. Perfect voor op het terras. VAN DE TAP Van de tap, pils, weizen, wit 25cl 50cl Brand Pilsner Wylre, Nederland 5% alc. 2⅘ Premium pilsner met een krachtige smaak, gebrouwen met meer hop en dus met meer smaak. Vraag naar de vijf wisselende

Nadere informatie

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn:

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn: Produktblad 1 van 61 Viña Ventisquero De wijngaard Ventisquero is het resultaat van een nieuwe uitdaging van Agrosuper, de grootste producent van verse voedingsmiddelen in Chili. Enthousiast over het idee

Nadere informatie

Bieren. Vraag naar de vijf wisselende bieren van de tap

Bieren. Vraag naar de vijf wisselende bieren van de tap VAN DE TAP Bieren Van de tap, pils, weizen, wit 25cl 50cl Brand Pilsner Wylre, Nederland 5% alc. 2¾ 5¾ Premium pilsner met een krachtige smaak, gebrouwen met meer hop en dus met meer smaak. Vraag naar

Nadere informatie

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25 WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Pronol Frizzante 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco en de Frizzante druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig,

Nadere informatie

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk Witte wijnen Huiswijn: La Qroix d Argent Gascogne, Frankrijk Expressieve witte wijn met bloemen, wit fruit en citrus in het aroma. De smaak is levendig met een lekkere melange van citrusvruchten en tropisch

Nadere informatie

Eten, drinken en dansen BIERKAART

Eten, drinken en dansen BIERKAART Eten, drinken en dansen BIERKAART Grolsch 5,0% Premium Pilsner Grolsch Premium Pilsner is een stevig, goudblond bier met een volle smaak. Gebrouwen volgens een meer dan 300 jaar oude traditie, is van lage

Nadere informatie

BIERE DE MIEL CHIMAY BLEUE. Artikelnummer Alc.% % Gistingswijze Hoog, hergist. Bierstijl Extra info Aroma Smaak

BIERE DE MIEL CHIMAY BLEUE. Artikelnummer Alc.% % Gistingswijze Hoog, hergist. Bierstijl Extra info Aroma Smaak de ISPC BIERE DE MIEL CHIMAY BLEUE 59.104.86 9% Hoog, hergist Zwaar bruin Authentieke trappist Rijpe appelen, dadels, gist, kastanje, moutig Zoetig, droog Zoetig, bitterig, verrassend hoppig 3,78 59.108.58

Nadere informatie

Zeker proeven op het Just Beer -festival

Zeker proeven op het Just Beer -festival Het Laatste Nieuws - HLN.be De Krant Zeker proeven op het Just Beer -festival 03 november 2018 00u00 Met Just Beer vindt dit weekend in Kortrijk Xpo het grootste bierfestival van het land plaats. Voor

Nadere informatie

Belgische bieren. Trappistenbier. Sfeeropener. vult sfeerbeeld aan

Belgische bieren. Trappistenbier. Sfeeropener. vult sfeerbeeld aan Titel inspiratie Genieten van Sfeeropener meestal human touch, vult sfeerbeeld aan Belgische bieren België is het bierland bij uitstek. Als geen ander weten we hoe authentieke bieren te brouwen, met oog

Nadere informatie

DRANKENKAART THEEHUIS BIJ KEES&SIEN

DRANKENKAART THEEHUIS BIJ KEES&SIEN THEEHUIS BIJ KEES&SIEN Geniet van de lekkerste bieren van de Veluwe van Hert Bier. Een eerlijk bier van mouten, kruiden en specerijen. Of kies uit één van onze (huis)wijnen. Wij vertellen u graag meer

Nadere informatie

AUCHENTOSHAN AMERICAN OAK, 40% Neus: fruitig, sinaasappel en citroen Smaak: kokos, citroenschil en perzik Ongeturfd

AUCHENTOSHAN AMERICAN OAK, 40% Neus: fruitig, sinaasappel en citroen Smaak: kokos, citroenschil en perzik Ongeturfd AUCHENTOSHAN AMERICAN OAK, 40% Neus: fruitig, sinaasappel en citroen Smaak: kokos, citroenschil en perzik Ongeturfd AUCHENTOSHAN THREE WOOD, 43% Neus: delikaat, bloemig en rokerig Smaak: zacht, zoet, honing

Nadere informatie

Abdijbierenfestival 2015

Abdijbierenfestival 2015 Abdijbierenfestival 2015 Erkende Belgische Abdijbieren Abdijsite Herkenrode Hasselt 30 augustus 2015 1 Programma 11.00 19.00 uur: Bieren- en kaasproeverij op het neerhof 11.00 19.00 uur: Spelletjeskermis

Nadere informatie

Leffe. Assortiment LEFFE BLOND. Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert

Leffe. Assortiment LEFFE BLOND. Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert Assortiment Leffe LEFFE BLOND Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert Smaak Heerlijk zacht en elegant Verpakkingen Fust 20 liter, fust 6 liter voor

Nadere informatie

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig, lichte

Nadere informatie

Brand Bierbrouwwedstrijd 2019 Winterbier. 11 mei 2019 Jacques Bertens

Brand Bierbrouwwedstrijd 2019 Winterbier. 11 mei 2019 Jacques Bertens Brand Bierbrouwwedstrijd 2019 Winterbier 11 mei 2019 Jacques Bertens Brand daagt hobbybrouwers uit 8 e Brand bierbrouwwedstrijd Begonnen met pils Aanleiding: brouwen van een goed pils is een uitdaging

Nadere informatie

Bier en whisky. gepresenteerd door. Hans Glandorf

Bier en whisky. gepresenteerd door. Hans Glandorf Bier en whisky gepresenteerd door Hans Glandorf 17-10-2016 Over Hans Glandorf `Als ik zweet, zweet ik bier! Mijn voorliefde voor speciaal kwam op 16 jarige leeftijd. Daarvoor dronk ik met vriendjes koude

Nadere informatie

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel.

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel. Azienda Agricola COFFELE Soave Veneto Soave Spumante Brut DOC Droge wijn, met een frisse structuur, volhardend, evenwichtig, met een aangename amandel nasmaak. Een voluptueuze en sierlijke interpretatie

Nadere informatie

Lentebock. www.bierwandeling.nl. Bierwandeling.nl LEIDEN. Ook wel Lentebier, Lentebok, Voorjaarsbok, Meibock en Paasbier genoemd.

Lentebock. www.bierwandeling.nl. Bierwandeling.nl LEIDEN. Ook wel Lentebier, Lentebok, Voorjaarsbok, Meibock en Paasbier genoemd. Lentebock Ook wel Lentebier, Lentebok, Voorjaarsbok, Meibock en Paasbier genoemd. Bovenstaande speciaal bieren worden onder diverse namen verkocht, het is natuurlijk wel een seizoenbier dat verkrijgbaar

Nadere informatie

Lentebock. www.bierwandeling.nl. Bierwandeling.nl LEIDEN. GROEPSWIJZER.NL voor al uw groepsuitjes

Lentebock. www.bierwandeling.nl. Bierwandeling.nl LEIDEN. GROEPSWIJZER.NL voor al uw groepsuitjes Lentebock Ook wel Lentebier, Lentebok, Voorjaarsbok, Meibock en Paasbier genoemd. Bovenstaande speciaal bieren worden onder diverse namen verkocht, het is natuurlijk wel een seizoenbier dat verkrijgbaar

Nadere informatie

Singelbier. Van Bierbrouwerij Leidsch Bier uit Leiden

Singelbier. Van Bierbrouwerij Leidsch Bier uit Leiden U proeft in Café Restaurant De Vriend. Singelbier Van Bierbrouwerij Leidsch Bier uit Leiden Leidsch Bier is opgericht in 2004 met als doel om de stad Leiden weer een eigen bier te geven. Sinds mei 2011

Nadere informatie

Informatie over onze. Hop.

Informatie over onze. Hop. Informatie over onze Hop Hopoverzicht & beschikbaarheid Beste hopliefhebber In deze folder bundelden wij alle informatie over de verschillende hopsoorten in ons assortiment. Hieronder vind je eveneens

Nadere informatie

CARTA VIEJA. : Sauvignon Blanc

CARTA VIEJA. : Sauvignon Blanc Sauvignon Blanc Heldergele kleur met groene reflecties. Frisse, schone en intense neus. Witte bessen, verse kruiden en limoenaroma's worden benadrukt, met asperges en minerale tonen. Grote balans en textuur

Nadere informatie

D E S S E RT W I J N. Een zachte, zoete dessert- en kaaswijn met de zonnige smaak van rozijnen. G L A S 4, - T G E H E I M E K E L D E RT J E

D E S S E RT W I J N. Een zachte, zoete dessert- en kaaswijn met de zonnige smaak van rozijnen. G L A S 4, - T G E H E I M E K E L D E RT J E D E S S E RT W I J N M I G U E L T O R R E S, M O S C A T E L O R O F L O R A L I S S PA I N Een zachte, zoete dessert- en kaaswijn met de zonnige smaak van rozijnen. G L A S 4, - T G E H E I M E K E L

Nadere informatie

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco HUISWIJN Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Glas Fles Drostdy-Hof Chenin Blanc 3,50 17,50 Klosterhof Bereich Bernkastel 3,50 17,50 Rosé d Anjou Couperin 3,50 17,50

Nadere informatie

Dossier Klant. Noodzakelijk voor de facturatie Te consulteren op de site: E V N R. Firma.

Dossier Klant. Noodzakelijk voor de facturatie Te consulteren op de site:   E V N R. Firma. Dossier Klant Noodzakelijk voor de facturatie Te consulteren op de site: www.dutchbeerchallenge.nl Voorbehouden voor de Organisatie E V N R. Firma Firma: Adres: Postcode: Gemeente: Land BTW: E-mail: URL:

Nadere informatie

Harvey's Drafts. Tripel Karmeliet 8.0% 4.8 Tripel, volle complexe smaak en afdronk, toon van citroen Tripel, full and complex flavours, notes of lemon

Harvey's Drafts. Tripel Karmeliet 8.0% 4.8 Tripel, volle complexe smaak en afdronk, toon van citroen Tripel, full and complex flavours, notes of lemon Harvey's Drafts Brand Pilsener 5.0% 2.5 Pilsener gebrouwen met meer hop voor een unieke, krachtige smaak Local lager brewed with more hops for a unique, powerful flavour Brand Weizen 5.1% 3.9 Goudkleurig,

Nadere informatie

TRAPPIST. Ora et labora: bid en werk

TRAPPIST. Ora et labora: bid en werk Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een trappist- en abdijbier? En wat is nou precies een tripel? Hieronder nemen we een aantal bierstijlen en types onder de loep. Ora et labora: bid en werk Vaak

Nadere informatie

DE LUSTIGE BROUWERS (Segtom)

DE LUSTIGE BROUWERS (Segtom) DE LUSTIGE BROUWERS (Segtom) Eden Blond Een fris blond troebel bier met Eden Quadrupel Lekker romig en vol voor op koude een eigenzinnig karakter. winteravonden, maar ook heerlijk Zacht, vol, kruidig licht

Nadere informatie

PALM BREWERIES. DÉ SPECIAALBIEREXPERT VAN NEDERLAND... UIT BELGIË

PALM BREWERIES. DÉ SPECIAALBIEREXPERT VAN NEDERLAND... UIT BELGIË Bierkaart PALM Breweries bekleedt een unieke positie in het bierlandschap omdat zij de enige brouwerijgroep ter wereld is die Belgische authentieke bieren brouwt volgens de vier aloude gistingswijzen in

Nadere informatie

Oktober 23. Van De Witte Leeuw. Ingrediënten: water, hop, diverse moutsoorten o.a. donker gebrande gist en enkele kruiden

Oktober 23. Van De Witte Leeuw. Ingrediënten: water, hop, diverse moutsoorten o.a. donker gebrande gist en enkele kruiden U proeft in Lemmy's biercafé Oktober 23 Van De Witte Leeuw In 2010 is de ambachtelijke brouwerij De Witte Leeuw van start gegaan met het ontwikkelen van diverse bieren. In juni 2011 is deze brouwerij opgericht.

Nadere informatie

Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe

Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe Ons Lagerhuys is hèt restaurant in Garderen, waar je uit bent en je tegelijkertijd helemaal thuis voelt. Gezellig en gemoedelijk, dat is de sfeer, gekoppeld aan

Nadere informatie

DRANKEN. OVERIG Tonic Elderflower 2,75

DRANKEN. OVERIG Tonic Elderflower 2,75 DRANKEN KOFFIES EXTRA S Café Lungo 2,25 Slagroom 0,35 Espresso 2,25 Sojamelk 0,25 Doppio 3,15 Kokosmelk 0,25 Ristretto 2,25 Havermelk 0,25 Cappuccino 2,60 Amandelmelk 0,25 Latte Macchiato 3,10 Caramel

Nadere informatie

Tapbieren. Jupiler - 5,2% 2,60. Leffe Bruin - 6,5% 4,00. BXL Blond - 7% 4,00. Hoegaarden - 5% 3,50. Cornet - 8,3% 5,00. La Chouffe - 8% 4,00

Tapbieren. Jupiler - 5,2% 2,60. Leffe Bruin - 6,5% 4,00. BXL Blond - 7% 4,00. Hoegaarden - 5% 3,50. Cornet - 8,3% 5,00. La Chouffe - 8% 4,00 Bent u net zo n speciaalbier liefhebber als wij? Blader dan op uw gemak door onze kaart voor onze uitgebreide selectie Belgische speciaalbieren. Naast de bieren in deze kaart, schenken we ook 6 bieren

Nadere informatie

Single Highland Whisky Co-operative

Single Highland Whisky Co-operative 27 mei 2016 Single Highland Whisky Co-operative Highlands Alcoholpercentage 40% Leeftijd 12y Working with Whyte & Mackay's master blender, Richard Paterson, the retail chain has selected the Highland single

Nadere informatie

Dunhill Early Morning

Dunhill Early Morning Dunhill Early Morning Deze blend is een mengeling van traag brandende Oosterse tabakken met lichtheldere en rode Virginia tabaksbladeren. Deze mengeling wordt geperst en licht verhit. Daarna wordt een

Nadere informatie

Bierkaart. (ambachtelijk)

Bierkaart. (ambachtelijk) (ambachtelijk) Jopen Koyt Jopen Koyt is gebrouwen volgens een recept uit 1407 en is een bier gebrouwen met gruit. Gruit is een middeleeuws kruidenmengsel waarin gagel het meest nadrukkelijk aanwezig is.

Nadere informatie

Huiswijn Wit en Rood

Huiswijn Wit en Rood Huiswijn Wit en Rood (Italie) Een heerlijke huiswijn, in de mond proef je een lichte aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Lekker

Nadere informatie

Nederlands eerste witbier Witte Raaf terug van weggeweest

Nederlands eerste witbier Witte Raaf terug van weggeweest 14 mei 2019, 11:05 (CEST) Nederlands eerste witbier Witte Raaf terug van weggeweest Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company herintroduceren Nederlands witbier Arcen, 14 mei 2019 Aanstaande donderdag

Nadere informatie

Catalogus. Zilverstraat BRUGGE Code: BE01DEM. Meer weten?

Catalogus. Zilverstraat BRUGGE Code: BE01DEM. Meer weten? Meer weten? Zilverstraat 26 8000 BRUGGE 050 33 19 43 be01dem@pf.cofep.be Code: BE01DEM Catalogus Zilverstraat 26 8000 BRUGGE 050 33 19 43 be01dem@pf.cofep.be Chocolade Mix CHOCOLADE Luxe ballotin (per

Nadere informatie

CAVA FRANCESC RICART BRUT

CAVA FRANCESC RICART BRUT CAVA FRANCESC RICART BRUT Francesc Ricart Brut is gemaakt volgens de traditionele methode met de typische cava-druiven Xarel-lo, Macabeo en Parellada. Deze cava heeft 14 maanden gerijpt op fles, maar behoudt

Nadere informatie

BIER 5 HOMMELES HOUTEN 1 BORRELNOOT WOERDEN 9 VANDESTREEK UTRECHT 2 CEAUX BREW UTRECHT 6 DE LECKERE VLEUTEN 10 ROCKCITY BEERS AMERSFOORT

BIER 5 HOMMELES HOUTEN 1 BORRELNOOT WOERDEN 9 VANDESTREEK UTRECHT 2 CEAUX BREW UTRECHT 6 DE LECKERE VLEUTEN 10 ROCKCITY BEERS AMERSFOORT UTRECHT Provincie Utrecht Bij Kloek hebben we de bieren gesorteerd op brouwerij. Dit zijn micro-brouwerijen uit de provincie, zo kunnen we jullie bierliefhebbers laten zien wat voor een fantastische bieren

Nadere informatie

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5.

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5. Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België Filou 8.5 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 50cl België Grolsch 5.0 % 25cl Nederland Wij

Nadere informatie

: Classic Speyside. Voor meer informatie: De Benriach range kent een gevarieerd aantal jaargangen en stijlen:

: Classic Speyside. Voor meer informatie:   De Benriach range kent een gevarieerd aantal jaargangen en stijlen: Introductie Sinds kort is De Monnik Dranken distributeur voor Nederland van de Schotse The Benriach Whisky. De Benriach distilleerderij werd opgericht in 1898 en is na een paar jaar in andere handen te

Nadere informatie

Huiswijnen (ook per glas te bestellen)

Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Wijnkaart Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Opta Wit Dão Vinho Branco 2015 20,50 Sappige, droge witte wijn uit de Dão regio. Deze wijn is gemaakt van de Encruzado, Malvasia Fina en Cerceal Branco.

Nadere informatie

Wolfburn 3y, 46. proefnotities:

Wolfburn 3y, 46. proefnotities: Wolfburn 3y, 46 proefnotities: Neus: Zoet, vol en rond. Flink wat vanille, wit fruit (peren, maar vooral appels) gevolgd door een groene toets (asperges en een takje munt), maar ook iets van stoepkrijt.

Nadere informatie

ALCOHOLARM. Jupiler NA 0,5% 2,50. Jupiler NA heeft een frisse en een licht moutige smaak.

ALCOHOLARM. Jupiler NA 0,5% 2,50. Jupiler NA heeft een frisse en een licht moutige smaak. ALCOHOLARM Jupiler NA 0,5% 2,50 Jupiler NA heeft een frisse en een licht moutige smaak. Jupiler NA is een alcoholarm bier van lage gisting met een alcoholpercentage van 0,5%. AMBER ALE Pauwel Kwak 8,4%

Nadere informatie

Jupiler. Portfolio JUPILER. Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak

Jupiler. Portfolio JUPILER. Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak Portfolio Jupiler JUPILER Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak Smaak Toegankelijk en fris karakter, met een rijke moutsmaak Serveren

Nadere informatie

BIERBOEK JE FAVORIETE BIERTJES OP TAP EN FLES PROOST!

BIERBOEK JE FAVORIETE BIERTJES OP TAP EN FLES PROOST! BIERBOEK JE FAVORIETE BIERTJES OP TAP EN FLES PROOST! DE SPECIALE BIEREN VAN CAFE DE ROEMER OP EEN RIJTJE. Wij vinden bier vooral lekker! En met heel veel belangstelling volgen we de bierontwikkeling in

Nadere informatie

Hoegaarden. Portfolio HOEGAARDEN WIT

Hoegaarden. Portfolio HOEGAARDEN WIT Portfolio Hoegaarden HOEGAARDEN WIT Pittige koriander en een vleugje sinaasappelschil geven Hoegaarden Wit (4,9%) een extreem verfrissend karakter en verrassend zachte smaak Smaak Zacht, licht, matig zoet

Nadere informatie

PRODUCT. Sinds 1921 CATALOGUS

PRODUCT. Sinds 1921 CATALOGUS PRODUCT Sinds 1921 CATALOGUS Beste klant, Siebrand, een bijzonder familiebedrijf, is opgericht in 1921. Wij zijn trots op de rijke historie die wij als bedrijf hebben. Het Siebrand-imago wordt gekenmerkt

Nadere informatie

Het Roois Biergilde presenteert MAREDSOUS

Het Roois Biergilde presenteert MAREDSOUS www.rooisbiergilde.nl Het Roois Biergilde presenteert MAREDSOUS 18 MAART 2009 MAREDSOUS Maredsous is het authentieke bier van de benedictijner monniken van de abdij van Maredsous in België. De abdij ligt

Nadere informatie

Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75. Koffie verkeerd 2,00. Warme Chocolademelk 2,00. Slagroom 0,50. Irish Coffee 4,50

Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75. Koffie verkeerd 2,00. Warme Chocolademelk 2,00. Slagroom 0,50. Irish Coffee 4,50 Warme Drank Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75 Koffie verkeerd 2,00 Warme Chocolademelk 2,00 Slagroom 0,50 Irish Coffee 4,50 Soep Soep van de dag 2,50 Erwtensoep 3,00 Tosti Ham/Kaas 2,00 Frisdrank Spa

Nadere informatie

BUBBELS. Rosanti Prosecco Spumante fles 30 glas 6,5 Italië - Treviso Frisse prosecco met tonen van citrusfruit en een verfijnde mousse.

BUBBELS. Rosanti Prosecco Spumante fles 30 glas 6,5 Italië - Treviso Frisse prosecco met tonen van citrusfruit en een verfijnde mousse. BUBBELS Rosanti Prosecco Spumante fles 30 glas 6,5 Italië - Treviso Frisse prosecco met tonen van citrusfruit en een verfijnde mousse. Rosanti Spumante Rosé Extra Dry fles 30 Italië - Treviso Licht roze

Nadere informatie

bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, fat max, Landbrood , burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, Stoer,

bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, fat max, Landbrood , burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, Stoer, bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, meijel, borrel, vis, trabant, koffie, wifi, snorfiets, Josper, vlees, puur, terras, eerlijk, de zwaan, swingtrike, houtskool, fat max, Landbrood Stoer,,

Nadere informatie