Center for Company Law

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Center for Company Law"

Transcriptie

1 Center for Company Law Jaarverslag 2000 In 2000 lag binnen het Center for Company Law de nadruk op de voortgang van het onderzoeksprogramma Grondslagen en ontwikkelingen van het privaat- en fiscaalrechtelijk ondernemingsrecht en op de rapportage ten behoeve van de prévisitatie. Ook is een aanvang gemaakt met het opzetten van een website voor het Center for Company Law. Alle centrumleden kregen een "personal-webpage". Hierop kan melding worden gemaakt van publicaties, de organisatie van of het bezoek aan (internationale) congressen en symposia en informatie over onderzoek en onderwijs. Eerstegeldstroomonderzoek Centraal stond de uitvoering van het voorwaardelijk gefinancierde onderzoeksprogramma Grondslagen en ontwikkelingen van het privaat- en fiscaalrechtelijk ondernemingsrecht ( ) onder leiding van prof.dr. Essers, prof.mr. M.J.G.C. Raaijmakers en prof.dr. R.D. Vriesendorp. Doel van dit programma is te komen tot een verbreding en verdieping van de kennis van het civiel- en fiscaalrechtelijke ondernemingsrecht voor zover dit recht betrekking heeft op het ontstaan, functioneren, reorganiseren en beëindigen van ondernemingen in verschillende rechtsvormen. Daarbij streeft het Center for Company Law enerzijds naar een integratie van het onderzoek uitgevoerd binnen de drie van het centrum deel uitmakende onderzoeksgebieden vennootschapsrecht, goederen- en insolventierecht alsmede fiscaal recht, en anderzijds naar een verdere verdieping van het onderzoek binnen de drie specifieke deelgebieden afzonderlijk. In 2000 liepen binnen de eerstegeldstroom de volgende promotieonderzoeken: E.M. Hemmen. Effecten als verhaalsobject. Promotor: prof.mr. R.D. Vriesendorp. M. Kuijpers. De aansprakelijkheid van betrokkenen bij een insolvente onderneming. Promotores: prof.mr. R.D. Vriesendorp en mr. F.M.J. Verstijlen. F.G.H. Kristen. De strafbaarstelling van misbruik van voorwetenschap. Promotor: prof.mr. M.S. Groenhuijsen. J.W.H. van Zadelhoff. Het concernbegrip in het vennootschapsrecht en het fiscale recht. Promotores: prof.dr. P.H.J. Essers en prof.mr. M.J.G.C. Raaijmakers. Tweedegeldstroomonderzoek De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) financierde in 2000 de volgende promotieonderzoeken: N.W.M. van den Heuvel. Grenzen aan de zekerheid. Promotores: prof.mr. R.D. Vriesendorp en prof.mr. J.B.M. Vranken.

2 E.P.M. Vermeulen. Europese harmonisatie van het recht inzake personenvennootschappen. Promotor: prof.mr. M.J.G.C. Raaijmakers. Aspasia-programma: NWO honoreerde het onderzoekvoorstel van dr. D.E.J.A. Deli in het kader van het Aspasia-programma. Het programma Aspasia wil een grotere doorstroom bevorderen van vrouwelijke universitair docenten naar UHD-niveau. Het voorstel strekt zich uit over vijf jaar en bevat zowel eigen onderzoek als een project dat de aanvraagster gaat begeleiden. NWO en het ministerie van OCenW financieren dit project dat de titel Naar een modern stelsel van goedenrechtelijke zekerheden draagt. PPS: NWO kende een Persoonsgerichte Postdoc Subsidie toe aan mr. F.M.J. Verstijlen voor het tweejarig onderzoeksproject Ongerechtvaardigde verrijking en verarming van de faillissementsboedel. Derdegeldstroomonderzoek Op 15 september 2000 werd het Anton Philips Fonds opgericht. Met de door Philips aan dit Fonds ter beschikking gestelde middelen ten bedrage van een miljoen gulden voor de komende vijf jaar zal het wetenschappelijk onderzoek van het Center for Company Law worden ondersteund op het terrein van internationaal ondernemings-, handels- en belastingrecht. Door het Fonds wordt een 'Anton Philips Chair' ingesteld, waarvoor jaarlijks een vooraanstaande buitenlandse hoogleraar zal worden benoemd. Het Fonds ondersteunt tevens de instelling van bijzondere leerstoelen en wetenschappelijke activiteiten op eerdergenoemde rechtsgebieden. In opdracht van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu werd, ter voorbereiding op een nieuw wetsontwerp, een onderzoek uitgevoerd naar de civielrechtelijke aspecten van drinkwaternetten. Het onderzoek droeg de titel Regelgeving overheidseigendom drinkwaternetten. Andere derdegeldstroomprojecten waren: Mr. O.B. Linker, Seminar Start-Finish, Symposium Garantstelling Curatoren TOGI en Fokker-advies. Hoogtepunten Binnen het Center for Company Law promoveerde: C.M. Grundmann. Koersen door het effectenrecht: beschouwing omtrent Nederlands effectenrecht. Promotor: prof.mr. M.J.G.C. Raaijmakers. Binnen het Center for Company Law hield een oratie: prof.mr. I.J.F.A. van Vijfeijken. Krachtens erfrecht.

3 Schoordijk-reeks: De Schoordijk-reeks is de publicatiereeks van het Schoordijk Instituut. Elk centrum heeft daarbinnen zijn eigen eigen subreeks. In deze subreeksen verschijnen naast dissertaties en oraties ook gezamenlijke bundels en andere boeken van medewerkers. Voor het Center for Company Law verschenen binnen de Schoordijk-reeks de volgende publicaties: P.H.J. Essers, R.H. Happé, G.T.K. Meussen, M.J.G.C. Raaijmakers en R.D. Vriesendorp. Verkenningen op de grens van burgerlijk recht en belastingrecht. R.D. Vriesendorp, A.T.J.M. Jacobs, W.J.P.M. Fase, R. Blanpain en S. Sonke. Werknemersrechten in faillissement: een rechtsvergelijkende beschouwing. C.M. Grundmann. Koersen door het effectenrecht: beschouwing omtrent Nederlands effectenrecht. Overige publicaties: (Voor een volledig publicatieoverzicht zie het overzicht Wetenschappelijke publicaties in 2000.) G.T.K. Meussen. The Principle of Equality in European Taxation (EUCOTAX series on European taxation) J.L.M. Gribnau, J.A.G. van der Geld en Richard Happé e.a. Belastingrecht en ethiek in debat: opstellen over ethische aspecten van belastingheffing. The Principle of Equality in European Taxation (EUCOTAX series on European taxation) M.J.G.C. Raaijmakers en J.A. McCahery. Corporate Governance and Capital Markets. An International Perspective.. P.H.J Essers, P.A. Flutsch en M.A. Ultee (red.) Environmental Policy and Direct Taxation in Europe ((EUCOTAX series on European taxation) M.J.G.C. Raaijmakers. The European Reform Agenda for Company and Securities Law (in: Ongebonden recht Bedrijven, NGB Lustrumbundel). R.D. Vriesendorp e.a. Transactional Avoidance in the Netherlands (in: International Insolvency Review, nr. 1). J.A. McCahery and W.W. Bratton. Fiscal Federalism, Tax Harmonisation and Wealth Distribution: Translating Theory to Policy in the European Union (in: Social Sciences Research Network). J.A. McCahery and W.W. Bratton. Comparative Corporate Governance and the Case against Cross-Reference (in: Social Sciences Research Network). A.C. Rijkers en J.E.A.M. van Dijck. De aanmerkelijkbelangregeling in de Wet IB 1964 en de Wet IB 2001.

4 Congressen: 4 februari Op 4 februari organiseerde het Center for Company Law een seminar voor EUCOTAX over The Principle of Equality in European Taxation. EUCOTAX is een samenwerkingsverband tussen de fiscale instituten van de universiteiten van Barcelona, Osnabrück, Wenen, Leuven, Londen, Parijs, Rome, Bologna en Tilburg. In 1999 werd een gelijknamige publicatie van mr. G.T.K. Meussen uitgegeven, waarin werd de toepassing van het gelijkheidsbeginsel in het belastingrecht in acht Europese landen is beschreven. Sprekers op het seminar waren Dr. Sophie Boyron (Birmingham), prof. Dieter Birk (Münster) en mr. J.W. van der Berge (Hoge Raad) september Legal and Valuation Issues of Internet Business and New Tech Commerce (in samenwerking met TIAS). 12 december Congres wetswijzigingen 2000 Dit congres behandelde de wijzigingen in de belastingwetgeving. Tot de sprekers behoorden onder meer prof.mr. R.H. Happé, prof.dr. P.H.J. Essers, prof.dr. A.C. Rijkers, prof. dr. J.A.G. van der Geld, prof.dr. G.J.B. Dietvorst en mr. G.T.K. Meussen. De onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer het ondernemersbegrip, personenvennootschappen, aanmerkelijk belangregeling, vennootschapsbelasting, oudedagsvoorzieningen en "varia veegwet". Internationale activiteiten: Prof.dr. P.H.J. Essers was gasthoogleraar aan de Université Paris-Panthéon- Sorbonne te Parijs, aan de Wirtschaftuniversität van Wenen en aan de Universiteit van Bologna. Prof.dr. P.H.J. Essers, mr.dr. G.J.M.E. de Bont en mr. E.C.C.M. Kemmeren vormden de redactie van de EUCOTAX Series on European Taxation. Prof.mr. R.D. Vriesendorp werd in het verslagjaar uitgenodigd zitting te nemen in de Editorial Board van de International Insolvency Review. Dr. J.A. McCahery verzorgde op 5 mei een lezing getiteld Regulatory Competition in Banking: Conflicting Incentives for Bank Regulators, tijdens een conferentie over Global Economic Disorder and Politics for a New Financial Architecture in the Millenium. De conferentie werd gehouden aan de Universiteit van Amsterdam. Prof.dr. A. Verbeke nam, in het kader van een European Civil Code-project, van 18 tot 20 mei deel aan een congres over Bussiness Trust. Het congres vond plaats te Como. Dr. J.A. McCahery presenteerde een paper over Tax Coordination in the EU tijdens de Second International Conference of the Association of Public Economics Theory. De conference werd op 20 juli gehouden aan de University of Warwick. Prof.dr. P.H.J. Essers en mr. E.C.C.M. Kemmeren bezochten van 4 tot 8 september het IFA-congres, een wereldcongres voor fiscalisten in München. Prof.dr. P.H.J. Essers zat een seminar over misbruik van belastingverdragen voor, mr. E.C.C.M. Kemmeren was secretaris van een panel.

5 Prof.mr. R.H. Happé en mr.dr. J.L.M. Gribnau namen op 30 november en 31 december deel aan een conferentie getiteld AFunzioni ispettive e tutela del contribuente nella prospettiva Europea. Deze conferentie vond plaats te Rome en werd georganiseerd door de Guardia di Finanza, Scuola Polizia Tributaria. Happé en Gribnau verzorgden een voordracht over 'Assessment, Reassessment and Taxpayer Protection in a Eurpean Perspective'. Dr. D.E.J.A. Deli sprak op het jaarlijks terugkerende congres van de European Association for Education Law and Policy, dit jaar gehouden van 14 tot 17 december 2000 te Parijs. Het thema van dit internationale congres was: Responsability and Liability in Education. De lezing van dr. D.E.J.A. Deli, gehouden op 15 december, ging over The Liability of Organisers and Education Providers: the Belgian Framework. Onderzoeksmedewerkers Hoogleraren Prof.dr.mr. D.B. Bijl Prof.dr. G.J.B. Dietvorst Prof.dr. P.H.J. Essers Prof.mr. R.C.J. Galle Prof.dr. J.A.G. van der Geld Prof.mr. R.H. Happé Prof.mr. D. Juch Prof.mr. M.J.G.C. Raaijmakers Prof.dr. A.C. Rijkers Prof.dr. A. Verbeke* Prof.mr. I.J.F.A. van Vijfeijken Prof.mr. R.D. Vriesendorp Universitair hoofddocenten Mr. D.E.J.A. Deli Mr.dr. J.L.M. Gribnau Dr. J.A. McCahery Mr. G.T.K. Meussen Mr. F.M.J. Verstijlen Universitair docenten Dr. J.C. Caanen (tot ) Drs.ing. H.T.P.M. van den Hurk (tot ) Mr. E.C.C.M. Kemmeren Mr.drs. F.P. van Koppen (tot ) Mr. H. Maathuis (tot ) Mr. J.T.L. Nillesen Mr.dr. L.L.M. Prinsen Mr. G.J.H. van der Sangen

6 Postdocs Dr. G.J.M.E. de Bont Mr. F.G.M. Kristen* Toegevoegd onderzoeker Mr.drs. C.M. Grundmann Promotieonderzoekers Mr. E.M. Hemmen (tot ) Mr. N. van den Heuvel Mr. F.G.H Kristen Mr. M. Kuijpers (per ) Mr. E.P.M. Vermeulen Drs. J.W.H. van Zadelhoff (tot ) * Participeert ook in het Centrum voor Procesrecht

Center for Company Law

Center for Company Law Center for Company Law Jaarverslag 2001 Eerstegeldstroomonderzoek Tweedegeldstroomonderzoek Derdegeldstroomonderzoek Hoogtepunten Schoordijkreeks Georganiseerd in 2001 Internationale publicaties Overige

Nadere informatie

Wetenschappelijke publicaties

Wetenschappelijke publicaties Publicaties Center for Company Law 2000 Wetenschappelijke publicaties Alink, E. Alink, E. & Albregtse, D.A. Heffingen over uitkeringen en loon. In Fase, W.J.P.M. & Hamilton, G.J.A. (Ed.), Sociale verzekeringswetten.

Nadere informatie

Wetenschappelijke publicaties

Wetenschappelijke publicaties Publicaties Center for Company Law 1997 Wetenschappelijke publicaties Bijl, D.B. Bijl, D.B. Omzetbelasting en onroerend goed. Deventer: FED, 185 pp. Bijl, D.B. Aansprakelijkheid voor belastingen: samenloop

Nadere informatie

Center for Company Law in 2002

Center for Company Law in 2002 Center for Company Law in 2002 Inleiding Binnen het Center for Company Law 1 onderzoeken juristen de wisselwerking tussen het ondernemings-, belasting-, effecten-, goederen- en insolventierecht. Centraal

Nadere informatie

Center for Company Law in 2003

Center for Company Law in 2003 Center for Company Law in 2003 Introductie Binnen het Center for Company Law 1 onderzoeken juristen de wisselwerking tussen het ondernemings-, belasting-, effecten-, goederen- en insolventierecht. Centraal

Nadere informatie

Wetenschappelijke publicaties

Wetenschappelijke publicaties Publicaties Center for Company Law 1999 Wetenschappelijke publicaties Alink, E. Alink, E. & Albregtse, D.A. Heffingen over uitkeringen en loon. In Fase, W.J.P.M., Hamilton, G.J.A. & Noordam, F.M. (Eds.),

Nadere informatie

Wetenschappelijke publicaties

Wetenschappelijke publicaties Publicaties Center for Company Law 1998 Wetenschappelijke publicaties Bijl, D.B. Bijl, D.B. Omzetbelasting en onroerend goed. FED fiscale brochure. Deventer: Uitgeverij FED bv, 185 pp. Bijl, D.B. Onroerend

Nadere informatie

Wetenschappelijke publicaties

Wetenschappelijke publicaties Publicaties Center for Company Law 1996 Wetenschappelijke publicaties Bijl, D.B. Bijl, D.B. Europese richtlijnen en Nederlandse omzetbelasting ten aanzien van onroerende zaken. In Rijkers, A.C. & Vijfeijken,

Nadere informatie

Publicaties Center for Company Law 2004

Publicaties Center for Company Law 2004 Publicaties Center for Company Law 2004 Overige wetenschappelijke activiteiten Borgers, M.J., Kristen, F.G.H. & Reynaers, S. (Ed(s).). (2004). Europees straf(proces)recht 2004/2006. Basisteksten. Nijmegen:

Nadere informatie

Met Recht. i Kluwer. Redactie: Peter Essers Geert Raaijmakers Ger van der Sangen Albert Verdam Erik Vermeulen. a Wotters Kluwer business

Met Recht. i Kluwer. Redactie: Peter Essers Geert Raaijmakers Ger van der Sangen Albert Verdam Erik Vermeulen. a Wotters Kluwer business Met Recht Verzamelde opstellen over privaat- en fiscaalrechtelijk ondernemingsrecht aangeboden aan Theo Raaijmakers ter gelegenheid van zijn afscheid als hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Universiteit

Nadere informatie

Tilburg University. Center for Company Law. Jaarverslag 2004. Sponsored by Anton Philips Fund

Tilburg University. Center for Company Law. Jaarverslag 2004. Sponsored by Anton Philips Fund Tilburg University Center for Company Law Jaarverslag 2004 Sponsored by Anton Philips Fund Center for Company Law Verslag activiteiten 2004 Inleiding Algemene omschrijving werkterrein en doelstellingen

Nadere informatie

Wetenschappelijke publicaties

Wetenschappelijke publicaties Publicaties Center for Company Law 2001 Wetenschappelijke publicaties Essers, P.H.J. Essers, P.H.J. & Happé, R.H. Kroniek van het belastingrecht. Nederlands Juristenblad, 2001, 1506-1512. Essers, P.H.J.

Nadere informatie

Center for Company Law Jaarverslag 2006 Sponsored by Anton Philips Fund

Center for Company Law Jaarverslag 2006 Sponsored by Anton Philips Fund Center for Company Law Jaarverslag 2006 Sponsored by Anton Philips Fund Center for Company Law Verslag activiteiten 2006 Inleiding Algemene omschrijving werkterrein en doelstellingen Binnen het Center

Nadere informatie

Center for Company Law Jaarverslag 2005 Sponsored by Anton Philips Fund

Center for Company Law Jaarverslag 2005 Sponsored by Anton Philips Fund Center for Company Law Jaarverslag 2005 Sponsored by Anton Philips Fund Center for Company Law Verslag activiteiten 2005 Inleiding Algemene omschrijving werkterrein en doelstellingen Binnen het Center

Nadere informatie

Publicaties Center for Company Law 2004

Publicaties Center for Company Law 2004 Publicaties Center for Company Law 2004 Wetenschappelijke publicaties Bont, G.J.M.E. de (2004). De (voorgestelde) dwangsom- en invorderingsbeschikking: een wetgevende dwaling. Weekblad voor fiscaal recht,

Nadere informatie

Wetenschappelijke publicaties

Wetenschappelijke publicaties Publicaties Center for Company Law - 2002 Wetenschappelijke publicaties Dijkstra, C.G. Dijkstra, C.G. (2002). Bedrijfsopvolgingsfaciliteiten in de Successiewet. Fiscaal Tijdschrift Vermogen, 5-13. Dijkstra,

Nadere informatie

Center for Company Law Jaarverslag 2007 Sponsored by Anton Philips Fund

Center for Company Law Jaarverslag 2007 Sponsored by Anton Philips Fund Center for Company Law Jaarverslag 2007 Sponsored by Anton Philips Fund Center for Company Law Verslag activiteiten 2007 Inleiding Algemene omschrijving werkterrein en doelstellingen Binnen het Center

Nadere informatie

Overzicht inschrijvingsvereisten Rechten 2015-2016

Overzicht inschrijvingsvereisten Rechten 2015-2016 Bachelor of Science in de Rechten (180 studiepunten) 1ste bachelorjaar - Modeltraject ( 60 sp verplicht ) Bronnen en beginselen van het recht 1 6 Sociologie I 1 6 Politieke Geschiedenis van België 1 6

Nadere informatie

Wetenschappelijke publicaties

Wetenschappelijke publicaties Publicaties Center for Company Law 2003 Wetenschappelijke publicaties Essers, P.H.J. Essers, P.H.J., Kemmeren, E.C.C.M. & Meussen, G.T.K. (Ed(s).). (2003). Redactie EUCOTAX Series on European Taxation.

Nadere informatie

6 International Human Rights 2sem

6 International Human Rights 2sem Universiteit: The University of Melbourne 1 ste semester Leuven = 2 de semester Melbourne / 2 de semester Leuven = 1 ste semester Melbourne Vermeldingen ivm semester in kolom opmerkingen verwijzen naar

Nadere informatie

MA FR: profiel directe belastingen

MA FR: profiel directe belastingen MA FR: profiel directe belastingen 2008 Universiteit Maastricht MA FR: profiel directe belastingen Page 1 of 157 Inhoudsopgave Ondernemingsrecht... 5 Fiscaal Concernrecht... 7 European Value Added Tax...

Nadere informatie

Sommige vakken worden intensief gedoceerd (vb. in één maand), andere vakken over een gans semester. Indicatie wordt weergegeven in kolom semester.

Sommige vakken worden intensief gedoceerd (vb. in één maand), andere vakken over een gans semester. Indicatie wordt weergegeven in kolom semester. Universiteit: University of Melbourne 1 ste semester Leuven = 2 de semester Melbourne / 2 de semester Leuven = 1 ste semester Melbourne. Vermeldingen i.v.m. semester in kolom opmerkingen verwijzen naar

Nadere informatie

Center for Company Law Jaarverslag 2008 Sponsored by Anton Philips Fund

Center for Company Law Jaarverslag 2008 Sponsored by Anton Philips Fund Center for Company Law Jaarverslag 2008 Sponsored by Anton Philips Fund Center for Company Law Verslag activiteiten 2008 Inleiding Algemene omschrijving werkterrein en doelstellingen Binnen het Center

Nadere informatie

Onderzoek het ondernemingsrecht! 2019

Onderzoek het ondernemingsrecht! 2019 Symposium (Notarieel) Ondernemingsrecht (WONO) Onderzoek het ondernemingsrecht! 2019 datum: 25 januari 2019 om 15.00 uur plaats: Van Eeghenstraat 222 Amsterdam (Stichting tot Bevordering der Notariële

Nadere informatie

Tentamenrooster 2014-2015: ESL masteropleidingen

Tentamenrooster 2014-2015: ESL masteropleidingen Tentamenrooster 2014-2015: ESL masteropleidingen Blok 1 RL52 Capita arbeidsrecht ma 29-09-2014 18:30 21:30 RM59 Advanced Public International Law I ma 03-11-2014 09:30 12:30 RQ95 Jeugdpsychologie en criminaliteit

Nadere informatie

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 141

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 141 2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 141 Inhoudsopgave Sancties... 5 Verdieping strafprocesrecht...7 Capita selecta criminologie... 9 European criminal law... 11 Verdieping materieel strafrecht... 13

Nadere informatie

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 128

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 128 2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 128 Inhoudsopgave Strafrechtelijke sancties... 5 Verdieping strafprocesrecht...7 Capita criminologie... 9 European criminal law... 11 Verdieping materieel strafrecht...

Nadere informatie

College- en tentamenrooster 2015-2016 Masteropleidingen ESL

College- en tentamenrooster 2015-2016 Masteropleidingen ESL College- en tentamenrooster 2015-2016 Masteropleidingen ESL De vakken zijn in dit rooster per blok in alfabetische volgorde opgenomen. BLOK 1 vaknaam/code dag van tot weken Comparative Law and Economics

Nadere informatie

Wessels Insolventierecht

Wessels Insolventierecht Wessels Insolventierecht (voorheen Polak Wessels) Hét handboek op het terrein van het insolventierecht International Insolvency Law Unieke reeks Wessels heeft een geheel nieuw werk geschreven. De enige

Nadere informatie

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 114

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 114 2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 114 Inhoudsopgave Ondernemingsrecht... 4 Arbeidsrecht... 6 Intellectual property law... 8 Insolventierecht...10 Sociale zekerheid... 11 Corporate social responsibility...

Nadere informatie

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 126

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 126 2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 126 Inhoudsopgave Ondernemingsrecht... 5 Arbeidsrecht... 7 Insolventierecht... 9 Sociale zekerheid... 10 European labour and social security law... 12 Geschillen

Nadere informatie

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 123

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 123 2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 123 Inhoudsopgave Rechtshandeling en overeenkomst... 4 Onrechtmatige daad en schadevergoeding... 6 Family law in Europe... 8 Civiele rechtspleging... 10 Overheid

Nadere informatie

Collegerooster Masters ESL

Collegerooster Masters ESL Collegerooster Masters ESL 2016-2017 De vakken in dit rooster zijn per blok in alfabetische volgorde opgenomen. BLOK 1 vaknaam/code dag van tot weken Doing Criminological Research: Methodological and Ethical

Nadere informatie

Rechtsgeleerdheid Faculty of Law

Rechtsgeleerdheid Faculty of Law Rechtsgeleerdheid Faculty of Law 2008 Universiteit Maastricht Rechtsgeleerdheid Page 1 of 143 Table of content Inleiding in de Rechtswetenschap... 5 Vaardigheden voor Juristen A... 7 Inleiding Straf- en

Nadere informatie

CONCEPT Tentamenplanning Bachelor en Masteronderwijs Tt of Hk. Week Dag Datum begin-tijd eindtijd Vaknaam. studiegids-nr.

CONCEPT Tentamenplanning Bachelor en Masteronderwijs Tt of Hk. Week Dag Datum begin-tijd eindtijd Vaknaam. studiegids-nr. 41 Ma 11-10-10 09.00 12.00 Transnationaal vermogensrecht T 23011008 MA 41 Ma 11-10-10 09.00 12.00 Transnationaal vermogensrecht T 23011008 MA 41 Ma 11-10-10 13.00 16.00 Trade and finance in a global economy

Nadere informatie

Masters: Master 2 vakken kunnen niet door erasmusstudenten worden opgenomen.

Masters: Master 2 vakken kunnen niet door erasmusstudenten worden opgenomen. Universiteit Paris V (Descartes) Structuur Licences Masters: Master 2 vakken kunnen niet door erasmusstudenten worden opgenomen. Aantal studiepunten per vak kunnen verschillend zijn naargelang een TD al

Nadere informatie

Universiteit: ULB. Master in de Rechten. spe R. code sem Vak Leuven sp LV. Equivalent Vak Buitenland. Zingeving A09C5A 1

Universiteit: ULB. Master in de Rechten. spe R. code sem Vak Leuven sp LV. Equivalent Vak Buitenland. Zingeving A09C5A 1 Universiteit: ULB Vakken met een code DROI-Y- zijn vakken die aan de VUB worden gedoceerd. Van deze vakken mogen de inkomende erasmus belgica studenten max. 2 vakken per semester volgen. Master in de Rechten

Nadere informatie

Universiteit: ULB. Master in de Rechten. Equivalent Vak Buitenland. code sem Vak Leuven sp LV. spe R. Zingeving

Universiteit: ULB. Master in de Rechten. Equivalent Vak Buitenland. code sem Vak Leuven sp LV. spe R. Zingeving Universiteit: ULB Vakken met een code DROI-Y- zijn vakken die aan de VUB worden gedoceerd. Van deze vakken mogen de inkomende erasmus belgica studenten max. 2 vakken per semester volgen. Master in de Rechten

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen exameneisen opleidingen / vakken 11-12

Overzicht wijzigingen exameneisen opleidingen / vakken 11-12 Overzicht wijzigingen exameneisen opleidingen / vakken 11-12 1. Naamswijzigingen en vakken die vervallen Per 1-09-11 zijn de volgende vakken van naam veranderd (kolom A), vervangen door een nieuw vak (kolom

Nadere informatie

Overzicht schriftelijke tentamens masters ESL

Overzicht schriftelijke tentamens masters ESL Overzicht schriftelijke tentamens masters ESL 2017-2018 Blok 1 Dutch Law and Dutch Legal Culture in a Comparative Per RL25 T 31-10-2017 9:30 12:30 HT 27-6-2018 18:30 21:30 English Legal Terminology RM93

Nadere informatie

JAARSCHEMA MASTER EMMW

JAARSCHEMA MASTER EMMW Afstudeerrichting Economie Kies Variant 1 of Variant 2 Variant 1: Applied Praktijk 1 (6 Praktijk 2 (9 Intermediate Micoreconomics (3 Microeconomics (3 Advanced Microeconomics (3 Variant 2: Public Economics

Nadere informatie

BA Fiscaal Recht Faculty of Law

BA Fiscaal Recht Faculty of Law BA Fiscaal Recht Faculty of Law 2008 Universiteit Maastricht BA Fiscaal Recht Page 1 of 61 Table of content Inleiding in de rechtswetenschap... 4 Vaardigheden voor juristen A... 6 Inleiding straf- en strafprocesrecht...

Nadere informatie

Tentamenkalender Faculteit der Rechtsgeleerdheid - Leiden

Tentamenkalender Faculteit der Rechtsgeleerdheid - Leiden Tentamenkalender Faculteit der Rechtsgeleerdheid - Leiden 2005-2006 Trimester - 1 Vakkode Vaknaam dag - datum Aanvang Pers. Locatie Opmerking B2604 Accounting & legal report system wo 07-12-2005 13:30

Nadere informatie

OVERZICHT VAN IN BEWERKING ZIJNDE PROEFSCHRIFTEN OP HET GEBIED VAN BELASTINGRECHT 26 juni 2006

OVERZICHT VAN IN BEWERKING ZIJNDE PROEFSCHRIFTEN OP HET GEBIED VAN BELASTINGRECHT 26 juni 2006 OVERZICHT VAN IN BEWERKING ZIJNDE PROEFSCHRIFTEN OP HET GEBIED VAN BELASTINGRECHT 26 juni 2006 PROMOTOR PROMOVENDUS ONDERWERP (+ e mail adres) Arendonk HPAM van, Prof. dr (vanarendonk@frg.eur.nl) Bender

Nadere informatie

Masters: Master 2-vakken mogen niet opgenomen worden door erasmusstudenten. spe R

Masters: Master 2-vakken mogen niet opgenomen worden door erasmusstudenten. spe R Universiteit: Toulouse Structuur Licences Masters: Master 2-vakken mogen niet opgenomen worden door erasmusstudenten TD s (equiv. voor werkcolleges) staan niet open voor de inkomende erasmusstudenten Master

Nadere informatie

Op deze bestemming kunnen TD s worden gevolgd. Deze kunnen worden ingebracht als equivalent vak voor het werkcollege (deel I, a en/of deel I, b).

Op deze bestemming kunnen TD s worden gevolgd. Deze kunnen worden ingebracht als equivalent vak voor het werkcollege (deel I, a en/of deel I, b). Universiteit Nice Structuur Licences Masters Studiepunten kunnen soms verschillen afhankelijk van de specialisatie waarin ze worden gevolgd alsook of de student kiest voor een schriftelijk of mondeling

Nadere informatie

Curriculum Vitae : TRUI STEEN

Curriculum Vitae : TRUI STEEN Curriculum Vitae : TRUI STEEN Identificatiegegevens Naam: Voornaam: Werkadres: Steen Trui Departement Bestuurskunde, Faculteit der Sociale Wetenschappen Universiteit Leiden Wassenaarseweg 52, 2300 RB Leiden,

Nadere informatie

Dirk van Leeuwen. Summary. Experience. Partner at van Leeuwen van der Pluijm

Dirk van Leeuwen. Summary. Experience. Partner at van Leeuwen van der Pluijm Dirk van Leeuwen dirk@leeuwenpluijm.nl Summary Als partner bij van Leeuwen van der Pluijm geef ik cursussen, lezingen en advies over financieel-economisch strafrecht, fraude, compliance en financiële ethiek.

Nadere informatie

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Faculteit der Rechtsgeleerdheid Faculteit der Rechtsgeleerdheid Onderwerp: Onderwijsprogramma s 2018-2019 1 bacheloropleidingen: Rechtsgeleerdheid Fiscaal recht Notarieel recht Criminologie Leiden, 27 juni 2018 Mr. drs. Sven Bontje afd.

Nadere informatie

spe R De studenten volgen alle opleidingsonderdelen van deze groep.

spe R De studenten volgen alle opleidingsonderdelen van deze groep. Universiteit Louvain-la-Neuve Er wordt een vak Principes et méthodes du droit belge voor de inkomende studenten. Dit vak is NIET van toepassing voor onze studenten en dient bijgevolg NIET te worden opgenomen

Nadere informatie

De aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering De aansprakelijkheidsverzekering Dit boek is het achtste deel van een boekenreeks van Uitgeverij Paris: de ACIS-serie. ACIS staat voor het UvA Amsterdam Centre for Insurance Studies. Dit multidisciplinaire

Nadere informatie

Programmaoverzicht Bachelor Open dag 7 oktober 2017

Programmaoverzicht Bachelor Open dag 7 oktober 2017 Programmaoverzicht Bachelor Open dag 7 oktober 2017 Ronde en tijd Ronde 1 09.15-10.00 uur Sessies en activiteiten Cognitive Science and Artificial Intelligence - Information session (followed up by optional

Nadere informatie

TD s (t.v.v. de werkcolleges in Leuven) zijn voorhanden, maar worden uitgesloten voor de inkomende erasmusstudenten.

TD s (t.v.v. de werkcolleges in Leuven) zijn voorhanden, maar worden uitgesloten voor de inkomende erasmusstudenten. Universiteit Montpellier Structuur Licences Masters TD s (t.v.v. de werkcolleges in Leuven) zijn voorhanden, maar worden uitgesloten voor de inkomende erasmusstudenten.!!! Deze universiteit geeft 2 extra

Nadere informatie

Plaatsvervangend lid Raad voor Strafrechttoepassing en jeugdbescherming

Plaatsvervangend lid Raad voor Strafrechttoepassing en jeugdbescherming Overzicht beroepsgegevens / nevenactiviteiten leden Tuchtcommissie, Tuchtrecht Banken Mr. A.P.M. van Rijn Raadsheer Gerechtshof Amsterdam Mr. J.W.M. Tromp Raadsheer Gerechtshof Amsterdam Plaatsvervangend

Nadere informatie

Congres 50 jaar btw. IndirectTax Accent indirecte belastingen masteropleidingen

Congres 50 jaar btw. IndirectTax Accent indirecte belastingen masteropleidingen Congres 50 jaar btw 1 Inhoud Het congres 3 Programma 4 Praktische informatie 5 Bereikbaarheid 6 Contact en informatie Fonds Indirect Tax 7 3 Het congres Ter ere van het 50-jarig bestaan van de Wet op de

Nadere informatie

VEREENIGING PREADVIEZEN. Europa! Europa? De invloed van het Europese vennootschaps- en effectenrecht nu en in de toekomst. Prof. mr. M.L.

VEREENIGING PREADVIEZEN. Europa! Europa? De invloed van het Europese vennootschaps- en effectenrecht nu en in de toekomst. Prof. mr. M.L. VEREENIGING PREADVIEZEN Europa! Europa? De invloed van het Europese vennootschaps- en effectenrecht nu en in de toekomst Prof. mr. M.L. Lennarts Mr. J. Roest Mr. S.F.G. Rammeloo Mr. E. Prof. mr. R.P. Raas

Nadere informatie

Master in de fiscaliteit

Master in de fiscaliteit LEUVEN t Master in de fiscaliteit Faculteit Rechtsgeleerdheid Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je

Nadere informatie

POST-IAS SYMPOSIUM VAN MEXICO NAAR UTRECHT UTRECHT AUGUSTUS 2019 MEETING PROSPECTUS.

POST-IAS SYMPOSIUM VAN MEXICO NAAR UTRECHT UTRECHT AUGUSTUS 2019 MEETING PROSPECTUS. POST-IAS SYMPOSIUM VAN MEXICO NAAR UTRECHT UTRECHT AUGUSTUS 2019 MEETING PROSPECTUS INTRODUCTIE Vanf 24 juli 2019 zal het IAS Conference on HIV Science plaatsvinden in Mexico City, Mexico. Tijdens dit

Nadere informatie

Fiscaal instituut Tilburg (FIT)

Fiscaal instituut Tilburg (FIT) Fiscaal instituut Tilburg (FIT) Post-Master Tax Assurance/VPB Post-Master Tax Assurance (TA) is een relatief nieuw vakgebied waarin belastingen worden bezien vanuit meerdere perspectieven. Bij grotere

Nadere informatie

Let op: De studiepunten die aan sommige vakken worden toegekend, omvatten soms ook een TD. Meer info vind je op de website van La Rochelle.

Let op: De studiepunten die aan sommige vakken worden toegekend, omvatten soms ook een TD. Meer info vind je op de website van La Rochelle. Universiteit: La Rochelle Structuur Licences Master Let op: De studiepunten die aan sommige vakken worden toegekend, omvatten soms ook een TD. Meer info vind je op de website van La Rochelle. (*)!!! De

Nadere informatie

Programmaoverzicht. Bachelor Open dag 3 februari Page 1 of 6

Programmaoverzicht. Bachelor Open dag 3 februari Page 1 of 6 Programmaoverzicht Bachelor Open dag 3 februari 2018 Page 1 of 6 Informatiesessies geven voorlichting over de opleiding, zoals de opbouw, toekomstperspectieven en de ervaring van een student. Kennismakingscolleges

Nadere informatie

CHARTER. Netherlands Academy of Philanthropy

CHARTER. Netherlands Academy of Philanthropy CHARTER Netherlands Academy of Philanthropy De Netherlands Academy of Philanthropy De Netherlands Academy of Philanthropy (NAP) is een samenwerkingsverband tussen de Maatschappelijke Alliantie en hoogleraren

Nadere informatie

Programmaoverzicht. Bachelor Open dag 3 februari Page 1 of 6

Programmaoverzicht. Bachelor Open dag 3 februari Page 1 of 6 Programmaoverzicht Bachelor Open dag 3 februari 2018 Page 1 of 6 Informatiesessies geven voorlichting over de opleiding, zoals de opbouw, toekomstperspectieven en de ervaring van een student. Kennismakingscolleges

Nadere informatie

De student neemt twee opleidingsonderdelen op uit deze groep (in totaal 10 studiepunten

De student neemt twee opleidingsonderdelen op uit deze groep (in totaal 10 studiepunten Universiteit: La Rochelle Structuur Licences Master Let op: De studiepunten die aan sommige vakken worden toegekend, omvatten soms ook een TD. Meer info vind je op de website van La Rochelle Master in

Nadere informatie

JAARSCHEMA MASTER EMMW Afstudeerrichting Economie

JAARSCHEMA MASTER EMMW Afstudeerrichting Economie Afstudeerrichting Economie Advanced Methods for Applied Economic Research Microeconomics for Urban, Transport and Environmental Policy OF Micro Economics and Methods OF Public Economics and Policy Kies

Nadere informatie

Lectoraat Recht in Europa Fouad de Vries LLM MA - Jaarplan 2011-2012

Lectoraat Recht in Europa Fouad de Vries LLM MA - Jaarplan 2011-2012 Lectoraat Recht in Europa Fouad de Vries LLM MA - Jaarplan 2011-2012 I. Jaarplan September: Oktober: November: December: Januari: Blok 2.1 Consumer law herontwikkelen: Intellectual propery law en Distance

Nadere informatie

Aspasia. Call for proposals. Rondes Vidi en Vici met besluitvorming in 2016

Aspasia. Call for proposals. Rondes Vidi en Vici met besluitvorming in 2016 Call for proposals Aspasia Rondes Vidi en Vici met besluitvorming in 2016 Den Haag, april 2016 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Inhoud 1 Inleiding 1 1.1 Achtergrond 1 1.2 Beschikbaar

Nadere informatie

Programmaoverzicht Bachelor Open dag 26 oktober 2019

Programmaoverzicht Bachelor Open dag 26 oktober 2019 Programmaoverzicht Bachelor Open dag 26 oktober 2019 Informatiesessies geven voorlichting over de opleiding, zoals de opbouw, toekomstperspectieven en de ervaring van een student. Proefcolleges zijn korte

Nadere informatie

Programmaoverzicht Bachelor Open dag

Programmaoverzicht Bachelor Open dag Programmaoverzicht Bachelor Open dag 11 2017 Ronde en tijd Openingsronde 09.00-09.30 uur Sessies en activiteiten Waarom Tilburg University? Informatiesessie met de rector magnificus en een student van

Nadere informatie

De Gezichten van Denkkracht Utrecht 2013 Young Professionals

De Gezichten van Denkkracht Utrecht 2013 Young Professionals De Gezichten van Denkkracht Utrecht 2013 Young Professionals Bart Jonkers Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen, MA. Analist bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie Birte Nelen Algemene

Nadere informatie

BA Fiscaal Recht Faculty of Law

BA Fiscaal Recht Faculty of Law BA Fiscaal Recht Faculty of Law 2008 Universiteit Maastricht BA Fiscaal Recht Page 1 of 56 Table of content Inleiding in de Rechtswetenschap... 3 Vaardigheden voor Juristen A... 5 Inleiding Straf- en Strafprocesrecht...7

Nadere informatie

BA Nederlands Recht Faculteit der Rechtsgeleerdheid

BA Nederlands Recht Faculteit der Rechtsgeleerdheid BA Nederlands Recht Faculteit der Rechtsgeleerdheid 2008 Universiteit Maastricht BA Nederlands Recht Page 1 of 172 Table of content Inleiding in de rechtswetenschap... 6 Vaardigheden voor juristen A...

Nadere informatie

Vrije Universiteit. Faculteit der Rechtsgeleerdheid ( 08-09)

Vrije Universiteit. Faculteit der Rechtsgeleerdheid ( 08-09) Vrije Universiteit Faculteit der Rechtsgeleerdheid ( 08-09) Vak ECTS Onderwijs Tentamen Bedrijfseconomie A 5,7 05.01.09-10.04.09 8 april 2009 31 augustus 2009 Bedrijfseconomie B 5,7 02.02.09-10.04.09 8

Nadere informatie

De indeling van de sector Recht

De indeling van de sector Recht De indeling van de sector Recht Elke sector is opgedeeld in vijf tot acht subsectoren. Deze sector is ingedeeld in zeven subsectoren: 1 Rechtsgeleerdheid algemeen 2 Publiekrecht 3 Fiscaal recht 4 Privaat

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2015. Universiteitsfonds Universiteit voor Humanistiek

Beleidsplan 2013-2015. Universiteitsfonds Universiteit voor Humanistiek Beleidsplan 2013-2015 Universiteitsfonds Universiteit voor Humanistiek Beleidsplan Universiteitsfonds Universiteit voor Humanistiek 2013-2015 Vastgesteld in de bestuursvergadering van 30 augustus 2013

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7944 14 februari 2018 Call for proposals Aspasia, Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Rondes Vidi

Nadere informatie

Welkom. aan de Universiteit Maastricht. Faculteit der Rechtsgeleerdheid/ Faculty of Law

Welkom. aan de Universiteit Maastricht. Faculteit der Rechtsgeleerdheid/ Faculty of Law Welkom aan de Universiteit Maastricht Master Open Dag 8 oktober 2016 Master Fiscaal recht Specialisatie Directe Belastingen Specialisatie Indirecte Belastingen Mr.Dr. M.J.G.A.M. Weerepas Waarom Fiscaal

Nadere informatie

COLLECTIE CONTRACTENRECHT (ADVOCATUUR)

COLLECTIE CONTRACTENRECHT (ADVOCATUUR) Hieronder ziet u welke uitgaven er in deze Expert Collectie zijn opgenomen*. Deze uitgaven zijn toegankelijk via onze gebruiksvriendelijke informatieportal Navigator. Bij aanschaf van een Expert Collectie

Nadere informatie

Overzicht huidige nevenactiviteiten Leden Tuchtcommissie Stichting Tuchtrecht Banken. Mr. M. Jurgens. Mr. J.L.S.M. Hillen.

Overzicht huidige nevenactiviteiten Leden Tuchtcommissie Stichting Tuchtrecht Banken. Mr. M. Jurgens. Mr. J.L.S.M. Hillen. Overzicht huidige nevenactiviteiten Leden Tuchtcommissie Stichting Tuchtrecht Banken Mr. M. Jurgens Raadsheer Gerechtshof Amsterdam SSR (Stichting Studiecentrum Rechtspleging) Redacteur Rechtspraak Financieel

Nadere informatie

Overgangsregels 2014-2015. Page 1

Overgangsregels 2014-2015. Page 1 Inhoudsopgave MSc Accounting MSc Econometrics and Mathematical Economics MSc Economomics MSc Finance MSc Fiscale economie MSc Information Management MSc International Management MSc International Business

Nadere informatie

REGLEMENT STICHTING NETSPAR

REGLEMENT STICHTING NETSPAR REGLEMENT STICHTING NETSPAR Preambule De Stichting Netspar heeft ten doel de voortdurende verbetering van financiële producten en voorzieningen ten behoeve van de oude dag van Nederlandse en Europese burgers.

Nadere informatie

Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht

Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht Toelichting programmaonderdelen Informatiesessie Kennismakingscollege Minicollege Campus Tour Sports Center Tour Q&A

Nadere informatie

Overzicht beroepsgegevens / nevenactiviteiten leden Tuchtcommissie, Tuchtrecht Banken. Mr. M. Jurgens. Mr. A.P.M. van Rijn. Mr. J.L.S.M.

Overzicht beroepsgegevens / nevenactiviteiten leden Tuchtcommissie, Tuchtrecht Banken. Mr. M. Jurgens. Mr. A.P.M. van Rijn. Mr. J.L.S.M. Overzicht beroepsgegevens / nevenactiviteiten leden Tuchtcommissie, Tuchtrecht Banken Mr. M. Jurgens Raadsheer Gerechtshof Amsterdam SSR (Stichting Studiecentrum Rechtspleging) Redacteur Rechtspraak Financieel

Nadere informatie

Denkkracht Utrecht Young Professionals

Denkkracht Utrecht Young Professionals Denkkracht Utrecht Young Professionals Bastiaan Vader Sociale Geografie, BSc. Political Geograpy, MSc. Medewerker Juridisch Bestuurlijke Zaken UMC Utrecht Student Educatieve Master (Universiteit Utrecht)

Nadere informatie

Tax Control voor Bestuurders

Tax Control voor Bestuurders www.esaa.nl Erasmus School of Accounting & Assurance Executive Program Tax Control voor Bestuurders Erasmus University Rotterdam Make it happen. Erasmus School of Accounting & Header Assurance Erasmus

Nadere informatie

Global challenges in PPP : cross-sectoral and cross-disciplinary solutions?

Global challenges in PPP : cross-sectoral and cross-disciplinary solutions? Global challenges in PPP : cross-sectoral and cross-disciplinary solutions? 6-7 november 2013 (Hof van Liere, Antwerpen) Geachte mevrouw, Geachte heer, Op wereldwijde schaal zijn overheidsinstanties op

Nadere informatie

«nvao. fluit. w nederlands - ulaamse accreditatieorganisatie

«nvao. fluit. w nederlands - ulaamse accreditatieorganisatie «nvao w nederlands - ulaamse accreditatieorganisatie fluit Besluit strekkende tot een positieve beoordeling van een aanvraag toets nieuwe opleiding van de postinitiële wo-master Marketing van de Vrije

Nadere informatie

Inhoudsopgave INLEIDING 3 ONDERZOEK 4 COMMUNICATIE 5 ORGANISATIE 6 CONCLUSIES & AANBEVELINGEN 7 BIJLAGE 1: TOELICHTING KENNISINSTITUUT BIER 8

Inhoudsopgave INLEIDING 3 ONDERZOEK 4 COMMUNICATIE 5 ORGANISATIE 6 CONCLUSIES & AANBEVELINGEN 7 BIJLAGE 1: TOELICHTING KENNISINSTITUUT BIER 8 Jaarverslag 2011 Inhoudsopgave INLEIDING 3 ONDERZOEK 4 COMMUNICATIE 5 ORGANISATIE 6 CONCLUSIES & AANBEVELINGEN 7 BIJLAGE 1: TOELICHTING KENNISINSTITUUT BIER 8 2 Inleiding In dit jaarverslag staan de belangrijkste

Nadere informatie

Tentamenrooster bachelors Rechtsgeleerdheid (incl. VMO), Fiscaal recht (incl. VMO) en Criminologie

Tentamenrooster bachelors Rechtsgeleerdheid (incl. VMO), Fiscaal recht (incl. VMO) en Criminologie Tentamenrooster bachelors Rechtsgeleerdheid (incl. VMO), Fiscaal recht (incl. VMO) en Criminologie 2016-2017 Blok 1 fase opleiding code vaknaam tent.vorm dag datum van tot B1 RG/FR/CR RR101 Inleiding tot

Nadere informatie

De overheid als arbeidsorganisatie 2013

De overheid als arbeidsorganisatie 2013 VERSLAG VAN DE IEN DALES LEERSTOEL De overheid als arbeidsorganisatie 2013 Prof. dr. mr. R. Nieuwenkamp Prof. mr. A. de Becker Amsterdam, 1 maart 2014 Inleiding De Ien Dales Leerstoel is ondergebracht

Nadere informatie

B elangenverklaring. behorend bij de Code ter voorkoming van oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling

B elangenverklaring. behorend bij de Code ter voorkoming van oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling B elangenverklaring behorend bij de Code ter voorkoming van oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling In het kader van de Code ter voorkoming van oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling

Nadere informatie

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Tijd 09.15 09.45 Je bent op de Open dag, wat nu? Personal welcome international visitors 10.00 10.45 Je bent op de

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE LEERSTOEL COMPARATIVE PUBLIC SECTOR EN CIVIL SERVICE REFORM 2014

VERSLAG VAN DE LEERSTOEL COMPARATIVE PUBLIC SECTOR EN CIVIL SERVICE REFORM 2014 VERSLAG VAN DE LEERSTOEL COMPARATIVE PUBLIC SECTOR EN CIVIL SERVICE REFORM 2014 Prof. Dr. F.M. van der Meer Leiden, mei 2015 Inleiding Sinds 2011 is de Leerstoel Comparative Public Sector en Civil service

Nadere informatie

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Tijd 09.15 09.45 Je bent op de Open dag, wat nu? Personal welcome international visitors 10.00 10.45 Je bent op de

Nadere informatie

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Faculteit der Rechtsgeleerdheid Onderwerp: Onderwijsprogramma s 2017-2018 1 bacheloropleidingen: Rechtsgeleerdheid Fiscaal recht Notarieel recht Criminologie Leiden, 21 februari 2017 (zoals vastgesteld door het FB) Redactionele aanpassingen:

Nadere informatie

Tentamen rooster

Tentamen rooster Tentamen rooster 2015-2016 Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit rooster. Er kunnen door omstandigheden wijzigingen optreden. Deze versie is gepubliceerd op 11 januari 2016. Let op! Op basis van

Nadere informatie

Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht

Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht Toelichting programmaonderdelen Informatiesessie Kennismakingscollege Minicollege Campus Tour Sports Center Tour Q&A

Nadere informatie

Eerste jaars. Bachelor. Erasmus School of Economics. Erasmus School of History, Culture and Communication. Erasmus School of Law

Eerste jaars. Bachelor. Erasmus School of Economics. Erasmus School of History, Culture and Communication. Erasmus School of Law Eerste jaars Bachelor 50950 Economie en Bedrijfseconomie Voltijd 543 50950 International Bachelor Economics and Business Economics Voltijd 277 50950 International Premaster Economics and Business Economics

Nadere informatie

drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V.

drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V. drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V. - Deltacommissaris - Voorzitter raad van toezicht Stichting VU-VUmc - Lid raad van commissarissen Woningbouwcorporatie

Nadere informatie