Overzicht uitslag enquête ontmoetings- en sociale activiteiten van/voor bewoners De Vos en De Jager.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht uitslag enquête ontmoetings- en sociale activiteiten van/voor bewoners De Vos en De Jager."

Transcriptie

1 Overzicht uitslag enquête ontmoetings- en sociale activiteiten van/voor bewoners De Vos en De Jager. Van de 125 woningen hebben 46 mensen (36 adressen/formulieren) gereageerd en de enquête ingevuld. Hiervan waren er 13 anoniem. Totaal is dit ± 35% van de woningen. Antwoorden niet ingevuld zijn in de resultaten niet meegenomen. 1. Heeft u de afgelopen 24 maanden deelgenomen aan ontmoetingsactiviteiten. Denk hierbij aan o.a.: Careyn, Buurtkamer, Het Oor of Inloop huis. 13 x Ja 21 x Nee Er wordt door ongeveer 35% aangegeven hieraan mee te doen, 65% doet hier (nog) niet aan mee. 2. Van welke activiteiten heeft u gebruik gemaakt? 9 x Ontmoetingsactiviteiten 1 keer per week 1 keer per maand 6 x Creativiteit en hobby s (schilderen, 1x zangkoor, klei-/boetseerclub) 3x1 keer per week, 1x per maand 5 x Sport en beweging (fietsen, koersbal, zwemmen, sjoelen) 8 x Spelactiviteiten kaarten: 4x 1x per week 1x 2x per week Anders, namelijk: 1x per maand PCOB Uit de antwoorden blijkt dat de mensen die gebruik maken van het huidige aanbod hier ook intensief gebruik van maken. 3. Als u geen gebruik maakt van het huidige aanbod aan georganiseerde activiteiten. Waarom maakt u hier dan geen gebruik van? 14 x Ik heb hier (nog) geen behoefte aan. Het grootste deel van deze mensen zijn anoniemen antwoorders. Daarnaast ook de jongere bewoners. Andere antwoorden zijn o.a.: 2x Ik ben niet mobiel genoeg, 3x (nog)geen tijd, 3x Andere activiteiten, 2x Weet niet waar en wanneer er aanbod is, 1x Ken geen leuke voor mij op een goed tijdstip, 1x heb al veel activiteiten, Lid van verenigingen, Werk nog, Hoor niet tot doelgroep. Zorgen baart de antwoorden over het niet mobiel genoeg zijn en dat men niet weet waar en wanneer activiteiten aangeboden worden. Er dient meer bekendheid gegeven te worden aan activiteiten die door de verschillende organisaties worden gehouden. Aan de organisatoren zal gevraagd worden of zij folders willen aanleveren voor het prik-/mededelingenbord. Daarnaast zouden er mogelijkheden moeten komen om, niet mobielen, mensen die dat willen te vervoeren naar activiteiten (zie punt 11). 4. Als er, eventueel tegen kostprijs*, activiteiten onder de vlag van de bewonerscommissie zouden worden georganiseerd. Van welke activiteiten zou u dan gebruik maken?

2 Ontmoetingsactiviteiten: 13 x koffie/thee drinken 7 x open inloop/stamtafel 3 x soos Veel behoefte dus. Er wordt een Activiteiten Commissie in het leven geroepen die gaat kijken of het mogelijk is om op deze wens in te springen. Hiervoor zullen de reeds actieve externe partijen worden benaderd. Creativiteit en hobby s:** 6 x schilderen 3 x zangkoor 2 x klei- en boetseerclub 6 x haken en breien 3 x kilt en patchwork Middelmatigste behoefte De AC gaat bekijken of deze activiteiten gecombineerd kunnen worden met de ontmoetingsactiviteiten. Scholing en cursussen: 3 x taalcursus 1x Engels 10 x computercursus Redelijk veel mensen (± 20%) heeft behoefte aan een computercursus. Regelmatig worden er door Welzijn Woerden en de RABO (gratis??), computercursussen georganiseerd. Deze organisaties wordt gevraagd of en wanneer weer een cursus georganiseerd gaat worden. Door hier vroegtijdig op in te springen kunnen belangstellenden wellicht iets eerder inschrijven. Sport en beweging: 7 x fietsen 4 x wandelen / nordic walking 2 x koersbal 1 x zwemmen 8 x jeu de boulle Veel behoefte. Er bestaan reeds groepjes mensen die op gezette tijden lopen/ Nordic walken en Jeu de Boulen. Schroom niet om u aan te sluiten bij de reeds actieve clubjes. Er is vast wel iemand die u kent die actief is binnen 1 van deze clubjes. Bus- of autotochtjes: 8 x bezienswaardigheid bezoeken 4 x dagtochtje naar b.v. een stad 5 x rondreis door Nederland b.v. Veluwe, het Gooi, Flevoland etc. 6 x kerstmarkt in Nederland of Duitsland 9 x rondvaart ( b.v. A dam, R dam, Utrecht etc.) Veel belangstelling. De AC gaat hiermee aan de slag en hoopt binnen niet al te lange termijn met een aanbod te komen.

3 Spelactiviteiten: 1x biljarten, 3x klaverjassen, 5x bingo, 1 bordspelen, dammen, 1x schaken, 3x rummikub, 1x Ik zou af en toe gebruik maken van activiteiten, 7x Ik zou geen gebruik maken van activiteiten. Weinig interesse/behoefte. Waarschijnlijk is het huidige aanbod genoeg. De AC zal met betrekking tot dit onderwerp geen actie ondernemen. 5. Wanneer u gebruik zou maken van deze activiteiten, zou u deze activiteiten liever samen met alle leeftijdsgroepen doen of liever met alleen senioren? 10 x Liever activiteiten met alle leeftijdsgroepen 8 x Liever activiteiten met alleen senioren 12 x Het maakt mij niet uit / geen mening Het grootse gedeelte is voorstander, of maakt het niet uit wie er aan de activiteiten deelneemt. Dat 25% aangeeft het liefst met alleen senioren activiteiten te doen. Dit zou koud watervrees kunnen zijn. Vooralsnog worden er geen activiteiten georganiseerd voor gescheiden of aparte leeftijdsgroepen. 6. Als er activiteiten worden georganiseerd wilt u dan als vrijwilliger op één of meer van de volgende manieren zelf een bijdrage leveren aan het goed functioneren van de activiteiten? (meerdere antwoorden mogelijk, kruis deze aan) 9 x Koffie schenken, gastheer/gastvrouw zijn 3 x Activiteiten aanbieden/organiseren/begeleiden. 2x Wandelen Overige: Een enkele keer, 2x Helaas nog geen tijd, elders vrijwilliger, 17 x Nee Ongeveer de helft van de reageerders is bereid regelmatig of af en toe te helpen. Zeer positief. Het aantal mensen dat bereidt is ondersteuning te verlenen is hartverwarmend. Wanneer dit daadwerkelijk aan de orde komt zal de AC de betreffende mensen zeker weten te vinden. 7. Heeft u het afgelopen jaar deel genomen aan sociale activiteiten binnen De Vos en De Jager. Denk hierbij aan b.v. ondersteuning, klusjes voor/aan medebewoners, de veegactie of andere activiteiten. 17 x Ja (ga naar vraag 8) 18 x Nee (ga naar vraag 9) Ook hier hebben de anoniem ingevulde reacties overwegend negatief gereageerd op deze vraag. De helft van de respondenten heeft aan verschillende activiteiten deelgenomen. 8. Van welke activiteiten heeft u wel eens deelgenomen/uitgevoerd of gebruikt gemaakt. 18 x Veegactie (1x stopt i.v.m. leeftijd) 3 x Vrijwillige wegbreng/ophaal (taxi)ritjes (binnen Woerden) 2 x Vrijwillige wegbreng/ophaal (taxi)ritjes (buiten Woerden) 1 x Gezamenlijk boodschappen doen 1 x Plusbus 3 x Inzamelen en wegbrengen grofvuil naar gemeentewerf 3 x Kleine klusjes voor/door medebewoners (kleine reparaties etc. van 1 á 2 uur) Overige: Dagje uit, Meneer heeft een verstandelijke beperking.

4 Het aantal mensen dat buiten de veegactie andere willen helpen is niet zo hoog. Waarschijnlijk is dit terug te vinden in de gemiddelde leeftijd van de respondenten. Vrijwilligers voor taxiritjes binnen en buiten Woerden, inzamelen grofvuil en afleveren op gemeentewerf zijn er wel. Ook willen enkele mensen kleine klusjes voor bewoners doen. Gezamenlijk boodschappen doen zijn voorkomende vrijwilligers werkzaamheden. De AC dit oppakken en verder uitwerken.. 9. Waarom heeft u hier geen gebruik van gemaakt? 7 x Ik heb hier geen behoefte aan 3 x Ik ben zelf mobiel en handig genoeg 4 x Ik wist niet dat dit mogelijk was 2 x Ik durf dit niet te vragen Anders, namelijk: 2x Geen tijd, 2x niet mobiel genoeg, 1x ben mantelzorger, 1x tijd en mogelijkheden onbekend, Heb al een vol programma, Omdat we zelf geen auto hebben en zelf niet zo handig zijn. Zorgen baren de BC met name de antwoorden dat mensen dit niet durven (of niet weten waar) te vragen om hulp. Deze valse schaamte moet weggenomen worden door de mogelijkheden te promoten en een aanspreekpunt te creëren. De secretaressen van de BC heeft aangegeven als aanspreekpunt te willen fungeren. Mensen kunnen Rolinka persoonlijk benaderen (huisnummer 53) of via een briefje in de brieven- /ideeënbus in de hal van de flats. 10. Als er een centraal meldpunt in De Vos en De Jager komt voor het aanmelden van activiteiten/klusjes zou u daar van dan gebruik maken? 15 x Ja (ga verder met vraag 11) 12 x Nee (ga verder met vraag 12) Ongeveer 60% wil hiervan wel gebruik maken. Er dient dus een meld- /coördinatie punt(-en) te komen. Ook voor dit punt kunt u Rolinka persoonlijk benaderen (huisnummer 53) of via een briefje in de brieven-/ideeënbus in de hal van de flats. 11. Van welke activiteiten/klusjes zou u gebruik willen maken? 5 x wegbreng/ophaal (taxi)ritjes (max. 1x per week binnen Woerden) 2 x wegbreng/ophaal (taxi)ritjes (buiten Woerden) 1 x Gezamenlijk boodschappen doen 1 x Plusbus 4 x Inzamelen en wegbrengen grofvuil naar gemeentewerf 6 x Kleine klusjes voor/door medebewoners (reparaties etc. van 1 á 2 uur) 1 x Grotere klusjes voor/door medebewoners (langer dan 1 dagdeel) Overige: Naaien klusjes, Reisjes. Het grootste gedeelte van de behoeft is ondersteuning in de mobiliteit. Daarnaast hulp bij kleine klusjes. Ook voor dit punt kunt u Rolinka persoonlijk benaderen (huisnummer 53) of via een briefje in de brieven-/ideeënbus in de hal van de flats Als u voor het uitvoeren van een klusje een bijdrage zou moeten betalen zou u er dan ook gebruik van maken? (Denk hierbij aan ± 0,19 per km voor grotere autoritten en ± 5,= en per uur voor klusjes). 12 x Ja (verder met vraag 14) 9 x Nee (Ga verder met vraag 13)

5 60% van de mensen die aangeeft behoefte aan ondersteuning te hebben zijn bereid hiervoor een redelijke vergoeding te betalen. 13. Waarom zou u er geen gebruik van maken als u hiervoor een vergoeding zou moeten betalen? 1 x Ik vind het te duur Overige: kunnen we zelf, n.v.t., als ik iets voor een ander doe wil ik ook geen beloning, heb kinderen in de buurt voor klusjes. Maar 1 persoon geeft aan het te duur te vinden, 4 andere geven geen reden. Gezien de bereidheid van de mensen om een kleine tegemoetkoming te betalen laat de BC het aan de vrijwilligers over al dan niet een vergoeding te vragen. 14. Zou u zelf deel willen nemen aan de uitvoering van sociale activiteiten of het uitvoeren van klusjes. 13 x Ja 18 x Nee (50% anoniem) Deze antwoorden komen overeen met voorgaande vragen. De bereidwillige t.z.t. benaderen voor een bijeenkomst waarin e.e.a. vastgesteld wordt. Tevens dient goed geïnventariseerd te worden wie, wat, wanneer, hoe, wil doen. 15. Zo ja, welke activiteiten/klusjes zou u dan uit willen voeren? 11 x Veegactie 6 x Vrijwillige wegbreng/ophaal (taxi)ritjes (binnen Woerden) 4 x Vrijwillige wegbreng/ophaal (taxi)ritjes (buiten Woerden) 2 x Plusbus 3 x Inzamelen en wegbrengen grofvuil naar gemeentewerf 2 x Kleine klusjes voor medebewoners (kleine reparaties etc. van 1 á 2 uur) 1 x Grotere klussen voor mede bewoners (langer dan 1 dagdeel) 1x Naai klusjes Overige: boodschapjes meebrengen en korte wandelingen maken Er blijken voldoende mensen te zijn die bereidt zijn auto in te zetten om bewoners te ondersteuning in hun mobiliteit. Het aantal mensen voor de inzameling van grofvuil zou nog wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. De bereidwillige t.z.t. benaderen voor een bijeenkomst waarin e.e.a. vastgesteld wordt. Tevens dient goed geïnventariseerd te worden wie, wat, wanneer, hoe, wil doen 16.Tot slot enkele vragen over uw persoonskenmerken. Wat is uw geslacht? Vult u dit formulier in gezamenlijk overleg met uw echtgenoot/partner in dan graag twee keer het geslacht aangeven. 20 x Man 21 x Vrouw 17.Wat is uw leeftijd? Vult u dit formulier in gezamenlijk overleg met uw echtgenoot/partner in dan graag twee keer de leeftijd invullen. 50 t/m 54:1x, 55t/m59:6x, 60 t/m 64:1x, 65 t/m 69:x5, 70 t/m 74:x8, 75t/m79:13x, 80 t/m 84:88, 85+ers:5x. De gemiddelde leeftijd respondenten 71,5 jaar. Meer dan de helft is 75+-er.

Klanttevredenheid. Vereenzaming Ouderen Soest VOS

Klanttevredenheid. Vereenzaming Ouderen Soest VOS 2011 Klanttevredenheid Vereenzaming Ouderen Soest VOS Stichting Welzijn Ouderen Soest Molenstraat 8c 3764 TG Soest 035 60 23 681 info@swos.nl www.swos.nl KvK 41189365 Klanttevredenheidsonderzoek Vereenzaming

Nadere informatie

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 De Gemiva-SVG Groep heeft ruim 900 vrijwilligers die op zeer uiteenlopende momenten hun diensten verlenen bij activiteiten voor mensen met een

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij

Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij In april 2014 is Zorggroep Ter Weel in Goes en Reimerswaal gestart met het project Zorg Dichtbij. Dit project heeft als doel een structurele samenwerking met andere

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Eerste evaluatie Senioren Ontmoetingspunt (in cultuurcluster t Brewinc)

Eerste evaluatie Senioren Ontmoetingspunt (in cultuurcluster t Brewinc) Eerste evaluatie Senioren Ontmoetingspunt (in cultuurcluster t Brewinc) Gelijk vanaf de officiële opening op zaterdag 17 september 2011 is het Senioren Ontmoetingspunt in cultuurcluster t Brewinc een groot

Nadere informatie

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Voor wie is dit onderzoek? 1) Zelfstandig wonende ouderen

Nadere informatie

Enquêtevragen Zorg en Welzijn Dirkshorn e.o. april 2014

Enquêtevragen Zorg en Welzijn Dirkshorn e.o. april 2014 Dit is het begin van de enquête. De eerste 4 vragen gaan over uw persoonlijke kenmerken. Aankruisen wat van toepassing is. 1. Wat is uw gezinssamenstelling? Alleenstaand zonder kind(eren) Samenwonend /

Nadere informatie

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen!

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen! Tot woensdag 9 maart aanmelden Berghuizen Breed De eerste testuitgave in Zuid-Berghuizen, gemaakt en bezorgd door vrijwilligers. Lees en laat ons weten wat u ervan vindt! Mail uw ervaring, tips en vragen

Nadere informatie

Cynthia A.M. Slomp I.S.M. Brede School Emmen

Cynthia A.M. Slomp I.S.M. Brede School Emmen Cynthia A.M. Slomp I.S.M. Brede School Emmen De doelstelling van Sociaal Weerbaar is het versterken van de sociale weerbaarheid van kinderen, binnenschools binnenschools maar ook buiten de school. Weerbaarheid

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie

Maandagmorgen gymnastiek van 10.00 10.45 uur door de SWON

Maandagmorgen gymnastiek van 10.00 10.45 uur door de SWON Voorwoord Samen met de Stichting Welzijn Ouderen Nunspeet (SWON) en Het Venster worden er al jarenlang activiteiten georganiseerd in de recreatiezaal van de Brem, van Hallstraat 1. Het aantal mensen dat

Nadere informatie

Welzijn in Stichtse Vecht maken we samen. Wijk en Buurt. Activiteiten en Ontmoeting. Vrijwilligerswerk. Mantelzorg

Welzijn in Stichtse Vecht maken we samen. Wijk en Buurt. Activiteiten en Ontmoeting. Vrijwilligerswerk. Mantelzorg Wijk en Buurt Activiteiten en Ontmoeting Vrijwilligerswerk Mantelzorg Welzijn in Stichtse Vecht maken we samen Advies en Ondersteuning Algemene informatie Servicediensten Even voorstellen Welzijn Stichtse

Nadere informatie

IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST. Ontwikkeld door M. Cardol, Nivel

IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST. Ontwikkeld door M. Cardol, Nivel IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST Ontwikkeld door M. Cardol, Nivel Versie augustus 2004, bewerkt en aangepast door Nyfer, augustus 2013 IPA Vragenlijst : 'Impact op Participatie en

Nadere informatie

bureau Activiteiten bemiddeling Activitei wrinken tocht maken Fietsen vitaa winkelen samen tv kijk tuinieren dames kunst uit ho

bureau Activiteiten bemiddeling Activitei wrinken tocht maken Fietsen vitaa winkelen samen tv kijk tuinieren dames kunst uit ho Activitei wrinken tocht maken Fietsen vitaa winkelen samen tv kijk korte vakantie ActieFdAnsje rum tuinieren dames kunst uit ho ergens samen uit eten of thuis dagtocht ka Leggen museum genieten terras

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juni 2015 MAANDAG 1 JUNI 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek oplossen van allerlei puzzels 14.45-16.00

Nadere informatie

Hoofdstuk 18. Volwasseneneducatie

Hoofdstuk 18. Volwasseneneducatie Hoofdstuk 18. Volwasseneneducatie Samenvatting Vier op de tien Leidenaren heeft na zijn 25 e jaar een opleiding of volwassenenonderwijs gevolgd. Dit kunnen studies zijn (meestal HBO, Universitair of MBO)

Nadere informatie

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho Activitei wrinken tocht maken FIETSEN VITAA winkelen samen TV kijk korte vakantie actiefdansje rum tuinieren dames kunst uit ho ergens samen UIT eten OF THUIS dagtocht ka leggen museum genieten terras

Nadere informatie

Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise

Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise Dit formulier bepaalt uw lichamelijke activiteiten niveau. Lees dit formulier door en kies de zin die het beste aansluit bij uw huidige

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Rapportage Enquête Mantelzorgondersteuning 2012

Rapportage Enquête Mantelzorgondersteuning 2012 Rapportage Enquête Mantelzorgondersteuning 2012 November 2012 Inhoudsopgave Samenvatting... 3 Inleiding... 4 Onderzoeksopzet... 4 Doel... 4 Aanpak... 4 Blok I: Algemene gegevens... 5 Figuur 1: Leeftijd...

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding uitje met onze bewoners/doelgroep Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere (medische)

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2015

FINANCIEEL VERSLAG 2015 FINANCIEEL VERSLAG 2015 KBO Afdeling Bladel 15 februari 2016 KBO Afdeling Bladel 1 BATEN LASTEN Recreatieve activiteiten 13.385 12.929 MBVO-activiteiten 3.900 10.883 Scholing en Vorming 8.913 9.173 Algemene

Nadere informatie

Ac viteitengids Hanzeborg. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl

Ac viteitengids Hanzeborg. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl Ac viteitengids Hanzeborg Seizoen 2014-2015 www.woonzorgflevoland.nl U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September

Nadere informatie

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen?

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Je hebt overwogen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wat goed! Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen zijn er veel dingen om over na te denken

Nadere informatie

Uitslag klanttevredenheidsonderzoek binnen het ouderenwerk van stichting WIEL

Uitslag klanttevredenheidsonderzoek binnen het ouderenwerk van stichting WIEL Uitslag klanttevredenheidsonderzoek binnen het ouderenwerk van stichting WIEL Algemeen Dit klanttevredenheidsonderzoek onder deelnemers van beweegactiviteiten voor senioren is gehouden in de zomer van

Nadere informatie

Vragenlijst bewoners (18 jaar en ouder) t.b.v. Buurtschapshuus in Halle-Heide

Vragenlijst bewoners (18 jaar en ouder) t.b.v. Buurtschapshuus in Halle-Heide Vragenlijst bewoners (18 jaar en ouder) t.b.v. Buurtschapshuus in Halle-Heide Aan de bewoners van Halle-Heide en het omliggende buitengebied, Geachte heer/mevrouw, Zoals u wellicht weet zijn we bezig met

Nadere informatie

PEILING 65-PLUSSERS. Gemeente Enkhuizen januari 2015. www.ioresearch.nl

PEILING 65-PLUSSERS. Gemeente Enkhuizen januari 2015. www.ioresearch.nl PEILING 65-PLUSSERS Gemeente Enkhuizen januari 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Telnr. : 0229-282555 Rapportnummer 2015-2080 Datum januari 2015 Opdrachtgever

Nadere informatie

vrijwilligerszorg midden-limburg Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit!

vrijwilligerszorg midden-limburg Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! vrijwilligerszorg midden-limburg Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! Heeft u of een van uw naasten een verstandelijke en/of lichamelijke

Nadere informatie

Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten.

Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten. Bij hoofdstuk 16 - vragen. : Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten. Hoor je mensen vragen stellen?

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier voor vrijwillige taalcoaches

Aanmeldingsformulier voor vrijwillige taalcoaches Aanmeldingsformulier voor vrijwillige taalcoaches Datum aanmelding: Naam: Voorletter: dhr./mevr. Roepnaam: Adres: Postcode: Telefoon: Woonplaats: Mobiel: E-mail adres : Geb.datum : Nationaliteit : Gezinssamenstelling

Nadere informatie

Onderzoeksverslag Behoeftepeiling Sportwijk Nijla n

Onderzoeksverslag Behoeftepeiling Sportwijk Nijla n Onderzoeksverslag Behoeftepeiling Sportwijk Nijla n In dit document vindt u het onderzoeksverslag naar aanleiding van de behoeftepeiling in de wijk Nijlân. Inhoudsopgave Inleiding... Onderzoeksmethode...

Nadere informatie

MAATWERKHOEKEN LESACTIVITEIT ROLLEN KIEZEN Luisterteksten

MAATWERKHOEKEN LESACTIVITEIT ROLLEN KIEZEN Luisterteksten MAATWERKHOEKEN LESACTIVITEIT ROLLEN KIEZEN Luisterteksten ELIANE Ik wil vooral Nederlands leren voor de kinderen. Ik heb drie kinderen. Ik ben veel thuis met de kinderen. Ik zorg voor de kinderen. Ik wil

Nadere informatie

bureau Activiteiten bemiddeling Activitei wrinken tocht maken Fietsen vitaa winkelen samen tv kijk tuinieren dames kunst uit ho

bureau Activiteiten bemiddeling Activitei wrinken tocht maken Fietsen vitaa winkelen samen tv kijk tuinieren dames kunst uit ho Activitei wrinken tocht maken Fietsen vitaa winkelen samen tv kijk korte vakantie ActieFdAnsje rum tuinieren dames kunst uit ho ergens samen uit eten of thuis dagtocht ka Leggen museum genieten terras

Nadere informatie

BEGROTING Begroting 2017 KBO. Afdeling Bladel. 8 februari 2016 KBO Afdeling Bladel 1

BEGROTING Begroting 2017 KBO. Afdeling Bladel. 8 februari 2016 KBO Afdeling Bladel 1 Begroting 2017 KBO Afdeling Bladel 8 februari 2016 KBO Afdeling Bladel 1 SAMENVATTING BEGROTING 2017 BEGROTING 2017 BATEN LASTEN Recreatieve activiteiten 14.100 15.325 MBVO-activiteiten 4.250 12.800 Scholing

Nadere informatie

Achternaam. Voornamen. Geboortedatum : jongen meisje

Achternaam. Voornamen. Geboortedatum : jongen meisje Pagina 1 van 5 Aanmeldingsformulier Gegevens leerling Achternaam Roepnaam Voornamen Geboortedatum jongen meisje BSN (sofi nr.) Straat Plaats Vaste telefoon Geboorteplaats Geboorteland Nationaliteit Thuistaal

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma Juni 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand Juni. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

Gesprekspuntenlijst huisbezoeken ouderen te Best

Gesprekspuntenlijst huisbezoeken ouderen te Best Gesprekspuntenlijst huisbezoeken ouderen te Best Datum huisbezoek : Naam ouderenbezoeker tel.: Persoonsgegevens: Naam : Straatnaam : Postcode/plaats : Geboortedatum : Geslacht : Telefoonnummer : Inleiding

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding leuke dag met bewoners/doelgroep op onze locatie Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere

Nadere informatie

Enquête Vijverhof complex Nieuwkoop Samenwerking van HBV & PGSN

Enquête Vijverhof complex Nieuwkoop Samenwerking van HBV & PGSN Enquête Vijverhof complex Nieuwkoop Samenwerking van HBV & PGSN Sinds de eerste verhuizingen naar de nieuwe Vijverhof zijn er diverse klachten geweest, bijvoorbeeld over de liften en de brievenbussen,

Nadere informatie

Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012

Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 Almelo, juli 2012 Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 In 2006 is Scoop gestart met het bezoeken van 75-plussers in de gemeente

Nadere informatie

29 november 2014. Onderzoek: Veranderingen in de zorg en mantelzorg

29 november 2014. Onderzoek: Veranderingen in de zorg en mantelzorg 29 november 2014 Onderzoek: Veranderingen in de zorg en mantelzorg Veranderingen in de zorg en mantelzorg 29 november 2014 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit 40.000

Nadere informatie

BURGERPANEL CAPELLE OVER EENZAAMHEID

BURGERPANEL CAPELLE OVER EENZAAMHEID BURGERPANEL CAPELLE OVER EENZAAMHEID Gemeente Capelle aan den IJssel November 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2016 / 190

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 5 5 HOOFDSTUK 1 Wie ben jij? WOORDEN 1 1 Ik... Paula. a heet b naam 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 3 Ik ga... mijn vriend naar het restaurant. a uit b met 2 1 Mijn... is Derek. a huisnummer b naam 2

Nadere informatie

wegwijzer 2 dagbesteding & vrije tijd

wegwijzer 2 dagbesteding & vrije tijd wegwijzer 2 dagbesteding & vrije tijd 1 wegwijzers zorg & ondersteuning voor ouderen met een verstandelijke beperking De wegwijzers van KansPlus/VraagRaak geven inzicht in de zorg en ondersteuning voor

Nadere informatie

de week van de contacten met Sofie op de koffie

de week van de contacten met Sofie op de koffie Week tegen de eenzaamheid 26 september tot en met 5 oktober De Langste Eettafel van Nederland de week van de contacten met Sofie op de koffie Programma: Het kan goed zijn om eens stil te staan bij de Week

Nadere informatie

De enquête is gericht op contactpersonen van organisaties waarmee in 2008 op enigerlei wijze contact is geweest.

De enquête is gericht op contactpersonen van organisaties waarmee in 2008 op enigerlei wijze contact is geweest. Dikky Jongman Verenigingsondersteuner December 2008 februari 2009 Klanttevredenheid 2008 1. Inleiding Jaarlijks onderzoekt het Verenigingsburo de klanttevredenheid van vrijwilligers en organisaties. Daarvoor

Nadere informatie

Mantelzorg- en vrijwilligersbeleid

Mantelzorg- en vrijwilligersbeleid Mantelzorg- en vrijwilligersbeleid St. Hervormd Centrum Pennemes 2010 3.12.6 Versie 01-06-2010 1/6 Inhoudsopgave Inleiding 1. Visie op werken met mantelzorgers/vrijwilligers 1.1 Wanneer is iemand een mantelzorger

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juli

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juli Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juli 2015 WOENSDAG 09.30-11.00 en Speel-o-theek Speelgoeduitleen voor 14.00-16.00 uur kinderen. Uitleentermijn van 3 weken 19,50 per jaar 1 JULI 10.00-16.00

Nadere informatie

Welzijnsbezoek. Voorbeelden van aanpassingen aan het huis die nodig zijn:

Welzijnsbezoek. Voorbeelden van aanpassingen aan het huis die nodig zijn: Welzijnsbezoek 2014 Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen MEE Drechtsteden voerde in 2014 welzijnsbezoeken uit onder ouderen van 75, 80 en. Aan de hand van een vragenlijst komen zes onderwerpen aan

Nadere informatie

De resultaten van de deelnemersenquête DNB & DNB Pensioenfonds. mei, 2014

De resultaten van de deelnemersenquête DNB & DNB Pensioenfonds. mei, 2014 De resultaten van de deelnemersenquête DNB & DNB Pensioenfonds mei, 2014 1 Beste DNB er Hartelijk dank voor jouw deelname aan en/of interesse in dit deelnemersonderzoek onder (ex)werknemers van DNB. Van

Nadere informatie

Doorstroomdossier Griftland: 4 mavo naar 4 havo

Doorstroomdossier Griftland: 4 mavo naar 4 havo Doorstroomdossier Griftland: 4 mavo naar 4 havo Vul eerst onderstaande gegevens in: Achternaam: Voorletters: Roepnaam: Geboortedatum: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon : NAAM MENTOR: Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving Een eigen huis.. Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving M.H. Kwekkeboom (red.) A.H. de Boer (SCP) C.van Campen

Nadere informatie

Algemene informatie. Welzijn in Stichtse Vecht maken we samen. Wijk en Buurt. Activiteiten en Ontmoeting. Vrijwilligerswerk.

Algemene informatie. Welzijn in Stichtse Vecht maken we samen. Wijk en Buurt. Activiteiten en Ontmoeting. Vrijwilligerswerk. Wijk en Buurt Activiteiten en Ontmoeting Algemene informatie Vrijwilligerswerk Welzijn in Stichtse Vecht maken we samen Mantelzorg Advies en Ondersteuning (0346) 290710 Servicediensten info@welzijnsv.nl

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Mantelzorger

VRAGENLIJST. Mantelzorger VRAGENLIJST pagina 2 Uw ervaringen als mantelzorger zijn waardevol U zorgt voor uw partner, een familielid, een vriend of andere naaste. In deze lijst staan vragen over wat die zorg betekent voor u als

Nadere informatie

Uitkomsten Buurtwoononderzoek Santmarkbuurt. Welzijn Castricum in samenwerking met De Santmark Irene Zijlstra 31 januari 2019

Uitkomsten Buurtwoononderzoek Santmarkbuurt. Welzijn Castricum in samenwerking met De Santmark Irene Zijlstra 31 januari 2019 Uitkomsten Buurtwoononderzoek Santmarkbuurt Welzijn Castricum in samenwerking met De Santmark Irene Zijlstra 31 januari 2019 Buurtwoononderzoek: resultaten 140 woningen rondom De Santmark 68 geretourneerde

Nadere informatie

VRAGENLIJST OVER WOONBEHOEFTE VAN (JONG)VOLWASSENEN MET EEN STOORNIS BINNEN HET AUTISTISCH SPECTRUM

VRAGENLIJST OVER WOONBEHOEFTE VAN (JONG)VOLWASSENEN MET EEN STOORNIS BINNEN HET AUTISTISCH SPECTRUM VRAGENLIJST OVER WOONBEHOEFTE VAN (JONG)VOLWASSENEN MET EEN STOORNIS BINNEN HET AUTISTISCH SPECTRUM Inleiding: Deze enquête is bestemd voor toekomstige bewoners en hun ouders en verzorgers. Zij kunnen

Nadere informatie

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Welkomstwoord De vrijwilligers van Raffy en Lâle zijn de olie in de machine. Zonder olie loopt de machine heel snel

Nadere informatie

Het platform gaat binnenkort commerciële trainingen aanbieden, speciaal voor masseurs die een succesvolle praktijk willen starten.

Het platform gaat binnenkort commerciële trainingen aanbieden, speciaal voor masseurs die een succesvolle praktijk willen starten. Beste masseur, Masseursnetwerk Nederland is het nieuwe platform voor professionele masseurs en zij die dat willen worden. Je vindt er informatie over producten, cursussen, evenementen en diensten. Het

Nadere informatie

Samen bewegen Samen plezier maken Evaluatie Menterwolde beweegt! Gemeente Menterwolde

Samen bewegen Samen plezier maken Evaluatie Menterwolde beweegt! Gemeente Menterwolde Samen bewegen Samen plezier maken Evaluatie Menterwolde beweegt! Gemeente Menterwolde COLOFON Samenstelling Cora Heijkoop Myrte de Jong Vormgeving binnenwerk SGBO Benchmarking Druk SGBO Benchmarking SGBO

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Maandag 10.00 tot 12.00 uur dienstverlenende inloop Maandag 13.00 tot 14.00 uur Nederlandse conversatie les Dinsdag 14.00 tot 15.00 uur Chi Kung

Nadere informatie

ENQUÊTE KINDERDAGVERBLIJF DUIMELOT ZENDEREN

ENQUÊTE KINDERDAGVERBLIJF DUIMELOT ZENDEREN Geachte ouder, ENQUÊTE KINDERDAGVERBLIJF DUIMELOT ZENDEREN Waarvoor een enquête zult u wellicht denken. Als kinderdagverblijf en als oudercommissie zijn wij zeer benieuwd naar uw bevindingen op diverse

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 1. Inleiding Voetbalvereniging MVV 29 bestaat dankzij vrijwilligers. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan MVV 29 dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere

Nadere informatie

Wie beoefent sport? leeftijd mannen vrouwen 55-60 11 15 61-65 8 8 66-70 6 8 71-75 4 4 76-80 2 3 81-85 2 1 86-90 91-95 96-100 33 39

Wie beoefent sport? leeftijd mannen vrouwen 55-60 11 15 61-65 8 8 66-70 6 8 71-75 4 4 76-80 2 3 81-85 2 1 86-90 91-95 96-100 33 39 72 10. Sport. 10.1 Beoefent de senior actief sport? Slechts een kleine minderheid van de senioren in onze gemeente Kampenhout doet nog aan sport : 24 % : nog niet eens 1 op 4 personen!! 69 % komt er voor

Nadere informatie

* 1. Wat is uw geslacht? Beste oud-studenten,

* 1. Wat is uw geslacht? Beste oud-studenten, Beste oud-studenten, Hogeschool de Kempel doet onderzoek naar de loopbaan van afgestudeerden. De gegevens zijn van belang om verbeteringen aan te brengen in de huidige opleiding en om de huidige studenten

Nadere informatie

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende activiteiten Samen leven en samen werken, daar is het Welzijn

Nadere informatie

Belastingaangifte over 2013

Belastingaangifte over 2013 Belastingaangifte over 2013 Rapportage 28 maart 2014 Over dit onderzoek Aan het onderzoek deden 20.482 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Het onderzoek vond plaats van 26 tot en met 28 maart 2014.

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier 1/7

Aanmeldingsformulier 1/7 Aanmeldingsformulier Wij zijn blij dat u belangstelling heeft voor het vrijwilligerschap bij de Telefonische Hulpdienst Utrecht. Onderstaand formulier stelt u in staat zich een reëel beeld te vormen van

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Februari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Melding nieuwe informatie

Melding nieuwe informatie Melding nieuwe informatie Wat willen we graag tijdig van u weten? Een verandering in uw situatie, kan van belang zijn voor uw uitkering. U krijgt bijvoorbeeld werk. Er komt iemand bij u in huis wonen,

Nadere informatie

ACTIVITEITEN WIJKCENTRUM KUBIEK

ACTIVITEITEN WIJKCENTRUM KUBIEK Cursussen & Workshops Indonesisch Koken Beginners cursus Maandag avond van 19:30-22:00 uur 10 lessen 105,00 Inclusief ingrediënten Gevorderden cursus Maandag avond van 19:30-22:00 uur 6 lessen 66,00 Inclusief

Nadere informatie

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Activiteitenkrant augustus 2015 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Bij Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve in Vianen Kijk voor meer informatie in deze krant. ZOMERMARKT 2015 GROOT SUCCES. Mooi

Nadere informatie

Jaarverslag januari 2013 - december 2013. Naam zorgboerderij. Boerderijnummer: 1585. Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen

Jaarverslag januari 2013 - december 2013. Naam zorgboerderij. Boerderijnummer: 1585. Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Plaats hier eventueel foto of logo van uw zorgboerderij arverslag januari 2013 - december 2013 Naam zorgboerderij Boerderijnummer: 1585 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, juni 2011. Federatie

Nadere informatie

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats Onderzoeksdocument Creatieve Bloeiplaats HVA Instituut voor Interactieve Media Amsterdam oktober 2008 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Doelstellingen...4 Doelgroep...5 De vragen...6 De resultaten...7

Nadere informatie

Wat staat er in zorgblad Het manteltje?

Wat staat er in zorgblad Het manteltje? Het zorgblad voor mantelzorgers en zorgvragers Hoe kunnen mantelzorgers ontlast worden? Alle mantelzorgers zouden zich minder belast voelen als ze eens op vakantie zouden kunnen gaan. Ze zouden er dan

Nadere informatie

Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen)

Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) ACTIVITEITENAGENDA Januari 2015 Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) Dag Jan. Activiteit Tijd Plaats Donderdag 1 - Nieuwjaarsdag Vrijdag

Nadere informatie

Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander

Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 Ontmoetingscentrum De Verbinding O T M ACTIVITITAABOD JUI 2016 O T O O T W I K K L L T S P A Ontmoetingscentrum De Verbinding Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 deverbinding@stgsamenzorgen.nl

Nadere informatie

Financiering woningaanpassingen een onderzoek van seniorenorganisatie ANBO

Financiering woningaanpassingen een onderzoek van seniorenorganisatie ANBO 27-05-2015 Financiering woningaanpassingen een onderzoek van seniorenorganisatie ANBO Over dit onderzoek Dit onderzoek over wonen en verhuizen is uitgevoerd door seniorenorganisatie ANBO. Het betreft een

Nadere informatie

Afvalscheiding nu en in de toekomst Onderzoek en Informatie, mei 2015

Afvalscheiding nu en in de toekomst Onderzoek en Informatie, mei 2015 Afvalscheiding nu en in de toekomst Onderzoek en Informatie, mei 2015 100% afval scheiden = 0 kg restafval! Dat is het doel waar Breda naar streeft. De gemeente onderschrijft daarmee het landelijk actieplan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDEREN De ouderenadviseurs zijn hét aanspreekpunt voor alle zelfstandig wonende ouderen in Leidschendam-Voorburg.

NIEUWSBRIEF OUDEREN De ouderenadviseurs zijn hét aanspreekpunt voor alle zelfstandig wonende ouderen in Leidschendam-Voorburg. Voorheen... LEIDSCHENDAM-VOORBURG NIEUWSBRIEF OUDEREN De ouderenadviseurs zijn hét aanspreekpunt voor alle zelfstandig wonende ouderen in Leidschendam-Voorburg. 070-386 3113 BESTE LEZER, De seniorenkrant

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma Maart 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand maart. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Maart

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Maart Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Maart 2015 ZONDAG 1 MAART Zondags-tref Koffie/ thee met iets lekkers 3 MAART het Rode Kruis, inclusief materiaal MAANDAG 9:30-11:30 uur Biljarters Recreatief

Nadere informatie

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers nderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Goirle DIMENSUS beleidsonderzoek April 2012 Projectnummer 488 Het onderzoek De gemeente Goirle is eind april 2010

Nadere informatie

Het effect van deelname aan ouderenactiviteiten van Timpaan Welzijn op gevoelens van eenzaamheid. Onderzoek in de Gemeente Steenwijkerland

Het effect van deelname aan ouderenactiviteiten van Timpaan Welzijn op gevoelens van eenzaamheid. Onderzoek in de Gemeente Steenwijkerland Het effect van deelname aan ouderenactiviteiten van Timpaan Welzijn op gevoelens van eenzaamheid. Onderzoek in de Gemeente Steenwijkerland 0 Dit onderzoek is in 2012 uitgevoerd door Nanda Knol, 3 e jaars

Nadere informatie

Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding

Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding Inleiding MEE IJsseloevers heeft onderzoek gedaan naar de vrije tijdsbesteding van mensen met een beperking of chronische aandoening en de behoeften die zij

Nadere informatie

Vacatures vrijwilligers

Vacatures vrijwilligers Vacatures vrijwilligers Omschrijving: Bezoeken cliënt Wanneer: In overleg Taken, vaardigheden: Gesprek voeren, koffie drinken, het dorp in etc. Graag iemand die iets te vertellen heeft en om kan gaan met

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 1 Belangrijk nieuws!! Tip 1 Op maandag 14 september is er een gratis

Nadere informatie

AANMELDING. (in te vullen door De Stuw/Present Hardenberg)

AANMELDING. (in te vullen door De Stuw/Present Hardenberg) AANMELDING Groepsnummer: (in te vullen door De Stuw/Present Hardenberg) Stichting De Stuw en Stichting Present Hardenberg bundelen de krachten en organiseren samen het landelijke activiteit NL Doet 2011

Nadere informatie

Om overbelasting van de partner van een terminale patiënt in de thuissituatie dreigt.

Om overbelasting van de partner van een terminale patiënt in de thuissituatie dreigt. Bijlage 4: verdeling van de activiteiten naar onderwerp Vrijwilligerscentrale Almere Onderwerp Activiteiten Doel Thuishulp vrijwillig Algemeen Voor mensen die niet meer alles zelf kunnen doen vanwege de

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma April 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand april. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Hulp op weg naar inkomen Soms gebeuren er dingen in het leven die u liever anders had gezien. U wordt werkloos of mag minder uren werken, uw relatie strandt.

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie Draaiboek De organisatie van een beweegactie Door regelmatig te bewegen kunnen de ademhalingsklachten verminderen en raak je minder vermoeid. Getrainde spieren hebben namelijk minder zuurstof nodig dan

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 30. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden uit les 27, 28 en 29. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van:

Nadere informatie