mbo Zorg & Welzijn 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "mbo Zorg & Welzijn 2009"

Transcriptie

1 mbo Zorg & Welzijn 2009

2 2 Inhoud Inleiding 3 SocialWork 4 Nederlands & Engels op maat 5 Traject Welzijn (Flexibel) 6 Traject V&V (Flexibel) 7 i-careflex 8 Traject Database 8 Verpleegtechniek in beeld 9 Traject Welzorg Flexibel 10 Sterk in praktijk 10 Spring! 11 Zuyderwind 12 Bestelgegevens 13 Contact 15

3 Inleiding 3 Inleiding Samen sterk voor Zorg en Welzijn Met ThiemeMeulenhoff beschikt u als docent Zorg en Welzijn altijd over de beste leermiddelen. Op 1 september zijn ThiemeMeulenhoff, NijghVersluys, Bekadidact en HBuitgevers samen gegaan in het nieuwe ThiemeMeulenhoff. Deze samenwerking heeft niet alleen als voordeel dat u al uw vertrouwde lesmaterialen en nieuwe multimediale lesmaterialen via ThiemeMeulenhoff kunt bestellen, maar ook dat wij u nog meer te bieden hebben. In deze brochure vindt u de laatste informatie over nieuwe leermiddelen als i-careflex en SocialWork. Ook leest u over onze nieuwe Traject V&V Flexibel, Traject Welzorg Flexibel en Traject Welzijn Flexibel en handige MBO-uitgaven als Nederlands en Engels Op Maat, en meer Zorg voor ondersteuning Met ThiemeMeulenhoff heeft u niet alleen een ruime keuze uit innovatieve leermiddelen, maar ook de keus om het beste uit uzelf en uw deelnemers te halen. Daarom bieden wij in samenwerking met Zuyderwind maatwerk trainingen passend bij onze leermiddelen. Hierover kunt u alles lezen in deze brochure. Meer informatie Wilt u meer informatie over onze producten en/of diensten, neem gerust contact op met onze Klantenservice Hier kunt u ook een beoordelingsexemplaar aanvragen, een gratis proeflicentie of een bestelling plaatsen. U kunt ook gebruikmaken van de contactgegevens achterin deze brochure. Onze accountmanagers staan u graag te woord.

4 SocialWork 4 Social Work > Voor Niveau 3 en 4 (BOL & BBL) > Voor de sector Welzijn (PW 3 en 4, MMZ 3 en 4, SCW 4, SMD 4 en OA 4) > Competentiegericht, multimediaal en interactief > Inzetbaar binnen elk didactisch model > Stimuleert zelfstandig leren en werken Flexibel kwalificeren Met de komst van de nieuwe kwalificatiedossiers voor de sector Welzijn is het accent meer komen te liggen op specifieke kerntaken, werkprocessen en competenties. Op zowel de persoonlijke als de professionele groei van de individuele deelnemer. Hoe kunt u het beste vormgeven aan deze competentiegerichte didactiek? ThiemeMeulenhoff helpt u op weg met SocialWork, een lesprogramma voor niveau 3 en 4 van de BOL- en BBL-leerwegen, met een flexibel en toegankelijk karakter. SocialWork is opgebouwd uit zowel innovatief als actueel lesmateriaal. Verandert er iets in de kwalificatie-eisen? Dan verandert SocialWork gewoon mee! Samen zelfstandiger Met SocialWork houdt u als docent uw handen vrij om uw deelnemers te ondersteunen waar nodig. De multimediale leermiddelen lenen zich namelijk zowel voor zelfstandig werken, als voor les in groepsverband. Vooral dankzij de ondersteuningsmodule; deze bevat namelijk trainingen op het gebied van sociale, communicatieve en beroepsvaardigheden die zowel zelfstandig als onder leiding van de docent kunnen worden gevolgd. De gebruiksvriendelijke kennisdatabase bevat een grote hoeveelheid aanvullende theorie. Deelnemers en docenten kunnen er zoeken op opleiding en op trefwoord, ze kunnen selecties maken, aantekeningen toevoegen en readers samenstellen. De tref- en kernwoorden uit de opdrachten linken automatisch door naar de theorie in de database! Vraag nu een gratis proeflicentie aan of maak een afspraak met de accountmanager.

5 Nederlands & Engels op maat Nederlands & Engels op maat 5 > Voor deelnemers en docenten Niveau 3 en 4 (BOL & BBL) > Voor de sector Welzijn > Multimediaal lesmateriaal > Stimuleert zelfstandig leren en werken Op maat is een reeks MBO-uitgaven die deelnemers helpt bij het verbeteren van een aantal specifieke vaardigheden. Met dit toegankelijke en praktijkgerichte lesmateriaal kunnen zij zelfstandig aan de slag. Nederlands Op maat > Verbetert communicatieve vaardigheden > Geeft inzicht in taalverzorging in realistische beroepssituaties > Biedt veel opdrachten, extra oefeningen en toetsen Met Nederlands Op maat trainen deelnemers zowel gerichte communicatieve vaardigheden als algemene taalaspecten, zoals spelling, stijl en woordenschat. Het boek bevat weinig theorie en veel opdrachten. Op de bijgeleverde cd-rom staan extra trainingen, self-assessments en instap- en eindtoetsen Engels Op maat > Verbetert taalvaardigheid in realistische beroepssituaties > Vergroot grammaticaal inzicht > Veel opdrachten, extra oefeningen Met Engels Op maat werkt de deelnemer op een competentiegerichte manier aan zijn Engelse taalvaardigheid op het gebied van lezen, spreken, luisteren en schrijven. In acht hoofdstukken laat het boek diverse herkenbare praktijksituaties de revue passeren, die zowel in theorie als in opdrachten verder worden uitgewerkt. Op de bijbehorende cd-rom staan zo n 400 oefeningen, een overzicht van belangrijke grammaticaregels en een kernwoordenboek. Vraag nu een beoordelingsexemplaar aan of maak een afspraak met de accountmanager.

6 Traject Welzijn (Flexibel) 6 Traject Welzijn Flexibel > Voor deelnemers en docenten niveau 3 en 4, BOL en BBL > Leerstof voor de kwalificaties PW 3 en 4, MMZ 3 en 4, SCW 4, SMD 4 en OA 4 > Generieke leerstof voor alle opleidingen Welzijn en beroepsspecifieke leerstof naar uitstroom en niveau > Inzetbaar bij competentiegericht onderwijs > Docentendashboard (gratis voor docenten): leermiddelen toewijzen aan (groepen) deelnemers, voortgang van deelnemers bewaken en nog veel meer Traject Welzijn Flexibel is een nieuwe serie digitale leermiddelen. Deze is ontwikkeld op basis van de boekenserie Traject Welzijn voor alle kwalificatieprofielen van de BVE-sector Welzijn. Zowel voor de BOL- als de BBL-leerwegen. De kracht van Traject Welzijn Flexibel ligt vooral in de benadering van leerstof door het inzetten van drie bouwstenen: > betekenisvolle opdrachten (BVO s); > themanummers met kennis (zowel online als op papier ); > vaardigheidstrainingen die deelnemers in staat stellen de leerstof te benaderen vanuit hun eigen leerstijl. Traject Welzijn > Voor deelnemers en docenten niveau 3 en 4, BOL en BBL > Voor de sector Welzijn (kwalificatiestructuur Welzijn 99) > Leerstof voor de kwalificaties HW, SPW3, SD, SPW4 en SCW Traject Welzijn biedt u de leerstof voor alle verplichte en keuze-deelkwalificaties. De kracht van deze serie ligt naast de inhoudelijke kwaliteit in het feit dat de beroepspraktijk centraal staat. Elke uitgave is opgebouwd uit drie onderdelen: theorie, praktijk en vaardigheden. Alle onderdelen worden afgerond met een reeks vragen en opdrachten waarmee deelnemers hun kennis en vaardigheden kunnen toetsen. Hiermee wordt een stevige basis gelegd waarop deelnemers later in hun opleiding kunnen terugvallen. Voor de opleidingen: SPW3, SD, SPW4 en SCW zijn de uitgaven voor de basisdeelkwalificaties op Niveau 3 gecombineerd. Dit geldt ook voor de basisdeelkwalificaties op Niveau 4. Zo kunnen deelnemers zich goed oriënteren op de verschillende werkvelden en wordt eventuele verandering van opleiding goed mogelijk. Vraag nu een beoordelingsexemplaar aan of maak een afspraak met de accountmanager. Deelnemers met een praktische oriëntatie kunnen starten met werken vanuit een praktijkcontext. Deelnemers met een theoretische oriëntatie kunnen beginnen met kennis uit de themanummers. Traject Welzijn Flexibel biedt opleidingen de mogelijkheid om deze bouwstenen in te zetten waar en wanneer dat het beste past. Wilt u meer informatie over Traject Welzijn Flexibel, neemt u dan contact op met de Klantenservice.

7 Traject V&V (Flexibel) Traject V&V > Voor deelnemers en docenten Niveau 1 t/m 4, BOL en BBL > Voor de sector Zorg (Kwalficatiestructuur Zorg 97) > Leerstof voor de kwalificaties Verpleegkundige, Verzorgende, Helpende Zorg en Zorghulp > Boekenserie > Werkboeken voor vaardigheidsonderwijs Traject V&V is dé leermiddelenserie voor de opleidingen van de MBO-sector Zorg; de serie biedt de complete leerstof voor de kwalificaties op niveau 1 t/m 4. De leermiddelen van Traject V&V zijn praktijkgericht en zijn steeds opgebouwd vanuit de drieslag praktijksituaties, theorie en vaardigheden Voor de deelkwalificaties die instrumententechnische vaardigheden behandelen zijn aparte werkboeken ontwikkeld die dienen als hulpmiddel bij het vaardigheidsonderwijs. De vaardigheden worden aangeboden in vier fasen: de oriëntatiefase, oefenfase, toepassingsfase en transferfase. Vraag nu een beoordelingsexemplaar aan of maak een afspraak met de accountmanager. Traject V&V Flexibel > Verpleging en verzorging > Voor deelnemers en docenten niveau 3 en 4 (BOL en BBL) > Online, multimediaal interactief leermiddel voor de kwalificaties Verzorgende IG en MBO-Verpleegkundige > Inzetbaar bij competentiegericht onderwijs > Inzetbaar binnen elk didactisch model > Docentendashboard (gratis voor docenten): leermiddelen toewijzen aan (groepen) deelnemers, voortgang van deelnemers bewaken, readers maken en nog veel meer > Voorleesfunctie: ideaal voor taalzwakke deelnemers Traject V&V Flexibel is een nieuwe serie online leermiddelen gebaseerd op al het goede van de boekenserie Traject V&V voor de kwalificaties, Verzorgende IG en MBO-Verpleegkundige. Deze online leermiddelen stellen deelnemers in staat op een interactieve en inspirerende manier relevante leerstof (praktijksituaties, vaardigheden en theorie tot zich te nemen. Alle kerntaken, werkprocessen en competenties zoals benoemd in de kwalificatiedossiers Verzorgende IG en MBO-verpleegkundige komen aan bod. Deze leermiddelenserie speelt in op de veranderingen die de nieuwe kwalificatiestructuur met zich meebrengt, is inzetbaar bij competentiegericht onderwijs en ontwikkeld voor de deelnemer van nu. De kracht van Traject V&V Flexibel ligt vooral in de benadering van de leerstof vanuit drie invalshoeken: theorie, context van beroepsuitoefening en vaardigheden. Naast docenten kunnen ook deelnemers zelf bepalen wanneer en hoe ze de (online) leerstof tot zich nemen. Door de koppeling van de leerstof aan de werkprocessen is de leerstof ook uitstekend inzetbaar bij het werken volgens de kernactiviteiten en beroepsprestaties als gedefinieerd door het CBO Zorg en Welzijn. 7 Vraag nu een gratis proeflicentie aan of maak een afspraak met de accountmanager.

8 Traject Database Traject i-careflex 8 Traject Database Traject Database bestaat uit een digitale verzameling van de inhouden (minimale eenheden zijn de hoofdstukken) van de boekenseries Traject V&V, Traject Welzijn en Traject Onderwijsassistent. De inhoud is digitaal toegankelijk in PDF-formaat. Een opleiding kan bij deze gebruikersmogelijkheid zelf de inhoud selecteren, arrangeren en desgewenst printen en bepaalt zelf welke verzameling van boeken met hoofdstukken uit de boekenseries in licentie afgenomen wordt. Vervolgens kan de deelnemer zijn eigen inhoud en volgorde van hoofdstukken samenstellen en zijn eigen leerroutes aldus van leerstof voorzien. Vraag nu een gratis proeflicentie aan of maak een afspraak met de accountmanager. i-careflex > Voor deelnemers en docenten Verzorgende Niveau 3 en Verpleegkundige Niveau 4 > Multimediaal & interactief leermiddel > Instructie via realistische beroepssituaties > Online theoriedatabank voor casussen > Up-to-date kwalificatiedossier > Uitgebreide docentenmodule Wellicht bent u al bekend met de i-care literatuur en software. Het multimediale i-careflex biedt u net dat stukje meer! Het i-careflex lesmateriaal is competentie-gericht en doet duidelijk een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer. De moderne vormgeving, doordachte navigatiestructuur en het veelzijdige ondersteunende materiaal maken dat zij zelf hun weg vinden. Gemiddeld werken deelnemers zo n 25 tot 30% van de lestijd met de computer. Er blijft dus voldoende tijd over voor instructie en groepsgewijs samenwerken. Welk leertraject uw deelnemers doorlopen, bepaalt u met i-careflex helemaal zelf. Doordat alle leerobjecten los te verkrijgen zijn, kunt u afhankelijk van de kennis, kunde en ervaring van uw deelnemers een lespakket op maat samenstellen. Ook voor verkorte of combinatietrajecten (Niveau 3). En verandert er iets in de kwalificatiedossiers dan verandert i-careflex gewoon mee. De afwisseling van kennisverwerving met rollenspellen en praktijkopdrachten staat garant voor een levendige lesomgeving. Met i-careflex beschikt u over een grote hoeveelheid oefenmateriaal. Inclusief doelomschrijving, tijdsduur, een plan van aanpak en praktische aanwijzingen. Vraag nu een gratis proeflicentie aan of maak een afspraak met de accountmanager.

9 Verpleegtechniek in beeld Verpleegtechniek in beeld 9 > Voor deelnemers MBO Niveau 2,3 en 4 (BOL, BBL & HBO) > Met instructiefilms & handelingsschema s voor zelfstudie Verpleegtechniek in beeld maakt deelnemers wegwijs in verpleegtechnische handelingen en in zorggerelateerde basisvaardigheden. Dit multimediale lesmateriaal is een competentiegericht hulpmiddel bij het oefenen en uitvoeren van zorg- en verpleegtaken. In een skillslab, tijdens een stage of in de beroepspraktijk. Dit tweedelige multimediale lesprogramma laat tot in detail zien wat er komt kijken bij verpleegtechnische handelingen en zorggerelateerde basisvaardigheden. Dit realistische en competentiegerichte lesmateriaal is ontwikkeld in samenwerking met twee ziekenhuizen en vier scholen en volgt de gangbare protocollen van het Leids Universitair Medisch Centrum. Verpleegtechniek in beeld wordt via het internet aangeboden waardoor dit aansprekende lesmateriaal in elke situatie bereikbaar is. Ook tijdens ziekenhuisdiensten. Hierdoor kunnen de deelnemers zelfs tijdens hun stage gebruikmaken van dit even instructieve als actuele lesmateriaal. Het programma wordt jaarlijks aangepast aan veranderende eisen. Het lesmateriaal is zo opgebouwd dat deelnemers hier uitstekend zelfstandig mee overweg kunnen. Ook bij het oefenen in de praktijk of in een skillslab. De instructieve invalshoek maakt dat uw deelnemers zich de basisvaardigheden en verpleegtechnische handelingen in zes stappen eigen maken. Vraag nu een gratis proeflicentie aan of maak een afspraak met de accountmanager.

10 Traject Welzijn Flexibel Sterk in praktijk 10 Traject Welzorg Flexibel > Voor de kwalificatie Helpende Zorg en Welzijn > Voor deelnemers en docenten Niveau 2 (BOL en BBL) > Online, multimediaal interactief leermiddel > Voorleesfunctie: ideaal voor taalzwakke deelnemers > Docentendashboard (gratis voor docenten): leermiddelen toewijzen aan (groepen) deelnemers, voortgang van deelnemers bewaken, readers maken en nog veel meer Traject Welzorg Flexibel is er voor deelnemers binnen de opleiding Helpende Zorg & Welzijn die met praktijkgerichte opdrachten of in de praktijk aan het werk zijn. Dit online leermiddel bestaat uit een database met ruim 200 didactische artikelen waarmee deelnemers op een inspirerende manier kennis kunnen verwerven en vaardigheden kunnen oefenen. De artikelen bevatten de achtergrondinformatie die nodig is bij het realiseren van werkprocessen en het opdoen van competenties. De deelnemer kan met behulp van een heldere menustructuur die artikelen selecteren die voor hem/haar van toepassing zijn. De artikelen zijn ingedeeld aan de hand van de kerntaken, werkprocessen en competenties die de deelnemer moet beheersen. Ook is dit online leermiddel uitgerust met de laatste hulpmiddelen waaronder audioondersteuning voor moeilijk lezenden en instructiefilms. Traject Welzorg Flexibel sluit goed aan op alle werkvormen binnen ROC s. Vraag nu een gratis proeflicentie aan of maak een afspraak met de accountmanager. Sterk in praktijk > Voor deelnemers en docenten Niveau 2 (BOL & BBL) > Helpende Zorg & Welzijn > Houdt rekening met niveauverschillen > Biedt ondersteuning voor taalzwakke deelnemers > Met online theoriedatabank, trainingen, losse leereenheden > Uitgebreide docentenmodule Sterk in praktijk is het eerste lesmateriaal dat speciaal is ontwikkeld voor de drempelloze Niveau 2-opleiding Helpende Zorg & Welzijn. Het lesmateriaal is competentiegericht en speelt uitstekend in op bestaande niveauverschillen. Omdat leeftijd, ervaring en leercapaciteiten van deelnemers nogal kunnen variëren, zijn er beroepssituaties op drie niveaus ontwikkeld. Sterk in praktijk geeft deelnemers aan de hand van 24 kritisch beroepssituaties (KBS) een realistisch beeld van hun toekomstige werkveld. Met hulp van authentiek beeldmateriaal en praktijkgerichte oefeningen werken zij doelgericht aan de competenties en de kerntaken uit het kwalificatieprofiel. Sterk in praktijk geeft veel keuzevrijheid bij het vormgeven aan de eigen lespraktijk. Zo is elke kritische beroepssituatie los verkrijgbaar. Sterk in praktijk ondersteunt het leerproces op vele manieren. Deelnemers beschikken naast oriëntatie- en verwerkingsvragen over een theoriedatabank, zelftests, competentietoetsen, werk- en hulpkaarten en een (gesproken) woordenboek. Ook voor docenten is er de nodige ondersteuning in de vorm van een uitgebreide docentenmodule. Vraag nu een gratis proeflicentie aan of maak een afspraak met de accountmanager. Theorieboeken Verzorging en Verpleging Nieuw In 2010 introduceert ThiemeMeulenhoff als eerste uitgeverij een complete boekenserie voor de MBO opleidingen Verzorgende niv. 3 en Verpleegkundige niv. 4. Deze boekenserie is geordend op werkprocessen en biedt de vertrouwde kwaliteit die u van ThiemeMeulenhoff gewend bent. Zo is het mogelijk online leermiddelen (interactief en vraaggestuurd) te combineren met boeken (kennisverwerving, naslag).

11 Spring! Spring! brengt deelnemers in beweging! Burgerschap is een kwestie van doen. Dát is de gedachte achter het mutimediale concept Spring! voor het ontwikkelen van burgerschapscompetenties. Zelfstudie, reflectie en gedragstraining staan hierbij centraal. Spring! is bestemd voor alle mbo-opleidingen, ongeacht sector en opleidingsniveau en dekt álle kerntaken. Een kwestie van doen Burgerschap is een kwestie van doen, want competenties en goed gedrag leer je van en met elkaar. Spring! biedt daarom -naast zelfstudie- gedragstrainingen onder leiding van de docent, groepsdiscussies en interactie met andere deelnemers, zelfreflectie en persoonlijke feedback. Deze unieke combinatie van kennis, kunde en vaardigheden zorgt ervoor dat deelnemers burgerschapscompetenties zien, beoordelen, oefenen én toepassen! Kortom, Spring! brengt deelnemers in beweging. Meer dan digitaal Dit betekent ook dat Spring! meer is dan werken achter de computer. Het materiaal is uitstekend geschikt om klassikaal te werken, in groepjes of individueel, maar ook onder begeleiding, in de klas, tijdens de stage of thuis. Zo kunt u met Spring! werken op een manier die bij u en uw deelnemers past! Spring! en de docent Spring! ondersteunt u bij het geven van de trainingen (voorbeeldfilmpjes en trainingskaarten) én de lessen. Zo vindt u in de Spring! Docententoolkit lessuggesties, theoretische achtergronden, overzichten van (sub)kerntaken en doelen, tips en overwegingen en wettelijke bepalingen. De voortgang van uw deelnemers bekijkt u aan de hand van alle online opgeslagen gegevens en uitwerkingen. Nieuwe thema s voor kerntaak 8 en 9 Spring! dekt met behulp van 58 thema s alle kerntaken 1 tot en met 7 zoals beschreven in het document LLB. Nieuw zijn kerntaak 8 en 9 voor Zingeving, waarvoor zes nieuwe thema s zijn ontwikkeld in samenwerking met de Amarantis Onderwijsgroep. Kerntaak 8 behandelt: Omgaan met basiservaringen, het eigen verhaal vertellen en kerntaak 9: Het aangaan van de levensbeschouwelijke dialoog. Zelf zien of ervaren? Spring! zelf zien? Bekijk de demo op /spring. Spring! zelf ervaren? Neem voor een gratis proeflicentie contact op met onze Klantenservice: mbo@thiememeulenhoff.nl. > 58 thema s > zelftesten, kennistesten en situationele opdrachten > dynamische filmpjes > verhalen van aansprekende rolmodellen 11

12 Zuyderwind 12 Zuyderwind In samenwerking met Zuyderwind verzorgen wij een aantal praktische trainingen. Zuyderwind biedt trainingen voor leerkrachten/ docenten van basisonderwijs tot hbo. U kunt kiezen uit thematrainingen, trainingen bij een lesmateriaal en maatwerk. Trainers van Zuyderwind kennen het onderwijs door en door. Ze hebben veel ervaring met het geven van trainingen binnen het onderwijs. Ze zijn vaak zelf ook in het onderwijs werkzaam (geweest), weten wat er bij u leeft en spreken uit ervaring. Met een orientatie-, implementatie-, product- of thematraining van Zuyderwind haalt u het beste uit onze innovatieve leermiddelen en uw bestaande onderwijssituatie. Oriëntatietraining Deze training is bedoeld voor docenten die overwegen om de overstap naar SocialWork, Sterk in praktijk of i-careflex te maken. Aan de hand van actieve opdrachten leert u omgaan met het lesprogramma en krijgt u een goed beeld van de mogelijke veranderingen binnen uw eigen lespraktijk. U krijgt voldoende informatie om een weloverwogen keuze te maken. De oriëntatietraining vindt één keer per jaar plaats (zie cursusagenda op Implementatietraining Deze tweedaagse training is bedoeld voor ontwikkelteams die gaan werken met SocialWork, Sterk in praktijk of i-careflex. Op de eerste dag wordt vooral gekeken naar de verschillende functionaliteiten voor de deelnemer en de docent. Op dag twee wordt de vertaalslag naar het eigen onderwijsmodel gemaakt. U verlaat de training met een concreet plan om het lesmateriaal in te zetten. Producttraining Deze training is bedoeld voor docenten die met SocialWork, i-careflex of Sterk in praktijk gaan werken. In een dagdeel maakt u door middel van interactieve opdrachten kennis met alle functionaliteiten van het lesmateriaal zodat u na deze training praktisch aan de slag kunt met het materiaal. Let op tijdens deze training wordt de vertaalslag naar uw eigen onderwijssituatie niet gemaakt. Thematraining Thematrainingen zijn bedoeld voor het ontwikkelen van uw eigen kennis en vaardigheden, bijvoorbeeld activerende didactiek of digitale leermiddelen. Een training van Zuyderwind kost u een minimale inspanning in tijd. Terwijl u de training de volgende dag al in de dagelijkse praktijk kunt toepassen. Geen ellenlange verhalen en theoretische modellen maar zelf aan de slag. Deelnemen Geen enkele school is hetzelfde. Daarom besteedt Zuyderwind extra aandacht aan maatwerk. De exacte inhoud van de training tijdens een telefonische intake zal met u besproken worden. Zo heeft u altijd de garantie van een training die past bij uw behoefte en die van uw school Meer weten?

13 Bestelgegevens Bestelgegevens titel isbnummer prijs SocialWork Studentlicentie ,00 Docentlicentie ,00 Losse story 83,00 Traject Welzijn Flexibel Generiek totaal voor PW, MMZ, SCW, SMD en OA Generiek BVO s, theorieverwerking en vaardigheden voor PW, MMZ, SCW, SMD, en OA Beroepsspecifiek totaal voor MMZ3 Beroepsspecifiek totaal voor PW3 Beroepsspecifiek totaal voor MMZ4 Beroepsspecifiek totaal voor OA Beroepsspecifiek totaal voor PW4 Beroepsspecifiek totaal voor SCW Beroepsspecifiek totaal voor SMD 13 Traject Welzijn Traject V&V Traject V&V Flexibel kwalificatiedossiers 2009 Zorghulp totaal ,00 Verzorgenden IG Begeleiden van zorgvragers voor verzorgenden IG ,00 Contextspecifiek totaal voor verzorgenden IG ,00 Generiek totaal voor verzorgenden IG ,00 Ondersteunen bij huishouden en wonen voor verzorgenden IG ,00 Persoonlijke basiszorg voor verzorgenden IG ,00 Verpleegtechnische handelingen voor verzorgenden IG ,00 Verzorgende IG in de geestelijke gezondheidszorg ,00 Verzorgende IG in de gehandicaptenzorg ,00 Verzorgende IG in de kraamzorg ,00 Verzorgende IG in de VVT ,00 Voorlichting, advies en instructie voor verzorgenden IG ,75 Zorgplan voor verzorgenden IG ,50 Zorgverlening, organisatie en professie voor verzorgenden IG ,75 MBO-Verpleegkundigen Begeleiden van zorgvragers voor MBO-verpleegkundigen ,00 Contextspecifiek totaal voor MBO-verpleegkundigen ,00 Generiek totaal voor MBO-verpleegkundigen ,00 MBO-verpleegkundige in de gehandicaptenzorg ,75 MBO-verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg ,75 MBO-verpleegkundige in devvt ,00 MBO-verpleegkundige in de het ziekenhuis ,25 Persoonlijke basiszorg voor MBO-verpleegkundigen ,00 Verpleegplan voor MBO-verpleegkundigen ,00 Verpleegtechnische handelingen voor MBO-verpleegkundigen ,00 Voorlichting, advies en instructie voor MBO-verpleegkundigen ,75 Zorgverlening, organisatie en professie voor MBO-verpleegkundigen ,75 Kwalificatiedossiers 2008

14 Bestelgegevens titel Traject database isbnummer prijs 14 Traject Welzorg flexibel (kwalificatiedossier 2009) Assisteren bij activiteiten ,25 Totaal ,00 Uitvoeren van huishoudelijke activiteiten ,00 Zorgen voor de ander ,00 Kwalificatiedossiers 2008 i-careflex Studentlicentie niveau 3 totaalpakket ,00 Studentlicentie niveau 4 totaalpakket ,00 Studentlicentie niveau 3 (zonder theorie) ,50 Studentlicentie niveau 4 (zonder theorie) ,50 Docenten-jaarlicentie (niveau 3 en 4) ,50 Losse casus Generieke fase niveau 3 15,80 Generieke fase niveau 4 15,80 Virtuele BPV niveau 3 73,50 Virtuele BPV niveau 4 73,50 Virtuele BPV niveau 3 (zonder theorie) 21,50 Virtuele BPV niveau 4 (zonder theorie) 21,50 Theorielicentie Theorielicentie totaal ,80 Theorielicentie niveau ,50 Theorielicentie niveau ,50 Sterk in praktijk Studentlicentie ,50 Docentenlicentie ,50 Theorie docentenlicentie ,00 Theorie studentlicentie ,00 Losse casus (KBS) 15,20 Verpleegtechiek in beeld Verpleegtechniek in Beeld 1: Verpleegtechnische handelingen ,50 Verpleegtechniek in Beeld 2: Basisvaardigheden ,10 Verpleegtechniek in beeld: Totaalpakket ,40 licenties zijn persoonsgebonden en uitsluitend voor eigen gebruik. Kijk voor meer informatie op De docentenservice wordt in licentie verstrekt per ROC voor de duur van een jaar en kan rechstreeks besteld worden bij Thieme- Meulenhoff. Dit is inclusief het recht op gebruik van software. Software, docentenservice, licentie en uitgaven die beperkt leverbaar zijn kunnen niet als beoordelingsexemplaar worden aangevraagd. Alle uitgaven zijn ook verkrijgbaar via de boekhandel. Genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. zie onze website voor de staffelkorting mogelijkheden.

15 Informatie Contact met ThiemeMeulenhoff 15 Let op: Sinds 1 september 2009 kunt u ons niet meer bereiken via de oude contactgegevens van ThiemeMeulenhoff of NijghVersluys. Op onze site vindt u niet alleen actuele informatie over onze uitgaven, u kunt er ook een beoordelings- gebruiksexemplaar of proeflicentie aanvragen of een bestelling plaatsen. Klantenservice Hier kunt u terecht met inhoudelijke vragen, het aanvragen van een proeflicentie of voor het maken van een afspraak met een van onze accountmanagers. Mailen kan ook: mbo@thiememeulenhoff.nl. Beoordelingsexemplaar Van veel van onze uitgaven kunt u een persoonsgebonden beoordelingsexemplaar aanvragen. Hiervoor brengen wij 20% van de adviesverkoopprijs in rekening. Voorwaarde is dat u bent aangemeld in ons docentenbestand (zie het privacystatement op onze site). Bestellen Van bepaalde uitgaven, zoals software en docenten-, geluid- en videomateriaal, verstrekken wij geen beoordelingsexemplaren, deze materialen kunt u natuurlijk wel gewoon bestellen. Aanvragen en bestellen Bestellingen kunt u per fax, of aan ons doorgeven: T E mbo@thiememeulenhoff.nl I Vermeld altijd de volgende gegevens: > ISBN, titel > Naam en (aflever)adres van uw onderwijsinstelling > Naam van de opleiding > Uw naam, functie en telefoonnummer Onze uitgaven zijn ook te koop in de (digitale) boekhandel.

16 2009 info ThiemeMeulenhoff Postbus AA Zutphen T F E mbo@thiememeulenhoff.nl I M6455

Inhoud. Inleiding 3 @work: Geïntegreerd leersysteem voor de bedrijfsadministratieve

Inhoud. Inleiding 3 @work: Geïntegreerd leersysteem voor de bedrijfsadministratieve mbo Economie 2009 Inhoud Inleiding 3 @work: Geïntegreerd leersysteem voor de bedrijfsadministratieve opleidingen 4 BV in Balans: Theorie en praktijk voor Bedrijfsadministratie 5 Secretarieel Competentiegericht

Nadere informatie

Inleiding. Inleiding

Inleiding. Inleiding mbo Techniek 2009 inhoud inhoud Inleiding 3 E-Build: Al het bouwkundemateriaal bijeen 4 Hoogspanning Alle taalvaardigheden plus taalondersteuning 5 tr@nsfere Compleet pakket voor Elektrotechniek 8 tr@nsferw

Nadere informatie

mbo Communicatie & Talen

mbo Communicatie & Talen mbo Communicatie & Talen 2009 inhoud Inleiding 3 Traject 4 Hoogspanning 5 Accent 6 20/20 7 Op maat 8 Correct-serie 8 Spring 9 Bestelgegevens 10 Contact 11 Inleiding Inleiding 3 Het nieuwe ThiemeMeulenhoff

Nadere informatie

Bestelgegevens mbo Zorg & Welzijn

Bestelgegevens mbo Zorg & Welzijn Traject V& V Generieke boeken niveau 3 Het zorgplan 978 90 06 92491 6 39,80 Persoonlijke Basiszorg 1 978 90 06 92493 0 39,80 Persoonlijke Basiszorg 2 978 90 06 92494 7 55,10 Begeleiden 978 90 06 92495

Nadere informatie

Inhoud. i-care en i-care flex 4. Verpleegtechnische handelingen 8. Sterk in praktijk 10. Burgerschapscompetenties 12. Reanimatie en EHBO 14

Inhoud. i-care en i-care flex 4. Verpleegtechnische handelingen 8. Sterk in praktijk 10. Burgerschapscompetenties 12. Reanimatie en EHBO 14 2008 mbo Zorg Inhoud i-care en i-care flex 4 Verpleegtechnische handelingen 8 Sterk in praktijk 10 Burgerschapscompetenties 12 Reanimatie en HBO 14 Implementatie en ondersteuning 15 Bestelgegevens 16 Meer

Nadere informatie

titel ISBNnummer prijs

titel ISBNnummer prijs Traject V&V Nieuw Traject V&V Persoonl Basiszorg 1 niveau 3 978 90 06 92493 0 p.b.v.* Traject V&V Persoonl BasisZorg 2,niveau 3 978 90 06 92494 7 p.b.v.* Traject V&V Verpleegtechn handelingen, niv 3 978

Nadere informatie

Werkvormen. Individueel

Werkvormen. Individueel Werkvormen NT2 Flex laat zich eenvoudig voegen naar uw bestaande onderwijssituatie. Gemiddeld werken de cursisten 40% van de tijd groepsgewijs en 60% van de tijd zelfstandig individueel of in kleinere

Nadere informatie

mbo Communicatie & Talen

mbo Communicatie & Talen mbo Communicatie & Talen 2010 inhoud inhoud Traject Nederlands Nieuw Brengt iedere mbo er op het juiste niveau van taalvaardigheid/nederlands (voor alle sectoren) 4 Accent Zakelijke Communicatie/Nederlands

Nadere informatie

Op zoek naar leermiddelen voor opleidingen in de Procesindustrie? Neem een kijkje in onze webwinkel op www.vapro.nl!

Op zoek naar leermiddelen voor opleidingen in de Procesindustrie? Neem een kijkje in onze webwinkel op www.vapro.nl! Op zoek naar leermiddelen voor opleidingen in de Procesindustrie? Neem een kijkje in onze webwinkel op www.vapro.nl! VAPRO LEERMIDDELEN VOOR OPLEIDINGEN IN DE PROCESINDUSTRIE EMPOWERING PEOPLE AND INDUSTRIES

Nadere informatie

Doorloop je eigen Traject!

Doorloop je eigen Traject! Traject en VakTraject brengen Zakelijke Communicatie/Nederlands op het gewenste niveau Doorloop je eigen Traject! Blijvend in prijs verlaagd! Traject is al 12,5 jaar hét lesmateriaal Zakelijke Communicatie/

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor het nieuwe Taalblokken? Taalblokken Engels Brochure MBO

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor het nieuwe Taalblokken? Taalblokken Engels Brochure MBO Brochure MBO Toetsing Figuur 4, toetsing Door de nieuwe aanpak en de goede mix van digitaal lesmateriaal en boeken geeft Taalblokken Engels mij de ruimte om les te geven zoals ik wil. Verleg je grenzen!

Nadere informatie

Producten en prijzen 2018 GPS Duits

Producten en prijzen 2018 GPS Duits Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2018 Volwassen en Eigentijds 1 Januari 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

Inhoud. i-care 3. Verpleegtechniek in beeld 9. Sterk in praktijk 10. Reanimatie en EHBO 11. Spring 12. Implementatiebegeleiding 15.

Inhoud. i-care 3. Verpleegtechniek in beeld 9. Sterk in praktijk 10. Reanimatie en EHBO 11. Spring 12. Implementatiebegeleiding 15. 2007 mbo Zorg Inhoud i-care 3 Verpleegtechniek in beeld 9 Sterk in praktijk 10 Reanimatie en EHBO 11 Spring 12 Implementatiebegeleiding 15 Bestelgegevens 16 Meer informatie 19 i-care i-care voldoet aan

Nadere informatie

Producten en prijzen 2016 GPS Engels

Producten en prijzen 2016 GPS Engels Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2016 Volwassen en Eigentijds 1 Mei 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

Op zoek naar leermiddelen voor opleidingen in de Procesindustrie? Neem een kijkje in onze webwinkel op

Op zoek naar leermiddelen voor opleidingen in de Procesindustrie? Neem een kijkje in onze webwinkel op Op zoek naar leermiddelen voor opleidingen in de Procesindustrie? Neem een kijkje in onze webwinkel op www.vapro.nl! VAPRO LEERMIDDELEN VOOR OPLEIDINGEN IN DE PROCESINDUSTRIE EMPOWERING PEOPLE AND INDUSTRIES

Nadere informatie

GPS Rekenen. Producten en prijzen GPS Rekenen. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Rekenen

GPS Rekenen. Producten en prijzen GPS Rekenen. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Rekenen Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2018 Volwassen en Eigentijds 1 December 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

Stichting Leerstation Zorg

Stichting Leerstation Zorg Leerstation Zorg Stichting Leerstation Zorg Stichting Leerstation Zorg zet zich in voor de ontwikkeling en de kwaliteitsborging van digitaal leermateriaal voor zorg en onderwijs. Deze inspanningen hebben

Nadere informatie

GPS Rekenen. Producten en prijzen GPS Rekenen. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Rekenen

GPS Rekenen. Producten en prijzen GPS Rekenen. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Rekenen Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2019 Volwassen en Eigentijds 1 Januari 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Compleet vernieuwd! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? Taalblokken Nederlands Brochure MBO

Verleg je grenzen! Compleet vernieuwd! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? Taalblokken Nederlands Brochure MBO Taalblokken Nederlands Brochure MBO Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? U kunt gemakkelijk differentiëren studenten leren wat nodig is Motiverend en uitdagend lesmateriaal voor

Nadere informatie

Producten en prijzen 2018 GPS Nederlands

Producten en prijzen 2018 GPS Nederlands Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2018 Volwassen en Eigentijds 1 December 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

GPS Engels. Producten en prijzen GPS Engels. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Engels

GPS Engels. Producten en prijzen GPS Engels. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Engels Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2018 Volwassen en Eigentijds 1 December 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 2 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? Taalblokken Engels Brochure MBO

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? Taalblokken Engels Brochure MBO Taalblokken Engels Brochure MBO Verleg je grenzen! Met de gedegen examentrainingen weten mijn studenten exact wat ze kunnen verwachten op het COE. En ik ook! Bibliotheek Nieuwe digitale leeromgeving Starten

Nadere informatie

vmbo Zorg & Welzijn 2010

vmbo Zorg & Welzijn 2010 vmbo Zorg & Welzijn 2010 inhoud Inhoud Voorwoord 3 Ik zorg er wel voor 4 Traject Zorg & Welzijn WPS 6 Reanimatie en EHBO 8 Ondersteunende trainingen 9 Bestelgegevens 10 Meer informatie 12 Voorwoord 3 Het

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor het nieuwe Taalblokken? Taalblokken Nederlands Brochure MBO

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor het nieuwe Taalblokken? Taalblokken Nederlands Brochure MBO Taalblokken Nederlands Brochure MBO Na het doorlopen van de weet ik precies wat ik kan verwachten op het examen Nederlands. Door deze goede voorbereiding zie ik het examen met vertrouwen tegemoet! Toetsing

Nadere informatie

GPS Rekenen. Producten en prijzen GPS Rekenen. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Rekenen

GPS Rekenen. Producten en prijzen GPS Rekenen. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Rekenen Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2016 Volwassen en Eigentijds 1 Januari 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

Omaha System. Lesmateriaal voor docenten en studenten

Omaha System. Lesmateriaal voor docenten en studenten Omaha System Lesmateriaal voor docenten en studenten Achtergrond: OMAHA System in de gezondheidszorg Zorg- en welzijnsmedewerkers gaan steeds meer samenwerken op lokaal niveau. Naast huisartsen en medewerkers

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 7. Over de auteurs g 9. Redactionele verantwoording 11. 1 Plannen van activiteiten 13. 2 Werken in een groep 45

Inhoud. Voorwoord 7. Over de auteurs g 9. Redactionele verantwoording 11. 1 Plannen van activiteiten 13. 2 Werken in een groep 45 Inhoud Voorwoord 7 Over de auteurs g 9 Redactionele verantwoording 11 1 Plannen van activiteiten 13 2 Werken in een groep 45 3 Werken met kinderen 60 4 Activiteiten begeleiden bij (psychogeriatrische)

Nadere informatie

NU Rekenen 2F deel a 12, NU Rekenen 2F deel b 12, Reader Nederlands niv.

NU Rekenen 2F deel a 12, NU Rekenen 2F deel b 12, Reader Nederlands niv. Help. & Welzijn BOL;HGZHEO4P,HGZHEO4Q,HGZHE04J algemeen Vak verplicht: Vak akkoord: 9789001820770 NU Rekenen 2F deel a 12,50 Auteur: Noordhoff Druk: 1 9789001820763 NU Rekenen 2F deel b 12,50 Auteur: Berchum,

Nadere informatie

Producten en prijzen 2018 GPS Nederlands, Engels en Duits

Producten en prijzen 2018 GPS Nederlands, Engels en Duits GPS TAAL Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2018 GPS Nederlands, Engels en Duits Volwassen en Eigentijds, 1 Juli 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van...

Nadere informatie

Producten en prijzen 2013 GPS Nederlands GPS Duits GPS Engels

Producten en prijzen 2013 GPS Nederlands GPS Duits GPS Engels Nederlands - Duits - Engels Navigeren op maat Producten en prijzen 2013 GPS Nederlands GPS Duits GPS Engels www.instruct.nl 1 Inhoudsopgave Maak kennis met GPS Taal Pag. 3 Opbouw en inhoud van de methoden

Nadere informatie

Producten en prijzen 2016 GPS Nederlands

Producten en prijzen 2016 GPS Nederlands Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2016 Volwassen en Eigentijds 1 Mei 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

Producten en prijzen 2016 GPS Rekenen

Producten en prijzen 2016 GPS Rekenen Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2016 Volwassen en Eigentijds 1 Mei 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

1 Docentenhandleiding

1 Docentenhandleiding Docentenhandleiding 1 2 Traject Welzijn Traject Welzijn Traject Welzijn is een serie leermiddelen voor alle opleidingen van de MBOsector Welzijn voor zowel de beroepsopleidende (BOL) als de beroepsbegeleidende

Nadere informatie

ROCVA Mbo college Hilversum locatie Arena Zorg Printdatum: 30/06/2015 Status: definitief Pakketnummer: 5.197/10199

ROCVA Mbo college Hilversum locatie Arena Zorg Printdatum: 30/06/2015 Status: definitief Pakketnummer: 5.197/10199 Status: definitief Pakketnummer: 5.197/10199 Dienstverlening Z&W BOL;HGZHEO5P,HGZHEO5Q,HGZHE05J algemeen Vak verplicht: Vak akkoord: 9789001825706 (ECK) NU Nederlands 2F leerwerkboek deel a+b (+ online

Nadere informatie

Talent. Talents werkt! Voldoet aan raamwerk MVT. Engels Administratie & Handel en Verkoop. BVE Methodewijzer. Competentiegericht

Talent. Talents werkt! Voldoet aan raamwerk MVT. Engels Administratie & Handel en Verkoop. BVE Methodewijzer. Competentiegericht BVE Methodewijzer Talent Engels Administratie & Handel en Verkoop Competentiegericht Heldere methodiek en maatwerk Korting voor Elobase-deelnemers Talents werkt! Voldoet aan raamwerk MVT Soms zijn vernieuwingen

Nadere informatie

Het vmbo is in beweging, ThiemeMeulenhoff beweegt mee!

Het vmbo is in beweging, ThiemeMeulenhoff beweegt mee! vmbo Techniek 2010 inhoud Inhoud Voorwoord 3 Bouwtotaal 4 Bouwen op niveau 6 Op Spanning! 7 Basisveiligheid VCA 8 Breed! 9 Overige uitgaven 9 Bestellijst 10 Meer informatie 12 Voorwoord 3 Het vmbo is in

Nadere informatie

Producten en prijzen 2016 GPS Duits

Producten en prijzen 2016 GPS Duits Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2016 Volwassen en Eigentijds Januari 1 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

1 Docentenhandleiding

1 Docentenhandleiding Docentenhandleiding 1 2 Traject Welzijn Traject Welzijn Traject Welzijn is een serie leermiddelen voor alle opleidingen van de MBOsector Welzijn voor zowel de beroepsopleidende (BOL) als de beroepsbegeleidende

Nadere informatie

gericht bouwen aan kennis met bsl academy mbo ag

gericht bouwen aan kennis met bsl academy mbo ag Video s Abonnement 3.000,- 59,- gericht bouwen aan kennis met bsl academy mbo ag Meer informatie of een proefaccount? Ga naar www.bsl.nl/academyag BAANBREKEND. BETROUWBAAR. De Academy mbo AG stelt zoveel

Nadere informatie

Producten en prijzen 2014 Groen Nederlands Groen Rekenen

Producten en prijzen 2014 Groen Nederlands Groen Rekenen Producten en prijzen 2014 Groen Nederlands Groen Rekenen www.instruct.nl 1 Inhoudsopgave Maak kennis met GPS Groen Nederlands en Rekenen Pag. 3 Opbouw en inhoud GPS Groen Nederlands Pag. 4 Opbouw en inhoud

Nadere informatie

School voor. gezondheidszorg. Doktersassistent. Tandartsassistent. Verpleegkundige. Verzorgende-IG. Helpende Zorg & Welzijn

School voor. gezondheidszorg. Doktersassistent. Tandartsassistent. Verpleegkundige. Verzorgende-IG. Helpende Zorg & Welzijn School voor gezondheidszorg Doktersassistent Tandartsassistent Verpleegkundige Verzorgende-IG Helpende Zorg & Welzijn School voor gezondheidszorg Doktersassistent Tandartsassistent Verpleegkundige Verzorgende-IG

Nadere informatie

Verzorgende IG niveau 3 Verpleegkundige niveau 4

Verzorgende IG niveau 3 Verpleegkundige niveau 4 examenproducten V&V Verzorgende IG niveau 3 Verpleegkundige niveau 4 EXAMENBANK PROVE2MOVE februari 2012 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Aanpassingen 2011-2012 ten opzichte van 2010-2011 in de proeven

Nadere informatie

Alles over. Holmwoods. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Holmwoods. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Examenplan Verzorgende IG Verkort traject voor gediplomeerd bejaardenverzorgenden, MDGO-vz, etc

Examenplan Verzorgende IG Verkort traject voor gediplomeerd bejaardenverzorgenden, MDGO-vz, etc Examenplan Verzorgende IG Verkort traject voor gediplomeerd bejaardenverzorgenden, MDGO-vz, etc Opleidingsdomein Zorg en Welzijn Crebonummer domein 79140 Dossier Verzorgende IG Crebonummer dossier 23187

Nadere informatie

DELFTSE METHODE. 30 jaar Delftse methode: praktijkgericht, onconventioneel en natuurlijk. www.delftsemethode.nl

DELFTSE METHODE. 30 jaar Delftse methode: praktijkgericht, onconventioneel en natuurlijk. www.delftsemethode.nl 30 jaar Delftse methode: praktijkgericht, onconventioneel en natuurlijk www.delftsemethode.nl OVER DE DELFTSE METHODE Snel en effectief Nederlands leren doe je met de Delftse methode. De Delftse methode

Nadere informatie

Laat u inspireren door de Taalconsulent!

Laat u inspireren door de Taalconsulent! Laat u inspireren door de Taalconsulent! Een koffer vol inspiratie De deskundige Taalconsulent stelt uw wensen centraal. De Taalconsulent biedt u een unieke selectie uit het volledige aanbod van kennis

Nadere informatie

Producten en prijzen 2019 GPS Nederlands, Engels en Duits

Producten en prijzen 2019 GPS Nederlands, Engels en Duits GPS TAAL Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2019 GPS Nederlands, Engels en Duits Volwassen en Eigentijds, 1 Januari 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Gebruik voor de

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012. Nederlands Duits Engels - Rekenen. Ons aanbod. Opbouw en inhoud van de methoden. Digitaal, papier of ELO.

Producten en prijzen 2012. Nederlands Duits Engels - Rekenen. Ons aanbod. Opbouw en inhoud van de methoden. Digitaal, papier of ELO. GPS Taal en Rekenen Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen 2012

Nadere informatie

gericht bouwen aan kennis

gericht bouwen aan kennis Video s tijdschriften inclusief online archief Abonnement BSL Slechts 8,25 ACADEMY MBO V&V gericht bouwen aan kennis Met BSL Academy mbo Verzorging & Verpleegkunde Meer informatie? Proefaccount? Ga naar

Nadere informatie

> HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE

> HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Heb jij: talent voor organiseren, een flexibele instelling en hart voor mensen? Kom dan bij ons studeren! Gezondheidszorg > HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE

Nadere informatie

De methodesite 20/20 English. Voor docenten

De methodesite 20/20 English. Voor docenten De methodesite 20/20 English Voor docenten Inloggen methodesite Ga naar www.2020english.nl Klik rechtsboven op de knop Digitale lesomgeving. U komt vervolgens op de onderstaande pagina. Kies Mbo / Vmbo.

Nadere informatie

1 Docentenhandleiding

1 Docentenhandleiding Docentenhandleiding 1 2 Traject Helpende Zorg & Welzijn Over Traject Helpende Traject Helpende Zorg & Welzijn bestaat uit een serie leermiddelen, speciaal ontwikkeld voor de Mbo-opleiding Helpende Zorg

Nadere informatie

Veranderdocument Kwalificatiedossier Verzorgende-IG 2011-2012 ten opzichte van dossier Verzorgende-IG 2010-2011

Veranderdocument Kwalificatiedossier Verzorgende-IG 2011-2012 ten opzichte van dossier Verzorgende-IG 2010-2011 Veranderdocument Kwalificatiedossier Verzorgende-IG 2011-2012 ten opzichte van dossier Verzorgende-IG 2010-2011 Deel A - Tekst is gewijzigd, meer op de ontvanger gericht. Foto s zijn verwijderd; vertegenwoordigen

Nadere informatie

Alles over. Speurtocht. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Speurtocht. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Speurtocht Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

nderhandelen -mailen en Vaardigheid strainingen voor het hoger onderwijs rieven schrijven erkopen Met unieke online tools

nderhandelen -mailen en Vaardigheid strainingen voor het hoger onderwijs rieven schrijven erkopen Met unieke online tools dviseren nderhandelen -mailen Vaardigheid strainingen voor het hoger onderwijs en erkopen Met unieke online tools SKILLS VAARDIGHEIDSTRAININGEN VOOR HET HOGER ONDERWIJS In deze brochure vindt u een overzicht

Nadere informatie

EXAMENPLAN Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatie. Mbo-Verpleegkundige verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)

EXAMENPLAN Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatie. Mbo-Verpleegkundige verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) EXAMENPLAN 2016 Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossier Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatie Crebonr. kwalificatie Niveau Studiejaar diplomering Vaststellings datum examenplan MBO-verpleegkundige

Nadere informatie

Veranderdocument Kwalificatiedossier Mbo-Verpleegkundige 2011-2012 ten opzichte van VP 2010-2011

Veranderdocument Kwalificatiedossier Mbo-Verpleegkundige 2011-2012 ten opzichte van VP 2010-2011 Veranderdocument Kwalificatiedossier Mbo-Verpleegkundige 2011-2012 ten opzichte van VP 2010-2011 Deel A - Tekst is gewijzigd, meer op de ontvanger gericht. Foto s zijn verwijderd; vertegenwoordigen niet

Nadere informatie

Product en prijzen 2014

Product en prijzen 2014 Product en prijzen 2014 1 Augustus 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met Social Media Rijbewijs... 3 Opbouw en inhoud lessenreeks... 4 Digitale leeromgeving... 5 Docentenomgeving... 6 Prijzen

Nadere informatie

Uitgebreide implementatieondersteuning

Uitgebreide implementatieondersteuning Uitgebreide implementatieondersteuning Overstappen op een nieuw leermiddel of een digitaal concept brengt altijd enige onzekerheid met zich mee. Om deze onzekerheid te minimaliseren begeleidt ThiemeMeulenhoff

Nadere informatie

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN. Kleinschalig BBL-onderwijs Kramersgildeplein Arnhem. Astrum College is onderdeel van ROC A12

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN. Kleinschalig BBL-onderwijs Kramersgildeplein Arnhem. Astrum College is onderdeel van ROC A12 BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN Kleinschalig BBL-onderwijs Kramersgildeplein Arnhem Astrum College is onderdeel van ROC A12 Inhoud Welkom bij het Astrum College 3 Professionalisering in de praktijk 4 BBL,

Nadere informatie

Producten en prijzen 2015 GPS Groen Nederlands

Producten en prijzen 2015 GPS Groen Nederlands Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2015 Volwassen en Eigentijds 1 Februari 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van GPS Nederlands... 4 Gebruik voor de

Nadere informatie

VOORWOORD. De opbouw van de leereenheden

VOORWOORD. De opbouw van de leereenheden VOORWOORD Angerenstein SB (Sport en Bewegen) is een complete serie leermiddelen voor het kwalificatiedossier Sport en Bewegen. Angerenstein SB bestaat uit boeken met theorie en opdrachten, online verdiepingsstof

Nadere informatie

voor kleinschalig wonen in de ouderenzorg gebaseerd

voor kleinschalig wonen in de ouderenzorg gebaseerd Onderwijs voor kleinschalig wonen in de ouderenzorg Gebaseerd op Verzorgende-IG (niveau 3) en Medewerker Maatschappelijke (niveau 3) van 2011-2012 Een belangrijke ontwikkeling in de ouderenzorg is kleinschalig

Nadere informatie

Uitgeverij Intertaal Adressen Uitgeverij Intertaal Informatie voor docenten Klantenservice en bestelinformatie

Uitgeverij Intertaal Adressen Uitgeverij Intertaal Informatie voor docenten Klantenservice en bestelinformatie Inhoud IntertaaL Voor u ligt de catalogus van uitgeverij Intertaal. geeft taalstudie- producten uit voor het Nederlands taalgebied. Deze uitgaven kunnen worden gebruikt in het voortgezet onderwijs, middelbaar

Nadere informatie

VMBO en dan. Vernieuwde kwalificatiestructuur in het MBO. 30 mei 2013

VMBO en dan. Vernieuwde kwalificatiestructuur in het MBO. 30 mei 2013 VMBO en dan Vernieuwde kwalificatiestructuur in het MBO 30 mei 2013 Kennismaken Calibris: kenniscentrum voor leren en werken Erkennen stageplekken Ontwikkelen kwalificatiedossiers Myrthe Nieuwenhuizen

Nadere informatie

Van A tot Zorg Nederlandse taal in de zorg

Van A tot Zorg Nederlandse taal in de zorg Van A tot Zorg Nederlandse taal in de zorg Klassikaal leren Zelfstudie Online leren Van A tot Zorg Docentenhandleiding Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is het doel van van A tot Zorg? 4 Voor wie is van A

Nadere informatie

Hardware-eisen 800 MHz processor, 128 Mb RAM geheugen, Internet Explorer 5.5, Windows ME of hoger, 16 speed cd-rom drive.

Hardware-eisen 800 MHz processor, 128 Mb RAM geheugen, Internet Explorer 5.5, Windows ME of hoger, 16 speed cd-rom drive. Titel PiT : methode vmbo Zorg en Welzijn Vak/onderwerp Zorg en Welzijn voor leerjaar 3 en 4 van het vmbo. Hardware-eisen 800 MHz processor, 128 Mb RAM geheugen, Internet Explorer 5.5, Windows ME of hoger,

Nadere informatie

De nieuwe methodesite Traject Nederlands. Voor docenten Traject Nederlands Studiejaar 2013-2014

De nieuwe methodesite Traject Nederlands. Voor docenten Traject Nederlands Studiejaar 2013-2014 De nieuwe methodesite Traject Nederlands Voor docenten Traject Nederlands Studiejaar 2013-2014 Inloggen methodesite Ga naar www.trajectnederlandsonline.nl Klik op de button inloggen. U komt vervolgens

Nadere informatie

Docententoolkit. Niveau 4

Docententoolkit. Niveau 4 Docententoolkit Niveau 4 Inhoudsopgave Aan de slag met i-careflex! o Voor docent o Voor stucent Didactische handleiding i-careflex generiek Matrix conversie van eindtermen Gekwalificeerd voor de toekomst

Nadere informatie

Examenplan , 2016 t/m 2019, examenplan en diplomavereisten Verzorgende IG. (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2016 t/m 2019, examenplan en diplomavereisten Verzorgende IG. (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Verzorgende IG Uitstroom crebo 25491 Kwalificatiedossier Verzorgende IG Instroom crebo 23187 Domein Zorg en welzijn Domein crebo 79140 Versiejaar

Nadere informatie

Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw

Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw WHITEPAPER NIEUW NEDERLANDS 6 e editie onderbouw Nieuw Nederlands onderbouw 6 e editie staat als vanouds voor hoge kwaliteit en aandacht voor de individuele

Nadere informatie

Servicedocument urennormen van de Wet BIG en WEB opleiding mbo-verpleegkundige

Servicedocument urennormen van de Wet BIG en WEB opleiding mbo-verpleegkundige Servicedocument urennormen van de Wet BIG en WEB opleiding mbo-verpleegkundige Titel : Servicedocument urennormen van de Wet BIG en WEB opleiding mbo-verpleegkundige Project/Werkgroep : Voor vragen kunt

Nadere informatie

Raamleerplan Verzorgende Individuele Gezondheidszorg BOL/BBL niveau 3. Geraadpleegd document: kwalificatiedossier 2009-2010

Raamleerplan Verzorgende Individuele Gezondheidszorg BOL/BBL niveau 3. Geraadpleegd document: kwalificatiedossier 2009-2010 Raamleerplan Verzorgende Individuele Gezondheidszorg BOL/BBL niveau 3. Geraadpleegd document: kwalificatiedossier 2009-2010 De verzorgende IG is werkzaam in de sector gezondheidszorg. De afgestudeerde

Nadere informatie

De nieuwe methodesite 20/20 English. Voor docenten 20/20 English Studiejaar

De nieuwe methodesite 20/20 English. Voor docenten 20/20 English Studiejaar De nieuwe methodesite 20/20 English Voor docenten 20/20 English Studiejaar 2013-2014 Inloggen methodesite Ga naar www.2020english.nl Klik linksboven op de knop inloggen. U komt vervolgens op de onderstaande

Nadere informatie

vmbo Zorg & Welzijn Ik zorg er wel voor

vmbo Zorg & Welzijn Ik zorg er wel voor 2007 vmbo Zorg & Welzijn Ik zorg er wel voor Inhoud Ik zorg er wel voor 3 Reanimatie en EHBO 12 Bestelgegevens 13 Meer informatie 15 Ik zorg er wel voor is een praktische methode Zorg & Welzijn voor het

Nadere informatie

Examenplan MBO-Verpleegkundige

Examenplan MBO-Verpleegkundige Opleidingsdomein Zorg en Welzijn Crebonummer domein 79140 Dossier MBO-Verpleegkundige Crebonummer dossier 23182 Kwalificatie MBO-Verpleegkundige Crebonummer kwalificatie 25480 Cohort 2018-2019 Leerweg

Nadere informatie

Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige

Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 02 2014-2015 Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Invoering herziening kwalificatiestructuur 2016

Invoering herziening kwalificatiestructuur 2016 Invoering herziening kwalificatiestructuur 2016 Wat betekent het nieuwe kwalificatiedossier voor het onderwijs en voor de praktijk? Niveau 3 BOL en BBL VZ en VMZ Niveau 4 BOL en BBL VP Basis, profiel en

Nadere informatie

Sectoraal Examenprofiel. Zorg, Welzijn en Sport

Sectoraal Examenprofiel. Zorg, Welzijn en Sport Sectoraal Eamenprofiel Zorg, Welzijn en Sport Sector: GDW(S) Status: Vastgesteld Vaststellingsdatum: 30 mei 2011 Het onderstaande sectorale eamenprofiel is geldig voor de volgende crebonummers/kwalificatiedossiers:

Nadere informatie

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren!

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017 Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! Welzijn PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG > GESPECIALISEERD PEDAGOGISCH MEDEWERKER > ONDERWIJSASSISTENT

Nadere informatie

Verzorgende-IG en MBO-Verpleegkundige. Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen

Verzorgende-IG en MBO-Verpleegkundige. Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen #3 en MBO-Verpleegkundige Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL PBGZ 12 / PBSD 9 Coördinatie, kwaliteit en voorlichting, profielfase Cohort 2016 2019 kwartiel 11 INSTROOMVEREISTEN:

Nadere informatie

De term Handhaver toezicht en veiligheid is in het gehele e-learning programma vervangen door de term toezichthouder.

De term Handhaver toezicht en veiligheid is in het gehele e-learning programma vervangen door de term toezichthouder. Het e-learning programma Handhaver Het e-learning programma Handhaver is ontwikkeld door Branche (gemeentes), Ministerie van Justitie, A&O fonds, Politie, ECABO en verschillende ROC s, voor de opleiding

Nadere informatie

Portfolio Pedagogisch Werk. Studiewijzer. Opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 instroom Helpende (KD 79140)

Portfolio Pedagogisch Werk. Studiewijzer. Opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 instroom Helpende (KD 79140) Studiewijzer Opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 instroom Helpende (KD 79140) 1 Inhoud Inleiding... 3 1 Hoe ziet de opleiding eruit?... 4 1. Visie... 4 1.1 De opbouw van de opleiding... 4 1.2 De opbouw

Nadere informatie

Verzorgende IG BBL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. thuiszorg.

Verzorgende IG BBL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. thuiszorg. thuiszorg. Crebo Duur Niveau Leerweg 25491 3 jaar Niveau 3 BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start september, januari, maart, juni (start bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Kronenburgsingel, Arnhem

Nadere informatie

Deze brochure biedt u een overzicht van de opleidingen waarmee wordt toegewerkt naar een ERKEND DIPLOMA: MBO Verpleegkunde (MBO niveau 4)

Deze brochure biedt u een overzicht van de opleidingen waarmee wordt toegewerkt naar een ERKEND DIPLOMA: MBO Verpleegkunde (MBO niveau 4) Deze brochure biedt u een overzicht van de opleidingen waarmee wordt toegewerkt naar een ERKEND DIPLOMA: MBO Verpleegkunde (MBO niveau 4) Applicatie Verzorgende IG (MBO niveau 3) Applicatie Maatschappelijke

Nadere informatie

Zo bestelt u de e-leermiddelen mbo van Noordhoff Uitgevers

Zo bestelt u de e-leermiddelen mbo van Noordhoff Uitgevers 2011 Zo bestelt u de e-leermiddelen mbo van Noordhoff Uitgevers Wat Waar Hoe Zo bestelt u de e-leermiddelen mbo van Noordhoff Uitgevers In deze folder leest u hoe en bij wie u welke e-leermiddelen kunt

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming Zorghulp. Praktijkopdrachten voor kwalificatieniveau 1

Beroepspraktijkvorming Zorghulp. Praktijkopdrachten voor kwalificatieniveau 1 Beroepspraktijkvorming Zorghulp Praktijkopdrachten voor kwalificatieniveau 1 Auteurs Nicolien van Halem Henny de Leeuw Tera Stuut Johan van t Wout Beroepspraktijkvorming Zorghulp Praktijkopdrachten voor

Nadere informatie

Techniek op Maat. Realistisch leren? Techniek op Maat! vmbo techniek. Zelfstandig leren door zelfstandig doen

Techniek op Maat. Realistisch leren? Techniek op Maat! vmbo techniek. Zelfstandig leren door zelfstandig doen vmbo techniek Zelfstandig leren door zelfstandig doen Leerroutes: van individueel tot techniekbreed Één didactiek voor alle stromen Realistisch leren? Techniek op Maat! 2 Al uw leerlingen onder één dak

Nadere informatie

Station, nederlands voor het vmbo

Station, nederlands voor het vmbo Station, nederlands voor het vmbo Volledig herziene modules voor de onderbouw (Station 2e editie) Nieuwe aantrekkelijke vormgeving Duidelijk verschil tussen vmbo-bk en vmbo-kgt In kleine stappen door meer

Nadere informatie

Alles over. ipockets. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. ipockets. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Verzorgende IG BBL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Verzorgende IG BBL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg 25491 1-3 jaar Niveau 3 BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start september, januari, maart, juni (start bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Kronenburgsingel, Arnhem DIT KUN

Nadere informatie

Zo bestelt u de e-leermiddelen mbo van Noordhoff Uitgevers

Zo bestelt u de e-leermiddelen mbo van Noordhoff Uitgevers 2014-2015 www.catalogus.noordhoff.nl/bve klantenservice https://services.noordhoffuitgevers.nl Zo bestelt u de e-leermiddelen mbo van Noordhoff Uitgevers Wat Waar Hoe Materiaal voor de deelnemer Zo bestelt

Nadere informatie

2. Opleidingskader voor de opleiding Teamleider Preparatie nafase

2. Opleidingskader voor de opleiding Teamleider Preparatie nafase 2. Opleidingskader voor de opleiding Teamleider Preparatie nafase In het project GROOTER worden onder andere opleidingskaders ontwikkeld voor drie functiegerichte opleidingen voor Bevolkingszorg. In dit

Nadere informatie

Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs

Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs Respons Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs Respons; flexible and positive Respons Respons omvat een pakket van diensten en producten om onderwijs en vechtsport met elkaar

Nadere informatie

Voorbeeld examenplan voor dubbelkwalificering

Voorbeeld examenplan voor dubbelkwalificering Voorbeeld plan voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (VVT) en Begeleider specifieke doelgroepen SSI/247189/2015 1/18 Titel : Voorbeeld plan voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (VVT) en Begeleider

Nadere informatie

Product en prijzen schooljaar 2015-2016

Product en prijzen schooljaar 2015-2016 Product en prijzen schooljaar 2015-2016 1 * Dit betreft de kosten per leerling. Er worden ook kosten per school en per docent in rekening gebracht. Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Maak kennis met Social

Nadere informatie

Vanuit het Albeda College een korte toelichting op de producten CCB en de deelnemers aan de opleiding Jeugdopbouwwerker

Vanuit het Albeda College een korte toelichting op de producten CCB en de deelnemers aan de opleiding Jeugdopbouwwerker september 2007 Vanuit het Albeda College een korte toelichting op de producten CCB en de deelnemers aan de opleiding Jeugdopbouwwerker In 2007 is door ons bij de projectleiding CCB een CD aangeleverd met

Nadere informatie

1. Waar komt de behoefte aan maatwerk en flexibilisering eigenlijk vandaan?

1. Waar komt de behoefte aan maatwerk en flexibilisering eigenlijk vandaan? Flexibilisering met de kleine f en de GROTE F 1. Waar komt de behoefte aan maatwerk en flexibilisering eigenlijk vandaan? Allereerst vanuit het competentiegericht onderwijs: Praktijk staat centraal (sturen

Nadere informatie

2017 Branche kraamzorg

2017 Branche kraamzorg Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Branche Kraamzorg 17 november 2017 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/103071 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet.

Nadere informatie