Koninklijke en Nieuwegeinse. onderscheidingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Koninklijke en Nieuwegeinse. onderscheidingen"

Transcriptie

1 Koninklijke en Nieuwegeinse onderscheidingen

2 Nieuwegein kent vele bijzondere inwoners. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens, mensen die veel betekenen voor de samenleving. Deze mensen verdienen bijzondere aandacht. Ere wie ere toekomt. Daarom is er de mogelijkheid om bijzondere Nieuwegeiners voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding of een Nieuwegeinse onderscheiding. Hier leest u welke onderscheidingen er zijn, wat de criteria zijn om ervoor in aanmerking te komen en hoe u iemand kunt voordragen. Armand Höppener Je inzetten voor werk en samenleving hoort voor mij bij mijn dagelijks leven. Ik zou niet anders willen en kunnen. Je rekent vaak niet op waardering. Toch is het heel bijzonder als deze via een koninklijke onderscheiding tot je komt. Je bent ervan onder de indruk en het doet je goed. Je realiseert je dat je een normaal mens bent die waardering op prijs stelt.

3 Koninklijke onderscheidingen Iedereen kan een ander persoon voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Als u iemand weet, kunt u de aanvraag indienen bij de burgemeester van Nieuwegein (of, als de kandidaat elders woont, bij de burgemeester van díe gemeente). De burgemeester toetst alle verzamelde gegevens strikt vertrouwelijk en voorziet ze van een advies. Daarna dient de burgemeester de voorstellen in bij de commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht. Die geeft óók zijn beoordeling op het voorstel en zendt het ter behandeling door naar het Kapittel voor de Civiele Orden. Lintjesregen (Koninklijke onderscheidingen algemene gelegenheid) Ter gelegenheid van Koninginnedag worden elk jaar in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt: de zogeheten lintjesregen of algemene gelegenheid. Dat gebeurt vlak vóór Koninginnedag. Omdat diverse instanties een aanvraag toetsen en daarover adviseren, neemt het hele traject geruime tijd in beslag. Om de aanvragen voor de lintjesregen op tijd vóór eind april te kunnen verwerken, is het noodzakelijk dat u de aanvraag voor de lintjesregen uiterlijk bij de gemeente inlevert op 1 juni van het jaar ervóór. Bijzondere gelegenheid (tussentijdse uitreiking) Ook op andere momenten in het jaar worden Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. In Nieuwegein doet de burgemeester deze uitreikingen. U kunt dus ook een aanvraag indienen voor een bijzondere gelegenheid (tussentijdse uitreiking). Houd er dan rekening mee dat u uw voordracht minimaal zes maanden voor de beoogde datum van uitreiking bij de gemeente indient. De tussentijdse uitreiking is alleen mogelijk als er een rechtstreeks verband is tussen de verdiensten waarvoor iemand wordt voorgedragen en de speciale datum van uitreiking. Of als er sprake is van beëindiging van de activiteiten. U kunt denken aan een jubileum bij een vereniging of organisatie. Of aan het beëindigen van een belangrijke bestuursfunctie. Welke Koninklijke Onderscheidingen zijn er? Op vindt u alle Koninklijke Onderscheidingen en achtergrondinformatie erbij. Ook kunt u de folder Ere wie ere toekomt aanvragen bij het Kapittel voor de Civiele Orden, postbus 30436, 2500 GK in Den Haag. Hoe dient u een aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding in? Misschien kent u iemand in Nieuwegein die een lintje verdient. Iemand die zich al vele jaren als vrijwilliger inzet op maatschappelijk, kerkelijk of sportief terrein. Als u die persoon wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, neemt u dan eerst contact op met het secretariaat van de burgemeester van de gemeente Nieuwegein, telefoonnummer (030) Het secretariaat kan u meer vertellen over de criteria. U kunt dan al een indruk krijgen of de aanvraag een goede kans maakt. U kunt er ook om een uitgebreid aanvraagformulier vragen. Op vindt u alle benodigde informatie over Koninklijke onderscheidingen waaronder het aanvraagformulier dat u daar kunt downloaden.

4 De volgende gegevens mogen in de aanvraag zeker niet ontbreken: Persoonlijke gegevens van de kandidaat (naam, adres, woonplaats, geboortedatum en geboorteplaats). De verdienstelijke activiteiten van de door u voorgestelde kandidaat (voor welke instellingen of verenigingen was betrokkene werkzaam of actief en in welke perioden hebben de werkzaamheden plaatsgevonden). Motivering van de aanvraag (toelichting op de verdienstelijke activiteiten). Wordt de aanvraag door derden ondersteund? Stuurt u dan alstublieft aanbevelingsbrieven mee. Voorgestelde datum van uitreiking. Nieuwegein kent drie onderscheidingen voor personen die zich op bijzondere wijze hebben ingespannen voor de Nieuwegeinse samenleving. Een jubileum, een afscheid of een andere bijzondere gelegenheid kan aanleiding zijn tot het aanvragen van een onderscheiding. De hoogste Nieuwegeinse onderscheiding is de Erepenning, gevolgd door de Anna van Rijnpenning en de Stadspenning. de Anna van Rijnpenning de Erepenning de Stadspenning

5 Nieuwegeinse onderscheidingen Wie komt in aanmerking? Om in aanmerking te komen voor één van deze penningen moet iemand zich volgens het college van burgemeester en wethouders geruime tijd belangeloos en op buitengewone wijze hebben ingezet voor de Nieuwegeinse samenleving. Dat kan bijvoorbeeld zijn op maatschappelijk, sociaal, cultureel, kerkelijk of sportief gebied. Het college kan ook een penning toekennen als er sprake is van een uitermate bijzondere activiteit of prestatie. De Erepenning wordt alleen in zeer uitzonderlijke gevallen toegekend. Iemand die de Erepenning ontvangt, wordt ereburger van Nieuwegein. De Anna van Rijnpenning wordt toegekend in iets minder uitzonderlijke, maar wel bijzondere gevallen. Anna van Rijn was een jonkvrouw die leefde in het Jutphaas van de zestiende eeuw. Zij woonde op kasteel Rijnhuizen en stond bekend om haar sociale bewogenheid. Ze steunde de armen, onder meer door vijf woningen aan hen ter beschikking te stellen. Ook stichtte ze een schooltje en betaalde ze de onderwijzer. De Stadspenning kan behalve aan personen ook worden uitgereikt aan bedrijven, instellingen, verenigingen en andere organisaties. Hoe dient u een aanvraag voor een Nieuwegeinse onderscheiding in? Nadat uw aanvraag is binnengekomen, beoordeelt en toetst het secretariaat de gegevens. Bekeken wordt of de aanvraag voldoet aan de eisen die de verordening stelt, en of de persoon in kwestie van onbesproken gedrag is. Daarna neemt het college van burgemeester en wethouders hierover een besluit. Het secretariaat neemt vervolgens contact op met de indiener. Over het algemeen is het besluit enkele maanden vóór de beoogde datum van uitreiking bekend. Om de aanvraag voor een Nieuwegeinse onderscheiding tijdig te kunnen verwerken, vraagt de gemeente u een aanvraag uiterlijk twee maanden vóór de beoogde datum van uitreiking in te dienen. Dit kunt u doen bij het secretariaat van de burgemeester, postbus 1, 3430 AA, Nieuwegein. Denkt u eraan om in de aanvraag in ieder geval de volgende gegevens te vermelden: Persoonlijke gegevens van de kandidaat (naam, adres, woonplaats, geboortedatum, geboorteplaats). Een uitgebreide omschrijving van de verdienstelijke activiteiten voor Nieuwegein van de door u voorgedragen kandidaat (voor welke instellingen of verenigingen was betrokkene actief en in welke perioden hebben de activiteiten plaatsgevonden). Motivering van de aanvraag (toelichting op de activiteiten en zo mogelijk ook de hoeveelheid uren die de persoon per week aan die activiteiten besteedt). Voorgestelde datum van uitreiking. Verenigingen worden gevraagd om bij de aanvraag ook de volgende gegevens mee te sturen: akte van oprichting, informatie omtrent de financiële positie, het aantal leden en de doelstelling van de vereniging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Bestuurssecretariaat, telefoonnummer (030)

6 Colofon maart 2008 Deze folder is een uitgave van de gemeente Nieuwegein Martinbaan 2 postbus AA Nieuwegein T (030) gemeente@nieuwegein.nl Tekst Concernstaf en afdeling Communicatie en Juridische Zaken van de gemeente Nieuwegein Ontwerp en opmaak Room for ID s, Nieuwegein Ondanks het feit dat deze folder met zorg is samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen.

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Wie wilt u voordragen voor een lintje? Vul hier de gegevens in van degene die u wilt voordragen. Persoonsgegevens Voornamen (voluit): Tussenvoegsel(s):

Nadere informatie

AANVRAGEN VAN EEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

AANVRAGEN VAN EEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING AANVRAGEN VAN EEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING Beste lezer, Onderstaande informatie is voor u van belang als u voor een inwoner van de gemeente Reusel-De Mierden een Koninklijke Onderscheiding wilt aanvragen.

Nadere informatie

BESLUITEN. De notitie inzake gemeentelijke en koninklijke onderscheidingen voor kennisgeving aan te nemen.

BESLUITEN. De notitie inzake gemeentelijke en koninklijke onderscheidingen voor kennisgeving aan te nemen. Behoudens advies van de commissie Burg. B&W- nr.: 05.0335 d.d. 08-03-2005 Onderwerp Overzicht onderscheidingen. BESLUITEN De notitie inzake gemeentelijke en koninklijke onderscheidingen voor kennisgeving

Nadere informatie

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding 1 Wie wilt u voordragen voor een lintje? Vul hier de gegevens in van degene die u wilt voordragen. Persoonsgegevens Voornamen (voluit): Tussenvoegsel(s):

Nadere informatie

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden.

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. s-hertogenbosch, 20 december 2013 Aan de voorzitter van de gemeenteraad, Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. Marianne van der Sloot 1 Jeugdlintjes

Nadere informatie

1. Gemeentelijke Erepenning en het ereburgerschap van Venray.

1. Gemeentelijke Erepenning en het ereburgerschap van Venray. Gemeenteblad 2016, nummer Onderwerp Datum 13 juli 2016 Verordening regelende de gemeentelijke onderscheidingen van de gemeente Venray Pagina 1 van 5 De raad van Venray, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

ONDERSCHEIDING VERDIENT? Ere wie ere toekomt

ONDERSCHEIDING VERDIENT? Ere wie ere toekomt KENT U IEMAND DIE EEN ONDERSCHEIDING VERDIENT? Ere wie ere toekomt H.M. de Koningin GROOTMEESTER VAN DE NEDERLANDSE RIDDERORDEN ERE WIE ERE TOEKOMT Kent u iemand die een onderscheiding verdient? Overal

Nadere informatie

Voorstel tot de verlening van een. Gemeentelijke erepenning

Voorstel tot de verlening van een. Gemeentelijke erepenning Voorstel tot de verlening van een Gemeentelijke erepenning Gegevens voorgestelde persoon Geslachtsnaam Voorvoegsels Geslacht Man / Vrouw 1 Voornamen 2 Geslachtsnaam partner 3 (Adellijke) titel(s) Nationaliteit(en)

Nadere informatie

Voorstel tot de verlening van een. Koninklijke Onderscheiding

Voorstel tot de verlening van een. Koninklijke Onderscheiding Voorstel tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding Bestuurssecretariaat Mirella Borst - Bakker Telefoon (0229) 54 83 95 E-mail bestuurssecretariaat@koggenland.nl Vóór 1 augustus inleveren voor

Nadere informatie

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Wie wilt u voordragen voor een lintje? Vul hier de gegevens in van degene die u wilt voordragen. Persoonsgegevens Voornamen (voluit): Tussenvoegsel(s):

Nadere informatie

- de verordening betreffende het instellen en toekennen van. - de nieuwe Verordening betreffende het instellen en toekennen OPLEGNOTITIE

- de verordening betreffende het instellen en toekennen van. - de nieuwe Verordening betreffende het instellen en toekennen OPLEGNOTITIE 1 OPLEGNOTITIE Onderwerp: Evaluatie en aanpassing verordening Ereblijken Nummer Versie Thema Indiener Steller Verzoek portefeuillehouder P Beslispunten voor de raad Bestuurszaken en regionale samenwerking

Nadere informatie

Vrijwilligersonderscheiding

Vrijwilligersonderscheiding Vrijwilligersonderscheiding Introductie Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van de samenleving. Zonder vrijwilligers zouden vele activiteiten geen doorgang kunnen vinden

Nadere informatie

VERORDENING REGELENDE INSTELLING EN HET TOEKENNEN VAN ONDERSCHEIDINGEN GOOISE MEREN 2016

VERORDENING REGELENDE INSTELLING EN HET TOEKENNEN VAN ONDERSCHEIDINGEN GOOISE MEREN 2016 VERORDENING REGELENDE INSTELLING EN HET TOEKENNEN VAN ONDERSCHEIDINGEN GOOISE MEREN 2016 De raad van de gemeente Gooise Meren; gelezen het voorstel van 4 januari 2016, nr. RV16.007 Overwegende dat: Door

Nadere informatie

Voorstel tot de verlening van een Waarderingsteken Vrijwilligers gemeente Aalburg

Voorstel tot de verlening van een Waarderingsteken Vrijwilligers gemeente Aalburg Voorstel tot de verlening van een Waarderingsteken Vrijwilligers gemeente Aalburg Door middel van dit formulier kunt u iemand voordragen voor het Waarderingsteken Vrijwilligers gemeente Aalburg. Wilt u

Nadere informatie

Meer lezen? Kijk op www.decontreie.nl, en ga naar Archeologie > Nieuws

Meer lezen? Kijk op www.decontreie.nl, en ga naar Archeologie > Nieuws Uit de bodem van de Contreie Prehistorische graven Het archeologisch onderzoek in de Contreie is nog in volle gang. Ten oosten van de Herweg zijn de afgelopen weken vooral sporen gevonden van het prehistorisch

Nadere informatie

Kroon op het werk. Een overzicht van Koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen

Kroon op het werk. Een overzicht van Koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen Kroon op het werk Een overzicht van Koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen Inleiding Mensen en organisaties onderscheiden zich soms door hun grote inzet, prestaties, betrokkenheid of uitstraling.

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het aanvragen voor het toekennen van een boom aan een persoon in het prominentenpark

Aanvraagformulier voor het aanvragen voor het toekennen van een boom aan een persoon in het prominentenpark Bezoekadres Ganzenmarkt 1 Postadres Postbus 354 7570 AJ Oldenzaal Telefoon (0541) 58 81 11 E-mail info@oldenzaal.nl Internet www.oldenzaal.nl Aanvraagformulier voor het aanvragen voor het toekennen van

Nadere informatie

Regels voor het toekennen van het Kinder- en Jeugdlintje Oisterwijk

Regels voor het toekennen van het Kinder- en Jeugdlintje Oisterwijk Regels voor het toekennen van het Kinder- en Jeugdlintje Oisterwijk Regels voor het toekennen van een onderscheiding aan kinderen/ jeugd in de gemeente Oisterwijk, het Oisterwijkse kinder- / jeugdlintje:

Nadere informatie

Informatie aanvraag gemeentelijke onderscheiding

Informatie aanvraag gemeentelijke onderscheiding Informatie aanvraag gemeentelijke onderscheiding Hoe kunt u een kandidaat aanmelden voor een gemeentelijke onderscheiding? Wilt u een kandidaat aanmelden voor een gemeentelijke onderscheiding, dan kan

Nadere informatie

Raadsvoorstel 69 Vergadering 26 september Gemeenteraad

Raadsvoorstel 69 Vergadering 26 september Gemeenteraad Raadsvoorstel 69 Vergadering 26 september 2017 Gemeenteraad Onderwerp : Verordening tot het eren van verdienstelijke burgers Helmond 2017 (Jeugdlintje) B&W vergadering : 22 augustus 2017 Zaaknummer : 33465949

Nadere informatie

NGV, Postbus 50, 3980 CB BUNNIK. Protocol_eerbetoon_versie_ docx. Datum: Onderwerp: Protocol eerbetoon. E:

NGV, Postbus 50, 3980 CB BUNNIK. Protocol_eerbetoon_versie_ docx. Datum: Onderwerp: Protocol eerbetoon. E: Datum: 04-01-2017 Onderwerp: Protocol eerbetoon Van: Hoofdbestuur E: secretaris@ngv.nl I. Onderscheidingen 1. Oorkonde 1.1 De oorkonde strekt tot onderscheiding van een lid dat een aangesloten periode

Nadere informatie

Subsidies kunst en cultuur

Subsidies kunst en cultuur Subsidies kunst en cultuur Uitgave gemeente Leeuwarden Maart 2011 NB: Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Inhoud Inleiding 3 1 Regeling kleine producties cultuur 4 2 Regeling

Nadere informatie

Nieuwegein 2 013-0. Onlangs heeft de R.J.W. de Wild, namens de CDA-fractie, het Initiatiefvoorstel Nieuwegeins Dongerenlintje ingediend.

Nieuwegein 2 013-0. Onlangs heeft de R.J.W. de Wild, namens de CDA-fractie, het Initiatiefvoorstel Nieuwegeins Dongerenlintje ingediend. Nieuwegein 2 013-0 Aan De raad van de qemeente Nieuwegein Onderwerp Initiatiefvoorstel Nieuwegeins Jongerenlintje fractie CDA. Datum 20 februari 2013 Afdeling Griffie Bijlagen PRESIDIUM Onlangs heeft de

Nadere informatie

B&W-aanbiedingsformulier

B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 11.0137 d.d. 15 februari 2011 B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp jeugdlintjes BESLUIT Behoudens advies van de commissie 1. Een jeugdonderscheiding in te stellen in de vorm van een jeugdlintje.

Nadere informatie

Waalwijks eer. Het gemeentelijke decoratiestelsel herzien

Waalwijks eer. Het gemeentelijke decoratiestelsel herzien Waalwijks eer Het gemeentelijke decoratiestelsel herzien B.S. Kreetz Gemeente Waalwijk Bestuur & Ondersteuning September 2009 Inhoud 1. Inleiding 2. Huidig stelsel en toetsingscriteria 2.1 Gemeentelijke

Nadere informatie

Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse de Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse 2016 vast te stellen.

Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse de Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse 2016 vast te stellen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lisse. Nr. 117276 24 augustus 2016 Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse 2016 Burgemeester en wethouders van Lisse gelet op artikel 4:81 Algemene

Nadere informatie

De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond

De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond U bent het niet eens met ons besluit! De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond juli 2013 Als u het niet eens bent met ons besluit... Wij nemen regelmatig besluiten die betrekking hebben op u. Dat kan

Nadere informatie

Burgerinitiatief. Hoe krijgt u uw burgerinitiatief op de raadsagenda?

Burgerinitiatief. Hoe krijgt u uw burgerinitiatief op de raadsagenda? Burgerinitiatief Heeft u een concreet idee of plan? En wilt u hier serieus werk van maken? Denk dan eens aan het indienen van een burgerinitiatief bij uw gemeenteraad. Burgerinitiatief Heeft u wel eens

Nadere informatie

Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten

Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten Wist u dat? Niet alleen personen een Koninklijke Onderscheiding kunnen verdienen, maar ook bedrijven en verenigingen

Nadere informatie

Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman helpt.

Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman helpt. Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman helpt. Klachten over de lokale overheid, de Rijksdienst Caribisch Nederland, de politie of het Openbaar Ministerie? De Nationale ombudsman ondersteunt

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Wonen & Samenleven Als mijn zoon begeleid zelfstandig gaat wonen, staat er dan altijd iemand voor hem klaar? Ik wil graag een traplift. Bij wie vraag ik die

Nadere informatie

Verordening op de gemeentelijke onderscheidingen van de gemeente Almelo

Verordening op de gemeentelijke onderscheidingen van de gemeente Almelo GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Almelo. Nr. 14521 18 maart 2014 Verordening op de gemeentelijke onderscheidingen van de gemeente Almelo 2014 De raad van de gemeente Almelo; gezien het voorstel

Nadere informatie

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Artikel 1. Begripsbepaling a. De vrijwilligersprijs: De Vrijwilligersprijs Twenterand voor personen van 23 jaar of ouder. b. De jongerenprijs: De Vrijwilligersprijs

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Aanvraag ontheffing verzekeringsplicht

Aanvraag ontheffing verzekeringsplicht Verzekeringen Aanvraag ontheffing verzekeringsplicht Met dit formulier vraagt u ontheffing aan van de verzekeringsplicht voor de AOW, Anw, kinderbijslag en Wlz. In de toelichting vindt u hierover meer

Nadere informatie

Regeling onderscheidingen Badminton Nederland

Regeling onderscheidingen Badminton Nederland Badminton Nederland In deze regeling wordt beschreven hoe Badminton Nederland omgaat met het bedanken en decoreren van leden die een bijzondere rol binnen de organisatie hebben vervuld. De genoemde criteria

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Laat het ons weten!

Hebt u een klacht? Laat het ons weten! Hebt u een klacht? Laat het ons weten! GGZ Delfland doet haar best goede zorg te verlenen die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. Toch kan het gebeuren dat u ergens niet tevreden over bent. Wij horen

Nadere informatie

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger ALGEMEENHEDEN Artikel 1. Doel Met het uitreiken van de culturele prijzen wordt gestreefd naar de bevordering van het culturele

Nadere informatie

Tekstuitgave van de verordening op de gemeentelijke onderscheidingen 2009

Tekstuitgave van de verordening op de gemeentelijke onderscheidingen 2009 Tekstuitgave van de verordening op de gemeentelijke onderscheidingen 2009 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 december2009; b e s

Nadere informatie

Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers

Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers Inhoud Wat doet u bij een klacht 3 Vertrouwenspersonen 3 Klachtenfunctionaris 3 Klachtencommissie 4 Indienen van een klacht bij de klachtencommissie

Nadere informatie

Wanneer kan de Nationale ombudsman u helpen?

Wanneer kan de Nationale ombudsman u helpen? Wanneer kan de Nationale ombudsman u helpen? Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman ondersteunt u graag. De overheid is er voor u. Maar soms ervaart u dat niet zo. Bijvoorbeeld als de procedures

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Zonnetje

Aanmeldingsformulier Zonnetje De vrijwilligersprijs het Zonnetje wordt jaarlijks, tijdens de eindejaarsbijeenkomst van het Dagelijks Bestuur van deelgemeente Kralingen-Crooswijk, uitgereikt aan de hiervoor in aanmerking komende vrijwilligers

Nadere informatie

Door contact met ons op te nemen voorkomt u dat u zelf hard aan de slag gaat en later van ons hoort dat het eigenlijk anders had gemoeten.

Door contact met ons op te nemen voorkomt u dat u zelf hard aan de slag gaat en later van ons hoort dat het eigenlijk anders had gemoeten. Burgerinitiatief Leiderdorp U wilt een plek in uw buurt waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, een skatebaan of een plantsoen voor meer groen? U heeft een idee hoe de gemeente zijn dienstverlening kan

Nadere informatie

Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding

Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding 1. Wilt u het formulier zorgvuldig invullen, opslaan en mailen (in Word) naar secretariaatbenw@hellevoetsluis.nl? (ondersteuningsbrieven

Nadere informatie

1. Gegevens aanvrager Naam en voorletters:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoonnummer:...

1. Gegevens aanvrager Naam en voorletters:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoonnummer:... Aanvraagformulier tegemoetkoming in planschade (aanvraagformulier ex artikel 4.4 van de Algemene wet bestuursrecht) In de Wet ruimtelijke ordening (Wro) is geregeld dat burgers onder bepaalde voorwaarden

Nadere informatie

Onderscheidingen bij de Brandweer

Onderscheidingen bij de Brandweer Onderscheidingen bij de Brandweer DRAAGVOORSCHRIFT Onderscheidingstekens, eretekens en de (baton van de) medaille voor trouwe brandweerdienst worden op het nieuwe brandweeruniform gedragen op de linkerborst,

Nadere informatie

Reglement Aedes onderscheiding

Reglement Aedes onderscheiding Reglement Aedes onderscheiding Artikel 1 1. Het bestuur van Aedes kan besluiten personen te onderscheiden die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt op het brede terrein van het wonen en het werk

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Gegevens aanvrager. Waarderingstekens Aanvraagformulier waarderingsteken

Gegevens aanvrager. Waarderingstekens Aanvraagformulier waarderingsteken Waarderingstekens Aanvraagformulier waarderingsteken Met dit formulier vraag je een waarderingsteken aan voor een Scoutingvrijwilliger. Lees voor het invullen van dit formulier de informatie op www.scouting.nl.

Nadere informatie

Ontevreden? Laat het ons weten!

Ontevreden? Laat het ons weten! Ontevreden? Laat het ons weten! 1 Inhoudsopgave Welke soort klachten zijn er? 3 Kan ik iemand anders mijn klacht in laten dienen? 6 Wat zijn de kosten? 6 Waar vind ik meer informatie? 6 Adressen 7 2 Wat

Nadere informatie

Verordening op de toekenning van eretekenen en prijzen van de gemeente Oosterhout

Verordening op de toekenning van eretekenen en prijzen van de gemeente Oosterhout Verordening op de toekenning van eretekenen en prijzen van de gemeente Oosterhout Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door

Nadere informatie

Aanvraag Koninklijke onderscheiding

Aanvraag Koninklijke onderscheiding Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Postbus 83 1160 AB Zwanenburg T 020 407 9000 F 020 407 9090 Aanvraag Koninklijke onderscheiding De door u verstrekte persoonsgegevens worden in overeenstemming met

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Voor wie is deze folder bedoeld? Deze folder is voor u van belang als u een aanvraag tot uitkering wilt indienen op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als u

Nadere informatie

Raad V200701046 versie 3 december 2007. Verordening functioneringsgesprekken burgemeester

Raad V200701046 versie 3 december 2007. Verordening functioneringsgesprekken burgemeester Raadsvoorstel Inleiding:In 2006 is met de fractievoorzitters de afspraak gemaakt dat er in de loop van 2007 een functioneringsgesprek zou worden gehouden met de burgemeester. In het kader van de voorbereiding

Nadere informatie

Voor u en door u. De cliëntenraad van UWV. www.clientenraad-uwv.nl

Voor u en door u. De cliëntenraad van UWV. www.clientenraad-uwv.nl Voor u en door u De cliëntenraad van UWV www.clientenraad-uwv.nl Inhoud Waarom deze folder? 4 Wat doet de cliëntenraad? 5 Ideeën? Suggesties? Laat het ons weten! 7 Waar is de cliëntenraad niet voor? 8

Nadere informatie

KLACHT OF OPMERKING? LAAT HET ONS WETEN.

KLACHT OF OPMERKING? LAAT HET ONS WETEN. KLACHT OF OPMERKING? LAAT HET ONS WETEN. Al onze medewerkers doen hun uiterste best om u optimale zorg te verlenen. Toch kan het voorkomen dat onze zorg niet aan uw verwachtingen voldoet. In deze folder

Nadere informatie

Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding

Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding GEGEVENS DECORANDUS PERSOONSGEGEVENS Geslachtsnaam:... Voorvoegsels:... 1 Geslacht: Man: 0 Vrouw: 0 2 Voornamen (voluit):... 3 Geslachtsnaam

Nadere informatie

Onderhoud, reparaties en serviceabonnement

Onderhoud, reparaties en serviceabonnement uitgave juli 2015 Onderhoud, reparaties en serviceabonnement Wat moet ik zelf doen? En wat regelt De Zes Kernen? In een veilig en betrouwbaar huis kunt u prettig wonen. De Zes Kernen vindt het daarom belangrijk

Nadere informatie

Klacht(en) afhandeling

Klacht(en) afhandeling 01-01-2015 Klachtenregeling versie: 01 Pagina 1 van 5 Klacht(en) afhandeling De Nieuwe Zorg 01-01-2015 Klachtenregeling versie: 01 Pagina 2 van 5 Algemeen Alle medewerkers van De Nieuwe Zorg doen hun best

Nadere informatie

Samenwerking ketenzorg dementie een feit

Samenwerking ketenzorg dementie een feit Samenwerking ketenzorg dementie een feit Op maandag 20 juni 2011 ondertekenden de gemeente Oosterhout en de verschillende ketenpartners de samenwerkingsovereenkomst Keten zorg dementie Oosterhout, waarmee

Nadere informatie

Klachten en geschillen. waar je thuis bent...

Klachten en geschillen. waar je thuis bent... Klachten en geschillen waar je thuis bent... Gericht op tevreden klanten Onze dienstverlening is er op gericht om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Meestal slagen we daar ook in. Toch kan het voorkomen

Nadere informatie

Privacyverklaring. Datum 28 januari 2019

Privacyverklaring. Datum 28 januari 2019 Privacyverklaring Datum 28 januari 2019 Inleiding Nederland kent twee Civiele Orden: de Orde van de Nederlandse Leeuw (sinds 1815) en de Orde van Oranje-Nassau (sinds 1892). Beide Orden zijn in het leven

Nadere informatie

U heeft een klacht over ons!

U heeft een klacht over ons! De klachtenprocedure van de gemeente Helmond U heeft een klacht over ons! Als u ontevreden bent over ons.. De klachtenprocedure van de gemeente Helmond Als u ontevreden bent over ons... Wij helpen u graag

Nadere informatie

Fonds Leefbaarheid. dan onderneemt u actie! Dat kan met het Fonds Leefbaarheid. In deze brochure leest u hier alles over. U woont graag plezierig

Fonds Leefbaarheid. dan onderneemt u actie! Dat kan met het Fonds Leefbaarheid. In deze brochure leest u hier alles over. U woont graag plezierig Fonds Leefbaarheid Lekker leven? Met het Fonds Leefbaarheid! Als we nu eens buiten kunnen zitten met dat mooie weer Een zitje bij ons woongebouw. Misschien zelfs extra verlichting! Gezellig samen een praatje

Nadere informatie

Kent u iemand die een onderscheiding verdient?

Kent u iemand die een onderscheiding verdient? Kent u iemand die een onderscheiding verdient? Ere wie ere toekomt Op de voorkant van deze brochure is afgebeeld: Martin Tobä Lid in de Orde van Oranje-Nassau Martin Tobä werkt sinds zijn pensionering

Nadere informatie

Toespraak bij uitreiking Gouden Erepenning aan Johan Willemstein, marsleider van de Vierdaagse

Toespraak bij uitreiking Gouden Erepenning aan Johan Willemstein, marsleider van de Vierdaagse 1: Toespraak bij uitreiking Gouden Erepenning aan Johan Willemstein, marsleider van de Vierdaagse Ewijk, 12 oktober 2017 Dames en heren, beste meneer Willemstein, Fijn dat ik u hier op Slot Doddendael

Nadere informatie

Inzage, afschrift en wijziging medisch dossier. Uw aanvraag

Inzage, afschrift en wijziging medisch dossier. Uw aanvraag Inzage, afschrift en wijziging medisch dossier Uw aanvraag mca.nl Inzage, afschrift en wijziging medisch dossier Ziekenhuizen zijn verplicht om van elke patiënt een medisch dossier bij te houden. Patiënten

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, directie, medewerkers en revalidatieartsen van Tolbrug willen graag dat u tevreden bent over uw (para)medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom

Nadere informatie

Regeling onderscheidingen Badminton Nederland

Regeling onderscheidingen Badminton Nederland Badminton Nederland In deze regeling wordt beschreven hoe Badminton Nederland omgaat met het bedanken en decoreren van leden die een bijzondere rol binnen de organisatie hebben vervuld. De genoemde criteria

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor internationale projecten

Aanvraagformulier voor internationale projecten Aanvraagformulier voor internationale projecten Vooraf Cordaid raadt u aan om, voordat u begint met het invullen van dit formulier, na te gaan of uw project in aanmerking komt voor financiering. U kunt

Nadere informatie

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? U huurt een woning* bij Woonpalet en wil deze opzeggen. In deze brochure leest u wat daar bij komt kijken. Wij vertellen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014

Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014 Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014 Pagina 1 van 5 Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon,

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het willen graag dat u tevreden bent over uw medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom voelt bij

Nadere informatie

Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord Nummer 2, december 2006

Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord Nummer 2, december 2006 WERK EN INKOMEN VOOR JONGGEHANDICAPTEN Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord Nummer 2, december 2006 Het komend jaar werkt het BPV&W samen met NIZW aan het project Bouwen aan actieve informatievoorziening

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER PLANSCHADE

INFORMATIEFOLDER PLANSCHADE INFORMATIEFOLDER PLANSCHADE Gemeente Landgraaf Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Maart 2010 N.b.: hoewel nu ook nog planschadeclaims kunnen worden ingediend op grond van oude wetgeving (artikel 49 WRO)

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor projecten in Nederland

Aanvraagformulier voor projecten in Nederland CORDAID SERVICE FONDS Aanvraagformulier voor projecten in Nederland Vooraf Cordaid raadt u aan om, voordat u begint met het invullen van dit formulier, na te gaan of uw project in aanmerking komt voor

Nadere informatie

Wie bestuurt de provincie?

Wie bestuurt de provincie? Wie bestuurt de provincie? Nederland heeft twaalf provincies. En die provincies hebben allemaal hun eigen volksvertegenwoordigers en hun eigen bestuurders. De provincies staan tussen het Rijk en de gemeenten

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidie op grond van de Algemene Subsidieverordening gemeente Woensdrecht 2016.

Aanvraagformulier voor subsidie op grond van de Algemene Subsidieverordening gemeente Woensdrecht 2016. Aanvraagformulier voor subsidie op grond van de Algemene Subsidieverordening gemeente Woensdrecht 2016. Dit formulier gebruikt u als u voor de 1 e keer subsidie wilt aanvragen bij de gemeente Woensdrecht.

Nadere informatie

Inzage en afschrift medisch dossier

Inzage en afschrift medisch dossier Inzage en afschrift medisch dossier Uw aanvraag gemini-ziekenhuis.nl Inzage, afschrift en wijziging medisch dossier Ziekenhuizen zijn verplicht om van elke patiënt een medisch dossier bij te houden. Patiënten

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Leerlingenvervoer in Almere. Vóór 1 juni aanvragen, ieder schooljaar weer!

Schooljaar 2015-2016. Leerlingenvervoer in Almere. Vóór 1 juni aanvragen, ieder schooljaar weer! Schooljaar 2015-2016 Leerlingenvervoer in Almere Vóór 1 juni aanvragen, ieder schooljaar weer! 2 Leerlingenvervoer in Almere Alle kinderen hebben recht op onderwijs. Ouders en verzorgers moeten er zelf

Nadere informatie

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden Reglement voor de Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden. In het kader van het gemeentelijk Emancipatiebeleid Afdeling: Afzender: Onderwerp: Scholing en Integratie Jeugd, Onderwijs en

Nadere informatie

Voorstel tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding

Voorstel tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding Voorstel tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding Gegevens decorandus (voorgestelde persoon) Geslachtsnaam Voorvoegsels Geslacht Man / Vrouw 1 Voornamen 2 Geslachtsnaam partner 3 (Adellijke)

Nadere informatie

Huurverlaging: verzoek om uitspraak

Huurverlaging: verzoek om uitspraak Huurverlaging: verzoek om uitspraak Heeft u een geschil met uw verhuurder omdat u het samen niet eens wordt over de hoogte van de huurprijs? Dan kunt u dit formulier invullen en de Huurcommissie vragen

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

Bent u tevreden? Of juist niet?

Bent u tevreden? Of juist niet? Bent u tevreden? Of juist niet? Trivire zet zich in voor goede dienstverlening aan iedere klant. Wij horen graag wat u van ons vindt. Als we een compliment verdienen, maar óók als er iets misgaat. Want

Nadere informatie

Aangifte ondertrouw. 1. Persoonsgegevens. Ondergetekenden Echtgenoot of partner A Echtgenoot of partner B

Aangifte ondertrouw. 1. Persoonsgegevens. Ondergetekenden Echtgenoot of partner A Echtgenoot of partner B Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel t.a.v. de afdeling Publiekszaken/Cluster Burgerzaken Postbus 5 5480 AA Schijndel Aangifte ondertrouw Voorwaarden voor het doen van schriftelijke

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Wie verdient dit jaar de 2010? Meld uw favoriete organisatie vóór 1 oktober aan! Vrijwilligers zijn heel belangrijk in de Nederlandse samenleving; ze vormen als het

Nadere informatie

Gemeentepagina Woudrichem week 38, 18 september 2014

Gemeentepagina Woudrichem week 38, 18 september 2014 Agenda commissie bezwaarschriften gemeente Woudrichem op maandag 22 september 2014 De vaste commissie van advies voor de bezwaarschriften gemeente Woudrichem houdt op maandag 22 september 2014, vanaf 17.30

Nadere informatie

(Echt)scheiding en uw pensioen

(Echt)scheiding en uw pensioen (Echt)scheiding en uw pensioen 20141113 (echt)scheiding en uw pensioen def.docxn INHOUD PAGINA 1. Inleiding 2 2. Ouderdomspensioen 3 2.1. Uw ouderdomspensioen bij het einde van de partnerrelatie 3 2.2.

Nadere informatie

t 072 535 66 66 GEMEENTEHUIS f 072 535 67 88

t 072 535 66 66 GEMEENTEHUIS f 072 535 67 88 t 072 535 66 66 GEMEENTEHUIS f 072 535 67 88 Raadhuisplein 1 Postbus 1 e info@heiloo.nl bankrekening: Heiloo 1850 AA Heiloo i www.heiloo.nl 28.50.03.658 AANVRAAG TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE artikel 6.1

Nadere informatie

Budgetplan hulpmiddelen Persoonsgebonden budget Wmo

Budgetplan hulpmiddelen Persoonsgebonden budget Wmo Budgetplan hulpmiddelen Persoonsgebonden budget Wmo U wilt bij de gemeente Etten-Leur een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen. Hiermee koopt u zelf uw zorg of hulpmiddel in. Dit kan alleen als u dit

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor projecten in Nederland

Aanvraagformulier voor projecten in Nederland CORDAID Aanvraagformulier voor projecten in Nederland Vooraf Cordaid raadt u aan om, voordat u begint met het invullen van dit formulier, na te gaan of uw project in aanmerking komt voor financiering.

Nadere informatie

Extra geld voor mensen met een laag inkomen

Extra geld voor mensen met een laag inkomen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u misschien recht op extra geld van uw gemeente. We

Nadere informatie

Urgentie: met voorrang een woning

Urgentie: met voorrang een woning op zoek naar woonruimte Urgentie: met voorrang een woning Wordt u plotseling geconfronteerd met een ernstig probleem, dat alleen kan worden opgelost met een andere woning? Dan kunt u misschien urgentie

Nadere informatie

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Vrstelfrmulier vr een Kninklijke nderscheiding Wie wilt u vrdragen vr een lintje? Vul hier de gegevens in van degene die u wilt vrdragen. Persnsgegevens Vrnamen (vluit): Tussenvegsel(s): Achternaam: Geslacht

Nadere informatie

Ontevreden? Laat het ons weten!

Ontevreden? Laat het ons weten! Ontevreden? Laat het ons weten! 2 Inhoud Wat kan ik doen als ik een klacht heb? Stel, u vindt dat een medewerker van CZ u niet goed heeft geholpen. Wat kan ik doen als ik een klacht heb? Welke soorten

Nadere informatie

Niet eens met een besluit van de provincie Gelderland? Bezwaarschrift of mediation

Niet eens met een besluit van de provincie Gelderland? Bezwaarschrift of mediation Niet eens met een besluit van de provincie Gelderland? Bezwaarschrift of mediation Bezwaarschrift of mediation In de Algemene wet bestuursrecht zijn regels vastgelegd voor de relatie tussen overheid en

Nadere informatie

Mantelzorgers in het zonnetje

Mantelzorgers in het zonnetje Mantelzorgers in het zonnetje Mantelzorgers worden in het zonnetje gezet voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. De gemeente Helmond is daarvoor een waarderingsactie gestart, in samenwerking

Nadere informatie

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) 2 Inhoud Deze brochure 4 In welke gevallen kan ik een VOG aanvragen? 5 Waar vraag ik een VOG aan? 5 Hoe vraag ik een VOG bij de gemeente

Nadere informatie