AANVRAGEN VAN EEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AANVRAGEN VAN EEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING"

Transcriptie

1 AANVRAGEN VAN EEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING Beste lezer, Onderstaande informatie is voor u van belang als u voor een inwoner van de gemeente Reusel-De Mierden een Koninklijke Onderscheiding wilt aanvragen. Het aanvraagformulier voor een Koninklijke Onderscheiding treft u aan op onze website bij; digitale balie formulieren, of u kunt het formulier opvragen (mevr. Ph. Tijssen). Hebt u na het lezen van de informatie nog vragen, of heeft u problemen met het invullen van het formulier; neem dan contact op met: Mevr. Philomeen Tijssen; tel (bereikbaar van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren) of per ptijssen@reuseldemierden.nl KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING: een schouderklopje van de koningin Jaarlijks krijgen honderden Nederlanders een Koninklijke Onderscheiding, maar wat voor soorten onderscheidingen zijn er eigenlijk, wie komt daarvoor in aanmerking en hoe kun je een lintje aanvragen? Soort onderscheiding In Nederland bestaan er twee soorten Ridderorden met binnen elke Orde verschillende graden: de Orde van de Nederlandse Leeuw (oplopend: Ridder, Commandeur en Ridder Grootkruis) de Orde van Oranje Nassau (oplopend: Lid, Ridder, Officier, Commandeur, Grootofficier en Ridder Grootkruis) Wie voor welke orde/graad in aanmerking komt, is afhankelijk van de aard van de verdiensten. Orde van de Nederlandse Leeuw Een onderscheiding in de Orde van de Nederlandse Leeuw is bedoeld voor mensen met bijzondere persoonlijke verdiensten van zeer bijzondere/uitzonderlijke aard, zoals wetenschappers, kunstenaars, uitvinders en topsporters. Ook iemand die uitblinkt in zijn/haar hoofdfunctie kan, als daaraan grote maatschappelijke uitstraling en betekenis is verbonden, voor deze onderscheiding in aanmerking komen.

2 Orde van Oranje Nassau De meeste onderscheidingen worden toegekend in de Orde van Oranje Nassau. Een onderscheiding in deze Orde is bedoeld voor mensen die zich persoonlijk en zonder eigenbelang in onze samenleving inzetten voor maatschappelijke doelen zoals mantelzorgers, vrijwilligers en/of bestuursleden binnen het verenigingsleven. Ook iemand die een voorbeeldfunctie vervult binnen zijn werkfunctie kan mogelijk voor een onderscheiding in aanmerking komen, onder de voorwaarde dat betrokkene met kop en schouders uitsteekt boven anderen met een soortgelijke functie en onder de voorwaarde dat zijn functie een maatschappelijke uitstraling heeft. Criteria voor toekenning Iemand die mogelijk kans maakt op een lintje moet aantoonbare verdiensten hebben voor de samenleving en in elk geval aan de volgende criteria voldoen: Onbesproken gedrag: betrokkene mag geen strafblad hebben of in de afgelopen 5 jaar een misdrijf van minder ernstige aard hebben begaan (zoals een veroordeling wegens rijden onder invloed). Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de procedure; Inzet gedurende geruime tijd : een periode van minimaal jaar van actieve inzet voor de samenleving. Bij extreme intensiteit kan de tijdsduur daarmee gecompenseerd worden; Actualiteit: betrokkene moet ofwel nog actief zijn, ofwel zijn activiteiten recent hebben beëindigd; Continuïteit: de maatschappelijke activiteiten moeten in principe een aaneengesloten periode omvatten; Belangeloos: betrokkene ontvangt voor zijn activiteiten geen marktconforme honorering; Maatschappelijke uitstraling: de verdiensten moeten een brede maatschappelijke uitstraling hebben. Dus de verdiensten mogen niet eenzijdig of slechts voor een beperkte groep in de samenleving van belang zijn. Voldoet de beoogde kandidaat aan al deze criteria, dan kunt u een voorstel indienen. Wij adviseren u hierin graag. Wie kan het beste een voorstel indienen? In principe kan iedereen voor iemand anders een voorstel indienen, maar het is gebruikelijk en gewenst dat een voorstel wordt ingediend door een bestuurslid of vertegenwoordiger van de organisatie(s) waarvoor betrokkene zich verdienstelijk heeft gemaakt. Zonder de instemming van die betreffende organisatie heeft een aanvraag immers maar een smalle basis en bovendien zijn er veel organisaties die een eigen beleid hebben vastgesteld m.b.t. het aanvragen van onderscheidingen. N.B. Iemand kan dus geen onderscheiding aanvragen voor zichzelf.

3 Hoe gaat dat indienen van een voorstel in zijn werk? Het Kapittel voor Civiele Orden heeft hiervoor een standaard aanvraagformulier ontwikkeld. Dit formulier vindt u via de website digitale balie - formulieren - KO De inhoud van het voorstel Belangrijk is dat u het aanvraagformulier volledig invult, zodat alle informatie beschikbaar is die nodig is voor het beoordelen van het voorstel. Daarnaast is het een pluspunt als: er over de vermelde verdiensten een schriftelijke ondersteunende verklaring (een voorbeeldbrief is als handreiking bijgevoegd) van de betreffende maatschappelijke organisatie is toegevoegd waaruit aard en omvang van de organisatie blijkt en waarin wordt aangegeven waarom de verdiensten van betrokkene zo bijzonder zijn en wat het belang voor de samenleving is; indien betrokkene deel uitmaakt van een bestuur van een maatschappelijke organisatie er een kopie van de bestuurssamenstelling is toegevoegd (bijv. uittreksel Kamer van Koophandel), waaruit deelname blijkt; een schriftelijke verklaring door de indiener overhandigd kan worden waarin aangegeven wordt dat betrokkene een Koninklijke Onderscheiding ook op prijs stelt. Uiteraard gaat het om feitelijke informatie. De verdiensten moeten aantoonbaar en toetsbaar zijn. Eventueel kan de behandelend ambtenaar u adviseren over nadere aanvullingen. Dien het voorstel op tijd in De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Als het de bedoeling is dat de onderscheiding tijdens de Algemene Gelegenheid de lintjesregen voorafgaand aan Koninginnedag, wordt uitgereikt, dan is de uiterste datum voor het inzenden van een aanvraag, 1 juli in het daaraan voorafgaande jaar! Voor een aanvraag betreffende een Bijzondere Gelegenheid geldt een termijn van 6 maanden vóór de beoogde uitreikingsdatum. Het verschil tussen een Algemene Gelegenheid en een Bijzondere Gelegenheid Met algemene gelegenheid wordt bedoeld de jaarlijkse lintjesregen, voorafgaand aan Koninginnedag. Op deze dag wordt er doorgaans een lintje gegeven aan de personen die diverse activiteiten/verdiensten op uiteenlopend terrein hebben. Met bijzondere gelegenheid wordt een andere datum in het jaar bedoeld. Decoreren bij Bijzondere Gelegenheid kan alleen als het zwaartepunt van de verdiensten in relatie staat tot deze gelegenheid. Bijvoorbeeld: Iemand is vanaf de oprichting 25 jaar voorzitter geweest van een grote voetbalclub en hij neemt afscheid als voorzitter op het 25-jarig jubileumfeest. Dan kan uitreiking op de datum van het jubileumfeest plaatsvinden.

4 De aanvraag is klaar en dan? U verstuurt het volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulier met de bijlagen in een envelop met de vermelding VERTROUWELIJK naar Mevr. Ph. Tijssen. Vervolgens wordt de inhoud van het voorstel getoetst aan de criteria, voert de burgemeester een antecedentenonderzoek uit en formuleert hij zijn advies, aangevuld met zijn suggestie voor de soort en hoogte van onderscheiding. De burgemeester stuurt het voorstel naar de Commissaris van de Koningin die ook een oordeel uitspreekt en die het voorstel daarna voorlegt aan het Kapittel voor de Civiele Orden. Dit onafhankelijke College (is voor Hare Majesteit de Koningin belast met de uitvoering van haar beleid in dezen) geeft een zwaarwegend advies aan de betrokken minister die het uiteindelijke besluit neemt. Vertrouwelijk Het is de bedoeling dat een aanvraagprocedure door alle betrokken partijen strikt vertrouwelijk wordt afgewikkeld. Binnen het gemeentehuis zijn er slechts twee personen direct bij betrokken, namelijk de burgemeester en de behandelend ambtenaar. Ook van u als samensteller van het voorstel plus van diegenen die de aanvraag eventueel ondersteunen, wordt diezelfde vertrouwelijkheid verwacht. Het is niét de bedoeling dat hierover met anderen wordt gesproken, zeker niet met de beoogde decorandus. Geen voortgangsinformatie tijdens de procedure Over de voortgang van de aanvraag is tussentijds geen informatie beschikbaar. Vanaf het moment dat de burgemeester het voorstel verstuurt tot het moment dat hij de beslissing verneemt, hoort u niets en dat kan oplopen tot een periode van zes tot negen maanden. Zodra het besluit bekend is bij de burgemeester, hoort u van ons of de aanvraag is gehonoreerd. Als de uitkomst positief is, worden er afspraken met u gemaakt over de uitreiking. Bij een onverhoopt negatief besluit wordt u uiteraard ook zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Over de soort en zwaarte van de onderscheiding wordt geen informatie verstrekt. Het is aan de burgemeester voorbehouden om die informatie persoonlijk aan de decorandus bekend te maken, op het moment van uitreiking. Elke aanvraag is maatwerk Maatwerk wil zeggen dat elke aanvraag als individueel voorstel wordt beoordeeld en dat vergelijking met andere situaties dus niet aan de orde is. De inhoud van een decoratiedossier dient te rechtvaardigen of een onderscheiding wordt toegekend. Allerlei factoren spelen daarbij in de afweging een rol. Er zijn geen vaste sjablonen voor wat betreft het bepalen van de orde en de graad van de voorstellen.

5 Deze voorbeeldbrief is bedoeld als een handreiking. Verzoek gebruik te maken van briefpapier van uw organisatie Vertrouwelijk Aan de burgemeester van De Postbus AA REUSEL Datum : (datum) Onderwerp : ondersteuning aanvraag Koninklijke Onderscheiding voor: (naam decorandus) Geachte., Namens.. (naam van uw organisatie) ondersteunen wij graag de aanvraag voor een Koninklijke Onderscheiding aan. (naam decorandus). Vervolgens bouwt u de brief op, volgens onderstaande items. Schets uw organisatie/achtergrond (aard en doelstelling, datum oprichting, aantal leden/deelnemers, activiteiten, betekenis in de samenleving, etc.) Schets de verdiensten van de beoogd decorandus o wanneer vonden deze plaats (van/tot, jaartallen noemen) o hoeveel tijd besteedt de decorandus hieraan (aantal uren per week, maand of jaar noemen, al dan niet continu of in piekperiodes) o mate van verantwoordelijkheid of getoonde bekwaamheid (individueel of collectief, evt. bestuursfunctie, etc.) o invloed op en betekenis voor de samenleving o het uitzonderlijke of bijzondere karakter van de verdiensten, de voorbeeldfunctie o evt. honorering van de activiteiten (onkostenvergoeding, bescheiden honorering of marktconforme honorering) met zo mogelijk de bedragen o eventuele bijzondere gegevens Schets uw persoonlijke visie op het functioneren van decorandus; waarom verdient juist hij/zij naar uw mening deze onderscheiding (karakterschets) Met vriendelijke groet, (naam en adresgegevens) (functie)

Koninklijke en Nieuwegeinse. onderscheidingen

Koninklijke en Nieuwegeinse. onderscheidingen Koninklijke en Nieuwegeinse onderscheidingen Nieuwegein kent vele bijzondere inwoners. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens, mensen die veel betekenen voor de samenleving. Deze mensen

Nadere informatie

Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding

Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding 1. Wilt u het formulier zorgvuldig invullen, opslaan en mailen (in Word) naar secretariaatbenw@hellevoetsluis.nl? (ondersteuningsbrieven

Nadere informatie

Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding

Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding GEGEVENS DECORANDUS PERSOONSGEGEVENS Geslachtsnaam:... Voorvoegsels:... 1 Geslacht: Man: 0 Vrouw: 0 2 Voornamen (voluit):... 3 Geslachtsnaam

Nadere informatie

Voorstel tot de verlening van een Gemeentelijke Onderscheiding

Voorstel tot de verlening van een Gemeentelijke Onderscheiding Voorstel tot de verlening van een Gemeentelijke Onderscheiding Gegevens decorandus (voorgestelde persoon) Geslachtsnaam Voorvoegsels Geslacht Man / Vrouw 1 Voornamen 2 Geslachtsnaam partner 3 (Adellijke)

Nadere informatie

Voorstel tot de verlening van een Onderscheiding

Voorstel tot de verlening van een Onderscheiding Voorstel tot de verlening van een Onderscheiding Gegevens decorandus (voorgestelde persoon) Geslachtsnaam Voorvoegsels Geslacht Man / Vrouw 1 Voornamen 2 Geslachtsnaam partner 3 (Adellijke) titel(s) Nationaliteit(en)

Nadere informatie

Kroon op het werk. Een overzicht van Koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen

Kroon op het werk. Een overzicht van Koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen Kroon op het werk Een overzicht van Koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen Inleiding Mensen en organisaties onderscheiden zich soms door hun grote inzet, prestaties, betrokkenheid of uitstraling.

Nadere informatie

Aanvraag Koninklijke onderscheiding

Aanvraag Koninklijke onderscheiding Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Postbus 83 1160 AB Zwanenburg T 020 407 9000 F 020 407 9090 Aanvraag Koninklijke onderscheiding De door u verstrekte persoonsgegevens worden in overeenstemming met

Nadere informatie

Voorstel tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding

Voorstel tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding Voorstel tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding Gegevens decorandus (voorgestelde persoon) Geslachtsnaam Voorvoegsels Geslacht Man / Vrouw 1 Voornamen 2 Geslachtsnaam partner 3 (Adellijke)

Nadere informatie

Informatie aanvraag gemeentelijke onderscheiding

Informatie aanvraag gemeentelijke onderscheiding Informatie aanvraag gemeentelijke onderscheiding Hoe kunt u een kandidaat aanmelden voor een gemeentelijke onderscheiding? Wilt u een kandidaat aanmelden voor een gemeentelijke onderscheiding, dan kan

Nadere informatie

BESLUITEN. De notitie inzake gemeentelijke en koninklijke onderscheidingen voor kennisgeving aan te nemen.

BESLUITEN. De notitie inzake gemeentelijke en koninklijke onderscheidingen voor kennisgeving aan te nemen. Behoudens advies van de commissie Burg. B&W- nr.: 05.0335 d.d. 08-03-2005 Onderwerp Overzicht onderscheidingen. BESLUITEN De notitie inzake gemeentelijke en koninklijke onderscheidingen voor kennisgeving

Nadere informatie

ONDERSCHEIDING VERDIENT? Ere wie ere toekomt

ONDERSCHEIDING VERDIENT? Ere wie ere toekomt KENT U IEMAND DIE EEN ONDERSCHEIDING VERDIENT? Ere wie ere toekomt H.M. de Koningin GROOTMEESTER VAN DE NEDERLANDSE RIDDERORDEN ERE WIE ERE TOEKOMT Kent u iemand die een onderscheiding verdient? Overal

Nadere informatie

Voorstel tot de verlening van een. Koninklijke Onderscheiding

Voorstel tot de verlening van een. Koninklijke Onderscheiding Voorstel tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding Bestuurssecretariaat Mirella Borst - Bakker Telefoon (0229) 54 83 95 E-mail bestuurssecretariaat@koggenland.nl Vóór 1 augustus inleveren voor

Nadere informatie

KNVB ONDERSCHEIDINGEN. Editie : Juli 2018

KNVB ONDERSCHEIDINGEN. Editie : Juli 2018 KNVB ONDERSCHEIDINGEN Editie : Juli 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Aanvragen KNVB onderscheiding... 3 3. Criteria KNVB onderscheidingen... 3 4. De stappen na de toekenning... 5 5. Honorering door

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2004 2005 24 827 Decoratiestelsel Nr. 7 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

1. Gemeentelijke Erepenning en het ereburgerschap van Venray.

1. Gemeentelijke Erepenning en het ereburgerschap van Venray. Gemeenteblad 2016, nummer Onderwerp Datum 13 juli 2016 Verordening regelende de gemeentelijke onderscheidingen van de gemeente Venray Pagina 1 van 5 De raad van Venray, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Vrouwen voorstellen voor een Koninklijke onderscheiding

Vrouwen voorstellen voor een Koninklijke onderscheiding Vrouwen voorstellen voor een Koninklijke onderscheiding AANLEIDING Veel vrouwen verrichten belangrijk werk voor de maatschappij, zowel via hun betaald werk als voor vrijwilligerswerk. Het aantal vrouwen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Zonnetje

Aanmeldingsformulier Zonnetje De vrijwilligersprijs het Zonnetje wordt jaarlijks, tijdens de eindejaarsbijeenkomst van het Dagelijks Bestuur van deelgemeente Kralingen-Crooswijk, uitgereikt aan de hiervoor in aanmerking komende vrijwilligers

Nadere informatie

Vrijwilligersonderscheiding

Vrijwilligersonderscheiding Vrijwilligersonderscheiding Introductie Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van de samenleving. Zonder vrijwilligers zouden vele activiteiten geen doorgang kunnen vinden

Nadere informatie

Aanvraagformulier Nummers voor toegang tot ondernemingen en instellingen (Bedrijfsnummers)

Aanvraagformulier Nummers voor toegang tot ondernemingen en instellingen (Bedrijfsnummers) Aanvraagformulier Nummers voor toegang tot ondernemingen en instellingen (Bedrijfsnummers) Algemene toelichting Wat kunt u doen met dit formulier? U kunt met dit formulier nummers voor toegang tot ondernemingen

Nadere informatie

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Wie wilt u voordragen voor een lintje? Vul hier de gegevens in van degene die u wilt voordragen. Persoonsgegevens Voornamen (voluit): Tussenvoegsel(s):

Nadere informatie

Het Heeft De Koning Behaagd

Het Heeft De Koning Behaagd Het Heeft De Koning Behaagd Vorstelijk genieten van gewone mensen die Koninklijk onderscheiden zijn. Ons Oranje gevoel! Gerne: Human interest Het heeft De Koning behaagd zo klinkt het zo n kleine vijfduizend

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding 1 Wie wilt u voordragen voor een lintje? Vul hier de gegevens in van degene die u wilt voordragen. Persoonsgegevens Voornamen (voluit): Tussenvoegsel(s):

Nadere informatie

Reglement Aedes onderscheiding

Reglement Aedes onderscheiding Reglement Aedes onderscheiding Artikel 1 1. Het bestuur van Aedes kan besluiten personen te onderscheiden die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt op het brede terrein van het wonen en het werk

Nadere informatie

Bij het aanvraagformulier moet u de volgende stukken overleggen:

Bij het aanvraagformulier moet u de volgende stukken overleggen: Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning Model B Voor het verstrekken van alcoholhoudende dranken dient u in het bezit te zijn van een drank- en horecavergunning op grond van artikel 3 van de Drank-

Nadere informatie

ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen.

ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen. Pilot 2018-2019 Richtlijnen aanvraag Stimuleringssubsidie ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen. Bestemd voor lokale verenigingen om

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Hobby-handwerkclub Drunen is voornemens het 10-jarig jubileum te vieren op 12 maart 2008.

Samenvatting: Inleiding: Hobby-handwerkclub Drunen is voornemens het 10-jarig jubileum te vieren op 12 maart 2008. Burgemeester V200701212 Onderwerp: Verzoek van de Hobby-handwerkclub te Drunen (club houdende in de Hunenhof te Drunen) om een bijdrage voor het vieren van het 10-jarig bestaan van de hobbyhandwerkclub

Nadere informatie

Meer lezen? Kijk op www.decontreie.nl, en ga naar Archeologie > Nieuws

Meer lezen? Kijk op www.decontreie.nl, en ga naar Archeologie > Nieuws Uit de bodem van de Contreie Prehistorische graven Het archeologisch onderzoek in de Contreie is nog in volle gang. Ten oosten van de Herweg zijn de afgelopen weken vooral sporen gevonden van het prehistorisch

Nadere informatie

Voor 2012 is per adres een maximale subsidie van 5.000,- beschikbaar.

Voor 2012 is per adres een maximale subsidie van 5.000,- beschikbaar. AANVRAAGFORMULIER Versie april 2012 Doelstelling De gemeente Utrecht stimuleert het gebruik van elektrische voertuigen en stelt in het kader van de stimuleringsmaatregelen voor schoon vervoer een bedrage

Nadere informatie

Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn

Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn Doelgroep 1. De bijdragen van Stichting DOLFINN zijn bedoeld voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Geldend is hierbij de datum van aanvraag van een

Nadere informatie

Vrouwelijke professionals eren met een Koninklijke onderscheiding in de Noordelijke Provincies

Vrouwelijke professionals eren met een Koninklijke onderscheiding in de Noordelijke Provincies Kapittel voor de Civiele Orden Vrouwelijke professionals eren met een Koninklijke onderscheiding in de Noordelijke Provincies AANLEIDING Veel vrouwen verrichten belangrijk werk voor de maatschappij, zowel

Nadere informatie

NGV, Postbus 50, 3980 CB BUNNIK. Protocol_eerbetoon_versie_ docx. Datum: Onderwerp: Protocol eerbetoon. E:

NGV, Postbus 50, 3980 CB BUNNIK. Protocol_eerbetoon_versie_ docx. Datum: Onderwerp: Protocol eerbetoon. E: Datum: 04-01-2017 Onderwerp: Protocol eerbetoon Van: Hoofdbestuur E: secretaris@ngv.nl I. Onderscheidingen 1. Oorkonde 1.1 De oorkonde strekt tot onderscheiding van een lid dat een aangesloten periode

Nadere informatie

Privacyverklaring. Datum 28 januari 2019

Privacyverklaring. Datum 28 januari 2019 Privacyverklaring Datum 28 januari 2019 Inleiding Nederland kent twee Civiele Orden: de Orde van de Nederlandse Leeuw (sinds 1815) en de Orde van Oranje-Nassau (sinds 1892). Beide Orden zijn in het leven

Nadere informatie

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Wie wilt u voordragen voor een lintje? Vul hier de gegevens in van degene die u wilt voordragen. Persoonsgegevens Voornamen (voluit): Tussenvoegsel(s):

Nadere informatie

Uitvoeringsvoorschriften instandhouding provinciale monumenten in Drenthe, leidraad laagrentende lening

Uitvoeringsvoorschriften instandhouding provinciale monumenten in Drenthe, leidraad laagrentende lening Uitvoeringsvoorschriften instandhouding provinciale monumenten in Drenthe, leidraad laagrentende lening (geconsolideerde versie, geldend vanaf 1-10-2008 tot 1-12-2013) Gegevens van de regeling Overheidsorganisa

Nadere informatie

Aanvraagformulier waarderingsteken

Aanvraagformulier waarderingsteken Aanvraagformulier waarderingsteken Gouden Oehoe Gegevens aanvrager Functie: Organisatie: Organisatienummer: Telefoonnummer voor vragen: De aanvrager gaat akkoord met de opslag en verwerking van zijn/haar

Nadere informatie

Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse de Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse 2016 vast te stellen.

Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse de Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse 2016 vast te stellen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lisse. Nr. 117276 24 augustus 2016 Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse 2016 Burgemeester en wethouders van Lisse gelet op artikel 4:81 Algemene

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017

Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017 Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017 U bent een vrijwilligersorganisatie en organiseert activiteiten in Deurne. Misschien komt u in aanmerking voor een subsidie. Wanneer komt u in aanmerking

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Ondergetekende, Naam en voornamen (voluit) Geboren op Te Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer (overdag) Nummer legitimatiebewijs Burgerservicenummer

Nadere informatie

Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning

Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning De burgemeester van de gemeente Meierijstad Werkatelier VTH Postbus 10.001 5460 DA VEGHEL Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning MODEL B De aanvraag ter verkrijging van een vergunning op grond van

Nadere informatie

Postbus 1 3890 AA Zeewolde. Formulier verantwoording subsidie 2015: Sport

Postbus 1 3890 AA Zeewolde. Formulier verantwoording subsidie 2015: Sport Gemeente Zeewolde Gemeentehuis Raadhuisplein 1 Postbus 1 3890 AA Zeewolde Telefoon (036) 5229522 Telefax (036) 5222394 E-mail info@zeewolde.nl Website www.zeewolde.nl Formulier verantwoording subsidie

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 40033 17 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts Artikel 1 Begripsomschrijving In deze beleidsregel wordt verstaan

Nadere informatie

Voorstel tot de verlening van een. Gemeentelijke erepenning

Voorstel tot de verlening van een. Gemeentelijke erepenning Voorstel tot de verlening van een Gemeentelijke erepenning Gegevens voorgestelde persoon Geslachtsnaam Voorvoegsels Geslacht Man / Vrouw 1 Voornamen 2 Geslachtsnaam partner 3 (Adellijke) titel(s) Nationaliteit(en)

Nadere informatie

Toespraak bij uitreiking Gouden Erepenning aan Johan Willemstein, marsleider van de Vierdaagse

Toespraak bij uitreiking Gouden Erepenning aan Johan Willemstein, marsleider van de Vierdaagse 1: Toespraak bij uitreiking Gouden Erepenning aan Johan Willemstein, marsleider van de Vierdaagse Ewijk, 12 oktober 2017 Dames en heren, beste meneer Willemstein, Fijn dat ik u hier op Slot Doddendael

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Ondergetekende, Naam en voornamen (voluit) Geboren op Te Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer (overdag) Nummer legitimatiebewijs Burgerservicenummer

Nadere informatie

Reglement Samenlevingsprijs

Reglement Samenlevingsprijs Reglement Samenlevingsprijs Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 mei 2017 Bekendgemaakt op 23 mei 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Doelgroep en toepassingsgebied... 1 Artikel 3. Categorieën...

Nadere informatie

1. Rechtspersoon/rechtspersonen Rechtspersoon A Naam Vestigingsplaats. Rechtspersoon B Naam Vestigingsplaats

1. Rechtspersoon/rechtspersonen Rechtspersoon A Naam Vestigingsplaats. Rechtspersoon B Naam Vestigingsplaats Dit formulier opsturen naar: Burgemeester en wethouders van de gemeente Leek T.a.v. afdeling Ruimte Postbus 100 9350 AC LEEK Drank- en Horecawet Model B Aanvraagformulier voor een vergunning voor het uitoefenen

Nadere informatie

Postbus AA Zeewolde. Aanvraagformulier subsidie sport 2017

Postbus AA Zeewolde. Aanvraagformulier subsidie sport 2017 Gemeente Gemeentehuis Raadhuisplein 1 Postbus 1 3890 AA Telefoon (036) 5229522 Telefax (036) 5222394 E-mail info@zeewolde.nl Website www.zeewolde.nl Aanvraagformulier subsidie sport 2017 Inleiding Voor

Nadere informatie

Goedemorgen dames en heren,

Goedemorgen dames en heren, Goedemorgen dames en heren, Van harte welkom in het gemeentehuis van Waterland! Welkom op deze bijzondere dag in de geschiedenis van Waterland, maar ook in die van Nederland. Vandaag worden namelijk voor

Nadere informatie

REGLEMENT PROFILERINGSFONDS Theologische Universiteit Apeldoorn

REGLEMENT PROFILERINGSFONDS Theologische Universiteit Apeldoorn REGLEMENT PROFILERINGSFONDS Theologische Universiteit Apeldoorn Preambule. Het college van bestuur heeft deze regeling getroffen op grond van artikel 7.51 1 van de Wet op Hoger onderwijs en Wetenschappelijk

Nadere informatie

Protocol Erelidmaatschap & Lid van verdienste ASW

Protocol Erelidmaatschap & Lid van verdienste ASW Protocol Erelidmaatschap & Lid van verdienste ASW Versie: 1.0 Datum: 18 juni 2016 Auteur: Kees Jansen Inhoudsopgave A. Algemeen... 2 A1. Status document... 2 A2 Doel... 2 A3 Uitgangspunten... 2 B. Erelidmaatschap...

Nadere informatie

Bij het aanvraagformulier moet u de volgende stukken overleggen:

Bij het aanvraagformulier moet u de volgende stukken overleggen: Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning Model A Voor het verstrekken van alcoholhoudende dranken dient u in het bezit te zijn van een drank- en horecavergunning op grond van artikel 3 van de Drank-

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE INNOVATIEFONDS SOCIAAL DOMEIN 2017 VOOR ORGANISATIES

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE INNOVATIEFONDS SOCIAAL DOMEIN 2017 VOOR ORGANISATIES Het aanvraagformulier tijdig, volledig ingevuld en ondertekend opsturen naar: Gemeente Westland Cluster Beleid / Innovatiefonds Postbus 150 2670 AD Naaldwijk ACTIVITEIT Naam GEGEVENS AANVRAGER Naam instelling

Nadere informatie

Aanvraag exploitatievergunning seksinrichting of escortbedrijf

Aanvraag exploitatievergunning seksinrichting of escortbedrijf Bouwen en Wonen Aanvraag exploitatievergunning seksinrichting of escortbedrijf Deze aanvraag zenden aan: De burgemeester van de gemeente Dordrecht, afdeling Bouwen en Wonen, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht

Nadere informatie

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger ALGEMEENHEDEN Artikel 1. Doel Met het uitreiken van de culturele prijzen wordt gestreefd naar de bevordering van het culturele

Nadere informatie

Aanvraag leerlingenvervoer

Aanvraag leerlingenvervoer Aanvraagformulier Leerlingenvervoer Schooljaar 2018-2019 Lees voor het invullen van dit formulier de toelichting, vul het formulier volledig en naar waarheid in, voeg de verplichte bijlage(n) toe en onderteken

Nadere informatie

Aanvraagformulier Vergunning drank- en horecawet model A

Aanvraagformulier Vergunning drank- en horecawet model A Aanvraagformulier Vergunning drank- en horecawet model A Aanvraag ter verkrijging van een vergunning het horecabedrijf of slijtersbedrijf uit te oefenen (artikel 3. van de Drank- en Horecawet) bestemd

Nadere informatie

Let op: wij kunnen uw verzoek alleen behandelen als de formulieren volledig zijn ingevuld en ondertekend!

Let op: wij kunnen uw verzoek alleen behandelen als de formulieren volledig zijn ingevuld en ondertekend! Credit Life International Schade, Burgemeester Stramanweg 101, 1101 AA Amsterdam Behandelingstraject Callas Group Postbus 75916 1070 AX Amsterdam Onderwerp: aangifte arbeidsongeschiktheid Kredietbeschermer

Nadere informatie

Dossiernummer handelsregister of verenigingen-/stichtingenregister Kamer van Koophandel:

Dossiernummer handelsregister of verenigingen-/stichtingenregister Kamer van Koophandel: Dit formulier opsturen naar: Burgemeester en wethouders van de gemeente Leek T.a.v. afdeling Ruimte Postbus 100 9350 AC LEEK Drank- en Horecawet Model A Aanvraagformulier voor een vergunning voor het uitoefenen

Nadere informatie

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden: gelet op artikel 27, 28 en 47 Participatiewet, artikel 2.10 Jeugdwet

Nadere informatie

In vervolg op [mijn brief / de hoorzitting] van [datum + evt. kenmerk] deel ik u het volgende mee.

In vervolg op [mijn brief / de hoorzitting] van [datum + evt. kenmerk] deel ik u het volgende mee. MODELBRIEVEN Hieronder treft u een aantal modelteksten aan die u kunt gebruiken bij het behandelen van een bezwaarschrift. Deze modelteksten zijn geschreven met het oog op de Wet dwangsom en beroep bij

Nadere informatie

AMBTSINSTRUCTIE COMMISSARIS VAN DE KONING

AMBTSINSTRUCTIE COMMISSARIS VAN DE KONING AMBTSINSTRUCTIE COMMISSARIS VAN DE KONING Tekst zoals deze geldt op 24 januari 2011 BESLUIT van 10 juni 1994, houdende regels inzake de taken die de commissaris van de Koning op grond van artikel 126 Grondwet

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS Alvorens het Aanvraagformulier subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds in te vullen, dient u als aanvrager het Reglement subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds te lezen en akkoord te gaan met de voorwaarden die in

Nadere informatie

Friese sporten. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Friese sporten. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier 2016 Friese sporten Hoofdstuk 5, Paragraaf 5.2 Friese sporten Formulier sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân Afdeling Subsidiezaken

Nadere informatie

Regels voor het toekennen van het Kinder- en Jeugdlintje Oisterwijk

Regels voor het toekennen van het Kinder- en Jeugdlintje Oisterwijk Regels voor het toekennen van het Kinder- en Jeugdlintje Oisterwijk Regels voor het toekennen van een onderscheiding aan kinderen/ jeugd in de gemeente Oisterwijk, het Oisterwijkse kinder- / jeugdlintje:

Nadere informatie

REGELING PROFILERINGSFONDS

REGELING PROFILERINGSFONDS REGELING PROFILERINGSFONDS 2016-2017 Preambule. Het College van Bestuur heeft deze regeling getroffen op grond van artikel 7.51 van de Wet op Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW). 1. Het

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer: - scholen voor basisonderwijs - speciale scholen voor basisonderwijs - scholen voor voortgezet onderwijs

Aanvraagformulier leerlingenvervoer: - scholen voor basisonderwijs - speciale scholen voor basisonderwijs - scholen voor voortgezet onderwijs Aanvraagformulier leerlingenvervoer: - scholen voor basisonderwijs - speciale scholen voor basisonderwijs - scholen voor voortgezet onderwijs Alvorens dit formulier in te vullen, de toelichting lezen!

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Kinderopvang Op Kop

Klachtenregeling Stichting Kinderopvang Op Kop Klachtenregeling Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop en haar medewerkers doen hun uiterste best om goede kinderopvang te verzorgen. Toch kan het voorkomen dat een ouder niet tevreden

Nadere informatie

Regeling Profileringsfonds Protestantse Theologische Universiteit

Regeling Profileringsfonds Protestantse Theologische Universiteit Regeling Profileringsfonds Protestantse Theologische Universiteit 1. Er is een fonds ingesteld voor financiële ondersteuning van de student die a. aan de Protestantse Theologische Universiteit is ingeschreven

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE Bijlage 3. Aanvraagformulier Aanvraagformulier Subsidieregeling Fonds Ooststellingwerf, pak je kans! 206 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gemeente Ooststellingwerf t.a.v. Procescoördinator Postbus

Nadere informatie

Datum. Aanvraagnummer. Behandeld door. Onderwerp. Geachte heer /mevrouw,

Datum. Aanvraagnummer. Behandeld door. Onderwerp. Geachte heer /mevrouw, Formulier WAM-AA Datum Aanvraagnummer Behandeld door Onderwerp Geachte heer /mevrouw, Naar aanleiding van uw verzoek om vrijstelling van de verplichting tot het sluiten van een W.A.-verzekering conform

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw verzoek zend ik u bijgaand het formulier voor een aanvraag individuele inkomenstoeslag.

Naar aanleiding van uw verzoek zend ik u bijgaand het formulier voor een aanvraag individuele inkomenstoeslag. Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Datum: 16 januari 2018 Behandelend ambtenaar: Algemeen nummer: Bijlagen Verzonden: 14035 Onderwerp: Aanvraag individuele inkomenstoeslag Geachte mevrouw/meneer, Naar

Nadere informatie

- de verordening betreffende het instellen en toekennen van. - de nieuwe Verordening betreffende het instellen en toekennen OPLEGNOTITIE

- de verordening betreffende het instellen en toekennen van. - de nieuwe Verordening betreffende het instellen en toekennen OPLEGNOTITIE 1 OPLEGNOTITIE Onderwerp: Evaluatie en aanpassing verordening Ereblijken Nummer Versie Thema Indiener Steller Verzoek portefeuillehouder P Beslispunten voor de raad Bestuurszaken en regionale samenwerking

Nadere informatie

STAPPENPLAN PROMOTIE

STAPPENPLAN PROMOTIE STAPPENPLAN PROMOTIE Faculteit der Letteren Universiteit Leiden Versie februari 2008 Hieronder wordt een overzicht gegeven van de stappen in de formele procedure die wordt afgesloten door de openbare verdediging

Nadere informatie

Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen (RTS)

Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen (RTS) Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen (RTS) Aan de (plv) opleiders Dento-Maxillaire Orthopaedie (DMO) Datum 10 januari 2018 Ons kenmerk 18/AVZ/LdZ/3 Telefoon (088) 4404 380 E-mail rts.opleiding@knmt.nl

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Raadsvoorstel 69 Vergadering 26 september Gemeenteraad

Raadsvoorstel 69 Vergadering 26 september Gemeenteraad Raadsvoorstel 69 Vergadering 26 september 2017 Gemeenteraad Onderwerp : Verordening tot het eren van verdienstelijke burgers Helmond 2017 (Jeugdlintje) B&W vergadering : 22 augustus 2017 Zaaknummer : 33465949

Nadere informatie

Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning paracommerciële rechtspersoon (Model B) Rechtspersoon/rechtspersonen Rechtspersoon A

Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning paracommerciële rechtspersoon (Model B) Rechtspersoon/rechtspersonen Rechtspersoon A Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning paracommerciële rechtspersoon (Model B) Rechtspersoon/rechtspersonen Rechtspersoon A Naam Vestigingsplaats Rechtspersoon/rechtspersonen Rechtspersoon B Naam

Nadere informatie

Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten

Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten Wist u dat? Niet alleen personen een Koninklijke Onderscheiding kunnen verdienen, maar ook bedrijven en verenigingen

Nadere informatie

Beleidsregels Pgb Wmo gemeente Helmond 2018

Beleidsregels Pgb Wmo gemeente Helmond 2018 Beleidsregels Pgb Wmo gemeente Helmond 2018 De Beleidsregels Pgb Wmo gemeente Helmond 2018 geven een nadere uitwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (hierna: de Wet), de Verordening Maatschappelijke

Nadere informatie

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven Uitsluitend met dit formulier kunt u een verzoek om financiële steun indienen bij Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven. Het fonds

Nadere informatie

Werkproces onderzoek opzet. 1. Algemeen kader

Werkproces onderzoek opzet. 1. Algemeen kader Werkproces onderzoek opzet 1. Algemeen kader Dit werkproces start op het moment dat de consulent Wmo de melding heeft aangenomen, of op het moment dat het KCC de melding van een ondersteuningsvraag doorgeeft

Nadere informatie

Gelet op artikel 12e, tweede lid, van de Wet op de architectentitel;

Gelet op artikel 12e, tweede lid, van de Wet op de architectentitel; Het bestuur van het bureau architectenregister; Gelet op artikel 12e, tweede lid, van de Wet op de architectentitel; Besluit: Hoofdstuk I Definities Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder a. wet:

Nadere informatie

Richtlijnen aanvraag start- en stimuleringssubsidie. Geldig vanaf januari 2016

Richtlijnen aanvraag start- en stimuleringssubsidie. Geldig vanaf januari 2016 Richtlijnen aanvraag start- en stimuleringssubsidie Geldig vanaf januari 2016 1 Inhoud 1. Aanvraag start- en/of stimuleringsubsidie 3 2. Hoogte van de bijdrage 4 3. Onderbouwing van de aanvraag 4 4. Publiciteit

Nadere informatie

Aanvraag exploitatievergunning

Aanvraag exploitatievergunning Bouwen en Wonen Aanvraag exploitatievergunning Deze aanvraag zenden aan: De burgemeester van de gemeente Dordrecht, afdeling Bouwen en Wonen, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht Voor informatie kunt u contact

Nadere informatie

Problemen bij aanvraag minimavoorziening Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen

Problemen bij aanvraag minimavoorziening Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Problemen bij aanvraag minimavoorziening Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen 5 november 2009 RA0935555 Samenvatting Twee verzoekers wenden zich onafhankelijk

Nadere informatie

Onderwerp: advies beleidsplan schuldhulp- Assen, 6 december 2012. verlening

Onderwerp: advies beleidsplan schuldhulp- Assen, 6 december 2012. verlening Cliëntenraad Assen WWB / WSW p/a Gemeente Assen Noordersingel 33 9401 JW ASSEN Het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 30018 9400 RA Assen. Onderwerp: advies beleidsplan schuldhulp- Assen, 6

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste

Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

i-'l-li'i'-hliwi'-i'l

i-'l-li'i'-hliwi'-i'l Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 9 8 1 259 LV Den Haag Directie Inkomensverzekeringen e -voorzieningen Afdeling Financieringsbeleid Aan het college van burgemeester

Nadere informatie

Drank- en Horecawet. Aanvraag ter verkrijging van een vergunning het horecabedrijf uit te oefenen (artikel 3 van de Drank- en Horecawet).

Drank- en Horecawet. Aanvraag ter verkrijging van een vergunning het horecabedrijf uit te oefenen (artikel 3 van de Drank- en Horecawet). Drank- en Horecawet Model B Aanvraag ter verkrijging van een vergunning het horecabedrijf uit te oefenen (artikel 3 van de Drank- en Horecawet). Dit formulier is bestemd voor rechtspersonen die zich richten

Nadere informatie

Friese sporten. Tweebaksmarkt KZ LEEUWARDEN

Friese sporten. Tweebaksmarkt KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier Friese sporten Hoofdstuk 5, Paragraaf 5.2 Friese sporten Formulier sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân Afdeling Subsidiezaken Postbus

Nadere informatie

VERORDENING REGELENDE INSTELLING EN HET TOEKENNEN VAN ONDERSCHEIDINGEN GOOISE MEREN 2016

VERORDENING REGELENDE INSTELLING EN HET TOEKENNEN VAN ONDERSCHEIDINGEN GOOISE MEREN 2016 VERORDENING REGELENDE INSTELLING EN HET TOEKENNEN VAN ONDERSCHEIDINGEN GOOISE MEREN 2016 De raad van de gemeente Gooise Meren; gelezen het voorstel van 4 januari 2016, nr. RV16.007 Overwegende dat: Door

Nadere informatie

De Vrouwenopvang. MS/DS/FA/JJ/09u.002285. Geachte mevrouw, geachte heer,

De Vrouwenopvang. MS/DS/FA/JJ/09u.002285. Geachte mevrouw, geachte heer, Antwoordnummer 10275, 2280 WB Rijswijk Centraal Orgaan opvang asielzoekers Uitvoeringsorganisatie Rvb De Vrouwenopvang telefoon (0800) 020 10 51 fax (070) 37 27 686 postadres antwoordnummer 10275 2280

Nadere informatie

Aanvraagformulier gedoogverklaring coffeeshop

Aanvraagformulier gedoogverklaring coffeeshop Aanvraagformulier gedoogverklaring coffeeshop Aanvraag ter verkrijging van een gedoogverklaring als bedoeld in het Coffeeshopbeleid Harderwijk 2017 Gegevens stichting* inschrijfnummer KvK : 2. naam van

Nadere informatie

Gegevens aanvrager. Waarderingstekens Aanvraagformulier waarderingsteken

Gegevens aanvrager. Waarderingstekens Aanvraagformulier waarderingsteken Waarderingstekens Aanvraagformulier waarderingsteken Met dit formulier vraag je een waarderingsteken aan voor een Scoutingvrijwilliger. Lees voor het invullen van dit formulier de informatie op www.scouting.nl.

Nadere informatie

Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten

Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein Antwoordnummer

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Landgraaf, 27 juli 2016 Onderwerp: Verordening op de functioneringsgesprekken burgemeester Raadsvoorstelnummer: 58 PROGRAMMA 1. Bestuur Behandeling in oordeelvormende

Nadere informatie