U ziet de in PowerPoint beschikbare thema s. U kunt snel kijken hoe de verschillende thema s er in de presentatie uit zullen zien:

Vergelijkbare documenten
1. Dia s met tekst en afbeeldingen

Studio Visual Steps. Starten met PowerPoint

1. Dia s met tekst en afbeeldingen

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

3. Een dia met een tabel

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 8 Introductie Visual Steps 8 Meer over andere Office programma s

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

26. Dia-overgangen en animaties

De achtergrond van een dia kun je opmaken via het tabblad Ontwerpen, groep Achtergrond:

3. Een dia met een grafiek met Excel 2007

16 Toevoegen en bewerken van afbeeldingen en illustraties.

WERKEN MET POWERPOINT. In dit boek leer je werken met PowerPoint. Met PowerPoint maak je presentaties. INKIJKEXEMPLAAR

Werkbalk Snelle toegang Titelbalk. Tabbladen

Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?

INHOUD POWERPOINT 2007

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2013/2016, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1. PowerPoint opstarten, verkennen en afsluiten

Inhoudsopgave. Deel 1 Word 13

Erratum Basisboek PowerPoint 2013 en 2010

9. Een fotoalbum maken

In het venster SmartArt-afbeelding kiezen, selecteer je links een categorie en in het midden een SmartArt-afbeelding:

Een nieuwe presentatie maak je met de sneltoets <Ctrl+N> of via het tabblad,. Vervolgens kies je Lege presentatie en klik je op de knop Maken.

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Blijf op de hoogte 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heb je nodig? 10 Voorkennis 11 Hoe werk je met dit boek?

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave - 3

Handleiding: PowerPoint

Module 2 Presentaties op basis van een bestaande sjabloon

HANDLEIDING POWERPOINT 2010

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Een eenvoudige PowerPoint presentatie maken: Een stappenplan

Handleiding Word de graad

Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN

File: M.Peters / Powerpoint 1

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

Presenteren met behulp van Microsoft PowerPoint

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10

Inhoudsopgave. Deel 1 Word 2010

IK STEL VOOR MET POWERPOINT

21. Een dia met een grafiek

5. Werken met afbeeldingen

Presentatie. Presentatie. In deze module wordt van de kandidaat verwacht dat hij laat zien competent te zijn in het gebruik van presentatiesoftware.

Objecten toevoegen grafische objecten

2. Dia s met vormen en SmartArt

Hoofdstuk 2: Aan de slag

Afbeeldingen Module 11

1 Het openen van het programma MS PowerPoint

Handleiding voor sneeuweffect (vallende sneeuw)- PP 2007

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

Herhalingsoefeningen bij Basisboek Office 2013 en 2010

Openoffice 3.2 Impress

Dictaat tekst animaties in PowerPoint XP 1. Inleiding

26. Diaovergangen en animaties

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

Aanvullend bestand Basisboek Office 2013 en 2010

Handleiding Kerstpuzzel 2 - Photoshop + PowerPoint 2007 (2010)

Handleiding voor Scherm PowerPoint 2007

POWERPOINT Module 6 ECDL

2. Een adressenbestand maken in Excel

HANDLEIDING MICROSOFT POWERPOINT RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN

Dictaat Beginners bloesemtocht in PowerPoint 2007

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

2. Opmaken van documenten

BB-L3-L4-L5-L6-media-instrumentele mediacompetentie-google presentatie.doc

Verschillen met PowerPoint 2007

PowerPoint Mijn naam is; Cees van Aarle

Tekst Opmaken Module 3

Hogeschool De Kempel. Auteur: Giel van Santvoort

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken

PowerPoint LL. Heemscan

Microsoft Office 2003

Handleiding voor sneeuweffect (vallende sneeuw)- PP 2003

Les 6 Kalender maken. Gerkje Gouweouwe

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl)

Inhoudsopgave. Deel 1 - Word 15

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

Hotspot hyperlinks maken voor afbeeldingen in PPT 2007, incl. geluid 1. Algemeen en de werking van de hotspot hyperlinks tijdens presenteren

een nieuwe publicatie op basis van een vooraf ontworpen publicatie, de verschillende ontwerpelementen herkennen en die ontwerpelementen aan uw stijl

PowerPoint 2010: rondleiding (deel 1)

1. De Office-programma s

Handleiding Powerpoint 2010

3. Opmaak van documenten

Basiskennis van PowerPoint

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 De volgorde van lezen 7 Uw voorkennis

Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Sneltoetsen in PowerPoint 2016 voor Windows

SNEL WERKEN MET EXCEL

Publisher Handleiding

12. Presenteren met Impress

Deel 1: PowerPoint Basis

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007

MODULE 6: Presentaties met PowerPoint 2002

Gebruikershandleiding Edit

Afbeelding of illustratie bewerken


Herhalingsoefeningen bij Basisboek Office 2010

Inhoudsopgave. Deel 1 Word 2010

3. Afbeeldingen en vormen Afbeeldingen invoegen... 78

WORD in kleine stapjes

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2010

Transcriptie:

13 1.6 Een thema kiezen Als u PowerPoint start, wordt automatisch een nieuwe, lege presentatie geopend. U gaat voor deze lege presentatie eerst een thema kiezen. Door een thema te gebruiken, geeft u iedere dia automatisch dezelfde achtergrond en opmaak. Een thema bevat kleuren, afbeeldingen en lettertypen. tabblad Klik bij op U ziet de in PowerPoint beschikbare thema s. U kunt snel kijken hoe de verschillende thema s er in de presentatie uit zullen zien: Beweeg de aanwijzer over de thema s U ziet dat de thema s in de presentatie zichtbaar worden gemaakt: (Facet) Het geselecteerde thema geldt automatisch voor alle dia s in deze presentatie. Tip Lichte of donkere achtergrond? Bij de keuze van een thema moet u rekening houden met de manier waarop u gaat presenteren: met een beamer of met een overheadprojector. Voor een presentatie met een overheadprojector kunt u het beste een lichte achtergrond met donkere letters gebruiken. Bij een presentatie met een beamer zijn (afhankelijk van de lichtopbrengst van de beamer) lichte letters op een donkere achtergrond duidelijker zichtbaar.

14 Basisboek PowerPoint 2016 en 2013 1.7 Een titeldia maken Een goede presentatie begint altijd met een titeldia waarin kort wordt aangegeven waar de presentatie over gaat. Standaard opent PowerPoint de presentatie met een titeldia: U kunt de titel voor uw presentatie typen: Typ: PowerPoint 2013 Op dezelfde manier voegt u een ondertitel toe: Typ: Alle mogelijkheden op een rijtje De titeldia is compleet. 1.8 Het formaat van een tekstvak aanpassen Wanneer een regel bijvoorbeeld niet mooi in een tekstvak past, kunt u het tekstvak breder of smaller maken. U probeert de ondertitel van de dia over twee regels te verdelen: Aan de rand van het tekstvak staat een aantal vierkantjes of rondjes : Dit zijn de handgrepen waarmee u het tekstvak kunt vergroten of verkleinen.

Hoofdstuk 1 Dia s met tekst en afbeeldingen 15 Plaats de aanwijzer op het handvat links in het midden van het tekstvak De aanwijzer verandert in : Sleep de aanwijzer tot onder de 2 e P van het woord PowerPoint Laat de muisknop los De tekst is nu verdeeld over twee regels: De titeldia zou er toch beter uitzien wanneer de ondertitel op één regel zou passen. Een tekstvak breder maken gaat op dezelfde manier: Maak het tekstvak breder De ondertitel past nu weer op één regel. 1.9 Een dia met een opsomming toevoegen Na de titeldia volgt meestal een overzicht van de onderwerpen die in de presentatie behandeld gaan worden. Dit kunt u doen met een dia met een lijst met opsommingstekens. Eerst voegt u een nieuwe dia toe: tabblad

16 Basisboek PowerPoint 2016 en 2013 De nieuwe dia bevat een titelvak en een groot vak waarin tekst en objecten als tabellen, grafieken en afbeeldingen kunnen worden geplaatst. U gebruikt deze tweede dia voor tekst. Eerst geeft u deze dia een titel: Typ: Programma In deze dia geeft u een overzicht van het programma van een bijeenkomst: Typ: Huidige situatie: Druk op Typ: Sterke punten Druk op Nu kunt u de lijst verder afmaken: Vul de lijst aan zoals in het voorbeeld hiernaast De lijst is nu compleet. Als u na het typen van Tijdschema op de Enter-toets heeft gedrukt, heeft u één opsommingsteken teveel. Dat kunt u gemakkelijk weghalen: Druk, indien nodig, twee keer op

Hoofdstuk 1 Dia s met tekst en afbeeldingen 17 In een lijst met opsommingstekens maakt u onderscheid tussen de hoofdpunten en de punten die daaronder de vallen. Dat doet u door de punten onder de hoofdpunten te laten inspringen: Selecteer Sterke punten en Zwakke punten 1 De twee punten zijn ingesprongen: De letters zijn iets kleiner geworden: U doet hetzelfde met de andere punten: Pas de lijst aan zoals in het voorbeeld hiernaast