Burgemeester Verstraatenlaan, 5451 BR Mill. Burgemeester Verstraatenlaan 5451 BR Mill 12 Vraagprijs: op aanvraagk.k.

Vergelijkbare documenten
Millseweg, 5446 XK Wanroij. Millseweg 5446 XK Wanroij 7 Vraagprijs: ,-- k.k.

Rondveld, 5845 EP Sint Anthonis. Rondveld 5845 EP Sint Anthonis 13 Vraagprijs: ,-- k.k.

Hoogstraat, 5451 BH Mill. Hoogstraat 5451 BH Mill 37 Vraagprijs: ,-- k.k.

Groningerstraatweg 84 - Leeuwarden

Skillaerd 1 - Mantgum

Breedstraat 7, Zierikzee

Prinzenstraat 19, Gemert

Rochusplein 13 - Helden

EGGINKSTRAAT 27 WAPSE

Prins van Oranjestraat 16, Vierlingsbeek

Venkelstraat 26, Tholen

Baarleseweg 38. Chaam

Welpenheuvel 18, De Mortel

It Heechhout 6 - Gytsjerk

Rucphen Sint Martinusstraat 8

Haagdoornstraat 12, 6841 AL Arnhem

ZONSTRAAT 87 DRIEBERGEN-RIJSENBURG

Kenmerken. Overdracht. Indeling. Tuin. Ligging. Bouw. Waarborgsom. Bankgarantie. Ontbindende voorwaarden financiering. Aantal badkamers.

Arenborgweg Venlo

Bredestraat-Zuid 29 HERVELD

TE KOOP. de Roerdomp K.K JC Denekamp

Kenmerken. Overdracht. Indeling. Ligging. Bouw. Oppervlakten en inhoud. Waarborgsom. Bankgarantie. Ontbindende voorwaarden financiering

Kenmerken. Overdracht. Indeling. Tuin. Ligging. Bouw. Waarborgsom. Bankgarantie. Ontbindende voorwaarden financiering. Aantal badkamers.

HULWEG 26 HUIZEN k.k.

KERKSTRAAT 1. Vrijstaande woning met aangebouwde dubbele garage 9367 RS DE WILP K.K.

OOST WEST EN MIDDELBEERS Oranjestr. 42

Brochure. Oeverstraat 28 - Wijk Bij Duurstede. Vraagprijs ,-- k.k.


St. Willebrord Rucphensestraat 73

K.K. HAZENVELD LX ZWOLLE

Ubbo Emmiussingel 63, Groningen

Paul Guillaumestraat 12 A - TEGELEN

Prinzenstraat 8, Gemert

Burg. Rietmanstraat 59, Gemert

TE KOOP. Zevenblad K.K EA Oldenzaal

Hilleburen 25 - Wergea Vraagprijs ,-- kosten koper

Venusskulp 9 - Stiens

RODEN Grasbroek 13. Vraagprijs: kosten koper

Wouwse Plantage Heistraat 17


K.K. KERKSTRAAT RS DE WILP

Broekestraat 10 - Venlo

Rijweg 30 te Waardenburg

Marktstraat JE Heerde k.k.



Drossard de la Courtstraat 17, Gemert

Etten-Leur Grauwe Polder 178

TE KOOP. Vraagprijs: ,- k.k. De Mieden 2, BALK haskestaete.nl

Hugo Verrieststraat 3, Eindhoven

Besoekistraat 10 HAARLEM

OOSTERMOER 9 SPIJKERBOOR

Roosendaal De Meeten 22

Bouwlingstraat 20, 4901 KG Oosterhout Vraagprijs ,- k.k.

Trichterweg AN Brunssum

Beatrixlaan EX Margraten

Langstraat CE Schimmert. Vraagprijs: ,- k.k.

Atsmastate 35 - Leeuwarden


Jasmijnlaan 50, Oudenbosch


Elsendorpseweg 20, Elsendorp

TE KOOP. Burg. Reyndersstraat K.K BB Stadskanaal

Wouwse Plantage Heistraat 17

Koestraat XM Hoensbroek



Het Veldje 131 Horst

Venrayseweg 37 - Blerick

KRUISWEG 106. Woonboerderij met bedrijsruimte AG MARUM K.K.

TE KOOP. Hobbelrade Spaubeek

Burgemeester Colijnstraat 173 Boskoop Vraagprijs ,-- k.k. Waddinxveen, Kerkweg Oost 224, tel. (0182) ,

Ovidiusstraat 8, Sittard

ESWEG 30 ZUIDLAREN k.k.

TE KOOP. Denekamperstraat 23 A K.K PV Beuningen

Laag Boskoop 123 Boskoop Vraagprijs ,-- k.k. Waddinxveen, Kerkweg Oost 224, tel. (0182) ,

NIEUW-AMSTERDAM Zijtak OZ 130

GRONINGEN Hondsruglaan 17

VAN LEERDAM MAKELAARDIJ

Sprundel Noorderweide 4

OOSTERMOER 9 SPIJKERBOOR

Kastanjelaan 11 te HEELSUM

Brochure. Traaij Driebergen-Rijsenburg. Vraagprijs ,-- k.k.

Sint Urbanusweg Venlo

Wambachsingel 10 Tegelen

Weverwijk 18 Leerbroek - Meerkerk

St. Willebrord Vijverstraat 58

Kenmerken. Overdracht. Indeling. Tuin. Ligging. Bouw. Waarborgsom. Bankgarantie. Ontbindende voorwaarden financiering. Aantal badkamers.

Bregebuorren 2 - Dronryp


ASSEN Houtlaan 99. Vraagprijs: kosten koper

Collierstraat 37, Almere

Kerkweg 11 Reeuwijk Vraagprijs ,-- k.k. Waddinxveen, Kerkweg Oost 224, tel. (0182) ,

Dankmeijerweg 2 RENKUM

TE KOOP. Achterkamp K.K WH Denekamp

Transcriptie:

Burgemeester Verstraatenlaan, 5451 BR Mill Burgemeester Verstraatenlaan 5451 BR Mill 12 Vraagprijs: op aanvraagk.k.

Omschrijving In het centrum gelegen Monumentale Halfvrijstaande Woning met prachtig aangelegde binnenplaats/patiotuin en ambachtelijke schuur voorzien van twee overkappingen op 297 m² grond. Indeling: Begane grond: Hal met tapijt vloerbedekking, meterkast met voldoende groepen. Ruime woonkamer met eikenhouten vloer en schouw met houtkachel. Woonkeuken met sfeervolle schouw met fornuis, authentieke keukenkast, keukeninrichting met granietenblad, vaatwasser, koelkast. De gewelvenkelder is eventueel toegankelijk via luik in de keukenvloer. Vanuit keuken zicht op de binnenplaats. Tussenhal met achterom en ingang naar toilet (in stijl van het huis) en bijkeuken met tegelvloer en witgoedaansluitingen. Kast met c.v.-ketel HR combi 2007. 1e verdieping: Overloop. Slaapkamer met dakkapel, Slaapkamer met 2 vaste kasten en een dakkapel. Slaapkamer met dakkapel. Ruime badkamer met kurkvloer (grijs getint), ligbad, aparte douche, toilet en vaste wastafel. De overloop en alle slaapkamers zijn voorzien van een American pine vloer. Alle dakkapellen op de slaapkamers zijn voorzien van houten binnenluiken. 2e verdieping: Bereikbaar met vlizotrap alwaar ruime zolderberging met vele mogelijkheden. Algemeen: Het pand is sinds 2002 een Rijksmonument om reden zoals hierna omschreven. De binnenplaats/patiotuin is aangelegd met veel groen en tegelijkertijd onderhoudsvriendelijk. De binnenplaats/patiotuin is bereikbaar via een prachtige grote poort met openslaande deuren. Er is ruimte voor meerdere personenauto s. Het pand is voorzien van politiekeurmerk hang- en sluitwerk. De houtenconstructie van het pand is preventief behandeld tegen boktor en houtworm. Het pand is voorzien van een nieuwe dakconstructie en geïsoleerd door het Nibag.

De ambachtelijke schuur is opgetrokken uit houten planken en voorzien van twee overkappingen waaronder een zitje is gecreëerd aan de oost- en westzijde. Het pand is een Rijksmonument. Financieel: Dit betekent dat er gebruik gemaakt kan worden van gunstige fiscale- en subsidieregelingen t.b.v. onderhoud van het pand. Hiernavolgend een uiteenzetting waarom dit pand een Rijksmonument is geworden. Inleiding. Voormalige Boerderij op T-vormige plattegrond uit 1878. Naast een boerenbedrijf waren hier vroeger een smederij en café gehuisvest. Nu twee woningen. De voor- en oostgevel van de boerderij ligt aan de Schoolstraat. De noordgevel aan de Burgemeester Verstraatenlaan. De boerderij bestaat uit een voor- en achterhuis. In het voorhuis dat met de lange gevel aan de straat staat wordt gewoond. In het noordelijke gedeelte ervan bevond zich de gelagkamer van het café en een gedeelte van het bedrijf. De stal en schuur liggen in het achterhuis. Dit staat met zijn nok loodrecht op de straat. Jaartalsteen met inscriptie MHVH 15.7.1878. Omschrijving Het voorhuis van de voormalige boerderij ligt onder een wolfsdak gedekt met oud-hollandse pannen. De voorgevel is symmetrisch, ze is vijf traveëen breed. De getoogde muuropeningen zijn voorzien van zesruits schuifvensters. In de noord-west hoek van het voorhuis bevinden zich twee dichtgemetselde korfbogige stal- en/of deeldeuren. Het achterhuis heeft eveneens een wolfdak gedekt met oud-hollandse pannen. Zowel in de noord- als in de zuidmuur bevinden zich korfbogige deeldeuren. Gietijzeren stalramen met spinkop. In het achterhuis een eiken gebint. Het opgaande werk van de boerderij staat uit handvorm baksteen gemetseld in kruisverband met een gebouchardeerde cementen plint. Onder de dakrand is de tandlijst uitgevoerd in polychroom siermetselwerk. Het voorhuis heeft in het noordwestelijk deel een kelder met stenen gewelf: de kelder is in 2001 afgesloten en niet meer toegankelijk. In de keuken een schouwboezem en een voormalige bedstede, de bedstede bevat glazen bovenkastjes met een drielicht en roedenverdeling met driepasboog. Waardering: De voormalige boerderij uit 1878 is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als voorbeeld van de laat negentiende-eeuwse typologische ontwikkeling van het Brabantse boerderijtype binnen de geschiedenis van De Peel. Het object heeft architectuurhistorische waarde wegens de eenvoudige maar harmonische detaillering in traditionele trant, alsook wegen de behouden gebleven inwendige structuur en het levert aan de beleving van het historische dorpsbeeld een substantieel aspect wegens de gaaf behouden gebleven verschijningsvorm, hetgeen zeldzaamheidswaarde impliceert.

Wonen in het centrum? Sfeervol? Privacy? Veel groen en makkelijk? Dit is het!

Kenmerken Vraagprijs: op aanvraagk.k. Adres: Burgemeester Verstraatenlaan Postcode: 5451 BR Plaatsnaam: Mill Type woning: [tweekapper] Aantal kamers: 6 [aantal badkamers]: 1 Woonoppervlakte: 135 m2 [perceeloppervlakte]: 297 m2 [inhoud woonhuis]: 541 m3 [bouwjaar]: 1878 oorspronkelijk [soort dak]: zadeldak met wolfseind [verwarming]: c.v.-combiketel [warmwater]: via c.v.ketel [isolatie voorzieningen]: dakisolatie en isolerende beglazing Ligging: Extra's: Centrum Per direct beschikbaar Gestoffeerd Gemeubileerd Tuin Balkon / dakterras Parkeergelegenheid Lift Garage Schuur/berging Carport

Fotos