Vlaams ministerie MOW. Checklist nr. 1. goedkeuringsdatum, het afdelingshoofd. de kwaliteitsverantwoordelijke. ir. J. J. Polen. Ing. D.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vlaams ministerie MOW. Checklist nr. 1. goedkeuringsdatum, het afdelingshoofd. de kwaliteitsverantwoordelijke. ir. J. J. Polen. Ing. D."

Transcriptie

1 afdeling Betonstructuren - Gent Procedure 7.7 blz. 1 van 10 Checklist nr. 1 Beoordeling van het kwaliteitssysteem aan de hand van het kwaliteitshandboek eis ja neen opmerkingen 1 Juridische structuur van de keuringsinstelling 1.1 Wordt de juridische structuur verduidelijkt in het handboek? 1.2 Worden de belangrijkste activiteiten besproken? 1.3 Is er een organisatieschema? 1.4 Worden alle functies ingevuld? 1.5 Wordt de onafhankelijkheid t.o.v. de moederorganisatie gedefinieerd? 2 Activiteitsdomeinen 2.1 Worden de activiteitsdomeinen beschreven? 2.2 Omvat de beschrijving het type klant? 2.3 Omvat de beschrijving het type materiaal/technische specificaties? 2.4 Worden de criteria aangeduid waarbinnen het organisme keuringen uitvoert? 2.5 Wordt aangegeven dat de keuringen uitgevoerd worden volgens beschreven procedures? 3 Verantwoordelijkheid en verzekering 3.1 Is de aansprakelijkheid schriftelijk 3.2 Beschikt de keuringsinstelling over een verzekering? 4 Contracten 4.1 Worden de specifieke aspecten van een keuring contractueel 5 Beïnvloeding 5.1 Wordt de onafhankelijkheid, de onpartijdigheid en de integriteit van de keuringsinstelling beschreven? 5.2 Beschikt het personeel over gedragsrichtlijnen? 5.3 Bestaan er procedures die voorkomen dat personeelsleden worden beïnvloed? 5.4 Heeft de keuringsinstelling belangen bij de klanten waarvoor het keuringen uitvoert?

2 afdeling Betonstructuren - Gent Procedure 7.7 blz. 2 van 10 6 Onpartijdigheid 6.1 Wordt er een scheiding gegarandeerd tussen de keuringsinstelling en de moederorganisatie zoals vereist voor keuringsinstellingen van het type C? 6.2 Zijn de keuringsactiviteiten gescheiden van de andere activiteiten van de afdeling? 7 Integriteit 7.1 Worden de aanvaardingscriteria beschreven? 7.2 Bestaan er procedures die aangeven wanneer een keuring wordt geweigerd? 7.3 Kunnen alle klanten te allen tijde beroep doen op de keuringsinstelling? 8 Vertrouwelijkheid 8.1 Bestaan er richtlijnen die de vertrouwelijkheid van inlichtingen bekomen bij de keuringen garandeert? 8.2 Is elk personeelslid op de hoogte van de maatregelen die genomen zijn om de vertrouwelijkheid te garanderen? 8.3 Worden de dossiers vertrouwelijk behandeld? 8.4 Is de toegang tot de dossiers schriftelijk 8.5 Is de toegang tot de verschillende lokalen 8.6 Wordt de vertrouwelijkheid gegarandeerd bij uitbestedingen? 9 Management 9.1 Is de organisatie zodanig gestructureerd dat ze blijvend in staat is om haar technische functies naar behoren te vervullen? 9.2 Beschikt de instelling over een hiërarchische structuur? 9.3 Worden de verantwoordelijkheden schriftelijk 9.4 Bestaan er van alle functies beschrijvingen? 9.5 Is de plaatsvervanging geregeld? 9.6 Beschikt de keuringsinstelling over een technisch verantwoordelijke? 9.7 Wordt er op de keuringen toezicht gehouden door personen die vertrouwd zijn met de keuringsmethoden en - procedures?

3 afdeling Betonstructuren - Gent Procedure 7.7 blz. 3 van Kwaliteitssysteem 10.1 Bestaat er een verklaring vanwege de directie? 10.2 Wordt rekening gehouden met de tijdigheid van de keuringen? 10.3 Wordt rekening gehouden met de veiligheid tijdens het uitvoeren van de keuringen? 10.4 Wordt rekening gehouden met de wensen van de klant? 10.5 Staan er voldoende middelen ter beschikking om de keuringen kwaliteitsvol uit te voeren? 10.6 Bestaat er een systeem van behandeling van inkomende post? 10.7 Worden de keuringsprocedures up-to-date gehouden? 10.8 Is het personeel voldoende opgeleid om haar taken uit te voeren? 10.9 Is het kwaliteitssysteem zodanig opgevat dat problemen zo veel mogelijk worden vermeden? Voldoet de dienstverlening aan de verwachtingen van de klant? Is het kwaliteitssysteem schriftelijk Is vastgelegd hoe de documenten m.b.t. het kwaliteitssysteem worden opgesteld en gewijzigd? Is de verdeling van het kwaliteitshandboek 11 Kwaliteitsverantwoordelijke 11.1 Is er een kwaliteitsverantwoordelijke aangeduid? 11.2 Is de verantwoordelijke onafhankelijk, en moet hij als kwaliteitsverantwoordelijke alleen verantwoording afleggen t.o.v. de directie? 11.3 Is de functie van beschreven in het organigram? 11.4 Is de aanduiding van vastgelegd in de directieverklaring? 11.5 Is de rol van m.b.t. de interne audits omschreven? 11.6 Is de rol van de kwaliteitsverantwoorelijke m.b.t. het opvolgen van kwaliteitssysteem 11.7 Is de rol van m.b.t. het nemen van correctieve maatregelen

4 afdeling Betonstructuren - Gent Procedure 7.7 blz. 4 van Documentenbeheer 12.1 Is er een systeem voorzien voor het up-to-date houden van de documenten? (Beschikt de keuringsinstelling over een beheersysteem voor de documenten?) 12.2 Wordt er rekening gehouden met nieuwe technologische/technische ontwikkelingen? 12.3 Wordt er rekening gehouden met neiuwe wettelijke voorschriften? 12.4 Is er een systeem van permanente verbetering voorzien? 12.5 Is het documentenbeheer volledig schriftelijk 12.6 Is vastgelegd wie documenten goedkeurt? 12.7 Is de verdeling van documenten 12.8 Zijn de documenten toegankelijk voor de belanghebbenden? 12.9 Worden de belanghebbenden op de hoogte gebracht van wijzigingen? Is de duur van de archivering vastgelegd voor de verschillende documenten? Is procedureel vastgelegd wie de verantwoordelijkheid draagt bij het opstellen en wijzigen van documenten? Bestaat er een identificatiesysteem bij de documenten? Bestaat er een systeem van nummering van de revisies met aanduiding van de datum? Wordt het gebruik van nieuwe documenten verzekerd? Is de archivering van documenten schriftelijk 13 Interne audits 13.1 Is er een systeem van interne audits opgesteld? 13.2 Werden er correctieve maatregelen genomen i.v.m. de opmerkingen van de vorige audit? 13.3 Hebben de auditeurs een opleiding gevolgd? 13.4 Zijn de auditeurs voldoende onafhankelijk? 13.5 Heeft de auditeur toegang tot alle informatie? 13.6 Is de frekwentie van audits 13.7 Is de verdeling van de auditrapporten 13.8 Is schriftelijk vastgelegd wie verantwoordelijk is voor het nemen van de nodige correctieve maatregelen? 28/08/2001

5 afdeling Betonstructuren - Gent Procedure 7.7 blz. 5 van Correctieve maatregelen 14.1 Is er een systeem aanwezig dat toelaat adequaat in te spelen op problemen? 14.2 Is er vastgelegd hoe te handelen bij defecte meetapparatuur? 14.3 Is er een procedure voor klachtenbehandeling? 14.4 Is bepaald hoe wordt beslist een of meerdere keuringen opnieuw uit te voeren? 14.5 Is beschreven hoe de klant wordt geïnformeerd bij herkeuringen? 14.6 Is de verantwoordelijkheid vastgelegd voor de beslissing tot herkeuring? 15 Audit door de directie 15.1 Beschikt de organisatie over een systeem voor een beoordeling door de directie van het kwaliteitssysteem? 15.2 Bestaat hierover een schriftelijk rapport? 16 Personeel 16.1 Beschikt de instelling over voldoende personeel voor het uitvoeren van de keuringen? 16.2 Is de vorming van de personeelsleden voorzien? 16.3 Wordt een personeelsdossier van elk personeelslid bijgehouden? 16.4 Bestaan er van elke functie beschrijvingen? 16.5 Wordt rekening gehouden met de ervaring en technische kennis bij de verdeling van opdrachten? 16.6 Is de opleiding van nieuwe personeelsleden 16.7 Is er een evaluatie voorzien van de personeelsleden? 16.8 Is een bijsturing naar aanleiding van de evaluatie voorzien? 16.9 Worden de personeelsdossiers up-to-date gehouden? Bestaan er gedragsregels? Is de beloning van de personeelsleden onafhankelijk van hun beoordeling en van hun aantal opdrachten?

6 Vlaamse ministerie MOW afdeling Betonstructuren - Gent Procedure 7.7 blz. 6 van 10 Onderwerp: Checklist bij het uitvoeren van een interne audit 17 Technische toestellen 17.1 Wordt er een inventarislijst bijgehouden? 17.2 Beschikken de personeelsleden over een gebruiksaanwijzing van de meettoestellen? 17.3 Wordt de opslag van proefmonsters geregeld? 17.4 Beschikt de keuringsinstelling over een procedure die de behandeling van proefmonsters beschrijft? 17.5 Wordt het gebruik van meettoestellen en apparatuur schriftelijk 17.6 Bestaat er een verdeellijst van de sleutels met toegang tot de gebouwen? 17.7 Is elk toestel duidelijk identificeerbaar? 17.8 Is er een verantwoordelijke aangeduid die instaat voor het bijhouden van de inventaris? 17.9 Is in een procedure het onderhoud van apparatuur Is de herstelling van defecte apparatuur schriftelijk Worden reparaties uitgevoerd door bevoegde herstellers? 18 Kalibratie 18.1 Bestaan er procedures die de kalibratie beschrijven? 18.2 Worden kalibraties schriftelijk gerapporteerd en bijgehouden? 18.3 Is de verantwoordelijke voor de kalibratie aangeduid? 18.4 Bestaat er een register van gekalibreerde apparatuur? 18.5 Bestaat er een kalibratieprogramma (frekwentie)? 18.6 Is vastgelegd wie en hoe de referentiestandaarden worden bewaard? 18.7 Worden tussentijdse controles voor de kalibratie van toestellen uitgevoerd? 18.8 Is de manier van aankoop van toestellen schriftelijk 19 Computers 19.1 Bestaat er een systeem voor de beveiliging (opslag) van gegevens? 19.2 Is er een verantwoordelijke aangeduid voor de informatica? 19.3 Bestaat er een lijst van de gebruikte hardware? 19.4 Bestaat er een systeem dat de vertrouwelijkheid van gegevens garandeert?

7 afdeling Betonstructuren - Gent Procedure 7.7 blz. 7 van Defecten aan meetapparatuur 20.1 Bestaat er een schriftelijk vastgelegde procedure voor defecten aan meetapparatuur? 20.2 Wordt defecte meetapparatuur onmiddellijk uit gebruik genomen? 20.3 Worden defecten aan meetapparatuur geregistreerd? 20.4 Wordt vastgelegd hoe herstelde meetapparatuur opnieuw wordt toegewezen? 20.5 Is een systeem voorzien voor de evaluatie van resultaten van eerder uitgevoerde keuringen met defecte meetapparatuur? 21 Inspectiemethodes 21.1 Beschikt de keuringsinstelling over inspectieprocedures? 21.2 Worden voor elke keuring de nodige specificatie gegeven? 21.3 Bestaat er een lijst van alle inspectiemethodes? 21.4 Worden de verantwoordelijkheden bij de keuringen 21.5 Wordt elke keuringsaanvraag onderzocht op het gebied van competentie? 21.6 Is vastgelegd wie de inspectiemethodes goedkeurt? 21.7 Bestaat er een systeem voor het wijzigen van bestaande inspectiemethodes? 21.8 Beschikken alle personeelsleden die keuringen uitvoeren over de nodige documenten? 22 Contracten 22.1 Is het opmaken van een contract vastgelegd in een procedure? 23 Registratie 23.1 Worden alle belangrijke gegevens die werden bekomen tijdens een keuring geregistreerd? 23.2 Garandeert het systeem dat informatie zonder fouten wordt doorgegeven? 24 Veiligheid 24.1 Bestaat er een veiligheidsreglement? 24.2 Bestaat er een procedure die bepaalt hoe moet gehandeld worden in geval van ongeval? 24.3 Is voorzien dat een keuring wordt stopgezet in het geval de veiligheid in gedrang komt?

8 Vlaamse ministerie MOW afdeling Betonstructuren - Gent Procedure 7.7 blz. 8 van Keuringsmonsters 25.1 Worden keuringsmonsters eenduidig gemerkt? 25.2 Sluit het systeem elke verwisseling uit? 25.3 Wordt de monstername gedocumenteerd? 25.4 Is vastgelegd wie instaat voor de voorbereiding van de monstername? 25.5 Is de stockage van keuringsmonsters schriftelijk 25.6 Worden de keuringsmonsters in goede omstandigheden bewaard? 26 Keuringsverslagen/documenten 26.1 Kan op basis van de keuringsgegevens een adequate beoordeling plaatsvinden? 26.2 Bestaat er een systeem voor de rapportering van keuringsgegevens? 26.3 Worden de keuringsstukken gearchiveerd? 26.4 Worden alle keuringsstukken voorzien van een eenduidig nummer? 26.5 Is de toegang tot de archieven gereglementeerd? 26.6 Is de duur van de archivering vastgesteld? 26.7 Is er een verantwoordelijke voor de archivering aangeduid? 26.8 Is het keuringsverslag per bladzijde eenduidig genummerd? 26.9 Bevat het keuringsverslag alle gegevens die door de klant gevraagd worden? Is vastgelegd wie de keuringsverslagen ondertekent? Bestaat er een procedure die aangeeft hoe te handelen wanneer een keuringsverslag wordt gewijzigd? Wordt in een gewijzigd keuringsverslag melding gemaakt van het feit dat het een vorig keuringsverslag vervangt? 27 Onderaanneming (uitbesteding) 27.1 Zijn de criteria voor de keuze van de onderaannemer 27.2 Is er een procedure die aangeeft hoe een onderaannemer wordt geauditeerd in geval hij niet beschikt over de nodige accreditaties? 27.3 Bestaat er een lijst van erkende onderaannemers? 27.4 Beschikt de instelling over personeel dat gekwalificeerd is voor de evaluatie van onderaannemers?

9 afdeling Betonstructuren - Gent Procedure 7.7 blz. 9 van Klachten en beroepen 28.1 Bestaat er een procedure voor de behandeling van klachten? 28.2 Wordt er een klachtenregister bijgehouden? 28.3 Bestaat er een procedure voor de behandeling van beroepen? 29 Samenwerking 29.1 Nemen personeelsleden van de instelling deel aan relevante normalisatiewerkzaamheden?

10 afdeling Betonstructuren - Gent Procedure 7.7 blz. 10 van 10 Checklist nr. 2 Beoordeling van de keuringsprocedure eis ja neen opmerkingen 1 Gebeurt de keuring binnen het kader van de overeenkomst certificeringsinstelling - ABS? 2 Gebeurt de keuring volgens de voorziene planning? 3 Werd de keuring uitgevoerd op basis van de voorschriften van de opdrachtgever? 4 Is de keuring correct geïdentificeerd? 5 Zijn de correcte formulieren gebruikt? 6 Werden monsters correct geïdentificeerd? 7 Werd de proefopdracht goed opgesteld? 8 Werd beroep gedaan op door de opdrachtgever erkende laboratoria? 9 Zijn de laboverslagen tijdig geleverd? 10 Zijn de laboverslagen volledig? 11 Zijn de laboproeven correct uitgevoerd? 12 Werden opmerkingen, gemaakt bij de keuring, genoteerd en opgevolgd? 13 Is het verslag van de keuring volledig? 14 Werd het keuringsverslag geëvalueerd op de afdeling? 15 Is het verslag officieel doorgestuurd naar de opdrachtgever? 16 Werden vastgestelde tekortkomingen afdoende behandeld? 17 Zijn de keuringsverslagen correct geklasseerd? 18 Omvat de keuring het nazicht van de controle, kalibratie en ijking van fabricage-, meet- en beproevingsuitrustingen?

Kennismaking met de inhoud van ISO 9001

Kennismaking met de inhoud van ISO 9001 Kennismaking met de inhoud van ISO 9001 Deze tekst is te gebruiken als eerste stap naar het toepassen van de standaard. Denk niet dat de standaard vraagt wat je denkt. Lees de standaard of doe navraag

Nadere informatie

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025)

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) NEa, 20-07-2012, versie 1.0 INTRODUCTIE In artikel 34 van de Monitoring en Rapportage Verordening (MRV) is beschreven

Nadere informatie

Beoordelingsprogramma REOB Onderhoudsbedrijf CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie 4.0

Beoordelingsprogramma REOB Onderhoudsbedrijf CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie 4.0 Beoordelingsprogramma REOB Onderhoudsbedrijf CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie 4.0 Een gecertificeerd bedrijf moet voldoen aan het CCV Certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie

Nadere informatie

Beoordelingsprogramma CCV-certificatieschema Installeren Brandmeldinstallaties

Beoordelingsprogramma CCV-certificatieschema Installeren Brandmeldinstallaties Een gecertificeerd bedrijf moet voldoen aan het CCV Certificatieschema Brandmeldinstallaties (verder genoemd het Schema). De beoordeling wordt uitgevoerd aan de hand van het volgende programma. In de kolom

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven door middel

Nadere informatie

Aspect Criterium Naspeurbaarheid Bevinding 1. Structuur en organisatie 1.1. Bedrijfsstructuur

Aspect Criterium Naspeurbaarheid Bevinding 1. Structuur en organisatie 1.1. Bedrijfsstructuur Aspect Criterium Naspeurbaarheid Bevinding 1. Structuur en organisatie 1.1. Bedrijfsstructuur De constructeur heeft een gedocumenteerd overzicht van alle kritische functies Voor alle locaties is duidelijk

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR DE ACCREDITATIE VAN CERTIFICATIEDIENSTVERLENERS

AANVRAAGFORMULIER VOOR DE ACCREDITATIE VAN CERTIFICATIEDIENSTVERLENERS AANVRAAGFORMULIER VOOR DE ACCREDITATIE VAN CERTIFICATIEDIENSTVERLENERS INFORMATIE 1. Conform artikel 3, 1 van het koninklijk besluit van 6 december 2002 houdende de organisatie van de controle en de accreditatie

Nadere informatie

A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek. procedure. interne audit

A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek. procedure. interne audit A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek procedure interne audit nummer : ORG-00050 blz 1 van 3 eerste uitgiftedatum : 14.01.2000 datum herziening : 05.07.2007 verantwoordelijke : W. Renders uitgegeven door : apotheek

Nadere informatie

Handboek REOB. Voorneveld Brandbeveiliging BV en Tempo Brandbeveiliging, in deze teksten verder te noemen VBL

Handboek REOB. Voorneveld Brandbeveiliging BV en Tempo Brandbeveiliging, in deze teksten verder te noemen VBL :Voorneveld Brandbeveiliging BV :Tempo Brandbeveiliging : Kastanjelaan 20 : Loosdrecht : 0355823452* : info@tempoholland.nl : http://www.tempoholland.nl Voorneveld Brandbeveiliging BV en Tempo Brandbeveiliging,

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven door middel van: Initiële

Nadere informatie

Klachten regeling. Inhoud

Klachten regeling. Inhoud Klachten regeling Inhoud 1. Doelstellingen en uitgangspunten 2. Klachtenprocedure 3. Evaluatie klachtenafhandeling 4. Geheimhouding 5. Privacy en rechtbescherming. 1. Doelstellingen en uitgangspunten.

Nadere informatie

Beheer van niet-conformiteiten, preventieve acties en externe klachten. Inhoudstafel

Beheer van niet-conformiteiten, preventieve acties en externe klachten. Inhoudstafel P. : 1/5 Opsteller: AM Vanherle Verificateur :P. Cliquet, C.Graide Vertaler : AM Vanherle Goedkeuring Naam Functie Handtekening Datum Goedgekeurd door : H. Van Oyen Operationele directeur 29/08/2012 Inhoudstafel

Nadere informatie

Aanhangsel 3. Voorwaarden technische dienst laatste fase als vermeld in artikel 16ter, 1, 5, 4

Aanhangsel 3. Voorwaarden technische dienst laatste fase als vermeld in artikel 16ter, 1, 5, 4 Bijlage 1 bij het besluit van de Vlaamse Regering van tot wijziging van het koninklijk besluit van 15 maart 1968 houdende algemeen reglement op de technische eisen waaraan de auto s, hun aanhangwagens,

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 * CPR - REGULATION (EU) No 05/2011 Sir W. Churchill-laan 2 Telefoon +1 (0) 0 1 00 Fax +1 (0) 0 1 20 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Grondslag: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid

Nadere informatie

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER KALIBRATIE. RvA-F003-NL

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER KALIBRATIE. RvA-F003-NL AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER KALIBRATIE RvA-F003-NL Naam aanvragende organisatie : Registratienummer (indien aanwezig) : Gevestigd te : Datum aanvraag : Naam aanvrager : Algemeen Dit formulier wordt gebruikt

Nadere informatie

De doelstellingen van directie en personeel worden expliciet omschreven in een beleidsplan en worden jaarlijks beoordeeld door de directie.

De doelstellingen van directie en personeel worden expliciet omschreven in een beleidsplan en worden jaarlijks beoordeeld door de directie. FUNCTIE: Directeur POC AFKORTING: DIR AFDELING: Management 1. DOELSTELLINGEN INSTELLING De doelstellingen staan omschreven in het beleidsplan POC. Vermits de directie de eindverantwoordelijkheid heeft

Nadere informatie

Klachtenregeling Afier Accountants + Adviseurs 1

Klachtenregeling Afier Accountants + Adviseurs 1 Klachtenregeling Afier Accountants + Adviseurs 1 Inhoud 1. Doelstellingen en uitgangspunten 2. Klachtenprocedure 3. Evaluatie klachtenafhandeling 4. Geheimhouding 5. Privacy en rechtsbescherming. 1. Doelstellingen

Nadere informatie

9 Documenten. 9.1 t/m 9.3 beheer van documenten. Statusoverzicht. Voorgenomen besluit Bestuursgroep OR. Vastgesteld door Bestuursgroep

9 Documenten. 9.1 t/m 9.3 beheer van documenten. Statusoverzicht. Voorgenomen besluit Bestuursgroep OR. Vastgesteld door Bestuursgroep Statusoverzicht. Consultatie 1 Consultatie 2 Voorgenomen besluit Bestuursgroep OR q Instemming q Advies q N.v.t. Vastgesteld door Bestuursgroep N.v.t. N.v.t. Borging. Implementatie m.i.v. Opgenomen in

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven door middel

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Grondslag: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven

Nadere informatie

www.afier.com Klachtenregeling Inhoud

www.afier.com Klachtenregeling Inhoud 7 Klachtenregeling Inhoud 1. Doelstellingen en uitgangspunten 2. Contactpersonen 3. Klachtenprocedure 4. Evaluatie klachtenafhandeling 5. Geheimhouding 6. Privacy en rechtbescherming 1. Doelstellingen

Nadere informatie

Certificatie hydraulisch gebonden mengsels: Uitbreidingsprocedure TRA

Certificatie hydraulisch gebonden mengsels: Uitbreidingsprocedure TRA Certificatie hydraulisch gebonden mengsels: Uitbreidingsprocedure TRA 550.21 Sylvie Smets Certification Officer, CRIC-OCCN Infovergadering Overzicht Specificiteit HGM Voorbereiding in de centrale Formele

Nadere informatie

BELANGENCONFLICTENBELEID Euromex NV

BELANGENCONFLICTENBELEID Euromex NV BELANGENCONFLICTENBELEID Euromex NV Verzekeringsbemiddelingsdiensten moeten altijd het belang van verzekerden respecteren. Euromex NV heeft een jarenlange ervaring als onafhankelijke rechtsbijstandsverzekeraar

Nadere informatie

Deze procedure beschrijft de wijze waarop klachten gerapporteerd, geregistreerd, afgehandeld en geanalyseerd worden.

Deze procedure beschrijft de wijze waarop klachten gerapporteerd, geregistreerd, afgehandeld en geanalyseerd worden. 1. Inleiding Een klacht kan om meer kwesties gaan dan het contact met de begeleider. Ook in de organisatie van het begeleidingstraject kan van alles misgaan. Het gaat om zaken die anders hadden moeten

Nadere informatie

Algemeen. C. Een bestuurder van de vennootschap dient deze vragenlijst en elke andere bijlage te ondertekenen en te dateren.

Algemeen. C. Een bestuurder van de vennootschap dient deze vragenlijst en elke andere bijlage te ondertekenen en te dateren. Algemeen Belangrijke informatie. A. Gelieve alle vragen te beantwoorden. Deze informatie is benodigd voor de onderschrijvings- en premieanalyse. Uw antwoorden worden als wettelijk materiaal beschouwd voor

Nadere informatie

Kwaliteitsdocument. Vereniging System Integrators

Kwaliteitsdocument. Vereniging System Integrators Kwaliteitsdocument Vereniging System Integrators versie 2.0 november 2011 Betrokkenheid van de directie Directieverklaring Elk VSI-lid ondertekent een directieverklaring waarin de betrokkenheid, verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Met cliënt wordt bedoeld de cliënt zelf of diens (wettelijke) vertegenwoordiger. De regeling is ook bedoeld voor klachten van medewerkers.

Met cliënt wordt bedoeld de cliënt zelf of diens (wettelijke) vertegenwoordiger. De regeling is ook bedoeld voor klachten van medewerkers. Pagina: 1 van 5 Uitgifte datum : 15-04-2014 1. Inleiding Een klacht kan om meer kwesties gaan dan medische fouten. Ook in het contact met de hulpverlener of in de organisatie van de zorg kan van alles

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing Inhoud 1 Inleiding 3 2 Aantonen kwaliteitsborging van de dienstverlening 4 3 Auditing 5 3.1 Wanneer toepassen

Nadere informatie

Procesbeschrijving bij de regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen

Procesbeschrijving bij de regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen Procesbeschrijving bij de regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen Versie 1.0 Datum 12 april 2017 Status Definitief Auteur Inspectie Leefomgeving en Transport Inleiding 3 1 Procedure voor

Nadere informatie

Advies,opleiding, training en research op vlak van sales, services en management.

Advies,opleiding, training en research op vlak van sales, services en management. Eindverslag Gegevens van de onderneming Naam SB anagement bvba Straat Leuvenselaan, 191 Postcode, Stad 3300 TIENEN Land België Tel: 0495/281138 Fax: 016/821138 Contactpersoon e-mail: janroel.vanrhee@sb-management.be

Nadere informatie

- 1 - Kwaliteithandboek. Datum : Multiwerkplaats H.J Paraaf : Kwaliteithandboek. Multiwerkplaats H.J

- 1 - Kwaliteithandboek. Datum : Multiwerkplaats H.J Paraaf : Kwaliteithandboek. Multiwerkplaats H.J - 1 - Kwaliteithandboek Multiwerkplaats H.J - 2-1. Algemeen 2 Inhoud 2.1 Directieverantwoordelijkheid 2.2 Kwaliteitssysteem / contractbeoordeling 2.3 Document en gegevensbeheer 2.4 Inkoop 2.5 Beheersing

Nadere informatie

Code van goede praktijk voor keuringsinstellingen die keuringen uitvoeren van kwaliteitsborgingssystemen

Code van goede praktijk voor keuringsinstellingen die keuringen uitvoeren van kwaliteitsborgingssystemen Code van goede praktijk voor keuringsinstellingen die keuringen uitvoeren van kwaliteitsborgingssystemen van inzamelaars, afvalstoffenhandelaars of makelaars conform art. 6.1.1.5. van het VLAREMA Code

Nadere informatie

ICT Bedrijven. C. Een bestuurder van de vennootschap dient deze vragenlijst en elke andere bijlage te ondertekenen en te dateren.

ICT Bedrijven. C. Een bestuurder van de vennootschap dient deze vragenlijst en elke andere bijlage te ondertekenen en te dateren. ICT Bedrijven Belangrijke informatie. A. Gelieve alle vragen te beantwoorden. Deze informatie is benodigd voor de onderschrijvings- en premieanalyse. Uw antwoorden worden als wettelijk materiaal beschouwd

Nadere informatie

Eindverslag. Tel: 0495/ Fax: 016/ Directievertegenwoordiger De heer Van Rhee,

Eindverslag. Tel: 0495/ Fax: 016/ Directievertegenwoordiger De heer Van Rhee, Eindverslag Gegevens van de onderneming version 1.52 Naam SB Management bvba Straat Leuvenselaan, 191 Postcode Land 3300 TIENEN België Tel: 0495/281138 Fax: 016/821138 Directievertegenwoordiger De heer

Nadere informatie

Tel: 0495/281138 Fax: 016/821138. e-mail: janroel.vanrhee@sb-management.be

Tel: 0495/281138 Fax: 016/821138. e-mail: janroel.vanrhee@sb-management.be Eindverslag Gegevens van de onderneming Naam: SB Management bvba Straat: Leuvenselaan, 191 Postcode, Stad: 3300 TIENEN Land: België Tel: 0495/281138 Fax: 016/821138 Contactpersoon: Van Rhee e-mail: janroel.vanrhee@sb-management.be

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/035 BERAADSLAGING NR 11/026 VAN 5 APRIL 2011 MET BETREKKING TOT DE RAADPLEGING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Belangenconflictenbeleid

Belangenconflictenbeleid Belangenconflictenbeleid april 2014 Uw veiligheid, onze zorg. www.baloise.be 2 Belangenconflictenbeleid Inhoud 1. Situering...3 2. Belangenconflictenbeleid...3 3. Identificatie van belangenconflicten...4

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING toepasselijk op week- en weekendwachtdienst Huisartsenvereniging Gent vzw Laatst bijgewerkt 14/05/2013 1. Toepassingsgebied 2. Organigram klachtenbehandeling

Nadere informatie

Hoe nauwkeurig zijn uw meetwaarden? Certifiëring ISO / DKD. Kalibratie. Betouwbaarheid. Zekerheid. Ervaring

Hoe nauwkeurig zijn uw meetwaarden? Certifiëring ISO / DKD. Kalibratie. Betouwbaarheid. Zekerheid. Ervaring Hoe nauwkeurig zijn uw meetwaarden? Certifiëring ISO / DKD Kalibratie Zekerheid Betouwbaarheid Ervaring Waarom kalibreren? Kalibreren, kwalificeren en valideren levert een grote bijdrage tot de verhoging

Nadere informatie

Procedure PAGINA 1 VAN 5. Geschillencommissie IKMcertificatie

Procedure PAGINA 1 VAN 5. Geschillencommissie IKMcertificatie Procedure PAGINA 1 VAN 5 Goedgekeurd door Naam DATUM GOEDKEURING Directeur Kwaliteitsverantwoordelijke L. DE MEULEMEESTER A. ANTONISSEN 1 INHOUDSOPGE 1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 DOEL... 1 3 TOEPASSINGSGEBIED...

Nadere informatie

WERKPLAN DAMWAND KOGGEHAVEN

WERKPLAN DAMWAND KOGGEHAVEN WERKPLAN DAMWAND KOGGEHAVEN AANLEG ROTONDE KOGGEHAVEN Projectnummer 528-15292 Projectomschrijving Aanleg rotonde Koggehaven Opdrachtgever Gemeente Vlaardingen Contract-/besteknummer OW 2010-15 BS01 Documentnummer

Nadere informatie

2.7 Eisen aan de bedrijfsomgeving (IFS5 ; 4.6) 2.9 Beheersing van vreemde materialen (IFS5 ; 4.9) 2.11 Ontvangst van goederen en opslag (IFS5 ; 4.

2.7 Eisen aan de bedrijfsomgeving (IFS5 ; 4.6) 2.9 Beheersing van vreemde materialen (IFS5 ; 4.9) 2.11 Ontvangst van goederen en opslag (IFS5 ; 4. Belangrijkste wijzigingen IFS Versie 5 tov versie 4 IFS Versie 5 03/01/2008 1/9 1. Algemene wijzigingen 1.1 Auditfrequentie 1.2 Audit scope 1.3 Niveau van de vereisten 1.4 KO 2. Belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN

KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

VEREISTEN VOOR EEN KWALITEITS-

VEREISTEN VOOR EEN KWALITEITS- INFRABEL N.V. TECHNISCHE BEPALING A - 52 QP VEREISTEN VOOR EEN KWALITEITS- EN CONTROLEPLAN BIJ INFRABEL EDITIE : 10/2006 Inhoudstabel. Inhoudstabel...2 1. Onderwerp...3 2. Toepassingsdomein...3 3. Definities...3

Nadere informatie

Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten

Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Ethel Mertens DG Inspectie Afdeling Industrie Hoofdstuk 2: Personeel Hoofdstuk 4: Documentatie Hoofdstuk 5: Activiteiten Hoofdstuk 6: Klachten,

Nadere informatie

Procédure de Traitement des appels et réclamations

Procédure de Traitement des appels et réclamations P 7200 2011-08 1/ 6 ONDERWERP VAN DIT DOCUMENT : - Beschrijving van de voorwaarden voor behandeling van een dossier voor beroep Toepassingsdomein : DEKRA Certification Systeem OVERZICHT 1. Behandeling

Nadere informatie

2. Toepassingsgebied Klachten van de gebruiker m.b.t. de hulp- en dienstverlening, die gemeld worden aan een medewerker van De Meander.

2. Toepassingsgebied Klachten van de gebruiker m.b.t. de hulp- en dienstverlening, die gemeld worden aan een medewerker van De Meander. 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 26/06/2013 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Termen en definities Interne klachtencommissie: De klachtencommissie bestaat

Nadere informatie

PROCEDURES. Onderhoudsrapport uitwerken (hoeft niet ter plekke op locatie, zie 2.5) Etiket plakken Hologram plakken

PROCEDURES. Onderhoudsrapport uitwerken (hoeft niet ter plekke op locatie, zie 2.5) Etiket plakken Hologram plakken PROCEDURES Registratie bij onderhoud (koppeling met paragraaf 2.3 REOB:2008) Voor aanvang onderhoud documenten aanwezig: o Onderhoudsdocumentatie van specifieke blusmiddel (art. 2.2) o checklist / onderhoudsrapport

Nadere informatie

Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE

Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE 0. Reglementaire basis Artikel 23.1.1 van het Koninklijk Besluit van 20 juli 2001 voor de

Nadere informatie

behandeling van niet-conformiteiten

behandeling van niet-conformiteiten A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek procedure behandeling van niet-conformiteiten nummer : ALG-10000 blz 1 van 5 eerste uitgiftedatum : 09.01.2000 datum herziening :03.07.2006 verantwoordelijke : W. Renders

Nadere informatie

ADR audit 2010. Naam onderneming: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Fax: E-mail: Ingevuld door: Houtigehage

ADR audit 2010. Naam onderneming: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Fax: E-mail: Ingevuld door: Houtigehage ADR audit 2010 Naam onderneming: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Fax: E-mail: Ingevuld door: Veiligheidsadviseurs: Jolmers IVVO Houtigehage M. Jolmers nr. 56647735 S.G. Jolmers nr. 80216811 ADR jaarverslag

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek zelfmengers. Ir. Herman Diricks FAQ.consult Prof. Dr. Piet Vanthemsche

Kwaliteitshandboek zelfmengers. Ir. Herman Diricks FAQ.consult Prof. Dr. Piet Vanthemsche Kwaliteitshandboek zelfmengers Ir. Herman Diricks FAQ.consult Prof. Dr. Piet Vanthemsche Voor wie is het handboek bestemd? Doelgroep zijn de zelfmengers die ofwel een registratie nodig hebben ofwel aanvullende

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier erkend BGB-bedrijf Regeling Toezicht Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) BRL-K december 2008

Aanmeldingsformulier erkend BGB-bedrijf Regeling Toezicht Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) BRL-K december 2008 Aanmeldingsformulier erkend BGB-bedrijf Regeling Toezicht Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) BRL-K21016 1 december 2008 Kiwa-NCP Aanmeldingsformulier erkend BGB-bedrijf, versie 17 juni 2011 Pagina 1

Nadere informatie

Beschermingsmaatregelen bij het gebruik van ioniserende straling.

Beschermingsmaatregelen bij het gebruik van ioniserende straling. GEBRUIK VAN IONISERENDE STRALING. Blz. : 1 van 5 1. ONDERWERP Beschermingsmaatregelen bij het gebruik van ioniserende straling. 2. DOEL 2.1. Het vastleggen van de verantwoordelijkheden en het bepalen van

Nadere informatie

Belangenconflictenbeleid

Belangenconflictenbeleid Belangenconflictenbeleid april 2018 2 Belangenconflictenbeleid Inhoud 1. Situering...3 2. Belangenconflictenbeleid...3 3. Identificatie van belangenconflicten...4 4. Beheer van belangenconflicten...4 5.

Nadere informatie

Zelfevaluatie hoofdstuk uitrusting

Zelfevaluatie hoofdstuk uitrusting Vragenlijst: Deze tool laat u toe om door middel van een aantal vragen een balans op te maken van de kwaliteit binnen uw apotheek, teneinde deze waar nodig te verbeteren. Kies bij elke vraag het meest

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/17/123 ADVIES NR 17/26 VAN 7 JUNI 2016 BETREFFENDE DE AANVRAAG VAN DE RIJKSDIENST VOOR JAARLIJKSE VAKANTIE

Nadere informatie

CHECKLIST BEDRIJFSAUDIT

CHECKLIST BEDRIJFSAUDIT 1. Kwaliteitscontroles Regelgeving 1.1a Is de van toepassing zijnde wet- en regelgeving voorhanden? 1.1b Worden wijzigingen in de kwaliteitsvoorschriften bijgehouden? 1.1c Worden wijzigingen in de kwaliteitsvoorschriften

Nadere informatie

Een gecertificeerd bedrijf moet voldoen aan het CCV Certificatieschema Brandmeldinstallaties (verder genoemd het Schema).

Een gecertificeerd bedrijf moet voldoen aan het CCV Certificatieschema Brandmeldinstallaties (verder genoemd het Schema). Een gecertificeerd bedrijf moet voldoen aan het CCV Certificatieschema (verder genoemd het Schema). De beoordeling wordt uitgevoerd aan de hand van het volgende programma. In de kolom Toelichting wordt

Nadere informatie

Klachtenregeling CAW

Klachtenregeling CAW Klachtenregeling CAW 1. DOEL Deze procedure moet de Autonome Centra voor Algemeen Welzijnswerk (verder CAW), werkzaam in Vlaanderen en Brussel, in staat stellen om klachten van gebruikers zodanig te behandelen

Nadere informatie

Functiekaart. Subsector:

Functiekaart. Subsector: Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: deskundige Functiefamilie: deskundig-expert Functionele loopbaan: B1-B3 Cluster: financiën Sector: aankoop en contractbeheer Subsector: Code: Doel van de sector

Nadere informatie

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER TESTEN. RvA-F004-1-NL

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER TESTEN. RvA-F004-1-NL AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER TESTEN RvA-F004-1-NL Naam aanvragende organisatie : Registratienummer (indien aanwezig) : Gevestigd te : Datum aanvraag : Naam aanvrager : Algemeen Dit formulier wordt gebruikt

Nadere informatie

Handboek EnergieManagementSysteem

Handboek EnergieManagementSysteem Handboek EnergieManagementSysteem Bedrijfsgegevens: Naam ALFEN bv Adres Hefbrugweg 28 Plaats 1332AP Almere Tel 036 549 3400 website www.alfen.com KvK nr. 3903 7364 Pagina 1 van 6 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.2 Operationeel leidinggeven

FUNCTIEFAMILIE 5.2 Operationeel leidinggeven Doel van de functiefamilie Aansturen van medewerkers en organiseren en superviseren van hun dagelijkse werkzaamheden teneinde een efficiënte en continue werking van het eigen team te garanderen en zodoende

Nadere informatie

Richtsnoeren voor de behandeling van klachten door verzekeringstussenpersonen

Richtsnoeren voor de behandeling van klachten door verzekeringstussenpersonen EIOPA(BoS(13/164 NL Richtsnoeren voor de behandeling van klachten door verzekeringstussenpersonen EIOPA WesthafenTower Westhafenplatz 1 60327 Frankfurt Germany Phone: +49 69 951119(20 Fax: +49 69 951119(19

Nadere informatie

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER CERTIFICATIE MANAGEMENTSYSTEMEN. RvA-F006-2-NL

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER CERTIFICATIE MANAGEMENTSYSTEMEN. RvA-F006-2-NL AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER CERTIFICATIE MANAGEMENTSYSTEMEN RvA-F006-2-NL Naam aanvragende organisatie : Registratienummer (indien aanwezig) : Gevestigd te : Datum aanvraag : Naam aanvrager : Algemeen

Nadere informatie

Checklist voor controle (audit) NEN 4000

Checklist voor controle (audit) NEN 4000 Rigaweg 26, 9723 TH Groningen T: (050) 54 45 112 // F: (050) 54 45 110 E: info@precare.nl // www.precare.nl Checklist voor controle (audit) NEN 4000 Nalooplijst hoofdstuk 4 Elementen in de beheersing van

Nadere informatie

Service van begin tot eind. De kwaliteit en service van Business Volume Service (BVS)

Service van begin tot eind. De kwaliteit en service van Business Volume Service (BVS) Service van begin tot eind De kwaliteit en service van Business Volume Service (BVS) INHOUD 1 VOORWOORD 2 MISSIE BVS 3 KWALITEITSBELEID 4 ORGANISATIESTRUCTUUR 5 HET KWALITEITSSYSTEEM 5.1 NORMEN 5.2 ELEMENTEN

Nadere informatie

Fire Safety Quality certificatie Reglement

Fire Safety Quality certificatie Reglement Fire Safety Quality certificatie Reglement Onderliggend document is het FiSQ certificatie reglement. Dit reglement beschrijft de vereisten waaraan de bedrijven die een FiSQ certificaat wensen te bekomen

Nadere informatie

Rol: Technisch medewerker vrije tijd

Rol: Technisch medewerker vrije tijd Datum opmaak: 2019-01-15 Revisiedatum: Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie Leveren van technische, logistieke en praktische ondersteuning bij de voorbereiding, organisatie en uitvoering van activiteiten,

Nadere informatie

NVGA Kwaliteitsnormering

NVGA Kwaliteitsnormering NVGA Kwaliteitsnormering Inhoud: 1. Organisatorische en juridische aspecten 2. Acceptatie 3. Schadebehandeling 4. Schadelastbeheersing 5. Toetsing 6. Klachtenprocedure De NVGA-kwaliteitsnormering bestaat

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT COGNITIO NEDERLAND B.V.

KLACHTENREGLEMENT COGNITIO NEDERLAND B.V. KLACHTENREGLEMENT COGNITIO NEDERLAND B.V. Vastgesteld door de directie van Cognitio Nederland B.V op 09-03-2018 Inwerkingtreding: 1 april 2018 Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Klachten-regelement Matchcare

Klachten-regelement Matchcare Klachten-regelement Matchcare Matchcare HR Services: afhandeling van vragen en klachten Conform Kwaliteitssysteem ISO 9001:2008 Matchcare Doel van het proces Door een goede vragen- en klachtenafhandeling

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist Doel van de functiefamilie Vanuit de eigen technische specialisatie voorbereiden en opmaken van plannen, ontwerpen of studies en de uitvoering ervan opvolgen specialistische

Nadere informatie

Evaluatie en verbetering kwaliteitsysteem

Evaluatie en verbetering kwaliteitsysteem Evaluatie en verbetering kwaliteitsysteem Versie : 00-00-00 Vervangt versie : 00-00-00 Geldig m.i.v. : Opsteller : ------------------- Pag. 1 van 5 Goedkeuringen : Datum: Paraaf: teamleider OK/CSA : DSMH

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier erkend Installatiebedrijf Regeling Brandmeldinstallaties Januari 2002 + A1

Aanmeldingsformulier erkend Installatiebedrijf Regeling Brandmeldinstallaties Januari 2002 + A1 Aanmeldingsformulier erkend Installatiebedrijf Regeling Brandmeldinstallaties Januari 2002 + A1 Kiwa-NCP Aanmeldingsformulier erkend Installatiebedrijf, versie 8 juni 2011 Pagina 1 van 6 Toelichting Dit

Nadere informatie

COMITE DE GESTION DE LA MARQUE INCERT COMITE VOOR HET BEHEER VAN HET MERK INCERT

COMITE DE GESTION DE LA MARQUE INCERT COMITE VOOR HET BEHEER VAN HET MERK INCERT Comité Electrotechnique Belge asbl Belgisch Elektrotechnisch Comité vzw BluePoint Building Bd A. Reyerslaan, 80-1030 Bruxelles/Brussel Tel.: 02 706 85 70 E-mail: centraloffice@ceb-bec.be IBAN: BE93.2100.0834.3567

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier erkend Opsteller Programma van Eisen Regeling Brandmeldinstallaties Januari 2002 + A1

Aanmeldingsformulier erkend Opsteller Programma van Eisen Regeling Brandmeldinstallaties Januari 2002 + A1 Aanmeldingsformulier erkend Opsteller Programma van Eisen Regeling Brandmeldinstallaties Januari 2002 + A1 Kiwa-NCP Aanmeldingsformulier erkend Opsteller Programma van Eisen, versie 10 juni 2011 Pagina

Nadere informatie

Audit Vlaanderen & de Leidraad Organisatiebeheersing

Audit Vlaanderen & de Leidraad Organisatiebeheersing Wat u zeker moet weten over Audit Vlaanderen & de Leidraad Organisatiebeheersing VOOR LOKALE BESTUREN AUDIT VLAANDEREN www.auditvlaanderen.be 1 Inhoud AUDIT VLAANDEREN 5 INTERNE CONTROLE OF ORGANISATIEBEHEERSING?

Nadere informatie

FAQ OCI. 4) Zijn er modelcertificaten ter beschikking voor de controleorganismen?

FAQ OCI. 4) Zijn er modelcertificaten ter beschikking voor de controleorganismen? PB 07 FAQ INTERNET REV 0 2007-1/7 FAQ OCI 1) Worden de auditoren van de CI s erkend door het FAVV? 2) Dient de vereiste van twee jaar ervaring voor auditoren die audits in een bepaalde sector willen uitvoeren,

Nadere informatie

Klachtenreglement klachtencommissie Zorg voor Intermetzo

Klachtenreglement klachtencommissie Zorg voor Intermetzo Soort document Doel Doelgroep Reglement Het klachtenreglement beschrijft de werkwijze van de klachtencommissie. Leden van de klachtencommissie Zorg, ambtelijk secretaris, klager, klachtenfunctionaris en

Nadere informatie

Algemene Privacyverklaring

Algemene Privacyverklaring Algemene Privacyverklaring Netwerk Levenseinde vzw hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen. In deze privacyverklaring willen we u

Nadere informatie

Zelfevaluatie hoofdstuk personeel

Zelfevaluatie hoofdstuk personeel Vragenlijst: Deze tool laat u toe om door middel van een aantal vragen een balans op te maken van de kwaliteit binnen uw apotheek, teneinde deze waar nodig te verbeteren. Kies bij elke vraag het meest

Nadere informatie

Annex 12: EXTERNE KLACHTENBEHANDELING BIJ

Annex 12: EXTERNE KLACHTENBEHANDELING BIJ Annex 12: EXTERNE KLACHTENBEHANDELING BIJ Versie zoals vastgesteld in MT vergadering van 7 maart 2006 Management Team 7-03-2006 vastgesteld Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Definitie van een externe klacht...

Nadere informatie

REOB 2010 Veranderingen voor het REOB bedrijf Deel 2

REOB 2010 Veranderingen voor het REOB bedrijf Deel 2 REOB 2010 Veranderingen voor het REOB bedrijf Deel 2 Seminar REOB Veranderingen voor 2012 1 6 juni 2011 Door: Harrit Broos, LPCB Nederland Inhoud Alle aspecten van het nieuwe certificatieschema REOB 2012

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. STUDIEMEESTER-OPVOEDER Buitengewoon Secundair Onderwijs

FUNCTIEBESCHRIJVING. STUDIEMEESTER-OPVOEDER Buitengewoon Secundair Onderwijs FUNCTIEBESCHRIJVING STUDIEMEESTER-OPVOEDER Buitengewoon Secundair Onderwijs B = Basisfunctie (voor elk personeelslid) S = Specifieke functie binnen de opdracht (slechts voor bepaalde personeelsleden i.f.v.

Nadere informatie

Toezicht kermisattracties

Toezicht kermisattracties Toezicht kermisattracties Inspectieresultaten van 2016 De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op de naleving van de veiligheidsregels door kermisexploitanten. Deze controles zijn

Nadere informatie

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER TESTEN. RvA-F004-1-NL

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER TESTEN. RvA-F004-1-NL AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER TESTEN RvA-F004-1-NL Naam aanvragende organisatie : Registratienummer (indien aanwezig) : Gevestigd te : Datum aanvraag : Naam aanvrager : Algemeen Dit formulier wordt gebruikt

Nadere informatie

Procesbegeleidingsdocumenten NTMB-zorgsysteem van producenten en leveranciers van natuurtechnische oeverbeschermingsmaterialen

Procesbegeleidingsdocumenten NTMB-zorgsysteem van producenten en leveranciers van natuurtechnische oeverbeschermingsmaterialen Procesbegeleidingsdocumenten NTMB-zorgsysteem van producenten en leveranciers van natuurtechnische oeverbeschermingsmaterialen Begeleidend document H. Maes 1/06/2010 Be-con/KZ/HM/10.042 Studie in opdracht

Nadere informatie

Werkbeschrijving voor het plegen van onderhoud aan doelvoorstellingsinstallaties

Werkbeschrijving voor het plegen van onderhoud aan doelvoorstellingsinstallaties Bijlage C Werkbeschrijving voor het plegen van onderhoud aan doelvoorstellingsinstallaties Behorende bij de overeenkomst wegens : Nieuwbouw twee 300 m schermenschietbanen op de Johannes Postkazerne te

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 30/08/2018 Inspecteur: Niels Van Opstal Mentor: Installateur: / ID-label: B.T.W. nr.:/ IK.

Nadere informatie

Beschermingsmaatregelen bij het gebruik van ioniserende straling.

Beschermingsmaatregelen bij het gebruik van ioniserende straling. GEBRUIK VAN IONISERENDE STRALING. Blz. : 1 van 6 1. ONDERWERP Beschermingsmaatregelen bij het gebruik van ioniserende straling. 2. DOEL 2.1. Het vastleggen van de verantwoordelijkheden en het bepalen van

Nadere informatie

BELAC 2-201 Rev 5-2006

BELAC 2-201 Rev 5-2006 BELAC 2-201 Rev 5-2006 ALGEMENE CRITERIA EN LEIDRADEN VOOR DE TOEPASSING VAN DE NORM NBN EN ISO/IEC 17020 DOOR DE KEURINGSINSTELLINGEN DIE ZICH KANDIDAAT STELLEN VOOR EEN ACCREDITATIE. Van toepassing vanaf:

Nadere informatie

IBAN: NL45 ABNA BIC: ABNANL2A. De Ronde CZ Best yolknet.nl. KvK: BTW NL B01

IBAN: NL45 ABNA BIC: ABNANL2A. De Ronde CZ Best yolknet.nl. KvK: BTW NL B01 Deze verwerkersovereenkomst is van toepassing op alle vormen van verwerking van persoonsgegevens die Yolknet, gevestigd te Best, (hierna: Verwerker) uitvoert ten behoeve van een wederpartij aan wie zij

Nadere informatie

FINANCIELE GIDS. Begeleidingsacties voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder. Departement Partnerships en Netwerk

FINANCIELE GIDS. Begeleidingsacties voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder. Departement Partnerships en Netwerk FINANCIELE GIDS Begeleidingsacties voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder Departement Partnerships en Netwerk INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMENE PRINCIPES... 4 A. Het subsidiebedrag... 4 B. De

Nadere informatie

Competentiegerichte functiebeschrijving. Administratief medewerk(st)er directiesecretariaat. Administratief medewerk(st)er

Competentiegerichte functiebeschrijving. Administratief medewerk(st)er directiesecretariaat. Administratief medewerk(st)er Competentiegerichte functiebeschrijving administratief medewerker directiesecretariaat 1. Identificatiegegevens: Functiebenaming: Graadbenaming: Sector/Dienst: Administratief medewerk(st)er directiesecretariaat

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VERSIE 2.2. Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten.

KLACHTENREGELING VERSIE 2.2. Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten. VERSIE 2.2 Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten. 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 1 2. Doelstellingen en Uitgangspunten 2 Algemene Doelstelling

Nadere informatie

Paritair Comité voor de gezondheidsdiensten en inrichtingen

Paritair Comité voor de gezondheidsdiensten en inrichtingen Paritair Comité voor de gezondheidsdiensten en inrichtingen Collectieve arbeidsovereenkomst van 28 september 2016 betreffende de rapporteringsprocedure aan de vzw if-ic met het oog op de voorbereidende

Nadere informatie

Conversietabel: ISO elementen naar de RvA rubrieken A.5 - Verantwoordelijkheden en bevoegdheden

Conversietabel: ISO elementen naar de RvA rubrieken A.5 - Verantwoordelijkheden en bevoegdheden Conversietabel: ISO 15189 elementen naar de RvA rubrieken Normelement ISO 15189:2012 / RvA rubrieken (F095) Hodstuk 4. 4.1.1.1 - A.5 - Verantwoordelijkheden en bevoegdheden 4.1.1.2 - A.1 - Juridische entiteit

Nadere informatie