Nota van Inlichtingen (1) d.d ten behoeve van. de nationale openbare aanbesteding. onderhoud asfaltverhardingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van Inlichtingen (1) d.d ten behoeve van. de nationale openbare aanbesteding. onderhoud asfaltverhardingen"

Transcriptie

1 Nota van Inlichtingen (1) d.d ten behoeve van de nationale openbare aanbesteding onderhoud asfaltverhardingen met referentienummer RROK-C17-1

2 1. Aanbestedingsp rocedure 2. Bestek/beschrijv 3. Bestek/beschrijv 4. Bestek/beschrijv 5. Bestek/beschrijv Nota van Inlichtingen Deel 2.2 Post , Deel Opnemen elementenverhardingen Deel Meerprijs toepassing EVA gemodificeerde bitumen. Deel Verplaatsingskosten Deelopdracht. Beleefd verzoek de Nota van Inlichtingen te verstrekken als RSX-bestand : "L" Leverantie spramexbeton? Door wie? : "L" Leverantie stelspecie? Door wie? Hoe wordt pakketteren en palletteren t.b.v. herverwerking verrekend? Post t/m Leveren op plaats van verwerking (=asfaltcentrale) In bestek ontbreekt geen post voor transport 220 ton (toevoeging) van asfaltcentrale naar verwerkingslocatie? 5502: Verplaatsingskosten deelopdracht < 750 m1 in eenheidsprijzen sectie 1 t/m 4. E.e.a. komt veel voor, en heeft invloed op de redelijke eenheidsprijzen. Ons inziens thans nog geen rekening mee gehouden. Verzoek om redelijke eenheidsprijzen te verhogen i.v.m. alle tussentransport, dat ook in de prijzen dient te zijn verdisconteerd. Pas in geval van reacties waardoor de inschrijfstaat wijzigt, wordt een nieuwe.rsx aan deze NvI toegevoegd. Aangezien de inschrijfstaat niet wijzigt wordt ook geen nieuwe.rsx toegezonden. Posten en bestaan niet. Onderstaande reactie heeft betrekking op de posten en Voor beide posten dat in de hoeveelheid resultaatsverplichting tevens de hoeveelheid ter inlichting is, gevolgd door L. In principe worden materialen hergebruikt op de werklocatie, tenzij voor hergebruik ongeschikt. De wijze waarop de aannemer te hergebruiken materiaal tijdelijk wil opslaan in voorbereiding op nieuwe verwerking is zijn uitvoeringswijze. De inschrijver wordt geacht de gevolgen van zijn uitvoeringswijze te hebben betrokken in zijn prijs per eenheid. De aanbestedende dienst gaat er in zijn reactie vanuit dat wordt bedoeld dat de transportpost juist wél ontbreekt in genoemde posten. De posten t/m betreffen alleen een meerprijs vanwege de toevoeging van EVA-bitumen ten opzichte van de asfaltleverantieposten in bestekpostserie Overige kosten m.b.t. de leverantie op plaats van verwerking worden geacht in de posten van bestekpostserie 5210 te zijn inbegrepen. Voor 750 m te lezen 250 m.

3 6. Bestek/beschrijv Deel ASFALTLEVERANTIES ASFALTLEVERANTIES "Leveren op plaats van verwerking Betreft: ± ton asfalt leverantie franco werk. Hoe kunnen wij thans transportprijs bepalen, indien uit bestek niet blijkt of asfalt kleinschalig of grootschalig wordt verwerkt? Transportkosten van asfalt naar de verwerkingslocatie is ongeacht de duur van de uitvoering. Indien de duur van de verwerking een langere inzet van een transportmiddel vergt, dienen de kosten van het transportmiddel in de verwerkingskosten te zijn betrokken. 7. Bestek/beschrijv Blz.7 Post 3.7 Voorbeeld: Transport van asfalt voor bestemd voor post (b=<1,0 m1 d max 40 mm) zal véél duurder zijn, dan asfalt bestemd voor post (b=>4,0 m1 d mm) Gaarne helderheid, zodat wij de juiste kostprijs kunnen bepalen. Social Return van 5% is onevenredig m.b.t. de hoeveelheid en omvang besteksleveranties. Kan dit gewijzigd worden in een percentage van 2% of 5% van het arbeidsdeel/loonsom? Het aandeel SroI wordt gewijzigd in 2% van de opdrachtwaarde. 8. Bestek/beschrijv Deel 2.2 ALGEMEEN Vegen-Freeswerken Wordt het schoonvegen van de weg, direct na het frezen verrekend via de veegposten? (bijv ) Ja.

4 9. Bestek/beschrijv Deel 2.2 ALGEMENE KOSTENASPECTEN Definitie Deelopdracht. De staffels. Hoe bepaald? Per uur? Per halve dag? Per dag? Per straat? Per kruising? Thans geen helderheid en eenduidigheid. Hoe wordt e.e.a. door de directie/toezichthouder bepaald? Verschilt dit wellicht ook nog per gemeente? Een staffel betreft de oppervlakte van een aaneengesloten werkvak waarin meerdere werkzaamheden worden uitgevoerd. De staffel heeft geen relatie met tijdsduur. De tijdsduur van uitvoering komt geheel voor risico van de aannemer. Overigens kunnen werkzaamheden binnen een werkvak kleiner in omvang zijn dan de ondergrens van de staffel. Is dat het geval vindt afrekening tóch plaats volgens de toepasselijke post in de staffel van het werkvak. 10. Bestek/beschrijv 2.1 ALGEMENE GEGEVENS 04 BIJLAGEN RAPPORTEN Beschikt u thans evt. over asfaltrapportages, welke van belang kunnen zijn voor de prijsvorming? De staffelomvang wordt bepaald op basis van een voorafgaande meting van het oppervlak van het te repareren schadebeeld. Dat geldt voor elke gemeente. Nee.

5 11. Bestek/beschrijv 2.1 ALGEMENE GEGEVENS 04 Bijlagen - Insch.leidraad Inschrijvingsleidraad Bijlage 12 Lijst redelijke eenheidsprijzen. BIJLAGE 12 Lijst met redelijke prijzen per eenheid Een groot aantal posten heeft u ons inziens te laag bepaald, omdat u géén rekening houdt met de verplaatsingskosten < 750 m1. Deze worden immers niet apart betaald! Betreft enerzijds aanzienlijk deel van de kosten. Anderzijds heeft U heeft deze kosten echter niet verdisconteerd in de desbetreffende eenheidsprijzen. Zie reactie bij Bestek/beschrijv 2.1 ALGEMENE GEGEVENS 04 Bijlagen Additioneel produktiegebonden kosten c.q. verplaatsingskosten < 750 m1 Handeling wél uit te voeren?? Handeling wordt niet apart verrekend! In lijst met redelijke prijzen per eenheid door u géén rekening mee gehouden!? Is dit redelijk, billijk? Beleefd verzoeken wij u e.e.a. in alle redelijkheid te herzien. Lijst met bijlagen niet compleet. Bijvoorbeeld "Lijst redelijke eenheidsprijzen" Er is een onderscheid tussen bijlagen bij de leidraad (precontractuele deel) en bijlagen bij het bestek (contractuele deel). De lijst met redelijke prijzen behoort tot het precontractuele deel en dus niet bij het bestek.

6 13. Bestek/beschrijv 14. Bestek/beschrijv 2.1 ALGEMENE GEGEVENS 04 Bijlagen Vragen m.b.t. de nota van inlichtingen Bijlage EIGEN VERKLATING (UEA) ontbreekt in omschrijving. De digitaal bijgevoegde UEA kunnen we niet openen. Kunt u wellicht het juiste exemplaar aan de Nota van Inlichtingen toevoegen? Vraag 1) Tarievenlijst: Is het mogelijk de tarievenlijst met redelijke prijzen per eenheid te herzien voor de posten: 6412 Tijdelijke verkeersmaatregelen Offreren deelopdracht Geluidsmeting De door u opgegeven maximale tarieven zijn naar onze mening niet reëel en moeten minimaal met 200% verhoogd worden. Vraag 2): Aanbestedingsleidraad In u uit wenst u 5% van de opdrachtsom te wenden aan Social Return. Gezien de loonfactor in dit werk relatief laag is wil ik u vragen het percentage te verlagen naar 3% van de loonfactor? Opmerkingen: Kunt u aangeven wat de te verwachten omzet per gemeente per jaar wordt? Zie ook reactie bij 12. Een nieuw en bewerkbaar UEA is reeds geüpload op TenderNed. Vraag 1: De redelijke prijzen per eenheid zijn gebaseerd op een grote hoeveelheid inschrijvingen van inhoudelijk vergelijkbare RAW-raamovereenkomsten. Dat onverlet latend worden de maximale redelijke prijzen voor de door u genoemde posten opgehoogd. Vraag 2: Zie de reactie bij 7. Opmerking: Er wordt geen omzetverwachting gegeven. Het beschikbare krediet wordt elk jaar opnieuw vastgesteld en kan sterk wisselen. Een opgave vestigt een verwachting die mogelijk niet waargemaakt kan worden.

7 15. Bestek/beschrijv 16. Bestek/beschrijv 17. Bestek/beschrijv Deel 1 Algemeen 04 Algemene beschrijving. Bestek 1 ALGEMEEN. 04 Algemene Omschrijving Aanbestedingsleidraad 6.4. blz. 15 Op dit bestek van toepassing: ARW2015. Conform ARW2015 dient er helderheid en eenduidigheid te zijn, en dient geen der Inschrijvers bevoordeeld te worden. Inschrijvers moeten een gelijke kans hebben. Helderheid omwille van de eenduidigheid. De aannemers welke thans het onderhoudscontract Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar uitvoeren beschikken wellicht thans over project-specifieke informatie, waarover andere inschrijvers thans niet kunnen beschikken. Beleefd doch dringend verzoek om aan de Nota van Inlichtingen informatie toe te voegen aangaande "uitgevoerde werkzaamheden per Gemeente", teneinde ongelijke kansen bij de Inschrijving te elimineren. (ARW2012) inschrijvings-informatie aan te geven. Het werk wordt uitgevoerd in 3 Gemeenten en een redelijk verschillend karakter. Dit heeft invloed op de kostprijs. Kunt u een omzetverdeling per Gemeente aangeven? Beoordeling kwalitatieve gunningscriteria LET OP: Inschrijvers dienen zich te realiseren dat kosten voortvloeiend uit de opgave bij kwalitatieve Gunningscriteria in de Inschrijfsom moeten zijn betrokken! WAAR moeten deze kosten worden meegenomen in de Inschrijfsom? Zie ook reactie bij 14. Er is geen project-specifieke informatie bij andere inschrijvers bekend. Ook een overzicht van uitgevoerde werkzaamheden per Gemeente wordt niet gegeven; ook dat vestigt een verwachting die mogelijk niet waargemaakt kan worden. Zie reacties bij vragen 14 en15. Kosten opnemen bij algemene kosten.

8 18. Bestek/beschrijv Aanbestedingsleidraad 6.4. De verdeling A-B-C-D stemt niet overeen met de verdeling in het vervolg. We verzoeken u e.e.a. zo nodig aan te passen. De juiste vermelding moet zijn B. Omgevingsvriendelijkheid Communicatie bij tabel op blz C. Duurzaamheid - Circulaire economie bij tabel op blz D. Procesbeheersing Ingangskeuring bij tabel op blz Bestek/beschrijv Aanb.leidr.6.4 B Duurzaamheid - Circulaire economie Let op: indien uit de boekhouding blijkt dat de MKIwaarde bij een bestekpost hoger is dan wat op basis van de opgave bij Aanbesteding had mogen worden verwacht, leidt dat tot een korting op de eindafrekening van de laatste deelopdracht. De korting wordt berekend volgens de formule:... De omkaderde regel op blz Evaluatiesom = Prijs op inschrijfbiljet het totaal van de bedragen gescoord op de kwalitatieve Gunningscriteria (A + B + C). wijzigen in Evaluatiesom = Prijs op inschrijfbiljet het totaal van de bedragen gescoord op de kwalitatieve Gunningscriteria (B + C + D). Nee, compensatie is niet toegestaan. Hieruit blijkt dat er per bestekspost gekeken wordt naar het verschil in MKI, waaruit eventueel een korting moet worden gegeven. Is het mogelijk dat wanneer een bepaald mengsel een hogere MKI waarde heeft dan opgegeven er gecompenseerd kan worden met een lagere MKI waarde van een ander mengsel? Graag helderheid omwille van de eenduidigheid.

9 20. Bestek/beschrijv Aanb.leidr.6.4 B Duurzaamheid - Circulaire economie Indienen na verzoek daartoe: Kopie van de LCA alsmede van de met DUBO-Calc berekende MKI-waarde uitgevoerd door een daartoe erkende instelling per asfaltsoort in de bovenstaande tabel. Tevens overleggen een berekening van de totale MKI-waarde met betrekking tot de in de tabel genoemde asfaltsoorten en fictieve hoeveelheden en de berekening van de gemiddelde MKI-waarde in verwerkte hoedanigheid; zie fictief voorbeeld Bijlage 13 OPMERKING: Wat wordt verstaan onder een kopie van de LCA? MKI s/lca s ten behoeve van de DuboCalc moeten worden opgesteld conform de bepalingsmethode milieuprestatie Gebouwen en GWW-werken, daar wordt hier niet over gesproken Zie ook vorige met betrekking tot DuboCalc berekende waarde. In DuboCalc kan ook de specifieke transportafstand aangepast worden. In DuboCalc staat de transportafstand voor asfalt vast op 30km. Beleefd verzoek de omschrijving te herzien c.q. aan te laten sluiten op de werkelijkheid. Graag helderheid omwille van de duidelijkheid. Vraag 1: Algemeen: LCA = life cycle analysis; hiermee worden de milieukosten van een product cradle to cradle berekend. In dit specifieke geval: Voor de leverantie asfaltmengsels af molen dient de MKI-waarde cradle to gate te worden toegepast. In deze aanbesteding betreft de LCA de onderdelen: 1. asfalt af molen; 2. transport naar verwerkingslocatie; 3. verwerking op verwerkingslocatie. Eem kopie van de LCA houdt dus in een kopie van de berekening bestaande uit de bovenstaande 3 onderdelen. Vraag 2: Goede toevoeging. Ook voor deze overeenkomst dient gebruik te worden gemaakt van de bepalingsmethode milieuprestatie Gebouwen en GWW-werken. Vraag 3: Zie reactie 2. Vraag 4: Vanwege het feit dat ook transportafstand een variabele is die bijdraagt aan de MKI-waarde dient gerekend te worden met de werkelijke afstand tussen locatie waar het betreffende asfaltmortel wordt geproduceerd en verwerkt. DuboCalc kent de mogelijkheid transportafstanden in te voeren.

10 21. Bestek/beschrijv Aanb.leidr.6.4 B Duurzaamheid - Circulaire economie UITVOERING: Een ander uitgangspunt is dat in de berekening voor een asfaltmengsel alleen een MKI-waarde lager dan 25,-- mag worden gebruikt indien het asfaltmensgel van de betreffende asfaltproducent met betrekking tot de MKIwaarde met DUBO-calc is doorgerekend en bewijs daarvan kan worden overlegd. De MKI waarde afronden tot 2 getallen achter de komma. Indien van het door de Inschrijver te verwerken asfalt geen bewijs van de MKIwaarde kan worden overlegd, dient deze MKI-waarde op 25,-- gesteld te worden. We willen u attenderen op het navolgende: De beschikbare MKI waarden van asfaltmengsels, berekend door asfaltcentrales, zoals eerder beschreven, zijn niet, en kunnen niet, door DuboCalc worden doorgerekend. DuboCalc is een rekentool met een bibliotheek, waarin een aantal asfaltmengsels in staat, waar niet zomaar eigen asfaltmengsels met MKI waarden in gezet kan worden. Daarnaast wordt niet gesproken over een specifieke DuboCalc versie en een specifieke DuboCalc bibliotheek versie. Beleefd verzoek, de wens/uitvoering aan te laten sluiten op de huidige stand van zaken c.q. praktijk metingen MKI-waarden. Vraag 1: Zeer recent zijn een aantal asfaltmengsels in de database opgenomen. Voor toepassing van asfaltmengsels van producenten die niet in de milieudatabase zijn opgenomen geldt de regel dat een MKI-waarde van 25,-- moet worden gebruikt. Vraag 2: DuboCalc versie 2.2 DuboCalc bibliotheek laatste versie.

11 22. Bestek/beschrijv Aanb.leidr. 6.2 C Duurzaamheid - B Circulaire Economie UITVOERING: De Inschrijver berekent de gemiddelde MKI-waarde over de door hem in het kader van deze RAWraamovereenkomst te leveren, transporteren en verwerken asfalt; voor de berekening dient Inschrijver uit te gaan van de fictieve hoeveelheden en asfaltsoorten zoals in de tabel hieronder weergegeven. De verwerkingsomstandigheden waar bij de berekening rekening mee moet worden gehouden zijn: - Locatie van verwerking: Kon. Wilhelminalaan 2 te Leidschendam; - Rijbaanbreedte: 5,5 m; - 1 dagproductie van 500 ton; - Laagdikte 40 mm. We willen u attenderen op het navolgende: De verwerkingsomstandigheden, buiten de locatie van verwerking (=transportafstand) hebben geen impact op de MKI waarde van asfaltmengsels. Genoteerd.

12 23. Bestek/beschrijv Aanb.leidr. 6.2 C Duurzaamheid - B Circulaire Economie Wens: De Opdrachtgevers hechten aan een uitvoering waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de uitgangspunten van de circulaire economie. Zie ook: Om dit te bereiken wordt binnen de kaders van deze aanbesteding gebruik gemaakt van de Milieu Kosten Indicator (MKI-waarde). Hierin zijn alle milieueffecten van een materiaal van de winning tot de sloop en het energieverbruik berekend, met behulp van de DuBo-calc methode. Hoe lager de MKI-waarde des te lager is de milieubelasting. De MKI-waarde is daardoor een waardevolle indicator bij de beoordeling van EMVI aanbestedingen. De Opdrachtgevers wensen dat Opdrachtnemer gebruik maakt van de MKI-waarde voortvloeiend uit leverantie, transport en verwerking van asfalt. Een groot aantal asfaltcentrales leveren inmiddels asfalt waarbij een MKI-berekening beschikbaar is; berekend door een daartoe erkend en onafhankelijk orgaan (b.v. Eco-chain). Opdrachtgever spreekt over MKI waarde berekend met behulp van de DuboCalc methode, van winning tot sloop. Bij de wens van de opdrachtgever wordt ged naar MKI waarde van winning tot en met verwerking. De MKI waarden die asfaltcentrales voor asfaltmengsels beschikbaar hebben zijn de MKI waarden van Cradle to Gate, dat wil zeggen van winning en transport van de grondstoffen tot en met de asfaltproductie tot aan de poort van de asfaltcentrale Verzoek de wens aan te laten sluiten op de huidige praktijk/stand van zaken, zoals hierboven gespecificeerd. Vragen 1: Zie ook reactie bij 20. Een doorberekening van Eco-chain volstaat als bewijsstuk. Vraag 2: Het volstaat om voor de leverantie van asfaltmengsels af molen de cradle to gate waarde toe te passen.

13 24. Aanbestedingsp rocedure Aanbestedingleidraad Bijlage 8 Social Return 5% De Gemeente t 5% van de opdrachtsom te wenden voor Social Return. Ons inziens is dat niet redelijk/billijk. De opdrachtsom bestaat voor het belangrijkste deel uit LEVERANTIE VAN ASFALT. (=KOOP) Beleefd geven we u in welwillende overweging, verlichting 5% Social Return te laten gelden over de LOONSOM. Zie reactie bij Eisen en criteria Lijst met redelijke eenheidsprijzen Post blanco. Geen minimum-maximum prijs gegeven. Is dit juist? Post t/m stemmen qua omschrijving niet overeen met besteksposten. E.e.a. verschoven? Hoe hier mee om te gaan. Post t/m ? Wordt hier niet mee bedoeld: Post t/m ? Graag helderheid. Zie ook reactie bij Lijst met redelijke prijzen is gescand op fouten en opnieuw opgesteld; zie de nieuwe bijlage 12 in Excel bij deze NvI. 26. Bestek/beschrijv 27. Bestek/beschrijv Bijlage 11 Invulblad Bijlage 12 lijst met redelijke prijzen Zou u deze bijlage in een bewerkbaar (Word/Excel) bestand aan kunnen leveren? Zou u deze bijlage in een Excel bestand aan kunnen leveren? Ja, beveiligd blad is toegevoegd aan deze NvI. De toepassing van de Excel is geheel voor de verantwoordelijkheid van de inschrijver. Gebruik: de inschrijver vult de gele cellen in. De formule voor de berekening van de score m.b.t. MKI is voorgeprogrammeerd. De totale score is de oranje cel is ook voorgeprogrammeerd. Ja, een beveiligd Excelbestand is toegevoegd aan deze NvI als nieuwe bijlage 12. De toepassing van de Excel is geheel voor de verantwoordelijkheid van de inschrijver. Gebruik: in de gele cellen vult de inschrijver de prijzen per eenheid in met welke hij wenst in te schrijven. Direct naast de gele cel in de kolom oordeel zal de term fout verschijnen indien de ingevulde prijs buiten de bandbreedte valt.

14 28. Wij zijn geïnteresseerd om in te schrijven op dit contract, echter naar ons idee is er geen calculatiebestand bijgevoegd waar wij in kunnen rekenen. Kunt u aangeven of deze veronderstelling correct is en zo ja wanneer wij in het bezit kunnen komen van dit bestand. Het calculatiebestand in.rsx staat op TenderNed; het is een onderdeel van het zip-bestand bijlage Bestek In afwijking op artikel zijn eventuele kortingen ook van toepassing bij verlenging van de raamovereenkomst.

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbesteding Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie:

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: RAW1209-90538 Samenwerkende gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen Bladnr. 1 van 12 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: in samenwerkende

Nadere informatie

Nota van inlichtingen 3. Europese aanbesteding, openbare procedure, Raamovereenkomst Elementenverharding Groot en Klein Onderhoud.

Nota van inlichtingen 3. Europese aanbesteding, openbare procedure, Raamovereenkomst Elementenverharding Groot en Klein Onderhoud. Gemeente Den Haag Europese aanbesteding, openbare procedure, conform ARW2016 hoofdstuk 2 Raamovereenkomst Elementenverharding Groot en Klein Onderhoud 3 Versie 1.0 Datum 04-04-2017 Referentie 170054 Copyright

Nadere informatie

Intern referentien ummer. Volg nummer. Betreft Vraag Antwoord

Intern referentien ummer. Volg nummer. Betreft Vraag Antwoord Intern referti ummer Volg nummer Betreft Vraag Antwoord 219243 1 Bestek Algeme: Ik mis BPN's voor het aan- afvoer van diverse materieelstukk (bijv kleine asfaltset, diverse verschillde in te zett freesmachines,

Nadere informatie

Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen. Ombouwen van de openbare verlichting naar LED

Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen. Ombouwen van de openbare verlichting naar LED Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen Inkooptraject: Opdrachtgever: Kenmerk: Ombouwen van de openbare verlichting naar LED Gemeente Steenbergen SIW005128 Datum: 8 augustus 2017

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Bladnr. 1 van 6 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Opdrachtgever: Bestek: Team: Projectleider: College van B & W van de gemeente Hardenberg GHG00316 Openbaar Gebied Infra,geb.

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 2e Nota van inlichtingen behorende bij bestek en voorwaarden: "": Besteknummer: GG2015-003 Projectnummer MUG: 81197313 Datum: 4 januari 2016 Opgesteld door: Gecontroleerd door: RWi SMe Vrijgegeven

Nadere informatie

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Nota van Inlichtingen Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbesteding Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Omschrijving: Herinrichting

Nadere informatie

MKI score van wegen aanleg en onderhoud

MKI score van wegen aanleg en onderhoud MKI score van wegen aanleg en onderhoud Inleiding Duurzaam gebruik van materialen & grondstoffen is onder te verdelen in twee hoofdonderwerpen: Keuze voor materialen & grondstoffen. Hierbij spelen aspecten

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien Nota van inlichtingen Document: Nota 01 van Inlichtingen/wijzigingen Aanbesteder: Gemeente Haarlemmermeer Procedure: Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien

Nadere informatie

Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek

Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek Nota van Inlichtingen Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbesteding Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek 2015-120 Omschrijving: Het project betreft

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

Ketenanalyse opnemen wegenonderhoud (4.A.1)

Ketenanalyse opnemen wegenonderhoud (4.A.1) Ketenanalyse opnemen wegenonderhoud (4.A.1) Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 2. DOELSTELLING VAN DEZE KETENANALYSE... 2 3. BEPALEN VAN DE SCOPE VAN DEZE ANALYSE... 2 4. KETENANALYSE OPNEMEN EN OPVOLGEN

Nadere informatie

Servicepunt71-Inkoop Memo

Servicepunt71-Inkoop Memo Servicepunt71-Inkoop Memo Aan Ref.nr. e-mail Belangstellenden DIV-2010-19938.1 aanbestedingen@leiden.nl Onderwerp Datum Nota van inlichtingen aanbesteding Onderhoud groen 20 januari 2011 Geachte dames

Nadere informatie

Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW

Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW donderdag 17 januari 2019 12:00 13:00 uur Aanbestedingswet Gids Proportionaliteit

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Gas. Versie 8 april 2015

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Gas. Versie 8 april 2015 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Gas 1. Scope/afbakening De productgroep Gas omvat alle gas die van het openbare gasnet en via transport over de weg betrokken wordt door

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Aanbesteding postdiensten Nota van inlichtingen Kenmerk: 2016-150 Status: Definitief Aantal pagina s: 8 Datum: 11-11-2016 1 Deze nota van inlichtingen behoort bij en maakt integraal onderdeel uit van de

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie:

vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie: Nota van Inlichtingen vervanging platform MVKK den Helder Aanbesteding vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie: 207.12.0607.20

Nadere informatie

Omschrijving: Herinrichting woonwijk - verhardingen en openbare verlichting. Aanleg drainageriool.

Omschrijving: Herinrichting woonwijk - verhardingen en openbare verlichting. Aanleg drainageriool. Nota van Inlichtingen Herinrichting Rivierenwijk vlek F Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Herinrichting Rivierenwijk vlek F Gemeente Heerhugowaard I.15.100 Omschrijving: Herinrichting woonwijk

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

Duurzaam Inkopen RWS. PIANOo congres Den Haag, 7 juni 2012. Leendert van Geldermalsen Projectmanager Duurzaam Inkopen RWS

Duurzaam Inkopen RWS. PIANOo congres Den Haag, 7 juni 2012. Leendert van Geldermalsen Projectmanager Duurzaam Inkopen RWS Duurzaam Inkopen RWS PIANOo congres Den Haag, 7 juni 2012 Leendert van Geldermalsen Projectmanager Duurzaam Inkopen RWS Wat vooraf ging Rijkswaterstaat wil in 2012 dé toonaangevende, publieksgerichte en

Nadere informatie

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1.1 Nieuw: Uitbreidingen n.a.v de ARW 2012 2 1.1.1 Beschrijving / doel 2 1.1.2 Instelling(en) 4 1.1.3 RAW inschrijfstaat rapportage 6 1.1.4 RAW inschrijfstaat rapportage

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

De bijlage die nog volgt: Bijlage bij vraag 5 Werkwijze opdrachtgever beoordeling Plan van Aanpak

De bijlage die nog volgt: Bijlage bij vraag 5 Werkwijze opdrachtgever beoordeling Plan van Aanpak Nota van Inlichtingen Onderhoud sportvelden gemeente Meierijstad Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Onderhoud sportvelden gemeente Meierijstad Gemeente Meierijstad Omschrijving: Onderhoud van

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN 2 e NOTA VAN INLICHTINGEN PROVINCIE FRYSLAN LEVERING & PLAATSING d.d. 9 december 2015 Algemeen: Deze Nota van Inlichtingen maakt een integraal onderdeel uit van de aanbesteding en wordt als aanhangsel

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Gas. Versie 26 januari 2016

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Gas. Versie 26 januari 2016 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Gas 1. Scope/afbakening De productgroep Gas omvat alle gas die van het openbare gasnet en via transport over de weg betrokken wordt door

Nadere informatie

1 e Nota van inlichtingen

1 e Nota van inlichtingen ten behoeve van de inschrijving voor de aanbesteding van het bestek 1ste INRICHTINGSBESTEK SCHINVELDSE ES Besteksn: BC3019-101 Door de aanbestedende dienst worden de volgende wijzigingen gemeld: Algemeen:

Nadere informatie

Starters Handleiding DuboCalc Project versie 4.0 21 juni 2015. DuboCalc Project 4.0 StartersHandleiding

Starters Handleiding DuboCalc Project versie 4.0 21 juni 2015. DuboCalc Project 4.0 StartersHandleiding Starters Handleiding DuboCalc Project versie 4.0 21 juni 2015 DuboCalc Project 4.0 StartersHandleiding Inhoud 1 Aan de slag met DuboCalc Project... 5 1.1 Wat is DuboCalc Project?... 5 1.2 Starten van

Nadere informatie

Toelichting initiatief Asfalt-onderhoudsapplicatie

Toelichting initiatief Asfalt-onderhoudsapplicatie Toelichting initiatief Asfalt-onderhoudsapplicatie Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 2. NADERE TOELICHTING ASFALT-ONDERHOUDSAPPLICATIE... 2 TOELICHTING STAPPEN UITVOERING WEGENONDERHOUD... 2 3. DEELNEMERS

Nadere informatie

Omschrijving: Het onderhoud van de openbare verlichting voor de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel.

Omschrijving: Het onderhoud van de openbare verlichting voor de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel. Nota van Inlichtingen Onderhoud Openbare Verlichting Dommelvallei Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Onderhoud Openbare Verlichting Dommelvallei Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbestedende Dienst: Gemeente Heemskerk Referentie:

Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbestedende Dienst: Gemeente Heemskerk Referentie: Nota van Inlichtingen Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbesteding Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbestedende Dienst: Gemeente Heemskerk Referentie: 2016-03 Omschrijving: Onderhoud

Nadere informatie

Duurzaam inkopen bij Rijkswaterstaat

Duurzaam inkopen bij Rijkswaterstaat Duurzaam inkopen bij Duurzaamheid bij aanleg en onderhoud van wegen, vaarwegen en waterwerken Edwin van der Wel, Sr. Adviseur Duurzaamheid en Energie, GPO Inhoud Programma duurzaam inkopen GWW Doelstellingen

Nadere informatie

Aanbesteding van Toerit Someren

Aanbesteding van Toerit Someren Aanbesteding van Toerit Someren Rijkswaterstaat, Nederland De nieuwe aanbestedingsmethode gericht op vermindering van milieueffecten en CO2 uitstoot werd succesvol toegepast bij een aanbesteding voor een

Nadere informatie

1 Calculatie XE, 9.00 update 21 2

1 Calculatie XE, 9.00 update 21 2 1 Calculatie XE, 9.00 update 21 2 1.1 Nieuw: Uitbreidingen n.a.v de ARW 2012 2 1.1.1 Beschrijving / doel 2 1.1.2 Instelling(en) 3 1.1.3 RAW inschrijfstaat rapportage 4 1.2 Nieuw: Optimalisatie variabelen

Nadere informatie

? ? 1990 B Hergebruik C Recycling D Verbranden voor energie E Verbranden F Storten of lozen = 10% van het totaal verwerkte afval 2010 B Hergebruik C Recycling D Verbranden voor energie E Verbranden F Storten

Nadere informatie

De tool in excel bestaat uit een aantal werkbladen. Per werkblad wordt aangegeven welke elementen deze bevat en wat de gebruiker kan invullen.

De tool in excel bestaat uit een aantal werkbladen. Per werkblad wordt aangegeven welke elementen deze bevat en wat de gebruiker kan invullen. Handleiding DuboMat tool DuboMat tool asfaltcontract Den Haag De DuboMat tool wordt beschikbaar gesteld aan de inschrijvers voor het asfaltcontract Den Haag. Ze mogen deze tool alleen gebruiken voor het

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx>

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Concept Overeenkomst FMIS kenmerk 1100027898 Gemeente Utrecht en Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) gemeente 'shertogenbosch 491878990 Wolvenhoek 1, 5211 HH 'shertogenbosch ( Nederland ) Ter attentie van: D.H.J. Speijkers Telephone:

Nadere informatie

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL MEMO v0 1 an Van : Inschrijvers aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL : Chris Boessenkool, inkoper NHL Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL Datum : 15 mei 2013

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer )

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer ) Nota van Inlichtingen Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbesteding Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer 1120524) Omschrijving: Aanbrengen

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

Ketenanalyse opnemen wegenonderhoud (4.A.1, 5.A.2.)

Ketenanalyse opnemen wegenonderhoud (4.A.1, 5.A.2.) Ketenanalyse opnemen wegenonderhoud (4.A.1, 5.A.2.) Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 REFERENTIES... 2 2. DOELSTELLING EN BEPALEN SCOPE VAN DIT KETENINITIATIEF... 2 BEOORDELING KETENINITIATIEF AAN DE GHG-PROTOCOL

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190 Colofon Dit bestekbestand bevat standaard bestekteksten, bepalingen en een aantal voorbeelden van resultaatsverplichtingen waarin de principes en werkwijzen rond het initiatief Stimulering Hergebruik Infra

Nadere informatie

Bij de beoordeling welke inschrijver de inschrijving heeft gedaan met de beste prijs-kwaliteitverhouding worden de onderstaande criteria gehanteerd:

Bij de beoordeling welke inschrijver de inschrijving heeft gedaan met de beste prijs-kwaliteitverhouding worden de onderstaande criteria gehanteerd: Bijlage D Gunningscriteria Overzicht gunningscriteria Bij de beoordeling welke inschrijver de inschrijving heeft gedaan met de beste prijs-kwaliteitverhouding worden de onderstaande criteria gehanteerd:

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ

Nadere informatie

Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau

Nadere informatie

Maatschappelijk verantwoord inkopen met DuboCalc

Maatschappelijk verantwoord inkopen met DuboCalc Maatschappelijk verantwoord inkopen met DuboCalc Hier komt ook tekst Peter de Jong projectmanager Gemeente Utrecht & Sara Rademaker adviseur duurzaam inkopen gemeente Utrecht MVI doelstellingen Utrecht,

Nadere informatie

Hierbij treft u aan de beantwoording van de gestelde vragen en/of wijzigingen/aanvullingen naar

Hierbij treft u aan de beantwoording van de gestelde vragen en/of wijzigingen/aanvullingen naar Gemeente Landgraaf iste nota van inlichtingen 1 oktober 2014 Hierbij treft u aan de beantwoording van de gestelde vragen en/of wijzigingen/aanvullingen naar aanleiding van de Europese openbare aanbesteding:

Nadere informatie

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref.

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref. Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 3: MBO BBL niveau 1 en 2 Groen opleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK COLOFON Opdrachtgever : Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs Project : Levering interieur

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

Gunningscriteria: een kwestie van gemotiveerd afwegen en verantwoord toepassen

Gunningscriteria: een kwestie van gemotiveerd afwegen en verantwoord toepassen Gunningscriteria: een kwestie van gemotiveerd afwegen en verantwoord toepassen CROW Infradagen 22&23 mei 2012 Ing. Teun van Reeuwijk, CROW-projectleider Selectie Gunning Doel: Geschikte inschrijvers Doel:

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst Verzekeringsmakelaar kenmerk 13.IB.091. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Concept raamovereenkomst Verzekeringsmakelaar kenmerk 13.IB.091. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Concept raamovereenkomst Verzekeringsmakelaar kenmerk 13.IB.091 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Vliegend

Nadere informatie

Op weg naar 2030 SGS congres 16 mei 2019 Drs. Ing. H.M. (Harry) Nieman

Op weg naar 2030 SGS congres 16 mei 2019 Drs. Ing. H.M. (Harry) Nieman Op weg naar 2030 SGS congres 16 mei 2019 Drs. Ing. H.M. (Harry) Nieman 1 Inhoud : Wat is en doet de NMD Herstructurering Harmonisatie Onderzoek Toekomst 2 Doelstellingen NMD: Landelijke geharmoniseerde

Nadere informatie

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Gemeente Utrecht, StadsOntwikkeling en ARS Traffic & Transport Technology B.V. Gemeente Utrecht Partijen: 1. De gemeente Utrecht,

Nadere informatie

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx nota van inlichtingen EA medische.xlsx NB: Vanaf 27 juni 2015 kunnen gebruikers van Nederlandse ondernemingen op TenderNed alleen nog inloggen via eherkenning, de digitale standaard voor zakendoen met

Nadere informatie

Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie:

Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie: Nota van Inlichtingen Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbesteding Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie: 2016-010 Omschrijving: Gemeente Moerdijk gaat de locatie

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Derde Nota van Inlichtingen leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Projectnummer: DP20141104 Status: Definitief Colofon: Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3

Nota van Inlichtingen 3 Nota van Inlichtingen 3 In het onderstaande overzicht zijn een aantal antwoorden gewijzigd ten opzichte van de Nota van Inlichtingen Inschrijver heeft tot 8 februari 2017 15.00u de tijd om via de berichtenmodule

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel 160168RAV Nr. Pagina Onderwerp Vraag Antwoord 1. 8 Paragraaf 1.6 U stelt: Bij nadere uitvragen is het mogelijk dat er aanvullende eisen worden gesteld of

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Wij voegen de woorden door opdrachtnemer toe na de 1e zin van 10.2.

Wij voegen de woorden door opdrachtnemer toe na de 1e zin van 10.2. Nota van Inlichtingen Afvalstromen Aanbesteding Afvalstromen Aanbestedende Dienst: Provincie Noord-Holland Referentie: 473983 Omschrijving: Het leveren, verhuren, wisselen en ledigen van afvalcontainers

Nadere informatie

Seminar Social Return

Seminar Social Return Seminar Social Return www.severijnhulshof.nl 9 oktober 2014 Joost Haest Advocaat / partner Onderwerpen Wettelijk kader Social Return Rechtspraak burgerlijke rechter Adviezen commissie van aanbestedingsexperts

Nadere informatie

EMVI Gunningscriteria BGMM Gemeente Bergen, Gennep en Mook en Middelaar-

EMVI Gunningscriteria BGMM Gemeente Bergen, Gennep en Mook en Middelaar- EMVI Gunningscriteria BGMM 2014-01 - Gemeente Bergen, Gennep en Mook en Middelaar- Kenmerk : BGMM 2014-01 Status : Definitief Uitgevoerd door : Roel Gevers Datum : 05-03-2014 Algemeen Inschrijvers krijgen

Nadere informatie

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c Behoort bij de selectieleidraad met referentienummer LW281-2/14-023.857 d.d. 16 december 2014. De hierna volgende wijzigingen c.q. aanvullingen zijn van kracht als waren zij letterlijk opgenomen in de

Nadere informatie

Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbestedende Dienst: Gemeentehuis Zuidplas Referentie: 1606

Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas Aanbestedende Dienst: Gemeentehuis Zuidplas Referentie: 1606 Nota van Inlichtingen Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbesteding Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbestedende Dienst:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Behorende bij de offerteaanvraag " Systeem verkeersregelinstallaties" gemeente Eindhoven November 2015 Nota van inlichtingen Systeem Verkeersregelinstallaties Referentienummer: 82784

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht

Nadere informatie

Knelpunten & perspectief voor de EMVI-praktijk. Tom van Eck & Leen Valk

Knelpunten & perspectief voor de EMVI-praktijk. Tom van Eck & Leen Valk Knelpunten & perspectief voor de EMVI-praktijk Tom van Eck & Leen Valk EIB-onderzoek EIB-onderzoek: bevindingen EIB-onderzoek: bevindingen 19% EMVI s 48% laagste prijs 47% EMVI s 76% laagste prijs 35%

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

Toelichting: AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 26 juni 2013. Registratienummer: TB 13.3745548. Agendapunt: 6

Toelichting: AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 26 juni 2013. Registratienummer: TB 13.3745548. Agendapunt: 6 AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 26 juni 2013 Registratienummer: TB 13.3745548 Agendapunt: 6 Onderwerp: Contractering en tarieven huishoudelijke hulp 2014 Voorstel: 1. De volgende

Nadere informatie

Schilderwerkzaamheden

Schilderwerkzaamheden Nota van Inlichtingen Schilderwerkzaamheden Referentienummer: 2016/02895 Aanbestedende dienst: Waterschap Noorderzijlvest Stedumermaar 1 Postbus 18 9700 AA Groningen Datum: 3 maart 2016 Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Overeenkomst Met Open Posten (OMOP)

Overeenkomst Met Open Posten (OMOP) Overeenkomst Met Open Posten (OMOP) Minisymposium Het Miland B.V. In samenwerking met CROW Hillegersberg d.d. 28-11-2005 Sprekers: CROW: Het Miland BV: dhr. J. de Ligt dhr. K. Rietveld Inhoud symposium

Nadere informatie

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria:

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria: Advies 308 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 8 oktober 2015 een aankondiging geplaatst voor een nationale openbare aanbesteding voor de infrastructurele reconstructie van een weg. 1.2. In onderdeel 0 (

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Publicatienummer: RUG 5110 2991 211089

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Publicatienummer: RUG 5110 2991 211089 Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden Publicatienummer: RUG 5110 2991 211089 Afdeling Inkoopmanagement Rijksuniversiteit Groningen Groningen,

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST Werken I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Amersfoort Nationale identificatie: 451541026 Postadres: Stadhuisplein

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Aanbesteding Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nadere informatie

Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 9

Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 9 Nota van Inlichtingen Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbesteding Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: 2016-030, review

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 44 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk Besteknummer

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de Minister van het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Toelichting: In deze nota zijn ook de al eerder gepubliceerde vragen en antwoorden integraal opgenomen. Het betreft de vragen 1 t/m 37.

Toelichting: In deze nota zijn ook de al eerder gepubliceerde vragen en antwoorden integraal opgenomen. Het betreft de vragen 1 t/m 37. Nota van Inlichtingen Reconstructie N619 Aanbesteding Reconstructie N619 Aanbestedende Dienst: Gemeente Sint-Oedenrode Referentie: 2015-06 Omschrijving: Reconstructie van de voormalige provinciale weg

Nadere informatie

Duurzaam inkopen bij Rijkswaterstaat. Harald Versteeg Programmamanager RWS Duurzaam. Wat doen we zelf. Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Duurzaam inkopen bij Rijkswaterstaat. Harald Versteeg Programmamanager RWS Duurzaam. Wat doen we zelf. Ministerie van Infrastructuur en Milieu Duurzaam inkopen bij Rijkswaterstaat Harald Versteeg Programmamanager RWS Duurzaam Wat doen we zelf 2 1 Doel Duurzaam Inkopen: Gebruik maken van inkoopproces om opdrachtnemers aan te zetten tot leveren

Nadere informatie

Omschrijving: Het in stand houden van de openbare verlichting en verkeersregelinstallaties binnen het beheergebied van HHNK

Omschrijving: Het in stand houden van de openbare verlichting en verkeersregelinstallaties binnen het beheergebied van HHNK Nota van Inlichtingen Servicebestek Openbare Verlichting 2014-2016 Aanbesteding Servicebestek Openbare Verlichting 2014-2016 Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie:

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

Kwantificeren van Milieuprestatie. Mantijn van Leeuwen

Kwantificeren van Milieuprestatie. Mantijn van Leeuwen Kwantificeren van Milieuprestatie Mantijn van Leeuwen NIBE (Experts in Sustainability) Ondersteund door LCA gegevens, maakt u betere beslissingen NIBE speelt een centrale rol tussen producenten, ontwerpers,

Nadere informatie

Eerste Nota van Inlichtingen Overslag, afvoer en verwerking GFT afval Spaarnelanden 23 maart 2016

Eerste Nota van Inlichtingen Overslag, afvoer en verwerking GFT afval Spaarnelanden 23 maart 2016 NR Verwijzing (Paragraafnummer/NvI) 1 Aanbestedingsdocument: paragraaf 2.1 2 Aanbestedingsdocument paragraaf 2.2 Pg Vraag Antwoord 6 Waarom wordt de term grondstof gebruikt in plaats van afval (mede gelet

Nadere informatie

NV SRO TenderNed Aanbestedende dienst: Nota van Inlichtingen 1 Datum 04 september

NV SRO TenderNed Aanbestedende dienst: Nota van Inlichtingen 1 Datum 04 september Aanbestedende dienst: NV SRO TenderNed 74236 Nota van Inlichtingen 1 Datum 04 september 2015 E-mail: wilco@intexso.nl Vraag Document / Bijlage Pagina Vraag/ Opmerking Antwoord 1 Aanbestedingsdocument 32

Nadere informatie