Instructie handleiding LobBook (docent)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instructie handleiding LobBook (docent)"

Transcriptie

1 Instructie handleiding LobBook (docent) V2.2 September 2015

2 Ga naar Als eerste pagina krijgt u hier de optie om in te loggen of te registreren. * * In deze screenshots is het voorbeeld van Alfa College gebruikt, het LobBook van uw onderwijsinstelling zal er anders uitzien qua kleuren en logo.

3 Met het wachtwoord zoals en de gebruikersnaam zoals ontvangen kunt u inloggen op LobBook via de linkerkant van de pagina.

4 Als u voor de eerste keer inlogt op LobBook zijn alle gegevens nog leeg. In onderstaand screenshot staat alvast wat dummy data gevuld om een beeld te geven van hoe dit eruit ziet. Als u echter in principe de eerste keer inlogt dan is alles nog leeg.

5 U kunt uw gegevens meteen invullen op de Instellingen pagina. Hier kunt u ook gelijk het wachtwoord veranderen naar een wachtwoord die u makkelijker kunt onthouden.

6 U kunt op deze pagina ook de gegevens invullen waardoor uw profielpagina er beter uit komt te zien. Zo kunt u een lijfspreuk invullen (deze komt tussen aanhalingstekens op uw profielpagina te staan). Bovenaan deze pagina kunt u een afbeelding uploaden die als profielfoto wordt gebruikt. Ook kunt u zelf kiezen (uit een lijst vooraf ingestelde afbeeldingen) wat voor achtergrond uw profiel en LobBook omgeving krijgt. Deze achtergrond is voor iedereen zichtbaar op uw profiel, alle andere pagina s op LobBook krijgen voor u ook deze achtergrond. Alleen de profielpagina s van andere mensen (zoals leraren en vrienden) hebben een achtergrond. Deze achtergrond kunnen zij zelf instellen.

7 Onderaan deze instellingen kunt u selecteren wie uw profiel mag bekijken. Er is onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten informatie op uw profiel. Kies bijvoorbeeld wie uw contactgegevens kunnen zien, wie uw interessegebieden mogen zien en wie de berichten op uw profiel mogen lezen.

8 Nadat u uw instellingen hebt opgeslagen kunt u uw wijzigingen op uw profielpagina bekijken. Bovenin LobBook ziet u wie er ingelogd is, en een knop waarmee je kunt uitloggen. Aan de linkerkant van de pagina ziet u de navigatie, waarmee u naar andere delen van de website kunt navigeren.

9 Het berichtenoverzicht is de pagina waar je alle berichten van uzelf en uw vrienden kunt lezen. Zoekt u alleen de berichten een bepaalde vriend? Die kunt u terugvinden op zijn/haar profielpagina.

10 Berichten kunnen reacties ontvangen, als u op de knop uitklappen klikt worden alle reacties zichtbaar. U kunt ook zelf een reactie achterlaten, dit kan op elk bericht dat u ziet. Hiervoor kunt u op de knop reageren klikken.

11 Om vrienden te worden met iemand moet u eerst iemand vinden. Dit kan door de voorof achternaam van iemand in te typen in het zoekveld aan de bovenkant van de pagina. Als u iemand gevonden heeft komt u op zijn/haar profielpagina terecht. Dit profiel ziet er waarschijnlijk anders uit dan uw eigen profiel omdat deze de instellingen en gegevens van de andere persoon bevatten. Aan de rechterkant staan twee tellers, de eerste geeft aan hoeveel vrienden hij/zij op LobBook heeft en de tweede teller houdt bij hoeveel berichten en reacties hij/zij al heeft geplaatst (op zijn eigen profiel, maar ook op de profielen van anderen).

12 Aan de rechterkant staat een groene knop waarmee u een vriendschapsverzoek kunt versturen.

13 Als uw vriendschapsverzoek is geaccepteerd, zult u de berichten en informatie kunnen zien die zijn beveiligd met de instelling Alleen voor vrienden. Ook ziet u nu een knop waarmee u de vriendschap kunt beëindigen.

14 Omdat u natuurlijk ook dingen met vrienden wilt delen, zonder dat iedereen ze kan lezen. Hiervoor zijn Gesprekken bedacht. Dit zijn interne s die alleen u en de ontvanger kunnen lezen. Rechtsboven ziet u een knop waarmee u een nieuw gesprek kunt beginnen.

15 Als u een nieuw gesprek begint (of een reactie wilt geven op een ontvangen bericht) zult u de volgende popup zien. U kunt vervolgens een persoon zoeken, maar ook een klas waar u aan gekoppeld bent, of een groep die u hebt aangemaakt met specifieke personen erin. Op deze manier kun je gemakkelijk in 1x een bericht versturen naar de gehele klas (denk aan ziekte meldingen oid).

16 Als u zelf een bericht ontvangt zult u dit kunnen herkennen aan een notificatie cijfer dat getoond wordt achter Gesprekken in de linker balk. Het overzicht van alle ontvangen berichten kan onoverzichtelijk zijn, daarom zijn alle berichten eerst ingeklapt. Als u op een bericht klikt, zal deze uitklappen. Met de twee icoontjes boven het bericht kunt u het bericht verwijderen (kruis icoontje) of beantwoorden (pijl icoontje).

17 Een groep aanmaken doet u vanuit het Tabblad Vrienden. U maakt een groep aan: Nadat u dit gedaan heeft kunt u bij een Vriend klikken op Groepen beheren, waarna u via onderstaand scherm een vriend kunt koppelen aan een groep.

18 Er is een tab Leerlingen waar de leerlingen staan en de klassen waaraan u bent gekoppeld. In dit overzicht kunt u zien wat de laatste activiteiten zijn van een leerling (hier kunt u op doorklikken om deze te bekijken), u kunt door op een leerling te klikken zijn profiel zien en u kunt een leerling koppelen aan jezelf als LOB-docent door te klikken op LOB achteraan. Mocht u dit weer terug willen draaien dan klikt u op Verwijder LOB. Mag een leerling geen activiteiten meer in het platform ontplooien dan kunt u hem dit ontzeggen door op het slotje te klikken achter de leerling. Als laatste kunt u middels de kleurtjes voor de foto s van de leerlingen een snel inzicht krijgen in de mate van activiteit van de leerling. Groen is actief, oranje minder actief en rood zeer inactief.

19 Via LOB activiteiten krijgt u een overzicht van de studenten die u aan uzelf hebt gekoppeld als LOB-docent. Via het tabblad Notificaties krijgt u een overzicht van de laatste activiteiten van al je studenten. Hier kunt u op doorklikken om deze in te zien via de linkjes in de tekst. Via het tabblad LOB Studenten krijgt u een totaaloverzicht van de LOB-studenten waar u door kunt klikken naar de verschillende leerlingen. U ziet hoe actief ze zijn middels de kleurtjes.

20 Door te klikken op een LOB-activeit van één van uw leerlingen komt u uit in de leerling zijn onderdeel LOB activiteiten (in onderstaand voorbeeld Backend developer ). U kunt hier als docent vrij uit reageren en suggesties doen, eventueel aangevuld met afbeelding. Op deze manier bouw je binnen een specifieke LOB-ambitie van een leerling een logboek op van zijn activiteiten en de uitgewisselde adviezen.

21 Leerlingen kunnen vanuit hun LOB activiteiten een bepaalde ambitie toevoegen aan hun dossier (even on hold zetten), plaatsen in het portfolio (op het moment dat ze vinden dat het goed en afgerond is) en delen op hun berichtenoverzicht (om de voortgang te delen met anderen)

22 Vanuit het menu kunt u navigeren naar het Portfolio, waarbij u onder LOB-overzicht de door de leerling in het portfolio geplaatste LOB activiteiten kunnen worden ingezien. Door erop te klikken is inzichtelijk wat hieraan gedaan is. Via de dropdown aan de rechterkant kan eventueel de LOB activiteit nog weer teruggeplaatst worden naar de map LOB activiteiten als men er toch nog even aan verder wil werken. Het wordt dan weer verwijderd uit het portfolio.

Inhoudsopgave. 1. Algemeen Rol Beheerder Rol Docent Rol Student 8

Inhoudsopgave. 1. Algemeen Rol Beheerder Rol Docent Rol Student 8 Instructie Klassenbeheer Rekenblokken Juni 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Rol Beheerder 3 3. Rol Docent 6 4. Rol Student 8 1. Algemeen Klassenbeheer in Rekenblokken is erg eenvoudig en met een paar

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden?

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden? Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 1. Wat is de community?... 2 2. Hoe is de community te vinden?... 2 Navigatie door de community... 3 1. Inloggen... 3 2. Profielinstellingen... 3 3. Groepen... 5 Veel

Nadere informatie

CampusDetacheringOnline. quick guide voor de relatie

CampusDetacheringOnline. quick guide voor de relatie CampusDetacheringOnline quick guide voor de relatie Dashboard Hoofdiconen Actie-icoon Badge Streamregel Stream Streamgroep Figuur 1. Dashboard, stream en andere onderdelen 2 CampusDetacheringOnline - quick

Nadere informatie

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders HANDLEIDING Webportaal Voor ouders van gastouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Gebruik van het ouderportaal... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Het ouderportaal... 4 2. Urenregistratie... 5 3. Corrigeren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 10

Nadere informatie

CD Online. quick guide voor de relatie

CD Online. quick guide voor de relatie CD Online quick guide voor de relatie Dashboard Hoofdiconen Actie-icoon Badge Streamregel Stream Streamgroep Figuur 1. Dashboard, stream en andere onderdelen 2 CD Online - quick guide voor de relatie Hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal

Gebruikershandleiding Cliëntportaal Gebruikershandleiding Cliëntportaal Augustus 2017, versie 1.0 Inhoudsopgave 1. Inloggen in het Cliëntportaal... 2 1.1 Inloggen... 3 1.2 Accepteren van een uitnodiging... 4 1.3 Wachtwoord vergeten?... 4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie 2.0 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen in het Cliëntportaal...

Nadere informatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Handleiding Handleiding ouderportaal Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Beste ouder(s)/verzorger(s), Met ingang van juni 2013 krijgen de ouders van leerlingen op

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

SNELSTART VOOR DOCENTEN

SNELSTART VOOR DOCENTEN SNELSTART VOOR DOCENTEN INLEIDING Best docent, Bedankt voor het downloaden van de Ephorus Snelstart voor Docenten. Als u vragen heeft, neemt u dan contact op met de Ephorus key user binnen uw onderwijsinstelling.

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van

Handleiding voor het gebruik van Handleiding voor het gebruik van INHOUDSOPGAVE INLOGGEN 2 UITLOGGEN 3 BELANGRIJKE WETENSWAARDIGHEDEN 4 PROFIELFOTO INSTELLEN 5 EEN ELEMENT MAKEN, AANPASSEN EN VERWIJDEREN 6 FOTO OF VIDEO DEFINITIEF VERWIJDEREN

Nadere informatie

Stagerage Versie 3 zomer 2011

Stagerage Versie 3 zomer 2011 Stagerage Versie 3 zomer 2011 Algemene bewerkingen BlueBased B.V (2011) Auteur: Jeroen IJzerman Inleiding In deze handleiding worden de algemene taken behandeld, die voor alle rollen gelden. De rollen

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Instructie voor de Acadin leerling

Instructie voor de Acadin leerling Instructie voor de Acadin leerling Inhoudsopgave: 1. Werken met Acadin 1.1 Inloggen 1.2 Overzichtspagina 1.3 Leeractiviteiten maken 1.4 Beoordeelde leeractiviteiten bekijken 1.5 Zoeken van leeractiviteiten

Nadere informatie

Handleiding. Html / JavaScript omgeving:

Handleiding. Html / JavaScript omgeving: Html / JavaScript omgeving: https://www.gprog.nl/ Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 3 3. Leerling... 5 3.1 Opdrachtenpagina... 5 3.2 Nieuwe pagina aanmaken... 7 4. Trainer... 9 4.1 Gemaakte

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

HANDLEIDING. coachtool

HANDLEIDING. coachtool HANDLEIDING coachtool INHOUD Inloggen Nieuwe groep aanmaken Groep aanpassen Groepen bekijken Deelnemer bekijken Acties bekijken en op acties reageren Coach berichten maken en reageren Notities maken en

Nadere informatie

SchoolWapps handleiding voor ouders

SchoolWapps handleiding voor ouders SchoolWapps handleiding voor ouders Met SchoolWapps blijft u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen van uw kind en de school. Bekijk de website op uw telefoon of tablet of maak gebruik van de SchoolApp

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Docentenhandleiding Portfolio-site.nl

Docentenhandleiding Portfolio-site.nl Docentenhandleiding Portfolio-site.nl Met Portfolio-site.nl kunnen leerlingen aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Door het uitvoeren van taken verzamelen ze bewijsmaterialen en laten ze zien

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.1

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.1 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie: 3.1 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie 3.1 Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen in het Cliëntportaal...

Nadere informatie

Handleiding VIPLive Gesprekken. Ketenpartners. Datum juli 2018 Calculus Software

Handleiding VIPLive Gesprekken. Ketenpartners. Datum juli 2018 Calculus Software Handleiding VIPLive Gesprekken Ketenpartners Datum juli 2018 Auteur Calculus Software Inleiding In deze handleiding wordt stap voor stap de berichtenmodule van VIPLive uitgelegd. De berichtenmodule in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Versie 2.4 oktober 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.brabantzorg.eu en klik op de knop Direct inloggen cliëntportaal. U krijgt het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Cliëntportaal

Gebruikershandleiding. Cliëntportaal Cliëntportaal Versie 2.0 februari 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.mijnsevagram.nl Klik op de knop Cliënten Login. U krijgt nu het volgende scherm te zien. Vul bij het eerste veld

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp

v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp Inhoudsopgave Welkom! 4 1. Inloggen 5 2. Navigatie 6 3. SKOZapp beheren 7 3.1 Profiel wijzigen 7 3.2 Groep selecteren 7 3.3 Groepsnieuws 8 3.4 Berichten 9 3.5 Fotoalbums

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

SchoolWapps handleiding voor ouders

SchoolWapps handleiding voor ouders SchoolWapps handleiding voor ouders Met SchoolWapps blijft u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen van uw kind en de school. Bekijk de website op uw telefoon of tablet of maak gebruik van de SchoolApp

Nadere informatie

Handleiding voor Kidsbook - op internet

Handleiding voor Kidsbook - op internet Handleiding voor Kidsbook - op internet Wat is Kidsbook? In deze handleiding geven we je uitleg over de mogelijkheden van ons ouderportaal Kidsbook. Kidsbook is bedoeld om ouders en andere mensen te laten

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft

Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft INLEIDING U heeft inmiddels een account aan gemaakt in CarenZorgt om uw persoonlijk cliëntdossier online in te kunnen zien. In

Nadere informatie

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 0 INHOUDSOPGAVE 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 1 1: Leerlingen-programma Het leerlingenprogramma kan via www.techniektotaalsofware.nl

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account Handleiding Volgsysteem v2.2 Professioneel Account Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Inloggen 3 2 Het menu 4 3 Groepen 5 4 Deelnemers 6 5 Huiswerk 9 6 Extra materiaal 11 7 Resultaten 12 8 Berichten 13 9 Forum

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding galerij.

Handleiding galerij. Handleiding galerij. Inloggen: Allereerst moet je inloggen op de website. Ga hiervoor in de rechterkolom naar beneden naar het menu Log in (onder de buienradar) Vul je gebruikersnaam en password in. Vink

Nadere informatie

Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3.

Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3. Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3. Inloggen 3.1. Wachtwoord vergeten 4. Onderdeel: Teams 4.1.Teams

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

HANDLEIDING Ouderportaal

HANDLEIDING Ouderportaal HANDLEIDING Ouderportaal Inhoudsopgave 1. Gebruik van het ouderportaal... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Het portaal... 4 2. Het fotoboek... 4 3. Het schriftje... 5 4. Berichten... 5 5. Mijn gegevens... 7 5.1

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount.

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount. INSTRUCTIE GEBRUIKERSBEHEER Toevoegen/wijzigen van gebruikersaccounts voor het Extranet van www.europeesche.nl/extranet Versie 1.0 21-10-2015 A. AANMAKEN EXTRA GEBRUIKERS ONDER HET HOOFDACCOUNT Het account

Nadere informatie

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2 Facebook Handboek De Voedselbank september 2015 Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Facebook 1 Begrippenlijst 3 2 Een persoonlijk profiel maken 4 3 Een bedrijfspagina maken 6 Profielfoto veranderen 10 Omslagfoto

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (basis)

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (basis) Intelly B.V. Handleiding Aan de slag (basis) References Project : 17V12216 v1.0 Intelly B.V. Datum : 27 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V. Tel: +31(0)88

Nadere informatie

Handleiding MijnSchool -

Handleiding MijnSchool - Handleiding MijnSchool - ouders Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Wachtwoord vergeten... 3 Overzicht van MijnSchool... 5 Menu-items links in MijnSchool... 6 Menu rechtsboven

Nadere informatie

PersoneelsSysteem. Handleiding

PersoneelsSysteem. Handleiding PersoneelsSysteem Handleiding Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 1.1 Account activeren 3 1.2 Inloggen 3 1.3 Wachtwoord vergeten 3 1.4 Uitloggen 3 2. Dashboard 4 3.1 Wachtwoord wijzigen 4 3.2 E-mailadres wijzigen

Nadere informatie

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019)

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) Handleiding Onstage4Business Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) 0 1 Inhoud 1. OnStage4Business registreren... 3 1.1 Inlogmogelijkheden... 4 1.2 Nieuw account aanmaken... 5 1.3 Onderwijsinstelling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding website. Versie: 1.0 Auteur: R. Sellis

Handleiding website. Versie: 1.0 Auteur: R. Sellis Handleiding website Versie: 1.0 Auteur: R. Sellis INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Registreren... 4 Stap 1... 4 Stap 2... 5 Stap 3... 6 Profiel... 7 Profielfoto... 8 Account... 10 Wachtwoord wijzigen... 11

Nadere informatie

Quick Guide. FytekPro voor begeleiders. FytekPro

Quick Guide. FytekPro voor begeleiders. FytekPro FytekPro De app voor sporters en begeleiders voor optimale sportprestaties en blessurepreventie. - www.fytekpro.nl - Beste begeleider, Wat leuk dat je aan de slag gaat met FytekPro! Met FytekPro haal je

Nadere informatie

Handleiding Samzo. thuiszorg voor cliënt en mantelzorger

Handleiding Samzo. thuiszorg voor cliënt en mantelzorger Handleiding Samzo thuiszorg voor cliënt en mantelzorger 1 Inhoudsopgave Hier vindt u de inhoudsopgave van deze handleiding. Klik op een paragraaftitel om direct naar de pagina te gaan met de informatie

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Docenthandleiding OefenprogrammaEngels.nl

Docenthandleiding OefenprogrammaEngels.nl Docenthandleiding OefenprogrammaEngels.nl Oefenprogramma voor Engels lezen, luisteren en kijken Wat is OefenprogrammaEngels.nl? Met OefenprogrammaEngels.nl gaan uw leerlingen aan de slag om de lees- en

Nadere informatie

In dit document vindt u een aantal korte instructies om u te helpen bij uw start met SchouderCom.

In dit document vindt u een aantal korte instructies om u te helpen bij uw start met SchouderCom. Beste ouder(s), verzorger(s), In dit document vindt u een aantal korte instructies om u te helpen bij uw start met SchouderCom. Account aanmaken Iedere ouder ontvangt een uitnodigingsmail van SchouderCom.

Nadere informatie

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Handleiding Admin account Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Admin- & leerkrachtaccount Leerlingen toevoegen/wijzigen

Nadere informatie

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep De Klantportal van de Onderwijsgroep Noordwest-Holland is een persoonlijk platform waar onze klanten gegevens kunnen beheren, inschrijven op cursussen en informatie

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding digitale Werkplatform programma Zorg Verandert

Handleiding digitale Werkplatform programma Zorg Verandert Handleiding digitale Werkplatform programma Zorg Verandert Versie 9 april 2015 Het is prettig dat je snel en eenvoudig je weg vindt op het Werkplatform. Heb je een uitnodiging voor het Werkplatform ontvangen

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Waar vind ik Digitaal Dichtbij? 03 2. Inloggen en starten 04 3. Mijn account 06 4. Digitaal Dichtbij: een overzicht 07 5. Het platform:

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree Het instroomproces* Medewerkers Siza entree Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN NIEUWE CLIËNT TOEVOEGEN IN ONS... 5 3. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 6 4. LOCATIE TOEKENNEN... 7 5. MEDEWERKER RELATIE

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Het ouderportaal is ontwikkeld om informatie te delen over de opvang van uw kinderen. U kunt via het ouderportaal: Het opvangrooster van uw kind zien; Extra opvang aanvragen; De

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

AAN DE SLAG. Datum: Versie: 0.2

AAN DE SLAG. Datum: Versie: 0.2 AAN DE SLAG BASIS Auteur: Roy Boers Datum: 29-9-2009 Pagina s: 9 pagina s Versie: 0.2 Status: Definitief i Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begin... 4 Inloggen... 5 Schermuitleg... 6 Persoonlijke instellingen...

Nadere informatie

Het bewaren waard handleiding

Het bewaren waard handleiding Het bewaren waard handleiding Wie heeft er niet een verzameling foto's en andere waardevolle documenten op zolder liggen die zorgvuldig in een schoenendoos worden bewaard? Op de website van Het bewaren

Nadere informatie

Handleiding VIPLive Digitale consultatie

Handleiding VIPLive Digitale consultatie Handleiding VIPLive Digitale consultatie Medewerkers huisartsenpraktijk Datum November 2018 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 8 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Hoe werkt het en wat kunt je ermee?

Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Inhoud Starten met Smart Workspaces Registreren met een foto en profiel Een groep beginnen Berichten en e-mails sturen. Nieuwsberichten plaatsen, documenten en afbeeldingen

Nadere informatie

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding Kaderledenwebsite gebruikershandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd op welke manier kaderleden gebruik kunnen maken van de kaderwebsite van FNV Bouw. Inleiding Door in de webbrowser naar https://kaderleden.fnvbouw.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING - MODERATOR

HANDLEIDING - MODERATOR HANDLEIDING - MODERATOR INHOUD Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 6 Aanmelden bij de Acadin leeromgeving... 6 Afmelden... 7 Gebruikers administreren... 8 Gegevens van leerlingen en begeleiders

Nadere informatie

Instroom nieuwe. cliënten binnen ONS* Voor: regiebegeleider

Instroom nieuwe. cliënten binnen ONS* Voor: regiebegeleider Instroom nieuwe cliënten binnen ONS* Voor: regiebegeleider Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN NIEUWE CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 5 3. TAKEN NA ONTVANGEN VOORDRACHT CLIËNT... 6 4. TERUGKOPPELING

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Handleiding OZOverbindzorg / PsyNet voor mantelzorgers

Handleiding OZOverbindzorg / PsyNet voor mantelzorgers Handleiding OZOverbindzorg / PsyNet voor mantelzorgers 1. Inloggen U kunt inloggen door naar de website www.ozoverbindzorg.nl te gaan en rechts bovenin op log hier in te klikken. Vervolgens klikt u op

Nadere informatie

Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders. Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen.

Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders. Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen. Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen Hoofdstuk 1 Twitter 11 Account aanmaken (pagina 12) is vervangen door: Als

Nadere informatie

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten.

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap 1: DigiD met sms functie Stap 2: Inloggen en profiel aanmaken op MijnZorgnet Stap 3: De onderdelen in

Nadere informatie

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding ONS-Zorgt app. v1.0

Handleiding ONS-Zorgt app. v1.0 v1.0 Handleiding ONS-Zorgt app INHOUDSOPGAVE Verbinden met ONS 4 Menu (Wanneer ingelogd) 5 Functionaliteiten 6 Home 6 Instellingen 7 Profielfoto wijzigen 7 Pushnotificaties beheren 7 Wachtwoord vergeten

Nadere informatie