Groep: Projects Department

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Groep: Projects Department"

Transcriptie

1 :29 1.

2 Inleiding Deze inleiding is vrij te bepalen bij de aanmaak van het rapport. Dit rapport geeft de diagnose resultaten weer aan de hand van vijf metingen: Contextual Scale (onvoldoende / voldoende / optimaal / overdreven) staat voor een kwalitatieve beoordeling van de uitgevoerde taken. Suitability Spectrum (van ongeschikt tot geschikt) is een grafische interpretatie van de antwoorden op de Contextuele Schaal. Gedrag dat als voldoende of optimaal gequoteerd wordt, toont een goed niveau van competenties. Aan de andere kant, wanneer een bepaald gedrag wordt gequoteerd als onvoldoende of overdreven, geeft dit een niveau van competenties dat ongeschikt is voor de noden en/ of verwachtingen. De uiteindelijke diagnose van competenties op de Suitability Spectrum hangt af van de TN Index. TN Index (van - tot +) is een kwantificering van de antwoorden op de Contextuele schaal (inclusief de zelf-evaluatie). De waarde van de TN index is een evenwicht tussen positieve waarden (voldoende =+ / optimaal = +) en negatieve waarden (onvoldoende = - / overmatig = +) met betrekking tot de uitgevoerde taken. Importance Index (van 0 tot 0) is een puntensysteem, dat een numerieke interpretatie geeft van de antwoorden over het belang van elke taak. Een taak beoordeeld als onbelangrijk krijgt 0 punten, nauwelijks belangrijk - punten, belangrijke taken - punten, en zeer belangrijke taken -0 punten. Efficiency Quadrant (optimale efficiëntie / vermoedelijke onderinvestering / vermoedelijke overinvestering / moet herzien worden) is een hulpmiddel ter ondersteuning van werknemers in hun eigen tijds- en power management. Hier worden enkel de taken gepresenteerd die op basis van de antwoorden van de meeste deelnemers (minimum 51% van de stemmen, inclusief zelf-assessment) duidelijk in een van de vier gebieden van de Efficiency Quadrant kunnen geplaatst worden :29 2.

3 Zelf-evaluatie Belangrijkheid van taken uitgevoerd door de groep (7) Leidinggevende (2) Aantal deelnemers 10; inclusief zelf-evaluatie Ondergeschikte Collega (3) (8) Interne klant/partner (1) Importance Index Er zijn twee belangrijke aspecten van performance management: inzicht in welke taken kritisch zijn en, een goede energie-allocatie. De Importance Index die hier getoond wordt, is een cumulatieve meting die de perceptie van de teamleden toont over alle taken die worden uitgevoerd. Deze statistiek wordt uitgebreid met een gedetailleerd verdeling per-perspectief die laat zien hoe de visie op het belang van taken verschilt vanuit de verschillende perspectieven. Als de resultaten consistent zijn in alle perspectieven, werd een gemeenschappelijke visie ontwikkeld. Als echter blijkt dat er een significant verschil is (bijv. Tussen n en ondergeschikte perspectieven) is het belangrijkste thema de communicatie en motivatie binnen het team. Algemene verdeling van de indicaties onbelangrijk niet zo belangrijk Kwaliteit van de groepsprestaties belangrijk Zelf-evaluatie Zeer belangrijk (7) Aantal deelnemers 10; inclusief zelf-evaluatie Deze beoordeling is een algemene interpretatie van alle antwoorden die in de vragenlijsten verzameld werden. De antwoorden met betrekking tot alle taken van de groepsleden werden geteld. De kwaliteit van de taken wordt gezien als geschikt, wanneer het merendeel van de deelnemers aangeeft dat de taken voldoende of optimaal uitgevoerd worden. De kwaliteit is ongeschikt wanneer de meerderheid van de deelnemers beweert dat de meeste van de taken onvoldoende of net overdreven uitgevoerd worden. Leidinggevende (2) Ondergeschikte (3) Collega (8) Interne klant/partner - ongeschikt (1) + geschikt Werk intensiteit Enkel gebaseerd op de zelf-evaluatie In de zelf-evaluatie, hebben teamleden geschat hoeveel tijd ze spenderen aan het uitvoeren van hun taken. De grafiek hieronder vergelijkt de totale tijd besteed aan alle taken met de gemiddelde wekelijkse werktijd. Opmerking: in een optimaal evenwichtige week moet een marge van 15-20% van de tijd gelaten worden voor ad hoc ongeplande taken. Als er een staaf van het diagram oranje of rood is, betekent dit waarschijnlijk overbelasting. Vastgelegde wekelijkse werktijd ( gemiddelde ): Geschatte tijd wekelijks gespendeerd aan alle taken ( gemiddeld) : 40 uren uren :29 3.

4 Groeps productiviteit Aantal deelnemers10; inclusief zelf-evaluatie Onderstaande grafiek geeft de verdeling van de kwaliteit, energie en focus van de prestaties weer in een tijdsspectrum. De twee kleinere grafieken onderaan tonen werktijd verdeling volgens de belangrijkheid van taken en prestatie kwaliteit, terwijl de grotere grafiek bovenaan de pagina deze twee perspectieven uitvergroot. Daarnaast worden de standpunten van de verschillende groepen van medewerkers gedetailleerd getoond. Het is belangrijk om te onthouden dat de tijdstoewijzing is gebaseerd op de inschatting van personen en dus kan gebruikt worden als indicatie, niet als absoluut gegeven. Taken : Belangrijk prestatie voldoende Belangrijk prestatie onvoldoende Minder belangrijk prestatie voldoende Minder belangrijk prestatie onvoldoende Zelf-evaluatie (7) Leidinggevende (2) Ondergeschikte (3) Collega (8) Interne klant/partner (1) Werktijd verdeling Volgens belangrijkheid van taken Taken : belangrijk minder belangrijk Volgens prestatie kwaliteit Taken : prestatie voldoende prestatie onvoldoende :29 4.

5 Rangschikking volgens belangrijkheid van de taken Voorbereiden van aannames van nieuwe mogelijke projecten Elliot De aankopen verzorgen aan competitieve prijzen Alex De voorbereiding van inhoudelijke, organisatorische en financiële veronderstellingen van nieuwe onderzoeksprojecten Het bekijken van de mogelijkheden om research projecten te financieren. Het identificeren van de meest belovende projecten voor R&D Abigail 0 Delegeren van taken en verantwoordelijkheden binnen het project team 571 organisaties 555 met het boekhoud departement Nette 533 Beheer van het team in de afdeling Projecten 523 Coördineren van de samenwerking tussen departementen voor het plannen en uitvoeren van projecten 523 Toezicht op de taakuitvoering door bepaalde werknemers 523 Coördinatie van de training Alex 500 Samenwerking met Personeelszaken Alex Acquisition of R&D staff for cooperation 500 Onderhandelen met sub-contractors Nette 466 de uitvoering van projecten Nette 466 Het project budget bijhouden Nette 466 Samenwerking met het productie departement 416 Elliot 416 Samenwerking met medewerkers van de productie afdeling om relevante informatie voor analyses verwerven Liana 416 Alex 416 De volgende rangschikking toont al de taken uitgevoerd door teamleden, in volgorde van de belangrijkste tot de minst belangrijke. De belangrijkheid van specifieke taken is gerangschikt volgens de Importance Index en gebaseerd op alle antwoorden, met inbegrip van de zelf-evaluaties van de teamleden. alle zelf Budgetteren van nieuwe projecten Elliot bindend zijn in specifieke bedrijfstakken Elliot de uitvoering van projecten Thomas Beheer van processen voor het plannen en voorbereiden van nieuwe projecten Het vaststellen van de behoefte en de mogelijkheden van externe financiering voor de onderneming en haar verschillende afdelingen Hanne Alvord Acquisitie van fondsen voor R&D met het boekhoud departement Beheer van processen voor het plannen en voorbereiden van nieuwe projecten Liana de uitvoering van projecten Nette Het project budget bijhouden Thomas 777 Voorbereiding van nieuwe projecten: de coördinatie van de inhoudelijke, financiële en organisatorische voorwaarden Elliot 0 met het boekhoud departement Alex Management van trainingsproject FOKL Alex 0 Het project budget bijhouden Alex 0 de uitvoering van projecten Thomas 722 Onderhandelen met sub-contractors 722 Het creëren van een strategie voor de verwerving van federale fondsen door het bedrijf Nette 400 bindend zijn in specifieke bedrijfstakken Liana 0 Nette Het identificeren van nieuwe mogelijkheden om federale fondsen te verwerven Elliot Alex organisaties Nette Liana 167 organisaties Alex Formuleren van economische analyses van nieuwe investeringen Liana 0 Document creatie bij nieuwe projecten Elliot :29 5.

6 Rangschikking volgens kwaliteit van taakuitvoering De volgende rangschikking toont alle taken uitgevoerd door teamleden, gerangschikt volgens oplopende waarde van de TN Index, dat is de volgorde van de beste uitvoering (Voldoende of Optimaal) tot de minst goed uitgevoerde taak (Onvoldoende of Overdreven). De volgorde van uitvoering van specifieke taken werd bepaald op basis van alle verzamelde evaluaties, met inbegrip van de zelf-evaluaties van de teamleden alle zelf Document creatie bij nieuwe projecten Elliot 94 Beheer van processen voor het plannen en voorbereiden van nieuwe projecten Liana 94 Formuleren van economische analyses van nieuwe investeringen Liana 92 Nette 90 de uitvoering van projecten Nette 90 Het creëren van een strategie voor de verwerving van federale fondsen door het bedrijf 89 bindend zijn in specifieke bedrijfstakken Elliot 88 Het project budget bijhouden Nette 85 Onderhandelen met sub-contractors Nette 85 Nette 85 Samenwerking met Personeelszaken Alex 83 met het boekhoud departement Nette 81 organisaties Nette 80 Het project budget bijhouden Alex Het vaststellen van de behoefte en de mogelijkheden van externe financiering voor de onderneming en haar verschillende afdelingen Hanne Alvord 68 Beheer van processen voor het plannen en voorbereiden van nieuwe projecten Beheer van het team in de afdeling Projecten 57 bindend zijn in specifieke bedrijfstakken Liana 56 de uitvoering van projecten Nette 55 de uitvoering van projecten Thomas 46 Het project budget bijhouden Thomas 46 Budgetteren van nieuwe projecten Elliot 44 Voorbereiden van aannames van nieuwe mogelijke projecten Elliot 38 - Management van trainingsproject FOKL Alex 38 Samenwerking met het productie departement 38 Liana 38 Toezicht op de taakuitvoering door bepaalde werknemers 32 Elliot Acquisition of R&D staff for cooperation - De aankopen verzorgen aan competitieve prijzen Alex Het identificeren van nieuwe mogelijkheden om federale fondsen te verwerven Elliot - Alex Alex Coördinatie van de training Alex de uitvoering van projecten Thomas 21 - met het boekhoud departement Alex 17 organisaties Alex 17 Coördineren van de samenwerking tussen departementen voor het plannen en uitvoeren van projecten 14 Delegeren van taken en verantwoordelijkheden binnen het project team 7 Het identificeren van de meest belovende projecten voor R&D Abigail 6 - Het bekijken van de mogelijkheden om research projecten te financieren Samenwerking met medewerkers van de productie afdeling om relevante informatie voor analyses verwerven Liana -6 Voorbereiding van nieuwe projecten: de coördinatie van de inhoudelijke, financiële en organisatorische voorwaarden Elliot -6 - De voorbereiding van inhoudelijke, organisatorische en financiële veronderstellingen van nieuwe onderzoeksprojecten -13 met het boekhoud departement Onderhandelen met sub-contractors organisaties Acquisitie van fondsen voor R&D :29 6.

7 Rangschikking volgens tijd-intensiteit bindend zijn in specifieke bedrijfstakken Elliot Management van trainingsproject FOKL Alex De volgende rangschikking toont alle taken uitgevoerd door teamleden van de meest tot de minst tijdrovende. De lengte van specifieke taken zijn geschat tijdens de zelf-evaluatie. Acquisitie van fondsen voor R&D Abigail Toezicht op de taakuitvoering door bepaalde werknemers De aankopen verzorgen aan competitieve prijzen Alex Wekelijkse tijd-intensiteit Beheer van processen voor het plannen en voorbereiden van nieuwe projecten Liana 5 Beheer van het team in de afdeling Projecten Het identificeren van de meest belovende projecten voor R&D 4 8% Het project budget bijhouden Thomas bindend zijn in specifieke bedrijfstakken Liana 38% de uitvoering van projecten Nette 30% Het identificeren van nieuwe mogelijkheden om federale fondsen te verwerven Elliot Formuleren van economische analyses van nieuwe investeringen Liana 30% de uitvoering van projecten Nette Thomas 2 Voorbereiden van aannames van nieuwe mogelijke projecten Elliot Het project budget bijhouden Nette Document creatie bij nieuwe projecten Elliot 2 Het project budget bijhouden Alex Het creëren van een strategie voor de verwerving van federale fondsen door het bedrijf 2 Samenwerking met medewerkers van de productie afdeling om relevante informatie voor analyses verwerven Liana Voorbereiding van nieuwe projecten: de coördinatie van de inhoudelijke, financiële en organisatorische voorwaarden Elliot Samenwerking met het productie departement 2 Abigail Nette 2 Coördinatie van de training Alex 20% Elliot 1 Delegeren van taken en verantwoordelijkheden binnen het project team Het vaststellen van de behoefte en de mogelijkheden van externe financiering voor de onderneming en haar verschillende afdelingen 1 Hanne Alvord Samenwerking met Personeelszaken Alex Beheer van processen voor het plannen en voorbereiden van nieuwe projecten Hanne Alvord 1 organisaties Alex Alex met het boekhoud departement Alex 1 Budgetteren van nieuwe projecten Elliot 1 Onderhandelen met sub-contractors Thomas Coördineren van de samenwerking tussen departementen voor het plannen en uitvoeren van projecten 1 Liana Nette de uitvoering van projecten 1 organisaties Nette met het boekhoud departement Nette Alex de uitvoering van projecten Het bekijken van de mogelijkheden om research projecten te financieren. Abigail 1 De voorbereiding van inhoudelijke, organisatorische en financiële veronderstellingen van nieuwe onderzoeksprojecten 1 Acquisition of R&D staff for cooperation 1 Onderhandelen met sub-contractors Nette 1 organisaties 1 met het boekhoud departement 1 Rangschikking van de teamleden volgens belangrijkheid van taken Onderstaande rangschikking toont de teamleden ingedeeld volgens de prioriteit van taken die zij verrichten. Het belang van de specifieke taken wordt bepaald door de Importance Index, berekend op basis van alle :29 7.

8 verzamelde antwoorden, inclusief de antwoorden in de zelf-evaluaties. Persoon Importance Index 701 Elliot Alex Liana 533 Nette 483 Rangschikking van de teamleden volgens de kwaliteit van hun prestaties Onderstaande rangschikking toont de teamleden ingedeeld volgens de kwaliteit van hun taak uitvoering. De kwaliteit van de uitvoering van specifieke taken wordt bepaald door de TN Index, berekend op basis van alle verzamelde antwoorden, inclusief de antwoorden in de zelf-evaluaties Persoon TN Index Nette 81 Liana 55 Elliot Alex De verdeling van de werklast Onderstaande rangschikking toont de teamleden ingedeeld van de drukst bezette tot minst druk bezette in een gemiddelde werkweek. Percentages geven aan hoeveel % van de wekelijkse werktijd nodig is voor elk teamlid om de taken uit te voeren. Deze waarden werden berekend op basis van de gemiddelde wekelijkse tijd nodig voor het uitvoeren van deze taken zoals aangegeven in de vragenlijsten van de zelf-evaluatie. Persoon Wekelijkse tijd-intensiteit 1 Elliot % Liana % % Nette % % Alex 78% :29 8.

9 Efficiency Quadrant Efficiency Quadrant is een hulpmiddel ter ondersteuning van managers in het tijds- en energiemanagement voor het team. Hier worden enkel de taken gepresenteerd die op basis van de antwoorden van de meeste deelnemers (minimum 51% van de stemmen, inclusief zelf-assessment) duidelijk in een van de vier gebieden van de Efficiency Quadrant kunnen geplaatst worden. Elk gebied bevat maximaal 5 taken die het meest voldoen aan de opgegeven criteria. Een vinkje in de kolom vermelding van de betekent dat de beoordeling van de consistent is met de evaluatie van ten minste 51% van de deelnemers Optimale effectiviteit Belangrijke taken : prestatie voldoende of optimaal en minder belangrijke taken : prestatie voldoende Indicatie door de Het project budget bijhouden Thomas de uitvoering van projecten Thomas de uitvoering van projecten Thomas Beheer van processen voor het plannen en voorbereiden van nieuwe projecten Vermoedelijke onderprestatie belangrijke taken : prestatie onvoldoende Indicatie door de met het boekhoud departement Thomas Onderhandelen met sub-contractors Acquisitie van fondsen voor R&D Abigail Vermoedelijke onderprestatie Belangrijke taken : prestatie overdreven en minder belangrijke taken : prestatie optimaal of overdreven Indicatie door de Nette de uitvoering van projecten Nette :29 9.

10 Herbekijken Minder belangrijke taken: prestatie onvoldoende Indicatie door de Geen enkele taak komt hiervoor duidelijk in aanmerking :29 10.

Task Navigator - Voorbeeld rapport. Thomas Robinson 28.06.2014. Task Navigator - Voorbeeld rapport Thomas Robinson 28.06.2014 14:29 1.

Task Navigator - Voorbeeld rapport. Thomas Robinson 28.06.2014. Task Navigator - Voorbeeld rapport Thomas Robinson 28.06.2014 14:29 1. 28.06.2014 28.06.2014 14:29 1. Inleiding Deze inleiding is vrij te bepalen bij de aanmaak van het rapport. Dit rapport geeft de diagnose resultaten weer aan de hand van vijf metingen: Contextual Scale

Nadere informatie

Task Navigator - Voorbeeld rapport. Thomas Robinson 17.04.2014. Task Navigator - Voorbeeld rapport Thomas Robinson 17.04.2014 14:25 1.

Task Navigator - Voorbeeld rapport. Thomas Robinson 17.04.2014. Task Navigator - Voorbeeld rapport Thomas Robinson 17.04.2014 14:25 1. 17.04.2014 17.04.2014 14:25 1. Inleiding Deze inleiding is vrij te bepalen bij de aanmaak van het rapport. Dit rapport geeft de diagnose resultaten weer aan de hand van vijf metingen: Contextual Scale

Nadere informatie

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 16.03.2015. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 16.03.2015 11:05 1.

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 16.03.2015. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 16.03.2015 11:05 1. 16.03.2015 16.03.2015 11:05 1. Algemene verdeling van de indicaties Aantal deelnemers: 7, Aantal indicaties 136 / 140 In het 360 diagnose proces over jouw competenties, hebben 7 mensen, waaronder jijzelf,

Nadere informatie

Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI)

Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI) Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI) Het zelfbeoordelingsformulier Het doel van deze evaluatie is om u te helpen bij het bepalen van de belangrijkste aandachtsvelden van uw leidinggevende

Nadere informatie

360 feedback rapportage voor de heer J.A. Smit van Jansen & Co

360 feedback rapportage voor de heer J.A. Smit van Jansen & Co 360 feedback rapportage voor de heer J.A. Smit van Jansen & Co 11 februari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Totaaloverzicht 2 3 Analyse per competentie 3 3.1 Analyseren 3 3.2 Doel- & resultaatgericht

Nadere informatie

Thomas Voorbeeld. Thomas Leiderschap Vragenlijst. Persoonlijk & Vertrouwelijk

Thomas Voorbeeld. Thomas Leiderschap Vragenlijst. Persoonlijk & Vertrouwelijk 360-rapport Thomas Voorbeeld Thomas Leiderschap Vragenlijst Persoonlijk & Vertrouwelijk Inhoud Inleiding Toelichting bij het 360-rapport Gemiddelde per competentie Weergave van de 5 hoogste en 5 laagste

Nadere informatie

Handleiding Auditmanager regulier dossier Versie 5.2 Juli 2015. HANDLEIDING Audit manager regulier dossier

Handleiding Auditmanager regulier dossier Versie 5.2 Juli 2015. HANDLEIDING Audit manager regulier dossier HANDLEIDING Audit manager regulier dossier 1 INHOUD 3 1.1 Indicatiegegevens 4 1.2 Anamnesekaart 5 1.3 Dagjournaal 5 1.4 Behandeltraject 6 1.5 Vragenlijst 6 1.6 Metingen 7 1.7 Tevredenheid 7 1.8 Tussentijdse

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

Smartfeedback.

Smartfeedback. Inhoud Topsport 3 Wat is Smartfeedback 4 Filosofie 5 Topsport In de sport wordt succes bepaald door de kwaliteiten van de sporters. Daarom investeren topsporters continu in hun eigen ontwikkeling. Dit

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

2 Situationeel leidinggeven

2 Situationeel leidinggeven 2 Situationeel leidinggeven Inleiding 3 Stijlen 3 Taxeren 4 Taken 5 Vragenlijst 6 Maturity-schaal 7 Leidinggevende stijl 10 Analyse stijl-maturity 15 1 2 Situationeel leidinggeven Inleiding Situationeel

Nadere informatie

Situationeel leidinggeven

Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven Inleiding Situationeel leidinggeven wil zeggen dat leidinggeven dat de manager zijn/haar stijl moet aanpassen aan de eisen van de situatie. Inschattingsvermogen en flexibiliteit

Nadere informatie

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model.

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. 1. Wat is het INK-model? Het INK-model is afgeleid van de European Foundation for Quality Management (EFQM). Het EFQM stelt zich ten doel Europese bedrijven

Nadere informatie

Focus. Evaluatie van de tien maatregelen vanuit het sectoraal akkoord in het kader van leeftijdsbewust personeelsbeleid

Focus. Evaluatie van de tien maatregelen vanuit het sectoraal akkoord in het kader van leeftijdsbewust personeelsbeleid Focus Leeftijdsbewust personeelsbeleid augustus 2011 Er wordt steeds meer nadruk gelegd op een leeftijdsbewust personeelsbeleid, zowel vanuit de organisatie zelf als vanuit maatschappelijk / politieke

Nadere informatie

HRM SCORECARD. PRESENTATIE/WORKSHOP WATCH-Consultancy in samenwerking met REEF/deelt kennis Woensdag 17 november 2010

HRM SCORECARD. PRESENTATIE/WORKSHOP WATCH-Consultancy in samenwerking met REEF/deelt kennis Woensdag 17 november 2010 HRM-scorecard HRM SCORECARD PRESENTATIE/WORKSHOP WATCH-Consultancy in samenwerking met REEF/deelt kennis Woensdag 17 november 2010 Een korte introductie Wat doet WATCH-Consultancy op het gebied van HRM-Consultancy?

Nadere informatie

Star Tracks - Rapport

Star Tracks - Rapport 1.0.201 201 Voorbeeld NV 1.0.201 1:18 1. Inleiding Deze inleiding is vrij te bepalen bij de aanmaak van het rapport. Dit rapport geeft de diagnose resultaten weer aan de hand van twee metingen: Aantal

Nadere informatie

TrainingU International Tel: 0031(0) 508539647 E. : info@trainingu.nl. Wat is de uitdaging?

TrainingU International Tel: 0031(0) 508539647 E. : info@trainingu.nl. Wat is de uitdaging? Te weinig gekwalificeerd sales personeel Te hoog verloop van sales personeel Te weinig sales productiviteit Slechte of matige sales prestaties Weinig tot geen persoonlijke toewijding Niet de juiste man

Nadere informatie

Doelgroep Het instrument analyseert de zorg op het niveau van: met name geschikt voor Individuele basisschool Ja O O Speciale basisschool 0 Ja O

Doelgroep Het instrument analyseert de zorg op het niveau van: met name geschikt voor Individuele basisschool Ja O O Speciale basisschool 0 Ja O Volledige naam van het instrument De Zorgmeter Afkorting Doelgroep Het instrument analyseert de zorg op het niveau van: met name geschikt voor ook geschikt voor Individuele basisschool Ja O O Speciale

Nadere informatie

Appraisal. Datum:

Appraisal. Datum: Appraisal Naam: Sample Candidate Datum: 08-08-2013 Over dit rapport: Dit rapport is op automatische wijze afgeleid van de resultaten van de vragenlijst welke door de heer Sample Candidate is ingevuld.

Nadere informatie

360 FEEDBACK 15/06/2012. Thomas Leiderschap Vragenlijst. Thomas Voorbeeld. Persoonlijk & Vertrouwelijk

360 FEEDBACK 15/06/2012. Thomas Leiderschap Vragenlijst. Thomas Voorbeeld. Persoonlijk & Vertrouwelijk 360 FEEDBACK 15/06/2012 Thomas Leiderschap Vragenlijst Thomas Voorbeeld Persoonlijk & Vertrouwelijk S Hamilton-Gill & Thomas International Limited 1998-2013 http://www.thomasinternational.net 1 Inhoud

Nadere informatie

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 12.11.2014. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 12.11.2014 13:25 1.

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 12.11.2014. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 12.11.2014 13:25 1. 12.11.2014 12.11.2014 13:25 1. Algemene verdeling van de indicaties Aantal deelnemers: 9, Aantal indicaties 337 / 387 In het 360 diagnose proces over jouw competenties, hebben 9 mensen, waaronder jijzelf,

Nadere informatie

Team Mirror. Handleiding Team Mirror Rapport. Vertrouwelijk document uitgegeven door

Team Mirror. Handleiding Team Mirror Rapport. Vertrouwelijk document uitgegeven door Team Mirror Handleiding Team Mirror Rapport Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be Met deze handleiding geven we je als facilitator de nodige achtergrond om de resultaten van het Team

Nadere informatie

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd >>> Overgang Maatstaf 2016 Onderstaand overzicht bevat de selectie van de geheel nieuwe eisen uit de Maatstaf 2016 en de eisen waarbij extra of andere accenten zijn gelegd, inclusief een korte toelichting.

Nadere informatie

Datum 29 maart 2017 Versie 3.1 Pagina 1 Duurzaamheid van banen binnen de Banenafspraak

Datum 29 maart 2017 Versie 3.1 Pagina 1 Duurzaamheid van banen binnen de Banenafspraak Pagina 1 Duurzaamheid van banen binnen de Banenafspraak Analyse op basis van het en de polisadministratie Pagina 2 Inhoud Korte samenvatting Inleiding p3 p4 Grafiek 1. In- en uitstroom werkzame in P5 Grafiek

Nadere informatie

Joe Jouw Ontwikkeling Eerst

Joe Jouw Ontwikkeling Eerst Competentiebeoordeling Kandidaat-rapportage Joe Jouw Ontwikkeling Eerst www.jouwontwikkelingeerst.nl - info@jouwontwikkelingeerst.nl - 06 46 13 63 21 Inhoudsopgave Inleiding 3 Basisgegevens van de rapportage

Nadere informatie

Wat zijn de succescriteria voor een partnership?

Wat zijn de succescriteria voor een partnership? Wat zijn de succescriteria voor een partnership? Chemical Power Oil & Gas Wie zijn wij Arno Gerrets Agrifirm Manager Techniek Maries van Aert Stork Technical services Consultancy Manager Onderhoud en Investeringen

Nadere informatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang. Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008

Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang. Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008 Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008 Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang Huidige uitdagingen voor organisaties Veranderd werknemersperspectief

Nadere informatie

Nieuwe teams met nieuwe taken. Coby Franken - Trainer / adviseur Anita Jonkman

Nieuwe teams met nieuwe taken. Coby Franken - Trainer / adviseur Anita Jonkman t Nieuwe teams met nieuwe taken Coby Franken - Trainer / adviseur Anita Jonkman i t Teams Zelfsturende teams Zelforganiserende teams Resultaatverantwoordelijke teams Autonome teams Zelf doen teams Bij

Nadere informatie

VASTSTELLING EN INTERPRETATIE VAN TAAKSTELLINGEN RECENTE ONTWIKKELINGEN IN ONDERZOEK

VASTSTELLING EN INTERPRETATIE VAN TAAKSTELLINGEN RECENTE ONTWIKKELINGEN IN ONDERZOEK Management accounting & control: VASTSTELLING EN INTERPRETATIE VAN TAAKSTELLINGEN RECENTE ONTWIKKELINGEN IN ONDERZOEK Taakstellingen ( targets ) vormen een belangrijk onderdeel van management control systemen.

Nadere informatie

DOMEINBESCHRIJVING 27 MEI 2014 VOORLOPIG CONCEPT

DOMEINBESCHRIJVING 27 MEI 2014 VOORLOPIG CONCEPT DOMEINBESCHRIJVING 27 MEI 2014 VOORLOPIG CONCEPT 1 VOORSTEL NIEUW DOMEIN A VAARDIGHEDEN 1.1 Doel en inhoud Dit domein omvat algemene en vakspecifieke vaardigheden die verkaveld zijn in de subdomeinen A1

Nadere informatie

360 FEEDBACK 10/08/2012. Thomas Commercieel Vragenlijst. Thomas Voorbeeld. Persoonlijk & Vertrouwelijk

360 FEEDBACK 10/08/2012. Thomas Commercieel Vragenlijst. Thomas Voorbeeld. Persoonlijk & Vertrouwelijk 360 FEEDBACK 10/08/2012 Thomas Commercieel Vragenlijst Thomas Voorbeeld Persoonlijk & Vertrouwelijk S Hamilton-Gill & Thomas International Limited 1998-2013 http://www.thomasinternational.net 1 Inhoud

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING DIVISIEMANAGER (M/V)

FUNCTIEBESCHRIJVING DIVISIEMANAGER (M/V) 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE Standplaats Gent Weddeschaal A8a A8b (Loopbaanpad Organisatie) 1 2. DOEL De strategie van de organisatie uitdragen en realiseren door het leiden, organiseren en beheren van

Nadere informatie

Themaboek IBL2 Beleidsadviseur 5

Themaboek IBL2 Beleidsadviseur 5 Project Balanced Scorecard Vakcode 56012 Verantwoordelijke dhr. H. Kevelham ECTS 6 Kwartiel 1.3 en 1.4 Competenties IBL1, IBL2, IBL3, IBL7 Prestatie-indicatoren 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 2.1, 2.2, 2.3,

Nadere informatie

Thema 1. Inleiding tot het management

Thema 1. Inleiding tot het management Thema 1 Inleiding tot het management 1. Management: definitie MANAGEMENT verwijst naar het voortdurend nemen van beslissingen en het ontplooien van activiteiten (proces) tijdens het plannen, organiseren,

Nadere informatie

Bijlage 5: Kwantitatieve analyse

Bijlage 5: Kwantitatieve analyse Bijlage 5: Kwantitatieve analyse Deze bijlage bevat een beschrijving van de kwantitatieve analyse, zoals die is uitgevoerd op de 26 vragen in de vragenlijst. Analyses op het niveau van de (26) afzonderlijke

Nadere informatie

Common Assessment Framework

Common Assessment Framework Common Assessment Framework 0 1 INHOUD Het gemeenschappelijk zelfevaluatiekader voor Overheidsdiensten - Evaluatie van de criteria - Factoren Criterium 1 : Leiderschap Criterium 2 : Strategie en Planning

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING SENIOR PROJECTLEIDER (M/V)

FUNCTIEBESCHRIJVING SENIOR PROJECTLEIDER (M/V) 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE Standplaats Gent Weddeschaal A8a A8b (Loopbaanpad Projecten) 1 2. DOEL De strategie van de organisatie uitdragen en realiseren door het beheren van een projectenportefeuille.

Nadere informatie

360 feedback competentieanalyse

360 feedback competentieanalyse 60 feedback competentieanalyse Kandidaat-rapportage Sara Berger accountmanager 2 februari 20 Frans Halslaan 0 9 LJ Woudenberg T 0-286790 I www.kat-haros.nl E info@kat-haros.nl Inhoudsopgave Inleiding Basisgegevens

Nadere informatie

European Sick Leave Index Voorbeeldklant

European Sick Leave Index Voorbeeldklant European Sick Leave Index Voorbeeldklant Wij danken u voor de deelname aan het onderzoek European Sick Leave Index. Dit initiatief is ontwikkeld om te beantwoorden aan een groeiende vraag naar inzichten

Nadere informatie

Performance Management: Nieuwe Stijl

Performance Management: Nieuwe Stijl Van prestatiedoelen naar intrinsieke motivatie Performance Management: Nieuwe Stijl HR Live 2017 En wie zijn wij? Roxane Vercauteren Performance management gaat niet over je salaris maar over je ontwikkeling!

Nadere informatie

Rapport Management i360. Test Kandidaat

Rapport Management i360. Test Kandidaat Rapport Management i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt

Nadere informatie

De zin en onzin van meten in

De zin en onzin van meten in De zin en onzin van meten in HRM SOPHIE DE WINNE SSPM congres: In search of HRM Measurement Het Pand, Gent 1 25 oktober 2011 INHOUD Strategisch denkkader Waarom effecten van HRM meten? Soorten metingen

Nadere informatie

360 FEEDBACK 30/07/2013. Thomas Vragenlijst

360 FEEDBACK 30/07/2013. Thomas Vragenlijst 360 FEEDBACK 30/07/2013 Thomas Vragenlijst Thomas Voorbeeld Persoonlijk & Vertrouwelijk S Hamilton-Gill & Thomas International Limited 1998-2013 http://www.thomasinternational.net 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding

Nadere informatie

Cover Page. The handle holds various files of this Leiden University dissertation.

Cover Page. The handle  holds various files of this Leiden University dissertation. Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/20566 holds various files of this Leiden University dissertation. Author: Wit, Frank R.C. de Title: The paradox of intragroup conflict Issue Date: 2013-02-28

Nadere informatie

EFFECTIEVE DOELSTELLINGEN VOOR FLEET MANAGERS

EFFECTIEVE DOELSTELLINGEN VOOR FLEET MANAGERS EFFECTIEVE DOELSTELLINGEN VOOR FLEET MANAGERS EEN SUCCESVOLLE STRATEGIE VOOR 2019 UITSTIPPELEN INLEIDING Wanneer u op reis gaat, is het niet genoeg om alleen de bestemming te kennen. U moet een duidelijke

Nadere informatie

360 feedback competentieanalyse

360 feedback competentieanalyse 60 feedback competentieanalyse Kandidaatrapportage Sara Berger Demo accountmanager 10 april 201 Boogschutterstraat 1C 72 AE Apeldoorn T 06678169 I www.isagroup.nl E hester@isagroup.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Overheidsorganisatie van het jaar

Overheidsorganisatie van het jaar Overheidsorganisatie van het jaar Persoonlijke info Naam:* Voornaam:* Organisatie* E-mail van de contactpersoon:* Adres:* Telefoon:* Mijn overheidsorganisatie:* -- Selecteer -- Preselectie Om de preselectie

Nadere informatie

Onderzoek naar BI-maturiteit van lokale besturen

Onderzoek naar BI-maturiteit van lokale besturen Performance Management Dag Smart Cities 17/12/2013 Mechelen Onderzoek naar BI-maturiteit van lokale besturen Dries Van Nieuwenhuyse Onderzoeker BICC Thomas More Agenda Performance Management en BBC BI

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

Werkbelevingsonderzoek 2013

Werkbelevingsonderzoek 2013 Werkbelevingsonderzoek 2013 voorbeeldrapport Den Haag, 17 september 2014 Ipso Facto beleidsonderzoek Raamweg 21, Postbus 82042, 2508EA Den Haag. Telefoon 070-3260456. Reg.K.v.K. Den Haag: 546.221.31. BTW-nummer:

Nadere informatie

Business Case Beverages Group Verkiezing Supply Chain Professional 2011

Business Case Beverages Group Verkiezing Supply Chain Professional 2011 Business Case Beverages Group Verkiezing Supply Chain Professional 2011 Patrick Gunther 11 April 2011 Business Case Patrick Gunther April 2011 1 1. Inleiding Deze business case geeft een overzicht van

Nadere informatie

artikel SUSTAINGRAPH TECHNISCH ARTIKEL

artikel SUSTAINGRAPH TECHNISCH ARTIKEL SUSTAINGRAPH TECHNISCH ARTIKEL SUSTAINGRAPH is een Europees project, gericht (op het verbeteren van) de milieuprestaties van Europese Grafimediabedrijven binnen de productlevenscyclus van hun grafimedia

Nadere informatie

Personeelsplanning en werklastmeting: status quaestionis Prof. dr. em. Roger Depré Instituut voor de Overheid

Personeelsplanning en werklastmeting: status quaestionis Prof. dr. em. Roger Depré Instituut voor de Overheid Personeelsplanning en werklastmeting: status quaestionis Prof. dr. em. Roger Depré Instituut voor de Overheid 1 Het concept werklastmeting: doelstellingen In kaart brengen van de productie van het gerecht,

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Expert competentie-rapportage en ontwikkelgids. Sara Berger 17 maart 2010

TMA Talentenanalyse. Expert competentie-rapportage en ontwikkelgids. Sara Berger 17 maart 2010 TMA Talentenanalyse Expert competentie-rapportage en ontwikkelgids Sara Berger 17 maart 2010 T +31 (0)30 2670444 I www.tma-assessment.com E info@tma-assessment.com Inhoudsopgave Inhoudsopgave: Inleiding

Nadere informatie

360 feedback competentieanalyse

360 feedback competentieanalyse 60 feedback competentieanalyse Kandidaat-rapportage Sara Berger 7 maart 200 T + (0)0 2670 I www.tma-assessment.com E info@tma-assessment.com Inhoudsopgave Inleiding Basisgegevens van de rapportage Geselecteerde

Nadere informatie

Naast basiscompetenties als opleiding en ervaring kunnen in hoofdlijnen bijvoorbeeld de volgende hoofd- en subcompetenties worden onderscheiden.

Naast basiscompetenties als opleiding en ervaring kunnen in hoofdlijnen bijvoorbeeld de volgende hoofd- en subcompetenties worden onderscheiden. Competentieprofiel Op het moment dat duidelijk is welke kant de organisatie op moet, is nog niet zonneklaar wat de wijziging gaat betekenen voor ieder afzonderlijk lid en groep van de betreffende organisatorische

Nadere informatie

Thomas Voorbeeld. Thomas Leiderschap Vragenlijst. Persoonlijk & Vertrouwelijk

Thomas Voorbeeld. Thomas Leiderschap Vragenlijst. Persoonlijk & Vertrouwelijk 360-rapport Thomas Voorbeeld Thomas Leiderschap Vragenlijst Persoonlijk & Vertrouwelijk Inhoud Inleiding Toelichting bij het 360-rapport Gemiddelde per competentie Weergave van de 5 hoogste en 5 laagste

Nadere informatie

European Sick Leave Index Klant

European Sick Leave Index Klant European Sick Leave Index Wij danken u voor de deelname aan het onderzoek European Sick Leave Index. Dit initiatief is ontwikkeld om te beantwoorden aan een groeiende vraag naar inzichten in het effect

Nadere informatie

Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek 2017 Versie 1.0.0 Drs. J.J. Laninga maart 2016 MTO-CQI www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde medewerkerstevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Art. 3. De subsidie, vermeld in artikel 4, kan ten vroegste ingaan vanaf 1 april 2019 en kan uiterlijk lopen tot en met 31 maart 2021.

Art. 3. De subsidie, vermeld in artikel 4, kan ten vroegste ingaan vanaf 1 april 2019 en kan uiterlijk lopen tot en met 31 maart 2021. Besluit van de Vlaamse Regering van 22 februari 2019 (BS ) houdende de toekenning van een subsidie voor een vernieuwend project werknemersstatuut van de kinderbegeleider gezinsopvang Hoofdstuk 1. Algemene

Nadere informatie

Brancherapportage 2011 GGZ 2011

Brancherapportage 2011 GGZ 2011 Brancherapportage 2011 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Uitleg bij de rapportage en actie...3 2. Quickview benchmark Zorg...7 3. Quickview benchmark NTI...9 4. Scores op de thema's benchmark Zorg...11

Nadere informatie

BluefieldFinance Samenvatting Quickscan Administratieve Processen Light Version

BluefieldFinance Samenvatting Quickscan Administratieve Processen Light Version BluefieldFinance Samenvatting Quickscan Administratieve Processen Light Version Introductie Quickscan De financiële organisatie moet, net zo als alle andere ondersteunende diensten, volledig gericht zijn

Nadere informatie

CQ-Index VV&T Zorg Thuis. Zorgcentrum de Blanckenborg Thuiszorg Stichting Blanckenbörg. Rapportage ervaringsonderzoek onder thuiswonende cliënten

CQ-Index VV&T Zorg Thuis. Zorgcentrum de Blanckenborg Thuiszorg Stichting Blanckenbörg. Rapportage ervaringsonderzoek onder thuiswonende cliënten CQ-Index VV&T Zorg Thuis Zorgcentrum de Blanckenborg Thuiszorg Stichting Blanckenbörg Rapportage ervaringsonderzoek onder thuiswonende cliënten 2017 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 4 1.1 Inleiding... 4

Nadere informatie

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Introductie In het EQUAL Request project wordt getracht de participatie van het individu in het eigen reïntegratietraject te vergroten. Hiervoor moet het individu

Nadere informatie

PLUS-manager. Module binnen epd-software FysioRoadmap FRM-N1305

PLUS-manager. Module binnen epd-software FysioRoadmap FRM-N1305 PLUS-manager Module binnen epd-software FysioRoadmap FRM-N1305 PLUS-manager Inhoud Introductie...3 1. Registratie...3 2. Het audit-traject...4 Inclusiecriteria...6 De lijsten...6 Het controleformulier...7

Nadere informatie

Prestatiebeloning werkt nauwelijks, maar prestatieafstemming

Prestatiebeloning werkt nauwelijks, maar prestatieafstemming Prestatiebeloning werkt nauwelijks, maar prestatieafstemming werkt wel André de Waal Prestatiebeloning wordt steeds populairder bij organisaties. Echter, deze soort van beloning werkt in veel gevallen

Nadere informatie

Competency Check. Datum:

Competency Check. Datum: Competency Check Naam: Sample Candidate Datum: 08-08-2013 Over dit rapport: Dit rapport is op automatische wijze afgeleid van de resultaten van de vragenlijst welke door de heer Sample Candidate is ingevuld.

Nadere informatie

Marieke de Vries. 21 mei 2007. 360 feedback

Marieke de Vries. 21 mei 2007. 360 feedback Marieke de Vries 1 mei 007 60 feedback 1 Inhoudsopgave Inleiding Basisgegevens van de rapportage Geselecteerde competenties Toelichting overzichten 6 Algemeen overzicht 8 Gedetailleerd overzicht 9 Sterkte

Nadere informatie

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Methoden van het Wetenschappelijk Onderzoek: Deel II Vertaling pagina 83 97

Methoden van het Wetenschappelijk Onderzoek: Deel II Vertaling pagina 83 97 Wanneer gebruiken we kwalitatieve interviews? Kwalitatief interview = mogelijke methode om gegevens te verzamelen voor een reeks soorten van kwalitatief onderzoek Kwalitatief interview versus natuurlijk

Nadere informatie

Strategisch samenwerken: Open Innoveren met partijen. 26 mei 2011 Pepijn Vos

Strategisch samenwerken: Open Innoveren met partijen. 26 mei 2011 Pepijn Vos Strategisch samenwerken: Open Innoveren met partijen 26 mei 2011 Pepijn Vos Pepijn Vos Forthcoming: Handbook: Strategic Alliance management Tjemkes (VU), Vos (TNO), Burgers (Neyrode) Focus Tijdelijke (contractuele)

Nadere informatie

Ronald van Nattem Hoofd Beheer en Onderhoud Dienst Huisvesting. TU/e sciencepark 2014

Ronald van Nattem Hoofd Beheer en Onderhoud Dienst Huisvesting. TU/e sciencepark 2014 Ronald van Nattem Hoofd Beheer en Onderhoud Dienst Huisvesting TU/e sciencepark 2014 Technische Universiteit Eindhoven Organisatie Students: 8,500 Research staff: 1,902 Full professors: 130 PhD students:

Nadere informatie

Oracle Cloud. Helptekst bij Documents Cloud Service Analytics E

Oracle Cloud. Helptekst bij Documents Cloud Service Analytics E Oracle Cloud Helptekst bij Documents Cloud Service Analytics E76263-02 Oracle Cloud Helptekst bij Documents Cloud Service Analytics, E76263-02 Copyright (c)2015, 2016, Oracle en/of geaffilieerde bedrijven.

Nadere informatie

Strategisch Talentmanagement. Boudewijn Overduin

Strategisch Talentmanagement. Boudewijn Overduin Strategisch Talentmanagement Boudewijn Overduin Even voorstellen Boudewijn Overduin Oprichter en voormalig CEO van Vergouwen Overduin Passie voor strategisch HR met als centrale thema s: Resultaatgerichtheid

Nadere informatie

Inleiding... 9. Hoofdstuk 2: Positie van de leidinggevenden op middenkaderniveau

Inleiding... 9. Hoofdstuk 2: Positie van de leidinggevenden op middenkaderniveau Inhoud Inleiding... 9 Hoofdstuk 1: Managen versus leidinggeven... 13 1.1 Management... 13 1.2 Leiding geven... 13 1.3 Competenties en taakaspecten van de leidinggevende... 16 1.4 Samenvattend... 16 Hoofdstuk

Nadere informatie

Hefbomen van Leiderschap. Simpel. Voorspellend. Invloedrijk.

Hefbomen van Leiderschap. Simpel. Voorspellend. Invloedrijk. Hefbomen van Leiderschap Simpel. Voorspellend. Invloedrijk. Excellente Competentiemodellen Organisaties zoeken naar simpele, praktische middelen voor de ontwikkeling van leiderschap. Een grote focus op

Nadere informatie

Medewerkertevredenheidsonderzoek De Woonplaats

Medewerkertevredenheidsonderzoek De Woonplaats Medewerkertevredenheidsonderzoek Meting september 2006 Referentie: 1d7ded35-93c8-42cb-9950-2976b36c7cec Meting september 2006 Definitieve respons - - Medewerkertevredenheidsonderzoek - 2e meting Groep

Nadere informatie

Workshop HR-scan. Naar een duurzaam HRM beleid

Workshop HR-scan. Naar een duurzaam HRM beleid Workshop HR-scan Naar een duurzaam HRM beleid Inhoud Voorstelling Wat is Human Resources? Overzicht bestaande tools Waarom de HRM Cockpit? Doel van de HRM Cockpit Opbouw van het model De HRM Cockpit Aan

Nadere informatie

Beleid en implementatie aanpak ouderenmishandeling.

Beleid en implementatie aanpak ouderenmishandeling. Beleid en implementatie aanpak ouderenmishandeling. 1. Sociaal beleid in breder verband Ontwikkelen beleid: een complex proces Het ontwikkelen en implementeren van beleid voor preventie en aanpak van grensoverschrijdend

Nadere informatie

Profiel Administratief Medewerker HR

Profiel Administratief Medewerker HR Profiel Administratief Medewerker HR Voor meer informatie over deze functie: Ingrid La Haye, Manager HR 06 23 07 71 54, ilahaye@bazaltgroep.nl Sluitingsdatum: 24 maart 2019 1. Organisatie De Bazalt Groep

Nadere informatie

organisatie aandacht voor duurzame inzetbaarheid

organisatie aandacht voor duurzame inzetbaarheid Peiling draagvlak voor duurzame onder leden van Transvorm - 2014 In 2012 is Transvorm gestart met het programma, vitaliteit & arbeidsproductiviteit. Tijdens de kick off bijeenkomst in het najaar zijn ook

Nadere informatie

Bedrijfsscan Visie & Strategie DI-beleid

Bedrijfsscan Visie & Strategie DI-beleid BEDRIJFSSCAN Visie & Strategie 1. Er is een duidelijke missie/visie en doelstelling geformuleerd ten aanzien van duurzame inzetbaarheid nu en in de nabije toekomst 2. Er is goed zicht op interne en externe

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.2 Operationeel leidinggeven

FUNCTIEFAMILIE 5.2 Operationeel leidinggeven Doel van de functiefamilie Aansturen van medewerkers en organiseren en superviseren van hun dagelijkse werkzaamheden teneinde een efficiënte en continue werking van het eigen team te garanderen en zodoende

Nadere informatie

E.ON Cleaner & better energy

E.ON Cleaner & better energy E.ON Cleaner & better energy Onze strategie Van Europese energieproducent naar internationale aanbieder van & Minder kapitaal, meer waarde effectieve organisatie Van Geïntegreerd in hele waardeketen centraal

Nadere informatie

Competentietest. Hoe werkt de test?

Competentietest. Hoe werkt de test? Competentietest Dit is een test die jou en de andere militanten in je bedrijf kan helpen om vrij eenvoudig en snel na te gaan hoe ver competentiemanagement in je eigen bedrijf ontwikkeld en/of ingevoerd

Nadere informatie

Leidraad voor inbedding in HRM-beleid

Leidraad voor inbedding in HRM-beleid Leidraad voor inbedding in HRM-beleid Voor je ligt een leidraad om de instrumenten van het talent@werkplek -project (de scan en de agenda s verzameld in de box@werkplek) in te bedden in het HRM-beleid

Nadere informatie

kritiekgesprekken voeren.

kritiekgesprekken voeren. STUDIEFICHE CVO DE AVONDSCHOOL Opleiding HBO5 Bedrijfsbeleid (90 studiepunten) Module Bedrijfspsychologie (9 studiepunten) Plaats van de module in de opleiding: In deze module leer je de basisvaardigheden

Nadere informatie

Zorg voor functionele beoordelingen Een handboek voor HR professionals

Zorg voor functionele beoordelingen Een handboek voor HR professionals Zorg voor functionele beoordelingen Een handboek voor HR professionals Inhoudsopgave 1. 2.. 4. 5. Introductie Word een expert op het gebied van beoordelingen door het lezen van dit boek Beoordelingen als

Nadere informatie

DIGITALE WISKUNDIGE GELETTERDHEID

DIGITALE WISKUNDIGE GELETTERDHEID DIGITALE WISKUNDIGE GELETTERDHEID In PISA werd de schriftelijke test naar wiskundige geletterdheid van de leerlingen aangevuld met een digitale test in van de deelnemende landen/economieën, waaronder ook

Nadere informatie

6 DIAGNOSTICEREN VAN PROCESSEN PPI-MODEL

6 DIAGNOSTICEREN VAN PROCESSEN PPI-MODEL 6 DIAGNOSTICEREN VAN PROCESSEN PPI-MODEL Inleiding Deel 2 van dit werkboek richt zich op het diagnosticeren en verbeteren van de individuele onderdelen van het Professional Performance Improvement model,

Nadere informatie

Onderzoek naar de effectiviteit van Business Control 2018

Onderzoek naar de effectiviteit van Business Control 2018 Onderzoek naar de effectiviteit van Business Control 2018 Eerste inzichten v Rotterdam, december 2018 Inleiding tot deze eerste inzichten Inleiding tot ons onderzoek FinTouch doet 2-jaarlijks onderzoek

Nadere informatie

Hoe je zorgt voor veranderbereidheid bij medewerkers

Hoe je zorgt voor veranderbereidheid bij medewerkers Hoe je zorgt voor veranderbereidheid bij medewerkers Succesvol reorganiseren Hoe je zorgt voor veranderbereidheid bij medewerkers Succesvol reorganiseren Rijksorganisaties hebben te maken met veranderingen

Nadere informatie

TMA 360º feedback Flexibel en online. TMA 360º feedback werkboek. Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse

TMA 360º feedback Flexibel en online. TMA 360º feedback werkboek. Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse Haal het maximale uit de TMA 360º fb competentieanalyse Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt

Nadere informatie

Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject

Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject Augustus 2011 Waar werknemers onderdeel zijn van een organisatie, wordt beoordeeld.

Nadere informatie

De status van mobiel intranet

De status van mobiel intranet De status van mobiel intranet White paper Bilthoven, 26 april 2012 Sabel Online Lonneke Theelen E Lonneke@sabelonline.nl T (088) 227 22 00 W www.sabelonline.nl http://nl.linkedin.com/in/lonneketheelen

Nadere informatie

Monitor naleving rookvrije werkplek 2006

Monitor naleving rookvrije werkplek 2006 Monitor naleving rookvrije werkplek 2006 METINGEN 2004 EN 2006 B. Bieleman A. Kruize COLOFON St. INTRAVAL Postadres: Postbus 1781 9701 BT Groningen E-mail info@intraval.nl Kantoor Groningen: Kantoor Rotterdam:

Nadere informatie