Koningin Wilhelmina School

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Koningin Wilhelmina School"

Transcriptie

1 Koningin Wilhelmina School Informatie groep /2018

2 Beste ouders/verzorgers van groep 8, Een woord vooraf Het zal dit jaar veel gaan over cijfers, scores, vaardigheden, prestaties, roosters, vakken, eindtoetsen, CITO s, eindtermen- en ga zo maar door. Maar door al die dingen heen gaat het in wezen maar om één ding : uw kind. Wij hopen en zullen er alles aan doen om, samen met u en uw kind, die waardevolle schat ook dit jaar aan het glimmen en stralen te krijgen. In dit boekje vindt u informatie over groep 8. Allereerst zal algemene informatie worden toegelicht. Vervolgens gaan wij dieper in op het tijdspad in groep 8. Daarna zal een korte inhoudelijke oriëntatie van de vakken worden gegeven. Tenslotte volgt er informatie over het klassenmanagement. Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er nog vragen zijn, dan bent u altijd van harte welkom. Hartelijk groet, Marijke Boudewijns, Petra Timmers en Lesanka Donselaar. 2.

3 Algemene informatie Adresgegevens Mailadres Marijke: Mailadres Petra: Mailadres Lesanka: Afval Gedurende het vorige schooljaar zijn alle basisscholen in Baarn begonnen met het scheiden van afval. De gemeente is erg blij met deze actie van de scholen en maakt naar alle kinderen in Baarn een mooi gebaar: Alle kinderen krijgen een dopper en een brooddoos. Wij hopen dat alle kinderen deze gaan gebruiken. Het doel is namelijk om de hoeveelheid afval terug te dringen. Daarom geven wij alle pakjes en zakjes (met uitzondering van GFT-afval) weer mee terug naar huis. Schooltijden Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: Woensdag: uur uur Om 8.20 uur gaat de eerste bel, de kinderen kunnen dan naar de groep gaan. Om 8.30 uur verwachten we de kinderen in de klas om te kunnen beginnen. Gym We gymmen op woensdag en vrijdag. Er wordt verwacht dat de kinderen goede, fatsoenlijke gymkleren dragen (geen spijkerstof) en goede gymschoenen (geen zwarte zolen). Op vrijdag zal juf Gerina de gymlessen verzorgen. Fruitdag Maandag en woensdag is bij ons op school fruitdag. Het is dan niet de bedoeling dat kinderen een koek eten. Wilt u uw kind dan fruit meegeven? Materiaal Het is niet de bedoeling dat kinderen van thuis spullen meenemen. Denkt u aan potloden, pennen, stiften, lijm, kneedgum en allerlei andere dingen. Wij zorgen dat er op school voldoende materiaal aanwezig is zodat kinderen dit kunnen gebruiken. We kiezen hier voor zodat de kinderen niet afgeleid kunnen worden tijdens de lessen en dat de laatjes niet te vol zitten. De kinderen in groep 8 schrijven met een rollerpen. Deze hebben ze van school gekregen. Bij een kapotte pen door onzorgvuldig gebruik moeten de leerlingen een nieuwe pen betalen. Als een pen door derden kapot wordt gemaakt of per ongeluk kapot gaat, dan krijgt de leerling 1 keer een nieuwe 3.

4 pen. Dit wordt genoteerd. Mocht het nog een keer gebeuren, dan moet deze vergoed worden door degene die hem kapot heeft gemaakt. Parnassys In Parnassys kunt u de gespreksverslagen van de gesprekken lezen. Ook kunt u uw gegevens aanpassen. Bent u uw mailadres kwijt, dan kunt u die opvragen bij Margriet van Wijk (administatie@kws-baarn.nl). Werkdagen maandag, dinsdag woensdag (één keer in de twee weken) donderdag en vrijdag juf Petra juf Lesanka/ juf Marijke juf Marijke Ziekmelding Mocht uw kind ziek of afwezig zijn, wilt u dit dan voor schooltijd via de mail laten weten. Voor praktische zaken of vragen kunt u ook even binnenlopen of mailen. Mocht u inhoudelijke vragen hebben of een gesprek met de leerkracht willen, dan nemen wij daar graag de tijd voor na schooltijd. 4.

5 Tijdspad groep 8 Augustus/september Kennismaking In de eerste weken van het nieuwe schooljaar staat de kennismaking tussen leerkracht, ouders en kinderen centraal. Concreet betekent dit dat alle ouders worden uitgenodigd voor de startgesprekken (woensdag 30 augustus). Doel hiervan is dat ouders informatie verstrekken die wij als leerkrachten het komend schooljaar kunnen gebruiken. Er wordt nog geen schooladvies gegeven, maar de uitslag van de CITO eind groep 7 kan wel ter sprake komen. De persoonlijke kennismaking met kinderen vindt plaats in de vorm van individuele gesprekken. Deze kindgesprekken hebben als doel zicht te krijgen op de behoeftes van leerlingen. Onder andere de resultaten van de CITO eind groep 7, het welbevinden van het kind en sociale positie in de groep worden besproken. Daarnaast kan het kind leerdoelen opstellen voor het komend schooljaar. November Voorlichting voortgezet onderwijs Dit jaar maakt uw kind een keuze voor een nieuwe school. Wij willen u natuurlijk zoveel mogelijk helpen om een juiste keuze te maken. We zullen daarom een voorlichtingsavond organiseren waar we twee middelbare scholen uitnodigen om voorlichting te geven over de procedure van aanmelden en het doorlopen van de middelbare school. November Voorlopig adviesgesprekken De voorlopig adviesgesprekken zullen gevoerd worden door de leerkracht en soms IB er, met zowel de ouders als het kind. Als school vinden wij het belangrijk om te werken vanuit het drieluik ouderschool-kind en wij denken door deze vorm te gebruiken dit in de praktijk te brengen. Daarnaast vinden wij in het verlengde van de kindgesprekken het van belang dat kinderen zelf een bepaalde verantwoordelijkheid dragen wat betreft het advies. Het advies baseren wij op het leerlingvolgsysteem, methodetoetsen en werkhouding. Januari Open dagen Na de voorlopig adviesgesprekken weten u en uw kind op welke scholen georiënteerd kan worden. In de maanden januari en februari zijn er veel open dagen en scholenmarkten. Tegen die tijd krijgt u van ons een VO gids, die een overzicht van alle data geeft. Als uw kind de keus heeft gemaakt voor een bepaalde school, dan kunt u bij ons of bij de desbetreffende school (vaak op de website) het inschrijfformulier halen. De aanmeldingen voor de Waldheim Mavo, Het Baarnsch Lyceum en het Griftland College worden op de basisschool ingeleverd. Voor de andere scholen kunt u het formulier zelf opsturen. Wij ontvangen in het laatste geval graag een kopie van de aanmelding, zodat wij weten waar wij onze gegevens naartoe kunnen sturen. Voor 2 maart moeten alle formulieren ingeleverd zijn. Bij sommige scholen (bijvoorbeeld de Waldheim) verloopt de aanmeldingsprocedure net even iets anders. In januari krijgt u van ons een mail hierover. 5.

6 Februari Definitief advies In februari krijgen de kinderen hun definitieve advies mee. Wettelijk zijn wij verplicht vóór 1 maart een definitief schriftelijk schooladvies te geven aan elk kind. April Eindtoets groep 8 De centrale eindtoets wordt in het schooljaar 2017/2018 afgenomen op 17, 18 en 19 april De centrale eindtoets bestaat uit de onderdelen taal, rekenen en wereldoriëntatie. Wij informeren u t.z.t. nog over de manier van afname (papier of digitaal). Voor meer informatie over de centrale eindtoets verwijzen wij u naar de volgende website: Mei/juni Musical voorbereiden Na de eind CITO werken wij nog hard door. Het is belangrijk dat kinderen eindniveau groep 8 beheersen voor de start van het voortgezet onderwijs. Na de meivakantie starten wij meestal met de voorbereidingen van de musical. Wij beginnen met het aanleren van liedjes en vervolgens breidt het zich steeds meer uit. Juni/juli Seksuele voorlichting Sinds december 2012 zijn relationele en seksuele vorming toegevoegd aan de kerndoelen van het basisonderwijs. Daarom geven wij tegen het einde van het schooljaar seksuele voorlichting. Wanneer deze start, mailen wij uiteraard. Onze ervaring is dat sommige kinderen thuis graag deze lessen bespreken, terwijl andere kinderen liever er thuis niet over beginnen. Juli Kamp Op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 juni 2018 gaan wij op kamp. 6.

7 Vakinhoudelijke informatie Huiswerk Algemeen Uw kind krijgt meer huiswerk dan vorig jaar. Het huiswerk staat minimaal één week (maar meestal al langer) van te voren vast. U kent uw kind het best. Help het met het huiswerk zelf, maar ook (en zeker aan het begin van het schooljaar) met het maken van een planning. Het kan goed zijn om letterlijk leermomenten in de agenda te plannen. Natuurlijk in gesprek met én afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van uw kind. Als u het nú goed aanpakt, brengt u uw kind met een beetje geluk voor zijn of haar hele leven een goede attitude bij. Omgekeerd gaat het helaas ook op. Mocht u problemen ervaren, wacht niet en kom even langs. In de klas kan ik uw kind dan ook extra helpen met het agendagebruik. Frequentie Hieronder vindt u een overzicht welk huiswerk op welke dag gegeven wordt en met wat voor doel. Het huiswerk wordt op school nagekeken en gecontroleerd. Dag Vak Doel Maandag - maak huiswerk Spelling (werkwoorden) (starten we mee na de herfstvakantie) Dinsdag - maak huiswerk Redactiesommen Vaardigheden als verbanden en relaties leggen en omgang met verhaalsommen worden geoefend. Woensdag - maak huiswerk Spelling (grammatica + categorie woorden) Inprenten van categorie woorden die in de klas aan bod komen. Donderdag maak huiswerk Twee werkbladen (voor en achterkant) Begrijpend lezen Oefenen met het toepassen van de leesstrategieën en daarnaast oefenen met nauwkeurig lezen en werken. Vrijdag leerhuiswerk Engels Met oog op het voortgezet onderwijs is het van belang dat kinderen woordenschat opbouwen en ervaring opdoen met spreekvaardigheid. In de klas oefenen wij veel spreekvaardigheid. Iedere dinsdag zal een overhoring van Engelse woordjes (aangeboden in de les) de woordenschat verbreden. 7.

8 Daarnaast komt nog het leerhuiswerk van verschillende zaakvakken zoals aardrijkskunde, natuur en geschiedenis. Wellicht vindt u het huiswerk wat veel. Wij bespreken de frequentie van huiswerk met middelbare scholen. Zij geven aan dat de kinderen op deze manier goed voorbereid worden op de hoeveelheid huiswerk van de middelbare school. Overzicht huiswerk begin schooljaar - herfstvakantie Schoolweek Huiswerk: 1 (21-25 augustus) do 24 augustus: huiswerk instructie 2 (28 augustus - 01 do 31 augustus: BSL: sporten? september) vrij 1 september: 3 (04-08 september) 4 (11-15 september) 5 (18-22 september) 6 (25-29 september) 7 (02-06 oktober) 8 (09-13 oktober) di 5 september: redactiesommen 2 wo 6 september: Spelling: bezittelijk voornaamwoord, blz. 38 do 7 september: BSL: Werken bij de KLM + Rekenbasistoets vrij 8 september: S.O. Engels Unit 1 woorden + zinnen 1 di 12 september: redactiesommen 3 wo 13 september: Spelling: trema meervoud, blz. 39 do 14 september: BSL: Koraal vrij 15 september: S.O. Engels Unit 1 woorden + zinnen 2 di 19 september: redactiesommen 4 wo 20 september: Spelling: lastige werkwoorden les 1, blz. 40 do 21 september: BSL: Fotomodel worden vrij 22 september: S.O. Engels Unit 1 woorden + zinnen 3 di 26 september: redactiesommen 5 wo 27 september: Spelling: lastige werkwoorden les 2, blz. 41 do 28 september: BSL: Haar vrij 29 september: S.O. Engels Unit 1 woorden + zinnen 4 di 3 oktober: redactiesommen 6 wo 4 oktober: Spelling: bezittelijk voornaamwoord, blz. 42 do 5 oktober: BSL: Vleesetende planten vrij 6 oktober: Toets Engels Unit 1, alle woorden en zinnen di 10 oktober: redactiesommen 7 wo 11 oktober: Spelling: lastige werkwoorden, blz. 43 do 12 oktober: BSL: Het grote basisschoolspel vrij 13 oktober: S.O. Engels Unit 2 woorden + zinnen 1 8.

9 Buiten de methodes om: Creatieve middagen Ook in dit schooljaar hebben wij weer creatieve middagen op de KWS. Tijdens deze middagen worden de kinderen van groep 5 t/m 8 gemixt en zullen er verschillende onderdelen aan bod komen waarbij kinderen hun creatieve vaardigheden kunnen ontwikkelen en inzetten. De creatieve middagen zullen plaatsvinden op de donderdagmiddag. ICT De inzet van ICT geven wij op de KWS op de volgende manier vorm: - In de bovenbouw werken wij met Chromebooks (laptops). Wij zetten deze dagelijks in door oefensoftware aan te bieden bij de lesmethodes. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om één keer in de week alle kinderen te voorzien van een Chromebook. Wij kunnen zo klassikaal bepaalde oefensoftware inzetten, maar ook kinderen bepaalde ICTbasisvaardigheden aanleren. Hierbij kunt u denken aan het werken met Word, Google en het aanmaken van accounts, - Juf Margriet start over een paar weken met LEGO WeDo, een programma waarbij kinderen leren programmeren. Dit zal een onderdeel worden van de creatieve middagen zodat alle kinderen van de bovenbouw een keer met dit leermiddel in aanraking zullen komen. Leesbevordering Eén van de speerpunten bij ons op school is het bevorderen van de leesmotivatie en de leestechniek. Lezen staat iedere dag op ons lesprogramma. Daarnaast werken wij op de volgende manieren aan leesbevordering: - Wij gaan één keer in de week met de kinderen naar onze schoolbibliotheek. Wij begeleiden ze dan bij het kiezen van een leesboek. Mocht uw kind het leuk vinden om een boek van thuis mee te nemen, dan is dat natuurlijk toegestaan. Onze ervaring is dat het stimuleren van lezen vanuit thuis uw kind enorm helpt bij de leesontwikkeling op school. - Daarnaast geven wij les uit onze methode Lekker lezen waarbij het technisch lezen centraal staat. - De boekenbeurten plannen wij vanaf de herfstvakantie tot en met januari. Het informatieblad vindt u op onze website ( Te zijner tijd krijgt u een overzicht van de data. - De Kinderboekenweek 2017 loopt van 4 tot 15 oktober. Tijdens deze week besteden wij veel aandacht aan lezen en organiseren wij diverse activiteiten die hierbij aansluiten. Spreekbeurt Tussen januari en april 2018 houden alle kinderen een spreekbeurt. Het informatieblad vindt u op onze website ( Het onderwerp van de spreekbeurt moet iets te maken hebben met geschiedenis, biologie of een land uit de wereld buiten Europa. Je neemt een ander onderwerp dan je werkstuk! 9.

10 Werkstuk De kinderen maken één werkstuk. Het informatieblad vindt u op onze website ( Als de spreekbeurten zijn afgelopen krijgen de kinderen hierover instructie. Klassenmanagement Zelfstandigheid en weektaken De afgelopen jaren hebben wij in groep 8 ervaring opgedaan met het werken met weektaken. Na veel positieve bevindingen gaan we daar dit jaar dan ook weer mee starten. De kinderen krijgen elke week op maandag een lesprogramma (weekschema) voor de komende week. Dit weekschema heeft meerdere functies: - Rooster. Kinderen verkrijgen inzicht en dus houvast: wanneer heb ik wat. - Planbord. Kinderen krijgen bij veel vakken de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer ze die uitvoeren en wanneer ze eraan werken. Ze moeten zelf actief worden om goede keuzes te maken, afwegen, inschattingen maken, de klok in de gaten houden, leren zichzelf kennen en hiermee dealen. Dit vinden wij een goede voorbereiding op de middelbare school. - Reflectiemiddel. De kinderen kunnen hun bevindingen achterop het weekschema kwijt. Ze geven aan hoe hun dag verliep en of reflecteren op hun planning. - Communicatiemiddel. Een doorlopend heen-en-weer-schrift. Elke dag lezen wij de gemaakte evaluatie of opmerkingen en kunnen erop reageren of juist zelf communiceren. Zelfstandigheid is één van de belangrijkste leergebieden dit jaar. Door alles heen komt dit terug. Uw kind krijgt dit jaar wezenlijk meer vrijheid en mogelijkheden om eigen keuzes in leerstof en leertijd te maken. Binnen duidelijke kaders. Wij, ouders en leerkrachten, gaan ze leren hier op een gezonde wijze mee om te gaan. Natuurlijk is de weektaak hierbij een belangrijk instrument. 10.

Koningin Wilhelmina School

Koningin Wilhelmina School Koningin Wilhelmina School Informatie groep 6 2017/2018 Beste ouders/verzorgers van groep 6, Voor u ligt het informatieboekje van groep 6. Hierin vindt u allerlei gegevens van algemene aard en specifieke

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Informatieavond groep 7/8

Informatieavond groep 7/8 Informatieavond groep 7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Melissa (werkt op maandag, dinsdag, woensdag) Juf Lisanne (werkt op donderdag en vrijdag) INHOUD VAN DEZE AVOND Hoe werken wij in de klas? Informatie over

Nadere informatie

Info groep 8 20 september 2016

Info groep 8 20 september 2016 Info groep 8 20 september 2016 Algemeen Wat zijn we weer lekker gestart! De eerste drie weken zitten er op. We hebben veel activiteiten gedaan uit de Vreedzame school. Wat voor groep willen wij zijn, welke

Nadere informatie

Informatieavond groep 8

Informatieavond groep 8 Informatieavond groep 8 Even voorstellen Ma en vr juf Sanne Di wo do juf Linda 1x per week juf Kim (stagiaire) Taal en Spelling Voorbereiding op de eindtoets: Begrijpend lezen Zinsontleding (ww) spelling

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Informatieavond groep 6/7/8

Informatieavond groep 6/7/8 Informatieavond groep 6/7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Linda en juf Sharita (groep 6/7) Juf Marieke (LIO-stagiaire 6/7) Juf Lisanne en juf Melissa (groep 6/8) INHOUD VAN DEZE AVOND De klas deel 1 Methodes

Nadere informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie Informatie groep 7 Algemene informatie Inleiding: In groep 7 wordt nadrukkelijk gewerkt aan de voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs. Dit betekent dat we de kinderen steeds een beetje meer verantwoording

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 Inloop: 8.35u en 13.05u Iedere vrijdagmiddag is het maatjeslezen Estafette groep 7 groep 8 08.45 Lezen Lezen 09.00 Gym gym 10.00 Jeugdjournaal kijken en buitenspelen Jeugdjournaal

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie groep 7&8

Informatie groep 7&8 Informatie groep 7&8 Even voorstellen Ma en vr juf Sanne Di wo do juf Joyce Ma Di Wo en Do meester Lorenzo Ma en Di komt binnenkort juf Mirjam (stagiaire onderwijsassistent) Taal en Spelling Voorbereiding

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6.

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Welkom in groep 6! Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Tijdens de opening van het schooljaar met de kinderen bent u van harte

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Groepsleider: Bert van der Lijn Janna van der Meer (op 16 vrijdagen) Weekopening / Dagopening: De week/dag wordt kort doorgenomen. Belangrijke mededelingen

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016 WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Bert van der Lijn (op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdagochtend) Groepsleider: Siete Horjus (op vrijdagmiddag) Groepsleider: Sjoukje Meijer/Kim

Nadere informatie

Informatieavond groep /2017. Groep 8a Eric en Anne Groep 8b Roy en Leonore Groep 8c Anne en Brigitte

Informatieavond groep /2017. Groep 8a Eric en Anne Groep 8b Roy en Leonore Groep 8c Anne en Brigitte Informatieavond groep 8 2016/2017 Groep 8a Eric en Anne Groep 8b Roy en Leonore Groep 8c Anne en Brigitte Informatieavond groep 8 2016/2017 Algemeen Voortgezet onderwijs Procedure Soorten voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Belangrijk!!! De middagpauze is van tot 13.00

Belangrijk!!! De middagpauze is van tot 13.00 Aan de ouders van groep 8 De vakantie is weer afgelopen en maandag gaan we allemaal weer fris en uitgerust beginnen aan een nieuw schooljaar. In deze brief ontvangt u belangrijke informatie voor het komende

Nadere informatie

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Informatie Groep 8 Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groep 8 informatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Centrale eindtoets (cito) 6. Voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

Informatie over groep 8. schooljaar 2015-2016

Informatie over groep 8. schooljaar 2015-2016 Informatie over groep 8 schooljaar 2015-2016 Leerkrachten Judith Knijn judithknijn@geertholle.nl Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdag Van 16 oktober tot maart 2016 zwangerschapsverlof Esther Buijsman

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 8. Hallo allemaal!

Aan de ouders van groep 8. Hallo allemaal! Aan de ouders van groep 8. Hallo allemaal! De vakantie is bijna weer afgelopen en volgende week maandag, 2 september, hopen we uw kinderen allemaal fris en uitgerust te verwelkomen voor het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Beste ouders of verzorgers,

Beste ouders of verzorgers, Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Onder huiswerk verstaan we:

Onder huiswerk verstaan we: Onder verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis. Opdrachten die door de kinderen uit alle groepen thuis uitgevoerd worden. Denk hierbij aan o het meenemen van materialen die bij het thema passen o op thuis

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8 Groepsgids 2018-2019 Groepen 6/7 en 7-8 Wie werken er in de groepen 6/7 en 7/8: Monique van Gemert Annelore den Biggelaar Anouk Gerritsen Marijn Schraa m.vangemert@dezonnepoort.nl a.denbiggelaar@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt.

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt. Informatie groep 5 Algemene informatie Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 5, Langs deze weg willen we u en uw kind alvast van harte welkom heten in groep 5. Het is altijd weer spannend om aan een nieuw

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie Informatie groep 6 Algemene informatie Methodes in groep 6: Bijbelse Geschiedenis: Kind op maandag Rekenen: Wereld in getallen Onderdelen: - Delen en vermenigvuldigen - Optellen en aftrekken met grote

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Openbare Basisschool J. v.d. Hoeven Epse. g r o e p

Openbare Basisschool J. v.d. Hoeven Epse. g r o e p Openbare Basisschool J. v.d. Hoeven Epse g r o e p 8 NAAR GROEP 8 Dit schooljaar zit uw kind in groep 8. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

Informatie groep 5b. Even voorstellen. Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr)

Informatie groep 5b. Even voorstellen. Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr) Informatie groep 5b Even voorstellen Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr) Vanaf januari 2018 komt juf Monique Huijgen terug van haar verlof. Zij zal dan op ma en di in de klas zijn. Ik ben er dan op

Nadere informatie

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken:

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken: Informatie over groep 5 Groep 5A: Juf Maaike (ma, di en wo) Juf Jolanda (do en vr) Groep 5B: Juf Anita (ma, di en wo) Juf Dien (do en vr) Gymles: maandag (van gymleerkracht Elly Buijs) dinsdag (van de

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 7!

Welkom bij de informatieavond van groep 7! Welkom bij de informatieavond van groep 7! Dit zijn wij! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken O Thematisch werken O Inloop O Leerlingenzorg O Thuis O Praktische zaken O Kirsten van Gerven

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Informatie avond. Wilt u straks a.u.b. de telefoonketting /lijst controleren en eventueel aanvullen als u een ander nummer heeft?

Informatie avond. Wilt u straks a.u.b. de telefoonketting /lijst controleren en eventueel aanvullen als u een ander nummer heeft? Informatie avond Wilt u straks a.u.b. de telefoonketting /lijst controleren en eventueel aanvullen als u een ander nummer heeft? 1 Welkom 2 Algemene zaken Luizenzakken en luizencontrole Gesprekken op afspraak

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 8!

Welkom bij de informatieavond van groep 8! Welkom bij de informatieavond van groep 8! Wilt u wijzigingen tijdig aangeven? Een nieuwe telefoonketting. Graag aangeven welk nummer als tweede nummer gebeld moet worden en controleren of de huidige nummers

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Info week

Info week Info week 36 04-09-2014 Een nieuw schooljaar Het schooljaar 2014-2015 is begonnen. Alle kinderen en ouders kwamen maandag uitgerust en vrolijk de school binnen. Aan iedereen was te zien dat ze er veel

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014 Huiswerkbeleid op OBS de Zeester augustus 2014 1 Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk? 3. Waaruit bestaat het huiswerk in de diverse groepen? Op onze school

Nadere informatie

Informatie groep 3-4. Schooljaar

Informatie groep 3-4. Schooljaar Informatie groep 3-4 Schooljaar 2017 2018 Contactgegevens: Jorine Doove jorine.doove@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen in groep 3/4: maandag t/m woensdag) Jefira Nagel jefira.nagel@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 8 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 8 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Beste ouders, Dit jaar zal er een belangrijke keuze gemaakt moeten worden. Naar welke school gaat uw zoon/dochter volgend

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag)

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Informatie groep 6b Even voorstellen Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) De vakken in groep 6 Taal De basisstof is onderverdeeld in: Woordenschat Taal Verkennen

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 7/8

[Typ hier] Informatie. groep 7/8 [Typ hier] Informatie groep 7/8 2018-2019 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 7 2017-2018 Meester Wim Jurriëns JULIANASCHOOL EDERVEEN Even voorstellen: Beste ouders/verzorgers, In 1955 ben ik geboren in Rijssen (Twente). Ik was de jongste van vijf kinderen. (4 jongens

Nadere informatie

Informatieavond groep 8. Even voorstellen

Informatieavond groep 8. Even voorstellen Informatieavond groep 8 Even voorstellen Sociaal-Emotioneel Klasbouwers Teambouwers Indien nodig SOEMO Taal en Spelling Voorbereiding op de eindtoets: Begrijpend lezen Kidsweek Nieuwsbegrip XL Zinsontleding

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Moniek Campschreur Marijn Schraa Mendy Reijmer vervangen door Roy Oostink t/m november 2017 j.vankempen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Even voorstellen

Informatieavond groep 6. Even voorstellen Informatieavond groep 6 Even voorstellen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag juf Gabry juf Gabry juf Danielle juf Gabry juf Gabry Taal - Woordenschat - Taal verkennen - Schrijven - Spreken en Verschillende

Nadere informatie

Beleid huiswerk/hulpwerk

Beleid huiswerk/hulpwerk Beleid huiswerk/ Beleid huiswerk/ t Speel-Kwartier Dit beleid is geschreven vanuit de visie van t Speel-Kwartier. Dit beleid ondersteunt ons bij het bereiken van ons onderwijskundig doel; Kinderen begeleiden

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 35 28 aug. t/m 3 sept. 2017 Nieuws van uit de school De eerste weekbrief van het nieuwe schooljaar. We hopen dat een ieder een goede zomer heeft gehad. Het team is klaar voor een nieuwe

Nadere informatie

Huiswerkprotocol Mattheusschool

Huiswerkprotocol Mattheusschool Huiswerkprotocol Mattheusschool De Mattheusschool geeft huiswerk aan onze leerlingen vanaf groep 3. Dit huiswerk past in onze visie dat de omgeving steeds meer eisen aan de kinderen stelt naarmate ze ouder

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Beste ouders, Dit jaar zal er een belangrijke keuze gemaakt moeten worden. Naar welke school gaat uw zoon/dochter volgend

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. Oktober 2018

Huiswerkprotocol. Oktober 2018 protocol 1 Oktober 2018 Het huiswerkprotocol van de De Zaaier Onder HUISwerk verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis Opdrachten die door de leerlingen uit alle groepen thuis uitgevoerd worden, omdat het

Nadere informatie

HUISWERKBELEID. Inhoudsopgave... 1. Inleiding... 2. Het doel van dit huiswerkbeleid... 2. Voorwaarden huiswerkbeleid... 2

HUISWERKBELEID. Inhoudsopgave... 1. Inleiding... 2. Het doel van dit huiswerkbeleid... 2. Voorwaarden huiswerkbeleid... 2 HUISWERKBELEID Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Het doel van dit huiswerkbeleid... 2 Voorwaarden huiswerkbeleid... 2 Doelstellingen huiswerk... 3 Opbouw van het huiswerk... 3 Incidenteel huiswerk... 6

Nadere informatie

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag )

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag ) RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 8 Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag,

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK 23 4 juni t/m 10 juni Nieuws van uit SSBA

WEEKBRIEF WEEK 23 4 juni t/m 10 juni Nieuws van uit SSBA WEEKBRIEF WEEK 23 4 juni t/m 10 juni 2018 Geachte Ouders en/of Verzorgers, Nieuws van uit SSBA De ouders die de tevredenheidspeiling ingevuld hebben willen we graag bedanken. Bij het uitzetten van het

Nadere informatie

HUISWERKBELEID Waarom geven wij op school huiswerk? Hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat uw kind optimaal leert?

HUISWERKBELEID Waarom geven wij op school huiswerk? Hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat uw kind optimaal leert? HUISWERKBELEID Op de Hobbitstee wordt in diverse groepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de school meegegeven wordt en waarvan verwacht wordt dat het door uw kind thuis gemaakt

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Welkomstwoordje Beste ouders / verzorgers Groep 8 is voor de kinderen en misschien ook wel voor u, een speciaal jaar. Natuurlijk omdat het het laatste jaar

Nadere informatie

D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO. STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur

D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO. STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur Evaluatie 10-04-2017 Versie: 1 10-04-2017 19-04-2017 Jaarlijks, 04-2018 5 blz. Samenvatting; In dit

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

Lesrooster. Welkom in groep 7! Groepsleerkrachten

Lesrooster. Welkom in groep 7! Groepsleerkrachten Algemene groepsinformatie Schooljaar 2018 / 2019 1 Welkom in groep 7! Beste ouder, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 7. Sinds een aantal jaren ontvangt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 8

Informatieboekje Groep 8 Informatieboekje Groep 8 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Basisschool Op De Horst. Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 5,6,7 en 8

Basisschool Op De Horst. Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 5,6,7 en 8 Basisschool Op De Horst Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 5,6,7 en 8 Methodes Groep 5 t/m 8 Rekenen: Wereld in getallen Spelling: Staal Taal: Staal Technisch lezen:

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Welkom in groep 7 Maandag t/m woensdag: juf Orinda. Donderdag en vrijdag: meester Ben. Vanaf 14 september zullen we op dinsdag een stagiaire van Domstad in de klas hebben: Martine ( 2 e jaars) Informatie

Nadere informatie

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Informatieavond groep 7 Leerkracht van deze groep: Bas Zijderveld Algemene informatie Veel nieuwe leerstof. Goede werkhouding. Leren plannen (agenda). Repetities. Huiswerk/werkbladen

Nadere informatie

Praktische informatie schooljaar groep 3 t/m 8

Praktische informatie schooljaar groep 3 t/m 8 Praktische informatie schooljaar 2016-2017 groep 3 t/m 8 Schooltijden De schooltijden zijn als volgt: s Ochtends van 8.30 uur 12.00 uur (woensdag tot 12.15 uur) s Middags van 13.15 uur 15.15 uur (woensdagmiddag

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

Welkom in groep 7. Maandag t/m woensdag: juf Orinda/ juf Manon Donderdag en vrijdag: juf Manon/ Meester de Weijer

Welkom in groep 7. Maandag t/m woensdag: juf Orinda/ juf Manon Donderdag en vrijdag: juf Manon/ Meester de Weijer Welkom in groep 7 Maandag t/m woensdag: juf Orinda/ juf Manon Donderdag en vrijdag: juf Manon/ Meester de Weijer Informatie avond groep 7 Uw adresgegevens kloppen die? Welke vakken zijn er in groep 7?

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5/

Informatieboekje groep 5/ Informatieboekje groep 5/6 2017-2018 Aanvang school Voor alle kinderen van de school hebben we een inloop om 8.20u en om 12.50u. Ook ouders mogen dan gerust eventjes mee de klas in om wat werkjes te bekijken.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 7

Informatieboekje Groep 7 Informatieboekje Groep 7 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Welkom in groep 7/8 INFORMATIEAVOND 5 SEPTEMBER 2016

Welkom in groep 7/8 INFORMATIEAVOND 5 SEPTEMBER 2016 Welkom in groep 7/8 INFORMATIEAVOND 5 SEPTEMBER 2016 Informatieavond 7/8 Algemeen Combinatieklas Lio-stagiaire Laatste jaar op de basisschool De gang van zaken in de klas Huiswerk Zelfstandig werken Hulp

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

Andersom mag u van ons verwachten dat we het huiswerk op tijd en met een duidelijke opdracht met de leerlingen mee naar huis geven.

Andersom mag u van ons verwachten dat we het huiswerk op tijd en met een duidelijke opdracht met de leerlingen mee naar huis geven. Huiswerkbeleid Vooraf In de groepen 5 tot en met 8 krijgen de leerlingen regelmatig werk mee naar huis: huiswerk. Onder huiswerk verstaan we leer- en/of maakwerk dat door de leerkracht meegegeven wordt

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; 2 e rapport groep 6: Bij het tweede rapport van groep 6, worden de Cito grafieken voor ouders, vanuit

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Informatieboekje: Voortgezet Onderwijs (VO) Praktische informatie (8)

Informatieboekje: Voortgezet Onderwijs (VO) Praktische informatie (8) Informatieboekje: Voortgezet Onderwijs (VO) Praktische informatie (8) Schooljaar 2013-1014 Marijke Verhulst Annet Krebbekx Schooladvies rapportengroep 7 en 8 werkhouding aanpak huiswerk proefwerken zaakvakken

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 januari 2019 Ma 21/1 Di 22/1 Woe 23/1 Do 24/1 Vrij 25/1 Voorleesontbijt

Nadere informatie