C.B.S. Gabriël Dam Utrechtselaan PT Stadskanaal Tel:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "C.B.S. Gabriël Dam Utrechtselaan PT Stadskanaal Tel:"

Transcriptie

1 C.B.S. Gabriël Dam Utrechtselaan PT Stadskanaal Tel: gabrieldam@picto.nl Zorg-ondersteuningsprofiel In dit zorg-ondersteuningsprofiel vindt u informatie over de mogelijkheden, grenzen en ambities binnen onze school in het bieden van onderwijs aan leerlingen met specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeftes. 1. naam en adres CBS Gabriël Dam Utrechtselaan PT Stadskanaal 2. denominatie We zijn een Protestants Christelijk Basisschool. We zien het als onze taak de kinderen op school in aanraking met verhalen uit de Bijbel te brengen. In de verhalen worden waarden en normen besproken, die we willen meegeven aan de kinderen op weg naar de volwassenheid. 3. schoolinformatie De school maakt deel uit van Scholengroep Perspectief. Deze vereniging bestaat uit 14 basisscholen in de gemeente Stadskanaal en Vlagtwedde, een school voor Speciaal Onderwijs (ZML) en een school voor Speciaal Basisonderwijs in de gemeente Stadskanaal. Binnen de scholengroep wordt veel waarde gehecht aan een juist pedagogisch klimaat en staat gelijkwaardigheid en het respectvol omgaan met elkaar centraal. De Gabriël Damschool is een kleine school in het centrum van Stadskanaal. Het gebouw is oud, maar er wordt gewerkt met nieuwe methodes en materialen. In augustus 2018 is het nieuwe schoolgebouw klaar en fuseert de school met CBS De Ark. We willen de kinderen graag leren omgaan met normen en waarden die van groot belang zijn in onze samenleving: solidariteit, respect en tolerantie. Deze ideeën vindt u terug in de manier waarop wij met de kinderen omgaan. Dat ziet u ook aan de inhoud van de lessen en de boeken die wij gebruiken. We willen de kinderen leren met en over elkaar, met respect voor elkaars identiteit. Al die kinderen, ouders en leerkrachten zorgen ervoor dat ons onderwijs levendig en kleurrijk is. Daarmee is onze school de samenleving in het klein. Zie ook:

2 4. specifieke kenmerken Het team vindt ieder kind waardevol en ziet in ieder kind talenten. We willen de kinderen begeleiden in de ontwikkeling van hun talenten. We houden rekening met de verschillen tussen de kinderen. Er wordt gezorgd voor een duidelijke structuur en een rustige werksfeer. Op onze school werken we volgens het leerstof jaarklassensysteem. Dat betekent, dat alle leerlingen van ongeveer dezelfde leeftijd in één groep zitten. De groepen zijn gecombineerd, maar ook wordt er aan enkele groepen les gegeven. Er wordt gewerkt volgens het directe instructiemodel in de klassen en hierbij wordt rekening gehouden met verschillen tussen de leerlingen door te differentiëren in tijd, opdrachten en moeilijkheidsgraad. 5. aantal leerlingen/klassen De ongeveer vijftig leerlingen zijn verdeeld over vier groepen. De grootte van de groepen ligt tussen de tien en twintig leerlingen. 6. speciaal onderwijsaanbod Op CBS Gabriël Dam wordt gewerkt volgens het directe instructiemodel, waarbij rekening gehouden wordt met verschillen tussen de leerlingen. Het taalonderwijs staat centraal in de school; de school is gecertificeerd als Kansrijke Taalschool. De Kansrijke Taallessen vervangen niet de taalmethode, maar er worden per week twee of drie lessen Kansrijke Taal gegeven, waarvan het onderwerp aangepast is aan het thema van de taalmethode. In onze school kunnen wij kinderen met de volgende aandachtspunten opvangen: Kinderen met rekenproblemen of een rekenachterstand; Kinderen met taalproblemen of een taalachterstand; Kinderen met concentratieproblemen; Kinderen, die hoogbegaafd zijn; Kinderen met ADHD; Kinderen met PDD-NOS; Kinderen met Asperger; Kinderen met motorische problemen; Er wordt gewerkt in kleine groepen. In de school werken twee gediplomeerde r.t.ers, die ook individueel kinderen kunnen begeleiden. We vinden het belangrijk, dat ieder kind recht heeft op goed en passend onderwijs. Kinderen, met grote problemen, kunnen wij niet het onderwijs bieden, waar zij recht op hebben. Hierbij denken we aan: Kinderen, die doof zijn; Kinderen, die blind zijn; Kinderen met grote gedragsproblemen, waardoor het onderwijs aan de groep beperkt wordt; Kinderen, die veel medische zorg nodig hebben; Kinderen, die veel individuele begeleiding nodig hebben; Wanneer teveel zorgleerlingen in dezelfde groep zitten, is het mogelijk, dat wij leerlingen moeten weigeren.

3 7. specialisme in team IB-RT: de functie van IB-RT is gecombineerd. Twee van de leerkrachten zijn gediplomeerd r.t.er. Drie dagen per week hebben zij tijd om plannen op te stellen, met kinderen individueel of in kleine groepjes te werken en te overleggen met buitenschoolse instanties. Op vrijdag geeft een vakleerkracht gymnastiek aan groep 5 t/m 8. Wij volgen de ontwikkeling van de leerlingen met behulp van een goed leerlingvolgsysteem. Op de volgende gebieden is specialisme aanwezig in het team, er zijn opleidingen of cursussen gevolgd: Post HBO Remedial Teaching; Master Sen Speciaal Onderwijs; Post HBO Schoolleider Primair Onderwijs; Post HBO Leraar Onderwijskansen; Post HBO Bewegingsonderwijs; Master Sen Gedragsspecialist; Met Sprongen Vooruit (rekenen 1-4); Zelfstandig Werken; Analyseren Rekenen Beredeneerd Aanbod (groep 1-2); Leerlijnen Kansrijke Taal; Bedrijfs Hulpverlening (BHV); Cursussen ICT; Cultuurcoördinator; Audittraining; Verschillende cursussen GMR; 8. Zorgroute Onze school houdt zich aan de afspraken over 1-zorgroute die gemaakt zijn op het niveau van het Samenwerkingsverband WSNS208. De route heeft betrekking op zowel de interne zorg op school als de externe zorg buiten de school. Hierdoor is een goede afstemming van het onderwijs op de onderwijsbehoeften van de leerlingen mogelijk, zodat alle leerlingen Passend Onderwijs ontvangen en zich optimaal kunnen ontwikkelen op basis van hun mogelijkheden en talenten. Zie ook: onderwijszorgplan van de SWV 102 en 208 voor (juni 2011).

4 9. Specifieke kenmerken Taalonderwijs (o.a. dyslexie) De school maakt deel uit van de Brede School Ter Maarssen. Vanuit de Brede School worden ook verschillende activiteiten ontplooid om de taalontwikkeling te verbeteren. Het taalonderwijs maakt een groot deel uit van het weekrooster. Er wordt gewerkt met nieuwe methodes, die voldoen aan de kerndoelen. Het taalonderwijs is opgedeeld in technisch lezen, begrijpend lezen, taal, spelling, woordenschat en schrijven. Kansrijke Taal staat daarnaast gepland op het rooster. Tijdens de Kansrijke Taallessen worden kring- en instructielessen gegeven of de kinderen werken zelfstandig. De opdrachten worden gekozen uit de leerlijnen van Kansrijke Taal en worden gekoppeld aan opdrachten uit de verschillende (taal)methodes. Het digibord wordt gebruikt bij de lessen evenals de computers, laptops en tablets. 10. Specifieke kenmerken Rekenonderwijs (o.a. dyscalculie) Tijdens de rekenles wordt gewerkt vanuit een nieuwe methode, die voldoet aan de kerndoelen. Er wordt gewerkt met verschillende hulpmaterialen, zoals rekenrekjes, blokjes, getallenlijn. Het digibord wordt gebruikt bij de lessen evenals de computers, laptops en tablets. 11. Extra voorzieningen leerlingbegeleiding binnen de klas Er wordt zoveel mogelijk les gegeven volgens het directe instructiemodel. Kinderen, die extra begeleiding nodig hebben werken bij de instructietafel. Het digibord wordt gebruikt bij de instructielessen. Op de computers kunnen kinderen zelfstandig werken aan passende opdrachten. Verschillende materialen ondersteunen de leerkrachten bij het verduidelijken van de instructie. Er wordt structuur geboden in alle groepen door te werken met: Dagritmekaarten; Dagplanning; Instructietafel; Stilteplekken; Timetimers; Stilteteken; Blokje Zelfstandig werken; 12. Extra voorzieningen leerlingbegeleiding buiten de klas. Buiten de groep worden kinderen geholpen door de r.t.ers in kleine groepjes of individueel. Hiervoor is een rooster opgesteld en dit rooster wordt regelmatig aangepast. 13. Sociaal-Emotionele ontwikkeling. Voor de sociaal-emotionele ontwikkeling maken we gebruik van de methode Kinderen en hun sociale talenten. Kinderen in groep 7 of 8 krijgen een weerbaarheidstraining aangeboden. In alle klassen hangt de centrale schoolregel, die bekend is bij alle leerlingen. Daarnaast zijn in alle groepen afspraken gemaakt over de regels in de klas.

5 14. Leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften 15. Samenwerkingspartners onderwijsondersteuning Leerlingen met een specifieke onderwijsbehoefte kunnen leerlingen zijn met uiteenlopende problematieken. Het kan gaan om gedragsproblemen, concentratie- of werkhoudingsproblemen, een laag of hoog IQ, dyslexie, dyscalculie. Voor al deze problematieken proberen wij een passende aanpak te kiezen. In sommige gevallen, als de zorg van de school niet toereikend is, kan er begeleiding aangevraagd worden. Dit kan bij Het Steunpunt Passend Onderwijs. Deskundigen uit cluster 3 en 4 scholen zijn vertegenwoordigd in Het Steunpunt. Er is sprake van vier verschillende clusters: Cluster 1 -Blinde kinderen; -Slechtziende kinderen; Cluster 2 -Dove kinderen; -Slechthorende kinderen; -Kinderen met ernstige spraak-taalmoeilijkheiden; Cluster 3 -Zeer moeilijk lerende kinderen; -Langdurig zieke kinderen; -Lichamelijk gehandicapte kinderen; Cluster 4 -Zeer moeilijk opvoedbare kinderen; -Langdurig zieke kinderen met psychiatrische problemen; -Kinderen, die aangewezen zijn op bezoeken van een pedologisch instituut; Onze school werkt samen met andere scholen binnen het Samenwerkingsverband Via dit samenwerkingsverband zijn er ook mogelijkheden voor extra ondersteuning binnen de school. We maken gebruik van de kennis van specialisten uit onze schoolvereniging en het Steunpunt Passend Onderwijs om oplossingen te zoeken voor vragen, die het eigen team niet kan oplossen. Het Steunpunt Passend Onderwijs is een expertisecentrum voor hulpvragen van scholen met betrekking tot: -Leerproblematiek; -Gedragsproblematie; -Didactische problematiek; -Sociaal-emotionele problematiek; -Medische en motorische problematiek; 16. Samenwerkingspartners Zorg. Er is structureel overleg met de schoolverpleegkundige. De logopediste en de schoolarts screenen leerlingen van groep 2 en 7. Soms is het nodig om contact op te nemen met medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin, Bureau Jeugdzorg of Maatschappelijk werk. Dit gebeurt altijd na overleg met de ouders. Als een leerling wordt doorverwezen, wordt ook een melding gedaan in de regionale verwijsindex, om te zorgen, dat gewenste acties goed op elkaar worden afgestemd. De school kan ook gebruik maken van de adviesfunctie van het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling (AMK).

6 17. Samenwerking met ouders. We vinden het belangrijk, dat we goed samenwerken met ouders. Het opvoeden en begeleiden van de kinderen doen we samen. Drie keer per jaar wordt een oudergesprek gepland. Twee keer per jaar wordt een rapport meegegeven. Aan het begin van het schooljaar wordt informatie door de klassenleerkracht gegeven over de werkwijze in de groep, de methodes, afspraken e.d. Ouders zijn altijd in de gelegenheid om een afspraak te maken voor een gesprek. Elke veertien dagen wordt een nieuwsbrief meegegeven. Daarnaast worden we ook regelmatig bijgestaan door behulpzame ouders. Zij helpen ons onder meer bij het overblijven, klusjes, schoolontbijt, de sportdag, excursies enz. Al deze extra handen maken veel verschillende activiteiten mogelijk. Bij ons op school hebben we een ouderwerkgroep en een MR, bestaande uit ouders van onze leerlingen. 18. en verder.. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in de school! Op de website van de school vindt u meer informatie.

CBS De Ark. Onderwijs Ondersteuningsprofiel

CBS De Ark. Onderwijs Ondersteuningsprofiel Onderwijs Ondersteuningsprofiel CBS De Ark 1. Naam en adres CBS De Ark Acaciahage 17 19 9501 WD Stadskanaal Tel: 0599-614924 email: de-ark@picto.nl www.cbsdeark.picto.nl 2. Denominatie Wij zijn een open

Nadere informatie

Eerst het kind, dan de leerling!

Eerst het kind, dan de leerling! Onderwijsondersteuningsprofiel van CBS De Verbindingsweg in Musselkanaal Eerst het kind, dan de leerling! Verbindingsweg 2 9581 TH Musselkanaal T: 0599-412502 E: verbindingsweg@picto.nl W: www.cbsdeverbindingsweg.nl

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel De basiszorg op CBS De Zaaier: wat hebben we te bieden en wat kunnen we?

Ondersteuningsprofiel De basiszorg op CBS De Zaaier: wat hebben we te bieden en wat kunnen we? Ondersteuningsprofiel De basiszorg op CBS De Zaaier: wat hebben we te bieden en wat kunnen we? 1. naam en adres CBS De Zaaier, Smederij 18, 9541 AX Vlagtwedde. 0599-345677, dezaaier@picto.nl, www.dezaaier.picto.nl

Nadere informatie

Op Het Gebint kun je bouwen!

Op Het Gebint kun je bouwen! Schoolondersteuningsprofiel van CBS Het Gebint in Sellingen (december 2015) Op Het Gebint kun je bouwen! Veltkeweg 2 9551 CH Sellingen T: 0599-322556 E: info@cbshetgebint.nl W: www.cbshetgebint.picto.nl

Nadere informatie

Op Het Gebint kun je bouwen!

Op Het Gebint kun je bouwen! Schoolondersteuningsprofiel van CBS Het Gebint in Sellingen (december 2014) Op Het Gebint kun je bouwen! Veltkeweg 2 9551 CH Sellingen T: 0599-322556 E: info@cbshetgebint.nl W: www.cbshetgebint.picto.nl

Nadere informatie

3. Schoolinformatie CBS De Lindenborgh is een middelgrote school, gelegen op een mooie locatie in het hart van Musselkanaal.

3. Schoolinformatie CBS De Lindenborgh is een middelgrote school, gelegen op een mooie locatie in het hart van Musselkanaal. 1. Naam, adres en toelichting CBS De Lindenborgh Kerkstraat 1 9581 TV MUSSELKANAAL Tel. 0599 412516 2. Denominatie We zijn een open, laagdrempelige, protestants christelijke school waar ruimte is voor

Nadere informatie

1. Korte toelichting bij het profiel

1. Korte toelichting bij het profiel Schoolondersteuningsprofiel van CBS De Hoeksteen in Ter Apel Verbindend onderwijs 1. Korte toelichting bij het profiel Nederveen Cappelstraat 29 9561 KM Ter Apel T: 0599-412502 E: info@dehoeksteenterapel.nl

Nadere informatie

Op Het Gebint kun je bouwen! Korteweg BM Sellingen T: E: W:

Op Het Gebint kun je bouwen! Korteweg BM Sellingen T: E: W: Schoolondersteuningsprofiel van CBS Het Gebint in Sellingen (oktober 2017) Op Het Gebint kun je bouwen! Korteweg 2 9551 BM Sellingen T: 0599-322556 E: info@cbshetgebint.nl W: www.cbshetgebint.picto.nl

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel SBO De Baldakijn Stadskanaal

Schoolondersteuningsprofiel SBO De Baldakijn Stadskanaal Versie 21-09-2016 Schoolondersteuningsprofiel SBO De Baldakijn Stadskanaal Naam en adres SBO De Baldakijn Vlaanderenlaan 11 9501 TJ Stadskanaal Postbus 100 9500 AC Stadskanaal 0599 652652 info@debaldakijn.nl

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel 1. naam en adres Oranje Nassauschool Meidoornstraat 9 9501 VX Stadskanaal Tel: 0599-651572 e-mail: oranjenassau@picto.nl www.pcoranjenassauschool.nl Ondersteuningsprofiel verkort 2. denominatie Protestants

Nadere informatie

Scholengroep Perspectief SWV Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO 20.01

Scholengroep Perspectief SWV Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO 20.01 Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens van de school 2 2. Missie 2 3. Visie 2 4. Specifieke kenmerken 3 5. Aantal leerlingen en groepen 3 6. Speciaal onderwijsaanbod 4 7. Specialisme in het team 4 8. Zorgroute

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Mariaschool garantie ambitie 1. Naam en adres De Mariaschool Pastoor Schoenmakersstraat 7 6657 CB Boven Leeuwen Tel. 0487-592076 Email: basisschool@demariaschool.nl 2. Schoolinformatie

Nadere informatie

School ONDERSTEUNINGSPROFIEL

School ONDERSTEUNINGSPROFIEL School ONDERSTEUNINGSPROFIEL VAN basisschool Ondersteuningsprofiel van De Horizon Naam van de school: Basisschool De Horizon Adres: Landtong 8-10 Postcode: 1186 GP Plaats: Amstelveen Datum: juni 2015 Opgesteld

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel CBS de ster Harkstede

Schoolondersteuningsprofiel CBS de ster Harkstede Schoolondersteuningsprofiel CBS de ster Harkstede VGPONN- SWV PO 20.01 1 Inhoudsopgave Inleiding pag 3 Schoolgegevens pag 4 Ondersteuning pag 5 Basisondersteuning pag 5 Extra ondersteuning pag 6 Zorg voor

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel SBO De Baldakijn Stadskanaal

Ondersteuningsprofiel SBO De Baldakijn Stadskanaal Versie 19-06-2014 Ondersteuningsprofiel SBO De Baldakijn Stadskanaal Naam en adres SBO De Baldakijn Vlaanderenlaan 11 9501 TJ Stadskanaal Postbus 100 9500 AC Stadskanaal 0599 652652 info@debaldakijn.nl

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel

School Ondersteuningsprofiel Schoolgegevens Adres: Pastoor Maasstraat 15 Postcode: 5473CG Telefoon: 0413-291818 E-mail: info@mozaiekheeswijk.nl Website: www.mozaiekheeswijk.nl Onderwijsconcept: Basisschool Het Mozaïek is een school

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS Dorpsschool Rozendaal 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van OBS Dorpsschool Rozendaal. Iedere school stelt een SOP op, dit

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Afdeling Hardenberg Coevorden Schoolondersteuningsprofiel 2018-2019 Naam school Ingevuld op CBS Dr. Picardt 01-02-2018 Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening Op onze school stemmen

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel van

Schoolondersteuningsprofiel van Schoolondersteuningsprofiel van 1. Inleiding De Zwaluw ligt aan de rand van het dorp Nes aan de Amstel. De school telt rond de 100 leerlingen, die zijn verdeeld over 5 groepen. In het gebouw zijn ook een

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel van: De Leeuwerik

Schoolondersteuningsprofiel van: De Leeuwerik Schoolondersteuningsprofiel van: De Leeuwerik Bijgesteld dd: februari 2017 Inleiding Sommige leerlingen hebben extra ondersteuning nodig om hun schoolloopbaan goed te doorlopen. Wat die kinderen nodig

Nadere informatie

O N D E R W I J S O N D E R S T E U N I N G S P R O F I E L Obs De Musselhorst afdeling Anderstaligen

O N D E R W I J S O N D E R S T E U N I N G S P R O F I E L Obs De Musselhorst afdeling Anderstaligen O N D E R W I J S O N D E R S T E U N I N G S P R O F I E L Obs De Musselhorst afdeling Anderstaligen 2014-2015 1. naam en adres Obs De Musselhorst afdeling Anderstaligen Marktstraat 43; 9581 AB Musselkanaal

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningsprofiel

Onderwijsondersteuningsprofiel Onderwijsondersteuningsprofiel Naam school Casper Diemerschool Ingevuld op November 2018 Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening De Casper Diemerschool is een school waar les gegeven

Nadere informatie

Locatie Sprang-Capelle Rembrandtlaan ES Sprang-Capelle T Locatie Landgoed Driessen Burgemeester van Casterenstraat GA

Locatie Sprang-Capelle Rembrandtlaan ES Sprang-Capelle T Locatie Landgoed Driessen Burgemeester van Casterenstraat GA SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Koningsschool Wat is het schoolondersteuningsprofiel en waar dient het voor? Het schoolondersteuningsprofiel beschrijft welke ondersteuning wij kinderen kunnen bieden die op

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningsprofiel

Onderwijsondersteuningsprofiel Onderwijsondersteuningsprofiel Naam school Casper Diemerschool Ingevuld op Oktober 2016 Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening De Casper Diemerschool is een school waar les gegeven

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar 2015-2016

Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar 2015-2016 Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar 2015-2016 Naam school: De Fontein Leerlingaantal: 270 Klassendeler: 25 Brinnummer: 24 DX De Fontein is een groeiende, moderne, Christelijke basisschool.

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel SWV Friesland 2018

Schoolondersteuningsprofiel SWV Friesland 2018 Schoolondersteuningsprofiel SWV Friesland 2018 1. Schoolselectie Schoolgegevens Schoolnaam : IKC Middelstein Plaatsnaam : Midlum Brinnummer : 12EV 1. Soort onderwijs Basisonderwijs 2. Wat is uw e-mailadres?

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Groen van Prinstererschool (versie september 2016)

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Groen van Prinstererschool (versie september 2016) Groen van Prinstererschool school voor prot. chr. basisonderwijs Groen van Prinstererweg 2 3731 HB De Bilt tel: 030-2204652 e-mail: info@groenvanprinstererschool.nl Website : www.groenvanprinstererschool.nl

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel versie 2.0

Schoolondersteuningsprofiel versie 2.0 1 Schoolondersteuningsprofiel versie 2.0 september 2017 Ieder kind heeft recht op passend onderwijs. Om dat te kunnen aanbieden, moet een school precies weten wat ze met de leerlingen wil bereiken en hoe

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar

Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar 2016-2017 Naam school: De Fontein Leerlingaantal: 251 Klassendeler: 27 Brinnummer: 24 DX De Fontein is een Christelijke basisschool. We lezen en werken

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Versie I 2015/2016 school Margrietlaan 3 9503KA Stadskanaal Tel. : 0599-652867 www.cbs-annedevries.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel. Naam School

Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel. Naam School 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Naam School Algemene gegevens School Cbs. Het Middelpunt BRIN 09YO Directeur Dhr. J. Oudshoorn Adres Cromme Meth 70, 3191 TG Hoogvliet Telefoon 010-4168762 E-mail

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 Anne Frankschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel van school: Basisschool Kienehoef

Schoolondersteuningsprofiel van school: Basisschool Kienehoef Schoolondersteuningsprofiel van school: Basisschool Kienehoef 1. Inleiding Het schoolondersteuningsprofiel (SOP) geeft een realistisch beeld van de ondersteuning en begeleiding die de school momenteel

Nadere informatie

CBS Het Mozaïek. Schoolondersteuningsprofiel

CBS Het Mozaïek. Schoolondersteuningsprofiel CBS Het Mozaïek 1 Vastgesteld op: 18-07-2018 Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 1. Algemene gegevens van de school 4 2. Missie en Visie van de school 4 3. Basis- en extra ondersteuning binnen Scholengroep

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel van: Algemene Basisschool Middelburg

Schoolondersteuningsprofiel van: Algemene Basisschool Middelburg Bijgesteld dd 7 september 2017 Schoolondersteuningsprofiel van: Algemene Basisschool Middelburg Inleiding Sommige leerlingen hebben extra ondersteuning nodig om hun schoolloopbaan goed te doorlopen. Wat

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel van school: De Teugelaar

Schoolondersteuningsprofiel van school: De Teugelaar Schoolondersteuningsprofiel van school: De Teugelaar 1. Inleiding Het schoolondersteuningsprofiel (SOP) geeft een realistisch beeld van de ondersteuning en begeleiding die de school momenteel in het kader

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN School voor Speciaal Basisonderwijs Sonnevanck (20RD00) Directeur Martine - Remijn Adres Zwartewaalstraat 38 3081

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR St. Willibrordusschool

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR St. Willibrordusschool SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 St. Willibrordusschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool St. Willibrordus. Iedere school stelt een SOP op, dit

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 Clara Fabriciusschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool Clara Fabriciusschool. Iedere school stelt een SOP op,

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningsprofiel

Onderwijsondersteuningsprofiel Onderwijsondersteuningsprofiel 2016-2017 Naam school RKBS De Horizon Ingevuld op 20-12-2016 Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening Motto: 'Lachend de school in, maar ook lachend

Nadere informatie

Vragenlijst ten behoeve van het ondersteuningsprofiel (OSP) (2)

Vragenlijst ten behoeve van het ondersteuningsprofiel (OSP) (2) Vragenlijst ten behoeve van het ondersteuningsprofiel (OSP) (2) Deze vragenlijst is bedoeld om de informatie die nodig is voor het ondersteuningsprofiel te verzamelen. 12-12-212 Vragenlijst ten behoeve

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2016-2017 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Wieling. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke verplichting.

Nadere informatie

Cornelis Haak School

Cornelis Haak School 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Cornelis Haak School Algemene gegevens School Cornelis Haak School BRIN 11BY Directeur J. Ligthart Locatieleider R. Liefhebber Adres Algiersstraat 6, 3067 MZ

Nadere informatie

De van Oldenbarneveltschool

De van Oldenbarneveltschool 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel De van Oldenbarneveltschool Algemene gegevens School De van Oldenbarneveltschool BRIN 08CL Directeur Anita van der Kooi Adres Jagthuisstraat 14, 3022 PR Rotterdam

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel basisschool Dierdonk

Ondersteuningsprofiel basisschool Dierdonk Ondersteuningsprofiel basisschool Dierdonk Gebaseerd op format Qliq Primair Onderwijs Aanleiding In het kader van de wet Passend onderwijs is Nederland verdeeld in een aantal regio s. Binnen elke regio

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 26 Ibs 'T Pompebled

Schoolondersteuningsprofiel. 26 Ibs 'T Pompebled Schoolondersteuningsprofiel 26 Ibs 'T Pompebled Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning... 8

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Wieling. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke verplichting.

Nadere informatie

Dr. J.C. Logemannschool

Dr. J.C. Logemannschool 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel SBO Dr. J.C. Logemannschool Algemene gegevens School BRIN Directeur Locatieleider Dr. J.C. Logemannschool 06RV vacature Mevr. S.C. van Duin Adres Schiedamseweg

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningsprofiel

Onderwijsondersteuningsprofiel Onderwijsondersteuningsprofiel 2016-2017 Naam school OBS De Regenboog Ingevuld op 10-11-2016 Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening Het onderwijsconcept van de school is gebaseerd

Nadere informatie

1. De hoeveelheid handen in de klas De omschrijving van de Kajuit past bij het profiel van een smalle ondersteuningsschool.

1. De hoeveelheid handen in de klas De omschrijving van de Kajuit past bij het profiel van een smalle ondersteuningsschool. Het schoolondersteuningsprofiel van OBS De Kajuit Inleiding Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van OBS De Kajuit. Met de invoering van de wet op Passend Onderwijs is elke school verplicht

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Schoolondersteuningsprofiel 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning...

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSPROFIEL januari 2013 WILLEM LODEWIJK GYMNASIUM GRONINGEN

ONDERSTEUNINGSPROFIEL januari 2013 WILLEM LODEWIJK GYMNASIUM GRONINGEN ONDERSTEUNINGSPROFIEL januari 2013 WILLEM LODEWIJK GYMNASIUM GRONINGEN VWO/GYMNASIUM ALGEMEEN De volgende kernwaarden van het Willem Lodewijk Gymnasium -geformuleerd in het meerjarenplan- vormen de basis

Nadere informatie

Schoolprofiel ondersteunings

Schoolprofiel ondersteunings Schoolprofiel ondersteunings Naam school Ingevuld d.d. Ingevuld door cbs De Bron sept. 214 Martin Oenema Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening Onze school is een protestants christelijke

Nadere informatie

CBS De Verbindingsweg Verbindingsweg TH Musselkanaal

CBS De Verbindingsweg Verbindingsweg TH Musselkanaal CBS De Verbindingsweg Verbindingsweg 2 9581 TH Musselkanaal 0599-412502 info.verbindingsweg@sgperspectief.nl 1 Vastgesteld op: 06-09-2018 Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 1. Algemene gegevens van de school

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Wieling. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke verplichting.

Nadere informatie

Bijlage 9: Leerling gebonden financiering (rugzakleerlingen).

Bijlage 9: Leerling gebonden financiering (rugzakleerlingen). Bijlage 9: Leerling gebonden financiering (rugzakleerlingen). WSNS SWV Meppel e.o. 407 Postbus 220, 7940 AE Meppel. j.slagter@wsnsmeppel.nl info@wsnsmeppel.nl 0522 278129 06 12643810 Industrieweg 1B1 7944

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Dr. Aletta Jacobsschool

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Dr. Aletta Jacobsschool SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Dr. Aletta Jacobsschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool dr. Aletta Jacobsschool. Iedere school stelt een SOP

Nadere informatie

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL VRAGENLIJST (DEEL 2) UITERSTE INLEVERDATUM 21-3-2014 Met het Schoolondersteuningsprofiel worden de volgende onderdelen in beeld gebracht (zie kader): Specifieke kennis en kunde Aantoonbare specifieke deskundigheid

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel van: Basisschool De Wissel, Vlissingen. Bijgesteld d.d. maart Inleiding

Schoolondersteuningsprofiel van: Basisschool De Wissel, Vlissingen. Bijgesteld d.d. maart Inleiding Schoolondersteuningsprofiel van: Basisschool De Wissel, Vlissingen Bijgesteld d.d. maart 2017 Inleiding Sommige leerlingen hebben extra ondersteuning nodig om hun schoolloopbaan goed te doorlopen. Wat

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningsprofiel

Onderwijsondersteuningsprofiel Onderwijsondersteuningsprofiel 2016-2017 Naam school KBS Mariabasisschool - Marknesse Ingevuld op 31-10-2016 Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening Kinderen ontwikkelen zich op verschillende

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Passend Onderwijs Analyse en beleid deel II

Ondersteuningsprofiel Passend Onderwijs Analyse en beleid deel II Ondersteuningsprofiel Passend Onderwijs Analyse en beleid deel II 1. Domein Onderwijs Beeldvorming domein Onderwijs: Wat zien wij? Pedagogisch Handelen: Er ligt een stevig pedagogisch fundament, waarin

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 2017-2018 Naam school: CBS t Kompas Radewijk Ingevuld op: 1 oktober 2017 Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening We hebben in ons team 1 interne begeleider

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS Annie M.G. Schmidtschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool OBS Annie M.G. Schmidt. Iedere school stelt een

Nadere informatie

Ouders. Alle kinderen naar de juiste school, zodat zij het onderwijs ontvangen dat bij hen past!

Ouders. Alle kinderen naar de juiste school, zodat zij het onderwijs ontvangen dat bij hen past! Ouders Alle kinderen naar de juiste school, zodat zij het onderwijs ontvangen dat bij hen past! SAMENWERKINGSVERBAND VOOR PRIMAIR ONDERWIJS ELBURG EPE ERMELO HARDERWIJK NIJKERK NUNSPEET PUTTEN ZEEWOLDE

Nadere informatie

ONS SCHOOLCONCEPT Onze visie: Algemene schoolregel: Ik laat zien dat ik respect heb voor mezelf, de ander en mijn omgeving.

ONS SCHOOLCONCEPT Onze visie: Algemene schoolregel: Ik laat zien dat ik respect heb voor mezelf, de ander en mijn omgeving. HET SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL (SOP) VAN OBS HET LANG Op 1 augustus 2014 is de Wet Passend Onderwijs van kracht. Alle basisscholen maken dan deel uit van een samenwerkingsverband Passend Onderwijs. Onze

Nadere informatie

Definitieve versie februari 2015

Definitieve versie februari 2015 1 Schoolondersteuningsprofiel Imeldaschool Algemene gegevens School Imeldaschool BRIN 17UE Directeur Aziem Jarmohamed Adres Veurstraat 3-7 Telefoon 010-4652632 E-mail info@imeldaschool.nl Bestuur RVKO

Nadere informatie

Stappenplan en zorgvisie De Vuurvlinder

Stappenplan en zorgvisie De Vuurvlinder Stappenplan en zorgvisie De Vuurvlinder Zorgprofiel en stappenplan tot plaatsing van zorgleerling van kbs de Vuurvlinder, Veenendaal. Zorgprofiel van de school: Onze school heeft de oprechte intentie in

Nadere informatie

Definitieve versie februari 2015

Definitieve versie februari 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel PCB Westpunt Algemene gegevens School PCB Westpunt BRIN 10QX02 Directeur Dhr.I.van Wijngaarden Adres Foeliestraat 16 Telefoon 010-4161435 E-mail administratie@pcbwestpunt.nl

Nadere informatie

Definitieve versie 1 mei 2015

Definitieve versie 1 mei 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Het Spectrum Algemene gegevens School Het Spectrum BRIN 27xk Directeur Dhr. J. Ligthart Adres Robert van t Hoffstraat 10, 3059 PN Rotterdam Telefoon 010-2222842

Nadere informatie

versie mei blz 1

versie mei blz 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel CBS de Akker Algemene gegevens School CBS de Akker BRIN 16WZ00 Directeur Stoffel Boot Adres Millinxstraat 33, Rotterdam Telefoon 010-4844687 E-mail basisschool@cbsdeakker.nl

Nadere informatie

Definitieve versie februari 2015

Definitieve versie februari 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel SBO C. Leeflang Algemene gegevens School BRIN Directeur Adres SBO C. Leeflang ( SBO3BOOR) 20RE D.Faber SBO Cornelis Leeflang - Willem Hedaweg 3, 3043 AZ Rotterdam;

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel

School Ondersteuningsprofiel Schoolgegevens Adres: Maxend 6 Postcode: 5388GL Telefoon: 0412-611366 E-mail: directie@maxend.nl Website: www.maxend.nl Onderwijsconcept: Basisschool t Maxend (SKPO Novum) maakt deel uit van brede school

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel van: openbaar Onderwijs

Schoolondersteuningsprofiel van: openbaar Onderwijs Bijgesteld dd: 03-04-2017 Schoolondersteuningsprofiel van: St@mperiusschool openbaar Onderwijs Inleiding Sommige leerlingen hebben extra ondersteuning nodig om hun schoolloopbaan goed te doorlopen. Wat

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Inleiding GBS De Open Kring is een gereformeerde basisschool binnen schoolvereniging Veluwe Plus. We worden in veel ondersteuningsvragen op dit moment ondersteund door zorgteam

Nadere informatie

Definitieve versie februari 2015

Definitieve versie februari 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Dominicusschool Algemene gegevens School Dominicusschool BRIN 17YR00 Directeur Antoinette Schmidt Adres Noorderhavenkade 45-49d Telefoon 010 4432500 E-mail info@dominicusschool.nl

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel CBS Kethel

Ondersteuningsprofiel CBS Kethel Ondersteuningsprofiel CBS Kethel 1. Visie op onderwijs en ondersteuning van leerlingen. Wij willen de leerlingen zoveel mogelijk onderwijs en ondersteuning op maat bieden binnen het pedagogisch en didactisch

Nadere informatie

Definitieve versie februari 2015

Definitieve versie februari 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Steven Stemerding Algemene gegevens School Steven Stemerding BRIN 12GJ Directeur Marloes Snel Adres Slingeplein 10 Telefoon 010-4808635 E-mail Bestuur Basisondersteuning

Nadere informatie

School- Ondersteunings Profiel

School- Ondersteunings Profiel School- Ondersteunings Profiel Naam school Jan Jaspers Ingevuld d.d. 1-okt-18 Ingevuld door Linda Zijlstra Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening Wat vinden wij belangrijk op de

Nadere informatie

hetonderwijszorgprofiel.nl

hetonderwijszorgprofiel.nl OnderwijsZorgprofiel Primair onderwijs swv Barneveld e.o. hetonderwijszorgprofiel.nl Eenvoudig Maatwerk in begeleiding Digitaal Toelichting Dit is het invulscherm voor het onderwijszorgprofiel van uw school.

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2018-2019 Anne Frankschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel

School Ondersteuningsprofiel Schoolgegevens Adres: Lijsterlaan 2 Postcode: 5348HL Telefoon: 0412623181 E-mail: Website: Onderwijsconcept: In IKC Regenboog worden alle kinderen (0-12) de hele dag uitgedaagd te leren, te spelen en elkaar

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015. Schoolondersteuningsprofiel van Anne Frankschool De Basis

Schooljaar 2014-2015. Schoolondersteuningsprofiel van Anne Frankschool De Basis Schooljaar 2014-2015 Schoolondersteuningsprofiel van Anne Frankschool De Basis VRAGENLIJST Met het Schoolondersteuningsprofiel worden de volgende onderdelen in beeld gebracht (zie kader): Specifieke kennis

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel van school: Odaschool

Schoolondersteuningsprofiel van school: Odaschool Schoolondersteuningsprofiel van school: Odaschool 6-4-2017 1. Inleiding Het schoolondersteuningsprofiel (SOP) geeft een realistisch beeld van de ondersteuning en begeleiding die de school momenteel in

Nadere informatie

OnderwijsZorgprofiel. Eenvoudig Maatwerk in begeleiding Digitaal. Primair onderwijs. Apeldoorn

OnderwijsZorgprofiel. Eenvoudig Maatwerk in begeleiding Digitaal. Primair onderwijs. Apeldoorn OnderwijsZorgprofiel Primair onderwijs Apeldoorn Eenvoudig Maatwerk in begeleiding Digitaal Toelichting Dit is het invulscherm voor het onderwijszorgprofiel van uw school. De bij DUO bekende gegevens over

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningprofiel. 1. naam en adres. Ter Apelkanaal 113a 9563 RE Ter Apelkanaal 0599 416425 Openbaar onderwijs. 2.

Onderwijsondersteuningprofiel. 1. naam en adres. Ter Apelkanaal 113a 9563 RE Ter Apelkanaal 0599 416425 Openbaar onderwijs. 2. Onderwijsondersteuningprofiel 1. naam en adres 2. denominatie 3. schoolinformatie 4. specifieke kenmerken 5. aantal leerlingen/ klassen Ter Apelkanaal 113a 9563 RE Ter Apelkanaal 0599 416425 Openbaar onderwijs

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN School voor Speciaal Basisonderwijs De Kring (20KY00) School voor Speciaal Basisonderwijs De Kring 20KY Directeur

Nadere informatie

Onderwijs ondersteuningsprofiel

Onderwijs ondersteuningsprofiel Onderwijs ondersteuningsprofiel OBS Willem Lodewijck 1. Definitie onderwijs Ondersteuningsprofiel In dit onderwijsondersteuningsprofiel geven wij aan welk aanbod aan onderwijs, zorg en begeleiding wij

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel van school: Bs Franciscus

Schoolondersteuningsprofiel van school: Bs Franciscus Schoolondersteuningsprofiel van school: Bs Franciscus 1. Inleiding Het schoolondersteuningsprofiel (SOP) geeft een realistisch beeld van de ondersteuning en begeleiding die de school momenteel in het kader

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel De Drieluik (SBO De Werf) - 4 november 2014

Schoolondersteuningsprofiel De Drieluik (SBO De Werf) - 4 november 2014 Contactgegevens school Naam De Drieluik (SBO De Werf) Straat + huisnummer James Cookstraat 10 Plaats Amersfoort Postcode 3814 D Land Nederland Brinnummer 01 A Telefoon (033)475-3555 E-mailadres connie.baan@sbo-dewerf.nl

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel 2.0

Schoolondersteuningsprofiel 2.0 1 Schoolondersteuningsprofiel 2.0 Ieder kind heeft recht op passend onderwijs. Om dat te kunnen aanbieden, moet een school precies weten wat ze met de leerlingen wil bereiken en hoe ze de lesstof wil aanbieden.

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Het Baken (SBO De Werf) - 4 november 2014

Schoolondersteuningsprofiel Het Baken (SBO De Werf) - 4 november 2014 Contactgegevens school Naam Het Baken (SBO De Werf) Straat + huisnummer James Cookstraat 10 Plaats Amersfoort Postcode 3814 D Land Nederland Brinnummer 23 WK Telefoon (033)475-3555 E-mailadres connie.baan@sbo-dewerf.nl

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel

School Ondersteuningsprofiel Schoolgegevens Adres: Eerschotsestraat 97-99 Postcode: 5491AB Telefoon: (0413) 490546 E-mail: info@bseerschot.nl Website: Onderwijsconcept: is een school die een sfeer uitstraalt van openheid en gastvrijheid

Nadere informatie

Gemiddeld aantal leerlingen per klas/groep: 30 Aantal docenten per klas/groep 14

Gemiddeld aantal leerlingen per klas/groep: 30 Aantal docenten per klas/groep 14 Stella Maris College HAVO/VWO Algemene informatie Parallelweg 56, 6231 CJ Meerssen 043 3586100 info@stellamariscollege.nl www.stellamariscollege.nl 1287 leerlingen Denominatie: Regulier Onderwijsaanbod

Nadere informatie

versie juli 2018 blz 1

versie juli 2018 blz 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel CBS de Akker Algemene gegevens School CBS de Akker BRIN 16WZ00 Directeur Stoffel Boot Adres Millinxstraat 33, Rotterdam Telefoon 010-4844687 E-mail basisschool@cbsdeakker.nl

Nadere informatie

Dr. Martin Luther Kingschool

Dr. Martin Luther Kingschool 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Dr. Martin Luther Kingschool Algemene gegevens School Dr. Martin Luther Kingschool BRIN 09TC Directeur L. de Roo Adres Bertrand Russellplaats 7 Telefoon 010-4205629

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningsprofiel

Onderwijsondersteuningsprofiel Onderwijsondersteuningsprofiel Naam school GBS Het Sterrenlicht Ingevuld op April 2018 Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening Vanuit de liefde voor de eigenheid van ieder kind, werken

Nadere informatie

OnderwijsZorgprofiel PCBO DE PLOEG 2015

OnderwijsZorgprofiel PCBO DE PLOEG 2015 OnderwijsZorgprofiel Primair onderwijs Apeldoorn Eenvoudig Maatwerk in begeleiding Digitaal OnderwijsZorgprofiel PCBO DE PLOEG 2015 Registratie Samenwerkingsverband Apeldoorn 2505 Naam school en brin nummer

Nadere informatie

Definitieve versie februari 2015

Definitieve versie februari 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Het Tangram Algemene gegevens School Het Tangram BRIN 28CL Directeur G.J. Stavenuiter Adres Marcel Duchampplein 801 3059 RD Rotterdam Telefoon 010-7076500 E-mail

Nadere informatie

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL Met het Schoolondersteuningsprofiel worden de volgende onderdelen in beeld gebracht (zie kader): Specifieke kennis en kunde Aantoonbare specifieke deskundigheid Extra ondersteuning ism externe partners

Nadere informatie

Pedagogisch doel: (hieronder staat een samenvatting van de visieomschrijving, het uitgebreide document is op te vragen bij de directie)

Pedagogisch doel: (hieronder staat een samenvatting van de visieomschrijving, het uitgebreide document is op te vragen bij de directie) Format Schoolondersteuningsprofiel Primair Onderwijs Almere 1. Gegevens van de school Naam de school Het Spectrum Directie Bart Kuipers Interne Begeleiding :Marloes de Vries, Hinke Brauckmann Bestuur Almeerse

Nadere informatie